KALECİK KARASI VE ŞARAPLARI...

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KALECİK KARASI VE ŞARAPLARI..."

Transkript

1 KALECİK KARASI VE ŞARAPLARI... Anadolu kökenli kırmızı üzüm çeşitleri arasında tartışmasız en değerli üç üzümden biri olan Kalecik Karası nın kökeni İç Anadolu dur... Genellikle Ankara Kızılırmak çevresinde yetiştirilen kaliteli bir kırmızı üzüm çeşididir. Kalın kabuklu olan bu üzümün eti suludur. Kolay içimli, akıcı, meyvemsi olan şaraplarında, kuru erik, kuru üzüm, olgun meyve, kırmızı yabani meyve lezzetlerini ve kokularını çağrıştırır... Orta Anadolu Bölgesinde bağcılık adına 1950'lerden bu yana yaşanan gerileme sürecinde en fazla etkilenerek kaybolmanın eşiğine gelen bu değerli çeşidimiz Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünde yürütülen toplu ve teksel seleksiyon çalışmaları ile yöreye yeniden kazandırılmıştır. Bu çalışmalar sonucunda 45 adet klon baş omcası arasından seçilen en üstün 3 klon (9, 12 ve 15 no lu klonlar) belirlenmiştir. Bu yüksek verimli ve kaliteli klonlardan elde edilen şarapların haklı şöhreti, Kalecik yöresinde ününe sahip bağcılığın yüksek kazançlı bir sektör olarak yeniden ön plana çıkmasına neden olmuştur.

2 KALECİK KARASI VE ŞARAPLARI... İşte size Kalecik Karası üzümü ile yapılan Doluca markaları... Tuğra Kalecik Karası... Tuğra Kalecik Karası nda bu üzümün Ankara yöresinden aldığı çiçeksi ve canlı karakteristikler ile Denizli yöresinden aldığı koyu renkli, narin ve güçlü karakterlerin uyumu dengeli bir şekilde yansıtılmıştır. Ankara da bulunan kendi bağlarımız ve Denizli deki kontrollü bağlarımızda yetişen Kalecik Karası üzümlerinden yapılan bu şarabımızda uygulanan modern bağcılık yöntemleri ve kısıtlı verim uygulaması ile her iki bölgenin özellikleri dengeli ve uyumlu bir şekilde yansıtılır. Tuğra Kalecik Karası nda, soğuk maserasyon sonrası, yaklaşık bir hafta süren serin fermantasyonun ardından, kısa süreli meşe fıçıda olgunlaşma işlemi uygulanmıştır. Bu sayede egzotik meyve, çiçek aromaları ile topraksı kokular da hissedilmektedir. Damakta oldukça kolay içimli, canlı, aromatik ve narin gövdeli olan Tuğra Kalecik Karası, genç tüketilmeye uygun olduğu gibi istenirse yıllandırılmaya da elverişlidir.

3 KALECİK KARASI VE ŞARAPLARI... DLC Kalecik Karası... Anadolu kökenli en gözde kırmızı üzümlerden biri olan ve genellikle Ankara Kızılırmak çevresinde yetiştirilen Kalecik Karası üzümü, kolay içimli, akıcı ve meyvemsi şaraplarıyla tanınır. Bu üzümün başta meyvemsi karakteri olmak üzere tüm niteliklerini çarpıcı bir şekilde sunan DLC Kalecik Karası, kolay içimli, akıcı ve orta gövdeli bir şaraptır. DLC Serisi nin en aromatik şarabı olan DLC Kalecik Karası, incir, gül, çilek lezzetlerini ve kokularını çağrıştırır. Villa Doluca Neo Kırmızı... Denizli bölgesinde yetişen az tanenli, meyvemsi Boğazkere üzümünden güçlü yapısını; kolay içimli, akıcı ve meyvemsi şaraplar veren Kalecik Karası üzümünden aromatik karakteristiğini; kendine özgü aroması ve canlı karakteristiği ile Elazığ ın lezzetli bir üzümü olan Öküzgözü nden canlılığını alan Villa Doluca Kırmızı Neo, Anadolu kökenli bu üç üzümün mükemmel dengesini yansıtıyor. Aromatik, canlı, kolay içimli ve güçlü bir şarap olan Villa Doluca Kırmızı Neo, vişne, kuru erik, böğürtlen lezzet ve aromalarını çağrıştırır.

4 KALECİK KARASI VE ŞARAPLARI... Villa Doluca Klasik Roze... Villa Doluca Klasik Roze, aromatik ve canlı şarapları ile tanınan Kalecik Karası üzümü ile akıcı ve kolay içimli şaraplar veren Çalkarası üzümünün oldukça dengeli bir birlikteliğidir. Serinletici, canlı, meyvemsi ve akıcı olan Villa Doluca Klasik Roze, çilek, frambuaz ve muz aromalarını çağrıştırır. Doluca Kırmızı... Ege bölgesinde yetişen az tanenli, meyvemsi Boğazkere üzümünden güçlü yapısını, akıcı ve canlı şaraplar veren Kalecik Karası üzümünden kolay içim karakteristiğini, meyvemsi tatlar ve damakta kalıcı lezzetler veren Shiraz dan ise aromalarını alan Doluca Kırmızı, meyvemsi, canlı ve kolay içime sahip sek bir şaraptır. Doluca Kırmızı, böğürtlen, vişne, kiraz ve çilek aromalarını çağrıştırır.

5 DÜNYACA ÜNLÜ ŞATOLARIN HİKAYELERİ-3 Château Margaux; Orijinal adını olduğu gibi taşıyan ve bu yönüyle Bordeaux un imtiyazlı bölgelerinden biri kabul edilen Château Margaux 1855 Sınıflandırması nda en iyi şaraplardan biri olarak Premiers Crus da yer almıştır. % 75 Cabernet Sauvignon, % 20 Merlot ve % 5 Petit Verdot ve Cabernet Franc üzümlerinden üretilen şarap ortalama 35 yıl yıllandırılabilir. Ünü eskilere dayanan ve şarabın sembollerinden biri kabul edilen Château Margaux un tarihi 1400 lü yıllara uzanır. 13. yüzyılda d'albret Ailesi ne ait olan Château Margaux bu dönemlerde "Lamothe" veya "La Mothe" olarak bilinirdi. Bir dönem Haut-Brion un da sahibi olan Marquis Joseph de Fumel in sahip olduğu Château Margaux, Fumel in kızının 1768 yılında evlenmesiyle d'hargicourt Kontu nun himayesine geçti. Ancak devrim sırasında ikisinin de giyotinle idam edilmesi sonucunda şatoya devlet el koydu.1804 yılında La Colonilla Markisi şatonun mülkiyetini eline geçirerek Gotik tarzdaki eski malikaneyi yıkarak bugünkü şatoyu inşa ettirdi. Bu tarihten sonra Château Margaux defalarca el değiştirdi yılında Fernand Ginestet mülkü parça parça satın almaya başladı ve 1949 yılında oğlu Pierre devralma işlemini tamamladı.

6 DÜNYACA ÜNLÜ ŞATOLARIN HİKAYELERİ-3 Château Margaux; Ginestet Ailesinin 1973 yılında yaşadıkları ekonomik sorunlardan dolayı, Château Margaux 1977 yılında Laura ve Andre Mentzelopoulos a satıldı. Şato, üzüm bağları ve şarap yapımına büyük paralar harcanarak ve Emile Peynaud un danışmanlığında 1978 yılında en verimli dönemini yaşadı yılında Andre Mentzelopoulos un ölümü üzerine karısı Laura ve kızı Corinne işlerin tamamını devraldı. Château Margaux şaraplarını bugün hâlâ onlar üretmektedir.

7 DÜNYACA ÜNLÜ ŞATOLARIN HİKAYELERİ-3 Château Mouton Rothschild; Medoc Bölgesi nde Pauillac köyünün kuzeyinde bulunan Château Mouton Rothschild de şarap % 80 Cabernet Sauvignon, % 10 Cabernet Franc ve % 8 Merlot ve % 2 Petit Verdot üzümünden yapılır. Zengin tadı ve zengin tanenli yapısıyla 1855 Sınıflandırması nın en iyi şaraplarından biri olan Château Mouton Rothschild ın serüveni 1853 yılında Rothschild ailesi üyelerinden Baron Nathaniel de Rothschild in daha sonraları Chateau Mouton- Rothschild olarak adlandırılacak olan Chateau Brane-Mouton u satın almasıyla başlıyor. Her zaman Bordeaux Bölgesi nin en iyi şarapları arasında yer alan Château Mouton Rothschild şato şişelemesini, üretim yerinde şişelemeyi ilk uyguluyan şato olması açısından da önemlidir yılında büyük torun Baron Philippe in mirası devralmasının ardından, 1924 yılında, şişeleme konusunda yenilikçi yöntemler denendi. Bu yenilikler, daha fazla depo ihtiyacını da gündeme getirdi yılında ünlü 100 metrelik "Grand Chai"ı inşa eden Baron Philippe 1945 yılında dönemin en önemli sanatçılarıyla çalışarak Mouton etiketleri üzerine bir fikir geliştirdi.

8 DÜNYACA ÜNLÜ ŞATOLARIN HİKAYELERİ-3 Château Mouton Rothschild; 1945 yılında Philippe Jullian ın tasarladığı etiket ile başlayan bu tarz gelenekselleşti ve günümüze kadar geldi. Château Mouton Rothschild Şarapları her yıl yeni bir sanatçının çalışmasıyla etiketlendi. Bazı ünlü sanatçıların etiketlerde yer aldığı tarihler şöyledir: Dalí-1958, Miró-1969, Chagall-1970, Kandinsky-1971, Picasso-1973, Andy Warhol Günümüze kadar gelen bu gelenekte iki istisnaya rastlanır: 1953 yılında, şatonun aileye geçişinin 100. yılında etiketlerde Baron Nathaniel de Rothschild in portresine yer verildi ve 1977 yılında da etiketler Ana Kraliçe II Elizabeth in şatoyu ziyaretine ayrıldı. Baron Philippe in sanat kaynaklı çalışmaları 1962 yılında Sanatta Şarap Müzesi ile devam etti. Bu dönemin Château Mouton Rothschild için en önemli yanı 1855 Sınıflandırması nda Deuxièmes Crus ın ilk sırasında olan şarabın Premiers Crus a dahil edilmesi olmuştur. Bu, 1855 Sınıflandırması açısından da, tek değişiklik olması bakımından önem taşımaktadır yılında babasının ölümü üzerine Baroness Philippine kontrolü eline aldı. Pauillac bölgesinde üç büyük şatosu olan Baroness Philippine, aile şirketinin çoğunluk hissesine sahip. Château Mouton Rothschild şişelerinin üzerinde yer alan sanatsal etiketleriyle hala tercih edilen önemli şaraplar arasında yer alıyor ve şarapseverler kadar sanat koleksiyoncularının da ilgisini çekiyor...

9 ŞARKÜTERİ ÜRÜNLERİNİN EN KEYİFLİ EŞLİKCİSİ...ŞARAP Şarküteri, Fransızca kökenli bir kelime olup, daha çok kırmızı etten üretilen, yağ oranı yüksek, sucuk, pastırma, salam, sosis gibi ürünlerin imalatının yapıldığı ve satıldığı yerlerdir. Fakat şarküteride sadece bu tarz ürünler satılmaz. Bunların yanı sıra peynir çeşitleri, zeytin çeşitleri, diğer kahvaltılık çeşitlerinden olan tereyağ, kaymak ve çeşitli mezeler de satılmaktadır. Aslında bir nevi hazır yemek çeşitlerinin ve daha çok kahvaltılıkların olduğu dükkanlar ya da büyük marketlerde bulunan bölümlerdir... Çeşit çeşit soğuk etlerle dolu bir şarküeri reyonundan çoğumuz eli boş çıkmayız... Evde arkadaş toplantılarında sunulabilecek en güzel ikramların aşında şarabın yanında sunulacak peynir ve soğuk et çeşitleri gelmez mi... Peki bu soğuk etler ile keyifle hangi şarapları tüketebiliriz? İşte sizler için bir kaç öneri... Şimdiden afiyet olsun.

10 ŞARKÜTERİ ÜRÜNLERİNİN EN KEYİFLİ EŞLİKCİSİ...ŞARAP Proscuitto veya Parma jambonu ile damakta en güzel uyum İspanyolların Cava ları veya Rioja şarapları ile oluyor... Aynı zamanda Grenache veya roze köpüren şaraplar ile de deneyebilirsiniz. Bizden öneri isterseniz Narince veya Ökügözü üzümü şaraplarını da keyifle tüketebilirsiniz. Zengin aromalara sahip Karabiberli İtalyan Salamı ile damakta en güzel uyum Pinot Grigio, Sauvignon Blanc gibi üzümlerin beyaz şarapları veya Pinot Noir, Kalecik Karası üzümlerinin kırmızı şarapları ile oluyor... Kurutulmuş, baharatlı salamlar ile önerilen ise Prosecco tarzı köpüren şaraplar veya Shiraz üzümünden yapılan aromatik ve baharatlı şaraplar olmaktadır.

11 ŞARKÜTERİ ÜRÜNLERİNİN EN KEYİFLİ EŞLİKCİSİ...ŞARAP İtalyanların kırmızı şarap kullanarak yaptıkları ünlü baharatlı kuru etleri Bresaola ile italyanlar genellikle Chianti veya Valpolicella yudumlanmasını öneriyorlar. Merlot ve fıçılı bir Chardonnay de damağınızda güzel bir uyumu size yakalatacaktır... Dana bonfile veya nuarın fırında kısa süre pişirilip soğutulduktan sonra ince ince dilimlenerek sunulduğu bir diğer şarküteri ürünü Rozbif (roast beef) ile Cabernet Sauvignon, Boğazkere veya Shiraz üzümlerinin şaraplarını keyifle tüketebilirisiniz... Elbette bir Barolo veya Bordo şarabı veya Cote du Rhone ile de tüketmek mümkün...

12 ŞARKÜTERİ ÜRÜNLERİNİN EN KEYİFLİ EŞLİKCİSİ...ŞARAP Hafif isli ve tuzlu bir lezzet olan Boşnak Pastırması ile ise tercihen aromatik, hafif tatlımsı lezzetler içeren kırmızı şarapları veya asiditesi güçlü beyaz şarapları veya şampanyaları tüketebilirsiniz. Bu tarz şarküteri ürünleri ile italyanlar Lambrusco yudumlamayı seviyorlar. Denemek isterseniz güzel bir birliktelik olduğunu göreceksiniz. Ülkemizde şarküteri denilince akla gelen neredeyse ilk ürünler Sosis ve Sucuk olmakta... Bu ürünlerde de pastırmada olduğu gibi tuzlu ve bahartlı lezzetler ön planda olduğu için damakta uyumu size tatlı Muscat veya Riesling gibi üzümlerin şarapları veya köpüren şaraplar verecektir. Ama ben kırmızıdan vazgeçmem derseniz güçlü ama aromatik kırmızı şarapları da seçebilirsiniz.

13 MART AYINDA SOSYAL MEDYADA DOLUCA

14 MART AYINDA SOSYAL MEDYADA DOLUCA

15 MART AYINDA SOSYAL MEDYADA DOLUCA

16 MART AYINDA SOSYAL MEDYADA DOLUCA

17 1 Mart ta Barbaros Point Hotel de gerçekleştirilen doktorlar yemeğinde şaraplarımızı anlatıp tattırdık

18 1 Mart ta AYT Home açılışında şaraplarımız ile yer aldık

19 1 Mart ta Maslak Uniq Hall da gerçekleşen İstanbul Kırmızısı Film Galasında şaraplarımız ile yer aldık

20 5 Mart ta Muğla da düzenlenen Fransız Gecesi temalı yemek şarap etkinliğine şaraplarımız ile lezzet kattık.

21 7 Mart ta Pera Palace Otel de düzenlenen Taşlarımız,Takılarımız, Mücevherlerimiz Sergisine şaraplarımız ile destek olduk

22 8 Mart ta Kabataş Set up da gerçekleşen Onur Baştürk partisinde şarap ikramı yaptık

23 8 Mart ta Pera Palace da düzenlenen Sinemanın Divaları Sergisine şaraplarımız ile destek verdik

24 10 Mart ta Özyeğin Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencilerini Çerkezköy Üretim Tesisimizde ağırladık.

25 13 Mart ta Topaz Restaurant ta Professional Managers grup üyelerini akşam yemeğinde ağırlayarak şaraplarımızı anlattık.

26 14 Mart ta Uniq Hall da gerçekleşen Tatlım Tatlım Film Galasında şaraplarımız da yer aldı...

27 14 Mart ta Gelibolu teruar şarapları gecesinde Kiss the Frog da şarapseverler ile bir araya geldik.

28 15 Mart ta Pera Palace Otel de gerçekleşen Dekadans Sergisine şaraplarımız ile renk kattık.

29 17 Mart ta Gastro Warm Up Carrefour etkinliğinde şaraplarımızı anlatıp tadım yaptırdık.

30 17 Mart ta Soho House ta IKSV Film Festivali nin tanıtımının Lale Kart sahiplerine yapıldığı geceye şaraplarımızla katıldık.

31 19-21 Mart tarihlerinde Almanya nın Düsseldorf şehrinde gerçekleşen Prowein fuarına Doluca olarak katılarak şaraplarımızı tanıttık.

32 24 Mart ta Adana Viola Restaurant ta düzenlenen Wine & Dine gecesinde şarapseverler ile biraraya geldik.

33 24 Mart günü MBFWI kapsamında İstanbul Moda Haftası kapanışında düzenlenen Gülçin Çengel defilesinde yer aldık

34 27 Mart ta ünlü modacı Vural Gökçaylı ve eşinin Soho da düzenlediği özel yemeğe şaraplarımız ile katıldık.

35 Sayı 41 Nisan2017 BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ? İngilizce'de en fazla tanıma sahip olan kelime "Set" tir. Oxford İngilizce Sözlük'te tam 464 tanım bulunmaktadır. Onu 396 tanımla "Run" ve 368 ile "Go" kelimeleri izler. Ne kadar soğuk bir odada uyursanız, kötü rüya görme olasılığınız o kadar artar. Eskimolar buzdolaplarını yiyeceklerin donmaması için kullanırlar. Uzay yolculuğunda taşınacak her kilo için gerekli olan yakıt miktarı 530 kg'dır. Sabah kalktığımızda boyumuz 1 cm daha uzun olur. WiFi deki Fi nin hiçbir anlamının olmadığını biliyor muydunuz? İngilizce Çak anlamına gelen HiFi(High Five) deyiminden yola çıkarak sadece söylenim kolaylığı sağladığı için WiFi denilmektedir. Dünyada şimdiye kadar var olmuş tüm canlı türlerinin %99,9 unun neslinin tükendiğini biliyor musunuz? Kereviz in toplam içerdiği kalorinin onu yerken harcadığınız kaloriden az olduğunu biliyor musunuz? Her kereviz yediğiniz de zayıfladğınızı biliyor musunuz? Charlie Chaplin in bir keresinde Charlie Chaplin e Benzeyenler yarışmasına katıldığı ve üçüncü olduğunu biliyor musunuz? KAYNAK :

Ezel Şarapçılık Tarım Ürünleri Gıda ve Alkollü Ürünler San. Tic. Ltd. Şti. 2 No'lu Küme Evleri No: 1 Kaş Mevkii Selcen Kasabası Çal / Denizli

Ezel Şarapçılık Tarım Ürünleri Gıda ve Alkollü Ürünler San. Tic. Ltd. Şti. 2 No'lu Küme Evleri No: 1 Kaş Mevkii Selcen Kasabası Çal / Denizli Ezel Şarapçılık Tarım Ürünleri Gıda ve Alkollü Ürünler San. Tic. Ltd. Şti. 2 No'lu Küme Evleri No: 1 Kaş Mevkii Selcen Kasabası Çal / Denizli ezelsarap@mynet.com Tel: 0 258 751 3948 Gsm: 0 532 4715379

Detaylı

Üzüm : %98 Sangıovese Grosso, % 2 Merlot Alkol : 13,6 Yaşlandırma süresi : 12 ay meşe fıçı Tadım Notu : Parlak kırmızı yakut renkli, kırmızı

Üzüm : %98 Sangıovese Grosso, % 2 Merlot Alkol : 13,6 Yaşlandırma süresi : 12 ay meşe fıçı Tadım Notu : Parlak kırmızı yakut renkli, kırmızı Vino Daniels Üzüm : %98 Sangıovese Grosso, % 2 Merlot Alkol : 13,6 Yaşlandırma süresi : 12 ay meşe fıçı Tadım Notu : Parlak kırmızı yakut renkli, kırmızı meyve,erik, menekşe notalarını barındırır. Ahşabıngetirdiği

Detaylı

İçecekler. Alkolsüz İçecekler

İçecekler. Alkolsüz İçecekler İçecekler Alkolsüz İçecekler 1. Su 0,75 l 6, TL 2. Maden suyu 0,25 l 4,- TL. 3. Maden suyu 0,75 l 6,- TL. 4. Coca Cola/ Fanta/ Sprite 0,25 l 6,- TL. 5. Meyva suyu 0,25 l 6,- TL. 6. Taze portakal suyu 0,25

Detaylı

Emir Prosecco di Conegliano Extra Dry Vigna del Sole Yaşasın Vinkara, Ankara A Epernay, Perrier Jouèt, Grand Brut 1350

Emir Prosecco di Conegliano Extra Dry Vigna del Sole Yaşasın Vinkara, Ankara A Epernay, Perrier Jouèt, Grand Brut 1350 KÖPÜKLÜ ŞARAP / SPARKLING WINE Emir Prosecco di Conegliano Extra Dry Vigna del Sole 49 189 Yaşasın Vinkara, Ankara 39 169 ŞAMPANYA / CHAMPAGNE A Epernay, Perrier Jouèt, Grand Brut 1350 Epernay, Moet &

Detaylı

A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, (1755-1826), The Physiology of Taste

A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, (1755-1826), The Physiology of Taste A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, (1755-1826), The Physiology of Taste Champagne & Sparkling Wines Şampanya & Köpüklü Şaraplar Mumm

Detaylı

BEYAZ ŞARAP / WHITE WINE

BEYAZ ŞARAP / WHITE WINE BEYAZ ŞARAP / WHITE WINE Sauvignon Blanc İsabey Sevilen, Denizli 2012 75 Terra Kayra, Denizli 2012 85 Sarafin Doluca, Gallipoli 2012 23 115 Chardonnay Seneler Turasan, Cappadocia 2011 110 Vinolus, Kayseri

Detaylı

Kırmızı Şaraplar / Red Wines

Kırmızı Şaraplar / Red Wines Kırmızı Şaraplar / Red Wines 1. ANGORA KIRMIZI 35cl 70 cl Carignan-Alicante-Cabernet Sauvignon-Merlot, Ege (Aegean) Yoğun kırmızı meyve ve hafif baharat aromaları ile yumuşak tanenli, diri ve dengeli Round,

Detaylı

mandolin terrace specialty aegean sangria beyaz şarap, metaxa, yeşil elma 28 / 125 house tonikler her biri 40

mandolin terrace specialty aegean sangria beyaz şarap, metaxa, yeşil elma 28 / 125 house tonikler her biri 40 specialty aegean sangria beyaz şarap, metaxa, yeşil elma 28 / 125 house tonikler her biri 40 eastern standard tanqueray ya da ketel one, salatalık, nane, misket limon - coupe picante de la casa don julio,

Detaylı

KÖPÜKLÜ ŞARAPLAR & ŞAMPANYALAR SPARKLING WINE & CHAMPAGNES BEYAZ ŞARAPLAR WHITE WINES YERLİ / LOCAL

KÖPÜKLÜ ŞARAPLAR & ŞAMPANYALAR SPARKLING WINE & CHAMPAGNES BEYAZ ŞARAPLAR WHITE WINES YERLİ / LOCAL KÖPÜKLÜ ŞARAPLAR & ŞAMPANYALAR SPARKLING WINE & CHAMPAGNES Altınköpük 77 346 Veuve Clicquot Brut Yellow Label 1061 G.H.Mumm Cordon Rouge 1237 Moët & Chandon Impérial 1232 Dom Pérignon, 2002 2640 BEYAZ

Detaylı

ÖZEL FİYAT LİSTESİ. Kavbutik Aksiyonlu ml Fiyatı Fiyatlar KAVAKLIDERE Kavaklıdere 1929 Cabernet Franc 2013 Kırmızı Sek Şarap

ÖZEL FİYAT LİSTESİ. Kavbutik Aksiyonlu ml Fiyatı Fiyatlar KAVAKLIDERE Kavaklıdere 1929 Cabernet Franc 2013 Kırmızı Sek Şarap Atiye sokak no:12/a Teşvikiye ŞİŞLİ ŞARAP ADI ŞARAP TÜRÜ Hacim Etiket Kavbutik Size özel ml Fiyatı Fiyatlar Fiyat KAVAKLIDERE 1929 Kavaklıdere 1929 Cabernet Franc 2013 Kırmızı Sek Şarap 750 270.00 229.50

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı FERMENTE VE DİSTİLE İÇECEK SERVİS ELEMANI YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı FERMENTE VE DİSTİLE İÇECEK SERVİS ELEMANI YETİŞTİRME KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı FERMENTE VE DİSTİLE İÇECEK SERVİS ELEMANI YETİŞTİRME KURS PROGRAMI ANKARA 2011 : KURUMUN ADRESİ : KURUCUSUNUN ADI : PROGRAMIN ADI : Fermente

Detaylı

ASMADAN ŞARAP MENÜSÜ İYİ YEMEK, İYİ ŞARAP, İYİ ZAMAN

ASMADAN ŞARAP MENÜSÜ İYİ YEMEK, İYİ ŞARAP, İYİ ZAMAN ASMADAN ŞARAP MENÜSÜ İYİ YEMEK, İYİ ŞARAP, İYİ ZAMAN Bölge ve Toprak mı? Yoksa Üzüm mü? Şarap, güneşin topraktan olma oğludur. der, ünlü Fransız şair Charles Baudelaire. Bunu söyleyerek sorumuza da bir

Detaylı

neolokal şarap wine beyaz / white MARMARA EGE / AEGEAN BÜYÜLÜBAĞ Sultaniye 2013 AVŞA ADASI ARCADIA GRI Sauvignon Gris, Pinot Gris 2012 LÜLEBURGAZ

neolokal şarap wine beyaz / white MARMARA EGE / AEGEAN BÜYÜLÜBAĞ Sultaniye 2013 AVŞA ADASI ARCADIA GRI Sauvignon Gris, Pinot Gris 2012 LÜLEBURGAZ beyaz / white BÜYÜLÜBAĞ Sultaniye 2013 AVŞA ADASI ARCADIA GRI Sauvignon Gris, Pinot Gris 2012 LÜLEBURGAZ 92 99 ARCADIA Pinot Gris 2012 LÜLEBURGAZ PAŞAELİ Yapıncak 2015 TEKİRDAĞ CHAMLIJA Narince 2014 KIRKLARELİ

Detaylı

Çok kıymetli sektör temsilcisi;

Çok kıymetli sektör temsilcisi; Çok kıymetli sektör temsilcisi; Sağlıklı ve dengeli beslenmek sağlıklı yaşamın ilk kuralı olarak bilinmektedir. Yapılan araştırmalar ve incelemeler türümüzün yaklaşık 5 milyon yıllık geçmişinde insanların

Detaylı

OMCADAN KADEHE ŞARAP YAPILIŞI

OMCADAN KADEHE ŞARAP YAPILIŞI TARİHÇEMİZ Pamukkale şarapçılık, 1962 yılında Denizli nin Güney ilçesinde 100.000 litre/yıl kapasite ile Fevzi Tokat ın önderliğinde üretime başlamıştır. Başlangıçta sadece dökme şaraplar üretirken, 1967

Detaylı

Köpüklü Şaraplar & Şampanyalar / Sparkling Wines & Champagnes

Köpüklü Şaraplar & Şampanyalar / Sparkling Wines & Champagnes Köpüklü Şaraplar & Şampanyalar / Sparkling Wines & Champagnes Bianca 42 210 Doluca, Türkiye, Semillon, Sultaniye Meyvemsi, ferahlatıcı, dengeli ve aromatik Fruity, refreshing, balanced and aromatic Altınköpük

Detaylı

KÖPÜKLÜ araplarklü ŞKöpü

KÖPÜKLÜ araplarklü ŞKöpü KÖPÜKLÜ 198 HENKELL Dünyaca ünlü köpüklü şarap Henkell in hikâyesi, Adam Henkell in Bordeaux ve Burgonya ya şarap yapımını öğrenmeye gitmesiyle başlıyor. 1832 yılında ülkesine döndüğünde şarap üretime

Detaylı

A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, ( ), The Physiology of Taste

A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, ( ), The Physiology of Taste A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, (1755-1826), The Physiology of Taste Champagne & Sparkling Wines Şampanya & Köpüklü Şaraplar Mumm

Detaylı

PEYNİR TABAKLARI SALATALAR

PEYNİR TABAKLARI SALATALAR PEYNİR TABAKLARI Deluxe Peynir Tabağı / Deluxe Cheese Plate İthal peynirlerin Türk peynirleriyle eşsiz uyumu, Pastırma ve Marine edilmiş Dana eti (Parmesan, Gouda, Rokfor, Van Otlu, Ezine Keçi, Füme Peynir)

Detaylı

ODA SERVİSİ MENÜ YUMURTA(SUCUKLU VEYA PASTIRMALI)PATATES TAVA

ODA SERVİSİ MENÜ YUMURTA(SUCUKLU VEYA PASTIRMALI)PATATES TAVA MENÜ KAHVALTI TÜRK KAHVALTI TABAĞI Beyaz peynir, Taze kaşar, Tulum Peyniri, Zeytin, Tereyağ, Reçel, Bal, Dana jambon, Domates, Salatalık, Nutella, Mini Poğaça, Ekmek Çeşitleri, Taze sıkılmış portakal suyu,

Detaylı

MENÜ Pitahaya Mutfak Food & Wine Restaurant Türkbükü / BODRUM

MENÜ Pitahaya Mutfak Food & Wine Restaurant Türkbükü / BODRUM MENÜ BAŞLANGIÇLAR MİDYELİ LAHANA DOLMA (ADET) 10TL DENİZ BÖRÜLCELİ LEVREK MARİN SARMA (ADET) 15TL NAR EKġİLİ USKUMRU 17TL ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR 17TL USKUMRU SUCUK 18TL LAKERDA 25TL SOMON FÜME 25TL LABNELİ

Detaylı

Kendi Büyükbaş Hayvan Çiſtliğimiz

Kendi Büyükbaş Hayvan Çiſtliğimiz E T & M A N G A L Kendi Büyükbaş Hayvan Çiſtliğimiz Emr-et 'te etlerimiz, siz değerli misafirlerimize daha güvenli ve lezzetli sunulsunlar diye kendi büyükbaş çiſtliğimizde özenle üretilmektedirler. Emr-Et

Detaylı

w w w. l e v o m. c o m. t r

w w w. l e v o m. c o m. t r HAKKIMIZDA Katkısız, vegan, glutensiz, natürel ürün odaklı olarak üretimine başladığımız Levom un lezzeti doğallığından gelir. Ürünlerimizin hammaddesi; Ordu nun fındığından, Malatya nın kayısısından,

Detaylı

Yeryüzünün en uygar içkisi

Yeryüzünün en uygar içkisi Şarap Listesi Yeryüzünün en uygar içkisi 20. yüzyılın büyük yazarlarından Ernest Hemingway, unutulmaz Öğleden Sonra Ölüm eserinde şarabı bu kelimelerle tanımlıyor. Şarap, sadece en uygar içki olmakla

Detaylı

Yeryüzünün en uygar içkisi

Yeryüzünün en uygar içkisi Şarap Listesi Yeryüzünün en uygar içkisi 20. yüzyılın büyük yazarlarından Ernest Hemingway, unutulmaz Öğleden Sonra Ölüm eserinde şarabı bu kelimelerle tanımlıyor. Şarap, sadece en uygar içki olmakla da

Detaylı

İçerik. Türkiye & Kuzey Kıbrıs Beyaz Şarapları 4. Türkiye & Kuzey Kıbrıs Pembe Şarapları 5. Burgonya & Beaujolais & Bölgesel Fransız Kırmızı Şarapları

İçerik. Türkiye & Kuzey Kıbrıs Beyaz Şarapları 4. Türkiye & Kuzey Kıbrıs Pembe Şarapları 5. Burgonya & Beaujolais & Bölgesel Fransız Kırmızı Şarapları Şarap seçimimizdeki gelişim devam etmekte ve şu anda da şarap dünyası genelinde, şarap yapımı ustalığında etkileyici ilerlemeyi yansıtmaktadır. Çokça, Avrupa nın geleneksel bölgelerinden seçimimizi yaparken,

Detaylı

www.havrano.com 0 212 210 4595-0 505 147 1919 NATÜREL SIZMA ZEYTİNYAĞI Havran ın Edremit Körfezi ne bakan yamaçlarından, özenle toplanan zeytinlerden eşsiz ve enfes Havrano natürel sızma zeytinyağı üretildi.

Detaylı

FRANCHISE TANITIM KATALOĞU

FRANCHISE TANITIM KATALOĞU FRANCHISE TANITIM KATALOĞU Asırlık Hikayemiz 1927 yılından beri 3 nesildir tecrübe ve güven ile Bursa da 5 şubeyle hizmet vermeye devam eden markamız Ayanoğlu, Türkiye nin birçok şehrinden özenle seçtiğimiz

Detaylı

Kadıköy m m m m m m m m ...

Kadıköy m m m m m m m m ... Kadıköy mmmmmmm... Combo Platter Günün Çorbası Nachos Tavuklu Nachos Etli Quesadillas Tavuklu Quesadillas Etli Soğan Halkası Mozzarella Sticks Çıtır Hot Balls 6 adet Jalapeno Poppers 6 adet Combo Platter

Detaylı

PEYNİR TABAKLARI SALATALAR

PEYNİR TABAKLARI SALATALAR PEYNİR TABAKLARI Deluxe Peynir Tabağı / Deluxe Cheese Plate İthal peynirlerin Türk peynirleriyle eşsiz uyumu, Pastırma ve Marine edilmiş Dana eti (Parmesan, Gouda, Rokfor, Van Otlu, Ezine Keçi, Füme Peynir)

Detaylı

BEYAZ / WHITE TÜRKİYE / TURKEY

BEYAZ / WHITE TÜRKİYE / TURKEY BEYAZ / WHITE TÜRKİYE / TURKEY Kavaklıdere, Cotes d Avanos Narince-Chardonnay 285 Olgun, beyaz etli meyveler ve vanilya notlarıyla burunda zengin ve kompleks şarap. Dengeli, zarif, yağlı, gövdeli, zengin

Detaylı

Bilgilendirme Rehberi

Bilgilendirme Rehberi WSET 1. Seviye Şarap Yeterlik Programı wsetglobal.com Bilgilendirme Rehberi Bilgilendirme Rehberi WSET 1. Seviye Şarap Yeterlik Programı wsetglobal.com Wine & Spirit Education Trust 39 45 Bermondsey Street,

Detaylı

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME Diyetiniz günlük enerji gereksiniminize

Detaylı

Şarap Listesi un Portugieser QbA * Herxheimer Kobnert

Şarap Listesi un Portugieser QbA * Herxheimer Kobnert SEK Kirmizi Şarap 1. 2010 un Portugieser QbA * 0,75 l RW 0001 Alkol: 12,0% Asetik Asit: 4,5 g/l Artık Şeker: 5,7g/l 2. 2010 un Dornfelder QbA * 1,0 l RWL 001 0,75 l RW 0002 Asetik Asit: 5,1 g/l Artık Şeker:

Detaylı

25/06/2016 Cumartesi

25/06/2016 Cumartesi 23/06/2016 Perşembe İstanbul-Toulouse uçuşu 13.40 varış. Rocamadour'a doğru yola çıkıyoruz. Rocamadour hristiyanların haç için gittikleri ve falezler üzerine kurulmuş evlerden oluşan bir kasabadır. Geçmişi

Detaylı

Set Menü Seçeneklerimiz

Set Menü Seçeneklerimiz Set Menü Seçeneklerimiz MENÜ # 1 İthal Peynir ve Şarküteri Tabağı Brie, Parmesan, Blue Cheese, Gouda Füme Antrikot, Roast beef, Füme Dil Körpe Ispanak Salatası Buğday, hurma, kiraz domates ve nar Jumbo

Detaylı

INDIAN BOSPHORUS Restaurant & Bar

INDIAN BOSPHORUS Restaurant & Bar INDIAN BOSPHORUS Restaurant & Bar WINE LIST YERLİ KIRMIZI ŞARAPLAR LOCAL RED WINES ARTI, Cabernet Sauvignon, Merlot 50 200 Pamukkale Canlı yakut tonlarında, kiremitsi röfleler de seziliyor. Burunda siyah

Detaylı

sıcak içecekler Demleme çay... 4,50 TÜRK KAHVESİ... 6,50 ESPRESSO... 7,00 (single, double)

sıcak içecekler Demleme çay... 4,50 TÜRK KAHVESİ... 6,50 ESPRESSO... 7,00 (single, double) sıcak içecekler Demleme çay... 4,50 TÜRK KAHVESİ... 6,50 (klasik, damla sakızlı) ESPRESSO... 7,00 (single, double) amerıcano... 7,50 macchıatto... 7,50 filtre kahve... 7,50 nescafe... 7,50 decaf... 7,50

Detaylı

ASMADAN YEMEK MENÜSÜ

ASMADAN YEMEK MENÜSÜ ASMADAN YEMEK MENÜSÜ İYİ YEMEK, İYİ ŞARAP, İYİ ZAMAN Dünyanın en büyülü topraklarının üzerindeyiz... Tarihin ve doğanın bu kadar cömert davrandığı bir yerde, mutfağa girdiğimizde bunun bilincini ve sorumluluğunu

Detaylı

Günün Çorbası Nachos Tavuklu Nachos Etli Quesadillas Tavuklu Quesadillas Etli Soğan Halkası Mozzarella Sticks Çıtır Hot Balls. Jalapeno Poppers 6 adet

Günün Çorbası Nachos Tavuklu Nachos Etli Quesadillas Tavuklu Quesadillas Etli Soğan Halkası Mozzarella Sticks Çıtır Hot Balls. Jalapeno Poppers 6 adet mmmmmmm... Combo Platter Günün Çorbası Nachos Tavuklu Nachos Etli Quesadillas Tavuklu Quesadillas Etli Soğan Halkası Mozzarella Sticks Çıtır Hot Balls 6 adet Jalapeno Poppers 6 adet Combo Platter Çıtır

Detaylı

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz.

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Festivalin Amacı Gaziantep, yeryüzünde, derin tarihi, çok sesli, çok renkli

Detaylı

BEYAZ ŞARAPLAR/WHITE VINES Kadeh Şişe. Vinkara, Quattro, Narince Chardonnay-Sauvingnon 18 TL 70 TL

BEYAZ ŞARAPLAR/WHITE VINES Kadeh Şişe. Vinkara, Quattro, Narince Chardonnay-Sauvingnon 18 TL 70 TL BEYAZ ŞARAPLAR/WHITE VINES Kadeh Şişe Vinkara, Quattro, Narince Chardonnay-Sauvingnon 18 TL 70 TL Meyveli, güçlü asitli, rahat içimli, yemek öncesi ve yemeklerde içilebilecek zengin bir beyaz sek şarap.

Detaylı

Sağlıklı, lezzetli, pratik

Sağlıklı, lezzetli, pratik Daldır ve karıştır Kalem çayınızı ambalajından çıkartıp, TEASTİR logosundan tutarak bir bardak kaynamış suya daldırıp, 1-2 dakika kaşığa gerek duymadan, dilerseniz şeker ekleyerek karıştırın. Özel dizayn

Detaylı

KURUTULMUŞ MEYVELER KATALOĞU

KURUTULMUŞ MEYVELER KATALOĞU KURUCUM GIDA Adres: Gül Sanayi Sitesi J ADA 3. BLOK NO:3 ISPARTA Telefon: 02462330790 Web Adresi: www.kurucum.com E-mail: bilgi@kurucum.com KURUCUM GIDANIN KURULUŞU Kurucum markasını kurma fikri ilk olarak

Detaylı

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 05 Nisan 2018 / 3 Gece 4 Gün

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 05 Nisan 2018 / 3 Gece 4 Gün SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 05 Nisan 2018 / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı, verimli

Detaylı

KURUTULMUŞ ÜRÜNLER KATALOĞU

KURUTULMUŞ ÜRÜNLER KATALOĞU KURUTULMUŞ ÜRÜNLER KATALOĞU KURUCUM GIDA Adres: Gül Sanayi Sitesi J ADA 3. BLOK NO:3 ISPARTA Telefon: 02462330790 Web Adresi: www.kurucum.com E-mail: bilgi@kurucum.com KURUTULMUŞ ÜRÜNLER KATALOĞU KURUCUM

Detaylı

14.02.2013 ET VE ET ÜRÜNLERĠ TEBLĠĞĠ UYGULAMA TALĠMATI

14.02.2013 ET VE ET ÜRÜNLERĠ TEBLĠĞĠ UYGULAMA TALĠMATI 14.02.2013 ET VE ET ÜRÜNLERĠ TEBLĠĞĠ UYGULAMA TALĠMATI Tür karışımları MADDE 1- (1) Kanatlı etleri ve kırmızı etlerin karışımından çiğ et, kıyma ve hazırlanmış et karışımları ile et ürünleri üretilemeyecektir.

Detaylı

SAĞLIKLI RENKLENİN SUNUM ÖZETİ

SAĞLIKLI RENKLENİN SUNUM ÖZETİ SAĞLIKLI RENKLENİN SAĞLIKLI RENKLENİN SUNUM ÖZETİ Carl Rehnborg ve NUTRILITE /NUTRIWAY Öyküsü Sağlıklı Beslenmenin Zorlukları Beslenmenizi renklendirin Sağlıklı Beslenme. Sağlıklı Yaşam. Müşterilerle Sağlık

Detaylı

KURBAN BAYRAMINDA FRANSIZ ŞATOLARI Ağustos 2018 / 3 Gece 4 Gün

KURBAN BAYRAMINDA FRANSIZ ŞATOLARI Ağustos 2018 / 3 Gece 4 Gün KURBAN BAYRAMINDA FRANSIZ ŞATOLARI 22-25 Ağustos 2018 / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı, verimli

Detaylı

Özgeçmiş. Çalıştığı Kurum/Kurumlar ve Yıl Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü (2007-Devam) Dr. Araş. Gör.

Özgeçmiş. Çalıştığı Kurum/Kurumlar ve Yıl Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü (2007-Devam) Dr. Araş. Gör. Özgeçmiş Adı Soyadı : Hande TAHMAZ Ünvanı : Dr. Doğum Yeri : Ankara Doğum Tarihi : 28.09.1982 Yabancı Dili : İngilizce (İleri seviye) İş Adresi : Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü

Detaylı

ARAP, CAM. Vural Yiğit

ARAP, CAM. Vural Yiğit ARAP, CAM VE R Vural Yiğit Şarap Nedir? Şarap, üzüm ve bazı meyve sularının fermente edilmesi ile elde edilen alkollü bir içecektir. Tarih boyunca tüketilen en eski içecektir. Şarap içerisinde %87 oranında

Detaylı

41.00 48.00 Yukarıda belirtilen fiyatlar Türk Lira sıdır ve KDV dahildir. Oda başına 10.00 TL servis bedeli oda hesabınıza eklenecektir. Yiyecek ve İçecek haricindeki talepleriniz için hesabınıza 10.00

Detaylı

SUR BALIK RESTAURANT SARAYBURNU

SUR BALIK RESTAURANT SARAYBURNU SUR BALIK RESTAURANT SARAYBURNU SALATALAR/SALADS Roka Salata / Rocket Salad... Yeşil Salata / Green Salad... Göbek Salata / Iceberg Salad... Karidesli Salata / Salad with Shrimps... Domates Söğüş Salata

Detaylı

20,00 TL + kdv. 30,00 TL + kdv. 120,00 TL + kdv. 100 ml TADIM NUMUNESİ. 500 ml KOYU CAM ŞİŞE 5 LT TENEKE

20,00 TL + kdv. 30,00 TL + kdv. 120,00 TL + kdv. 100 ml TADIM NUMUNESİ. 500 ml KOYU CAM ŞİŞE 5 LT TENEKE 100 ml TADIM NUMUNESİ 20,00 TL + kdv 500 ml KOYU CAM ŞİŞE 30,00 TL + kdv 5 LT TENEKE 120,00 TL + kdv ÜRÜN KODU: 13100 ÜRÜN KODU: 13500 KOLİ İÇİ ADEDİ: 12 ÜRÜN KODU: 13005 KOLİ İÇİ ADEDİ: 4 NATÜREL SIZMA

Detaylı

2015 2016 ÜRÜN KATALOĞU

2015 2016 ÜRÜN KATALOĞU 2015 2016 ÜRÜN KATALOĞU DE01TR01TFC Turkish Food Çivril Gıda San. Tic. Ltd. Şti. Adres: Keriman Kamer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 20600 Çivril Denizli Türkiye 20600 İnternet Sitesi: www.turkishfoodcivril.com

Detaylı

YERLİ KIRMIZI ŞARAPLAR / LOCAL RED VINES

YERLİ KIRMIZI ŞARAPLAR / LOCAL RED VINES Wines YERLİ KIRMIZI ŞARAPLAR / LOCAL RED VINES Pendore Syrah Kavaklıdere 320 Olgun siyah meyveler, siyah zeytin ve baharatlar ile zengin, yoğun, olgun tanenleriyle derin, dolgun ve uzun, 8 ay meşe fıçıda

Detaylı

M OJITO (Çilek, Elma seçenekleri ile...)...t Rom, taze nane, esmer şeker, lime limon, lime limon aroması, soda

M OJITO (Çilek, Elma seçenekleri ile...)...t Rom, taze nane, esmer şeker, lime limon, lime limon aroması, soda ALKOLLÜ SOĞUK KAHVELER ICED LATTE A L C O H O L IC (Baileys,Malibu,Kahlua seçenekleri ile). t 30.00 ALKOLLÜ SICAK KAHVELER IRISH C O F F E E (EspressoJameson whısky,şeker,krema)... t 30.00 BAILEYS C O

Detaylı

www.sutsesut.com Sütse faaliyete başladığı günden bugüne ürünlerinin güvenle tüketilecek yüksek standartlarda olmasını hedeflemiştir. Kaliteye olan hassasiyeti ile hareket ederek çözüm ortağı olarak büyümeyi

Detaylı

ULUDAĞ DOĞAL MADEN SUYU NUN TARİHÇESİ

ULUDAĞ DOĞAL MADEN SUYU NUN TARİHÇESİ ULUDAĞ DOĞAL MADEN SUYU NUN TARİHÇESİ 2.543 metrelik yüksekliğiyle y iyle Marmara Bölgesi nin B en yüksek y dağı olan Uludağ ın n ilk ismi Olympos tur. Bölgenin fethinden sonra Türkler T dağa Keşiş Dağı

Detaylı

Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik

Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik NAR GOURMET, ANADOLU NUN BİNLERCE YILLIK BİLGELİĞİYLE ÜRETİLEN, NESİLDEN NESİLE AKTARILAN BENZERSİZ TATLARIN PEŞİNDEKİ YOLCULUĞUNA YENİ YILDA DA DEVAM

Detaylı

Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali

Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali 5-8 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali, çeşitli etkinliklerle devam etti. Peynir sergisi ve peynir stantlarının kurulduğu festival

Detaylı

Tüm alkollü içkilerin en doğal olanlarından biri olarak tanımlanır.

Tüm alkollü içkilerin en doğal olanlarından biri olarak tanımlanır. 101 SORUDA ŞARAP SORU 1 - ŞARAP NEDİR? Taze üzüm suyundan fermantasyon (mayalanma) yöntemiyle üretilen içkiye şarap ismi verilir. Tüm alkollü içkilerin en doğal olanlarından biri olarak tanımlanır. SORU

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

A2 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO:

A2 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO: A2 DÜZEYİ ADI SOYADI: PASAPORT NO: NOT OKUMA 1 KARADENİZ TURU Metin Bey: Merhaba! Görevli: Merhaba efendim, buyurun! Nasıl yardımcı.(1)? Metin Bey: Ben bu yaz ailem ile bir tura çıkmak istiyorum. Bana

Detaylı

MASAL DİYARINDA NOEL PAZARI COLMAR & STRASBOURG

MASAL DİYARINDA NOEL PAZARI COLMAR & STRASBOURG MASAL DİYARINDA NOEL PAZARI COLMAR & STRASBOURG 13 Aralık 2017 / 4 Gece 5 Gün Fransa, İsviçre ve Almanya sınırının orta bölgesinde kalan Alsas bölgesinin iki vazgeçilmez şehri Colmar ve Strasbourg. Noel

Detaylı

SOFRALIK VE ŞARAPLIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİ SOFRALIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİ

SOFRALIK VE ŞARAPLIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİ SOFRALIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİ SOFRALIK VE ŞARAPLIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİ SOFRALIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİ Kültürel Özellikleri Olgunlaşma : orta erken Budama : kısa Yöre : Ege, Marmara Tane Özellikleri Renk : yeşil-sarı Şekil : uzun eliptik Büyüklük

Detaylı

Saffet Emre Tonguç eşliğinde Ramazan Bayramında FRANSIZ ŞATOLARI VE PARİS 25 Haziran 2017 / 4 gece-5 gün

Saffet Emre Tonguç eşliğinde Ramazan Bayramında FRANSIZ ŞATOLARI VE PARİS 25 Haziran 2017 / 4 gece-5 gün Saffet Emre Tonguç eşliğinde Ramazan Bayramında FRANSIZ ŞATOLARI VE PARİS 25 Haziran 2017 / 4 gece-5 gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans

Detaylı

Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı

Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı Bebek beslenmesinde 0-3 yaş arası kritik bir dönemdir. Bu dönemde annelerin her konuda olduğu gibi beslenme konusunda bebekleri için mümkün olan en 1 / 7 iyi

Detaylı

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 06 Nisan 2017 / 3 Gece 4 Gün

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 06 Nisan 2017 / 3 Gece 4 Gün SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 06 Nisan 2017 / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı, verimli

Detaylı

10 Eylül - 30 Eylül 2015 tarihleri arasında geçerlidir. Bayramınız Kutlu Olsun... KURBAN BAYRAMI ÖZEL

10 Eylül - 30 Eylül 2015 tarihleri arasında geçerlidir. Bayramınız Kutlu Olsun... KURBAN BAYRAMI ÖZEL 10 Eylül - 30 Eylül 2015 tarihleri arasında geçerlidir. Bayramınız Kutlu Olsun... KURBAN BAYRAMI ÖZEL Bakliyat ve Baharatlar Derin Osmancık Pirinç > 25 kg Derin Futbol Yerli Kırmızı Mercimek > 25 kg Derin

Detaylı

YERLI SARAPLAR / LOCAL WINES

YERLI SARAPLAR / LOCAL WINES YERLI SARAPLAR / LOCAL WINES BEYAZ SARAPLAR / WHITE WINES Saroz - Füme Blanc Saroz - Chardonnay Saroz - Sauvignon Blanc Karma Doluca Denizli, Tokat - Chardonnay, Narince G Gülor Trakya (Thrace) - Sauvignon

Detaylı

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΤΑ (7) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΤΑ (7) ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟ: B ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

Detaylı

FAVORİ ÇITIRLAR COMBO ÇITIRLAR ISPANAKLI EV BÖREĞİ. Chicken Fingers / 16,00 Dilimlenmiş, panelenmiş tavuk bonfile, sweet chili sos ile...

FAVORİ ÇITIRLAR COMBO ÇITIRLAR ISPANAKLI EV BÖREĞİ. Chicken Fingers / 16,00 Dilimlenmiş, panelenmiş tavuk bonfile, sweet chili sos ile... Burada Hayat Var FAVORİ ÇITIRLAR Chicken Fingers / 16,00 Dilimlenmiş, panelenmiş tavuk bonfile, sweet chili sos ile... Sosis Tava / 12,00 Patates kızartması ile servis edilmektedir. Soğan Halkası / 9,00

Detaylı

A tavola non si invecchia*

A tavola non si invecchia* Akdeniz yemek kültürlerinden etkilenen İtalyan mutfağı 02.08.2016 A tavola non si invecchia* * İnsan yemek masasında yaşlanmaz İtalyan Atasözü Akdeniz Sofrasi TÜRK SOFRA KÜLTÜRÜ YOLUYLA AKDENİZ BAŞLANGIÇLARININ

Detaylı

kırmızı şaraplar; Hafif beyaz şaraplar Zarif ve kokulu şaraplar

kırmızı şaraplar; Hafif beyaz şaraplar Zarif ve kokulu şaraplar Şarap ve Yemek Evet; hangi yemeğe hangi şarap uyar? Bu soruyu cevaplamadan önce şarabın aperitif yada single olarak da içilebileceğini belirtelim. Hafif içimli (yumuşak) beyaz şaraplar, sek yada dömisek

Detaylı

ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.

ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Altıntepe Mahallesi Bahar Sokağı No:12 Maltepe / İSTANBUL 0532 158 73 22 www.sefinmutfagi.com.tr HAKKIMIZDA Gerçek tatlar korumamız altında,

Detaylı

MEHMET ÖMÜR TÜRK ŞARAPÇILIĞI 2016 RAPORU

MEHMET ÖMÜR TÜRK ŞARAPÇILIĞI 2016 RAPORU MEHMET ÖMÜR TÜRK ŞARAPÇILIĞI 2016 RAPORU MEHMET ÖMÜR TÜRK ŞARAPÇILIĞI 2016 RAPORU TÜRK ŞARAPÇILIĞI 2016 RAPORU MEHMET ÖMÜR TÜRK ŞARAPÇILIĞI MEHMET ÖMÜR 2016 RAPORU İ Ç İ N D E K İ L E R ÖNSÖZ GİRİŞ TÜRKİYE

Detaylı

DiYABET VE BESLENME N M.-

DiYABET VE BESLENME N M.- DiYABET VE BESLENME Diyabet tedavisinin amacı;kan şekeri kontrolünü sağlayarak diyabetin seyrinde gelişebilecek bozuklukları (komplikasyonları) önlemek veya geciktirmek; böylece yaşam kalitenizi yükseltmektir.

Detaylı

A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, ( ), The Physiology of Taste

A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, ( ), The Physiology of Taste A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, (1755-1826), The Physiology of Taste Kadeh Servisi 15cl Served by Glass 15cl Beyaz Şaraplar White

Detaylı

A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, ( ), The Physiology of Taste

A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, ( ), The Physiology of Taste A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, (1755-1826), The Physiology of Taste Kadeh Servisi 15cl Served by Glass 15cl Beyaz Şaraplar White

Detaylı

Yeryüzünün en uygar içkisi

Yeryüzünün en uygar içkisi Şarap Listesi Yeryüzünün en uygar içkisi 20. yüzyılın büyük yazarlarından Ernest Hemingway, unutulmaz Öğleden Sonra Ölüm eserinde şarabı bu kelimelerle tanımlıyor. Şarap, sadece en uygar içki olmakla

Detaylı

Paket 2 Kapadokya Suhan Otel 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama Türk Gecesi Eğlencesi

Paket 2 Kapadokya Suhan Otel 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama Türk Gecesi Eğlencesi SUHAN OTEL KONAKLAMALI PAKETLER Fiyatlar KİŞİ BAŞIDIR Paket 1 Havalimanı Otel Havalimanı Transferleri Paket 2 Türk Gecesi Eğlencesi Paket 3 Kapadokya Bölge Turu (Öğle Yemeği Dahil İçecek Extra) Paket 4

Detaylı

LOVE EAT SUNUM E-RESTAURANT KETTE START HERE. Contact Us Taner Çolak tr.linkedin.com/in/tanercolak/

LOVE EAT SUNUM E-RESTAURANT KETTE START HERE. Contact Us Taner Çolak tr.linkedin.com/in/tanercolak/ LOVE EAT E-RESTAURANT KETTE START HERE SUNUM Taner Çolak / İÇERİK İş Fikri 1 Misyon. 2 Vizyon.. 2 Nedir. 3 Konsept.. 4 Ürün Hizmet Tanıtım. 5 Ülke Profili 6 Yer Şeçimi. 7 Paket Servis Şehir Bilgi... 8

Detaylı

İtalyan Lezzetlerinin Peşinde: Murat Yankı ile Piemonte Gurme Gezisi Ekim 2018

İtalyan Lezzetlerinin Peşinde: Murat Yankı ile Piemonte Gurme Gezisi Ekim 2018 İtalyan Lezzetlerinin Peşinde: Murat Yankı ile Piemonte Gurme Gezisi 27-30 Ekim 2018 Slow Food un kurucusu Carlo Petrini nin Ne yersek oyuz felsefesiyle yarattığı markası Eataly işbirliği ve Murat Yankı

Detaylı

Zengin Açık Büfe Çeşitleri 17.50

Zengin Açık Büfe Çeşitleri 17.50 Zengin Açık Büfe Çeşitleri 17.50 Kahvaltı Tabağı 15.00 Tam yağlı beyaz peynir, kaşar peyniri siyah ve yeşil zeytin, oltu peynir, dana jambon, tavuk jambon, macar salam, domates, salatalık, vişne reçeli,

Detaylı

DİVAN Marketlerde de satılıyor

DİVAN Marketlerde de satılıyor Her ne kadar kurabiye yemek, Susam Sokağı'nın boğazına düşkün karakteri Kurabiye Canavarı'na yasaklanmış olsa da, biz bu hafta en iyiler sayfasına kurabiyeyi konuk ediyoruz. Elbette her şeyin fazlası zarar,

Detaylı

KURUMSAL. Misyonumuz. Vizyonumuz

KURUMSAL. Misyonumuz. Vizyonumuz 1 2 3 HAKKIMIZDA 4 KURUMSAL Misyonumuz Sağlıklı çalışma koşullarında, kalitesine güvenilen malzemeleri, bilinçli ve kusursuz işçilik ile işleyerek, sağlıklı ve lezzetli beslenme ilkesi ile sürekli müşteri

Detaylı

SOĞUK. Serinleme zamanı.

SOĞUK. Serinleme zamanı. PIZZA HUT EFSANESİ 1958 yılı Pizza Hut için doğum yılı olarak tarihe geçti. ABD Kansas ta iki kolej öğrencisi aile dostlarının tavsiyesiyle pizza işine girmeye karar verdi. Annelerinden 600 dolar alarak

Detaylı

TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. ŞARAP SEKTÖR ARAŞTIRMASI SA-05-04-15 Mustafa TOSUN Kd.Uzman ARAŞTIRMA MÜDÜRLÜĞÜ Haziran 2005 ANKARA İÇİNDEKİLER Sayfa No: GİRİŞ... 1 1. SEKTÖRÜN ve ÜRÜNÜN TANIMI... 3 2. SEKTÖRÜN

Detaylı

KURUTULMUŞ SEBZELER KATALOĞU

KURUTULMUŞ SEBZELER KATALOĞU KURUCUM GIDA Adres: Gül Sanayi Sitesi J ADA 3. BLOK NO:3 ISPARTA Telefon: 02462330790 Web Adresi: www.kurucum.com E-mail: bilgi@kurucum.com KURUCUM GIDANIN KURULUŞU Kurucum markasını kurma fikri ilk olarak

Detaylı

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... Mükemmellik üzerine kurulu yeni bir kavramla

Detaylı

ÖNEMLE DUYRULU BÖLGE DEN EN ÖNEMLİ BİLGİLER

ÖNEMLE DUYRULU BÖLGE DEN EN ÖNEMLİ BİLGİLER ÖNEMLE DUYRULU ŞİRKET SORUMLUMUZ CEO SAYIN ŞENAY CAPLIK BİRSAT BÖLGEYE GİDEREK OTELLERİMİZİ ENGİN TECRÜBELERİNE DAYANARAK VE SPORCULARIMIZIN HEM RAHATINDAN ÖDÜN VERMEDEN TEK TEK OTELLERİ İNCELEMİŞ OLUP

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 31.01.2018 Ekrem DEMİRTAŞ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeytin Dalı Harekatı 20 Ocak ta Başladı Harekatın adı bile çok şey anlatıyor Sonuna kadar haklıyız

Detaylı

Sağlık deposu meyveler

Sağlık deposu meyveler Yaz Mevsiminde Sağlığın Anahtarı: Yaz Meyveleri Meyveler, sağlık için ne kadar önemli olduğunun bilinmesine rağmen; pek çok kişi tarafından yeterli miktarlarda tüketilemiyor. Yaz ayları ise meyve çeşitliliği

Detaylı

SAĞLIK KULÜBÜ. Pacific Wellness & Spa her gün saat 07:30-22:00 arası özel egzersiz hocaları ile hizmet vermektedir.

SAĞLIK KULÜBÜ. Pacific Wellness & Spa her gün saat 07:30-22:00 arası özel egzersiz hocaları ile hizmet vermektedir. LOKASYON Dünyanın en büyük otel zincirlerinden Inter Continental Hotels Group un bir üyesi olan Crowne Plaza Istanbul-Old City, tarihi yarımadanın merkezinde lüks hizmet veren 5 yıldızlı bir oteldir. Crowne

Detaylı

Başlangıçlar. Keçi peynirli ve kavun soslu dana pastırma...32 t

Başlangıçlar. Keçi peynirli ve kavun soslu dana pastırma...32 t Başlangıçlar Keçi peynirli ve kavun soslu dana pastırma...32 t Kırmızı pancarlı somon tartar...70 t Somon, kırmızı pancar, portakal, greyfurt, kapari, salatalık, taze fesleğen, kayısılı hardal sos ile

Detaylı

ZEYTİNYAĞI NASIL YAPILIR?

ZEYTİNYAĞI NASIL YAPILIR? 01.01.2018 ZEYTİNYAĞI HAKKINDA HER ŞEY "Zeytinyağı", zeytin ağaçlarının meyvesinden elde edilen yağa verdiğimiz isimdir. İnsanlar binlerce yıldır zeytinyağını tüketiyorlar, şimdi kanıtlanmış sağlık yararları

Detaylı

İznikli Zeytin ve Zeytinyağı

İznikli Zeytin ve Zeytinyağı İznikli Zeytin ve Zeytinyağı Zeytinin yolculuğu Bahar ve yaz aylarında çiçeklerle süslenen zeytin ağaçlarımız bakım ve budama döneminden sonra kasım ayında hasat ile yolculuğuna başlar; Gün ağardıktan

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Beslenme; insanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin vücuda alınıp kullanılabilmesidir.

Detaylı

LOIRE VADİSİ ŞATOLARI & PARİS 25 Haziran 2017 / 4 Gece 5 Gün

LOIRE VADİSİ ŞATOLARI & PARİS 25 Haziran 2017 / 4 Gece 5 Gün Şeker Bayramında Saffet Emre Tonguç eşliğinde LOIRE VADİSİ ŞATOLARI & PARİS 25 Haziran 2017 / 4 Gece 5 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans

Detaylı