KAŞGARLI MAHMUT ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜVERCİNLER SINIFI EYLÜL ve EKİM AYLARI BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KAŞGARLI MAHMUT ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜVERCİNLER SINIFI EYLÜL ve EKİM AYLARI BÜLTENİ"

Transkript

1 KAŞGARLI MAHMUT ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜVERCİNLER SINIFI EYLÜL ve EKİM AYLARI BÜLTENİ

2

3 Değerli Veliler, Okul öncesi dönem insan hayatının temelini oluşturur. Bu dönemde, çocuğun anne ve babası tarafından sevgi ve şevkatle büyütülmesi, ihtiyaçlarının karşılanması, sağlığının korunması elbette çok önemlidir. Ancak bunlar kadar önemli bir nokta ise çocuğun gelişiminin tüm yönlerini destekleyecek sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimini en üst sınırlara kadar geliştirebileceği bir ortama ihtiyaç duymaktadır. Öğrenme hızının çok yüksek olduğu bu süre içinde kazanılan davranış biçimleri, yaşam boyunca devam eder. Sizler; en değerlilerinizin eğitim yaşantılarına İSTEK Okullarında adım atma kararını verdiniz. Başarımızın kaynağı olan sevginin ve sevginin kaynağı olan çocuklarımızın, hayatlarının en önemli dönemini birlikte yaşayabilmenin heyecanı ile yeni öğretim yılımızın İstek ailesine başarı, sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim Eğitim ve Öğretim yılımıza ait ilk e- bültenini öğrencilerimizin okuldaki günlük programları hakkında sizleri bilgilendirme ve etkinlik fotoğraflarını paylaşabilme amacıyla hazırladık. Keyifle okumanız dileğiyle Ayşin GÜRSEL ÇETİNER Okul Müdürü

4 BİLİŞSEL GELİŞİM KAZANIM VE GÖSTERGELERİMİZ Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/ durum/olaya yönelik sorular sorar.) Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar.) Kazanım 2:Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. (Nesne/durum/olayın ipuçlarını söyler. Tahmini ile ilgili ipuçlarını açıklar. Gerçek durumu inceler. Tahminî ile gerçek durumu karşılaştırır.) Kazanım 3:Algıladıklarını hatırlar. (Nesne/durum/olayı bir süre sonra yeniden söyler. Hatırladıklarını yeni durumlarda kullanır.) Kazanım 4: Nesneleri sayar. (İleriye/geriye doğru birer birer ritmik sayar. Belirtilen sayı kadar nesneyi gösterir. Saydığı nesnelerin kaç tane olduğunu söyler.) Kazanım 5: Nesne ya da varlıkları gözlemler. (Nesne/varlığın tadını söyler. Nesne/varlığın miktarını söyler. Nesne/varlığın şeklini söyler. Nesne/ varlığın büyüklüğünü söyler. Nesne/varlığın uzunluğunu söyler. Nesne/varlığın sesini söyler. Nesne/ varlığın kullanım amaçlarını söyler.) Kazanım 6: Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre eşleştirir. (Nesne/varlıkları büyüklüğüne göre ayırt eder, eşleştirir. Nesne/varlıkları uzunluğuna göre ayırt eder, eşleştirir. Nesne/varlıkları sesine göre ayırt eder, eşleştirir.) Kazanım 7:Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre gruplar. (Nesnenin mekândaki konumunu söyler. Yönergeye uygun olarak nesneyi doğru yere yerleştirir. Mekânda konum alır. Harita ve krokiyi kullanır.) Kazanım 12: Geometrik şekilleri tanır. (Gösterilen geometrik şeklin ismini söyler. Geometrik şekillerin özelliklerini söyler.) Kazanım 17: Neden-sonuç ilişkisi kurar.

5 DİL GELİŞİMİ: Kazanım 1: Sesleri ayırt eder. (Sesin geldiği yönü söyler. Sesin kaynağının ne olduğunu söyler. Sesin özelliğini söyler. Sesler arasındaki benzerlik ve farklılıkları söyler. Verilen sese benzer sesler çıkarır.) Kazanım 3: Söz dizimi kurallarına göre cümle kurar. (Düz cümle kurar. Olumsuz cümle kurar. Soru cümlesi kurar.) Kazanım 5: Dili iletişim amacıyla kullanır. (Konuşma sırasında göz teması kurar. Jest ve mimikleri anlar. Konuşurken jest ve mimiklerini kullanır. Konuşmayı başlatır. Konuşmayı sonlandırır. Sohbete katılır. Konuşmak için sırasını bekler. Duygu, düşünce ve hayallerini söyler.) Kazanım 7:Dinledikleri/izlediklerinin anlamını kavrar. (Sözel yönergeleri yerine getirir. Dinledikleri/izlediklerini açıklar. Dinledikleri/izledikleri hakkında yorum yapar.) Kazanım 8: Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. (Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorular sorar. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. MOTOR GELİŞİM: Kazanım 1: Yer değiştirme hareketleri yapar. (Isınma ve soğuma hareketlerini bir rehber eşliğinde yapar. Yönergeler doğrultusunda yürür. Yönergeler doğrultusunda koşar. Belli bir yüksekliğe zıplar.) Kazanım 2: Denge hareketleri yapar. (Ağırlığını bir noktadan diğerine aktarır. Atlama ile ilgili denge hareketlerini yapar. Konma ile ilgili denge hareketlerini yapar. Başlama ile ilgili denge hareketlerini yapar. Durma ile ilgili denge hareketlerini yapar. Tek ayak üzerinde durur. Tek ayak üzerinde sıçrar. Çizgi üzerinde yönergeler doğrultusunda yürür.) Kazanım 3: Nesne kontrolü gerektiren hareketleri yapar. (Bireysel ve eşli olarak nesneleri kontrol eder. Küçük top ile omuz üzerinden atış yapar. Belli bir yüksekliğe zıplar. Atılan topu elleri ile tutar. Koşarak duran topa ayakla vurur. Küçük topu tek elle yerden yuvarlar. Raket/sopa ile sabit topa vurur.) Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. (Nesneleri toplar. Nesneleri takar. Nesneleri çıkarır. Nesneleri ipe vb. dizer. Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir. Nesneleri kaptan kaba boşaltır. Nesneleri üst üste dizer. Nesneleri yan yana dizer. Nesneleri iç içe dizer. Nesneleri takar. Nesneleri çıkarır. Nesneleri açar/kapar. Nesneleri döndürür. Malzemeleri keser. Malzemeleri yapıştırır. Değişik malzemeler kullanarak resim yapar. Nesneleri kopartır/yırtar. Nesneleri döndürür. Nesneleri sıkar. Nesneleri çeker/gerer. Nesneleri açar/kapar. Malzemelere elleriyle şekil verir. Malzemelere araç kullanarak şekil verir. Kalemi doğru tutar. Kalem kontrolünü sağlar. Çizgileri istenilen nitelikte çizer.)

6 SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM: Kazanım 1: Kendisine ait özellikleri tanıtır. (Adını ve/veya soyadını söyler. Yaşını söyler. Fiziksel özelliklerini söyler. Duyuşsal özelliklerini söy- ler.) Kazanım 2: Ailesiyle ilgili özellikleri tanıtır. (Anne/babasının adını, soyadını, mesleğini vb. söyler. Anne/babasının saç rengi, boyu, göz rengi gibi fiziksel özelliklerini söyler. Teyze/amca gibi yakın akrabalarının isimlerini söyler. Te- lefon numarasını söyler.) Kazanım 3: Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. (Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder. Nesneleri alışılmışın dışında kullanır. Özgün özellikler taşıyan ürünler oluşturur.) Kazanım 4: Bir olay ya da durumla ilgili olarak başkalarının duygularını açıklar. (Başkalarının duygularını söyler. Başkalarının duygularının nedenlerini söyler. Başkalarının duyguları- nın sonuçlarını söyler.) Kazanım 5: Bir olay ya da durumla ilgili olumlu/olumsuz duygularını uygun yollarla gösterir. (Olumlu/olumsuz duygularını olumlu sözel ifadeler kullanarak açıklar. Olumsuz duygu- larını olumlu davranışlarla gösterir.) Kazanım 6: Kendisinin ve başkalarının haklarını korur. (Haklarını söyler. Başkalarının hakları olduğunu söyler.) Kazanım 8: Farklılıklara saygı gösterir. (Kendisinin farklı özellikleri olduğunu söyler. İnsanların farklı özellikleri olduğunu söy- ler. Etkinliklerde farklı özellikteki çocuklarla birlikte yer alır.) Kazanım 9: Farklı kültürel özellikleri açıklar. (Kendi ülkesinin kültürüne ait özellikleri söyler. Kendi ülkesinin kültürü ile diğer kül- türlerin benzer ve farklı özelliklerini söyler. Farklı ülkelerin kendine özgü kültürel özellikleri oldu- ğunu söyler.) Kazanım 10: Sorumluluklarını yerine getirir. (Sorumluluk almaya istekli olduğunu gösterir. Üstlendiği sorumluluğu yerine getirir. Sorumluluklar yerine getirilmediğinde olası sonuçları söyler.) Kazanım 11: Atatürk ile ilgili etkinliklerde sorumluluk alır. (Atatürk ile ilgili etkinliklere katılır. Atatürk ile ilgili duygu ve düşüncelerini farklı et- kinliklerle ifade eder.) Kazanım 12: Değişik ortamlardaki kurallara uyar.

7 Kazanım 4: Yeterli ve dengeli beslenir. (Yiyecek ve içecekleri yeterli miktarda yer/içer. Sağlığı olumsuz etkileyen yiyecekleri ve içecekleri yemekten/içmekten kaçınır. Beslenme sırasında uygun araç ve gereçleri kullanır. Öğün zamanlarında yemek yemeye çaba gösterir.) Kazanım 7: Kendini tehlikelerden ve kazalardan korur. (Tehlikeli olan durumları söyler. Kendini tehlikelerden ve kazalardan korumak için yapılması gerekenleri söyler. Temel güvenlik kurallarını bilir.) Kazanım 8: Sağlığı ile ilgili önlemler alır. (Sağlığını korumak için yapması gerekenleri söyler. Sağlığına dikkat etmediğinde ortaya çıkabilecek sonuçları açıklar.)

8 KONULARIMIZ Ben Kimim? / Kim Olduğumuz Sınıfım ve Ben Sınıf Kuralları Okulumuz Vücudumuz Duyu Organlarım NELER YAPTIK? Birlikte sınıf ve öğrenme merkezlerini gezdik. KAVRAMLAR- MATEMATİK Renk: Kırmızı Geometrik Şekil: Daire, Üçgen, Çember, Köşe Boyut: Uzun - Kısa, Büyük Orta- Küçük Miktar: Ağır - Hafif, Az - Çok, Sayı/ Sayma: 1-2 rakamları Yön/ Mekânda Konum: Yukarı-Aşağı, İleri-Geri, Önünde Arkasında, Altında- Ortasında- Üstünde, İçinde-Dışında, İçeri-Dışarı, Uzak-Yakın Duyu: Sert- Yumuşak, Islak-Kuru, Sesli-Sessiz Duygu: Mutlu, Üzgün Zaman: Önce-Şimdi-Sonra Zıt: Aynı - Farklı Benzer, Hızlı- Yavaş, Kolay-Zor, Ters-Düz, Kirli-Temiz Okulumuzu gezdik, okulumuzun bölümlerini tanıdık ve okulumuzda görevli kişilerle tanıştık. Okul bahçemizi gezdik ve çevremizi inceledik. Sınıf kurallarımızı oluşturduk.

9 BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR Hayvanları Koruma Günü (4 Ekim) Dünya Çocuk Günü (Ekim ayının ilk pazartesi) Cumhuriyet Bayramı (29 Ekim) GEMS DERSİMİZ GEMS Fen ve Matematik Programı (Great Explorations in Math and Science) Okulöncesi yıllar çocukların bir bilim adamı gibi çevrelerini sürekli araştırdıkları, keşifler yaptıkları, doğal merak duygularının en yüksek olduğu, buna bağlı olarak sürekli sorular sordukları yıllardır. Çocukların doğaları gereği var olan; Öğrenme Merakı, Araştırma ve keşfetme, İhtiyaçlarından yola çıkılarak geliştirilen GEMS Programı, bilimin temelini oluşturan fen ve matematiği, ilgi çekici ve eğlenceli etkinliklerle sevdirmek, temel fen ve matematik kavramlarını uygulamaya dayalı olarak öğretmek amacıyla 1984 yılında California Berkeley Üniversitesi Lawrence Bilim Merkezi tarafından geliştirilmiş bir programdır. Programın Amacı; Soran, sorgulayan Çok yönlü düşünme becerileri gelişmiş Bilime karşı olumlu tavır geliştirmiş bireyler yetiştirmektedir. Fen ve matematik etkinlikleriyle çocuklar; Gözlem, deney, araştırma, inceleme ve keşfetmeye yönelik bilimsel beceriler kazanırken,

10 GEMS: YUMURTALAR Yaptığımız Etkinlikler Ne biliyoruz? Ne öğrenmek istiyoruz? Ne öğrendik? konulu beyin fırtınası Afiş Hazırlama Yumurta Bul Oyunu Tavuğun Yaşam Döngüsü Yumurtadan Çıkan Hayvanların Hikayesi Civcivin yumurtadan çıkış serüvenini maket üzerinde inceleme Hikaye tekniği kullanarak sıralama çalışmaları (Büyük-Küçük-Orta) DENEYLERİMİZ Parmak izi Kalbimiz ve Vücudumuzdaki Yeri İskelet resimlerini ve kısımlarını inceleyelim. Mikroplar nasıl yayılır? Göz-Kulak-Burun yerlerini gösterip görevlerini inceleyelim. Temiz-Kirli deneyi Besin piramidinde neler var?

11 ŞARKILARIMIZ CUMHURİYET Cumhuriyet hürriyet demek Cumhuriyet özgürce yaşamak Uygarlığa, çağdaşlığa Durmadan, yılmadan koşmak demek. ATATÜRK ÜN ÇİÇEKLERİ Çocukları severdin Bize çiçekler derdin Yurdu cumhuriyeti bize armağan ettin Her bayramda süsleriz Senin güzel resmini Ant içerek Anıyoruz ismini. ATATÜRK Ü SEVERİM Atatürk ü severim, Atatürk ü severim. Sevgi dolu yüreğim, Atatürk ü severim. Atatürk ü severiz, Atatürk ü severiz. Annem, babam hepimiz Atatürk ü severiz. ÖRDEK AİLESİ Bu anne ördek Bu da baba ördek Bunlarda yavruları Vak vak diyorlar Derede yüzüyorlar Bir balık görünce Yakalayıp yiyorlar PARMAK OYUNLARIMIZ BEŞ DUYU Gıdı gıdı Leyla Yüksek tepe (el ile baş gösterilir) Açık dükkan (el ile ağız gösterilir) Yol üzeri hor hor çeşme (burun gösterilir) Elmacıklar (yanaklar gösterilir) Tomurcuklar (gözler gösterilir)kaşlar kalem (kaşlar gösterilir) Hava alanı, saç pazarı (saçlar gösterilir)

12 MIRNAV KEDİLER İki mırnav kedi varmış, Biri çıkmış üst odaya Biri inmiş alt odayabiraz sonra buluşmuşlar Mırnav mırnav konuşmuşlar Biri demiş ki ben bir fare yakaladım ben tabakları yaladım. Of demişler çok yorulduk İşte koltuk Hemen koşmuşlar oraya KALEMİM YOK Kalemim yok, Silgim yok, Evde kalmış, Haberim yok, Leblebi aldım, Burnuma kaçtı, Hapşuuuuuuu HİKAYELERİMİZ Unutkan Mumi Bebek Koala Yazın Biriktirmezsem Kışın Aç kalırım Ben Atatürk Pinokyo Doktor Tobi Küçük Kurbi Çilli Kahraman fil ŞİİRİMİZ CUMHURİYET TEKERLEMELERİMİZ ATATÜRK YOKTU Atatürk yoktu Düşman çoktu Atatürk geldi Düşmanı yendi Bu güzel yurdu Bizlere verdi Yirmi Dokuz Ekim de Cumhuriyet kuruldu Ulus Özgür sesini, Tüm dünyaya duyurdu. Cumhuriyet bizlere Armağandır Ata dan Egemenlik sesleri Yükseldi Ankara dan

13 İSTEK KAŞGARLI MAHMUT ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KİTAP ANALİZİ KİTABIN ADI-SOYADI: UNUTKAN MUMİ YAŞI: 3 KİTAP NEREDE DOĞDU: İstanbul YENİ ÖĞRENİLEN KELİMELER: Kasaba Tohum ekmek Süt sağmak Çaydanlık Dalga geçmek Turp Gururlu olmak Yabani ot Hayran olmak Kıskançlık Motosiklet Hindi Issız Mutlu ve mesut olmak Pijama Bostan KİTABIN KONUSU: Mumi nerede oturduğunu unuturdu, yemek yemeyi, hatta çalışmayı bile unuturdu. Bu yüzden bütün kasaba halkı onunla dalga geçerdi. KAHRAMANLARI: Mumi ve Mumi'nin yaşadığı kasabadaki diğer insanlar. SONUÇ: Mumi, bir gün bütün kasabanın hayatını değiştirdi.

14 DİŞLERİMİZİ FIRÇALAMAK İÇİN DİŞ FIRÇASI YERİ- NE BAŞKA NE KULLANABİLİRİZ? MİNA: Macunla fırçalardım. DEFNE DORA: Ellerimizle fırçalardım. İLKE: Annem diş fırçası alır. KAAN: Macunla fırçalardım. ZEYNEP: Annemin diş fırçasını kullanırdım. KAYRA: Macun bir çubuğa sürüp fırçalardım. UMUT TEKİN: Macun. Torbotlara sıkabiliyoruz. KEREM: Sabah olunca babam diş fırçası alır. MERYEM NAZ: Çocukların diş fırçası olmazsa dişlerini fırçalayamaz. CAN KEMAL: Etkinliğin yapıldığı gün öğrencimiz okulda yoktu. UMUT: Diş macununu parmağımızla süreriz. MİRAY: Öbür diş fırçalarını kullanırdık, suyla fırçalardık. EMİR TUNA: Ellerimizi kullanırdık. ADA: Elimizle parmaklarımızla fırçalarız.

15 DERSLERİMİZDEN GÖRÜNTÜLER Büyüyünce Ne Olacağım? partisinde çok eğlendik.

16 Hayvan Dostlarımız bizi ziyaret ettiler.

17 Yangın Tatbikatını izlemek bizi çok heyecanlandırdı.

18 Bahçemizi ellerimizle renklendirdik.

19 Satranç dersindeyiz. Beş duyu organımızı öğrendik.

20 Beden eğitimi dersindeyiz.

21 Civcivin yumurta içindeki büyüme aşamalarını gördük. Vücudumuzdaki organların görevlerini öğrendik.

22 İngilizce dersindeyiz.

23 Yüzme dersindeyiz.

24 Mutfak etkinliklerimizde fondü ve yoğurt yaptık.

25 Okul doktorumuz ile mesleği hakkında sohbet ettik.

26 Kütüphane dersimizde kitap okuduk. Drama dersimiz.

27 Bilim Atölyesi dersimiz.

28 Jimnastik dersimiz. Cumhuriyet Balomuzda Kırmızı-Beyaz giyindik.

29 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladık.

30 Eylül-Ekim ayında doğanlar; Mina Nuran TEZCAN, İlke ARTUN, Meryem Naz ÖZÇELİK, Kerem TECEN. İYİ Kİ DOĞDUNUZ :)

31 İSTEK Kaşgarlı Mahmut Kindergarten English Newsletter SEPTEMBER-OCTOBER B We learned how to greet each other. Birbirimizi nasıl selamlayacağımızı öğrendik. We learned the classroom rules. Sınıf kurallarını öğrendik. We counted from 1 to den 10 a kadar saydık. We focused on the numbers one-five. Bir-beş arası sayılar üzerinde çalıştık. We learned the colours. Renkleri öğrendik. We learned school materials. J Okul araç ve gereçlerini öğrendik. We learned shapes. J Şekilleri öğrendik. We learned the songs, What s your name?, Good morning, 1,2,3,4,5 Jump, Hello, Finger Family What s your name?, Good morning, 1,2,3,4,5 Jump, Hello, Finger Family şarkılarını öğrendik. We danced to the songs. Şarkılarla dans ettik. We played games. Oyunlar oynadık. We did colouring activities. Boyama aktviteleri yaptık. WORDS : Hello, good bye, good morning, good night, one, two, three, four, five, six, seven, eight, nine, ten, sit down, stand up, pencil, scissors, pencil case, computer, table, chair, circle, square, triangle, rectangle, happy, sad, red, yellow, green, blue, in, on, under, family, mother, father, sister, broth-

32 SONGS: WHAT S YOUR NAME? Hello,hello What s your name? My name is. (Peter) Hello,hello, What s your name? My name is (Sally) Hello,hello, What s your name? x 3 1,2,3,4,5 JUMP One two, three, four, five, Jump! Six, seven, eight, nine, ten, Jump! One, two, three, Step forward! One, two, three, One, two, three, Spin around! One two, three, four, five, Jump! Six, seven, eight, nine, ten, Jump! Here we goooo! One, two, three, four, five, six, seven, eight, nine, ten! HELLO Hello,hello everyone How are you today? Are you happy? Are you sad? How are you today? It is nice to see you everyone How are you today? Hey!

33 GOOD MORNING Good morning, good morning( 3) Good afternoon Good evening, good evening( 3) Good might, good night Nice to meet you ( 3) Nice to meet you, too Good bye, good bye, see you. FINGER FAMILY Daddy finger, daddy finger, where are you? Here I am, here I am. How do you do? Mommy finger, Mommy finger, where are you? Here I am, here I am. How do you do? Brother finger, Brother finger, where are you? Here I am, here I am. How do you do? Sister finger, Sister finger, where are you? Here I am, here I am. How do you do? Baby finger, baby finger, where are you? Here I am, here I am. How do you do?

34 Yepyeni bir dönemden bol enerjili bir MERHABA Keyifli zamanlar geçirdiğinizi umduğum tatilimizden sonra bülten yazılarımıza bıraktığımız yerden devam ediyoruz. Bu yaş grubundaki çocuklar için çok önemli olan ve yıl içinde sürekli bahsedeceğimiz duygu arkındalığı konusundan biraz bahsedelim istedim. Çocukların duygularını tanımasının gerekliliğini sürekli konuşuyor ve görüşmelerimizde de önemli bir kriter olarak ele alıyoruz. Duygularını yeni tanımlayan çocukların duygu denetimini yapması da pek beklenen bir şey değildir. Ancak bu denetimi sağlama sürecinde yaşanan ağlama veya öfke krizleri eminim ki sizleri zor duruma sokuyordur. Peki bu durumla nasıl başa çıkacağız? Öncelikle içinde bulunduğu duygudurumu ile onu tanıştırın. Yansıtma metodu işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Örneğin: - Üzgün görünüyorsun. Sanırım baban bizimle gelmediği için. - Belli ki yeni aldığın top seni çok mutlu etti. Şaşkın, mutlu, üzgün, öfkeli olmak gibi birçok duyguyu günlük konuşmalarınızın içinde çocuğunuza yansıtıyor olmak aynı zamanda çocuğunuzun sosyal duygusal becerilerinin gelişmesini sağlayacaktır. Yaşadığı duyguyu yansıttıktan sonra kendi duygularınızı da paylaşmanız aranızda iletişimi güçlendirecek ve duyguları ifade etmenin normal olduğunu hissettirecektir. Örneğin: Baban bizimle gelmediği için ben de üzüldüm. Bizimle birlikte parka gelmesi, birlikte vakit geçirmek benim de hoşuma gidiyor. İşe gitmesi gerektiği için şu an vakit geçiremiyoruz. Ama eğer istersen baban işten geldikten sonra bir plan yapabiliriz. Ne dersin? Duygular ile tanışma süreci zaman zaman sizi zor durumda bırakabilir. Direnç gösteren çocukların, davranışlarının uygun olmadığını anlaması zaman alacaktır. Sabırlı olmanız süreci sağlıklı atlatmanızda büyük önem taşır. Duygularıyla tanışan çocukların zamanla problem çözme becerileri de gelişecektir. Öfkelendiğinde kalemlerini etrafa fırlatırsan onları kaybedebilirsin. İhtiyacın olduğunda kalemleri bulamamak seni daha da üzebilir. İstersen öfkelendiğini hissettiğinde oturup derin nefes al, sakin sakin düşünmeye çalış. Böylece etrafına, eşyalarına ve kendine zarar vermemiş olursun. Ne dersin? Duyguları dışsallaştırmak ifade etmeyi kolaylaştıran bir diğer tekniktir. Çocukların duygularını resim yaparken daha iyi aktarmalarının da sebebi budur. Bir hikaye oluşturmak ve hikaye karakterlerinin duygulanımları üzerine sohbet etmek çocuklar için ifade etmeyi kolaylaştıran bir diğer etmendir. Öğrenme sürecinde ebeveynlerin davranışlarının rol model olduğunu unutmayın. Duyguların öğrenilmesinde de desteğiniz ve rehberliğiniz büyük önem taşımaktadır. Psikolog Betül KAYICI

35 İSTEK Kaşgarlı Mahmut Kindergarten English Newsletter SEPTEMBER-OCTOBER A We learned how to greet each other. Birbirimizi nasıl selamlayacağımızı öğrendik. We learned the classroom rules. Sınıf kurallarını öğrendik. We counted from 1 to den 10 a kadar saydık. We focused on the numbers one-five. Bir-beş arası sayılar üzerinde çalıştık. We learned the colours. Renkleri öğrendik. We learned school materials. J Okul araç ve gereçlerini öğrendik. We learned shapes. J Şekilleri öğrendik. We learned the songs, What s your name?, 1,2,3,4,5 Jump, Hello, Good morning, Finger Family. What s your name?, 1,2,3,4,5 Jump, Hello, Good morning, Finger Family şarkılarını öğrendik. We danced to the songs. Şarkılarla dans ettik. We played games. Oyunlar oynadık. We did colouring activities. Boyama aktviteleri yaptık. WORDS : Hello, good bye, good morning, good night, one, two, three, four, five, six, seven, eight, nine, ten, sit down, stand up, pencil, scissors, pencil case, computer, table, chair, circle, square, triangle, rectangle, happy, sad, red, yellow, green, blue, in, on, under, family, mother, father, sister, brother, baby. KELİMELER : Merhaba, güle güle, günaydın, iyi geceler, bir, iki, üc, dört, beş, altı, yedi, sekiz, dokuz, on, oturmak, kalkmak, kalem, makas, kalem kutusu, bilgisayar, masa, sandalye, yuvarlak, kare, üçgen, dikdörtgen, mutlu, üzgün, kırmızı, sarı, yeşil, mavi, içinde, üstünde, altında,aile, anne, baba, kızkardeş, erkek kardeş, bebek.

36 WHAT S YOUR NAME? Hello,hello What s your name? My name is. (Peter) Hello,hello, What s your name? My name is (Sally) Hello,hello, 1,2,3,4,5 JUMP One two, three, four, five, Jump! Six, seven, eight,nine, ten Jump! One, two, three, Step forward! One, two, three, One, two, three, Spin around! One two, three, four, five, Jump! Six, seven, eight, nine, ten, Jump! Here we goooo! One, two, three, four, five, six, seven, eight, nine, HELLO Hello,hello everyone How are you today? Are you happy? Are you sad? How are you today? It is nice to see you everyone How are you today?

37 GOOD MORNING Good morning, good morning( 3) Good afternoon Good evening, good evening( 3) Good might, good night Nice to meet you ( 3) Nice to meet you, too FINGER FAMILY Daddy finger, daddy finger, where are you? Here I am, here I am. How do you do? Mommy finger, Mommy finger, where are you? Here I am, here I am. How do you do? Brother finger, Brother finger, where are you? Here I am, here I am. How do you do? Sister finger, Sister finger, where are you? Here I am, here I am. How do you do? Baby finger, Baby finger, where are you? Here I am, here I am. How do you do?

38 Yepyeni bir dönemden bol enerjili bir MERHABA :) Keyifli zamanlar geçirdiğinizi umduğum tatilimizden sonra bülten yazılarımıza bıraktığımız yerden devam ediyoruz. Bu yaş grubundaki çocuklar için çok önemli olan ve yıl içinde sürekli bahsedeceğimiz duygu farkındalığı konusundan biraz bahsedelim istedim. Çocukların duygularını tanımasının gerekliliğini sürekli konuşuyor ve görüşmelerimizde de önemli bir kriter olarak ele alıyoruz. Duygularını yeni tanımlayan çocukların duygu denetimini yapması da pek beklenen bir şey değildir. Ancak bu denetimi sağlama sürecinde yaşanan ağlama veya öfke krizleri eminim ki sizleri zor duruma sokuyordur. Peki bu durumla nasıl başa çıkacağız? Öncelikle içinde bulunduğu duygudurumu ile onu tanıştırın. Yansıtma metodu işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Örneğin: - Üzgün görünüyorsun. Sanırım baban bizimle gelmediği için. - Belli ki yeni aldığın top seni çok mutlu etti. Şaşkın, mutlu, üzgün, öfkeli olmak gibi birçok duyguyu günlük konuşmalarınızın içinde çocuğunuza yansıtıyor olmak aynı zamanda çocuğunuzun sosyal duygusal becerilerinin gelişmesini sağlayacaktır. Yaşadığı duyguyu yansıttıktan sonra kendi duygularınızı da paylaşmanız aranızda iletişimi güçlendirecek ve duyguları ifade etmenin normal olduğunu hissettirecektir. Örneğin: Baban bizimle gelmediği için ben de üzüldüm. Bizimle birlikte parka gelmesi, birlikte vakit geçirmek benim de hoşuma gidiyor. İşe gitmesi gerektiği için şu an vakit geçiremiyoruz. Ama eğer istersen baban işten geldikten sonra bir plan yapabiliriz. Ne dersin? Duygular ile tanışma süreci zaman zaman sizi zor durumda bırakabilir. Direnç gösteren çocukların, davranışlarının uygun olmadığını anlaması zaman alacaktır. Sabırlı olmanız süreci sağlıklı atlatmanızda büyük önem taşır. Duygularıyla tanışan çocukların zamanla problem çözme becerileri de gelişecektir. Öfkelendiğinde kalemlerini etrafa fırlatırsan onları kaybedebilirsin. İhtiyacın olduğunda kalemleri bulamamak seni daha da üzebilir. İstersen öfkelendiğini hissettiğinde oturup derin nefes al, sakin sakin düşünmeye çalış. Böylece etrafına, eşyalarına ve kendine zarar vermemiş olursun. Ne dersin? Duyguları dışsallaştırmak ifade etmeyi kolaylaştıran bir diğer tekniktir. Çocukların duygularını resim yaparken daha iyi aktarmalarının da sebebi budur. Bir hikaye oluşturmak ve hikaye karakterlerinin duygulanımları üzerine sohbet etmek çocuklar için ifade etmeyi kolaylaştıran bir diğer etmendir. Öğrenme sürecinde ebeveynlerin davranışlarının rol model olduğunu unutmayın. Duyguların öğrenilmesinde de desteğiniz ve rehberliğiniz büyük önem taşımaktadır.

KAŞGARLI MAHMUT ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MARTILAR SINIFI

KAŞGARLI MAHMUT ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MARTILAR SINIFI KAŞGARLI MAHMUT ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MARTILAR SINIFI Değerli Veliler, Okul öncesi dönem insan hayatının temelini oluşturur. Bu dönemde, çocuğun anne ve babası tarafından sevgi ve şefkatle

Detaylı

OCAK : ÇOCUK GEZEGENİ KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR BİLİŞSEL GELİŞİM

OCAK : ÇOCUK GEZEGENİ KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR BİLİŞSEL GELİŞİM OKUL : ÇOCUK GEZEGENİ YAŞ GRUBU : 4 - YAŞ AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım1:Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır.

Detaylı

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olaya

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR KAZANIM VE GÖSTERGELER

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Okul: Öğretmen: Grup: AYLAR Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. + + + + + + + + + + Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar.

Detaylı

OCAK AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

OCAK AYI AYLIK EĞİTİM PLANI AYI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul Adı : Tarih : Yaş Grubu (Ay) Öğretmen Adı : KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK

AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI DÜNYA V Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR ÖZEL GÜNLER İlköğretim Haftası Hayvanları Koruma

Detaylı

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR *Büyük küçük orta *Sivri-küt *Önünde-arkasında *Alt-üst-orta *Altında-üstünde-ortasında *Arasında *Renk kavramı: Kahverengi, gri *Sayı

Detaylı

PENGUENLER Sınıfı MART AYI BÜLTENİ

PENGUENLER Sınıfı MART AYI BÜLTENİ PENGUENLER Sınıfı MART AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR Zıt: Aynı Benzer-Farklı, Canlı- Cansız, Hareketli-Hareketsiz, Dağınık-Düzenli, Çalışkan Tembel, Önde-Arkada, İçinde-Dışında, Hızlı-Yavaş,Sıcak- Soğuk, Eskiyeni,

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI SATRANÇ EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI SATRANÇ EĞİTİM PLANI Okul Adı :.............. Tarih :.............. Yaş Grubu (Ay) : 60 72 AY Konu : Satranç ve Bilgisayarla Tanışma Öğretmen Adı : Nilgün DİRİM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri Ø Dikkat edilmesi

Detaylı

AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK

AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI DÜNYA V Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR ÖZEL GÜNLER İlköğretim Haftası Hayvanları Koruma

Detaylı

BİLİŞSEL GELİŞİM. Nesne/varlığın tadını söyler.

BİLİŞSEL GELİŞİM. Nesne/varlığın tadını söyler. BİLİŞSEL GELİŞİM K1 K2 K3 K4 K5 0 1 2 K6 Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

HAZİRAN AYI AYLIK PLAN

HAZİRAN AYI AYLIK PLAN Okul dı : Tarih : HZİRN Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı HZİRN YI YLIK PLN KZNIMLR VE GÖSTERGELERİ H Z İ R N BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken

Detaylı

AYLIK PLAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

AYLIK PLAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ E Y L Ü L MOTOR GELİŞİM Kazanım 1: Yer değiştirme hareketleri yapar. Isınma ve soğuma hareketlerini bir rehber eşliğinde yapar. Yönergeler doğrultusunda koşar. Belli bir yüksekliğe tırmanır. Tırmanılan

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun ARALIK AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun ARALIK AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun ARALIK AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR ARALIK KAZANIM

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI BİLİŞSEL GELİŞİM KAZANIM VE GÖSTERGELERİNE AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI BİLİŞSEL GELİŞİM KAZANIM VE GÖSTERGELERİNE AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ Okul : Öğretmen : Grup: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI BİLİŞSEL GELİŞİM KAZANIM VE GÖSTERGELERİNE AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya

Detaylı

4 YAŞ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

4 YAŞ GRUBU MART AYI BÜLTENİ 4 YAŞ GRUBU MART AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR Sayı Sayma Sayılar (0-10 rakamı) Büyük-Küçük Dağınık- Düzenli Uzun-kısa Sesli-Sessiz, Geometrik şekiller (Üçgen, kare, dikdörtgen, daire) Yavaş-Hızlı Mor, Sarı, Turuncu,

Detaylı

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ Okul Adı : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU Tarih : MAYIS AYI Yaş Grubu (Ay) : 36-66 AY Öğretmen Adı : AYLAR MAYIS

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR EKİM KAZANIM VE

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR KASIM KAZANIM VE

Detaylı

EYLÜL. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI EĞİTİM PLANI :Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

EYLÜL. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI EĞİTİM PLANI :Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ EYLÜL Okul Adı Yaş Grubu (Ay) Öğretmen Adı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI EĞİTİM PLANI :Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu : 60 72 Ay : Tuğba Pektezel Bilişsel Gelişim: Kazanım

Detaylı

KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul Adı : Tarih : KASIM Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkat edilmesi gereken

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olayı

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul dı : Tarih : ralık Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı Mİİ EĞİTİM BNĞ OU ÖNCESİ EĞİTİM POGM Y EĞİTİM PN ZNM VE GÖSTEGEEİ BİİŞSE GEİŞİM azanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi

Detaylı

SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM

SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM 4 YAŞ OCAK BİLİŞSEL GELİŞİM Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar. Nesne /durum /olayla ilgili tahminini söyler. Tahmini ile ilgili

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI NİSAN AYI EĞİTİM PLANI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI NİSAN AYI EĞİTİM PLANI Okul dı :...... Tarih :... /... /... Yaş Grubu (y) : 48-66 Öğretmen dı :... YLR MLLÎ EĞTM BKLIĞI OKUL ÖCE EĞTM PROGRMI YI EĞTM PLI BLŞEL GELŞM Kazanım 1: esne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi

Detaylı

AYLIK EĞİTİM PLANI. Okul Adı : Tarih : KASIM Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

AYLIK EĞİTİM PLANI. Okul Adı : Tarih : KASIM Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Okul dı : Tarih : K Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı YLK EĞİTİ PLN KZNLR VE GÖTERGELERİ K BİLİŞEL GELİŞİ Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 4. Nesneleri sayar. Ø 10 a kadar olan sayılar içerisinde bir sayıdan

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KAVRAMLARA AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KAVRAMLARA AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ Okul: Öğretmen: Grup: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KAVRAMLARA AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ KATEGORİLER KAVRAMLAR Kırmızı Kırmızı Kırmızı Kırmızı Yeşil Kahverengi

Detaylı

KAŞGARLI MAHMUT ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SERÇELER SINIFI EYLÜL ve EKİM AYLARI BÜLTENİ

KAŞGARLI MAHMUT ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SERÇELER SINIFI EYLÜL ve EKİM AYLARI BÜLTENİ KAŞGARLI MAHMUT ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SERÇELER SINIFI EYLÜL ve EKİM AYLARI BÜLTENİ Değerli Veliler, Okul öncesi dönem insan hayatının temelini oluşturur. Bu dönemde, çocuğun anne ve babası

Detaylı

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GRUBU: AY

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GRUBU: AY AY E K İ M 2 0 1 2 PSIKOMOTOR ALAN Amaç1.Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme. 1. Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar. 4. Sözel yönergelere uygun olarak yürür.

Detaylı

KAŞGARLI MAHMUT ANAOKULU PELİKANLAR SINIFI EYLÜL-EKİM AYLARI BÜLTENİ

KAŞGARLI MAHMUT ANAOKULU PELİKANLAR SINIFI EYLÜL-EKİM AYLARI BÜLTENİ KAŞGARLI MAHMUT ANAOKULU PELİKANLAR SINIFI EYLÜL-EKİM AYLARI BÜLTENİ Değerli Veliler, Okul öncesi dönem insan hayatının temelini oluşturur. Bu dönemde, çocuğun anne ve babası tarafından sevgi ve şefkatle

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. tahmini ile gerçek

Detaylı

KAŞGARLI MAHMUT ANAOKULU FLAMİNGOLAR SINIFI EYLÜL-EKİM AYLARI BÜLTENİ

KAŞGARLI MAHMUT ANAOKULU FLAMİNGOLAR SINIFI EYLÜL-EKİM AYLARI BÜLTENİ KAŞGARLI MAHMUT ANAOKULU FLAMİNGOLAR SINIFI EYLÜL-EKİM AYLARI BÜLTENİ şam boyunca devam eder. Değerli Veliler, Okul öncesi dönem insan hayatının temelini oluşturur. Bu dönemde, çocuğun anne ve babası

Detaylı

EYLÜL ÜNİTELERİ SEPTEMBER UNITS AGE 3-4. www.englishkidsacademy.com

EYLÜL ÜNİTELERİ SEPTEMBER UNITS AGE 3-4. www.englishkidsacademy.com EYLÜL ÜNİTELERİ SEPTEMBER UNITS AGE 3-4 Ailem My Family Bebek-Baby Baba-Father Anne-Mother Abi-Brother Kızkardeş-Sister Kız-Girl Erkek Çocuk-Boy Çocuğunuza Sorun: Türkçe-İngilizce Bebek ne demek? What

Detaylı

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ 3-6 yaş arasını kapsayan ve okul öncesi dönem adını verdiğimiz süreç çocukların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Okul öncesi dönem çocukta büyümenin ve gelişimin en hızlı

Detaylı

AYLIK EĞİTİM PLANI ÖĞRETİM YILI

AYLIK EĞİTİM PLANI ÖĞRETİM YILI ATEŞ BÖCEKLERİ EĞİTİM SETİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI AYLIK EĞİTİM PLANI 12. Haziran 2015 Eğitim Yılının Sona Ermesi 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı TAKVİMİ EYLÜL - 2014 EKİM - 2014 KASIM - 2014 P.tesi Salı

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Ø tahminiile ile

Detaylı

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GUBU: 48 60 AY E K İ M

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GUBU: 48 60 AY E K İ M AYLAR E K İ M 2 0 1 2 PSİKOMOTOR ALAN AMAÇ 1- Bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri yapabilme. 1- Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar. 10- Belli bir yükseklikten atlar. 12- Pedal

Detaylı

EŞLEŞEN REHBERLİK YETERLİK ALANLARI

EŞLEŞEN REHBERLİK YETERLİK ALANLARI MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI 2012 EK3 SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM ÖZELLİKLERİ, KAZANIM VE GÖSTERGELERİ İLE OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE REHBERLİK PROGRAMININ YETERLİK ALANLARININ EŞLEŞTİRİLMESİ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN

MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN Şekiller Shapes Daire-Circle Kare-Square Üçgen-Triangle Çocuğa Sorunuz: Türkçe-İngilizce Kare ne demek? What does kare mean? İngilizce-Türkçe What does square

Detaylı

AYLIK EĞİTİM PLANI GÜLEN GÖZLER ÖĞRETİM YILI EĞİTİM SETİ 2014-2015

AYLIK EĞİTİM PLANI GÜLEN GÖZLER ÖĞRETİM YILI EĞİTİM SETİ 2014-2015 AYLIK EĞİTİM PLANI GÜLEN GÖZLER ÖĞRETİM YILI EĞİTİM SETİ 2014-2015 12. Haziran 2015 Eğitim Yılının Sona Ermesi 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı TAKVİMİ EYLÜL - 2014 EKİM - 2014 KASIM - 2014 P.tesi Salı

Detaylı

Gelişim Analizi P P P P P P P P P P P P P P P P P ÖZ BAKIM BECERİLERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Ocak. Tehlikeli olan durumları söyler.

Gelişim Analizi P P P P P P P P P P P P P P P P P ÖZ BAKIM BECERİLERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Ocak. Tehlikeli olan durumları söyler. Gelişim Analizi Küçük Kaşifler Tehlikeli olan durumları söyler. 107 Yiyecek ve içeceklerin temizliğine dikkat eder. Giysi ayrıntılarını başarıyla açar ve kapar Ali ALIÇ Temizlik malzemelerini amacına uygun

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2016-2017 EKİM AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Dünya Hayvanları Koruma Günü nde Sokak hayvanlarını besledik. Onlara mama ve su verdik. Sevdiğimiz hayvanları

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı 2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı Dersin Adı: Türkçe Dil Bilgisi Yaş Grubu: 1-3 yaş Ögretmen: İmge Şahin Email: sahin_imge@hotmail.com Değerli Veliler, Bu yıl okul öncesi (1-3 yaş) sınıfını beraber

Detaylı

60-72 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU

60-72 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 60-72 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU () Bağımsız yapabiliyor (/) Yardımla Yapabiliyor (-) Henüz Yapamıyor PSİKOMOTOR GELİŞİM / - Denge tahtasında ileri - geri ve yan yan yürür. Başlama ve durma komutlarına

Detaylı

E K Ġ M. YILLIK PLAN (36-48 AYLIK ÇOCUKLAR ĠÇĠN) OKULUN ADI: Pinokyo Anaokulu AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

E K Ġ M. YILLIK PLAN (36-48 AYLIK ÇOCUKLAR ĠÇĠN) OKULUN ADI: Pinokyo Anaokulu AMAÇLAR VE KAZANIMLAR E K Ġ M PSĠKOMOTOR ALAN Amaç 1. Bedensel koordinasyon gerektiren 1. Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar. 2. Değişik yönlere yuvarlanır. 4. Sözel yönergelere uygun olarak yürür. Amaç

Detaylı

EKİM AYI KAVRAMLARIMIZ EKİM AYI KAZANIM VE GÖSTERGELERİMİZ EKİM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİMİZ EKİM AYINDA OKUNAN HİKAYELER EKİM AYINDA ÖĞRENDİĞİMİZ

EKİM AYI KAVRAMLARIMIZ EKİM AYI KAZANIM VE GÖSTERGELERİMİZ EKİM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİMİZ EKİM AYINDA OKUNAN HİKAYELER EKİM AYINDA ÖĞRENDİĞİMİZ EKİM AYI KAVRAMLARIMIZ EKİM AYI KAZANIM VE GÖSTERGELERİMİZ EKİM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİMİZ EKİM AYINDA OKUNAN HİKAYELER EKİM AYINDA ÖĞRENDİĞİMİZ ŞARKILAR EKİM AYI GEZİMİZ EKİM AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ

Detaylı

ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM

ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM ÖĞRENDİĞİMİZ KAVRAMLAR *1 sayısını doğru yönde yazabilme *Düzenli-Dağınık *Büyük-Orta-Küçük * Daire şeklini tanıma *İnce-Kalın *Düzenli-Dağınık

Detaylı

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ ŞİİR Gördün mü anneciğim Yatağımı düzelttim Sen bana öğrettikçe Çok işler yapacağım PARMAK OYUNLARI Sar sar sar makarayı Çöz çöz çöz makarayı On kilo pekmez Yala yala bitmez Ayşe,Fatma,boncuk

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERĠ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERĠ BTIENT ĠLYERLEġĠM NULU 2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI PPTY GRUBU (4/) YI YLI EĞĠTĠM PLNI kul dı : Batıkent ĠlkyerleĢim naokulu Tarih : 2016 YaĢ Grubu (y) : Papatya Grubu (4/) (48/60 y) Öğretmen dı : Çiğdem

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ANOKULU FLAMİNGOLAR SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ANOKULU FLAMİNGOLAR SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ANOKULU FLAMİNGOLAR SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! BU AY NELERİ SORGULAYACAĞIZ? İnsanlar

Detaylı

36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU

36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 36-48 Aylık Çocuklar için Gelişim Formu (+) Bağımsız yapabiliyor () Yardımla Yapabiliyor (-) Henüz Yapamıyor ÖĞRENCİ AD-SOYAD : DORUK ATEŞ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ + - PSİKOMOTOR

Detaylı

3 YAŞ EKİM AYI TEMASI

3 YAŞ EKİM AYI TEMASI 3 YAŞ EKİM AYI TEMASI Mevsimlerden sonbaharı öğreniyoruz. Çiftlikte yaşayan hayvanları öğreniyoruz. Sebze ve meyvelerin bize faydalarını öğreniyoruz. Cumhuriyet nedir? Öğreniyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı

Detaylı

BU VATAN BENİM 1. HAFTA TEMA : VATANSEVERLİK. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı

BU VATAN BENİM 1. HAFTA TEMA : VATANSEVERLİK. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı BU VATAN BENİM 1. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı-Temizlik

Detaylı

AYLIK EĞİTİM PLANI İNCİ TANELERİ ÖĞRETİM YILI EĞİTİM SETİ 2014-2015

AYLIK EĞİTİM PLANI İNCİ TANELERİ ÖĞRETİM YILI EĞİTİM SETİ 2014-2015 YLIK EĞİTİM PLNI İNCİ TNELERİ ÖĞRETİM YILI EĞİTİM SETİ 2014-2015 12. Haziran 2015 Eğitim Yılının Sona Ermesi 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı TKVİMİ EYLÜL - 2014 EKİM - 2014 KSIM - 2014 P.tesi Salı Çarş.

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Ø tahminiile ile

Detaylı

Okul: Öğretmen: Grup:

Okul: Öğretmen: Grup: Okul: Öğretmen: rup: B k 6. ĞT BAKANIĞI OKU ÖNC ĞT PRORAI (2012) B KAZANI V ÖTRRN AYIK ĞT PANARINDA YR VR DURUU ÇZ AYAR KAZANIAR V ÖTRR ylül kim Kasım Aralık Ocak ubat art Nisan ayıs Haziran Kazanım 1:

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ AYLIK EĞİTİM PLANI Eylül ayı eğitim planı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ AYLIK EĞİTİM PLANI Eylül ayı eğitim planı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ AYLIK EĞİTİM PLANI 2015-2016 Eylül ayı eğitim planı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI : YAŞ GRUBU (AY) : ÖĞRETMEN ADI : AY :EYLÜL/ 2013 KAZANIMLAR

Detaylı

36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU

36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 36-48 Aylık Çocuklar için Gelişim Formu (+) Bağımsız yapabiliyor (/) Yardımla Yapabiliyor (-) Henüz Yapamıyor ÖĞRENCİ AD-SOYAD : KUZEY BERAT BEYAZ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 15.12.2014-19.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

Cümle Kalıpları. Göz ne demek? What does eye mean? Vat daz göz miin?

Cümle Kalıpları. Göz ne demek? What does eye mean? Vat daz göz miin? Günlük Rutinler Daily Routines-Deyli Ruutiinz Merhaba-Hello-Helou! Adın ne?- What s your name? Vats yoor neym? Benim adım May name is.. May neym iz.. Günaydın! Good morning! Gud mooning! İyi geceler! Good

Detaylı

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Meltem DÖKÜLMEZ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; Her gece yatarken o gün size söylenen ve sizin söylediğiniz en güzel sözü hatırlayın O

Detaylı

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Bu ayki yaşayan değerimiz Sevgi.

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DOĞUM GÜNLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ AYAK BASKISI YAPARKEN ÇOK GÜLDÜK SINIF

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EKİM EYLÜL 01-014 -ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1 Kazanım: Derse ilgi duyar. Greetings (Selamlaşma) Kazanım: Selamlaşma yapılarını kullanabilir.

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 1 Yaş Grubu : 5-6 EYLÜL 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı

Detaylı

3 YAŞ AYIN TEMASI. Cinsiyetim, adım, özelliklerim, görünümümdeki değişiklikler nelerdir?

3 YAŞ AYIN TEMASI. Cinsiyetim, adım, özelliklerim, görünümümdeki değişiklikler nelerdir? 3 YAŞ AYIN TEMASI Cinsiyetim, adım, özelliklerim, görünümümdeki değişiklikler nelerdir? Vücudumuzun bölümleri ve iç organlarımız nelerdir? Ne işe yarar? İskelet sistemi nedir? Ne işe yarar? Aile ve aileyi

Detaylı

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI DÜNYA ÇOCUK HAKLARI HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ SONBAHAR MEVSİMİ YAPRAKLAR Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk

Detaylı

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 SEVGİ GÜLEN DİŞLER SÜT Sevgi nedir? Sevgini nasıl gösterirsin? Birinin seni sevdiğini nasıl anlarsın? Kendimde en çok sevdiğim şeyler. Arı grubu neleri seviyor? Arkadaşına

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ SİNEMA PARTİ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ Okulumuz 06.09.2017, Çarşamba günü

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI 23NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI Ayşe BAL DOĞUM TARİHİ 06/08/2003 YAŞI 9 KİMLİK BİLGİLERİ ANNE BABA ADI- SOYADI Sabiha Ali DOĞUM TARİHİ 09/06/1973 12/05/1970 MESLEĞİ Ev hanımı

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI ANASINIFI EYLÜL-EKİM AYLARI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM ARKADAŞLARIM

2014-2015 ÖĞRETİM YILI ANASINIFI EYLÜL-EKİM AYLARI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM ARKADAŞLARIM 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ANASINIFI EYLÜL-EKİM AYLARI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM ARKADAŞLARIM ÖĞRENDİĞİMİZ KAVRAMLAR *1-5 Arası Nesne/ nokta Eşleştirme *Kavramlarımızı sınıf içi objeler, görsel materyallerle,

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018

HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 İÇİNDEKİLER 1.ŞUBAT AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.ŞUBAT AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel Sanatlar

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 Anahtarların kenarından kalemle çizdik ve anahtarların şeklini çıkardık. Her anahtarın girinti ve çıkıntılarının farklı olduğunu gördük. Aile bireylerimizi

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul dı : Tarih : M aş Grubu (y) : Öğretmen dı MİLLİ EĞİTİM BKNLĞ OKUL ÖNCEİ EĞİTİM PROGRM LK EĞİTİM PLN KZNMLR VE GÖTERGELERİ M BİLİŞEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri:

Detaylı

KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx. "Çocuğun gelişimini takip edin."

KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx. Çocuğun gelişimini takip edin. KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx "Çocuğun gelişimini takip edin." KİŞİSEL BİLGİLER xxxxxxx Doğum Tarihi 30.4.2009 Cinsiyet Kız Okul xxxxxxx Sınıf xxxxxxx İl İstanbul İlçe Kadıköy I. Uygulama Tarihi

Detaylı

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ EYLÜL AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI EYLÜL AYI TAM GÜNLÜK KAZANIM VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/ durum/ olaya

Detaylı

AYLIK EĞİTİM PLANI. Okul Adı: Özel Bahçelievler İhlas İlkokul AY: EYLÜL. Yaş Grubu (Ay) : 48-60. Öğretmen Adı : Feyza Çelik KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

AYLIK EĞİTİM PLANI. Okul Adı: Özel Bahçelievler İhlas İlkokul AY: EYLÜL. Yaş Grubu (Ay) : 48-60. Öğretmen Adı : Feyza Çelik KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLIK EĞİTİM PLANI Okul Adı: Özel Bahçelievler İhlas İlkokul AY: EYLÜL Yaş Grubu (Ay) : 48-60 Öğretmen Adı : Feyza Çelik KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ MOTOR GELİŞİM Kazanım 1. Yer değiştirme hareketleri yapar.

Detaylı

EKİM ÜNİTELERİ OCTOBER UNITS AGE 5-6. www.englishkidsacademy.com

EKİM ÜNİTELERİ OCTOBER UNITS AGE 5-6. www.englishkidsacademy.com EKİM ÜNİTELERİ OCTOBER UNITS AGE 5-6 Ailem My Family Bebek-Baby Baba-Father Anne-Mother Çocuk-Child Abi-Brother Kızkardeş-Sister Dede-Grandfather Nine-Grandmather Kız-Girl Erkek Çocuk-Boy Çocuğunuza Sorun:

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı