DGS 2009 (1) DGS Kitap Sayfa 247. Örnek 1

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DGS 2009 (1) DGS Kitap Sayfa 247. Örnek 1"

Transkript

1 DGS 2009 (1) DGS Kitap Sayfa 247. Örnek ,10 sayısı hangi sayının % 35 i idir? A) 4,5 B) 5 C) 5,5 D) 6 E) 6,5 Örnek 1: 1200 sayısının % 30 u kaçtır? A) 200 B) 240 C) 300 D) 360 E) 480

2 DGS 2009 (3) Deneme Soru işleminin sonucu nedir? işleminin sonucu kaçtır? A) 1 4 B) 1 2 C) 1 A) 1 2 B) 3 2 C) 1 3 D) 2 E) 4 D) 2 3 E) 4 3

3 DGS 2009 (5) DGS Kitap Sayfa Soru 5. x x. 3 y = 1 olduğuna göre, y kaçtır? A) 1 B) 2 C) x2 x1 2x1 eşitliğini sağlayan x değeri kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 D) 4 E) 5

4 7. ac ifadesindeki a, b ve c sayılarının her biri 4 katına 2b çıkarılırsa aşağıdakilerden hangisi elde edilir? A) ac b DGS 2009 (7) B) ac 2b C) ac 4b Yaprak Test Soru 18. a b çarpımında her bir çarpan 2 eksiltilirse çarpım ne kadar azalır? A) a b 8 B) a b C) 4 D) 2 (a+b 2) E) 8 D) 2ac b E) 4ac b

5 DGS 2009 (8) Deneme Soru 8. a, b ve c sayıları için; a + c = 3 ab + c = 14 a + bc = 16 olduğuna göre, b kaçtır? A) 5 B) 6 C) 7 D) 8 E) x, y ve z pozitif tam sayıları için x z 2 x y z 31 x y z 29 olduğuna göre, y kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5

6 DGS 2009 (9) Deneme Soru 9. a b olduğuna göre, 6a + 4b ifadesinin değeri kaçtır? A) 8 B) 10 C) 12 D) 14 E) a 0 ve b 0 olmak üzere; olduğuna göre, a b kaçtır? a b a b A) 8 B) 4 C) 1 D) 1 4 E) 4

7 DGS 2009 (10) Deneme Soru 10. Bir ağaç 6 günde bir sulanıyor. Birinci sulama Pazartesi günüyse üçüncü sulama hangi gündür? A) Salı B) Çarşamba C) Perşembe D) Cuma E) Cumartesi 14. Bir hasta kullandığı bir ilacı 3 günde bir içiyor. Hasta ilacı ikinci kez Perşembe günü içtiğine göre; 12. kez hangi gün içmiştir? A) Salı B) Perşembe C) Cuma D) Cumartesi E) Pazar Yaprak Test Soru günde bir nöbet tutan bir asker ilk nöbetini Salı günü tutarsa 12. nöbetini hangi gün tutar? A) Cumartesi B) Pazar C) Pazartesi D) Salı E) Çarşamba

8 DGS 2009 (13) Yaprak Test Soru Rasyonel sayılar kümesi üzerinde işlemi a b c a.c b.d d b.d biçiminde tanımlanmıştır. 14. Tamsayılar kümesinde işlemi, 1 a b a b şeklinde tanımlanıyor. 3 1 * 5 6 işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) D) 2 5 B) E) 6 23 C) 3 20 A) 1 2 B) 1 4 C) 3 4 D) 2 5 E) 1 6

9 15. x = y z 2 3 x + y + z = 36 olduğuna göre, x kaçtır? DGS 2009 (15) A) 6 B) 8 C) 9 D) 10 E) Yaprak Test Soru a b c ve 3a + 2b c = 32 olduğuna göre, a kaçtır? A) 8 B) 6 C) 4 D) 2 E) 1

10 DGS 2009 (16) Deneme Soru 16. x 3 x 1 2x 2 4 olduğuna göre, x kaçtır? = + 3 a 2 a denkleminde a kaçtır? A) 3 B) 2 C) 1 A) 6 B) 8 C) 10 D) 2 E) 3 D) 12 E) 18 Deneme Soru 25. x 1 23x 5 x olduğuna göre; x kaçtır? A) 2 3 B) 7 4 C) 11 6 D) 15 8 E) 13 12

11 DGS 2009 (17) Yaprak Test Soru 17. x + y = 8 x 2 + y 2 = 34 olduğuna göre, x. y çarpımı kaçtır? A) 8 B) 9 C) 10 D) 12 E) a b ve a b 90 olduğuna göre a. b çapımı kaçtır? A) 18 B) 21 C) 24 D) 27 E) 30

12 DGS 2009 (18) Deneme Soru 18. x 0 x. y 0 x. y. z 0 olduğuna göre, x, y ve z nin işaretleri sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir? A),, B),, + C), +, D), +, + E) +,, + 6. x, y, z sayıları reel sayılardır x y z 0 x z 0 4 x xy 0 olduğuna göre; x, y, z sayılarının işareti sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir? A), +, B), +, + C) +, +, + D) +,, E) +, +, Yaprak Test 2 9. Soru a b c < 0, a c < 0, a b c > 0 ise a, b, c sayılarının işaretleri sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir? A) +,, B), +, C), + D) +, +, E), +, +

13 DGS 2009 (19) Yaprak Test 9 8. Soru a olduğuna göre, a nın alabileceği kaç farklı tam sayı değeri vardır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) x olduğuna göre, x in alacağı değerlerin toplamı kaçtır? A) 9 B) 15 C) 18 D) 20 E) 22

14 DGS 2009 (20) Yaprak Test Soru 20. AB 4A 3C0 2A0 2CC0 Yukarıdaki çarpma işleminde A, B ve C sıfırdan ve birbirinden farklı birer rakam olduğuna göre, A kaçtır? A) 8 B) 6 C) 5 D) 4 E) A B C Yanda verilen çarpma işleminde A, B, C x 6 N ve N birer rakamdır. A B C N çarpımı kaçtır? A) 180 B) 175 C) 170 D) 165 E) 160

15 DGS 2009 (21) DGS Kitap Sayfa 65. Soru a ve b pozitif tamsayılar olmak üzere, = 2 a. 3 b olduğuna göre, a + b kaçtır? A) 7 B) 8 C) 9 D) 10 E) x,y N olmak üzere, x = y eşitliğini sağlayan en küçük x + y değeri kaçtır? A) 7 B) 14 C) 28 D) 35 E) 40

16 DGS 2009 (22) Yaprak Test Soru 22. I2x + 1I = 9 eşitliğini sağlayan sayıların toplamı kaçtır? A) 2 B) 1 C) 0 D) 1 E) x 2 = 5 denklemini sağlayan x değerlerinin toplamı kaçtır? 7 4 A) B) C) D) 1 E) 4 3

17 DGS 2009 (24) Deneme-3 1. Soru A, B, C ve D birbirinden farklı rakamlar olmak üzere, A + B = C + D koşulunu sağlayan dört basamaklı ABCD sayıları oluşturuluyor. 1. 2, 4, 6, 8 rakamlarını kullanarak yazılan ABCD dört basamaklı sayısında A + D = B + C olduğuna göre, kaç farklı ABCD sayısı yazılabilir? A) 2 B) 4 C) 6 D) 8 E) Buna göre, oluşturulabilecek en büyük ABCD sayısında C kaçtır? A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) 8

18 DGS 2009 (25) Deneme Soru 25. A, B, C ve D birbirinden farklı rakamlar olmak üzere, A + B = C + D koşulunu sağlayan dört basamaklı ABCD sayıları oluşturuluyor. Buna göre, rakamlarının toplamı 6 olan kaç tane ABCD sayısı oluşturulabilir? A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) , 3, 5, 6, 8 rakamları kullanılarak; A + B = C + D Koşulunu sağlayan rakamları birbirinden farklı ABCD şeklinde yazılabilecek dört basamaklı en büyük doğal sayı kaçtır? A) 6352 B) 6532 C) 8365 D) 8653 E) 6538

19 DGS 2009 ( ) Deneme Soru x ve y birer tamsayı olmak üzere, x 4 4 y 5 eşitsizlikleri veriliyor. y x kesrinin alabileceği en büyük değeri kaçtır? A) 0,75 B) 1,25 C) 1 D) 2 E) 5 x, y Z için 4 x 3 3 y 1 olduğuna göre; x y çarpımının alabileceği en büyük değer ile en küçük değerin toplamı kaçtır? A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6 Yaprak Test Soru 27. 2x y ifadesinin alabileceği en büyük değer kaçtır? A) 8 B) 9 C) 10 D) 12 E) x ve y birer tamsayı olmak üzere, 2 < x < 9 ve 5 < y < 8 ise, 3x 2y nin alabileceği en büyük değer ile en küçük değerin toplamı kaçtır? A) 7 B) 12 C) 15 D) 17 E) 32

20 DGS 2009 ( ) Deneme Sorular Aşağıdaki tablo; a, b, c tamsayılarıyla toplama (+), çıkarma ( ) ve çarpma (x) işlemleri yapmak için hazırlanmıştır SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. (+) ( ) (x) a, b b, c a, c Bu sayılarla tabloda verilen işlemler yapılırken önce birinci sayı sonra ikinci sayı kullanılmaktadır. Örneğin a, b sayılarıyla yapılan çıkarma işlemi a b ifadesini göstermektedir. 28. (+) ( ) (x) a, b Yukarıdaki şekil a, b ve c harfleriyle gösterilen üç pozitif tam sayıyı içeren bazı işlemlere göre düzenlenmiştir. Harflerin gösterdiği sayılar her soruda farklı olabilir, fakat bunlarla yapılacak işlemler her soruda aynıdır. b, c a, c 3 Yukarıdaki tabloya göre, c sayısı kaçtır? A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 E) 7 Yukarıda verilen şekle göre, K kaçtır? A) 7 B) 8 C) 9 D) 10 E) 11

21 DGS 2009 ( ) Deneme Sorular Aşağıdaki tablo; a, b, c tamsayılarıyla toplama (+), çıkarma ( ) ve çarpma (x) işlemleri yapmak için hazırlanmıştır. 44. (+) ( ) (x) a, b b, c a, c Bu sayılarla tabloda verilen işlemler yapılırken önce birinci sayı sonra ikinci sayı kullanılmaktadır. Örneğin a, b sayılarıyla yapılan çıkarma işlemi a b ifadesini göstermektedir. Yukarıda verilen şekle göre K kaçtır? A) 11 B) 12 C) 13 D) 14 E) (+) ( ) (x) a, b 24 b, c 4 a, c 14 Yukarıdaki tabloya göre, c sayısı kaçtır? A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6

22 DGS 2009 ( ) Deneme Sorular Aşağıdaki tablo; a, b, c tamsayılarıyla toplama (+), çıkarma ( ) ve çarpma (x) işlemleri yapmak için hazırlanmıştır. 45. (+) ( ) (x) a, b b, c a, c Bu sayılarla tabloda verilen işlemler yapılırken önce birinci sayı sonra ikinci sayı kullanılmaktadır. Örneğin a, b sayılarıyla yapılan çıkarma işlemi a b ifadesini göstermektedir. Yukarıda verilen şekle göre, a b kaçtır? A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 E) (+) ( ) (x) a, b 15 b, c 4 a, c 18 Yukarıdaki tabloda a c olduğuna göre, a sayısı kaçtır? A) 3 B) 6 C) 9 D) 12 E) 18

23 DGS 2009 (31. ve 32.) Aşağıda 8 eş parçaya bölünmüş K ve L oyun çarkları verilmiştir. Deneme Sorular SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLANDIRINIZ. Başlangıçta, K çarkının 1. bölmesinde üçgen (), L çarkının 1. bölmesindeyse kare () şekilleri bulunmaktadır. Çarklar ok yönünde döndürüldüğünde K çarkındaki üçgen birim zamanda 1 bölme ilerlerken L çarkındaki kare aynı sürede 2 bölme ilerlemektedir. 31. Üçgen ilk kez 3. bölmeye geldiğinde kare kaçıncı bölmeye gelir? A) 2. B) 3. C) 4. D) 5. E) Üçgen en az kaç bölme ilerlediğinde kare ile tekrar aynı bölmeye gelir? A) 8 B) 9 C) 10 D) 12 E) 15 Daire biçimindeki bir masanın çevresine oturan 10 öğrenci şekildeki gibi saat yönünde 1 den 10 a kadar numaralandırılmıştır. Öğrenciler kendi aralarında şöyle bir oyun oynamaktadır. Herhangi bir öğrenci BEN deyip oyuna başlıyor. Numara sırasına göre bir sonraki öğrenci DGS yi ondan sonraki öğrencide KAZANACAĞIM diyor. KAZANACAĞIM diyen öğrenci oyundan çıkıyor. Bir sonraki öğrenci BEN deyip oyuna başlıyor ve bu şekilde oyun devam ediyor. Yine KAZANACAĞIM diyen oyundan çıkıyor. Kelime oyunu bu şekilde devam ediyor ve geriye iki öğrenci kalıyor. 41. Kelime oyununa 8 numaralı öğrenci başlarsa oyun bittiğinde kaç numaralı öğrenciler kalır? A) 1 ve 5 B) 2 ve 7 C) 1 ve 7 D) 2 ve 5 E) 8 ve 2

24 DGS 2009 (31. ve 32.) Aşağıda 8 eş parçaya bölünmüş K ve L oyun çarkları verilmiştir. Deneme Sorular SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLANDIRINIZ. Başlangıçta, K çarkının 1. bölmesinde üçgen (), L çarkının 1. bölmesindeyse kare () şekilleri bulunmaktadır. Çarklar ok yönünde döndürüldüğünde K çarkındaki üçgen birim zamanda 1 bölme ilerlerken L çarkındaki kare aynı sürede 2 bölme ilerlemektedir. 31. Üçgen ilk kez 3. bölmeye geldiğinde kare kaçıncı bölmeye gelir? A) 2. B) 3. C) 4. D) 5. E) 6. Daire biçimindeki bir masanın çevresine oturan 10 öğrenci şekildeki gibi saat yönünde 1 den 10 a kadar numaralandırılmıştır. Öğrenciler kendi aralarında şöyle bir oyun oynamaktadır. Herhangi bir öğrenci BEN deyip oyuna başlıyor. Numara sırasına göre bir sonraki öğrenci DGS yi ondan sonraki öğrencide KAZANACAĞIM diyor. KAZANACAĞIM diyen öğrenci oyundan çıkıyor. Bir sonraki öğrenci BEN deyip oyuna başlıyor ve bu şekilde oyun devam ediyor. Yine KAZANACAĞIM diyen oyundan çıkıyor. Kelime oyunu bu şekilde devam ediyor ve geriye iki öğrenci kalıyor. 42. Oyun başlayışından bitimine kadar kaç kez Ben DGS yi kazanacağım cümlesi söylenir? A) 5 B) 6 C) 7 D) 8 E) Üçgen en az kaç bölme ilerlediğinde kare ile tekrar aynı bölmeye gelir? A) 8 B) 9 C) 10 D) 12 E) Oyunun sonunda 3 ve 9 numaralı öğrencilerin kalması için, kelime oyununa kaç numaralı öğrenciden başlanılmalıdır? A) 1 B) 3 C) 4 D) 7 E) 10

25 DGS 2009 (33) DGS Kitap Sayfa Soru 33. Üç basamaklı 7AB sayısı 15 sayısının tam katıdır. Buna göre, A + B toplamının alabileceği en büyük değer kaçtır? A) 15 B) 14 C) 13 D) 12 E) Beş basamaklı x371y sayısı 15 ile tam bölünebilmektedir. Buna göre, x + y toplamının alabileceği en büyük değer kaçtır? A) 10 B) 11 C) 12 D) 13 E) 14

26 DGS 2009 (34) Deneme-8 3. Soru 34. Ardışık dört tek sayının aritmetik ortalaması 24 tür. Bu sayılardan en küçüğü kaçtır? A) 15 B) 17 C) 19 D) 21 E) Ardışık 4 negatif çift tamsayının toplamı 188 olduğuna göre, bu sayıların en büyüğü kaçtır? A) 42 B) 44 C) 46 D) 48 E) 50

27 DGS 2009 (35) DGS Kitap Sayfa Soru 35. Bir öğrencinin fizik dersindeki dört sınavından aldığı puanların aritmetik ortalaması 6 dır. Bu öğrenci, sınavların birinden 3 puan aldığına göre, diğer üç sınavdan aldığı puanların aritmetik ortalaması kaçtır? A) 9 B) 8,5 C) 8 D) 7,5 E) 7 8. Bir öğrenci üç sınava girmiştir. Üç sınavdan aldığı notların ortalaması 8 ve birinci sınavdan 10 aldığına göre, diğer iki sınav notunun ortalaması kaçtır? A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) 8

28 DGS 2009 (36) DGS Kitap Sayfa Soru 36. Maaşının 3 7 parasının 1 3 ayırıyor. sini ev kirasına ayıran bir memur, kalan ünün 25 TL fazlasını da mutfak masrafına Memurun ev kirası, mutfak masrafının 2 katı olduğuna göre, maaşı kaç TL dir? A) 1050 B) 1200 C) 1250 D) 1300 E) Maaşının 8 ini ev kirasına kalanının 1 sini de gıda 2 harcamalarına ayıran bir memurun elinde 300 TL kalıyor. Buna göre, memurun maaşı kaç TL dir? A) 900 B) 920 C) 940 D) 960 E) 1040

29 37. Kilogramı x TL ye alınan bir sandık elmanın çıkıyor. DGS 2009 (37) 1 10 u çürük Kalan elmaların kilogramını y TL den satan bir manav ne kâr ne de zarar ettiğine göre, x ile y arasındaki bağıntı aşağıdakilerden hangisidir? A) x = 9y B) 9x = y C) 9x = 10y D) 10x = y E) 10x = 9y DGS Kitap Sayfa Soru 19. Bir manavdaki sebzeler çürüyerek 1 5 oranında fire vermiştir. Bunun sonucunda maliyet ne oranda artmıştır? A) 1 4 B) 1 8 C) 2 7 D) 2 3 E) 2 5

30 DGS 2009 (38) Yaprak Test Soru 38. Bir mağazada pantolonun fiyatı gömleğin fiyatının 3 katı, gömleğin fiyatı ise çorabın fiyatının 5 katıdır. Bu mağazadan 2 pantolon, 2 gömlek, 5 çorap alan bir müşteri toplam 450 TL ödüyor. Buna göre, 1 adet gömleğin fiyatı kaç TL dir? A) 40 B) 45 C) 50 D) 55 E) etek ile 4 gömlek 420 TL ye satılmaktadır. Bir etek 10 TL ucuza, bir gömlek 20 TL pahalıya satılsaydı etek ile gömleğin fiyatları eşit olacaktı. Buna göre, bir eteğin fiyatı kaç TL dir? A) 95 B) 90 C) 85 D) 80 E) 75

31 DGS 2009 (41) 41. Bir sınıftaki öğrenciler, tarih ve kimya derslerinin en az birinden başarılıdır. Bu öğrencilerin %50 si yalnız tarih dersinden, % 30 u da yalnız kimya dersinden başarılıdır. Her iki dersten de başarılı olan öğrenci sayısı 6 olduğuna göre, yalnız tarih dersinden başarılı olan öğrenci sayısı kaçtır? A) 15 B) 18 C) 20 D) 22 E) 25 Yaprak Test Soru 7. Bir sınıftaki öğrencilerin %60 ı Geometri den, %70 i Matematikten ve 12 öğrenci de her ikisinden de geçmiş ise bu sınıfta yalnız Matematikten geçen kaç öğrenci vardır? A) 14 B) 15 C) 16 D) 17 E) 18

32 DGS 2009 (44) 44. Kilogramı 3 TL den alınan 30 kg yaş üzüm kurutuluyor. Kuru üzümün kilogramı 6 TL den satılıyor ve bu satıştan 12 TL kâr elde ediliyor. Buna göre, 30 kg yaş üzümden kaç kg kuru üzüm elde edilmiştir? A) 14 B) 15 C) 16 D) 17 E) 18 Yaprak Test Soru 13. Yaş üzüm kurutulduğunda ağırlığının %20 sini kaybediyor. Kilosu 10 TL den alınan yaş üzüm kurutulduktan sonra satılması planlanıyor. Tüm satıştan %20 kâr etmek için 1 kg kuru üzümün satış fiyatı ne olmalıdır? A) 12 B) 13 C) 14 D) 15 E) 16

33 DGS 2009 (45) 45. Bir turizm şirketine başvuran 50 kişiden her biri A, B, C ülkelerinden en az birine gidiyor. Bu kişilerden A ülkesine gitmeyenlerin sayısı 20, B ülkesine gitmeyenlerin sayısı ise 35 tir. Yalnız C ülkesine gidenlerin sayısı 15 tir. Buna göre, A ve B ülkelerinin her ikisine de gidenlerin sayısı kaçtır? A) 5 B) 8 C) 10 D) 12 E) 15 Deneme Soru 22. İngilizce ve Almanca kursu verilen bir yabancı dil kurs merkezine 41 öğrenci kayıtlıdır. İngilizce kursuna katılanların sayısı, Almanca kursuna katılanların sayısının iki katıdır. Hem Almanca hem de İngilizce kursuna katılanların sayısı 7 olduğuna göre, sadece İngilizce kursuna kayıtlı kaç öğrenci vardır? A) 24 B) 25 C) 26 D) 27 E) 28

34 DGS 2009 (46) Yaprak Test Soru 46. İçinde 3 kırmızı, 5 beyaz, 2 sarı bilye bulunan bir torbadan rastgele bir bilye çekiliyor. Çekilen bilyenin sarı olma olasılığı kaçtır? A) 1 2 B) 1 3 C) İçinde eşit büyüklükte 2 mavi, 3 beyaz, 4 sarı bilye bulunan bir kutudan rasgele seçilen bir bilyenin beyaz olma olasılığı nedir? A) 2 9 B) 1 3 C) 4 9 D) 1 5 E) 2 5 D) 5 9 E) 2 3

35 DGS 2009 ( ) Deneme Soru Aşağıdaki grafik, 20 sporcunun boy ve kilolarını göstermektedir SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLANDIRINIZ. Aşağıdaki grafik bir sporcu grubundaki sporcuların ağırlıklarına göre dağılımını göstermektedir. 51. Kilosu 60 olan kaç sporcu vardır? A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) Kilosu 90 ın altında olan sporculardan kaçının boyu 180 cm nin üzerindedir? A) 5 B) 6 C) 7 D) 8 E) Kilosu 70 in üzerinde olan sporculardan kaçının boyu 170 cm nin üzerindedir? A) 7 B) 8 C) 9 D) 10 E) Buna göre bu grupta kaç sporcu vardır? A) 58 B) 64 C) 68 D) 70 E) 72

36 DGS 2009 ( ) K, L ve M marketlerinde toplam 2000 adet A ürünü, toplam 1100 adet B ürünü ve toplam 900 adet C ürünü satılmıştır. Bu ürünlerden her birinin bu üç marketteki satış yüzdeleri aşağıdaki tabloda verilmiştir. Ürünler K marketi (%) L marketi (%) M marketi (%) A B C Örneğin, 2000 adet A ürününün yüzde 40 ı K marketinde, yüzde 25 i L marketinde, geri kalan yüzde 35 i de M marketinde satılmıştır. 54. K marketinde kaç adet B ürünü satılmıştır? A) 175 B) 200 C) 220 D) 240 E) 250 Deneme Sorular SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. Matematik, Türkçe ve Fizik kitapları satan K, L, M gibi üç kitapçının bir yıl boyunca sattıkları kitapların sayıları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Matematik Fizik Türkçe K L M Bir yıl boyunca M kitapçısı toplam kaç adet kitap satmıştır? A) 300 B) 400 C) 500 D) 600 E) L marketinde, A ürünü C ürününden kaç adet fazla satılmıştır? A) 95 B) 100 C) 105 D) 110 E) K kitapçısının bir yıl boyunca sattığı kitap sayısı, tüm kitapçıların sattığı toplam kitap sayısının % kaçıdır? A) 25 B) 30 C) 35 D) 40 E) C ürününün K, L ve M marketlerindeki satışı bir daire grafikle gösterildiğinde M marketindeki satışı gösteren daire diliminin merkez açısı kaç derce olur? A) 36 B) 45 C) 52 D) 54 E) L kitapçısının bir yıl boyunca sattığı kitapları daire grafiğine aktarıldığında Türkçe kitabının daire diliminin açısı kaç derecedir? A) 120 B) 110 C) 100 D) 90 E) 80

37 DGS 2009 ( ) Deneme ve 67. Sorular Aşağıdaki grafikte, Kemal in (K) ve Leman ın (L) bulundukları noktalar verilmiştir. Grafik birim karelerden oluşmaktadır. 66. ve 67. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLANDIRINIZ. Bir futbol sahasında yapılan antrenman sırasında, antrenör futbolcuların pozisyonlarını belirleyerek taktik vermektedir. Mehmet, Hasan ın 12 m doğusunda; Ali Hasan ın 5 m güneyinde ve Can, Mehmet in 4 m kuzeyinde olacaktır. 66. Buna göre Ali ile Mehmet arasındaki en kısa mesafe kaç metredir? A) 7 B) 8 C) 12 D) 13 E) Kemal, 2 birim doğuya ve 3 birim güneye gidiyor. Buna göre, Leman hangi yöne kaç birim giderse aralarındaki uzaklık 4 birim olur? A) 1 birim batıya B) 2 birim batıya C) 3 birim batıya D) 1 birim doğuya E) 2 birim doğuya 67. Buna göre Can ile Ali arasındaki en kısa mesafe kaç metredir? A) 18 B) 15 C) 14 D) 12 E) 10

38 DGS 2009 ( ) Deneme ve 67. Sorular Aşağıdaki grafikte, Kemal in (K) ve Leman ın (L) bulundukları noktalar verilmiştir. Grafik birim karelerden oluşmaktadır. 66. ve 67. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLANDIRINIZ. Bir futbol sahasında yapılan antrenman sırasında, antrenör futbolcuların pozisyonlarını belirleyerek taktik vermektedir. Mehmet, Hasan ın 12 m doğusunda; Ali Hasan ın 5 m güneyinde ve Can, Mehmet in 4 m kuzeyinde olacaktır. 66. Buna göre Ali ile Mehmet arasındaki en kısa mesafe kaç metredir? A) 7 B) 8 C) 12 D) 13 E) Kemal, 1 birim doğuya ve 2 birim güneye gidiyor. Buna göre, Leman hangi yöne kaç birim giderse Kemal ile aynı noktada olur? A) 1 birim kuzeye ve 1 birim doğuya B) 1 birim kuzeye ve 1 birim batıya C) 2 birim kuzeye ve 1 birim doğuya D) 2 birim kuzeye ve 1 birim batıya E) 2 birim kuzeye ve 2 birim doğuya 67. Buna göre Can ile Ali arasındaki en kısa mesafe kaç metredir? A) 18 B) 15 C) 14 D) 12 E) 10

39 DGS 2009 ( ) Deneme ve 67. Sorular Aşağıdaki grafikte, Kemal in (K) ve Leman ın (L) bulundukları noktalar verilmiştir. Grafik birim karelerden oluşmaktadır. 66. ve 67. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLANDIRINIZ. Bir futbol sahasında yapılan antrenman sırasında, antrenör futbolcuların pozisyonlarını belirleyerek taktik vermektedir. Mehmet, Hasan ın 12 m doğusunda; Ali Hasan ın 5 m güneyinde ve Can, Mehmet in 4 m kuzeyinde olacaktır. 66. Buna göre Ali ile Mehmet arasındaki en kısa mesafe kaç metredir? A) 7 B) 8 C) 12 D) 13 E) Kemal sırasıyla 1 birim doğuya, 2 birim kuzeye ve 3 birim batıya; Leman ise sırasıyla 1 birim güneye, 3 birim batıya ve 1 birim doğuya gidiyor. Buna göre, son durumda Kemal ile Leman arasındaki uzaklık kaç birim olur? A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) Buna göre Can ile Ali arasındaki en kısa mesafe kaç metredir? A) 18 B) 15 C) 14 D) 12 E) 10

40 DGS 2009 ( ) Deneme ve 63. Sorular Yukarıda 12 odadan oluşan bir oyun kağıdı verilmiştir. Bu oyun, aşağıdaki kurallara göre oynanmaktadır. 68. Oyuncu, giriş kapısından başlayıp odalardan geçerek çıkış kapısından çıkmalıdır. Oyuncu, geçtiği her odada kaç puan varsa o puanı almaktadır; fakat kullanıldığı her kapı için oyuncudan 5 puan düşülmektedir (giriş ve çıkıp kapıları dahil). Her odadan en çok bir kez geçilmelidir. Yukarıda krokisi verilen bir oyun evinde Burcu ve Nermin bir oyun oynamaktadır. Bu oyunun kurallarıyla ilgili olarak şunlar bilinmektedir: Herkes aklından bir sayı tutup K odasına girecektir. K odasında tuttuğu sayıyı 3 ile çarpacaktır. Eğer L odasına giriş yaparsa sayısına 6 ekleyecektir. Eğer P odasına giriş yaparsa sayısını 2 ile çarpacaktır. Eğer M odasına giriş yaparsa sayısından 4 çıkaracaktır. Eğer N odasına giriş yaparsa sayısına 5 ekleyecektir. Yarışmacılar istediği çıkıştan çıkış yapabilmektedir. Her bir yarışmacı girdiği odaya bir daha girmeyecektir. Örneğin; Nermin aklından 5 i tutarak K odasına girmiştir. Sayısını 3 ile çarparak 15 bulmuştur. Daha sonra L odasına girmiş sayısına 6 ekleyerek 21 sayısı olmuştur. L çıkışından çıkarak Nermin oyundan 21 puan almıştır. Bir oyuncu, yukarıda verilen oyun kağıdında kesikli çizgilerle belirtilen yolu izlerse kaç puan toplar? A) 9 B) 95 C) 100 D) 105 E) Burcu aklından 16 tutarak sırasıyla K L P M odalarına girmiş ve çıkış 2 den çıkmıştır. Burcu oyundan kaç puan almıştır? A) 92 B) 104 C) 108 D) 120 E) 124

41 DGS 2009 ( ) Deneme ve 63. Sorular Yukarıda 12 odadan oluşan bir oyun kağıdı verilmiştir. Bu oyun, aşağıdaki kurallara göre oynanmaktadır. Oyuncu, giriş kapısından başlayıp odalardan geçerek çıkış kapısından çıkmalıdır. Oyuncu, geçtiği her odada kaç puan varsa o puanı almaktadır; fakat kullanıldığı her kapı için oyuncudan 5 puan düşülmektedir (giriş ve çıkıp kapıları dahil). Her odadan en çok bir kez geçilmelidir. 69. Bir oyuncu, yukarıda verilen oyun kâğıdında 30 puan bulunan odaların üçünden de geçerek kaç puan toplar? A) 100 B) 105 C) 110 D) 115 E) 120 Yukarıda krokisi verilen bir oyun evinde Burcu ve Nermin bir oyun oynamaktadır. Bu oyunun kurallarıyla ilgili olarak şunlar bilinmektedir: Herkes aklından bir sayı tutup K odasına girecektir. K odasında tuttuğu sayıyı 3 ile çarpacaktır. Eğer L odasına giriş yaparsa sayısına 6 ekleyecektir. Eğer P odasına giriş yaparsa sayısını 2 ile çarpacaktır. Eğer M odasına giriş yaparsa sayısından 4 çıkaracaktır. Eğer N odasına giriş yaparsa sayısına 5 ekleyecektir. Yarışmacılar istediği çıkıştan çıkış yapabilmektedir. Her bir yarışmacı girdiği odaya bir daha girmeyecektir. Örneğin; Nermin aklından 5 i tutarak K odasına girmiştir. Sayısını 3 ile çarparak 15 bulmuştur. Daha sonra L odasına girmiş sayısına 6 ekleyerek 21 sayısı olmuştur. L çıkışından çıkarak Nermin oyundan 21 puan almıştır. 62. Nermin sırasıyla K P N M odalarına girmiş ve çıkış 2 den çıkmıştır. Nermin oyundan 73 puanla çıkarsa Neriman aklından hangi sayıyı tutmuştur? A) 10 B) 11 C) 12 D) 15 E) 16

42 DGS 2009 ( ) Deneme ve 63. Sorular Yukarıda 12 odadan oluşan bir oyun kağıdı verilmiştir. Bu oyun, aşağıdaki kurallara göre oynanmaktadır. 70. Oyuncu, giriş kapısından başlayıp odalardan geçerek çıkış kapısından çıkmalıdır. Oyuncu, geçtiği her odada kaç puan varsa o puanı almaktadır; fakat kullanıldığı her kapı için oyuncudan 5 puan düşülmektedir (giriş ve çıkıp kapıları dahil). Her odadan en çok bir kez geçilmelidir. Bir oyuncu, yukarıda verilen oyun kağıdında 6 odadan geçerek en fazla kaç puan toplayabilir? A) 60 B) 65 C) 75 D) 80 E) 85 Yukarıda krokisi verilen bir oyun evinde Burcu ve Nermin bir oyun oynamaktadır. Bu oyunun kurallarıyla ilgili olarak şunlar bilinmektedir: Herkes aklından bir sayı tutup K odasına girecektir. K odasında tuttuğu sayıyı 3 ile çarpacaktır. Eğer L odasına giriş yaparsa sayısına 6 ekleyecektir. Eğer P odasına giriş yaparsa sayısını 2 ile çarpacaktır. Eğer M odasına giriş yaparsa sayısından 4 çıkaracaktır. Eğer N odasına giriş yaparsa sayısına 5 ekleyecektir. Yarışmacılar istediği çıkıştan çıkış yapabilmektedir. Her bir yarışmacı girdiği odaya bir daha girmeyecektir. Örneğin; Nermin aklından 5 i tutarak K odasına girmiştir. Sayısını 3 ile çarparak 15 bulmuştur. Daha sonra L odasına girmiş sayısına 6 ekleyerek 21 sayısı olmuştur. L çıkışından çıkarak Nermin oyundan 21 puan almıştır. 63. Burcu aklından 10 sayısını tutup oyuna başlamıştır. Buna göre Burcu nun oyundan aldığı puan aşağıdakilerden hangisi olamaz? A) 35 B) 36 C) 56 D) 65 E) 72

43 71. Yıl Yayımlanan kitap sayısı DGS 2009 (71) Yayımlanan gazete ve dergi sayısı Kütüphane sayısı Kaç kişiye bir kütüphane düştüğü Bir ülkeye ait yayın yaşamı ve kütüphanelere ilişkin bazı bilgiler yukarıdaki tabloda verilmiştir. Bu tabloyla ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır? A) Yayımlanan kitap sayısının yayımlanan gazete ve dergi sayısına oranı her yıl bir önceki yıla göre artmıştır. B) Kütüphane sayısı arttıkça, kütüphane başına düşen kişi sayısı azalmıştır. C) yılları arasında yayımlanan toplam kitap sayısının % 20 si 2006 yılında yayımlanmıştır. D) 2008 yılındaki kütüphane sayısı 2005 yılına göre % 80 artmıştır. E) 2007 yılında, kişiye bir kütüphane düşmektedir. Aşağıdaki tabloda bir bölgedeki beş tür meyve ağacının sayıları ve bu ağaçlardan bir yılda alınan ürün miktarları verilmiştir. Meyve Deneme Soru Ağaç Sayısı Ürün Miktarı (Ton) Armut Portakal Elma Kayısı İncir Tablodaki bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Hem ağaç sayısı hem de bir yılda alınan ürün miktarı en az olan ürün incidir. B) Bir yılda alınan ürün miktarları birbirine en yakın olan meyveler kayısı ve incirdir. C) Armut ve portakal ağaçlarının sayıları toplamı kayısı ağacı sayısından fazladır. D) Bir elma ağacından bir yılda ortalama 300 kg ürün alınmaktadır. E) Portakal ve kayısından alınan toplam ürün, elmadan alınandan azdır.

44 DGS 2009 (72) 72. Bir üçgenin iç açılarının ölçüleri 3, 4, 5 sayıları ile doğru orantılıdır. Bu üçgenin dış açı ölçülerinin en küçüğü kaç derecedir? A) 90 B) 105 C) 120 D) 125 E) 135 DGS Kitap Sayfa Soru 2. Bir üçgenin iç açıları 2, 4 ve 3 ile orantılıdır. Buna göre, bu üçgenin en büyük dış açısı kaç derecedir? A) 160 B) 140 C) 120 D) 100 E) 80

45 DGS 2009 (74) Deneme Soru A 4 H E 2 D 8 G 4 F 6 Şekildeki tüm doğru parçaları dik kesişmektedir. Buna göre, şeklin alanı kaç a 2 dir? A) 10 B) 11 C) 12 D) 13 E) 14 B 12 Yukarıdaki şekil 3 dikdörtgen birleşmesiyle oluşturulduğuna göre şeklin alanı kaç birim karedir? A) 54 B) 55 C) 56 C D) 60 E) 64

46 DGS 2009 (76) Deneme Soru 76. ABCD bir kare IABI = IBEI m(ead) x Yukarıdaki verilere göre, x kaç derecedir? A) 20 B) 22,5 C) 25 D) 27,5 E) ABCD bir kare DEA eşkenar üçgen m EBD x Yukarıdaki verilenlere göre x kaç derecedir? A) 22,5 B) 25 C) 27,5 D) 30 E) 32,5

47 DGS 2009 (77) Yaprak Test Soru 77. FD // AC IABI = 2 cm IBCI = 5 cm Alan(AFB) = S Şekildeki ABC üçgeninde [DE] // [BC], AD 1 BD 4 Alan(BDC) = S 2 Alan(AEC) = S 3 Şekildeki A, B ve C noktaları ile F, E ve D noktaları paralel doğrular üzerindedir. Buna göre, I. S 1 + S 2 = S 3 S1 2 II. S 5 2 S1 3 III. S 5 3 eşitliklerinden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III olduğuna göre, A(ABC) oranı kaçtır? A(DEF) A) 25 4 B) 23 3 D) 7 E) 8 C) 29 4

48 DGS 2009 (80) Yaprak Test Soru 80. Yüksekliği, çap uzunluğuna eşit olan bir silindirin hacmi 128 cm 3 tür. Bu silindirin taban alanı kaç cm 2 dir? A) 8 B) 12 C) 16 D) 20 E) D x O C 9 Şekildeki silindirin hacmi cm ve yüksekliği 9 cm ise IACI=x kaç cm dir? A O B A) 15 B) 18 C) 20 D) 24 E) 25

DGS SAYISAL BÖLÜM. 1) 6,20 sayısı hangi sayının % 31 idir? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 E) 30. olduğuna göre, y kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5

DGS SAYISAL BÖLÜM. 1) 6,20 sayısı hangi sayının % 31 idir? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 E) 30. olduğuna göre, y kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 DGS SAYISAL BÖLÜM Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal DGS Puanınızın (DGS-SAY) hesaplanmasında 3; Eşit Ağırlıklı DGS Puanınızın (DGS-E hesaplanmasında,8; Sözel DGS Puanınızın (DGS-SÖZ)

Detaylı

Temel Matematik Testi - 4

Temel Matematik Testi - 4 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: D00. Bu testte 0 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 0 dakikadır. Temel Matematik Testi -.

Detaylı

TEMEL MATEMATİK TESTİ

TEMEL MATEMATİK TESTİ TEMEL MTEMTİK TESTİ 1. u testte 0 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 010 YGS / MT 1. 0, 0,0 0,. + 1 ) 1 7 0 ) 1 + 1 1.. ( a+ 1) ( a )

Detaylı

2012 YGS MATEMATİK Soruları

2012 YGS MATEMATİK Soruları 01 YGS MATEMATİK Soruları 1. 10, 1, 0, 0, işleminin sonucu kaçtır? A) B), C) 6 D) 6, E) 7. + ABC 4 x 864 Yukarıda verilenlere göre, çarpma işleminin sonucu kaçtır? A) 8974 B) 907 C) 9164 D) 94 E) 98. 6

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 19 Aralık Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 19 Aralık Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Sonbahar / Sayısal I / 9 Aralık 00 Matematik Soruları ve Çözümleri. + 4 işleminin sonucu kaçtır? A) B) C) D) 4 E) 6 Çözüm + 4 + 4 4 + 4 4.. işleminin

Detaylı

Diğer sayfaya geçiniz. 2012 KPSS / GYGK CS 33. 31. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) B) C) A) B) C) 34. 32.

Diğer sayfaya geçiniz. 2012 KPSS / GYGK CS 33. 31. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) B) C) A) B) C) 34. 32. 31. 33. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? 32. 34. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) 84 B) 80 C) 72 64 60 9 35. 37. x ve y gerçel sayıları işleminin sonucu kaçtır? eşitsizliklerini

Detaylı

Özel AKEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı

Özel AKEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı Özel KEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı DİKKT! CEVP KĞIDININ TEST -- BÖLÜMÜNE MTEMTİK SORULRI İŞRETLENECEKTİR. ) 3 basamaklı 4 tane sayının aritmetik ortalaması 400 dür. Bu dört sayının birler

Detaylı

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal DGS Puanınızın (DGS-SAY) hesaplanmasında ; Eşit

Detaylı

ALES / İLKBAHAR 2008 DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ "A" OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ

ALES / İLKBAHAR 2008 DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ "A" OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL- TESTİ Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal Ağırlıklı ALES Puanınızın (ALES-SAY)

Detaylı

2004 II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI

2004 II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI 4 II MATEMATİK YARIŞMASI I AŞAMA SORULARI 4? 4 4 A B denkleminde A ve B birbirinden farklı pozitif tam sayılar olduğuna göre, A + B toplamı kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? 5 A) B) C) - D) E) - 8 4 x x

Detaylı

Diğer sayfaya geçiniz. 2013 - YGS / MAT TEMEL MATEMATİK TESTİ. olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır?

Diğer sayfaya geçiniz. 2013 - YGS / MAT TEMEL MATEMATİK TESTİ. olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır? TEMEL MATEMATİK TESTİ 1. Bu testte 40 soru vardır. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. 3. olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır? A)

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 18 Kasım 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 18 Kasım 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Sonbahar / Sayısal I / 18 Kasım 2007 Matematik Soruları ve Çözümleri 1. Bir sayının 0,02 ile çarpılmasıyla elde edilen sonuç, aynı sayının aşağıdakilerden

Detaylı

2012 YGS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ. b 27 18. 3. a 12 8 A) 4 2 B) 3 3 C) 4 D) 5 E) 6. Çözüm : Cevap : E. 4. x ve y birer gerçel sayı olmak üzere,

2012 YGS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ. b 27 18. 3. a 12 8 A) 4 2 B) 3 3 C) 4 D) 5 E) 6. Çözüm : Cevap : E. 4. x ve y birer gerçel sayı olmak üzere, 01 YGS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ 1. 10, 5,1 0,5 0, işleminin sonucu kaçtır? A) 5 B) 5,5 C) 6 D) 6,5 E) 7. a 1 8 b 7 18 olduğuna göre a b çarpımı kaçtır? A) 4 B) C) 4 D) 5 E) 6 10, 5,1 105 1 41 1 5 0,

Detaylı

Buna göre, eşitliği yazılabilir. sayılara rasyonel sayılar denir ve Q ile gösterilir. , -, 2 2 = 1. sayıdır. 2, 3, 5 birer irrasyonel sayıdır.

Buna göre, eşitliği yazılabilir. sayılara rasyonel sayılar denir ve Q ile gösterilir. , -, 2 2 = 1. sayıdır. 2, 3, 5 birer irrasyonel sayıdır. TEMEL KAVRAMLAR RAKAM Bir çokluk belirtmek için kullanılan sembollere rakam denir. 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 sembolleri birer rakamdır. 2. TAMSAYILAR KÜMESİ Z = {..., -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4,... }

Detaylı

SAYILAR MATEMATİK KAF03 BASAMAK KAVRAMI TEMEL KAVRAM 01. İki basamaklı en küçük sayı : İki basamaklı en büyük negatif sayı :.

SAYILAR MATEMATİK KAF03 BASAMAK KAVRAMI TEMEL KAVRAM 01. İki basamaklı en küçük sayı : İki basamaklı en büyük negatif sayı :. SAYILAR BASAMAK KAVRAMI İki basamaklı en küçük sayı : İki basamaklı en büyük negatif sayı :. Üç basamaklı rakamları farklı en küçük sayı :. SORU 5 MATEMATİK KAF03 TEMEL KAVRAM 01 Üç basamaklı birbirinden

Detaylı

3. Ünsal Tülbentçi Matematik Yarışması Mayıs 2014 8.Sınıf Sayfa 1

3. Ünsal Tülbentçi Matematik Yarışması Mayıs 2014 8.Sınıf Sayfa 1 . Alanı 36 5 olan bir ABC ikizkenar üçgeninde ==2 ise bu üçgende B den AC ye inilen dikmenin ayağının C noktasına olan uzaklığı nedir? ) 2,8) 3) 3,2 ) 3,7 ) 4, 2. Ayrıt uzunlukları 4, 0 ve 4 5 olan dikdörtgenler

Detaylı

EBOB - EKOK EBOB VE EKOK UN BULUNMASI. 2. Yol: En Büyük Ortak Bölen (Ebob) En Küçük Ortak Kat (Ekok) www.unkapani.com.tr. 1. Yol:

EBOB - EKOK EBOB VE EKOK UN BULUNMASI. 2. Yol: En Büyük Ortak Bölen (Ebob) En Küçük Ortak Kat (Ekok) www.unkapani.com.tr. 1. Yol: EBOB - EKOK En Büyük Ortak Bölen (Ebob) İki veya daha fazla pozitif tamsayıyı aynı anda bölen pozitif tamsayıların en büyüğüne bu sayıların en büyük ortak böleni denir ve kısaca Ebob ile gösterilir. Örneğin,

Detaylı

Temel Matematik Testi - 3

Temel Matematik Testi - 3 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: 003. u testte 0 soru vardır. 2. Tavsiye edilen süre 0 dakikadır. Temel Matematik Testi

Detaylı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (Ygs) / 11 Nisan 2010. Matematik Soruları ve Çözümleri 12 E) 25

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (Ygs) / 11 Nisan 2010. Matematik Soruları ve Çözümleri 12 E) 25 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (Ygs) / Nisan 00 Matematik Soruları ve Çözümleri. 0, 0,0 0, işleminin sonucu kaçtır? A) B) 4 7 C) 0 8 D) E) Çözüm 0, 0,0 0, = 0,00 0,0 0, = 0,7 0, 000 7 7. = = 000 00 0... işleminin

Detaylı

barisayhanyayinlari.com

barisayhanyayinlari.com YGS MATEMATİK KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ SERİSİ 1 ISBN 978-605-84147-0-9 Baskı Tarihi Ağustos 015 Baskı Yeri: İstanbul YAYINLARI İletişim tel: (538) 90 50 19 barisayhanyayinlari.com Benim için her şey bir

Detaylı

TEMEL KAVRAMLAR. SAYI KÜMELERİ 1. Doğal Sayılar

TEMEL KAVRAMLAR. SAYI KÜMELERİ 1. Doğal Sayılar TEMEL KAVRAMLAR Rakam: Sayıları ifade etmeye yarayan sembollere rakam denir. Bu semboller {0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9} kümesinin elemanlarıdır., b ve c birer rakamdır. 15 b = c olduğuna göre, + b + c

Detaylı

TEOG. Sayma Sayıları ve Doğal Sayılar ÇÖZÜM ÖRNEK ÇÖZÜM ÖRNEK SAYI BASAMAKLARI VE SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESİ 1. DOĞAL SAYILAR.

TEOG. Sayma Sayıları ve Doğal Sayılar ÇÖZÜM ÖRNEK ÇÖZÜM ÖRNEK SAYI BASAMAKLARI VE SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESİ 1. DOĞAL SAYILAR. TEOG Sayma Sayıları ve Doğal Sayılar 1. DOĞAL SAYILAR 0 dan başlayıp artı sonsuza kadar giden sayılara doğal sayılar denir ve N ile gösterilir. N={0, 1, 2, 3,...,n, n+1,...} a ve b doğal sayılar olmak

Detaylı

YGS MATEMATİK DENEMESİ-1

YGS MATEMATİK DENEMESİ-1 YGS MATEMATİK DENEMESİ- Mustafa SEVİMLİ Fatih KAYGISIZ İbrahim KUŞÇUOĞLU Aydın DANIŞMAN ÇAKABEY ANADOLU LİSESİ Serkan TÜRKER Nejdet KİRPİ Şenay TAĞ GÜRLER Taner KAHYA Çakabey Anadolu Lisesi 0-0 . x olduğuna

Detaylı

ÜNİTE: TAM SAYILAR KONU: Tam Sayılar Kümesinde Çıkarma İşlemi

ÜNİTE: TAM SAYILAR KONU: Tam Sayılar Kümesinde Çıkarma İşlemi ÜNE: AM AYIAR N: am ayılar ümesinde Çıkarma şlemi ÖRNE RAR VE ÇÖZÜMER 1. [(+17) (+25)] + [( 12) (+21)] işleminin sonucu A) 41 B) 25 C) 25 D) 41 Çıkarma işlemi yapılırken çıkanın işareti değişir ve eksilen

Detaylı

AKSARAY Mesleki E ğitim Merkezi Matematik ve Meslek Matematiği Soru Bankası

AKSARAY Mesleki E ğitim Merkezi Matematik ve Meslek Matematiği Soru Bankası AKSARAY Mesleki E ğitim Merkezi Matematik ve Meslek Matematiği Soru Bankası SORU 1 525 + 2834 + 379 toplama işlemini alt alta yazarak yapınız. 525 2834 +379 3738 SORU 2 Manavdan kilogramı 4 TL olan armut

Detaylı

Temel Matematik Testi - 5

Temel Matematik Testi - 5 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: 005. u testte 40 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 40 dakikadır. Temel Matematik Testi

Detaylı

TEMEL KAVRAMLAR Test -1

TEMEL KAVRAMLAR Test -1 TEMEL KAVRAMLAR Test -1 1. 6 ( ) 4 A) B) 3 C) 4 D) 5 E) 6 5. 4 [1 ( 3). ( 8)] A) 4 B) C) 0 D) E) 4. 48: 8 5 A) 1 B) 6 C) 8 D) 1 E) 16 6. 4 7 36:9 18 : 3 A) 1 B) 8 C) D) 4 E) 8 3. (4: 3 + 1):4 A) 3 B) 5

Detaylı

a.c = 48 3a + 2b c = 37 ise, a nın alacağı en küçük değer kaçtır?

a.c = 48 3a + 2b c = 37 ise, a nın alacağı en küçük değer kaçtır? . a,b,c birbirinden farklı tamsayılar ve a sıfırdan. a, b, c R olmak üzere farklı olmak üzere, a.b = 0 c

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 4

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 4 T.. MİLLÎ EĞİTİM AKANLIĞI 015-016 8.SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 4 015-016 8.SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 4 MATEMATİK Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... SORU SAYISI : 0 SINAV SÜRESİ :

Detaylı

( ) MATEMATİK 1 TESTİ (Mat 1) 2009 - ÖSS / MAT-1. 1. Bu testte 30 soru vardır.

( ) MATEMATİK 1 TESTİ (Mat 1) 2009 - ÖSS / MAT-1. 1. Bu testte 30 soru vardır. 009 - ÖSS / MT- MTEMTİK TESTİ (Mat ). u testte 0 soru vardır.. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. ( )( ) + 4. m = olduğuna göre, m + ifadesinin değeri işleminin

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 17. MATEMATİK YARIŞMASI 6. SINIF TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 17. MATEMATİK YARIŞMASI 6. SINIF TEST SORULARI 1. x ile y pozitif tam sayılardır. EBOB(x,y) = 9 ve x+y = 7 olduğuna göre, x kaç farklı değer alır? 3. 4 A) B) 3 C) 4 D) 5 9 7 49 1 5 36 10 4? n n-5. Uygun yerlere parantezler yerleştirilerek, 1::3:4:5:6:7:8

Detaylı

SERĠMYA 2011 - IX. ULUSAL ĠLKÖĞRETĠM MATEMATĠK OLĠMPĠYATI. 9. Ulusal. serimya. İLKÖĞRETİM 7. Ve 8. SINIFLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI.

SERĠMYA 2011 - IX. ULUSAL ĠLKÖĞRETĠM MATEMATĠK OLĠMPĠYATI. 9. Ulusal. serimya. İLKÖĞRETİM 7. Ve 8. SINIFLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI. Sayfa1 9. Ulusal serimya İLKÖĞRETİM 7. Ve 8. SINIFLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 2011 Sayfa2 1. Bir ABCD konveks dörtgeninde AD 10 cm ise AB CB? m( Dˆ ) 90, ( ˆ) 150 0 0 m C ve m Aˆ m Bˆ ( ) ( ) olarak

Detaylı

Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı

Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Dikey Geçiş Sınavı / DGS / Temmuz 008 Matematik Soruları ve Çözümleri. a sıfırdan büyük bir

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2013. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2013. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2013 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında ılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI 7. SINIF TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI 7. SINIF TEST SORULARI . 3007 (30 305) (3006 300) işleminin sonucu kaçtır? A) 304 B) 305 C) 306 D) 307 3. 8 kesri tanımsızdır. a b 5a 2b = 8 ise, a kaçtır? A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 4. a değeri değiştikçe b değerinin de a ya bağlı

Detaylı

Komisyon DGS TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME SINAVI ISBN Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir.

Komisyon DGS TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME SINAVI ISBN Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir. Komisyon DGS TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME SINAVI ISBN 978-605-318-010-4 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir. 2015, Pegem Akademi Bu kitabın basım, yayın ve satış hakları Pegem Akademi

Detaylı

= 8 olduğuna göre, a kaçtır?

= 8 olduğuna göre, a kaçtır? Ö.S.S. 006 MATEMATĐK I SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ. a ve b sıfırdan farklı gerçel sayılar olmak üzere, a.b b a a b olduğunu göre a+b toplamı kaçtır? A) B) C) 0 D) E) Çözüm a.b b a b b b² b b ± b için a a- a

Detaylı

Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı

Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Dikey Geçiş Sınavı / DGS / 15 Temmuz 007 Matematik Soruları ve Çözümleri 1. 4A < 457 olduğuna

Detaylı

YGS MATEMATİK SORU BANKASI

YGS MATEMATİK SORU BANKASI YGS MATEMATİK SORU BANKASI Sebahattin ÖLMEZ www.limityayinlari.com Sınavlara Hazırlık Serisi YGS Matematik Soru Bankası ISBN: 978-60-48--9 Copyright Lmt Limit Yayınları Bu kitabın tüm hakları Lmt Limit

Detaylı

x13. ULUSAL MATEMATİK OLİMPİYATI - 2005

x13. ULUSAL MATEMATİK OLİMPİYATI - 2005 TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI x13. ULUSAL MATEMATİK OLİMPİYATI - 005 BİRİNCİ AŞAMA SINAVI Soru kitapçığı türü A 1. AB = olmak üzere, A

Detaylı

1995 ÖYS. a+ =3a a= Cevap:D. Çözüm: Çözüm: Çözüm:

1995 ÖYS. a+ =3a a= Cevap:D. Çözüm: Çözüm: Çözüm: 99 ÖYS. a b c d ve a, b, c, d tek sayılar olmak üzere, abcd dört basamaklı en büyük sayıdır? Bu sayı aşağıdakilerden hangisine kalansız bölünebilir? A) B) 6 C) 9 D) E) a, b, c, d rakamları birbirinden

Detaylı

MATEMATÝK TEMEL SEVÝYE DEVLET OLGUNLUK SINAVI. Testin Çözme Süresi: 180 dakika ADAY ÝÇÝN AÇIKLAMALAR - YÖNERGE DEVLET SINAV MERKEZÝ ADAYIN ÞÝFRESÝ

MATEMATÝK TEMEL SEVÝYE DEVLET OLGUNLUK SINAVI. Testin Çözme Süresi: 180 dakika ADAY ÝÇÝN AÇIKLAMALAR - YÖNERGE DEVLET SINAV MERKEZÝ ADAYIN ÞÝFRESÝ ADAYIN ÞÝFRESÝ BURAYA YAPIÞTIR DEVLET OLGUNLUK SINAVI DEVLET SINAV MERKEZÝ MATEMATÝK - TEMEL SEVÝYE MATEMATÝK TEMEL SEVÝYE Testin Çözme Süresi: 180 dakika Haziran, 2009 yýlý BÝRÝNCÝ deðerlendiricinin þifresi

Detaylı

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI 3 201412-1

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI 3 201412-1 Ortak Akıl YGS MATEMATİK DENEME SINAVI 011-1 Ortak Akıl Adem ÇİL Ayhan YANAĞLIBAŞ Barış DEMİR Celal İŞBİLİR Deniz KARADAĞ Engin POLAT Erhan ERDOĞAN Ersin KESEN Fatih TÜRKMEN Kadir ALTINTAŞ Köksal YİĞİT

Detaylı

3. a 12 8 A) 4 2 B) 3 3 C) 4 D) 5 E) 6

3. a 12 8 A) 4 2 B) 3 3 C) 4 D) 5 E) 6 10,25 3,1 1. 0,5 0,2 işleminin sonuu kaçtır? ) 5 B) 5,5 C) 6 D) 6,5 E) 7 3. a 12 8 b 27 18 olduğuna göre, a b çarpımı kaçtır? ) 4 2 B) 3 3 C) 4 D) 5 E) 6 2. 2 3 6 4.6 2 3 3 2.3 işleminin sonuu kaçtır?

Detaylı

ÖZEL SERVERGAZİ LİSELERİ

ÖZEL SERVERGAZİ LİSELERİ S E R İ M Y A ÖZEL SERVERGAZİ LİSELERİ VII. İ L K Ö Ğ R E T İ M O K U L L A R I A R A S I M A T E M A T İ K Y A R I Ş M A S I AÇIKLAMALAR Bu sınav çoktan seçmeli 35 ve 3 klasik sorudan oluşmaktadır. Sınav

Detaylı

I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.)

I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.) I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.) 1. 10 arkadaşınız ile bir asansöre biniyorsunuz. Đlk katta 3 kişi iniyor ve 1 kişi biniyor. Đkinci katta 5 kişi iniyor ve 3 kişi biniyor. Üçüncü katta 6 kişi iniyor.

Detaylı

Temel Matematik Testi - 6

Temel Matematik Testi - 6 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: 0106 1. Bu testte 40 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 40 dakikadır. Temel Matematik Testi

Detaylı

1. Bölüm: SIRALAMA (PERMÜTASYON) Bölüm: SEÇME (KOMBİNASYON) Bölüm: BİNOM AÇILIMI Bölüm: OLASILIK...25

1. Bölüm: SIRALAMA (PERMÜTASYON) Bölüm: SEÇME (KOMBİNASYON) Bölüm: BİNOM AÇILIMI Bölüm: OLASILIK...25 1 İçindekiler 1. Bölüm: SIRALAMA (PERMÜTASYON)... 5 2. Bölüm: SEÇME (KOMBİNASYON)...13 3. Bölüm: BİNOM AÇILIMI...21 4. Bölüm: OLASILIK...25 5. Bölüm: FONKSİYONLARIN SİMETRİLERİ VE CEBİRSEL ÖZELLİKLERİ...37

Detaylı

1.DENEME HAZIRLIK MATEMATİK MATEMATİK TESTİ. 1-En yakın yüzlüğe yuvarlandığında 2200 olan en küçük sayı hangisidir? A-2150 B-2151 C-2190 D-2199

1.DENEME HAZIRLIK MATEMATİK MATEMATİK TESTİ. 1-En yakın yüzlüğe yuvarlandığında 2200 olan en küçük sayı hangisidir? A-2150 B-2151 C-2190 D-2199 1.DENEME HAZIRLIK MATEMATİK MATEMATİK TESTİ 1-En yakın yüzlüğe yuvarlandığında 2200 olan en küçük sayı hangisidir? A-2150 B-2151 C-2190 D-2199 2-Onlar basamağı 5, yüzler basamağı 2 ve binler basamağı 6

Detaylı

5. Sınıf MATEMATİK ÖRÜNTÜ - MİLYONLAR. Yukarıdaki şekil örüntüsünün 4. adımında toplam kaç tane yıldız vardır? A) 7 B) 8 C) 9 D) 10

5. Sınıf MATEMATİK ÖRÜNTÜ - MİLYONLAR. Yukarıdaki şekil örüntüsünün 4. adımında toplam kaç tane yıldız vardır? A) 7 B) 8 C) 9 D) 10 5. Sınıf MATEMATİK ÖRÜNTÜ - MİLYONLAR 1. 4. TEST 1 Yukarıdaki şekil örüntüsünün 4. adımında toplam kaç tane yıldız vardır? A) 7 B) 8 C) 9 D) 10 2. Yukarıdaki şekil örüntüsünün 4. adımında toplam kaç tane

Detaylı

TEMEL MATEMATİĞE GİRİŞ - Matematik Kültürü - 5

TEMEL MATEMATİĞE GİRİŞ - Matematik Kültürü - 5 1 14 ve 1 sayılarına tam bölünebilen üç basamaklı kaç farklı doğal sayı vardır? x = 14.a = 1b x= ekok(14, 1 ).k, (k pozitif tamsayı) x = 4.k x in üç basamaklı değerleri istendiğinden k =, 4, 5, 6, 7,,

Detaylı

18. ULUSAL ANTALYA MATEMATİK SORULARI A A A A A A A

18. ULUSAL ANTALYA MATEMATİK SORULARI A A A A A A A KDENİZ ÜNİVERSİTESİ 18. ULUSL NTLY MTEMTİK OLİMPİYTLRI BİRİNCİ ŞM SORULRI SINV TRİHİ VESTİ:30 MRT 2013 - Cumartesi 10.00-12.30 Bu sınav 25 sorudan oluşmaktadır vesınav süresi 150 dakikadır. SINVL İLGİLİ

Detaylı

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal DGS Puanınızın (DGS-SAY) hesaplanmasında 3; Eşit

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal I / 22 Nisan 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal I / 22 Nisan 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Đlkbahar / Sayısal I / 22 Nisan 2007 Matematik Soruları ve Çözümleri 3 1 1. x pozitif sayısı için, 2 1 x 12 = 0 olduğuna göre, x kaçtır? A) 2

Detaylı

Temel Matematik Testi - 8

Temel Matematik Testi - 8 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: D008. u testte 40 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 40 dakikadır. Temel Matematik Testi

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 16. MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 16. MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI. MATEMATİK YARIŞMASI 0. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI 5. sayısının virgülden sonra 9 99 999 5. basamağındaki rakam kaçtır? A) 0 B) C) 3 D) E) 8!.!.3!...4! 4. A= aşağıdaki hangi

Detaylı

5. a ve b birer pozitif tam sayıdır. A) 1 B) 2 C) 3 D) 14 E) a ve b birer doğal sayıdır. 7. a ve b birer pozitif tam sayıdır.

5. a ve b birer pozitif tam sayıdır. A) 1 B) 2 C) 3 D) 14 E) a ve b birer doğal sayıdır. 7. a ve b birer pozitif tam sayıdır. Üniversite Haz rl k Sözcükte Do al ve Say lar Söz Öbeklerinde ve Tam Say lar Anlam - I - I YGS Temel Matematik. 8 + 4. + 8 : 4 işleminin sonucu A) 8 B) 9 C) D) 5 E) 8 5. a ve b birer pozitif tam sayıdır.

Detaylı

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Nisan 1994. Matematik Soruları ve Çözümleri = 43. olduğuna göre a kaçtır?

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Nisan 1994. Matematik Soruları ve Çözümleri = 43. olduğuna göre a kaçtır? Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Nisan 1994 Matematik Soruları ve Çözümleri 4.10 +.10 1. 4 10 4 işleminin sonucu kaçtır? A) 0,4 B) 4, C) 4 D) 40 E) 400 Çözüm 1 4.10 +.10 4 10 4 4.10 +.10 10 1+ 1 = 4 4 (40+

Detaylı

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI Ortak kıl YGS MTEMTİK ENEME SINVI 040- Ortak kıl dem ÇİL yhan YNĞLIŞ arış EMİR elal İŞİLİR eniz KRĞ Engin POLT Ersin KESEN Eyüp ULUT Fatih SĞLM Fatih TÜRKMEN Hakan KIRI Kadir LTINTŞ Köksal YİĞİT Muhammet

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 15 Kasım 2009. Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 15 Kasım 2009. Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Sonbahar / Sayısal I / 5 Kasım 2009 Matematik Soruları ve Çözümleri. + işleminin sonucu kaçtır? A) 2 B) C) 4 D) 2 E) Çözüm + = + = 4 2 = 4. 2

Detaylı

ORAN-ORANTI TEST 1. 1) Asağıdaki şekillerde mavi bölgelerin kırmızı bölgelere oranını bulunuz. a) b) c)

ORAN-ORANTI TEST 1. 1) Asağıdaki şekillerde mavi bölgelerin kırmızı bölgelere oranını bulunuz. a) b) c) 7BÖLÜM ORAN - ORANTI ORAN-ORANTI TEST 1 1) Asağıdaki şekillerde mavi bölgelerin kırmızı bölgelere oranını bulunuz. a) b) c) ) Aşağıda okunuşları verilen oranları yazınız. a) 16 nın 14 e oranı b) 6 nın

Detaylı

İl temsilcimiz sizinle irtibata geçecektir.

İl temsilcimiz sizinle irtibata geçecektir. Biz, Sizin İçin Farklı Düşünüyor Farklı Üretiyor Farklı Uyguluyoruz Biz, Sizin İçin Farklıyız Sizi de Farklı Görmek İstiyoruz Soru Bankası matematik konularını yeni öğrenen öğrenciler için TMOZ öğretmenlerince

Detaylı

Diğer sayfaya geçiniz. 2013 - KPSS / GY - CS. 28. - 30. soruları aşağıdaki bilgilere göre birbirinden bağımsız olarak cevaplayınız. 29.

Diğer sayfaya geçiniz. 2013 - KPSS / GY - CS. 28. - 30. soruları aşağıdaki bilgilere göre birbirinden bağımsız olarak cevaplayınız. 29. 28. - 30. soruları aşağıdaki bilgilere göre birbirinden bağımsız olarak cevaplayınız. Ahmet, Hasan ve Zafer isimli üç kişi; A, B, C, D, E ve K vitamin değerlerinin tamamını ölçtürmüşlerdir. Vitaminlerin

Detaylı

SAYILARIN ASAL ÇARPANLARINA AYRILMASI

SAYILARIN ASAL ÇARPANLARINA AYRILMASI ASAL SAYILAR Asal sayılar, 1 ve kendisinden başka pozitif tam böleni olmayan 1' den büyük tamsayılardır. En küçük asal sayı, 2' dir. 2 asal sayısı dışında çift asal sayı yoktur. Yani, 2 sayısı dışındaki

Detaylı

Temel Matematik Testi - 1

Temel Matematik Testi - 1 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: 00. u testte 0 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 0 dakikadır. Temel Matematik Testi -.

Detaylı

Ö.S.S MATEMATĐK I SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ

Ö.S.S MATEMATĐK I SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ Ö.S.S. 008 MATEMATĐK I SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ 1. ( ).( 4 1 + ) 1 işleminin sonucu kaçtır? A) 7 B) 4 C) 1 D) 4 E) 7 Çözüm 1 ( ).( 4 1 + ) 1 7 ( 1).( ) 1 7 1 7 ( ). -7 1. 4,9 0,49 0,1 + işleminin sonucu kaçtır?

Detaylı

6. Rakamları farklı, iki basamaklı farklı beş doğal sayının. 7. A = 7 + 11 + 15 + 19 + + 99 veriliyor.

6. Rakamları farklı, iki basamaklı farklı beş doğal sayının. 7. A = 7 + 11 + 15 + 19 + + 99 veriliyor. Bölüm: Doğal Sayılar ve Tamsayılar Test: Temel Kavramlar. abc ve cba üç basamaklı doğal sayılardır. abc cba = 97 olduğuna göre, abc biçiminde yazılabilecek en küçük doğal sayının rakamları toplamı A) B)

Detaylı

ASAL SAYILAR. www.unkapani.com.tr

ASAL SAYILAR. www.unkapani.com.tr ASAL SAYILAR ve kendisinden aşka pozitif öleni olmayan den üyük doğal sayılara asal sayı denir.,, 5, 7,,, 7, 9, sayıları irer asal sayıdır. En küçük asal sayı dir. den aşka çift asal sayı yoktur. den aşka

Detaylı

... 2.Adım 3. Adım 4. Adım

... 2.Adım 3. Adım 4. Adım 1-.... 2.Adım 3. Adım 4. Adım Yukarıda verilen şekillerdeki üçgen sayısı ile örüntülü bir sayı dizisi oluşturulmuştur. İki basamaklı doğal sayılardan rastgele seçilen bir sayının bu sayı dizisinin elemanı

Detaylı

SORU BANKASI GEOMETRİ KPSS KPSS. Genel Yetenek Genel Kültür. Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme. Eğitimde. Lise ve Ön Lisans Adayları İçin MATEMATİK

SORU BANKASI GEOMETRİ KPSS KPSS. Genel Yetenek Genel Kültür. Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme. Eğitimde. Lise ve Ön Lisans Adayları İçin MATEMATİK KPSS Genel Yetenek Genel Kültür Lise ve Ön Lisans Adayları İçin MATEMATİK Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme KPSS 2016 Pegem Akademi Sınav Komisyonu; 2014 KPSS ye Pegem Yayınları ile hazırlanan adayların,

Detaylı

4 3 ü ile sinin farkı 9 olan sayıyı bulalım.

4 3 ü ile sinin farkı 9 olan sayıyı bulalım. KESİR PROBLEMLERİ Bir sayısının ü : tir. ü ile sinin farkı 9 olan sayıyı bulalım. İstenen sayı olsun. Bir sayısının ü : tür. Bir sayısının yarısının fazlası : tür. 9.. 9 9 ( ) () 9 ( 9).( ) bulunur. Bir

Detaylı

ÖZEL SAMANYOLU LĐSELERĐ

ÖZEL SAMANYOLU LĐSELERĐ ÖZEL SAMANYOLU LĐSELERĐ ANKARA ĐLKÖĞRETĐM MATEMATĐK YARIŞMASI 2011 / NĐSAN 5. SINIF A KĐTAPÇIĞI Bu sınav çoktan seçmeli 40 Test sorusundan oluşmaktadır. Süresi 100 dakikadır. Sınavla Đlgili Uyarılar Cevap

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ 15. OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 7. SINIF ELEME SINAVI SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ 15. OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 7. SINIF ELEME SINAVI SORULARI . a ve b pozitif tam sayılar olmak üzere a 2b+2 2 b+4 yukarıdaki bölme işleminde, a nın alabileceği en küçük değer kaçtır?. 25 soruluk bir sınavda her doğru cevaba 5 puan verilirken, her yanlış cevaptan

Detaylı

7. a,b,c,d pozitif tamsayılardır.

7. a,b,c,d pozitif tamsayılardır. . 3.3 işleminin sonucu kaçtır? A) 4 ) C) ) 0 E) 4 5. işleminin sonucu kaçtır? 4 5 A) ) C) ) E) 3 3 3 3. 30!+5! sayısı, 30! 5! sayısından kaç fazladır? A) 5! ).5! C) 0! ) 30! E).30! 6. x ve y ardışık iki

Detaylı

X. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı

X. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı X. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı B 1. Bir kentten diğerine giden bir otobüs, yolun ilk yarısını 40 km/saat, ikinci yarısını ise 60 km/saat hızla gittiyse, otobüsün ortalama hızı kaç km/saat olmuştur?

Detaylı

Temel Matematik Testi - 10

Temel Matematik Testi - 10 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: D00. Bu testte 0 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 0 dakikadır. Temel Matematik Testi -

Detaylı

KARTEZYEN ÇARPIM VE BAĞINTI

KARTEZYEN ÇARPIM VE BAĞINTI KRTEZYEN ÇRPIM VE BĞINTI 3. Bölüm TEST -2 1. β={(x,y):2x+y=8,x,y N} şeklinde tanımlı β bağıntısı kaç elemanlıdır? ) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) 8 6. R'de bağıntısı yansıyan ise a.b kaçtır? ) 18 B) 9 C) 2 D) 18

Detaylı

1 kesrinin yüzde olarak karşılığı aşağıdakilerden hangisidir? 1. 8 A) % 1,25 B) % 1,8 C) % 12,5 D) % 18 E) % 25. Çözüm 1. = % x olsun.

1 kesrinin yüzde olarak karşılığı aşağıdakilerden hangisidir? 1. 8 A) % 1,25 B) % 1,8 C) % 12,5 D) % 18 E) % 25. Çözüm 1. = % x olsun. Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Dikey Geçiş Sınavı / DGS / 16 Temmuz 006 Matematik Soruları ve Çözümleri 1. 8 1 kesrinin yüzde

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 16. MATEMATİK YARIŞMASI 9.SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 16. MATEMATİK YARIŞMASI 9.SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI x 5 6. 0 x 4x 5 x denklemin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir? 5 5 4. 6 6... a ise, a kaçtır? A) B) 4 C) 6 D) 8 E) 0 A) B), C) 5, D) 5 E) 5. m 9m m m işleminin sonucu kaçtır?. (6) x x y y (4. ) eşitliği

Detaylı

Ö.S.S. 1994. MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ = 43. olduğuna göre a kaçtır?

Ö.S.S. 1994. MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ = 43. olduğuna göre a kaçtır? Ö.S.S. 1994 MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ 4.10 1. 4 10 +.10 4 işleminin sonucu kaçtır? A) 0,4 B) 4, C) 4 D) 40 E) 400 Çözüm 1 4.10 +.10 4 10 4 4.10 +.10 10 1+ 1 4 4 (40+ ).10 10 4 4 4 (98² 98²) 00.9.

Detaylı

ÖZEL MÜRÜVVET EVYAP KOLEJİ 4.SINIF OLİMPİYAT SORULARI

ÖZEL MÜRÜVVET EVYAP KOLEJİ 4.SINIF OLİMPİYAT SORULARI 1)Net kütlesi 300 gr olan bir paket fıstığın fiyatı 132 000 tldir.bunagöre,fıstığın bir kilogramı kaç bin tldir? A) 340 B) 380 C) 440 D) 460 8) saatte ortalama 20 sn.geri kalan bir saat,bir haftada kaç

Detaylı

2012 LYS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ Niyazi Kurtoğlu

2012 LYS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ Niyazi Kurtoğlu .SORU 8 sayı tabanında verilen (5) 8 sayısının sayı tabanında yazılışı nedir?.soru 6 3 3 3 3 4 6 8? 3.SORU 3 ise 5? 5 4.SORU 4 5 olduğuna göre, ( )? 5.SORU (y z) z(y ) y z yz bulunuz. ifadesinin en sade

Detaylı

TEMEL KAVRAMLAR MATEMAT K. 6. a ve b birer do al say r. a 2 b 2 = 19 oldu una göre, a + 2b toplam kaçt r? (YANIT: 28)

TEMEL KAVRAMLAR MATEMAT K. 6. a ve b birer do al say r. a 2 b 2 = 19 oldu una göre, a + 2b toplam kaçt r? (YANIT: 28) TEMEL KAVRAMLAR 6. a ve b birer do al say r. a b = 19 oldu una göre, a + b toplam (YANIT: 8) 1. ( 4) ( 1) 6 1 i leminin sonucu (YANIT: ). ( 6) ( 3) ( 4) ( 17) ( 5) :( 11) leminin sonucu (YANIT: 38) 7.

Detaylı

Kazanım: Doğal sayıların kendisiyle tekrarlı çarpımlarını üslü nicelik olarak yazar. 5) 6.(2+3)-7= işleminin sonucu kaçtır? A) 22 B) 37 C) 8 D) 23

Kazanım: Doğal sayıların kendisiyle tekrarlı çarpımlarını üslü nicelik olarak yazar. 5) 6.(2+3)-7= işleminin sonucu kaçtır? A) 22 B) 37 C) 8 D) 23 Kazanım: Doğal sayıların kendisiyle tekrarlı çarpımlarını üslü nicelik olarak yazar. 1) Aşağıda verilen üslü ifadelerin açılımlarını yazınız? 5) 6.(2+3)-7= işleminin sonucu kaçtır? A) 22 B) 37 C) 8 D)

Detaylı

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ DİKKAT: 1. Soru kitapçıklarını kontrol ederek, baskı

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SETİ. 7. Sınıf MATEMATİK

YAZILIYA HAZIRLIK SETİ. 7. Sınıf MATEMATİK YAZILIYA HAZIRLIK SETİ 7. Sınıf MATEMATİK 1. Fasikül İÇİNDEKİLER 3 Tam Sayılarda Çarpma İşlemi 7 Tam Sayılarda Bölme İşlemi 12 Tam Sayılarla İlgili Problemler 19 Üslü Nicelikler 26 Rasyonel Sayılar 28

Detaylı

Cevap: A. Cevap: E. Cevap: A. 8. a b. Cevap: D

Cevap: A. Cevap: E. Cevap: A. 8. a b. Cevap: D . 0,5, 0,5 0, 0,75 5 5. () 5 5 Verilenler arasında 0 a en yakın olan 0,5 yani.. 8 8 8 6 8 0,0006 0,08 0000 00 0,08 8 000 8 6 0 8 0 0 0 6 8 0 8 0 6 6. Not : a b a b a b 65 65 65 65 65 65 0 00 65 65 00 00

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ 14. OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 8. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ 14. OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 8. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI EGE ÖLGESİ 4. OKULLR RSI MTEMTİK YRIŞMSI 8. SINIF ELEME SINVI TEST SORULRI. n bir tamsayı olmak üzere, n n 0 ( 4.( ) +.( ) + 7 + 8 ) işleminin sonucu kaçtır? ) 0 ) 5 ) 6 ). ir kitapçıda rastgele seçilen

Detaylı

TMÖZ Türkiye Matematik Öğretmenleri Zümresi

TMÖZ Türkiye Matematik Öğretmenleri Zümresi YGS MATEMATİK DENEMESİ- Muharrem ŞAHİN TMÖZ Türkiye Matematik Öğretmenleri Zümresi Eyüp Kamil YEŞİLYURT Gökhan KEÇECİ Saygın DİNÇER Mustafa YAĞCI İ:K Ve TMÖZ üyesi 4 00 matematik ve geometri sevdalısı

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında ılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

YILLAR 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 ÖSS-YGS

YILLAR 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 ÖSS-YGS YILLAR 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 200 20 ÖSS-YGS - - - 2 2 / - 2/ 2/ / LYS OBEB OKEK OBEB: iki veya daha fazla sayıyı birlikte bölebilen en büyük tamsayıya bu sayıların OBEB i denir Sayılar

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI 6. SINIF TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI 6. SINIF TEST SORULARI 1. a ve b birer pozitif tamsayıdır. 12. a = b³ olduğuna göre, a + b toplamının alabileceği en küçük değer kaçtır? A) 21 B) 23 C) 24 D) 25 3. Beş kişinin yaşlarının aritmetik ortalaması 24 tür. Aşağıda

Detaylı

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ "A" OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ ALES Sonahar 007 SAY DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ "A" OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ Sınavın u ölümünden alacağınız standart puan, Sayısal Ağırlıklı

Detaylı

SAYILAR ( ) MATEMATİK KAF01 RAKAM VE DOĞAL SAYI KAVRAMI TEMEL KAVRAM 01. Sayıları ifade etmeye yarayan

SAYILAR ( ) MATEMATİK KAF01 RAKAM VE DOĞAL SAYI KAVRAMI TEMEL KAVRAM 01. Sayıları ifade etmeye yarayan SAYILAR RAKAM VE DOĞAL SAYI KAVRAMI MATEMATİK KAF01 TEMEL KAVRAM 01 Sayıları ifade etmeye yarayan { 0,1,, 3, i i i,9} kümesindeki semollere onluk sayma düzeninde rakam denir. N =... kümesinin elemanlarına

Detaylı

1991 ÖYS. 9. Parasının 7. ünü kardeşine veren Ali nin geriye lirası kalmıştır. Buna göre, Ali nin başlangıçtaki parası kaç liradır?

1991 ÖYS. 9. Parasının 7. ünü kardeşine veren Ali nin geriye lirası kalmıştır. Buna göre, Ali nin başlangıçtaki parası kaç liradır? 99 ÖYS.,8 + (, + ), işleminin sonucu kaçtır? B) 7 D) 86 987 B) D). a, b, c birer pozitif gerçel sayı ve a=b b=c olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi doğrudur? a

Detaylı

17 ÞUBAT 2016 5. kontrol

17 ÞUBAT 2016 5. kontrol 17 ÞUBAT 2016 5. kontrol 3 puanlýk sorular 1. Tuna ve Coþkun un yaþlarý toplamý 23, Coþkun ve Ali nin yaþlarý toplamý 24 ve Tuna ve Ali nin yaþlarý toplamý 25 tir. En büyük olanýn yaþý kaçtýr? A) 10 B)

Detaylı

Cebir Notları. Permutasyon-Kombinasyon- Binom TEST I. Gökhan DEMĐR, gdemir23@yahoo.com.tr. www.matematikclub.com, 2006

Cebir Notları. Permutasyon-Kombinasyon- Binom TEST I. Gökhan DEMĐR, gdemir23@yahoo.com.tr. www.matematikclub.com, 2006 MC www.matematikclub.com, 2006 Cebir Notları Gökhan DEMĐR, gdemir23@yahoo.com.tr Permutasyon-Kombinasyon- Binom TEST I 1. Ankra'dan Đstanbul'a giden 10 farklı otobüs, Đstanbul'- dan Edirne'ye giden 6 farklı

Detaylı

4. 2.( 2 + 1) 8 işleminin sonucu kaçtır? A) 1 B) 2 C) 4 D) 2 + 2 E) 2 2. Çözüm 4 2.( 2 + 1) 8 = 2.( 2 + 1) 2 ³ = 2 2 + 2 2 2 = 2 1 5.

4. 2.( 2 + 1) 8 işleminin sonucu kaçtır? A) 1 B) 2 C) 4 D) 2 + 2 E) 2 2. Çözüm 4 2.( 2 + 1) 8 = 2.( 2 + 1) 2 ³ = 2 2 + 2 2 2 = 2 1 5. Meslek Yüksekokulları Đle Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Dikey Geçiş Sınavı / DGS / Temmuz 009 Matematik Soruları ve Çözümleri.,0 sayısı hangi sayının

Detaylı

MATEMATİK MATEMATİK-GEOMETRİ SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 10

MATEMATİK MATEMATİK-GEOMETRİ SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 10 LİSNS YRLŞTİRM SINVI- MTMTİK-GOMTRİ SINVI MTMTİK TSTİ SORU KİTPÇIĞI 0 U SORU KİTPÇIĞI LYS- MTMTİK TSTİ SORULRINI İÇRMKTİR. . u testte 0 soru vardýr. MTMTİK TSTİ. evaplarýnýzý, cevap kâðýdýnın Matematik

Detaylı

16. ULUSAL MATEMATİK OLİMPİYATI

16. ULUSAL MATEMATİK OLİMPİYATI TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI 16. ULUSAL MATEMATİK OLİMPİYATI - 2008 BİRİNCİ AŞAMA SINAVI Soru kitapçığı türü A 27 Nisan 2008 Pazar, 13.00-15.30

Detaylı