Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi"

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile kitapçık kodu ile size verile soru kitapçığıı koduu ayı olup olmadığıı kotrol ediiz. İMZA:. Sıavla ilgili tüm kuralları okudum, aladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 Testi Adı Soru Sayısı Sayfa No SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 4. YARIYIL İSTATİSTİK-II 0 0 SOSYAL MEDYA 0 05 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II 0 07 TÜRK DİLİ-II Sıavı ilk 30 dakikası ve so 5 dakikası içeriside, sıavıızı tamamlasaız bile saloda çıkamazsıız. Herhagi bir edele saloda çıktığıız takdirde, tekrar sıava devam etmeize izi verilmeyecektir.. Soru kitapçığıdaki her bir testi cevaplamaız içi verile süre 30 dakikadır. 3. Yalış cevaplarıız dikkate alımayacaktır. Bu edele, cevapsız soru bırakmamaız yararııza olacaktır. 4. Sıavda hesap makiesi kullaabilirsiiz. Acak, kullaacağıız makiede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasıa, saklamasıa, çalıştırılmasıa imkâ vere EXE, STORE, RUN vb. tuşlar buluamaz. 5. Soruları ait olduğu dersleri içerikleride, basımda sora değişiklik yapılmış olabilir. Bir soruu cevabı soraki düzelemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabıızda verile bilgileri dikkate alarak cevaplayıız. Sıavda Uygulaacak Geel Kurallar soru kitapçığıı arka sayfasıda yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyuuz. Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması, yayımlaması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

2 015 BAHAR ARA 3485-A Bu testteki soruları cevaplamasıda gerekli olabilecek tablolar ve formüller kitapçığı souda verilmiştir. 1. Öreklem oraı aşağıdaki değerlerde hagisii alamaz? A) 1, B) 0,9 C) 0,6 D) 0,3 E) 0,1. Tamsayım soucuda elde edile veriler kullaılarak hesaplaa sayısal değerlere e ad verilir? A) Evre B) Öreklem C) Parametre D) Değişke E) Çerçeve 3. Tek yölü hata yapma olasılığıı yüksek olduğu örekleme yötemi aşağıdakilerde hagisidir? A) Basit rassal örekleme B) Tabakalı örekleme C) Sistematik örekleme D) Kartopu öreklemesi E) Çok amaçlı küme öreklemesi İSTATİSTİK-II 4. Araştırma bütçesii TL ile sıırlı olduğu bir araştırmada, sabit maliyet 500 TL ve örekleme seçilecek her örekleme birimi içi maliyet 3 TL dir. Söz kousu bütçeyle oluşturulabilecek öreklem hacmi e fazla kaçtır? 5. Aşağıdakilerde hagisi örekleme süreci aşamalarıda biri değildir? A) Evrei taımlaması B) Çerçevei belirlemesi C) Örekleme yötemii seçilmesi D) Hipotezleri ifade edilmesi E) Öreklem hacmii belirlemesi 6. Bir evrei aritmetik ortalamasıı güve sıırlarıı %99 güvele tahmi edebilmek içi kullaılacak stadart ormal dağılım tablo değeri (z) kaçtır? A),58 B),15 C),05 D) 1,96 E) 1,53 7. Erkek ve bayaları sigara kullama oraları arasıdaki farkı tahmilemesii kou ala bir araştırmada tahmileecek parametre aşağıdakilerde hagisidir? A) 1 B) p1 p C) X1 X D) 1 E) x1 x 8. Bir rassal öreklemde hesaplaa istatistikler yardımıyla, ilgili evrei parametre değerii araştırılmasıa e ad verilir? A A) B) 1.00 C) D).000 E).500 A) Hipotez B) Evre C) Parametre D) Çerçeve E) Tahmileme İzleye sayfaya geçiiz.

3 015 BAHAR ARA 3485-A A 9. Bir sııfta bulua 50 öğrecide 50 sii istatistik derside başarısız olduğu tespit edilmiştir. Bua göre bu sııfta istatistik derside başarılı ola öğrecileri oraı içi okta tahmilemesi yapılırsa bu ora aşağıdakilerde hagisi olur? A) 0,80 B) 0,75 C) 0,50 D) 0,40 E) 0, Bilimeye evre parametresii, istee bir olasılıkla, simetrik bir aralıkta tahmileme sürecie e ad verilir? A) Nokta tahmilemesi B) Evre parametresi C) Öreklem istatistiği D) Güve düzeyi E) Aralık tahmilemesi 11. İki öreklem ortalaması arasıdaki farka ilişki %95 güve düzeyide yapılacak tek yölü bir testte red bölgesii orasal büyüklüğü kaçtır? A) 0,05 B) 0,05 C) 0,5 D) 0,95 E) 1,96 1. Bir araştırmada ilgileile bir ya da daha fazla parametrei değeri hakkıda ileri sürüle ve doğruluğu, geçerliliği bu parametre hakkıda bilgi ürete istatistikte ve bu istatistiği örekleme dağılımıyla ilgili bilgilerde yararlaarak araştırılabile öermelere e ad verilir? A) Çerçeve B) Tamsayım C) Öreklem D) Güve düzeyi E) İstatistiksel hipotez umaralı soruları aşağıdaki bilgiye göre cevaplayıız. KPSS soucua göre, işletme bölümü mezularıı işe yerleşme oraıı, iktisat bölümü mezularııkide daha yüksek olduğu iddia edilmektedir. Söz kousu iddiaı araştırılması içi işletme bölümü mezularıda 60, iktisat bölümü mezularıda 50 kişi seçilmiştir. İşletme bölümü mezuu 60 kişide 45 ii, iktisat bölümü mezuu 50 kişide 40 ıı KPSS ile işe yerleştiği tespit edilmiştir. 13. % 95 güve düzeyide yapılacak sıamada alteratif hipotez aşağıdakilerde hagisidir? A) 1 B) 1 C) 1 D) 1 E) %95 güve düzeyide yapılacak ola sıamada öreklem dağılımıı red bölgesi aşağıdakilerde hagisidir? A) Sol uçta, %5 lik ala B) Her iki uçta, %,5 lik ala C) Sağ uçta, %5 lik ala D) Sağ uçta, %,5 lik ala E) Sol uçta, %,5 lik ala 15. Araştırmada seçile öreklemleri oraları (p 1 ve p ) aşağıdakilerde hagisidir? A) p1 0,70 p 0,85 B) p1 0,40 p 0,45 C) p1 0,50 p 0,50 D) p1 0,50 p 0,60 E) p1 0,75 p 0,80 3 İzleye sayfaya geçiiz.

4 015 BAHAR ARA 3485-A A 16. Satır sayısı, sütü sayısıı katı ola bir kotejas tablosua ilişki serbestlik derecesi 3 olduğua göre bu tablou sütü sayısı kaçtır? 0. Düzeli spor yapma alışkalığı ile eğitim düzeyi arasıda bir ilişki olup olmadığı araştırılmak istediğide başvurulacak test aşağıdakilerde hagisidir? A) B) 3 C) 4 D) 5 E) Ki-kare uyguluk testii yapılma amacı aşağıdakilerde hagisidir? A) İki ya da daha fazla bağımsız öreklemi, ayı aakütlede seçilip seçilmediğii araştırılması B) hacimli bir öreklemi aakütleyi iyi temsil edip edemeyeceğii araştırılması C) İki itel değişke arasıda bağımsızlık olup olmadığıı araştırılması D) İki itel değişke arasıdaki ilişkii derecesii araştırılması E) İki icel değişke arasıda bağımsızlık olup olmadığıı araştırılması 18. Sayısal olmaya iki değişke arasıdaki ilişkii derecesi aşağıdakilerde hagisiyle belirleir? A) Kotejas tablosu B) Korelasyo katsayısı C) Kotejas katsayısı D) Serbestlik derecesi E) Alam düzeyi A) Ki-kare uyguluk testi B) Ki-kare bağımsızlık testi C) Ki-kare homojelik testi D) Ki-kare heterojelik testi E) F testi 19. Kotejas katsayısı aşağıdaki değerlerde hagisii alabilir? A) 0,75 B) 1,5 C) 1,75 D) 0,50 E) 1 4 İzleye sayfaya geçiiz.

5 015 BAHAR ARA 3485-A 1. Amatör yazarları hazırladıkları yazıları, makaleleri, hikayeleri, romaları, şiirleri ya da haberleri kapsaya kullaıcılar tarafıda yaratıla içerik türü aşağıdakilerde hagisidir? A) Fotoğraf B) Müzik C) Görütü D) Meti E) Ses. Bir sosyal medya platformu içideki kullaıcıları, diğer kullaıcılarla e ölçüde ilişki içide olduklarıı ifade ede sosyal medyaı yapı taşı aşağıdakilerde hagisidir? A) Gruplar B) Paylaşım C) Sohbet D) İtibar E) İlişkiler yılıda O Reilly Media tarafıda düzelee ve tekoloji düyasıda öemli isim ve şirketleri katıldığı bir koferasta ortaya atıla fikirler üzerie kurulmuş ola kavram aşağıdakilerde hagisidir? A) Web 1.0 B) Iteret C) Web.0 D) Mosaic E) Netscape 4. Aşağıdakilerde hagisi kullaıcılar/tüketiciler tarafıda yaratıla içeriği ekoomik etkileride biridir? A) Medya üretimii öemli ölçüde demokratikleşmesi B) Sektörü yei oyucuları kedie çekerek hızla büyümesi C) Kullaıcıları daha bağımsız olması D) Kullaıcıları daha paylaşımcı olması E) Kültürel çeşitliliği artması SOSYAL MEDYA 5. Basılı kültür döemi aşağıdaki olaylarda hagisi ile birlikte aılır? A) Yazıı icadı B) Matbaaı icadı C) Tipografii ortaya çıkması D) Tamtamları kullaılmaya başlaması E) Hiyeroglif yazı sistemii buluması 6. Aşağıdakilerde hagisi sosyal medyayı oluştura temel yapı taşlarıda biri değildir? A) Kimlik B) Kazaç C) Sohbet D) Paylaşım E) Koum 7. Aşağıdakilerde hagisi tüketiciler tarafıda yaratıla içeriği ortaya çıkışıı ve yayılmasıı kolaylaştıra ekoomik faktörlerde biri değildir? A) Daha esek lisas ve telif hakkı uygulamalarıı ortaya çıkması B) İçerik yaratım sitelerii kuruluşu içi gerekli sermayei fiasmaıı kolaylaşması C) Ticari kuruluşları kullaıcılar/tüketiciler tarafıda yaratıla içeriği sağlaması kousua daha fazla ilgi duymaları D) Uzu kuyruk ekoomisii yükselişi E) İçeriği paraya çevrilmesii sağlaya yei is modellerii yükselişi 8. Aşağıdakilerde hagisi tüketici karar sürecie etki ede usurlarda biri değildir? A) Geleeksel pazarlama karması B) Demografik, kişisel, kültürel vb. çevre usurları C) Perakedeci seçimi D) Olie pazarlama karması E) Web.0 deeyimi 9. Aşağıdakilerde hagisi sosyal medya sorası ortaya çıka yei pazarlama alayışıı usurlarıda biri değildir? A) Kişiselleştirilmiş pazarlama B) Diyalog C) Ortak tüketici D) Tek oktada çok oktaya iletişim modeli E) Topluluklar 10. Aşağıdakilerde hagisi pazarda gücü işletmelerde tüketicilere kaymasıa ede ola usurlarda biri değildir? A) İteret ve sosyal medya sayeside bilgii ayı ada birde çok yerde buluması B) İteret i coğrafi sıırları ortada kaldırması C) Web.0 araçları sayeside, belirli ilgi alaları çerçeveside saal iletişim ağlarıı kurulmasıı kolaylaşması D) Sosyal medyaı yarattığı etkileşim sayeside kullaıcıları daha aktif birer oyucu halie gelmesi E) İteret ve sosyal medyaı ticarileşmesi A 5 İzleye sayfaya geçiiz.

6 015 BAHAR ARA 3485-A A 11. Sosyal medya stratejisii so adımı aşağıdakilerde hagisidir? 16. Amazo.com e tür bir iceleme ve değerledirme sitesidir? A) Marka hakkıdaki kouşmaları dilemesi B) İçeriği aaliz edilmesi C) Amaçları ve ölçüm usurlarıı belirlemesi D) Souçları izlemesi ve ölçümü E) İçerik stratejisii oluşturulması 1. Sosyal grafiği belirlemesi hagi amaca hizmet etmez? A) Ağ içide etki gücü yüksek ola üyeleri belirlemeye yarar. B) Sosyal ağ içideki ilişkileri ortaya koyar. C) Marka hakkıda kouşulaları aaliz etmeyi sağlar. D) Sosyal ağlar içide, içeriği hagi yolları izleyerek yayılacağıı görsel olarak ortaya koymayı sağlar. E) Belirli ilgi alaları çevreside toplamış gruplar belirleebilir. 13. Aşağıdakilerde hagisi sosyal geribildirim dögüsü içide yer ala aşamalarda biri değildir? A) Değerleme B) Farkıdalık C) Dikkate alma D) Satı alım E) Kullaım 14. Eski pazarlama alayışı içide tüketiciler belirli demografik usurlara göre parçalara ayrılmakta ve ortaya çıka gruplar pazar bölümleri olarak görülmekteydi. Sosyal medyaı ortaya çıkmasıyla gelişe yei pazarlama alayışı içide pazar bölümleri yerie aşağıdaki kavramlarda hagisi kullaılır? A) Ortak tüketici B) Topluluklar C) Diyalog D) İletişim E) Çeşitlilik A) Daha kapsamlı bir siteye bir iceleme bileşeii eklediği site B) Dikey pazarları içere uzma edüstriye özgü iceleme sitesi C) Yerel işletme iceleme sitesi D) Yorum değerledirme sitesi E) Bağımsız iceleme sitesi 17. Sosyal medya platformlarıda karşılıklı ve özel yazışmayı olaaklı kıla özellik aşağıdakilerde hagisidir? A) Etkilikler B) Arkadaşlar C) Etiketler D) Doğruda mesajlaşma E) Beğeiler 18. Hashtag hagi sosyal medya platformuda kullaıla etiketlemedir? A) Mikrobloggig B) Saal düyalar C) Bloggig D) İceleme ve değerledirme siteleri E) Iteret forumları 19. Twitter da birisii paylaştığı göderii kedi hesabıızda takipçileriize sevk edilmesie e ad verilir? A) Tred topics B) Promoted Tweet C) Follower D) Followig E) Retweet 15. Bir medyayı yükleyei bilgilerii yer aldığı sayfaya e ad verilir? A) Lik sayfası B) Liste sayfası C) Medya sayfası D) Detay sayfası E) Profil sayfası 0. Meti tabalı, çok oyuculu rol oyularıa e ad verilir? A) MMOG B) NNG C) MUD D) NND E) NNOG 6 İzleye sayfaya geçiiz.

7 015 BAHAR ARA 3485-A 1. Cumhuriyeti ilk yıllarıda Türkiye i geel görüümüyle ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi yalıştır? ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II A) Nüfusu büyük bir bölümüü kırsal kesimde yaşaya halk oluşturmuştur. B) Kişi başıa düşe milli gelir düşmüştür. C) Demiryolları ulaşımıda millileştirmeye hız verilmiştir. D) Gayri Safi Milli Hasıla içide saayi sektörü diğer sektörlerde fazla artış göstermiştir. E) Devlet eğitimi her kademesii ücretsiz hale getirmiştir.. Saltaat kaldırıldıkta sora TBMM i halifeye biat etmesi gerektiğii ve Meclis i halifei Meclis i olduğuu savuaları görüşlerii içere kitap aşağıdakilerde hagisidir? A) Hilafet ve Milli Hâkimiyet B) Hilafet-i İslamiye ve Büyük Millet Meclisi C) İzmir Mülakatlarıda Hilafet Meselesi D) Hâkimiyet-i Milliye ve Hilafet-i İslamiye E) TBMM i Mahiyeti 3. Osmalı Devleti i hukuke soa erdiğii göstere olay aşağıdakilerde hagisidir? A) İstabul u işgal edilmesi B) Modros Ateşkes Atlaşması ı imzalaması C) Hilafeti kaldırılması D) TBMM i açılması E) Saltaatı kaldırılması ve İstabul Hükümeti i istifa etmesi 4. Aşağıdakilerde hagisi Milli Mücadele i soa ermeside heme sora iş gücüü artırılması içi alıa ilk ölemlerde biridir? A) Milli Koruma Kauu u çıkarılması B) Bir bölüm askeri terhis edilmesi C) Grevi yasaklaması D) Köylülere devlet işletmeleride çalışma zorululuğuu getirilmesi E) Memurları hafta sou tatilii geçici bir süre içi kaldırılması 5. Mustafa Kemal Paşa ya Mudaya Mütarekesi de sora barış görüşmelerie TBMM Hükümeti yle birlikte gidilmesi içi telgraf gödere Osmalı Devlet adamı aşağıdakilerde hagisidir? A) Abdülmecit Efedi B) Salih Paşa C) Tevfik Paşa D) Ahmet İzzet Paşa E) Ali Rıza Paşa 6. Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası ı başkalığıı yürüte kişi aşağıdakilerde hagisidir? A) Rauf Orbay B) Ali Fuat Cebesoy C) Ali Fuat Okyar D) Kazım Karabekir E) Celal Bayar 7. Aşağıdakilerde hagisi Vatadaş içi Medei Bilgiler adlı eseri yazarlarıda biridir? A) Fuad Köprülü B) M. Şemsetti Güaltay C) Afet İa D) İsmet İöü E) Ali Fethi Okyar A 7 İzleye sayfaya geçiiz.

8 015 BAHAR ARA 3485-A A 8. Askerliğii erbaş olarak yapmış ve okumayazma öğremiş köy çocuklarıı köylerde öğretmelik yapmak üzere yetiştirildikleri kurs aşağıdakilerde hagisidir? A) Köy estitüleri B) Eğitim estitüleri C) Yüksek öğretme okulu D) Eğitme kursları E) Halk eğitim kursları 9. Aşağıdakilerde hagisi Takrir-i Sükû Kauu u yürürlükte olduğu sırada gerçekleştirile devrimlerde biri değildir? A) Tevhid-i Tedrisat Kauu B) Şapka İktisası Hakkıda Kau C) Medei Kau D) Harf Devrimi E) Tekke ve Zaviyeleri kapatılması 10. Türkiye İktisat Kogresi de (17 Şubat-4 Mart 193) alıa kararlar aşağıdakilerde hagisidir? A) Misak-ı İktisadi B) Misak-ı Milli C) Teşvik-i Saayi D) Âli-i İktisat E) Devletçiliği temel ilkeleri 11. Aşağıdakilerde hagisi Atatürk ü devletçilik ilkesii özellikleride biridir? A) Dışarıda kredi alımasıı reddedilmesi B) Ağır saayi yatırımlarıa yer verilmemesi C) Özel teşebbüsü yapamayacağı büyük yatırımları devleti yapması D) İthalatı yasaklaması E) Özel teşebbüsü gelişmesii egellemesi 1. Milleti Ayı tarihe sahip ola ve beraber yaşama arzusu göstere isa topluluğudur. biçimide taımlaya Frasız düşüür aşağıdakilerde hagisidir? A) Auguste Comte B) Emile Durkheim C) Erest Rea D) Sait Simo E) Heri Bergso 13. Aşağıdakilerde hagisi Atatürk ü halkçılık ilkesii temel özellikleride biri değildir? A) Bürokrasiyi güçledirmesi B) Siyasi demokrasiyi ögörmesi C) Sııf çatışması ve ayrışmayı reddetmesi D) Sosyal gruplar arasıda işbölümü ve dayaışmayı esas alması E) Bütü vatadaşları çıkarlarıı degeli bir şekilde gözetilmesi 14. Aşağıdakilerde hagisi Atatürk e göre Türk milletii oluştura doğal ve tarihi olgularda biri değildir? A) Siyasi varlıkta birlik B) Di birliği C) Dil birliği D) Irk ve köke birliği E) Tarihi yakılık 15. Osmalıcılık, İslamcılık ve Türkçülük akımlarıı iceleyerek Türkleri milli varlıklarıı koruyabilmeleri içi Türkçülüğü savumaları gerektiğii öe süre Kazalı düşüür aşağıdakilerde hagisidir? A) İsmail Gaspıralı B) Ahmet Ağaoğlu C) Sulta Galiyev D) Yusuf Akçura E) Zeki Velidi Toğa 8 İzleye sayfaya geçiiz.

9 015 BAHAR ARA 3485-A A 16. Musul soruuu Türkiye aleyhie souçlaacağıı belli olmasıda sora uluslararası platformda yalız kalmamak içi hükümeti attığı adım aşağıdakilerde hagisidir? A) Milletler Cemiyeti e girme kararı alıması B) Milletler Cemiyeti ile ilişkilerii askıya alması C) İgiltere ye karşı Almaya ya yaklaşması D) Hızlı bir silahlamaya gitmesi E) Sovyetler Birliği yle tarafsızlık ve saldırmazlık atlaşması imzalaması 17. Atatürk döemide güveliği sağlaması ve bölgesel barışı koruması içi izlee politika aşağıdakilerde hagisidir? A) Ortak ordu kurmak B) Milletler Cemiyeti i yaptırım gücüü artırmak içi baskıda bulumak C) Avrupa da siyasi birliği sağlamak D) Sovyetler Birliği ile ortak askeri tatbikat yapmak E) İttifaklar sistemi kurmak 18. Avrupa daki revizyoist gelişmelere karşı 9 Şubat 1934 te oluşturulmuş Balka Paktı a aşağıdaki devletlerde hagisi katılmamıştır? A) Türkiye B) Yuaista C) Yugoslavya D) Bulgarista E) Romaya 19. Aşağıdakilerde hagisi Atatürk ü dış politikadaki uygulama esasları arasıda gösterilemez? A) Gerçekçilik B) Hukuka bağlılık C) Uluslararası adil düze kurma D) Akılcılık E) Eterasyoalizm 0. Türk-Yua Ahali Mübadelesi e Dair Sözleşme i uygulaması sırasıda karşılaşıla ve iki ülke ilişkilerii gergileştire soru aşağıdakilerde hagisidir? A) Etabli soruu B) Mültecileri iaşesi soruu C) Karamalı Ortodoks Türkleri mübadele dışı tutulma istekleri D) Milletler Cemiyeti i sürekli Yuaista lehie karar vermesi E) Şeyh Sait İsyaı sırasıda Yuaista ı Trakya yı işgal etme hazırlıkları 9 İzleye sayfaya geçiiz.

10 015 BAHAR ARA 3485-A 1. Aşağıdaki kompozisyo bölümlerii hagiside, kou aa hatlarıyla ele alıır? A) Başlık B) Gelişme C) Souç D) Giriş E) Özet. Alatım biçimleride biri ola taımlama ile ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi doğrudur? A) Bilgii taımış bir kayağa dayadırılmasıdır. B) Kouyu daha ayrıtılı bir biçimde alatmadır. C) Kişileri, eseleri, olayları ve olguları bezer veya ayrı yalarıı icelemek içi yapıla kıyaslamadır. D) Bir kavramı iteliklerii eksiksiz olarak belirtilmesidir. E) Bir düşücei gerçekliğii yadsıamayacak bir kesilikle gösterilmesidir. 3. Kompozisyo yazımı sırasıda belirlee kouu dağılıp farklı mecralara kaymasıı ölemek içi yapılması gereke e öemli husus aşağıdakilerde hagisidir? A) Kouu sıırladırılması B) Pla yapılması C) Başlığı buluması D) Souç cümlesii belirlemesi E) Aa ve yardımcı düşüceleri belirlemesi TÜRK DİLİ-II 4. Aşağıdakilerde hagisi paragrafta kullaıla alatım biçimleride biri değildir? A) Sorgulama B) Taıklama C) Taıtlama D) Örekledirme E) Karşılaştırma 5. Aşağıdakilerde hagisi oktalama işaretleride biri ola virgül ü kullaım özellikleride biri değildir? A) Cümlede kelime öbeklerii belirgileştirmek içi kullaılması B) Sıralı cümleleri birbiride ayırmak içi kullaılması C) Kimi kısaltmalarda kullaılması D) Hitap kelimeleride sora kullaılması E) Rakamları yazımıda kesirleri göstermek içi kullaılması 6. Türk yazı dilide oktalama işaretlerii kullaımı ile ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi yalıştır? A) Güümüzde kullaıla oktalama işaretlerii birçoğu Batı da Tazimat döemide yazı dilie geçmiştir. B) İlk olarak Şiasi, Şair Evlemesi adlı eseride kullamıştır. C) Noktalama işaretlerii doğru ve yeride kullaılması alaşmayı kolaylaştırır. D) Ülem işareti ilk kez Göktürk alfabeside kullaılmıştır. E) İlk yazılı eserlerde itibare, Türkçei yazıldığı alfabelerde birtakım oktalama işaretleri kullaılmıştır. 7. Aem hep şöyle derdi() ()Hayata devam edebilmek içi geçmişi arkada bırakmak gerekir()() Beim koşmam da buula ilgiliydi saırım() Yukarıdaki parçada boş paratezle gösterile yerlere koması gereke oktalama işaretleri aşağıdakileri hagiside sırasıyla ve doğru olarak verilmiştir? A) (!),( ),(,)( ),(?) B) (:),( ),(.),( ),(.) C) (;),( ),(:),( ),(.) D) (.),( ),(;),( ),(!) E) (:),( ),(!),( ),(.) A 10 İzleye sayfaya geçiiz.

11 015 BAHAR ARA 3485-A A 8. Aem ileyerek: Fakat Be Be bilmiyorum ki, e duyduuz? dedi. Yukarıdaki cümlede üç oktaı (...) kullaılma edei aşağıdakilerde hagisie örektir? A) Cümlei bittiğie dikkati çekme B) Söylemek istemeye sözcükler olduğuu belirtme C) Devamıı okuyucuları hayal gücüe bırakma D) Alıtı yapıldığıda atlaa yeri belirtme E) Kouşma bölümleride, duraksama veya kekelemeyi gösterme 9. Aşağıdakilerde hagisi oktalama işaretleride biri ola okta ı kullaım özellikleride biri değildir? A) Cümleleri souda kullaılması B) Rakamlarda sora koularak, sıra sayı sıfatı türetmesi C) Saat yazımıda saat ile dakika arasıa koması D) Matematikte çarpma işareti yerie koması E) Kelimeleri hecelere ayırırke kullaılması 10. Bir cümlede virgüllerle ayrıla kelimeler veya kelime öbekleri kedi içide gruplaabiliyorsa, buları birbiride ayırmak içi kullaıla oktalama işareti aşağıdakilerde hagisidir? A) Nokta B) Noktalı virgül C) İki Nokta D) Üç Nokta E) Ayraç 11. Aşağıdaki cümleleri hagiside büyük harf kullaımı ile ilgili bir yazım yalışı vardır? A) Dosyayı, Ceevre deki İsa Hakları Yüksek Komisyou a vermiş. B) Dilimize Frasızcada birçok sözcük girmiştir. C) Mektubua Aziz dostum diye başlamıştı. D) Dede Korkut Hikâyeleri üzerie öemli bir çalışma yaptı. E) Caddeye Yüzbaşı Cegiz Topel i ismi verilmiştir. 1. Aşağıdaki cümleleri hagiside, bitişik yazılması gereke de ayrı yazılmıştır? A) Size burada hasretimi de yolluyorum. B) Babamı da düşüüp iki fica kahve yaptı. C) Betimlemeleri de öyküye kattığı bir güzellik vardı. D) Yei yazdığı kitabı Frasa yı da sarstı. E) E zor gülerim de hep yaımdaydıız. 13. Yazım kuralları ile ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi yalıştır? A) Türkçei yazım kurallarıı oluşması süreci Türk Yazı Devrimi ile başlamıştır. B) Güümüzde yazım kılavuzları sadece Türk Dil Kurumu tarafıda basılmaktadır. C) 1 Aralık 198 de basıla İmla Lügatı, Türkçedeki sözcükleri yei Türk harfleriyle asıl yazılacağıı göstermiştir. D) Yazım ile ilgili kurallar zama içide değişiklik göstermiştir. E) İmla Kılavuzu 196 ye kadar yedi kez basılmıştır. 14. Aşağıdaki cümleleri hagiside pekiştirme sıfatı kullaılmamıştır? A) Eve geldiğide sırılsıklam olmuştu. B) Çocuğu üzerideki elbise paramparçaydı. C) Kapkaralık sokakta tek başıa ilerliyordu. D) Pikik içi seçile yer yemyeşil bir ormadı. E) Yei aldığı yapboz ile çok oyaladı. 15. Aşağıdaki cümlelerde hagiside yazım yalışı yoktur? A) Çocukları düşekalka büyümelerie izi vermek gerekir. B) Hadisei güpe güdüz yaşaması talihsizlikti. C) Çoluk çocuk dışarıda bu olaya şahit olmuştu. D) Yağmurda dolaşmış, eve sırıl sıklam bir halde gelmişti. E) Düşüdüklerii oa his ettirmek zoruda değildi. 11 İzleye sayfaya geçiiz.

12 015 BAHAR ARA 3485-A A 16. Muallim Naci i Ömer i Çocukluğu adlı eseri aşağıdaki yazı türleride hagisie bir örektir? A) Biyografi B) Makale C) Gezi yazısı D) Otobiyografi E) Deeme 17. Aşağıdaki yazısal türlerde hagisi düşüce yazılarıda biri değildir? A) Makale B) Öykü C) Fıkra D) Deeme E) Eleştiri 18. Makale türüü ilk öreğii yer aldığı gazete aşağıdakilerde hagisidir? A) Tercüma-ı Ahvâl B) Ceride C) Takvim-i Vekai D) Tasvir-i Efkâr E) Tercüma-ı Hakikat 19. Aşağıdakilerde hagisi düşüce yazılarıı özellikleride biri değildir? 0. İsaı içii dökmede edemediği dakikalar olur. Bir dost, bu dakikalarda erişilmez bir değer kazaır. Ama her şey bir dosta söyleemez ki! Ou içi, hele bir isa yazarsa, içii gizli kıvrımlarıı görmesii biliyorsa, masasıı başıa geçip kalemi elie almada edemez. İşte bu tür, yazarı kedi kedisiyle alçak sesle kouşmasıda doğmuştur. Yukarıdaki parça aşağıdaki türlerde hagisie aittir? A) Biyografi B) Aı C) Gülük D) Deeme E) Gezi yazısı A) Amacı okuru eğledirmek olması B) Yazarı saatlı alatım kaygısıı olmaması C) Okurda bırakıla izleimi kişide kişiye değişiklik göstermesi D) Bilimsel kavram ve terimlere yer verilmesi E) Okuru ele aldığı kou hakkıda bilgiledirmek istemesi 1 TEST BİTTİ.

13 İSTATİSTİK-II SORULARININ CEVAPLANMASINDA GEREKLİ OLABİLECEK TABLOLAR z 0,00 0,01 0,0 0,03 0,0 0, ,0040 0,0080 0,010 0,1 0,0398 0,0438 0,0478 0,0517 0, 0,0793 0,083 0,0871 0,0910 0,3 0,1179 0,117 0,155 0,193 0,4 0,1554 0,1591 0,168 0,1664 0,5 0,1915 0,1950 0,1985 0,019 0,6 0,57 0,91 0,34 0,357 0,7 0,5800 0,611 0,64 0,673 0,8 0,881 0,910 0,939 0,967 0,9 0,3159 0,3186 0,31 0,338 1,0 0, ,3438 0,3461 0,3485 1,1 0, ,3665 0,3686 0,3708 1, 0,3849 0,3869 0,3888 0,3907 1,3 0,403 0,4049 0,4066 0,408 1,4 0,419 0,407 0,4 0,436 1,5 0,433 0,4345 0,4357 0,4370 1,6 0,445 0,4463 0,4474 0,4484 1,7 0, ,4564 0,4573 0,458 1,8 0,4641 0,4649 0,4656 0,4664 1,9 0,4713 0,4719 0,476 0,473,0 0,477 0,4778 0,4783 0,4788,1 0,481 0,486 0,4830 0,4834, 0,4861 0,4864 0,4868 0,4871,3 0,4893 0,4896 0,4898 0,4901,4 0,4918 0,490 0,49 0,495,5 0,4938 0,4940 0,4941 0,4943,6 0,4953 0,4955 0,4956 0,4957,7 0,4965 0,4966 0,4967 0,4968,8 0, ,4975 0,4976 0,4977,9 0,4981 0,498 0,498 0,4983 3,0 0,4987 0,4987 0,4987 0,4988 Tablo 1.. Normal Eğri Alaları 0,04 0,,05 0,06 0,0160 0,0199 0,039 0,0557 0,0596 0,0636 0,0948 0,0987 0,106 0,1331 0,1368 0,1406 0,1700 0,1736 0,177 0,054 0,088 0,13 0,389 0,4 0,454 0,704 0,734 0,764 0,995 0,303 0,3051 0,364 0,389 0,3315 0,3508 0,3531 0,3554 0,379 0,3749 0,3770 0,395 0,3944 0,396 0,4099 0,4115 0,4131 0,451 0,465 0,479 0,438 0,4394 0,4406 0,4495 0,4505 0,4515 0,4591 0,4599 0,4608 0,4671 0,4678 0,4686 0,4738 0,4744 0,4750 0,4793 0,4798 0,4803 0,4838 0,484 0,4846 0,4875 0,4878 0,4881 0,4904 0,4906 0,4909 0,497 0,499 0,4931 0,4945 0,4946 0,4948 0,4959 0,4960 0,4961 0,4969 0,4970 0,4971 0,4977 0,4978 0,4979 0,4984 0,4984 0,4985 0,4988 0,4989 0,4989 0,07 0,08 0,09 0,079 0,0319 0,0359 0,0675 0,0714 0,0753 0,1064 0,1103 0,1141 0,1443 0,1480 0,1517 0,1808 0,1844 0,1879 0,157 0,190 0,4 0,486 0,517 0,549 0,794 0,83 0,85 0,3078 0,3106 0,3133 0,3340 0,3365 0,3389 0,3577 0,3599 0,361 0,3790 0,3810 0,3830 0,3980 0,3997 0,4015 0,4147 0,416 0,4177 0,49 0,4306 0,4319 0,4418 0,449 0,4441 0,455 0,4535 0,4545 0,4616 0,465 0,4633 0,4693 0,4699 0,4706 0,4756 0,4761 0,4767 0,4808 0,481 0,4817 0,4850 0,4854 0,4857 0,4884 0,4887 0,4890 0,4911 0,4913 0,4916 0,493 0,4934 0,4936 0,4949 0,4951 0,495 0,496 0,4963 0,4964 0,497 0,4973 0,4974 0,4979 0,4980 0,4981 0,4985 0,4986 0,4986 0,4989 0,4990 0,4990

14 Tablo. Kritik t Değerleri Tablosu Alamlılık Düzeyi 0 Kritik Nokta sd 0,45 0,40 0,35 0,30 0,5 0,0 0,15 0,10 0,05 0,05 0,01 0, ,158 0,35 0,510 0,77 1,000 1,376 1,963 3,078 6,314 1,706 31,81 63,657 0,14 0,89 0,445 0,617 0,816 1,061 1,386 1,886,90 4,303 6,965 9,95 3 0,137 0,77 0,44 0,584 0,765 0,978 1,50 1,638,353 3,18 4,541 5, ,134 0,71 0,414 0,569 0,741 0,941 1,190 1,533,13,776 3,747 4, ,13 0,67 0,408 0,559 0,77 0,90 1,156 1,476,015,571 3,365 4,03 6 0,131 0,65 0,404 0,553 0,718 0,906 1,134 1,440 1,943,447 3,143 3, ,130 0,63 0,40 0,549 0,711 0,896 1,119 1,415 1,895,365,998 3, ,130 0,6 0,399 0,546 0,706 0,889 1,108 1,397 1,860,306,896 3, ,19 0,61 0,398 0,543 0,703 0,883 1,100 1,383 1,833,6,81 3, ,19 0,60 0,397 0,54 0,700 0,879 1,093 1,37 1,81,8,764 3, ,19 0,60 0,396 0,540 0,697 0,876 1,088 1,363 1,796,01,718 3, ,18 0,59 0,395 0,539 0,695 0,873 1,083 1,356 1,78,179,681 3, ,18 0,59 0,394 0,538 0,694 0,870 1,079 1,350 1,771,160,650 3, ,18 0,58 0,393 0,537 0,69 0,868 1,076 1,345 1,761,145,64, ,18 0,58 0,393 0,536 0,691 0,866 1,074 1,341 1,753,131,60, ,18 0,58 0,39 0,535 0,690 0,865 1,071 1,337 1,746,10,583, ,18 0,57 0,39 0,534 0,689 0,863 1,069 1,333 1,740,110,567, ,17 0,57 0,39 0,534 0,688 0,86 1,067 1,330 1,734,101,55, ,17 0,57 0,391 0,533 0,688 0,861 1,066 1,38 1,79,093,539, ,17 0,57 0,391 0,533 0,687 0,860 1,064 1,35 1,75,086,58, ,17 0,57 0,391 0,53 0,686 0,859 1,063 1,33 1,71,080,518,831 0,17 0,56 0,390 0,53 0,686 0,858 1,061 1,31 1,717,074,508, ,17 0,56 0,390 0,53 0,685 0,858 1,060 1,319 1,714,069,500, ,17 0,56 0,390 0,531 0,685 0,857 1,059 1,318 1,711,064,49, ,17 0,56 0,390 0,531 0,684 0,856 1,058 1,316 1,708,060,485, ,17 0,56 0,390 0,531 0,684 0,856 1,058 1,315 1,706,056,479, ,17 0,56 0,389 0,531 0,684 0,855 1,057 1,314 1,703,05,473, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,855 1,056 1,313 1,701,048,467, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,854 1,055 1,311 1,699,045,46, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,854 1,055 1,310 1,697,04,457,750 0,157 0,533 0,3853 0,544 0,6745 0,8416 1,0364 1,816 1,6449 1,9600,364,5759 sd; Serbestlik Derecesi

15 sd Tablo 3. Ki-kare Tablosu 0,995 0,990 0,975 0,950 0,050 0,05 0,010 0,005 0, , ,000 0,0010 0,0039 3,8415 5,039 6,6349 7, ,876 0,0100 0,001 0,0506 0,106 5,9915 7,3778 9,103 10, , ,0717 0,1148 0,158 0,3518 7,8147 9, ,3449 1,838 16,66 4 0,070 0,971 0,4844 0,7107 9, , ,767 14, , ,4117 0,5543 0,831 1, ,0705 1,835 15, ,7496 0, ,6757 0,871 1,373 1,6354 1, , , ,5476, ,9893 1,390 1,6899, , ,018 18,4753 0,777 4, ,3444 1,6465,1797,736 15, ,5345 0,090 1,9550 6, ,7349,0879,7004 3,351 16, ,08 1,6660 3,5894 7,877 10,1559,558 3,470 3, ,3070 0,483 3,093 5,188 9, ,603 3,0535 3,8157 4, ,6751 1,900 4,750 6, , ,0738 3,5706 4,4038 5,60 1,061 3,3367 6,170 8,995 3, ,5650 4,1069 5,0088 5,8919,360 4,7356 7,688 9, , ,0747 4,6604 5,687 6,5706 3,6848 6,1189 9,141 31, , ,6009 5,93 6,61 7,609 4,9958 7, ,5779 3, , ,14 5,81 6,9077 7,9616 6,96 8, , ,67 39, ,697 6,4078 7,564 8,6718 7, , , , , ,648 7,0149 8,307 9,3905 8, ,564 34, ,1565 4, ,8440 7,637 8, , ,1435 3,853 36, ,583 43,80 0 7,4338 8,604 9, , , , ,566 39, , ,0337 8,897 10,89 11,5913 3, , ,93 41, ,7970 8,647 9,545 10,983 1, ,944 36, ,894 4, , ,604 10, , , ,175 38, , , ,78 4 9,886 10,8564 1,401 13, , ,3641 4, , , , ,540 13, , ,655 40, , ,979 5, ,160 1, , ,379 38, ,93 45, ,899 54, ,8076 1, , , , , ,969 49, , , , , ,979 41, , ,78 50, , ,111 14,565 16, ,7084 4, ,73 49,5879 5, , , , , ,497 43, ,979 50,89 53,670 59, ,7065,1643 4,4330 6, , , , , , ,9907 9,7067 3, , , ,40 76, , , ,376 70, ,19 77,995 14,341 19, , , ,4493 sd; Serbestlik Derecesi ; Alam Düzeyi

16 Alamlılık düzeyi ( =0,05) Tablo 4. F Tablo Değerleri Serbestlik Derecesi Sd 1 H ored Bölgesi Sd ,61 5,79 5,41 5,19 5,05 4,95 4,88 4,8 4,68 4,53 4,37 6 5,99 5,14 4,76 4,53 4,39 4,8 4,1 4,15 4,00 3,84 3,67 7 5,59 4,74 4,35 4,1 3,97 3,87 3,79 3,73 3,57 3,41 3,3 8 5,3 4,46 4,07 3,84 3,69 3,58 3,50 3,44 3,8 3,1,93 9 5,1 4,6 3,86 3,63 3,48 3,37 3,9 3,3 3,07,90, ,96 4,10 3,71 3,48 3,33 3, 3,14 3,07,91,74, ,84 3,98 3,59 3,36 3,0 3,09 3,01,95,79,61,40 1 4,75 3,89 3,49 3,6 3,11 3,00,91,85,69,51, ,67 3,81 3,41 3,18 3,03,9,83,77,60,4,1 14 4,60 3,74 3,34 3,11,96,85,76,70,53,35, ,54 3,68 3,9 3,06,90,79,71,64,48,9, ,49 3,63 3,4 3,01,85,74,66,59,4,4, ,45 3,59 3,0,96,81,70,61,55,38,19 1, ,41 3,55 3,16,93,77,66,58,51,34,15 1,9 19 4,38 3,5 3,13,90,74,63,54,48,31,11 1,88 0 4,35 3,49 3,10,87,71,60,51,45,8,08 1,84 1 4,3 3,47 3,07,84,68,57,49,4,5,05 1,81 4,30 3,44 3,05,8,66,55,46,40,3,03 1,78 3 4,8 3,4 3,03,80,64,53,44,37,0,01 1,76 4 4,6 3,40 3,01,78,6,51,4,36,18 1,98 1,73 5 4,4 3,39,99,76,60,49,40,34,16 1,96 1,71 6 4,3 3,37,98,74,59,47,39,3,15 1,95 1,69 7 4,1 3,35,96,73,57,46,37,31,13 1,93 1,67 8 4,0 3,34,95,71,56,45,36,9,1 1,91 1,65 9 4,18 3,33,93,70,55,43,35,8,10 1,90 1, ,17 3,3,9,69,53,4,33,7,09 1,89 1,6 40 4,08 3,3,84,61,45,34,5,18,00 1,79 1, ,00 3,15,76,53,37,5,17,10 1,9 1,70 1, ,96 3,11,7,49,33,1,13,06 1,88 1,65 1, ,94 3,09,70,46,31,19,10,03 1,85 1,63 1,8 10 3,9 3,07,68,45,9,18,09,0 1,83 1,61 1,5 3,84 3,00,61,37,1,10,01 1,94 1,75 1,5 1,01 F Sd 1 ; Gruplararası serbestlik derecesi Sd ; Gruplariçi serbestlik derecesi

17 Alamlılık düzeyi ( =0,01) Tablo 5. F Tablo Değerleri H ored Bölgesi Serbestlik Derecesi Sd 1 Sd ,6 13,7 1,06 11,39 10,97 10,67 10,46 10,9 9,89 9,47 9,0 6 13,75 10,9 9,78 9,15 8,75 8,47 8,6 8,10 7,7 7,31 6,88 7 1,5 9,55 8,45 7,85 7,46 7,19 6,99 6,84 6,47 6,07 5, ,6 8,65 7,59 7,01 6,63 6,37 6,18 6,03 5,67 5,8 4, ,56 8,0 6,99 6,4 6,06 5,80 5,61 5,47 5,11 4,73 4, ,04 7,56 6,55 5,99 5,64 5,39 5,0 5,06 4,71 4,33 3, ,65 7,1 6, 5,67 5,3 5,07 4,89 4,74 4,40 4,0 3,60 1 9,33 6,93 5,95 5,41 5,06 4,8 4,64 4,50 4,16 3,78 3, ,07 6,70 5,74 5,1 4,86 4,6 4,44 4,30 3,96 3,59 3, ,86 6,51 5,56 5,04 4,69 4,46 4,8 4,14 3,80 3,43 3, ,68 6,36 5,4 4,89 4,56 4,3 4,14 4,00 3,67 3,9, ,53 6,3 5,9 4,77 4,44 4,0 4,03 3,89 3,55 3,18, ,40 6,11 5,18 4,67 4,34 4,10 3,93 3,79 3,46 3,08, ,9 6,01 5,09 4,58 4,5 4,01 3,84 3,71 3,37 3,00, ,18 5,93 5,01 4,50 4,17 3,94 3,77 3,63 3,30,9,49 0 8,10 5,85 4,94 4,43 4,10 3,87 3,70 3,56 3,3,86,4 1 8,0 5,78 4,87 4,37 4,04 3,81 3,64 3,51 3,17,80,36 7,95 5,7 4,8 4,31 3,99 3,76 3,59 3,45 3,1,75,31 3 7,88 5,66 4,76 4,6 3,94 3,71 3,54 3,41 3,07,70,6 4 7,8 5,61 4,7 4, 3,90 3,67 3,50 3,36 3,03,66,1 5 7,77 5,57 4,68 4,18 3,85 3,63 3,46 3,3,99,6,17 6 7,7 5,53 4,64 4,14 3,8 3,59 3,4 3,9,96,58,13 7 7,68 5,49 4,60 4,11 3,78 3,56 3,39 3,6,93,55,10 8 7,64 5,45 4,57 4,07 3,75 3,53 3,36 3,3,90,5,06 9 7,60 5,4 4,54 4,04 3,73 3,50 3,33 3,0,87,49, ,56 5,39 4,51 4,0 3,70 3,47 3,30 3,17,84,47, ,31 5,18 4,31 3,83 3,51 3,9 3,1,99,66,9 1, ,08 4,98 4,13 3,65 3,34 3,1,95,8,50,1 1, ,96 4,88 4,04 3,56 3,6 3,04,87,74,4,03 1, ,90 4,8 3,98 3,51 3,1,99,8,69,37 1,98 1, ,85 4,79 3,95 3,48 3,17,96,79,66,34 1,95 1,38 6,64 4,61 3,78 3,3 3,0,80,64,51,19 1,79 1,0 F Sd 1 ; Gruplararası serbestlik derecesi Sd ; Gruplariçi serbestlik derecesi

18 C N N! (N )!.! X z.s R N σ s x-x 1 p c r x p z.s İSTATİSTİK-II SORULARININ CEVAPLANMASINDA GEREKLİ OLABİLECEK FORMÜLLER p Nh h. N X. N R Q 1 N σ 1 σ p1p 1 Y i Yı s x-x 1 X t s X 1 X1 X y x i i xy yi b = (X X)(Y Y) r t= 1 r i i i1 (Xi X) (Yi Y) i1 i1 Y Y S Y =, 30 N N1 r p s 1 s 1 N i1 N X i X C N X i i1 CN s N s. X N1 r q 1 p X qi İii1 100 q i1 İi0 İii1 100 İ i10 i1 X Xi zi i X i X X s 1 x t s x s X s 1 1 s p1 p 1 s x1 x 1 sp 1 p 1 1 s s s p1 p p p z p1 p y i=a+bxi i i i i xy=a x+b x 1 X s a Xi X Y abx X İ 100 i i i0 i0 X0 p0 İ i0 İ İ p s x s p 1-p p 1-p G B ii1 i10 HKT= Y i Yı s b X Y XY a b X i X HKT HKO= -k B yx HKO r b.b xy Y Y S Y =, 30 p qi pi İ 100 İi0 100 İii1 100 q p pl 0 0 pi q0 İ 100 p q 0 ql b t h= s b 0 0 i1 p0 qi İ 100 p q pp 0 i pi qi İ 100 p q qp i 0 pi qi İ 100 p q pi İ pl İ pp İ qi İ ql İ qp İ

19 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

20 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

21 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

22 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

23 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

24 SINAVDA UYGULANACAK KURALLAR 1. Sıavı ilk 30 dakikası ve so 5 dakikası içide, sıavıızı tamamlasaız bile saloda çıkamazsıız. Herhagi bir edele saloda çıktığıız takdirde, sıava devam etmeize izi verilmez.. Sıavda hesap makiesi kullaabilirsiiz. Acak, kullaacağıız makiede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasıa, saklamasıa, çalıştırılmasıa imkâ vere EXE, STORE, RUN vb. tuşlar buluamaz. 3. Kâğıt, kitap, defter, ot vb. dokümalar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefou, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerie geçebilecek eseler ile sıava girmek kesilikle yasaktır. 4. Sıav süresice görevlilerle kouşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Ayı şekilde görevlileri de öğrecilerle yakıda ve alçak sesle kouşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yeriizi değiştirebilir. 5. Size verile cevap kâğıdıı üzerideki TCKN, ad, soyadı, bilgilerii kotrol ediiz, üzerideki ilgili alaları doldurarak imzalayıız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdıı isteyiiz. Başka öğreciye ait cevap kâğıdı kullaa öğrecileri o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdı üzerie test grubuu (kitapçık türüü) (A, B, C, D) kodlamaya veya birde fazla kodlama yapa öğrecileri sıavları geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdııza yazacağıız her türlü yazı ve yapacağıız işaretlemeler içi koyu yaza siyah kurşu kalem kullamalısıız. Siyah kurşu kalem dışıda farklı bir kalem (tükemez, mürekkepli ya da rekli vb.) kullaa öğrecileri sıavları geçersiz sayılır. 8. Aşağıdaki durumlarda sıav görevlileri tarafıda Bireysel Sıav İptal Tutaağı düzeleir ve ilgili öğrecileri o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır: a) Sıav kurallarıa ve sıav görevlilerii uyarılarıa uymamak, sıav düzeii bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, ot vb. dokümaları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefou, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarıı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerie geçebilecek eseleri yaıda buludurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasıa, saklamasıa, çalıştırılmasıa imkâ vere EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulua hesap makieleri kullamak, d) Sıav sırasıda kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımıda bulumak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışıda bir yere yazmak ve sıav salouda dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarıda izili er ve erbaşlar haricide) sıava girmek, g) Sıava girebilmek içi gerekli belgeleri eksik olduğu halde sıava katılıp, cevap kâğıdıda işaretleme yapmak, h) Sıav görevlileri tarafıda öğrecii kimliğide şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdıı ve/veya soru kitapçığıı sıav görevlilerie eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sıav salou dışıa çıkarmak. 9. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesie yardımcı olmak vb. eylemlerde bulua öğreciler hakkıda Bireysel Sıav İptal Tutaağı düzeleir, o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır ve kopya olayıı gerçekleştiği sıav döemii izleye ilk sıav döemide hiçbir dersi sıavıa giremezler. 10. Cevap kâğıdıı ve/veya soru kitapçığıı yırtmak, başka bir öğrecii yerie sıava girmek ya da kedisi yerie başka birii sıava sokmak eylemleride herhagi birii gerçekleştire öğreciler hakkıda Bireysel Sıav İptal Tutaağı tutulur, o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır ve haklarıda ilgili Fakülte tarafıda disipli soruşturması açılır. 11. Sıav başlamada öce Sıav Giriş Belgeizi, Öğreci Kimlik Kartıızı (veya Öğreci Taıtım Kartı veya Sıavda Geçerli Öğreci Kimlik Belgesi), Fotoğraflı ve Oaylı Kimlik Belgeizi sıraızı üzerie bırakıız. 1. Soru kitapçığıdaki her bir derse ait testi cevaplamaız içi verile süre 30 dakikadır. 13. Soru kitapçığıızı aldığıızda sayfalarıa hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığıı kotrol ediiz. Hata/eksik olması durumuda kitapçığıızı değiştirilmesi içi derhâl Salo Başkaıa başvuruuz. Sıav görevlileri sıavı başladığıı belirtmede kitapçığıızı tekrar açmayıız. 14. Soru kitapçığıızdaki ilgili alalara ad, soyadı, TCKN, sıav salo o, sıra o bilgileriizi eksiksiz doldurarak imzaızı atıız. Soru kitapçığıızı sayfalarıdaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullaabilirsiiz. 15. Cevap kâğıdıızda belirtile kitapçık kodu ile soru kitapçığıızı koduu karşılaştırıız. Ayı değilse, sıav görevlilerie durumu bildirerek doğru kitapçığı verilmesii talep ediiz. 16. Cevaplarıızı, cevap kâğıdıda ilgili ders içi ayrılmış ola alaa, cevap yerii dışıa taşırmada işaretleyiiz. Soru kitapçığı üzeride yapıla işaretlemeler değerledirmeye alımayacaktır. 17. Cevap kâğıdı üzeride değişiklik yapmak istediğiizde, iz bırakmaya bir silgi kullaıız. Cevap kâğıdıızı buruşturmayıız, katlamayıız ve üzerie gereksiz hiçbir işaret koymayıız. 18. Yalış cevaplarıız dikkate alımayacaktır. Bu edele cevapsız soru bırakmamaız yararııza olacaktır. 19. Her soruu tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru içi birde çok cevabı işaretlerseiz, o soruyu yalış cevaplamış sayılacaksıız. 0. Soruları ait olduğu dersleri içerikleride, basımda sora değişiklik yapılmış olabilir. Bir soruu cevabı soraki düzelemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabıızda verile bilgileri dikkate alarak cevaplayıız. 1. Sıav bitimide, cevap kâğıdıızı ve soru kitapçığıızı salo görevlilerie eksiksiz biçimde teslim ediiz. Sıav bittikte sora göderile cevap kâğıtları dikkate alımayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3400 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ 113 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI 015-016 - GÜZ R - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

HİPOTEZ TESTLERİ. İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adlandırılır. Ortaya atılan doğru veya yanlış iddialara hipotez denir.

HİPOTEZ TESTLERİ. İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adlandırılır. Ortaya atılan doğru veya yanlış iddialara hipotez denir. HİPOTEZ TETLERİ İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adladırılır. Ortaya atıla doğru veya yalış iddialara hipotez deir. Öreği para hilesizdir deildiğide bu bir hipotezdir. Ortaya atıla iddiaya

Detaylı

İSTATİSTİK 2. Tahmin Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI. aysecagli@beykent.edu.tr

İSTATİSTİK 2. Tahmin Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI. aysecagli@beykent.edu.tr İSTATİSTİK 2 Tahmi Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI aysecagli@beyket.edu.tr İstatistik yötemler İstatistik yötemler Betimsel istatistik Çıkarımsal istatistik Tahmi Hipotez testleri Nokta tahmii Aralık

Detaylı

BİYOİSTATİSTİK İstatistiksel Tahminleme ve Hipotez Testlerine Giriş Dr. Öğr. Üyesi Aslı SUNER KARAKÜLAH

BİYOİSTATİSTİK İstatistiksel Tahminleme ve Hipotez Testlerine Giriş Dr. Öğr. Üyesi Aslı SUNER KARAKÜLAH BİYOİSTATİSTİK İstatistiksel Tahmileme ve Hipotez Testlerie Giriş Dr. Öğr. Üyesi Aslı SUNER KARAKÜLAH Ege Üiversitesi, Tıp Fakültesi, Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim AD. Web: www.biyoistatistik.med.ege.edu.tr

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 013 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği Bölümü

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği Bölümü BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makie Mühedisliği Bölümü 1 STAJLAR: Makie Mühedisliği Bölümü öğrecileri, öğreim süreleri boyuca 3 ayrı staj yapmakla yükümlüdürler. Bularda ilki üiversite içide e fazla 10 iş güü süreli

Detaylı

ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ

ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ İSTATİSTİKSEL TAHMİNLEME VE İSTATİSTİKSEL YORUMLAMA TAHMİNLEME SÜRECİ VE YORUMLAMA SÜRECİ ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ ÖRNEKLEME VE ÖRNEKLEME ÖRNEKLEME DAĞILIMLARI VE ÖRNEKLEME DAĞILIMLARI Yorumlama

Detaylı

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI.

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI. TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI Birici Bölüm DENEME-4 Bu sıav iki bölümde oluşmaktadır. * Çokta seçmeli

Detaylı

BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ. Doç.Dr. Suat ŞAHİNLER

BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ. Doç.Dr. Suat ŞAHİNLER BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ İkici bölümde verileri frekas tablolarıı hazırlaması ve grafikleri çizilmesideki esas amaç; gözlemleri doğal olarak ait oldukları populasyo dağılışıı belirlemek ve dağılışı geel özelliklerii

Detaylı

4/16/2013. Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyansı için Tahmin

4/16/2013. Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyansı için Tahmin 4/16/013 Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyası içi Tahmi Kitle ve Öreklem Öreklem Dağılımı Nokta Tahmii Tahmi Edicileri Özellikleri Kitle ortalaması içi Aralık Tahmii Kitle Stadart Sapması içi Aralık Tahmii

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3478 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

NİÇİN ÖRNEKLEME YAPILIR?

NİÇİN ÖRNEKLEME YAPILIR? İÇİ ÖREKEME YAPIIR? Zama Kısıdı Maliyeti Azaltma Hata Oraıı Azaltma Souca Ulaşma Hızı Doç.Dr. Ali Kemal ŞEHİRİOĞU Araş.Gör. Efe SARIBAY Örekleme Teorisi kousuu içide, Örekleme Tipleri populasyoda örek

Detaylı

Ki- kare Bağımsızlık Testi

Ki- kare Bağımsızlık Testi PARAMETRİK OLMAYAN İSTATİSTİKSEL TEKNİKLER Prof. Dr. Ali ŞEN Ki- kare Bağımsızlık Testi Daha öceki bölümlerde ölçümler arasıdaki ilişkileri asıl iceleeceğii gördük. Acak sıklıkla ilgileile veriler ölçüm

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3443 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 014 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

TAHMİNLEYİCİLERİN ÖZELLİKLERİ Sapmasızlık 3.2. Tutarlılık 3.3. Etkinlik minimum varyans 3.4. Aralık tahmini (güven aralığı)

TAHMİNLEYİCİLERİN ÖZELLİKLERİ Sapmasızlık 3.2. Tutarlılık 3.3. Etkinlik minimum varyans 3.4. Aralık tahmini (güven aralığı) 3 TAHMİNLEYİCİLERİN ÖZELLİKLERİ 3.1. Sapmasızlık 3.. Tutarlılık 3.3. Etkilik miimum varyas 3.4. Aralık tahmii (güve aralığı) İyi bir tahmi edici dağılımı tahmi edilecek populasyo parametresie yakı civarda

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI Bezetimi e öemli faydalarıda birisi, uygulamaya koymada öce alteratifleri karşılaştırmaı mümkü olmasıdır. Alteratifler; Fabrika yerleşim tasarımları Alteratif üretim

Detaylı

İSTATİSTİK DERS NOTLARI

İSTATİSTİK DERS NOTLARI Balıkesir Üiversitesi İşaat Mühedisliği Bölümü umutokka@balikesir.edu.tr İSTATİSTİK DERS NOTLARI Yrd. Doç. Dr. Umut OKKAN idrolik Aabilim Dalı Balıkesir Üiversitesi İşaat Mühedisliği Bölümü Bölüm 5 Örekleme

Detaylı

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI µ µ içi Güve Aralığı ALTERNATİF İTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMAI Bezetimi e öemli faydalarıda birisi, uygulamaya koymada öce alteratifleri karşılaştırmaı mümkü olmasıdır. Alteratifler; Fabrika yerleşim tasarımları

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 016-017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 016-017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - FEN BİLİMLERİ Adı ve Soyadı :... Sııfı

Detaylı

SBE 601 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ, ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ

SBE 601 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ, ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ SBE 601 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ, ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ ÖRNEKLEM BÜYÜKLÜĞÜNÜN SAPTANMASI ÖRNEKLEME YÖNTEMLERİ Prof. Dr. Ergu Karaağaoğlu H.Ü. Tıp Fakültesi Biyoistatistik ABD ÖRNEKLEM BÜYÜKLÜĞÜNÜN SAPTANMASI

Detaylı

ÖzelKredi. İsteklerinize daha kolay ulaşmanız için

ÖzelKredi. İsteklerinize daha kolay ulaşmanız için ÖzelKredi İstekleriize daha kolay ulaşmaız içi Yei özgürlükler keşfedi. Sizi içi öemli olaları gerçekleştiri. Hayalleriizi süsleye yei bir arabaya yei mobilyalara kavuşmak mı istiyorsuuz? Veya özel güler

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo

Detaylı

ˆp x p p(1 p)/n. Ancak anakütle oranı p bilinmediğinden bu ilişki doğrudan kullanılamaz.

ˆp x p p(1 p)/n. Ancak anakütle oranı p bilinmediğinden bu ilişki doğrudan kullanılamaz. YTÜ-İktisat İstatistik II Aralık Tahmii II 1 ANAKÜTLE ORANININ (p GÜVEN ARALIKLARI (BÜYÜK ÖRNEKLEMLERDE Her birii başarı olasılığı p ola birbiride bağımsız Beroulli deemeside öreklemdeki başarı oraıı ˆp

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3475 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

İstatistik ve Olasılık

İstatistik ve Olasılık İstatistik ve Olasılık Ders 3: MERKEZİ EĞİLİM VE DAĞILMA ÖLÇÜLERİ Prof. Dr. İrfa KAYMAZ Taım Araştırma souçlarıı açıklamasıda frekas tablosu ve poligou isteile bilgiyi her zama sağlamayabilir. Verileri

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 014 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ 1188 015-016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3422 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

İSTATİSTİKSEL TAHMİN. Prof. Dr. Levent ŞENYAY VIII - 1 İSTATİSTİK II

İSTATİSTİKSEL TAHMİN. Prof. Dr. Levent ŞENYAY VIII - 1 İSTATİSTİK II 8 İSTATİSTİKSEL TAHMİN 8.. İstatistiksel tahmileyiciler 8.. Tahmileyicileri Öellikleri 8... Sapmasılık 8... Miimum Varyaslılık 8..3. Etkilik 8.3. Aralık Tahmii 8.4. Tchebysheff teoremi Prof. Dr. Levet

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3444 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3402 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

8. SINIF FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Aşağıdaki grafikte bir canlının hücre sayısının zamanla değişimi verilmiştir.

8. SINIF FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Aşağıdaki grafikte bir canlının hücre sayısının zamanla değişimi verilmiştir. FEN BİLİMLERİ TESTİ 1. Aşağıdaki grafikte bir calıı hücre sayısıı zamala değişimi verilmiştir. Hücre sayısı. I. Bölüme II. Bölüme K L M Zama Bu grafiğe göre, I. K zama aralığıda bu calıı hücreleri belli

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

Gayrimenkul Değerleme Esasları Dönem Deneme Sınavı I

Gayrimenkul Değerleme Esasları Dönem Deneme Sınavı I 1) I. Bia türü II. Bia yaşı III. Bia sııfı IV. İşaat evi V. Yıprama oraı Türkiye de bia metrekare ormal işaat maliyet bedelleri yukarıdakilerde hagilerie göre belirleir? A) Yalız II B) Yalız III C) II

Detaylı

İstatistik ve Olasılık

İstatistik ve Olasılık İstatistik ve Olasılık Ders 3: MERKEZİ EĞİLİM VE DAĞILMA ÖLÇÜLERİ Prof. Dr. İrfa KAYMAZ Taım Araştırma souçlarıı açıklamasıda frekas tablosu ve poligou isteile bilgiyi her zama sağlamayabilir. Verileri

Detaylı

Cebirsel Olarak Çözüme Gitmede Wegsteın Yöntemi

Cebirsel Olarak Çözüme Gitmede Wegsteın Yöntemi 3 Cebirsel Olarak Çözüme Gitmede Wegsteı Yötemi Bu yötem bir izdüşüm tekiğie dayaır ve yalış pozisyo olarak isimledirile matematiksel tekiğe yakıdır. Buradaki düşüce f() çizgisi üzerideki bilie iki oktada

Detaylı

İşlenmemiş veri: Sayılabilen yada ölçülebilen niceliklerin gözlemler sonucu elde edildiği hali ile derlendiği bilgiler.

İşlenmemiş veri: Sayılabilen yada ölçülebilen niceliklerin gözlemler sonucu elde edildiği hali ile derlendiği bilgiler. OLASILIK VE İSTATİSTİK DERSLERİ ÖZET NOTLARI İstatistik: verileri toplaması, aalizi, suulması ve yorumlaması ile ilgili ilkeleri ve yötemleri içere ve bu işlemleri souçlarıı probabilite ilkelerie göre

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3460 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

ISF404 SERMAYE PİYASALARI VE MENKUL KIYMETYÖNETİMİ

ISF404 SERMAYE PİYASALARI VE MENKUL KIYMETYÖNETİMİ 8. HAFTA ISF404 SERMAYE PİYASALARI VE MENKUL KIYMETYÖNETİMİ PORTFÖY YÖNETİMİ II Doç.Dr. Murat YILDIRIM muratyildirim@karabuk.edu.tr Geleeksel Portföy Yaklaşımı, Bu yaklaşıma göre portföy bir bilim değil,

Detaylı

İSTATİSTİKSEL TAHMİNLEME VE HİPOTEZ TESTİ

İSTATİSTİKSEL TAHMİNLEME VE HİPOTEZ TESTİ İSTATİSTİKSEL TAHMİNLEME VE HİPOTEZ TESTİ Bu bölümdeki yötemler, bilimeye POPULASYON PARAMETRE değeri hakkıda; TAHMİN yapmaya yöelik ve, KARAR vermekle ilgili, olmak üzere iki grupta icelemektedir. Parametre

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo

Detaylı

İNTERNET SERVİS SAĞLAYICILIĞI HİZMETİ SUNAN İŞLETMECİLERE İLİŞKİN HİZMET KALİTESİ TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

İNTERNET SERVİS SAĞLAYICILIĞI HİZMETİ SUNAN İŞLETMECİLERE İLİŞKİN HİZMET KALİTESİ TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 17 Şubat 01 CUMA Resmî Gazete Sayı : 807 TEBLİĞ Bilgi Tekolojileri ve İletişim Kurumuda: İNTERNET SERVİS SAĞLAYICILIĞI HİZMETİ SUNAN İŞLETMECİLERE İLİŞKİN HİZMET KALİTESİ TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

EME 3117 SİSTEM SIMÜLASYONU. Girdi Analizi Prosedürü. Dağılıma Uyum Testleri. Dağılıma Uyumun Kontrol Edilmesi. Girdi Analizi-II Ders 9

EME 3117 SİSTEM SIMÜLASYONU. Girdi Analizi Prosedürü. Dağılıma Uyum Testleri. Dağılıma Uyumun Kontrol Edilmesi. Girdi Analizi-II Ders 9 ..7 EME 37 Girdi Aalizi Prosedürü SİSTEM SIMÜLASYONU Modelleecek sistemi (prosesi) dokümate et Veri toplamak içi bir pla geliştir Veri topla Verileri grafiksel ve istatistiksel aalizii yap Girdi Aalizi-II

Detaylı

Kırsal Kalkınma için IPARD Programı ndan Sektöre BÜYÜK DESTEK

Kırsal Kalkınma için IPARD Programı ndan Sektöre BÜYÜK DESTEK KAPAK KONUSU Kırsal Kalkıma içi IPARD Programı da Sektöre BÜYÜK DESTEK Kırsal Kalkıma (IPARD) Programı Kırmızı Et Üretimi ve Et Ürülerii İşlemesi ve Pazarlaması alalarıda gerçekleştirilecek yatırımları

Detaylı

Bağımsızlık özelliğinden hareketle Ortak olasılık fonksiyonu (sürekli ise

Bağımsızlık özelliğinden hareketle Ortak olasılık fonksiyonu (sürekli ise YTÜ-İktisat İstatistik II Örekleme ve Öreklem Dağılımları BASİT RASSAL ÖRNEKLEME N tae ese arasıda taelik bir öreklem seçilmesii istediğii düşüelim. eseli olaaklı her öreklemi seçilme şasıı eşit kıla seçim

Detaylı

Eczacılık Fakültesi Öğrencilerinin Mesleğe Yaklaşımları Pharmacy Students' Approach to Their Profession

Eczacılık Fakültesi Öğrencilerinin Mesleğe Yaklaşımları Pharmacy Students' Approach to Their Profession Eczacılık Fakültesi Öğrecilerii Mesleğe Yaklaşımları Pharmacy Studets' Approach to Their Professio Işıl ŞİMŞEK* Yıldır ATAKURT** Bihter YAZICIOĞLU*** ÖZET Bu çalışmada, Eczacılık Fakültesi öğrecilerii

Detaylı

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI ÖGRENCİNİN ADI SOYADI : T.C. KİMLİK NO : OKULU / SINIFI : SINAVA GİRDİĞİ İLÇE: SINAVLAİLGİLİUYARILAR: İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 018 SINAVI Kategori: Lise Matematik Soru Kitapçık

Detaylı

x 2$, X nın bir tahminidir. Bu durumda x ile X arasındaki farka bu örnek için örnekleme hatası x nın örnekleme hatasıdır. X = x - (örnekleme hatası)

x 2$, X nın bir tahminidir. Bu durumda x ile X arasındaki farka bu örnek için örnekleme hatası x nın örnekleme hatasıdır. X = x - (örnekleme hatası) 4 ÖRNEKLEME HATASI 4.1 Duyarlılık 4. Güveilirik 4.3 Örek hacmi ve uyarlılık arasıaki ilişki 4.4 Örek hacmi ve göreceli terimler ile uyarlılık arasıaki ilişki 4.5 Hata kareler ortalaması Örekte ele eile

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİNDE KONTROL SÜREKLİLİĞİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN ARAŞTIRILMASI

PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİNDE KONTROL SÜREKLİLİĞİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN ARAŞTIRILMASI Kriz Dergisi 3 (1-2): 133-137 PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİNDE KONTROL SÜREKLİLİĞİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN ARAŞTIRILMASI Ayça GÜRDAL*, Hasa MIRSAL" GİRİŞ VE AMAÇ Ayakta tedavi sürekliliği, diğer tıp dallarıda

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 014 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3469 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

A dan Z ye FOREX. Invest-AZ 2014

A dan Z ye FOREX. Invest-AZ 2014 A da Z ye FOREX Ivest-AZ 2014 Adres Telefo E-mail Url : Büyükdere Caddesi, Özseze ş Merkezi, C Blok No:126 Esetepe, Şişli, stabul : 0212 238 88 88 (Pbx) : bilgi@ivestaz.com.tr : www.ivestaz.com.tr Yap

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3472 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ .. MİLLÎ EĞİİM BKNLIĞI ÖLÇME, EĞERLENİRME VE SINV HİZMELERİ ENEL MÜÜRLÜĞÜ 2016-2017 8. SINIF EĞERLENİRME SINVI - 1 2016-2017 8. SINIF EĞERLENİRME SINVI - 1 FEN BİLİMLERİ dı ve Soyadı :... Sııfı :... Öğreci

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3480 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

NOT: BU DERS NOTLARI TEMEL EKONOMETRİ-GUJARATİ KİTABINDAN DERLENMİŞTİR. HAFTA 1 İST 418 EKONOMETRİ

NOT: BU DERS NOTLARI TEMEL EKONOMETRİ-GUJARATİ KİTABINDAN DERLENMİŞTİR. HAFTA 1 İST 418 EKONOMETRİ NOT: BU DERS NOTLARI TEMEL EKONOMETRİ-GUJARATİ KİTABINDAN DERLENMİŞTİR. KULLANILAN ŞEKİLLERİN VE NOTLARIN TELİF HAKKI KİTABIN YAZARI VE BASIM EVİNE AİTTİR. HAFTA 1 İST 418 EKONOMETRİ Ekoometri: Sözcük

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

Tümevarım_toplam_Çarpım_Dizi_Seri. n c = nc i= 1 n ca i. k 1. i= r n. Σ sembolü ile bilinmesi gerekli bazı formüller : 1) k =1+ 2 + 3+...

Tümevarım_toplam_Çarpım_Dizi_Seri. n c = nc i= 1 n ca i. k 1. i= r n. Σ sembolü ile bilinmesi gerekli bazı formüller : 1) k =1+ 2 + 3+... MC formülüü doğruluğuu tümevarım ilkesi ile gösterelim. www.matematikclub.com, 00 Cebir Notları Gökha DEMĐR, gdemir@yahoo.com.tr Tümevarım_toplam_Çarpım_Dizi_Seri Tümevarım Metodu : Matematikte kulladığımız

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3445 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 014 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

TĐCARĐ MATEMATĐK - 5.2 Bileşik Faiz

TĐCARĐ MATEMATĐK - 5.2 Bileşik Faiz TĐCARĐ MATEMATĐK - 5 Bileşik 57ÇÖZÜMLÜ ÖRNEKLER: Örek 57: 0000 YTL yıllık %40 faiz oraıyla yıl bileşik faiz ile bakaya yatırılmıştır Bu paraı yılı souda ulaşacağı değer edir? IYol: PV = 0000 YTL = PV (

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

Tek Bir Sistem için Çıktı Analizi

Tek Bir Sistem için Çıktı Analizi Tek Bir Sistem içi Çıktı Aalizi Bezetim ile üretile verile icelemesie Çıktı Aalizi deir. Çıktı Aalizi, bir sistemi performasıı tahmi etmek veya iki veya daha fazla alteratif sistem tasarımıı karşılaştırmaktır.

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ :... :... :... :... GENEL AÇIKLAMALAR

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ :... :... :... :... GENEL AÇIKLAMALAR 015CS4-015CS4- ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ADI SOYADI T.C. KİMLİK NO SALON NO SIRA NO Bu kitapçıkta İşletme Lisas Programıa ait dersler yer almaktadır. 1.Soru kitapçığıızı türü A dır. Kitapçık

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Normal Dağılımlı Bir Yığın a İlişkin İstatistiksel Çıkarım

Normal Dağılımlı Bir Yığın a İlişkin İstatistiksel Çıkarım Normal Dağılımlı Bir Yığı a İlişi İstatistisel Çıarım Bir üretici edi ürüleride, piyasadai 3,5 cm li vidalarda yalıca boyları 3,4 cm ile 3,7 cm aralığıda olaları ullaabilmetedir. Üretici, piyasadai bu

Detaylı

YAPIM YÖNETİMİ - EKONOMİSİ 04

YAPIM YÖNETİMİ - EKONOMİSİ 04 İşaat projelerii içi fiasal ve ekoomik aaliz yötemleri İşaat projeleri içi temel maliyet kavramları Yaşam boyu maliyet: Projei kafamızda şekillemeye başladığı ada itibare başlayıp kullaım ömrüü tamamlayaa

Detaylı

TÜME VARIM Bu bölümde öce,kısaca tümevarım yötemii, sorada ÖYS de karşılamakta olduğumuz sembolüü ve sembolüü ele alacağız. A. TÜME VARIM YÖNTEMİ Tümevarım yötemii ifade etmede öce, öerme ve doğruluk kümesi

Detaylı

Öğrenci Numarası İmzası: Not Adı ve Soyadı

Öğrenci Numarası İmzası: Not Adı ve Soyadı Öğreci Numarası İmzası: Not Adı ve Soyadı SORU 1. a) Ekoomii taımıı yapıız, amaçlarıı yazıız. Tam istihdam ile ekoomik büyüme arasıdaki ilişkiyi açıklayıız. b) Arz-talep kauu edir? Arz ve talep asıl artar

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı