ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR"

Transkript

1 ÜRT TC AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, kaşar peyniri departmanında yapılan ürünlerin üretilmesinde kullanılan alet ve ekipmanların mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal açıdan uygun bir şekilde temizliğini sağlamak ve yasal zorunluluk çerçevesinde üretimini gerçekleştirmek ünitede etkin bir temizlik ve dezenfeksiyonu sağlamak, kontrol etmek. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK EKER Süt Ürünleri bünyesindeki, kaşar peyniri departmanında gerçekleşen temizlik faaliyetlerinin tümünü kapsar 3.0 REFERANSLAR VE İLGİLİ DÖKÜMANLAR Temizlik formu Temizlik malzemeleri ürün sertifikaları Haşlama makinesinin hazırlanması ve kullanılması talimatı Kaşar peyniri üretim talimatı Lor üretim talimatı Beta-pak vakum makinesi kullanma talimatı Beta Pak paketleme kontrol formu Kaşar peynir paketleme takip ve Beta-Pak makineleri hat izleme formu Haşlama makinesi kullanma ve temizlik talimatı 4.0 TANIMLAR 5.0 SORUMLULAR ; bu talimatın hazırlanması, gözden geçirilmesi, takibi ve uygulanmasından, üretim müdürü kontrolünden sorumludur. 6.0 UYGULAMA Kaşar Arabalarına Serilen Cendere Bezlerinin Temizlik ve Dezenfeksiyonu 1- Kaşar arabalarından toplanan bezler katlanarak 15 erli çöp torbalarına konulup çamaşırhanede bulunan kirli teknesine bırakılır. 2- Çamaşırhanede yıkanan bezler kurutma makinesinden çıkarıldıktan sonra 20 li olarak şeffaf torbalara konup bağlanır. 3- Yapılan işlem kaşar peynir personeli tarafından temizlik formuna kaydedilir ve bölüm ustası tarafından kontrol edilir. Olgunlaşma Odası Temizlik ve Dezenfeksiyonu 1- Her üretim sonrası olgunlaşma odasının zemini yer fırçası kullanılarak 10 lt. suya 200 ml. deterjan ve 100 ml. klor ilave edilerek hazırlanan yıkama çözeltisi ile fırçalanarak temizlenir. 2- Su ile durulanarak zemindeki deterjan uzaklaştırılır. 3- Fanlar çalıştırılarak odanın kuruması hızlandırılır.

2 ÜRT TC Haftada 1 defa kaşar olgunlaşma odası duvarları ve yerleri köpük makinesinde hazırlanan 50 C deki 50 lt. suya konulan 2,5 kg. köpüklü yüzey temizleyici, 200 ml klor ile köpüklenerek fırçalanır ve suyla durulanır. Duvarların Temizlik ve Dezenfeksiyonu 1- Duvarlar, haftada bir defa C deki 10 lt. suya 1 lt. sıvı deterjan, 0.5 lt. klor ilave edilerek hazırlanan yıkama çözeltisiyle fırça kullanılarak yıkanır ve suyla durulanır. 2- Ayda bir duvarlar üst kısımlarıyla birlikte, aynı şekilde hazırlanan yıkama çözeltisiyle temizlenir ve suyla durulanır. Temizlik işlemi ayrıca C deki 50 lt. suya 2.5 lt. köpüklü yüzey temizleyici ve 200 ml klor ilave edilerek hazırlanan solüsyonla köpükleme yöntemi ile de yapılır. 3- Yapılan işlem temizlik formuna kaşar peynir personeli tarafından kaydedilir ve kaşar peynir ustası tarafından kontrol edilir. Kullanılan Aletlerin Temizlik ve Dezenfeksiyonu 1- İmalattan sonra kaşar doğrama makinesi, bıçaklar, baskı ağırlıkları, baskı saçları, teleme çekme çapası, paslanmaz delikli saplı kova, proses tankının ölçü cetveli maya kapları ve kovalar, teleme alınan kaşar arabalarına konur. Kaşar arabalarının yarısına kadar 60 C sıcak su alınır( lt). İçerisine 2 lt. sıvı deterjan ve 0,5 kg kostik ilave edilerek hazırlanan su, sünger ve/veya scotch-bright ile ovularak yıkanır. En son teleme alınan arabaların içi, yanları, altı ve ayakları da sünger ve/veya scotch-bright ile ovularak yıkanır. 2- Deterjan kalıntısı kalmayacak şekilde durulanır. 3- Kaşar tartım terazisi her kullanımdan sonra detarjanlı su ile temizlenir ve ıslak sünger ile detarjan kalıntısı temizlenir. Süngerle silinerek durulanır. Kullanmadan önce alkol bazlı dezenfektan ile dezenfekte edilir. Adaptörü ve giriş kısmı ıslak zeminden uzak tutulmalıdır. Yerlerin ve Hortumların Temizlik ve Dezenfeksiyonu 1- Üretimin her aşamasında yerde bulunan kaba kirler suyla yıkanır. 2- Her gün ilk önce hortumların dışı 10 lt. suya 500 ml. deterjan, 200 g. klor kullanılan hazırlanan yıkama çözeltisi ile yıkanır ve su ile durulama yapılır. 3- Departman girişi devamlı olarak temiz tutulmalı, lastik, eldiven, bone, peçete gibi malzemeler yerde bulunmamalıdır. 4- Departman girişindeki havuzlara klor (10gr) dökülüp içeri giren personelin ayak hijyeni sağlanmalıdır. Giderlerin Temizlik ve Dezenfeksiyonu: Giderler üretim başlangıcında ve üretim sonunda 10 lt. suya 200 ml. detarjan, 200 g. klor kullanılarak hazırlanan çözelti ile gider kenarları fırçalanır ve kalan kısım gidere dökülür. Lor Süzme Bezlerinin Temizliği 1- Lor bezleri çöp torbasına konulup çamaşırhane önündeki kirli teknesine bırakılır. 2- Üretime başlamadan önce 100 lt. suya 50 ml. klor ilave edilir ve suya daldırılıp 10 dk. bekletilir.

3 ÜRT TC 01 İşletmede temizlik ve dezenfeksiyon yapılacağı zaman ise; 1- Bezler silkelenerek lor kalıntıları uzaklaştırılır. Su ile durulanarak kovalara alınır C deki 60 lt. suya 300 ml. sıvı deterjan, 60 ml. klor kullanılarak çözelti hazırlanır, hazırlanan karışımda bezler 30 dk. karıştırıcı diskler ile karıştırılır ve kirlerinin yumuşaması, bezden çıkması sağlanır. 3- Daha sonra 2 defa durulama yapılır, durulama yaparken suda süt bulaşığı (kalıntısı) olmaması gerekir. Eğer varsa bezler tekrar durulanır. 4- Bezler kullanılmadan önce 100 lt. suya 50ml. klor kullanılarak hazırlanan çözelti içerisinde10 dk. bekletilir. 5- Yapılan işlem temizliği yapan personel tarafından temizlik formuna kaydedilir, kaşar peynir ustası tarafından kontrol edilir. Kaşar Kalıplarının Temizliği 1- Kalıpları yıkamak için kalıp yıkama teknesine 1000 lt suya 15 kg alkali ilave edilir. Bu çözelti 1 hafta boyunca her güne 5 kg alkali ilave edilerek kullanılır. 2- Metal kalıpların yıkanma sıcaklığı C Plastik kalıpların yıkanma sıcaklığı C dır. 3- Kalıplar yıkama teknesine dizildikten sonra yıkama teknesinin içerisine döşenmiş olan hava ve buhar hatlarının vanalarını acılır, alkali karışımlı suyun sıcaklığını yıkanacak kalıbın cinsine göre el derecesiyle kontrol edilip istenen sıcaklığa geldiğinde tekneye gelen buhar vanası çevrilerek kapatılır. Hava vanası yıkama süresi boyunca açık bırakılır. 4- Daha sonra bulaşık deterjanı kullanılarak iç ve dış yüzeyleri scoch-brigth ile ovularak temizlenir. Yıkanan kalıplar şebeke suyu doldurulmuş teleme arabalarına alınarak durulanır. 5- Kalıplar kullanılmadan önce kalıp teknesine dizilir. Stephan makinesinde 70 C 500 lt su ısıtılarak bu tekneye boşaltılıp kalıplar teknede bekletilir. 6- Kaşar kalıpları her günün sonunda, 3.vardiya daki (24-08) personel tarafından yıkanır. Haşlama Makinesinin Temizliği 1- Haşlama makinesinin temizliği haşlama makinesinin hazırlanması ve kullanılması talimatında anlatılmıştır. 2- Haşlama makinesinin gramajlama haznesinde bulunan pistonlar her gün sökülerek hiç kalıntı kalmayacak şekilde temizlenir ve tekne temizliğinde kullanılan kostik çözeltisi ile temizlenir, alkali kalmayacak şekilde durulama yapılır. Eritme Kaşar Makinesinin Temizliği 1- Eritme kazanının içerisi 50-60C deki lt. su ile doldurulur ve 500 g. Alkali yıkama çözeltisi ilave edilerek dk. bu şekilde bekletilir. Kir ve kalıntıların uzaklaştırılması sağlanır. 2- İçerisindeki su boşaltılır, 10 lt. suya 500 ml. deterjan, 250 ml. klor kullanılarak hazırlanan çözelti ile scoth-bright ve sünger yardımıyla ovularak temizlenir. 3- Şebeke suyu ile durulanır. Alkali kalıntısını kalıp kalmadığı phenolphthalein ile kontrol edilir. Kalıntı varsa tekrar durulama yapılır. 4- Makine kullanılmadan önce 20 lt. suya 10 ml. klor kullanılarak hazırlanan çözelti ile dezenfekte edilir.

4 ÜRT TC 01 Kaşar Arabaları ve Lor Askılıklarının Temizlik ve Dezenfeksiyonu 1- Kaşar arabaları boşaltıldıktan sonra C deki 50 lt. suya 2.5 kg. 303 ilave edilerek hazırlanan çözelti kullanılarak mikroflam köpükleme yöntemiyle köpük püskürtülerek fırça yardımıyla temizlenir dk. bekletildikten sonra şebeke suyu ile durulanır. 3- Arabalarda süt taşı oluşumu varsa seyreltik asitik yıkama çözeltisi (10 lt. suya 0,5 lt. asit) ile fırça kullanılarak temizlenir ve su ile durulanır. 4- Kullanılmadan önce 20 lt. suya 50 ml. klor ilave edilerek hazırlanan çözelti ile dezenfekte edilir. Sepetlerin (Kaşar Kalıplarının Yerleştirildiği) Temizlik ve Dezenfeksiyonu 1- Her gün kalıplarla beraber kalıp sepetleri Alkali yıkama çözeltisi çözeltisi içerisinde bekletilerek yıkanır ve alkali kalıntısı kalmayacak şekilde durulama yapılır. Bu işlemin yaptırılmasından kaşar bölüm ustası sorumludur. Yapılan işlem kaşar peynir temizlik formuna işlenir. Proses Tankı, Lor Tankları, Peyniraltı Suyu Stok Tankı ve Tamburun Yıkanması 1- Bölüm içinde bulunan 1 tonluk tank içinde hazırlanan Alkali yıkama çözeltisi su ile proses tankı, lor tankları, peyniraltı suyu stok tankı, plakalı ısı değiştirici, boru hatları ve tambur yıkanır. Sistemde yıkama yapmak için panelde U borusunun bağlanacağı yerler aşağıdaki şekilde gösterilmiştir. Buna göre yıkamalar sıra ile şu şekilde yapılır LOR PROSES TANKI 2 LOR PROSES TANKI 1 EŞANJÖR CIP HATTI PAS STOK TANKI 2- İlk önce tekne 500 kg şebeke suyu ile doldurulur. İçine 10 kg Alkali yıkama çözeltisi 20 kg lık kovada sulandırılarak ilave edilir. Aynı şekilde 500 kg tekne şebeke suyu ile doldurulup içinde 10 kg Asitik yıkama çözeltisi ilave edilerek de kullanılabilir. 3- Her üretimden sonra tanklar yıkanacağından Alkali yıkama çözeltisi tankındaki su kirleneceği için gün sonunda su boşaltılıp konteynır yıkanır, her gün yeni su yapılır. Alkali yıkama çözeltisi tankının üstünde bulunan buhar vanası açılarak su 75 C ye kadar ısıtılır. 4- Her yıkamadan sonra tüm proses tankları ve tambur su haznesinde hazırlanan 500 lt. suya 250 gr klor kullanılarak hazırlanan çözelti ile dezenfekte edilir.

5 ÜRT TC 01 Lor Tanklarının (1 ve 2 nolu) Yıkanması 1- Su 85 C ye ısındıktan sonra lor proses tanklarının panelden bağlantısı yapılır. Alkali tankının önündeki vana açılır asitik tankının önündeki vana kapatılır. LOR PROSES TANKI 2 LOR PROSES TANKI 1 CIP HATTI ESENJÖR PAS STOK TANKI 2- Süt proses tankları arkasında bulunan CIP hattından CIP panosuna giden hattın vanası acılır. Süt proses tanklarının CIP vanaları kapatılır. 3- Yıkama yapılacak olan suyun Alkali yıkama çözeltisi tankına geri dönmesi için tankın altındaki vanaya geri dönüşüm hattı rekorla sıkılarak bağlanır. Stok tankının altında bulunan Peynir suyu stok tankı vanası ve peyniraltı suyu dağıtım borusunun vanası kapatılır. Alkali yıkama çözeltisi geri basacak olan proses tankı 2 nin vanası açılır. Tankına giden borunun vanası açılır. Bu işlemleri yaptıktan sonra yapılan işlemler tekrar kontrol edilir.

6 ÜRT TC CIP dönüşü için alkali tankının üzerindeki lor hatları yıkama dönüş vanası acılır.proses tanklarının CIP dönüş vanası kapatılır. 5- Yıkamaya başlarken ilk önce CIP pompası açılır. Sonra lor proses tanklarının arkasındaki 2 nolu pompa calıştırılır. 6- Yıkama işlemi 15 dk. sürer. Yıkama işlemi bitince önce CIP pompasını sonra 2 nolu pompayı kapatırız. Yıkama süresince Alkali yıkama çözeltili suyun ısısı 5 dk. da 1 sürekli kontrol edilir. Tankın içine girip cidara yapışmış olan parçaları çıkarmak için tankın içi soğutulur. Soğutma işlemi için durula tankındaki şebeke suyu tanka aynı hat üzerinden basılır. Lor tankının dışında bulunan gösterge sıcaklığı 20 C ye gelene kadar soğutma devam eder (yaklaşık 5 dk). 7- Tank soğuduktan sonra tanka girilir ve 10 kg suya 1 kg sıvı deterjan ve 0,5 kg. Asitik yıkama çözelti katılarak scotch-bright ile ovularak yıkanır. Tankın içinde bulunan deterjanlı su ve çıkan kirleri uzaklaştırmak için tekrar aynı hattan şebeke suyu verilir ve yaklaşık 1-2 dk. durulama işlemi yapılır.

7 ÜRT TC 01 Peyniraltı Suyu Stok Tankının Yıkanması 1- Su 85 C ye ısındıktan sonra PAS STOK tankının panelden bağlantısı yapılır. Alkali tankının önündeki vana açılır asitik tankının önündeki vana kapatılır. LOR TANKI 1 LOR TANKI 2 CIP HATTI ACIK ESENJÖR PAS STOK T 2- Süt proses tankları arkasında bulunan CIP hattından CIP panosuna giden hattın vanası acılır. Süt proses tanklarının CIP vanaları kapatılır.

8 ÜRT TC Yıkama yapılacak olan suyun Alkali yıkama çözeltisi tankına geri dönmesi için PAS STOK tankın altındaki vana açılır. Tahliye vanası, lor proses tanklarına giden hattın vanası kapatılır. Bu işlemleri yaptıktan sonra yapılan işlemler tekrar kontrol edilir 4- CIP dönüşü için alkali tankının üzerindeki CIP dönüş vanası acılır. Proses tanklarının CIP dönüş vanası kapatılır. 5- Yıkamaya başlarken ilk önce CIP pompası açılır. Sonra lor proses tanklarının arkasındaki 2 nolu pompa calıştırılır.

9 ÜRT TC Yıkama işlemi 20 dk. sürer. Yıkama işlemi bitince önce CIP pompasını sonra 2 nolu pompayı kapatılır. Yıkama süresince Alkali yıkama çözeltili suyun ısısı 5 dk. da 1 sürekli kontrol edilir Bu süre boyunca ara ara Alkali yıkama çözeltisi suyun sıcaklığı kontrol edilir( 85 C). Daha sonra durulama işlemi için durulama tankına su doldurulur ve şekilde tanka basılır ve phenolphthalein indikatörü ile alkali kalıntısı olup olmadığı kontrol eldir eğer pembe renk olursa durulama işlemine devam edilir. Proses Tankının ve Tamburun Yıkanması 1- Lor proses tanklarını yıkamak için kullanılan alkali ve asitik çözeltileri proses tanklarını yıkamak içinde kullanılır. 2- Üretimi bitmiş ve içerisinde peynir kırıntıları kalmamış olan proses tankının üst kapağı kapatılır. 3- Kostik tankının önündeki vana açılır. Proses tankı panosunun arkasında bulunan CIP hattından hangi tank yıkanacaksa o tankın vanası açılarak diğer tankın ve CIP panosuna giden hattın vanaları kapatılır. 4- Yıkanacak olan proses tankına tambur bağlanır. Proses tankının önündeki teleme boşaltım vanası acılır. 5- Proses tankına bağlı olan tamburun altındaki vanalardan yıkanan tankın CIP dönüş vanası açılır. Tamburun drayn vanası, PAS stok tankı vanası ve diğer tankın tambur bağlantı vanası kapatılır 6- Proses tankının panosunun altında bulunan amortisör kolu yukarı kaldırılarak tankın arkasının yukarı kalkması sağlanır ( yıkamada tanktaki suyun akışını kolaylaştırmak için). Yapılan işlemler tekrar kontrol edilir. 7- Bir nolu proses tankının panosundan CIP pompasını çalıştırmak için butona basılır. Tamburun üstünde bulunan pompa çalıştırılır. Tankla birlikte tamburun da yıkanması için tamburun üstündeki panodan tambur düğmesine basılır. 8- Yıkama esnasına suyun sıcaklığı sürekli kontrol edilir (85 C ). Yıkama işlemi 20 dk sürer. 9- Durulama işlemi için de aynı hat kullanılır. Alkali yıkama çözeltisi tankının üstündeki durulama teknesinin vanası açılır. İlk önce su CIP toplarından tanka dolar, aynı hattan devir daim ile hem tank hem de tambur yıkanır. Bu işlem 10 dk sürdürülür.

10 ÜRT TC Daha sonra 10 dk durulama işlemi ile işlem tamamlanır ve alkali kalıntısı kalıp kalmadığı phenolphthalein ile kontrol edilir. Bu işlem her gün kaşar peynir personeli tarafından yapılır ve bölüm ustası tarafından kontrol edilir. Yapılan işlem temizlik formuna temizliği yapan personel tarafından işlenir. El Dezenfektanının Hazırlanması 1- Alkol bazlı el dezenfektanı kaşar peynir ustası veya yardımcısı tarafından 700ml. sprey bidonlara doldurulur 2- Her sabah personel işe başlamadan ellerini ve kollarını bununla dezenfekte etmelidir 3- Aynı işlem gün içinde dışarı çıkıp içeri girdikten sonra tekrarlanacaktır. Kontrolünden ve takibinden bölüm ustası sorumludur. Yer paspasının dezenfeksiyonu 1- Kaşar üretim alanına girişte bulunan paspasa üst seviyesi kadar su ile doldurulur ve 100 ml klor üzerine serpilir. 2- Bu işlem günde 2 kez yapılır. Sabah üretim başlangıcında ve saat 12:00-13:00 aralığında yapılır. 3- Yapılan işlem temizlik formuna kaydedilir. Takibinden kısım ustası sorumludur. Otomatik Perde Kapıların Temizliği Her gün 20 kg lık baskısız (temizlik için kullanılır) kovalara 15 lt C sıcak su doldurularak içerisine 50 ml bulaşık deterjanı karıştırılır ve sünger ile sürülerek temizliği saglanır. Termometrenin Temizliği 1- Her kullanımdan sonra alkol bazlı dezenfektan ile silinerek kılıfına yerleştirilir. 2- Her kullanımdan önce alkol bazlı dezenfektan ile silinir. NOT: 1- Üretim esnasında ortamda görülen ve gıda güvenliğini tehlikeye sokabilecek olan fiziksel tehlike unsurları kısım sorumlusuna haber vererek kaşar peynir bölümü temizlik formuna kaydedilir. 2- Yapılan temizliklerde durulamanın etkinliği phenolphthalein ile kontrol edilir. Kırmızı-pembe renk oluşumu var ise tekrar durulama yapılır. 3- Ünite içinde kullanılan scotch-bright lar temizlik esnasında ve/veya temizlik bitiminde yıpranınca atılır. 4- Bıçaklar yıkandıktan sonra tanımlanmış olan mıknatıslı askılıklarına takılırlar. 5- Bıçaklar kullanılmadan önce mıknatıslı askılıklarından alındıklarında el dezenfektanı ile dezenfekte edilip öyle kullanılırlar. 7.0 DAĞITIM VE DOSYALAMA: Bu dokümanın kontrolünden doğan kayıtlar, Kayıtların Kontrolü Prosedürüne göre muhafaza edilir.

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 22.04.2013 00-1-6 ÜRT.11.01 TC 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, beyaz peynir departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde üretimini gerçekleştirmek için gerekli olan temizlik ve hijyeni

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 05.08.2011 02 04.03.2016 1-8 ÜRT.01.01 TP 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan sütün, teknolojisine ve yasal zorunluluklara uygun olarak işlenebilmesi için etkin bir yöntem

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 22.08.2013 00-1-5 ÜRT.06.01 TC 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, pastörize süt departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde temizlik etkinliğini sağlamak için yöntem belirlemek, yapılanları

Detaylı

TARİH REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ SAYFA NO TALİMAT NO ÜRT TC 03

TARİH REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ SAYFA NO TALİMAT NO ÜRT TC 03 15.07.2011 00-1 - 5 ÜRT.02.01 TC 03 1.0AMAÇ: Eker Süt Ürünlerinde, Sütlü Tatlı unda kullanılan Falaise 95 Tatlı makinesinin uygun şekilde CIP ve temizliği için yöntem belirlemek. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK:

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 02.03.2012 00-1-7 ÜRT.05.01 TF 06 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, kaşar peyniri departmanında üretimi yapılan kaşar peynirlerinin ambalajlanmasında kullanılan makinenin çalıştırılması ve temizliği için

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 30.04.2012 00-1-6 ÜRT.01.02 TP 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, Ön Proseste UF&RO hattında konsantre sütün hazırlanması, yasal zorunluluk çerçevesinde üretilmesini sağlamak için etkin bir yöntem belirlemek

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 26.11.2011 01 10.04.2012 1 / 5 KYS.19 TA 01 1-AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan çiğ sütün ve süttozunun antibiyotik içerip içermediğini kontrol etmek. 2-KAPSAM VE GEÇERLİLİK Bu

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 16.03.2012 01 03.03.2017 1-8 ÜRT.04.01 TF 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, dolumu yapılan yoğurtlarının, teknolojisine ve yasal zorunluluklara uygun olarak yoğurt üretiminde kullanılan kaplara dolumunun

Detaylı

Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü

Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü derisinden, saçtan, temizlenen alanlardan(gider ve lavabolarda)

Detaylı

gria Endüstriyel Mutfak Ekipmanları

gria Endüstriyel Mutfak Ekipmanları gria Endüstriyel Mutfak Ekipmanları gria HAKKIMIZDA GRIA Endüstriyel Mutfak Ekipmanları, müşteri memnuniyeti ilkesi kabul ederek, genç ve tecrübeli kadrosuyla endüstriyel mutfak sektöründe hizmet vermektedir.

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI Sayfa No 9/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.RİSK DÜZEYLERİ YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR AMELİYATHANELER STERİLİZASYON ÜNİTESİ (steril destek alanları) YOĞUN

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 22.02.2012 03 04.08.2014 1-11 ÜRT.10.01 TP 01 1.0 AMAÇ: Eker Süt Ürünlerinde, Süzme Yoğurt departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde üretilmesini sağlamak için etkin bir yöntem belirlemek

Detaylı

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 15.07.2011 00-1 - 7 ÜRT.02.01 TP 01 1.0 AMAÇ: Sütlü Tatlı Bölümünde üretilen tatlıların üretilmesini ve kontrolünü sağlamak. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK: Sütlü tatlı bölümünde üretilen tatlıların üretim aşamalarının

Detaylı

YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR

YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ HASTANE TEMİZLİK PLANI DÖK.KODU: YÖN.PLN.024 YAYIN TARİHİ: 11,11,2011 REVİZE NO:67 REVİZE TARİHİ: 02/06/2014 SAYFA:1/1 1-RİSKLER YÜKSEK RİSKLİ

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİNDE RİSK SINIFLAMASI

HASTANE TEMİZLİĞİNDE RİSK SINIFLAMASI SAYFA NO 1/9 HASTANE TEMİZLİĞİNDE RİSK SINIFLAMASI YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR 1. AMELİYATHANELER 1. ACİL SERVİS 1. İDARİ BİRİMLER (ayniyat, satın alma,muhasebe, maaş

Detaylı

HASTANE YER VE YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ PLANI

HASTANE YER VE YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ PLANI Sayfa No: 10/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.RİSKLER YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR ACİL SERVİS KLİNİKLER

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 16.03.2012 00-1-5 ÜRT.04.01 TP 02 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, yoğurt departmanında etüvlerin uygun kullanılması için etkin bir yöntem belirlemek. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK EKER Süt Ürünleri bünyesindeki,

Detaylı

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM PLANI DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son olarak su

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI HASTANE PLANI DOK.KODU:AY.PL.01 YAYIN TARİHİ: 01. 06 2016 REVİZYON NO:00 REVİZYON TARİHİ:00 SAYA NO:1/5 1 - DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARIN VE DEZENEKSİYON PLANI Zemin MALZEMESİ/EKİPMA N Mop-Otomat- Yüzey Temizleyicisi

Detaylı

ÖZEL BÖLÜMLERİN TEMİZLİĞİ TALİMATI

ÖZEL BÖLÜMLERİN TEMİZLİĞİ TALİMATI DokNo:ENF.TL.29 Yayın tarihi:nisan 2013 Rev.Tar/no:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ:ÖzelVitale Hastanesi ndeki özel birimlerde (ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, doğumhane ve laboratuarlar, ileri bakım

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ TEMİZLİK TALİMATI

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ TEMİZLİK TALİMATI Sayfa 1 / 6 1.AMAÇ:Fakülte'de bulunan bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması ve temizliğinin doğru ve etkin yapılması için yöntem belirlemektir. 2.KAPSAM: Tüm birimleri kapsar. 3.TANIMLAR:

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç. Dr. Kaya Süer Adem Aköl Sinan Özyavaş Dilek Baytaş Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ

Detaylı

RİSK DÜZEYLERİNE GÖRE BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI

RİSK DÜZEYLERİNE GÖRE BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI Sayfa No 1 / 9 YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR AMELİYATHANE VE STERİL DESTEK ALANLARI MERKEZİ STERİLİZASYON VE STERİL DESTEK ALANLARI PROTEZ LABORATUARI AĞIZ,DİŞ, ÇENE HASTALIKLARI

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 02.03.2012 00-1-8 ÜRT.05.01 TF 07 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, kaşar peyniri departmanında üretimi yapılan kaşar peynirlerinin ambalajlanmasında kullanılan makinenin çalıştırılması ve temizliği için

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN 1-RİSKLER YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR AMELĠYATHANELER STERĠLĠZASYON ÜNĠTESĠ (steril destek alanları) YOĞUN BAKIMLAR DĠYALĠZ ÜNĠTESĠ ANJĠO ÜNĠTESĠ ĠZOLASYON ODALARI TIBBĠ

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 30.04.2012 00-1-9 ÜRT.04.01 TP 01 1.0 AMAÇ: Eker Süt Ürünlerinde, Kaymaklı Yoğurt departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde üretilmesini sağlamak için etkin bir yöntem belirlemek ve

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ RİSK DÜZEYİNE GÖRE TEMİZLİK PLANI

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ RİSK DÜZEYİNE GÖRE TEMİZLİK PLANI SAYFA NO 1/9 HASTANE TEMİZLİĞİNDE RİSK SINIFLAMASI YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR 1. AMELİYATHANELER 1. ACİL SERVİS 1. İDARİ BİRİMLER (ayniyat, satın alma,muhasebe, maaş

Detaylı

CIP Sisteminin Avantajları

CIP Sisteminin Avantajları Gıda işletmelerinde spesifik hijyen sorunlarının çözümünde CIP temizleme yöntemi büyük bir öneme sahiptir. Uzun zamandan beri başarı ile uygulanmaktadır. Gıda işletmelerinin otomatik olarak temizlenmesini

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI 1-RİSKLER HASTANE TEMİZLİK PLANI YÖN.PL.01 15.02.2013 11.07.2013 01 1/14 YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR - AMELİYATHANELER - STERİLİZASYON ÜNİTESİ (steril destek alanları)

Detaylı

SORUMLULAR: İdari birim sorumlusu, sorumlu hemşireler, temizlik şirketi sorumlusu, temizlik personeli ve temizlik komitesi

SORUMLULAR: İdari birim sorumlusu, sorumlu hemşireler, temizlik şirketi sorumlusu, temizlik personeli ve temizlik komitesi Doküman No:ENF.TL.58 Yayın Tarihi: 20.09.2011 Revizyon Tarihi: 01.04.2013 Revizyon No: 01 Sayfa: 1 / 5 AMAÇ: Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek servisteki hasta ve çalışanlara

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrrd. Doç. Dr. Kaya Süer Adem Aköl Sinan Özyavaş Dilek Baytaş Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ

Detaylı

HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir

HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir YER: İZOLASYON ve NOTRÖPENİK HASTA ODASI YÜKSEK RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK Tuvalet hariç bütün ıslak alanlar: Sarı Yoğun Bakım, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane :Beyaz 1-Tuvaletler

Detaylı

SICAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

SICAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI SICAK BÖLÜM PLANI DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son olarak su ile durulayıp,

Detaylı

SOĞUK MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

SOĞUK MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SOĞUK BÖLÜM PLANI SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son olarak su ile durulayıp,

Detaylı

BULAŞIKHANE (STEWARDİNG) DEPARTMANI

BULAŞIKHANE (STEWARDİNG) DEPARTMANI BULAŞIKHANE (STEWARDİNG) DEPARTMANI Bulaşıkhane departmanı, Yiyecek ve İçecek bölümleri arasında en önemlilerinden biridir. Bu sebepten dolayı, düzenli bir akış için en iyi koordinasyon sağlanmalıdır.

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİ AYŞEGÜL LİKOĞLU ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ VE EĞİTİM HEMŞİRESİ

HASTANE TEMİZLİĞİ AYŞEGÜL LİKOĞLU ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ VE EĞİTİM HEMŞİRESİ HASTANE TEMİZLİĞİ AYŞEGÜL LİKOĞLU ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ VE EĞİTİM HEMŞİRESİ Amaç Hastanede çalışan personeli ve yatan hastaları hastane enfeksiyonları açısından korumak, bilinçlendirmek, Gerekli

Detaylı

KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ

KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ Satış Sonrası Hizmetler Yöneticiliği 1 / 13 02.2008 Rev 0 01/2008 02.2008 İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN TANITIMI... 3 2. MONTAJ ŞEMASI... 3 3. MONTAJ ŞEMASINDA BELİRTİLEN

Detaylı

PASTANE MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

PASTANE MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI PASTANE BÖLÜM PLANI TEMİZLENECEK ALAN// DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son

Detaylı

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ TEMİZLİK PLANI KOD YÖN.PL.07 YAY.TR. OCAK 2013 REV TR. TEMMUZ 2014 REV NO 01 SYF NO 1/4

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ TEMİZLİK PLANI KOD YÖN.PL.07 YAY.TR. OCAK 2013 REV TR. TEMMUZ 2014 REV NO 01 SYF NO 1/4 YÜKSEK RİSKLİ ALAN ORTA RİSKLİ ALAN DÜŞÜK RİSKLİ ALAN DİŞ PRETEZ LABORATUARI RÖNTGEN TUVALETLER ENTEGRE KLİNİKLER MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK UYGULAMALARI İDARİ BİRİMLER HASTA

Detaylı

1.1- AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir.

1.1- AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir. 1- GENEL BİLGİLER 1.1- AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir. 1.2- KAPSAM Bu plan Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 26.11.2011 00-1 / 6 KYS.19 TA 02 1-AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan çiğ süt, yarı mamül, nihai ürün ve yardımcı malzemelerin asitliklerini kontrol etmek. 2-KAPSAM VE GEÇERLİLİK

Detaylı

Hastane Temizliği Talimatı

Hastane Temizliği Talimatı 1. AMAÇ Hastanedeki bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması ve yapılması için yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm birimleri kapsar. 3. TANIMLAR temizliğinin doğru ve etkin Çok Yüksek Riskli

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİNDE ENFEKSİYON KONTROL KURULU STANDARTLARI. Hastanelerde makine ile ıslak temizlik yöntemleri tercih edilmelidir,

HASTANE TEMİZLİĞİNDE ENFEKSİYON KONTROL KURULU STANDARTLARI. Hastanelerde makine ile ıslak temizlik yöntemleri tercih edilmelidir, HASTANE TEMİZLİĞİNDE ENFEKSİYON KONTROL KURULU STANDARTLARI Genel Temizlik Standartları Hastanelerde makine ile ıslak temizlik yöntemleri tercih edilmelidir, Hastanelerde kritik bölgeler dışındaki ünitelerde,

Detaylı

YAŞMAK HOTELS / ODA TEMİZLİK PLANI

YAŞMAK HOTELS / ODA TEMİZLİK PLANI Yapılacak İşler NE? Uygulama Sıklığı NE ZAMAN? Kullanılacak Deterjan ve Dezenfektan NE KULLANI- LACAK? Kullanılacak Araçları NE İLE? Maddesinin Kullanım Oranı NE KADAR? Metodu NASIL? Kat arabanızda kullanılması

Detaylı

ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELİĞİ MUTFAK DENETİM FORMU

ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELİĞİ MUTFAK DENETİM FORMU Derin Dondurucu Deposu Sayfa No: 5/1 MUTFAK DEPOLARI Sıcaklığı (-18)Cº derece Termometre depo kapısında Malzemeler yerden yüksekte Yer, duvar, tavan ve raflar temiz Yer ve yüzey zeminlerin döşemesi ıslak

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 26.11.2011 00-1 / 6 KYS.19 TA 11 1- AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan çiğ süt, yarı mamül, nihai ürün ve yardımcı malzemelerin protein oranını kontrol etmek. 2- KAPSAM VE GEÇERLİLİK

Detaylı

E.HASTANE TEMİZLİĞİ PROSEDÜRÜ

E.HASTANE TEMİZLİĞİ PROSEDÜRÜ E.HASTANE TEMİZLİĞİ PROSEDÜRÜ HASTANE TEMİZLİĞİ PROSEDÜRÜ 1. 2. 3. AMAÇ: Hastanenin risk alanlarına göre temizlik standartlarının oluşturulmasıdır. KAPSAM: Hastanemizin tüm risk alanlarını kapsar. SORUMLULAR:

Detaylı

TEKNİK HİZMETLER KLİMA BAKIM İŞLETME BİRİMİ TALİMATLARI

TEKNİK HİZMETLER KLİMA BAKIM İŞLETME BİRİMİ TALİMATLARI SAYFA NO 1/7 1.AMAÇ VE KAPSAM : Klima santrallerinin bakımının nasıl yapıldığının tanımlanması. Hastanemiz dahilindeki klima santrallerini kapsar. 2.GÖREV VE SORUMLULUK : Teknik hizmetler Müdürlüğü Klima

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ GENEL TEMİZLİK PLANI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ GENEL TEMİZLİK PLANI A. YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR B. ORTA RİSKLİ ALANLAR 1. Lokal Ameliyathane 2. Sterilizasyon Ünitesi 1. Poliklinikler 2. Hemşire ve doktor odaları Tıbbi Atık Deposu ve Evsel Atık Deposu 3. 3. Radyoloji Ünitesi

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI KOD:TL.18 YAY.TAR:10.10.2011 REV.TAR:25.02.2013 REV.NO:01 SAYFA :1 / 6 1. AMAÇ: Hastane ortamından kaynaklanabilecek infeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane çalışanları için sağlıklı bir

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 20.10.2017 00-1-6 KYS.19 TA 17 1-AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, kaşar peyniri üretiminin standart kalitede sürekliliği sağlamak için eriyebilme özelliğini kontrol etmek. 2-KAPSAM VE GEÇERLİLİK Bu talimat kaşar

Detaylı

YÜKSEK RĠSKLĠ ALANLAR ORTA RĠSKLĠ ALANLAR DÜġÜK RĠSKLĠ ALANLAR. POLĠKLĠNĠKLER (Muayene odaları, uygulama odaları)

YÜKSEK RĠSKLĠ ALANLAR ORTA RĠSKLĠ ALANLAR DÜġÜK RĠSKLĠ ALANLAR. POLĠKLĠNĠKLER (Muayene odaları, uygulama odaları) Doküman Kodu: DOH.PL.01 Yürürlük Tarihi: 01.2012 Revizyon No/Tarihi: 02/05.2017 Sayfa No: 1 / 9 ALAN RĠSK BELĠRLEMESĠ: YÜKSEK RĠSKLĠ ALANLAR ORTA RĠSKLĠ ALANLAR DÜġÜK RĠSKLĠ ALANLAR AMELĠYATHANELER STERĠLĠZASYON

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI Dok No: ENF.TL.10 Yayın tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/no: -/0 Sayfa No: 1 / 5 1.0 AMAÇ: Hastanedeki bölümlerin risk durumuna göre sınıflandırılması ve temizliğinin doğru ve etkin yapılması için yöntem belirlemektir.

Detaylı

DARICA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ STERİLİZASYON BİRİMİ

DARICA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ STERİLİZASYON BİRİMİ DARICA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ STERİLİZASYON BİRİMİ AYŞE DEMİR ALMALI 1 STERİLİZASYON YÖNTEMLERİ KİRLİ ALET TAŞIMA VE KAYIT ÖN YIKAMA VE DEZENFEKSİYON PAKETLEME STERİLİZASYON VE İNDİKATÖR KAYITLARI

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM140

Konveyörlü Tip WTM140 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE TEMİZLİK TALİMATLARI

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE TEMİZLİK TALİMATLARI 1.AMAÇ Hastanedeki bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması ve temizliğinin doğru ve etkin yapılması için yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm birimleri, temizlik ve yemek şirketini kapsar 3.TANIMLAR

Detaylı

ANA PERSONEL GİRİŞİ 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 PROSES ALANI 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 6,5 DOLUM ALANI 0,5 0,5

ANA PERSONEL GİRİŞİ 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 PROSES ALANI 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 6,5 DOLUM ALANI 0,5 0,5 ANA PERSONEL GİRİŞİ 1 Hijyen bariyerinde bone var mı? 2 Hijyen bariyerinde önlük var mı? 3 Hijyen bariyerinde maske var mı? 4 Hijyen bariyerinde galoş var mı? 5 Hijyen bariyerinde lavabodaki sıcak su akıyor

Detaylı

PERSONEL MUTFAK VE PERSONEL YEMEKHANESİ BÖLÜMLERİ TEMİZLİK PLANI

PERSONEL MUTFAK VE PERSONEL YEMEKHANESİ BÖLÜMLERİ TEMİZLİK PLANI PERSONEL VE PERSONEL YEMEKHANESİ BÖLÜMLERİ PLANI TEMİZLENECEK ALAN// DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 15.07.2011 00-1-7 ÜRT.02.01 TF 01 1.0AMAÇ: Eker Süt Ürünlerinde, Sütlü Tatlı dolumunda kullanılan Falaise 95 Tatlı dolum makinesinin uygun şekilde çalıştırılması için yöntem belirlemek. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK:

Detaylı

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI Sayfa No 1 / 5 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Kalite Yönetim Temsilcisi Başhekim 1.AMAÇ Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane

Detaylı

SYM-300 Vibrasyon Konveyörlü SEBZE YIKAMA MAKİNESİ

SYM-300 Vibrasyon Konveyörlü SEBZE YIKAMA MAKİNESİ Konveyörlü Fritöz Sebze Yıkama Makinesi SYM-300 Vibrasyon Konveyörlü SEBZE YIKAMA MAKİNESİ Soğuksan SYM-300 Sebze yıkama makinesi büyük ölçekli mutfakların taze sebze ve meyve yıkama ihtiyaçlarını karşılamak

Detaylı

EL HİJYENİ VE ELDİVEN KULLANIMI TALİMATI

EL HİJYENİ VE ELDİVEN KULLANIMI TALİMATI AMAÇ Sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların ve çapraz bulaşmaların önlenmesi amacıyla sağlık personeli, hasta, hasta refakatçileri ve ziyaretçiler için, uygun el temizliği ve eldiven kullanma yöntemlerini

Detaylı

ŞAHİNBEY ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ GENEL TEMİZLİK PLANI

ŞAHİNBEY ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ GENEL TEMİZLİK PLANI A. YÜKSEK RİSKLİ LAR B. ORTA RİSKLİ LAR C. DÜŞÜK RİSKLİ LAR 1. Ameliyathane 2. Sterilizasyon Ünitesi 3. Yoğun Bakım Üniteleri 4. Hemodiyaliz Ünitesi 5. Anjio Ünitesi 6. Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI HASTANE TEMİZLİK PLANI YAYIN TARİHİ 01/07/2011 REVİZYON TAR.-NO 00 DİKEY BOYUT 01 BÖLÜM NO 01 STANDART NO 53 DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTÜ 00 YATAY BOYUT AMAÇ: Hasta,hasta yakını ve hastane çalışanları için sağlıklı

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS90 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS90 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 22.04.2013 00-1-13 ÜRT.11.01 TP 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, beyaz peynir departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde üretilmesini sağlamak için etkin bir yöntem belirlemek ve yapılanları

Detaylı

SNACK MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

SNACK MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI SNACK MUTFAK BÖLÜM PLANI TEMİZLENECEK ALAN// / DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM300

Konveyörlü Tip WTM300 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

Kazan yıkama makinesi WT830E

Kazan yıkama makinesi WT830E Electrolux bulaşık makineleri yelpazesi etkin bir temizlik, ekonomi ve ergonomi konularında çok yüksek talepleri olan profesyoneller için üretilir. Ürün yelpazesi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip,

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİ. FATMA ARSLAN Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi

HASTANE TEMİZLİĞİ. FATMA ARSLAN Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi HASTANE TEMİZLİĞİ FATMA ARSLAN Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Amaç: Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane çalışanları için sağlıklı bir ortam oluşturmak

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.05 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 AY/YIL:

Detaylı

Temizlik: Mikroorganizmaların çoğalması ve yayılmasını önlemek için, yüzeylerin kir ve organik maddelerden fiziksel olarak uzaklaştırılmasıdır.

Temizlik: Mikroorganizmaların çoğalması ve yayılmasını önlemek için, yüzeylerin kir ve organik maddelerden fiziksel olarak uzaklaştırılmasıdır. DOKÜMAN NO: STR-TL-09 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1 / 5 1-Amaç: Ç.Ü Diş Hekimliği Fakültesi klinik ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek için hasta,

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI BULAŞIK DALI

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI BULAŞIK DALI YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI BULAŞIK DALI Modülün Adı Modülün Amacı Modülün Süresi : A1- Kişisel Bakım Yapma : Kişisel bakımını tekniğine uygun olarak yapabilme. : Hedef kitleye göre ortalama öğrenme

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.08 YAYINLAMA TARİHİ: 24.06.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 26.11.2011 02 14.02.2018 1 / 7 KYS.19 TA 01 1-AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan çiğ sütün ve süttozunun antibiyotik içerip içermediğini kontrol etmek. 2-KAPSAM VE GEÇERLİLİK Bu

Detaylı

1. Eczane temizliği o bölümde çalışan temizlik personeli tarafından yapılmalıdır.

1. Eczane temizliği o bölümde çalışan temizlik personeli tarafından yapılmalıdır. ECZANE TEMİZLİK TALİMATI KODU:OH.TL.11 YAYINLANMA TARİHİ:02.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:07 1.AMAÇ: Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik eczanede uyulması

Detaylı

UÜ-SK MAMA ve GAVAJ HAZIRLAMA, DAĞITIM ve HİJYEN TALİMATI

UÜ-SK MAMA ve GAVAJ HAZIRLAMA, DAĞITIM ve HİJYEN TALİMATI 1 / 5 1. Amaç: Bu talimatın amacı; UÜ-SK bebek beslenme ünitesi ve gavaj mutfaklarında yatarak tanı ve/veya tedavi hizmeti alan hastaların (bebek, çocuk ve erişkin) beslenme ve beslenme tedavileri için

Detaylı

DÜNYANIN TEMİZLİĞİ INOKSCLEAN 2016 ürün kataloğu 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Temizlik arabanızda bulunması gerekli malzemelerin eskizsiz olduğunu kontrol edin. Ofise girip, genel durumunu gözlemleyin.

Detaylı

ATASAM HASTANESİ EL HİJYENİ EĞİTİMİ

ATASAM HASTANESİ EL HİJYENİ EĞİTİMİ ATASAM HASTANESİ EL HİJYENİ EĞİTİMİ 1 EL HİJYENİ El yıkama günlük yaşantı içinde her şeyden önce kişinin kendi sağlığı için önemliyken, çalışma ortamında diğer kişilerin sağlığı içinde önemlidir. Başta

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS180 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS180 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI Hazırlayan Kontrol eden Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Kalite Yönetim Direktörü Hastane Yöneticisi 1.AMAÇ Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

5.0 SORUMLULAR Üretim Şefi; bu talimatın hazırlanması, gözden geçirilmesi, takibi ve uygulanmasından, üretim müdürü kontrolünden sorumludur.

5.0 SORUMLULAR Üretim Şefi; bu talimatın hazırlanması, gözden geçirilmesi, takibi ve uygulanmasından, üretim müdürü kontrolünden sorumludur. 02.03.2012 02 12.04.2016 1-12 ÜRT.05.01 TP 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, kaşar peyniri departmanında hem fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan belirlenen kriterlere uygun ürünler üretmek hem

Detaylı

CERRAHİ ALETLERİN ÖN YIKAMA VE PAKETLEME TALİMATI Doküman No:ENF-TL-19 Yayın Tarihi:01.04.2013 Revizyon No:00 Revizyon Tarihi:00 Sayfa No: 1 / 5

CERRAHİ ALETLERİN ÖN YIKAMA VE PAKETLEME TALİMATI Doküman No:ENF-TL-19 Yayın Tarihi:01.04.2013 Revizyon No:00 Revizyon Tarihi:00 Sayfa No: 1 / 5 Doküman No:ENF-TL-19 Yayın Tarihi:01.04.2013 Revizyon No:00 Revizyon Tarihi:00 Sayfa No: 1 / 5 1. AMAÇ Dezenfeksiyon ya da sterilizasyon öncesinde cerrahi aletlerin ön yıkama ve paketlenmesinde standart

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM180

Konveyörlü Tip WTM180 Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1 PVC CILASI 10 2 NEMLI MOP CM 3 BUYUK BOY MAVI COP TORBASI 700 4 BUYUK BOY ENFEKTE ATIK COP TORBASI(1 MIKRON) 180000 5 ORTA BOY KIRMIZI COP TORBASI 10000 6 TOZ BEZI 4000 METRE 7 EV TIPI OTOMATIK CAMASIR

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ SAYFA 1 / 5 AMAÇ KAPSAM SORUMLULAR : Hereke MYO nun genel temizlik ve tertip-düzeni için standartları, sorumluları, sorumlulukları ve kontrol esaslarını belirleyerek, sürecin kalitesini arttırmak. : Hereke

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI Sayfa 1 / 7 ZAMANI KURALLARI MALZEMELERİ YÜKSEK YOĞUN BAKIM VE İZOLASYON ODALARI AMELİYATHANE Günde iki defa (her ameliyat öncesi ilgili ameliyat odası temizlenir Tuvalet temizliği günde iki defa yapıldıktan

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 26.11.2011 00-1-5 KYS.19 TE 06 1-AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, hammadde olarak kabulü yapılan yardımcı ürünlerin çiğ sütün ve üretilen ürünlerin standart kalitede sürekliliği sağlamak için renk analizlerini

Detaylı

EL HİJYENİ. Hazırlayan: SELDA DEMİR Acıbadem Fulya Hastanesi 8. Kat Klinik Eğitim Hemşiresi

EL HİJYENİ. Hazırlayan: SELDA DEMİR Acıbadem Fulya Hastanesi 8. Kat Klinik Eğitim Hemşiresi EL HİJYENİ 2010 Hazırlayan: SELDA DEMİR Acıbadem Fulya Hastanesi 8. Kat Klinik Eğitim Hemşiresi El Hijyeni v El yıkama günlük yaşantı içinde her şeyden önce kişinin kendi sağlığı için önemliyken, çalışma

Detaylı

Mutfak Hijyeni Ürünleri

Mutfak Hijyeni Ürünleri Mutfak Hijyeni Ürünleri M301 Elde Yıkama Bulaşık Deterjanı M305 Elde Yıkama Bulaşık Deterjanı Bol köpüklü elde bulaşık yıkama deterjanıdır. M301 konsantre bir üründür, çok az miktarı bile bulaşıkların

Detaylı