FARMAR İLAÇ, TEKSTİL TİCARET VE SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FARMAR İLAÇ, TEKSTİL TİCARET VE SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ"

Transkript

1 Kemoplat 10 mg / 20 ml İV Enjektabl Solüsyon İçeren Flakon FORMÜLÜ 20 ml lik bir flakon içeriği: Sisplatin 10 mg Sodyum klorür 180 mg Hidroklorik asit ph ayarı için Sodyum hidroksit ph ayarı için Enjeksiyonluk su k.m. 20 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Sisplatin biyokimyasal özellikleri çift-fonksiyonlu alkalize edici ajanlara benzeyen antineoplastik bir ajandır. Ġlaç DNA bazlarına kovalent olarak bağlanarak DNA fonksiyonlarını bozar. Sisplatin hücrelere difüzyon yoluyla girer. Yapısında bulunan klorürün hidrolizi, ilacın nükleik asit ve proteinle reaksiyona giren aktif formunun oluģumundan sorumludur. Sisplatin tamamlayıcı DNA dizinleri ile hem dizin-içi zincir hem de zincir-arası çapraz bağlar oluģturarak etkisini gösterir ve bu Ģekilde DNA sentezini inhibe eder. Daha düģük bir düzeyde olsa da protein ve RNA sentezi de inhibe olur. Antineoplastik etkileri hücre döngü fazlarına spesifik değildir. Farmakokinetik özellikleri Ġntravenöz uygulama sonrası, sisplatin önemli düzeyde nüfuz etmediği merkezi sinir sistemi hariç, tüm dokulara hızla yayılır. En yüksek konsantrasyonlar karaciğer, böbrekler, mesane, kas dokusu, deri, testis ve prostatta bulunur. Sisplatinin dağılım hacmi L/kg dır. Ġntravenöz uygulama sonrası, plazma eliminasyonu bifaziktir ve sırasıyla dakika (Faz I) ve saat (Faz II) lik yarılanma ömürleri vardır. Sisplatin idrarla atılır (uygulama sonrasında ilk beģ gün içinde uygulanan dozun % ü idrarla atılır). ENDİKASYONLARI Bir antineoplastik ajan olarak Kemoplat (sisplatin) malignansilerin tedavisinde endikedir. Metastatik testiküler kanser, ileri evrede over kanseri, ileri evrede mesane kanseri ve akciğer karsinomları, baģ-boyun skuamöz hücreli kanserlerinin tedavisinde diğer onaylanmıģ kemoterapötik ajanlar ile birlikte kombinasyon Ģeklinde veya tek baģına kullanılır. Radyoterapi veya cerrahi gibi modalitelere ek olarak da kullanılabilir.

2 Sayfa 2 / 7 KONTRENDİKASYONLARI Kemoplat, sisplatin veya diğer platin içeren preparatlara aģırı duyarlılığı olan hastalarda, gebelik ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır. Nefrotoksisite, kemik iliği supresyonu ve ototoksisiteyi indüklemesi ve önceden varolan fonksiyon bozukluklarına aditif etkisi bulunması nedeniyle böbrek veya iģitme bozukluklarında veya deprese kemik iliği olanlarda kullanımı toksisitenin artmasına yol açabilir. Bu nedenle bu vakalarda göreceli kontrendikasyon mevcuttur. UYARILAR / ÖNLEMLER Kemoplat sitotoksik bir antikanser ilaçtır ve ancak kanser kemoterapötik ilaçlarının kullanımında deneyimli olan doktorlar tarafından kullanılmalıdır. Diğer kuvvetli sitotoksik bileģiklerle olduğu gibi, sulu solüsyonların kullanımında çok dikkatli olunmalıdır. Bu iģlemleri uygulayan personel elbise, eldiven ve gözlükler ile yeterli derecede korunmalıdır. Solüsyon deri veya mukoza ile temas ederse, deri hemen su ve sabunla yıkanmalıdır. Kümülatif ve doza bağımlı böbrek yetmezliği, sisplatinin en önemli doz sınırlayıcı toksisitesidir. Sonraki dozlar verilmeden önce böbrek fonksiyonları kabul edilebilir limitler içine dönmelidir. BUN, serum kreatinin veya kreatinin klerensi ölçümleri cisplatin tedavisi öncesi ve sonraki dozlardan önce yapılmalıdır, nefrotoksisitenin en aza indirilmesi amacıyla hidratasyon önerilmektedir. Tinnitus veya normal konuģma seslerinin duyulmasında azalma sıklıkla gözlenen ototoksisite belirtileridir. Bu nedenle, tedavi öncesi ve tedavi süresince periyodik olarak iģitme fonksiyonları değerlendirilmelidir. Kemoplat ile tedavi edilen hastalarda kemik iliği supresyonu görülebildiğinden, trombosit düzeyleri hücre/mm 3 ve beyaz hücre düzeyleri 4000 hücre/mm 3 den daha yüksek seviyelere ulaģmadan yeni sisplatin kürleri uygulanmamalıdır. Kemoplat tedavisi süresince düzenli aralıklarla periferik kan sayımları yapılmalıdır. Kemoplat için anaflaksiye benzer reaksiyonlar bildirilmiģtir. Bu reaksiyonlar daha önceden sisplatin ile tedavi görmüģ hastalara uygulandıktan sonra birkaç dakika içinde oluģur ve epinefrin, steroidler ve antihistaminlerin uygulanmasıyla düzelebilir. Kemoplat uygulanmasıyla hipomagnezemi ve hipokalemi oluģabilir ama bu doza bağımlı değildir. Bu nedenle elektrolitlerin de izlenmesi gereklidir. Kemoplat ile periferik nöropati, postural hipotansiyon ve nöbetler görülebilir ve bu reaksiyonlar uzun uygulamalarda daha yaygın görülmektedir. Düzenli olarak nörolojik muayene yapılmalıdır. Ayrıca karaciğer fonksiyonu da periyodik olarak izlenmelidir.

3 Sayfa 3 / 7 Gebelik ve Emzirme Döneminde kullanımı Gebelik kategorisi D dir. Gebelikte güvenli kullanımı gösterilmemiģtir. Sisplatin iv uygulaması sonrası, meme de dahil olmak üzere tüm dokulara hızla dağılır. Olası zararlı etkilerinin önlenmesi amacıyla, Kemoplat tedavisinin süt veren annelerde baģlanmaması önerilmektedir. YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER Kemoplat ın klinik kullanımı bir dizi ilaca bağlı toksik reaksiyonlar nedeniyle sınırlandırılabilir ve bu reaksiyonların süresi ve sıklığı genellikle doz Ģemasına ve ilaç veriliģ hızına bağlıdır. Klinik olarak etkileyici faktörler arasında hiperürisemi ve hipoalbuminemi sayılabilir. Nefrotoksisite Kümülatif ve doza bağımlı böbrek yetmezliği, majör doz sınırlayıcı advers reaksiyondur. Tek doz 50 mg/m² ile tedavi edilen hastaların % 28 ila 36 sında renal toksisite bildirilmiģtir. Renal toksisite akut ve kronik olarak iki kısma ayrılabilir: Akut faz: Özellikle, tedavi öncesi yetersiz hidratasyon almıģ olan hastalarda genellikle ilk saatte görülür. Elektrolit dengesizlikleri (hipomagnezemi), üriner enzim ekskresyonu ve glomerüler filtrasyon hızında akut bir azalma ve bazı vakalarda kan üre azotu ve serum kreatinininde geçici bir yükselme ile karakterizedir. Kronik faz: Serum kreatinininde yükselme ile beraber veya serum kreatinininde bir yükselme olmaksızın kreatinin klerensinde stabil bir azalma ile karakterizedir. Amino glikozit antibiyotikler gibi diğer renal toksik ilaçlar beraber verilirse renal toksisite daha da kötüleģebilir. Nefrotoksisite insidansı ve Ģiddetinin azaltılması amacıyla, iv hidratasyon tedavisi, mannitol diürezi ve sisplatinin 6-8 saatte infüzyonu gibi rejimler kullanılmaktadır. Nörotoksisite Genel olarak, periferik nöropati (eldiven ve çorap tarzında dağılım), iģitme bozuklukları (ototoksisite) ve renk algılanmasında görsel bozukluklar (yüksek dozlar kullanıldığında) Ģeklindedir. Daha az görülen görsel yan etkiler içinde kortikal körlük, papilla ödemi ve retrobulbonörit sayılabilir. Ototoksisite Sisplatin ile tedavi edilen hastaların % 31 kadarında kulak çınlaması ve/veya yüksek frekanslarda iģitme kayıpları gözlenmiģtir. Genellikle, iģitme kayıpları 2000 Hz in üzerindeki frekanslarda oluģur, ama doza bağlı olarak % vakada Hz lik normal iģitme aralığında da görülebilir. Ototoksisite çocuklarda daha Ģiddetli olabilir. ĠĢitme kaybı tek taraflı veya çift taraflı olabilir ve tekrarlanan dozlarda daha sık görülme

4 Sayfa 4 / 7 eğilimindedir ve geriye dönüģümsüz olabilir. odyogramlar yapılmalıdır. Ġlaç tedavi öncesinde ve süresince Hematolojik Sisplatin alan hastaların % 25 ila 30 unda miyelosupresyon görülür ama genellikle Ģiddetli değildir. Trombosit ve lökosit sayımları 18. ve 23. gün en düģük düzeye iner ama 39. günde normal düzeylere tekrar çıkar. Daha yüksek sisplatin dozlarında lökositopeni ve trombositopeni daha Ģiddetli olabilir ve beraberinde anemi de görülebilir. Gastrointestinal Sisplatin hemen tüm hastalarda Ģiddetli bulantı ve kusmalara neden olur. Bulantı ve kusmalar genellikle tedaviden 1-4 saat kadar sonra görülür ve tedavi sonrasında 1 hafta kadar sürebilir. Antiemetik kullanımı ve ilacın birkaç saat içinde verilmesi bulantı ve kusmanın Ģiddetinin azaltılmasında yardımcı olabilir. Elektrolit Dengesizlikleri Hipomagnezemi ve hipokalemi sisplatin tedavisi sırasında veya ilaç kesildikten sonra da görülebilir. Serum elektrolit düzeylerinin düzenli olarak kontrolü ve gerektiğinde replasmanı tavsiye edilmektedir. Anaflaksi Benzeri Reaksiyonlar Temel olarak fasiyal ödem, hırıltılı nefes, taģikardi ve hipotansiyondan oluģan reaksiyonlar daha önceden sisplatin ile tedavi olmuģ hastalarda bildirilmiģtir. Reaksiyon, iv adrenalin, kortikosteroidler ve/veya antihistaminikler ile kontrol altına alınabilir. Kardiyovasküler Toksisiteler Bradikardi, dal blokları, konjestif kalp yetmezliği ve Reynaud fenomeni ender olarak görülmüģtür. Hiperürisemi Sisplatin alan hastalarda görülebilir ve 50 mg/m² nin üzerinde doz alan hastalarda daha belirgindir ve pik düzeyleri ilaç uygulandıktan sonra 3. ve 5. günler arasında görülür. Serum ürik asit düzeylerinin düģürülmesi için allopürinol kullanılabilir. Bazen rapor edilen diğer advers etkiler, periferik lökositlerde sitogenetik değiģiklikler, tedaviye bağlı lösemi, akut iskemik vasküler olaylar, intra-arteriyel ilaç infüzyonu sonrası lokal nörotoksisite, beyin dokularında mikroskopik ve biyokimyasal değiģiklikler, glikoz intoleransı ve pankreatittir. BEKLENMEYEN BĠR ETKĠ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAġVURUNUZ.

5 Sayfa 5 / 7 İLAÇ ETKİLEŞMELERİ VE DİĞER ETKİLEŞMELER Aminoglikozidler, antibiyotikler ve kıvrım diüretikler gibi nefrotoksisite ve ototoksisite potansiyeli olan ilaçlar sisplatinin nefrotoksik ve ototoksik etkilerini arttırabilir. Sisplatin böbrek fonksiyonunu azaltarak böbrek yoluyla atılan ilaçların (özellikle ifosfamid, yüksek doz metotreksat) renal klerenslerini azaltabilir ve yarılanma ömürlerini arttırarak bu ilaçların toksisitelerini arttırabilir. Sisplatin fenitoin emilimini azaltarak ve/veya metabolizmasını hızlandırarak fenitoin serum düzeylerini azaltabilir. Sisplatin, etopozit ile beraber kullanıldığında, olasılıkla etopozitin klerensini azaltarak bazı tümörlere (testis kanseri, akciğer kanseri) karģı sinerjistik bir etki gösterir. KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU Non-seminamatöz germ hücreli karsinom metastatik EriĢkin ve çocuklar: 20 mg/m 2 sisplatin bleomisin ve etopozit ile birlikte intravenöz infüzyon yoluyla 5 gün süreyle günde tek doz olarak verilebilir. 3 hafta arayla 2 veya daha fazla siklüs tekrarlanır. Over Kanseri - ileri evrede Siklofosfamid ile kombinasyon Ģeklinde: EriĢkinler: 21 gün arayla intravenöz infüzyon ile tek doz mg/m 2. Paklitaksel ile: EriĢkinler: 21 gün arayla intravenöz infüzyon ile tek doz 75 mg/m 2. Mesane Kanseri - ileri evrede Diğer neoplastik ajanlarla kombinasyon Ģeklinde 3-4 hafta arayla intravenöz olarak mg/m 2 dozunda tek ajan Ģeklinde uygulanır. Baş-boyun skuamöz hücreli kanseri EriĢkinler: Florourasil ile kombinasyon Ģeklinde gün arayla 1. günde intravenöz infüzyon yoluyla tek doz olarak 100 mg/m 2 uygulanır. Kullanım şekli: Tedavi öncesi hidratasyon Diürezin indüklenmesi ve nefrotoksisitenin en aza indirilmesi amacıyla hastalar Kemoplat uygulanması öncesi ve 24 saat sonrasına kadar yeterli derecede hidrate edilmelidir. Hidratasyon 6-12 saat sürede 2 litre % 0.9 sodyum klorür veya dekstrozlu serum fizyolojik (beģte bir normal serum fizyolojik içinde (% 0.18 sodyum klorür enjektabl) % 5 dekstroz)

6 Sayfa 6 / 7 iv infüzyonu ile sağlanabilir. Tedavi öncesi hidratasyonun son 30 dakikasında veya hidratasyon sonrasında 375 ml % 20 mannitol enjektabl ek bir setten verilebilir. Kemoplat infüzyonunun hazırlanması Kemoplat 2 litre % 0.9 sodyum klorür enjektabl veya dekstroz-serum fizyolojik solüsyonuna eklenmelidir. Tedavi Prehidratasyonu takiben, Kemoplat infüzyonu 1-2 saatin üzerinde bir sürede verilir. 6-8 saat Ģeklinde daha uzun bir infüzyon gastrointestinal ve renal toksisiteyi azaltabilir. Tedavi sonrası hidratasyon Ġntravenöz hidratasyonun tedavi sonrasında 6-12 saatlik bir süre için 2 litre % 0.9 sodyum klorür veya dekstrozlu serum fizyolojik intravenöz infüzyonu ile sürdürülmesi önerilmektedir. NOT: Alüminyumun sisplatin ile reaksiyona girmesi ve inaktive etmesi nedeniyle Kemoplat hazırlanırken ve uygulanırken alüminyum içeren iğnelerin veya diğer aletlerin kullanılmaması önerilmektedir. Sisplatin kuvvetli bir sitotoksik ajandır ve yalnızca preparatın güvenle kullanımı konusunda eğitilmiģ profesyonel kiģiler tarafından hazırlanmalı ve uygulanmalıdır. DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ Sisplatin akut doz aģımı böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği, sağırlık, oküler toksisite, belirgin miyelosupresyon, Ģiddetli bulantı ve kusma ve/veya nörit ile sonuçlanır. Ek olarak, doz aģımı sonrası ölüm görülebilir. Sisplatin doz aģımı için kanıtlanmıģ antidot bulunmamaktadır. Doz aģımına yaklaģım, oluģabilecek toksisite periyodlarında hastayı destekleyici önlemlerden ibarettir. SAKLAMA KOŞULLARI C arasında saklayınız. IĢıktan koruyunuz. Dondurmayınız. Seyreltildikten sonra C arasında 20 saat saklanabilir. TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE AMBALAJ MUHTEVASI Kemoplat 10 mg / 20 ml ĠV Enjektabl Solüsyon Ġçeren Flakon, 1 flakonluk ambalajda. PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK DOZAJ ŞEKİLLERİ: Kemoplat 50 mg / 100 ml IV Enjektabl Solüsyon Ġçeren Flakon

7 Sayfa 7 / 7 Ruhsat Sahibi : Farmar Ġlaç, Tekstil Ticaret ve Sanayii A.ġ. Fatih Sultan Mehmet Cad. Yayabey Sok. No. :9 Kat :2 Daire :3 Kavacık-Beykoz/ Ġstanbul Tel: (0216) Faks : 0216) Ruhsat Numarası: /73 Üretici : Fresenius Kabi Oncology Limited Distt. Solan - Hindistan Reçete ile satılır.

k.m. 50 ml içerir. Ayrıca ph ayarı için yeter miktarda HCl içerir.

k.m. 50 ml içerir. Ayrıca ph ayarı için yeter miktarda HCl içerir. PLATOSIN-S 0.5 mg/ml 50 ml Enjeksiyonluk Solüsyon İçeren Flakon Steril, Apirojen FORMÜLÜ 50 ml solüsyon içeren flakon: Sisplatin Sodyum klorür Enjeksiyonluk su 25 mg 450 mg k.m. 50 ml içerir. Ayrıca ph

Detaylı

CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml

CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml FORMÜLÜ Aktif madde Cisplatinum 10 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür 180 mg (stabilizatör olarak), Hidroklorik asit 9.8 mg (ph'ı ayarlamak amacıyla), Enjeksiyonluk

Detaylı

ORNA İLAÇ, TEKSTİL, KİMYEVİ MADDELER SANAYİİ VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ.

ORNA İLAÇ, TEKSTİL, KİMYEVİ MADDELER SANAYİİ VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. ORNA İLAÇ, TEKSTİL, KİMYEVİ MADDELER Prospektüs Carboplatin DBL 150 mg / 15 ml Enjektabl Solüsyon FORMÜLÜ 15 ml lik bir flakon içeriği: Karboplatin 150 mg Enjeksiyonluk su k.m. 15 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Detaylı

CARBOPLATIN-TEVA 150mg/15ml Enjeksiyonluk Çözelti

CARBOPLATIN-TEVA 150mg/15ml Enjeksiyonluk Çözelti CARBOPLATIN-TEVA 150mg/15ml Enjeksiyonluk Çözelti FORMÜLÜ Her bir flakon; 150 mg karboplatin, 150 mg mannitol ile enjeksiyonluk su y.m. 15 ml içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri

Detaylı

PLATOSIN-S 0.5 mg/ml 1. TIBBĐ FARMASÖTĐK ÜRÜNÜN ADI

PLATOSIN-S 0.5 mg/ml 1. TIBBĐ FARMASÖTĐK ÜRÜNÜN ADI 1. TIBBĐ FARMASÖTĐK ÜRÜNÜN ADI PLATOSIN-S 0.5 mg/ml 2. KALĐTATĐF ve KANTĐTATĐF TERKĐBĐ 100 ml solüsyon içeren flakon; Sisplatin......50 mg Sodyum klorür...900 mg Enjeksiyonluk su...yeter miktar 100 ml

Detaylı

ORNA. Enjektabl Solüsyon. Cisplatin DBL 100 mg / 100 ml FORMÜLÜ FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ. Farmakodinamik özellikleri. Farmakokinetik özellikleri

ORNA. Enjektabl Solüsyon. Cisplatin DBL 100 mg / 100 ml FORMÜLÜ FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ. Farmakodinamik özellikleri. Farmakokinetik özellikleri ORNA Prospektüs Cisplatin DBL 100 mg / 100 ml Enjektabl Solüsyon FORMÜLÜ 100 ml lik bir flakon içeriği: Sisplatin 100 mg Mannitol 100 mg Sodyum klorür 900 mg Enjeksiyonluk su k.m. 100 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Detaylı

PROSPEKTÜS. CARBOPLATIN - KOÇAK 150 mg / 15 ml IV İnfüzyon için Solüsyon içeren Flakon

PROSPEKTÜS. CARBOPLATIN - KOÇAK 150 mg / 15 ml IV İnfüzyon için Solüsyon içeren Flakon PROSPEKTÜS CARBOPLATIN - KOÇAK 150 mg / 15 ml IV İnfüzyon için Solüsyon içeren Flakon FORMÜL : Beher flakon 150 mg karboplatin ( 10 mg karboplatin / ml ), enjeksiyonluk su k.m. içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Detaylı

Etoposid hem renal yolla hem de non-renal yolla ( metabolizma ve safra yoluyla) atılır. Nonrenal yolun büyük kısmını metabolizma oluşturmaktadır.

Etoposid hem renal yolla hem de non-renal yolla ( metabolizma ve safra yoluyla) atılır. Nonrenal yolun büyük kısmını metabolizma oluşturmaktadır. LASTET İnj. FORMÜLÜ Aktif madde Etoposid Yardımcı madde Sitrik asit Polisorbat 80 Polietilen glikol Dehidrate etanol 100 mg 10 mg 400 mg 3000 mg 5 ml'ye tamamlayacak kadar FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik

Detaylı

CISPLATIN-TEVA 10 mg IV

CISPLATIN-TEVA 10 mg IV CISPLATIN-TEVA 10 mg IV Liyofilize Toz İçeren Enjektabl Flakon FORMÜL Her bir flakon etken madde olarak 10 mg sisplatin muhteva eder. Yardımcı maddeler: sodyum klorür ve mannitol. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

PROSPEKTÜS. FLUOROURACIL - KOÇAK 250 mg/ 5 ml I.V Enjeksiyon için Solüsyon içeren Flakon. Her ml de

PROSPEKTÜS. FLUOROURACIL - KOÇAK 250 mg/ 5 ml I.V Enjeksiyon için Solüsyon içeren Flakon. Her ml de PROSPEKTÜS FLUOROURACIL - KOÇAK 250 mg/ 5 ml I.V Enjeksiyon için Solüsyon içeren Flakon FORMÜLÜ Fluorourasil Sodyum hidroksit (ph 9.0 için) Enjeksiyonluk su k.m. Her ml de 50 mg k.m. 1 ml FARMAKOLOJİK

Detaylı

PROSPEKTÜS. CISPLATIN - KOÇAK 10 mg / 20 ml I.V. İnfüzyon İçin Konsantre Solüsyon İçeren Flakon

PROSPEKTÜS. CISPLATIN - KOÇAK 10 mg / 20 ml I.V. İnfüzyon İçin Konsantre Solüsyon İçeren Flakon PROSPEKTÜS CISPLATIN - KOÇAK 10 mg / 20 ml I.V. İnfüzyon İçin Konsantre Solüsyon İçeren Flakon FORMÜL : Beher flakon 10 mg sisplatin ( 0,5 mg sisplatin / ml ), 180 mg sodyum klorür ve enjeksiyonluk su

Detaylı

FARMAR ĠLAÇ, TEKSTĠL TĠCARET VE SANAYĠĠ ANONĠM ġġrketġ

FARMAR ĠLAÇ, TEKSTĠL TĠCARET VE SANAYĠĠ ANONĠM ġġrketġ Leucovorin Calcium Dabur 50 mg / 5 ml Enjektabl Solüsyon Ġçeren Flakon Steril, Apirojen FORMÜLÜ 5 ml lik bir flakon içeriği : Lökovorin 50 mg (lökovorin kalsiyum olarak) Sodyum klorür 40 mg Metil paraben

Detaylı

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablet; 120 mg feksofenadin hidroklorür ve boyar madde olarak ; titanyum dioksit, kırmızı demir oksit ve sarı demir oksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

Cisplatin Ebewe 50 mg/ 100 ml İ.V. İnfüzyon İçin Solüsyon İçeren Enjektabl Flakon

Cisplatin Ebewe 50 mg/ 100 ml İ.V. İnfüzyon İçin Solüsyon İçeren Enjektabl Flakon Cisplatin Ebewe 50 mg/ 100 ml İ.V. İnfüzyon İçin Solüsyon İçeren Enjektabl Flakon Formülü 1 ml solüsyon 0.5 mg sisplatin içerir. CĠSPLATĠN EBEWE 50mg/100 ml, i.v. infüzyon için konsantre: Sisplatin Sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RESCUE FLOW 250 ml enfüzyon çözeltisi Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. RESCUE FLOW 250 ml enfüzyon çözeltisi Damar içine uygulanır. RESCUE FLOW 250 ml enfüzyon çözeltisi Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 1000 ml çözelti; 60 g enjeksiyonluk dekstran 70, 75 g sodyum klorür içerir. Yardımcı maddeler: Hidroklorik

Detaylı

Ġbuprofen oral uygulamadan sonra hızla absorbe olur ve uygulamadan sonra 1-2 saat içinde doruk plazma konsantrasyonuna ulaģır.

Ġbuprofen oral uygulamadan sonra hızla absorbe olur ve uygulamadan sonra 1-2 saat içinde doruk plazma konsantrasyonuna ulaģır. FORMÜLÜ : Beher SUPRAFEN draje : 400 mg ibuprofen, tatlandırıcı olarak Ģeker ve boyar madde olarak pink anstead ihtiva eder. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikleri SUPRAFEN in etken maddesi

Detaylı

Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül

Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül FORMÜLÜ Herbir Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül: Vinorelbin tartarat 41.55mg (30 mg vinorelbin baza eşdeğerdir.) (Titanyum dioksit, kırmızı demir oksit, alkol ve sorbitol içerir.)

Detaylı

1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. SPAZMOL Ampul, 1 ml 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Her bir ampul; 20 mg Skopolamin N-Butil Bromür içermektedir.

1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. SPAZMOL Ampul, 1 ml 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Her bir ampul; 20 mg Skopolamin N-Butil Bromür içermektedir. 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SPAZMOL Ampul, 1 ml 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir ampul; 20 mg Skopolamin N-Butil Bromür içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz. 6.1 3 FARMASÖTİK FORMU 1 ml lik ampul

Detaylı

PROSPEKTÜS. FLUOROURACIL-KOÇAK 500 mg/ 10 ml I.V Enjeksiyon için Solüsyon içeren Flakon. Her ml de

PROSPEKTÜS. FLUOROURACIL-KOÇAK 500 mg/ 10 ml I.V Enjeksiyon için Solüsyon içeren Flakon. Her ml de PROSPEKTÜS FLUOROURACIL-KOÇAK 500 mg/ 10 ml I.V Enjeksiyon için Solüsyon içeren Flakon FORMÜLÜ Fluorourasil Sodyum hidroksit (ph 9.0 için) Enjeksiyonluk su k.m. Her ml de 50 mg k.m. 1 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Detaylı

PİROFEN 500 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablet: Parasetamol 500 mg ihtiva eder.

PİROFEN 500 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablet: Parasetamol 500 mg ihtiva eder. PİROFEN 500 mg Tablet FORMÜLÜ: Her tablet: Parasetamol 500 mg ihtiva eder. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: PĠROFEN Tablet, etkin maddesi parasetamol olan analjezik ve antipiretik bir

Detaylı

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS PROSPEKTÜS FORMÜLÜ : 0.45 ml lik enjektör içinde; Tinzaparin sodyum 4 500 IU Anti-Xa Sodyum asetat, 3H2O 2.25 mg Enjeksiyonluk su k.m. 0.45 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: Tinzaparin

Detaylı

Cisplatin-Teva 10 mg /flakon Liyofilize Toz İçeren Enjektabl Flakon KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB)

Cisplatin-Teva 10 mg /flakon Liyofilize Toz İçeren Enjektabl Flakon KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) BÖLÜM IB: KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI Cisplatin-Teva 10 mg /flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Her bir flakon etkin madde olarak 10 mg sisplatin

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

POT K EFERVESAN TABLET

POT K EFERVESAN TABLET PROSPEKTÜS POT K EFERVESAN TABLET FORMÜLÜ Her bir efervesan tablet 1,56 g Potasyum a eşdeğer, 2,17 g Potasyum sitrat monohidrat ve 2,00 g Potasyum hidrojen karbonat içerir. Tatlandırıcı olarak şeker, sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI CARMEN 150 mg/15 ml IV Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her 1 ml sinde 10 mg karboplatin Yardımcı maddeler: Enjeksiyonluk su. Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPA-MERZ İnfüzyon Konsantresi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPA-MERZ İnfüzyon Konsantresi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPA-MERZ İnfüzyon Konsantresi KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: 1 ampul (10 ml), 5,0 g L-ornitin L-aspartat içermektedir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. Ürünün İsmi EUCARBON tablet 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi Etkin maddeler: Bir tablette; 180,0 mg bitkisel kömür, 50,0 mg kükürt, 105,0 mg senne (sinameki) yaprağı tozu ve 25,0

Detaylı

Casodex 50 mg Film Tablet

Casodex 50 mg Film Tablet 1 Casodex 50 mg Film Tablet Formül Her bir tablet 50 mg bikalutamid (INN) etken madde ve yardımcı maddeler laktoz, sodyum niģasta glikolat, polividon,magnezyum stearat, metil hidroksi propil selüloz, polietilen

Detaylı

GEBELİK ve BÖBREK HASTALIKLARI

GEBELİK ve BÖBREK HASTALIKLARI GEBELİK ve BÖBREK HASTALIKLARI Gebelikte ortaya çıkan fizyolojik değişiklikler Sodyum ve su retansiyonu Sistemik kan basıncında azalma Böbrek boyutunda artma ve toplayıcı sistemde dilatasyon Böbrek kan

Detaylı

NAPROSYN EC 250 mg. TABLET

NAPROSYN EC 250 mg. TABLET NAPROSYN EC 250 mg. TABLET FORMÜLÜ : Bir enterik tablet, 250 mg. Naproksen içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler : Naproksen antiromatizmal, antienflamatuar ve antipiretik etkiye

Detaylı

VEPESID KAPSÜL 50 mg

VEPESID KAPSÜL 50 mg VEPESID KAPSÜL 50 mg FORMÜLÜ VEPESID Kapsül, aktif madde olarak 50 mg etoposid ve bunun yanında koruyucu parabenler, titanyum dioksit ve demir oksit pigmenti içeren yumuşak jelatin kapsüldür. FARMAKOLOJİK

Detaylı

Hipersensitivite, Alevlenme Reaksiyonları ve Anaflaksi. Hem. Okan Duran Medikana internatinational. Ankara Hastanesi 19 Nisan 2014

Hipersensitivite, Alevlenme Reaksiyonları ve Anaflaksi. Hem. Okan Duran Medikana internatinational. Ankara Hastanesi 19 Nisan 2014 Hipersensitivite, Alevlenme Reaksiyonları ve Anaflaksi Hem. Okan Duran Medikana internatinational. Ankara Hastanesi 19 Nisan 2014 Hipersensitivite Fizyopatolojisi İmmün sistem kemoterapötik ya da biyoterapötik

Detaylı

Cytarabine DBL 100m g / ml Enjektabl Solüsyon

Cytarabine DBL 100m g / ml Enjektabl Solüsyon Cytarabine DBL 100m g / ml Enjektabl Solüsyon FORMÜLÜ 1 ml lik flakonda: Cytarabine 100 mg Enjeksiyonluk su k.m. 1 ml Solüsyon antimikrobiyal koruyucu içermez. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CARBOPLATİN-DEM 150 mg/15 ml i.v. infüzyon çözeltisi içeren flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. CARBOPLATİN-DEM 150 mg/15 ml i.v. infüzyon çözeltisi içeren flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI CARBOPLATİN-DEM 150 mg/15 ml i.v. infüzyon çözeltisi içeren flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her 1 ml sinde 10 mg karboplatin Yardımcı maddeler: Enjeksiyonluk su Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL FORMÜLÜ : Bir Yumuşak Kapsül ; B 1 vitamini 15 mg B 2 vitamini 15 mg B 6 vitamini 10 mg B 12 vitamini 10 mcg Nikotinamid 50 mg Kalsiyum Pantotenat 25 mg D-Biotin 0.15

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1-BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. Carboplatin-Teva, 450 mg/45 ml I.V.İnfüzyon İçin Konsantre Çözelti İçeren Flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1-BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. Carboplatin-Teva, 450 mg/45 ml I.V.İnfüzyon İçin Konsantre Çözelti İçeren Flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1-BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Carboplatin-Teva, 450 mg/45 ml I.V.İnfüzyon İçin Konsantre Çözelti İçeren Flakon 2-KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 450.0 mg Carboplatin ihtiva eder.

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. CARBODEX 50 mg/5 ml İ.V. infüzyon çözeltisi içeren flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her 1 m l sinde 10 mg karboplatin Yardımcı Maddeler: Enjeksiyonluk su. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

Ecz.Yücelen GÖNEN. Altunizade Hastanesi

Ecz.Yücelen GÖNEN. Altunizade Hastanesi Ecz.Yücelen GÖNEN Altunizade Hastanesi Kemoterapi İlaçları Sitotoksik Yüksek Riskli Yan etki insidansları yüksek Genel yan etkiler İlaca özgü yan etkiler Genel Yan Etkiler Alerjik reaksiyonlar Miyelosupresyon

Detaylı

PLATİNLERİN İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ. Prof. Dr. Gülten Tekuzman Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Medikal Onkoloji Bölümü

PLATİNLERİN İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ. Prof. Dr. Gülten Tekuzman Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Medikal Onkoloji Bölümü PLATİNLERİN İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ Prof. Dr. Gülten Tekuzman Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Medikal Onkoloji Bölümü Sisplatin-DNA adduktları a. Monofonksiyonel olarak guanine bağlanmış sisplatin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; Fenazon 45.52 mg Lidokain hidroklorür 11.38 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı

Detaylı

FARMAR ĠLAÇ, TEKSTĠL TĠCARET VE SANAYĠĠ ANONĠM ġġrketġ

FARMAR ĠLAÇ, TEKSTĠL TĠCARET VE SANAYĠĠ ANONĠM ġġrketġ Doxorubicin-DABUR 50 mg / 25 ml Ġ.V. Enjektabl Solüsyon içeren Flakon Steril / Apirojen FORMÜLÜ 25 ml lik bir flakon içeriği: Doksorubisin hidroklorür Sodyum klorür Disodyum edetat Hidroklorik asit Sodyum

Detaylı

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir;

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir; KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NAC 200 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Asetilsistein 200 mg Yardımcı madde(ler): Aspartam (E 951) Sodyum hidrojen karbonat

Detaylı

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır.

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT tablet 100 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ Pozoloji ve uygulama şekli Sadece berrak ve partikül içermeyen ampuller kullanılmalıdır.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ Pozoloji ve uygulama şekli Sadece berrak ve partikül içermeyen ampuller kullanılmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK % 0.9 10 ml Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sodyum klorür 9 mg/ml Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için

Detaylı

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RECBUTİN rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 g kremde; Etkin madde: Trimebutin baz Ruskogenin 58.00 mg 5.00 mg Yardımcı maddeler: Setostearil alkol

Detaylı

Pamidem 90 mg iv enjeksiyon için liyofilize toz, her flakonda 90 mg pamidronat disodyum ve 375 mg mannitol içerir.

Pamidem 90 mg iv enjeksiyon için liyofilize toz, her flakonda 90 mg pamidronat disodyum ve 375 mg mannitol içerir. Pamidem 90 mg I.V. Enjeksiyon için liyofilize toz içeren flakon FORMÜL Pamidem 90 mg iv enjeksiyon için liyofilize toz, her flakonda 90 mg pamidronat disodyum ve 375 mg mannitol içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Her 1 ml de etkin madde olarak 0.5 (%0.05) mg siklosporin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CARBODEX 450 mg/45 ml iv infüzyon çözeltisi içeren flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. CARBODEX 450 mg/45 ml iv infüzyon çözeltisi içeren flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI CARBODEX 450 mg/45 ml iv infüzyon çözeltisi içeren flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her 1 ml sinde 10 mg karboplatin Yardımcı Maddeler: Enjeksiyonluk su. Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Her 15 ml de, 200 mg Guaifenesin bulunur. Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: İhtiyol 2.00 g Yardımcı maddeler: Lanolin susuz (koyun) 2,00 g Yardımcı maddeler için

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. CARBOPLATİN-DEM 150 mg/15 ml i.v. infüzyon çözeltisi içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. CARBOPLATİN-DEM 150 mg/15 ml i.v. infüzyon çözeltisi içeren flakon 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ CARBOPLATİN-DEM 150 mg/15 ml i.v. infüzyon çözeltisi içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml sinde 10 mg karboplatin bulunur.

Detaylı

HYCAMTIN TM IV Liyofilize Toz İçeren Enjektabl Flakon Topotekan hidroklorür

HYCAMTIN TM IV Liyofilize Toz İçeren Enjektabl Flakon Topotekan hidroklorür HYCAMTIN TM IV Liyofilize Toz İçeren Enjektabl Flakon Topotekan hidroklorür FORMÜL Her bir flakon, 4 mg topotekana eşdeğer topotekan hidroklorür içerir. Yardımcı madde olarak 48.0 mg mannitol ve 20.0 mg

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. İRİNOCAM 20 mg/ml IV Perfüzyon İçin Enjektabl Steril Çözelti İçeren Flakon Damar içine (intravenöz) uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. İRİNOCAM 20 mg/ml IV Perfüzyon İçin Enjektabl Steril Çözelti İçeren Flakon Damar içine (intravenöz) uygulanır. KULLANMA TALİMATI İRİNOCAM 20 mg/ml IV Perfüzyon İçin Enjektabl Steril Çözelti İçeren Flakon Damar içine (intravenöz) uygulanır. Etkin madde: Her flakonda (1 ml) 20 mg irinotekan hidroklorür trihidrat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır.

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. TENOX KAPSÜL FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri Tenoksikam kuvvetli

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI DROGSAN SODYUM BĐKARBONAT % 8.4 Ampul Sadece damar içi kullanım içindir. Etkin madde Yardımcı maddeler : 10 ml lik ampul de 0.84 g sodyum bikarbonat içerir. : Enjeksiyonluk su Bu ilacı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 200 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz 175 mg Yardımcı

Detaylı

PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET

PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ Beher film tablet 5 mg finasterid ihtiva eder. Boyar maddeler: Sarı demir oksit, titanyum dioksit, indigo karmin aluminyum lake içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. GEMKO 1400 mg infüzyon için liyofilize toz içeren flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. GEMKO 1400 mg infüzyon için liyofilize toz içeren flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI GEMKO 1400 mg infüzyon için liyofilize toz içeren flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Gemsitabin hidroklorür 1667,470 mg (1400 mg gemsitabin e eşdeğer) Sodyum klorür 315 mg /35

Detaylı

Lokal Anestetikler ve Lokal Anestezi

Lokal Anestetikler ve Lokal Anestezi Plan Lokal Anestetikler ve Lokal Anestezi Dr. Cenker EKEN AÜTF Acil Tıp Anabilim Dalı Farmakoloji ve patofizyoloji Endikasyonlar Lokal anestezik ajanlar Lokal anestezi Giriş Halstead WS: Practical comments

Detaylı

Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, enjeksiyonluk su

Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, enjeksiyonluk su KULLANMA TALİMATI KEPLERON 4 mg / 2 ml IM Enjektabl Çözelti İçeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, enjeksiyonluk

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ZONTRON 8 mg/4ml I.V. enjektabl solüsyon içeren ampul Kasa veya damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ZONTRON 8 mg/4ml I.V. enjektabl solüsyon içeren ampul Kasa veya damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI ZONTRON 8 mg/4ml I.V. enjektabl solüsyon içeren ampul Kasa veya damar içine uygulanır. Etkin madde: Her ampulde (4ml); 8 mg ondansetron (hidroklorür dihidrat olarak) içerir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiyokolşikosid 4 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1. Terapötik endikasyonlar Hafif ve orta dereceli ağrı ve ateşin semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1. Terapötik endikasyonlar Hafif ve orta dereceli ağrı ve ateşin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PİROFEN FORTE SUPOZİTUAR 325 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Paracetamol 325 mg Yardımcı maddeler için bölüm 6.1 e bakınız. 3. FARMASÖTİK

Detaylı

MINIRIN Ampul 4 mcg/ml

MINIRIN Ampul 4 mcg/ml MINIRIN Ampul 4 mcg/ml FORMÜLÜ 1 ml lik ampulde: Desmopressin asetat.4 mcg (3.56 mcg desmopressin e eģdeğer) Sodyum klorür. k.m. Hidroklorik asit..(ph 4 e ayarlamak için k.m.) Enjeksiyonluk su. 1 ml FARMAKOLOJİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BATTICON Pomad 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 10.00 g Yardımcı Maddeler Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CARBOPLATIN KOÇAK 50 mg/ 5 ml IV İnfüzyon için Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. CARBOPLATIN KOÇAK 50 mg/ 5 ml IV İnfüzyon için Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI CARBOPLATIN KOÇAK 50 mg/ 5 ml IV İnfüzyon için Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her 1 ml sinde 10 mg karboplatin Yardımcı maddeler: Enjeksiyonluk su. Bu ilacı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PROCTO-GLYVENOL Supozituvar

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PROCTO-GLYVENOL Supozituvar 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTO-GLYVENOL Supozituvar KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir supozituvar (2 g), 400 mg tribenosid ve 40 mg lidokain içerir. Yardımcı

Detaylı

Fasturtec 7.5 mg/1 ml I.V. İnfüzyonluk Çözelti Için Toz İçeren Flakon ve Çözücü İçeren Ampul

Fasturtec 7.5 mg/1 ml I.V. İnfüzyonluk Çözelti Için Toz İçeren Flakon ve Çözücü İçeren Ampul Fasturtec 7.5 mg/1 ml I.V. İnfüzyonluk Çözelti Için Toz İçeren Flakon ve Çözücü İçeren Ampul İntravenöz İnfüzyon Steril - Apirojen FORMÜLÜ 5 ml de: Etkin madde çözeltisi: Rasburikaz 7.5 mg, Disodyum fosfat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI CARPLATU 150 mg/ 15 ml IV infüzyon çözeltisi içeren flakon Damar içine uygulanır. Steril-apirojen Etkin madde: Her 1 ml si 10 mg karboplatin içerir. Yardımcı maddeler: Enjeksiyonluk su

Detaylı

Arş.Gör.Dr. Ahmet UZUNDURUKAN

Arş.Gör.Dr. Ahmet UZUNDURUKAN LİTYUM LİTYUM İNTOKSİKASYONU Arş.Gör.Dr. Ahmet UZUNDURUKAN Arş.Gör.Dr. Ahmet UZUNDURUKAN Giriş Farmakokinetik Patofizyoloji İntoksikasyon Tedavi Takip-Taburculuk GİRİŞ Lityum, bipolar bozukluk akut manide

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. COLİSTİMCİN İ.M./İ.V. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Kas içine ya da damar içine enjekte edilir.

KULLANMA TALİMATI. COLİSTİMCİN İ.M./İ.V. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Kas içine ya da damar içine enjekte edilir. KULLANMA TALİMATI COLİSTİMCİN İ.M./İ.V. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Kas içine ya da damar içine enjekte edilir. Etkin madde: Her bir flakon 150 mg kolistin bazına eşdeğer

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CARBOPLATİN EBEWE 50 mg/5 ml i.v. infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CARBOPLATİN EBEWE 50 mg/5 ml i.v. infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CARBOPLATİN EBEWE 50 mg/5 ml i.v. infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml sinde 10 mg karboplatin

Detaylı

CARBOPLATIN-TEVA, 450 MG/45 ML İV

CARBOPLATIN-TEVA, 450 MG/45 ML İV CARBOPLATIN-TEVA, 450 MG/45 ML İV Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon FORMULÜ Herbir flakon içerisinde Carboplatin 450 mg (etken madde) Manitol 450 mg (yardımcı madde) Enjeksiyonluk su 45 ml (çözücü) bulunmaktadır.

Detaylı

Anzatax 150 mg / 25 ml Enjektabl Solüsyon İçeren Flakon

Anzatax 150 mg / 25 ml Enjektabl Solüsyon İçeren Flakon Prospektüs Anzatax 150 mg / 25 ml Enjektabl Solüsyon İçeren Flakon 1 Multidozluk Ambalaj FORMÜLÜ 25 ml lik bir flakon içeriği: Paklitaksel 150 mg Polioksil 35 kastor yağı 13.175 g Sitrik asit (susuz) 50

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CİSPLATİN EBEWE 10 mg/ 20 ml i.v. infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CİSPLATİN EBEWE 10 mg/ 20 ml i.v. infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ CİSPLATİN EBEWE 10 mg/ 20 ml i.v. infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 ml çözelti 0.5 mg sisplatin

Detaylı

Allerset 10 mg Film Tablet

Allerset 10 mg Film Tablet Allerset 10 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablette, 10 mg setirizin dihidroklorür; ayrıca boyar madde titan dioksit bulunur. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Allerset Tablet in

Detaylı

Epirubicin Ebewe 50 mg / 25 ml İnfüzyon hazırlamak için konsantre solüsyon içeren flakon Steril-Apirojen

Epirubicin Ebewe 50 mg / 25 ml İnfüzyon hazırlamak için konsantre solüsyon içeren flakon Steril-Apirojen Epirubicin Ebewe 50 mg / 25 ml İnfüzyon hazırlamak için konsantre solüsyon içeren flakon Steril-Apirojen UYARILAR 1. Uygulama sırasında damar dıģına kaçma olursa ciddi lokal doku nekrozu ortaya çıkabilir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. %0.9 NaCI, hacim tamamlayıcı olarak kullanılmaktadır.

KULLANMA TALİMATI. %0.9 NaCI, hacim tamamlayıcı olarak kullanılmaktadır. KULLANMA TALİMATI MON.NaF ( 18 F) 250 MBq /ml i.v. enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Damar içine uygulanır. Çözeltinin 1ml si kalibrasyon tarih ve saatinde 250 MBq (20,3 mci) /ml Sodyum florür ( 18 F)

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : 1 g STİLEX, etkin madde olarak 15 mg Mepiramin maleat, 15 mg Lidokain hidroklorür ve 50 mg Dekspantenol

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI EYESTIL 10 ml göz damlası 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde : 100 ml de : 0.150 g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı maddeler : Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Kapağı ters çevirerek tüp delinir ve yara üzerinde ince bir tabaka teşkil edecek şekilde MADÉCASSOL sürülür.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Kapağı ters çevirerek tüp delinir ve yara üzerinde ince bir tabaka teşkil edecek şekilde MADÉCASSOL sürülür. 1 KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MADECASSOL merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica nın titre edilmiş ekstresini içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. Madegsole %1 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. Madegsole %1 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Madegsole %1 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica'nın titre edilmiş ekstresini içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

Ursodeoksikolik asit düşük miktarlarda insan safrasında mevcuttur.

Ursodeoksikolik asit düşük miktarlarda insan safrasında mevcuttur. Ursofalk Süspansiyon FORMÜLÜ: Her 5 ml Ursofalk süspansiyon 250mg ursodeoksikolik asit içerir. Ayrıca koruyucu olarak benzoik asit, tatlandırıcı olarak gliserol, ksilitol ve sodyum siklamat, koku maddesi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PRESLON 1000 mg/4 ml İ.M./İ.V. Ampul Kas içine veya damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. PRESLON 1000 mg/4 ml İ.M./İ.V. Ampul Kas içine veya damar içine uygulanır. PRESLON 1000 mg/4 ml İ.M./İ.V. Ampul Kas içine veya damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir ampul 1000 mg sitikoline eşdeğer 1045.05 mg sitikolin sodyum içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BİOAK 5 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Biotin (Vitamin H)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BİOAK 5 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Biotin (Vitamin H) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BİOAK 5 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Biotin (Vitamin H) Yardımcı madde(ler): Laktoz anhidr 5,0 mg 48,5 mg Yardımcı maddeler için

Detaylı

NEOSTİGMİNE AMPUL FORMÜLÜ: FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ:

NEOSTİGMİNE AMPUL FORMÜLÜ: FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: NEOSTİGMİNE AMPUL FORMÜLÜ: 1 mi her bir ampulde : NEOSTĠGMĠN METĠLSULFAT 0.5 mg FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: NEOSTĠGMĠNE AMPUL, vücuttaki Kolinesteraz'ın etkenliğini engelleyici bir madde olan Neostigmin

Detaylı

ONKOLOJİDE İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ ORGAN YETMEZLİKLERİNDE ETKİLEŞİM

ONKOLOJİDE İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ ORGAN YETMEZLİKLERİNDE ETKİLEŞİM ONKOLOJİDE İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ ORGAN YETMEZLİKLERİNDE ETKİLEŞİM İlaç etkileşiminde rolü olan organlar Böbrek Karaciğer Akciğer GİS Kalp Organ fonksiyonlarının değerlendirilmesi Böbrek (üre, kreatinin, GFR)

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CISPLATIN DBL 50 mg / 50 ml Enjektabl Solüsyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CISPLATIN DBL 50 mg / 50 ml Enjektabl Solüsyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ CISPLATIN DBL 50 mg / 50 ml Enjektabl Solüsyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 50 ml infüzyon için konsantre çözelti: Sisplatin 50.00 mg Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tek dozluk (0.4 ml) flakon, 5.60 mg polivinil alkol ve 2.40 mg povidon içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tek dozluk (0.4 ml) flakon, 5.60 mg polivinil alkol ve 2.40 mg povidon içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NOVAQUA tek dozluk göz damlası KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tek dozluk (0.4 ml) flakon, 5.60 mg polivinil alkol ve 2.40 mg povidon içerir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BENLYSTA 120 mg IV İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz İçeren Flakon. Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. BENLYSTA 120 mg IV İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz İçeren Flakon. Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI BENLYSTA 120 mg IV İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Steril, Apirojen Etkin madde: Her flakonda 120 mg liyofilize belimumab Yardımcı maddeler:

Detaylı

PROSPEKTÜS DECAVİT YUMUŞAK KAPSÜL

PROSPEKTÜS DECAVİT YUMUŞAK KAPSÜL Multivitamin ve Mineral Kombinasyonu FORMÜLÜ : PROSPEKTÜS DECAVİT YUMUŞAK KAPSÜL 11 Vitamin Vitamin A 10.000 I.U Vitamin B 1 20 mg Vitamin B 2 5 mg Vitamin B 6 10 mg Vitamin B 12 0.005 mg Vitamin C 150

Detaylı

2x2=4 her koşulda doğru mudur? doğru yanıt hayır olabilir mi?

2x2=4 her koşulda doğru mudur? doğru yanıt hayır olabilir mi? ÇOCUKLARDA İLAÇ KULLANIMINDA FARMAKOKİNETİK VE FARMAKODİNAMİK FARKLILIKLAR 17.12.2004 ANKARA Prof.Dr. Aydın Erenmemişoğlu ÇOCUKLARDA İLAÇ KULLANIMINDA FARMAKOKİNETİK VE 2x2=4 her koşulda doğru mudur? doğru

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Nimesulide (mikronize) içermektedir. Yardımcı madde(ler): Laktoz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MUPHORAN, parenteral kullanım için seyreltilen (infüzyon) toz ve çözelti.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MUPHORAN, parenteral kullanım için seyreltilen (infüzyon) toz ve çözelti. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MUPHORAN, parenteral kullanım için seyreltilen (infüzyon) toz ve çözelti. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Fotemustine 208 mg Bileşen çözelti,

Detaylı

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2 CEFTĐNEX 300 mg FĐLM KAPLI TABLET FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 300 mg sefdinir, ayrıca boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLER: Farmakodinamik özellikleri: Ceftinex Tablet,

Detaylı

Epirubicin Ebewe 100 mg/50 ml, ı.v./intravesikal infuzyon için enjektabl solusyon içeren flakon

Epirubicin Ebewe 100 mg/50 ml, ı.v./intravesikal infuzyon için enjektabl solusyon içeren flakon Epirubicin Ebewe 100 mg/50 ml, ı.v./intravesikal infuzyon için enjektabl solusyon içeren flakon Formülü: Epirubisin hidroklorür Sodyum klorür Hidroklorik asit, dilüe Ġnjeksiyonluk su 100 mg 450 mg 3 mg

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MUSCOFLEX 4 mg/2 ml I.M. enjeksiyon için solüsyon içeren ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, enjeksiyonluk su

Detaylı

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir.

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. VERTİN 16 mg Tablet Ağızdan alınır Etkin madde Yardımcı maddeler : Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. : Mikrokristalize selüloz, mannitol, sitrik asit monohidrat, susuz kolloidal

Detaylı