MESA İMALAT. Karınca Kalite Çemberi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MESA İMALAT. Karınca Kalite Çemberi"

Transkript

1 MESA İMALAT Karınca Kalite Çemberi

2

3 MESA İMALAT ÇEMBER TARİHÇESİ KARINCA KALİTE ÇEMBERİ OLUŞUM SÜRECİ ÇEMBER KONU BELİRLENMESİ HEDEF ÇEMBER KONUSU ÇALIŞMALARI ANALİZ VE UYGULAMA SONUÇLARI İYİLEŞTİRME VE UYGULAMA SONUÇLARI STANDARTLAŞTIRMA VE YENİ FAALİYET

4 GENEL MÜDÜR GENEL MÜDÜR KALİTE ÇEMBERLERİ REHBERİ KALİTE ÇEMBERLERİ REHBERİ BONUS KALİTE ÇEMBERİ NEHİR KALİTE ÇEMBERİ ÇEKİRGE KALİTE ÇEMBERİ KARINCA KALİTE ÇEMBERİ SİYAH İNCİ KALİTE ÇEMBERİ DİĞER KALİTE ÇEMBERLERİ

5 KARINCA KALİTE ÇEMBERİ OLUŞUM SÜRECİ Grup rehberimiz tarafından yapılan duyuru sonrasında, gönüllü olarak bir araya gelen 8 kişi ile Ekim ayında KARINCA KALİTE çemberi ekibi kurulmuş ve çalışmalara başlanmıştır. EKİP ÜYELERİ EKİP ÜYELERİNİN SEÇİLMESİ ÇEMBERDEKİ GÖREVİ FABRİKADAKİ GÖREVİ Ömer KABLAN GÖNÜLLÜ LİDER KALİTE Tufan BAKAR GÖNÜLLÜ LİDER YRD. ÜRETİM Çağdaş YILMAZ GÖNÜLLÜ EKİP ÜYESİ ÜRETİM Kenan KARAKUŞ GÖNÜLLÜ EKİP ÜYESİ LOJİSTİK Bekir BAŞER GÖNÜLLÜ YAZICI KALİTE İzzet ŞAHİN GÖNÜLLÜ EKİP ÜYESİ CNC OPERATÖRÜ Fatih AKTAŞ GÖNÜLLÜ EKİP ÜYESİ PLAZMA OPERATÖRÜ Kadir GEVREK GÖNÜLLÜ EKİP ÜYESİ PROJE

6 PROBLEM SEÇİMİ VE TANIMI Beyin Fırtınası yöntemi ile çalışma konusu belirlenmiştir. Tabloda belirtilen önem dereceleri; 6-1 (en yüksek 6 en düşük 1 ) olarak belirlenmiştir. TESPİT EDİLEN PROBLEMLER NO ÇALIŞMA KONUSU ÖNERİ YAPAN PUAN 1 BİLYALI TEKERLEK SİSTEMİ FATİH AKTAŞ 2 2 HOL KAPILARININ İYİLEŞTİRİLMESİ KENAN KARAKUŞ 4 3 HAMMADDEYİ PASLANMAYA KARŞI KORUMA YÖNTEMLERİ KENAN KARAKUŞ 3 4 BOYAHANEDE BİRİKEN TOZLARI GERİ DÖNÜŞTÜRME 5 PLAZMA TEZGAHINDAN ÇIKAN HURDA SAC 6 MONTAJ MASTİĞİ KENAN KARAKUŞ FATİH AKTAŞ TUFAN BAKAR 4 6 3

7 KOLAY KISA ÖLÇÜLEBİLİRLİK VERİ HAZIRLAMA KOLAYLIĞI YARDIM TOPLAM Beyin fırtınası yöntemi sonucunda,önem derecesi yüksek olan 3 adet probleme ilişkin matris tablosu hazırlanmıştır. Tabloda önem derecesi 5-1 (en yüksek 5 en düşük 1 ) olarak belirlenmiştir. MATRİS DEĞERLENDİRME TABLOSU NO ÖNEM DERECESİNE GÖRE SORUNLAR 1 HOL KAPILARININ İYİLEŞTİRİLMESİ BOYAHANEDE BİRİKEN TOZLARI GERİ DÖNÜŞTÜRME PLAZMA TEZGAHINDAN ÇIKAN 3 FİRE/HURDA SAC MİKTARINI AZALTMA

8 Matris Değerlendirmesi sonucunda, çalışma konusu olarak Plazma Kesim Tezgahından Çıkan Hurda Sac Miktarı belirlenmiş olup, probleme ilişkin çözüm bulunabilmesi için balık kılçığı diyagramından yararlanılmıştır.

9 PROBLEM KAYNAĞI SEÇİM ANALİZİ NEDEN/SEBEP ÖNERİLER UYGULAMA KOLAYLIĞI ETKİSİ TOPLAM ÇÖZÜM SIRALAMASI KESİM PROGRAMININ YANLIŞ ÇİZİLMESİ PROGRAM ÇİZİMLERİNE İLİŞKİN EĞİTİM VERİLMESİ TEZGAHA YANLIŞ MALZEME BAĞLANMASI TEZGAHA SAC I YANLIŞ BAĞLAMA SAC IN TAKILDIĞI KISIMA KALIP OLUŞTURULMASI TEZGAH BAŞI EĞİTİM VERİLMESİ PROJEYE İLİŞKİN FİRE SAC EN AZ FİRE ÇIKARABİLECEK ŞEKİLDE SAC TEMİN EDİLMESİ TEZGAHA SERİLEN IZGARA SAC'LARI APARAT YARDIMI İLE SAC YÜZEYİNE GELEN CÜRUFLARIN TEMİZLENMESİ Tabloda önem derecesi 5-1 (en yüksek 5 en düşük 1 ) olarak belirlenmiştir.

10 UYGULAMA PLANINDA YER ALAN HEDEFLER UYGULAMA PLANININDA ÖNGÖRÜLEN HEDEF PLAZMADA KULLANILAN IZGARA SAC DEĞİŞİM SÜRESİ UZATMAK UYGULAMA SONRASI HEDEF GERÇEKLEŞME YÜZDESİ IZGARA SAC'ININ DEĞİŞİMİNİ 15 GÜNDEN 30 GÜNE ÇIKARTMAK

11 KARINCA KALİTE ÇEMBERİ EKİP PLANI NO EKİP LİDERİ SORUMLU ÇALIŞMA YERİ 1 1-Ömer KABLAN DÖKÜMANTASYON KONTROLÜ 2 2-Tufan BAKAR TASARIM / APARAT YAPIMI 3 3-Çağdaş YILMAZ TASARIM / APARAT YAPIMI 4 ÖMER 4-Kenan KARAKUŞ İYİLEŞTİRME / UYGULAMA 5 KABLAN 5-Bekir BAŞER DÖKÜMANTASYON KONTROLÜ 6 6-İzzet ŞAHİN APARAT YAPIMI / UYGULAMA 7 7-Fatih AKTAŞ APARAT YAPIMI / UYGULAMA 8 8-Kadir GEVREK TASARIM / APARAT YAPIMI

12 Plazma kesim basit olarak, Torç içerisinde akan gaza enerji verilerek kısmen iyonlaştırılması yani plazma haline dönüştürülmesi, oluşan yüksek sıcaklıktaki plazmanın da gaz akışı etkisiyle nozul ağzından, pozitif kutup olan malzemeye metal saca yönelmesi, malzemeyi yani metali ergitmesi ve ergiyen malzemenin akan gazın jet etkisiyle uzaklaştırılması ile gerçekleştirilir. En yaygın olarak, sektörde yapılan plazma ile sac kesim işleminde 1-80 mm (optimum 1-32mm) kalınlık aralığında olan metal sacların kesimi gerçekleştirilir. En çok plazma kesimden faydalanan sanayi kısımları, demiryolları, vagon sanayi, gemi inşaat sanayi, (tersaneciler), makineciler, basınçlı kap imalatçıları (degazör, su depoları, sıcak su kazanları emprenye, kalorifer kazanları) dır.

13 Karınca Kalite Çemberi olarak yapmış olduğumuz araştırmalar sonucu; Kesim işlemi sırasında kesilecek malzemeyi üzerine sermek (ızgara görevi görmek) için büyük olan plazma kesim tezgâhına, 120 adet (616 kg) 100 x 2180 x 3 mm, küçük olan plazma tezgâhına ise 90 adet (356 kg) 80 x 2100 x 3 mm sac dikey olarak dizilmektedir.

14 Kesim işlemi sırasında tezgâhın nüfuziyet mesafesi ölçüsünde kesilecek ana malzeme ile birlikte kesilip deforme oluyor ve kesilen malzemede oluşan eriyik metal, alta akıp bu saclar üzerinde birikiyor. Bu birikme nedeni ile hava emişi olumsuz etkilenmekte ve eriyen metal kesilen metalden uzaklaşamamaktadır. Dolayısıyla eriyen metalin ısısı da kesim esnasında oluşan ısıyla birleşip torch mekanizmasına ve kesim kalitesine zarar vermektedir. Bu olumsuz etkilerin önüne geçebilmek için her iki tezgâhın saclarının değişimi 15 günde bir yapılmakta ve değişim esnasında iki tezgah toplamda 3 iş günü boyunca çalışmamaktadır.

15 1.GÜN ARAŞTIRMA 15.GÜN

16 Plazmada kesim işlemi sonrası ızgara üzerinde oluşan cürufu temizleme süresini, problem seçim kaynağı analizinden alınan sonuç doğrultusunda, yapılacak olan bir aparat yardımı ile 15 günden 30 güne çıkarmak hedefi doğrultusunda çalışmalara başlanmış olup, bu alınan karar aşamasından sonra çember üyeleri, kendi görevleri ile ilgili konular üzerinde yoğunlaşmışlardır.

17 Aparatın çalışma prensibi; 3 mm kalınlığındaki ızgara sac yüzeyine yerleştirilerek kesim sonrası sac yüzeyine akan cürufu, plazma makinesi, kesim işlemine devam ederken cüruf temizlik işlemini yapmaktır.

18 Deneme aşamasında tezgaha yerleştirilen cüruf temizleme aparatına ilişkin alınan sonuçlarımızda, 2 adet çakı sayısının yetersiz kaldığı, kullandığımız çakıların ara mesafesinin uygun olmadığı ve sac yüzeyinde biriken cürufu kırma işlemi yerine ezme yaptığı gözlemlenmiştir. Bu nedenle aparatımızı revize etme kararı alınmıştır.

19 Kasım ayında yapmış olduğumuz iyileştirme işlemlerimizle birlikte, itici ve kırıcı olarak ilave dişli eklenmesi kararı alınmış olup, cüruf temizleme aparatımızı tamamlamış olduk. Tezgaha yerleştirilen cüruf temizleme aparatı ilk denememizde olumlu sonuç vermiştir.

20 Aralık ayında değişimi yapılan ızgara saclarının ardından sürekliliğe dair, yeni ızgara sacları takılmış halde, plazma tezgahı tekrar kullanıma alınmıştır. Ocak ayında ızgara görevi görmekte olan saclar yeniden kullanılamaz duruma geldiği için değiştirilmiştir. KARINCA KALİTE ÇEMBERİ olarak hedeflemiş olduğumuz sac değişim süresini 15 günden 30 güne çıkarmış olduk.

21 Karınca Kalite Çemberi olarak yapmış olduğumuz araştırmalar sonucu; Plazma cüruf temizleme aparatı olmadan önce 2 adet plazmanın ızgara saclarının değiştirilmesi işlemi 15 günde bir her makine için ayrı olmak üzere 1,5 gün, toplamda 3 gün, ayda 6 günde yapılmaktaydı.

22 TEMİZLİK AŞAMASI Yapılan aparat yardımı ile ızgara sacı üzerinde biriken cüruf temizlendiğinden dolayı temizlik işlemi 15 günden 30 güne çıkarılmış olup 30 günün sonunda ızgara saclarının değişimi her makine ayrı olmak üzere 1 gün, toplamda 2 günde yapılmaya başlanmıştır.

23 Tarafımızca yapılan gözlemlerde, çember üyesi olan plazma operatöründen alınan sonuçlar doğrultusunda; Kullanmış olduğumuz cüruf temizleme aparatının, zaman ile dişlilerinin yıprandığı, motor gücünün yetersiz kaldığı ve ergonomik bakımdan bel ağrısına sebep olduğu gibi şikayetler üzerine, aparat üzerinde tekrar revizyona gitmek yerine, yeni bir aparat tasarlanmasına karar verildi.

24 Yeni yapılacak olan aparatta, zincir yerine motor merkezine bağlı olan dişli sistemini uygulama kararı alıp çalışmalarımızı tamamlamış olduk.

25

26

27 Aparat yapımı, iyileştirme ve araştırma süresince, Karınca Kalite Çemberi olarak, ekibin çalışma için ihtiyaçları oluşmuştur. Bu ihtiyaçların karşılanmasına yönelik bilgiler aşağıda verilen tabloda belirtilmektedir. Yönetimin, ekip başarısını tanıma ve takdirine ilişkin; Şirket prosedürlerinde yer almakta olan insan kaynakları talimatı (T 6,2-019) esas alınmıştır. KARINCA KALİTE ÇEMBERİ EKİBİNCE BELİRLENEN İHTİYAÇLAR EKİBİN ÇALIŞMA İLE İLGİLİ İHTİYAÇLARI KALİTE ÇEMBER EĞİTİMİ KALİTE ÇEMBERLERİ ÖDÜL BİLGİLENDİRMESİ TOPLANTISI EĞİTİMİ PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ EĞİTİMİ ÇEMBER ÇALIŞMALARI İÇİN SÜRE ÇEMBER ÇALIŞMALARI İÇİN MALZEME EKİBİN ÇALIŞMA İLE İLGİLİ İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI DURUMU İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASINA YÖNELİK YÖNETİMCE SAĞLANAN DESTEKLER TARİHİNDE KALDER TARAFINDAN EĞİTİM HİZMETİ SAĞLANMIŞTIR TARİHİNDE KALDER TARAFINDAN EĞİTİM HİZMETİ SAĞLANMIŞTIR TARİHİNDE KALDER TARAFINDAN EĞİTİM HİZMETİ SAĞLANMIŞTIR. MESAİ SAATİ DIŞINDA YAPILAN ÇEMBER ÇALIŞMALARINA İLİŞKİN FAZLA MESAİ ÖDEMESİ YAPILDI İHTİYACIMIZ OLAN TÜM MALZEMELER TEDARİK EDİLDİ.

28 Mesa İmalat Sanayii ve Ticaret A.Ş. de birim işçilik maliyeti göz önüne alındığında, firmaya aylık ortalama 990 TL kazanç sağlanmıştır. Bu rakam yılda TL olmaktadır. Her sac değişiminde tezgâhlara toplam 972 kg sac yerleştirilmekte. Bu miktar yıllık olarak hesaplandığında kg dan kg a düşmüştür. Güncel sac fiyatı göz önüne alınınca yıllık TL maliyette düşüş olmaktadır.

29 Plazma tezgâhlarından çıkan hurda ve cüruf karışımı atık, çevreye etkileri dolayısıyla geri dönüşümü sağlanamamaktadır. Aksine bertaraf edilmesi için işletmemiz ücret ödemektedir. Oluşan cüruf miktarı değişmese de bu cüruf içinde giden ve miktara önemli etkisi olan sac miktarı %50 oranında azalmakta. Yıllık olarak kg düşmektedir.

30

31 Çalışmamızı iş güvenliği yönünden değerlendirirsek, Aparatımızı tasarlamadan önce sacların ara kısımları cüruf ile doluyor ve tezgahın alt kısmında torcu takip ederek çalışan emiş sisteminin çıkan gazları yeterince çekmesini engelliyordu! Yapılan bu aparat sonrası sacların arası sürekli temiz ve açık kaldığından dolayı emiş sistemi tam performans ile çalışıp havayı daha az kirletiyor. ÖNCE SONRA

32 ÖLÇÜM RAPORLARI: 1-İlgili Yönetmelik Maddeleri: Ülke mevzuatımızda bu tür tozlar için herhangi bir MAK değer bulunmamakta olup, Uluslar arası Çalışma Örgütü nün inert tozlar için belirlediği 5mg/m³ lük (5000 µg/m³) sınır değer (ILO, Encylopedia of Occupation Health and Safety, Vol.ΙΙ) Çalışma Bakanlığı tarafından da referans olarak kabul edilmektedir.

33 Ölçüm Sonuçları: Yapılan ölçümler sonuçları, aparattan önce ve aparatın kullanımından sonra olmak üzere gösterilmiş olup, Verilen tüm ölçüm sonuçları için belirsizlik değerleri hesaplanarak sonuçlar (k=2 için)%95 güven aralığında verilmiştir. ÖLÇÜM ZAMANI APARAT KULLANIMINDAN ÖNCE APARAT KULLANIMINDAN SONRA ÖLÇÜM YERİ 8.Hol Plazma Tezgahı 8.Hol Plazma Tezgahı ILO sınır değeri ( 5 g/m³ = 5000 µg/m³) ÖLÇÜM SONUCU (µg/m³) Yüksek / Düşük Ölçüm Tarihi 5000,00 DÜŞÜK ,00 DÜŞÜK

34 RİSK DEĞERLENDİRMESİ Ramak Kala Raporları; Aparatın kullanıma alınmasının ardından, Plazma kesim makinesi çalışırken aynı anda temizlik yapıldığı üzerine ve elektrik tesisatındaki kablonun açıkta olması gibi riskler göz önüne alınarak, ramak kala raporları hazırlanıp gerekli termin süresi içerisinde tüm önlemler alınmış ve gerekli stoper ve kablo tutucu aparatlar tamamlanmıştır.

35 NOT: MALİYET TABLOSU MALZEMELER MİKTAR MALİYET TEPE KARTI 1 ADET 365TL ELEKTRİK MOTORU 1 ADET 950TL HAREKET MİL DİŞLİSİ 1 ADET 265TL SAĞ-SOL ŞALTER 1 ADET 7,5TL IŞIKLI ANAHTAR 1 ADET 7,5TL START-STOP ANAHTARI 1 ADET 15TL KUMANDO PANOSU 1 ADET 15TL SAĞ-SOL KOLLEKTÖR 1 ADET 436TL RULMAN 10 ADET 163TL PİYON DİŞLİSİ 6 ADET 86,5TL APARAT ELEKTRİK MALİYETİ 10.5 SAAT 30 TL TOPLAM 2.340,00 TL İŞÇİLİK MİKTAR MALİYET 20,5 SAAT SAAT 676,50 TL TOPLAM 20, ,50 TL Plazma cüruf temizleme aparatı yapımı esnasında kullanılan; Dişli göbeği ve taşıma-tutma aparatı, fire alanında bulunan malzemelerden temin edilmiştir.

36 YILLIK KAZANÇ TABLOSU İŞÇİLİK TL MALZEME BERTARAF EDİLEN SAC TL TL TOPLAM KAZANÇ TL Ayrıca makine duruş süreleri azaldığı için Plazma kesim tezgâhlarında yıllık toplam 48 iş günü kapasite artışı oluşmuştur.

37 Kalite Çember çalışma etkinliğine ilişkin maliyet ve kazanç hesaplanarak fayda maliyet analizi hazırlanmıştır. TOPLAM MALİYET MALZEME MALİYETİ 2.340,00 TL İŞÇİLİK MALİYETİ 676,50 TL TOPLAM MALİYET 3.016,50 TL KAZANÇ İŞÇİLİK TL MALZEME ( SAC ) TL BERTARAF EDİLEN SAC 3.499,20 TL TOPLAM KAZANÇ ,20 TL Karınca Kalite Çemberi olarak Mesa İmalat Sanayii ve Tic. A.Ş. de etkisi yüksek, uygulanabilirliği ve uygulaması yüksek bir proje yapılmıştır.

38 KARINCA KALİTE ÇEMBERİ olarak tasarlamış olduğumuz Cüruf Temizleme Aparatı kullanıma alınmış olup, Çalıştırma ve Bakım talimatları hazırlanmıştır.

39 Tasarlamış olduğumuz aparat kullanımı hakkında ilgili personele eğitimler verilmiştir.

40 Yönetim ve Grup rehberimizin desteği ile devam etmektedir. Yapılan bu projenin sürdürülebilirliğine emin olduktan sonra diğer çalışmalarımızdan olan hol kapılarına ilişkin çalışmamıza başlanmış olup,

41

42

SEÇİL KAUÇUK MESA İMALAT. O-Ring Kaizen. Ayışığı Kalite Ekibi Çemberi

SEÇİL KAUÇUK MESA İMALAT. O-Ring Kaizen. Ayışığı Kalite Ekibi Çemberi SEÇİL KAUÇUK MESA İMALAT O-Ring Kaizen Ayışığı Kalite Ekibi Çemberi AYIŞIĞI KALİTE ÇEMBERİ OLUŞUM SÜRECİ ÇEMBER ÜYELERİNİN TANITIMI FAALİYET PLANLANIMIZ ÇEMBER KONUSUNUN BELİRLENMESİ ÇEMBER KONUSUNUN

Detaylı

SEÇİL KAUÇUK MESA İMALAT. O-Ring Kaizen. Tik Tak Kalite Ekibi Çemberi

SEÇİL KAUÇUK MESA İMALAT. O-Ring Kaizen. Tik Tak Kalite Ekibi Çemberi SEÇİL KAUÇUK MESA İMALAT O-Ring Kaizen Tik Tak Kalite Ekibi Çemberi TİK TAK KALİTE ÇEMBERİ Sunum Planı Çember Üyelerinin Tanıtılması Çember Konusunun Belirlenmesi Hedefimiz Mevcut Durum Analizi Kullanılan

Detaylı

MESA İMALAT. Siyah İnci Kalite Çemberi

MESA İMALAT. Siyah İnci Kalite Çemberi MESA İMALAT Siyah İnci Kalite Çemberi SİYAH İNCİ KALİTE ÇEMBERİ Sunum Planı Çember Oluşum Süreci Çember Üyelerinin Tanıtılması Çember Konusunun Belirlenmesi Araştırmalar Problemin Kaynağı Hedefimiz Mevcut

Detaylı

SEÇİL KAUÇUK MESA İMALAT

SEÇİL KAUÇUK MESA İMALAT SEÇİL KAUÇUK MESA İMALAT O-Ring Kaizen Mpower Ekibi Kalite Çemberi Ekip Oluşturulması ve Tanıtımı Çember Konusu ve Zaman Planlaması Problemin Seçimi ve Tanımı. Hedefimiz Çalışmanın Yapıldığı Giyotin

Detaylı

FABRİKA ENERJİ MALİYETLERİNİN AZALTILMASI

FABRİKA ENERJİ MALİYETLERİNİN AZALTILMASI FABRİKA ENERJİ MALİYETLERİNİN AZALTILMASI 1.Problemin Seçimi Elba A.Ş. Bir ECA kuruluşudur. 2016 yılından itibaren şirketimizde yoğun olarak, Yalın Yönetim sistem araçlarını aktif bir şekilde kullanılmaya

Detaylı

HEMA ENDÜSTRİ. Gündüz Kalite Çemberi

HEMA ENDÜSTRİ. Gündüz Kalite Çemberi HEMA ENDÜSTRİ Gündüz Kalite Çemberi 2 GÜNDÜZ KALİTE ÇEMBERİ PROBLEMİN SEÇİLMESİ, TANIMLANMASI VE HEDEFİN BELİRLENMESİ Çember üyeleri, farkındalık eğitimleri ve beyin fırtınaları yaparak yeni proje konularını

Detaylı

Plazma kesim kalitesinin iyileştirilmesi

Plazma kesim kalitesinin iyileştirilmesi Plazma kesim kalitesinin iyileştirilmesi Aşağıdaki referans kılavuzu kesim kalitesini iyileştirmek için çeşitli çözümler sunar. Göz önünde bulundurulacak farklı birçok faktör olduğundan sağlanan önerileri

Detaylı

MODERN İMALAT YÖNTEMLERİ

MODERN İMALAT YÖNTEMLERİ MODERN İMALAT YÖNTEMLERİ PLAZMA İLE KESİM, PLAZMA TEZGAHLARI Öğr.Gör.Dr. Ömer ERKAN PLAZMA İLE KESME Plazma maddenin dördüncü halidir. Madde gaz halinde iken doğru koşullar altında maddeye enerji verilmesinin

Detaylı

Kaizen No: 266. Pres tezgahında gerçekleşen tip değişikliği işlemi sırasında yaşanan iş güvenliği risklerini sıfırlamak.

Kaizen No: 266. Pres tezgahında gerçekleşen tip değişikliği işlemi sırasında yaşanan iş güvenliği risklerini sıfırlamak. Kaizen No: 266 Pres tezgahında gerçekleşen tip değişikliği işlemi sırasında yaşanan iş güvenliği risklerini sıfırlamak. 1 Kaizen Konusu Pres tezgahında gerçekleşen tip değişikliği işlemi sırasında yaşanan

Detaylı

DİŞ AÇMA HATTI EKİPMAN ARIZASI AZALTMA KAIZEN SUNUMU

DİŞ AÇMA HATTI EKİPMAN ARIZASI AZALTMA KAIZEN SUNUMU DİŞ AÇMA HATTI EKİPMAN ARIZASI AZALTMA KAIZEN SUNUMU Hema Endüstri, fabrika kayıp paretolarından hareketle ve kayıplara odaklı iyileştirme metodolojisi ile kaizen projelerini tetiklemektedir. Öncelikli

Detaylı

1954 1957 1976 1982 1996 1998 TSE EN ISO 9002 1999 2003 2004 TS EN ISO 9001:2000 2005 2006 ISO/TS 16949:2002 2009 ISO

1954 1957 1976 1982 1996 1998 TSE EN ISO 9002 1999 2003 2004 TS EN ISO 9001:2000 2005 2006 ISO/TS 16949:2002 2009 ISO TERBAY 1954 yılında İzmir de soğuk demir atölyesi olarak kuruldu. Türkiye nin sanayi ve ekonomik büyümesine paralel olarak şirketin faaliyetleri genişledi. Firmamız 1972 yılından beri mevcut yerinde faaliyet

Detaylı

Torna Hattı Üretim Verimliliğinin Arttırılması Kaizen Sunumu

Torna Hattı Üretim Verimliliğinin Arttırılması Kaizen Sunumu Torna Hattı Üretim Verimliliğinin Arttırılması Kaizen Sunumu Hema Endüstri, yıllık sipariş adedi paretolarından hareketle ve kayıplara odaklı iyileştirme metodolojisi ile kaizen projelerini tetiklemektedir.

Detaylı

GEÇERLİ DOKÜMAN LİSTESİ

GEÇERLİ DOKÜMAN LİSTESİ Doküman LS 01 GEÇERLİ DOKÜMAN LİSTESİ Yayın Tarihi 01.02.2001 (FORMLAR) Rev. 3 Rev. Tarihi 26.01.2012 Doküman İsmi Doküman Yayın Tarihi Tarihi Nedeni Dağıtım Şekli Dağıtım Yeri Düzeltici Önleyici Faaliyet

Detaylı

1- KONU SEÇİMİ KONU: BİANCALANİ VE PENTEK MAKİNALARINDA TEMİZLİK SÜRELERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ

1- KONU SEÇİMİ KONU: BİANCALANİ VE PENTEK MAKİNALARINDA TEMİZLİK SÜRELERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ 1- KONU SEÇİMİ KONU: BİANCALANİ VE PENTEK MAKİNALARINDA TEMİZLİK SÜRELERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ -Biancalanimakinasıkumaşa nihai tutum/yumuşaklık kazandırma amaçlı kullanılan özel bir makinadır. -Biancalani

Detaylı

KALIPTAN DÜŞME KAYNAKLI KAPI HURDALARININ SIFIRLANMASI

KALIPTAN DÜŞME KAYNAKLI KAPI HURDALARININ SIFIRLANMASI KALIPTAN DÜŞME KAYNAKLI KAPI HURDALARININ SIFIRLANMASI 1.ADIM-KONU SEÇİMİ 2014 Yılı Kapı Poliüretan Bölümü Loss-Cost Matrisi Scrap (Hurda) 2,1 10,7 Conumable material (sarf malzeme) Energy 0,34 0,32 1,4

Detaylı

Proje Konusu : Dışarı kaynaklı akü firelerinin azaltılması. : Dışarı Firelerinin Azaltılması

Proje Konusu : Dışarı kaynaklı akü firelerinin azaltılması. : Dışarı Firelerinin Azaltılması Proje Konusu : Dışarı kaynaklı akü firelerinin azaltılması Proje Adı Proje Lideri : Dışarı Firelerinin Azaltılması : Hakan KETEN PROJE EKİBİ Proje Şampiyonu: Proje Lideri: Proje Ekip Üyeleri: Numan Alver

Detaylı

Click with the right mouse button on the graphic and choose change picture. Optik Seçme Makinesi Temizlik Süre ve Ergonomi İyileştirilmesi

Click with the right mouse button on the graphic and choose change picture. Optik Seçme Makinesi Temizlik Süre ve Ergonomi İyileştirilmesi Click with the right mouse button on the graphic and choose change picture Optik Seçme Makinesi Temizlik Süre ve Ergonomi İyileştirilmesi Yarıbeyaz Nedir? Kavrulmuş Fındık Yarıbeyaz Fındık Yarıbeyaz Fındık

Detaylı

SON TEKNOLOJİ İLE DONATILMIŞ MAKİNE PARKI VE PROFESYONEL EKİBİMİZLE İMALATTA KALİTENİN ÖNCÜSÜ OLMAK İÇİN VARIZ.

SON TEKNOLOJİ İLE DONATILMIŞ MAKİNE PARKI VE PROFESYONEL EKİBİMİZLE İMALATTA KALİTENİN ÖNCÜSÜ OLMAK İÇİN VARIZ. SON TEKNOLOJİ İLE DONATILMIŞ MAKİNE PARKI VE PROFESYONEL EKİBİMİZLE İMALATTA KALİTENİN ÖNCÜSÜ OLMAK İÇİN VARIZ. İSKENDERUN TİCARET VE SANAYİ ODASI NO: 011581 Organize Sanayi Bölgesi İş Merkezi No:13-14

Detaylı

YAŞ KALIPLAMA KUMUNUN OPTİMİZASYONU VE STANDARTLAŞTIRILMASI

YAŞ KALIPLAMA KUMUNUN OPTİMİZASYONU VE STANDARTLAŞTIRILMASI YAŞ KALIPLAMA KUMUNUN OPTİMİZASYONU VE STANDARTLAŞTIRILMASI Erkan DALAY* ve Onur ER** * Laboratuvar Uzmanı, EKU Fren ve Döküm Sanayi AŞ, Kocaeli, TÜRKİYE ** Ar-Ge Mühendisi, EKU Fren ve Döküm Sanayi AŞ,

Detaylı

GEÇERLİ DOKÜMAN LİSTESİ (FORMLAR)

GEÇERLİ DOKÜMAN LİSTESİ (FORMLAR) Düzeltici Önleyici Faaliyet Takip Çizelgesi FR-01 01.02.2001 4 26.11.2011 Kaynak eklendi. Tedarikçi Değerlendirme FR-02 31.03.2005 2 23.12.2010 Onaylı Tedarikçi Performans Takip FR-03 31.01.2006 4 27.12.2011

Detaylı

ÜRETİM DEPARTMANI TAŞIMA MALİYETLERİNİ AZALTMA ÇALIŞMASI. Bulaşık Makinesi Fabrikası, 2015

ÜRETİM DEPARTMANI TAŞIMA MALİYETLERİNİ AZALTMA ÇALIŞMASI. Bulaşık Makinesi Fabrikası, 2015 ÜRETİM DEPARTMANI TAŞIMA MALİYETLERİNİ AZALTMA ÇALIŞMASI Bulaşık Makinesi Fabrikası, 2015 1. ADIM: KONU SEÇİMİ 2 Mevcut durumda ; yarı mamuller akıllı paletler ile taşınmaktadır. Bu durum incelendiğinde;

Detaylı

SEÇİL KAUÇUK. İGSAŞ O-Ring Kaizen. Grup Atılım Kalite Ekibi Çemberi

SEÇİL KAUÇUK. İGSAŞ O-Ring Kaizen. Grup Atılım Kalite Ekibi Çemberi SEÇİL KAUÇUK İGSAŞ O-Ring Kaizen Grup Atılım Kalite Ekibi Çemberi GRUP ATILIM KALİTE ÇEMBER SUNUMU GRUP ATILIM KALİTE ÇEMBERİ GRUP ÜYELERİ Rehber: MUHAMMET CAN (AMONYAK ÜRETİM BAŞ MÜHENDİSİ) Lider: EROL

Detaylı

1000-200000 m3/h, 400-1500 Pa. Kavrama, kayış-kasnak veya direk tahrik Eurovent e göre Kısa/Uzun gövde; kılavuz giriş kanatlı/kanatsız

1000-200000 m3/h, 400-1500 Pa. Kavrama, kayış-kasnak veya direk tahrik Eurovent e göre Kısa/Uzun gövde; kılavuz giriş kanatlı/kanatsız Aksiyal fanlar Üretimin açıklanması Değişik rotor türleri için, çıkış konumu, gövde geometrisi, gövde sacı kalınlığı, ve malzesi yönünden geniş bir seçme olanağı bulunmaktadır. Aşağıdaki açıklamalar standart

Detaylı

EVYAP. Çözüm Üretim Kalite Çemberi

EVYAP. Çözüm Üretim Kalite Çemberi EVYAP Çözüm Üretim Kalite Çemberi ÇÖZÜM ÜRETiM Grup Lideri: Sırrı KABUL Operatör: Ensar UYKUN Yazıcı: Selmin SEFA ACMA 1 DOLUM-AMBALAJ MAKİNESİNDE İŞÇİLİK TASARRUFU ACMA 1 ACMA 1 Acma Hattı OSD Acma

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 2018 YILI UYGULAMA REHBERİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 2018 YILI UYGULAMA REHBERİ AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ YILI UYGULAMA REHBERİ KALİTE YÖNETİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ SUNUŞ Üniversitemizin Kalite Yönetim Sistemi, 2017 yılı içerisinde Yüksek Öğretim Kurulu tarafından, Kurumsal

Detaylı

GAZ ALTI KAYNAK YÖNTEMİ MIG/MAG

GAZ ALTI KAYNAK YÖNTEMİ MIG/MAG GENEL KAVRAMLAR Metalleri, birbirleri ile çözülemez biçimde birleştirme yöntemlerinden biri kaynaklı birleştirmedir. Kaynak yöntemiyle üretilmiş çelik parçalar, döküm ve dövme yöntemiyle üretilen parçalardan

Detaylı

TEK NOKTA EĞİTİMLERİ

TEK NOKTA EĞİTİMLERİ Sürekli gelişim için TEK NOKTA EĞİTİMLERİ İSMAİL HAKKI KAVURMACI MAKİNA YÜKSEK MÜHENDİSİ Yönetim Danışmanı www. kavurmaci.net info@kavurmaci.net 1 Pratik ancak etkin bir yöntem olması nedeni ile tek nokta

Detaylı

FİCOSA OTOMOTİV. Radyal Kalite Çemberi

FİCOSA OTOMOTİV. Radyal Kalite Çemberi FİCOSA OTOMOTİV Radyal Kalite Çemberi RADYAL KALİTE ÇEMBERİ ÇEMBER VE ÜYELERİ TAKDİM KONU: PERÇİN PRESLEME HATASI ÇEMBER LİDERİ: ÇEMBER DESTEK: ÇEMBER DANIŞMANI: VOLKAN GIRLAR GÜNAY GÜNEŞ ERDEM POLAT ÇEMBER

Detaylı

ALAÇATI BAŞLIK MODELİNDE SSH MODÜLER ÜRETİM MD.LÜĞÜ ŞİKAYETLERİNİN AZALTILMASI

ALAÇATI BAŞLIK MODELİNDE SSH MODÜLER ÜRETİM MD.LÜĞÜ ŞİKAYETLERİNİN AZALTILMASI ALAÇATI BAŞLIK 2017 OCAK KPI SUNUMU MODELİNDE SSH MODÜLER ÜRETİM MD.LÜĞÜ ŞİKAYETLERİNİN AZALTILMASI 2018 KIRILMA PANEL AÇILMA KENAR FOLYO,KENAR BANT(EĞRİ KENAR BANTI) ÇİZİK AKSESUAR HATA MONTAJ DÜŞME AKSESUAR

Detaylı

Maxion İnci (Çelik) Çevre Yönetim Sistemi. Dış İletişim Konuları

Maxion İnci (Çelik) Çevre Yönetim Sistemi. Dış İletişim Konuları Maxion İnci (Çelik) Çevre Yönetim Sistemi Dış İletişim Konuları ÖNEMLİ ÇEVRE BOYUTLARI Maxion İnci Çelik Jant işletmesi, çevreye duyarlı bir şirket olmasından dolayı işletmede önemli çevre boyutlarına

Detaylı

SEÇİL KAUÇUK. Bumerang Kaizen Ekibi

SEÇİL KAUÇUK. Bumerang Kaizen Ekibi SEÇİL KAUÇUK Bumerang Kaizen Ekibi BUMERANG SMED KAİZENİ 120 lik ve 100 lük kalıplardan 85 lik kalıba geçiş sürelerinin azaltılması 11.02.2014 2 EKSTRÜZYON NEDİR? Extrüzyon yöntemi, EPDM (Etilen propilen

Detaylı

CNC ve KONVANSİYONEL TAKIM TEZGAHLARI

CNC ve KONVANSİYONEL TAKIM TEZGAHLARI CNC ve KONVANSİYONEL TAKIM TEZGAHLARI * SATIŞ VE TEMSİLCİLİK * 2. EL SATIŞ-TAKAS * 2. EL ARACILIK-EKSPERTİZ * TEKNİK SERVİS * YEDEK PARÇA * MODERNİZASYON - RETROFİTTİNG * İMALAT İmalatçının Yol Arkadaşı

Detaylı

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ PLASTİK YARDIMCI EKİPMANLAR LOAD DRY CRUSH CLEAN. www.ayteksogutma.com

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ PLASTİK YARDIMCI EKİPMANLAR LOAD DRY CRUSH CLEAN. www.ayteksogutma.com AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ PLASTİK YARDIMCI EKİPMANLAR LOAD DRY CRUSH CLEAN www.ayteksogutma.com LOAD Rahat kullanım ve güvenlik için hammadde yükleyicisi ana kontrol ünitesinden ayrıdır. İzole edilmiş filtresi

Detaylı

Makina İnş. Gıda Nak. Tic. Ltd. Şti.

Makina İnş. Gıda Nak. Tic. Ltd. Şti. LARA Bakım-Onarım Montaj-Demontaj-Revizyon Mekanik ve Çelik İmalat,Montaj ve Demontaj Yedek Parça Web: Hakkımızda Lara 2006 yılı kasım ayında Mehmet TOSUN tarafından Ergani/Diyarbakır da kurulmuş ve Temmuz

Detaylı

YILDIZ ENTEGRE. Emprenye Kalite Yıldızı Kalite Çemberi

YILDIZ ENTEGRE. Emprenye Kalite Yıldızı Kalite Çemberi YILDIZ ENTEGRE Emprenye Kalite Yıldızı Kalite Çemberi İçerik Ekip tanıtımı Bölüm tanıtımı Sorunun tespiti Problem çözme teknikleri Sonuç Maliyet analizi Balık kılçığı Çözüm Ekibin Tanıtımı Lider: Muhammet

Detaylı

GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO KANALLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ

GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO KANALLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO KANALLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ Mayıs 2010 Sayfa no: 1 KAPSAM Projede kullanılacak metal kablo kanalları aksesuarlarının imalatı, sıcak daldırma galvanizasyonu, ve alıcının

Detaylı

Yüksek toz konsantrasyonlarında en iyi teknik çözüm Geniş filtreleme yüzeyi ve kompakt tasarım Uzun ömür ve ağır çalışma şartları için güçlü yapı

Yüksek toz konsantrasyonlarında en iyi teknik çözüm Geniş filtreleme yüzeyi ve kompakt tasarım Uzun ömür ve ağır çalışma şartları için güçlü yapı Yüksek toz konsantrasyonlarında en iyi teknik çözüm Geniş filtreleme yüzeyi ve kompakt tasarım Uzun ömür ve ağır çalışma şartları için güçlü yapı Alanın kısıtlı olduğu yerlerde en iyi çözüm Düşük sarfiyat

Detaylı

PTO ED120 UYARI! Not: Mekanik hazırlığı olmayan bir araçtaki sürüş kiti olan PTO yu sonradan takmak pahalıdır ve fazla iş yükü gerektirir.

PTO ED120 UYARI! Not: Mekanik hazırlığı olmayan bir araçtaki sürüş kiti olan PTO yu sonradan takmak pahalıdır ve fazla iş yükü gerektirir. Genel bilgiler Genel bilgiler Aşağıdaki sipariş seçenekleri ED120 PTO için mevcuttur. Hidrolik pompa bağlamak için fabrikada takılı sürüş kiti (PTO ED120P) PTO hazırlığı Daha fazla bilgi Sipariş etme seçenekleri

Detaylı

NovaL MACHINE SYSTEMS

NovaL MACHINE SYSTEMS NovaL MACHINE SYSTEMS BRIKET makineleri & BETON SANTRALLARI BIOGRAFI & HAKKIMIZDA Faaliyetlerine iş ve inşaat makinaları imalatı ile başlayan NOVAL A.Ş., 25 yılı aşan tecrübesi ile konusunda uzman ve deneyimli

Detaylı

SEÇİL KAUÇUK BETA ZİRAAT. O-Ring Kaizen. Ekibi. Mavi Takım Kaizen Ekibi

SEÇİL KAUÇUK BETA ZİRAAT. O-Ring Kaizen. Ekibi. Mavi Takım Kaizen Ekibi SEÇİL KAUÇUK BETA ZİRAAT O-Ring Kaizen Mavi Takım Kaizen Ekibi Ekibi BETA YAĞ FABRİKASI MAVİ TAKIM KAİZEN SUNUMU Beta Ziraat ve Ticaret A.Ş. TOHUM TESİSİ HAMYAĞ FABRİKASI Beta Ziraat ve Ticaret A.Ş. 1961

Detaylı

Hasar Claimlerini Azaltma GM Depo Operasyonu

Hasar Claimlerini Azaltma GM Depo Operasyonu Hasar Claimlerini Azaltma GM Depo Operasyonu 16.10.2014 İzmir, Türkiye Hasar Claimlerini Azaltma Konu seçimi Hedefin konması Ekibin oluşturulması Mevcut durumun tespiti Proje planı Analiz Uygulamalar Doğrulama

Detaylı

Harman Hazırlama Ünitesindeki Toz ve Kir Kaynağını Azaltma Kaizeni

Harman Hazırlama Ünitesindeki Toz ve Kir Kaynağını Azaltma Kaizeni Harman Hazırlama Ünitesindeki Toz ve Kir Kaynağını Azaltma Kaizeni KONU SEÇİMİ Fabrika içerisinde iyileştirme çalışmaları başladığından itibaren en büyük kir kaynağı olan tozun önüne geçmek için çalışmalar

Detaylı

Paslanmaz Çelik Ürünler

Paslanmaz Çelik Ürünler Paslanmaz Çelik Ürünler Grup kodu Ürün adı 016 Kabin kilidi 11 Kabin kilidi 060 Çeyrek dönüşlü yaylı kilit 066 Mini çeyrek dönüşlü yaylı kilit 064 Çeyrek dönüşlü yaylı kilit 040 Sıkıştırmalı kilit 110

Detaylı

ÖNCE-SONRA KAIZEN İÇERİK FORMU (Ek 2)

ÖNCE-SONRA KAIZEN İÇERİK FORMU (Ek 2) ÖNCE-SONRA KAIZEN İÇERİK FORMU (Ek 2) Kaizen Konusu : TEL SEPET ÜRETİMİ SEKTÖR KESME GÜRÜLTÜSÜ AZALTMA Tarih :15.05.2017 Takım Üyeleri ve Görevleri : Anıl Yıldırım Sürekli İyileştirme Birim Lideri Serkan

Detaylı

fsm metal ferforje

fsm metal ferforje www.fsmmetal.com fsm metal ferforje 2017-2018 FSM METAL istenilen ölçüde ve kalınlıkta üretilebilir Lazer kesim sac modelleri K-15707 K-15702 K-15712 1000x. / 24,86 kg /3 mm 1000x. / 24,03 kg /3 mm 1000x.

Detaylı

TEKSTİL SEKTÖRÜNDE ENTEGRE KİRLİLİK ÖNLEME VE KONTROL TEBLİĞİ

TEKSTİL SEKTÖRÜNDE ENTEGRE KİRLİLİK ÖNLEME VE KONTROL TEBLİĞİ TEKSTİL SEKTÖRÜNDE ENTEGRE KİRLİLİK ÖNLEME VE KONTROL TEBLİĞİ Tebliğ; 14 Aralık 2011 tarih ve 28142 sayılı R.G. EK 1. TESİS İÇİ MEVCUT EN İYİ TEKNİK (MET) UYGULAMALARI EK 2. TEKSTİL ENDÜSTRİSİ ATIKSULARI

Detaylı

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf **

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf ** BAZA AKSESUARLARI SABİT BAZA : 3,00 mm Galvaniz sac + RAL 7012 boya : Baza genişlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Baza derinlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Gerekli : Montajında M12 x 30

Detaylı

TBS 5 KUTULAMA PROSESİ ÜRETİM VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMA PROJESİ

TBS 5 KUTULAMA PROSESİ ÜRETİM VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMA PROJESİ TBS 5 KUTULAMA PROSESİ ÜRETİM VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMA PROJESİ 1. Adım: Konu Seçimi MUTLU AKÜ Montaj Bölümü 5.Hat TBS 5 Kutulama Prosesindeki üretim kayıpları ve kalite hatalarının önlenmesi projesi TBS5

Detaylı

MANUAL DOLUM HATTI KOBETSU KAIZENİ

MANUAL DOLUM HATTI KOBETSU KAIZENİ 15.05.2018 MANUAL DOLUM HATTI KOBETSU KAIZENİ Site of Izmir 1- KONU SEÇİMİ Çalışmamız manuel dolum hattındaki ergonomik uygunsuzluklarını gidermek üzerinedir. İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Etmeni: Çalışanların

Detaylı

FİCOSA OTOMOTİV. 5N 1K Kalite Çemberi

FİCOSA OTOMOTİV. 5N 1K Kalite Çemberi FİCOSA OTOMOTİV 5N 1K Kalite Çemberi 2011 Ficosa International, S.A. All Rights Reserved. 5N 1K KALİTE ÇEMBERİ OTOMOTİV 5N 1K KALİTE ÇEMBERİ ÇEMBER VE ÜYELERİ TAKDİM ÇEMBER LİDERİ KONU: OTOMATİK PERÇİN

Detaylı

SEÇİL KAUÇUK. Çözüm Avcıları Kalite Çemberi

SEÇİL KAUÇUK. Çözüm Avcıları Kalite Çemberi SEÇİL KAUÇUK Çözüm Avcıları Kalite Çemberi Pres Bölümü Kalite Çemberi ÇÖZÜM AVCILARI ÇEMBER ÜYELERİ GENEL BİLGİLERİ ADI SOYADI ÇEMBERDEKİ GÖREVİ YAŞI EĞİTİM DURUMU FABRİKADAKİ GÖREVİ GENEL İŞ TECRÜBESİ

Detaylı

İŞ MAKİNALARI HİDROLİK TESİSATI BORULARININ BİRLEŞTİRİLMESİNDE SERT LEHİM İLE TIG KAYNAĞININ KARŞILAŞTIRILMASI

İŞ MAKİNALARI HİDROLİK TESİSATI BORULARININ BİRLEŞTİRİLMESİNDE SERT LEHİM İLE TIG KAYNAĞININ KARŞILAŞTIRILMASI İŞ MAKİNALARI HİDROLİK TESİSATI BORULARININ BİRLEŞTİRİLMESİNDE SERT LEHİM İLE TIG KAYNAĞININ KARŞILAŞTIRILMASI Volkan ÖZTÜRKLER 1, Mehmet ZEYBEK 1, Tufan ATEŞ 1 1 HİDROMEK AŞ. Ekskavatör Fabrikası Ayaş

Detaylı

SEÇİL KAUÇUK AK GIDA. O-Ring Kaizen. Ekibi. Lüleburgaz. Kaizen Ekibi

SEÇİL KAUÇUK AK GIDA. O-Ring Kaizen. Ekibi. Lüleburgaz. Kaizen Ekibi SEÇİL KAUÇUK AK GIDA O-Ring Kaizen Lüleburgaz Ekibi Kaizen Ekibi YILDIZ MÜKEMMELLİK YOLU AK GIDA YILDIZ GELİŞTİRME TAKIMI SUNUMU Primodan Yoğurt Dolum Makinesi Folyo Değişim Sürelerinin Azaltılması METODOLOJİ

Detaylı

JET NOZUL. Malzeme: Özel imal edilmiş 1.2 mm kalınlığındaki alüminyum malzemeden sıvama yöntemi ile imal edilir.

JET NOZUL. Malzeme: Özel imal edilmiş 1.2 mm kalınlığındaki alüminyum malzemeden sıvama yöntemi ile imal edilir. JET NOZUL Malzeme: Özel imal edilmiş 1.2 mm kalınlığındaki alüminyum malzemeden sıvama yöntemi ile imal edilir. Kullanım Yeri: Duvar ve tavan uygulamaları için uygundur. Isıtma ve soğutma amaçlı olarak

Detaylı

Boyahane Yükleme Seviyesinin Arttırılması

Boyahane Yükleme Seviyesinin Arttırılması Boyahane Yükleme Seviyesinin Arttırılması KONU SEÇİMİ 86,00% 84,00% UCL=85,00% 82,00% Boyahane OEE 80,00% 78,00% 76,00% 74,00% _ X=78,51% 72,00% LCL=72,02% 70,00% 1 1 Oca/15 Mar/15 May/15 Tem/15 Eyl/15

Detaylı

MONTAJ NOTLARI. MONTAJ VE BAKIM NOTLARI ACG-AltiLED KAÇ ADET ARMATÜR KULLANILMALI

MONTAJ NOTLARI. MONTAJ VE BAKIM NOTLARI ACG-AltiLED KAÇ ADET ARMATÜR KULLANILMALI KAÇ ADET ARMATÜR KULLANILMALI Amerikan Aydınlatma Mühendisleri Topluluğu (IESNA) nun tavsiye ettiği aydınlanma seviyeleri aşağıdaki gibidir: - Üretimin yapılmadığı lobi, hol v.b. genel alanlar (50-100

Detaylı

KIRMACI ENDÜSTRİ IV.0 DEĞİŞİM SÜRECİ DANIŞMANLIĞI İŞ PLANI. KIRMACI MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK TİC. 1

KIRMACI ENDÜSTRİ IV.0 DEĞİŞİM SÜRECİ DANIŞMANLIĞI İŞ PLANI.  KIRMACI MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK TİC. 1 KIRMACI ENDÜSTRİ IV.0 DEĞİŞİM SÜRECİ DANIŞMANLIĞI İŞ PLANI www.kirmacidanismanlik.com KIRMACI MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK TİC. 1 I. Fabrikanın sektörel teknolojik Endüstri seviye tespiti ve yol haritası, raporlama,

Detaylı

RTR075 RTR075-RTR075HD RTR075HD

RTR075 RTR075-RTR075HD RTR075HD RTR075 RTR075-36 RTR075 - BENZİNLİ ÇAPA MAKİNASI Kod No Parça İsmi Fiyat $ B101 Yağ Tıpası B102 Yağ Keçesi B103 Tıpa B104 Dişli Kutusu B105 Dişli Kutsu Contası B106 Dişli Kutusu Kapağı B107 Dişli Kutusu

Detaylı

DENGELİ PROSES SAĞLAMAK

DENGELİ PROSES SAĞLAMAK SÜREKLİ İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI Tezgahtaki verimlilikleri farklı olan 2 Farklı Proses uygulanması yerine; DENGELİ PROSES SAĞLAMAK için proseslerin birleştirilerek ortaklaştırılması Verimlilik kayıplarının

Detaylı

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FW102 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FW102 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Orta Anadolu Leke Savar Kaizeni

Orta Anadolu Leke Savar Kaizeni Orta Anadolu Leke Savar Kaizeni Orta Anadolu Karamancı Holding şirketi olan Orta Anadolu, 1953 yılında bir entegre iplik ve dokuma fabrikası olarak Kayseri de kurulmuştur. Merkez ofisi İstanbul da yer

Detaylı

REXAM KALĐTE KAIZEN

REXAM KALĐTE KAIZEN REXAM 2013-2014 KALĐTE KAIZEN EMEĞĐN MÜKEMMELLĐĞE DÖNÜŞTÜĞÜ YER HAZIRLAYAN : UĞUR ÖZÇELĐK GÖREVĐ : KALĐTE GÜVENCE YÖNETĐCĐSĐ 1 KONU SEÇİMİ HEDEF Kalıp çizilmesi kaynaklı bloke ürünlerin sayısındaki artış,

Detaylı

ÖDÜL PUANLANDIRMA SİSTEMİ TALİMATI

ÖDÜL PUANLANDIRMA SİSTEMİ TALİMATI Ödül&Puan Kapsamı 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ÖDÜL PUANLANDIRMA SİSTEMİ TALİMATI Öneriler TPM hata kartlarının asılması TPM hata kartlarının indirilmesi Önce-Sonra Kaizen çalışmalar Tamamlanan 6 sigma

Detaylı

Ecol 2015-11-27 13:00:45

Ecol 2015-11-27 13:00:45 Ecol 2015-11-27 13:00:45 2 Makinelerin termografik, ultrason ve vibrasyon diyagnostiğinin yapılmasını sağlayan ekipmanlara sahip diyagnostik ekip, ayrıca teçhizat ve boru hatlarının videoendoskopisi için

Detaylı

AKÇANSA HAMMADDE (KLİNKER) STOKHOLÜ AKÇANSA ÇİMENTO FABRİKASI ÇANAKKALE Hakan EZCAN - Mustafa ALKAN

AKÇANSA HAMMADDE (KLİNKER) STOKHOLÜ AKÇANSA ÇİMENTO FABRİKASI ÇANAKKALE Hakan EZCAN - Mustafa ALKAN AKÇANSA HAMMADDE (KLİNKER) STOKHOLÜ AKÇANSA ÇİMENTO FABRİKASI ÇANAKKALE Hakan EZCAN - Mustafa ALKAN YAPININ AMACI Çimento fabrikası dahilinde geniş ve kapalı bir stok sahasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu yapının

Detaylı

de i im Kaizen Kamil BOLAT

de i im Kaizen Kamil BOLAT Kaizen Kamil BOLAT Kaizen İyiye doğru değişiklikleri Her gün daha iyi için yapılan küçük değişiklikleri Yavaş, küçük ama sürekli iyileştirmeleri Müşteri memnuniyetini arttırmaya yönelik, herkes tarafından,

Detaylı

Metal Kablo ve Boru Tespitleme Sistemleri. Ayarlı kelepçeler ve vidalı ayarlı kelepçeler

Metal Kablo ve Boru Tespitleme Sistemleri. Ayarlı kelepçeler ve vidalı ayarlı kelepçeler Metal malzemeden üretilmifl OBO Kablo ve Boru Tespitleme Sistemleri, kablo ve boruların tekli veya çiftli tespit kelepçeleri yardımıyla her türlü zemine veya vidalı ayarlı kelepçeler sayesinde duvarlara

Detaylı

AMACIMIZ BAKIŞ AÇIMIZ YAKLAŞIMIMIZ HAKKIMIZDA

AMACIMIZ BAKIŞ AÇIMIZ YAKLAŞIMIMIZ HAKKIMIZDA HAKKIMIZDA AMACIMIZ Büyüklerimizden öğrendiklerimizi, eğitimlerimiz ile güçlendirerek, ticarette hizmet kalitesini yükseltmek ve hep birlikte güçlü hedeflere ulaşmak için etkin iş ortağınız olmak, BAKIŞ

Detaylı

VTEC MUSTEK CNC FREZE TEZGAHLARI

VTEC MUSTEK CNC FREZE TEZGAHLARI ALÜMİNYUM, MDF, PLASTİK, STRAFOR, KOMPOZİT MALZEME İŞLEMEYE UYGUN GANTRY TİPİ CNC ROUTER FREZE TEZGAHLARI VER. 1.0 KOLON YAPISI VTEC MUSTEK KAYNAKLI ÇELİK KONSTRÜKSİYON 20 mm. KALINLIĞINDA SIK ARALIKLARLA

Detaylı

AP-HA. Sıcak Hava Apareyleri

AP-HA. Sıcak Hava Apareyleri AP-HA Sıcak Apareyleri AP-HA Sıcak Apareyleri AP-HA-A: Aksiyal Fanlı Sıcak Apareyi AP-HA-R: Radyal Fanlı Sıcak Apareyi Ürün Malzemesi Kullanım Özellikleri Ürün kasası, dışı elektrostatik toz boyalı galvaniz

Detaylı

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME PROSEDÜRÜ

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME PROSEDÜRÜ Sayfa No 1/5 1. AMAÇ: Kurulmuş olan kalite sisteminin etkinliğini arttırmak, bağımsız bakış açısı ile kalite sistemini sürekli olarak iyileştirmek ve geliştirmek amacıyla tüm bölümlerin kalite sistemine

Detaylı

Yaprak Yay Tanımı. Yaprak Yay Çeşitleri Konvansiyonel Yaprak Yaylar Parabolik Yaprak Yaylar Multiparabolik Yaprak Yaylar Z Tipi Yaprak Yaylar

Yaprak Yay Tanımı. Yaprak Yay Çeşitleri Konvansiyonel Yaprak Yaylar Parabolik Yaprak Yaylar Multiparabolik Yaprak Yaylar Z Tipi Yaprak Yaylar 2017 1 Yaprak Yay Tanımı Yaprak yaylar, yol koşulları nedeniyle ani olarak şasi ve aktarma organlarına gelen yüklerin oluşturduğu enerjiyi üzerinde depolayıp, daha sonra açığa çıkararak sürüş konforu ve

Detaylı

KM 120/150 R D. Otomatik temizleme fonksiyonlu ana rulo fırça. Konforlu çalışma alanı. Hidrolik kaldıraçlı konteyner.

KM 120/150 R D. Otomatik temizleme fonksiyonlu ana rulo fırça. Konforlu çalışma alanı. Hidrolik kaldıraçlı konteyner. 1200 mm yan fırça çalışma genişliği ile kompakt, modern ve esnek süpürücü elektrikli süpürge. Orta ölçekli alanlardan geniş alanlara ve bina dışı alanlara kadar profesyonel kullanım için. 1 2 3 4 1 2 Otomatik

Detaylı

01 Nisan 2014. www.asatasarim.com.tr

01 Nisan 2014. www.asatasarim.com.tr 01 Nisan 2014 www.asatasarim.com.tr ÖZGEÇMİŞ Doğum Tarihi : 06-06-1955 Doğum Yeri : Harmancık / Bursa Medeni Durumu :Evli, Bir kızım var Öğrenim Durumu: 1973 Bursa Tophane EML Makine Resim Bölümü Mezunu

Detaylı

F.S.S. FREN SİSTEMLERİ SANAYİ

F.S.S. FREN SİSTEMLERİ SANAYİ F.S.S. FREN SİSTEMLERİ SANAYİ TİC. LTD. ŞTİ. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE İYİ UYGULAMALAR Özlem AVLAN F.S.S. FREN SİSTEMLERİ SANAYİ ve TİC. LTD. ŞTİ. İSG & Çevre Yönetim Sistemleri Uzmanı İŞLETME BİLGİLERİ

Detaylı

12UY Metal Levha İşleme Tezgah Operatörü Belgelendirme Programi

12UY Metal Levha İşleme Tezgah Operatörü Belgelendirme Programi Belgelendirme Programının Adı 12UY0087-4 Metal Levha İşleme Tezgah Operatörü Belgelendirme Programi Belgelendirme Programının Amacı Bu yeterlilik iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini ve çevresel önlemleri

Detaylı

İÇİNDEKİLER KALİTE YE KUŞBAKIŞI

İÇİNDEKİLER KALİTE YE KUŞBAKIŞI İÇİNDEKİLER vii SAYFA YE KUŞBAKIŞI 1 GİRİŞ 2 Kalite İle İlgili Bazı Kavramlar 6 Kalitenin Getirileri 9 Kalite ile İlgili Kuruluşlar 10 Kalite nin unsurları 11 Kaliteyi Oluşturan Faktörler 12 HİZMETTE 13

Detaylı

Kaizen konusu: 2. Kaynak Hattı ELBA yardımcı malzeme kaynaklı sızdırmazlıkların azaltılması ( 8 DELİK )

Kaizen konusu: 2. Kaynak Hattı ELBA yardımcı malzeme kaynaklı sızdırmazlıkların azaltılması ( 8 DELİK ) 1-KONUNUN SEÇİMİ: Kaizen konusu: 2. Kaynak Hattı ELBA yardımcı malzeme kaynaklı sızdırmazlıkların azaltılması ( 8 DELİK ) sızdırma adet üretime oranı 500 10.00% 434 8.64% 2013 Yılı 8 Delik Kaynaklı Sızdırmaları

Detaylı

YÜKSEK DEBİLİ JET NOZUL

YÜKSEK DEBİLİ JET NOZUL YÜKSEK DEBİLİ JET NOZUL YÜKSEK DEBİLİ JET NOZUL DTD-19 Malzeme: Kullanım yeri: Montaj Özellikleri: Kaplama: Aksesuarlar: Özel sertleştirilmiş aluminyum sacdan imal edilir Havalandırma sistemlerinde üfleme

Detaylı

Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek çöp toplamada kullanılmak üzere 238 adet hurda sac bidon alınarak gerekli yerlere dağıtılmıştır.

Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek çöp toplamada kullanılmak üzere 238 adet hurda sac bidon alınarak gerekli yerlere dağıtılmıştır. TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ----------------------------------------------------- Temizlik İşleri Personeli, 1 Temizlik İşleri Müdür Vekili, 1 Çevre Mühendisi, 1 Temizlik Çavuşu, 4 Kadrolu Memur, 16 Daimi

Detaylı

GAZALTI VE TİG KAYNAK MAKİNELERİMİZ HİDROLİK ŞERİT TESTERE VE PROFİL BÜKME MAKİNELERİMİZ SİLİNDİR BÜKME VE DAİRE KESME MAKİNELERİMİZ PROFİL KESME VE SÜTUNLU MATKAP TEZGÂHIMIZ ATÖLYEMİZİN GENEL GÖRÜNÜŞÜ

Detaylı

TANITIM BROŞÜRÜ POLAR POLİÜRETAN

TANITIM BROŞÜRÜ POLAR POLİÜRETAN TANITIM BROŞÜRÜ İçinde bulunduğumuz yüzyılda hızlı endüstrileşmenin sonucu olarak ortaya çıkan enerji ihtiyacı ve bu ihtiyacın yaklaşık % 90 oranında fosil türevli yakıt tüketimi ile giderilmesi son dönemde

Detaylı

RUZGARLIK KANATLAR RUZGARLIK KANATLAR SAG&SOL TAKIM SAG&SOL TAKIM. 166 17 244 104 Kılıç ( Şiş ) 166 17 241 103 Kılıç ( Şiş ) Alttan Motorlu

RUZGARLIK KANATLAR RUZGARLIK KANATLAR SAG&SOL TAKIM SAG&SOL TAKIM. 166 17 244 104 Kılıç ( Şiş ) 166 17 241 103 Kılıç ( Şiş ) Alttan Motorlu . RUZGARLIK KANATLAR SAG&SOL TAKIM RUZGARLIK KANATLAR SAG&SOL TAKIM. 256 18 244 103 256 18 244 104 256 18 244 105 256 18 241 103 256 18 241 104 256 18 241 105 166 17 244 103 166 17 244 104 Kılıç ( Şiş

Detaylı

ALFABETİK SIRALAMA SIRA İŞÇİLİK UNVANI PUAN GRUP

ALFABETİK SIRALAMA SIRA İŞÇİLİK UNVANI PUAN GRUP 1 AĞIR DONANIM İŞÇİLİĞİ-A 730 VIII 2 AĞIR DONANIM İŞÇİLİĞİ-B 675 VII 3 AĞIR DONANIM İŞÇİLİĞİ-C 610 VI 4 AĞIR VASITA ŞOFÖRLÜĞÜ 635 VII 5 AĞIR VASITA TECRÜBE KONTROLÖRLÜĞÜ 735 VIII 6 AHŞAP AMBALAJ İŞÇİLİĞİ

Detaylı

POLİNAS PLASTİK SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ

POLİNAS PLASTİK SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ POLİNAS PLASTİK SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ ERTAN YILMAZER Proje Bakım ve Yardımcı İşletmeler Müdürü 1985 yılında faaliyete geçen Polinas Plastik A.Ş., Türkiye ve Dünyanın önde gelen

Detaylı

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE HAŞIL MAKİNESİ OPERATÖRÜ KURS PROGRAMI

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE HAŞIL MAKİNESİ OPERATÖRÜ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE HAŞIL MAKİNESİ OPERATÖRÜ KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İ Ç İ N D E K İ L E R PROGRAMIN

Detaylı

High Precision Parts Manufacturing

High Precision Parts Manufacturing Hakkımızda Yenilikçi ve çağdaş bir yapıyla müşteri memnuniyetini ilke edinen Artekmak, 1984 yılında İzmir de faaliyete geçmiştir. Yaklaşık 30 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesi ile Otomotiv, Medikal, Havacılık,

Detaylı

NETFORM Mühendislik Makina Metal. Firma Sunumu

NETFORM Mühendislik Makina Metal. Firma Sunumu Firma Sunumu 1 NETFORM Faliyet alanı: Metal şekillendirme ve optik ölçüm sistemleri Kuruluş yılı: 2010 Yer: İzmir 2 ÜRÜNLER YAZILIMLAR HİZMETLER EĞİTİMLER 3 Ürünler Soğuk Dövülmüş Alüminyum Parçalar Soğuk

Detaylı

ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI EKONOMİK MODEL ELEKTRİKLİ SU ISITICISI

ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI EKONOMİK MODEL ELEKTRİKLİ SU ISITICISI ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI EKONOMİK MODEL ELEKTRİKLİ SU ISITICISI 52EWH Serisi Ürün No: 52 İSTANBUL KAZAN İmalat Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti. www.istanbulkazan.com.tr info@istanbulkazan.com.tr www.eastanbulwaterheater.com.tr

Detaylı

GAZ REGULATORÜ BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-005

GAZ REGULATORÜ BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-005 SAYFA 2/8 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu teknik şartname, UGETAM ürün belgelendirme sistemine belgelendirme için başvuru yapan tedarikçilerin üretmiş oldukları gaz regülatörlerinin karşılaması gereken şartları TS

Detaylı

MAKİNE BAKIMCI (SEVİYE 3) TEORİK VE UYGULAMA SINAVI SORULARININ İÇERİĞİ

MAKİNE BAKIMCI (SEVİYE 3) TEORİK VE UYGULAMA SINAVI SORULARININ İÇERİĞİ B1: ÖNLEYİCİ BAKIM B1: Önleyici Bakım Uygulama Sınavının İçeriği: Yapılacak uygulama sınavında aşağıdaki konularla ilgili beceri ve yetkinlikler değerlendirilecektir. Sınavda adayların aşağıda belirtilen

Detaylı

PTO ED160. Genel bilgiler Genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2017, Sweden 1 (8)

PTO ED160. Genel bilgiler Genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2017, Sweden 1 (8) Genel bilgiler Genel bilgiler Aşağıdaki sipariş seçenekleri ED160 PTO için mevcuttur. Hidrolik pompa bağlamak için fabrikada takılı sürüş kiti (PTO ED160P) PTO hazırlığı Daha fazla bilgi Sipariş etme seçenekleri

Detaylı

PR 180 CAM PRESLEME MAKİNESİ CAM PRESLEME MAKİNASI. İstenilen cam ve spacer kalınlıklarına göre ayarlanabilir.

PR 180 CAM PRESLEME MAKİNESİ CAM PRESLEME MAKİNASI. İstenilen cam ve spacer kalınlıklarına göre ayarlanabilir. Ö PR 0 CAM PRESLEME MAKİNESİ CAM PRESLEME MAKİNASI İstenilen cam ve spacer kalınlıklarına göre ayarlanabilir. İklim şartlarına göre ısı kontrolü vardır. Üretim kolaylığı için hız ayarı vardır. Makine giriş

Detaylı

TEKSTİL SEKTÖRÜNDE ENTEGRE KİRLİLİK ÖNLEME. Halime BEDİRHANOĞLU Çevre Uzmanı Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanlığı

TEKSTİL SEKTÖRÜNDE ENTEGRE KİRLİLİK ÖNLEME. Halime BEDİRHANOĞLU Çevre Uzmanı Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanlığı T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TEKSTİL SEKTÖRÜNDE ENTEGRE KİRLİLİK ÖNLEME Halime BEDİRHANOĞLU Çevre Uzmanı Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanlığı TEKSTİL SEKTÖRÜNDE ENTEGRE KİRLİLİK ÖNLEME VE KONTROL

Detaylı

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU MC7,40 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER!. TEKNİK VERİLER VE ÖZELLİKLER... @. BİLEŞENLERİN MONTAJI VE İŞLEYİŞİ.... MC40 bağlantı kolunun montajı.... Bağlantı kolu hava vanası MC40 in ayarlanması.... Kumaş

Detaylı

TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK PROGRAMI TAŞINABİLİR PEDALLI ELEKTRİK ÜRETME ÜNİTESİ PROJESİ

TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK PROGRAMI TAŞINABİLİR PEDALLI ELEKTRİK ÜRETME ÜNİTESİ PROJESİ TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK PROGRAMI TAŞINABİLİR PEDALLI ELEKTRİK ÜRETME ÜNİTESİ PROJESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEKATRONİK VE ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Projenin

Detaylı

Araç kasasına yan dikme montajı. İrsaliye/Fatura çıkarılması. Açık kasalı araçların branda örtümü. Aracın rampadan çıkışı. Müşteriye sevk.

Araç kasasına yan dikme montajı. İrsaliye/Fatura çıkarılması. Açık kasalı araçların branda örtümü. Aracın rampadan çıkışı. Müşteriye sevk. 1 Sipariş Yükleme planının oluşturulması Tedarikçiden araç talebi Pick listelerinin çıkarılması Listedeki ürünlerin toplanması Aracın rampaya alınması Araç uygunluk kontrolü Araç kasasına yan dikme montajı

Detaylı

TEKNOLOJİDE ÖNDE www.rifade.com.tr

TEKNOLOJİDE ÖNDE www.rifade.com.tr TEKNOLOJİDE ÖNDE www.rifade.com.tr RİFADE ısı sistemleri her türlü ısınma ve ısıtma ihtiyacınızı karşılayacak çözümler üretmektedir. Eğer siz özel bir çözüm ve size özel bir hizmeti istiyorsanız doğru

Detaylı