DİŞ AÇMA HATTI EKİPMAN ARIZASI AZALTMA KAIZEN SUNUMU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DİŞ AÇMA HATTI EKİPMAN ARIZASI AZALTMA KAIZEN SUNUMU"

Transkript

1 DİŞ AÇMA HATTI EKİPMAN ARIZASI AZALTMA KAIZEN SUNUMU

2

3 Hema Endüstri, fabrika kayıp paretolarından hareketle ve kayıplara odaklı iyileştirme metodolojisi ile kaizen projelerini tetiklemektedir. Öncelikli kayıp tipleri ve kayıpların oluştuğu proseslerde kaizen ekipleri ile kayıpları sürekli bertaraf etmeyi amaçlamaktadır.

4 Dişli ve Aktarma Organları kayıp paretosunu incelediğinde Ekipman Arızaları TL yıllık tutar ile ikinci sırada yer almaktadır.

5 Ekipman Arızası kayıplarının proseslere kırılımı ile Diş Açma Azdırma hattı saat/yıl ve TL yıllık kayıp tutarı ile en yüksek kayıpa sahip hat/proses olarak tespit edilmiştir. Ek olarak, Hema Endüstri Dişli & Aktarma Organları Fabrikası Arıza Duruş % si (Arıza Duruş Saati / Toplam Çalışma Saati) 2012 yılı itibariyle % 1,10 olması gerekirken %1,49 olarak gerçekleşmiştir. Kaizen Hedefi Arıza Duruş Süresini 3000 saate düşürmek.

6 Faaliyet Planı (PDCA) Periyodik toplantılar / Mevcut Durum Ölçme ve Analizi Kök Neden Analizi / Problem çözme teknikleri (Beyin Fırtınası, 5 Neden Analizi) Denemeler, Pilot Uygulamalar

7 2012 yılında aylara göre arıza duruş oranları toplam saat/ yıl ekipman arızası duruşu gerçekleşmiştir.

8 Ekip Mitsubishi GD & GC ve PFAUTER tezgâh gruplarının komponent bazında arıza kırılımlarını analiz etmiş ve üç grupta da sürücü arızalarının öne çıktığı görülmüştür. Ekip Kaizen kapsamını sürücüler üzerinde odaklanma kararı almıştır.

9

10

11

12 Mitsubishi GD Sürücü Arızası Problemleri Olası Neden : Pano içi kirlilik, kablo ve soketlerdeki aşınma Doğrulama : Pilot bir tezgâhta pano içi temizliği, kablo ve soket değişimi ancak sürücü hatası devam etmiştir. Olası Neden : Sürücü iç devrelerinin anlık olarak yüksek akıma maruz kalmaları Doğrulama : Akım trafoları ve tetikleme kartları kontrol edilmiş ancak herhangi bir sorun görülmemiştir. Kök Neden : Sürücünün gerekli enerjiyi depolayamadığı, sebep olarak kondansatörün özelliğini kaybetmiş olabileceği, kök neden olarak tezgahların gece vardiyası kapalı olması sonucu kondansatörlerin kuruması Doğrulama : Pilot denemeler ile doğrulanmıştır. TOPLAM MASRAF 1400 TL Aksiyon olarak tüm tezgâhların eksen sürücülerinin kondansatörleri yenisi ile değiştirilmiştir. Kondansatör kuruması kaynaklı sürücü arızası sıklığı tespit edildi ve planlı bakım periyodunda değişimler ile kondansatör kuruması kaynaklı sürücü arıza kayıplarının önüne geçilmiştir.

13 Mitsubishi GC Sürücü Problemleri Olası Neden : C eksen ilerlemelerinin yüksek olmasından dolayı tezgahın hata vermesi Doğrulama : İlerlemeler düşürüldü, programlar kontrol edildi, pasolar azaltıldı aynı sorunun devam ettiği görüldü. Olası Neden : C eksen sürücü devre elemanlarında arıza olması ve sürücüyü hataya geçirmesi Doğrulama : Sürücü sökülerek bakımı yapıldı aynı zamanda birebir aynı özelliklerde başka bir sürücü tezgaha takılarak deneme yapıldı, sorunun tekrarladığı gözlemlendi. Kök Neden : C eksen sürücüsünün pano içerisinde daha merkezi konumda kalmasından dolayı ilk ısınan sürücü olması ve sıcaklık dolayısıyla hataya geçmesi Doğrulama : Tezgaha yeni pano kliması takılarak devreye alındı, pano içi sıcaklık kontrol altına alındı. Pfauter grubu tezgahlara yaygınlaştırıldı. TOPLAM MASRAF 3700 TL Aksiyon olarak tezgaha yeni pano kliması takılarak devreye alındı. Aynı ısınma probleminin Pfauter grubu tezgahlarda da yaşanmasından dolayı yaygınlaştırma yapıldı. Pano klimalarının filtre değişim işlemleri tezgah görsel yardım formlarına eklendi ve formlar revize edildi.

14 Mitsubishi Tezgahları Y Eksen Problemleri Olası Neden : Y eksen sürücü içi devrelerde arıza ya da kablo problemleri Doğrulama : Sürücü aynı model başka bir sürücü ile değiştirildi denendi, kablo ve soketler değiştirildi denendi, hatanın devam ettiği gözlemlendi. Olası Neden : Mekanik zorlanma nedeniyle eksenlerin yükte kalması ve sürücüleri hataya geçirmesi Doğrulama : Yağlamalar ve eksen mili kontrol edildi, mil motordan bağımsız boşta döndürüldüğünde zorlanma görülemedi. Kök Neden : Y eksen motoru ya da encoderi arızası Doğrulama : Pilot uygulamalar ile doğrulandı TOPLAM MASRAF TL Aksiyon olarak PL1842 Mitsubishi tezgahının y eksen motoru ve encoderi yenisi ile değiştirildi. Benzer bir arızaya yol açmama adına diğer Mitsubishi tezgahlarının motorlarına bakım yapıldı, bakımını bizim gerçekleştiremediğimiz bir adet motor da tamire gönderilerek olası sorunlar engellendi.

15 PFAUTER Spindle Sürücü ve Encoder Olası Neden : Tezgah çakısının paso fazlalığından dolayı aşırı yükte kalması ve sürücülere fazla akım çektirmesi Doğrulama : Çakı pasoları azaltıldı ilerlemeler düşürüldü hatanın devam ettiği görüldü Olası Neden : Spindle motor rulmanlarından ses gelmesi ve milin salgılı dönmesi sonucu encoderin hasar görebileceği Doğrulama : Spindle motoru rulmanları değiştirildi, mil salgısı kontrol edildi. Tezgahta aynı sorunun devam ettiği gözlemlendi. Kök Neden : Encoderin kapalı bir alanda kalması ve doğal çalışma şartları gereği ısınmasından dolayı hata verdirmesi Doğrulama : Pilot uygulamalar ile doğrulandı TOPLAM MASRAF 1200 TL Aksiyon olarak spindle motor encoderi üzerine hava ile soğutma tesisatı çekildi. Pilot uygulama diğer tezgahlara da yaygınlaştırıldı. Hava soğutma tesisatının açık ya da kapalı olduğunun kontrolünü sağlamak amacıyla görsel yardım formlarına ek madde yazılarak, formlar revize edildi.

16 PFAUTER Z Eksen Mili Olası Neden : Eksen mili yağlama yetersizliği Doğrulama : Yağlama sistemi kontrol edildi, basınçların normal olduğu belirlendi, herhangi bir tıkanıklığa ya da kaçağa rastlanmadı. Olası Neden : Z eksen sürücü veya motor problemi Doğrulama : Z eksen sürücüsü ve motoru çalışan aynı tip modelleri ile değiştirildi ve denendi, sorunun devam ettiği gözlemlendi. Kök Neden : Z eksen mili somunu tane bilyalarının ve mil yüzeyinin aşınması Doğrulama : Pilot uygulama ile doğruluğu ispatlandı. TOPLAM MASRAF 4200 TL Aksiyon olarak inch hatveli vidalı mil yerine metrik hatveli sisteme geçildi. Yeni milin sisteme mekanik ve elektronik olarak adaptasyonu sağlandı. Tezgah görsel yardım formlarına yağlama sistemi kontrolü eklendi ayrıca periyodik bakım formlarına eksen millerinin torkmetre ile kontrol edilmesi maddesi eklenerek süreç kontrol altına alındı.

17 Kaizen ekibi iyileştirme döneminde pilot uygulamalar ile olumlu sonuçlanan uygulamaları diğer tezgahlarda devreye alarak başarılı uygulamalarını yaygınlaştırmıştır. Uygulamaların sürekliliğini sağlanması adına; Tezgah gruplarında görsel otonom bakım ve periyodik bakım talimatlarını sisteme dahil edilmiştir.

18 OTONOM BAKIM SEVİYELERİ Otonom bakım eğitimleri ile operatör ve bakımcı yetkinliklerinin arttırılması ve uygulamaların kontrol edilip sürekliliğinin sağlanması amaçlanmıştır. FABRİKALAR BAŞLAMA TARİHİ Azdırma Hattı 01 OCAK ADIM 2. ADIM BİTİŞ TARİHİ 30 MART 2013 SÜRE (GÜN) BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ SÜRE (GÜN) BAŞLAMA TARİHİ 3. ADIM DEVAM EDİYOR BİTİŞ TARİHİ SÜRE (GÜN) MART TEMMUZ TEMMUZ ARALIK Gövde Hattı 01 OCAK NİSAN NİSAN AĞUSTOS AĞUSTOS ARALIK Torna Hattı 01 OCAK MAYIS MAYIS EYLÜL EYLÜL ARALIK Taşlama Hattı Montaj hatları A.Mahruti Hattı Kramayer Hattı 01 OCAK OCAK OCAK OCAK MAYIS MAYIS EYLÜL EYLÜL ARALIK MAYIS MAYIS EYLÜL EYLÜL ARALIK HAZİRAN HAZİRAN EYLÜL EYLÜL ARALIK HAZİRAN HAZİRAN EYLÜL EYLÜL ARALIK

19 Azdırma hattı ekipman arıza duruş saati saat den saate düşürülerek saat/yıl hedefi gerçekleştirilmiştir. Eylül-Aralık 2013 arası sonuçların takibi yapılmış ve uygulamaya alınan iyileştirmelerin etkinliği takip edilmiştir. Dişli ve Aktarma Organları Arıza Duruş Oranı 2012 yılı değeri olan % 1,49 dan 2013 sonu itibariyle %1,07 kümülatif değere düşürülerek %1,10 hedefine ulaşılmıştır.

20 Fayda / Maliyet Oranı : 7, yılı sonu kayıpların maliyetlendirilmesi ile 2012 Azdırma Hattı Ekipman arızası maliyeti TL den 2013 yılında TL ye düşürülmüştür. Kaizen süresince toplam TL harcama yapılmış ve net proje getirisi TL olarak gerçekleşmiştir.

21 Ekipman Arızalarının azaltılması ile birlikte azdırma hattında boşa harcanan enerjinin önüne geçilerek % 61 oranında enerji verimliliği sağlanmıştır. Ekip ilgi alanındaki tezgah gruplarındaki uygulamalar ile eksen ve ölçü değişikliği sebebiyle yaşanan kalite problemlerinin de önüne geçerek, hurda maliyetlerinin düşürülmesinde katkıda bulunmuştur. Ekip, çalışma esnasında çeşitli ISG faaliyetlerinde de bulunarak farklı alanlarda da kazanımlar elde etmiştir.

22 Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. İbrahim Hattat a sunum yaptık.

23 KAIZEN ÖDÜL TÖRENİ ŞUBAT

24 KAIZEN ÖDÜL TÖRENİ HAZİRAN

25 25

26 26

27 TEŞEKKÜRLER

Torna Hattı Üretim Verimliliğinin Arttırılması Kaizen Sunumu

Torna Hattı Üretim Verimliliğinin Arttırılması Kaizen Sunumu Torna Hattı Üretim Verimliliğinin Arttırılması Kaizen Sunumu Hema Endüstri, yıllık sipariş adedi paretolarından hareketle ve kayıplara odaklı iyileştirme metodolojisi ile kaizen projelerini tetiklemektedir.

Detaylı

TBS 5 KUTULAMA PROSESİ ÜRETİM VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMA PROJESİ

TBS 5 KUTULAMA PROSESİ ÜRETİM VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMA PROJESİ TBS 5 KUTULAMA PROSESİ ÜRETİM VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMA PROJESİ 1. Adım: Konu Seçimi MUTLU AKÜ Montaj Bölümü 5.Hat TBS 5 Kutulama Prosesindeki üretim kayıpları ve kalite hatalarının önlenmesi projesi TBS5

Detaylı

Yaprak Yay Tanımı. Yaprak Yay Çeşitleri Konvansiyonel Yaprak Yaylar Parabolik Yaprak Yaylar Multiparabolik Yaprak Yaylar Z Tipi Yaprak Yaylar

Yaprak Yay Tanımı. Yaprak Yay Çeşitleri Konvansiyonel Yaprak Yaylar Parabolik Yaprak Yaylar Multiparabolik Yaprak Yaylar Z Tipi Yaprak Yaylar 2017 1 Yaprak Yay Tanımı Yaprak yaylar, yol koşulları nedeniyle ani olarak şasi ve aktarma organlarına gelen yüklerin oluşturduğu enerjiyi üzerinde depolayıp, daha sonra açığa çıkararak sürüş konforu ve

Detaylı

Konu Seçimi. Temmuz 2015 Arıza Grafiği. Temmuz Ayı Mekanik Arıza Grafiği. Mekanik Elektrik Kalıp Hidrolik Pnömatik. Kolon Arızaları.

Konu Seçimi. Temmuz 2015 Arıza Grafiği. Temmuz Ayı Mekanik Arıza Grafiği. Mekanik Elektrik Kalıp Hidrolik Pnömatik. Kolon Arızaları. Konu Seçimi Temmuz 2015 Arıza Grafiği Temmuz Ayı Mekanik Arıza Grafiği 250 200 229 212 140 120 100 124 150 80 100 102 90 60 50 55 40 20 34 24 7 5 0 Mekanik Elektrik Kalıp Hidrolik Pnömatik 0 Buhar Tesisatı

Detaylı

SEÇİL KAUÇUK. Bumerang Kaizen Ekibi

SEÇİL KAUÇUK. Bumerang Kaizen Ekibi SEÇİL KAUÇUK Bumerang Kaizen Ekibi BUMERANG SMED KAİZENİ 120 lik ve 100 lük kalıplardan 85 lik kalıba geçiş sürelerinin azaltılması 11.02.2014 2 EKSTRÜZYON NEDİR? Extrüzyon yöntemi, EPDM (Etilen propilen

Detaylı

Orta Anadolu Leke Savar Kaizeni

Orta Anadolu Leke Savar Kaizeni Orta Anadolu Leke Savar Kaizeni Orta Anadolu Karamancı Holding şirketi olan Orta Anadolu, 1953 yılında bir entegre iplik ve dokuma fabrikası olarak Kayseri de kurulmuştur. Merkez ofisi İstanbul da yer

Detaylı

GENEL MOTOR DURUM DEĞERLENDİRME RAPORU

GENEL MOTOR DURUM DEĞERLENDİRME RAPORU simplifies predictive maintenance 25 Şubat 2010 GENEL MOTOR DURUM DEĞERLENDİRME RAPORU ARTESİS A.Ş. GOSB Üretim Tesisleri HAZIRLAYAN: Simge ÇAKIR ONAYLAYAN: Dr. İzzet Yılmaz ÖNEL The Institution of Engineering,

Detaylı

HEMA ENDÜSTRİ. Gündüz Kalite Çemberi

HEMA ENDÜSTRİ. Gündüz Kalite Çemberi HEMA ENDÜSTRİ Gündüz Kalite Çemberi 2 GÜNDÜZ KALİTE ÇEMBERİ PROBLEMİN SEÇİLMESİ, TANIMLANMASI VE HEDEFİN BELİRLENMESİ Çember üyeleri, farkındalık eğitimleri ve beyin fırtınaları yaparak yeni proje konularını

Detaylı

FABRİKA ENERJİ MALİYETLERİNİN AZALTILMASI

FABRİKA ENERJİ MALİYETLERİNİN AZALTILMASI FABRİKA ENERJİ MALİYETLERİNİN AZALTILMASI 1.Problemin Seçimi Elba A.Ş. Bir ECA kuruluşudur. 2016 yılından itibaren şirketimizde yoğun olarak, Yalın Yönetim sistem araçlarını aktif bir şekilde kullanılmaya

Detaylı

Rakiplerimizle rekabet için daha az enerji tüketimi Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir Dünya

Rakiplerimizle rekabet için daha az enerji tüketimi Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir Dünya NEDEN ENERJİYE ODAKLANDIK? Rakiplerimizle rekabet için daha az enerji tüketimi Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir Dünya Ölçemediğimiz hiç bir şeyi iyileştiremeyiz Felsefesi ile yola çıkarak kullandığımız

Detaylı

Konu Seçimi EKİM AYI ARIZALARI PARETO ANALİZİ MEKANİK KOZMETİK MANİFOLD/ SICAK YOLLUK ISITMA/SOĞUTMA HİDROLİK ELEKTRİK DİĞER

Konu Seçimi EKİM AYI ARIZALARI PARETO ANALİZİ MEKANİK KOZMETİK MANİFOLD/ SICAK YOLLUK ISITMA/SOĞUTMA HİDROLİK ELEKTRİK DİĞER Konu Seçimi 141 EKİM AYI ARIZALARI PARETO ANALİZİ 105 # 29 23 18 11 7 MEKANİK KOZMETİK MANİFOLD/ SICAK YOLLUK ISITMA/SOĞUTMA HİDROLİK ELEKTRİK DİĞER Konu Seçimi 44 MEKANİK ARIZA PARETO ANALİZİ 31 # 22

Detaylı

SEÇİL KAUÇUK BETA ZİRAAT. O-Ring Kaizen. Ekibi. Mavi Takım Kaizen Ekibi

SEÇİL KAUÇUK BETA ZİRAAT. O-Ring Kaizen. Ekibi. Mavi Takım Kaizen Ekibi SEÇİL KAUÇUK BETA ZİRAAT O-Ring Kaizen Mavi Takım Kaizen Ekibi Ekibi BETA YAĞ FABRİKASI MAVİ TAKIM KAİZEN SUNUMU Beta Ziraat ve Ticaret A.Ş. TOHUM TESİSİ HAMYAĞ FABRİKASI Beta Ziraat ve Ticaret A.Ş. 1961

Detaylı

KİLİM MOBİLYA. Yenilikçiler Kaizen Ekibi

KİLİM MOBİLYA. Yenilikçiler Kaizen Ekibi KİLİM MOBİLYA Yenilikçiler Kaizen Ekibi 2014 YENİLİKÇİLER KAİZENİ Berjer üretim hattı iyileştirmesi Baza - Berjer Hattı 10 Adımda Kobetsu Kaizen Berjer Nedir? "Berjer" arkası kabarık ve yüksek, oturulacak

Detaylı

SEÇİL KAUÇUK AK GIDA. O-Ring Kaizen. Ekibi. Lüleburgaz. Kaizen Ekibi

SEÇİL KAUÇUK AK GIDA. O-Ring Kaizen. Ekibi. Lüleburgaz. Kaizen Ekibi SEÇİL KAUÇUK AK GIDA O-Ring Kaizen Lüleburgaz Ekibi Kaizen Ekibi YILDIZ MÜKEMMELLİK YOLU AK GIDA YILDIZ GELİŞTİRME TAKIMI SUNUMU Primodan Yoğurt Dolum Makinesi Folyo Değişim Sürelerinin Azaltılması METODOLOJİ

Detaylı

SERVO MOTOR TAMİRİ PLC TAMİRİ AC/DC SÜRÜCÜ TAMİRİ OPERATÖR PANEL TAMİRİ ENDÜSTRİYEL PC TAMİRİ ELEKTRONİK KART TAMİRİ

SERVO MOTOR TAMİRİ PLC TAMİRİ AC/DC SÜRÜCÜ TAMİRİ OPERATÖR PANEL TAMİRİ ENDÜSTRİYEL PC TAMİRİ ELEKTRONİK KART TAMİRİ SERVO MOTOR TAMİRİ PLC TAMİRİ AC/DC SÜRÜCÜ TAMİRİ OPERATÖR PANEL TAMİRİ ENDÜSTRİYEL PC TAMİRİ ELEKTRONİK KART TAMİRİ BİZ KİMİZ? Biz Kimiz? SERMOT Endüstriyel Otomasyon San. Tic. A.Ş. alanında uzman kadrosu

Detaylı

ORTA ANADOLU Önce / Sonra Kaizenleri

ORTA ANADOLU Önce / Sonra Kaizenleri ORTA ANADOLU Önce / Sonra Kaizenleri ORTA ANADOLU MÜKEMMELLİK YOLCULUĞUMUZ Bir Karamancı Holding şirketi olan Orta Anadolu Tekstil, 1953 yılında entegre iplik ve dokuma fabrikası olarak Kayseri de kurulmuştur.

Detaylı

TERMAL KAMERA KULLANIM ALANLARI

TERMAL KAMERA KULLANIM ALANLARI TERMAL KAMERA KULLANIM ALANLARI Termal kameralar; Elektrik panolarında, problemleri tespit etmek için (gevşeklik, korozyon, aşırı akım, kablo kesiti yetersizliği, malzemedeki bozulmalardan kaynaklanan

Detaylı

COCA-COLA İÇECEK, İZMİR FABRİKASI ENERJİ YÖNETİMİ

COCA-COLA İÇECEK, İZMİR FABRİKASI ENERJİ YÖNETİMİ COCA-COLA İÇECEK, İZMİR FABRİKASI ENERJİ YÖNETİMİ Enerji Yönetimi HEDEF : DÜNYADAKİ TÜM COCA-COLA FABRİKALARI ARASINDA ENERJİYİ EN İYİ YÖNETEN FABRİKA OLMAK ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ Kaynak Azaltımı Geri

Detaylı

TOPLAM VERİMLİ BAKIMIN EKONOMİK ANALİZİ

TOPLAM VERİMLİ BAKIMIN EKONOMİK ANALİZİ TOPLAM VERİMLİ BAKIMIN EKONOMİK ANALİZİ Ekerim A., Evcimen N., Sezer R. Yıldız Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Esenler /İSTANBUL 1 SUNUM İÇERİĞİ GİRİŞ YÖNTEM ve PROBLEM SEÇİMİ

Detaylı

Boyahane Yükleme Seviyesinin Arttırılması

Boyahane Yükleme Seviyesinin Arttırılması Boyahane Yükleme Seviyesinin Arttırılması KONU SEÇİMİ 86,00% 84,00% UCL=85,00% 82,00% Boyahane OEE 80,00% 78,00% 76,00% 74,00% _ X=78,51% 72,00% LCL=72,02% 70,00% 1 1 Oca/15 Mar/15 May/15 Tem/15 Eyl/15

Detaylı

TOPLAM VERİMLİ BAKIM 1.GİRİŞ 2.YALIN ÜRETİM

TOPLAM VERİMLİ BAKIM 1.GİRİŞ 2.YALIN ÜRETİM TOPLAM VERİMLİ BAKIM TKY405 Toplam Kalite Yönetimi Doç.Dr. Nihal ERGİNEL 1.GİRİŞ Müşteri taleplerinin hızla değiştiği, Kuruluşlar arasındaki rekabetin giderek daha da arttığı günümüzde; Firmalar varlıklarını

Detaylı

ÖNCE-SONRA KAIZEN İÇERİK FORMU (Ek 2)

ÖNCE-SONRA KAIZEN İÇERİK FORMU (Ek 2) ÖNCE-SONRA KAIZEN İÇERİK FORMU (Ek 2) Kaizen Konusu : TEL SEPET ÜRETİMİ SEKTÖR KESME GÜRÜLTÜSÜ AZALTMA Tarih :15.05.2017 Takım Üyeleri ve Görevleri : Anıl Yıldırım Sürekli İyileştirme Birim Lideri Serkan

Detaylı

TAHIL DEĞİRMENCİLİĞİNDE MAKİNE VE MEKANİK BAKIM

TAHIL DEĞİRMENCİLİĞİNDE MAKİNE VE MEKANİK BAKIM TAHIL DEĞİRMENCİLİĞİNDE MAKİNE VE MEKANİK BAKIM MURAT APAKHAN MAKİNE YÜKSEK MÜHENDİSİ MAYIS 2017 1 BAKIM NEDİR Bir işletmede veya proseste yer alan makine, ekipman veya teçhizatın sürekli olarak çalışır

Detaylı

1. Konu Ram Makinalarında En Ayar Millerinin Yağlama Sürelerinin Azaltılması

1. Konu Ram Makinalarında En Ayar Millerinin Yağlama Sürelerinin Azaltılması 1. Konu Ram Makinalarında En Ayar Millerinin Yağlama Sürelerinin Azaltılması 2. Takım : BOZKURTLAR EKİBİ (22.9.216) Sponsor Behçet GÜVEN Lider Üye Üye Üye Üye Üye Erden EKKAZAN Fehim HACIPEHLİVAN Yüksel

Detaylı

Aykut GÜRKAN Makine Mühendisi

Aykut GÜRKAN Makine Mühendisi Aykut GÜRKAN Makine Mühendisi Bakım nedir? İşletmede faaliyetlerin yerine getirilebilmesi için her türlü makine, ekipman ve teçhizatın belirli kurallar çerçevesinde gözden geçirilmesi, kontrol edilmesi

Detaylı

GENEL BAKIM TALİMATI

GENEL BAKIM TALİMATI Sayfa No 1 AMAÇ VE KAPSAM: Üretimde kullanılan makina ve teçhizatın arızalarının giderilmesi ve/veya koruyucu bakım planına göre periyodik bakımların yapılması işlemlerini belirlemek. UYGULAMA SORUMLUSU:

Detaylı

«Hava Kompresörlerinde Enerji Tasarrufu Proje Çalışması» «Project Work: Energy Saving in Air Compressors»

«Hava Kompresörlerinde Enerji Tasarrufu Proje Çalışması» «Project Work: Energy Saving in Air Compressors» «Hava Kompresörlerinde Enerji Tasarrufu Proje Çalışması» «Project Work: Energy Saving in Air Compressors» Sedat Geveli (Demisaş Döküm Emaye Mamulleri Sanayi A.Ş.) 2.Oturum: Döküm Teknolojileri Demir -

Detaylı

PRS BIÇAK KAYNAKLI KOPMA TAKIMI 01/02/2014

PRS BIÇAK KAYNAKLI KOPMA TAKIMI 01/02/2014 PRS BIÇAK KAYNAKLI KOPMA TAKIMI 01/02/2014 PRS BIÇAK KAYNAKLI KOPMA KAYIPLARI Odaklanmış iyileştirme sütununun belirlemiş olduğu sekiz ana kayıp içerisinde, üçüncü sırada kopma kayıpları / bıçak kaynaklı

Detaylı

ÖNCE-SONRA KAIZEN İÇERİK FORMU (Ek 2)

ÖNCE-SONRA KAIZEN İÇERİK FORMU (Ek 2) ÖNCE-SONRA KAIZEN İÇERİK FORMU (Ek 2) Kaizen Konusu : Ekstrüzyon Hatlarında Briket Yükleme Sürelerinin İyileştirilmesi Tarih : 07/03/2017 Takım Üyeleri ve Görevleri : Anıl Yıldırım Sürekli iyileştirme

Detaylı

Kestirimci Bakım ve Enerji Verimliliği Sistemi. simplifies predictive maintenance

Kestirimci Bakım ve Enerji Verimliliği Sistemi. simplifies predictive maintenance Kestirimci Bakım ve Enerji Verimliliği Sistemi Artesis Hakkında Artesis, NASA ve Pratt & Whitney ile birlikte, Uzay Mekiği Ana Motoru, helikopter ve jet motorları için geliştirilen arıza analiz teknolojisini,

Detaylı

HEMA ENDÜSTRİ. Pars Kalite Çemberi

HEMA ENDÜSTRİ. Pars Kalite Çemberi HEMA ENDÜSTRİ Pars Kalite Çemberi PARS ÇALIŞMA GRUBU SUNUMU PROJE 1: Matkap Operasyonlarının CNC Tezgahlarına Taşınması PROJE 2: Dik İşleme Hattı Tezgah Doluluk ve Darboğazlarının İyileştirilmesi PROJE

Detaylı

CNC ve KONVANSİYONEL TAKIM TEZGAHLARI

CNC ve KONVANSİYONEL TAKIM TEZGAHLARI CNC ve KONVANSİYONEL TAKIM TEZGAHLARI * SATIŞ VE TEMSİLCİLİK * 2. EL SATIŞ-TAKAS * 2. EL ARACILIK-EKSPERTİZ * TEKNİK SERVİS * YEDEK PARÇA * MODERNİZASYON - RETROFİTTİNG * İMALAT İmalatçının Yol Arkadaşı

Detaylı

REXAM KALĐTE KAIZEN

REXAM KALĐTE KAIZEN REXAM 2013-2014 KALĐTE KAIZEN EMEĞĐN MÜKEMMELLĐĞE DÖNÜŞTÜĞÜ YER HAZIRLAYAN : UĞUR ÖZÇELĐK GÖREVĐ : KALĐTE GÜVENCE YÖNETĐCĐSĐ 1 KONU SEÇİMİ HEDEF Kalıp çizilmesi kaynaklı bloke ürünlerin sayısındaki artış,

Detaylı

ÖDÜL PUANLANDIRMA SİSTEMİ TALİMATI

ÖDÜL PUANLANDIRMA SİSTEMİ TALİMATI Ödül&Puan Kapsamı 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ÖDÜL PUANLANDIRMA SİSTEMİ TALİMATI Öneriler TPM hata kartlarının asılması TPM hata kartlarının indirilmesi Önce-Sonra Kaizen çalışmalar Tamamlanan 6 sigma

Detaylı

1- KONU SEÇİMİ KONU: BİANCALANİ VE PENTEK MAKİNALARINDA TEMİZLİK SÜRELERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ

1- KONU SEÇİMİ KONU: BİANCALANİ VE PENTEK MAKİNALARINDA TEMİZLİK SÜRELERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ 1- KONU SEÇİMİ KONU: BİANCALANİ VE PENTEK MAKİNALARINDA TEMİZLİK SÜRELERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ -Biancalanimakinasıkumaşa nihai tutum/yumuşaklık kazandırma amaçlı kullanılan özel bir makinadır. -Biancalani

Detaylı

Verimli İş Ortağınız... BAKIM PLANI SKOR YAZILIM VE BİLİŞİM POLEN YAZILIM

Verimli İş Ortağınız... BAKIM PLANI SKOR YAZILIM VE BİLİŞİM POLEN YAZILIM BAKIM PLANI İÇİNDEKİLER AMAÇ KAPSAM KULLANIM EKRANI SONUÇ AMAÇ Açıklama Üretim Tezgahları, Ölçüm Aletleri gibi bakım yapılan cihazların Periyodik bakımları ile Arıza larını takip eden bir yazılımdır. Demirbaş

Detaylı

Kaizen No: 259. ITE Torque-Plate Yüzey Tırlama Kalite Problemi

Kaizen No: 259. ITE Torque-Plate Yüzey Tırlama Kalite Problemi Kaizen No: 259 ITE Torque-Plate Yüzey Tırlama Kalite Problemi 1 KONU SEÇİMİ 2017 yılı CNC hattı yeniden işleme oranı = %0,63 (yeniden işleme süresi/toplam çalışma süresi) 2017 yılı CNC hattı yeniden işleme

Detaylı

TPM ve KURUM İÇİ İYİLEŞTİRME UYGULAMALARI

TPM ve KURUM İÇİ İYİLEŞTİRME UYGULAMALARI TPM ve KURUM İÇİ İYİLEŞTİRME UYGULAMALARI 23 Ekim 2014 BTSO - 5. Mükemmellik İçin Sürekli İyileştirme Konferansı Mustafa Beltekin Ajanda TPM Nedir? TPM in Faydaları Bursa Fabrika TPM Uygulamaları TPM Metrics

Detaylı

ANDON NEDİR ve UYGULAMA ÖRNEKLERİ

ANDON NEDİR ve UYGULAMA ÖRNEKLERİ ANDON NEDİR ve UYGULAMA ÖRNEKLERİ İÇİNDEKİLER ERASYS MÜHENDİSLİK OLARAK İSTENEN SEVİYEDE ANDON SİSTEMLERİNİ TASARLIYOR, ÜRETİYOR ve KURULUMUNU YAPIYORUZ. - ANDON nedir, amacı nedir? - ANDON işletmeye ne

Detaylı

Pano Soğutmasında Devrim Yaptık... SPLIT TYPE CABINET AIR CONDITIONERS DIŞ ÜNİTELİ PANO KLİMALARI

Pano Soğutmasında Devrim Yaptık... SPLIT TYPE CABINET AIR CONDITIONERS DIŞ ÜNİTELİ PANO KLİMALARI ENERGY SAVING SOLUTION PROVIDER FOR COOLING SYSTEMS SOĞUTMA SİSTEMLERİNDE ÇÖZÜM SAĞLAYICINIZ Pano Soğutmasında Devrim Yaptık... SPLIT TYPE CABINET AIR CONDITIONERS DIŞ ÜNİTELİ PANO KLİMALARI www.klimexs.com

Detaylı

Endüstriyel Çözümlerimiz

Endüstriyel Çözümlerimiz Endüstriyel Çözümlerimiz Panel - IPC - HMI Tamiri Sürücü Tamiri Motor & Sürücü Uygulamaları Lazerli Kaplin Ayarı Online İzleme Vibrasyon Ölçüm ve Analizi www.ceamuhendislik.com.tr Kestirimci Bakım Hizmetleri

Detaylı

Rutin olmayan faaliyetler & Robotik alanlarda iş güvenliği uygulamaları

Rutin olmayan faaliyetler & Robotik alanlarda iş güvenliği uygulamaları 30.05.2013 Rutin olmayan faaliyetler & Robotik alanlarda iş güvenliği uygulamaları Taşkın KOÇAK Endüstri mühendisi İş güvenliği uzmanı 1/30 AJANDA İş güvenliğinde 7 adım yaklaşımı Rutin olmayan faaliyetlerde

Detaylı

SKF Solution Factory İstanbul, TR

SKF Solution Factory İstanbul, TR SKF Solution Factory İstanbul, TR SF Müdürü: Burak Kasımoğlu Lokasyon: Merkez Mah. Sanayi Cd. No:23 Giris Kat 34197 Yenibosna - Istanbul Kuruluş : Eylül 2010 Kapalı Alan : 1300 m 2 Çalışan Sayısı :5 Tesis

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Faaliyet Değerlendirilmesi. Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ocak-Kasım 2015

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Faaliyet Değerlendirilmesi. Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ocak-Kasım 2015 İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Faaliyet Değerlendirilmesi Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ocak-Kasım 2015 O İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirilmesi Yönetmeliği

Detaylı

SEÇİL KAUÇUK ERDEMİR. O-Ring Kaizen. Ekibi. Buhar Gücü. KaizenEkibi

SEÇİL KAUÇUK ERDEMİR. O-Ring Kaizen. Ekibi. Buhar Gücü. KaizenEkibi SEÇİL KAUÇUK ERDEMİR O-Ring Kaizen Buhar Gücü Ekibi KaizenEkibi Buhar Gücü İyileştirme Takımı Sunumu 5 No lu Buhar Kazanı Kollektör Kaçaklarının Giderilmesi Enerji Üretim ve Dağıtım Müdürlüğü Ekim 2015

Detaylı

DAMLA SU SAPANCA Preform Verimliliğinin Artırılması Kaizen Ekibi

DAMLA SU SAPANCA Preform Verimliliğinin Artırılması Kaizen Ekibi DAMLA SU SAPANCA Preform Verimliliğinin Artırılması Kaizen Ekibi Serkan ERSOY Proje Sponsoru Üretim Şefi Hasan DİRİM Ekip Üyesi Elektrik Bakım Teknisyeni Murat ARSLAN Ekip Lideri Üretim Mühendisi Volkan

Detaylı

İşgücü İstemi Tarih/No : Yurtdışı İşgücü İstem No:... (A) İŞYERİ BİLGİLERİ Meslek Kodu: 7231.01

İşgücü İstemi Tarih/No : Yurtdışı İşgücü İstem No:... (A) İŞYERİ BİLGİLERİ Meslek Kodu: 7231.01 İşgücü İstem Formu (Form 1) Meslek Adı: Diğer Motorlu Araç Tamirci Makinistleri (A) İŞYERİ BİLGİLERİ Meslek Kodu: 7231.01 İstenen Meslek : Diğer Motorlu Araç Tamirci Makinistleri Mesleki ve Teknik Anadolu

Detaylı

YATAK HASARLARI (I) Mustafa YAZICI TCK

YATAK HASARLARI (I) Mustafa YAZICI TCK YATAK HASARLARI (I) Mustafa YAZICI TCK Yataklar makinalarda hareket ve yük iletimini aynı anda sağlayan parçalardır. Makinalarda hareketli ve sabit parçalar arasında yük iletimini sağlamak ve bu parçaları

Detaylı

Maxion İnci (Çelik) Çevre Yönetim Sistemi. Dış İletişim Konuları

Maxion İnci (Çelik) Çevre Yönetim Sistemi. Dış İletişim Konuları Maxion İnci (Çelik) Çevre Yönetim Sistemi Dış İletişim Konuları ÖNEMLİ ÇEVRE BOYUTLARI Maxion İnci Çelik Jant işletmesi, çevreye duyarlı bir şirket olmasından dolayı işletmede önemli çevre boyutlarına

Detaylı

SEÇİL KAUÇUK. Çözüm Avcıları Kalite Çemberi

SEÇİL KAUÇUK. Çözüm Avcıları Kalite Çemberi SEÇİL KAUÇUK Çözüm Avcıları Kalite Çemberi Pres Bölümü Kalite Çemberi ÇÖZÜM AVCILARI ÇEMBER ÜYELERİ GENEL BİLGİLERİ ADI SOYADI ÇEMBERDEKİ GÖREVİ YAŞI EĞİTİM DURUMU FABRİKADAKİ GÖREVİ GENEL İŞ TECRÜBESİ

Detaylı

HAREKET KONTROL SERVİS MERKEZİ

HAREKET KONTROL SERVİS MERKEZİ HAREKET KONTROL SERVİS MERKEZİ 2014 HKTM Bünyesinden ayrılıp HKSM Servis Firması olarak kuruldu. 2015 Servis, Montaj, Devreye Alma, Planlı ve Kestirimci Bakım Hizmetleri gerçekleştirildi. 2016 Boysweb

Detaylı

SSTF KEYMETECH FİLTRASYON SİSTEMİ DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMATECH SSTF SERİSİ PROSES ŞEMASI

SSTF KEYMETECH FİLTRASYON SİSTEMİ DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMATECH SSTF SERİSİ PROSES ŞEMASI DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMATECH SSTF SERİSİ PROSES ŞEMASI KEYMATECH SSTF-300, yoğun çalışan ve çelik, bronz, alüminyum döküm işleyen takım tezgâhlarında, çamurlaşan talaşın ortaya çıkardığı hasarları

Detaylı

KALIPTAN DÜŞME KAYNAKLI KAPI HURDALARININ SIFIRLANMASI

KALIPTAN DÜŞME KAYNAKLI KAPI HURDALARININ SIFIRLANMASI KALIPTAN DÜŞME KAYNAKLI KAPI HURDALARININ SIFIRLANMASI 1.ADIM-KONU SEÇİMİ 2014 Yılı Kapı Poliüretan Bölümü Loss-Cost Matrisi Scrap (Hurda) 2,1 10,7 Conumable material (sarf malzeme) Energy 0,34 0,32 1,4

Detaylı

WCM - Dünya Klasında Üretim. 7 Haziran 2014

WCM - Dünya Klasında Üretim. 7 Haziran 2014 WCM - Dünya Klasında Üretim 7 Haziran 2014 Üretimde yaşanan sorunlar İş kazaları Verimsizlik Kalitesizlik Arızalar Stoklar Uzun Temin Süreleri Çevresel Sorunlar TOFAŞ ın Sürekli İyileştirme Yolculuğu ALTIN

Detaylı

OTOPSİ KAİZEN PROJE EKİBİ SUNUMU 21. KALİTE ÇEMBERLERİ PAYLAŞIM KONFERANSI SUNUMU

OTOPSİ KAİZEN PROJE EKİBİ SUNUMU 21. KALİTE ÇEMBERLERİ PAYLAŞIM KONFERANSI SUNUMU OTOPSİ KAİZEN PROJE EKİBİ SUNUMU OTOPSİ KAİZEN NEDİR? Bu projede Otopsi Kaizen ekibi olarak Satış Sonrası Hizmetlerden elde edilen veriler dikkate alınarak en çok müşteri şikayetine sebep olan konular

Detaylı

KEYMETECH CONV-50 FİLTRASYON SİSTEMİ DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMA CONV-50 KONVE- YOR KULLANIM ALANI

KEYMETECH CONV-50 FİLTRASYON SİSTEMİ DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMA CONV-50 KONVE- YOR KULLANIM ALANI DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMA CONV-50 KONVE- YOR KULLANIM ALANI KEYMA CONV-50, Yoğun çalışan ve çelik, bronz, alüminyum döküm işleyen takım tezgâhlarında, çamurlaşan talaşın ortaya çıkardığı hasarları

Detaylı

FİCOSA OTOMOTİV. Radyal Kalite Çemberi

FİCOSA OTOMOTİV. Radyal Kalite Çemberi FİCOSA OTOMOTİV Radyal Kalite Çemberi RADYAL KALİTE ÇEMBERİ ÇEMBER VE ÜYELERİ TAKDİM KONU: PERÇİN PRESLEME HATASI ÇEMBER LİDERİ: ÇEMBER DESTEK: ÇEMBER DANIŞMANI: VOLKAN GIRLAR GÜNAY GÜNEŞ ERDEM POLAT ÇEMBER

Detaylı

Operasyonel Mükemmellik Sistemi AKSESUAR PAKETLEME ALANINDA VERİMLİLİK ARTIRMA KAİZENİ. Motivasyon&Eğitim&Gelişim

Operasyonel Mükemmellik Sistemi AKSESUAR PAKETLEME ALANINDA VERİMLİLİK ARTIRMA KAİZENİ. Motivasyon&Eğitim&Gelişim İş Sağlığı & Güvenliği İsraf & Kayıp Analizi ler Saha Mükemmelliği Otonom Bakım Profesyonel Bakım Tedarik &Transfer Yerinde Kalite Motivasyon&Eğitim&Gelişim 00 Operasyonel Mükemmellik Sistemi AKSESUAR

Detaylı

MASA ÜSTÜ 3 EKSEN CNC DÜZ DİŞLİ AÇMA TEZGAHI TASARIMI ve PROTOTİP İMALATI

MASA ÜSTÜ 3 EKSEN CNC DÜZ DİŞLİ AÇMA TEZGAHI TASARIMI ve PROTOTİP İMALATI MASA ÜSTÜ 3 EKSEN CNC DÜZ DİŞLİ AÇMA TEZGAHI TASARIMI ve PROTOTİP İMALATI Salih DAĞLI Önder GÜNGÖR Prof. Dr. Kerim ÇETİNKAYA Karabük Üniversitesi Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği ÖZET Bu çalışmada

Detaylı

Artesis Varlık Yönetim Sistemi. simplifies predictive maintenance

Artesis Varlık Yönetim Sistemi. simplifies predictive maintenance Artesis Varlık Yönetim Sistemi Artesis Hakkında ARTESİS 1989-1999 yılları arasında Prof.Dr. Ahmet Duyar ın (Florida Atlantic University) NASA Lewis Research Center ile birlikte yaptığı, uzay mekiği ana

Detaylı

TREX OEE EL KİTABI OEE EL KİTABI. Eğitim Danışmanlık. www.trex.com.tr OTONOM BAKIM POKA YOKE KAIZEN SMED ÖNLEYİCİ OEE BAKIM PROAKTİF BAKIM

TREX OEE EL KİTABI OEE EL KİTABI. Eğitim Danışmanlık. www.trex.com.tr OTONOM BAKIM POKA YOKE KAIZEN SMED ÖNLEYİCİ OEE BAKIM PROAKTİF BAKIM KAIZEN OTONOM BAKIM POKA YOKE 5S SMED OEE PROAKTİF BAKIM ÖNLEYİCİ BAKIM Eğitim Danışmanlık Eğitim Danışmanlık 1 2 3 4 5 Makinelerimizde her gün karşılaştığımız örnek olayların kayıplar ile olan ilişkileri;

Detaylı

EKŞİOĞLU ÖNDERKENT SİTESİ TERMAL KAMERA ÖLÇÜM RAPORU ve SONUÇLARI

EKŞİOĞLU ÖNDERKENT SİTESİ TERMAL KAMERA ÖLÇÜM RAPORU ve SONUÇLARI Ölçüm: 5, Yansıyan Sıcaklık: 20 C Ekşioğlu Önderkent Sitesinde yapılan termal kamera ölçüm sonuçlarına göre binada yapılmış ısı yalıtım çalışması başarılı olarak ölçülmüştür. Isı kayıplarının (kırmızı

Detaylı

DENGELİ PROSES SAĞLAMAK

DENGELİ PROSES SAĞLAMAK SÜREKLİ İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI Tezgahtaki verimlilikleri farklı olan 2 Farklı Proses uygulanması yerine; DENGELİ PROSES SAĞLAMAK için proseslerin birleştirilerek ortaklaştırılması Verimlilik kayıplarının

Detaylı

Boyahane Doğalgaz Tüketiminin Azaltılması

Boyahane Doğalgaz Tüketiminin Azaltılması Boyahane Doğalgaz Tüketiminin Azaltılması NEDEN BOYAHANE ve NEDEN DOĞALGAZ TÜKETİMİNİN AZALTILMASI? ENERGY (KWH) BOYAHANE KASNAK HATLARI DİSK HATLARI MALZEME HAZIRLIK Other Percent Enerji Tüketimi Sıçramalı

Detaylı

GÜNLÜK ATÖLYE YÖNETİMİNDE 5S

GÜNLÜK ATÖLYE YÖNETİMİNDE 5S GÜNLÜK ATÖLYE YÖNETİMİNDE 5S OYAK RENAULT VİTES KUTUSU DEPARTMANI GÜNLÜK ATÖLYE YÖNETİMİ 5S Standardizasyon 5S Ayıkla Düzenle Temizle Standartlaştır Uygula «İlk 3» formülü: Birbirinden ayrılamaz. «+ 2»

Detaylı

HEMA ENDRÜSTRİ. Çınar Kalite Çemberi

HEMA ENDRÜSTRİ. Çınar Kalite Çemberi HEMA ENDRÜSTRİ Çınar Kalite Çemberi ÇINAR ÇALIŞMA GRUBU SUNUMU 60 50 Çalışma Grubu Sayısı 51 40 33 36 30 20 24 Hema Regrasyon Eğrisi 2010 Ödül Töreni 10 0 3 2008 2009 2010 2011 2012 2011 Ödül Töreni 2012

Detaylı

ÜRETİM VE OPERASYON TAKİP SİSTEMLERİ

ÜRETİM VE OPERASYON TAKİP SİSTEMLERİ ÜRETİM VE OPERASYON TAKİP SİSTEMLERİ Sinan Hoşgül Çorlu Fabrikası Üretim Müdürü Ajanda Üretim ve Operasyon Takip Sistemleri Manuel ve Yarı Otomasyon Takip Sistemlerinin Dezavantajları Otomatik Veri Akış

Detaylı

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME. Kalite güvence için uygunsuzluk yönetimi. Görev

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME. Kalite güvence için uygunsuzluk yönetimi. Görev SÜREKLİ İYİLEŞTİRME Kalite güvence için uygunsuzluk yönetimi Görev Uygunsuzluk yönetiminde proaktif yaklaşım. Günümüz rekabetçi ortamında işletmelerin en önemli hedeflerinden birisi verimliliği artırmak

Detaylı

%50 AZALTILMASI TÜPRAG EFEMÇUKURU ALTIN MADENİ DOLGU TESİSİ BASMA POMPASININ FLANŞ KAYNAKLI DURUŞLARININ

%50 AZALTILMASI TÜPRAG EFEMÇUKURU ALTIN MADENİ DOLGU TESİSİ BASMA POMPASININ FLANŞ KAYNAKLI DURUŞLARININ TÜPRAG EFEMÇUKURU ALTIN MADENİ Gökhan ERÇELİK Kaizen No: 98 Tarih : 05/01/2018 DOLGU TESİSİ BASMA POMPASININ FLANŞ KAYNAKLI DURUŞLARININ %50 AZALTILMASI PROSESİN TANITIMI Efemçukuru Altın Madeni yeraltı

Detaylı

ELEKTROMED. Elektronik Adamlar Kaizen Ekibi

ELEKTROMED. Elektronik Adamlar Kaizen Ekibi ELEKTROMED Elektronik Adamlar Kaizen Ekibi Yeni Nesil Su Sayacı Üretiminde Proje Adı Proje No Elektronik Adamlar K.RP.092 Optimizasyon Proje Tarihi 05.01.2014 Proje Ekibi Yasemin CAN Ekip Lideri Mehmet

Detaylı

FİCOSA OTOMOTİV. 5N 1K Kalite Çemberi

FİCOSA OTOMOTİV. 5N 1K Kalite Çemberi FİCOSA OTOMOTİV 5N 1K Kalite Çemberi 2011 Ficosa International, S.A. All Rights Reserved. 5N 1K KALİTE ÇEMBERİ OTOMOTİV 5N 1K KALİTE ÇEMBERİ ÇEMBER VE ÜYELERİ TAKDİM ÇEMBER LİDERİ KONU: OTOMATİK PERÇİN

Detaylı

SSLP KEYMETECH FİLTRASYON SİSTEMİ DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMATECH SSLP SERİSİ PROSES ŞEMASI

SSLP KEYMETECH FİLTRASYON SİSTEMİ DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMATECH SSLP SERİSİ PROSES ŞEMASI DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMATECH SSLP SERİSİ PROSES ŞEMASI KEYMATECH SSLP-300, yoğun çalışan ve çelik, bronz, alüminyum döküm işleyen takım tezgâhlarında, çamurlaşan talaşın ortaya çıkardığı hasarları

Detaylı

Asenkron Motorlarda Mekanik Arızalar

Asenkron Motorlarda Mekanik Arızalar Asenkron Motorlarda Mekanik Arızalar. Asenkron motorlar endüstrinin en önemli ekipmanlarından birisidir. Fabrikalarda, asenkron motorların düzenli bakımı ve verimli kullanılması, elektriksel sistemin çalışmasını

Detaylı

SAC PARÇA ÜRETİM BÖLÜMÜNDE ENERJİ ANALİZÖRLERİYLE VERİMLİLİĞİ ARTTIRMA AMAÇLI İŞ EMRİ TAKİP, VERİ TOPLAMA ve ANALİZ SİSTEMİ OTOMASYONUNUN KURULMASI

SAC PARÇA ÜRETİM BÖLÜMÜNDE ENERJİ ANALİZÖRLERİYLE VERİMLİLİĞİ ARTTIRMA AMAÇLI İŞ EMRİ TAKİP, VERİ TOPLAMA ve ANALİZ SİSTEMİ OTOMASYONUNUN KURULMASI AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI AR-GE YÖNETİMİ YILDIZ KALIP SAN. TİC. A.Ş. SAC PARÇA ÜRETİM BÖLÜMÜNDE ENERJİ ANALİZÖRLERİYLE VERİMLİLİĞİ ARTTIRMA AMAÇLI İŞ EMRİ TAKİP, VERİ

Detaylı

ZİNCİR DİŞLİ ÇARKLAR. Öğr. Gör. Korcan FIRAT CBÜ Akhisar MYO

ZİNCİR DİŞLİ ÇARKLAR. Öğr. Gör. Korcan FIRAT CBÜ Akhisar MYO ZİNCİR DİŞLİ ÇARKLAR Öğr. Gör. Korcan FIRAT CBÜ Akhisar MYO ZİNCİR DİŞLİ ÇARK NEDİR? Tanımı: Güç ve hareket iletecek millerin merkez uzaklığının fazla olduğu durumlarda, aradaki bağlantıyı dişli çarklarla

Detaylı

Bazı Filtrasyon ve Flushing Referanslarımız. The technology innovator...

Bazı Filtrasyon ve Flushing Referanslarımız. The technology innovator... İşimiz; Filtrasyon ve Flushing sistemlerinde müşterilerimize uygun seçenekler sunarak çözüm ortağı olmak ve başarıya giden yolda birlikte yürümektir. Tecrübeli ve profesyonel altyapımızla yola çıktığımız

Detaylı

SALGI YALPA KAYNAKLI HURDA ORANININ AZALTILMASI (NOSALSA) Hayes Lemmerz Jantaş Jant AŞ

SALGI YALPA KAYNAKLI HURDA ORANININ AZALTILMASI (NOSALSA) Hayes Lemmerz Jantaş Jant AŞ SALGI YALPA KAYNAKLI HURDA ORANININ AZALTILMASI (NOSALSA) Hayes Lemmerz Jantaş Jant AŞ Proje Neden Seçildi M o n ta jl ı J a n t H u r d a N e d e n l e r i D a ğ ı l ı m ı Jantın salgı - yalpası yüks

Detaylı

REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Kemalpaşa Org. San. Böl. Kuyucak Mevkii No:211 Kemalpaşa-İZMİR Tel : 0090-232- 479 68 48 Faks : 0090-232- 479 68 49 www.remakreduktor.com.tr

Detaylı

ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME

ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME KAPSAM: Bakımı yapılacak Yangın Pompaları 1 adet Elektrikli Joker Pompa, 1 Adet Dizel Yangın Pompasıdır. Söz konusu iş, 6 ayda 1 defa

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü TARLA-2018TSBO004 Elektron Hızlandırıcısı ve Işınım Tesisi (TARLA) Project Grand No: 2006K 120470 Alımın Adı: Diğer Bakım Onarım Hizmetleri Doküman

Detaylı

MOTOR SARIMI VE VERNİK ROTOR MİLİ İMALİ FAN BALANS ALMA POMPALARIN BOYANMASI WEDECO UV BAKIMI WEDECO OZON JENERATÖRÜ BAKIMI

MOTOR SARIMI VE VERNİK ROTOR MİLİ İMALİ FAN BALANS ALMA POMPALARIN BOYANMASI WEDECO UV BAKIMI WEDECO OZON JENERATÖRÜ BAKIMI YEDEK PARÇA YERİNDE SERVİS HİZMETİ POMPA BAKIM VE ONARIMI HİDROFOR BAKIM VE ONARIMI ELEKTRİK PANO HİZMETLERİ BLOWER BAKIM VE ONARIMI MOTOR SARIMI VE VERNİK ROTOR MİLİ İMALİ FAN BALANS ALMA POMPALARIN BOYANMASI

Detaylı

GÖREV TANIM FORMU A.POZİSYONUN KISA TANIMI KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ UZMANI KALİTE KONTROL BÖLÜMÜ B.POZİSYONUN GEREKTİRDİĞİ BİLGİ BECERİ DÜZEYİ

GÖREV TANIM FORMU A.POZİSYONUN KISA TANIMI KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ UZMANI KALİTE KONTROL BÖLÜMÜ B.POZİSYONUN GEREKTİRDİĞİ BİLGİ BECERİ DÜZEYİ A.POZİSYONUN KISA TANIMI POZİSYON ADI BAĞLI OLDUĞU POZİSYON KENDİSİNE BAĞLI POZİSYONLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ UZMANI KYS MÜDÜRÜ KALİTE KONTROL BÖLÜMÜ ORGANİZASYONDA RAPORLAYACAĞI KİŞİ / KİŞİLER VEKALET

Detaylı

KAIZEN SUNUMU. Hazırlayan: Hatice Đsak 03.01.2009

KAIZEN SUNUMU. Hazırlayan: Hatice Đsak 03.01.2009 KAIZEN SUNUMU Hazırlayan: Hatice Đsak 03.01.2009 Sunumun Amacı: Bu sunumun sonunda sizler kaizen tekniği hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Đlk çağlarda güçlü olan, Endüstri çağında zengin olan kazanırdı,

Detaylı

Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi

Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi Havalandırma sistemleri, Klima santralleri ve Fan coil ünitelerinin bakımı neden gereklidir Havalandırma sistemleri, klima santralleri ve fan coil

Detaylı

Bu bildiri 6. Uluslararası Ankiros Döküm kongresinde sunulmuştur. This paper was presented on 6th Ankiros Foundry Congress

Bu bildiri 6. Uluslararası Ankiros Döküm kongresinde sunulmuştur. This paper was presented on 6th Ankiros Foundry Congress Bu bildiri 6. Uluslararası Ankiros Döküm kongresinde sunulmuştur This paper was presented on 6th Ankiros Foundry Congress http://kongre.tudoksad.org.tr/ Eylül 2012 September 2012 Tüyap, İstanbul TPM Kırklareli

Detaylı

Mobilgear 600 XP Serisi

Mobilgear 600 XP Serisi Serisi Mobil Industrial, Turkey Dişli Yağı Ürün Tanımı Serisi, sirkülasyon ya da sıçramalı yağlama sistemleri içeren her tipten kapalı dişli takımlarında kullanılmak üzere tasarlanmış üstün aşırı basınç

Detaylı

Enerji Yönetim Sistemleri

Enerji Yönetim Sistemleri Murat Silsüpür Elektrik Mühendisi Kapsam 1. Enerji Yönetimi 2. ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Standardı 3. Enerji İzleme Sistemi 4. Uygulama Örneği 8 Haziran 2015 Sunu: 2 Enerji Yönetimi Tanım: Minimum

Detaylı

TEK NOKTA EĞİTİMLERİ

TEK NOKTA EĞİTİMLERİ Sürekli gelişim için TEK NOKTA EĞİTİMLERİ İSMAİL HAKKI KAVURMACI MAKİNA YÜKSEK MÜHENDİSİ Yönetim Danışmanı www. kavurmaci.net info@kavurmaci.net 1 Pratik ancak etkin bir yöntem olması nedeni ile tek nokta

Detaylı

Kiefel Makineleri Kalıp Değişim Süresinin Azaltılması (SMED)

Kiefel Makineleri Kalıp Değişim Süresinin Azaltılması (SMED) Kiefel Makineleri Kalıp Değişim Süresinin Azaltılması (SMED) 1. Adım: Konu Seçimi Termoform proses akışı Extrusion Makinası (Levha Üretimi) Termoform Makinası Serigrafi Prosesi Kapı Poliüretan Hattı Montaj

Detaylı

YÜKSEK HIZLI İŞ MİLLERİNİN TERMAL MODELLEMESİ

YÜKSEK HIZLI İŞ MİLLERİNİN TERMAL MODELLEMESİ YÜKSEK HIZLI İŞ MİLLERİNİN TERMAL MODELLEMESİ Turgut Köksal YALÇIN Muharrem Sedat ERBERDİ Prof. Erhan BUDAK İçerik Amaç Testler & Test Düzeneği İş Mili Rulmanlarındaki Isı Oluşumu Sonlu Elemanlar Analizi

Detaylı

Jumbolarda Hidrolik Hortum Kaynaklı Arızaların Azaltılması

Jumbolarda Hidrolik Hortum Kaynaklı Arızaların Azaltılması . ADIM : Konu Seçimi Jumbolarda Hidrolik Hortum Kaynaklı Arızaların Azaltılması Jumbolarda arıza kaynaklı üretim kayıpları beklenenin üzerinde gerçekleşmektedir. Jumbo yeraltı madenciliğinde ve tünel açmada

Detaylı

SEÇİL KAUÇUK. İGSAŞ O-Ring Kaizen. Grup Atılım Kalite Ekibi Çemberi

SEÇİL KAUÇUK. İGSAŞ O-Ring Kaizen. Grup Atılım Kalite Ekibi Çemberi SEÇİL KAUÇUK İGSAŞ O-Ring Kaizen Grup Atılım Kalite Ekibi Çemberi GRUP ATILIM KALİTE ÇEMBER SUNUMU GRUP ATILIM KALİTE ÇEMBERİ GRUP ÜYELERİ Rehber: MUHAMMET CAN (AMONYAK ÜRETİM BAŞ MÜHENDİSİ) Lider: EROL

Detaylı

DSTF KEYMETECH FİLTRASYON SİSTEMİ DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMATECH DSTF SERİSİ PROSES ŞEMASI

DSTF KEYMETECH FİLTRASYON SİSTEMİ DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMATECH DSTF SERİSİ PROSES ŞEMASI DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMATECH DSTF SERİSİ PROSES ŞEMASI KEYMATECH DSTF-300, Yoğun çalışan ve çelik, bronz, alüminyum döküm işleyen takım tezgâhlarında, çamurlaşan talaşın ortaya çıkardığı hasarları

Detaylı

Laminasyonda Kırışıklık ve Katlama Firelerinin Azaltılması. 14 Temmuz 2018

Laminasyonda Kırışıklık ve Katlama Firelerinin Azaltılması. 14 Temmuz 2018 Laminasyonda Kırışıklık ve Katlama Firelerinin Azaltılması 14 Temmuz 2018 PROJE EKİBİ Rehber: Yusuf Güröz Proje Lideri: Ahmet Gevrek-Hidayet Ceylan Sponsor: Tümer GÜRSES Ekip Üyeleri: Şeref Akyıldız, Kazım

Detaylı

Giriş. TPM nin ortaya çıkması. TPM uygulamalarının başlıca amaçları; TOPLAM ÜRETKEN BAKIM 01.04.2014. (Total Productive Maintanence TPM)

Giriş. TPM nin ortaya çıkması. TPM uygulamalarının başlıca amaçları; TOPLAM ÜRETKEN BAKIM 01.04.2014. (Total Productive Maintanence TPM) TOPLAM ÜRETKEN BAKIM (Total Productive Maintanence TPM) Dr. Ferhat Güngör Mart 2013 İşletmelerin gelişmesin de yönetim tarzının yanı sıra, Toplam Üretken Yönetim (TPM) gibi metotların kullanımı ile Tüm

Detaylı

KK01 / Rev: 00 / 20.06.2011 Sayfa 1 / 9

KK01 / Rev: 00 / 20.06.2011 Sayfa 1 / 9 NİP MAKİNA SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. Adres : Cumhuriyet Mah. Çilek Sok. No:7/A Yakacık Kartal / İstanbul Tel :. 0216 3773420 Faks :. 0216 3773420 Web : http://www.nippompa.com E.posta : info@nippompa.com

Detaylı