ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

Benzer belgeler
ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

TARİH REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ SAYFA NO TALİMAT NO ÜRT TC 03

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

TEKNİK HİZMETLER KLİMA BAKIM İŞLETME BİRİMİ TALİMATLARI

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

BAKIM VE KALİBRASYON PROSEDÜRÜ YAYIN TARİHİ REVİZYON NO 02 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ Teknik Bölüm SAYFA NO 1 / 7

Yem Otomasyon Sistemleri

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

1. AMAÇ Bu talimatın amacı, gıda zehirlenmesi şikayeti olması durumunda yapılması gerekenleri belirlemektir.

BAKALİTE ALMA ECOPRESS 50/100/200

İTÜ SEM KALİTE YÖNETİCİLİĞİ SÜREÇ ve DOKÜMANTASYON YÖNETİMİ PROJESİ

KAN TRANSFÜZYONU PROSEDÜRÜ

ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

FRG ULUSLARARASI BELGELENDİRME LTD.ŞTİ. MÜŞTERİ BAŞVURU VE BELGELENDİRME SÜRECİ PROSEDÜRÜ

Kimya Tartım Sistemi

ADAYLAR İÇİN SINAV REHBERİ TEKSTİL SERTİFİKASYON MERKEZİ MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME SINAVINA GİRECEK ÖN TERBİYE OPERATÖRÜ SEVİYE 3-4

UYGUN OLMAYAN ÜRÜN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

Pastörizatör Nedir? Pastörizatör. Pastörizatör Nasıl Çalışır?

DOKÜMAN KODU IP TEKNİK BÖLÜM YAYIN TARİHİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

SATIŞ PAZARLAMA YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

SYNERGY 1 in Dyeing THEN-AIRFLOW TEKNOLOJİSİ İLE EFEKTİF BOYAMA 1. Genel Giriş

JELLY (JÖLE ) ŞEKERLEME ÜRETİM HATTI

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

ÖN TETKİK PROSEDÜRÜ. İlk Yayın Tarihi: Doküman Kodu: PR 09. Revizyon No-Tarihi: Sayfa No: 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ. Hazırlayan : Onaylayan :

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ PROSEDÜRLER

ATS STOK KULLANIM PROSEDÜRÜ. Konu ATS Üzerinden Stok Kabul ve Transfer İşlemleri ile Aşı Sorgulama ve Uygulama adımlarını anlatan dökümandır.

ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU. Acente El Kitabı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İmgo Makine Otomasyon Enerji Gıda Tarım Ür.İnş.İth.İhr. San.Tic. Ltd. Şti.

DOKÜMAN KONTROL PROSEDÜRÜ

PEYNiR....gıdanıza değer katan çözümler...

MILKANA SUPERIOR PLUS

RİZE GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ

AMAÇ DÖK.KOD YÖN.PR.13 YAYIN TAR. 15/08/2006 REV. TAR/NO 26/06/2014/03 SAYFA 1 / 6

RWD Solar Teknik Sunum

SABANCI CENTER SOĞUTMA SĐSTEMĐ

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

FERMENTASYON. Bir maddenin bakteriler, mantarlarve diğer mikroorganizmalar aracılığıyla, genellikle ısı vererek ve köpürerek

FRG ULUSLARARASI BELGELENDİRME LTD.ŞTİ. MÜŞTERİ BAŞVURU VE BELGELENDİRME SÜRECİ PROSEDÜRÜ

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

TEKSTİL BOYAHANE ÇÖZÜMLERİ Apre için Sıvı Kimyasal Dağıtım

İTİRAZ VE ŞİKAYET DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ

DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

PROSEDÜR MAKİNE GÜVENLİK MUAYENESİ. REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ PROGRAMI

KAHVALTI SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

En Yakın ve En Güvenilir Gıda Hijyeni Danışmanınız

5 YIL. Hijyenik Sıcak Su. Friwa Ürün Ailesi. Teknik Bilgiler ve Kullanım

YÖNETMELİK. Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları Ve Şartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

İTİRAZ VE ŞİKAYET DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

ERHAN ÇAKAR - REFERANS PROJELER. 1.YILDIZ Holding (ÜLKER), İSTANBUL

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

uzun vadeli çözüm ortağınız

HAVA DEVRELERİ VE DİZEL MOTORUNUN İLK HAREKETE HAZIRLANMASI VE ÇALI TIRILMASI

Revizyon Nedeni YENİ DOKÜMAN FORMATINA GEÇİLDİ. EN referanslara eklendi.


DesignCad Basit İmalat Adımları

Dokümanların Kontrolü Prosedürü

FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ -2 DERSİ. Kefir üretmek

MUTFAK ACİL DURUM PLANI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KÜTAHYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ DAVUT EKER KÜTAHYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜ

KONTROLSUZ KOPYADIR...

PROJE RAPORU Ref No: 6717

Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Programı. I. Dönem Eczane Staj Programı (Staj Raporu İçeriğinde Bulunması gereken Hususlar)

1 ENDOSKOPİ ÜNİTESİ İŞLEYİŞ

Kalite Yöneticisi :Talep ve sözleģmelerin standart bir formatta hazırlanmasından ve Kalite Yönetim Sistemine uygunluğunun sağlanmasından sorumludur.

MAĞAZAYA ÜRÜN TESLİMİ VE MAĞAZADAN ÜRÜN ÇIKIŞ TALİMATI. Dök. No 012 İlk Yayın Tarihi Rev. Yayın Tarihi Revizyon No 00 ONAY.

Dozajlama ve Tartım Sistemleri Pnömatik Transport Sistemleri Stoklama ve Boşaltma Sistemleri Mikser ve Reaktörler Proses Kontrol Sistemleri

Transkript:

30.04.2012 00-1-9 ÜRT.04.01 TP 01 1.0 AMAÇ: Eker Süt Ürünlerinde, Kaymaklı Yoğurt departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde üretilmesini sağlamak için etkin bir yöntem belirlemek ve yapılanları kontrol etmek. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK: EKER Süt Ürünleri bünyesindeki, süt kabul departmanında gerçekleşen üretim faaliyetlerinin tümünü kapsar. 3.0 REFERANSLAR VE İLGİLİ DÖKÜMANLAR: 4.0 TANIMLAR: 5.0 SORUMLULAR: ; bu talimatın hazırlanması, gözden geçirilmesi, takibi ve uygulanmasından, Üretim Müdürü kontrolünden sorumludur. 6.0 UYGULAMA: Yoğurt proses operatörü yapılacak olan ÜRÜNÜ belirler. Alınacak mix in ykm ve yağ değerlerini HESAPLAMA tablosuna girer ve çıkan sonuçları reçete scalasına aktarır

30.04.2012 00-2-9 ÜRT.04.01 TP 01 1- Kullanılacak hazırlama tankının(preparation) reçete bölümünden istenilen reçete seçilir. 2- Kaynak tanklarının fonksiyon penceresinden hazırlama tankına boşaltma(emptying TO TPR) fonksiyonu çalıştırılır(yağsız süt, Krema,Konsantre)

30.04.2012 00-3-9 ÜRT.04.01 TP 01 2.1- Krema boşaltma fonksiyonunun çalıştırılması. 2.2- Konsantre süt alım fonsiyonun çalıştırılması.

30.04.2012 00-4-9 ÜRT.04.01 TP 01 3-TPR fonksiyon penceresinden MİKTAR yazılarak (RECIPE START) fonksiyonu çalıştırılır. 4-Yağsız süt ve krema ve konsantre dolum takibi tank reçetesinde kontrol edilir. 4.1-Mix e alınacak yağsız süt, krema ve konsantre süt miktarı.

30.04.2012 00-5-9 ÜRT.04.01 TP 01 5- Yağsız süt krema ve konsantre dolumu bittikten sonra TPR fonksiyon penceresinden (ADDING WITH LOOP START) Sirkülasyon ile ekleme fonksiyonu çalıştırılır. Bu fonksiyonda krema otomatik olarak doluma geçer. Krema dolumu bittiğinde (ADDING WITH LOOP START) fonksiyonu durdurulur ve (CIRCULATION LOOP PUSH WITH WATER) Sirkülasyon su ile itme fonksiyonu çalıştırılarak yoğurt mixi tamamlanmış olur. 6- Proses operatörü tarafından yapılan Mixin kimyasal analizleri(%asitlik, %yağ, %ykm) istenilen değerlerde ise (FILLING FROM LİNE 3) fonksiyonu çalıştırılarak pastörizasyona başlanır. Eğer değerler uygun değilse reçeteyi tamamlamak için gereken miktarlar reçeteye girilerek fonksiyon penceresinden (RECIPE COMPLEMENT) Reçete tamamlama fonksiyonu çalıştırılarak reçete tamamlanır.

30.04.2012 00-6-9 ÜRT.04.01 TP 01 7- Kaynak TPR tankı fonksiyon penceresinden EMPTYING TO P3 (P3 e boşaltma) fonksiyonu çalıştırılır. 8- Eğer P3 hazır ise P3 fonksiyon penceresinden P3 PRIMING fonksiyonu çalıştırılarak üretim başlatılır. 9- Pastörizasyon işlemi sırasında 3 ton yoğurt sütü stok tankına girdikten sonra kültür tankına kültür ilave isteği sinyali gelir ve proses operatörürü kültür rotasyonunda belirlenmiş olan kültürü ilave eder. Pastörizasyon işlemi sonrası yoğurt sütü 5 c soğutularak stoklanır.

30.04.2012 00-7-9 ÜRT.04.01 TP 01 10- Stoklanan yoğurt sütünden 10 dakika karıştıktan sonra otomasyon operatörü laboratuara numune vererek yağ, ykm ve protein değerlerini istenen değerlerde olup olmadığının kontrolü yaptırır. 11- Laboratuvar onayından sonra dolum makinesine gönderilen ürün TFI(Yoğurt stok tankı) fonksiyon penceresinden dolum makinesinin EMPTYING TO E8 boşaltma) fonksiyonu çalıştırılır ve yoğurt sütü dolum makinesine gönderilir. 12- Her yoğurt dolum makinesinin giriş kısmından yoğurt sütünü inkübasyon sıcaklığına ısıtmak için eşanjör bulunmaktadır. Bu eşanjör vasıtasıyla: 10 g ve 20 kg ürün dolum yapılan E7 hattında yoğurt sütü 43 c 2 kg ve 2250 g ürün dolum yapılan E8 hattında yoğurt sütü 43,5 c 500, 900 g, 1250 g, 1500 g ürün dolum yapılan E9 hattında yoğurt sütü 46 c 150, 200 g, 250 g ürün dolum yapılan E10 hattında yoğurt sütü 46 c ye ısıtılmaktadır. 13- İnkübasyon sıcaklığına ısıtılan yoğurt sütünün dolum makinesinde otomatik olarak dolumuna başlanıldığında operatör tarafından laboratuara numune verilerek yoğurt sütünün gerekli kimyasal analizleri yaptırılır böylelikle hattan kaynaklanabilecek herhangi bir problemin önüne geçilmiş olunur. Ayrıca numune verme işlemi dolumun ortasından ve sonunda da yapılır. Böylelikle dolum işleminin her aşamasında laboratuar onayı alınarak dolumun sağlıklı bir şekilde yapılması sağlanır.

30.04.2012 00-8-9 ÜRT.04.01 TP 01 Dolum yapılan ürünler paletlenerek inkübasyona gönderilir. Dolum opertörü doldurmuş olduğu ürünün gramajını dolum sıcaklığını doldurma zamanlarını dolum formuna kaydeder. Paletleme sorumlusuda dolum yapılan ürünlerin paletleme zamanını palet numarasını ve inkübasyona gönderme sıcaklığını yoğurt paletleme formuna kaydeder. 14- İnkübasyon odasına gönderilen yoğurt sütünden etüv operatörü tarafından numune alınarak inkübasyona giren yoğurt sütünün kimyasal analizleri ( sh,ph,sıcaklık) değerlerine bakılır ve bu kontroller ürün inkübasyona girişinden 3 saat sonra tekrar yapılır ve daha sonra bu kontroller saat başı ve ürün inkübasyondan çıkana kadar devam eder.

30.04.2012 00-9-9 ÜRT.04.01 TP 01 15- Ürün inkübasyondan çıktıktan sonra soğuk hava deposunda belirlenmiş olan yerlere alınır. 10 kg ve 20 kg ürünler soğuk hava deposunda ortama alınır. 150 g,200 g,250 g, 500 g, 900 g, 1250 g, 1500 g, 2 kg, 2250 g, 4,5 kg ürünler soğuk hava deposundan kurulan hızlı soğutma hücrelerine alınır ve buradan 4 C soğutularak sevkiyata gönderilir. 7.0 DAĞITIM VE DOSYALAMA Bu dokümanın kontrolünden doğan kayıtlar, Kayıtların Kontrolü Prosedürüne göre muhafaza edilir.