Bir Araştırma Projesinin Hayat Hikayesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bir Araştırma Projesinin Hayat Hikayesi"

Transkript

1 Bir Araştırma Projesinin Hayat Hikayesi

2 Proje Sahibi Proje Önerisini, Proje Yöneticileri (Yürütücüleri) Hazırlar

3 Proje Başvuru Dönemleri Proje başvurularının aşağıda yer alan dönemlerde yapılması esastır. B-Tipi Bireysel Araştırma Projesi başvuruları; 2 ayda bir olmak üzere Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül, Kasım aylarının on beşinci günü ile son resmi iş günü arasında mesai bitimine kadar, Katılımlı Araştırma Projesi ile Grup Araştırma Projesi başvuruları;3 (Üç) ayda bir olmak üzere Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim aylarının on beşinci günü ile son resmi iş günü arasında mesai bitimine kadar, Diğer araştırma projelerine ilişkin başvurular ise; her ayın on beşinci günü ile son resmi iş günü arasında mesai bitimine kadar, CÜBAP Proje Ofisine yapılacaktır. Proje başvuruları, CÜBAP Otomasyon ve Yönetim Sistemi kullanılarak gerçekleştirilir.

4 Proje Yöneticisi (Yürütücüsü) Projeyi teklif eden, hazırlanmasından ve yürütülmesinden sorumlu olan öğretim üyeleri ile doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış üniversite mensubu araştırmacılara proje yöneticisi denir. Bu tanımda bahsi geçen öğretim üyeleri ise yükseköğretim kurumlarında görevli «profesör, doçent ve yardımcı doçentler» dir.

5 Araştırmacılar (Yardımcı Araştırmacılar) Bilimsel Araştırma Projesinin yürütülebilmesi için proje yöneticisi tarafından proje ekibinde gösterilen alanlarında doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış öğretim elemanlarıdır. Bu kişiler öğretim üyeleri (profesör, doçent ve yardımcı doçentler) arasından belirlenen kişiler olabilecekleri gibi öğretim görevlisi, okutman ya da öğretim yardımcısı (araştırma görevlileri, uzmanlar, çeviriciler ve eğitim-öğretim planlamacıları) kişiler arasından belirlenen kişiler de olabilir.

6 Diğer Katılımcılar Projenin belirlenen amaçlar doğrultusunda sağlıklı ilerleyebilmesi ve optimum sonuçlar alınabilmesi bakımından projenin gereği olarak katılması ve yer alması kaçınılmaz olan yükseköğretim kurumları dışında kalan ulusal kurum \ kuruluşlar, uluslararası kurum \ kuruluşlar ve diğer gerçek ve tüzel kişilerdir.

7 Yönergemiz Gereği Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Proje yürütücülerinin aynı türde olan birden fazla projesi, aynı anda desteklenemez. Yardımcı araştırmacı olarak görev alanlardan öğretim üyeleri üç projeden fazla, diğer doktora unvanına sahip öğretim elemanları ise iki projeden fazla projede görev alamazlar. Proje başlangıcından itibaren (önceki projesi tamamlanmış olsa bile) bir yıl geçmeden aynı türden proje önerisi verilemez. Bu fıkra hükmü; Güdümlü, Lisansüstü ve Uzmanlık Tez Projeleri ile Tamamlayıcı Destek Projeleri için uygulanmaz.

8 CÜBAP Proje Türleri Güdümlü Araştırma Projeleri Grup Araştırma Projeleri Katılımlı Araştırma Projeleri Tamamlayıcı Destek Projeleri A-Tipi Bireysel Araştırma Projeleri B-Tipi Bireysel Araştırma Projeleri C-Tipi Araştırma Projeleri Yüksek Lisans Tez Projeleri Doktora TezProjeleri Tıpta Uzmanlık TezProjeleri Diş Hekimliğinde Uzmanlık Tez Projeleri

9 Güdümlü Araştırma Projeleri Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyeleri ile doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış kurum mensubu araştırmacılara, ülkemizin ve üniversitemizin bilimsel (patent veya mülkiyet hakları dâhil), teknolojik, sosyal, eğitim-öğretim ve kültürel alt yapısını güçlendirmek ya da doğal ve tarihi çevreyi koruyup geliştirmeye yönelik, Rektörlük tarafından önerilen, araştırma projesidir. Bu tür projeler için bütçe limiti belirlenmez. Yönerge kapsamında tanımlanan değerlendirme ve izleme sürecine tabi değildir.

10 Grup Araştırma Projeleri Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyeleri ve doktora/sanatta yeterlik ile tıpta uzmanlık eğitimini tamamlamış farklı anabilim dallarındaki öğretim elemanlarının hazırladıkları disiplinler arası araştırma projeleridir.

11 Katılımlı Araştırma Projeleri Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyeleri ile Cumhuriyet Üniversitesi dışındaki ulusal ve uluslararası kurum / kuruluşların katılımı ile oluşturulmuş araştırma projeleridir.

12 Tamamlayıcı Destek Projeleri Bakanlıklar, Yerel Yönetimler, Kalkınma Ajansları, TÜBİTAK, Sanayi ve Kamu kuruluşları gibi ulusal ya da uluslararası üniversite dışı kaynaklardan, araştırma projesi bazında proje yürütücüsü sıfatıyla kalıcı kaynak getiren öğretim üyelerine tamamlayıcı destek sağlayan projelerdir.

13 A-Tipi Bireysel Araştırma Projeleri Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyeleri ve doktora/sanatta yeterlik ile tıpta uzmanlık eğitimini tamamlamış öğretim eleman(lar) ının hazırladıkları bir yıl süreli ve mevcut bölüm altyapısına ilaveten bazı makine, teçhizat, sarf ve seyahat desteği alınabilen hızlı araştırma ve destek projeleridir.

14 B-Tipi Bireysel Araştırma Projeleri Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyeleri ve doktora/sanatta yeterlik ile tıpta uzmanlık eğitimini tamamlamış öğretim eleman(lar) ının hazırladıkları, A-Tipi Bireysel Araştırma Projelerine göre daha kapsamlı temel araştırma projeleridir.

15 C-Tipi Araştırma Projeleri TUBİTAK Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Projeleri Destekleme Programına başvurduktan sonra yapılan değerlendirme sonucuna göre, en az C puanı almış ve desteklenmemiş olan proje yürütücülerinin, projelerini BAP formatına uygun olarak hazırlayıp, yeni proje önerisi olarak BAP birimine sunduğu ve değerlendirilmesinin doğrudan BAP komisyonu tarafından yapıldığı projelerdir. Bu tür projelerin bütçeleri TUBİTAK 1001 Projelerinin üst limitini aşmamak üzere CUBAP Komisyonu tarafından ( ,00 TL) belirlenir.

16 Yüksek Lisans Tez Projeleri Cumhuriyet Üniversitesine bağlı Enstitülerde yüksek lisans eğitim- öğretimini danışmanları sürdüren denetiminde öğrencilerin yürüttükleri tez projelerdir.

17 Doktora Tez Projeleri Cumhuriyet Enstitülerde Üniversitesine doktora/sanatta bağlı yeterlik eğitim-öğretimini sürdüren öğrencilerin danışmanları denetiminde yürüttükleri tez projelerdir.

18 Tıpta Uzmanlık Tez Projeleri Cumhuriyet Üniversitesinde tıpta uzmanlık öğrencilerinin danışmanları denetiminde yürüttükleri tez projelerdir.

19 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Tez Projeleri Cumhuriyet Üniversitesinde diş hekimliğinde uzmanlık öğrencilerinin danışmanları denetiminde yürüttükleri tez projelerdir.

20 Kullanıcı Şifresi Alma İşlemi-1 Proje önerisini sadece Kurum Mensubu proje yürütücüsü öğretim üyeleri hazırlayabilirler. (profesör, doçent ve yardımcı doçentler) Bu nedenle şifre alma işlemini sadece bu proje yürütücüsü Öğretim Üyeleri alabilecektir.

21 Kullanıcı Şifresi Alma İşlemi-2 İlk İşlem Olarak İnternet adresine giriş yapınız.

22 Kullanıcı Şifresi Alma İşlemi-3 Açılan sayfa üzerinde yer alan "Parolamı Bilmiyorum (ProjeYürütücüleri)" alanına; Cumhuriyet uzantılı E-Posta adresinizi giriniz. "Parola Oluştur" butonuna basınız. (Bu işlem sonrasında, parolanız sistem tarafından oluşturulacak ve belirtmiş olduğunuz E-Posta adresinize gönderilecektir).

23 Kullanıcı Şifresi Alma İşlemi-4 Cumhuriyet uzantılı E-Posta adresinize internet sitesinden giriş yapınız. Postanıza gelmiş ve sistem tarafından gönderilmiş olan BAP Otomasyonu Şifrenizi alınız.

24 Kullanıcı Şifresi Alma İşlemi-5 adresine giriş yapınız. Açılan sayfa üzerinde yer alan «Giriş Türü Seçiniz» alanından Yürütücü seçeneğini seçiniz. «Kullanıcı Adı» alanına cumhuriyet uzantılı e-posta adresinizi giriniz. «Parola» alanına ise BAP Otomasyonu şifrenizi giriniz.

25 Kullanıcı Şifresi Alma İşlemi-6 Yukarıda yer alan işlemlerin yapılması sonucunda artık BAP Otomasyon Sistemine GirişYapmış Bulunmaktasınız. (Bu işlem sonrasında, ana sayfada yer alan "PROJEYÜRÜTÜCÜSÜ" menüsü aktif hale gelecek olup, kullanıcıya açılmış olacaktır).

26 Proje Yürütücüsü Menüsü-1 Bu Menüde Durum Tablosu Mesaj Kutusu Özgeçmişim Projelerim Yayımlar ve Atıflarım Sözleşmelerim Yeni Proje Başvurusu Bilgilerim Şifre Değiştir Bölümleri yer almaktadır.

27 Proje Yürütücüsü Menüsü (Mesaj Kutusu) Bu alan; Proje yürütücülerinin bilgilendirilmesi ve kendilerine iletilmesi gereken bildirimlerin, uyarıların ve hatırlatmaların yer aldığı alan olup, bilgi verme ve tebliğ amacıyla düzenlenmiştir.

28 Proje Yürütücüsü Menüsü (Özgeçmişim) Proje yürütücülerinin akademik geçmişinin ve kişisel bilgilerinin yer aldığı bölümdür. Bu bölümün proje yürütücülerince her bir akademik değişiklik sonrasında güncellenmesi esastır.

29 Proje Yürütücüsü Menüsü (Projelerim) Proje yürütücülerince; Yeni tamamlanmış proje önerisi vehazırlama bitmiş olan, devam projelerinin eden projelerinin takibi takibi, iş ve için işlemlerinin yürütülmesi hazırlanmış olan bölümdür.

30 Proje Yürütücüsü Menüsü (Projelerim) Proje yürütücülerince; Yeni proje önerisi hazırlama, devam eden projelerinin takibi, diğer ek taleplerin yapılması, tamamlanmış ve bitmiş olan projelerinin takibi iş ve işlemlerinin yürütülmesi için hazırlanmış olan bölümdür.

31 Proje Yürütücüsü Menüsü (Sözleşmelerim) Proje yürütücüsünce yürütülen (biten yada devam eden) projelere ilişkin taahhüt altına girdiği tüm sözleşme özet bilgisinin yer aldığı bölümdür.

32 Proje Yürütücüsü Menüsü (Yeni Proje Başvurusu) Yeni proje önerisinin hazırlandığı ve takibinin yapıldığı bölümdür.

33 Proje Yürütücüsü Menüsü (Bilgilerim) Proje Banka yürütücüsüsün iletişim ve bilgilerinin yer aldığı bölümdür. Bu bölüm bilgilerindeki değişikliklerin en kısa süre içerisinde yapılması esastır.

34 Proje Yürütücüsü Menüsü (Şifre Değiştir) Proje yürütücülerince şifre değiştirilmesine ihtiyaç duyulması durumunda kullanacakları bölümdür.

35 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-1 ProjeYürütücüsü; «PROJEYÜRÜTÜCÜSÜ» menüsünde yer alan «Yeni Proje Başvurusu» seçeneğini seçer.

36 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-2 (Proje Türünün Seçimi) Açılan menüden; Hangi proje türünde öneri vermek istiyor ise o proje türünü işaretler. «Devam Et» butonuna basar.

37 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-3 (Kullanıcı Bilgilendirme Esasları) Açılan menüden; Bilgilendirme Notlarını okuduktan sonra «Şartları Okudum ve Devam Et» butonuna basar

38 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-4 (Adımlar) Açılan menü ŞuAdımlardan Oluşmaktadır; 1. Genel Bilgiler 2. Proje Personeli 3. Bütçe 4. Ek Dosyalar 5. BaşvuruTamamlandı

39 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-5 (Adımlar-Genel Bilgiler-1) Genel bilgiler sayfasında yapılması gereken veri girişleri şu konuları içermektedir: Proje Başlığı Proje Anahtar Kelimeler: (Kelimeler arasında virgül kullanınız.) Proje Türü Proje Yürütücüsü Onaylayan Yetkili (Yürütücünün Bağlı Olduğu Birim Amiri: Müdür/Dekan) Öneren Bölüm Başkanı / Ana Bilim Dalı Başkanı Destekleyen Kuruluşun (varsa CÜBAP Dışında Destek Veren Kuruluşun) Bilgileri Onaylayan Yetkili (Destekleyen Kuruluş Yetkilisi) Önerilen Bitirme Süresi ve Proje İçerik Bilgileri ve Bilimsel Verileri

40 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-6 (Adımlar-Genel Bilgiler-2) Bu sayfada yer alan «Önerilen Bitirme Süresi» kısmı doldurulurken proje türlerine göre; Güdümlü, Tamamlayıcı ve C Tipi Araştırma Projeleri (en çok üç yıla kadar proje tamamlama süresi verilir) Grup Araştırma Projeleri (en çok üç yıla kadar proje tamamlama süresi verilir) Katılımlı Araştırma Projeleri (en çok üç yıla kadar proje tamamlama süresi verilir) A-Tipi Bireysel Araştırma Projeleri (en çok bir yıla kadar proje tamamlama süresi verilir) B-Tipi Bireysel Araştırma Projeleri (en çok üç yıla kadar proje tamamlama süresi verilir) Yüksek Lisans Tez Projeleri (en çok üç yıla kadar proje tamamlama süresi verilir) Doktora Tez Projeleri (en çok üç yıla kadar proje tamamlama süresi verilir) Tıpta Uzmanlık Tez Projeleri (en çok üç yıla kadar proje tamamlama süresi verilir) Süre kurallarına (ek süreler dahil) uyulması ve gözetilmesi zorunludur.

41 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-7 «İleri» Tuşuna basılarak bir sonraki adıma geçilir

42 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-8 (Adımlar-Proje Personeli) Projede yer verilecek yardımcı personel bilgileri bu kısımdan eklenilebilir, düzenlenebilir ve silinebilir. Yürütücü ve araştırmacıların katkıları toplam 100 olacak şekilde paylaştırılmalıdır. İstenirse veri tabanında yer alan personelin de sorgulama yapılarak sisteme kaydedilmesi mümkündür. Yardımcı araştırmacıların öz geçmişlerinin bu bölümde sisteme eklenmesi zorunludur.

43 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-9 «İleri» Tuşuna basılarak bir sonraki adıma geçilir

44 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-10 (Adımlar-Bütçe-1) Bütçe bölümüne yazılacak tüm kalemlerin değerleri TL cinsinden olmalıdır. Bir kalemi iptal etmek için veya silmek için o kalem ile ilgili kutucukları boşaltmanız yeterli olacaktır. Hangi mal ve hizmetin hangi bütçe kalemine yazılacağı (?) işaretine basılarak tespit edilebilir. Yine de tereddüt var ise CÜBAP Ofisinden bilgi alınmalıdır. Bütçe hazırlanırken, yazılacak tutarlar KDV Dahil olarak sisteme eklenmelidir.

45 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-11 (Adımlar-Bütçe-2) Bütçe Kalemleri ve Kodları 03.3 Yolluklar : Yurt içinde yapılacak geçici görevlendirmeler için kamu personeline yapılacak ödemeler Yurt İçi Yolluk Kalemini ( ), Yurt dışında yapılacak geçici görevlendirmeler için yapılacak olan ödemeler Yurt Dışı Yolluk Kalemini ( ) ifade etmektedir. Yurt dışı yolluklar sadece Bilimsel Etkinlik amacıyla verilir. Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Desteği (Kongre) 2.000,00 TL yi ve Yurt Dışı Bilimsel Etkinlik Desteği (Kongre) 4.000,00 TL yi kesinlikle aşmamalıdır. Yurtiçi Seyahat Giderleri ( Kongreler Hariç-Proje Çalışmalarına İstinaden) için istenecek bütçe desteği için proje yütücüsü ayrıntılı olarak yolluk,yevmiye,konaklama,çalışma güzerhagı vb. kalemleri ayrıntılı olarak belirtecektir. Hem yurt içi hem de yurtdışı kongre gideri talep edilecekse ikisinin toplam tutarı 4000,00 TL Yİ geçemeyeceştir. (Ör/ Yurtiçi kongre giderine 1000,00 TL talep edilcekse ve yurt dışındaki bir kongreyede katılım talep ediliyorsa yurt dışı bölümüne en fazla 3000,00 TLyazılabilecektir.)

46 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-12 (Adımlar-Bütçe-3) Bütçe Kalemleri ve Kodları 03.5 Hizmet Alımları: Üniversitemizce desteklenen araştırma-geliştirme projeleri kapsamında yapılacak; makine ve ekipman bakım ve onarımı, araç kiralama, taşıma, sigorta, araştırma ve geliştirme, muhasebe, piyasa araştırması ve anket, danışmanlık, tanıtım, basım ve yayım, fotokopi çekimi ve ciltleme, toplantı, organizasyon, sergileme, meslekî eğitim, fotoğraf, film, fikrî ve güzel sanat, bilgisayar sistemlerine yönelik hizmetler ile yazılım hizmetleri ve mal ve hakların kiralanması iş ve işlemleridir. Bkz. 2005/11 Bütçe Uygulama Talimatı

47 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-13 (Adımlar-Bütçe-4) Bütçe Kalemleri ve Kodları 03.2 Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme Alımları: Doğrudan tüketime yönelik olarak kullanılan nihai mal ve malzemeden; Kırtasiye, Büro Malzemesi, Kitap (sayısal ortamda yapılan baskılar dahil), Temizlik Malzemesi, Her Türlü Enerji, Yiyecek, İçecek, Hayvani Yem, Giyim, Spor, Tören, Bando, Laboratuvar Malzemesi, Kimyevi Malzeme Alımları, Tıbbi, Zirai Malzeme ve İlaç Alımları, Baskı, Ciltleme ve Fotokopi Giderleri, Canlı Hayvan Alımları ve Bunların Bakım Giderleri, Bahçe Malzemesi Alımı ve Bunlara İlişkin Yapılacak giderler, Sarf Malzemesi Alımları ile Yukarıda sayılan gruplara girmeyen tüketim mal ve malzemesi (ampul, kablo, fiş, duy, priz, kapı kolu, teleks bobini, teleks şeridi, ambalaj malzemesi, lehim, lehim pastası vb.) alımları. Bkz. 2005/11 Bütçe Uygulama Talimatı

48 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-14 (Adımlar-Bütçe-5) Bütçe Kalemleri ve Kodları 03.7 MamulMal Alımları: Bu grupta yer alacak olanlar (Büro ve İşyeri Mal ve Malzeme Alımları, Büro ve İşyeri Makine ve Teçhizat Alımları, Avadanlık ve Yedek Parça Alımları, Yangından Korunma Malzemeleri Alımları, Diğer Dayanıklı Mal ve Malzeme Alımları, Bilgisayar Yazılım Alımları ve Yapımları, Fikri Hak Alımları, Diğer Gayri Maddi Hak Alımları, Bakım ve Onarım Giderleri, Tefrişat -Makine - Teçhizat - Taşıt - İş makinesi Bakım ve Onarım Giderleri) aynı zamanda sermaye giderlerinin (06) altında da yer almaktadır. Her iki grupta yer alan mallar bir yıldan fazla ömürlü olmakla birlikte bu grubu sermaye giderlerinden ayıran özellik alım veya bakım bedelleridir. İşleme konu alım veya onarım değerleri her yıl bütçe kanunuyla belirlenecek tutarın (25.000,00 TL) altında kalanlar bu bölümde, söz konusu tutarın üstünde olanlar ise sermaye bölümünde (06.01) sınıflandırılacaklardır. Bilgisayar Alımları; KDV Dahil 3.500,00 TL yi Geçemez. (Bkz. 2005/11 Bütçe Uygulama Talimatı ve Parasal Sınır:25.000,00 TL-Bütçe Kanunu E Cetveli). Tez Projelerinde (Yüksek Lisanas, Doktora, Tıpta Uzmanlık) Bilgisayar ve Yan ürünleri için 1.500,00 TL ye kadar Bütçe Öngörülecektir.

49 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-15 (Adımlar-Bütçe-6) Bütçe Kalemleri ve Kodları 06.1 Mamul Mal Alımları: Sermaye harcamaları, sabit sermaye edinimleri, gayrimenkuller ya da gayri maddi aktiflerin edinimi için yapılan ve Devlet mal varlığını artıran ödemelerdir. Bu ödemeler, her yıl bütçe kanunlarıyla belirlenecek asgari limitin (25.000,00 TL) üzerinde olmalıdır ve kullanım ömürleri bir yıl veya daha uzun olmalıdır. (Bkz. 2005/11 Bütçe Uygulama Talimatı ve Parasal Sınır:25.000,00 TL-Bütçe Kanunu E Cetveli)

50 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-16 (Adımlar-Bütçe-7) Bütçe KalemlerineYazılanTutarlar GenelToplamı (ProjeninToplam Bütçesi): Güdümlü Araştırma Projeleri (Destek sınırı yoktur. Bütçe İmk. dahilinde) Grup Araştırma Projeleri (Destek sınırı yoktur. Bütçe İmkanları dahilinde) Katılımlı Araştırma Projeleri (Destek sınırı yoktur. Bütçe İmk. dahilinde) A-Tipi Bireysel Araştırma Projeleri (Destek sınırı : ,00 TL dir. ) B-Tipi Bireysel Araştırma Projeleri (Destek sınırı : ,00 TL dir. ) C-Tipi Araştırma Projeleri (Destek sınırı : ,00 TL dir. ) Yüksek Lisans Tez Projeleri (Destek sınırı : ,00 TL dir. ) Doktora Tez Projeleri (Destek sınırı : ,00 TL dir. ) Tıpta Uzmanlık Tez Projeleri (Destek sınırı : ,00 TL dir. ) Diş Hekimliğinde Uzmanlık Tez Projeleri (Destek sınırı : ,00 TL dir. )

51 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-17 «İleri» Tuşuna basılarak bir sonraki adıma geçilir

52 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-18 (Adımlar-Ek Dosyalar-1) ProjeYürütücüleriTarafından Zorunlu ve Opsiyonel Dosyalar Sisteme Eklenmeden Önce, İlgili Bölümde Yer Alan Açıklama Bilgileri Göz Önünde Tutulmalıdır!

53 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-20 (Adımlar-Ek Dosyalar-2) Opsiyonel Dosyalar Proforma Faturalar veteknik Şartnameler: Projede Alınması Önerilen Mal ve Hizmetlere İlişkin (sarf malzemeleri dahil) Alınan Proforma Faturalar, Tarattırılmak Suretiyle "Proforma Faturalar" Adlı Dosya Şeklinde Sisteme Eklenmelidir. Etik Kurulu Kararı: Projenin Konusunun İnsan ve Hayvanlar Üzerinde Yapılacak Çalışmaları Öngörmesi Hallerinde Üniversite Etik Kurulu Kararı, Tarattırılmak Suretiyle "Etik Kurulu Kararı" Adlı Dosya Şeklinde SistemeEklenmelidir. Anket Çalışma Formu: Projenin Konusunun Anket Çalışmasını Gerektiriyor ise; Yapılacak Anketin Bir Örneği, Tarattırılmak Suretiyle "Anket Çalışma Formu" Adlı Dosya Şeklinde Sisteme Eklenmelidir. Kitap Alımları Uygunluk Yazısı: Proje Önerisinde Kitap Alımı Yapılması Arzu Ediliyorsa, Söz Konusu Kitapların Hem Üniversitemiz Merkezi Kütüphanesinde Hem de İlgili Birim Kütüphanesinde Olmadığına Dair İlgili Birimin Yazıları, Tarattırılmak Suretiyle "Kitap Alımları Uygunluk Yazısı" Adlı Dosya Şeklinde Sisteme Eklenmelidir. (Dosyalar; XLS, XLSX, DOC, DOCX, PDF uzantılı olmalıdır):

54 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-21 (Adımlar-Ek Dosyalar-3) Diğer Dosyalar Yukarıda İsmi Sayılmayan ve Projenin İçeriği ve Konusuyla İlintili Olan Diğer Belgelerin Tümü Eklenebilir. Örneğin; Diğer Resmi Kamu Kurum ve Kuruluşlarından Alınması Zorunlu Olan İzin, Onay ve Yazılar, diğer belge ve bilgiler vb. (Dosyalar; XLS, XLSX, DOC, DOCX, PDF uzantılıolmalıdır):

55 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-22 (Adımlar-Ek Dosyalar-4) Bu alanda proje yürütücülerince önerilecek hakem bilgilerine yer verilmelidir. Türlerine göre; Güdümlü Araştırma Projeleri (Yürütücü tarafından hakem belirtilmesi zorunluluğu bulunmamaktadır) Grup Araştırma Projeleri (Yürütücü tarafından En az 10 Adet Hakem Önerilmelidir). (en az 3 tanesi üniversite dışından biri) Katılımlı Araştırma Projeleri (Yürütücü tarafından En az 10 Adet Hakem Önerilmelidir) (en az 3 tanesi üniversite dışından biri) A-Tipi Bireysel Araştırma Projeleri (Yürütücü tarafından En az 3 Adet Hakem Önerilmelidir) B-Tipi Bireysel Araştırma Projeleri (Yürütücü tarafından En az 3 Adet Hakem Önerilmelidir) (en az 1 tanesi üniversite dışından biri) Yüksek Lisans Tez Projeleri (Yürütücü tarafından En az 3 Adet Hakem Önerilmelidir) Doktora Tez Projeleri (Yürütücü tarafından En az 3 Adet Hakem Önerilmelidir) Tıpta Uzmanlık Tez Projeleri (Yürütücü tarafından En az 3 Adet Hakem Önerilmelidir)

56 Yeni Proje Önerisinin Hazırlanması-23 (Başvuru Tamamlandı) Hazırlıkları henüz tamamlanmamış proje önerileri sistemde DO (Düzenlenme aşamasında olan projelerim.) durumundadır. Tüm bilgilerini eksiksiz giren proje yürütücüsünün «Başvuru Tamamladı» kısmından projeyi bitirmesi durumunda proje D1 (Proje belgelerinin BAP birimine teslimi bekleniyor) durumuna geçer.

57 Yeni Proje Önerisinin CÜBAP Ofisine Gönderilmesi-1 BAP Otomasyon Sistemine girişi yapılan proje önerisi için birtakım çıktıların alınması ve Proje Dosyası haline getirilmesi gerekmektedir.

58 Yeni Proje Önerisinin CÜBAP Ofisine Gönderilmesi-2 Proje Dosyasına Eklenmesi ve Alınması Gereken Çıktılar Bireysel Projeler Ve Diğer Projeler A Tipi Bireysel Araştırma Projesi 1. Proje Önerisi Başvuru Dilekçesi (EK-5) 2. Dizi Pusulası (Ek 4) 3. Proje Başvurusu Kontrol Listesi (Ek 2) B Tipi Bireysel Araştırma Projesi 4. Proje Öneri Formu (Ek 1) 5. Proje Yürütücüsü Özgeçmiş Formu C Tipi Araştırma Projesi Grup Araştırma Projesi Katılımlı Araştırma Projesi 8. Etik Kurulu Kararının Aslı (Projenin İçeriğinde Varsa) Yardımcı Araştırmacıların Özgeçmiş Formları Anket Çalışma Formu (Projenin İçeriğinde Varsa) Proforma Faturalar (Mal / Hizmet Alımı Varsa) Kitap Alımları Uygunluk Yazılarının Aslı (Merkezi ve Bölüm Kütüphanesi) (Projenin İçeriğinde Varsa) 11. Diğer Yazıların Asılları (Varsa Bütün Yazı, İzin ve Onaylar) Tamamlayıcı Destek Projesi 12. C Tipi Araştırma Projesinde TÜBİTAK yazışma ve belgeleri 13. Tamamlayıcı Destek Projesinde Diğer kurumla yazışmalar ve belgeler

59 Yeni Proje Önerisinin CÜBAP Ofisine Gönderilmesi-2 Proje Dosyasına Eklenmesi ve Alınması Gereken Çıktılar Tez Projeleri (Enstitü Kanalıyla Gelenlerde) Yüksek Lisans Tez Projesi 1. Tez Projelerinde Enstitü Üst Yazısı 2. Proje Önerisi Başvuru Dilekçesi (EK-5) 3. Dizi Pusulası (Ek 4) 4. Proje Başvurusu Kontrol Listesi (Ek 2) 5. Proje Öneri Formu (Ek 1) 6. Proje Yürütücüsü Özgeçmiş Formu 7. Yardımcı Araştırmacıların Özgeçmiş Formları 8. Proforma Faturalar (Mal / Hizmet Alımı Varsa) 9. Etik Kurulu Kararının Aslı (Projenin İçeriğinde Varsa) 10. Anket Çalışma Formu (Projenin İçeriğinde Varsa) 11. Kitap Alımları Uygunluk Yazılarının Aslı (Merkezi ve Bölüm Kütüphanesi) (Projenin İçeriğinde Varsa) 12. Diğer Yazıların Asılları (Varsa Bütün Yazı, İzin ve Onaylar)

60 Yeni Proje Önerisinin CÜBAP Ofisine Gönderilmesi-2 Proje Dosyasına Eklenmesi ve Alınması Gereken Çıktılar Tez Projeleri (Dekanlık Kanalıyla Gelenlerde) Tıpta Uzmanlık Tez Projesi 1. Tez Projelerinde Dekanlık Üst Yazısı 2. Proje Önerisi Başvuru Dilekçesi (EK-5) 3. Dizi Pusulası (Ek 4) 4. Proje Başvurusu Kontrol Listesi (Ek 2) 5. Proje Öneri Formu (Ek 1) 6. Proje Yürütücüsü Özgeçmiş Formu 7. Yardımcı Araştırmacıların Özgeçmiş Formları 8. Proforma Faturalar (Mal / Hizmet Alımı Varsa) 9. Etik Kurulu Kararının Aslı (Projenin İçeriğinde Varsa) 10. Anket Çalışma Formu (Projenin İçeriğinde Varsa) 11. Kitap Alımları Uygunluk Yazılarının Aslı (Merkezi ve Bölüm Kütüphanesi) (Projenin İçeriğinde Varsa) 12. Diğer Yazıların Asılları (Varsa Bütün Yazı, İzin ve Onaylar)

61 Yeni Proje Önerisinin CÜBAP Ofisine Gönderilmesi-2 Proje Yürütücüsünce alınan ve bir dosya içerisinde bir araya getirilen tüm belgeler: Güdümlü projeler rektörlük kanalıyla Tez projelerinde enstitüler kanalıyla, Tıp ve dişte uzmanlık projelerinde fakülteleri kanalıyla, Diğer projelerde ise bireysel olarak Eksiksiz ve imzaları tamamlanmış olarak CÜBAP Proje Ofisine İletilir

62 CÜBAP Proje Servisi-1 (ÖN İNCELEME) Gelen öneri dosyaları CÜBAP Biriminde: Belgelerin tam olup olmadıkları yönünden Belgelerin istenilen bilgileri içerip içermediği yönünden Mevzuat yönünden Otomasyonla uyumu yönünden İncelenerek inceleyen tarafından imzalanır Komisyonuna sunulmak üzere hazır hale getirilir. ve BAP BAP Otomasyon Sistemin de de projeyi kabul ederek D2 (BAP komisyonu belgeleri teslim aldı ve projeyi değerlendirmeyi kabul etti) durumuna getirir.

63 CÜBAP Proje Servisi-2 (BAP Komisyonu Kararı) CÜBAP Önerisi; Proje Servisince BAP Komisyonuna Sunulan Proje Komisyon kararıyla; Kabul edilebilir. (Bu durumda hakemlere gönderilir) Reddedilebilir. Revizyonu İstenebilir.(Düzelti sonrası tekrar toplantı gündemine alınır)

64 CÜBAP Proje Servisi-3 (Karar Sonrası İşlemler) CÜBAP Proje Servisi OtomasyonÜzerinde; Reddedilen projeyi D5 (Proje reddedildi) durumuna Kabul edilen projeyi D3 (Hakemin/Bilim kurulu üyesinin proje ile ilgili değerlendirmesi bekleniyor) durumuna Revizyonu istenen projeyi ise D8 (Yürütücünün proje düzeltmelerini yapması bekleniyor) durumuna getirir.

65 CÜBAP Proje Servisi-4 (Hakem Görüşlerinin Tamamlanması) Hakemlerin olumlu görüşleri tamamlandıktan sonra proje önerisi tekrar BAP Komisyonuna sunulur. Otomasyon üzerinde ise proje D4 (BAP komisyonu projeyi değerlendiriyor) durumuna getirilir.

66 CÜBAP Proje Servisi-5 (Hakem Görüşlerinin Komisyonda Kabulü) Proje Önerisinin Hakem görüşleri BAP Komisyonunca incelenir. Tüm görüşler olumlu ise Proje Önerisi komisyon tarafından kabul edilir.

67 CÜBAP Proje Servisi-6 (Sözleşmeye Davet) Komisyondan geçen proje önerisi için Yürütücüsüne sözleşme yapılması gerektiği tebliğ edilir. Proje Ayrıca BAP Otomasyon sisteminde projenin durumu D11 (Proje kabul edildi (Protokol yapılması bekleniyor) haline getirilir. Sözleşme Formu; Sistem tarafından yürütücünün kendi sayfasında oluşturulacak olup yürütücülerimiz, sözleşmeye kendi sayfalarından ulaşabileceklerdir.

68 CÜBAP Proje Servisi-7 (Sözleşmenin İmzalanması) Yürütücü (kendi sayfasından aldığı) Sözleşmesini imzalayarak BAP OFİSİNE teslim eder. Bu sözleşme ayrıca Rektör ve Komisyon Başkanı tarafından da imzalanır. Not: Sözleşme imzalanma süresi 1Aydır

69 CÜBAP Proje Servisi-8 (Projenin Başlaması) Sözleşme sonrasında proje önerisinin durumu BAP Otomasyon sisteminde; D6 (Proje kabul edildi, başladı veya sürüyor) haline getirilir.

70 Projenin Yasal Başlangıç Günü Sözleşme Taraflarca İmzalandıktan Sonra Artık Proje Kabul Edilmiş ve Başlamıştır. Yasal Başlangıç tarihi sözleşmenin taraflarca imzalandığı tarihtir.

71 Proje Dosyasının Satınalma Servisine Devri CÜBAP Proje Servisi; Başlamış olan proje dosyasını Satınalma Servisine verir.

72 Proje Yürütücüsünün Satınalma Talebi-1 ProjeYürütücüsü; Projesinde hizmetlerin taleplerini; yer alan mal ve alınmasına ilişkin Otomasyon Programı Üzerinden yapmak zorundadır

73 Proje Yürütücüsünün Satınalma Talebi-2 ProjeYürütücüsü; Otomasyon Sistemimizde yer alan «PROJEYÜRÜTÜCÜSÜ» menüsünde yer alan «Projelerim» kısmına girer.

74 Proje Yürütücüsünün Satınalma Talebi-3 Taleplerim sayfasında hem önceki taleplerini görebilecek hem de yeni yapmak istediği satınalma talebini yapabilecektir.

75 Proje Yürütücüsünün Satınalma Talebi-4 Yeni Satınalma Talebi için Projelerim sayfasında yer alan «Yeni SatınalmaTalebi» butonuna basınız.

76 Proje Yürütücüsünün Satınalma Talebi-5 Açılan sayfada yer alan uyarı ve esasları okuduktan sonra Devam basınız. «Şartları Et» Okudum butonuna

77 Proje Yürütücüsünün Satınalma Talebi-6 Açılan sayfada «Satınalma talep tarihini» doldurup, «Proje Seçimi» yapılıp, «Ürün Türü Seçimi» Yapılarak ilgili mal veya hizmetin varsa Teknik Şartnamesini ekledikten sonra «Talebi Gönder» butonuna basınız.

78 Proje Yürütücüsünün Satınalma Talebi-7 Talebi gönderme işleminden sonra «Malzeme Talep Formu» sistem tarafından oluşturulacaktır. Bu formun yazıcı çıktısını alarak ve varsa teknik şartnamelerini ekleyerek ıslak imzalı olarak CÜBAP Satınalma Servisine Teslim Ediniz. (E-imzalı modülü ile gönderilenlerde teslim şartı aranmaz) Gönderilen talep, menüde S1 (Yürütücü talebi beklemede) şeklinde görünecektir.

79 Proje Yürütücüsünün Satınalma Talebi-8 «Malzeme Talep Formunu» ıslak imzalı olarak CÜBAP Satınalma Servisine Teslim Ediniz. E-İmzalı ise belge tekrar gönderilmez

80 Satınalma Talebinin Kayda Alınması Gelen Satınalma Talepleri ve ekleri kontrol edilerek, BAP Otomasyon sisteminde de kabul edilir. Bu durumda talep D2 (BAP birimi talebi inceliyor) şeklinde olacaktır.

81 Satınalma Talebinin Onayı CÜBAP Satınalma Servisi, aldığı talebi derhal Koordinatörlük ONAYINA Sunar Bu durumda talep D3 (Koordinatörlük onayında) şeklinde olacaktır.

82 Satınalma Talebinin Web Sayfasında İlanı CÜBAP Satınalma Servisi onaylanan talebi BAP İnternet sayfasında ilan (3-10 gün) eder. Bu durumda talep D4 (Satın alma başladı ve sürüyor) şeklinde olacaktır.

83 Satınalma Teklif Zarflarının Açılması İlan süresinin bitiminden sonra ihale teklif zarflarının açılması aşamasına geçilir. Tekliflerin tümünün bilgisayar çıktıları BAP Satınalma birimince alınarak dosyalanır ve yürütücünün dosya incelemesi yapması beklenir. Bu durumda talep D4 (Satın alınacak ürünler için teklifler alınıyor) şeklinde olacaktır.

84 Teklif Zarflarının Değerlendirilmesi-1 Değerlendirme işlemi, Proje Yürütücüleri tarafından CÜBAP Ofisinde (ihale yerinde) yapılacaktır. Değerlendirme sonuçlarını «Mukayese Cetveline» yazıp, gerekiyorsa «Tutanaklarını» düzenleyeceklerdir ve Bu belgeleri imzalayacaklardır.

85 Teklif Zarflarının Değerlendirilmesi-2 Proje yürütücüsünün değerlendirmeleri sonucunda CÜBAP Proje Birimince «Piyasa Fiyat Araştırma Tutanağı» düzenlenir ve bu belge, proje yürütücüsüne imzalatılır.

86 Mal ve Hizmetin Siparişinin Verilmesi Proje yürütücüleri tarafından karar verilen ve alınması istenilen mal ve hizmetler için, MAKAM ONAYI SONRASINDA CÜBAP Satınalma Birimince, Sipariş Mektubu düzenlenir ve ilgili yüklenici firmaya gönderilir.

87 Mal veya Hizmetin Teslim Alınması Yüklenici firmalardan tedarik edilen mal veya hizmetler proje yürütücüsü tarafından teslim alınır. Teslime ilişkinolarak; Tüketim Malzemeleri Teslim Tutanağı, Hizmetin Yaptırıldığına Dair Tutanak ya da Muayene ve Kabul Komisyon Tutanağı (Taşınır İşlem Fişiyle) düzenlenip imzalanarak CÜBAP Satınalma Birimine teslim edilir.

88 Fatura Tutarının Ödenmesi CÜBAP Satınalma Birimi, bütün belgeleri ve işin Faturasını Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği Yönünden inceleyerek Muhasebe İşlem Fişini keser ve Harcama Yetkilisi ve Gerçekleştirme Görevlisinin imzasıyla Mali Hizmetler Biriminin Muhasebe Şubesine gönderir.

89 Ek Bütçe-Ek Malzeme-Bütçe Kalemleri Arası Aktarma-Ek Süre Talepleri vb. -1 ProjeYürütücüsü; Projesine ilişkin talep dilekçesini; Otomasyon Programı Üzerinden düzenlemek zorundadır

90 Ek Bütçe-Ek Malzeme-Bütçe Kalemleri Arası Aktarma-Ek Süre Talepleri-2 ProjeYürütücüsü; Otomasyon Sistemimizde yer alan «PROJEYÜRÜTÜCÜSÜ» menüsünde yer alan «Projelerim» kısmına girer.

91 Ek Bütçe-Ek Malzeme-Bütçe Kalemleri Arası Aktarma-Ek Süre Talepleri-3 Taleplerim sayfasında yer alan «Diğer Ek Talepler» kısmından «Yeni Ek Talep» butonuna basınız.

92 Ek Bütçe-Ek Malzeme-Bütçe Kalemleri Arası Aktarma-Ek Süre Talepleri-4 Açılan sayfada «Ek Talep Türü» alanıişaretlenip, «Proje Seçimi» yapılıp, «Talep Detayları» bilgi basınız. girişi yapılarak «Kaydet» butonuna Talebe ilişkin yazıcı çıktısını alarak ıslak imzalı olarak CÜBAP Proje Birimine teslim ediniz.

93 Proje Yürütücüsünün Avans/Kredi Talebi İşlemleri-1 Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi nce yürütülen BAP projeleri kapsamında harcama yetkilisi mutemetlerine projelerle ilgili gerçekleştirecekleri mal ve hizmet alımları için bir seferde en fazla..tl (Mali Yıllara Göre Değişkendir) AVANS ödemesi yapılacaktır. Bu tutarın üzerindeki tutarlar için avans değil KREDİ işlemleri yapılacaktır.

94 Proje Yürütücüsünün Avans/Kredi Talebi İşlemleri-2 Avans ve Kredi İşlemleri uygulamada iki türlü gerçekleştirilebilir: İş Avans ve Kredileri: Ana sayfadaki "Belge - Form ve Klavuzlar" bölümü "Satınalma" kısmında yer alan "İş Avansı veya Kredisi Talep Formu" proje yürütücüsü tarafından doldurularak CÜBAP Satınalma Ofisine imzalı ve eki belgeleriyle birlikte teslim edilir. Personel Avans ve Kredileri: Ana sayfadaki "Belge - Form ve Klavuzlar" bölümü "Satınalma" kısmında yer alan "Personel Avansı veya Kredisi Talep Formu" proje yürütücüsü tarafından doldurularak CÜBAP Satınalma Ofisine imzalı ve eki belgeleriyle birlikte teslim edilir.

95 Proje Yürütücüsünün Avans/Kredi Talebi İşlemleri-3 Alınan avansın / kredinin mahsubunu zamanında yapmayan (Avanslarda 2 ay, kredilerde 3 ay) harcama yetkilisi mutemetleri hakkında 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri (gecikme faizi) uygulanacaktır.

96 Proje Yürütücüsünün Avans/Kredi Talebi İşlemleri-4 AVANS VEYA KREDİ MAHSUBU (KAPATMAİŞLEMİ) İş Avans ve Kredileri: Ana sayfadaki "Belge - Form ve Klavuzlar" bölümü "Satınalma" kısmında yer alan "İş Avansı veya Kredisi Mahsup Formu" proje yürütücüsü tarafından doldurularak CÜBAP Satınalma Ofisine imzalı ve eki belgeleriyle birlikte teslim edilir. Personel Avans ve Kredileri: Ana sayfadaki "Belge - Form ve Klavuzlar" bölümü "Satınalma" kısmında yer alan "Personel Avansı veya Kredisi Mahsup Formu" proje yürütücüsü tarafından doldurularak CÜBAP Satınalma Ofisine imzalı ve eki belgeleriyle birlikte teslim edilir.

97 Ara Rapor Düzenleme İşlemleri-1 Ara raporlar; Proje tarafından her 6 yürütücüsü ayda bir hazırlanmak zorundadır. Süresi bir yıl olan projelerde 1 adet ara rapor ve 1 adet sonuç raporu olacaktır.

98 Ara Rapor Düzenleme İşlemleri-2 Ara Raporu verme süresi gelen Proje yürütücüsü BAP Otomasyon sistemi üzerinden bu raporunu düzenleyebilecektir. Bu işlem için otomasyon sistemindeki «PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ» menüsünden «Projelerim» seçeneğini seçer.

99 Ara Rapor Düzenleme İşlemleri-3 Açılan sayfadan «devam projelerim» başlığını seçer. eden Oradan rapor konusunu oluşturan projenin üzerine gelerek tıklar.

100 Ara Rapor Düzenleme İşlemleri-4 Açılan ara yüzden «Raporlar» seçeneğini işaretler. İlgili döneme ait alandan «Düzenle» butonuna basar

101 Ara Rapor Düzenleme İşlemleri-5 Bu açılan menüden raporlarını manuel olarak ya da dosya şeklinde bu alana kaydederek «Raporu tamamladım. BAP Ofisinin incelemesi için hazırdır» butonu işaretlenir. En son olarak da sistem tarafından otomatik üretilen çıktısı alınıp CÜBAP Proje Servisine ıslak imzalı olarak ekleriyle birlikte teslim edilir. (e-imza olanlar hariç)

102 Ara Rapor Düzenleme İşlemleri-6 Ara raporunu vermeyen Proje Yürütücüleridevam eden tüm projeleri için hiçbir işlem yapamazlar.

103 Yönergemiz Gereği Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Uyarıldığı halde ara/gelişme raporu veya sonuç raporu vermeyen, sonuç raporu verdiği halde hakem tarafından kesin şekilde reddedilen veya etik ihlali yapılan projeler iptal edilir. Projesi iptal edilen yöneticinin proje kapsamında yaptığı harcamalardan, demirbaş olarak kaydedilenlerin bedeli düşüldükten sonra geriye kalan tutarlar proje yöneticisinden yasal faizi ile tahsil edilir. Alınan demirbaşlar, proje yöneticisinden geri alınarak bunlara gereksinim duyabilecek başka bir akademik birime devredilir. Bu durumların varlığı halinde ilgili proje yöneticisi 3(üç) yıl süreyle yeni bir proje önerisinde bulunamaz. Bu durum komisyon kararı ile proje yöneticisine bildirilir.

104 Sonuç Raporu Düzenleme İşlemleri-1 Aynen Ara Rapor Düzenlendiği Şekilde Otomasyon üzerinden düzenlenir ve CÜBAP Proje Servisine ıslak imzalı olarak ekleriyle birlikte teslim edilir. Tez projelerinde sonuç raporu; tez izleme komisyonunda kabul edilen ve enstitü tarafından gönderilen tezin kendisidir.

105 Sonuç Raporu Düzenleme İşlemleri-2 CÜBAP Proje Servisince teslim alınan sonuç raporları CÜBAP Komisyonuna sunulur. Komisyon bu raporun hakeme gönderilmesi yönünde (öneriyi değerlendiren hakeme) karar alır. Bu raporlar CÜBAP Proje Servisince öneriyi değerlendiren hakeme / hakemlere gönderilir.

106 Sonuç Raporu Düzenleme İşlemleri-3 CÜBAP Proje Servisine hakemler tarafından iletilen «Hakem Sonuç Raporları Değerlendirme Formları» tekrar CÜBAP Komisyonuna sunulur. Komisyon bu raporlar doğrultusunda projenin tamamlandığı yönünde kabul kararı alır.

107 Yönergemiz Gereği Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Uyarıldığı halde ara/gelişme raporu veya sonuç raporu vermeyen, sonuç raporu verdiği halde hakem tarafından kesin şekilde reddedilen veya etik ihlali yapılan projeler iptal edilir. Projesi iptal edilen yöneticinin proje kapsamında yaptığı harcamalardan, demirbaş olarak kaydedilenlerin bedeli düşüldükten sonra geriye kalan tutarlar proje yöneticisinden yasal faizi ile tahsil edilir. Alınan demirbaşlar, proje yöneticisinden geri alınarak bunlara gereksinim duyabilecek başka bir akademik birime devredilir. Bu durumların varlığı halinde ilgili proje yöneticisi 3(üç) yıl süreyle yeni bir proje önerisinde bulunamaz. Bu durum komisyon kararı ile proje yöneticisine bildirilir.

108 Yönergemiz Gereği Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Araştırma projesi desteklenmiş proje yürütücüsü (Güdümlü, Lisansüstü Tez Projeleri ile Tamamlayıcı Destek Projeleri hariç), aşağıda yer alan esaslar dâhilinde yayın yapmak zorundadır. A Tipi Bireysel Araştırma Projesi bulunan proje yürütücüsü en az,hakemli ulusal ve/veya uluslararası sempozyumlarda proje çıktıları ile ilgili bir defa sözlü veya poster sunumu yapmadan yeni proje önerisinde bulunamaz. B Tipi Bireysel Araştırma projesi ile C Tipi Araştırma Projesi bulunan proje yürütücüsü en az,ulakbim tarafından taranan bir hakemli ulusal dergide veya uluslararası diğer indekslerde taranan dergilerde proje çıktıları ile ilgili bir defa tam metin makalesi yayımlatmadan (kabul edilmiş olanlarda yayım yapılmış sayılacaktır)yeni proje önerisinde bulunamaz. Gurup ya da Katılımlı Araştırma Projesi bulunan proje yürütücüsü, proje çıktıları ile ilgili en az, uluslararası indekslerde taranan bir dergide proje çıktıları ile ilgili bir defa tam metin makalesi basılıncaya kadar (kabul edilmiş olanlarda yayım yapılmış sayılacaktır) yeni proje önerisinde bulunamaz. Sonuçlarından patent almış projelerde ve akademik teşvik yönetmeliği çerçevesinde kitabı basılan projelerde yayın şartı aranmaz. Herhangi bir yayın, proje çıktıları ile ilgili olarak sadece tek bir projenin kapatılmasında kullanılır. Yapılan yayınların bir örneğinin CÜBAP Komisyon Başkanlığına sunulması zorunludur.

109 Projenin FİNALİ CÜBAP Komisyonunca verilen kararla PROJE SONLANDIRILMIŞ olur.

110 Biten proje dosyaları; CÜBAP Ofisince en az 10 yıl saklanmak zorundadır.

111 Yönergemiz Gereği Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Projeden elde edilen bilimsel sonuçların telif hakkı Cumhuriyet Üniversitesi ne aittir. TÜTEP Projelerinde fikri mülkiyet ve telif hakları, TÜBİTAK Sözleşmesine istinaden düzenlenir.

112 Yönergemiz Gereği Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Proje yürütülmekte iken proje çalışmalarında bilimsel etiğe aykırılık saptandığında proje Komisyon kararı ile iptal edilir. Bu suretle projenin iptaline yol açan kişi veya kişiler 5 yıl süreyle proje desteğinden yararlanamaz. Ayrıca, bu durumun tekrarı halinde bu kişilere bir daha CÜBAP desteği verilmez. Aynı uygulama, proje bitiminden sonra proje verilerinin etik kurallara aykırı kullanılması halinde degeçerlidir.

113 Yönergemiz Gereği Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Fen, Mühendislik, Sağlık, Sosyal ve Eğitim Bilimlerinden; Fen, Mühendislik ve Sağlık Bilimleri dallarında gerçekleştirilen projeler kapsamında alınan taşınır niteliğindeki mal ve malzemeler bilgisayar ve donanım malzemeleri hariç - Üniversitemiz Merkezi Laboratuvarı taşınır kayıtlarına alınır. Merkezi Laboratuvarın ihtiyacı olmayan ve eğitim amaçlı kullanılabilecek malzemelerin kaydının nereye yapılacağı konusunda CÜBAP Yönetim Kurulu yetkilidir. Diğer bilim dalları ile İlçe Birimleri için gerçekleştirilen projeler kapsamında alınan taşınır nitelikteki mal ve malzemeler ve tüm projelerden alınan bilgisayar ve donanım malzemeleri proje yürütücüsünün kadrosunun bulunduğu birimin taşınır kayıtlarına kaydedilir. Alınan taşınırlar, birim taşınır kayıt kontrol yetkilisi tarafından kaydedildikten sonra düzenlenecek zimmet fişiyle Merkezi Laboratuvar kayıtlarındaki taşınırlar hariç- proje yürütücüsüne zimmetlenir. Taşınır kaydına alınan cihazlara Üniversitemizde eğitim, öğretim ve araştırma hizmetleri için proje yürütücüsü dışında diğer öğretim üyelerinin de ihtiyaç duyması halinde proje yürütücüsünün çalışmalarını engellemeyecek şekilde kullanımına izin verilir.

114 Yönergemiz Gereği Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Proje ile ilgili yapılan bilimsel yayınlarda, Cumhuriyet Üniversitesi nin desteği belirtilmelidir. Proje yürütücüsü, proje neticesinde elde edilen verileri kullanarak yaptığı İngilizce yayınlarda This work is supported by the Scientific Research Project Fund of Cumhuriyet University under the project number..., vb ifadesini, Türkçe yayınlarda ise Bu çalışma, Cumhuriyet Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (CÜBAP) tarafından... proje numarası ile desteklenmiştir. vb. ifadesini kullanmakla yükümlüdür. Yayınlarında bu ifadeyi kullanmayan proje yürütücüsüne beş yıl süreyle yeni bir proje desteği verilmez.

115 Teşekkürler

116 Şube Müdürü Murat KOCATAŞ Haziran 2017

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-Bu yönergenin amacı, Cumhuriyet Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (CÜBAP)

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI PROJE ÖNERİSİ PROJE KAYIT VE KONTROL DEĞERLENDİRME RED KABUL SÖZLEŞME SATIN ALMA DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ TALEBİN ALINMASI KONTROLÜ VE DEĞERLENDİRMESİ EK SÜRE-EK ÖDENEK

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI A. Genel İlkeler Destek Programlarına Kimler Başvurabilir: Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyeleri,

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE () Bu Yönerge Turgut Özal Üniversitesi personeli olan öğretim üyeleri

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAYIS 2016 Üniversitemizde Yürütülen Projeler ve Destekleyen Kuruluşlar PROJELER DESTEKLEYEN KURULUŞ BAP TUBĠTAK AB SAN-TEZ DĠĞER KURUMLARCA DESTEKLENEN PROJELER

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ BAP ÖNERİ FORMU

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ BAP ÖNERİ FORMU Projenin Sunuluş Tarihi Proje Kabul Karar Tarihi/Nosu Proje Kod Numarası Bu bölümü BAP Komisyonu dolduracaktır. I TANITICI BİLGİLER Bilimsel Araştırma Projesinin Başlığı: Bilimsel Araştırma Projesinin

Detaylı

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge; Muş Alparslan Üniversitesi öğretim üyeleri ile doktora ya

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI. İş Akışı Adımları

İŞ AKIŞ ŞEMASI. İş Akışı Adımları İŞ AKIŞ ŞEMASI Doküman No BPİAŞ- 1015 İlk Yayın Tarihi 01.01.2017 Revizyon Tarihi - Revizyon No - Sayfa Sayısı 1/14 İş Akışı Adımları Sorumlu İlgili Dokümanlar Proje başvuru kabul tarihi kararı alma Bap

Detaylı

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler IŞIK ÜNİVERSİTESİ PROJE YÜRÜTME YÖNERGESİ KAPSAM Bu esaslar, Işık Üniversitesi akademik ve idari birimleri ile bunların mensupları ve öğretim elemanlarınca yürütülen, kısmen veya tamamen yurt içi ve yurt

Detaylı

1. Adım. Şube Müdürü Murat KOCATAŞ

1. Adım. Şube Müdürü Murat KOCATAŞ 1. Adım Ana sayfada yer alan "Parolamı Bilmiyorum (Proje Yürütücüleri)" alanına E-Posta adresinizi giriniz ve "Parola Oluştur" butonuna basınız. Bu işlem sonrasında, belirtmiş olduğunuz E-Posta adresinize

Detaylı

MEVLÂNA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

MEVLÂNA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR MEVLÂNA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Madde 1 (1) Bu yönerge Mevlâna Üniversitesi personeli olan öğretim üyeleri ve doktora,

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNU NUN 3 ÜNCÜ MADDESİNİN F BENDİ HÜKÜMLERİNE DAYANILARAK HAZIRLANAN 1.12.2003 TARİHLİ 2003/6554 SAYILI KARARNAME HÜKÜMLERİ

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI BAP UYGULAMA ESASLARI GENEL İLKELER

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI BAP UYGULAMA ESASLARI GENEL İLKELER AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI BAP UYGULAMA ESASLARI GENEL İLKELER BAP Koordinasyon Birimi tarafından sağlanan proje destekleri bu belgede belirtilen

Detaylı

Prof. Dr. Özgen Ü. Çolak BAP Koordinatörü

Prof. Dr. Özgen Ü. Çolak BAP Koordinatörü Prof. Dr. Özgen Ü. Çolak BAP Koordinatörü Bilimsel Araştırma Proje Türleri Proje Başvuruları Proje Değerlendirme Projelerin yürütülmesi Projelerin Sonuçlandırılması 2013 Başvuruları I) Yüksek Lisans Tez

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 1 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ Telefon : (442) 231 6100-02 Faks : (442) 231 6203 e-posta : bap@atauni.edu.tr web Vergi Dairesi : bap.atauni.edu.tr :

Detaylı

PROJE KESİN RAPORUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ PROJENİN SONLANDIRILMASI

PROJE KESİN RAPORUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ PROJENİN SONLANDIRILMASI PROJE BAŞVURUSU PROJENİN HAVUZA KOMİSYON TOPLANTISI GÜNDEM HAZIRLANMASI KOMİSYON TOPLANTISI SATIN ALMA İŞLEMLERİ PROTOKOL İMZALANMASI PROJENİN KABUL EDİLMESİ GÜNDEMİN KOMİSYONDA VE PROJEYE UYGUN ONAY BELGESİ

Detaylı

BAP NEDİR? ODÜ-BAP, Ocak 2012 den bu güne faaliyetlerini artırarak yürütmektedir.

BAP NEDİR? ODÜ-BAP, Ocak 2012 den bu güne faaliyetlerini artırarak yürütmektedir. ODÜ-BAP 2018-2019 BAP NEDİR? Üniversite kaynaklarının öğretim elemanları tarafından hazırlanan, katma değeri yüksek, bilimsel/sanatsal/sosyal içerikli projeleri kapsamında kullanılmasını düzenleyen bir

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) BİLİMSEL ETKİNLİKLERDE GÖREVLENDİRME VE HARCAMA YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) BİLİMSEL ETKİNLİKLERDE GÖREVLENDİRME VE HARCAMA YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) BİLİMSEL ETKİNLİKLERDE GÖREVLENDİRME VE HARCAMA YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1- Bu Yönerge, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEU) bünyesinde

Detaylı

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (TÜNİBAP) BİRİMİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (TÜNİBAP) BİRİMİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (TÜNİBAP) BİRİMİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1. a) Amaç ve Kapsam: Bu yönerge, Tunceli Üniversitesi Bilimsel

Detaylı

2018 YILI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME VE YÜRÜTME İLKELERİ

2018 YILI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME VE YÜRÜTME İLKELERİ 2018 YILI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME VE YÜRÜTME İLKELERİ 2018 yılı Bilimsel Araştırma Projelerinin kabulü ve desteklenmesine ilişkin BAP Komisyonu kararlarında dikkate alınacak ilkeler şunlardır:

Detaylı

MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI

MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ ANALİZİ ŞEMALARI AVANS VE MAHSUP İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI DESTEK HİZMETLERİ ŞEFLİĞİ DEKANLIK HARCAMA YETKİLİSİ DEKAN YARDIMCILIĞI GERÇEKLEŞTİRME

Detaylı

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ NE İSKENDERUN.. başlıklı Yönlendirilmiş Proje nin (YP)* desteklenmesini talep etmekteyim. Bilgilerinize ve gereğini arz ederim... /.. /. Proje Yürütücüsü Adı Soyadı / İmza

Detaylı

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ. Hazırlık

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ. Hazırlık T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ Hazırlık Talep Yazılır, Değerlendirmeye Alınır. Harcama Talimatı Hazırlanır. Piyasa

Detaylı

ı. BÖLÜM: KAPSAM VE TANıMLAR

ı. BÖLÜM: KAPSAM VE TANıMLAR ... IŞIK ÜNivERSiTESi BiliMSEL ARAŞTIRMA PROJELERiYÖNERGESi ı. BÖLÜM: KAPSAM VE TANıMLAR Kapsam Madde - 1: Bu yönerge, Işık Üniversitesi öğretim üyeleri ve doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik eğitimini

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ HARRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2015-2017 Proje Türleri-Limitleri Proje Türleri Kaynak Destek Tutarı Rapor Dönemi Sonuç Raporu Yüksek Lisans Tez Bap 7.000,00 6 Ayda Bir

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MALİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ SÜREÇ ŞEMALARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MALİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ SÜREÇ ŞEMALARI MALİ İŞLERİ SÜREÇ ŞEMALARI MALİ İŞLERİ SÜREÇ ŞEMALARI 1. Avans ve Mahsup İşlemleri Süreç Şeması... 2 2. 4734 Sayılı 19. Madde Açık İhale Tüzel Kişiler Satınalma İşlemleri Süreç Şeması... 3 3. 4734 Sayılı

Detaylı

OMÜ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI

OMÜ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI OMÜ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI İÇİNDEKİLER 1- OMÜ BAP DESTEK TÜRLERİ 2- PROJE BAŞVURULARI 3- PROJE BAŞVURULARININ HAZIRLANMASI AŞAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 4- PROJE BAŞVURULARININ HAZIRLANMASI

Detaylı

PROJE SÜREÇLERİ YÖNETİM SİSTEMİ

PROJE SÜREÇLERİ YÖNETİM SİSTEMİ PROJE SÜREÇLERİ YÖNETİM SİSTEMİ İçerik 0 Kullanıcı Bilgileri 0 Destek Başvurusu İşlemleri 0 Talep, Rapor ve Yayın İşlemleri 0 Harcama İşlemleri 0 Eski Projelere Yönelik İşlemler Kullanıcı Bilgileri 0 HÜ

Detaylı

AVANS VE YOLLUK İŞLEMLERİ

AVANS VE YOLLUK İŞLEMLERİ AVANS VE YOLLUK İŞLEMLERİ Dilşad BULANIK,2014 TANIMLAR Harcama yetkilisi: Bütçeyle ödenek tahsis edilen her bir harcama biriminin en üst yöneticisini, Muhasebe birimi: Muhasebe hizmetlerinin yapıldığı

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI TEMEL SÜREÇ ve ALT SÜREÇLERİ Ortaya çıkan ihtiyaca göre, satın alınması düşünülen mal ile ilgili

Detaylı

Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP

Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP 150 253-255 Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP FİRMA Faturayı keser ve faturayı malzemeyle birlikte ya BAP Birimi Satınalma Ofisine ya da ilgili Proje Yürütücüsüne Teslim eder. BAP Birimi Satınalma

Detaylı

PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ

PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ Doküman No BPF-1041 İlk Yayın Tarihi 01.09.2018 PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi Revizyon No Sayfa 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Kırklareli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) komisyonu

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ HARRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2015-2017 Proje Türleri-Limitleri Proje Türleri Kaynak Destek Tutarı Rapor Dönemi Sonuç Raporu Yüksek Lisans Tez Bap 7.000,00 6 Ayda Bir

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU. Etik Kurul İzin Belgesi Var, ekte sunuldu Gerekli değil

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU. Etik Kurul İzin Belgesi Var, ekte sunuldu Gerekli değil T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU Proje No: (Proje Yönetimi Ofisi tarafından verilir) Proje Başlığı Proje Alanı Sağlık Bilimleri Fen ve Mühendislik Bilimleri

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 1 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ Telefon : (442) 231 6100-02 Faks : (442) 231 6203 e-posta : bap@atauni.edu.tr web Vergi Dairesi : bap.atauni.edu.tr :

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2016 PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2016 PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2016 PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ve ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU ARALIK 2015 DESTEKLENECEK PROJE TÜRLERİ ve DESTEK MİKTARLARI

Detaylı

M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI I-İHTİYACIN ORTAYA ÇIKMASI Devlet Konservatuvarı birimlerinde ihtiyaç duyulan mal veya hizmet alımına ilişkin talep, birim çalışanlarınca harcama yetkilisine bildirilir.yılı

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERTSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERTSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERTSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, İstanbul AREL Üniversitesinde tam zamanlı

Detaylı

Mal Teslim Alma İş Akış Şeması

Mal Teslim Alma İş Akış Şeması Mal Teslim Alma İş Akış Şeması Fatura ve Muayene Kabul Komisyonu Oluru Satınalma birimi tarafından düzenlenen fatura ve muayene kabul komisyonu olurlarının Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisine gelir Malın

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder. MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIM ŞEMASI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Mali işlemlerin süreç ve akım şemasının amacı, Iğdır Üniversitesi harcama birimlerinin faaliyetlerinin

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 12.02.2014 SENATO 2014/2-XXI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge Bitlis Eren Üniversitesi

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler.

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler. ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI Enstitü, akademik takvimde belirtilen tarihte web sayfasında duyuru yaparak, başvuru formunu aktif hale getirir. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak

Detaylı

BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ

BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ AMAÇ Madde 1. Bu ilkelerin amacı, Ankara Üniversitesi nde çalışan araştırmacıların gerçekleştirdiği bilimsel etkinliklerinin/yayınlarının

Detaylı

OMÜ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI

OMÜ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI OMÜ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI İÇİNDEKİLER 1- OMÜ BAP DESTEK TÜRLERİ 2- PROJE BAŞVURULARI 3- PROJE BAŞVURULARININ HAZIRLANMASI AŞAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 4- PROJE BAŞVURULARININ HAZIRLANMASI

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu yönerge, Üniversitemiz öğretim üyeleri ile Doktora, Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık ya da Sanatta Yeterlilik

Detaylı

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Proje Destek Ofisi www.pdo.yildiz.edu.tr Son Başvuru Tarihi: 7 Eylül 2012 TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme

Detaylı

1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar belirlenir.

1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar belirlenir. İŞ AKIŞ ANALİZİ TAŞINIR MAL YÖNETİMİ İŞLEMLERİ 1- Satın Alınan Taşınırın Giriş İşlemi 1.1- İhtiyaç Tespiti ve Satın Alınması İşlemi 1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ

SİİRT ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ SİİRT ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Yönetim ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1)Bu Yönergenin amacı, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 58.Maddesine

Detaylı

AVANS VEYA KREDİ TALEBİ. Şube Müdürü Murat KOCATAŞ

AVANS VEYA KREDİ TALEBİ. Şube Müdürü Murat KOCATAŞ AVANS VEYA KREDİ TALEBİ 1. Adım Proje Yürütücüsü, kendisine tahsis edilen özel şifresiyle (otomasyon ve proje başvurusu esnasında sisteme girişte kullandığı parola) sisteme giriş yapar 2. Adım Proje Yürütücüsü,

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Avans Kredi İşlemleri 55 dk Fakülte Yönetim Kurulu Kararı Avans verilecek şahıs ya da kurumun tespiti yapılıp yönetim kurulu kararı alınır. Harcama belgesi tanzim edilir. Yapılacak harcama ya da ödemeye

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞVURU FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞVURU FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞVURU FORMU 1. TANITICI BİLGİLER 1.1 Proje Alanı Proje alanı seçmek için tıklayınız 1.2 Proje

Detaylı

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Personel Ödemeleri İşlemleri Satın Alma, İhale İşlemleri 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 2489 Sayılı Kefalet Kanunu 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 2914 Sayılı

Detaylı

T.C. ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ Kapsam ve dayanak Madde 1 Bu Yönerge, Orta Doğu Teknik Üniversitesi bünyesinde Bilimsel Araştırmalar ödeneğinden destek

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU-DEĞERLENDİRME-DESTEK MANİSA-2014

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU-DEĞERLENDİRME-DESTEK MANİSA-2014 CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU-DEĞERLENDİRME-DESTEK MANİSA-2014 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ NEDİR? Yükseköğretim Kurumları nda

Detaylı

PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ

PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLERİ Proje Kodu: 1901-Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Destekleme Programı Projeleri Proje Özelliği: Proje yürütücülerinin OMÜ içinden

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 2013 YILI UYGULAMA ESASLARI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 2013 YILI UYGULAMA ESASLARI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 2013 YILI UYGULAMA ESASLARI 1. GENEL İLKELER Destek Programlarına Kimler Başvurabilir: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğretim

Detaylı

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç ve Kapsam Madde1. Bu yönerge, Bursa Teknik Üniversitesi Bilimsel Araştırma

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 4 76.01.02 Taşınmaz Tahsis, Devir, takas,satış ve Kiralama 1-1- 018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol 2- Taşınmaz Mal Yönetmeliği Daire Yapı İşleri ve Teknik İl Özel İdare, Belediye, Tapu Müdürlüğü

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ SATIN ALIMA İŞLEMLERİ SÜRECİ SÜREÇ ADI: Malzeme Satın Alım Süreci SÜREÇ NO 1 TARİH 2017 SÜRECİN SORUMLULARI SÜREÇ ORGANİZASYON İLİŞKİSİ ÜST SÜRECİ SÜRECİN AMACI SÜRECİN SINIRLARI SÜREÇ ADIMLARI SÜREÇ PERFORMANS

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU Birimin Adı Sürecin Adı Evrak İşlemleri Süreci Kod: 232 Fakülte Sekreteri tarafından Resmi Yazının havalesi Cevap yazısı gerekli EVET Havale edilen personelin cevap yazısının yazılması

Detaylı

SATIN ALMA İŞLEMLERİ YAYIN TARİHİ 01.05.2006 PROSEDÜRÜ. REVİZYON NO 02 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ 01.04.2013 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6

SATIN ALMA İŞLEMLERİ YAYIN TARİHİ 01.05.2006 PROSEDÜRÜ. REVİZYON NO 02 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ 01.04.2013 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; hastanenin tüm bölümlerinin malzeme, hizmet, yapım, bakım onarım ve demirbaş taleplerinin satın alma öncesi ön değerlendirmelerinin kontrollü şartlar

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, Hakkari Üniversitesi öğretim üyeleri ve doktora, tıpta uzmanlık, ya da sanatta

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları. Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik

Yükseköğretim Kurumları. Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu Yönetmelik, yükseköğretim kurumlarında öğretim üyeleri

Detaylı

T.C ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ AMAÇ : MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde Bilimsel Araştırma Proje ödeneğinden

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ 1. Proje Hakkında Genel Bilgi PROJE BAŞLIĞI: Başvuru Formu PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ: BAĞLI BULUNDUĞU BİRİM: (Bölüm, Fakülte) DESTEKLEYEN DİĞER KURULUŞLAR: (Kuruluşun

Detaylı

1. Araştırmayı Yürüten Kişinin Bilimsel Özgeçmişi 2. Etik Kurul Onay Belgesi 3. Alınacak Kit Veya Hizmet İçin Proforma Faturaları İçeren Dosya

1. Araştırmayı Yürüten Kişinin Bilimsel Özgeçmişi 2. Etik Kurul Onay Belgesi 3. Alınacak Kit Veya Hizmet İçin Proforma Faturaları İçeren Dosya TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK BURSU BAŞVURU FORMU Ad Soyad Ünvan Doğum Tarihi Çalıştığınız Kurum E-posta Telefon Asistanlığa başlangıç tarihi Eğitim sorumlusu/ad

Detaylı

Amaç ve Dayanak. Tanımlar ve Proje Türleri

Amaç ve Dayanak. Tanımlar ve Proje Türleri YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Dayanak Amaç ve dayanak MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 4684 sayılı Kanunla

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ (Başkent Üniversitesi Senatosunun 19.02.2018 tarih ve 221/851 sayılı kararıyla yürürlüğe girmiştir.) Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNUM ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNUM ESASLARI YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNUM ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, İstanbul Arel Üniversitesi bünyesindeki Akademik

Detaylı

MADDE 2) DESTEKLENECEK ETKİNLİKLERİN NİTELİKLERİ VE SAĞLANACAK DESTEKLER

MADDE 2) DESTEKLENECEK ETKİNLİKLERİN NİTELİKLERİ VE SAĞLANACAK DESTEKLER ULUSLARARASI BİLİMSEL ETKİNLİK DESTEK (UBED) İLKELERİ MADDE 1) AMAÇ VE DAYANAK 1.1. Bilimsel çalışma, araştırma ve yayınların nitelik-niceliğini arttırmak, Ankara Üniversitesi aidiyet bilincini güçlendirmek

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Yüksek İhtisas Üniversitesi öğretim üyeleri

Detaylı

KONGRE, SEMPOZYUM DÜZENLEME PROJESİ (KSP) PROJE BAŞVURU FORMU

KONGRE, SEMPOZYUM DÜZENLEME PROJESİ (KSP) PROJE BAŞVURU FORMU KONGRE, SEMPOZYUM DÜZENLEME PROJESİ (KSP) PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı ( 1 ) Projenin Yürütücüsü ( 2 ) Birim/Bölüm/ABD ( 3 ) Çalışmanın Süresi (ay) Proje Grubu Fen ve Mühendislik Bilimleri Tıp

Detaylı

1-SATINALMA İŞLEMLERİ

1-SATINALMA İŞLEMLERİ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü İş Akış Süreçleri 1-SATINALMA İŞLEMLERİ Satınalma 1.aşama Alınacak malzeme yüksek bütçe gerektiriyorsa ihale yoluyla, gerektirmiyorsa teklif

Detaylı

BİRİM :Başkent Meslek Yüksekokulu ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması

BİRİM :Başkent Meslek Yüksekokulu ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması Her ayın 1 ile 8 i arasında KBS sistemi üzerinden değişiklikler (terfi, icra kefalet, sendika) kaydedilir ve maaş hesaplama işlemleri yapılır Harcama birimi ödeme

Detaylı

2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci

2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci Aşama 6 Aşama 5 Aşama 4 2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci Bölüm Başkanlığı Gerçekleştirme Görevlisi Strateji G. Daire Başkanlığı Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından yıllık Uzmanlık Ders Müfredatı ve

Detaylı

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü Bilimsel Destek Ofisi : http://www.yalova.edu.tr/i.aspx?q=601 Son Başvuru Tarihi: 02 MART 2012

Detaylı

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları DOSYA NO : 49800447-11.1 işlev Rektörlük Makamından Gelen Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalısmalarıyla ilgili yazının birime ulaşması. EVRAK KAYIT BİRİMİ Bir önceki yılda

Detaylı

AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLĠMSEL ARAġTIRMA PROJELERĠ KOORDĠNASYON BĠRĠMĠ 2018 YILI UYGULAMA ESASLARI. A. Genel Ġlkeler

AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLĠMSEL ARAġTIRMA PROJELERĠ KOORDĠNASYON BĠRĠMĠ 2018 YILI UYGULAMA ESASLARI. A. Genel Ġlkeler AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLĠMSEL ARAġTIRMA PROJELERĠ KOORDĠNASYON BĠRĠMĠ 2018 YILI UYGULAMA ESASLARI A. Genel Ġlkeler Destek Sayısı Limitleri: Proje yürütücüleri yürütmekte olduğu bir projesini başarı ile

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU 1. BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ ÖNERİ ÖZETİ VE ANAHTAR KELİMELER: (Projenin literatürdeki yeri, özgün değeri, amacı, yöntem,

Detaylı

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) YÖNERGESİ. Amaç ve Kapsam: Dayanak:

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) YÖNERGESİ. Amaç ve Kapsam: Dayanak: T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam: Madde 1- Bu yönerge, Ardahan Üniversitesi nde Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında Ardahan Üniversitesi öğretim

Detaylı

SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI

SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI TEMEL SÜREÇ ve ALT SÜREÇLERİ Ortaya çıkan ihtiyaca göre, satın alınması düşünülen mal ile ilgili bilgilerin (katalog, resim, teknik

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 18.01.2011 tarih ve 2011/25 sayılı Senato Kararı ile değişiklik yapılmıştır. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOORDİNASYON BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOORDİNASYON BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOORDİNASYON BİRİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı; Bezmialem Vakıf Üniversitesi

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ve ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU 2017 DESTEKLENECEK PROJE TÜRLERİ ve DESTEK MİKTARLARI

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ I. BÖLÜM Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu yönerge, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu nun 4684 sayılı kanunla değişik 58. maddesine

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU BİRİMİN ADI SÜRECİN ADI VE KODU BAP (Yüksek Lisans, Doktora, Altyapı) Proje Başvuruları İş Akışı 12-3 Projelerinin başvuru dosyasının dekanlığa iletilmesi Uzmanlar Grubu F 1 Proje

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOMİSYONU UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOMİSYONU UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOMİSYONU UYGULAMA YÖNERGESİ Bu yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 4684 sayılı kanunla değişik 58. maddesi ve 10.04.2002 tarihli

Detaylı

Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Akademik ve İdari Personel meklilik İşleri 1 saat 2 mekli olacak personelin dilekçesi ve ayrılış onayı geldikten sonra ayrılış tarihini takip eden ay başından itibaren maaş bordrosundan çıkartılır meklilik

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI. Birimlerden gelen ihtiyaç talep yazılarının ilgili birime ulaşması. Alım şekline karar verilmesi

İŞ AKIŞ ŞEMASI. Birimlerden gelen ihtiyaç talep yazılarının ilgili birime ulaşması. Alım şekline karar verilmesi ŞEMA NO: 78080085/1 ŞEMA ADI: SATINALMA YÖNTEMİ BELİRLEME İŞ AKIŞ ŞEMASI İhtiyaç talep yazısı Birimlerden gelen ihtiyaç talep yazılarının ilgili birime ulaşması Alım şekline karar verilmesi İhaleye tabi

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Doğrudan Temin İşlemleri Birimlere ait satın alma yazıları gelir. İstek yazıları uygun mu? İlgili birime geri gönderilir. Talep edilen istek ambarda var mı? İlgili birime geri gönderilir. Bütçe kontrolleri

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı Programın Amacı Nedir? Yeni bilgiler üretilmesi, Bilimsel yorumların

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KAYNAK AKTARIMI VE KULLANIMI YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KAYNAK AKTARIMI VE KULLANIMI YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KAYNAK AKTARIMI VE KULLANIMI YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1 - Bu yönergenin amacı, Yükseköğretim Kurulu tarafından desteklenen ve Kastamonu Üniversitesi

Detaylı

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları DOSYA NO : 27668066-11.1 işlev Rektörlük Makamından Gelen Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalısmalarıyla ilgili yazının birime ulaşması. EVRAK KAYIT BİRİMİ Bir önceki yılda

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARCA DESTEKLENEN PROJELERİN KURUM PAYI VE EMANET HESAPLARI KULLANIM YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARCA DESTEKLENEN PROJELERİN KURUM PAYI VE EMANET HESAPLARI KULLANIM YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARCA DESTEKLENEN PROJELERİN KURUM PAYI VE EMANET HESAPLARI KULLANIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Sorumluluk, Tanımlar

Detaylı

Doğrudan Temin Satınalma İşlem Süreci

Doğrudan Temin Satınalma İşlem Süreci Doğrudan Temin İşlem Süreci Talimatının Mal/Hizmet İhtiyaç Listesinin Mal/Hizmet İhtiyaç Listesi Ödenek Kontrolünün SGB/KBS Ödenek Yeterli Ödenek Yetersiz Ödenek Talebi SGB Talebinin Reddedilmesi Talebi

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ İŞLEM SÜREÇLERİ

SİİRT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ İŞLEM SÜREÇLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ İŞLEM SÜREÇLERİ 1 İÇİNDEKİLER 2 1. GİRİŞ 3 1.1. Amaç 3 1.2. Kapsam 3 1.3. Süreç Yönetim Esasları 3 2. SÜREÇ BELİRLEME VE GÖZDEN GEÇİRME 4 2.1. Süreç Belirleme

Detaylı

16.10.2012 Tarihli Senato Kararı Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Araştırma Görevlileri Kaynak Kullanımı Yönergesi hk.

16.10.2012 Tarihli Senato Kararı Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Araştırma Görevlileri Kaynak Kullanımı Yönergesi hk. 16.10.2012 Tarihli Senato Kararı Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Araştırma Görevlileri Kaynak Kullanımı Yönergesi hk. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi :

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Doğrudan Temin İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Mali İşler Birimi)

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Doğrudan Temin İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Mali İşler Birimi) BÜLNT CVİT ÜNİVRSİTSİ UYGULAMALI BİLİMLR YÜKSKOKULU Doğrudan Temin İşlemleri Süreci İş Akış Şeması DOĞRUDAN TMİN İŞLMLRİ SÜRCİNİ BAŞLAT Birimlerden teknik şartnameleri ile birlikte gelen satınalma talepleri

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı; Galatasaray Üniversitesi öğretim üyeleri ile doktora

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu. 1- Fatura 2- Malzeme İstek Fişi 3- Zimmet Fişi 4- Teklif Verme

Kamu Hizmet Standartları Tablosu. 1- Fatura 2- Malzeme İstek Fişi 3- Zimmet Fişi 4- Teklif Verme T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri 1. 1- Fatura 2- Malzeme İstek Fişi 3- Zimmet Fişi 4- Teklif Verme Hizmetin Ortalama

Detaylı