Ekpositat personale/ Koncertet solistike / Rolet Kryesore Kombëtare dhe Ndërkombëtare

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ekpositat personale/ Koncertet solistike / Rolet Kryesore Kombëtare dhe Ndërkombëtare"

Transkript

1 CURRICULUM VITAE S Mustafa Ramiqi 2. Emri: Miradije 3. Nacionaliteti: Shqiptare 4. Shtetësia: E Kosovës 5. Data e Lindjes: Gjinia: Femër 7. Detajet kontaktuese: / Tel: +377 (0) Niveli Arsimor: Institucioni: Fakulteti i Arteve i Universitetit të Prishtinës / Kosovë Data e diplomimit: / Diploma : Piktorë / Profesor i pikturës Institucioni: Fakulteti i Arteve i Universitetit të Prishtinës / Kosovë Data e diplomimit: tetor 1995 / 24 dhjetor 1997 Diploma/ Magjistratura : Magjistër për pikturë Institucioni: Data e diplomimit: Diploma/ Doktorata : 9. Titulli akademik: Profesor i asocuar Institucioni: Fakulteti i Arteve i Universitetit të Prishtinës / Kosovë Data e zgjedhjes: Prill Krijimtaria artistike Ekpositat personale/ Koncertet solistike / Rolet Kryesore Kombëtare dhe Ndërkombëtare 1

2 Ekxpo. PERSONALE: 2011 Muzeu Historik Kombëtarë prill Tiranë / Shqipëri 2010 Galeria Guri Madhi,Qend.Kult. Vangjush Mio tetor Korcë/ Shqipëri 2010 Gallery Edëard Lear shtat. Berat / Shqipëri 2010 Gallery Muzeu Etnologjik Sarandë / Shqipëri 2008 Organisation Mondial du Commerce(OMC) 20 tet.7 nënt. Gjenevë / Zvicër 2008 Galeri, Hani i 2 Robereteve 21 maj- 14 qershor Prishtinë / Kosovë 2008 Unioni Europian EU 15 jana.- 15 shkurt Prishtinë / Kosovë 2007 Park inn Zyrich Airport 20 tetor- 20 dhjetor Cyrih / Zvicer 2006 Teatri Kombëtar Prishtinë 9 / 11 Prishtinë / Kosovë 2005 Qendra e kulturës Java e kultures,franceze-shqiptare tetor, Annemasse / Francë 2005 "BKUK" Java e Bibliotekës në Kosovës Prishtinë / Kosovë 2003 Galeri "Kulla e Balshajve" (gusht) Ulqinë/ Mali i Zi 2003 Galeri "Qendra e të Rinjve" (qershor) Pejë/ Kosovë 2003 Banka e Pagesave e Kosovës "BPK" (qershor) Prishtinë/ Kosovë 2002 Galeri "LINDART" Qendra e gruas artiste (tetor) Tiranë/ Shqipëri 2002 Galeri "QAFA" - Depa. i Minis. së Kult. (shtator) Prishtinë / Kosovë 2000 Universiteti Popullor Shqiptar (nëntor) Gjenevë-Zvicër 1998 Galeri-restorant "Pllumbi" Prishtinë/ Kosovë 1997 Galeri-restorant "Berati" (Ekspozitë pasdiplomike) Prishtinë/ Kosovë 1996 Galeri-restoran "Blini" Besianë (Podujevë) / Kosovë 1996 Galeri-restorant "Sokoli" Ferizaj / Kosovë 1995 Galeri-kafe "Apollonia" Gjilan / Kosovë 1995 Galeria e SHKA "Agimi" Prizrenë/ Kosovë 1995 Galeri-cafe "Koha" Prishtinë/ Kosovë Simpoziume expo. artistike ndërkombëtare brenda dhe jashtë vendit: 2013: Apolo Art Colony ' shtat. Fier / Shqipëri 2013: Plejada e artistëve ndërkombetar 06 12, qershor, Prishtina / Kosovë 2012 Ostraka International Art festival dhjet. Sharm Elsheik / Egjipt 2012 Simpoziumi Nderkombetar i Artit; tetor; Birgi Odemis / Turki 2012 Karsiyaka Belediyesi Uluslararai Resim Çalistayi Yansimalar shtator / Izmir -Turki 2012 Galeria e Arteve Simpoziumi Nderkombetar per Artet shtator, Pogradec 2012 Simpoziumi Plejada e Artistëve Ndërkombëtare qersh. Prishtinë 2011 Kolonia Intern. Artistike Dyrrachium Tirana Esencë Arti, Galeria e Artit të qytetit, 09 deri 18 shtator, Durrës 2011 Kolonia artistike Dolcinium 02 deri 06 qershor, Ulqinë 2011 Kolonia artistike Ditë dimri në Pogradec janar Pogradec 2010 Galeria G.Madhi Kolonia Artis. V.Mio tetor, Korcë / Shqipëri 2010 Kolonia artistike Bjeshkët e Bardha korrik / Rugovë-Pejë- Kosovë 2009 Galeria G.Madhi Kolonia Artis. Vangjush Mio 28 tetor-korcë- Shqipëri 2009 Kolonia e artistëve FESTARI shtator, Therandë 2009 Galeria e Arteve, Kolonia e artistëve Bjeshket e Bardha, gusht, Bogaj-Pejë 2009 Kolonia e artistëve PLANETI 2009 korrik Gjilan 2008 GAK-se,Kolonia Artis. në Prizren URA ART Prishtinë 2006 Kolonia e artistëve, FESTARI, shtator, Therandë 2003 Kolonia e artistëve " FESTARI",21 24 shtator, Therandë 2

3 Ekspozitat kolektive/ Koncerte të përbashkëta/ Rolet dytësore Kombëtare dhe ndërkombëtare Ekspo. KOLEKTIVE 2012 Expo.Gjithekombetare /100 vjetori i Pavaresis se Shqiperise, qershor-korrik Shkoder, Tirane,Prishtine 2012 Galeria e arteve Flaka e Janarit Gjilan / Kosovë 2011 Galeria Edward Lear Ediconi XIV LEAR dhjet.berat / Shqipëri 2011 Galeria e Arteve Shkoder / Shqiperi 2011 Galeria G. Madhi Cmimi- Vanxhush Mio dhjet.korcë / Shqipëri 2011 Galeria G.Madhi Kolonia Artis. V.Mio tetor Korcë / Shqipëri 2011 Galeria e Arteve Salloni i Nëntorit Pejë / Kosovë 2011 Galeria e Artit Salloni Internacional Vjeshtor shtat./ Gjilan 2011 Galeria e arteve Flaka e Janarit Gjilan / Kosovë 2010 Galeria Edward Lear Ediconi XIV LEAR dhjet.berat / Shqipëri 2010 Galeria G. Madhi Cmimi- Vanxhush Mio dhjet.korcë / Shqipëri 2010 Galeria G.Madhi Kolonia Artis. V.Mio tetor Korcë / Shqipëri 2010 Galeria A.Jean Marunouche gusht, Neu York / USA 2010 Galeria Artitude korrik Parisë / Francë 2010 Galeri Hamami, 123 vjetori i Lidhjes Shqiptare, qershor Prizren / Kosovë 2010 Galeri EXPOART.40 Prof.e Fakul. Art.-Univ-Prisht. prill, Prishtinë / Kosovë 2010 Galeria e Arteve Flaka e Janarit Gjilan / Kosovë 2009 Galeria e Arteve G. Madhi Exp.mbarëkom. Çmimi V. Mio dhjetor Korcë / Shqipëri 2009 Qendra për Kulturë Cmimi i Nëntorit 2009 Gostivar / Maqedoni 2009 Galeria e Arteve Salloni i Nëntorit Pejë / Kosovë 2009 Galeria e Arteve Salloni i Nëntorit Gjilan / Kosovë 2009 Galeria e Arteve Guri Madhi pranë Q.K. Vangjush Mio 28 tetor, Korcë / Shqipëri 2009 Galeria e Arteve Artistët nga Gjilani 23 tetor Pejë / Kosovë 2009 Universidad Complutense de Madrid-Facultad de Bellas Artes ( ARTI KOSOVAR NË SPANJË) shkurt Madrid / Spanjë 2008 Qendra për kulturë Cmimi i nëntorit 2008 Gostivar / Maqedoni 2008 Galeria Mala Stanica Expo.mbarëkombëtare, nëntor Shkup / Maqedoni 2008 Galeria e Arteve Dita e flamurit nëntor Pejë / Kosovë 2008 GAK-se,Kolonia e pikturës në Prizren URA ART Prishtinë / Kosovë 2008 Galeria e Arteve të Kosovës, Ne jemi ato që... korrik Prishtinë/ Kosovë 2008 Galeria e Arteve, Ne jemi ato që... qershor Gjilan/ Kosovë 2008 Galeria e Arteve, Expozita e Marsit Pejë / Kosovë 2008 Galer. e Arteve, Flaka e Janarit Gjilan / Kosovë 2007 Galer. Qendra e kulturës, nëntor Mitrovicë / Kosovë 2007 Galer. Nacion. Cifte Hamam Ekspoz.Mbarekombetare-Ditët e kulturës shqiptare në Maqedoni, nëntor Shkup Gostivar/ Maqedoni 2007 Muzeu i Kosoves- Rrugët e lirise SHAFK, mars Prishtinë / Kosovë 2007 Galeria e Arteve, Flaka e Janarit Gjilan / Kosovë 2006 GAK-se Ekspozita Çmimi Muslim Mulliqi-2006 Prishtinë / Kosovë 2006 Galeria Çifte Amam vendosja e Shtatores se Skënderbeut nëntor Shkup / Maqedoni 2006 GAK-se Salloni i nëntorit Prishtinë / Kosovë 2006 Muzeu i Kosovës, Dita e Prishtinës qershor Prishtinë / Kosovë 2006 Galeria e Arteve, Flaka e Janarit" Gjilan / Kosovë 3

4 2005 Galeri d Art Patenier,exp.e artist.shqip.9-28 dhje. Namyr-Belgjikë 2005 GAK-se "28 Nëntori - Festa e Flamurit", SHAFK Prishtinë / Kosovë 2005 Galeria Nacionale e Republikës së Maqedonisë, Ekspozita Internacionale "Skënderbeu strateg e luftar"çifte Amam Shkup / Maqedoni 2005 GAK-se Expo.Internacionale"Skënderbeu Strateg e luftetar Prishtinë / Kosovë 2005 Akademia Europiane e Arteve 35 o Sallon Concours International Bruksel Galeria "QAFA", "Dita e Prishtinës" SHAFK qershor Prishtinë/Kosovë 2005 Ekspozita Konkurs Internacional në 70-vjetorin e vdekjes së Aleksandër Mojsiu, Llugano / Zvicër 2005 Muzeu i Kosovës "8 Mars" Prishtinë / Kosovë 2004 Galeri ARSENAL"Universiteti Notre Dam de la Paix Namyr/ Belgjikë 2004 Akademia Evropiane e Arteve 34 o Sallon Concours International Bruksel 2004 Shtëpia e Kulturës, "Mitingu i Poezisë" Gjakovë / Kosovë 2004 Galeri "HIBIYA", Ekspozitë Internacionale për Paqe Tokio / Japoni 2003 Shtëpia për aktivitete rinore "FESTARI", / 09, Therandë /Kosovë 2003 Shtëpia e Kulturës e qytetit të Shkodrës, qershor Shkodër / Shqipëri 2003 Galeri "ARTITUDE" Ekspozitë Internacionale për Paqe Paris/Francë 2002 Galeri "CLAE" Luxemburgë 2002 GAK-se Exp. "Dita e Prishtinës" (SHAFK) qershor Prishtinë / Kosovë 2002 GAK-s Ekspozita "Portreti" Prishtinë / Kosovë 2002 Teatri Kombëtar, "Kohët e paharruara", Prishtinë / Kosovë 2001 Shtëpia Popullore në Ronneby Suedi 2001 Shtëpia e Kulturës në Hassleholm Suedi 2001 Shtëpia e Popullit në Alvesta, Ekspozitë e Artistëve n ga Kosova Suedi 2001 Galeri-kafe "KOHA", Qendra për Kultivimin e Artit Figurativ (QKAF) "Studio&Plejada", Prishtinë / Kosovë 2001 Galeri Pallati i Rinisë, "Dita e Prishtinës", qershor Prishtinë / Kosovë 2001 Teatri Kombëtar, "Për fëmijët bonjakë dhe invalidët e luftës" (Eksozitë shitëse ) Prishtinë / Kosovë 2000 Galeri-kafe "KOHA", Pamor Art "DARDANËT" Prishtinë / Kosovë 2000 Teatri Kombëtarë "8 Mars" Prishtinë / Kosovë 1998 Galeri Pallati i Rinisë "Salloni i nëntorit" (SHAFK) Prishtinë / Kosovë Ekspozita tradicionale "Flaka e Janarit" Gjilan / Kosovë 1998 Galeri "EUROPA"- Ekspozitë mbarëkombëtare Gostivarë - Maqedoni 1997 Galeri "Hani i dy Robertëve", Salloni inëntorit"(shafk) Prishtinë / Kosovë 1997 Galeria "Ti & Gi" - Ekspo e femrës shqiptare nga Tirana e Prishtina (e para e këtij lloji, në organizim të galerisë shëtitëse"studio&plejada" e Prishtinës)Tiranë / Shqipëri Galeri "EUROPA" Pejë / Kosovë Galeri-kafe "KOHA" Prishtinë / Kosovë 1996 Galeri "n'art", (Gjenerata e parë e magjistrave) Therandë / Kosovë 1996 Galeri "EUROPA" Pejë / Kosovë 1996 Galeri-kafe "Koha" - Salloni i Nëntorit (pranverë), (SHAFK) Prishtinë / Kosovë 1995 Galeria Kombëtare e Arteve "ONUFRI 95" nëntor Tiranë / Shqipëri 1995 Galeri "RADA" - Salloni i Nëntorit (SHAFK) Prizren / Kosovë 1995 Galeria "Hani i dy Robertëve"Salloni i Nëntorit (SHAFK) Prishtinë / Kosovë 1994 Galeri-kafe "Koha"Salloni i Nëntorit (pranverë),(shafk) Prishtinë / Kosovë "Grupi i femrës krijuese" Prishtinë, Gjilan, Ferizaj, Prizren Gjakovë, Pejë, Besianë, Preshevë, Ulqin Instituti Albanologjik i Kosovës (SHAFK) Prishtinë / Kosovë Pallatit i Rinisë "Salloni i të Rinjve"(SHAFK) Prishtinë / Kosovë 1984 (SHAFF) Shoqata e Artistëve Figurrativ e Ferizajt, Ferizaj/Viti/Prishtinë / Kosovë 4

5 (SHAFGJ) Shoqata e Artistëve Figurativ Gjilan / Kosovë Akademia e Arteve (Ekspozita e studentëve) Prishtinë / Kosovë 11. Përvoja e punës: Data: Tetor, 2003 Vendi: Prishtinë / Kosovë Emri i Institucionit: Fakulteti i Arteve i Universitetit të Prishtinës / Kosovë Pozita: Mr.sc.prof. i asoc. Miradije Ramiqi Përshkrimi: Përvec kontributit dhe përkushtimit të plotë në respektimin e orarit mësimor në atele për cdo student vec e vec praktiko-teorik, në kuadër të planë-programit si professor i kësaj lënde bashkë me studentët, ndërmarrim edhe inisiativa për vizita në dhe jashtë Kosove: Galeri, Muze e objekte të tjera me rëndësi kulturo artistike dhe atyre trashëgimore. Të gjitha këto përpjekje bëhën, që student të merr sa më shumë njohuri për dhe rreth aspektit Professional individual si orientim në ngritjen dhe formimin e tij sa më të madhë në rrugën e matutjeshme artistike. Data: 15 mars 1985 / 11 tetor 1991 Vendi: Prishtinë / Kosovë Emri i Institucionit: Bashkësia Kulturore Arsimore e Kosovës / (BKAK)/ Prishtinë Pozita: Bashkëpunëtor professional për arsim dhe culture Përshkrimi: Në këtë vend të punës si bashkëpunëtore profesionale, ka zhvillua aktivitete për arsim dhe kulturë në Kosovë dhe në mbarë ish Jugosllavinë. Miradija ka qenë kuadër arsimor në vendlindje dhe Prishtinë, është larguar me dhunë nga puna nga ish/pushteti policor i Beogradit (1991); shquhet si artiste, kontribuon për emancipimin dhe afirmimin e femrës, të artisteve dhe veteraneve të arsimit në Prishtinë, pikturon dhe ndihmon në organizime ekspozitash të shumta brenda dhe jashtë kufinjve të Kosovës, zhvillon orë letrare të poeteshave shqiptare, afirmon muzikën klasike, themelon (me poetin e ndjerë Beqir Musliu) ndërmarrjen artistike botuese "Studio&Plejada", në kuadër të së cilës botohen vepra autorësh dhe gjinishë të ndryshme letrare, organizohen dhe zhvillohen deri në prag të luftës (1998), aktivitete të ndryshme kulturore, ekspozita, orë letrare, përurime librash etj. Pas luftës, më 2001, për të njëjtin qëllim regjistron organizatën joqeveritare Qendra për Kultivimin e Artit Figurativ (QKAF), në kuadër të së cilës realizon projekte fisnike me femrat artiste dhe një numër talentesh të reja nga fusha e arteve figurative. Nga këto të dhëna shihet se ka qenë dhe vazhdon të jetë njëra ndër artistet më aktive në jetën kulturore, jo vetëm në Kosovë, por edhe më gjërë. Miradije Ramiqi (Mustafa) është poetesha e parë nga Kosova e përkthyer me një vepër letrare në gjuhën rumune. Data: Shtator 1977 / dhjetor 1985 Vendi: Viti, Vërbovcë, Goshicë, Pozharan Emri i Institucionit: Qendra e Arsimit të Mesëm të Orientuar (QAMO) Pozita: Profesor i lëndës së Artit Figurativ 5

6 Përshkrimi: Gjatë këtyre viteve në këto qendra arsimore, përvec ligjërimit teoriko-praktik në proqesin mësimor, vecmas ka zbuluar dhe kontribouar edhe në ngritjen dhe afirmimin e talentëve të rinjë me të cilët ka punuar me orar plotësues dhe ka organizuar ekspozita me punët-pikturat e tyre, në holin e Qendrës Arsimore në Viti. 12. Arsimimi dhe trajnimet: Data: Kualifikimi i arritur: Temat kryeosore/shkathtësitë profesionale të arritura: Organizuar nga: emri i institucionit: Niveli kombëtar dhe ndërkombëtar i kualifikimit: 13. Informata shtesë dhe publikime të tjera: Përveç veprimtarisë në krijimtarinë e kulturës figurative, qysh në moshë të re është marrë edhe me aktivitete dhe krijime të fushave të tjera. Që nga vitet 70 është prezente me shkrime poetike, tregime, ese etj. në shtypin shqiptar të Kosovës, Maqedonisë, Malit të Zi dhe Shqipëri: Fjala, Zëri i rinisë, Jeta e re, Sfinga, Rilindja, Fakti, Flaka, Vlera, Lemba, në Eurorilindja e në disa revista të tjera. Gjithashtu shkrimet dhe punët e saja në pikturë janë prezantuar edhe nëpër revista dhe antologji kombëtare në diasporë dhe ato ndërkombëtare. Nga fondi i saj krijues, veprat e saj artistike në pikturë gjenden në koleksione private në Kosovë, Rumani, Ex Yu, Shqipëri, Evropë ( Angli, Belgjike,Gjermani, Francë, Zvicër) dhe Amerikë. Me veprat e saj ka nderuar personalitete të artit, shkencës e të kulturës, brenda dhe jasht vendit.vepra e saj artistike letrare, vlerësohet lartë edhe nga shumë kritik të artit brenda dhe jasht vendit, vazhdon të jetë aktive në të dy fushat e krijimtarisë. Ka botuar keto vepra letrare: 2011 Botim i dyte/ (antologjise )anglisht-shqip Heshtje e k(th)yer LULU The united states of America /USA Vëllimi i katërt poetik Hirësi prrallore, LSHK Prishtinë 2008 Antologji e poezive të përzgjedhura; anglisht-shqip, Heshtje e k(th)yer, LSHK Prishtinë 2007 Antologji e perkthyer ne gjuhen rumune Shpirt i përflakur, Bukuresht 2000 Vëllimin e tretë poetik Pëshpërim mbretërie, "Rozafa Prishtinë 1990 Vëllimin e dytë poetik Shi në pasqyrë, Rilindja Prishtinë 1981 Vëllimin e parë poetik Drithërimë ngjyrash, Rilindja Prishtinë ANTOLOGJITË E LIBRAVE KU JAM PREZENTUAR NË VEND DHE JASHTË I LIBRI QË PO SHKRUHËT Panoramë letrare e Luginës së Moravës së Kosovës E prezantuar me tregim Gjilan,

7 II III IV V VI VII LULET NË BALLKON Antologji e poezisë më të re të Kosovës Botues; Zëri i Rinisë Prishtinë, 1982 DALJE Panorama poezije mladih SFRJ Përzgjedhja dhe përkthimi për poezitë në shqip; Enver Gjergjeku Godina 1 Broj 4 Sarajevo, zima 1982 POETESHA NGA KOSOVA Antologji e botuar në gjuhën arabe Përzgjedhja dhe përkthimi; Muhamet Mufaku Damask, 1985 / 86 KAFSHIMI I MOLLËS Antologji e poeteshave shqiptare të Kosovës Përpiloi; Basri Çapriqi Botoi, Renesansa, Prishtinë, 1996 KOSOVO DANS LA NUIT Antologji e botuar në gjuhën frenge Përzgjedhur e përkthyer nga; Anne-Marie Autisier Christiane Monte cot dhe Alexandre Zotos Editions de l aube, 1999 Imprime en France TAKE TË LARTA Antologji e shkrimtareve shqiptare Përpiloi; Ali Podrimja Botues, Sfinga, 2000 VIII ANTON PASHKU Gjeniu i modernes Pregaditur nga Frrok Kristaj Shtëpia botuese Anton Pashku Prishtinë dhe Klubi Letrar Anton Pashku Kukës, 2005 IX X ANTOLOGJI E POEZISË BASHKOHORE SHQIPE NË SHUPLAKË TË HISTORISË Në gjuhën rumune Editura Vilman, Bukuresht, 2006 Antologji e 7 X 7 ne gjuhen shqipe & rumune Bukuresht,

8 XI JOSE CARLOS CARMONA 1. SABOR A CHOCOLATE / Roman ( original ) Par Punto de Lectura, S.L. Madrid / POUR L AMOUR DU CHOCOLAT / Roman (perkthyer nga spanjolishta ne gj. Fringe / Francois Rosso ) Botues / BERNARD GRASET PARIS / 2010 XII World Poetry 2011 A n t h o l o g y (205 poets from 65 countries) President of 22 nd ËCP / UPLI Editor-in Chief c Dimitris P. Kraniotis Larisa Greece, etj.etj.. XII EDUARD M. DILO KESHTJELLA E ENDERRAVE Antologji ne gjuhen shqipe Bukuresht 2012 Shkathtësitë organizative dhe kompetencat: Shkathtësitë kompjuteri dhe kompetencat: Shkathtësitë të gjuhës: (1 deri 5: 1vlerësimi më i ulët - 5 fluent) Gjuha Konverzimi Shkrimi Leximi Shqipe Angleze Serbo-Kroate Frenge Anëtare e rregullt: Shoqata e Artistëve Figurativë dhe Aplikativë të Kosovës Akademia Evropiane e Arteve në Bruksel Lidhja e Shkrimtarëve të Kosovës (anëta. e Kryesisë 4 vite) Lidhja Ndërkombëtare e Poetëve, Shkrimtarëve dhe Artistëve 8

9 Shpërblime për pikturë: PEGASI Albania dhe dega në Kosovë Kolonia e Lidhjes se Shkrimtareve Shqipëtar në Botë DRITA Athinë / Greqi 2009 Shpërblimi i Sallonit të Nëntorit në Pejë 2006 Mirënjohje dhe Medalje të Argjendë në Konkursin Internacional në Sallonin e 36-të të Akademisë Evropiane të Arteve në Bruksel 2006 Çmimi blerës i Galerisë së Arteve Flaka e Janarit në Gjilan 2005 Medalje të Argjendë kombëtare në Konkursin Internacional në Sallonin e 35-të të Akademisë Evropiane të Arteve" në Bruksel 2004 Mirënjohje dhe Medalje të Argjendë në Konkursin Internacional në "Sallonin e 34-të të Akademisë Evropiane të Arteve" në Bruksel Shpërblime për poezi : 2012 Cmimi i Pare per Poezi ne Flakadani i Karadakut LSHK-Viti 2011 Cmimi Mirënjohje dhe Vlerësim par Ekselancë në Poezi, medalje dhe Diplomë në 22nd World Congress of Poets deri Larisa Greqi 2010 Cmimi i pare në Flakadan i Karadakut LSHK-Viti 2007 Çmimi i tretë në Flakadan i Karadakut LSHK-Viti 2006 Çmimi i tretë në Sofra Poetike Ymer Elshani; LSHK Drenicë 2004 Çmimi i dytë në Flakadan i Karadakut LSHK-Viti 2001 Çmimi i tretë në "Ditët e Nënës Terezë" SHSHK-Prishtinë 2000 Çmimi i parë në "Takimet e poeteshave" SHSHK-Vushtrri 2000 Çmimi i parë i "Flakës së Janarit Flaka e Lirisë" Gjilan 1986 Çmimi i parë në "Takimet e poeteshave" SHSHK-Vushtrri, 9