Hibrid araçlarla çalışma. Hibrid araçlar ve hibrid sistemler hakkında genel bilgiler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Hibrid araçlarla çalışma. Hibrid araçlar ve hibrid sistemler hakkında genel bilgiler"

Transkript

1 Hibrid araçlar ve hibrid sistemler hakkında genel bilgiler Hibrid araçlar ve hibrid sistemler hakkında genel bilgiler Scania'nın hibrid araçları içten yanmalı motor ve elektrikli motordan oluşan paralel hibridlerdir. Paralel hibridli araçlar hem elektrikli motorla hem de içten yanmalı motorla ya birlikte ya da ayrı ayrı çalışabilir. Normal sürüş için elektrikli motor ve içten yanmalı motor araca, etkililiği ve performansı en üst seviyeye çıkaracak şekilde güç verirler. Hibrid araçların iki elektrik sisteminin olması gerekmektedir, bir A sınıfı voltajlı (24 V) sistem ve diğeri B sınıfı voltajlı (650 V) 1. Voltaj DC AC Voltaj sınıfı A 0-60V 0-30 V Voltaj sınıfı B V V ISO 'e göre açıklama 02:70-01 Yayım 01 tr-tr 1 (15)

2 Hibrid sistemlerin konumu ve bileşenler A Hibrid sistemlerin konumu ve bileşenler A. Hibrid güç ünitesi 1. İnvertör İnverter ve doğru akım dönüştürücü soğutma suyu devresi için soğutma suyu pompası 3. B sınıfı voltaj için merkezi elektrik ünitesi 4. Doğrudan akım dönüştürücü Hibrid akü 6. Hibrid akü soğutma suyu devresi için genleşme deposu 7. İnverter ve doğru akım dönüştürücü soğutma suyu devresi için genleşme deposu 8. Elektrikli ısıtma 9. Kontrol ünitesi 10. Solenoid valf B 11. Hibrid akü soğutma suyu devresi için soğutma suyu pompası 12. İnverter ve doğru akım dönüştürücü soğutma suyu devresi için radyatör Hibrid akü soğutma suyu devresi için radyatör 14. Fan B. Şanzıman 15. Elektrikli motor 16. B sınıfı voltaj için kablo demeti 02:70-01 Yayım 01 tr-tr 2 (15)

3 Hibrid sistemlerin konumu ve bileşenler Aşağıdaki bileşenler B sınıfı voltaja sahip olup voltaj için uyarı plakalarıyla tedarik edilir. Hibrid akü B sınıfı voltaj için merkezi elektrik ünitesi Doğrudan akım dönüştürücü Elektrikli ısıtma İnvertör Elektrikli motor B sınıfı voltaj için uyarı plakası Not: B sınıfı voltaj için hibrid sistemlerin kablo demeti turuncudur. 02:70-01 Yayım 01 tr-tr 3 (15)

4 Hibrid sistem fonksiyonları Hibrid sistem fonksiyonları Hibrid akü, hibrid sistemi elektrik enerjisiyle besler. Bu hibrid akü, hibrid akülerin 650 V DC olan voltajını 3 fazlı 400 V AC'ye dönüştürerek 3 fazlı alternatif akımlı elektrikli motoru besleyen invertör ile elektromanyetik elektrikli motora bağlanır. Aşağıdakiler elektromanyetik elektrikli motor için geçerlidir: şanzıman ve içten yanmalı motor arasında yer alır araca güç vermek ve hibrid aküyü şarj etmek için jeneratör olarak kullanılır frenleme yapılırken veya içten yanmalı motor çalışırken jeneratör olarak çalışır invertörün hibrid aküyü şarj etmek için 650 V DC'ye dönüştürdüğü 400 V AC'yi üretir Doğrudan akım dönüştürücü hibrid akünün 650 V voltajını 24 V'ye dönüştürür ve hem 24 V akü sistemini hem de aracın elektrik sistemini bu voltajla besler. Bu şekilde doğrudan akım dönüştürücü hibrid olmayan araçlardaki 24 V sistemini şarj eden jeneratörün yerini alır. 02:70-01 Yayım 01 tr-tr 4 (15)

5 İçten yanmalı motorun rölantide durması ve çalışması İçten yanmalı motorun rölantide durması ve çalışması Hibrid sistemin araç veya yardım sisteminin motor gücüne ihtiyaç duymadığı durumlarda içten yanmalı motoru kapatan rölantide durdur ve çalıştır işlevi vardır. Bu işlev motor gücü gerektiğinde içten yanmalı motoru yeniden çalıştırır. Rölantide durdur ve çalıştır işlevini devre dışı bırakmanın iki yolu vardır: Aracı kontağını çevirerek kapatmak İşlevin anahtarına basmak Rölantide durma ve çalışma anahtarı Gösterge lambası yeşil yandığında işlev etkinleştirilir. Gösterge lambası söndüğünde işlev devre dışı kalır. İçten yanmalı motor rölantide durdurma durdur ve çalıştır işlevi anahtarla devre dışı bırakıldığında çalışıyor olacaktır. Rölantide durdur ve başlat işlevi etkinleştirildiğinde içten yanmalı moto otomatik olarak yeniden çalışabilir ve bu da bileşenlerin dönmesine neden olabilir. İlk olarak içten yanmalı motoru kontakla kapatmadan veya anahtar ile rölantide durdur ve çalıştır işlevini devre dışı bırakmadan aracı terk etmeyin. ÖNEMLİ! Anahtar rölantide durdur ve çalıştır işlevini geçici bir süre için kapatır. Kontak anahtarı devre dışı bırakıldığında ve tekrar sürüş moduna geçtiğinde işlev yeniden etkinleştirilir. Bileşenlerin, rölantide durma ve başlatma etkinleştirildiğinde otomatik olarak dönebileceğini belirten uyarı plakası :70-01 Yayım 01 tr-tr 5 (15)

6 Hibrid sisteme ilişkin riskler Hibrid sisteme ilişkin riskler Hibrid kurulumun üzerinde veya hibrid güç ünitesinin içerisinde çalışma yapmayın. Hibrid güç ünitesinin kontrol kapağını yalnızca hibrid sistemin bağlantısını kesmek için kullanılan kontrol anahtarına erişmek için açın. Elektrikli motor, içten yanmalı motor çalışırken veya başka bir sebepten dolayı dönmeye başlarsa hibrid sistemin başka bir nedenle bağlantısı kesilse bile akım üretir Hibrid güç ünitesinin içerisindeki kontrol anahtarı. 02:70-01 Yayım 01 tr-tr 6 (15)

7 Hibrid sisteme ilişkin riskler Hibrid akü yüksek sıcaklıklara karşı duyarlıdır ve 100 C'nin üzerindeki sıcaklıklarda açığa yanıcı gazlar çıkarabilir. Hibrid aküyü asla 100 C üzerinde sıcaklıklara maruz bırakmayın. Hibrid güç ünitesi yakınında asla sıcaklık yaratacak işler yapmayın. Hibrid güç ünitesi hibrid aküyü dış zararlara karşı korur. Hibrid güç ünitesinin zarar görmesi hibrid akünün zarar görmesine veya aşırı yüklenmesine neden olabilir. Zarar görmüş bir hibrid akü solunum yollarını, diyaframı, gözleri ve cildi rahatsız edici buhar veya buğu açığa çıkarabilir. Bu, baş dönmesine, halsizliğe ve baş ağrılarına neden olabilir. Hibrid akünün içindekiler nemle birlikte yüksek seviyede yanıcı ve cilt için zarar vericidir. 02:70-01 Yayım 01 tr-tr 7 (15)

8 Hibrid sisteme ilişkin güvenlik önlemleri Hibrid sisteme ilişkin güvenlik önlemleri Yangın söndürme Hibrid bir araçta yanma durumunda aşağıdaki gibi ilerleyin: Hibrid güç ünitesinde yangın varsa elektrik yangını için tasarlanmış yangın söndürücü kullanın. Hibrid güç ünitesi sağlamsa ve yanmıyorsa standart araç yangınlarını söndürme prosedürlerini izleyin. Hibrid güç ünitesini soğutmak için bol miktarda su veya köpük kullanın. Hibrid güç ünitesi zarar görmüşse yangını söndürmek için durumu daha da kötüleştireceğinden su kullanmayın. Aracı yıkama Hibrid sistemin soğutma işlevlerine zarar verebileceğinden şanzımandaki soğutma sistemine veya hibrid güç ünitesinin hava giriş ve çıkışlarını yıkamak için doğrudan yüksek basınçlı su kullanmayın. 02:70-01 Yayım 01 tr-tr 8 (15)

9 Hibrid sisteme ilişkin güvenlik önlemleri Üstyapı imalatı prosedürleri ÖNEMLİ! Araca zarar verebileceği için içten yanmalı motor çalışırken asla kontrol anahtarı kullanmayın. Böylece, içten yanmalı motoru hibrid akünün bağlantısı kontrol anahtarıyla kesilmeden önce daima marş anahtarıyla kapatın. ICL'de (Gösterge Grubu) 1 hibrid sisteme ilişkin bir hata mesajı görüntülenirse Scania servisiyle iletişime geçin. Üstyapı üzerinde herhangi bir çalışma gerçekleştirilmeden önce arızaların giderilmesi gerekmektedir. ÖNEMLİ! Üstyapı imal edilirken hibrid kurulumun herhangi bir parçası zarar görürse Scania servisiyle iletişime geçin Kontrol anahtarı hibrid akünün bağlantısını aracın elektrik sisteminden kesen akü ana anahtarıdır. Kontrol anahtarı hibrid güç ünitesinin kontrol kapağının altındadır. Kontrol anahtarı. Üstyapıyla ilgili tüm işlemler için hibrid akünün bağlantısını aracın elektrik sisteminden kesmek ve hibrid sistemi kapatmak adına kontrol anahtarını kullanın. 1. Gösterge grubu 02:70-01 Yayım 01 tr-tr 9 (15)

10 Hibrid sisteme ilişkin güvenlik önlemleri Herhangi bir üstyapı imalatından önceki prosedürler 1. ICL'de hibrid sisteme ilişkin bir hata mesajının olmadığını kontrol edin. ICL'de hata mesajları varsa Scania servisiyle iletişime geçin. Üstyapı üzerinde herhangi bir çalışma gerçekleştirilmeden önce arızaların giderilmesi gerekmektedir. 2. Aracı marş anahtarıyla kapatmak. 3. Yan eteği hibrid güç ünitesinden sökün. 4. Kontrol anahtarına erişmek için hibrid güç ünitesindeki kontrol kapağını sökün. Devamı sonraki sayfada Hibrid güç ünitesindeki yan etek Kontrol kapağı. 02:70-01 Yayım 01 tr-tr 10 (15)

11 Hibrid sisteme ilişkin güvenlik önlemleri 5. Hibrid sistemin kontrol anahtarını kullanarak hibrid sistemi kapatın. 6. Üstyapının imalatını gerçekleştirin Hibrid sistemin kontrol anahtarı. 02:70-01 Yayım 01 tr-tr 11 (15)

12 Hibrid sisteme ilişkin güvenlik önlemleri Üstyapı imalatından sonraki prosedürler 1. Kontrol anahtarını kullanarak hibrid sistemi çalıştırın. 2. Hibrid sistemi etkinleştirmek için aracı çalıştırın ve motorun en az 10 saniye çalışmasını sağlayın. 3. ICL'de hibrid sisteme ilişkin bir hata mesajının olmadığını kontrol edin. ICL'de hata mesajları varsa Scania servisiyle iletişime geçin. Üstyapı üzerinde herhangi bir çalışma gerçekleştirilmeden önce arızaların giderilmesi gerekmektedir. Devamı sonraki sayfada Hibrid sistemin kontrol anahtarı. 02:70-01 Yayım 01 tr-tr 12 (15)

13 Hibrid sisteme ilişkin güvenlik önlemleri 4. Kontrol kapağını hibrid güç ünitesine takın. 5. Yan eteği takın Hibrid güç ünitesindeki kontrol kapağı Hibrid güç ünitesindeki yan etek. 02:70-01 Yayım 01 tr-tr 13 (15)

14 Hibrid araçlardaki şasi modifikasyonları Hibrid araçlardaki şasi modifikasyonları Hibrid kurulumda modifikasyonlara izin verilmez. Fabrikadan teslimat sonrasında herhangi bir şekilde yeri değiştirilemez, sökülemez veya değiştirilemez. Hibrid kurulum bu belgenin önceki sayfalarında belirtilen tüm bileşenleri ve bu bileşenlere bağlı tüm elektrik kablolarını içermektedir. Hibrid sistemin herhangi bir parçasından akım çekmeye veya üniteleri bağlamaya izin verilmez ÖNEMLİ! Hibrid kurulumla yapılan tüm çalışmalar yalnızca Scania servislerindeki nitelikli personel tarafından gerçekleştirilebilir. Daha fazla bilgi için bir Scania atölyesiyle temasa geçin. PTO etkinleştirildiğinde içten yanmalı motor otomatik olarak çalışır. PTO, içten yanmalı motoru kapalı elektrikli motor tarafından tahrik edilemez. Hibrid araçlarda EK tipi ve EG500 serisinden PTO'ları kullanmak mümkün değildir. Doğrudan akım dönüştürücü 24 V sistemi 7,5 kw besleyebilir. 24 V sistemdeki toplam gücün 7,5 kw'yi aşmasına neden olacak herhangi bir sistem bağlamayın. 02:70-01 Yayım 01 tr-tr 14 (15)

15 Hibrid araçlardaki şasi modifikasyonları KOŞUL! Şasi modifikasyonları için aşağıdaki gereklilikler geçerlidir: B sınıfı voltaj için turuncu renkli kablo demetini boyamayın. Bileşenleri, elektrik kablolarını veya üstyapıyı hibrid kuruluma ait elektrik kablolarının zarar görme riski olmayacak şekilde takın. Hibrid güç ünitesinin hava girişini veya hava çıkışını tıkamayın. Hibrid güç ünitesinin soğutma sisteminin performansının bozulmasına neden olacağından hibrid güç ünitesinin arkasına sıcak bileşenler veya çok fazla sıcaklık artışı oluşturacak bileşenler yerleştirmeyin. Üstyapıyı ve bileşenleri B sınıfı voltaj için turuncu renkli kablolardan en az 100 mm uzağa takın. B sınıfı voltaj için kablo demetinin etrafındaki yeni bileşenlerin ve üstyapının sıcaklığı 10 C'den daha fazla artırmadığından emin olun. Sıcaklık 10 C'den daha fazla artarsa koruyucu mesafenin 100 mm'den fazla olması gerekmektedir. Üstyapıyı veya bileşenleri hibrid güç ünitesinin en az 20 mm üstüne ve 25 mm arkasına takın. Kontrol kapağının üzerinde en az 50 mm boş alan olduğundan emin olun. Şekle bakınız. Hibrid güç ünitesinin önüne herhangi bir şeyin yerleştirilmesine izin verilmez. 50 mm 20 mm 25 mm Hibrid güç ünitesi ile üstyapı arasındaki izin verilen minimum mesafe :70-01 Yayım 01 tr-tr 15 (15)

Uzaktan motor marşı. Fonksiyon

Uzaktan motor marşı. Fonksiyon Fonksiyon Uzaktan motor çalıştırma mesela kabin dışında bir anahtar kullanarak marş anahtarını çalıştırma konumuna çevirmeden motoru çalıştırmak için kullanılır. Fonksiyon Uzaktan etkinleştirme ile motorun

Detaylı

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu. Genel bilgiler

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu. Genel bilgiler Genel bilgiler Bu belge, PTO nun 250 kw ye kadar sürekli bir güç çıkışıyla çalıştığı EK730 veya EK740 türü bir PTO ya sahip araçlardaki şanzıman yağının soğutulmasını açıklar. PTO EK750, şanzıman yağının

Detaylı

Güvenlik önlemleri. Riskler. Bütün araçlar üzerinde çalışırken alınması gereken güvenlik önlemleri

Güvenlik önlemleri. Riskler. Bütün araçlar üzerinde çalışırken alınması gereken güvenlik önlemleri Kaldırılmış araçlar ve kaporta üzerinde çalışırken Kaldırılmış araçlar ve kaporta üzerinde çalışırken Mekanik ve hidrolik kaldırma cihazları yanlış manevra alınması veya teknik hatalardan dolayı devrilebilir

Detaylı

Merkezi elektrik üniteleri. Genel. Araçta dört merkezi elektrik ünitesi vardır:

Merkezi elektrik üniteleri. Genel. Araçta dört merkezi elektrik ünitesi vardır: Genel Araçta dört merkezi elektrik ünitesi vardır: Genel Açıklama Tanımlama Konum Merkezi elektrik ünitesi P2 Kabinde, yolcu koltuğunun Üstyapı merkezi elektrik P9 önünde, koruyucu mahfazanın ünitesi arkasındaki

Detaylı

Aracın hızını sınırlama fonksiyonları. Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler. Hız sınırlayıcılar arasında öncelik sırası.

Aracın hızını sınırlama fonksiyonları. Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler. Hız sınırlayıcılar arasında öncelik sırası. Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler Scania hız sınırlama için üç fonksiyon sunar. Bu fonksiyonlar, örneğin çöp kamyonları, itfaiye araçları ve ağır mallar taşıyan

Detaylı

ED PTO etkinleştirmesi. İşlev

ED PTO etkinleştirmesi. İşlev İşlev ED PTO etkinleştirmesi Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir. Bir ED PTO'su diğer PTO'lar

Detaylı

Eklenti ünitelerinin montajı. Genel. BCI eklenti üniteleri

Eklenti ünitelerinin montajı. Genel. BCI eklenti üniteleri Genel 493 2 190 281 2 204 973 Genel BWE sistemi (ÜStyapı Elektrik Sistemi) BI (Üstyapı İletişim Arabirimi) kontrol ünitesinin ilk olarak sunduklarından daha fazla giriş ve çıkışa ihtiyaç duyulması durumunda

Detaylı

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. İşlev

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. İşlev İşlev İşlev Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir. PTO'nun doğru bir şekilde çalışmasının kontrolü

Detaylı

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. Fonksiyon

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. Fonksiyon Fonksiyon Fonksiyon Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. PTO'ların nasıl

Detaylı

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm: 1.0 BÖLÜM 1-UYARILAR... 1 BÖLÜM 2-TEKNİK ÖZELLİKLER... 2 2.1 ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLER... 2 2.2 MEKANİK ÖZELLİKLER... 3 BÖLÜM 3-UPSLIFT İÇİN UYGUN

Detaylı

BWS üzerinden bir EK PTO'sunun etkinleştirilmesi. Genel bilgiler. Güvenlik koşulları. Değişmez güvenlik koşulları. Seçilebilir güvenlik koşullar:

BWS üzerinden bir EK PTO'sunun etkinleştirilmesi. Genel bilgiler. Güvenlik koşulları. Değişmez güvenlik koşulları. Seçilebilir güvenlik koşullar: Genel bilgiler Genel bilgiler EK PTO Etkinleştirme işlevinin amacı; volan tahrikli PTO'yu sürücü alanından ve/ veya kabinin dışından, tercihen motorun uzaktan çalıştırılması ve kapatılması işlevleriyle

Detaylı

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir.

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir. İşlev Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir (Bodywork Communication Interface). PTO'nun ne zaman

Detaylı

Uzaktan el gazı kontrolü. Açıklama. Genel. Koşullar. Etkinleştirme

Uzaktan el gazı kontrolü. Açıklama. Genel. Koşullar. Etkinleştirme Açıklama Açıklama Genel Uzaktan el gazı fonksiyonu; el gazı, sınırlı el gazı ve artırılmış rölanti fonksiyonlarının uzaktan kumandası için kullanılmaktadır. Koşullar Fonksiyon, sadece el freni uygulanırken

Detaylı

Yükseltilmiş rölanti devri

Yükseltilmiş rölanti devri Arka Plan Arka Plan Yükseltilmiş rölanti devri fonksiyonu BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Bu fonksiyon hem analog sinyallerle hem de Harici CAN (Controller Area

Detaylı

Motorun kapatılmasının izlenen uzaktan devreye sokulması

Motorun kapatılmasının izlenen uzaktan devreye sokulması Açıklama Açıklama Motorun kapatılmasının izlemeli uzaktan etkinleştirmesi işlevi (motor durdurma 2) motoru kabinin dışından kapatmak için kullanılır. Bu motorun uzaktan etkinleştirilmesinden daha güvenli

Detaylı

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler Genel bilgiler Genel bilgiler Aracın BCI (Üstyapı İletişim Sistemi) kontrol ünitesi aracılığıyla PTO'nun kontrolü İşlev yalnızca araçta PTO varsa kullanılabilir. Araç PTO ile donatılmışsa, BCI için bir

Detaylı

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev İşlev EG PTO'ların etkinleştirilmesi Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir (Bodywork Communication

Detaylı

Arıza Tespit Cihazı Kullanım Kılavuzu

Arıza Tespit Cihazı Kullanım Kılavuzu Arıza Tespit Cihazı Kullanım Kılavuzu KYMCO UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü ARIZA TESPİT CİHAZI KULLANIM KILAVUZU GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ve UYARILAR Kişisel yaralanma,araçların

Detaylı

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu Genel bilgiler Genel bilgiler Bu belge, PTO nun 250 kw ye kadar sürekli bir güç çıkışıyla çalıştığı EK30 veya EK40 türü bir PTO ya sahip araçlardaki şanzıman yağının soğutulmasını açıklar. PTO EK50, şanzıman

Detaylı

C494 - Kabinden şasiye kadar kablo tesisatı için konnektör

C494 - Kabinden şasiye kadar kablo tesisatı için konnektör C494 C494 C494, aracın teknik özelliklerine bağlı olarak üstyapı imalatçısına bir takım sinyallere ve işlevlere erişim sağlayan 21 pimli bir konektördür. Konektör ayrıca sinyalleri üstyapı konsolundaki

Detaylı

Güvenlik önlemleri. Riskler. Bütün araçlar üzerinde çalışırken alınması gereken güvenlik önlemleri

Güvenlik önlemleri. Riskler. Bütün araçlar üzerinde çalışırken alınması gereken güvenlik önlemleri Kaldırılmış araçlar ve kaporta üzerinde çalışırken Kaldırılmış araçlar ve kaporta üzerinde çalışırken Mekanik ve hidrolik kaldırma cihazları yanlış manevra alınması veya teknik hatalardan dolayı devrilebilir

Detaylı

Otomatik boş vites. Dahili araç sinyalleri ve analog sinyaller kullanarak etkinleştirme

Otomatik boş vites. Dahili araç sinyalleri ve analog sinyaller kullanarak etkinleştirme Arka Plan Arka Plan Otomatik boş vites fonksiyonu BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Otomatik boş vites dahili araç sinyalleri, analog sinyaller ve Harici CAN (Controller

Detaylı

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI!

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Soğutma suyu doldurma koşulları Soğutma suyu doldurma koşulları Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışırken koruyucu ekipman kullanın. Soğutma suyu ciltte

Detaylı

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel Motor soğutma suyu harici elemanları ısıtmak için kullanılabilir. Kutu gövdeleri, vinç kabinleri ve saklama kutuları birer örnek olarak gösterilebilir. Isı, silindir bloğunun içindeki akıştan alınır ve

Detaylı

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üstyapı konsolu, kaporta işlevleri için kullanılan konnektörler için braket görevi gören bir panel bölmesidir. Konnektörler iki kablo tesisatına

Detaylı

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan Arkaplan Arkaplan Kana kaldıraçlı kamyonu veya damperli gövdeyi kullanırken aracın manevra yapmasını kolaylaştırmak için, motor devrini geçici olarak arttırmak olumlu olabilir. Sürüş modu boş vites haricindeki

Detaylı

P 3 üniteden (P, U veya I) 2 tanesi biliniyorsa, üçüncüyü aşağıdaki formülle hesaplamak mümkündür (resme bakınız):

P 3 üniteden (P, U veya I) 2 tanesi biliniyorsa, üçüncüyü aşağıdaki formülle hesaplamak mümkündür (resme bakınız): Akım tüketimi ile ilgili genel bilgiler Akım tüketimi ile ilgili genel bilgiler ÖNEMLİ! Akü hasarını önlemek için, alternatör şarj kapasitesi aracın akım tüketimine uyarlanmalıdır. Aküler, alternatör ve

Detaylı

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan Arkaplan Arkaplan Kanca kaldıraç dişlisi veya damper gövdesi kullanıldığında, araç sabit iken gövdenin çalışmasını kolaylaştırmak için motor devrinin geçici olarak arttırılması önerilebilir. Sürüş modu

Detaylı

Uzaktan motor marşı. İşlev. Davranış. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır.

Uzaktan motor marşı. İşlev. Davranış. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. İşlev İşlev Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. Davranış Sİnyal lambaları, başlatma denemesinin başarılı olup olmadığına yönelik bir görsel onay olarak

Detaylı

Akü bakımı UYARI! Akü bakımı hakkında genel bilgi Akü bakımı hakkında genel bilgi. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım

Akü bakımı UYARI! Akü bakımı hakkında genel bilgi Akü bakımı hakkında genel bilgi. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Akü bakımı hakkında genel bilgi Akü bakımı hakkında genel bilgi UYARI! Aküler aşındırıcı asit içerir. Bu nedenle akü üzerinde çalışırken son derece dikkatli olunmalı ve uygun koruyucu donanım kullanılmalıdır.

Detaylı

COO üzerinden EG PTO'sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Etkinleştirme koşulları

COO üzerinden EG PTO'sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Etkinleştirme koşulları İşlevle ilgili genel bilgiler İşlevle ilgili genel bilgiler nı içeren bu işlev açıklaması, koordinatörün şanzıman tahrikli PTO'nun etkinleştirilmesini kontrol ettiği araçlar için geçerlidir. EG PTO nun

Detaylı

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üstyapı konsolu, kaporta işlevleri için kullanılan konnektörler için braket görevi gören bir panel bölmesidir. Pimlerin, sinyallerin ve

Detaylı

COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti

COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti, gerçek bir otomobildeki elektrik tesisatını incelemeye, oluşturulacak arızaları gözlemlemeye uygun yapıdadır. Tüm modüller

Detaylı

SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU

SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Güvenlik ve Uyarılar a. Uyarılar b. Güvenlik Önlemleri 2. Cihaz Tanımı a. Solar Jeneratör 600W/1000W/2000W b. Tasarım

Detaylı

Çevreye zararlı akışkanlar ve maddeler. Genel

Çevreye zararlı akışkanlar ve maddeler. Genel Aşağıdaki liste ön işlem süresince kamyondan çıkarılan yağlara, sıvılara ve parçalara rehber niteliğindedir. Hacimler yaklaşıktır. Ortam Zararlı akışkanlarla çalışırken kaplardakileri dökmekten kaçının.

Detaylı

Akü bakımı. Akü bakımı hakkında genel bilgi UYARI!

Akü bakımı. Akü bakımı hakkında genel bilgi UYARI! Akü bakımı hakkında genel bilgi Akü bakımı hakkında genel bilgi UYARI! Aküler aşındırıcı asit içerir. Bu nedenle akü üzerinde çalışırken son derece dikkatli olunmalı ve uygun koruyucu donanım kullanılmalıdır.

Detaylı

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler. Farklı tür PTO ların kontrolü hakkında daha fazla bilgi aşağıdaki belgelerde bulunur:

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler. Farklı tür PTO ların kontrolü hakkında daha fazla bilgi aşağıdaki belgelerde bulunur: Genel bilgiler Araçları fabrikada PTO takılı şekilde sipariş etmek mümkündür. Araçları fabrikada takılı PTO için elektrik tesisatı ile sipariş etmek de mümkündür. PTO lar mesela üstyapı imalatçısı tarafından

Detaylı

Alarm sensörlerini bağlama. Genel

Alarm sensörlerini bağlama. Genel Genel ALM kontrol ünitesi (Alarm sistemi) harici alarm sensörlerinin bağlantısı için fabrika hazırlığıyla sipariş edilebilir. Hazırlık konnektör C8112'den oluşmaktadır. Konnektör sarı renkli olup gösterge

Detaylı

Müşteriye teslimattan önce kalite ve güvenlik kontrolü 2: Kontrol listesi

Müşteriye teslimattan önce kalite ve güvenlik kontrolü 2: Kontrol listesi Açıklama Açıklama Bu belgenin amacı üstyapı montajının araç ömrü süresince yüksek kalite ve minimum bedensel yaralanma ile maddi hasar sağlayacak şekilde gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini kontrol

Detaylı

Beton pompalama kamyonları

Beton pompalama kamyonları Genel bilgiler Genel bilgiler Beton pompalama kamyonları hidrolik olarak kontrol edilen bir kol ile genellikle araçtan belirli bir mesafede olan yerlere beton pompalamak için kullanılır. Üstyapı torsiyonel

Detaylı

Otomatik bir şanzımandaki PTO'nun etkinleştirilmesi

Otomatik bir şanzımandaki PTO'nun etkinleştirilmesi İşlevle ilgili genel bilgiler İşlevle ilgili genel bilgiler Otomatik vites kutusundaki (Allison) PTO etkinleştirmesi işlevi sürücü alanı ve kabinin dışından PTO etkinleştirmesi için tasarlanmıştır. Bu

Detaylı

Üstyapı arayüzü. Açıklama. Üstyapı arayüzü. BWS (Bodywork System)

Üstyapı arayüzü. Açıklama. Üstyapı arayüzü. BWS (Bodywork System) Açıklama Açıklama Üstyapı arayüzü Scania araçlarındaki elektrik sistemi, (CAN protokolü üzerine kurulu) bir ortak ağ yoluyla birbiri ile iletişim sağlayan bir dizi kontrol ünitesine dayanır. Mevcut teknolojiyi

Detaylı

Akü bakımı. Akü bakımı hakkında genel bilgi UYARI!

Akü bakımı. Akü bakımı hakkında genel bilgi UYARI! Akü bakımı hakkında genel bilgi Akü bakımı hakkında genel bilgi UYARI! Aküler aşındırıcı asit içerir. Bu nedenle akü üzerinde çalışırken son derece dikkatli olunmalı ve uygun koruyucu donanım kullanılmalıdır.

Detaylı

Sabit yükseltilmiş rölanti hızı (UF 221) Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel. Etkinleştirme. Etkisizleştirme

Sabit yükseltilmiş rölanti hızı (UF 221) Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel. Etkinleştirme. Etkisizleştirme Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel bilgiler Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel bilgiler Sabit yükseltilmiş rölanti devri işlevi, bazı durumlarda motor rölanti devrini kontrol

Detaylı

Sürekli motor devri sınırlayıcısı

Sürekli motor devri sınırlayıcısı Arka Plan Arka Plan Sürekli motor devri sınırlayıcısı fonksiyonunun nasıl etkinleştirileceğine yönelik üç seçenek vardır. Aracın BCI işlevselliğiyle donatılması (Üstyapı İletişim Arabirimi): Analog sinyaller

Detaylı

BWS yoluyla ayrık mil PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Araç hareket halinde ve sabitken çalışma

BWS yoluyla ayrık mil PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Araç hareket halinde ve sabitken çalışma İşlevle ilgili genel bilgiler İşlevle ilgili genel bilgiler Ayrık mil PTO'su çoğunlukla çok büyük güç çıkışları gerektiğinde kullanılır. Avantajı yarı millerin devreden çıkarılması ve tüm gücün PTO'yu

Detaylı

Topraklama ve güç kaynağı. Şasi çerçevesindeki topraklama ÖNEMLİ!

Topraklama ve güç kaynağı. Şasi çerçevesindeki topraklama ÖNEMLİ! Şasi çerçevesi üzerindeki tüm üstyapı topraklamasını sol şasi elemanında gerçekleştirin. Sağ şasi elemanını topraklanması, akünün eksi kutbu sol şasi elemanına bağlı olduğundan voltaj kaybına yol açacaktır.

Detaylı

Otomatik boş vites. Genel PGRT

Otomatik boş vites. Genel PGRT Genel Genel Bu fonksiyon aşağıdaki fonksiyonlara sahip araçlarda bulunur: Otomatik şanzıman Tam otomatik Opticruise (debriyaj pedalsız araçlar) Sürücü konforunu arttırmak amacıyla, el freni uygulandıktan

Detaylı

Egzoz sisteminin modifiye edilmesi

Egzoz sisteminin modifiye edilmesi Egzoz sisteminde yapılan tüm değişiklikler sertifikayı etkiler. Daha fazla bilgi için bir Scania bayisiyle temasa geçin. Tüm motor tipleri ve egzoz sistemleri için genel sınırlamalar ÖNEMLİ! Aracın egzoz

Detaylı

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel Genel Genel Motor soğutma suyu harici elemanları ısıtmak için kullanılabilir. Kutu gövdeleri, vinç kabinleri ve saklama kutuları birer örnek olarak gösterilebilir. Isı, silindir bloğunun içindeki akıştan

Detaylı

CAN hakkında genel bilgiler. Genel. CAN hakkında daha fazla bilgi aşağıdaki belgelerde bulunur:

CAN hakkında genel bilgiler. Genel. CAN hakkında daha fazla bilgi aşağıdaki belgelerde bulunur: Genel Kontrol ünitelerini sıklıkla aralarında bilgi değişimi yapması gerekir. Geleneksel olarak doğrudan birbirleriyle iletişim kurabilen kontrol üniteleri bağlanır. Sonuç olarak kontrol ünitesi hız ve

Detaylı

Merkezi elektrik ünitesi ile çalışma

Merkezi elektrik ünitesi ile çalışma Merkezi elektrik ünitesi hakkında genel bilgiler Merkezi elektrik ünitesi hakkında genel bilgiler Not: Üstyapıcılar birincil olarak üstyapı işlevlerini aracın elektrik sistemine bağlamak için üstyapı merkezi

Detaylı

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 Montaja başlamadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

yabancı cisim olup olmadığını kontrol edin. Sıcaklık algılama devresi arızalanmış olabilir.

yabancı cisim olup olmadığını kontrol edin. Sıcaklık algılama devresi arızalanmış olabilir. ARIZA KODU AÇIKLAMASI ARIZA SEBEBİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir Çıkışlarda bir kısadevre Çıkışta faz kaybı Firenleme direncinin doğru bir şekilde takıldığını kontrol Yavaşlama

Detaylı

Scania'nın sertifikalı bileşenleri ve sistemleri. Genel bilgiler

Scania'nın sertifikalı bileşenleri ve sistemleri. Genel bilgiler Genel bilgiler Araçlar ve dahili sistemler yol güvenliği, çevresel etki gibi yasal gereksinimleri karşılamak için belgelenmiştir. Genel bilgiler Bileşen, birkaç sertifika bölgesinden etkilenebilir. Egzoz

Detaylı

Şasi çerçevesine kaynak yapma. Kaynak bölgeleri ÖNEMLİ! Tüm kaynak işleminin eğitimli personel tarafından profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesi

Şasi çerçevesine kaynak yapma. Kaynak bölgeleri ÖNEMLİ! Tüm kaynak işleminin eğitimli personel tarafından profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesi Genel Genel Tüm kaynak işleminin eğitimli personel tarafından profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Kaynak işlemleri kaynak bölgesi etrafındaki yapıda çatlak oluşma ihtimalini artırdığından

Detaylı

ED PTO etkinleştirmesi. Genel bilgiler. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir.

ED PTO etkinleştirmesi. Genel bilgiler. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir. Genel bilgiler ED PTO motor tarafından mekanik olarak çalıştırılır ve motor çalışırken daima çalışır. PTO devreden çıkarıldığında bağlantısı çalıştırması niyetlenen fonksiyondan kesilir. PTO'ların nasıl

Detaylı

Şasi üzerinde çalışma için sınırlamalar. Genel bilgiler

Şasi üzerinde çalışma için sınırlamalar. Genel bilgiler Genel bilgiler Üstyapıyı planlayabilmek için, erken bir aşamada bir araç için neye izin verilip neye izin verilmediğini bilmek çok önemlidir. Genel bilgiler Bu döküman, opsiyonel donanımların ve üstyapının

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları

Detaylı

Kereste kamyonları. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler. Kereste kamyonları yuvarlak keresteleri taşımak için kullanılır.

Kereste kamyonları. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler. Kereste kamyonları yuvarlak keresteleri taşımak için kullanılır. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler Kereste kamyonları yuvarlak keresteleri taşımak için kullanılır. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler Kereste kamyonu üstyapıları yükün büyüklüğüne bağlı

Detaylı

Sesli uyarının uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama

Sesli uyarının uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama Açıklama Açıklama Sesli uyarının uzaktan etkinleştirmesi fonksiyonu, üstyapı donanımı tarafından kombinasyon aygıtındaki sesli uyarıyı etkinleştirmek için kullanılır. Fonksiyonu etkinleştirmek için aşağıdaki

Detaylı

Eklenti ünitelerinin montajı. Genel. BCI eklenti ünitesi. IP sınıflandırması PGRT

Eklenti ünitelerinin montajı. Genel. BCI eklenti ünitesi. IP sınıflandırması PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Genel Genel Şasi ve üstyapı arasındaki iletişim, C259 konnektöründeki yapılandırılabilir giriş ve çıkışlar aracılığıyla yürütülür.

Detaylı

PTO ED160. Genel bilgiler Genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2017, Sweden 1 (8)

PTO ED160. Genel bilgiler Genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2017, Sweden 1 (8) Genel bilgiler Genel bilgiler Aşağıdaki sipariş seçenekleri ED160 PTO için mevcuttur. Hidrolik pompa bağlamak için fabrikada takılı sürüş kiti (PTO ED160P) PTO hazırlığı Daha fazla bilgi Sipariş etme seçenekleri

Detaylı

00: Kurtarma hizmetleri için ürün bilgisi. tr-tr. Kamyon L, P, G, R ve S serisi. Yayım Scania CV AB Sweden

00: Kurtarma hizmetleri için ürün bilgisi. tr-tr. Kamyon L, P, G, R ve S serisi. Yayım Scania CV AB Sweden 00:01-08 Yayım 2 tr-tr Kurtarma hizmetleri için ürün bilgisi Kamyon L, P, G, R ve S serisi 2018 Scania CV AB Sweden Okumaya başlamadan önce... 3 Araçta bulunan hidrolikler... 4 Elektrik sistemi... 5 Akü...

Detaylı

Arka lift hazırlığı. Hazırlıkla ilgili genel bilgiler. Eylül 2015'ten bu yana üretilen araçlar. Kasım 2007'den bu yana üretilen araçlar

Arka lift hazırlığı. Hazırlıkla ilgili genel bilgiler. Eylül 2015'ten bu yana üretilen araçlar. Kasım 2007'den bu yana üretilen araçlar Hazırlıkla ilgili genel bilgiler Hazırlıkla ilgili genel bilgiler Arka liftin elektrik bağlantısını kolaylaştırmak için arka lift kablo tesisatı için bağlantı hazırlık paketi fabrikadan sipariş edilebilir.

Detaylı

Kablo ve uçları üzerinde çalışma. Genel. Mevcut kablo tesisatları hakkında bilgiler aşağıdaki belgelerde bulunur:

Kablo ve uçları üzerinde çalışma. Genel. Mevcut kablo tesisatları hakkında bilgiler aşağıdaki belgelerde bulunur: Genel Üstyapı imalatını kolaylaştırmak için tüm şasiler adaptasyonlarla hazırlanır. ve kablo tesisatları fabrikadan hazırlık olarak sipariş edilebilir. Bu belge aşağıdaki bilgileri açıklar: Gösterge grubundaki

Detaylı

Pnömatik sistemi ile ilgili genel bilgiler

Pnömatik sistemi ile ilgili genel bilgiler Tanımlamalar Aracın pnömatik sistemine ilişkin aşağıdaki tanımları ve konseptleri bilmek çok önemlidir: Basınçlı hava deposu Basınçlı hava deposu basınçlı hava içeren basınçlı bir depodur. Basınçlı hava

Detaylı

Soğutma suyu doldurulması

Soğutma suyu doldurulması Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Soğutma sisteminde değişiklikler yapılırken soğutma sisteminin boşaltılması, yeniden doldurulması ve basınç testinin

Detaylı

DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir. Çıkışlarda bir kısadevre olabilir. bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoder hatası olabilir.

DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir. Çıkışlarda bir kısadevre olabilir. bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoder hatası olabilir. ARIZA KODU AÇIKLAMASI ARIZA SEBEBİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir Firenleme direncinin doğru bir şekilde takıldığını kontrol Yavaşlama süresi çok düşükse yükseltiniz. Çıkışlarda

Detaylı

U-V-W çıkışları ile motor arası bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoderi, kablosunu veya bağlantısını kontrol ediniz. Akım algılayıcıyı değiştiriniz.

U-V-W çıkışları ile motor arası bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoderi, kablosunu veya bağlantısını kontrol ediniz. Akım algılayıcıyı değiştiriniz. ARIZA KODU AÇIKLAMASI ARIZA SEBEBİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir Çıkışlarda bir kısadevre Çıkışta faz kaybı Firenleme direncinin doğru bir şekilde takıldığını kontrol Yavaşlama

Detaylı

Görünürlük ve aydınlatma için fonksiyonların uzaktan etkinleştirilmesi

Görünürlük ve aydınlatma için fonksiyonların uzaktan etkinleştirilmesi Arka Plan Arka Plan Görünürlüğün ve aydınlatmanın uzaktan etkinleştirilme fonksiyonları BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Fonksiyonlar ya analog sinyallerle ya

Detaylı

00:01-06. Kurtarma hizmetleri için ürün bilgisi. tr-tr. Kamyon ve otobüsler P, G, R ve K, N, F serisi. Yayım 2. Scania CV AB 2014, Sweden

00:01-06. Kurtarma hizmetleri için ürün bilgisi. tr-tr. Kamyon ve otobüsler P, G, R ve K, N, F serisi. Yayım 2. Scania CV AB 2014, Sweden 00:01-06 Yayım 2 tr-tr Kurtarma hizmetleri için ürün bilgisi Kamyon ve otobüsler P, G, R ve K, N, F serisi 308 626 Scania CV AB 2014, Sweden Okumaya başlamadan önce... 3 Aracın ön ızgara panelini açın...

Detaylı

00: Kurtarma hizmetleri için ürün bilgisi. tr-tr. Kamyon ve otobüsler P, G, R, T ve K, N, F serisi. Yayım Scania CV AB Sweden

00: Kurtarma hizmetleri için ürün bilgisi. tr-tr. Kamyon ve otobüsler P, G, R, T ve K, N, F serisi. Yayım Scania CV AB Sweden 00:01-06 Yayım 7 tr-tr Kurtarma hizmetleri için ürün bilgisi Kamyon ve otobüsler P, G, R, T ve K, N, F serisi 308 626 2018 Scania CV AB Sweden Okumaya başlamadan önce... 4 Aracın ön ızgara panelinin açılması...

Detaylı

Topraklama ve güç kaynağı

Topraklama ve güç kaynağı Akü topraklama vidasının üstyapı işlevlerinin topraklanması için kullanılmaması gerekir. Şasi çerçevesi üzerindeki üstyapı işlevleri için tüm topraklamanın akünün eksi kutbu sol şasi elemanına bağlı olduğundan

Detaylı

Sıcak bileşenlerle bağlantı sırasında yanma ve zarar görme riski

Sıcak bileşenlerle bağlantı sırasında yanma ve zarar görme riski Sıcak bileşenler Sıcak bileşenler UYARI! Kamyondaki egzoz sistemi ağır çalışma yükünde iken 500 C'yi aşan sıcaklıklara ulaşabilir. Üstyapı ekipmanı egzoz sistemine çok yakın yerleştirildiğinde veya yanıcı

Detaylı

Şasinin alçaltılması. Genel

Şasinin alçaltılması. Genel Genel Genel Örneğin bir vinç kullanırken veya devirme işlemi yaparken, aracın daha stabil olabilmesi için, hava körükleri hava süspansiyonlu durdurma lastiğine boşaltılıdır. Körükleri Boşalt işlevini etkinleştirme

Detaylı

PTO ED120 UYARI! Not: Mekanik hazırlığı olmayan bir araçtaki sürüş kiti olan PTO yu sonradan takmak pahalıdır ve fazla iş yükü gerektirir.

PTO ED120 UYARI! Not: Mekanik hazırlığı olmayan bir araçtaki sürüş kiti olan PTO yu sonradan takmak pahalıdır ve fazla iş yükü gerektirir. Genel bilgiler Genel bilgiler Aşağıdaki sipariş seçenekleri ED120 PTO için mevcuttur. Hidrolik pompa bağlamak için fabrikada takılı sürüş kiti (PTO ED120P) PTO hazırlığı Daha fazla bilgi Sipariş etme seçenekleri

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM180

Konveyörlü Tip WTM180 Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM300

Konveyörlü Tip WTM300 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

Güç üretim birimine ait olan bu kullanım kılavuzu KAMA jeneratör setiniz hakkında tatmin edici ve güvenli bütün temel bilgileri vermektedir.

Güç üretim birimine ait olan bu kullanım kılavuzu KAMA jeneratör setiniz hakkında tatmin edici ve güvenli bütün temel bilgileri vermektedir. ÖNSÖZ KAMA ürünü aldığınız için tebrikler, teşekkür ederiz; Amacımız müşterimizin memnuniyetini kazanacağımız yüksek kalite jeneratörleri sağlamaktır. Eminiz ki tercihinizin bedelini alacaksınız. Güç üretim

Detaylı

Uzaktan motor devri kontrolü. Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler. Araç hızı

Uzaktan motor devri kontrolü. Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler. Araç hızı Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler Motor devrinin uzaktan kontrol edilmesi işlevi 2 değişik şekilde mevcuttur: Motor Hızı

Detaylı

Parametreler Şasi. Giriş

Parametreler Şasi. Giriş Giriş Bu belgedeki parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için, lütfen

Detaylı

Gazlı araçlar üzerinde çalışma. Genel bilgiler

Gazlı araçlar üzerinde çalışma. Genel bilgiler Genel bilgiler Genel bilgiler Gazlı araçlar, araç gazıyla çalışan araçların genel adıdır. Araç gazı biyogazdan, doğal gazdan veya bunların birleşiminden oluşur. Doğal gaz ve biyogaz tipi araç gazları,

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları 2001 model, AKE motor kodlu A4 (B6) 2,5ltr. V6 TDI bir CT1015 WP1 ve CT1018K1 Audi modeline yönelik ayrıntılı kılavuz ContiTech, kayış değişiminde

Detaylı

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR"

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH SOUNDBAR DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR" Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-10294 DIGITUS DA-10294 cihazını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Cep telefonunuz ya da bilgisayarınızdan (Bluetooth veya giriş kablosu

Detaylı

Tork sınırlayıcı. Analog sinyaller kullanarak etkinleştirme. Harici CAN kullanarak etkinleştirme

Tork sınırlayıcı. Analog sinyaller kullanarak etkinleştirme. Harici CAN kullanarak etkinleştirme Arka Plan Arka Plan Tork sınırlayıcı fonksiyonu BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Bu fonksiyon hem analog sinyallerle hem de Harici CAN (Controller Area Network)

Detaylı

GRUP-EX PBB-XX-YY POWER BATTERY BOX - KULLANICI KILAVUZU -

GRUP-EX PBB-XX-YY POWER BATTERY BOX - KULLANICI KILAVUZU - GRUP-EX PBB-XX-YY POWER BATTERY BOX - KULLANICI KILAVUZU - Bu kılavuz GRUP ASM tarafından üretilen PBB-XX-YY Akü hakkında güvenliğiniz için gerekli bilgileri ve kullanım talimatlarını içerir. 1. Genel

Detaylı

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Teknik özellikler. Aletler. Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir.

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Teknik özellikler. Aletler. Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir. Genel Genel Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir. Teknik özellikler Belirtilen ağırlıklar içinde sıvı olmayan şanzımanı gösterir. Şanzımanın ağırlık merkezi sıvı filtre kapağının aşağı

Detaylı

OTOBÜS SÜRÜCÜSÜ KILAVUZU

OTOBÜS SÜRÜCÜSÜ KILAVUZU OTOBÜS SÜRÜCÜSÜ KILAVUZU www.fogmaker.com Art. No. 8012-011 Edition 2.1 1 Genel açıklama Bu otobüs, motor bölmesi ve olası ayrı ısıtma alanları için tam otomatik bir yangın söndürme sistemi ile donatılmıştır.

Detaylı

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 TR 2 8 + AUX IN DC IN 9 V A 3 5 KURULUM VE GÜVENLİK 5 RF Maruz Kalma Uyarısı 5 Pil ile ilgili önemli uyarı 6 GENEL BAKIŞ 6 Bluetooth cihaz uyumluluğu 6 Kontroller ve soketler

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM140

Konveyörlü Tip WTM140 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

Görünürlük ve aydınlatma işlevlerinin uzaktan etkinleştirmesi

Görünürlük ve aydınlatma işlevlerinin uzaktan etkinleştirmesi İşlev İşlev Aşağıdaki görünürlük ve aydınlatma işlevleri uzaktan etkinleştirilebilir: Aydınlatmaya ilişkin ayrıntılı bilgiye Sürüş lambalarının devre dışı bırakılması ve Uzun far flaşörünü dönüşümlü çalıştırma

Detaylı

Egzoz sisteminin modifiye edilmesi

Egzoz sisteminin modifiye edilmesi Egzoz sisteminin modifiyesindeki sınırlamalar Egzoz sisteminin modifiyesindeki sınırlamalar Tüm motor tipleri ve egzoz sistemleri için genel sınırlamalar ÖNEMLİ! Aşağıda belirtilen durumlara neden olabildiği

Detaylı

Üstyapı arayüzü. Açıklama. EXT düğmesi. Üstyapı arayüzü. BCI (Bodywork Communication Interface)

Üstyapı arayüzü. Açıklama. EXT düğmesi. Üstyapı arayüzü. BCI (Bodywork Communication Interface) Açıklama Açıklama Üstyapı arayüzü Scania araçlarındaki elektrik sistemi, bir ortak ağ yoluyla birbiri ile iletişim sağlayan bir dizi kontrol ünitesine dayanır. Mevcut teknolojiyi kullanmak için, geleneksel

Detaylı

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI Çoklu araç prizi tr Güvenlik ve kullanım Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85720HB32XVI 2015-11 327 382 Değerli Müşterimiz! Yeni çoklu araç prizinizle, çakmak yuvası prizleri üzerinden çalıştırılabilen iki adet

Detaylı

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi Sökülebilen üstyapılı kamyonlar torsiyonel olarak esnek kabul edilir. Sökülebilen üstyapılı kamyonlar

Detaylı

Yükseltilmiş rölanti devri. İşlev. Davranış

Yükseltilmiş rölanti devri. İşlev. Davranış İşlev İşlev Motor rölanti hızının artırılması motorun ısıtılması veya örneğin aracın pnömatik sisteminin doldurulması için uygundur. Bu fonksiyon motorun normal rölanti devrinde gücün ya da motor devrinin

Detaylı

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR İÇİNDEKİLER 1. Temel Güvenlik Bilgileri... 2. Redresör Dizaynı ve Özellikleri... 3. Montaj ve Kurulum... 4. Çalıştırma ve İlk Ayarlar...

Detaylı

Çalışma lambasının etkinleştirilmesi. Açıklama. Genel. İtme düğmesi parça eklemesi. Bağlantı seçenekleri PGRT

Çalışma lambasının etkinleştirilmesi. Açıklama. Genel. İtme düğmesi parça eklemesi. Bağlantı seçenekleri PGRT Açıklama Açıklama Genel Çalışma lambasını etkinleştirme fonksiyonu çalışma lambalarını açmak ve kapatmak için kullanılır. Bunlar kabinin arka duvarında, şaside, üstyapının farklı parçaları üzerinde veya

Detaylı

Gazlı araçlar üzerinde çalışma. Gazlı araçlarla ilgili genel bilgi. Araç gazı

Gazlı araçlar üzerinde çalışma. Gazlı araçlarla ilgili genel bilgi. Araç gazı Gazlı araçlarla ilgili genel bilgi Gazlı araçlarla ilgili genel bilgi Gazlı araçlar, araç gazıyla çalışan araçların genel adıdır. Araç gazı biyogazdan, doğal gazdan veya bunların birleşiminden oluşur.

Detaylı