PROSPEKTÜS LEVONAT 500 mg FİLM TABLET

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PROSPEKTÜS LEVONAT 500 mg FİLM TABLET"

Transkript

1 PROSPEKTÜS LEVONAT 500 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ: Bir film tablet 500 mg Levofloksasine eģdeğer miktarda Levofloksasin hemihidrat içerir. Boyar madde olarak:titanyum dioksit, kırmızı demiroksit, sarı demiroksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ FARMAKODİNAMİK ÖZELLİKLERİ Levofloksasin bir kinolon antibiyotiği olup rasemat formundaki ofloksasinin L-izomeridir. Ofloksasinin antibakteriyel aktivitesi L-izomerinden kaynaklanir. Levofloksasine diğer kinolonlarda olduğu gibi bakterilerin topoizomeraz IV ve DNA-giraz enzimlerini inhibe ederek antibakteriyel etkisini gösterir. Bu enzimler bakterilerde DNA kopyalanması, transkripsiyonu, onarımı ve rekombinasyonu için gereklidir. Levofloksasin in vitro grampozitif ve gram-negatif mikroorganizmaları kapsayan geniģ bir aktivite spektrumuna sahiptir. Bakterisid konsantrasyonları çoğunlukla bakteriyostatik konsantrasyonların hemen biraz üstündedir. Fluorokinolonlar yapıları ve etki mekanizmaları ile beta-laktam, aminoglikozid ve makrolid antibiyotiklerinden farklı olduğundan bu antibiyotiklere dirençli bakteriler levofloksasine duyarlı olabilir. Levofloksasine in vitro spontan mutasyon yoluyla rezistans çok nadirdir. Diğer kinolonlara dirençli bakteriler levofloksasine cevap verebilir. Levofloksasin aģağıdaki mikroorganizmaların çoğu suģlarına gerek in vitro, gerekse klinik enfeksiyonlarda aktif bulunmuģtur. (Bkz. ENDĠKASYONLAR bölümü) Aerobik gram-pozitif mikroorganizmalar Streptococcus pneumoniae(penisiline dirençli suģlar dahil) Streptococcus pyogenes Staphylococcus aureus (metisiline duyarlı suģlar) Staphyloccocus saprophyticus Enterococcus faecalis(ekseri suģlar ancak orta derecede duyarlıdır). Aerobik gram-negatif mikroorganizmalar Echerichia coli Enterobacter cloacae Haemophilus influenzae Klebsiella pneumoniae Legionella pneumophila Moraxella catarrhalis Proteus mirabilis Pseudomonas aeruginosa Diğer fluorokinolonlarda olduğu gibi levofloksasin tedavisi sırasında da Pseudomanas aeruginosa nın bazı suģları çabuk resistans kazanabilir.

2 Diğer mikroorganizmalar Chlamydia pneumoniae Mycoplasma pneumoniae AĢağıdaki mikroorganizmaların çoğu suģları için levofloksasinin minimal inhibitör konsantrasyonu ( MIC 90 ) 2 mcg/ ml nin altındadır. Ancak levofloksasinin bu mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonlarda etkinliği yeterli ve iyi kontrollü araģtırmalarla dokümante edilmiģ değildir. Aerobik gram-pozitif mikroorganizmalar Staphylococcus epidermidis (metisiline duyarlı suģlar) Streptococcus (Grup C/F) Streptococcus (Grup G) Streptococcus agalactiae Viridans grup streptokoklar Aerobik gram-negatif mikroorganizmalar Acinetobacter baumannii Acinetobacter calcoaceticus Acinetobacter iwoffii Bordatella pertussis Citrobacter (diversus) koseri Citrobacter freundii Enterobacter aerogenes Enterobacter sakazakii Klebsiella oxytoca Morganella morganii Pantoea (Enterobacter) agglomerans Proteus vulgaris Providencia rettgeri Providencia stuartii Pseudomonas fluorescens Serratia marcescens Anaerobik gram-pozitif mikroorganizmalar Clostridum perfiringens FARMAKOKİNETİK ÖZELLİKLERİ Absorpsiyon Levofloksasin oral yolla verildikten sonra çabuk ve hemen hemen tam olarak absorbe olur. Doruk plazma konsantrasyonları 1-2 saatte oluģur. 500 mg lık tablet Ģeklinde verildiğinde mutlak biyoyararlılığı % 99 dur. Levofloksasinin farmakokinetiği oral ve i.v dozlamadan sonra doğrusaldır ve değerler önceden kestirilebilir. Günde 500 mg yinelenen dozda verildiğinde kararlı durum 48 saatte oluģur. Günde bir kez 500 mg lık oral dozla doruk konsantrasyon 5.7 µg/ml, doz öncesi (trough) konsantrasyonlar 0,5 µg/ml dır. Levofloksasinin yemeklerden önce veya sonra alınması farmakokinetiğini önemli ölçüde etkilemez.

3 Dağılım Levokloksasinin tek veya yinelenen 500 mg lık dozlardan sora ortalama dağılım hacmi L dir. Bu da ilacın dokulara yaygın biçimde dağıldığını gösterir. Blister sıvısına çabuk ve yoğun biçimde geçer. Akciğer dokusundaki konsantrasyonu kandakinin 2-4 katıdır. In vitro plazma proteinlerine ( baģlıca albumine) % oranında bağlanır. Metabolizma Levofloksasin plazma ve idrarda stereokimyasal olarak stabildir ve d-enantiomerine dönüģmez. Verilen bir oral dozun % 87 si 48 saat içinde değiģmeden idrarla çıkar, % 4 ü ise 72 saat içinde değiģmeden feçes ile çıkar. Verilen bir dozun % 5 den azı desmetil ve N-oksit metabolitleri Ģeklinde idrarla atılır. Bu metabolitlerin önemli farmakolojik aktiviteleri yoktur. Atılım Levofloksasinin büyük kısmı değiģime uğramadan idrarla vücuttan atılır. Plazma terminal eliminasyon yarı ömrü 6-8 saattir. Total vücut klerensi ml/dak ve renal klerensi ml/ dak dır. Renal klerensin glomerüler filtrasyonun üstünde olması tübüler sekresyonun varlığını gösterir. Levofloksasin ile simetidin birlikte verilirse renal klerens % 24 azalır, probenesid verilirse % 35 azalır. Bu da tübüler sekresyonun proksimal tübüllerden yapıldığını gösterir. Özel hasta grupları Geriyatrik hastalar: Levofloksasinin farmakokinetiği genç ve yaģlı hastalarda önemli bir farklılık göstermez. YaĢlılarda doz ayarlaması gerekmez. Pediyatrik hastalar: Levofloksasin farmakokinetiği çocuklarda araģtırılmamıģtır. Cinsiyet: Levofloksasin kinetiği erkek ve kadın hastalarda farklılık göstermez. Irk: Irkın levofloksasin farmakokinetiği üzerinde etkisi yoktur. Böbrek yetmezliği: Böbrek fonksiyonu azalmıģ kimselerde (kreatinin klerensi 80 ml/dak) levofloksasinin renal klerensi azalır ve plazma eliminasyon yarı ömrü uzar. Böyle hastalarda ilaç birikimini önlemek için doz azaltılmalıdır. Ne hemodiyaliz, ne de sürekli ambulatuvar peritoneal diyalizle levofloksasin vücuttan uzaklaģtırılamaz. Bunun için de hemodiyaliz veya peritoneal diyalizden sonra bir levofloksasin dozu verilmesine gerek yoktur. Bakteriyel enfeksiyon: Enfeksiyonu olan kimselerde levofloksasin farmakokinetiği sağlıklı insanlardakinden farklı değildir. ENDİKASYONLARI LEVONAT 18 yaģından büyük eriģkinlerde aģağıda gösterilen bakterilerin duyarlı suģlarının neden olduğu hafif, orta ve ağır enfeksiyonların tedavisi için endikedir. Akut maksiler sinüzit: Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae ve Moraxella catarrhalis kaynaklı. Kronik bronşitin akut bakteriyel alevlenmeleri: Staphyloccous aureus, Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae ve Moraxella catarrhalis kaynaklı.

4 Hastaneden kazanılan pnömoni : Metisiline duyarlı Staphylococcus aureus,streptococcus pneumoniae,serratia marcesens,escherichia coli,klebsiella pneumoniae,haemophilus influenzae veya Streptococcus pneumoniae kaynaklı.klinik endikasyonu varsa ek tedavi uygulanmalıdır.pseudomonas aeruginosa tanımlanmıģsa veya olasılığı yüksekse bir antipseudomonal beta-laktam antibiyotiği ile kombinasyon tedavisi önerilir. Çevreden kazanılan pnömoni: Staphyloccocus aureus, Streptococcuc pneumoniae (penisiline dirençli (MĠC 2mcg/ml) suģlar dahil, Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Klebsiella pneumoniae, Moraxella catarrhalis, Chlamydia pneumoniae, Legionella pneumophila ve Mycoplasma pneumoniae kaynaklı. Komplikasyonlu deri ve eklentileri enfeksiyonları : Metisiline duyarlı Staphylococcus aureus, Enterococcus faecalis,streptococcus pyogenes veya Proteus mirabilis kaynaklı. Komplikasyonsuz deri ve eklentileri enfeksiyonları: (Hafif ve orta ağırlıkta) Staphyloccus aureus ve Streptoccus pyogenes in neden olduğu abse, sellülit, füronkül, impetigo, piyoderma ve yara enfeksiyonları. Kronik bakteriyel prostatit : Escherichia coli,enterococcus faecalis veya Staphylococcus epidermidis kaynaklı. Komplikasyonlu idrar yolları enfeksiyonları: (Hafif ve orta Ģiddette), Enteroccus faecalis, Enterobacter cloacae, Esherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Protues mirabilis ve Pseudomonas aeruginosa kaynaklı. Akut piyelonefrit: Escherichia coli nin neden olduğu hafif veya orta Ģiddetli piyelonefrit Komplikasyonsuz idrar yolları enfeksiyonları: (Hafif veya orta Ģiddette): Esherichia coli, Klebsiella pneumoniae ve Staphylococcus saprophyticus kaynaklı. KONTRENDIKASYONLARI Levonat, levofloksasine, fluorokinolon bileģiklerine ve tabletteki maddelerden herhangi birine karģı aģırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. UYARILAR / ÖNLEMLER UYARILAR Levofloksasinin pediyatrik hastalarda, 18 yaşın altındaki gençlerde, gebelikte ve emziren annelerde etkili ve güvenli bir biçimde kullanılabileceği belirlenmiş değildir. Fluorokinolonlar geliģmeleri tamamlanmıģ hayvanların ağırlık taģıyan eklemlerinde erozyon ve artropatiye neden olabilmektedir. Levofloksasin ve diğer kinolonlar konvulsiyonlar ve toksik psikoza neden olabilir. Bu intrakraniyal basınç artmasına ve merkezi sinir sistemi uyarılmasına bağlıdır. Böyle hastalarda ilaç kesilmeli ve uygun tedavi yapılmalıdır. Levonat konvulsiyon geçiren ya da konvulsiyon yapabilecek hastalığı olanlarda dikkatle kullanılmalıdır. Fluorokinolonlar ve levofloksasin kullanımı sırasında ağır ve bazen ölümcül olabilen anafilaktik reaksiyonlar bildirilmiģtir. En ufak alerji belirtisinde ilaç derhal kesilmelidir. Bu reaksiyonların tedavisinde adrenalin, oksijen, intravenöz solüsyonlar, kortikosteroider, antihistaminler, vazopressör aminler gereklidir. Solunum yolları açık tutulmalıdır.

5 Fluorokinolon tedavisi sırasında görülebilen bazen alerjiye bağlı, bazen etiyolojisi bilinmeyen ciddi ve bazen ölümcül olabilen reaksiyonlar bildirilmiģtir. Bunlar: toksik epidermal nekroliz, Stevens- Johnson sendromu, vaskülit, akut intertisyel nefrit, hepatit, anemi ve lökopeni gibi reaksiyonlardır. Ġlk hipersenstivite belirtisinde ilaç kesilmeli ve uygun tedavi yapılmalıdır. Levofloksasin de dahil bütün antibakteriyel ilaçlarda tedavi sırasında psöodomembranöz kolit görülebilir. Bunun nedeni Clostridium difficile nin salgıladığı bir toksindir. Hafif vakalar ilacın kesilmesiyle düzelebilir. Ağır vakalarda iv sıvı ve elektrolitler, protein desteği ve C. difficile ye karģı etkili bir antibiyotik gereklidir. Kinolonlarla tedavi sırasında omuz, el ve AĢil tendonlarında kopma bildirilmiģtir. Tendonlarında ağrı ve iltihap belirtleri olan hastalarda ilaç kesilmeli ve tendinit veya tendon kopması olmadığı belirlenene kadar hasta fiziksel aktiviteden kaçınmalıdır. Uzun QT sendromu/torsades de Pointes e neden olabilir. Bu nedenle tanısı konmuģ veya Ģüpheli konjenital uzamıģ QT sendromu veya Torsades de Pointes hastalarında kullanılmamalıdır. ÖNLEMLER Böbrek fonksiyonu azalmıģsa (kreatinin klerensi 80 ml/dak) birikmeyi önlemek için levofloksasin dikkatle ve doz azaltılarak kullanılmalıdır. Kinolon grubu ilaçlarla tedavi görenlerde orta derecede ve Ģiddetli fototoksisite reaksiyonları bildirilmiģtir. Hernekadar bunlar çok nadirse de (%0.1 den az) gün ıģığında fazla kalmaktan kaçınmalıdır. Levonat konvulsiyonlara neden olabilicek hastalıklarda (serebral ateroskleroz, epilepsi) dikkatle kullanılmalıdır. Diğer kinolonlarda olduğu gibi levofloksasinle de özellikle diyabetik hastalarda hipoglisemi veya hiperglisemi görülebilir. Bu hastalarda plazma glukoz düzeyleri yakından izlenmelidir. Aritmi riskini azaltmak için hipokalemi veya ağır bradikardisi olan veya klass II antiaritmik ilaçlar alanlarda Levonat kullanmaktan kaçınmalıdır. Bütün güçlü antimikrobiyal ilaçlarda olduğu gibi levofloksasin tedavisi sırasında da renal, hepatik ve hematopoetik sistem fonksiyonları periyodik olarak değerlendirilmelidir. Gebelik ve Laktasyonda Kullanım Gebelikte kullanım: Gebelik Kategorisi C Deneysel araģtırmalarda levofloksasinin teratojenik etkisi görülmemiģtir. Ġnsanlarda yapılmıģ yeterli ve iyi kontrollü araģtırma bulunmamaktadır. Levonat gebelikte ancak anne için olası faydaları fetus için olası risklerden üstünse kullanılmalıdır. Laktasyonda kulanım: Levofloksasinin anne sütüne geçmesi olasıdır. Emziren anneler ya emzirmeyi ya da levofloksasin tedavisini bırakmalıdır. Pediyatrik hastalarda kullanım Levofloksasinin pediyatrik hastalarda etkili ve güvenli kullanımı kesin olarak belirlenmiģ değildir. Geriyatrik hastalarda kullanım Genç ve yaģlı hastalar arasında levoflkosasinin etkinliği, güvencesi ve farmakokinetiğinde bir fark görülmemiģtir.

6 Araç ve makine kullanma üzerine etkisi Levofloksasinin tedavisi sırasında görülen bazı yan etkiler hastanın konsantrasyon refleks ve reaksiyon yeteneklerini azaltabileceğinden, bu yeteneklerin özellikle önemli olduğu motorlu taģıt aracı veya iģ makinasi kullanımı gibi durumlarda risk oluģturabilir. YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER Klinik araģtırmalarda levofloksasin ile ilgili olarak bildirilen yan etkilerin sıklığı % 6.2 dir. Hastaların % 3.4 ü yan etki nedeniyle tedaviyi bırakmıģtır. Ġlaçla ilgileri olması muhtemel yan etkiler Ģunlardır. Bulantı % 1.3 Tat bozukluğu % 0.2 Ġshal % 1.1 Kusma %.0.1 Vaginitis % 0.7 Anoreksi %.0.1 KaĢıntı % 0.5 Anksiyete %.0.1 Karınağrısı % 0.4 Konstipasyon %.0.1 BaĢta hafiflik %.0.4 Ödem %.0.1 Flatulans %.0.4 Yorgunluk %.0.1 Deri döküntüsü%.0.4 Fungal enfeksiyon %.0.1 Dispepsi %.0.3 BaĢağrısı %.0.1 Genital moniliaz%.0.3 AĢırı terleme %.0.1 Ġnsomni %.0.3 Uyku bozukluğu %.0.1 Lökore %.0.1 Tremor %.0.1 Kırıklık %.0.1 Ürtiker %.0.1 Sinirlilik %.0.1 Klinik araģtırmalarda ilaçla ilgileri olsun olmasın % 3 ün üstünde bir sıklıkla bildirilen yan etkiler Ģunlardır. Bulantı % 7.1, baģağrısı % 6.4, diyare % 5.6, insomni % 4. Klinik araģtırmalarda ilaçla ilgileri olsun olmasın % 1-3 arası bir sıklıkla bildirilen yan etkiler Ģunlardır: Konstipasyon % 2.9, baģta hafiflik % 2.7 karınağrısı % 2.6, dispepsi % 2.5, kusma % 2.1, deri döküntüsü % 1.7, flatulans % 1.6, vaginitis % 1.6, kaģıntı % 1.5, yorgunluk % 1.3, sırt ağrısı % 1.2, ağrı % 1.2, göğüs ağrısı % 1.1, farenjit % 1.1, rinit % 1, tat bozuklugu % 1.0. Klinik araģtırmalarda levofloksasin ile ilgili olsun olmasın, aģağıdaki yan etkiler % arasında görülmüģtür. Anoreksi, anksiyete, artralji, öksürük, ağız kuruluğu, dispne, iģitme bozuklukları, ödem, ateģ, fungal enfeksiyon, genital pruritus, terlemede artıģ, deri hastalığı, somnolans. BEKLENMEDĠK BĠR ETKĠ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAġVURUNUZ. İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ Metal katyonları Her ne kadar levofloksasinin kelat bileģikleri yapma etkisi diğer kinalonlardan az ise de antasidlerdeki aluminyum, magnezyum, mültivitaminlerdeki çinko ve demir bileģikleri ile kelat kompleksleri oluģturur ve absropsiyonu azalarak plazma düzeyleri düģer. Ayrıca sukralfat ve didanozin, levofloksasin absorpisyonunu azaltır. Bu ilaçlar levofloksasinden 2 saat önce veya sonra alınmalıdır.

7 Teofilin Gönüllüler üzerinde yapılan araģtırmalarda teofilin ve levofloksasin birbirlerinin farmakokinetiğini etkilememiģtir. Ancak diğer kinolanlar teofilin kan düzeylerini yükselterek toksisitesinde artıģa neden olabilmektedir. Bundan ötürü iki ilaç birlikte kullanıldığında teofilin düzeyleri yakından izlenmeli gerekiyorsa dozu ayarlanmalıdır. Varfarin Sağlıklı gönüllülerde varfarin ve levofloksasin, birbirlerinin farmakokinetiğini etkilememiģtir. Ancak klinikte iki ilaç birlikte kullanıldığında protrombin zamanının uzadığı ve bazen kanama vakaları bildirilmiģtir. Eğer levofloksasin varfarin ile birlikte kullanılacaksa hasta protrombin zamanı, Enternasyonal Normalize Rasyo (INR) gibi antikoagülasyon testleri ile yakından izlenmelidir. Siklosporin Levofloksasin siklosporin ile birlikte kullanıldığında klinikte önemli olabilecek bir etkileģim bildirilmemiģtir. Digoksin Sağlıklı gönüllülerde digoksin ve levofloksasin birbirinin farmakokinetiğini etkilememiģtir. Bu iki ilaç birlikte kullanıldığında doz ayarlaması gerekmez. Probenesid ve Simetidin Bu ilaçlar levofloksasinin eğri altında kalan alan (EEA) ını arttırır, eliminasyon yarı ömrünü uzatır, klerensini azaltır. Bu değiģmeler istatistik olarak anlamlı ise de klinikte doz ayarlamasını gerektirecek ölçüde yüksek değildir. Non-steroidal antiinflamatuvar ilaçlar Bu ilaçlar levofloksasin ile birlikte verildiğinde merkezi sinir sistemi stimülasyonu ve konvülsiyon riski fazlalaģır. Antidiyabetik ilaçlar Kinolonlar antidiyabetik ilaç alan bir hastaya verildiğinde kanda glukoz düzeyinde değiģmeler, hipoglisemi ve hiperglisemi bildirilmiģtir. Bu iki grup ilacı birlikte kullananlarda kanda glukoz düzeyi yakından izlenmelidir. KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU Böbrek fonksiyonları normal olan hastalarda (kreatinin klerensi 80 ml / dak) oral yolla levofloksasin tedavisi için doz Ģeması aģağıda gösterilmiģtir. Enfeksiyon Birim Doz Doz aralığı Tedavi Süresi Günlük doz Kronik bronģitin akut 500 mg 24 saat 7 gün 500 mg bakteriyel alevlenmeleri Çevreden kazanılan pnömoni 500 mg 24 saat 7-14 gün 500 mg Akut maksiler sinüzit 500 mg 24 saat gün 500 mg Komplikasyonsuz deri ve 500 mg 24 saat 7-10 gün 500 mg eklentileri enfeksiyonları Komplikasyonlu idrar 250 mg 24 saat 10 gün 250 mg yollari enfeksiyonları Akut piyelonefrit 250 mg 24 saat 10 gün 250 mg Komplikasyonsuz idrar 250 mg 24 saat 3 gün 250 mg yolları enfeksiyonları

8 Böbrek fonksiyonu azalmıģ (kreatinin klerensi 80 ml/dak) hastalarda aģağıdaki doz Ģeması uygulanmalıdır: Renal fonksiyon BaĢlangıç dozu Sonraki dozlar Kronik bronģitin akut alevlenmeleri, Çevreden kazanılan pnömoni, Akut maksiler sinüzit Komplikasyonsuz deri ve eklentileri enfeksiyonları Kreatinin klerensi ml/dak Doz ayarlaması gerekmez. Kreatinin klerensi ml/dak 500 mg 250 mg/24 saat Kreatinin klerensi ml/dak 500 mg 250 mg/48 saat Hemodiyaliz 500 mg 250 mg/48 saat Kronik ambulatuvar 500 mg 250 mg/48 saat peritoneal diyaliz Komplikasyonsuz idrar yolları enfeksiyonları, akut piyelonefrit Kreatinin klerensi 20 ml/dak Doz ayarlaması gerekmez Kreatinin klerensi ml/dk 250 mg 250 mg/48 saat Komplikasyonsuz idrar Doz ayarlaması gerekmez. yolları enfeksiyonları Levonat tabletleri magnezyum, aluminyum içeren antiasidlerden, çinko ve demir içeren preparatlardan, sukralfat ve didanosin den en az 2 saat önce veya 2 saat sonra alınmalıdır. DOZ AŞIMI Levofloksasinin akut toksisitesi düģüktür. Doz aģımı hallerinde hastanın midesi boģaltılmalıdır. Daha sora gerekiyorsa semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanır. Levofloksasin hemodiyaliz veya peritoneal diyalizle etkili bir Ģeklide vücuttan uzaklaģtırılamaz. Levofloksasin için bir antidot bilinmemektedir. SAKLAMA KOŞULLARI Çocukların göremeyeceği ve eriģemeyeceği yerlerde ve ambalajında, 25 C nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE AMBALAJ MUHTEVASI Her biri 500 mg Levofloksasin içeren 7 film tabletlik ambalajlarda. RUHSAT TARİHİ : RUHSAT NO : 212/79 RUHSAT SAHİBİ : Atabay Kimya San. ve Tic. A.ġ. Acıbadem Köftüncü Sokak No: Kadıköy / ĠSTANBUL ÜRETİM YERİ Reçete ile satılır. Prospektüs Onay Tarihi : : Atabay Ġlaç Fab. A.ġ. Acıbadem Köftüncü Sokak No: Kadıköy / ĠSTANBUL

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2 CEFTĐNEX 300 mg FĐLM KAPLI TABLET FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 300 mg sefdinir, ayrıca boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLER: Farmakodinamik özellikleri: Ceftinex Tablet,

Detaylı

4.2.Pozoloji ve uygulama şekli. Sayfa 1 / 11

4.2.Pozoloji ve uygulama şekli. Sayfa 1 / 11 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FLOXĠLEVO 500 mg/100 ml IV ENFÜZYON ÇÖZELTĠSĠ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 100 ml enfüzyon çözeltisi, 500 mg Levofloxacin e eģdeğer, Levofloxacin Hemihydrate içermektedir.

Detaylı

FORMÜLÜ Her film tablet 500 mg levofloksasine eşdeğer 512,46 mg levofloksasin hemihidrat ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir.

FORMÜLÜ Her film tablet 500 mg levofloksasine eşdeğer 512,46 mg levofloksasin hemihidrat ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. RAVĠVO 500 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her film tablet 500 mg levofloksasine eşdeğer 512,46 mg levofloksasin hemihidrat ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik

Detaylı

Levofloksasin oral ve intravenöz uygulamaya mahsus, sentetik, florokinolon türevi, geniş spektrumlu bir antibakteriyeldir.

Levofloksasin oral ve intravenöz uygulamaya mahsus, sentetik, florokinolon türevi, geniş spektrumlu bir antibakteriyeldir. Tavanic 500mg Filmtablet FORMÜLÜ: Her filmtablet, 500 mg levofloksasin'e eşdeğerde 512.46 mg levofloksasin hemihidrat, boyar madde titanyum dioksit (E171), sarı demir oksit (E 172) ve kırmızı demir oksit

Detaylı

CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz

CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz FORMÜLÜ: Her 5 ml süspansiyon; 125 mg sefdinir ayrıca koruyucu olarak sodyum benzoat, aroma verici olarak çilek ve krema aroması içerir. FARMAKOLOJİK

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. Prostatit: Escherichia coli, Enterococcus faecalis ya da Stapylococcus epidermidis in neden olduğu

ÜRÜN BİLGİSİ. Prostatit: Escherichia coli, Enterococcus faecalis ya da Stapylococcus epidermidis in neden olduğu 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ LEVOXIMED 500 mg/100 ml IV İnfüzyon için Çözelti İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Levofloksasin 500 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR LEVOXIMED iv, levofloksasine duyarlı mikroorganizmaların

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. LEVONİDİN duyarlı mikroorganizmaların etken olduğu aşağıda belirtilen erişkinlerdeki enfeksiyonların tedavisinde endikedir:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. LEVONİDİN duyarlı mikroorganizmaların etken olduğu aşağıda belirtilen erişkinlerdeki enfeksiyonların tedavisinde endikedir: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LEVONİDİN 750 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Levofloksasin hemihidrat (750 mg levofloksasine eşdeğer) Yardımcı maddeler: Kroskarmeloz

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. Akut sinüzit Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae veya Moraxella catarrhalis in neden olduğu

ÜRÜN BİLGİSİ. Akut sinüzit Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae veya Moraxella catarrhalis in neden olduğu 1. ÜRÜN ADI LEVOXİMED 250 mg Film Kaplı Tablet ÜRÜN BİLGİSİ 2. BİLEŞİM Etkin madde: Levofloksasin 250 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR LEVOXİMED film tablet levofloksasine duyarlı mikroorganizmaların etken

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin maddeler: Levofloksasin Hemihidrat 768,45 mg (750 mg levofloksasine eşdeğer)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin maddeler: Levofloksasin Hemihidrat 768,45 mg (750 mg levofloksasine eşdeğer) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI İNFECUR 750 mg film tablet 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin maddeler: Levofloksasin Hemihidrat 768,45 mg (750 mg levofloksasine eşdeğer) Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. LEFOSİN 500 mg Film Kaplı Tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. LEFOSİN 500 mg Film Kaplı Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LEFOSİN 500 mg Film Kaplı Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Levofloksasin Hemihidrat 512.460 mg (500 mg levofloksasine eşdeğer) Yardımcı

Detaylı

PROSPEKTÜS ZYMAR % 0.3 GÖZ DAMLASI STERİL

PROSPEKTÜS ZYMAR % 0.3 GÖZ DAMLASI STERİL PROSPEKTÜS ZYMAR % 0.3 GÖZ DAMLASI STERİL FORMÜL: 1 ml solüsyon etken madde olarak % 0.3 gatifloksasin (3.0 mg/ml), koruyucu madde olarak % 0.005 benzalkonyum klorür, yardımcı madde olarak % 0.01 edetat

Detaylı

CECLOR MR 375 mg Film Tablet

CECLOR MR 375 mg Film Tablet CECLOR MR 375 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her film tablet, 375 mg sefaklora eşdeğer miktarda sefaklor monohidrat içerir. Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit E171 ve indigo karmin alüminyum lake E132 FARMAKOLOJİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORMU Film tablet Beyaz ile beyazımsı renkte, yuvarlak, konkav film tabletlerdir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORMU Film tablet Beyaz ile beyazımsı renkte, yuvarlak, konkav film tabletlerdir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MENOCTYL 40 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Otilonyum bromür 40 mg Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat 28 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NEVOTEK 750 mg film tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NEVOTEK 750 mg film tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NEVOTEK 750 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : Her film tablet 750 mg levofloksasine eşdeğer levofloksasin hemihidrat içerir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI. AKSEF 750 mg IM/IV enjektabl toz içeren flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI. AKSEF 750 mg IM/IV enjektabl toz içeren flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI AKSEF 750 mg IM/IV enjektabl toz içeren flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Sefuroksim (sodyum olarak) 750 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml de; Amoksisilin Klavulanik asit 250.00 mg 62.5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. SPRAMAX 1.5 M.I.U film kaplı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her kaplanmış tablet; 1.500.000 IU Spiramisin içerir. Yardımcı maddeler: Hidroksipropil selüloz, Prejelatinize Mısır Nişastası,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MEDOTİLİN 1000 mg/4ml İ.M./İ.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MEDOTİLİN 1000 mg/4ml İ.M./İ.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MEDOTİLİN 1000 mg/4ml İ.M./İ.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Madde: Her bir ampul 1000 mg Kolin alfoskerat a

Detaylı

VOLEFLOK 500 mg/100ml l.v. Ġnfüzyon Ġçin Solüsyon Ġçeren Flakon Steril, apirojen

VOLEFLOK 500 mg/100ml l.v. Ġnfüzyon Ġçin Solüsyon Ġçeren Flakon Steril, apirojen VOLEFLOK 500 mg/100ml l.v. Ġnfüzyon Ġçin Solüsyon Ġçeren Flakon Steril, apirojen FORMÜL : 100 ml infüzyon çözeltisi 500 mg levofloksasine eşdeğer 512.46 mg levofloksasin hemihidrat, 900 mg sodyum klorür,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBI ÜRÜNÜN ADI LİEVO 750 mg film kaplı tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBI ÜRÜNÜN ADI LİEVO 750 mg film kaplı tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Madde: 1. BEŞERİ TIBBI ÜRÜNÜN ADI LİEVO 750 mg film kaplı tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Madde: Levofloksasin Hemihidrat (750 mg levofloksasine eşdeğer) 768.69 mg Yardımcı Maddeler:

Detaylı

AUGMENTIN TM ES 600/42.9MG

AUGMENTIN TM ES 600/42.9MG AUGMENTIN TM ES 600/42.9MG FORMÜLÜ Augmentin ES 600/42.9 mg Oral Süspansiyon, her 5ml de 600 mg amoksisilin aktivitesine eşdeğer amoksisilin trihidrat, 42.9 mg klavulanik asit aktivitesine eşdeğer potasyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI. LACDIGEST 2250 u/tab Çiğneme Tableti 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI. LACDIGEST 2250 u/tab Çiğneme Tableti 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ LACDIGEST 2250 u/tab Çiğneme Tableti 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Her bir çiğneme tableti 2250 ünite tilaktaz içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

CİPRO 750 mg FİLM TABLET

CİPRO 750 mg FİLM TABLET CİPRO 750 mg FİLM TABLET Her film tablet ; 750 mg Siprofloksasin e eşdeğer Siprofloksasin HCl içerir. Boyar madde olarak; Titanyum dioksit kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir çiğneme tableti 725 mg (250 mg baza eşdeğer) Pirantel pamoat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir çiğneme tableti 725 mg (250 mg baza eşdeğer) Pirantel pamoat içerir. KULLANMA TALİMATI KONTİL çiğneme tableti Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir çiğneme tableti 725 mg (250 mg baza eşdeğer) Pirantel pamoat içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum siklamat, povidon K-30, sukroz,

Detaylı

LEVONİDİN 500 mg FİLM TABLET

LEVONİDİN 500 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS ÖRNEĞİ: LEVONİDİN 500 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ: Her film tablet, 500mg levofloksasine eşdeğer 512.30mg levofloksasin hemihidrat, boyar madde titanyum dioksit, sarı demiroksit içerir. FARMAKOLOJİK

Detaylı

Tavanic 500 mg i.v. Enfüzyon çözeltisi

Tavanic 500 mg i.v. Enfüzyon çözeltisi Tavanic 500 mg i.v. Enfüzyon çözeltisi FORMÜLÜ 100 ml enfüzyon çözeltisi; 500mg levofloksasine eşdeğerde 512.48 mg levofloksasin hemihidrat, 900mg sodyumklorür, 140mg hidroklorik asit, ad. ph= 4.8 sodyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. Tablet. Bir yüzü çentikli beyaz ila beyaza yakın kapsül şeklinde tablet.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. Tablet. Bir yüzü çentikli beyaz ila beyaza yakın kapsül şeklinde tablet. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMİNESS-N film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her tablet; 45 mg L-Histidin, 60 mg L-İzolösin, 90 mg L-Lösin, 96 mg L- Lizin asetat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. RAVİVO 500mg/100ml IV İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. RAVİVO 500mg/100ml IV İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ RAVİVO 500mg/100ml IV İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 100 ml infüzyon çözeltisinde: Levofloksasin : 500 mg

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Başlıkları yer almaktadır.

KULLANMA TALİMATI. Başlıkları yer almaktadır. KULLANMA TALİMATI LEFOSİN 500 mg film kaplı tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: 500 mg levofloksasine eşdeğer 512.460 mg levofloksasin hemihidrat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz, hidroksipropil

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FLOXĠLEVO 500 mg FĠLM TABLET 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir film tablet, 500 mg Levofloxacin e eģdeğer, Levofloxacin Hemihydrate içermektedir. Yardımcı maddeler için,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEC 1000 mg efervesan tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEC 1000 mg efervesan tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEC 1000 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Sefaklor monohidrat 1047,12 mg (1000 mg Sefaklor a eşdeğer) Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin maddeler : Levofloksasin Hemihidrat (500 mg levofloksasine eşdeğer)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin maddeler : Levofloksasin Hemihidrat (500 mg levofloksasine eşdeğer) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CRAVİT 500 mg film tablet 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler : Levofloksasin Hemihidrat (500 mg levofloksasine eşdeğer) 512.460 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. LEVONĐDĐN, levofloksasine duyarlı mikroorganizmalara bağlı aşağıda belirtilen erişkinlerdeki enfeksiyonların tedavisinde endikedir:

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. LEVONĐDĐN, levofloksasine duyarlı mikroorganizmalara bağlı aşağıda belirtilen erişkinlerdeki enfeksiyonların tedavisinde endikedir: KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI LEVONĐDĐN 500 mg Film Tablet 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Levofloksasin hemihidrat (500 mg levofloksasine eşdeğer) Yardımcı maddeler: Kroskarmeloz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. IV infüzyon için çözelti Şeffaf flakona doldurulmuş steril, berrak ve sarı renkli çözelti

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. IV infüzyon için çözelti Şeffaf flakona doldurulmuş steril, berrak ve sarı renkli çözelti 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ ACOMET 500 mg/100 ml IV infüzyon için çözelti içeren flakon Steril-Apirojen 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 100 ml infüzyon çözeltisinde: Levofloksasin...500

Detaylı

ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin

ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin FORMÜLÜ: Hazırlanmış süspansiyon her 5 ml sinde (1 ölçek) 100 mg Sefiksim (Koruyucu; Sodyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Günde 1-3 kez, ağrılı bölgedeki cilt üzerine ince bir tabaka halinde sürülür, emilimine yardımcı olmak için hafifçe masaj yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Günde 1-3 kez, ağrılı bölgedeki cilt üzerine ince bir tabaka halinde sürülür, emilimine yardımcı olmak için hafifçe masaj yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FASTJEL %2.5 jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g jel 25 mg ketoprofen içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı maddeler için bkz. 6.1. 3. FARMASÖTİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ESANSİYEL AMİNO ASİT ORAL Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ESANSİYEL AMİNO ASİT ORAL Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ESANSİYEL AMİNO ASİT ORAL Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 tablet içeriği : L-izolösin 59 mg L-lösin 89 mg L-lizin 75 mg = lizin asetat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Oral süspansiyon için granül Pembe renkli, akışkan, karakteristik çilek kokulu toz granül.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Oral süspansiyon için granül Pembe renkli, akışkan, karakteristik çilek kokulu toz granül. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CECLOR 250 mg/5ml Oral Süspansiyon İçin Granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefaklor monohidrat 262.5 mg/5 ml (250 mg sefaklora eşdeğer )

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her saşe1200 mg asetilsistein içerir. Yardımcı maddeler: Beta karoten, aspartam, sorbitol ve portakal aroması içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her saşe1200 mg asetilsistein içerir. Yardımcı maddeler: Beta karoten, aspartam, sorbitol ve portakal aroması içerir. KULLANMA TALİMATI ASİST 1200 mg toz içeren saşe Ağızdan alınır. Etkin madde: Her saşe1200 mg asetilsistein içerir. Yardımcı maddeler: Beta karoten, aspartam, sorbitol ve portakal aroması içerir. Bu ilacı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

Targocid 200 mg i.m./i.v. Enjektabl flakon

Targocid 200 mg i.m./i.v. Enjektabl flakon Targocid 200 mg i.m./i.v. Enjektabl flakon Steril-Apirojen FORMÜLÜ Her flakon 200mg liyofilize teikoplanin ve 24mg sodyum klorür, her çözücü ampul 3ml distile su içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Teikoplanin,

Detaylı

12004988-00 KT250 mg-080509p11

12004988-00 KT250 mg-080509p11 CLARICIDE 250 mg Film tablet FORMÜLÜ: Her tablet; 250 mg klaritromisin, koruyucu madde olarak sorbik asid ve boyar madde olarak da kinolin sarısı lak ve titandioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Klaritromisin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CRAVİT 750 mg film tablet. 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CRAVİT 750 mg film tablet. 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CRAVİT 750 mg film tablet 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : Levofloksasin Hemihidrat..768.690 mg (750 mg levofloksasine eşdeğer) Yardımcı maddeler : Sodyum Stearil

Detaylı

CİPRO 250 mg FİLM TABLET

CİPRO 250 mg FİLM TABLET CİPRO 250 mg FİLM TABLET Her film tablet ; 250 mg Siprofloksasin e eşdeğer Siprofloksasin HCl içerir. Boyar madde olarak Titanyum dioksit kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Akut sinüzit: Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae veya Moraxella catarrhalis in neden olduğu enfeksiyonlar

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Akut sinüzit: Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae veya Moraxella catarrhalis in neden olduğu enfeksiyonlar 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI POTANT 750 mg film tablet KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Levofloksasin hemihidrat 768.69 mg (750 mg levofloksasine eşdeğer) Yardımcı maddeler:

Detaylı

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ AZİTRO 250 mg DEVA Film Tablet FORMÜLÜ : Her film tablet; 250 mg Azitromisin e eşdeğer Azitromisin dihidrat, boyar madde olarak : Titanyum dioksid ihtiva eder. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : AZİTRO Film Tablet

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI CASODEX 150 mg film tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: 150 mg bikalutamid Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, magnezyum stearat, polividon, sodyum nişasta glikolat, hipromelloz,

Detaylı

CEFAKS 500 mg. Film Tablet DEVA

CEFAKS 500 mg. Film Tablet DEVA CEFAKS 500 mg DEVA Film Tablet FORMÜLÜ: Her film tablet; 500 mg Sefuroksime eşdeğer Sefuroksim aksetil. Diğerleri:Titanyum dioksid, metil paraben, propil paraben, sodyum benzoat ihtiva eder. FARMAKOLOJİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ZALAIN 500 mg Vajinal Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ZALAIN 500 mg Vajinal Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ZALAIN 500 mg Vajinal Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Madde Her bir vajinal tablet 500 mg Sertakonazol nitrat içerir. Yardımcı Maddeler Yardımcı

Detaylı

12 yaş ve üzeri ergenlerde ve yetişkinlerde, günde üç defa (sabah, öğlen ve akşam) 1 tablet dozajı uygulanır.

12 yaş ve üzeri ergenlerde ve yetişkinlerde, günde üç defa (sabah, öğlen ve akşam) 1 tablet dozajı uygulanır. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI UMCA FİLM TABLET 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : Bir film-kaplı tablet, kurutulmuş Afrika sardunyası (Pelargonium sidoides) (1 : 8 10) köklerinden

Detaylı

CEZOL 250 mg IM ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 1.3.1 Kısa Ürün Bilgileri Mart 2008. Kısa Ürün Bilgisi

CEZOL 250 mg IM ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 1.3.1 Kısa Ürün Bilgileri Mart 2008. Kısa Ürün Bilgisi Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEZOL 250 mg IM Enjektabl Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir flakon; 250 mg Sefazolin e eşdeğer, Sefazolin sodyum içermektedir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. KLAVON ES 600 mg/42.9 mg oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. KLAVON ES 600 mg/42.9 mg oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ KLAVON ES 600 mg/42.9 mg oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml de: Amoksisilin (Amoksisilin trihidrat

Detaylı

CİPRO 400mg/200ml İ.V. infüzyon için çözelti içeren flakon

CİPRO 400mg/200ml İ.V. infüzyon için çözelti içeren flakon CİPRO 400mg/200ml İ.V. infüzyon için çözelti içeren flakon FORMÜLÜ : Her 200 ml infüzyon çözeltisi; 400 mg Siprofloksasin e eşdeğer Siprofloksasin Laktat içerir. Yardımcı madde olarak; 24,6 mg Laktik asit,

Detaylı

Yavuz İlaç Ecza Deposu Medikal Ürünler San. ve Tic. A. Ş. Proxacin 750 mg 14 Film Tablet. PROXACİN 750 mg FİLM TABLET

Yavuz İlaç Ecza Deposu Medikal Ürünler San. ve Tic. A. Ş. Proxacin 750 mg 14 Film Tablet. PROXACİN 750 mg FİLM TABLET PROXACİN 750 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ Proxacin 750 mg Film Tablet; her bir film tablette 750 mg siprofloksasin e eşdeğer siprofloksasin hidroklorür monohidrat ve yardımcı madde olarak titanyum dioksit içerir.

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Beyaz film kaplı oblong, bir yüzü düz, diğer yüzü 250 yazılı homojen görünümlü tabletler.

Kısa Ürün Bilgisi. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Beyaz film kaplı oblong, bir yüzü düz, diğer yüzü 250 yazılı homojen görünümlü tabletler. Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Cefaks 250 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 250 mg Sefuroksime eşdeğer Sefuroksim axetil amorphous (Akt.: % 81.67) 306.10mg + %2.5 ekses 313.762

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 3. FARMASÖTĐK FORM Kapsül Sarı renkli toz içeren, mor kapak ve turkuaz gövdeden oluşan 1 numaralı sert jelatin kapsüller

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 3. FARMASÖTĐK FORM Kapsül Sarı renkli toz içeren, mor kapak ve turkuaz gövdeden oluşan 1 numaralı sert jelatin kapsüller 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI CEMPES 300 mg kapsül KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Sefdinir 300 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için, 6.1 e bakınız. 3. FARMASÖTĐK

Detaylı

Loxasid 500 mg Film Tablet

Loxasid 500 mg Film Tablet BİLEŞİMİ: Loxasid 500 mg Film Tablet Her film tablet 500 mg siprofloksasine eşdeğer siprofloksasin hidroklorür monohidrat içerir. Boyar maddeler: Titanyum dioksit FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Siprofloksasin

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI. MOXİCUM 400 mg / 250 ml i.v. İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon. 2. BİLEŞİM Etkin madde:

ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI. MOXİCUM 400 mg / 250 ml i.v. İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon. 2. BİLEŞİM Etkin madde: 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ MOXİCUM 400 mg / 250 ml i.v. İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Moksifloksasin 400 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR MOXİCUM 400 mg / 250 ml i.v. İnfüzyon Çözeltisi,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Küçük yırtıklar, dikiş atılmış yaralar ya da aşınma gibi sekonder enfekte travmatik lezyonların topikal tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Küçük yırtıklar, dikiş atılmış yaralar ya da aşınma gibi sekonder enfekte travmatik lezyonların topikal tedavisinde endikedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEXTROCİN %2 krem KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: %2 a/a mupirosin (mupirosin kalsiyum olarak) içerir. Yardımcı maddeler: Stearil alkol %3.500

Detaylı

KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg

KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg FORMÜLÜ: Her film tablet; 875 mg amoksisiline eşdeğer amoksisilin trihidrat ve 125 mg Klavulanik asite eşdeğer potasyum klavulanat ile boyar madde olarak titanyum dioksit

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Levofloksasin 500 mg (512.46 levofloksasin hemihidrat a eşdeğer)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Levofloksasin 500 mg (512.46 levofloksasin hemihidrat a eşdeğer) 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TAVANIC 500 mg film tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Levofloksasin 500 mg (512.46 levofloksasin hemihidrat a eşdeğer) Yardımcı maddeler:

Detaylı

DEPRENİL 50 mg 30 Tablet

DEPRENİL 50 mg 30 Tablet DEPRENİL 50 mg 30 Tablet Depresyon, depresyona bağlı yeme ve uyku bozuklukları, bipolar hastalığın depresyon fazı, migren FORMÜLÜ Her bir Deprenil tablet 50 mg opipramol dihidroklorür içerir. FARMAKOLOJĠK

Detaylı

İ.V. 200 mg/100 ml. infüzyon için çözelti içeren flakon

İ.V. 200 mg/100 ml. infüzyon için çözelti içeren flakon CİPRO İ.V. 200 mg/100 ml infüzyon için çözelti içeren flakon FORMÜL : Her 100 ml infüzyon çözeltisi; 200 mg Siprofloksasin e eşdeğer Siprofloksasin Laktat içerir. Yardımcı madde olarak; 12,3 mg Laktik

Detaylı

DEVASİD. Mikrobiyoloji : İn vitro çalışmaların sonuçlarına göre aşağıda yer alan mikroorganizmaların müstahzara duyarlı olduğu belirlenmiştir.

DEVASİD. Mikrobiyoloji : İn vitro çalışmaların sonuçlarına göre aşağıda yer alan mikroorganizmaların müstahzara duyarlı olduğu belirlenmiştir. DEVA DEVASİD 750 mg Film Tablet FORMÜLÜ: Her film tablet; 750 mg Sultamisilin' e eşdeğer Sultamisilin tosilat dihidrat, Boyar madde: Titanyum dioksit ihtiva eder. Sultamisilin; Sulbaktam ve Ampisilin'

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NUAX 300 mg Kapsül. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NUAX 300 mg Kapsül. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NUAX 300 mg Kapsül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefdinir 300 mg Yardımcı maddeler: Kroskarmeloz sodyum 20 mg Yardımcı maddeler için, 6.1

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI LEFOX 750 mg film tablet

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI LEFOX 750 mg film tablet KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI LEFOX 750 mg film tablet 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin Madde: Levofloksasin Hemihidrat..768.690 mg (750 mg levofloksasine eşdeğer) Yardımcı Madde(ler):

Detaylı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5 Şimdi KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Yaşlılık Düşük bağışıklık Hırıltılı öksürük Kirli ortam Pasif içicilik Zamanı Tekrarlayan

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐLERĐ. Etkin madde: 100 ml infüzyon çözeltisi, Levofloksasin...500 mg (512.46 mg levofloksasin hemihidrat olarak)

KISA ÜRÜN BĐLGĐLERĐ. Etkin madde: 100 ml infüzyon çözeltisi, Levofloksasin...500 mg (512.46 mg levofloksasin hemihidrat olarak) KISA ÜRÜN BĐLGĐLERĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI ĐLFLOX 500 mg/100 ml i.v. infüzyon çözeltisi içeren flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐMĐ Etkin madde: 100 ml infüzyon çözeltisi, Levofloksasin...500

Detaylı

KuLLANMA TALİMATI. ROVAMYCINE 3 MIU film kaplı tablet Oral yoldan kullanılır.

KuLLANMA TALİMATI. ROVAMYCINE 3 MIU film kaplı tablet Oral yoldan kullanılır. KuLLANMA TALİMATI ROVAMYCINE 3 MIU film kaplı tablet Oral yoldan kullanılır. Etkin madde: Her bir tablet 3 000 000 IU spiramisin içerir. Yardımcı maddeler: Snowflake 12019 Maizena, Hidroksipropil Selüloz,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI FERICOSE

KULLANMA TALİMATI FERICOSE KULLANMA TALİMATI FERICOSE 100mg/5ml İ.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul Damar içine uygulanır. Etkin madde: 5 ml lik her bir ampul, 100 mg (20 mg/ml) elementer demire eşdeğer 2700 mg demir hidroksit

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİXEF 100 mg/5ml Pediatrik Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİXEF 100 mg/5ml Pediatrik Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİXEF 100 mg/5ml Pediatrik Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her 5 ml (1 ölçek) süspansiyon; 100 mg

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LEVOXİMED % 0.5 göz ve kulak damlası

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LEVOXİMED % 0.5 göz ve kulak damlası KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LEVOXİMED % 0.5 göz ve kulak damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 ml solüsyon: Levofloksasin 5 mg (5 mg levofloksasin e eşdeğer 5.12 mg

Detaylı

Factive Film Tablet PROSPEKTÜS

Factive Film Tablet PROSPEKTÜS PROSPEKTÜS Factive Film Tablet FORMÜLÜ: Her bir film tablet etken madde olarak 320 mg Gemifloksasin serbest bazına eşdeğer 426.39 mg Gemifloksasin mesilat seskihidrat ve yardımcı madde olarak Opadry OY-S-28924

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiyokolşikosid 4 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN BID 400/57 mg Forte Oral Süspansiyon, 35 ml, 70 ml ve 100 ml Hazırlamak İçin Kuru Toz

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN BID 400/57 mg Forte Oral Süspansiyon, 35 ml, 70 ml ve 100 ml Hazırlamak İçin Kuru Toz Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN BID 400/57 mg Forte Oral Süspansiyon, 35 ml, 70 ml ve 100 ml Hazırlamak 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Beher 5 ml süspansiyon, 400 mg Amoksisilin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI AMBREKS PEDİATRİK şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: 5 ml (1 ölçek) şurup solüsyonu, 15 mg ambroksol HCl içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol % 70 solüsyonu, metil paraben, propil paraben,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI HEKSA DERİ MERHEMİ. Deriye lokal olarak uygulanır. Etkin madde:

KULLANMA TALİMATI HEKSA DERİ MERHEMİ. Deriye lokal olarak uygulanır. Etkin madde: KULLANMA TALİMATI HEKSA DERİ MERHEMİ Deriye lokal olarak uygulanır. Etkin madde: Her 1 gram merhemde 30 mg oksitetrasiklin e eşdeğer oksitetrasiklin hidroklorür ve 10.000 ünite polimiksin B ye eşdeğer

Detaylı

COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET

COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET FORMÜLÜ: Her film tablet; 375 mg Sultamisilin (220 mg ampisilin + 147 mg Sulbaktam)'e eşdeğer sultamisilin tosilat ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK

Detaylı

SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik

SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik FORMÜLÜ: Her Sefbaktam flakonu 1000 mg sulbaktam a eşdeğer sulbaktam sodyum + 1000 mg sefoperazon a eşdeğer sefoperazon sodyum içerir. Beraberindeki

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 3,5 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. CILOXAN beyaz-kırık beyaz bir homojen pomaddır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. CILOXAN beyaz-kırık beyaz bir homojen pomaddır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CILOXAN Steril Oftalmik Pomad 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 mg pomad, etkin madde olarak 3.5 mg siprofloksasin hidroklorür (3.0 mg siprofloksasin bazına

Detaylı

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır.

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. TENOX KAPSÜL FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri Tenoksikam kuvvetli

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI VENTAVIS 10 mcg/ml nebulizatör için solüsyon içeren ampul Solunum yoluyla uygulanır. Etkin madde: 1 ml nebulizatör çözeltide 0,010 mg iloprost (iloprost trometamol olarak) Yardımcı maddeler:

Detaylı

Romatizmal Ateş ve Streptokok Enfeksiyonu Sonrası Gelişen Reaktif Artrit

Romatizmal Ateş ve Streptokok Enfeksiyonu Sonrası Gelişen Reaktif Artrit www.printo.it/pediatric-rheumatology/tr/intro Romatizmal Ateş ve Streptokok Enfeksiyonu Sonrası Gelişen Reaktif Artrit 2016 un türevi 1. ROMATİZMAL ATEŞ NEDİR? 1.1 Nedir? Romatizmal ateş, streptokok adı

Detaylı

KIS A ÜRÜN BİLGİSİ. Film tablet Beyaz renkli, bir yüzü çentikli, diğer yüzü Nobel yazılı, oblong film kaplı tabletler.

KIS A ÜRÜN BİLGİSİ. Film tablet Beyaz renkli, bir yüzü çentikli, diğer yüzü Nobel yazılı, oblong film kaplı tabletler. KIS A ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AKSEF 500 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefuroksim (aksetil olarak) Yardımcı maddeler: Kroskarmelloz sodyum Sodyum lauril

Detaylı

Bakterilerin neden olduğu deri enfeksiyonları, impetigo, folikül iltihabı, furonküloz.

Bakterilerin neden olduğu deri enfeksiyonları, impetigo, folikül iltihabı, furonküloz. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEXTROCİN %2 pomad KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: %2 a/a mupirosin içerir. Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için bölüm 6.1'e bakınız. 3.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. SULTİBAC 500 mg IM enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. SULTİBAC 500 mg IM enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz içeren flakon 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ SULTİBAC 500 mg IM enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: mg/şişe Sulbaktam sodyum steril 273.50

Detaylı

KULLANMA TALİMATI SOMATOSTATİN EUMEDICA 250 µg i.v. İnfüzyon için Liyofilize Toz içeren Flakon Damardan uygulanır. Etkin madde: Her flakonda etkin madde olarak, 250 µg somatostatine eşdeğer miktarda hidratlanmış

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PRENT Film Kaplı Tablet. Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. PRENT Film Kaplı Tablet. Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI PRENT Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Asebutolol Yardımcı maddeler: Selüloz, mısır nişastası, povidon 25, magnezyum stearat, hipromelloz, makrogol, kuru nane esansı,

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. ROXİPİME 2 g IV Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon

ÜRÜN BİLGİSİ. ROXİPİME 2 g IV Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ ROXİPİME 2 g IV Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Sefepim 2.00 g 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ROXİPİME aşağıdaki belirtilen enfeksiyonların tedavisinde

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LUNGES 30 mg/5 ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Levodropropizin...6 mg / ml Yardımcı maddeler: Sakkaroz...350,00 mg / ml Sodyum hidroksit...3,60

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 7 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae ve ozaenae,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. SEROL duyarlı bakteri suşlarının neden olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. SEROL duyarlı bakteri suşlarının neden olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SEROL 500 mg Film Kaplı Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 500 mg sefprozile eşdeğer miktarda sefprozil monohidrat Yardımcı maddeler: Sodyum

Detaylı

FORMÜLÜ Bir film tablet 200 mg ofloksasin içerir. Film tablet boyar maddesi olarak titanyum dioksit kullanılmıştır.

FORMÜLÜ Bir film tablet 200 mg ofloksasin içerir. Film tablet boyar maddesi olarak titanyum dioksit kullanılmıştır. DROVİD 200 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ Bir film tablet 200 mg ofloksasin içerir. Film tablet boyar maddesi olarak titanyum dioksit kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikler: Ofloksasin,

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. CARDOVOL 5 mg/5 ml İ.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul

ÜRÜN BİLGİSİ. CARDOVOL 5 mg/5 ml İ.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ CARDOVOL 5 mg/5 ml İ.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metoprolol tartarat 5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR Supraventriküler taşiaritmiler. Şüphelenilen

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ERASEF 500 mg Film Tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ERASEF 500 mg Film Tablet 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ERASEF 500 mg Film Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 500 mg sefprozile eşdeğerde sefprozil monohidrat Yardımcı maddeler: Sodyum nişasta

Detaylı

750 mg. FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 750 mg Sultamisiline eşdeğer miktarda sultamisilin tosilat içerir. Yardımcı madde: Titanyum dioksit

750 mg. FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 750 mg Sultamisiline eşdeğer miktarda sultamisilin tosilat içerir. Yardımcı madde: Titanyum dioksit SULTASİD FİLM TABLET 750 mg FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 750 mg Sultamisiline eşdeğer miktarda sultamisilin tosilat içerir. Yardımcı madde: Titanyum dioksit FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Sultamisilin, ampisilin

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 5 ml lik süspansiyon; 125 mg Sefuroksim baz a eşdeğer, Sefuroksim Aksetil içermektedir.

Kısa Ürün Bilgisi. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 5 ml lik süspansiyon; 125 mg Sefuroksim baz a eşdeğer, Sefuroksim Aksetil içermektedir. Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFAKS 125 mg/5 ml, ORAL SÜSPANSİYON, 100 ml ve 50ml Hazırlamak İçin Granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 5 ml lik süspansiyon; 125 mg Sefuroksim baz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LEVONAT 750 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: 750 mg levofloksasine eşdeğer 768,69 mg levofloksasin hemihidrat. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz (Avisel ph 102), krospovidon,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI TİSİNON 10 mg kapsül Ağızdan alınır. Her kapsül; Etkin madde: 10 mg nitisinon Yardımcı maddeler: Prejelatinize nişasta ve opak beyaz gövde / opak lacivert kapak No:3 sert jelatin kapsül

Detaylı