Geçen haftanın özeti. 30 Ocak Gökçe Çelik +(90)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Geçen haftanın özeti. 30 Ocak Gökçe Çelik +(90)"

Transkript

1 30 Ocak 2017 Geçen haftanın özeti PPK ek sıkılaşma için faiz koridorunda alan açtı. Para Politikası Kurulu (PPK) tahminimiz doğrultusunda, gecelik borç verme faizini 75 baz puan artırarak %9.25 e getirdi; haftalık repo faizini %8 de, gecelik borçlanma faizini %7.25 te tuttu. Yine 75 baz puanlık artış beklentimize yakın olarak, geç likidite penceresi faizini 100 baz puan artırarak %11 e getirdi. Karar metninde, döviz kurlarında görülen aşısı hareketlilik sonucu enflasyon görünümünde yukarı yönlü risklerin arttığına dikkat çekildi ve enflasyondaki yükselişin sürebileceği uyarısı yapıldı. Bu doğrultuda parasal sıkılaştırmanın güçlendirildiği ifade edilirken, bundan sonra da TCMB nin elindeki tüm araçları kullanarak fiyat istikrarını sağlamaya çalışacağı da belirtildi. Bu doğrultuda ileriki dönemde ihtiyaç duyulursa, merkez bankası ek parasal sıkılaştırma yapabilecek; döviz piyasasındaki sağlıksız fiyat hareketlerine karşı gerekli tedbirleri alacak. Gökçe Çelik +(90) gokce.celik@qnbfinansbank.com Deniz Çiçek +(90) deniz.cicek@qnbfinansbank.com Gecelik borç verme ve geç likidite faizlerindeki artırımın ardından, merkez bankasının bundan sonraki likidite politikası önem kazandı. Kararın ardından, aslında olağanüstü hallerde kullanılmak üzere oluşturulan geç likidite penceresine artık çok fazla yüklenilmeyeceğini düşünüyoruz. Ancak bu imkan TL deki değer kaybının şiddetlendiği hallerde ek parasal sıkılaştırma yapmakta kullanılabilecektir. Bu doğrultuda geç likidite penceresinin yükseltilmesi TCMB nin gerektiğinde daha güçlü bir sıkılaştırma yapmasına olanak sağlayacaktır. TÜFE revizyonları ana eğilimi etkilemeden enflasyon oynaklığını azaltabilir. TÜİK enflasyon verilerinde yaptığı revizyonu açıkladı. Revizyonların enflasyonun ana eğilimde fazla değişikliğe yol açmadan, oynaklığını düşürmesi bekleniyor. Tüketici fiyat istatistiklerinde üç değişiklik yapıldı. Birincisi, her sene olduğu gibi ana harcama gruplarında madde ağırlıkları güncellendi. Gıda grubunun ağırlığı yaklaşık 2, konutun ağırlığı 1 yüzde puan azaltılarak %21.7 ve %14.8 e getirildi; ulaştırmanın ağırlığı 2 puan artırılarak %16.3 e çıkartıldı. İkincisi, mevsimler ürünlerde fiyatların ağırlıklarının yıl içinde değiştirilmesi uygulamasına son verildi. Bunun yerine başka bir yolla mevsimsellik sorunu halledilecek. Detaylar henüz belli olmasa da, sabit ağırlık uygulaması yaygın olarak kullanılan bir yöntem olduğu için değişikliği makul buluyoruz. Bu değişiklikle, ana eğilim

2 değişmeden tüketici fiyatlarındaki oynaklığın %10 azalacağı tahmin ediliyor. Üçüncü olarak, TÜİK çekirdek enflasyon göstergelerine yenilerini ekleyecek. Ancak özellikle H ve I endeksleri aynen yayınlanmayı sürdüreceğinden, geçmiş verilerle bir uyumsuzluk söz konusu olmayacak. Tüketici güven endeksi Ocak ta biraz yükseldi. Tüketici güven endeksi Ocak ayında 66.9 değerini alarak, önceki aya göre %5.6 yükseldi. Son dört ayda %15 ten fazla düşen endeks böylece bunun bir kısmını geri aldı. Endeksin ana bileşenlerine baktığımızda, hanehalkının finansal durumu, genel ekonomik durum ve işsizlik konusundaki geleceğe dair beklentilerde bir miktar iyileşme olduğu dikkat çekti. Mevcut duruma dair ekonomik ve mali durum değerlendirmelerinde ise çok büyük bir değişim olmadı. Finansal göstergelerdeki bozulma, özellikle de TL'deki zayıflama son aylarda endeksi ciddi oranda etkiledi. Finans piyasalarındaki oynaklığın sürdüğünü dikkate alarak, son aylardaki büyük düşüşün ardından gelen kısmi toparlanmayı önceki dönemdeki aşırı karamsarlığın düzeltmesi olarak yorumluyoruz. Öte yandan endeksin Ocak değerinin 2016 ortalamasının altında olması, ekonomik aktivitenin yavaş bir toparlanma gösterdiği sonucunu destekliyor. Öncü göstergeler Ocak ta ekonomik aktivitede yavaşlamaya işaret etti. TCMB tarafından imalat sanayiine dair yayınlanan kapasite kullanım oranı (KKO) göstergesi, Ocak ayında bir önceki yıla göre 0.6 yüzde puan yukarıda yer alarak %75.5 değerini aldı. Mevsimsellikten arındırılmış KKO ise önceki aya göre 1 yüzde puan düştü ve %74.3 oldu. Arındırılmış KKO böylece geçen Şubat tan beri en düşük seviyede yer aldı. Reel kesim güven endeksi (RSGE) bir önceki yılın aynı ayına göre 6.3 puan azalarak 97 seviyesinde gerçekleşti. Mevsimsellikten arındırılmış RSGE de dan e indi ve son 15 ayın en düşük düzeyine geldi. Bu arada, TÜİK in yayınladığı sektörel güven endeksleri ise, sanayi dışındaki sektörlerde de Ocak ta güven artışı olmadığını ortaya koydu. Perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde geçen yılın genelinde görülen bozulma son aylarda durmuş görülüyor. Son aylarda konut satışlarının hızlı artış kaydetmesine karşın bunun inşaat sektörü güven endeksine yansımaması, üretim tarafındaki zayıflığı sergilemesi açısından dikkate değer. Hizmet sektörü güveninde ise, özellikle talepteki ve talep beklentilerindeki belirgin bozulma kaynaklı olarak belirgin düşüş kaydedildi. Sonuç olarak, öncü göstergeler 2017 nin başı itibariyle ekonomik aktivitenin aylık bazda yavaşladığına işaret etti. Olumsuz hava koşulları ve elektrik kesintileri gibi geçici etkiler bunda kısmen etkili olmuş olabilir ve bu yüzden ileriki aylarda bir miktar düzeltme gerçekleşebilir. Buna karşın büyüme trendinin güçlü bir toparlanma gösterdiğine dair işaret olmaması, %3.3 olan 2017 yılı tahminimizde aşağı yönlü risk olduğunu gösteriyor.

3 Aralık ta konut satışları büyümesi ivme kaybetti. Aralık ayında konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre değişmeyerek bin oldu. Yılın tamamında ise 1.34 milyona ulaşan satışlar geçen seneki sayının %4 üzerinde yer aldı. İpotekli satışlardaki artış Aralık ta %22, yılın tamamındaysa %3.5 oldu. Konut kredisi faizlerinin aşağı gelmesi neticesinde ipotekli satışlarda son aylarda büyük bir hızlanma vardı. Ekim-Kasım aylarında yıllık %70 lere ulaşan artış hızı, Aralık ta ivme kaybetti. Mevsim etkilerinden arındırarak baktığımızdaysa, toplam ve ipotekli konut satışlarının aylık bazda %7 azaldığını görüyoruz. Geçmiş aylardaki aylık %10 ları bulan hızlı artışın düzeltmesi olarak değerlendirilebilecek bu gelişmeye rağmen, satışların seviyesi son yıllardaki satış ortalamalarına göre yüksek görünüyor. Önümüzdeki Haftaya Bakış TCMB Enflasyon Raporu Salı günü açıklanacak. TCMB Başkanı Çetinkaya tarafından basın toplantısıyla sunulacak olan 2017 yılının birinci çeyrek enflasyon raporunda, her zamanki gibi TCMB nin enflasyon tahminleri ve bunların altında yatan varsayımlar açıklanacak için %6.5 olan yılsonu enflasyonu tahmininde yukarı revizyon olması kaçınılmaz görünüyor. Ayrıca Çetinkaya döviz kurları ve enflasyondaki yükseliş karşısında TCMB nin attığı para politikası adımları hakkında açıklama da yapabilir. Ocak ayı enflasyonu Cuma günü açıklanacak. Ocak ayı tüketici enflasyonunu %1.63 olarak tahmin ediyoruz. Piyasa beklentisi ise %1.78. Tahminimiz yıllık enflasyonunun geçen yılın sonundaki %8.5 seviyesinden %8.3 e düşeceğine işaret ediyor. Bu düşüşe olumlu baz etkisi sebep olacak. Öte yandan enflasyonun son dönemdeki ana eğilimi işlenmemiş gıda fiyatları, döviz kurları, petrol fiyatlarındaki artışlar ve vergi artırımları sebebiyle bozulma kaydetmeyi sürdürüyor. Sebze-meyve fiyatlarının kötü hava koşulları yüzünden sert biçimde artması sebebiyle, aylık gıda enflasyonunun %3.8 gibi yüksek bir oranda gerçekleşmesini bekliyoruz. Ancak baz etkisi destekleyici olduğundan yıllık gıda enflasyonu %5.7 den %5.1 e düşecek. Akaryakıt ve otomobil fiyatlarında devam eden zamlar sonucunda ulaştırma grubunda yıllık enflasyon %12.4 ten %14.8 e yükselecek. Tütün ve alkollü içkilerde önceki ayki zamların gecikmeli etkileri sebebiyle fiyatlarda aylık %2.5 kadar artış gözlenecek. Buna karşın bu grupta yılsonunda %32 gibi rekor bir düzeye çıkan yıllık enflasyon baz etkisiyle %23 e inecek. Çekirdek enflasyon göstergeleri ise artan döviz kurlarının etkisiyle yükselişini sürdürecek. I endeksine göre enflasyonun 0.3 yüzde puanlık artışla %7.8 e gelmesini bekliyoruz. TÜİK in hafta içinde açıkladığı yöntem değişikliklerinin tahminlerimizde belirgin bir etkisi olmayacak. Hem çekirdek hem de manşet enflasyonda yükseliş trendinin önümüzdeki aylarda sürmesini bekliyoruz. Tüketici fiyatlarında %8.2 olan yılsonu enflasyonu tahminimiz üzerinde yukarı yönlü risk görüyoruz.

4 Aralık ayı nihai dış ticaret verileri, Aralık ayı yabancı ziyaretçi sayısı ve 4. Çeyrek turizm istatistikleri Salı günü açıklanacak. Öncü dış ticaret verileri ihracattaki yıllık %9 luk artışın desteğiyle dış ticaret açığının Aralık ta yıllık %11 düşerek 5.6 milyar dolara geldiğini göstermişti. TÜİK verileri bunu teyit ederse, 2016 yılı dış ticaret açığı 55.9 milyar dolar olacak. Bu haftanın veri gündeminde ayrıca Ocak ayı PMI, İTO tüketici fiyatları ve TİM ihracat verileri (Çarşamba) ve Ocak ayı öncü dış ticaret verileri (Perşembe) bulunuyor.

5 Bu rapor, QNB Finansbank Hazine Bölümü ekonomistleri tarafından müşterilerini bilgilendirmek amacıyla düzenlenmiştir. Raporun QNB Finansbank ile ilişkili bir kuruluşun müşterisi tarafından kullanılabilirliği, alan kişi ve bu kuruluş arasındaki akdi ilişkiye tabi olacaktır. Bu raporda sunulan bilgi, yorum ve tavsiyeler raporu hazırlayanların görüşlerini yansıtmakta olup yatırım danışmanlığı hizmeti kapsamında değildir. Mali durum ile risk ve getiri tercihlerinin çeşitliliğini göz önünde bulundurunca sadece bu raporda yer alan görüşlere dayanarak verilecek yatırım kararları beklentilere uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapordaki bilgilerin derlenmesinde güvenilirliğine inanılan sağlam kaynaklardan faydalanılmıştır; ancak bilgilerin doğruluğu bağımsız olarak teyit edilmemiştir. QNB Finansbank bilgilerin doğruluğu ve bütünlüğü konusunda garanti vermemekte ve doğabilecek hatalarda sorumluluk üstlenmemektedir. Raporda sunulan bilgiler üzerinde önceden belirtilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır. QNB Finansbank ve ilişkili kuruluşlar ile bu kurumlarda çalışan personel araştırma raporlarında sözü edilen menkul kıymetlere yatırım yapabilir ve zaman içerisinde pozisyonlarını değiştirebilir. Bu raporda yer alan bilgilerin bir kısmı ya da tamamının kopyası çıkarılamaz ya da dağıtılamaz.

haftalık bülten 31 Aralık 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90) 212 318 5087 inan.demir@finansbank.com.tr

haftalık bülten 31 Aralık 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90) 212 318 5087 inan.demir@finansbank.com.tr haftalık bülten 31 Aralık 2012 Geçen haftanın özeti TCMB finansal istikrarı sağlamak için makroihtiyati tedbirler kullanmaya devam edecek. TCMB Başkanı Erdem Başçı düzenlediği basın toplantısında, Banka

Detaylı

haftalık bülten 6 Ağustos 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90)

haftalık bülten 6 Ağustos 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90) haftalık bülten 6 Ağustos 2012 Geçen haftanın özeti Yıllık enflasyon, MB nin işaret ettiği gibi %9 un üzerinde. Temmuz da aylık tüketici fiyatları enflasyonu -%0.23 oldu. Gerek bizim - %0.16 lık tahminimizin

Detaylı

haftalık bülten 3 Şubat 2014 Geçen haftanın özeti haftalık bülten Ecicek İnan Demir +(90)

haftalık bülten 3 Şubat 2014 Geçen haftanın özeti haftalık bülten Ecicek İnan Demir +(90) haftalık bülten 3 Şubat 2014 Ecicek Geçen haftanın özeti PPK ciddi faiz artırımıyla geleneksel para politikasına geri döndü. Salı gecesi acil olarak toplanan Para Politikası Kurulu (PPK) bütün politika

Detaylı

MAKRO BAKIŞ. Yıllık Değişim. ENFLASYON 05 Aralık Yıllık bazda enflasyon Kasımda %7 ye geriledi

MAKRO BAKIŞ. Yıllık Değişim. ENFLASYON 05 Aralık Yıllık bazda enflasyon Kasımda %7 ye geriledi ENFLASYON 05 Aralık 2016 Yıllık bazda enflasyon Kasımda %7 ye geriledi Kasım ayında enflasyonu %0,52 oranında artış göstererek piyasa beklentisi olan %0,81 in altında gerçekleşmiştir. Kasım ayında ılımlı

Detaylı

Geçen haftanın özeti. 19 Aralık 2016

Geçen haftanın özeti. 19 Aralık 2016 19 Aralık 2016 Geçen haftanın özeti Fed 2017'de daha hızlı faiz artışı öngörüyor. Fed Aralık toplantısında, beklentilere paralel olarak 25 baz puanlık faiz artışına gitti. Ancak beklentilerden daha şahin

Detaylı

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Ana Metal. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Mart

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Ana Metal. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Mart SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv Şubat ta Otomotiv İç Satışlarda Hızlı Artış, Otomobil Satışlarından Kaynaklanıyor. Şubat ta Ticari Araç Satışları Gerilerken Ağır Ticari Araç Satışları Sınırlı

Detaylı

haftalık bülten 11 Kasım 2013 Geçen haftanın özeti haftalık bülten Ecicek İnan Demir +(90)

haftalık bülten 11 Kasım 2013 Geçen haftanın özeti haftalık bülten Ecicek İnan Demir +(90) haftalık bülten 11 Kasım 2013 Ecicek Geçen haftanın özeti Ekim ayı enflasyonu, TCMB tahminlerinin aşılmasını hemen hemen kesinleştirdi. Ekim ayı enflasyon oranı aylık %1.80 olarak, %1.25 olan tahminimizin

Detaylı

TÜFE Şubat ayında gıdada sınırlı artış ve giyim kalemindeki düşüşle beklentilerin altında arttı

TÜFE Şubat ayında gıdada sınırlı artış ve giyim kalemindeki düşüşle beklentilerin altında arttı TÜFE Şubat ayında gıdada sınırlı artış ve giyim kalemindeki düşüşle beklentilerin altında arttı 2013 yılı Şubat ayında, bir önceki aya göre tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) %0.30 artarken üretici fiyatları

Detaylı

haftalık bülten 3 Aralık 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90)

haftalık bülten 3 Aralık 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90) haftalık bülten 3 Aralık 2012 Geçen haftanın özeti Aylık dış ticaret açığı Ekim de beklentilerin oldukça altında gerçekleşti. Ekim ayı dış ticaret açığı 5.5 milyar dolarla, hem piyasa beklentisi olan 8.2

Detaylı

haftalık bülten 24 Aralık 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90)

haftalık bülten 24 Aralık 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90) haftalık bülten 24 Aralık 2012 Geçen haftanın özeti PPK politika faizini indirdi, ama zorunlu karşılıkları arttırdı. Haftalık repo faizi 25 baz puan indirildi. Politika faizini %5.50 ye getiren bu indirim,

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 1 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

haftalık bülten 7 Ocak 2013 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90)

haftalık bülten 7 Ocak 2013 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90) haftalık bülten 7 Ocak 2013 Geçen haftanın özeti Yılsonu enflasyonu 1968 den bu yana en düşük seviyesinde. Aylık tüketici fiyatları bizim %0.5 lik tahminimizin hafif altında, piyasa beklentisine ise paralel

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

Mayıs. Sanayi sektörünün. Reel Kesimin Beklentileri İyileşti Tüketici Güveni Haziran da Zayıfladı. Kapasite Kullanımı Güçlenmeyi Sürdürdü

Mayıs. Sanayi sektörünün. Reel Kesimin Beklentileri İyileşti Tüketici Güveni Haziran da Zayıfladı. Kapasite Kullanımı Güçlenmeyi Sürdürdü TEMMUZ 17 Mayıs ayında 19, seviyesine yükselen Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), Haziran da 11, olarak kaydedildi. Bu dönemde RKGE kapsamındaki alt endekslerin büyük bölümünde olumlu gelişimler görüldü.

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 9 Mayıs 2016, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 9 Mayıs 2016, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Nisan 2017, Sayı: 15. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Nisan 2017, Sayı: 15. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 15 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 03 Ağustos 2015, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 03 Ağustos 2015, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 21 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 22 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. İnşaat. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Aralık

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. İnşaat. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Aralık SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv İnşaat Kasım İtibarıyla 2013 Otomobil Satışları 2012 nin Üzerine Çıktı Konut Fiyat Artışında Hızlanma Var İnşaat Sektörü İstihdamında Düşüş Devam Ediyor Turizm

Detaylı

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Ağustos 2013 1

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Ağustos 2013 1 SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv Otomotiv İç Satışlarda Hızlı Artış Temmuz Ayında Devam Ediyor. Beyaz Eşya Beyaz Eşya İç Satışlarda Artış Temmuz Ayında Hızlandı. İnşaat Reel Konut Fiyat Endeksinde

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 45 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 24 Ağustos 2015, Sayı: 24. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 24 Ağustos 2015, Sayı: 24. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 24 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 24 Şubat 2016 Ankara

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 24 Şubat 2016 Ankara İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI 24 Şubat 2016 Ankara Özet: Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası Dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri cari dengedeki iyileşmeyi

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 08 Haziran 2015, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 08 Haziran 2015, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 14 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu 1

Detaylı

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 25 Mayıs 2016 Ankara

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 25 Mayıs 2016 Ankara İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI 25 Mayıs 2016 Ankara Özet: Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası Dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri cari dengedeki iyileşmeyi

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 30 Ocak 2017, Sayı: 5. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 30 Ocak 2017, Sayı: 5. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 5 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 29 Haziran 2015, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 29 Haziran 2015, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 17 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

MAKROEKONOMİ BÜLTENİ MAYIS 2018

MAKROEKONOMİ BÜLTENİ MAYIS 2018 BUSİAD Hazırlayan:Doç.Dr.Metin 05.06.2018 1 ENFLASYON Nisan 2018 itibariyle tüketici fiyatlarının, %1,87 olarak gerçekleştiği ve %10,23 olan yıllık enflasyonun %10,85 düzeyine düştüğü görül müştü. Mayıs

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 20 Şubat 2017, Sayı: 8. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 20 Şubat 2017, Sayı: 8. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 8 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Makro Veri Şubat 2019 Enflasyonu

Makro Veri Şubat 2019 Enflasyonu i Makro Veri Şubat 2019 Enflasyonu Çekirdek enflasyondaki ılımlı görünüm ile manşet enflasyon beklentinin altında kaldı Serkan Gönençler Ekonomist sgonencler@sekeryatirim.com.tr +90 212 334 91 04 TÜFE

Detaylı

haftalık bülten 4 Haziran 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90)

haftalık bülten 4 Haziran 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90) haftalık bülten 4 Haziran 2012 Geçen haftanın özeti Asimetrik zorunlu karşılıklar daha da asimetrik hale geldi. Piyasa beklentisine paralel olarak MB gerek %5.75 olan bir haftalık repo faizinde gerekse

Detaylı

Sigara zamlarının yanı sıra gıda fiyatlarındaki sürpriz yükselişle Ocak ayında enflasyon %7.31 e yükseldi

Sigara zamlarının yanı sıra gıda fiyatlarındaki sürpriz yükselişle Ocak ayında enflasyon %7.31 e yükseldi Sigara zamlarının yanı sıra gıda fiyatlarındaki sürpriz yükselişle Ocak ayında enflasyon %7.31 e yükseldi 2013 yılı Ocak ayında, bir önceki aya göre tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) %1.65 artarken üretici

Detaylı

H. Erkin Işık, CFA +(90) Deniz Çiçek +(90)

H. Erkin Işık, CFA +(90) Deniz Çiçek +(90) 01.11.2018 H. Erkin Işık, CFA +(90) 212 318 5096 hasanerkin.isik@qnbfinansbank.com Deniz Çiçek +(90) 212 318 5086 deniz.cicek@qnbfinansbank.com Bugün Ekim ayı imalat sanayi PMI endeksi, öncü dış ticaret

Detaylı

haftalık bülten 6 Mayıs 2013 Geçen haftanın özeti haftalık bülten Ecicek İnan Demir +(90)

haftalık bülten 6 Mayıs 2013 Geçen haftanın özeti haftalık bülten Ecicek İnan Demir +(90) haftalık bülten 6 Mayıs 2013 Ecicek Geçen haftanın özeti Merkez Bankası enflasyon tahminlerini sabit tuttu. Merkez Bankası (MB) bugün yayımladığı yılın ikinci Enflasyon Raporu nda 2013 yılı enflasyon tahminini

Detaylı

HAFTALIK RAPOR 10 Mart 2014

HAFTALIK RAPOR 10 Mart 2014 HAFTALIK RAPOR 1 Mart 214 Şubat ayında enflasyon aylık bazda %.43 yükseldi. Şubat ayında enflasyon bir önceki aya göre %.43 oranında artarak beklentilere yakın gerçekleşti. Şubat ayı enflasyonunda ulaştırma

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 4.5 ve MB borçlanma faiz oranıda yüzde 3.5 ile sabit tutulmuştur.

Politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 4.5 ve MB borçlanma faiz oranıda yüzde 3.5 ile sabit tutulmuştur. EKONOMİ BÜLTENİ EKONOMİK ARAŞTIRMALAR BİRİMİ 16-31 AĞUSTOS 2013 SAYI:57 Yurt İçi Gelişmeler MB Faiz Koridorunun Üst Bandını 50 Baz Puan Arttırdı. T.C. Merkez bankası, bugün gerçekleştirdiği Para Politikası

Detaylı

MİLLİ GELİR VE BÜYÜME 3,5. Kaynak: TÜİK SANAYİ SEKTÖRÜ

MİLLİ GELİR VE BÜYÜME 3,5. Kaynak: TÜİK SANAYİ SEKTÖRÜ NİSAN 17 Gayrisafi Yurtiçi Hâsıla (GSYH), 1 yılının. çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine göre %3,5 oranında gerçekleştirdiği büyüme performansıyla, ekonominin toparlanmaya başladığını gösterdi. Bu dönemde

Detaylı

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.50 Altın (USD) 1,225 Ekim 18 EUR/TRY 6.24 Petrol (Brent) 76.2 BİST - 100 90,201 Gösterge Faiz 24.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 5.21% -11.0% 25.2% 10.8%

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 09 Mart 2015, Sayı: 10. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 09 Mart 2015, Sayı: 10. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 10 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Ali Can Duran Çağlar Kuzlukluoğlu

Detaylı

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Turizm. Tarım. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Mayıs

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Turizm. Tarım. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Mayıs SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv Nisan Ayında Mevsimsel Arındırılmış Bazda Otomotiv Üretiminde Düşüş Var. Beyaz Eşya Beyaz Eşya İç Satışlarında Artış Nisan Ayında Hızlanarak Devam Etti. İnşaat

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 6 Şubat 2017, Sayı: 6. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 6 Şubat 2017, Sayı: 6. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 6 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 31 Ekim 2016, Sayı: 42. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 31 Ekim 2016, Sayı: 42. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 42 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

HAFTALIK RAPOR 30 Ocak 2017

HAFTALIK RAPOR 30 Ocak 2017 3.21 4.21.21 6.21 7.21 8.21 9.21 1.21 11.21 12.21 1.216 2.216 3.216 4.216.216 6.216 7.216 8.216 9.216 1.216 11.216 12.216 1.217 HAFTALIK RAPOR 3 Ocak 217 TCMB, politika faiz oranını sabit tutarken, üst

Detaylı

haftalık bülten 8 Ekim 2014 Geçen haftanın özeti haftalık bülten Ecicek İnan Demir +(90)

haftalık bülten 8 Ekim 2014 Geçen haftanın özeti haftalık bülten Ecicek İnan Demir +(90) haftalık bülten 8 Ekim 2014 Ecicek Geçen haftanın özeti Eylül enflasyonu beklentilerin altında gerçekleşti. Eylül ayı enflasyonu %0.14 olarak gerçekleşerek %0.45 seviyesindeki piyasa tahmininin ve %0.47

Detaylı

Mart. Ocak. Reel Kesim İyimserliğini Koruyor. Tüketici Güveni Nisan da İyileşti MAYIS. Kapasite Kullanım Oranı %78,4 e Yükseldi

Mart. Ocak. Reel Kesim İyimserliğini Koruyor. Tüketici Güveni Nisan da İyileşti MAYIS. Kapasite Kullanım Oranı %78,4 e Yükseldi MAYIS 1 Mart Reel Kesim İyimserliğini Koruyor ayında 18,1 seviyesine yükselen Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), Nisan da 111, olarak kaydedildi. Bu dönemde RKGE kapsamında, siparişler, yatırımlar, gelecek

Detaylı

HAFTALIK RAPOR 17 Eylül 2018

HAFTALIK RAPOR 17 Eylül 2018 29Q4 21Q1 21Q2 21Q3 21Q4 211Q1 211Q2 211Q3 211Q4 212Q1 212Q2 212Q3 212Q4 213Q1 213Q2 213Q3 213Q4 214Q1 214Q2 214Q3 214Q4 21Q1 21Q2 21Q3 21Q4 216Q1 216Q2 216Q3 216Q4 217Q1 217Q2 217Q3 217Q4 218Q1 218Q2

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 20 Mart 2017, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 20 Mart 2017, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

MAKROEKONOMİ BÜLTENİ MART 2018

MAKROEKONOMİ BÜLTENİ MART 2018 BUSİAD Hazırlayan:Doç.Dr.Metin 05.04.2018 1 ENFLASYON Şubat 2018 itibariyle tüketici fiyatlarının, %0,73 olarak gerçekleştiği ve %10,35 olan yıllık enflasyonun %10,26 düzeyine düştüğü görül müştü. Mart

Detaylı

Mayıs Sanayi Üretiminde Sektörlerin Geneline Yayılan bir Yavaşlama Var Kapasite Kullanım Oranı Aşağı Yönlü Risklere İşaret Ediyor

Mayıs Sanayi Üretiminde Sektörlerin Geneline Yayılan bir Yavaşlama Var Kapasite Kullanım Oranı Aşağı Yönlü Risklere İşaret Ediyor SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv İç Satışlarda Hızlı Yıllık Düşüş Devam Ederken, İhracat Artışı Üretimi Destekliyor... Taşıt Kredilerinde Düşüş Hız Kesti Beyaz Eşya İnşaat Beyaz Eşya İç Satışlarında

Detaylı

İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi

İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi AYLIK RAPOR İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi Ocak ayında başlıca pazarlara ihracat geriledi, enflasyonda gerileme beklentisi ile Merkez Bankası politika faizini indirdi. EKONOMİK VE SEKTÖREL

Detaylı

HAFTALIK RAPOR 11 Aralık 2017

HAFTALIK RAPOR 11 Aralık 2017 May.8 Kas.8 May.9 Kas.9 May.1 Kas.1 May.11 Kas.11 May.12 Kas.12 May.13 Kas.13 Kas.14 May.1 Kas.1 May.16 Kas.16 May.17 HAFTALIK RAPOR 11 Aralık 217 Enflasyon Kasım da tarihi yüksek seviyeye çıktı. Kasım

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 06 Temmuz 2015, Sayı: 18. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 06 Temmuz 2015, Sayı: 18. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 18 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 28 Aralık 2015, Sayı: 41. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 28 Aralık 2015, Sayı: 41. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 41 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

MAKROEKONOMİ BÜLTENİ OCAK 2018

MAKROEKONOMİ BÜLTENİ OCAK 2018 Busiad Hazırlayan:Doç.Dr.Metin 05.02.2018 1 ENFLASYON Aralık 2017 itibariyle tüketici fiyatlarının, %0,69 olarak gerçekleştiği ve %12,98 olan yıllık enflasyonun %11,92 düzeyine düştüğü görülmüş-tü. Ocak

Detaylı

HAFTALIK RAPOR 31 Ekim 2018

HAFTALIK RAPOR 31 Ekim 2018 9.217 1.217 11.217 12.217 1.218 2.218 3.218 4.218 5.218 6.218 7.218 8.218 9.218 1.218 HAFTALIK RAPOR 31 Ekim 218 TCMB faiz oranlarını sabit bıraktı. TCMB Ekim ayı toplantısında beklendiği gibi faiz oranlarını

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 25 Nisan 2016, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 25 Nisan 2016, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 17 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4.04 Altın (USD) 1,313 Nisan 18 EUR/TRY 4.90 Petrol (Brent) 75.9 BİST - 100 104,283 Gösterge Faiz 14.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.26% 9.9% 10.8% 10.8%

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 29 Ağustos 2016, Sayı: 34. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 29 Ağustos 2016, Sayı: 34. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 34 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Enflasyon çift haneye yaklaştı, cari açık daralıyor

Enflasyon çift haneye yaklaştı, cari açık daralıyor AYLIK RAPOR Enflasyon çift haneye yaklaştı, cari açık daralıyor Mevsimsellik ve geçişkenlik nedeniyle yıllık enflasyon çift haneye yaklaştı, cari açıkta daralma devam ediyor. EKONOMİK VE SEKTÖREL GELİŞMELER

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 21 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4,56 Altın (USD) 1.250 Haziran 18 EUR/TRY 5,31 Petrol (Brent) 79,4 BİST - 100 96.520 Gösterge Faiz 19,2 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7,36% 5,1% 15,4% 10,1%

Detaylı

%7.26 Aralık

%7.26 Aralık ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar (Mart 2018) USD/TRY 3.95 Altın (USD) 1,324 EUR/TRY 4.87 Petrol (Brent) 69.0 BİST - 100 114,930 Gösterge Faiz 14.07 Büyüme %7.26 Aralık 2017 Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik

Detaylı

HAFTALIK RAPOR 06 Kasım 2017

HAFTALIK RAPOR 06 Kasım 2017 Nis.8 Eki.8 Nis.9 Eki.9 Nis.1 Eki.1 Nis.11 Nis.1 Eki.1 HAFTALIK RAPOR 6 Kasım 217 Enflasyon son dokuz yılın en yüksek seviyesine çıktı. Ekim ayında enflasyon beklentilerin üzerinde açıklanarak yıllık bazda

Detaylı

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 23 Aralık 2015 Ankara

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 23 Aralık 2015 Ankara İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI 23 Aralık 2015 Ankara Özet: Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası Sıkı para politikası duruşunun ve alınan makroihtiyati önlemlerin etkisiyle yıllık kredi büyüme

Detaylı

ÖZET ...DEĞERLENDİRMELER...

ÖZET ...DEĞERLENDİRMELER... .13.13.13.13 ÖZET Haziran ayında tüketici fiyatları yüzde,1 oranında azalmış ve yıllık tüketici enflasyonu yüzde 7, ye düşmüştür. Gıda fiyatlarındaki düzeltmenin sürmesiyle bu grupta yıllık enflasyondaki

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 26 EKİM 2015 30 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 26 EKİM 2015 30 EKİM 2015 26 EKİM 2015 30 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta Merkez Bankalarının aldığı kararlar ile yön buldu. Hafta başında Japonya Merkez Bankası ndan gelecek verilere odaklanan piyasalar

Detaylı

2016 Ocak Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı. Erdem BAŞÇI Başkan. 26 Ocak 2016 Ankara

2016 Ocak Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı. Erdem BAŞÇI Başkan. 26 Ocak 2016 Ankara 21 Ocak Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı Erdem BAŞÇI Başkan 2 Ocak 21 Ankara 21 Ocak Enflasyon Raporu: Ana Bölümler Genel Değerlendirme Uluslararası Ekonomik Gelişmeler Enflasyon Gelişmeleri Arz

Detaylı

HAFTALIK RAPOR 28 Mart 2016

HAFTALIK RAPOR 28 Mart 2016 1.21 2.21 3.21 4.21.21 6.21 7.21 8.21 9.21 1.21 11.21 12.21 1.216 2.216 3.216 11.211 2.212.212 8.212 11.212 2.213.213 8.213 11.213 2.214.214 8.214 11.214 2.21.21 8.21 11.21 2.216 HAFTALIK RAPOR 28 Mart

Detaylı

AĞUSTOS AYI FİYAT GELİŞMELERİ 6 EYLÜL 2017

AĞUSTOS AYI FİYAT GELİŞMELERİ 6 EYLÜL 2017 .... AĞUSTOS AYI FİYAT GELİŞMELERİ EYLÜL 17 ÖZET Ağustos ayında tüketici fiyatları yüzde, oranında artmış ve yıllık enflasyon, puan yükselerek yüzde 1, olmuştur. Bu dönemde gıda yıllık enflasyonu, işlenmemiş

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 12 Haziran 2017, Sayı: 24. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 12 Haziran 2017, Sayı: 24. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 24 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 29 Mayıs 2017, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 29 Mayıs 2017, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 22 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 19 Aralık 2016, Sayı: 49. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 19 Aralık 2016, Sayı: 49. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 49 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

H. Erkin Işık, CFA +(90) Deniz Çiçek +(90)

H. Erkin Işık, CFA +(90) Deniz Çiçek +(90) 03.12.2018 H. Erkin Işık, CFA +(90) 2 318 5096 hasanerkin.isik@qnbfinansbank.com Deniz Çiçek +(90) 2 318 5086 deniz.cicek@qnbfinansbank.com Hazine Aralık ayında piyasadan iç borçlanma hedefini, önceki

Detaylı

EYLÜL AYI FİYAT GELİŞMELERİ 4 EKİM 2017

EYLÜL AYI FİYAT GELİŞMELERİ 4 EKİM 2017 .... EYLÜL AYI FİYAT GELİŞMELERİ EKİM 17 ÖZET Eylül ayında tüketici fiyatları yüzde, oranında artmış ve yıllık enflasyon, puan yükselerek yüzde 11, olmuştur. Bu dönemde gıda yıllık enflasyonu, işlenmemiş

Detaylı

Şubat Ayı Fiyat Gelişmeleri 6 Mart 2018

Şubat Ayı Fiyat Gelişmeleri 6 Mart 2018 Şubat Ayı Fiyat Gelişmeleri Mart 21 [Type here] Şubat Ayı Fiyat Gelişmeleri Mart 21 Özet Şubat ayında tüketici fiyatları yüzde,73 oranında artmış ve yıllık enflasyon,9 puan gerileyerek yüzde 1,2 olmuştur.

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 44 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Tüketici Güveni Ocak Ayında Yükseldi

Tüketici Güveni Ocak Ayında Yükseldi ŞUBAT 17 1 Aralık ayında 98, seviyesinde kaydedilen Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), 17 ta 97 düzeyine gerileyerek kötümser kanatta kalmayı sürdürdü. Bu dönemde RKGE alt endekslerinde, sabit sermaye yatırım

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Ekim 2016, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Ekim 2016, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

H. Erkin Işık, CFA +(90) Deniz Çiçek +(90)

H. Erkin Işık, CFA +(90) Deniz Çiçek +(90) 18.03.2019 H. Erkin Işık, CFA +(90) 2 318 5096 hasanerkin.isik@qnbfinansbank.com Deniz Çiçek +(90) 2 318 5086 deniz.cicek@qnbfinansbank.com ay birikimli merkezi yönetim bütçe açığı Şubat ta.9 milyar TL

Detaylı

HAFTALIK RAPOR 10 Nisan 2017

HAFTALIK RAPOR 10 Nisan 2017 Ara.1 Haz.11 Ara.11 Haz.12 Ara.12 Haz.13 Ara.13 Haz.14 Ara.14 Haz.1 Eyl.1 Ara.1 Haz.16 Ara.16 HAFTALIK RAPOR 1 Nisan 217 Enflasyon Mart ayında Ekim 28 den sonraki en yüksek seviyeye çıktı. Tüketici enflasyonu

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Ekim

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Ekim SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv İç Tüketim Göstergesi Olan Otomobil İç Satışları Üçüncü Çeyrekte Artmaya Devam Etti. Beyaz Eşya İç Tüketim Göstergesi Olan Beyaz Eşya İç Satışlar Üçüncü Çeyrekte

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:55 EUR Almanya İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Oca) YÜKSEK 56,5 56,5 12:00 TRY İhracatlar (Oca) AZ 12,82B 12:00 EUR İmalat Satın

Detaylı

HAFTALIK RAPOR 26 Aralık 2016

HAFTALIK RAPOR 26 Aralık 2016 Ağu. Oca.6 Haz.6 Kas.6 Nis.7 Eyl.7 Şub.8 Tem.8 Ara.8 May.9 Eki.9 Mar.1 Ağu.1 Oca.11 Haz.11 Nis.12 Eyl.12 Şub.13 Tem.13 Ara.13 Eki.14 Mar.1 Ağu.1 Oca.16 Haz.16 Nis.17 2.21 3.21 4.21.21 6.21 7.21 8.21 9.21

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 27 Mart 2017, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 27 Mart 2017, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 13 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

HAZİRAN AYI FİYAT GELİŞMELERİ 4 TEMMUZ 2017

HAZİRAN AYI FİYAT GELİŞMELERİ 4 TEMMUZ 2017 .... HAZİRAN AYI FİYAT GELİŞMELERİ TEMMUZ 217 ÖZET Haziran ayında tüketici fiyatları yüzde,27 oranında düşmüş ve yıllık enflasyon,2 puan azalarak yüzde 1, olmuştur. Bu dönemde, Aralık ayından bu yana yükselmekte

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 21 KASIM 25 KASIM 2016 USD/TL

HAFTALIK BÜLTEN 21 KASIM 25 KASIM 2016 USD/TL 21 KASIM 25 KASIM 216 HAFTANIN ÖZETİ Dış piyasalarda geçtiğimiz hafta gözler açıklanan ABD verilerindeydi. ABD Merkez Bankası (FED) Kasım ayına ait toplantı tutanakları yayımlandı. Tutanaklara göre üyelerinin

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 7 Ağustos 2017, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 7 Ağustos 2017, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 32 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

HAFTALIK RAPOR 09 Kasım 2015

HAFTALIK RAPOR 09 Kasım 2015 23 24 2 26 27 28 29 2 211 212 213 214 2 Mar.8 Eyl.8 Mar.9 Eyl.9 Mar. Eyl. Mar.11 Mar.12 Mar.13 Mar.14 Mar. HAFTALIK RAPOR 9 Kasım 2 Ekim ayında enflasyon aylık bazda %1. yükseldi. Ekim ayında enflasyon

Detaylı

MAYIS AYI FİYAT GELİŞMELERİ 6 HAZİRAN 2017

MAYIS AYI FİYAT GELİŞMELERİ 6 HAZİRAN 2017 .1.1.1.1 MAYIS AYI FİYAT GELİŞMELERİ HAZİRAN 217 ÖZET Mayıs ayında tüketici fiyatları yüzde, oranında artmış ve yıllık enflasyon,1 puan azalarak yüzde 11,72 olmuştur. Bu dönemde gıda enflasyonundaki yukarı

Detaylı

ÖZET ...DEĞERLENDİRMELER...

ÖZET ...DEĞERLENDİRMELER... 1.1 1.1 1.1 1.1 ÖZET Ocak ayında tüketici fiyatları yüzde, oranında artmış ve yıllık enflasyon, puan yükselerek yüzde, olmuştur. Ocak ayı Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti nde ifade edildiği üzere,

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 2 Mayıs 2016, Sayı: 18. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Makro Ekonomi ve Strateji. Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 2 Mayıs 2016, Sayı: 18. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Makro Ekonomi ve Strateji. Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 18 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Makro Ekonomi ve Strateji - Enflasyon daha ne kadar düşer? Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr.

Detaylı

GÜVEN ENDEKSLERİ. Kaynak: TCMB & TÜİK SANAYİ SEKTÖRÜ

GÜVEN ENDEKSLERİ. Kaynak: TCMB & TÜİK SANAYİ SEKTÖRÜ M A R T 17 ayında 97 seviyesine gerileyen Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), Şubat ta 1, düzeyine yükselerek yeniden iyimser kanada geçti. Bu dönemde RKGE alt endekslerinde, son aydaki sipariş miktarı haricindeki

Detaylı

IMF KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM RAPORU

IMF KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM RAPORU KASIM AYLIK EKONOMİ VE DIŞ TİCARET BÜLTENİ 2018 Uluslararası Para Fonu (IMF), yayımladığı '2018 yılı Sonbahar Dönemi Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda küresel büyüme için risklerin son 6 ayda arttığına

Detaylı

ÖZET ...DEĞERLENDİRMELER...

ÖZET ...DEĞERLENDİRMELER... 5.1 5.1 5.1 5.1 ÖZET Mayıs ayında tüketici fiyatları yüzde,5 oranında artmış, yıllık enflasyon yüzde,5 ile yatay seyretmiştir. Gıda fiyatları ılımlı bir seyir izlese de bu grupta yıllık enflasyon baz etkisiyle

Detaylı

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. İnşaat. Ana Metal. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Nisan 2013 1

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. İnşaat. Ana Metal. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Nisan 2013 1 SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv Yılın İlk Çeyreğinde Otomotiv Satış Artışı, Beklenen Tüketim Artışını Teyit Etti. İlk Çeyrekte Otomotiv Üretimi Sınırlı Geriledi, İhracatı Sınırlı Arttı. İlk Çeyrekte

Detaylı