TÜRKĠYE Ġġ BANKASI A.ġ. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLĠK VE YARDIMLAġMA SANDIĞI VAKFI. GENEL MEKTUP Ġstanbul, 12 Nisan 2016

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKĠYE Ġġ BANKASI A.ġ. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLĠK VE YARDIMLAġMA SANDIĞI VAKFI. GENEL MEKTUP Ġstanbul, 12 Nisan 2016"

Transkript

1 TÜRKĠYE Ġġ BANKASI A.ġ. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLĠK VE YARDIMLAġMA SANDIĞI VAKFI GENEL MEKTUP Ġstanbul, 12 Nisan 2016 NO: 34 KONU: Vakfımızın 2015 Yılı Faaliyetleri ile Bilançosu ve Gelir Tablosu 1974 yılında kurulmuģ olan Türkiye ĠĢ Bankası A.ġ. Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve YardımlaĢma Sandığı Vakfımız emekli, çalıģan, dul ve yetim olmak üzere toplam yararlananı olan fayda esasına göre faaliyet gösteren tamamlayıcı bir sosyal güvenlik ve yardımlaģma vakfıdır. Vakfımız, Vakıf mevzuatında düzenlenmiģ bulunan yükümlülüklerini, prim gelirleri ve varlıklarının getirisi ile en iyi Ģekilde yerine getirmeye çalıģmaktadır. ÖZET DEĞERLENDĠRME Vakfımızın tarihi itibariyle prim ödeyen aktif vakıf yararlanan sayısı 878 artıģ ile olmuģtur. Bunların 107 si isteğe bağlı vakıf yararlananıdır tarihi itibariyle emekli sayımız e ulaģmıģtır. Müteveffalar ile birlikte dosya sayımız olmakla birlikte, emekli ve dul-yetim aylığı ödenen kiģi sayısı ise ya ulaģmıģtır yıl sonu itibariyle aktif vakıf yararlananlarının pasif vakıf yararlananlarını karģılama oranı % 1,05 olarak gerçekleģmiģtir. Yönetim Kurulumuzca, emeklilerimiz ile diğer hak sahiplerine ödenmekte olan gelir ve aylıklar, Ocak 2015 ödeme tarihinden baģlayan yılın ilk altı aylık dönemi için % 6 ve Temmuz 2015 ödeme tarihinden baģlayan yılın ikinci altı aylık dönemi için de % 4 oranında olmak üzere yıllık bazda uçtan uca % 10,24 oranında artırılmıģtır. Aktif vakıf yararlananlarından tahsil edilen prim gelirlerinin, pasif vakıf yararlananlarına yapılan aylık ve diğer ödemeleri karģılama oranı % 30,76 olarak gerçekleģmiģtir yılı için, Sosyal Yardımların Yapılmasının Esaslarını Belirtir Yönetmelik uyarınca, Tabii Afet Yardımı TL, Yurt DıĢı Tedavi Yardımı TL ve Evlenme Yardımı TL ve Tabi Afetlerden Zarar Gören Vakıf Yararlananlarına Yapılacak Yardımların Esaslarını Belirtir Yönetmelik uyarınca yapılacak yardım (hibe) limiti TL olarak tespit edilmiģ ve yıl içinde bu limitler dahilinde 253 vakıf yararlananına toplam ,53 TL yardımda bulunulmuģtur.

2 2015 yılı için, Ölüm Yardımı Yönetmeliğimiz uyarınca yapılmakta olan ölüm yardımının TL ye, kazaen maluliyet yardımının TL ye, vakıf yararlananlarından tahsil edilen ölüm yardımı aidatının da 125.-TL ye yükseltilmesi ve aidatın yarısının Nisan 2015 aylıklarından, yarısının da Ağustos 2015 aylıklarından tahsil edilmesinin kararlaģtırılması kapsamında, toplam ,36 TL tahsilat yapılmıģ ve 2015 yılı içinde 277 vakıf yararlananının vefatını müteakiben menfaattarlarına toplam TL ödeme yapılmıģtır yılı için, Prim, Aidat ve Katılma Payları Yönetmeliği uyarınca vakıf yararlananlarından alınan maktu yıllık aidat ile Vakfa yeni kaydedilenlerden alınan maktu giriģ aidatı, tarihinden geçerli olmak üzere ayrı ayrı 105,60 TL olarak tespit edilmiģ ve maktu yıllık aidatın 8,80 TL lik aylık eģit taksitler halinde, maktu giriģ aidatının ise yeni vakıf yararlananlarının ilk aylıklarından defaten tahsil edilmesinin kararlaģtırılması kapsamında TL maktu yıllık aidat, TL maktu giriģ aidatı olmak üzere 2015 yılı içinde toplam TL tahsilat yapılmıģtır. Ankara, Necatibey Caddesi üzerinde devam etmekte olan inģaat 30 Ağustos 2015 tarihi itibari ile tamamlanmıģ, ruhsat ve vizeler alınarak geçici kabul çalıģmaları baģlamıģ olup, iskan raporu için ilgili belediyeye gerekli müracaat yapılmıģtır. Vakfımız gelir kaynakları içinde 2015 yılı için % 12 paya sahip olan kira gelirlerimizin % 79 u Ġstanbul Ġlindeki, % 14 ü Ankara Ġlindeki, % 6 sı Ġzmir Ġlindeki, % 1 i ise Adana Ġlindeki taģınmazlarımızdan elde edilmiģ ve bir önceki yıla göre % 12,37 oranında artıģ kaydetmek suretiyle gayrimenkul kira gelirlerimiz, toplam ,87 TL seviyesinde gerçekleģmiģtir yılında Türkiye ĠĢ Bankası A.ġ. den net ,31 TL, Türkiye ġiģe ve Cam Fabrikaları A.ġ. den net ,84 TL olmak üzere toplam net ,15 TL nakit temettü alınmıģtır yıl sonu itibariyle Vakfımız toplam gelirleri ,05 TL, toplam giderleri ,05 TL olarak gerçekleģmiģ ve TL gider fazlası oluģmuģtur. Vakfımızın 2015 yılı içinde gerçekleģtirdiği faaliyetler aģağıda sunulmuģtur. 1) ÜYELĠK VE EMEKLĠLĠK Yıl içerisinde emeklilik talebinde bulunan vakıf yararlananlarının emeklilik iģlemleri Vakıf Senedimiz ve Munzam Sosyal Güvenlik Hakları Yönetmeliğimiz hükümleri doğrultusunda gerçekleģtirilmiģ ve ikramiye ödemeleri yerine getirilmiģtir. Türkiye ĠĢ Bankası A.ġ. kadrosunda yeni göreve baģlayan vakıf yararlananlarının giriģ kayıtları tamamlanmıģ, Türkiye ĠĢ Bankası A.ġ. kadrosundan istifa veya iģ akdi feshi nedenleriyle ayrılan eski vakıf yararlananlarından birikmiģ aidatlarını talep edenlere gerekli ödemeler yapılarak Vakfımızla iliģkileri kesilmiģtir. Yönetim Kurulumuzca, emekli vakıf yararlananlarımız ile diğer hak sahiplerine ödenmekte olan gelir ve aylıklar, Ocak 2015 ödeme tarihinden baģlayan yılın ilk altı aylık dönemi için % 6 ve Temmuz 2015 ödeme tarihinden baģlayan yılın ikinci altı aylık dönemi için de % 4 oranında olmak üzere yıllık bazda uçtan uca % 10,24 oranında artırılmıģtır.

3 Ġsteğe Bağlı Olarak Vakıftan Yararlanma Yönetmeliği nin 4. maddesi uyarınca, 360 gün prim ve katılma payı ödeme süresini doldurmuģ olan isteğe bağlı olarak vakıftan yararlananlara, 2014 Ekim ile 2015 Ekim dönemi TÜFE değiģim oranını ( % 7,58) geçmemek kaydıyla prime esas aylıklarını artırabilecekleri hususu ve yatıracakları 2016 yılı prim tutarları bildirilmiģtir. Vakfımızdan aylık veya gelir alanların yoklama iģlemleri, önceki yıllar paralelinde 15 Ekim Kasım 2015 tarihleri arasında, aylık alan yetim kız ve erkek çocuklar için yapılmıģtır. Muhtaç anne, baba ve kız kardeģler ile dul eģlere iliģkin yoklama bilgileri bizzat Vakfımız tarafından temin edilmiģtir. Yoklama iģlemleri sırasında tespit edilen nedenlere bağlı olarak, 9 u kız ve 2 si erkek çocuk olmak üzere, toplam 11 kiģinin yetim aylığı kesilmiģtir. Vakfımızın tarihi itibariyle prim ödeyen aktif vakıf yararlanan sayısı, yıl içindeki 878 artıģ ile olmuģtur. Bunların 107 si isteğe bağlı vakıf yararlananıdır tarihi itibariyle emekli vakıf yararlanan sayımız olmuģtur. Müteveffalar ile birlikte dosya sayımız olmakla birlikte, emekli ve dul-yetim aylığı ödenen kiģi sayısı ise olmuģtur yıl sonu itibariyle aktif vakıf yararlananlarının, pasif vakıf yararlananlarını karģılama oranı % 1,05 olarak gerçekleģmiģtir. AKTĠF VAKIF YARARLANANLARI TABLOSU FARK ÇalıĢan vakıf yararlananları Ġsteğe bağlı vakıf yararlananları Toplam prim ödeyen vakıf yararlanan sayısı PASĠF VAKIF YARARLANANLARI TABLOSU FARK Emekliler ( I ) Müteveffa dosya sayısı ( II ) Aylık ödenen dosya sayısı (I+II) Dul ve yetim sayısı ( III ) Aylık ödenen kiģi sayısı ( I+III ) A) PRĠM TAHSĠLATLARI VE ÖDEMELER Aktif vakıf yararlananlarından tahsil edilen prim ve aidat gelirleri ve pasif vakıf yararlananlarına yapılan ödemelere bakıldığında, 2015 yılında toplam TL prim tahsilatı yapılmıģtır. Vakıf yararlananlarına 2015 yılında yapılan maaģ, ikramiye ve diğer ödemeler ve Sosyal Yardımların Yapılmasının Esaslarını Belirtir Yönetmeliğin 8/A maddesi uyarınca tahsis edilen miktar ile birlikte toplam TL ödeme yapılmıģtır. Tahsil edilen primler ve yapılan ödemeler arasında TL gider fazlası oluģmuģtur yılında tahsil edilen prim ve aidat gelirleri, pasif vakıf yararlananlarına yapılan ödemelerin % 30,76 sını karģılamıģtır.

4 B) SOSYAL YARDIMLAR 2015 yılı için, Sosyal Yardımların Yapılmasının Esaslarını Belirtir Yönetmelik uyarınca, Tabii Afet Yardımı TL, Yurt DıĢı Tedavi Yardımı TL ve Evlenme Yardımı TL olarak tespit edilmiģ ve yıl içinde bu limitler dahilinde vakıf yararlananlarına yardım yapılmıģtır. Ayrıca; Tabii Afetlerden Zarar Gören Vakıf Yararlananlarına Yapılacak Yardımların Esaslarını Belirtir Yönetmelik uyarınca yapılacak yardım (hibe) limiti TL olarak belirlenmiģtir. Sosyal Yardımların Yapılmasının Esaslarını Belirtir Yönetmelik uyarınca yıl içerisinde 249 vakıf yararlananına toplam ,53 TL sosyal yardım mahiyetinde borç para verilmiģ; Tabii Afetlerden Zarar Gören Vakıf Yararlananlarına Yapılacak Yardımların Esaslarını Belirtir Yönetmelik uyarınca da zarar gören 3 vakıf yararlananına TL karģılıksız, 1 vakıf yararlananına da TL geri ödemeli yardım yapılmıģ olup, söz konusu sosyal yardımların dağılımı aģağıdaki tabloda gösterilmiģtir. Yararlanan KiĢi Sayısı Miktarı ( TL ) Ücretsiz Ġzin Kullanan Vakıf Yararlananlarına ,53 Verilen YardımlaĢma Evlenme Yardımı ,00 Tabii Afet Yardımı (Hibe) ,00 Tabii Afet Yardımı ,00 Toplam ,53 Vakfımız Yönetim Kurulu'nun tarihli toplantısında, tarihinden geçerli olmak üzere, Ölüm Yardımı Yönetmeliğimiz uyarınca yapılmakta olan ölüm yardımının TL ye, kazaen maluliyet yardımının TL ye, vakıf yararlananlarından tahsil edilen ölüm yardımı aidatının da 125.-TL ye yükseltilmesi ve aidatın yarısının Nisan 2015 aylıklarından, yarısının da Ağustos 2015 aylıklarından tahsil edilmesinin kararlaģtırılması kapsamında, toplam ,36 TL tahsilat yapılmıģ ve 2015 yılı içinde 277 vakıf yararlananının vefatını müteakiben menfaattarlarına toplam TL ödeme yapılmıģtır. Aktif vakıf yararlananlarından tahsil edilen prim ve aidat gelirleri ve pasif vakıf yararlananlarına yapılan ödemelere bakıldığında, 2015 yılında toplam TL prim tahsilatı yapılmıģ ve 2015 yılında maaģ, ikramiye, diğer ödemeler ve Sosyal Yardımların Yapılmasının Esaslarını Belirtir Yönetmeliğin 8/A maddesi uyarınca tahsis edilen miktar ile birlikte toplam TL ödeme yapılmıģtır. Tahsil edilen primler ve yapılan ödemeler arasında TL gider fazlası oluģmuģtur.

5 2) GAYRĠMENKUL KĠRALAMA VE YÖNETĠM ĠġLEMLERĠ Vakfımız varlık portföyünün içinde % 12 paya sahip olan gayrimenkullerimiz ile ilgili olarak, piyasa koģulları takip edilerek en yüksek seviyede gelir elde edilmesinin hedeflenmesi kapsamında 2015 yılında taģınmazlarımızın bulunduğu piyasaların arztalep hareketleri yakından takip edilmiģ, kira bedelleri piyasa rayiçlerinin altında kalan kiracılarımızın; sürekli ve sürdürülebilir kira iliģkisinin korunmasına özen gösterilmek suretiyle, sözleģme dönemlerinde karģılıklı görüģmeler yapılarak, kiraların piyasa rayiçleri seviyesine yükseltilmesi sağlanmıģtır. Kiralama iģlemlerimizde sergilenen çözüm odaklı yaklaģımlar sonucunda müģteri memnuniyeti sağlanmıģ, nitelikli mal sahibi-kiracı iliģkisinin bir göstergesi olan doluluk oranımız 2015 yılında Türkiye genelinde ortalama % 98 seviyelerinde seyretmiģtir yılında mevcut kiracıların kira bedellerinin piyasa değerlerine göre güncellenmesine devam edilmiģ, bu çalıģmanın etkisiyle kira gelirleri 2014 yılına göre % 12,37 oranında artarak toplam ,87 TL olarak gerçekleģmiģtir. Binalarımızın tamamı Anadolu Anonim Türk Sigorta ġirketi nce sigortalanmıģ, taģınmazlarımızda yıl içinde gerçekleģen 23 adet hasar tutarı poliçelerimiz kapsamında tazmin edilerek gerekli onarım ve yenilemeler yapılmıģtır. Vakfımız gayrimenkullerinin 2015 yılı emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergileri ile ilgili beyannameleri hazırlanarak toplam ,34 TL vergi ödemesi yapılmıģtır. 3) GAYRĠMENKUL PROJE GELĠġTĠRME VE ĠNġAAT A) PROJE GELĠġTĠRME VE ĠNġAAT ÇALIġMALARI Vakfımız aktifindeki arsa nitelikli taģınmazlarımız ile ilgili olarak önceki yıllarda baģlatılan imar durumu iyileģtirme ve proje geliģtirme çalıģmalarına 2015 yılında da devam edilmiģ olup, söz konusu çalıģmalar aģağıda özetlenmiģtir. Ġstanbul, AĢağı Ġbrahimağa da bulunan 296 pafta, 1421 ada, 4 parsel sayılı arsamız üzerine yapılması planlanan otel inģaatı ile ilgili Ġsvan Gayrimenkul Turizm DanıĢmanlık ve Değerleme Tic. A.ġ. (Servotel Corporation) ile Yönetim Kurulumuzun tarih 1334 sayılı kararı gereği danıģmanlık hizmeti alınmasına iliģkin sözleģme imzalanmıģ ve firma ile çalıģmalara baģlanmıģtır. Bu kapsamda, otel inģaatı ile ilgili fizibilite çalıģmaları yapılmıģ, mimari konsept proje, avan proje, kesin/ruhsat proje ve uygulama projelerinin, ihale dökümlerinin hazırlanması ve diğer proje müellifleri ile gerekli kontrol ve koordinasyonun yapılması iģleriyle ilgili alınan teklifler değerlendirilmiģ olup, yapılması düģünülen otelin iģletilmesi, kiralanması veya bir yatırımcı kanalı ile yapılması ve iģletilmesi hususlarında firmalar ile görüģmeler devam etmektedir.

6 Ankara Esbahçe Tesislerinin bulunduğu, Etimesgut Ġlçesi, Yapracık Köyünde tapunun 493 parselinde kayıtlı tarla niteliğindeki m 2 lik büyüklüğe sahip arsamızın bulunduğu bölgede yapılan Etimesgut Ġlçesi, Yapracık Mahallesi, EskiĢehir Yolu Kuzeyine ait 1/1000 ölçekli Uygulama Ġmar Planı 21 Aralık 2015 tarihinde askıya çıkmıģ olup planla ilgili incelemelerimiz neticesinde askı süresi içinde itiraz edilip edilmeyeceğine karar verildikten sonra uygulamaya geçilecektir. Ankara, Necatibey Caddesi üzerinde devam etmekte olan inģaat çalıģmaları kapsamında; binamızın kaba inģaatı 30 Ağustos 2015 tarihi itibari ile tamamlanmıģ, Aralık 2015 sonunda da dıģ cephe kaplaması, mekanik ve elektrik iģleri, çift katlı otopark sistemi montajı, asansörlerin montajı ve diğer tüm ince iģler bitirilmiģ, alınması gereken ruhsat ve vizeler alınarak geçici kabul çalıģmaları baģlamıģ olup, iskan raporu için ilgili belediyeye gerekli müracaat yapılmıģtır. Türkiye ĠĢ Bankası A.ġ. Necatibey ġubesine kiralanan bölüm dıģında kalan giriģ katta bulunan dükkan ve katların kiralama faaliyetlerine devam edilmektedir. B) BAKIM VE ONARIM FAALĠYETLERĠ 2015 yılında da Vakfımız gayrimenkullerine iliģkin bakım, onarım ve inģaat faaliyetleri yerine getirilmiģ olup, bu faaliyetlere iliģkin olarak toplam ,23 TL harcama yapılmıģtır. Yönetim Kurulumuzca alınan kararlar kapsamında; Ankara, Güniz Han ın dıģ cephesinin boyanması, merdiven sahanlıklarının cilalanması, alüminyum pencere doğramalarındaki eskimiģ fitillerin değiģtirilmesi, yangın kapılarının tamir edilmesi, yenilenmesi, deforme olmuģ bina giriģ kapısının yenilenmesi iģlemleri, Ankara, Tunus 46 binasının mantolama, çatı tadilatı, terastaki karoların değiģimi, balkon mermer küpeģtelerin değiģimi, pencere önlerine alüminyum denizlik yapılması, merdiven sahanlıklarının cilalanması, ortak olan su tesisatının ASKĠ nin isteği doğrultusunda bireysele dönüģtürülmesi iģlemleri, Ġzmir, Alsancak Han ın dıģ cephesinin boyanması iģlemleri ile düzensiz bir Ģekilde asılan klima cihazlarının yarattığı görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için ünitelerin bulunduğu yüzeylerin alüminyum menfezlerle kapatılması iģlemleri, yapılmıģtır. 4) ĠġTĠRAKLER Vakfımızın halka açık iģtirak portföyü, Türkiye ĠĢ Bankası A.ġ. ve Türkiye ġiģe ve Cam Fabrikaları A.ġ. hisse senetlerinden oluģmaktadır Borsa Ġstanbul A.ġ. kapanıģ değerleri dikkate alındığında piyasa değeri TL dir.

7 HALKA AÇIK ġġrketler Pay Adedi ġirket Sermayesi (TL) Oranı (%) Piyasa Değeri (TL) T. ĠĢ Bankası A.ġ. Kur , T. ĠĢ Bankası A.ġ. (A) , T. ĠĢ Bankası A.ġ. (B) , T. ĠĢ Bankası A.ġ. (C) , T. ġiģe ve Cam Fab. A.ġ , TOPLAM yılında Türkiye ĠĢ Bankası A.ġ. den alınan net temettü tutarı ,31 TL, Türkiye ġiģe ve Cam Fabrikaları A.ġ. den alınan net temettü tutarı ,84 TL olmuģtur. Vakfımızın portföyünde yer alan halka açık olmayan iģtiraklerimizin defter değeri toplam TL dir. HALKA AÇIK OLMAYAN ġġrketler Payı Sermaye(TL) Oranı (%) Defter Değeri (TL) Milli Reasürans T.A.ġ , Efes Holding A.ġ , MetaĢ Metalurji Fab. T.A.ġ. 2 Kurucu Hisse 2 Tecim Yapı Elemanları Ltd.ġti , TOPLAM yılında tüm iģtiraklerimizin genel kurul toplantılarına iģtirak edilerek sermaye artırımı yapanlardan, sermaye artırım kararlarına göre bedelli ve bedelsiz paylar alınmıģtır. Türkiye ġiģe ve Cam Fabrikaları A.ġ. nin 2015 yılı içerisinde bedelsiz sermaye artırımı yoluyla sermayesini, TL den TL ye yükseltmesi sonucunda, Türkiye ġiģe ve Cam Fabrikaları A.ġ. den ,14 adet bedelsiz pay alınmıģtır. A- VAKFIMIZ ĠġTĠRAKLERĠNDEN TECĠM YAPI ELEMANLARI ĠNġAAT SERVĠS VE YÖNETĠM HĠZMETLERĠ SAN. VE TĠC. LTD. ġtġ. ĠLE TEC-ĠN TEKNĠK SOSYAL HĠZMETLER VE ĠNġAAT A.ġ. NĠN BĠRLEġMESĠ: Vakfımız Yönetim Kurulu nun tarih ve 1332 sayılı kararı uyarınca Vakfımız iģtiraklerinden Tecim Yapı Elemanları ĠnĢaat Servis ve Yönetim Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. ġti. ile Tec-in Teknik Sosyal Hizmetler ve ĠnĢaat A.ġ. nin birleģmesinin tavsiye edilmesine yönelik karar kapsamında, birleģme iģlemleri tamamlanarak Ticaret Siciline tescil edilmiģ ve gerekli ilanlar yapılmıģtır. BirleĢme sonucu ġirketin sermayesi TL artırılarak TL ye çıkarılmıģ ve Munzam Sandık Vakfımız hisselerin tamamına sahip olmuģtur. Ana SözleĢmenin 6. maddesinde bu yönde değiģiklik yapılmıģ ve Tec-in A.ġ. nin nakit varlıklarının devri nedeni ile sermayenin artırılan kısmının tamamının ödendiği birleģme sözleģmesi, birleģme raporu ve Yeminli Mali MüĢavir Raporu ile tespit edilmiģtir.

8 B- VAKFIMIZ ĠġTĠRAKĠ TEC-ĠN TEKNĠK SOSYAL HĠZMETLER VE ĠNġAAT A.ġ. YE AĠT TAġINMAZLARIN SATIġI ĠLE ĠLGĠLĠ OLARAK KDV VE KURUMLAR VERGĠSĠNE ĠLĠġKĠN DAVALAR: Vakfımız iģtiraki Tec-in Teknik Sosyal Hizmetler ve ĠnĢaat A.ġ. ye ayni sermaye olarak konulan; - Ankara, Etimesgut ilçesi Eryaman Mahallesi, ada, 1 parsel sayılı, - Ankara, Etimesgut ilçesi Eryaman Mahallesi, ada, 1 parsel sayılı, - Ankara, Etimesgut ilçesi Eryaman Mahallesi, ada, 3 parsel sayılı, 3 adet taģınmaz tarihinde toplam KDV dahil TL bedelle satılmıģ olup, satıģ sebebiyle toplam ,63.-TL kurum kazancı doğmuģtur. Vakfımız iģtiraki firmanın fiilen gayrimenkul ticareti ve/veya kiralama iģi ile uğraģmadığı iddiasına dayalı olarak söz konusu taģınmazların satıģından doğan kazanç sebebiyle hesaplanan Kurumlar Vergisi ile Katma Değer Vergisinin istisna edilmesi gerektiği iddiası ile ihtirazi kayıtla beyan edilerek ödenen ,09 TL Kurumlar Vergisi ile ,75 TL KDV nin yasal faizi ile birlikte iadesi için açılan davaların yapılan yargılaması sonucunda davalarımızın kabullerine karar verilerek, ödenen Kurumlar Vergisi ile Katma Değer Vergisinin ödeme tarihlerinden itibaren yasal faizi ile birlikte Vakfımız iģtirakine iadesine hükmedilmiģ olup, kararların kesinleģmesi beklenilmektedir. C- VAKFIMIZ ĠġTĠRAKĠ TECĠM YAPI ELEMANLARI ĠNġAAT SERVĠS VE YÖNETĠM HĠZMETLERĠ SAN. VE TĠC. LTD. ġtġ. YE AĠT KARTAL-MANZARA ADALAR PROJESĠ: 2008 yılında ĠĢ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.ġ. ile Kartal Ġlçesi, 3. Bölge, Yukarı Mahalle, Hotmantepe Yakacık yolu mevkii nde bulunan ve imarın 2274 ada, 395, 397, 398, 399 ve 408 parseller ile 2846 ada, 1 parsel ve 2847 ada, 1 parselinde kayıtlı arsaların imar durumunun düzeltilmesine ve ortak proje yapılarak hasılatın paylaģılmasına yönelik sözleģme imzalanmasını müteakip anılan taģınmazların tapu devirleri yapılmıģ olup, proje; m² (Brüt m 2 ) satılabilir konut alanları, m² satılabilir/kiralanabilir ofis alanları ile m² satılabilir/kiralanabilir ticaret alanlarını kapsamaktadır. SözleĢme gereğince halen devam eden konut satıģlarından elde edilen gelirlerden Vakfımız iģtirakine ödenen tutarlar toplamı tarihi itibari ile ,81 TL ye ulaģmıģtır. D- VAKFIMIZ ĠġTĠRAKĠ EFES HOLDĠNG A.ġ. YE AĠT AVEA ĠLETĠġĠM HĠZMETLERĠ A.ġ. HĠSSE SENEDĠ SATIġI: Vakfımız Yönetim Kurulu nun tarih ve 1331 sayılı kararı uyarınca Vakfımız iģtiraki Efes Holding A.ġ. ye ait ,54 TL nominal değerde ve % 0,4330 oranındaki Avea ĠletiĢim Hizmetleri A.ġ. payının 6 taksitte olmak üzere toplam TL lik bedelle Türk Telekomünikasyon A.ġ. ye satılmasına yönelik Pay

9 Devir SözleĢmesinin imzalanması hususunda anılan iģtirakimize tavsiyede bulunulmasını müteakip Efes Holding A.ġ. tarafından Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapılarak anılan hisse senetlerinin satıģı Genel Kurul tarafından onaylanmıģ ve Pay Devir SözleĢmesi imzalanmıģ ve tarihinde hisse devri yapılarak ilk taksit tutarı olan TL tahsil edilmiģtir. 5) FON YÖNETĠMĠ 2015 yılında, küresel para politikalarına dair belirsizlikler ve küresel büyümeye dair endiģeler nedeniyle finans piyasalarındaki oynaklıklar devam etmiģtir. Jeopolitik riskler, FED in faiz artırımının zamanlamasına iliģkin belirsizlikler ile yurt içinde artan güvenlik endiģeleri ve yaģanan siyasi belirsizlikler Türk Lirasının belirgin bir Ģekilde değer kaybetmesine neden olmuģtur. ABD Merkez Bankası 16 Aralık 2015 tarihinde 9 yılın ardından ilk defa faiz oranlarını artırmıģtır. FED BaĢkanı tarafından faiz artırımına rağmen, para politikasının ekonomiyi destekleyici yönde olmaya devam edeceği belirtilmiģ ve önümüzdeki dönemde faiz artırımlarının kademeli olacağı yönünde sinyal verilmiģtir. TCMB, 2015 yılına girerken yüzde 8,25 olan politika faizini, Ocak 2015 ayında 7,75 e ve ġubat 2015 ayında 7,50 ye düģürmüģ, gecelik borç alma faizini yüzde 7,50 den 7,25 e, gecelik borç verme faizini de yüzde 11,25 den 10,75 e düģürmüģtür. Küresel para politikalarına iliģkin belirsizlik ve sermaye giriģlerindeki oynaklık, Merkez Bankası nın faiz koridoru uygulamasını sürdürmesine sebep olmuģtur yılında yurt içi talepteki ılımlı seyre rağmen yılın son çeyreğinde, gıda fiyatlarındaki artıģ ve döviz kuru geliģmeleriyle birlikte enflasyon üzerindeki maliyet baskısı artmıģ ve TÜFE deki yıllık artıģ oranı % 8,81 olarak gerçekleģmiģtir. Vakfımız, ödemelerini yerine getirebilmek amacıyla yeterli likiditeyi dikkate alarak, portföyünü özel sektör tahvili, yatırım fonu ve vadeli mevduatta değerlendirmiģtir. Portföyünü yönetirken riskin dağıtılması esası dikkate alınarak, minumum risk ile yüksek getiri hedeflenmiģtir. Vakfımızın portföyündeki mevduat ve sermaye piyasası araçlarının tarihi itibariyle defter değeri ,91 TL dir piyasa fiyatları ile değerlendirildiğinde sabit getirili menkul kıymet portföyünün piyasa değeri TL olmaktadır. Devlet Tahvili ve özel sektör tahvilinin toplam piyasa değeri TL ve portföy içindeki payı % 50,34 tür. Vakfımız portföyünde TL değerinde sabit faizli kupon ödemeli Devlet Tahvili bulunmaktadır. Vakfımız portföyünde yer alan özel sektör tahvillerinin toplam piyasa değeri TL dir. Özel sektör tahvillerinin % 61,94 ü, TL değerindeki Türkiye ĠĢ Bankası A.ġ. ve iģtiraklerinin tahvilinden oluģmaktadır. Farklı Ģirketlerin tahvillerinden oluģan TL değerindeki tahvillerin özel sektör tahvilleri içindeki payı % 38 dir.

10 Vakfımızın, Türk Lirası olarak Hazine Bonosu, Devlet Tahvili, özel sektör tahvil ve bonosu ile yatırım fonu, repo ve vadeli mevduatta değerlendirdiği likit varlıklarından 2015 yılında elde ettiği ortalama getiri % 11,32 olarak hesaplanmıģtır. DTH olarak değerlendirilen nakit varlıkların tamamı kira teminatı olarak alınan tutarlardan oluģmaktadır. 6) YAZILIM ÇALIġMALARI Emekli, dul ve yetim aylıklarının tahsis iģlemlerine iliģkin geçmiģ dönemlerde mevzuat ve uygulama değiģiklikleri nedeni ile manuel olarak yapılan iģlemlerin mekanize edilmesine yönelik çalıģmanın emekliler ile ilgili bölümü tamamlanarak test aģamasına geçilmiģtir. Test aģaması sonrasında ilgili bölüm kısa süre içerisinde üretim ortamına alınacaktır. Yazılımın dul ve yetimlerle ilgili olan kısmının ise Mart 2016 tarihinde üretim ortamına alınması planlanmaktadır. Aylık alma hakkını kaybedenlerin aylıklarının kesilerek yersiz ödemelere sebebiyet verilmemesi amacıyla Vakfımızdan aylık alan emekli, dul ve yetimlerin hayatta olup, olmadıklarının ve medeni durum bilgilerinin aylık bazda Kimlik PaylaĢım Sistemine girilerek yapılan yaklaģık kiģilik sorgulamaların Kimlik PaylaĢım Sistemi (KPS) üzerinden otomatik olarak yapılması ve raporlanmasına iliģkin uygulama devreye alınmıģtır. Vakıftan ayrılanların Vakfımıza ödedikleri primlerin geri ödenmesi amacıyla kullanılan programda aidat ve primlerin manuel hesaplandığı 2005 öncesi döneme iliģkin parametreler sisteme tanımlanarak yapılacak ödemelerin yasal faizi ile birlikte sistem tarafından hesaplanması sağlanmıģ ve bu süreç de mekanize edilmiģtir. Vakfımızın yaklaģık 590 kiracısına iliģkin olarak manuel Ģekilde yürütülen iģlemler tarihinden itibaren kira takip programı aracılığıyla izlenmeye baģlanarak, tahsilat ve gecikme bilgilerinin raporlanması mekanize edilmiģtir. Söz konusu tahsilatların muhasebe programı ile entegrasyonu çalıģmalarına devam edilmektedir. Vakfımızda 1995 tarihinden itibaren kullanılan ve güncel ihtiyaçları karģılanmakta yetersiz kalan muhasebe programı değiģtirilmiģ, yeni muhasebe programı tarihine kadar eski program ile paralel çalıģtırılmıģ ve bu tarihten itibaren yeni uygulamanın tek baģına kullanılmasına devam edilmektedir. Eski muhasebe programı kapsamındaki verilerin yeni veritabanlarına taģınmasına ve ihtiyaç duyulduğunda sorgulanmasına iliģkin gerekli yazılımsal düzenlemeler yapılmıģtır. Gelir vergisi kesintisi yapılan emeklilere ödenen Asgari Geçim Ġndirimi (AGĠ) tutarlarının tarihinden itibaren sistemsel olarak hesaplanması ve ilgili tutarların emeklilerimizin maaģ ve bordroları kapsamında ödenmesi sağlanmıģtır. Vakfımız aktüerya hesaplamalarının sistemsel olarak yapılmasına iliģkin geliģtirme çalıģmaları tamamlanmıģ olup, uygulamanın test süreci devam etmektedir.

11 7) HUKUK - ĠNSAN KAYNAKLARI- RAPORTÖRLÜK Vakfımız aleyhine veya Vakfımız tarafından açılan adli, idari ve vergi davaları takip edilmiģ, Vakfımız alacaklarının tahsili amacıyla icra takipleri yapılarak alacaklarımızın mümkün olan en kısa sürede tahsili amaçlanmıģtır yılında Vakfımızın taraf olduğu toplam dava ve icra takibi sayısı 217 olup, bunlardan 95 tanesi dava, 122 tanesi ise icra takibidir. Vakfımızın taraf olduğu 95 adet davadan 69 tanesi Vakfımız aleyhine açılmıģ davalar olup, diğer 26 dava Vakfımız tarafından açılmıģtır. Bu davaların 53 tanesi sosyal güvenlik davası, 4 tanesi iģ hukukuna iliģkin dava, 3 tanesi kira tespit davası, 4 tanesi tahliye davası, 10 tanesi idare hukukuna iliģkin dava, 2 tanesi vergi davası, 7 tanesi itirazın iptali davası, 5 tanesi miras hukukuna iliģkin dava olup, diğer 7 dava ise muhtelif konularla ilgilidir. Söz konusu davalardan 24 tanesi yıl içerisinde sonuçlanmıģtır. Vakfımız alacaklarının tahsili amacıyla yapılan icra takiplerinden 2015 yılı içinde sonuçlanan 41 adet icra takibi ile ilgili olarak toplam ,30 TL tahsilat yapılarak dosyalar kapatılmıģtır. Devam eden 81 adet icra takibi ile ilgili olarak toplam ,22 TL kısmi tahsilat yapılmıģtır. Bakiye alacaklarımızın tahsili çalıģmaları devam etmektedir. Yönetim Kurulumuz, Vakıf Senedimiz hükümlerine uygun olarak her ay olağan olarak toplanmıģ, ayrıca gerek duyuldukça da ara toplantılar yapmıģtır. Munzam Sosyal Güvenlik Hakları Yönetmeliği nin 21. maddesi uyarınca; emekli, malullük, dul ve yetim aylıkları ile sürekli iģ göremezlik gelirlerini, Aktüer Raporunun, vakıf yararlananlarına karģı olan, aylıkların ayarlanmasından önceki veya sonraki taahhütlerini karģılamaya yeterli bulunması Ģartıyla, her yıl Ocak ayından geçerli olmak üzere bir değere, göstergeye ve benzerine endeksleyerek ya da endekslemeksizin Yönetim Kurulu tarafından aylık, dönemsel, maktu veya nispi olarak ayarlama yetkisi kapsamında çalıģmalar yapmak üzere kurulmuģ bulunan MaaĢ Komisyonu kuruluģ amacı doğrultusunda toplantılar yapmıģtır. Bilgi edinilmesini, Genel Mektup içeriğinin çalıģan ve emekli vakıf yararlananlarına duyurulmasını rica ederiz. Saygılarımızla, TÜRKĠYE Ġġ BANKASI A.ġ. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLĠK VE YARDIMLAġMA SANDIĞI VAKFI G. Meltem Kökden Füsun TümsavaĢ Müdür Yönetim Kurulu BaĢkan Vekili EK: 1. Bilanço (1 sayfa) 2. Gelir Tablosu (1 sayfa)

12 TÜRKĠYE Ġġ BANKASI A.ġ. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLĠK VE YARDIMLAġMA SANDIĞI VAKFI BĠLANÇOSU ( TL ) AKTĠF PASĠF HAZIR DEĞERLER ,38 TĠCARĠ BORÇLAR ,70 KASA 63,33 ALINAN DEPOZĠTO VE TEMĠNATLAR ,70 BANKALAR ,05 DĠĞER BORÇLAR ,17 ÖLÜM YARDIMI FONU ,17 MENKUL KIYMETLER ,86 ÖZEL KESĠM TAHVĠL, SENET VE BONOLARI YATIRIM FONLARI KATILMA BELGELERĠ , ,84 ÖDENECEK VERGĠ VE DĠĞER YÜKÜMLÜLÜKLER ,04 KAMU KESĠMĠ MENKUL KIYMETLER ,24 ÖDENECEK VERGĠ VE FONLAR ,04 DĠĞER MENKUL KIYMETLER ,00 GELECEK AYLARA AĠT GELĠRLER VE ,38 GĠDER TAHAKKUKLARI DĠĞER ALACAKLAR (KISA VADELĠ) ,25 GELECEK AYLARA AĠT GELĠRLER ,90 VAKIF YARARLANANLARINDAN ALACAKLAR ,25 GĠDER TAHAKKUKLARI ,48 GELECEK AYLARA AĠT GĠDERLER VE GELĠR ,10 TAHAKKUKLARI GELĠR TAHAKKUKLARI ,10 DĠĞER BORÇLAR (UZUN VADELĠ ) ,30 VAKIF YARARLANANLARINA BORÇLAR ,30 TĠCARĠ ALACAKLAR (UZUN VADELĠ) ,04 VERĠLEN DEPOZĠTO VE TEMĠNAT LAR ,04 ÖDENMĠġ SERMAYE 5,00 DĠĞER ALACAKLAR (UZUN VADELĠ) ,97 SERMAYE YEDEKLERĠ ,07 VAKIF YARARLANANLARINDAN ALACAKLAR ,97 ĠġTĠRAKLER YENĠDEN DEĞERLEME ARTIġI ,05 DĠĞER SERMAYE YEDEKLERĠ ,02 MALĠ DURAN VARLIKLAR ,14 ĠġTĠRAKLER ,02 GEÇMĠġ YILLAR GELĠR FAZLASI ,98 DĠĞER MALĠ DURAN VARLIKLAR ,12 GEÇMĠġ YILLAR GELĠR FAZLASI ,98 MADDĠ DURAN VARLIKLAR ,02 GEÇMĠġ YILLAR GĠDER FAZLASI ,88 ARAZĠ VE ARSALAR 2.002,97 GEÇMĠġ YILLAR GĠDER FAZLASI ,88 BĠNALAR ,17 DEMĠRBAġLAR ,66 DÖNEM NET GELĠR-GĠDER FAZLASI ,00 BĠRĠKMĠġ AMORTĠSMANLAR ,79 DÖNEM NET GĠDER FAZLASI ,00 YAPILMAKTA OLAN YATIRIMLAR ,01 Ek:1 TOPLAM AKTĠFLER ,76 TOPLAM PASĠFLER ,76 NAZIM HESAPLAR ,07 NAZIM HESAPLAR ,07 BĠLANÇO TOPLAMI ,83 BĠLANÇO TOPLAMI ,83

13 TÜRKĠYE Ġġ BANKASI A.ġ. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLĠK VE YARDIMLAġMA SANDIĞI VAKFI GELĠR TABLOSU ( TL ) Ek:2 GELĠRLER GĠDERLER PRĠM VE AĠDATLAR ,79 VAKIF YARARLANANI GĠDERLERĠ ,17 ĠġTĠRAK GELĠRLERĠ ,29 PERSONEL GĠDERLERĠ ,63 FAĠZ GELĠRLERĠ ,80 DIġARIDAN SAĞLANAN FAYDA VE ,87 HĠZMETLER MENKUL KIYMET GELĠRLERĠ ,60 ÇEġĠTLĠ GĠDERLER ,91 KAMBĠYO KARLARI ,07 VERGĠ, RESĠM VE HARÇLAR ,60 GAYRĠMENKUL GELĠRLERĠ ,84 AMORTĠSMAN VE TÜKENME PAYLARI ,87 DĠĞER GELĠRLER ,66 GĠDER FAZLASI ,00 TOPLAM ,05 TOPLAM ,05

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI TAMĠM Ġstanbul, 2 Nisan 2009 NO: 181 KONU: Vakfımızın 2008 Yılı Faaliyetleri ile Bilanço ve Gelir-Gider Hesapları

Detaylı

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI GENEL MEKTUP Ġstanbul, 30 Mart 2011 NO: 19 KONU: Vakfımızın 2010 Yılı Faaliyetleri ile Bilançosu ve Gelir-Gider Tablosu

Detaylı

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI. GENEL MEKTUP İstanbul, 10 Nisan 2015

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI. GENEL MEKTUP İstanbul, 10 Nisan 2015 TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI GENEL MEKTUP İstanbul, 10 Nisan 2015 NO: 32 KONU: Vakfımızın 2014 Yılı Faaliyetleri ile Bilançosu ve Gelir Tablosu

Detaylı

GROUPAMA INVESTMENT BOSPHORUS HOLDĠNG A.ġ YILI FAALĠYET RAPORU

GROUPAMA INVESTMENT BOSPHORUS HOLDĠNG A.ġ YILI FAALĠYET RAPORU GROUPAMA INVESTMENT BOSPHORUS HOLDĠNG A.ġ. 2014 YILI FAALĠYET RAPORU ORTAKLIK YAPISI SERMAYE: 900.953.369,00 TL GROUPAMA SA. 900.953.369,00 TL YÖNETĠM VE DENETĠM KURULU Yönetim Kurulu BaĢkan Üye Üye Dominique

Detaylı

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI EMEKLİ SANDIĞI VAKFI

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI EMEKLİ SANDIĞI VAKFI TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI EMEKLİ SANDIĞI VAKFI TAMĠM Ġstanbul, 2 Nisan 2009 NO: 220 KONU: Vakfımızın 2008 Yılı Faaliyetleri ile Bilanço ve Gelir-Gider Hesapları TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.... Vakfımızın,

Detaylı

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI. GENEL MEKTUP İstanbul,10 Nisan 2014

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI. GENEL MEKTUP İstanbul,10 Nisan 2014 TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI GENEL MEKTUP İstanbul,10 Nisan 2014 NO: 29 KONU: Vakfımızın 2013 Yılı Faaliyetleri ile Bilançosu ve Gelir Tablosu

Detaylı

MERAY YAĞ SANAYİİ ve TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

MERAY YAĞ SANAYİİ ve TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 9,688858131 0,830449827 1,557093426 1,029411765 0,282352941 0,007785467 0,47992091 86,12 MERAY YAĞ SANAYİİ ve TİCARET ANONİM ŞİRKETİ RAPORUN DÖNEMİ : 01.08.2011-31.07.2012 ORTAKLIĞIN ADI : Meray Yağ Sanayii

Detaylı

MERAY YAĞ SANAYİİ ve TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

MERAY YAĞ SANAYİİ ve TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 9,688858131 0,830449827 1,557093426 1,029411765 0,282352941 0,007785467 0,47992091 86,12 MERAY YAĞ SANAYİİ ve TİCARET ANONİM ŞİRKETİ RAPORUN DÖNEMİ : 01.08.2010-31.07.2011 ORTAKLIĞIN ADI : Meray Yağ Sanayii

Detaylı

TEK DÜZEN HESAP PLANI

TEK DÜZEN HESAP PLANI 27/09/2008 tarih ve 27010 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Vakıflar Yönetmeliğinin 50. maddesine göre, yeni vakıflar ile mülhak, cemaat ve esnaf vakıflarının, muhasebe kayıtlarını tutacakları

Detaylı

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI GENEL MEKTUP İstanbul, 29 Şubat 2012 NO: 24 KONU: Vakfımızın 2011 Yılı Faaliyetleri ile Bilançosu ve Gelir-Gider Tablosu

Detaylı

2017 Yılı Mali Tabloları

2017 Yılı Mali Tabloları 2017 Yılı Mali Tabloları A. Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği 2017 Yılı Gelir Gider Tablosu ve 2017 Yılı Bilançosu Tablo 1: Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği nin 31.12.2017 Tarihli Bilançosu TÜRKĠYE

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI ĠġLETMESĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAġMA VAKFI VE TARĠHĠ ĠTĠBARĠYLE TEKNĠK BĠLANÇO RAPORU

DEVLET HAVA MEYDANLARI ĠġLETMESĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAġMA VAKFI VE TARĠHĠ ĠTĠBARĠYLE TEKNĠK BĠLANÇO RAPORU DEVLET HAVA MEYDANLARI ĠġLETMESĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAġMA VAKFI 31.12.2015 VE 31.12.2016 TARĠHĠ ĠTĠBARĠYLE TEKNĠK BĠLANÇO RAPORU HAZIRLAYAN FERAL ÖZGÜÇ MAYIS 2017 ĠÇĠNDEKĠLER: 1. RAPOR ÖZETĠ

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. LİKİT EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 HAZİRAN 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. LİKİT EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 HAZİRAN 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR 30 HAZİRAN 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Oyak Emeklilik A.ġ. Likit Emeklilik Yatırım Fonu Fon Kurulu na Giriş ARA DÖNEM FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA İNCELEME RAPORU Oyak Emeklilik A.ġ. Likit Emeklilik

Detaylı

SMMM FİNANSAL MUHASEBE MADDİ DURAN VARLIKLAR

SMMM FİNANSAL MUHASEBE MADDİ DURAN VARLIKLAR 1. ve 2. SORULARI AġAĞIDAKĠ BĠLGĠLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. ĠĢletme, satıģ mağazasında daha çok mal sergileyebilmek için yeni bir vitrin ile asma kat yaptırmıģtır. 1. Mağazanın iģletmenin aktifine kayıtlı

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR ARA DÖNEM FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA İNCELEME RAPORU Oyak Emeklilik A.ġ. Büyüme Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım

Detaylı

HSBC Portföy Yönetimi A.Ş. 2006 YILI FAALİYET RAPORU

HSBC Portföy Yönetimi A.Ş. 2006 YILI FAALİYET RAPORU HSBC Portföy Yönetimi A.Ş. 2006 YILI FAALİYET RAPORU 27/3/2007 İÇİNDEKİLER Sayfa No I. GİRİŞ ve İDARİ FAALİYETLER 3 KISACA HSBC PORTFÖY YÖNETĠMĠ A.ġ. 3 YÖNETĠM ve DENETLEME KURULLARI 4 ÜST YÖNETĠM 5 SERMAYE

Detaylı

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI GENEL MEKTUP İstanbul, 05 Nisan 2013 NO: 27 KONU: Vakfımızın 2012 Yılı Faaliyetleri ile Bilançosu ve Gelir-Gider Tablosu

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. LİKİT EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. LİKİT EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Oyak Emeklilik A.ġ. Likit Emeklilik Yatırım Fonu Fon Kurulu na Giriş ARA DÖNEM FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA İNCELEME RAPORU Oyak Emeklilik A.ġ. Likit Emeklilik

Detaylı

TARĠH VAKFI YÖNETĠM KURULU BAġKANLIĞI NA

TARĠH VAKFI YÖNETĠM KURULU BAġKANLIĞI NA TARĠH VAKFI YÖNETĠM KURULU BAġKANLIĞI NA Ġstanbul, 03.05.2015 Tarih Vakfı ve vakfa bağlı Döner Sermaye ĠĢletmesi hesapları ile ilgili olarak 31.12.2013 ve 31.12.2014 kesitlerinde tespit edilen durum aģağıda

Detaylı

İŞ GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

İŞ GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 MERKEZ : ĠSTANBUL KAYITLI SERMAYE : 200.000.000 YTL ÇIKARILMIġ SERMAYE : 23.400.000 YTL DÖNEM : 01.01.2008 31.03.2008 FAALĠYET KONUSU : Esas olarak Türkiye de kurulmuş veya kurulacak olan,

Detaylı

01 OCAK EYLÜL 2011 DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU. I. Giriş. 1- Raporlama Dönemi :

01 OCAK EYLÜL 2011 DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU. I. Giriş. 1- Raporlama Dönemi : 01 OCAK 2011-30 EYLÜL 2011 DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU I. Giriş 1- Raporlama Dönemi : 01.01.2011-30.09.2011 2- Ortaklığın Unvanı : İş Portföy Yönetimi AŞ Şirket Hakkında Genel Bilgi ĠĢ

Detaylı

Rapor Sayısı : YMM 06100260-990/2014-20 Rapor Ekleri : 1. YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK SENDĠKA MALĠ TABLOLARININ DENETĠM RAPORU

Rapor Sayısı : YMM 06100260-990/2014-20 Rapor Ekleri : 1. YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK SENDĠKA MALĠ TABLOLARININ DENETĠM RAPORU Rapor Sayısı : YMM 06100260-990/2014-20 Rapor Ekleri : 1 Ankara,10.12.2014 YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK SENDĠKA MALĠ TABLOLARININ DENETĠM RAPORU TASDĠKĠ YAPAN Adı Soyadı : A.Kemal KASAPOĞLU YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRĠN

Detaylı

TÜRKĠYE ÜÇÜNCÜ SEKTÖR VAKFI 01.01.2008-31.12.2008 DÖNEMĠ KONSOLĠDE BĠLANÇO (YTL)

TÜRKĠYE ÜÇÜNCÜ SEKTÖR VAKFI 01.01.2008-31.12.2008 DÖNEMĠ KONSOLĠDE BĠLANÇO (YTL) EK-1 AKTĠF (VARLIKLAR) ÖNCEKĠ DÖNEM 01.01.2008-31.12.2008 DÖNEMĠ KONSOLĠDE BĠLANÇO (YTL) PASĠF (KAYNAKLAR) ÖNCEKĠ DÖNEM 31/12/2007 31/12/2008 31/12/2007 31/12/2008 I- DÖNEN VARLIKLAR 752,362.23 967,168.07

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR ARA DÖNEM FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA İNCELEME RAPORU Oyak Emeklilik A.ġ. Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları Emeklilik

Detaylı

2014/3 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 02 KASIM 2014 PAZAR (09.0-12.0)

2014/3 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 02 KASIM 2014 PAZAR (09.0-12.0) 2014/3 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 02 KASIM 2014 PAZAR (09.0-12.0) SORU 1: MEMLEKET Ticaret A.ġ. nin 30.1.2013 tarihli geçici mizanı, 2013 Aralık ayında

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Oyak Emeklilik A.ġ. Esnek Emeklilik Yatırım Fonu Fon Kurulu na Giriş ARA DÖNEM FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA İNCELEME RAPORU Oyak Emeklilik A.ġ. Esnek Emeklilik

Detaylı

SAĞLAM GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. PORTFÖY TABLOSU

SAĞLAM GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. PORTFÖY TABLOSU SAĞLAM GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. PORTFÖY TABLOSU Tablo Tarihi: 31.12.6 (YTL) GAYRĠMENKULLER, GAYRĠMENKUL PROJELERĠ, GAYRĠMENKULE DAYALI HAKLAR Yeri ve Özellikleri AlıĢ Tarihi AlıĢ Maliyeti AlıĢ

Detaylı

SAĞLAM GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. PORTFÖY TABLOSU

SAĞLAM GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. PORTFÖY TABLOSU SAĞLAM GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. PORTFÖY TABLOSU Tablo Tarihi: 31.3.7 (YTL) GAYRĠMENKULLER, GAYRĠMENKUL PROJELERĠ, Yeri ve Özellikleri AlıĢ Tarihi AlıĢ Maliyeti GAYRĠMENKULE DAYALI HAKLAR AlıĢ

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR ARA DÖNEM FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA İNCELEME RAPORU Oyak Emeklilik A.ġ. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU) 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Oyak Emeklilik

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU) 30 HAZİRAN 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Oyak Emeklilik

Detaylı

ġġrketler MUHASEBESĠ

ġġrketler MUHASEBESĠ ġġrketler MUHASEBESĠ ANONĠM ġġrket KURULUġU Can Anonim ġirketi 1 Kurucu Ortak Tarafından KurulmuĢtur. Ana SözleĢmeye Göre ġirket Sermayesi 500.000 TL'dir. KuruluĢ Kaydı ġöyledir. 501 ÖDENMEMĠġ SERMAYE

Detaylı

HALK FĠNANSAL KĠRALAMA A.ġ. 31 ARALIK 2008 TARĠHĠ ĠTĠBARIYLA BĠLANÇO (Birim: Aksi belirtilmedikçe Bin Yeni Türk Lirası olarak ifade edilmiģtir.

HALK FĠNANSAL KĠRALAMA A.ġ. 31 ARALIK 2008 TARĠHĠ ĠTĠBARIYLA BĠLANÇO (Birim: Aksi belirtilmedikçe Bin Yeni Türk Lirası olarak ifade edilmiģtir. 31 ARALIK 2008 TARĠHĠ ĠTĠBARIYLA BĠLANÇO (Birim: Aksi belirtilmedikçe Bin Yeni Türk Lirası olarak ifade edilmiģtir.) AKTĠF KALEMLER Denetimden GeçmiĢ Denetimden GeçmiĢ 31 Aralık 2008 31 Aralık 2007 Dipnot

Detaylı

İZMİR ELEKTRİK, SU, HAVAGAZI, OTOBÜS VE TROLEYBÜS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (ESHOT) 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

İZMİR ELEKTRİK, SU, HAVAGAZI, OTOBÜS VE TROLEYBÜS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (ESHOT) 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU İZMİR ELEKTRİK, SU, HAVAGAZI, OTOBÜS VE TROLEYBÜS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (ESHOT) 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ekim 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2.

Detaylı

NIN BANKA BONOSU VE/VEYA ISKONTOLU TAHVĠLLERĠ VE/VEYA TAHVĠLLERĠNĠN HALKA ARZINA

NIN BANKA BONOSU VE/VEYA ISKONTOLU TAHVĠLLERĠ VE/VEYA TAHVĠLLERĠNĠN HALKA ARZINA TÜRKĠYE Ġġ BANKASI A.ġ. NIN BANKA BONOSU VE/VEYA ISKONTOLU TAHVĠLLERĠ VE/VEYA TAHVĠLLERĠNĠN HALKA ARZINA ĠLĠġKĠN SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN 20.01.2011 TARIHINDE ONAYLANAN 26.01.2011 TARĠHĠNDE TESCĠL,

Detaylı

ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. - BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir)

ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. - BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir) ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir) İncelemeden Bağımsız Geçmiş Den. Geçmiş Cari Dönem Önceki Dönem Notlar 30.06.2011 31.12.2010 VARLIKLAR Dönen Varlıklar

Detaylı

1 OCAK- 30 HAZĠRAN 2009 DÖNEMĠNE AĠT KONSOLĠDE OLMAYAN FAALĠYET RAPORU

1 OCAK- 30 HAZĠRAN 2009 DÖNEMĠNE AĠT KONSOLĠDE OLMAYAN FAALĠYET RAPORU TURKISH BANK A.ġ. 1 OCAK- 30 HAZĠRAN 2009 DÖNEMĠNE AĠT KONSOLĠDE OLMAYAN FAALĠYET RAPORU A-BANKAMIZDAKĠ GELĠġMELER 1-ÖZET FĠNANSAL BĠLGĠLER Bankamızın 2008 yıl sonunda 823.201 bin TL. olan aktif büyüklüğü

Detaylı

01 OCAK 30 EYLÜL 2012 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

01 OCAK 30 EYLÜL 2012 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 01 OCAK 30 EYLÜL 2012 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Takasbank A.ġ. 2012 Yılı III. Dönem Faaliyet Raporu ĠÇĠNDEKĠLER BaĢlık... Sayfa Yönetim Kurulu BaĢkanı nın Döneme ĠliĢkin Değerlendirmeleri...

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Eylül 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

AYRINTILI SOLO BĠLANÇO V A R L I K L A R

AYRINTILI SOLO BĠLANÇO V A R L I K L A R AYRINTILI SOLO BĠLANÇO V A R L I K L A R I- CARĠ (DÖNEN) VARLIKLAR A-Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 48.156.928,18 9.492.142,59 1- Kasa 14 2.828,93 942,93 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 48.154.099,25

Detaylı

Dönem sonu muhasebe uygulamalarının aģamaları: 1. Muhasebe dıģı envanter iģlemleri 2. Muhasebe içi envanter kayıtları (6 no lu gruptaki gelir ve

Dönem sonu muhasebe uygulamalarının aģamaları: 1. Muhasebe dıģı envanter iģlemleri 2. Muhasebe içi envanter kayıtları (6 no lu gruptaki gelir ve Dönem sonu muhasebe uygulamalarının aģamaları: 1. Muhasebe dıģı envanter iģlemleri 2. Muhasebe içi envanter kayıtları (6 no lu gruptaki gelir ve gider hesaplarının kapanıģ kayıtları hariç) 3. 7 no lu gider

Detaylı

SAĞLAM GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. PORTFÖY TABLOSU

SAĞLAM GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. PORTFÖY TABLOSU SAĞLAM GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. PORTFÖY TABLOSU Tablo Tarihi: 3.6.7 (YTL) GAYRĠMENKULLER, GAYRĠMENKUL PROJELERĠ, GAYRĠMENKULE DAYALI HAKLAR Yeri ve Özellikleri AlıĢ Tarihi AlıĢ Maliyeti AlıĢ

Detaylı

Hesap Kodu Hesap Adı YTL

Hesap Kodu Hesap Adı YTL Hesap Kodu Hesap Adı YTL 1 Cari Varlıklar 46.722.460,48 10 Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 25.925.242,17 100 Kasa 60.746,12 101 Alınan Çekler 0,00 102 Bankalar 25.861.797,80 103 Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2009 30/06/2009 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2009 30/06/2009 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2009 30/06/2009 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESPARK ESKİŞEHİR PARK BAHÇE PEYZAJ, TEMİZLİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESPARK ESKİŞEHİR PARK BAHÇE PEYZAJ, TEMİZLİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESPARK ESKİŞEHİR PARK BAHÇE PEYZAJ, TEMİZLİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ekim 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI

Detaylı

ĠZMĠR KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

ĠZMĠR KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU ĠZMĠR KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ağustos 2015 ĠÇĠNDEKĠLER 1. KAMU ĠDARESĠNĠN MALĠ YAPISI VE MALĠ TABLOLARI HAKKINDA BĠLGĠ... 3 2. DENETLENEN KAMU ĠDARESĠ YÖNETĠMĠNĠN SORUMLULUĞU...

Detaylı

31 ARALIK 2011 TARĠHĠ ĠTĠBARIYLA BĠLANÇO (FĠNANSAL DURUM TABLOSU) (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Bin Türk Lirası ("TL") olarak ifade edilmiģtir.

31 ARALIK 2011 TARĠHĠ ĠTĠBARIYLA BĠLANÇO (FĠNANSAL DURUM TABLOSU) (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Bin Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiģtir. 31 ARALIK 2011 TARĠHĠ ĠTĠBARIYLA BĠLANÇO (FĠNANSAL DURUM TABLOSU) BAĞIMSIZ DENETĠMDEN BAĞIMSIZ DENETĠMDEN AKTİF KALEMLER (31/12/2011) (31/12/2010) Not TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER 4 II.

Detaylı

"30.04.2008" Hesap Kodu Hesap Adı YTL

30.04.2008 Hesap Kodu Hesap Adı YTL Tablo Adı BİLANÇO Tablo Kodu 11 Şirket Ünvanı AIG SİGORTA A.Ş. Şirket Kodu 150 Yıl (YYYY) 2008 Tablonun Müsteşarlıkça Sisteme(Portala) Yüklendiği Tarih "30.04.2008" Şirketlerce Tablonun Sisteme(Portala)

Detaylı

KENT KURUMSAL GAYRĠMENKUL DEĞERLEME VE DANIġMANLIK ANONĠM ġġrketġ DÖNEMĠ YILLIK FAALĠYET RAPORU

KENT KURUMSAL GAYRĠMENKUL DEĞERLEME VE DANIġMANLIK ANONĠM ġġrketġ DÖNEMĠ YILLIK FAALĠYET RAPORU KENT KURUMSAL GAYRĠMENKUL DEĞERLEME VE DANIġMANLIK ANONĠM ġġrketġ 1- GENEL BĠLGĠLER 01.01.2016 31.12.2016 Ġ YILLIK FAALĠYET RAPORU ġirketimiz 14.05.2010 tarihinde kurulmuģ olan Ģirketimiz: -Sermaye Piyasası

Detaylı

NIN BANKA BONOSU VE/VEYA ISKONTOLU TAHVĠLLERĠ VE/VEYA TAHVĠLLERĠNĠN HALKA ARZINA

NIN BANKA BONOSU VE/VEYA ISKONTOLU TAHVĠLLERĠ VE/VEYA TAHVĠLLERĠNĠN HALKA ARZINA TÜRKĠYE Ġġ BANKASI A.ġ. NIN BANKA BONOSU VE/VEYA ISKONTOLU TAHVĠLLERĠ VE/VEYA TAHVĠLLERĠNĠN HALKA ARZINA ĠLĠġKĠN SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN 20.01.2011 TARIHINDE ONAYLANAN 26.01.2011 TARĠHĠNDE TESCĠL

Detaylı

ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. - BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir) Bağımsız Denetimden Geçmiş. İncelemeden Geçmemiş

ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. - BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir) Bağımsız Denetimden Geçmiş. İncelemeden Geçmemiş - BĠLANÇO İncelemeden Bağımsız Denetimden Geçmiş Notlar 31.03.01 31.1.011 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 40.794.59 19.73.168 Nakit ve Nakit Benzerleri Not.6 0.311.637 14.714.69 Finansal Yatırımlar Not.7 7 7

Detaylı

HSBC Portföy Yönetimi A.ġ YILI FAALĠYET RAPORU

HSBC Portföy Yönetimi A.ġ YILI FAALĠYET RAPORU HSBC Portföy Yönetimi A.ġ. 2007 YILI FAALĠYET RAPORU 27/03/2008 ĠÇĠNDEKĠLER Sayfa No I. GĠRĠġ ve ĠDARĠ FAALĠYETLER 3 1.1. KISACA HSBC PORTFÖY YÖNETĠMĠ A.ġ. 3 1.2. YÖNETĠM ve DENETLEME KURULLARI 4 1.3.

Detaylı

AVĠVA SĠGORTA A.ġ. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

AVĠVA SĠGORTA A.ġ. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dipnot A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 14 254.181.293 206.650.576 1- Kasa 2.12, 14 1.365-2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12, 14 218.701.697 172.542.578 4- Verilen Çekler

Detaylı

MNG BANK A.Ş. BİLANÇOSU

MNG BANK A.Ş. BİLANÇOSU BİLANÇOSU Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot (30/09/2006) (31/12/2005) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 10.069 2.643 12.712

Detaylı

30 EYLÜL 2012 ve 31 ARALIK 2011 TARĠHLERĠ ĠTĠBARĠYLE AYRINTILI BĠLANÇOLAR (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir.

30 EYLÜL 2012 ve 31 ARALIK 2011 TARĠHLERĠ ĠTĠBARĠYLE AYRINTILI BĠLANÇOLAR (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Denetimden GeçmemiĢ Denetimden GeçmiĢ A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 229.657.224 206.650.576 1- Kasa 2.12, 14 6.441-2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12, 14 195.188.386

Detaylı

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ANTAKYA TİC. İMAR A.Ş. 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ANTAKYA TİC. İMAR A.Ş. 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ANTAKYA TİC. İMAR A.Ş. 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ekim 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ

Detaylı

ÇALIK YATIRIM BANKASI A.Ş. ENFLASYONA GÖRE DÜZELTİLMİŞ KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU

ÇALIK YATIRIM BANKASI A.Ş. ENFLASYONA GÖRE DÜZELTİLMİŞ KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU ENFLASYONA GÖRE DÜZELTİLMİŞ KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU AKTİF KALEMLER Dipnot ( 31/12/2004 ) ( 31/12/2003) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 84 541 625 168 1,101 1,269 1.1.Kasa

Detaylı

PAMUKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

PAMUKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU PAMUKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ağustos 2015 ĠÇERĠK PAMUKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI DÜZENLĠLĠK DENETĠM RAPORU PAMUKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ DÖNER SERMAYE ĠġLETMESĠ 2014 YILI DÜZENLĠLĠK

Detaylı

AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan 216-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Aksigorta A.Ş. 3.9.216 Tarihi İtibariyle Finansal Tabloları

Detaylı

ĠÇĠNDEKĠLER 1.BÖLÜM BĠLANÇO HESAPLARI

ĠÇĠNDEKĠLER 1.BÖLÜM BĠLANÇO HESAPLARI ĠÇĠNDEKĠLER 1.BÖLÜM BĠLANÇO HESAPLARI 1-DÖNEN VARLIKLAR... 41 10-HAZIR DEĞERLER... 41 100-KASA... 42 1-Müşterilerden Tahsilat Yapıldığında... 42 2-Satıcılara Ödeme Yapıldığında... 42 3-Bankaya Para Yatırıldığında...

Detaylı

TEKDÜZEN HESAP PLANI VE ĠZAHNAMESĠ HAKKINDA TEBLĠĞ (26.01.2007 tarih ve 26415 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) 1

TEKDÜZEN HESAP PLANI VE ĠZAHNAMESĠ HAKKINDA TEBLĠĞ (26.01.2007 tarih ve 26415 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) 1 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan : TEKDÜZEN HESAP PLANI VE ĠZAHNAMESĠ HAKKINDA TEBLĠĞ (26.01.2007 tarih ve 26415 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) 1 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç ve Kapsam,

Detaylı

LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ 26.08.2011 23.09.2011

LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ 26.08.2011 23.09.2011 LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ Tablo Adı KONSOLİDE BİLANÇO Tablo Kodu 91 Şirket Ünvanı LİBERTY SİGORTA A.Ş. Şirket Kodu 2340 Yıl (YYYY) 2011 Tablonun Müsteşarlıkça Sisteme(Portala) Yüklendiği

Detaylı

AKTĠF KALEMLER TP YP Toplam TP YP Toplam

AKTĠF KALEMLER TP YP Toplam TP YP Toplam ĠġTĠRAKLERDEKĠ VE Ġġ ORTAKLIKLARINDAKĠ YATIRIMLARIN ÖZKAYNAK YÖNTEMĠ ĠLE MUHASEBELEġTĠRĠLDĠĞĠ FĠNANSAL TABLOLAR BĠLANÇO (FĠNANSAL DURUM TABLOSU) Bağımsız 30 Haziran 2015 31 Aralık 2014 AKTĠF KALEMLER TP

Detaylı

AKTĠF KALEMLER TP YP Toplam TP YP Toplam

AKTĠF KALEMLER TP YP Toplam TP YP Toplam ĠġTĠRAKLERDEKĠ VE Ġġ ORTAKLIKLARINDAKĠ YATIRIMLARIN ÖZKAYNAK YÖNTEMĠ ĠLE MUHASEBELEġTĠRĠLDĠĞĠ FĠNANSAL TABLOLAR BĠLANÇO (FĠNANSAL DURUM TABLOSU) Cari dönem Önceki dönem AKTĠF KALEMLER TP YP Toplam TP YP

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLĠLĠK A.ġ. AYRINTILI KONSOLĠDE BĠLANÇO VARLIKLAR. I- CARĠ VARLIKLAR Dipnot

ANADOLU HAYAT EMEKLĠLĠK A.ġ. AYRINTILI KONSOLĠDE BĠLANÇO VARLIKLAR. I- CARĠ VARLIKLAR Dipnot VARLIKLAR I CARĠ VARLIKLAR (30/09/2010) A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 121.786.136 1 Kasa 14 20.142 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14 74.166.822 4 Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri () 14 (51.540) 5 Diğer

Detaylı

DENIZBANK A.S. VE BAGLI ORTAKLIKLARI

DENIZBANK A.S. VE BAGLI ORTAKLIKLARI KONSOLIDE BILANÇOLAR AKTIF KALEMLER Dipnot ( 31/12/2005 ) ( 31/12/2004 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKIT DEGERLER VE MERKEZ BANKASI (5.I.1) 170,980 268,682 439,662 106,476 294,200 400,676 1.1.Kasa 40,328-40,328

Detaylı

Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Versiyon 2. Açıklama. 102022 Yabancı Para (YP) 0

Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Versiyon 2. Açıklama. 102022 Yabancı Para (YP) 0 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Q4 Versiyon 2 Tablo Uyarı Açıklama TAMAM TAMAM 0 31.12.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar

Detaylı

ADANA BĠLĠM VE TEKNOLOJĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

ADANA BĠLĠM VE TEKNOLOJĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU ADANA BĠLĠM VE TEKNOLOJĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ağustos 2015 ĠÇĠNDEKĠLER 1. KAMU ĠDARESĠNĠN MALĠ YAPISI VE MALĠ TABLOLARI HAKKINDA BĠLGĠ... 1 2. DENETLENEN KAMU ĠDARESĠ YÖNETĠMĠNĠN

Detaylı

KAYSERİ KOCASİNAN BELEDİYESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

KAYSERİ KOCASİNAN BELEDİYESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU KAYSERİ KOCASİNAN BELEDİYESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ekim 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO

KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO AKTİF KALEMLER Dipnot ( 31/12/2005 ) ( 31/12/2004 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 84 221 305 84 541 625 1.1 Kasa 33 0 33 84 0 84 1.2 Efektif

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KONU : 2019 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüģülmesi. İNCELEME : Belediye Meclisimizin 01.10.2018 günlü birinci BirleĢiminde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün 24.09.2018

Detaylı

MARMARİS BELEDİYESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

MARMARİS BELEDİYESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU MARMARİS BELEDİYESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU T.C. MARMARĠS BELEDĠYESĠ 2017 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU MALĠ HĠZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2017 İÇİNDEKİLER I. OCAK HAZİRAN

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu ("Fon") mali tablo dipnotları aşağıda

Detaylı

TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU

TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/06/2007) ( 31/12/2006) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 10.796

Detaylı

TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU

TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU Bağımsız AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/09/2007) ( 31/12/2006) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 13.795 25.923 39.718 11.080 16.987

Detaylı

TÜRK PATENT ENSTĠTÜSÜ. 2013 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

TÜRK PATENT ENSTĠTÜSÜ. 2013 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU TÜRK PATENT ENSTĠTÜSÜ 2013 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER KAMU ĠDARESĠNĠN MALĠ YAPISI VE MALĠ TABLOLARI HAKKINDA BĠLGĠ... 1 DENETLENEN KAMU ĠDARESĠ YÖNETĠMĠNĠN SORUMLULUĞU... 2

Detaylı

BALIKESİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI/ /12/2012 AYRINTILI BİLANÇOSU

BALIKESİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI/ /12/2012 AYRINTILI BİLANÇOSU AKTİF () I- A- B- C- G- H- DÖNEN HAZIR DEĞERLER KASA ALINAN ÇEKLER BANKALAR VERİLEN ÇEKLER VE ÖDEME EMİRLERİ DİĞER HAZIR DEĞERLER MENKUL KIYMETLER HİSSE SENETLERİ ÖZEL KESİM TAHVİL, SENET VE BONOLARI KAMU

Detaylı

DENİZBANK A.Ş. MİLYAR TÜRK LİRASI

DENİZBANK A.Ş. MİLYAR TÜRK LİRASI DENİZBANK A.Ş. 30 HAZİRAN 2003 VE 31 ARALIK 2002 TARİHLERİ İTİBARİYLE ENFLASYONA GÖRE DÜZELTİLMİŞ KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOLAR Sınırlı Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot

Detaylı

İSTANBUL SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (İSKİ) 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

İSTANBUL SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (İSKİ) 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU İSTANBUL SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (İSKİ) 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Eylül 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 DENETLENEN KAMU İDARESİ

Detaylı

SAĞLAM GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. PORTFÖY TABLOSU

SAĞLAM GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. PORTFÖY TABLOSU GAYRĠMENKULLER, GAYRĠMENKUL PROJELERĠ, GAYRĠMENKULE DAYALI HAKLAR Yeri ve Özellikleri AlıĢ Tarihi AlıĢ Maliyeti AlıĢ Tarihi AlıĢ Tarihi Portföy Toplam Port. Değ. Oranı Arsalar ve Araziler 0 0% Binalar

Detaylı

İSTANBUL ELEKTRİK,TRAMVAY VE TÜNEL İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (İETT) 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

İSTANBUL ELEKTRİK,TRAMVAY VE TÜNEL İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (İETT) 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU İSTANBUL ELEKTRİK,TRAMVAY VE TÜNEL İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (İETT) 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Eylül 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 DENETLENEN

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇO BİN YENİ TÜRK LİRASI

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇO BİN YENİ TÜRK LİRASI KONSOLİDE BİLANÇO AKTİF KALEMLER Dipnot (31.12.2005) (31.12.2004) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 146.337 47.398 193.735 60.664 51.822 112.486 1.1.Kasa 29.512-29.512 22.284-22.284

Detaylı

USUL İNCELEMELERİ KİTABI (TEK DÜZEN HESAP PLANI ÇERCEVESİNDE) Doç. Dr. Özgür ÇATIKKAŞ 12.10.2015 1

USUL İNCELEMELERİ KİTABI (TEK DÜZEN HESAP PLANI ÇERCEVESİNDE) Doç. Dr. Özgür ÇATIKKAŞ 12.10.2015 1 USUL İNCELEMELERİ KİTABI (TEK DÜZEN HESAP PLANI ÇERCEVESİNDE) Doç. Dr. Özgür ÇATIKKAŞ 12.10.2015 1 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR, UZUN VADELİ YABANCI KAYNAKLAR VE ÖZKAYNAKLAR 12.10.2015 2 Örnek 1 ABC Ltd

Detaylı

TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI BAŞKANLIĞI 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI BAŞKANLIĞI 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI BAŞKANLIĞI 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ

Detaylı

2019/1 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORU VE CEVAPLARI

2019/1 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORU VE CEVAPLARI 2019/1 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORU VE CEVAPLARI SORU: X Ticaret İşletmesi nin muhasebe dönemine ilişkin işlemleri aşağıdaki gibidir; 1. İşletme, 230.000

Detaylı

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 3.586.496

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 3.586.496 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu 100301 Frekans Q1 Versiyon 1 31.3.2012 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 64.915.153,19 1 Cari

Detaylı

Zorunlu çağrıyı doğuran pay edinimlerinden önceki ortaklık yapısı Adı Soyadı/Ticaret Unvanı. Sermaye Tutarı (TL)

Zorunlu çağrıyı doğuran pay edinimlerinden önceki ortaklık yapısı Adı Soyadı/Ticaret Unvanı. Sermaye Tutarı (TL) INFOTREND B TĠPĠ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.ġ. PAYLARININ ZORUNLU ÇAĞRI YOLUYLA VBG HOLDĠNG A.ġ. TARAFINDAN DEVRALINMASINA ĠLĠġKĠN BĠLGĠ FORMU 1. Çağrıya Konu ġirket e ĠliĢkin Bilgiler: a) Ticaret

Detaylı

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU MİLYAR TÜRK LİRASI AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/06/2004) ( 31/12/2003 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 69.949 59.419 129.368 107.671

Detaylı

KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO

KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot ( 31/03/2006 ) ( 31/12/2005 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 73 468 541 84 221 305 1.1 Kasa

Detaylı

ÇALIK YATIRIM BANKASI A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO

ÇALIK YATIRIM BANKASI A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/09/2006 ) ( 31/12/2005 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 174 412 586 84 221 305 1.1 Kasa

Detaylı

AKTİF TOPLAMI İlişikteki açıklama ve dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı bir unsurudur.

AKTİF TOPLAMI İlişikteki açıklama ve dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı bir unsurudur. 30 Haziran 2007 Tarihi İtibarıyla Konsolide Bilançolar Bağımsız Denetimden Geçmiş CARİ DÖNEM ÖNCEKİ DÖNEM AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/06/2007 ) ( 31/12/2006 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER

Detaylı

BENGĠ SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK TĠC.LTD.ġTĠ.31/12/2008 ÖZET BĠLANÇOSU

BENGĠ SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK TĠC.LTD.ġTĠ.31/12/2008 ÖZET BĠLANÇOSU BENGĠ SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK TĠC.LTD.ġTĠ.31/12/2008 ÖZET BĠLANÇOSU AKTĠF (VARLIKLAR) +-------------------------------+-----------------------------------------------+------------------------------------------------+

Detaylı

OTOMATİK KATILIMLI BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

OTOMATİK KATILIMLI BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER OTOMATİK KATILIMLI BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER Türkiye İş Bankası A.Ş. Munzam Sandık Vakfı 27 Ekim 2016 Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), 28.03.2001 tarih ve 4632 sayılı Bireysel

Detaylı

KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO

KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/06/2006 ) ( 31/12/2005 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 106 405 511 84 221 305 1.1 Kasa

Detaylı

INFO YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir.) XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN Bağımsız Denetimden Bağımsız Denetimden

INFO YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir.) XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN Bağımsız Denetimden Bağımsız Denetimden INFO YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir.) XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN Bağımsız Denetimden Bağımsız Denetimden GeçmiĢ Cari Dönem Önceki Dönem Notlar 31/03/2012 31/12/2011

Detaylı

AKTİF TOPLAMI 153, , , , , ,818. İlişikteki açıklama ve dipnotlar bu mali tabloların tamamlayıcı bir unsurudur.

AKTİF TOPLAMI 153, , , , , ,818. İlişikteki açıklama ve dipnotlar bu mali tabloların tamamlayıcı bir unsurudur. 30 Haziran 2007 Tarihi İtibarıyla Konsolide Olmayan Bilançolar CARİ DÖNEM ÖNCEKİ DÖNEM AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/06/2007 ) ( 31/12/2006 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI

Detaylı

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 114.597.862,85 97.908.467,33 1- Kasa 14 706,26 2.309,06 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 114.578.347,59

Detaylı

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 135.557.693,98 97.908.467,33 1- Kasa 14 1.504,78 2.309,06 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 135.110.587,67

Detaylı

İŞLETME AYRINTILI BİLANÇO

İŞLETME AYRINTILI BİLANÇO EKMEK SANAYİ İŞVERENLER SENDİKASI İŞLETME AYRINTILI BİLANÇO Tarih:29/01/2014 Dönem: 2013 AKTİF () PASİF() Cari Dönem Cari Dönem ---------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı