DUYURU 2014 / AZS-056

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DUYURU 2014 / AZS-056"

Transkript

1 DUYURU 2014 / AZS-056 Tarih : 11/03/2015 Konu : Yeni Aznet ZKTMS ve ZKFK Ekranları Değerli Acentemiz, Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk (ZKTMS) ve Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza (ZKFK) üretim ekranımızı tamamiyle yenileyerek AZNET Üretim Platformuna taşıdığımızı sizlere bildirmekten büyük memnuniyet duymaktayız. 11/03/2015 tarihinden itibaren ZKTMS ve ZKFK ürününe ait tüm üretim işlemlerinizi daha etkin bir platform olan Aznet üzerinden gerçekleştirebileceksiniz. Sizlere ekranları en basit ve açıklayıcı şekilde tanıtmak için ekran detaylarını anlatan bir doküman hazırladık. Bu süreçte karşılaştığınız tüm olası hataları ekran görüntüleri ile birlikte BSS Yardım a ticket açarak iletmenizi rica ederiz. Süreci sorunsuz atlatabilmek ve işlemlere en hızlı şekilde devam edebilmenizi sağlamak adına çağrılarınıza ivedilikle çözüm getirilecektir. ZKTMS ve ZKFK işlemleri 23 Mart 2015 tarihine kadar hem Opus/İris hem de Aznet platformu üzerinden yapabilecek olup, 23 Mart 2015 ten itibaren Opus ve İris sistemi ZKTMS ve ZKFK işlemleri için kapatılacaktır. Bu nedenle poliçe üretiminde sıkıntı yaşamamanız adına eğer daha önce Aznet şifresi almadıysanız acilen Bölge Müdürlüğü nüz ile irtibata geçmeniz ve Aznet şifresi talep etmeniz büyük önem arz etmektedir. Ayrıca daha önce Aznet şifresi olmasına rağmen hiç Aznet kullanmayan ve şifrelerini bilmeyen acentelerimiz Bilgi Sistemleri Yardım Masası na taleplerini ileterek şifrelerini öğrenebilirler. Memnuniyetle karşılayacağınızı umduğumuz yeni uygulamamızı bilgilerinize sunar, satışlarınızda artan başarılar dileriz. Saygılarımızla, Allianz Sigorta A.Ş Ersin PAK Genel Müdür Yardımcısı Tolga GÜRKAN Genel Müdür Yardımcısı

2 ZKFK EKRANI 1. Aznet Giriş Adresi Sistemimize internet adresinden Kullanıcı Adı ve Şifresi ile giriş yapabilirsiniz. 2. Aznet Menüleri 2.1 Yeni Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza (ZKFK) Poliçe / Teklif Girişi İşlemler > Üretim > Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza (ZKFK) menü adımından Yeni Giriş işlemini seçerek Yeni Poliçe / Teklif üretim işlemlerinizi yapabilirsiniz.

3 Sigortalı Giriş Ekranı Yeni Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza (ZKFK) teklifi hazırlanırken sigortalı tipi (TCK No, VKN No veya YKN No) ve Plaka bilgisi girildikten sonra Ara butonu ile Üretim Ana Sayfasına geçilir. Plakadan sorgu seçimliktir Poliçe Temel Bilgileri Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza (ZKFK) işlemleri sistemin otomatik olarak verdiği teklif no ile kayıt altına alınmaktadır. Askının geçerliliğini koruması için mutlaka teklifleştir butonuna basılarak teklif numarasının alınması gerekmektedir. Bu yüzden her bir teklif için İlk Teklif Tarihi ve Teklif Geçerlilik Tarih kontrolü eklenmiştir. Yeni Aznet Ekranları ile birlikte teklif geçerlilik süresi; Yeni işler ve aynı ayın tecdit teklifleri için ayın son günüdür. Bir önceki ayda çalışılan tecdit teklifler için poliçenin başlangıç tarihidir. Ay sonunda verilen teklifler için eğer ayın bitimine üç iş gününden daha az bir süre var ise, gelecek aya ait 3 iş günü süresince tarife fiyatı sabitlenmekte ve teklif geçerlilik süresi bitene kadar verilen teklif şartlarıyla işlem yapılabilmektedir Sigortalı Bilgileri Sigortalı bilgisinin güncellenmesi Sigortalı Değiştir ekranından yapılabilmektedir. Bu ekran, kullancıyı sigortalıya ait bilgilerin yer aldığı Unsur Sayfasına yönlendirir.

4 2.1.4 Tramer Bilgileri Sayfası Tramer Bilgileri ekranı; Sigortalı tipi + Plaka Numarasından sorgu ile otomatik dolu gelebileceği gibi manuel giriş yapılarak da tramer sorgusu yapılabilmektedir. ZKFK Önceki Poliçe Bilgisi: İlgili alana, bir önceki döneme ait tanzim edilmiş olan ZKFK poliçesi tramerden otomatik olarak gelmektedir. Ancak hatalı bilgi gelmesi durumunda Bilgileri Değiştir butonuna basılarak manuel olarak değişiklik yapılabilmektedir. ZKFK üründe hasarsızlık indirimi uygulanmamaktadır. Trafik Poliçe Bilgisi : İlgili alana, yürürlükte bulunan trafik poliçesi Tramer sisteminden otomatik olarak gelmektedir. Ancak hatalı gelmesi durumunda Bilgileri Değiştir butonuna basılarak manuel olarak değişiklik yapılabilmektedir. ZKFK ürünü düzenlenebilmesi için yürürlükte trafik poliçesi olması gerekmektedir. ZKFK ürününde özel indirim uygulanmamaktadır Araç Bilgileri Önceki Poliçe + TC / VKN / YKN bilgilerinin uyumlu olduğu durumlarda araç bilgileri ekranı otomatik dolu gelmektedir.

5 2.1.8 Prim Bilgileri Sigortalı, tramer ve araç bilgileri ekranlarına giriş yapıldıktan sonra prim hesaplama butonuna basılarak prim bilgilerine ulaşılabilmektedir. Teminat Listesi: Askıdaki teminatları gösterir. İndirim/Arttırım Listesi: Askıdaki indirimleri / arttırımları gösterir Sigortalı / Sigorta Ettiren Tablosu Ana Sayfada yer alan Poliçe için Devam butonuna basıldığında Sigortalı / Sigorta Ettiren Tablosu girişinin yapılacağı ekrana geçilir. Sigortalı bilgileri ilk defa sisteme giriliyor ise Bilgileri Güncelle butonuna basılarak en güncel adres ve iletişim bilgileri girilmelidir. Sigorta Ettiren bilgileri aynı ise adres ve iletişim bilgileri otomatik olarak gelmektedir. Sigorta Ettiren farklı ise Bilgileri Güncelle butonuna basılarak en güncel adres ve iletişim bilgileri girilmelidir. Poliçe tanzim edilebilmesi için Sigortalı / Sigorta Ettiren e ait adres ve iletişim bilgilerinin kaydedilmesi zorunludur Notlar Notlar ekranında Kategori kısmında Seçiniz penceresinden Diğer kategorisi seçilerek Not alanına bilgiler manuel giriş yapılarak Notları Kaydet butonuna basılmalıdır. Tüm bilgiler tamamlandığında Poliçeleştir butonuna basılarak poliçe numarası alınmaktadır. Açılan sayfada Yazdır butonuna basılarak poliçenin PDF formatında ekran basımı sağlanmaktadır. Aynı şekilde bilgilendirme formu da bu ekrandan alınmaktadır.

6 2.2 Yenileme ve Diğer İşlemler İşlemler > Üretim > Yeni ZKFK menü adımından Yenileme ve Diğer işlemler seçeneğinden yeni iş haricindeki diğer tüm işlemlerinizi (yenileme / zeyil / teklife istinaden devam / askı devam / görüntüleme / basım) gerçekleştirebilirsiniz Yenileme İşlemleri 30 gün ileri vadeli tüm ZKFK yenileme işlemlerinizi Aznet Yenileme ve Diğer İşlemler menüsünden ay açılmasını beklemeden poliçe numarasından veya Yenileme Poliçeleri Getir sorgulamasından gerçekleştirebilirsiniz. 90 gün geriye dönük poliçelerinizi görüntüleyebilirsiniz, yalnız vadesi geçen poliçeler için işlem yapılamamaktadır.

7 2.2.2 Zeyil İşlemleri Poliçe No dan arama yapılarak işlem listesinden istenilen zeyil tipi seçilerek zeyil işlemi yapılabilmektedir. Opustan üretilen poliçelerin zeyili yeni aznet ZKFK ekranından yapılabilmektedir. Zeyil giriş ekranlarına 1 adet yeni zeyil seçeneği ilave edilmiştir; 318 İşleten Sıfatının Kaybedilme Zeyili Acenteler tarafından yapılabilecek zeyiller aşağıdaki gibidir; 14 Mebdeinden İptal 317 Vade Başından-Teknik-Hatalı Mükerrer Poliçe 318 İşleten Sıfatının Kaybedilme Zeyili 417 Adres Değişikliği 420 Primsiz Düzeltme (sadece plaka ve tescilbelge numarası değiştirilebilmektedir.) 427 Vade Ortası Müşteri İsteği İle Noterden Satışlı 668 Taşımacı Yetki Belgesi İptali 669 Taşıma Faaliyetine Son Verme Merkez tarafından yapılabilecek zeyiller aşağıdaki gibidir; 425 Araç Giriş/Çıkış Zeyili

8 2.2.3 Arama Seçenekleri Teklif / poliçe / askı arama kriterlerinden biri seçildikten sonra Ara butonu ile çağrılan kayıtlar için işlem listesinden seçim yapılarak üretim / görüntüleme veya basım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz Gelişmiş Ara Arama seçeneklerine uygun kriterler (poliçe no, teklif no.) girildikten sonra Ara butonu ile çağrılan kayıtlar için işlem listesinden seçim yapılarak üretim / görüntüleme veya basım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

9 ZKTMS EKRANI 1. Aznet Giriş Adresi Sistemimize internet adresinden Kullanıcı Adı ve Şifresi ile giriş yapabilirsiniz. 2. Aznet Menüleri 2.1 Yeni Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk (ZKTMS) Poliçe / Teklif Girişi İşlemler > Üretim > Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk (ZKTMS) menü adımından Yeni Giriş işlemini seçerek Yeni Poliçe / Teklif üretim işlemlerinizi yapabilirsiniz.

10 Sigortalı Giriş Ekranı Yeni Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk (ZKTMS) teklifi hazırlanırken sigortalı tipi (TCK No, VKN No veya YKN No) ve Plaka bilgisi girildikten sonra Ara butonu ile Üretim Ana Sayfasına geçilir. Plakadan sorgu seçimliktir Poliçe Temel Bilgileri Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk (ZKTMS) işlemleri sistemin otomatik olarak verdiği teklif no ile kayıt altına alınmaktadır. Askının geçerliliğini koruması için mutlaka teklifleştir butonuna basılarak teklif numarasının alınması gerekmektedir. Bu yüzden her bir teklif için İlk Teklif Tarihi ve Teklif Geçerlilik Tarih kontrolü eklenmiştir. Yeni Aznet Ekranları ile birlikte teklif geçerlilik süresi; Yeni işler ve aynı ayın tecdit teklifleri için ayın son günüdür. Bir önceki ayda çalışılan tecdit teklifler için poliçenin başlangıç tarihidir. Ay sonunda verilen teklifler için eğer ayın bitimine üç iş gününden daha az bir süre var ise, gelecek aya ait 3 iş günü süresince tarife fiyatı sabitlenmekte ve teklif geçerlilik süresi bitene kadar verilen teklif şartlarıyla işlem yapılabilmektedir Sigortalı Bilgileri Sigortalı bilgisinin güncellenmesi Sigortalı Değiştir ekranından yapılabilmektedir. Bu ekran, kullancıyı sigortalıya ait bilgilerin yer aldığı Unsur Sayfasına yönlendirir.

11 2.1.4 Tramer Bilgileri Sayfası Tramer Bilgileri ekranı; Sigortalı tipi + Plaka Numarasından sorgu ile otomatik dolu gelebileceği gibi manuel giriş yapılarak da tramer sorgusu yapılabilmektedir. Önceki Hasarsızlık Kademesi: Bir önceki yıla ait hasarsızlık kademesini ifade eder. Yeni hasarsızlık Kademesi: Hak edilen hasarsızlık kademesini ifade eder. ZKTMS Önceki Poliçe Bilgisi: : İlgili alana, bir önceki döneme ait tanzim edilmiş olan ZKTMS poliçesi tramerden otomatik olarak gelmektedir. Ancak hatalı bilgi gelmesi durumunda Bilgileri Değiştir butonuna basılarak manuel olarak değişiklik yapılabilmektedir. Trafik Poliçe Bilgisi : İlgili alana, yürürlükte bulunan trafik poliçesi Tramer sisteminden otomatik olarak gelmektedir. Ancak hatalı gelmesi durumunda Bilgileri Değiştir butonuna basılarak manuel olarak değişiklik yapılabilmektedir. ZKTMS ürünü düzenlenebilmesi için yürürlükte trafik poliçesi olması gerekmektedir Araç Bilgileri Önceki Poliçe + TC / VKN / YKN bilgilerinin uyumlu olduğu durumlarda araç bilgileri ekranı otomatik dolu gelmektedir. Taşımacılık Belge No : ZKTMS poliçesi düzenlenebilmesi için Genel Müdürlük Depo sundan Taşımacılık Belgesi talep edilmesi ve askı içinde ilgili belgenin seri numarasının girilmesi gerekmektedir. Taşımacılık Belge No : Ulaştırma Bakanlığı tarafından ilgili aracın kaydını gösteren belge numarasının sisteme girilmesi gerekmektedir. Taşımacılık Belge Tarihi : Ulaştırma Bakanlığı tarafından ilgili aracın kaydını gösteren belgenin düzenlendiği tarihin sisteme girilmesi gerekmektedir. Sürücü Yardımcı Sayısı : Ruhsatta sürücü yardımcı bilgisi belirtilmiş ise ilgili alana sürücü yardımcı sayısının girişinin yapılması gerekmektedir.

12 2.1.6 Prim Bilgileri Sigortalı, tramer ve araç bilgileri ekranlarına giriş yapıldıktan sonra prim hesaplama butonuna basılarak prim bilgilerine ulaşılabilmektedir. Teminat Listesi: Askıdaki teminatları gösterir. İndirim/Arttırım Listesi: Askıdaki indirimleri / arttırımları gösterir Sigortalı / Sigorta Ettiren Tablosu Ana Sayfada yer alan Poliçe için Devam butonuna basıldığında Sigortalı / Sigorta Ettiren Tablosu girişinin yapılacağı ekrana geçilir. Sigortalı bilgileri ilk defa sisteme giriliyor ise Bilgileri Güncelle butonuna basılarak en güncel adres ve iletişim bilgileri girilmelidir. Sigorta Ettiren bilgileri aynı ise adres ve iletişim bilgileri otomatik olarak gelmektedir. Sigorta Ettiren farklı ise ise Bilgileri Güncelle butonuna basılarak en güncel adres ve iletişim bilgileri girilmelidir. Poliçe tanzim edilebilmesi için Sigortalı / Sigorta Ettiren e ait adres ve iletişim bilgilerinin kaydedilmesi zorunludur Notlar Notlar ekranında Kategori kısmında Seçiniz penceresinden Diğer kategorisi seçilerek Not alanına bilgiler manuel giriş yapılarak Notları Kaydet butonuna basılmalıdır. Tüm bilgiler tamamlandığında Poliçeleştir butonuna basılarak poliçe numarası alınmaktadır.

13 Açılan sayfada Yazdır butonuna basılarak poliçenin PDF formatında ekran basımı sağlanmaktadır. Aynı şekilde bilgilendirme formu da bu ekrandan alınmaktadır. 2.2 Yenileme ve Diğer İşlemler İşlemler > Üretim > Yeni ZKTMS menü adımından Yenileme ve Diğer işlemler seçeneğinden yeni iş haricindeki diğer tüm işlemlerinizi (yenileme / zeyil / teklife istinaden devam / askı devam / görüntüleme / basım) gerçekleştirebilirsiniz.

14 2.2.1 Yenileme İşlemleri 30 gün ileri vadeli tüm ZKTMS yenileme işlemlerinizi Aznet Yenileme ve Diğer İşlemler menüsünden ay açılmasını beklemeden poliçe numarasından veya Yenileme Poliçeleri Getir sorgulamasından gerçekleştirebilirsiniz. 90 gün geriye dönük poliçelerinizi görüntüleyebilirsiniz, yalnız vadesi geçen poliçeler için işlem yapılamamaktadır Zeyil İşlemleri Poliçe No dan arama yapılarak işlem listesinden istenilen zeyil tipi seçilir ve zeyil işlemi yapılabilmektedir. Opustan üretilen poliçelerin zeyili yeni aznet ZKTMS ekranından yapılabilmektedir. Zeyil giriş ekranlarına 1 adet yeni zeyil seçeneği ilave edilmiştir; 318 İşleten Sıfatının Kaybedilme Zeyili Acenteler tarafından yapılabilecek zeyiller aşağıdaki gibidir; 14 Mebdeinden İptal 317 Vade Başından-Teknik-Hatalı Mükerrer Poliçe 318 İşleten Sıfatının Kaybedilme Zeyili 417 Adres Değişikliği 420 Primsiz Düzeltme (sadece plaka ve tescil belge numarası değiştirilebilmektedir.) 427 Vade Ortası Müşteri İsteği İle Noterden Satışlı 668 Taşımacı Yetki Belgesi İptali 669 Taşıma Faaliyetine Son Verme 670 Tramer Hasarsızlık Düzeltme Zeyili

15 Merkez tarafından yapılabilecek zeyiller aşağıdaki gibidir; 425 Araç Giriş/Çıkış Zeyili Arama Seçenekleri Teklif / poliçe / askı arama kriterlerinden biri seçildikten sonra Ara butonu ile çağrılan kayıtlar için işlem listesinden seçim yapılarak üretim / görüntüleme veya basım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz Gelişmiş Ara Arama seçeneklerine uygun kriterler (poliçe no, teklif no.) girildikten sonra Ara butonu ile çağrılan kayıtlar için işlem listesinden seçim yapılarak üretim / görüntüleme veya basım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

16 3. SIKÇA SORULAN SORULAR 3.1 Aznet ekranlarında Unsur girişini nasıl yapabilirim? Aznet Ekranlarında yapılan en büyük değişikliklerden biri unsur girişi olmamasıdır. TCK,VKN ya da YKN bilgileri ile arama yapıldığında Opus sisteminde kayıtlı güncel unsur bilgileri arka planda otomatik gelmektedir. Unsur bilgilerinin bulunamaması durumunda ise sistemde yeni bir unsur oluşturulmalıdır. 3.2 Teklif basımını nasıl alabiliriz? Yeni Aznet ZKTMS ve ZKFK ile birlikte askı / teklif mantığı ekranlara yüklenmiştir. Askının geçerli olabilmesi için işlemi mutlaka teklifleştirmeniz gerekmektedir. İlk teklif numarası olmadığı durumda askı numarası ile işlem ve prim kontrolü yapılamamaktadır. 3.3 Aynı işlem için her girişte yeni bir teklif / askı numarası mı alacağız? İlk teklif / askı numarasını görebilir miyiz? Yenileme ya da poliçeye ait zeyil askısı olmadığı sürece, daha önce aynı iş için askı oluşturulup oluşturulmadığının kontrolü yapılamamaktadır. Bu nedenle işleminizi askıda bırakarak yeni bir giriş yaptığınızda sistem yeni bir iş olarak algılamakta ve yeni askı numarası vermektedir. Opus sisteminde de aynı durum söz konusudur. Teklif / Askı fazlalığının oluşmaması adına mevcut askıyı silerek yeni bir askı oluşturabilir ya da mevcut askı numaranız ile Yenileme ve Diğer İşlemler menüsü altında arama yaparak işlem listesinde yer alan Askı Devam seçeneğinden devam edebilirsiniz. 3.4 Askı numarasını nasıl silebiliriz? Oluşturduğumuz herhangi bir askının numarasını kayıt etmediğimiz durumda nasıl bulabiliriz? Yeniz Aznet ekranında ZKTMS ve ZKFK ürün için giriş yaptığınızda askı numarası otomatik oluşmakta ve sistemde kaydedilmektedir. Askı numarasını ekranın sağ üst köşesinde görebilirsiniz. Teklif / Askı numarasını bulamadığınız veya tesbit edemediğiniz durumda Yenileme ve Diğer İşlemler menüsü altında Gelişmiş Arama butonunu kullanarak uygun arama seçeneğinden (Ad, Soyad, TCK veya VKN No vb.) işleminizi yapabilirsiniz. 3.5 Aznet platformu için geçerli olan Teklif Geçerlilik Süresi Opus platformu için geçerli midir? Teklif Geçerlilik Süresi sadece Aznet platformu için geçerlidir.

DUYURU 2013 / AZS-035. Tarih : 26 Şubat 2013 Konu : AZnet Güvenlik Ekranları & AZnet Statik Ip No Girişi Dağıtım : Acenteler

DUYURU 2013 / AZS-035. Tarih : 26 Şubat 2013 Konu : AZnet Güvenlik Ekranları & AZnet Statik Ip No Girişi Dağıtım : Acenteler DUYURU 2013 / AZS-035 Tarih : 26 Şubat 2013 Konu : AZnet Güvenlik Ekranları & AZnet Statik Ip No Girişi Dağıtım : Acenteler Değerli Acentemiz, AZnet portalı üzerinden poliçe üretimlerinizin güvenliliğini

Detaylı

MORAL DESTEK HASTALIK SİGORTASI

MORAL DESTEK HASTALIK SİGORTASI MORAL DESTEK HASTALIK SİGORTASI KULLANIM KILAVUZU (VERSİYON 2.) 1 İÇİNDEKİLER 1. UYGULAMAYA GİRİŞ a) Acente Girişi b) Sağlık Beyanı 2. SİGORTALILAR & SİGORTA ETTİREN EKRANI a) Sigortalı Bilgileri Giriş

Detaylı

NAZAR BONCUĞU SAĞLIK SİGORTASI

NAZAR BONCUĞU SAĞLIK SİGORTASI NAZAR BONCUĞU SAĞLIK SİGORTASI KULLANIM KILAVUZU (VERSİYON 2.) 1 İÇİNDEKİLER 1. UYGULAMAYA GİRİŞ a) Acente Girişi 2. SİGORTALILAR & SİGORTA ETTİREN EKRANI a) Sağlık Beyanı b) Sigortalı Bilgileri Giriş

Detaylı

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU MOBİL KAZA TUTANAĞI UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU 1. UYGULAMA YÜKLEME App store ya da Google Play Store dan Mobil Kaza Tutanağı uygulamasını aratarak telefonunuza uygulamayı

Detaylı

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali www.neosinerji.com.tr / www.babonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: acentedestek@mapfregenelsigorta.com tel: 212 334 90 90 MAPFRE GENEL SİGORTA SİSTEME

Detaylı

SİGORTACILIK İŞLEMLERİ SAYFASI KULLANIM KLAVUZU

SİGORTACILIK İŞLEMLERİ SAYFASI KULLANIM KLAVUZU SİGORTACILIK İŞLEMLERİ SAYFASI KULLANIM KLAVUZU Programa Erişim: http://web.hdisigorta.com.tr adresinden programa erişim sağlanabilecektir. Kullanıcı Adını ve Şifrenizi Giriniz Güvenlik Kodunu Giriniz

Detaylı

(OKS)

(OKS) Otomatik BES Şube ile firmanıza ait otomatik BES sözleşmelerine dair tüm operasyonel süreçlerinizi yönetebilir, firmanız ve çalışanlarınız özelinde ihtiyacınız olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Otomatik

Detaylı

FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU

FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU NİSAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ Kamuda farklı kanunlara tabi olarak, -Memur -Kadro karşılığı

Detaylı

Sağlık Teklif Uygulaması 12.06.2014

Sağlık Teklif Uygulaması 12.06.2014 Sağlık Teklif Uygulaması 12.06.2014 1. Kurulum 2. Genel Uyarılar 3. Menü 4. Kısa Yollar 5. Ekranlar 1- Ana Sayfa Ekranı 1-Ürün Sayfaları 1-Standart plan 2-Eko Plan 3-Ekstra Plan 4-Multi Plan Multi Plan-

Detaylı

4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununa göre yapılacak Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortasına aşağıdaki tarife ve talimat uygulanır.

4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununa göre yapılacak Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortasına aşağıdaki tarife ve talimat uygulanır. Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası Tarife Ve Talimatı Yayınlanan Resmin Gazete: Yayınlanan Tarih: 1.7.2008 00:00:00 Yayınlayan Kurum: Yayımlandığı Resmi Gazete: 18 Haziran 2008-26910

Detaylı

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU HAZİRAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ MUTEMETLER TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1-

Detaylı

Yeni Nesil Tüik e-vt işlemleri. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil Tüik e-vt işlemleri. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil Tüik e-vt işlemleri Kullanıcı Kılavuzu KASIM - 2014 Yeni Nesil Tüik e-vt işlemleri TÜĐK (Türkiye Đstatistik Kurumu) tarafından 2014 yılından itibaren (YSHĐ) Yıllık Đş Đstatistikleri Sanayi ve

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 İÇERİK OLUŞTURMA (YAZI VE

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Versiyon: 0.2 TC. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEGSİS

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU KAZA TESPİT TUTANAĞI UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU 1. UYGULAMA GİRİŞİ App store ya da Google Play Store dan Mobil Kaza Tutanağı uygulamasını aratarak telefonunuza uygulamayı

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

Maksimum Limit 30.000 Euro. * Hastalık durumunda, beher olay için 75 Euro.Kaza durumunda muafiyet bulunmamaktadır.

Maksimum Limit 30.000 Euro. * Hastalık durumunda, beher olay için 75 Euro.Kaza durumunda muafiyet bulunmamaktadır. SEYAHAT ACİL SAĞLIK SİGORTASI VE SEYAHAT PLUS-SEYAHAT ACİL SAĞLIK SİGORTASI POLİÇELERİNİN DÜZENLENMESİ Seyahat Acil Sağlık Sigortası Teminatlar ve Poliçe Kapsamı: Teminatlar Plan 1 (Avrupa) Plan 2 (Dünya)

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. DESTEK BAŞVURU SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası Tarife Ve Talimatı

Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası Tarife Ve Talimatı Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası Tarife Ve Talimatı Yayımlandığı Resmi Gazete: 18 Haziran 2008 26910 Yayımlayan Kurum: Devlet Bakanlığı 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununa göre yapılacak

Detaylı

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ E-DEVLET YETKİ BELGESİ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ E-DEVLET YETKİ BELGESİ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ E-DEVLET YETKİ BELGESİ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER E-DEVLET YETKİ BELGESİ İŞLEMLERİ... 3 1. ÖZMAL TAŞIT EKLEME...

Detaylı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü. Kullanma Kılavuzu 1 GİRİŞ... 2 SİSTEME GİRİŞ... 2

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü. Kullanma Kılavuzu 1 GİRİŞ... 2 SİSTEME GİRİŞ... 2 Kullanma Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER GİRİŞ........................................................ 2 SİSTEME GİRİŞ.................................................. 2 BİLGİSAYAR ENVANTERİ...........................................

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1 02.08.2018

Detaylı

E-DEVLET ÜZERİNDEN GEÇİŞ BELGESİ İADE İŞLEMLERİ

E-DEVLET ÜZERİNDEN GEÇİŞ BELGESİ İADE İŞLEMLERİ E-DEVLET ÜZERİNDEN GEÇİŞ BELGESİ İADE İŞLEMLERİ E-Devlet hizmetlerinden yararlanmak için en yakın PTT şubesine gidilerek TC Kimlik No beyan edilir ve 1 TL karşılığında e-devlet şifresi temin edilir. Hizmeti

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATIN ALMA TALEBİ NASIL YAPILIR?

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATIN ALMA TALEBİ NASIL YAPILIR? Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATIN ALMA TALEBİ NASIL YAPILIR? İnternet tarayıcınızdan www.deu.edu.tr adresine girip, açılan sayfada Bilişim Servisleri bölümüne

Detaylı

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir.

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Başlangıç; Sayfa 1 Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Şifreniz SMS olarak gelecektir. Yönetim ekranı : https://sanalposweb.garanti.com.tr

Detaylı

Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı

Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı ADIM 1: PORTALE GİRİŞ https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go adresinden Şekil-1'deki Başvuru Portalı giriş ekranına ulaşılır. Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı Yukarıda yer alan ekrandaki bilgilere

Detaylı

HYS TEMİNAT MEKTUBU İŞLEMLERİ MODÜLÜ KILAVUZU

HYS TEMİNAT MEKTUBU İŞLEMLERİ MODÜLÜ KILAVUZU HYS TEMİNAT MEKTUBU İŞLEMLERİ MODÜLÜ KILAVUZU MART-2016 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi VERSİYON AÇIKLAMA TARİH 1.0. Teminat Mektubu Teyit İşlemi Modülü Uygulamaya Açılmıştır. 21.04.2015 2.0. Uygulamaya

Detaylı

4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununa göre yapılacak Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortasına aşağıdaki tarife ve talimat uygulanır.

4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununa göre yapılacak Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortasına aşağıdaki tarife ve talimat uygulanır. Yayımlandığı Resmi Gazete: 18 Haziran 2008-26910 Yayımlayan Kurum: Devlet Bakanlığı 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununa göre yapılacak Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortasına aşağıdaki

Detaylı

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU A- OKUL MUTEMETLERİ (Mutemet Yardımcısı Olarak Sisteme Tanımlanan Kullanıcılar) TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1- SİSTEME GİRİŞ: Sisteme girebilmek

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1- Uzun süreli kredi hayat poliçelerinin iptalleri için hangi evraklar gerekmektedir? *Kredi kapanmış ise; Müşteri dilekçesi üzerine Uygundur" yazısı ile -alt bölümde kaşe ile

Detaylı

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU 1 GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi başvurusu yapabilmek için TSE 360 sistemine kayıt olunması ve başvuruda

Detaylı

Sayı : B.13.2.SGK.5.01.08.00/73-031-622 10/7/2009 Konu : e-borcu Yoktur aktivasyon işlemleri G E N E L G E 2009 94

Sayı : B.13.2.SGK.5.01.08.00/73-031-622 10/7/2009 Konu : e-borcu Yoktur aktivasyon işlemleri G E N E L G E 2009 94 T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SGK.5.01.08.00/73-031-622 10/7/2009 Konu : e-borcu Yoktur aktivasyon işlemleri G E

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

KONFİGURASYON TANIMLARI

KONFİGURASYON TANIMLARI 0 KONFİGURASYON TANIMLARI Konfigurasyon tanımlamalarını yapmak için, ilgili personelin TAKBİS TM Fonksiyonları modülünde "İşlemler" bölümünden İşlemleri ekranı açılır. bölümü seçilir. Randevu Onay 1 Konfigurasyon

Detaylı

1 MAYIS 2011 TARİHİNDEN GEÇERLİ YEŞİL KART SİGORTA TARİFE VE TALİMATI

1 MAYIS 2011 TARİHİNDEN GEÇERLİ YEŞİL KART SİGORTA TARİFE VE TALİMATI 1 MAYIS 2011 TARİHİNDEN GEÇERLİ YEŞİL KART SİGORTA TARİFE VE TALİMATI Yeşil Kart Sertifikası na ait sigorta sözleşmesi ile sigortacı, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

PROJE TESLİM ALMA EKRANI (ENSTİTÜ, FAKÜLTE, MERKEZ MÜDÜRLÜKLERİ VE YÜKSEKOKULLAR)

PROJE TESLİM ALMA EKRANI (ENSTİTÜ, FAKÜLTE, MERKEZ MÜDÜRLÜKLERİ VE YÜKSEKOKULLAR) PROJE TESLİM ALMA EKRANI (ENSTİTÜ, FAKÜLTE, MERKEZ MÜDÜRLÜKLERİ VE YÜKSEKOKULLAR) ÖNEMLİ NOT: Online olarak Biriminize ulaşmış olan proje başvurularının mutlaka proje yöneticisi tarafından imzalanmış çıktıları

Detaylı

JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ

JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Öncelikle başvuru için kullanacağınız bilgisayarın yazıcıya bağlı bir bilgisayar olmasına dikkat ediniz. Başvuru işlemleri

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI DUYURU

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI DUYURU SGK KURUMSAL HEKİM ŞİFRESİ 23.05.2012 Bilindiği üzere 01.07.2012 tarihinden itibaren e-reçete uygulamasına geçilecektir. E reçete uygulaması ile ilgili olarak elektronik imza uygulamasına geçilene kadar

Detaylı

Krm.MobilTapu Uygulaması Kullanımı

Krm.MobilTapu Uygulaması Kullanımı Krm.MobilTapu Uygulaması Kullanımı Krm.MobilTAPU, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile protokol şartlarını sağlayan resmi kurumların güncel tapu ve kadastro verilerine Android ve IOS tabanlı cep telefonlarından

Detaylı

SİEMENS TEDARİKÇİ FİNANSMAN SİSTEMİ KULLANICI KLAVUZU

SİEMENS TEDARİKÇİ FİNANSMAN SİSTEMİ KULLANICI KLAVUZU SİEMENS TEDARİKÇİ FİNANSMAN SİSTEMİ KULLANICI KLAVUZU 1. Siemens Tedarikçi Finansman (STF) sistemini kullanabilmek için önceden Siemens Tedarikçi Finansmanı Yetkilendirme (STFY) Formunu doldurmanız gerekmektedir.

Detaylı

İçindekiler: Görseller:

İçindekiler: Görseller: İçindekiler: Sayfa No Amaç... 2 MKYS Kullanıcı Girişi... 2 MKYS Ana Sayfa... 2 Ulaşım Araçları Giriş... 3 Ulaşım Araçları Veri Sorgulama... 3 Ulaşım Araçları Veri Girişi... 4 Detay Bilgileri Girişi...

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM FORMU

İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM FORMU İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM FORMU KULLANIM KILAVUZU 2012 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU 1. GİRİŞ 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu nün 11. maddesinde iş kazası ve meslek hastalığının tanımı yapılmıştır.

Detaylı

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu 2015 Sayfa No : 1 / 16 İçindekiler GİRİŞ SAYFASI... 2 E-İmza ile Giriş... 2 Mobil İmza ile Giriş... 3 Kullanıcı Adı ve Şifre ile

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ. 2 1.1. AKSİS BAŞVURU ADRESİNDEN BAŞVURU SİSTEMİNE

Detaylı

Kullanıcı kodunuz, Aile hekimleri için Aile Hekimliği numarasıdır. Diğer kullanıcıların ise ad ve soyadlarıdır. ( Arada boşluk olmadan).

Kullanıcı kodunuz, Aile hekimleri için Aile Hekimliği numarasıdır. Diğer kullanıcıların ise ad ve soyadlarıdır. ( Arada boşluk olmadan). GENSİS OTOMASYON SİSTEMİ 1.GİRİŞ Sistemimize kullanmak için kullanıcı kodu ve şifresinizi girmeniz gerekmektedir. Daha sonraki girişlerde aynı kullanıcı kodu ve şifresi ile giriş yapacaksanız, BENİ HATIRLA

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Hazırlık Öğrencisi) v1.1 (09.09.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ Sisteme Giriş Sisteme http://sinav.anadolu.edu.tr/augis/ linkinden ulaşılmaktadır. Sisteme giriş için T.C. Kimlik Numarası ile şifre istenmektedir. Görevli

Detaylı

BÜTÇE İNTERNET SİTESİ KULLANICI REHBERİ

BÜTÇE İNTERNET SİTESİ KULLANICI REHBERİ 2013 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BÜTÇE İNTERNET SİTESİ KULLANICI REHBERİ sgk NKR YAZILIM DANIŞMANLIK SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ 21/11/2013 İçindekiler Tablosu 1. Giriş... 2 2. MOSİP EK KARŞILIK GİRİŞ EKRANI... 3

Detaylı

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ)

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) UYGULAMA KILAVUZU (VERSİYON-2) PERSONEL YAZILIM VE

Detaylı

YATARAK OTS PROVİZYON ÖN ONAY TALEBİ

YATARAK OTS PROVİZYON ÖN ONAY TALEBİ YATARAK OTS PROVİZYON ÖN ONAY TALEBİ http://www.sencard.com.tr adresi online işlemler bölümünde yer alan sencard provizyon uygulaması üzerinden kullanıcı adı ve kurum şifresi ile sencard Yatarak OTS sistemine

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU (TİTCK) ELEKTRONİK BAŞVURU YÖNETİMİ (EBS) TALEP BİLDİRİM KULLANICI KILAVUZU

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU (TİTCK) ELEKTRONİK BAŞVURU YÖNETİMİ (EBS) TALEP BİLDİRİM KULLANICI KILAVUZU TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU (TİTCK) ELEKTRONİK BAŞVURU YÖNETİMİ (EBS) TALEP BİLDİRİM KULLANICI KILAVUZU 1 / 14 VERSİYON TARİHÇESİ VERSİYON DEĞİŞİKLİK YAPILAN DEĞİŞİKLİK TANIMI TARİH BÖLÜM/SAYFA

Detaylı

KAMU ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU

KAMU ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU KAMU ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU Bu kılavuzda gönderme emirlerinin KEÖS üzerinden Merkez Bankasına aktarılmasına ilişkin formlar hakkında bilgi verilmektedir. KEÖS Bilindiği üzere 18/06/2011

Detaylı

Kanal Ziyaret Sonuçlandırma Ekranı Kullanım Kılavuzu

Kanal Ziyaret Sonuçlandırma Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Kanal Ziyaret Sonuçlandırma Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 23.02.2011 Doküman Değişim Takibi Tarih Versiyon Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı 23.02.2011 1 Pınar Yılmaz

Detaylı

4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununa göre yapılacak Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortasına aşağıdaki tarife ve talimat uygulanır.

4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununa göre yapılacak Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortasına aşağıdaki tarife ve talimat uygulanır. Yayımlandığı Resmi Gazete: 18 Haziran 2008 ÇARŞAMBA 26910 Yayımlayan Kurum: Devlet Bakanlığı 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununa göre yapılacak Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortasına

Detaylı

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018 2/20/2018 TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 2 1.1. Yeni Çiftçi Kaydı... 2 1.2.

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2013-2014 Öğretim yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-04 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU NİSAN 2011 GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI Mühendislik Fakültesi tarafından geliştirilen ve Mühendislik

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Yüksek Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU İlaç Takip Sistemi ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü nüze şahsen başvuru yapan eczanelerin bilgilerini sisteme kayıt etmek ve daha sonra bu bilgilerden sorgulamalar yapabilmek amacıyla bu kılavuzda

Detaylı

MOTAT UYGULAMASI. Kullanım Kılavuzu

MOTAT UYGULAMASI. Kullanım Kılavuzu MOTAT UYGULAMASI Kullanım Kılavuzu Temmuz, 2017 Revizyon Takip: Revizyon Tarih Değişikliğin Tanımı Değişikliği Yapan 1.0 03.05.2016 İlk Yayın Balkan URAZ 2.0 09.05.2016 Motat Kullanıcı Tanımlarının Eklenmesi

Detaylı

BİREYSEL KULLANICI KEP ADRESİ BAŞVURU KILAVUZU

BİREYSEL KULLANICI KEP ADRESİ BAŞVURU KILAVUZU BAŞVURU ADIMLARI 1. Başvuru yapılacak bilgisayarda üyenin daha önce kullanmış olduğu e-imzası takılı olmalıdır. Daha sonra TNB KEP internet sitesine ( www.tnbkep.com.tr) giriş yapılarak, sayfada yer alan

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ.. 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü...

Detaylı

ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU

ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU İÇİNDEKİLER ACENTE PORTAL HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 KOLAY BİLET ACENTESİ BAŞVURU SÜRECİ... 4 BAŞVURU TAKİP NO HATIRLATMA... 23 2 ACENTE PORTAL HAKKINDA

Detaylı

Zirve Bilgi Tenolojileri TUİK A101 Form Giriş Klavuzu V1.1.1

Zirve Bilgi Tenolojileri TUİK A101 Form Giriş Klavuzu V1.1.1 Zirve Bilgi Tenolojileri TUİK A101 Form Giriş Klavuzu V1.1.1 TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından her sene kağıt ortamında doldurularak verilen Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Araştırması

Detaylı

Hizmet Alan İşyerleri İçin Sisteme Giriş Aşamaları:

Hizmet Alan İşyerleri İçin Sisteme Giriş Aşamaları: HİZMET ALAN İŞYERLERİNİN İSG-KATİP İŞLEMLERİ Hizmet alan işyerleri modülü, Türkiye de faaliyet gösteren tüm işyerlerinin İSG hizmetlerini bildirmeleri için tasarlanmıştır. Modül üzerinde işyerleri ve İSG

Detaylı

SELÇUKLU BELEDİYESİ.

SELÇUKLU BELEDİYESİ. SELÇUKLU BELEDİYESİ WEB KULLANIM KILAVUZU www.selcuklu.bel.tr Elektronik Proje Kontrol Arşivleme Sistemi, Belediye hizmetleri içerisinde yer alan yapı ruhsatı verilmesi, tadilatının yapılması vb. işlemler

Detaylı

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu GİRİŞ SSK İşgöremezlik Ödemeleri Sistemi ne giriş yapmadan önce aşağıda belirtilen tarayıcı (örn. İnternet Explorer, FireFox gibi) ayarlarını yapmak sistemin sağlıklı

Detaylı

ÖDENEK TAKİP MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU

ÖDENEK TAKİP MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU ÖDENEK TAKİP MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU ARALIK 2015 AMAÇ: Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki kurumların Ödenek Taleplerini online ortamda almak, takip etmek, sonuçlandırmak ve gerekli raporlamayı yapmaktır.

Detaylı

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme Versiyon : 1.00 Yayınlama Tarihi : 16.09.2007 23:00 Sayfa Aralığı : 1-19 MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme MEDULA Sistemi ile E-Fatura gönderme işleminde ilk adım gönderilecek faturaların GSS** icmallerinin

Detaylı

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT e-mutabakat, kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik bir uygulama

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı *BEA545Z0N* Sayı :45869894-010.07.02- Konu :Teminat Mektubu Elektronik Teyidi Dağıtım Yerlerine Maliye Bakanlığınca, mükellef

Detaylı

Ankalab Laboratuvarları WEB SAYFASI İSTEM GİRİŞİ KULLANIM BİLGİLERİ

Ankalab Laboratuvarları WEB SAYFASI İSTEM GİRİŞİ KULLANIM BİLGİLERİ Ankalab Laboratuvarları WEB SAYFASI İSTEM GİRİŞİ KULLANIM BİLGİLERİ 1- Ankalab sonuçları için girdiğiniz web sayfamızda, Yeni İstem Girişi seçeneği ile İstem giriş ekranı açılır. 2- İstem girişlerinde

Detaylı

HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU

HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU Sözleşme İşlemleri A- Asgari Ücret Tarifesi B- Yeni Sözleşme C- Sözleşme Listesi D- Devir Teslim Başvuruları A-Asgari Ücret Tarifesi; İlgili yıla

Detaylı

Kurumunuzda çalışan ve ekrana yansıtmış olduğunuz tüm personelin T.C. Kimlik numarasının yazılı olduğundan emin olunuz.

Kurumunuzda çalışan ve ekrana yansıtmış olduğunuz tüm personelin T.C. Kimlik numarasının yazılı olduğundan emin olunuz. 1-SİSTEME GİRİŞ ÇKYS şifreniz ile sisteme giriş yapınız. Açılan bölümden İnsan Kaynakları Yönetim Sistemini ve Merkez Şubeleri İKYS Menüsü seçiniz. Alt kısımda açılan bölümden ise Bilgi Toplama Formunu

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

Self Servis Windows Parola İşlemleri

Self Servis Windows Parola İşlemleri Self Servis Windows Parola İşlemleri 1 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Amaç... 3 3 Kapsam... 3 4 Gereksinimler... 3 5 Uygulama Adımları... 3 5.1... Uygulamaya Erişim... 3 5.2... Sisteme Kayıt olma... 3 5.3...

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve kurumsallaşmak isteyen tüm kuaförlere hitap eden programı

Detaylı

FAZLA ÇALIŞMA ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU

FAZLA ÇALIŞMA ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FAZLA ÇALIŞMA ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU OCAK - 2010 (Revizyon 29.06.2010) BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ FAZLA ÇALIŞMA ÖDEMELERİ Kamuda

Detaylı

ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU

ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri 3.3 Eğitim biglileri

Detaylı

MUHASEBE BİRİMLERİ EK DERS ÜCRET ÖDEMELERİ İŞLEMLERİ KILAVUZU

MUHASEBE BİRİMLERİ EK DERS ÜCRET ÖDEMELERİ İŞLEMLERİ KILAVUZU MUHASEBE BİRİMLERİ EK DERS ÜCRET ÖDEMELERİ İŞLEMLERİ KILAVUZU EYLÜL - 2015 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ EK DERS ÜCRETİ ÖDEMELERİ Kamuda farklı kanunlara tabi olarak istihdam edilen, -657

Detaylı

Yemekte Denge Doküman Yazılım Sitesinin Kullanım Kılavuzu

Yemekte Denge Doküman Yazılım Sitesinin Kullanım Kılavuzu Yemekte Denge Doküman Yazılım Sitesinin Kullanım Kılavuzu Değerli öğretmenlerimiz; Beslenme anketi testimizin sizlerin ve değerli öğrencilerimizin, hızlı ve kolay bir şekilde doldurulması için internet

Detaylı

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr 1.AŞAMA : SİSTEME GİRİŞ http://okulsportal.gsb.gov.tr/ adresinden Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemine tıklayarak

Detaylı

e-fatura Başvuru Açıklamalar

e-fatura Başvuru Açıklamalar e-fatura Başvuru Açıklamalar Ocak 2014 e-fatura Başvuru Açıklamalar Versiyon: 11 ANKARA Ocak 2014 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı e-fatura Başvuru Açıklamalar (I) Ocak

Detaylı

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKANIN KAYBEDİLMESİ DURUMUNDA İZLENECEK ADIMLAR Elektronik imzanızı kaybetmiş

Detaylı

YENİ ÖZET BEYAN DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA. Gemi Takip sistemi kapsamında yapılması gereken işlemler aşağıda açıklanmıştır.

YENİ ÖZET BEYAN DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA. Gemi Takip sistemi kapsamında yapılması gereken işlemler aşağıda açıklanmıştır. YENİ ÖZET BEYAN DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA GEMİ GELİŞ/VARIŞ/GİDİŞ/ÇIKIŞ BEYANLARI ile E-MANİFESTO İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME Gemi Takip sistemi kapsamında yapılması gereken işlemler aşağıda açıklanmıştır.

Detaylı

4447 Sayılı Kanunun Geçici 10.Maddesi Sigortalı Giriş Uygulaması Kullanım Kılavuzu

4447 Sayılı Kanunun Geçici 10.Maddesi Sigortalı Giriş Uygulaması Kullanım Kılavuzu 4447 Sayılı Kanunun Geçici 10.Maddesi Sigortalı Giriş Uygulaması Kullanım Kılavuzu 1. Uygulamaya Giriş E-Bildirge ekranına giriş yaptıktan sonra 4447/Geç.10.md. Sigortalı Giriş linkine tıklandığında uygulama

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. GİRİŞ... 3 1.1. AMAÇ ve KAPSAM... 3 1.2. YAZILIMA GENEL BAKIŞ... 3 2. SİSTEM KULLANMI... 3 2.1. SİSTEME GİRİŞ... 3 2.2. BİLDİRİM İŞLEMİ

Detaylı

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir.

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir. Mikro e-bordro Nedir? E-Bordro Uygulaması, Mikro Personel Programı tarafından oluşturulan maaş bordrolarının, otomatik olarak personel kartında tanımlı KEP adresi üzerinden toplu gönderimini sağlar. Mikro

Detaylı

E-DEVLET ÜZERİNDEN GEÇİŞ BELGESİ İADE İŞLEMLERİ

E-DEVLET ÜZERİNDEN GEÇİŞ BELGESİ İADE İŞLEMLERİ E-DEVLET ÜZERİNDEN GEÇİŞ BELGESİ İADE İŞLEMLERİ E-Devlet hizmetlerinden yararlanmak için en yakın PTT şubesine gidilerek TC Kimlik No beyan edilir ve 1 TL karşılığında e-devlet şifresi temin edilir. Hizmeti

Detaylı