T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 08:30

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 08:30"

Transkript

1 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 17/10/ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BEK43EFK0* Oturum Tarihi 17/10/2018 Oturum Saati 08:30 Oturum Sayısı 73 KARAR ÖRNEĞİ Gündem: İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Hazırlama Grubunun tarihli ve 73 sayılı kararı ile oluşturulan formların görüşülmesi. Karar: İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Hazırlama Grubunca oluşturulan belgeler incelenmiş olup, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi KAYSİS Belgesi Hazırlama Prosedürünün 5/1 maddesi uyarınca 14 adet yeni iş akış süreci ve 1 adet yeni görev tanımının ekteki şekliyle kabulüne oy birliğiyle karar verilmiştir. EKLER: İş Akış Süreci (14 adet) Görev Tanımı (1 adet) e-imzalıdır Prof. Dr. Nurgül ÖZBAY Başkan e-imzalıdır Prof. Dr. Aykut EKİNCİ Üye e-imzalıdır Doç. Dr. Cihan DARCAN Üye e-imzalıdır Alper YILDIRIM Üye e-imzalıdır Üye 17/10/2018 Nigar ÖZALP Mevcut Elektronik İmzalar ALPER YILDIRIM (Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı - Daire Başkanı) 17/10/ :01 AYKUT EKİNCİ (Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürlüğü - Yüksekokul Müdürü) 17/10/ :36 CİHAN DARCAN (Genel Sekreterlik - Genel Sekreter V.) 17/10/ :44 NURGÜL ÖZBAY (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü - Rektör Yardımcısı) 17/10/ :23 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü Gülümbe Kampüsü BİLECİK Ayrıntılı bilgi için irtibat: Hakan GÖGER Tel: Faks: Elektronik ağ: Bu belge 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununun 5. Maddesi gereğince güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.

2 AKADEMİK BİRİMLER ÖĞRENCİ BELGESİ/NOT DURUM BELGESİ Toplam Sayfa 1 2. Kapsam Bu akış sürecinin amacı, öğrenci belgesi, not durum belgesi işlemleri kapsamında yürütülen faaliyetler için her bir adımın sorumlusunu ve çıktsını da içeren standart bir yöntem belirlemektir. Bu akış süreci, öğrenci belgesi, not durum belgesi işlemleri kapsamında yürütülen tüm faaliyetleri kapsar. 3. Süreç Sahibi Dekanlık//Birim Görevlisi/ 4. Süreç Riskleri bilgileri ve/veya notların OBS ye yanlış girilmesi 5. Kontrol Strateji ve Yöntemleri belgesi, not durum belgesinin OBS den kontrol edilmesi. SORUMLU İŞ AKIŞI Belge/Mevzuat Dekanlık/Müdürlü k/ Birimi dilekçe ile akademik birim öğrenci işlerine başvurur. ( belgesi e-devlet üzerinden de alınabilir) OBS/Evrak Dekanlık/Müdürlü k/ Birimi İlgili görevli OBS'den belgelerin çıktlarını alır.birim amirinin imzasına sunulur. OBS/Evrak Birimi/ Onaylanan belge/belgeler öğrenciye teslim edilir. OBS/Evrak

3 SINAV PROGRAMLARININ HAZIRLANMASI Toplam Sayfa 1 Bu akış sürecinin amacı, sınav işlemleri kapsamında yürütülen faaliyetler için her bir adımın sorumlusunu ve çıktısını da içeren standart bir yöntem belirlemektir. 2. Kapsam Bu akış süreci, sınav işlemleri kapsamında yürütülen tüm faaliyetleri kapsar. 3. Süreç Sahibi Dekanlık//Birim Görevlisi/ 4. Süreç Riskleri Web sayfasındaki aksaklıklar, ilanların aksaması 5. Kontrol Strateji ve Yöntemleri Akademik takvim ve uygulama takvimi üzerinden kontrol edilmesi. SORUMLU İŞ AKIŞI Belge/Mevzuat Rektörlük ÖİDB Ara sınav, fnal ve bütünleme sınavları akademik takvime ve uygulama takvimine göre gün ve saatleri belirlenir. OBS Dekanlık / /Birim İşleri/ Sınav programları ilgili birim tarafndan 15 gün önce belirlenip web sayfasında yayınlanır. Sınav görevleri dersin yürütücüsü ve gözetmenine bildirilir, sınav hazırlıkları yapılır. /Evrak Dekanlık / / Sınav programına göre sınavlar yapılır. Evrak

4 AKADEMİK BİRİMLER KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA İŞLEMLERİ Doküman. No: İlk Yayın Tarihi 0 Sayfa 1 2. Kapsam Bu süreç akışının amacı, kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma işlemleri kapsamında yürütülen faaliyetler için her bir adımın sorumlusunu ve çıktısını da içeren standart bir yöntem belirlemektir. Bu süreç akışı, kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma işlemleri kapsamında yürütülen tüm faaliyetleri kapsar. 3. Süreç Sahibi Birim Görevlisi 4. Süreç Riskleri Yanlış beyan, yanıltıcı belge sunulması. 5. Kontrol Strateji ve Yöntemleri Yönerge. SORUMLU İŞ AKIŞI Belge/Mevzuat Birim Görevlisi SKSDB'dan Kısmi Zamanlı olarak çalışacak öğrenci başvurularını ve kontenjanlarını bildiren yazı gelir. Bölüm Başkanlığı/ Dekanlık/ Birimlerde oluşturulan Burs Komisyonununa gelen yazı bildirilir. Başvuru yapan öğrenciler evrakları ile birlikte toplanır. Komisyon Evrak Fakülte/Yüksekokul Burs Komisyonu tarafndan değerlendirilir. Başvurusu kabul edilen öğrenciler SKSDB'a bildirilir. İşe başlama girişini SKSDB yapar. lerin aylık puantaj listesi SKSDB'a gönderilir.

5 AKADEMİK BİRİMLER ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİĞİ VE KONSEY SEÇİM İŞLEMLERİ Toplam Sayfa 1 2. Kapsam Bu süreç akışının amacı, öğrenci temsilciliği ve konsey seçim işlemleri kapsamında yürütülen faaliyetler için her bir adımın sorumlusunu ve çıktısını da içeren standart bir yöntem belirlemektir. Bu süreç akışı, öğrenci temsilciliği ve konsey seçim işlemleri kapsamında yürütülen tüm faaliyetleri kapsar. 3. Süreç Sahibi Dekanlık/, Seçim Kurulu, Sandık Kurulu,. 4. Süreç Riskleri Yanlış beyan, yanıltıcı belge. 5. Kontrol Strateji ve Yöntemleri Seçim Takvimi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Konseyi Yönergesi SORUMLU İŞ AKIŞI Belge/Mevzuat SKSDB Rektörlük SKSDB tarafndan seçim takvimini içeren ilgili yazı birimlere gelir. Dekanlık/ / Seçim Kurulu Seçim Takvimine uygun olarak seçim kurulu, seçim kurulunca da sandık kurulu belirlenir, ve ilgili kurullar hazırlıkları yapar. Dekanlık/ / SKSDB/ Seçim yapılır. Bölüm temsilcileri arasında Fakülte/ temsilcisi adayları belirlenir. Belirlenen adaylar içerisinden bir aday 2 yıl görev yapmak üzere Fakülte/ temsilcisi seçilir. Seçilen temsilci SKSDB bildirilir. /Evrak SKSDB/ Fakülte/ temsilcilerinin kendi aralarında Üniversite Temsilcisi belirlenir.

6 AKADEMİK BİRİMLER YEMEK BURSU İŞLEMLERİ Toplam Sayfa 1 2. Kapsam 3. Süreç Sahibi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/ Dekanlık / / Burs Komisyonu/ Birim Görevlisi/ 4. Süreç Riskleri lerin başvurusu süresini kaçırması, yanlış ve yanıltıcı beyan. 5. Kontrol Strateji ve Yöntemleri Yemek Bursu kontenjan ve koşulları web ve panolarda ilan edilir. Bu akış sürecinin amacı, yemek bursu işlemleri kapsamında yürütülen faaliyetler için her bir adımın sorumlusunu ve çıktısını da içeren standart bir yöntem belirlemektir. Bu akış süreci, yemek bursu işlemleri kapsamında yürütülen tüm faaliyetleri kapsar. SORUMLU İŞ AKIŞI Belge/Mevzuat Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafndan yazı ile akademik birimlere ayrılan Yemek Bursu kontenjanı ve koşulları bildirir. /RY Birim İşleri Görevlisi Yemek Bursu kontenjan ve koşulları ilan edilir. WEB Dekanlık / /Burs Komisyonu/ ler Akademik Birimlerine başvuruda bulunur. Başvuran öğrenciler Akademik Birim Burs Komisyonu tarafndan değerlendirilir. Evrak Dekanlık / Komisyon tarafndan seçilen öğrenciler Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bildirilir.

7 AKADEMİK BİRİMLER ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI İŞLEMLERİ Toplam Sayfa 1 2. Kapsam Bu süreç akışının amacı, öğrenci disiplin soruşturması işlemleri kapsamında yürütülen faaliyetler için her bir adımın sorumlusunu ve çıktısını da içeren standart bir yöntem belirlemektir. Bu süreç akışı, öğrenci disiplin soruşturması işlemleri kapsamında yürütülen tüm faaliyetleri kapsar. 3. Süreç Sahibi Dekanlık//Soruşturmacı/ 4. Süreç Riskleri Evrak eksikliği, yanlış ve yanıltıcı beyan, mevzuata uygun hareket etmemek. 5. Kontrol Strateji ve Yöntemleri Yükseköğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği. SORUMLU Belge/Mevzuat Dekanlık / Disiplin soruşturmasını gerektiren dilekçenin ya da yazının birime gelmesi. Dekanlık/Müdürlü k/soruşturmacı Dekan /Müdür tarafndan belirlenen soruşturmacıya görevlendirme yazılarak bildirilir. Soruşturmacı on beş gün içinde sonuçlandıramazsa ek süre talebinde bulunur. Disiplin Kurulunda görüşülür ve ek sürenin verildiği soruşturmacıya bildirilir. Soruşturmacı raporu Disiplin Kurulunda görüşülür. ye ceza verildi mi? EVET HAYIR Evrak Dekanlık/Müdürlü k/öidb Alınan Disiplin Kurulu Kararı ÖİDB bildirilir. ÖİDB otomasyondan cezayı işler. ye yazı ile verilen ceza bildirilir. ye yazı ile ceza almadığı bildirilir.

8 AKADEMİK BİRİMLER YENİ KULÜP KURMA İŞLEMLERİ Toplam Sayfa 1 2. Kapsam Bu süreç akışının amacı, yeni kulüp kurma işlemleri kapsamında yürütülen faaliyetler için her bir adımın sorumlusunu ve çıktsını da içeren standart bir yöntem belirlemektir. Bu süreç akışı, yeni yeni kulüp kurma işlemleri kapsamında yürütülen tüm faaliyetleri kapsar. 3. Süreç Sahibi Birim Görevlisi 4. Süreç Riskleri sisteminde yaşanılacak aksaklıklar. 5. Kontrol Strateji ve Yöntemleri Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kulüpleri Yönergesi SORUMLU İŞ AKIŞI Belge/Mevzuat Öğretim Elemanı/ Yönergede belirtilen tarihlerde, kurucu üyeler form dilekçe ve hazırladıkları kulüp tüzüğü ile kulüp danışmanına başvurur. EVRAK Öğretim Elemanı Danışman dilekçe ile Dekanlığa/Müdürlüğe başvurur. Dekanlık/ Fakülte/Yüksekokul tarafndan alınan talep dilekçeleri Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bildirilir.

9 AKADEMİK BİRİMLER YENİ BÖLÜM AÇILMASI İŞLEMLERİ Toplam Sayfa 1 2. Kapsam Bu süreç akışının amacı, yeni bölüm açılması işlemleri kapsamında yürütülen faaliyetler için her bir adımın sorumlusunu ve çıktsını da içeren standart bir yöntem belirlemektir. Bu süreç akışı, yeni bölüm açılması işlemleri kapsamında yürütülen tüm faaliyetleri kapsar. 3. Süreç Sahibi Birim Görevlisi 4. Süreç Riskleri sisteminde yaşanılacak aksaklıklar. 5. Kontrol Strateji ve Yöntemleri YÖK Yönetmelik ve Yönergeleri. SORUMLU İŞ AKIŞI Belge/Mevzuat Öğretim Elemanı Yeni açılacak Bölüm önerisi için Öğretim Elemanı dilekçe ile Dekanlığa/Müdürlüğe başvurur. Dekanlık / Yeni bölüm açılması için Öğretim Elemanının vermiş olduğu dosya Birim Kurulunca incelenir. Dekanlık / EVET Birim Kurulunca yeni bölüm açılmasını uygun görüldü mü? HAYIR Yeni Bölümle ilgili hazırlanan dosya Birim Kurul Kararı ile birlikte Senatoya sunulmak üzere ÖİDB na gönderilir. Red gerekçesi Öğretim Elemanına bildirilir.

10 AKADEMİK BİRİMLER SINAVLARA İTİRAZ Toplam Sayfa 1 Bu süreç akışının amacı, sınavlara itiraz işlemleri kapsamında yürütülen faaliyetlerin her bir aşaması için standart bir yöntem belirlemek. 2. Kapsam Bu süreç akışı, sınavlara itiraz işlemleri kapsamında yürütülen tüm faaliyetleri kapsar. 3. Süreç Sahibi 4. Süreç Riskleri ve OBS'de yaşanabilecek aksaklıklar, mevzuatta belirtilen süre şartlarına uymama. 5. Kontrol Strateji ve Yöntemleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmelikleri Dekanlık/ / Yöentim Kurlu / Öğretim Elemanı/ / SORUMLU İŞ AKIŞI Belge/Mevzuat Öğretim Elemanları Öğretim Elemanı taraından sınav notlarının Sisteme girilmesi ve ilan edilmesi. OBS Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden başlayarak 5 (beş) iş günü içinde Bölüm Başkanlığı na/birim öğrenci işlerine itiraz dilekçesi verilir. EVRAK Dekanlık/Müdü rlük Dilekçe, öğretim elemanına sevk edilir. İlgili öğretim elemanı taraından incelenir. Öğretim Elemanı Evet Maddi hata var mı? Hayır Sonuç öğrenciye bildirilmek üzere Bölüm Başkanlığına/Öğr enci İşleri Birimine iletilir. Yönetim Kurulu/ Dekanlık / BirimYönetim Kurulu Kararı alır, sonucu ÖİDB'na bildirilir. OBS

11 AKADEMİK BİRİMLER MAZERET SINAV DİLEKÇE Toplam Sayfa 1 1.Amaç 2.Kapsam 3.Süreç Sahibi Dekanlık/ / Birim Görevlisi/ / 4. Süreç Riskleri ve OBS'de yaşanabilecek aksaklıklar. 5. Kontrol Strateji ve Yöntemleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmelikleri, Haklı ve Geçerli Nedenler Yönergesi. Bu süreç akışının amacı, Mazeret Dilekçesi kabulü ve Mazeret Sınavı işlemlerinin Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliği kapsamında yapılmasıdır. Bu süreç akışı, Mazeret Dilekçesi kabulü ve Mazeret Sınavı işlemleri kapsamında yürütülen tüm faaliyetleri kapsar. SORUMLU İŞ AKIŞI Belge/Mevzuat sınav haftasında sağlık kuruluşundan almış olduğu başvuru tarihi ve saatinin belirtildiği belge ile 5 (beş) iş günü içerisinde ilgili birime mazeret dilekçesi verir. KAĞIT Dekanlık/Müdürlü k/ Birim Görevlisi Birime gelen bütün dilekçe ve ekleri kontrol edilir. Mazeret sınavına girecek öğrenci listesi Birim Yönetim Kurulunda görüşülmesi için üst yazı ile Dekanlığa/Müdürlüğe gönderilir. Birim Yönetim Kurulu Birim Yönetim Kurulunda öğrencilerin mazeret dilekçeleri görüşülür. Yönetim Kurulu Kararı alınır. Hayır ye mazeret sınavı hakkı tanınmaz. KAĞIT Evet Bölüm Sekreterliği/Öğren ci İşleri Birim Görevlisi Bilgi Sisteminden öğrencilere mazeret sınavı hakkı tanımlanır. OBS Öğretim Elemanı/ mazeret sınav haftasında sınava girer.

12 2. Kapsam 3. Süreç Sahibi 4. Süreç Riskleri 5. Kontrol Strateji ve Yöntemleri SORUMLU ÖĞRENCİ İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GENEL Toplam Sayfa 1-5 Bu iş akış sürecinin amacı, öğrenci işleri şube müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetler için her bir adımın sorumlusunu ve çıktısını da içeren standart bir yöntem belirlemektir. Bu iş akış süreci, öğrenci işleri şube müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetleri kapsar. Şube Müdürü/. OBS ve `de yaşanabilecek aksaklıklar, mevzuata aykırı hatalı iş ve işlemler yapmak. Şube müdürlüğü içerisinde personel görev dağılımı yapılarak konuyla ilgili uzmanlaşmanın sağlanması, iş ve işlemlerin mevzuata uygunluğunun denetlenmesi. İŞ AKIŞI Belge/Mevzuat Şube Müdürü Daire Başkanı tarafından üzerinden havale edilen evraklar, şube müdürü tarafından teslim alınır. /RYHY ile Gelen Evraklar ve eklerinin kontrolü yapılır. Şube Müdürü Hata/Eksiklik var mı? EVET Evrak iade işlemi RYHY/DTVG/MBYD HAYIR Gelen evrakla ilgili ne işlem yapılacağına karar verilir. Şube Müdürü Evrak ile ilgili işlem yapılacak mı? HAYIR İşlem ` de sonlandırılır. RYHY EVET Şube Müdürü Evrak işlem görmek üzere birim/kişilere yönlendirilir. RYHY Akademik Takvim ve Uygulama Takviminin hazırlanması ÖLYEÖY (Form No: DFR-003; : 28/06/2016; Revizyon No: 01)

13 SORUMLU ÖĞRENCİ İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GENEL İŞ AKIŞI Toplam Sayfa 2-5 Belge/Mevzuat İlgili yıla ait öğrenci kontenjan önerilerinin birimlerden istenerek Senatoya sunulması. ÖSYM-RY Yeni kayıt sürecinde belirli yazışmaların yapılması, seviye tespit sınavı ile ilgili belirlenen derslerin Senatoya sunulması işlemi LÖEÖSY Yeni ders planı ve ders planı değişikliklerinin senatoya sunulması, Ders Programı girişlerinin sistemden kontrol edilmesi işlemi LÖEÖSY/DPY Özel, Farabi, Erasmus değişim programları ile ilgili iş ve işlemlerin yapılması işlemi PAGYY/EFK Yatay geçiş kontenjan ve başvuru işlemleri. Yatay geçiş, ÖSS, ÖSS EK, DGS, DGS Ek kontenjanları, LYS sınavsız geçişleri, YÇS ile afla gelen öğrencilerin intibak ve not aktarım işlemleri işlemi LÖEÖSY/YOY ÇAP/YANDAL öğrencilerinin iş ve işlemlerinin yapılması işlemi PAGYY Misafir (Yaz Okulu) öğrencilerinin iş ve işlemlerinin yapılması işlemi PAGYY (Form No: DFR-003; : 28/06/2016; Revizyon No: 01)

14 SORUMLU ÖĞRENCİ İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GENEL İŞ AKIŞI Toplam Sayfa 3-5 Belge/Mevzuat Ders Değerlendirme Kriterlerinin kontrolü girmeyen birimlerin tespiti işlemi LÖEÖY/SUEY Not giriş sürecinde notların kontrolü. Tek ders sınav notlarının girilmesi işlemi LÖEÖY İlişik kesme sürecinde uygulanan ilişik kesme kararlarının kontrol edilmesi işlemi LÖEÖY/PAGYY Akademik İzin İşlemleri sürecinde, ilgili kararların kontrol edilmesi işlemi LÖEÖY/HGNY Otomasyon Akademik Genel Sürecinde, kullanıcıların eksiklikler ve iyileştirmelerle iligili geri dönüşlerin yapılması işlemi TM Akademik Birimlerden gelen Ana Bilim Dalı/ Bölüm / Program açma/kapatma teklifleri ile öğrenci alımı/aktarımı teklifleri doğrultusunda gerekli işlemlerinin yapılması SYM Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından gelen eğitim-öğretime yönelik yazıların ilgili birimlere iletilmesi. RYHY (Form No: DFR-003; : 28/06/2016; Revizyon No: 01)

15 SORUMLU ÖĞRENCİ İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GENEL İŞ AKIŞI Toplam Sayfa 4-5 Belge/Mevzuat Yeni hazırlanan Yönetmeliklerin ve Yönetmelik değişikliklerinin Resmi Gazetede yayımlanma işlemlerinin yapılması 2547-SYM Yeni hazırlanan Yönergeler ve Yönerge değişiklikleri işlemlerinin yapılması SYM/LÖEÖY Pasaport Harç Muafiyeti talep eden öğrencilerin ilgili makama gönderilmek üzere evrakının hazırlanması SPK Eğitim-Öğretim Komisyonu toplantılarının yapılması işlemi RYHY Senato yazılarınnın teklifi RYHY Enstitü öğrenci kontenjanları ve başvuru koşulları ile ilgili kurul kararlarının kontrolü, senatoya sunulması ve kararların ilgili birime bildirilmesi işlemi LÜEÖSY Enstitü öğrencilerinin intibak işlemleri LÜEÖSY (Form No: DFR-003; : 28/06/2016; Revizyon No: 01)

16 SORUMLU ÖĞRENCİ İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GENEL İŞ AKIŞI Toplam Sayfa 5-5 Belge/Mevzuat Yurt Dışından Kabul Edilecek öğrencilerin kontenjanlarının belirlenmesi işlemi YUÖKKY Yurt Dışından Kabul Edilecek öğrenci lerin başvuru koşullarının belirlenmesi ve ilan edilmesi işlemi YUÖKKY Yurt Dışından Kabul Edilecek öğrenci lerin başvurularının değerlendirilmesi, sonuçlarının ilanı ve öğrencilerin kayıt işlemi YUÖKKY Yurt Dışından Kabul Edilecek öğrenci lerin ek alım kontenjan ve başvuru koşullarının belirlenmesi, ilan edilmesi ve kayıt işlemi YUÖKKY Yurt Dışından Kabul Edilecek öğrenci lerin bilgilerinin İl Göç İdaresine bildirilmesi işlemi RYHY Kurum içi ve kurum dışı yazışmaların yapılması işlemi RYHY (Form No: DFR-003; : 28/06/2016; Revizyon No: 01)

17 İLİŞİK KESME İŞLEMLERİ Toplam Sayfa 1-1 Bu akış sürecinin amacı, ilişik kesme işlemleri kapsamında yürütülen faaliyetler için her bir adımın sorumlusunu ve çıktısını da içeren standart bir yöntem belirlemektir. 2. Kapsam Bu akış süreci, ilişik kesme işlemleri kapsamında yürütülen tüm faaliyetleri kapsar. 3. Süreç Sahibi Dekanlık//Birim Görevlisi/ Birim Sorumlusu/ 4. Süreç Riskleri İlişiği kesilecek öğrencilerin YKK'nın veya ilişik kesme bilgilerinin OBS'ye yanlış girilmesi. 5. Kontrol Strateji ve Yöntemleri Akademik birimlerden gelen YKK'nın sistem üzerinden kontrol edilmesi. SORUMLU İŞ AKIŞI Belge/Mevzuat / İlgili Üniversite/ Dekanlık/ İlgili Üniversite tarafından dosyası istenerrek Yatay Geçiş ile Giden, Vefat Eden, Yükseköğretim Kurumundan Çıkarma Cezası Alan, dilekçe ile kendi isteğiyle ilişik kesilmesini talep eden, azami süresini dolduran ile ÇAP veya Yandal'dan başarılı olamayan öğrencilerin ilişik kesme kararlarının alınması Dilekçe/RY/YKK Dekanlık/ / Birim İşleri Görevlisi OBS üzerinden ilişik kesme işleminin yapılması ve ilişiği Kesilmiş ler Raporunun YKK kararının ekine konularak rektörlüğe resmi yazıyla gönderilmesi ve ilgili Üniversiteye öğrencinin dosyasının gönderilmesi OBS/ Yatay Geçiş ile Giden, Vefat Eden, Yükseköğretim Kurumundan Çıkarma Cezası Alan, kendi isteğiyle ilişiği kesilen, azami süresini dolduran ile ÇAP veya Yandal'dan başarılı olamadığı için ilişiği kesilen öğrencilerin ilişik kesme kararlarının OBS üzerinden kontrolü. Evrak Birim İşleri Görevlisi/ / Hata/Eksiklik var mı? Hayır Evet Hata/eksiklik ilgili birime resmi yazı ile bildirilir. İlişik kesme işlemini tamamlayan öğrenciye lise diplomasından bir fotokopi alınarak üzerine tarih, ad-soyad ve "Aslını aldım" yazdırılıp, imzalatılarak lise diplomasının aslının öğrenciye teslim edilmesi OBS//RY

18 KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ Toplam Sayfa Kapsam 3. Süreç Sahibi 4. Süreç Riskleri 5. Kontrol Strateji ve Yöntemleri SORUMLU Bu akış sürecinin amacı, kayıt yenileme işlemleri kapsamında yürütülen faaliyetler için her bir adımın sorumlusunu ve çıktısını da içeren standart bir yöntem belirlemektir. Bu akış süreci, kayıt yenileme işlemleri kapsamında yürütülen tüm faaliyetleri kapsar. Dekanlık// Şube Müdürü/ Akademik Danışman/Birim Görevlisi/Otomasyon Sorumlusu/ Ders programlarındaki aksaklıklar, öğrencilerin zamanında ders seçmemesi, OBS'den kaynaklanan aksaklıklar Ders programı kontrol raporlarının incelenmesi ve eksikliklerin giderilmesi, kayıt yenileme süreci ile ilgili duyuru yayınlamak, Kayıt yenileme sürecinden önce OBS'de gerekli testlerin yapılması. İŞ AKIŞI Belge/Mevzuat Birim İşleri Görevlisi Kayıt olan öğrencilere akademik danışman atanması OBS Birim İşleri Görevlisi Ders programı kontrol raporlarının incelenmesi ve eksikliklerin giderilmesi OBS Şube Müdürü/ Dekanlık/ Kayıt yenileme süreci ile ilgili duyuru yayınlaması WEB Otomasyon Sorumlusu Kayıt yenileme sürecinden önce OBS'de gerekli testlerin yapılması. OBS / Akademik Danışman OBS üzerinden derslerin seçilmesi ve seçilen derslerin akademik form ile kontrol edilmesinden sonra kayıt onayı yapılması OBS / Akademik Danışman/ Birim Görevlisi Kayıt onayı tamamladıktan sonra kayıt onay formundan çıktı alınarak öğrenci ve danışman tarafından imzalanması, bir nüsha öğrenciye diğer nüsha arşivlenmek üzere akademik birim öğrenci işleri birimine teslim edilerek öğrenci dosyalarına OBS

19 YENİ ÖĞRENCİ KAYIT İŞLEMLERİ Toplam Sayfa 1-1 Bu akış sürecinin amacı, Yeni Kayıt Süreci kapsamında yürütülen faaliyetler için her bir adımın sorumlusunu ve çıktısını da içeren standart bir yöntem belirlemektir. 2. Kapsam Bu akış süreci, Yeni Kayıt Sürecinin hazırlanması kapsamında yürütülen tüm faaliyetleri kapsar. 3. Süreç Sahibi Dekanlık/ / Birim Görevlisi/ Birim Sorumlusu/ 4. Süreç Riskleri ve OBS'de yaşanabilecek aksaklıklar. 5. Kontrol Strateji ve Yöntemleri Yeni Kayıt Süreciyle ilgili işlemlerin (kayıt duyurusu hazırlamak, verilerin OBS' ye aktarılması vb.) ilgili eğitim öğretim yılı başlamadan yapılması. SORUMLU İŞ AKIŞI Yeni öğrenci kayıtlarında görev alacak personelin belirlenme ve bilgilendirmesine yönelik akademik birimlere gerekli yazışmaların yapılması. Belge/Mevzuat /RY / Dekanlık/ / Dekanlık/ Yeni kayıt duyurusunun hazırlanarak ilan edilmesi. Yeni kazanan öğrencilerin liste ve zarflarının Akademik Birimlere gönderilmesi. WEB /RY Birim İşleri Görevlisi/ Kazanan öğrencilerin kayıt tarihleri içerinde kayıtlarının yapılması (İlan edilen belgelerle Şahsen veye e-devlet) E-DEVLET/ Kayıt yaptırmayan öğrencilerden kalan boş kontenjanlarla ilgili akademik birimlere yazı yazılması Dekanlık/ Kayıt olan sayıları ile boş kalan kontenjanların Rektörlüğe bildirilmesi. Dekanlık/ Kayıt olan sayıları ile boş kalan kontenjanların ÖSYM'ye bildirilmesi. ÖSYM (Form No: DFR-003; : 28/06/2016; Revizyon No: 01)

20 ŞUBE MÜDÜRÜ 1. Birimi Akademik ve İdari Birimler 2. Kadro Unvanı Şube Müdürü 3. Görev Unvanı Şube Müdürü 4. Bağlı Bulunduğu Unvan Dekan/Müdür/Daire Başkanı Görev, Yetki ve Sorumlulukları 6. Görevin Gerektrdiği Nitelikler En az fakülte veya dört yıllık yüksekokul mezunu olmak. 2. BŞEÜ-KAYSİS Belge No. Revizyon No su DGT- Toplam Sayfa 1 Görevleriyle ilgili tüm mevzuata (Kanunlar, Kanun Hükmünde Kararnameler, Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, Tüzükler, Cumhurbaşkanı Kararları, Yönetmelik, Genelgeler, Yönergeler) hakim olmak ve tüm idari işleri yürütmek. Biriminde yapılan işlerle ilgili olarak hafalık rapor hazırlamak ve bağlı bulunduğu yönetcisine sunmak. Biriminde görevli olan idari, teknik ve genel hizmet personeli arasında işbölümünü sağlamak. Gerekli denetm ve gözetmi yapmak. Biriminde görevlendirilecek idari ve genel hizmet personeli için birim amirine öneri sunmak. Biriminde görevli idari ve genel hizmet personeli izinlerini iş akış süreçlerini aksatmayacak şekilde düzenlemek. Tasarruf tedbirlerine uygun hareket edilmesini sağlamak. İdari personel ve genel hizmet personeli ile periyodik toplantlar yapmak ve verimli çalışmaları için gerekli tedbirleri almak. Personel arasında adil işbölümü yapılmasını sağlamak, kılık kıyafetleri ile görevini yerine getrip getrmediklerini denetlemek, gerekli durumlarda idari personelin görev alanları ve birimlerini düzenlemek. den gelen evrakların havalesini yaparak birim içi yönlendirilmesini ve sonuçlandırılmasını sağlamak. Çalışma ortamında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili hususların uygulanması konusunda gerekli uyarıları yapmak, kapı ve pencerelerin mesai saatleri dışında kapalı tutulması konusunda uyarılarda bulunmak ve kontrol etmek. Birimine ait tüm verilerin güncel tutulmasını sağlamak. Görev Dağılım Çizelgesi Formu na göre yerine vekalet edeceği personele ait işleri yapmak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtlen şartları taşımak. (Form No: DFR:004 ; : 28/06/2016; Revizyon No: 01) 1/1

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 10:00

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 10:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 14/02/2019-5383 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BELC3MB5B* Oturum Tarihi 14/02/2019 Oturum Saati 10:00 Oturum Sayısı 100

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 14:00

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 14:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 26/12/2018-35596 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BELC3HPAC* Oturum Tarihi 26/12/2018 Oturum Saati 14:00 Oturum Sayısı 96

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 16:00

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 16:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 12/12/2017-36695 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BEL93BZ2H* Oturum Tarihi 07/12/2017 Oturum Saati 16:00 Oturum Sayısı 55

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 11:00

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 11:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 11/06/2016-14314 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BEL97NPK* Oturum Tarihi 10/06/2016 Oturum Saati 11:00 Oturum Sayısı 11

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ Başlangıcı Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığınca Fakültelerde Kısmi Zamanlı olarak çalışacak öğrenci kontenjanı belirlenir Öğrenciler Dekanlığa

Detaylı

T.C İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI HAZIRLAMA GRUBU. Oturum Saati 11:00

T.C İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI HAZIRLAMA GRUBU. Oturum Saati 11:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 09/06/2016-14153 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI HAZIRLAMA GRUBU *BE5U76EC* Oturum Tarihi 09/06/2016 Oturum Saati 11:00

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 09:00

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 09:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 23/07/2018-19366 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BE5D3ZEFB* Oturum Tarihi 20/07/2018 Oturum Saati 09:00 Oturum Sayısı 70

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 16:30

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 16:30 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 01/06/2018-15109 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BE6E38Y45* Oturum Tarihi 31/05/2018 Oturum Saati 16:30 Oturum Sayısı 65

Detaylı

T.C İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI HAZIRLAMA GRUBU. Oturum Saati 09:30

T.C İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI HAZIRLAMA GRUBU. Oturum Saati 09:30 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 25/12/2018-35371 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI HAZIRLAMA GRUBU *BE6L3H1N2* Oturum Tarihi 25/12/2018 Oturum Saati 09:30

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İncelenen dosya ile ilgili Fakülte Kurulu Kararın Alınması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İncelenen dosya ile ilgili Fakülte Kurulu Kararın Alınması. Bölüm Açma İşlemleri 3 gün 40 dk İlgili Öğretim Üyesi Açılması düşünülen Bölüm ile ilgili Yök ün belirlediği kriterlere uygun dosyanın ilgili Öğretim Üyeleri tarafından hazırlanması ve dosyanın incelenmek

Detaylı

Kontrol Eden Gülten DURAN

Kontrol Eden Gülten DURAN ve Not İşleri Birimi Sürecin Adı ve Kodu Disiplin Cezası Alan ler İş Akışı 41-7.4 Her hangi bir suçtan dolayı Dekanlığa bildirilen (kopya vb.) Soruşturma açılması ve not işleri G.Ü. Disiplin Yönetmeliği

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 13:30

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 13:30 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 26/02/2018-5916 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BE843L0Z1* Oturum Tarihi 26/02/2018 Oturum Saati 13:30 Oturum Sayısı 60

Detaylı

Ordu Üniversitesi Rektörlüğünden gelen yazının evrak kaydının yapılması. Müdürün öğrenci işleri ve Bölüm başanlığına yazıyı sevki

Ordu Üniversitesi Rektörlüğünden gelen yazının evrak kaydının yapılması. Müdürün öğrenci işleri ve Bölüm başanlığına yazıyı sevki Yeni Kayıt Ordu Üniversitesi Rektörlüğünden gelen yazının evrak kaydının yapılması Müdürlük Müdürün öğrenci işleri ve Bölüm başanlığına yazıyı sevki Müdürlük Kayıt görev sorumlularının belilenmesi Müdürlük

Detaylı

T.C İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI HAZIRLAMA GRUBU. Oturum Saati 09:00

T.C İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI HAZIRLAMA GRUBU. Oturum Saati 09:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 21/11/2018-31683 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI HAZIRLAMA GRUBU *BE843F5K1* Oturum Tarihi 21/11/2018 Oturum Saati 09:00

Detaylı

İLK KAYIT İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANI ŞEF FAKÜLTE TEMSİLCİSİ MALİ İŞLER BİRİMİ ÖĞRENCİ

İLK KAYIT İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANI ŞEF FAKÜLTE TEMSİLCİSİ MALİ İŞLER BİRİMİ ÖĞRENCİ İLK KAYIT İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANI ŞEF FAKÜLTE TEMSİLCİSİ MALİ İŞLER BİRİMİ ÖĞRENCİ Kayıt organizasyonu Görevlendirmelerin yapılması Kayıt evraklarının kontrol edilmesi Kayda gelecek öğrencilerin öğrenci

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU Birim/Altbirim Üst Yöneticiler Astları Görev Devri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Daire Başkanı-Genel Sekreter Şef ve ilgili memurlar İzinli veya görevli olduğu durumlarda yerine Şube Müdürü

Detaylı

AKADEMİK İŞ YÜKÜ TAKVİMİ

AKADEMİK İŞ YÜKÜ TAKVİMİ EYLÜL Yurt dışından öğrenci kabulünde asil kazananların kayıtlarının yapılması. Güz dönemi ara sınıf öğrencileri için katkı payı datalarının Bankaya gönderilmesi. Kredi Burs müracaatı yapan öğrencilere

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 09:00

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 09:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 12/11/2018-30786 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BELC37SEJ* Oturum Tarihi 12/11/2018 Oturum Saati 09:00 Oturum Sayısı 86

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ORTALAMA ELEKTRONİK OLARAK 1. 105.01 Öğretim Programlarının Hazırlanması Yarıyıl başlarında o yarıyılda uygulanacak olan öğretim programlarının hazırlanması Eğitim Öğretim Yönetmeliği Madde 14 İşleri Her

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 16:00

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 16:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 15/03/2017-7999 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BE8RUFRJ* Oturum Tarihi 14/03/2017 Oturum Saati 16:00 Oturum Sayısı 34 KARAR

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ İle Bildirirler MU? ç Olumsuzsa Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına Bildirir. Seçilen Öğrenci İlgili Birimde Çalışmaya Başlar MAZERET SINAV İŞLEMLERİ

Detaylı

Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan

Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Farabi Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programı Süreci (2.1.) Farabi Koordinatörlüğü Öğrenci Aktör İşleri 2***** Fakülte Sekreteri / Yrd. / İlgii birim tarafından hazırlanan onaylı protokoller alınır.

Detaylı

T.C İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI HAZIRLAMA GRUBU. Oturum Saati 10:00

T.C İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI HAZIRLAMA GRUBU. Oturum Saati 10:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 31/05/2018-14934 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI HAZIRLAMA GRUBU *BEKV389BP* Oturum Tarihi 31/05/2018 Oturum Saati 10:00

Detaylı

DERS İNTİBAK İSTEĞİ FORMU

DERS İNTİBAK İSTEĞİ FORMU T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 16/05/2016-12053 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BELMEFN3* Oturum Tarihi 11/05/2016 Oturum Saati 13:00 Oturum Sayısı 06

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO ADI TANIMI DAYANAĞI SUNUM SÜRECİNDE I ORTALAMA ELEKTRONİK OLARAK 1. 105.01 Ders Programlarının

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 2 Hafta 3 Fakülte Kurulu Gündem Maddeleri ve Gelen Evrak 4 Fakülte Yönetim Kurulu

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 İlk Kayıt ÖĞRENCİ İŞLERİ 1. LYS sonuç belgesi 2. Diploma veya mezuniyet belgesi (fotokopi veya suret kabul edilmez) 3. Nüfus cüzdanı örneği 4. 6 adet (4,5x6)

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

DERS İNTİBAK İSTEĞİ FORMU

DERS İNTİBAK İSTEĞİ FORMU T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 11/05/2016-11742 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI HAZIRLAMA GRUBU *BELCE7J7* Oturum Tarihi 11/05/2016 Oturum Saati 10:00

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MANİSA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Görev Tanımı ve İş Akış Şeması

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MANİSA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Görev Tanımı ve İş Akış Şeması Sayfa: 1 1.ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİM ŞEFİ GÖREV TANIMI A. GÖREVE İLİŞKİN BİLGİLER 1.1 Birimi : Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü 1.2 Görevin Adı : Öğrenci İşleri Birim Şefi 1.4 Bağlı Bulunduğu

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU. Üst Yönetici/Yöneticileri : Fakülte Sekreteri Dekan Yardımcıları Dekan

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU. Üst Yönetici/Yöneticileri : Fakülte Sekreteri Dekan Yardımcıları Dekan T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU Birim Adı : Öğrenci İşleri ORGANİZASYON BİLGİLERİ Üst Yönetici/Yöneticileri : Fakülte Sekreteri Yardımcıları Personel GÖREV VE SORUMLULUKLARI

Detaylı

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI DİSİPLİN İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI DİSİPLİN İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ DİSİPLİN İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ Disiplin suçu işleyen öğrenci hakkında ilgili Fakülte/Yüksekokullarca karar alır. Öğrenci hakkında disiplin suçuna ilişkin karar öğrenciye tebliğ edilir. Disiplin ceza

Detaylı

İLETİŞİM FAKÜLTESİ/ BÖLÜM BAŞKANLIKLARI

İLETİŞİM FAKÜLTESİ/ BÖLÜM BAŞKANLIKLARI 31. MADDE GÖREVLENDİRMELERİ SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI BÖLÜM BAŞKANLIĞI Eğitim Öğretim Yılının İlgili Yarıyılına Ait Ders Planında Öğretim Üye/Elemanı bulunmayan derslerin tespiti Görevlendirme talep eden veya

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi %10'a Giren Öğrencilerin Tespiti 3 gün 30 Güz Yarıyılı sonunda bütünleme sınavları yapıldıktan sonra Bahar Yarıyılı sonunda ise Yaz okulu notları girildikten sonra İkinci Öğretim öğrencilerinin yarıyıl

Detaylı

İŞ AKIŞ PLANI. 2-Kayıt yapamayan öğrencilerin kaydını. 2-Ders kayıtlarını kontrol eder ve onaylar. 4-Ders kayıtlarını kontrol eder ve onaylar

İŞ AKIŞ PLANI. 2-Kayıt yapamayan öğrencilerin kaydını. 2-Ders kayıtlarını kontrol eder ve onaylar. 4-Ders kayıtlarını kontrol eder ve onaylar İLK KAYIT EK KAYIT KAYIT YENİLEME GEÇ KAYIT YENİLEME NİN 1-e-Devlet ten kayıt 1-e-Devlet ten kayıt 1-ÖBS de ders kayıt yenileme 1-Bölüm Başkanlığı na başvurur (OGR-F-1) 3-Bölümündeki onaylanmış ve onaylanmamış

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Güzel Sanatlar Fakültesi BİRİM HİZMET STANDARTLARI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Güzel Sanatlar Fakültesi BİRİM HİZMET STANDARTLARI TÜRKİYE CUMHURİYETİ UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Güzel Sanatlar Fakültesi BİRİM HİZMET STANDARTLARI Sıra No Hizmet Adı İstenen Belgeler-Geçerli Mevzuat-Hükümler 1 Özel Yetenek Sınavları Ön Kayıt işlemleri

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ YENİ KAYIT İŞ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ YENİ KAYIT İŞ AKIŞ ŞEMASI ÖĞRENCİ YENİ KAYIT İŞ AKIŞ ŞEMASI Öğrenci Yeni Kayıt Süreci Başlangıcı ÖSYM Klavuzunda belirtilen öğrenci kayıt belgeleri Fakülteye kayıt hakkı kazanan öğrenci kayıt için gerekli belgeler ile bizzat başvuruda

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI BAŞLANGIÇ

İŞ AKIŞ ŞEMASI BAŞLANGIÇ Ana Öğrenci İşleri Öğrencilerin belge talepleri Öğrencilerin belge taleplerinin alınması (Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik Belgesi, Yabancı Uyruklu Öğrenci Bilgi Formu, Disiplin Cezası) Öğrenci Bilgi

Detaylı

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Görev Sürelerinin Uzatılması 2 Görevlendirmeler 3 Ders Kayıtları 4 Valilik

Detaylı

T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET ENVANTER TABLOSU

T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET ENVANTER TABLOSU T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET ENVANTER TABLOSU SIRA NO ADI TANIMI DAYANAĞI SUNUM SÜRECİNDE DIŞ ORTALAMA ELEKTRONİK 1 30200 Kayıt ÖSYM ile gelen öğrencilerin kesin

Detaylı

HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUM/ BİRİM ADI : GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUM/ BİRİM ADI : GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUM/ BİRİM ADI : GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SUNUM SÜRECİ No ADI TANIMI DAYANAĞI Enstitü Yazı Öğrenci Mali HİZMETTEN MEVZUATIN

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yatay geçiş kontenjanı ve takviminin hazırlanması için resmî yazı gelmesi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen en

Detaylı

HASSAS GÖREV TESPİT FORMU

HASSAS GÖREV TESPİT FORMU HASSAS GÖREV TESPİT FORMU Birimi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Alt Birimi Hassas Görev Şube Müdürlüğü Hassas Görevi Olan Personel Risk Düzeyi Riskler Prosedürü ( Alınması Gereken Önlemler veya Kontroller)

Detaylı

1- Ana Bilim Dalı Kurul Kararı 2- Enstitü Kurul Kararı 3- Rektör Onayı 4- Üniversitenin Web sayfasından ilan edilmesi.

1- Ana Bilim Dalı Kurul Kararı 2- Enstitü Kurul Kararı 3- Rektör Onayı 4- Üniversitenin Web sayfasından ilan edilmesi. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI 1 Tezli Yüksek Lisans Süresi 7. maddede istenilen belgeler BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN ORTALAMA TAMAMLANMA

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yatay geçiş kontenjanı ve takviminin hazırlanması için resmî yazı gelmesi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen en

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARDI TABLOSU. 3-Bölümündeki onaylanmış ve onaylanmamış ders kayıtlarını kontrol eder

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARDI TABLOSU. 3-Bölümündeki onaylanmış ve onaylanmamış ders kayıtlarını kontrol eder KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARDI TABLOSU SIRA NO 1 2 KURUM KODU STANDART DOSYA KODU 302.01.01 302.01.04 HİZMETİN ADI İLK KAYIT EK KAYIT HİZMET ALANLAR ZAMAN Kayıt haftası

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Yeni Öğrenci Kabulü Kayıt (Meslek Yüksekokulumuzda yapılmaktadır) Lise Diplomasının aslı veya geçici mezuniyet belgesinin aslı

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU GÖREVLERİ

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU GÖREVLERİ T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU ORGANİZASYON BİLGİLERİ Fakülte Adı : Mühendislik Fakültesi Birim Adı : Öğrenci İşleri Üst Yönetici/Yöneticileri : Fakülte Sekreteri/Dekan

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 15:45

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 15:45 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 27/11/2017-34720 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BEAM34UC5* Oturum Tarihi 23/11/2017 Oturum Saati 15:45 Oturum Sayısı 52

Detaylı

SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI SÜRECİN SORUMLULARI: Bölüm Sekreteri

SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI SÜRECİN SORUMLULARI: Bölüm Sekreteri Yayın i Nisan 2013 Revizyon No / 1/1 SÜREÇ ADI : Bölüm/Bölüm Kurulu Süreci SÜRECİN SORUMLULARI: ÜST SÜRECİ: Eğitim-Öğretim Süreci SÜRECİN AMACI: SÜREÇ SINIRLARI : SÜREÇ ADIMLARI : Bölüm Başkanı ve Bölümün

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER ÖĞRENCİ İŞLERİ

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER ÖĞRENCİ İŞLERİ SIRA NO HİZMETİN ADI T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER ÖĞRENCİ İŞLERİ HİZMETİN ORTALAMA TAMAMLANMA SÜRESİ

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 15:00

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 15:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 09/11/2018-30679 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BEKV37M39* Oturum Tarihi 08/11/2018 Oturum Saati 15:00 Oturum Sayısı 81

Detaylı

Bozok Üniversitesi. Hizmet Envanteri Tablosu Hizmet Sunmakla Görevli / Yetkili Kurumların / Birimlerin Adı

Bozok Üniversitesi. Hizmet Envanteri Tablosu Hizmet Sunmakla Görevli / Yetkili Kurumların / Birimlerin Adı 6 B32B2K13 532 5 B32B2K13 513 5-1 4 511 2 gün 5-1 3 B32B2K13 5 2 4 1 B32B2K13 1 Sıra No Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayanağı Mevzuatın Adı Ve Madde Numarası

Detaylı

1- Öğrenci Değişim Programı İşlemleri (Farabi, Erasmus)

1- Öğrenci Değişim Programı İşlemleri (Farabi, Erasmus) 1- Öğrenci Değişim Programı İşlemleri (Farabi, Erasmus) Değişim Programı1.aşama Değişim Programı Kontenjanı kapsamında duyuru yayınlanır. Öğrenci ilgili üniversiteye başvuru yapar. Öğrencinin başvurusuyla

Detaylı

SÜREÇ EL KİTABI. Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı Süreci. Başarılı bir şekilde lisansüstü programların açılması süreci sayısı

SÜREÇ EL KİTABI. Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı Süreci. Başarılı bir şekilde lisansüstü programların açılması süreci sayısı Yayın i Sayfa 1 / 86 SÜREÇ ADI: SÜRECİN SORUMLULARI: ÜST SÜRECİ: SÜRECİN AMACI: SÜREÇ SINIRLARI: SÜREÇ ADIMLARI: Lisansüstü Programlarının Açılması / Açılacak Lisansüstü Programlarının Kontenjanlarının

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli Yapılıyor 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar,

Detaylı

Enstitü Kurul Toplantısı için gündemdeki konuları içeren bilgilerin hazırlanması

Enstitü Kurul Toplantısı için gündemdeki konuları içeren bilgilerin hazırlanması HİZMETİN ADI HACETTEPE ÜNİVERS VERSİTES TESİ BİLİŞİM ENSTİTÜSÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN ORTALAMA TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Tezli Yüksek Lisans Süresi H.Ü.Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

Cumhuriyet Üniversitesi İLETİŞİM FAKÜLTESİ Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Cumhuriyet Üniversitesi İLETİŞİM FAKÜLTESİ Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri 1 Lisans Programlarına Kayıt için Kontenjanların Belirlenmesi, Ön Koşullar ve Duyurular 2 Öğrenci Kabulü 3 Kesin Kayıt İşlemleri 1 Fakülte Yönetim

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER Üniversitesi T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER S NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI ŞEMA ADI: KONTENJAN BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI ŞEMA NO: 01 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Anabilim Dallarına her eğitim-öğretim yılı güz ve bahar dönemleri için lisansüstü programlara kontenjan ve başvuru

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ NEŞET ERTAŞ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ NEŞET ERTAŞ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ AMAÇ T.C AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI (Senatonun 04.05.2016 tarih ve 2016/08-03 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) Madde 1) Bu yönergenin amacı AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ Neşet Ertaş

Detaylı

T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET ENVANTER TABLOSU

T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET ENVANTER TABLOSU T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET ENVANTER TABLOSU SIRA NO 3020000 Kayıt ÖSYM ile gelen öğrencilerin kesin kayıtlarının yapılması (Madde-9) Diplomanın aslının

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ ŞEMALARI

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ ŞEMALARI T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ ŞEMALARI Öğrenci hizmetleri birimi _ Yeni Kayıt İşlem Süreci Yalova Üniversitesi Önlisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği nin 5. maddesi Y.Ü.Rektörlüğü

Detaylı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi -KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU- SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Ders Muafiyet işlemleri 1 Saat 3 Dk. Bölüm Sekreterliği Öğrenci daha önce öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunda başarılı olduğu derslerden muafiyetine ilişkin dilekçesini transkript ve ders içerikleri

Detaylı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ŞEKLİ SÜRE 1 Tezli Yüksek Lisans 3 Yıl (6 Yarıyıl) 2 Doktora 6 Yıl (12 Yarıyıl) ÖĞRENCİ İŞLERİ HİZMETİN

Detaylı

Öğrenci İşleri Faaliyetleri İş Akış Şemaları

Öğrenci İşleri Faaliyetleri İş Akış Şemaları CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KIRKAĞAÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İş Akış Şemaları Öğrenci İşleri Faaliyetleri İş Akış Şemaları Öğrenci İşleri Faaliyetlerine İlişkin Başlıca Mevzuat Öğrenci Kayıt, Kayıt

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Bölüm Akademik Kurul Toplantısı İşlemleri Bölüm Akademik Kurul Toplantısı Bölüm Başkanlığı tarafından Bölüm Akademik Kurul Toplantısının gündemi, tarih, saat ve yeri üst yazı ile tüm öğretim elemanlarına

Detaylı

ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ

ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ İŞLERİ BÜROSU İŞ AKIŞ ŞEMASI ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığınca Yüksekokullara

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (Öğrenci İşleri Birimi) Hizmetin Tamamlanma Süresi

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (Öğrenci İşleri Birimi) Hizmetin Tamamlanma Süresi Sıra No Hizmetin Adı Belge Hazırlama Başvuruda İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, İlgili makama yazısının verilmesi 1- Öğrenci Kimliği 1 gün 2 Yeniden Kimlik Belgesi

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU ORGANİZASYON BİLGİLERİ Fakülte Adı : Mühendislik Fakültesi Birim Adı : Öğrenci İşleri Üst Yönetici/Yöneticileri : Fakülte Sekreteri/Dekan

Detaylı

T.C. BELGELER MAHALLİ İDARE BAŞVURUDA İSTENEN İLK BAŞVURU MAKAMI DİĞER ÖZELSEKTÖR V.B. Mühendislik Fakültesi,Kararın

T.C. BELGELER MAHALLİ İDARE BAŞVURUDA İSTENEN İLK BAŞVURU MAKAMI DİĞER ÖZELSEKTÖR V.B. Mühendislik Fakültesi,Kararın , T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU EK-1 SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO ADI İSTENEN BELGELER 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli Yapılıyor 2 Gelen Evrak Tüm

Detaylı

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Öğrenci Danışmanlık BAŞLANGIÇ

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Öğrenci Danışmanlık BAŞLANGIÇ Danışmanlık M-MYO-SR-051 TOPLAM SÜR İŞ SÜRCİ Kayıtlı bütün öğrenciler için danışman, Üniversitenin ilk kayıt döneminden önce ilgili Bölüm Başkanlığının önerisi ile Yüksekokul Yönetim Kurulu tarafından

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İŞ PLANI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İŞ PLANI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İŞ PLANI Aylar FAKÜLTE SEKRETERLİĞİ ÖĞRENCİ İŞLERİ PERSONEL İŞLERİ YAZI İŞLERİ TAHAKKUK İŞLERİ TAŞINIR KAYIT KONTROL BÖLÜM SEKRETERLİĞİ TEMİZLİK HİZMETLERİ OCAK 1. İdari personel

Detaylı

Hazırlayan Sistem Onayı Yürürlük Onayı Taner BOZKIR Hale SARICI Selma ÇAKIR

Hazırlayan Sistem Onayı Yürürlük Onayı Taner BOZKIR Hale SARICI Selma ÇAKIR Sayfa 1/7 Yatay geçiş kontenjanları ile başvuru ve değerlendirme takvim taslağının hazırlanarak Rektörlük Makamına sunulması Yatay geçiş kontenjanları ile başvuru ve değerlendirme takvim taslağının Senatoda

Detaylı

KISMİ ZAMANLI İŞ BAŞVURU FORMU

KISMİ ZAMANLI İŞ BAŞVURU FORMU T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 30/09/2016-23955 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI HAZIRLAMA GRUBU *BE6ER073* Oturum Tarihi 29/09/2016 Oturum Saati 10:00

Detaylı

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI İŞ AKIŞI

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI İŞ AKIŞI ÖĞRNCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI İŞ AKIŞI Şikayet dilekçesi veya tespit tutanağı. İşlendiği ileri sürülen suçla ilgili her türlü delili ekleyerek dilekçe ile Dekanlığa sunulur. İlgili Dekan Yardımcısı dilekçe

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI BATMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI GÖREV TANIMI : Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (Daire Başkanı) Kurum içi ve kurum dışında Daire Başkanlığını temsil etmek, Daire Başkanlığının

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Öğrencinin ders muafiyet isteğinin gerekçeleri ile birlikte yazılı olarak bildirmesi.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Öğrencinin ders muafiyet isteğinin gerekçeleri ile birlikte yazılı olarak bildirmesi. Ders Muafiyet İşlemleri 2 gün 40 Öğrenci Öğrencinin ders muafiyet isteğinin gerekçeleri ile birlikte yazılı olarak bildirmesi. Öğrencilerin dilekçesi kayda alındıktan sonra, muaf olmak istediği derslerin

Detaylı

T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ ŞEMALARIS

T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ ŞEMALARIS T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ ŞEMALARIS 1 İçindekiler 1) %10 Başarı Durumu. 3 2) Açılan Dersler..4 3) Akademik Takvim 5 4) Askerlik Belgesi.... 6 5) Dikey Geçiş Kayıtlanma....7

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri Hizmetin Ortalama Tamamlanma Süresi (En Geç) 1 Önlisans Programlara Kayıt için Kontenjanların Belirlenmesi, Ön Koşullar ve Duyurular 1- Yüksekokul

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Ders Muafiyet İşlemleri 1 Saat 45 İlgili Öğrenci Öğrencinin bir başka üniversitede almış olduğu dersler nedeniyle bu derslerden muaf tutulması amacıyla Öğrenci İşleri bürosuna dilekçe ve ekleri ile birlikte

Detaylı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Öğrenci Disiplin İşlemleri 69 gün Müdürlük Şikayet konusu öğrenci hakkında dosya/belgeler Müdürlük Makamına ulaştıktan sonra değerlendirmeye alınır. Müdürlük Makamı soruşturma açılmasına gerek görürse

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri Hizmetin Ortalama Tamamlanma Süresi Yüksek Öğretim

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI FORMU

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI FORMU T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI FORMU Birim: Görev Adı: Amiri İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölüm Sekreterliği Birimi Bölüm Sekreteri Bölüm Başkanı / Fakülte Sekreteri / Dekan Sorumluluk

Detaylı

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER VE İŞ SÜRECİ HİZMET ALANLA R İLK BAŞVUR U MAKAM I PARAF LİSTESİ HİZMETİN SUNUM SÜRECİ KURUMUN VARSA YAPMASI GEREKEN İÇ YAZIŞMALAR KURUMUN

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER S NO HİZMETİN ADI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Ders Kaydı ÖBİSİS üzerinden ders seçimi yapılır. 2 Ders Ekle sil Danışmanı ile ÖBİSİS üzerinden ders seçimi yapılır. Ders Muafiyetleri

Detaylı

1 Ay. 10 Kesin Kayıt İşlemleri 1- Lisans / Yüksek Lisans Mezuniyet Belgesi,

1 Ay. 10 Kesin Kayıt İşlemleri 1- Lisans / Yüksek Lisans Mezuniyet Belgesi, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN ORTALAMA TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Tezli Yüksek Lisans Toplam Süre Tezli Yüksek

Detaylı

SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ

SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ Personel Daire Başkanlığından 2547 sayılı Kanununun 13/b-4 maddesi uyarınca Yüksekokulumuzda /Diğer birimlerde görevlendirilen personelin

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (ÖZEL SEKTÖR VB) BELGELER BAŞVURUDA İSTENEN İLK BAŞVURU MAKAMI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (ÖZEL SEKTÖR VB) BELGELER BAŞVURUDA İSTENEN İLK BAŞVURU MAKAMI EK 2 ) HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI 1 302.01 Yeni Kayıt ÖSYS sınav sonuçlarına göre yerleştirilen öğrencinin kaydının yapılması Anadolu Üniversitesi EğitimÖğretim ve Sınav Yönetmeliği, Madde 8 1 Lise

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri 1 Lisansüstü Programlara Kayıt için Kontenjanların Belirlenmesi, Ön Koşullar ve Duyurular 2 Öğrenci Kabulü 3 Adaylar Sınavlara Girmeden 1- Anabilim

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ

Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ Niğde Üniversitesi Ömer Halisdemir Üniversitesi Yazışmalar 30 M Müdürlük makamına imzaya sunulmak üzere birimlerden gelen evrak kontrol edilmesi, sıralanması ve imzaya hazır hale getirilmesi. H İmzaya

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 050.03.02 050.01.03 050.01.01 050 040.05 040 010 HİZMETİN YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 1 Mevzuat İşleri Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin tümünün yasal dayanakları

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ. Fen Bilimleri. Enstitüsü. Fen Bilimleri.

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ. Fen Bilimleri. Enstitüsü. Fen Bilimleri. HİZMET ENVANTERİ SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN YARARLANANLAR HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ HİZMETİN 1 302.11.02 Kayıt Dondurma Öğrencinin mazereti nedeniyle eğitimine ara verme isteği. İ.M.Ü Lisans Eğitim- 24. maddesi. Öğrenci 1- ÖİDB 2- (Mazeretin gerçekleştiği tarihten itibaren 30 gün içinde

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Yeni Öğrenci Kabulü Kayıt İşlemleri (Meslek Yüksekokulumuzda yapılmaktadır) 1- Lise Diplomasının aslı veya geçici mezuniyet belgesinin

Detaylı

ÖN LİSANS - LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ

ÖN LİSANS - LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ DÖNEMi 01.08.2017 07.08.2017 24.07.2017 26.07.2017 Önlisans programlarına ve YGS, LYS ve eşdeğeri sınavlar ile lisans programlarına ÖSYM ile yerleştirilen öğrencilerin kayıtları (YÖK Başkanlığı'nca

Detaylı