LUCA Sabit Kıymet İşlemleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "LUCA Sabit Kıymet İşlemleri"

Transkript

1 PAKET PROGRAMLAR I WEB TABANLI MUHASEBE SİSTEMİ LUCA Sabit Kıymet İşlemleri Yrd.Doç.Dr.Murat ACET

2 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ İşletmelerin Sabit Kıymet Giriş/Çıkışı Sabit Kıymet Listesi Sabit Kıymetlerin Amortisman İşlemlerinin yapıldığı yerdir. MUHASEBE SABİT KIYMET İŞLEMLERİ- Sabit Kıymet Girişi İşletmeler Maddi ve Mali Duran Varlıkların ve Özel Tükenmeye Tabi Varlık Alışlarında kullanılan yerdir. Bu Bölümde Hem Sabit Kıymet alışları hem Sabit Kıymet Satışları yapılır. Ayrıca alınan ve satılan Sabit Kıymetlerin Fiş işlemleri de bu bölümde yapılabilmektedir.

3 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ MUHASEBE SABİT KIYMET İŞLEMLERİ- Sabit Kıymet Girişi

4 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ MUHASEBE SABİT KIYMET İŞLEMLERİ- Sabit Kıymet Girişi

5 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ-1 Sabit kıymet kodu satırına, sabit kıymet listesinde yer almayan istediğiniz bir kod verebilirsiniz. Açıklama satırına sabit kıymetin markasını yazabilirsiniz. Özel Kod bölümünde, yapmış olduğunuz tanımlamalara göre farklı listeler halinde sabit kıymet raporlarınızı alabilirsiniz. Alış Tarihi cari yılda ise alış fişini oluşturmak istiyorsanız Alış Fişi Oluştur butonuna basmanız gerekmektedir. Alt + 3 tuşlarına basarak hesap planını ekrana alabilir ve kapatabilirsiniz. Alış Kurum hanesine hesap planında yer alan satıcı hesabını yazabilirsiniz. Fiş oluşturabilmek için mutlaka ilgili alanlarda hesap kodlarının yazılması gerekmektedir.

6 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ-2 Fatura numarası hanesine rakam dışında karakter girişi yapmayınız. Enflasyon Düzeltme Farkı satırına, sabit kıymeti kaydettikten sonra ekranın üst tarafında yer alan enflasyon düzeltmesi sayfasındaki bilgiler doldurulup düzeltme fişi kaydedildikten sonra ilgili hesap kodu(698) yazılır. Diğer Maliyet bölümüne yazmış olduğunuz rakam, maliyet bedeline eklenecektir.(nakliye vs.) ÖTV Tutar bölümüne yazmış olduğunuz rakam, Gider / Maliyet unsuruna göre Aktife Giriş Değerini etkileyecektir. Gider olarak ÖTV girildiğinde Aktife Giriş değerinden düşülüp amortisman matrahı ona göre şekillenecektir.

7 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ-3 Borcun Kullanıldığı Tarih Ve Borcun Kapatıldığı Tarih bilgilerine göre enflasyon muhasebesi ROFM(Reel Olmayan Finansman Maliyeti)ayrıştırması yapılır. Sabit Kıymetlerinizi 2 farklı şekilde amortisman hesabına tabi tutabilirsiniz. Bunlar: Normal (N) ve Hızlandırılmış (H) dır. Sabit kıymet kartında alışla ilgili gerekli alanlar doldurulduktan sonra Kaydet butonuna basıldığında, sistem otomatik olarak sabit kıymetin alınma yılına göre devreden amortismanı, hesaplanan devreden amortisman satırına getirecektir. Farklı bir devreden amortisman rakamı girmek isterseniz Devreden Amortisman hanesine istediğiniz rakamı yazabilirsiniz

8 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ-4 Amortisman Yılını yazarak amortisman oranını belirleyebileceğiniz gibi Yıl yazısına basarak da açılan tabloda çeşitli amortisman oranlarını kullanabilirsiniz. Amortisman Yöntemi kutusunda amortisman fişinin oluşturulacağı dönemi işaretlemeniz gerekmektedir. Yanlış dönemi seçtiyseniz amortisman hesaplama menüsünde bu sabit kıymeti göremeyebilirsiniz. Dönem Cari Amortismanı Sıfırla butonu, sabit kıymetin amortisman fişini sildikten sonra kartın içinde de dönem cari amortisman rakamını silmek için gereklidir. Amortisman fişini sildikten sonra kartta da sıfırlamak için bu kutuyu işaretleyerek kartı yeniden kaydetmeniz gerekir. Bu işlemi, kartların içine girmeden de DÖNEM CARİ AMORTİSMANI SIFIRLAMA menüsünden de yapabilirsiniz.

9

10

11 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ-Sabit Kıymet SATIŞ İşlemleri Sabit Kıymet Satışı yapılacaksa öncelikle amortisman ayrılması gerekiyorsa amortisman fişinin oluşturulması gerekmektedir. Satış işlemi yapıldıktan sonra sabit kıymete amortisman ayrılmaz. Sabit kıymet kartında sabit kıymetin satışı yapılabilir. Sabit kıymetin hem satış bilgileri oluşturulur hem de satışla ilgili; satış fişi ve kar / zarar fişi oluşturulabilir. Satıştan doğan kar / zarar rakamını sistem otomatik olarak getirmektedir. Satış fişi oluşturmak için Satış Kurumu, KDV Tutarı ve Satış Kar / zarar hesap kodlarının yandaki haneye yazılması ve Satış Fişi Oluştur butonuna basılması gerekmektedir.

12 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ-Sabit Kıymet Listesi-1 Başlangıç Kodu/Bitiş Kodu: Sabit kıymet listesinde sabit kıymetlerinize verdiğiniz kodlara göre sabit kıymetlerinizi listeleyebilirsiniz. Özel Kod 1,2,3,4: Sabit kıymet kartlarında özel kod girdiyseniz bu kodlara göre sabit kıymetlerinizi listeleyebilirsiniz. Başlangıç Alış Tarihi/Bitiş Alış Tarihi: Sabit kıymetlerin alış tarihlerine göre sabit kıymetlerinizi listeleyebilirsiniz. Başlangıç Satış Tarihi/Bitiş Satış Tarihi: Sabit kıymet satışı yaptıysanız satış tarih aralığı vererek sabit kıymetlerinizi listeleyebilirsiniz.

13 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ-Sabit Kıymet Listesi-2 Amortisman Tipi: Normal veya hızlandırılmış amortisman yöntemine göre sabit kıymetlerinizi listeleyebilirsiniz. Kıst: Kıstlı amortisman hesabı yapılanlar veya yapılmayanlar olarak sabit kıymetlerinizi listeleyebilirsiniz. Satılma Durumu: Sabit kıymetlerinizden satılanları veya satılmayanları rapor listeleyebilirsiniz Parametreleri belirledikten sonra Rapor butonuna basınız.

14 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ-Sabit Kıymet Listesi-3

15 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ-Sabit Kıymet Listesi-4

16 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ-Amortisman İşlemleri-1 Amortisman fişi oluşturmak için sabit kıymet işlemlerinden Amortisman Hesaplama menüsüne gelin. Sabit kıymet kartlarının içinde hangi amortisman yöntemini seçtiyseniz o dönemi seçip Listele tuşuna basın. İlgili sabit kıymetlerin listesi erkana gelecektir. Yanlış dönemi seçtiyseniz Amortisman Hesaplama menüsünde bu sabit kıymeti göremeyebilirsiniz. İsterseniz satıra çift tıklayarak tekrar amortisman kartının içine geçebilirsiniz. Amortisman fişi oluşturmak istediğiniz sabit kıymetinizi seçtikten sonra Hesapla butonuna basın.

17 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ-Amortisman İşlemleri-2 Fiş oluşturmadan önce hesap kodu ve tutarları görebilirsiniz. Fişi oluşturmak için Fişi Muhasebeye Kaydet butonuna basmanız gerekmektedir. Amortisman fişini, fiş listesinde görebilirsiniz. Fiş Tarihi, amortisman fişini oluşturduğunuz dönem / ayın en son günü olacaktır. Fiş listesinden bu fişi silerseniz bu işlem kartın içinde dönem cari amortismanı silmeyecektir. Ayrıca kartın içinde de amortisman rakamını silmek için Dönem Cari Amortismanı Sıfırla butonuna basmanız gerekmektedir veya kartların içine girmeden de dönem cari sıfırlama menüsünden bu işlemi yapabilirsiniz.

18 Amortisman Hesaplama-Normal Yöntem-1 Yayıncılık faaliyeti ile iştigal eden Çağın A. Ş. 10. Ağustos 2013 tarihinde TL bedel ile bir binek otosu satın almıştır. Bu otomobil için %20 nispetinde amortisman ayrılacaktır. Normal yöntemle amortisman ayrılmasına karar verilmişse Yıl Maliyet Bedeli Birikmiş Amortisma Amortismanı n Oranı Yıllık Amortisma n ,00 0 0, , , ,00 0, , , ,00 0, , , ,00 0, , , ,00 0, , ,00

19 Amortisman Hesaplama-Normal Yöntem-2 Amortismanın ilk yılında, kıymetin aktife girdiği ay tam sayılmak suretiyle, yıl sonuna kadar olan dönem için amortisman hesaplanmıştır. Yıllık Amortisman Tutarı = ,00 x 0,20 = ,00 Aylık Amortisman Tutarı = ,00 / 12 = 1.000,00 Kıymetin Aktife Girdiği Aydan Yıl Sonuna Kadar Olan Ay Sayısı = 5 İlk Yılın Amortismanı = 1.000,00 x 5 = 5.000,00 Amortismanın ilk yılında eksik ayrılan amortisman son yılın amortismanına eklenmiştir. İlk Yıl Eksik Ayrılan Amortisman= , ,00 = 7.000,00 Son Yılın Amortismanı = , ,00 = ,00

20 Amortisman Hesaplama-Azalan Bakiyeler-1 Azalan bakiyeler yöntemiyle amortisman ayrılmasına karar verilmişse Normal amortisman oranının 2 katı %50 yi geçmediğinden, kullanılacak amortisman oranı normal amortisman oranının iki katı olan %40 dır. Yıl Maliyet Birikmiş Amortisman Yıllık Bedeli Amortismanı Oranı Amortisman ,00 0 0, , , ,00 0, , , ,00 0, , , ,00 0, , , ,00 0, , ,00

21 Amortisman Hesaplama-Azalan Bakiyeler-2 Amortisman ayrılacak kıymet kıst amortisman tabi olduğundan, amortismanın ilk yılında, kıymetin aktife girdiği ay tam sayılmak suretiyle, yıl sonuna kadar olan dönem için amortisman hesaplanmıştır. Yıllık Amortisman Tutarı = ,00 x 0,40 = ,00 Aylık Amortisman Tutarı = ,00 / 12 = 2.000,00 Kıymetin Aktife Girdiği Aydan Yıl Sonuna Kadar Olan Ay Sayısı = 5 İlk Yılın Amortismanı = 2.000,00 x 5 = ,00 Azalan bakiyeler yöntemi ile amortisman ayrıldığından, amortismanın son yılına devreden bakiye değer son yılın amortismanı olarak dikkate alınacaktır. Son Yıla Devreden Bakiye Değer = , ,00 = ,00

22 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ-Amortisman Hesaplama-1 Sabit Kıymet Kartında belirlediğiniz amortisman yöntemi kutusundaki amortisman dönemini seçip Listele butonuna basınız. Eğer Listele butonuna bastığınızda sabit kıymetiniz gelmediyse sabit kıymet kartında, amortisman yönteminde yanlış dönemi seçmiş olabilirsiniz veya amortisman hesaplama yöntemi kutusunda seçtiğiniz döneme önceden amortisman fişi oluşturmuş olabilirsiniz

23 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ-Amortisman Hesaplama-2

24 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ-Amortisman Hesaplama-3 Amortisman hesaplama ekranında gelen Sabit Kıymet Kartlarını işaretleyiniz. Ekranın Üst tarafında bulunan Hepsi Butonundan yaralanarak bütün sabit kıymetlerinizi seçebilirsiniz. Gelen Ekranda İlgili Sabit Kıymete çift tıklanırsa kartın bilgilerine ulaşabilir.

25 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ-Amortisman Hesaplama-4 Seçim yapıldıktan sonra ekranın alt tarafında bulunan Hesapla butonuna basınız.

26 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ-Amortisman Hesaplama-5 Gelen Ekranda Sabit Kıymet Kartlarında belirlemiş olduğunuz Gider Hesap Kodları ve Dönem Cari Birikmiş Amortisman Hesap Kodları bu ekranda yer alır. Bu alanda oluşturulmuş fişler Sanal olarak oluşturulmaktadır. Burada oluşturulan fişin kontrolünü yaptıktan sonra FİŞİ MUHASEBEYE KAYDET butonuna basınız. Bu işlem gerçekleştikten sonra Fiş Listesinden fişi kontrol edebilirsiniz.

27 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ-Amortisman Hesaplama-6

28 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ- Sabit Kıymet Enflasyon Düzeltme İşlemleri-1 Sabit kıymetle ilgili cari dönemde enflasyon düzeltme kaydı oluşturulacaksa sabit kıymet kartında enflasyon düzeltmesi ile ilgili alanlara alt hesap kaydı açmak gerekir. Enflasyon düzeltme kaydı eğer cari yıl için yapılacaksa bu işlemler yapılmalıdır. Eğer sabit kıymetle ilgili cari yıldan daha önceki yıllarda enflasyon değerlemesinden kaynaklanan değer artışları varsa ilgili yılda sabit kıymet kartı girişinde alış bedeline dahil edilmelidir. MUHASEBE SABİT KIYMET İŞLEMLERİ- Sabit Kıymet Listesi

29 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ- Sabit Kıymet Enflasyon Düzeltme İşlemleri-2

30 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ- Sabit Kıymet Enflasyon Düzeltme İşlemleri-3 Alt hesaplar ilgili alanlara tanımlandıktan sonra sayfa tekrar kaydedilir. Üst kısımda yere alan Enflasyon Düzeltmesi butonuna basılır. Düzeltme dönemi seçilir.

31 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ- Sabit Kıymet Enflasyon Düzeltme İşlemleri-4

32 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ- Sabit Kıymet Enflasyon Düzeltme İşlemleri-5 Enflasyon Düzeltme hesabı alanına alt hesap girilir. Önceki Düzeltme Dönemini Düzenle butonuna basılarak daha önce düzeltme yapılmış olan yıl ve ay girilir. Düzeltme - Taşıma katsayısı oluşacaktır. Kaydet butonuna basılır.

33 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ- Sabit Kıymet Enflasyon Düzeltme İşlemleri-6

34 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ- Sabit Kıymet Enflasyon Düzeltme İşlemleri-7 Düzeltme Fişi butonuna basılır ve sistem, fiş listesinde enflasyon düzeltme fişi oluşturur. Sabit kıymet kartının içine girildiğinde enflasyon düzeltmesi ile ilgili rakamlar, oluşturulan fişlerden gelecektir.

35 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ- Sabit Kıymet Enflasyon Düzeltme İşlemleri-Örnek(1.kayıt) 5. Enflasyon Düzeltmesi 1. MDV Yeniden Değerleme Artışları 2. Birikmiş Amortismanlar 3. Birikmiş Amortismanlar 4. Amortisman ve Tükenme Payları

36 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ- Sabit Kıymet Enflasyon Düzeltme İşlemleri-Örnek(1.kayıt) 1. Yeni Düzeltme tıklandıktan sonra 2. Dönem girilir yılı için Enflasyon Düzeltme Katsayısı yayınlanmadığı için hesaplama yapılamayacaktır

37 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ- Dönem Cari Sıfırlama-1 Amortisman fişini sildiğinizde kartlarındaki Dönem Cari Amortisman rakamlarını da sıfırlamak için amortismanlarını hesaplattığınız sabit kıymetler için amortisman hesaplama yöntemlerine göre Dönem/Cari Sıfırlama menüsünde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. MUHASEBE SABİT KIYMET İŞLEMLERİ- Dönem/Cari Sıfırlama

38 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ- Dönem Cari Sıfırlama-2

39 SABİT KIYMET İŞLEMLERİ- Dönem Cari Sıfırlama-3 Gelen ekrandan Amortisman Yöntemi olarak Aylık, 3 Aylık, Yıllık ve Tümü (tüm dönemler) şeklinde seçeneklere göre oluşturmuş olduğunuz sabit kıymet amortisman tutarları listelenir. Listelenen sabit kıymetlerden ilgili döneme ilişkin amortismanını silmek istediğiniz sabit kıymeti seçip Sıfırla butonuna bastığınızda ilgili dönemde hesaplatmış olduğunuz sabit kıymetin Dönem/Cari Amortisman tutarını da sıfırlamış olursunuz. Amortisman hesaplama ekranına geldiğinizde de sıfırlanmış döneme tekrar amortisman hesaplatabilirsiniz. Bu işlemi, tek tek kartların içindeki Dönem Cari Sıfırla kutusunu işaretleyerek de gerçekleştirebilirsiniz.

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı 1. Muhasebe Hesap Tanımları Asistte muhasebe kullanımını kolaylaştırmak amacıyla, Servisler/Servis Çalıştır/Muhasebe bölümüne Muhasebe Hesap Tanımları servisi eklenmiştir.

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

LKS2. Sabit Kıymetler

LKS2. Sabit Kıymetler LKS2 Sabit Kıymetler LOGO Ocak 2007 içindekiler Sabit Kıymetler...3 Sabit Kıymet Kartları...3 Sabit Kıymet Bilgileri...4 Sabit Kıymet Kayıt Bilgileri...6 Amortisman ve Değerleme Tabloları...7 Başlangıç

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

LUCA Bilgisayarlı Muhasebe Programı. Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Mayıs- 2018

LUCA Bilgisayarlı Muhasebe Programı. Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Mayıs- 2018 LUCA Bilgisayarlı Muhasebe Programı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Mayıs- 2018 Stok Özel Kod Tanımlama Stoklu veri girişi işlemleri için özel stok kodları tanımlayabiliriz.

Detaylı

LUCA Hesap Planı ve Fiş İşlemleri

LUCA Hesap Planı ve Fiş İşlemleri PAKET PROGRAMLAR I WEB TABANLI MUHASEBE SİSTEMİ LUCA Hesap Planı ve Fiş İşlemleri Yrd.Doç.Dr.Murat ACET Hesap Planındaki bir hesabın geçtiği fişleri listeleme-1 Luca Hesap Planındaki bir hesabın geçtiği

Detaylı

Fiyat Farkı Faturası

Fiyat Farkı Faturası Fiyat Farkı Faturası Ürün Grubu [X] Redcode Enterprise [X] Redcode Standart [X] Entegre.NET Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu Uygulama 5.0.10 (Onaylı sürüm) Fiyat Farkı Faturası, kaydedilmiş

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı

1. Admin kullanıcı ile sisteme giriş yapınız. Ekranın sağ üstünde yer alan defter yaprakları ikonuna tıklayınız.

1. Admin kullanıcı ile sisteme giriş yapınız. Ekranın sağ üstünde yer alan defter yaprakları ikonuna tıklayınız. Luca Koza Ticari Paket ve Kurumsal Çözümler ürününe E-Fatura uygulaması çözümleri eklenmiştir. E-fatura uygulama çözümü 2 aşamada tamamlanmaktadır. 1. Luca Koza Ticari Paket ve Kurumsal Çözümler yazılımında

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

MEKAN TAKİP UYGULAMASI

MEKAN TAKİP UYGULAMASI Imona Technologies Ltd. www.imona.com ITU Ayazaga Kampusu, Teknokent ARI-3, No: B204-2, 34469, Maslak, Istanbul, Turkey Tel: +90 212 366 57 46 Fax: +90 212 366 5802 MEKAN TAKİP UYGULAMASI Sosyal Görüntü

Detaylı

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi Sistemi) Programında Müşteri Kira Bilgilerinin Tanımlanması, Muhasebe, Đşletme Defteri ve BBS Programında Entegre Kira Kaydı Oluşturması Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi

Detaylı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA SERİ NUMARASI TAKİBİ İŞLEMLERİ Bilnex Yazılım Programlarında bir ürün için tek bir stok kartı

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

GO Plus Sabit Kıymet LOGO Kasım 2014

GO Plus Sabit Kıymet LOGO Kasım 2014 GO Plus Sabit Kıymet LOGO Kasım 2014 İçindekiler Sabit Kıymet Hareketleri... 4 İşlemler... 5 Toplu Amortisman/Değerleme Hesaplamaları... 5 Enflasyon Muhasebesi Parametre Güncelleme... 6 Alternatif Enflasyon

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

LUCA PERSONEL İŞLEMLERİ MENÜSÜ

LUCA PERSONEL İŞLEMLERİ MENÜSÜ PAKET PROGRAMLAR I WEB TABANLI MUHASEBE SİSTEMİ LUCA PERSONEL İŞLEMLERİ MENÜSÜ Yrd.Doç.Dr.Murat ACET PERSONEL İŞLEMLERİ MENÜSÜ Personel İşlemleri menüsünden işletmede çalışan işçilerin İşe Giriş/Çıkış

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU

DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU 16 Mart 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Demirbaş DEMİRBAŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU Demirbaş-Muhasebe entegrasyonu, elimizdeki

Detaylı

ZİRVE MÜŞAVİR PAKETİ V.3.03 / ZİRVE FİNANSMAN PAKETİ V.1.5 YÜKLEMESİ (Ana Bilgisayar ve Terminal Bilgisayar İçin)

ZİRVE MÜŞAVİR PAKETİ V.3.03 / ZİRVE FİNANSMAN PAKETİ V.1.5 YÜKLEMESİ (Ana Bilgisayar ve Terminal Bilgisayar İçin) ZİRVE MÜŞAVİR PAKETİ V.3.03 / ZİRVE FİNANSMAN PAKETİ V.1.5 YÜKLEMESİ (Ana Bilgisayar ve Terminal Bilgisayar İçin) 1. Program CD nizi bilgisayara takın, 2. CD deki yükleme programı otomatik olarak çalışacak

Detaylı

LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI

LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI ÖĞR. GÖR. COŞKUN ALİYAZICIOĞLU EYLÜL 2017 - TRABZON SLAYT 3 Firma İçin Açılış Fişinin Düzenlenmesi

Detaylı

Bilgisayarlı Muhasebe Dersi Çalışma Notu. İşletme (I.ve II.Öğretim) (Yrd.Doç.Dr. Levent KOŞAN) LUCA PROJESİ

Bilgisayarlı Muhasebe Dersi Çalışma Notu. İşletme (I.ve II.Öğretim) (Yrd.Doç.Dr. Levent KOŞAN) LUCA PROJESİ Bilgisayarlı Muhasebe Dersi Çalışma Notu İşletme (I.ve II.Öğretim) (Yrd.Doç.Dr. Levent KOŞAN) LUCA PROJESİ TÜRMOB-TESMER tarafından geliştirilen LUCA Projesi 2005 yılında hayata geçirilmiştir. Web Tabanlı

Detaylı

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri Stok Modülü leştirme İşlemleri 1- Stok girişlerinin(tesellüm/faturalar) muhasebeleştirilmesi Stoktan muhasebeleştirme işlemi için öncelikle tanımlamaların tam ve doğru şekilde yapılması gerekmektedir.

Detaylı

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Oluşturma Tarihi : 01.03.2011 Düzenleme Tarihi : 01.03.2011 Sayfa 1 Copyright 2011 1. İŞLEMLER 1.1. Satış Ekranı AKINSOFT Programı,

Detaylı

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 21 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV 2 BEYANNAMESİ, KATMA DEĞER VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILANLARA AİT BİLDİRİM Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2)

Detaylı

Luca Fatura Aktarım İşlemi

Luca Fatura Aktarım İşlemi Luca Fatura Aktarım İşlemi Luca Muhasebe Yazılımında Fatura aktarım işlemini Muhasebe Modülü > Fiş İşlemleri> Fatura Aktarımı Alanından yapabilirsiniz. Bu alanın seçtiğinizde fatura aktarım ekranı başka

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

Müşteri memnuniyetini artırmak ve mağazalarımıza müşteri yönlendirebilmek amacıyla serviste CRM projesi hayata geçirilmişti.

Müşteri memnuniyetini artırmak ve mağazalarımıza müşteri yönlendirebilmek amacıyla serviste CRM projesi hayata geçirilmişti. Müşteri memnuniyetini artırmak ve mağazalarımıza müşteri yönlendirebilmek amacıyla serviste CRM projesi hayata geçirilmişti CRM Yöneticiliğinin belirlediği kurallara göre seçilen ürünlerde, dönemlik kampanyalar

Detaylı

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI (MUHASEBE / FİNANS MODÜLÜ) VERSION 1.03 ( 01.09.2013 ) AST MUHASEBE KAYIT İŞLEMLERİ Diğer modüllerden aktarılan bilgiler AST MUHASEBE SİSTEM İNE entegre olarak aktarılır. Bu bilgilere

Detaylı

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ Hesap Planı, önceden fiş içerisinde ve diğer alanlarda (hesap kodu tanımlanması gereken alanlar) ekranın üst tarafına otomatik geliyor veya Alt+3 tuş kombinasyonu ile görüntüleniyordu.

Detaylı

Bilgisayarlı Muhasebe 3. Hafta

Bilgisayarlı Muhasebe 3. Hafta Bilgisayarlı Muhasebe 3. Hafta ÖĞR. GÖR. COŞKUN ALİYAZICIOĞLU TRABZON ÜNİVERSİTESİ - BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞUSTOS 2018 2 Duyuru Sayfası (www.ktu.edu.tr/bmyo) --- > Öğr. Elemanı Duyuruları --- >

Detaylı

NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN

NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN 1. Program Açılışı : Masa üstünde yer alan NOS GARAGE simgesine tıklanır. Kullanıcı adı otomatik gelir. Şifre yazılır ve TAMAM Butonuna basılır. 2. Program Menü Yönetimi :

Detaylı

18 Haziran 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Muhasebe

18 Haziran 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Muhasebe 18 Haziran 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Muhasebe ÖRNEKLER ĐLE FĐŞ CAMBAZI Fiş cambazları muhasebe fişlerini işlerken hızlı, pratik ve hatasız işlememizi sağlayan ETA

Detaylı

LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI

LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI İçindekiler LUCA Yeni Arayüz Uygulaması... 1 Fiş Listesi Kullanımı... 3 Yeni Fiş... 7 KDV Hesapları... 16 KDV Hesapları Örnek Uygulamalar... 17 Fiş Ayarları... 21 Kısa Yollar...

Detaylı

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Barkod 4 programı, her türlü barkod etiketi, raf etiketi ya da reyon etiketi

Detaylı

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır.

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. İçindekiler

Detaylı

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ Ürün Grubu Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Entegre@6 (Muhasebeci Paketi) [X] Yeni Fonksiyon @6 4.0.12 Seti ve 4.0.10 Onaylı Sürüm Uygulama 6 Şubat 2008

Detaylı

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir.

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir. İçindekiler DERS KATALOĞU... 2 1.DERS KATALOG... 2 1.1.Ders... 3 1.1.1.Derse ait dil seçenekleri nasıl ve hangi bölümden girilmektedir?... 4 1.2.Dersin Okutulduğu Öğretim Planları... 8 1.3.Dersin İçerikleri...

Detaylı

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu TSN Portal Kullanım Kılavuzu KAYAPORT 2012 1 İÇİNDEKİLER: A. TSN PORTAL SİSTEMİNE GİRİŞ 1. Başlarken 2. TSN Ekranına Giriş 3. TSN Portal Ara Yüzü 3.1. Menüler 3.1.1. Yeni Servis Kaydı 3.1.2. Servis Listesi

Detaylı

Bilgisayarlı Muhasebe 5. Hafta

Bilgisayarlı Muhasebe 5. Hafta Bilgisayarlı Muhasebe 5. Hafta ÖĞR. GÖR. COŞKUN ALİYAZICIOĞLU TRABZON ÜNİVERSİTESİ - BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞUSTOS 2018 Faturaların Kaydedilmesi: MAL SATIŞI PEŞİN SATIŞ FATURASININ KAYDEDİLMESİ;

Detaylı

CARİ KART KAYDI. Cariye Stok Fiyatı Atama; Cari kart kaydı ekranında bulunan. stok fiyat bilgisi bölümünden Alış ve Satış fiyatlarını

CARİ KART KAYDI. Cariye Stok Fiyatı Atama; Cari kart kaydı ekranında bulunan. stok fiyat bilgisi bölümünden Alış ve Satış fiyatlarını CARİ KART KAYDI Bu bölümde Yeni cari kart oluşturabilir veya mevcut cari bilgileri değiştirebilirsiniz. Ana ekrandan CARİ KART KAYDI tuşuna basınız, açılan menüdeki istediğiniz bilgileri doldurunuz Bilgi

Detaylı

AKINSOFT Tarı Medika. Yardım Dosyası

AKINSOFT Tarı Medika. Yardım Dosyası AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 05.08.2014 1 1- PROGRAM HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı zirai tarım ilaçları satan firmalara hitap etmektedir. Zirai ilaç kayıtları, formülasyon,

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖRNEK UYGULAMA Bu örnek uygulamada Ocak ayı bir dönem olarak kabul edilmiştir. Ayrıca şirket kuruluşunda şirket maliyet hesapları için 7/A yöntemi (7/A ARAŞTIRMA, PAZARLAMA, YÖNETİM, FİNANSMAN GİDER YANSITMA

Detaylı

Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU

Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU ARALIK - 2012 SİSTEME GİRİŞ http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html linkine tıklanır. Açılan sayfada KBS GİRİŞ butonuna tıklanır.

Detaylı

OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU

OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU 1-Okulsis girişindeki muhasebe modülü dışındaki kurumlardan Öğrenci Bilgileri/Detaylı Öğrenci Kayıt Ekranından bütün öğrenciler ve anne baba yakınları

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV1 BEYANNAMESİ KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen

Detaylı

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu İçindekiler 1 Anasayfa Ekranı... 3 Kimin Adına İşlem Yapıldığının Görünmesi... 3 Ayarlar... 3 Sol Menü İşlemleri... 4 Mükellef Bilgileri... 5 Yıllık Gelir-Gider ve KDV Toplamları...

Detaylı

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir.

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir. EPLATFORM FATURA KESİM İŞLEMLERİ Sipariş formu satış tarafından iletilir Workcube de sipariş numarasına göre sipariş bulunur Siparişin içerisine girilir, süreç kısmında süreç faturalandı seçilir. o İrsaliye

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 İÇERİK OLUŞTURMA (YAZI VE

Detaylı

Sabit Kıymetler LOGO Haziran 2008

Sabit Kıymetler LOGO Haziran 2008 Sabit Kıymetler LOGO Haziran 2008 içindekiler LOGO - GO Sabit Kıymetler...3 Sabit Kıymet Kartları...4 Sabit Kıymet Bilgileri...5 Sabit Kıymetlerde Maliyet Artırıcı Giderler...7 Kullanma ömrünü uzatıcı

Detaylı

İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER Bageturk Fırıncılar Portalı Kullanım Klavuzu 2013 İÇİNDEKİLER ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Fırıncılar Portalı Web Adresi...2 Fırıncılar

Detaylı

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme STOKLAR Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım Stok Kartları a-stok Kartı Ekleme Stok kartı eklemek için öncelikle sol taraftaki STOK menüsünden STOK KARTLARI na tıklayınız. Açılan pencerede üst taraftaki

Detaylı

Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programında Yapılan Güncellemeler Kullanıcı Kılavuzu ( )

Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programında Yapılan Güncellemeler Kullanıcı Kılavuzu ( ) İçindekiler Tahakkuk İşlemleri... 2 Personel Bordrosu Muhasebe Entegrasyonu... 3 Muhasebe Fişi Parametreleri... 3 Muhtasar Beyannamede Belirtilen Türlere Uygun Olarak, Gelir Vergisi Kesintilerinin Tanımlanması...

Detaylı

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK BİLGİLERİ Stok Kodu: Stokları takip etmek için kullanılan koddur, tüm stoklarda farklı olmak zorundadır.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU

T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU ARALIK - 2012 SİSTEME GİRİŞ http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html linkine

Detaylı

NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR?

NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR? EĞİTİM DOSTLARI www.egitimdostlari.org ÖĞRETMENLER NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR? ADIM: 1 SİTEYE GİRİŞ Giriş butonu sayfanın sol üst tarafında bulunmaktadır. Üye girişi veya kayıt yapmak için buraya tıklayınız.

Detaylı

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ Hesap işlemleri modülü İşletmelerde dönem içersinde gerçekleşen tüm hesap işlemlerini kayıt altına almak Bu modül 4 bölümden oluşur.(banka, Kasa, Çek,Senet) Banka Modülü, Bankalar

Detaylı

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV 20 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV İNDİRİLECEK KDV LİSTESİ İndirilecek KDV Listesi raporu özellikle ihraç kayıtlı mal satan, ihracat yapan, yatırım

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. Personel Modülü Kullanım Kılavuzu

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. Personel Modülü Kullanım Kılavuzu Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Personel Modülü Kullanım Kılavuzu 1 1. GİRİŞ... 3 2. YÖNETİCİ GİRİŞİ... 4 3. PERSONEL TANIMLARI... 4 3.1 Personel Tanımlarına Erişim... 4 3.2 Personel

Detaylı

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV 02 Temmuz 2018 İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler: Muhasebe IV MUHASEBE IV MODÜLÜ İNDİRİMLİ ORANLARA AİT SATIŞ LİSTESİ İndirimli Oranlara ait Satış Listesi raporu 405 (İndirimli

Detaylı

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ Ders bazında yoklama girişi yapılmak istenir ise Öğretim Elemanı Danışmanlık İşlemleri sayfasına girilerek hafta hafta devamsızlık girişi yapılabilir. Derslerin tamamı

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

YIL SONU AMORTİSMAN HESAPLAMA VE KONTROL RAPORLARI KILAVUZU

YIL SONU AMORTİSMAN HESAPLAMA VE KONTROL RAPORLARI KILAVUZU YIL SONU AMORTİSMAN HESAPLAMA VE KONTROL RAPORLARI KILAVUZU 04.11.2015 tarihli ve 29522 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 47 Sıra Nolu Amortisman ve Tükenme Payları konulu Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel

Detaylı

Orka programı içinde KDV Beyannamesi otomatik E-Beyana göndermek için bazı tanımlamaların yapılmış olması gerekir.

Orka programı içinde KDV Beyannamesi otomatik E-Beyana göndermek için bazı tanımlamaların yapılmış olması gerekir. E-Beyanname Programına Gönderim Orka programı içinde KDV Beyannamesi otomatik E-Beyana göndermek için bazı tanımlamaların yapılmış olması gerekir. Bu tanımlamalar için, [F2] tuşuna basarak Firma Listesine

Detaylı

PETTYCASH (P/C) UYGULAMASI KULLANICI DOKUMANI

PETTYCASH (P/C) UYGULAMASI KULLANICI DOKUMANI PETTYCASH (P/C) UYGULAMASI KULLANICI DOKUMANI İçindekiler Uygulamaya Giriş... 3 PC Girme Adımları... 3 Sıkça Sorulan Sorular... 8 Uygulamaya Giriş Kullanıcı adı ve şifre girilir, Dil = Türkçe seçilir,

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU EBYS birim sorumluları, kendi birimlerinde görev yapan ve EBYS sistemine kayıtlı

Detaylı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü. Kullanma Kılavuzu 1 GİRİŞ... 2 SİSTEME GİRİŞ... 2

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü. Kullanma Kılavuzu 1 GİRİŞ... 2 SİSTEME GİRİŞ... 2 Kullanma Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER GİRİŞ........................................................ 2 SİSTEME GİRİŞ.................................................. 2 BİLGİSAYAR ENVANTERİ...........................................

Detaylı

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM 01.01.2018 Tarihinde Serbest Meslek Kazanç elde eden mükelleflerinin zorunlu olarak geçmek zorunda oldukları Defter Beyan sistemine LUCA'da yapmış olduğunuz kayıtlarınız

Detaylı

DEFTER-BEYAN SİSTEMİ SABİT KIYMET YÖNETİMİ KULLANICI KILAVUZU

DEFTER-BEYAN SİSTEMİ SABİT KIYMET YÖNETİMİ KULLANICI KILAVUZU DEFTER-BEYAN SİSTEMİ SABİT KIYMET YÖNETİMİ KULLANICI KILAVUZU SABİT KIYMET YÖNETİMİ ADRESİ https://sabitkiymet.defterbeyan.gov.tr/auth/login BİLGİLENDİRME Söz konusu modül 1/1/2019 tarihine kadar deneme

Detaylı

Yeni bir kitap kaydı girişi için ekran kontrollerinin açılmasını sağlar. Klavyenizin F3 tuşuna basarakta bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni bir kitap kaydı girişi için ekran kontrollerinin açılmasını sağlar. Klavyenizin F3 tuşuna basarakta bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Kitap kayıt formu kütüphanenizdeki kitapları bilgisayarınıza kaydetmenizi sağlar. İlgili alanlara gerekli bilgileri doğru bir şekilde doldurduğunuz takdirde kitap takibi, alış-veriş ve diğer tüm işlemler

Detaylı

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu Barkomatik Stok Yönetimi Ürün Yönetimi Kullanım Kılavuzu A- Ürün Menü İşlemleri... 4 1- Ürün Ekleme... 4 2- Ürün Silme... 6 3- Ürün Değiştirme... 6 4- Azalanlar... 7 5- Hareketler... 7 7- Barkod Yazdırma...

Detaylı

AKINSOFT NetDental. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.04.2011. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetDental. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.04.2011. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.04.2011 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Laboratuar ile çalışan doktor kayıtları, dişler üzerinde yapılan işlemler, doktorların ödeme bilgileri,

Detaylı

Seyir Bilişim tarafından Kalibrasyon firmaları için tasarlanan KALİBRASYON OTOMASYON SİSTEMİ kapsamında hazırladığımız MICROCAL programımız

Seyir Bilişim tarafından Kalibrasyon firmaları için tasarlanan KALİBRASYON OTOMASYON SİSTEMİ kapsamında hazırladığımız MICROCAL programımız Seyir Bilişim tarafından Kalibrasyon firmaları için tasarlanan KALİBRASYON OTOMASYON SİSTEMİ kapsamında hazırladığımız MICROCAL programımız Yukarıdaki gibi gördüğünüz gibi programımız açıldığı zaman kullanıcıyı

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ AVUKATLAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 1.1. E-İMZA İLE UETS OTURUM AÇMA... 3 1.2. TC KİMLİK NO İLE UETS OTURUM AÇMA...

Detaylı

Firma/Gümrük Müşavirliği Giriş Ekranı

Firma/Gümrük Müşavirliği Giriş Ekranı Dış Ticaret Modülü Dış ticaret servisi belge tipine (ATR, EUR. 1, Form A, Mense vs) göre stok yaratılmasını ve bu stokun eritilmesini esas alarak çalışmaktadır. Belge satışı odaca yapıldıktan sonra stoktan

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

Program ile birlikte 4 adet örnek Excel dosyası ve bu dosyaları transfer etmekte kullanılan örnek dizaynlar verilmektedir.

Program ile birlikte 4 adet örnek Excel dosyası ve bu dosyaları transfer etmekte kullanılan örnek dizaynlar verilmektedir. 27 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Veri Aktarma, Muhasebe MUHASEBE FİŞİNE EXCEL DEN FATURA TRANSFERİ Excel de bulunan fatura verilerinin muhasebe fişine toplu olarak

Detaylı

ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ. MUHASEBE FİŞİ İŞLEMLERİ (TAHSİLAT ve ÖDEMELERİN GİRİLMESİ)

ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ. MUHASEBE FİŞİ İŞLEMLERİ (TAHSİLAT ve ÖDEMELERİN GİRİLMESİ) ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ MUHASEBE FİŞİ İŞLEMLERİ (TAHSİLAT ve ÖDEMELERİN GİRİLMESİ) OrSoft bilgisayar programınız, muhasebe temelli olarak hazırlanmıştır.

Detaylı

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

DARA PLUS PARAKENDE MODULU DARA PLUS PARAKENDE MODULU PARAKENDE SATIŞ MÜŞTERİ BİLGİLERİ GİRİŞ VE DEĞİŞİKLİK Peşin satış adında bir tane cari hesap oluşturulur kod 1 adı peşin soyadı satış olan. Yeni bir müşteri açmak için : yeni

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

Resmi Defterlerin Basılması 15 Mart 2013

Resmi Defterlerin Basılması 15 Mart 2013 19 Aralık 2012 tarihinde yayınlanan 28502 numaralı tebliğ doğrultusunda Resmi Defterlerin basımına ilişkin kullanım dokümanı Resmi defterlerin hangi tarihten itibaren yeni formatta basılacağına ilişkin

Detaylı

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri...

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 1 İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 5 Cihazdan Sayım İşlemleri... 8 Sayım Dosyasının Hitit e Okutulması...

Detaylı

İSTANBULKART MOBİL UYGULAMASI KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI

İSTANBULKART MOBİL UYGULAMASI KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI İSTANBULKART MOBİL UYGULAMASI KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 2. UYGULAMAYI YÜKLEME... 3 3. KULANICI LOGİN İŞLEMLERİ... 3 3.1. Uygulamaya İlk Kez Giriş Yapma... 3 3.2. Daha Önce Web

Detaylı

5 Haziran Kıymetli ETA Dostu Bayimiz,

5 Haziran Kıymetli ETA Dostu Bayimiz, 5 Haziran 2007 Kıymetli ETA Dostu Bayimiz, Sizlere, müşterilerimize sunduğunuz Eğitim ve Destek kalitesini arttırmanıza katkıda bulunmak ve teknik çalışmalarınıza destek olmak üzere hazırladığımız Teknik

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Hızlı üretim işlemleri için öncelikle mamul kartında bulunan Mamul Alt Malzemeleri penceresine aşağıdaki bilgiler girilmelidir.

DESTEK DOKÜMANI. Hızlı üretim işlemleri için öncelikle mamul kartında bulunan Mamul Alt Malzemeleri penceresine aşağıdaki bilgiler girilmelidir. Hızlı Üretim Fişleri Hızlı ve tek seviyeli üretim yapan işletmelerde üretim işlemine ait bilgiler, Hızlı Üretim Fişleri ile pratik olarak takip edilebilir. Hızlı üretim fişleri ile karma koli, mamul ve

Detaylı

Cost Modülü Ay sonu İşlemleri

Cost Modülü Ay sonu İşlemleri Cost Modülü Ay sonu İşlemleri - Stokta devir işlemi yapıldığında, devir tarihinden önceki dönemlere işlem yapılamadığından ve modüller arası tam entegrasyon olduğundan, stok ve cost programından da sağlıklı

Detaylı

DARA PLUS OTEL MODULU

DARA PLUS OTEL MODULU DARA PLUS OTEL MODULU ROOM RACK (ODA KAYIT): REZERVASYON: Otelinizde kalmak için rezervasyon yaptıran müşterilerinizin rezervasyon kaydını açabileceğiniz alandır. Kayıt sekmesinden müşterinizin rezervasyonuna

Detaylı

ELEKTRONİK PROVİZYON SİSTEMİ (E-PRO) KULLANIM KLAVUZU

ELEKTRONİK PROVİZYON SİSTEMİ (E-PRO) KULLANIM KLAVUZU ELEKTRONİK PROVİZYON SİSTEMİ (E-PRO) KULLANIM KLAVUZU Sürüm 1.0 Ocak 2011 İÇİNDEKİLER 1. Sisteme Giriş Ve Program Kullanımı 2. Provizyon Süreci 3. Paket Oluşturma ve Fatura Gönderim Süreçleri 1 1. Sisteme

Detaylı

Hamdi Ayhan www.safranbilisim.com SAFRAN DEPO STOK PROGRAMI YARDIM DOSYASI. Programın kurulumdan sonraki ilk açılış kullanıcı adı TEST şifre TEST dir

Hamdi Ayhan www.safranbilisim.com SAFRAN DEPO STOK PROGRAMI YARDIM DOSYASI. Programın kurulumdan sonraki ilk açılış kullanıcı adı TEST şifre TEST dir SAFRAN DEPO STOK PROGRAMI YARDIM DOSYASI 1-İLK AÇILIŞ Programın kurulumdan sonraki ilk açılış kullanıcı adı TEST şifre TEST dir Kullanıcı Adı ve şifre girildikten sonra aşağıdaki ekran gelir Bundan sonra

Detaylı

BORÇ TAKİP PROGRAMI..3

BORÇ TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu BORÇ TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 3 2.1. Borç Takip Programı Menü İçeriği...3 2.1.1. Müşteri Borç Takip Sayfa İçeriği..4 2.1.1.1. İşlemler Bölümünde Bulunan Butonların

Detaylı