EBA PLATFORMU. Kullanıcı Adınız : T.C. Kimlik Numaranız

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EBA PLATFORMU. Kullanıcı Adınız : T.C. Kimlik Numaranız"

Transkript

1 EBA PLATFORMU Ana Modül görsel (video vb.) ve işitsel (ses vb.) bir çok bilgi materyali ile interaktif uygulamaların erişilebildiği kullanım alanıdır. Paylaşılan içeriklere erişim ve kişisel paylaşımlarımızı yönetmek ve kullanabilmek için Giriş butonundan; Eba Giriş Menüsüne gelinir, 1 Kullanıcı Adınız : T.C. Kimlik Numaranız Şifreniz : Eba sistemi için belirlediğiniz şifrenizdir. İlk defa EBA girişi yapacaksanız Mebbis girişinden kişisel bilgilerinizle giriş yaparak 6 haneli şifrenizi oluşturabilirsiniz. şifredir.) ( EBA Şifresi modüllerin kullanımı için ve Tabletlerin aktivasyonunda kullanılan Okul düzeyi seçimi yapılır, Çalışmakta olduğunuz veya yararlanmak istediğiniz okul düzeyini seçiniz. MODÜLLER e-dergi, e-kitap, video, ses, görsel, e-doküman modülleri kurumsal veya bireysel olarak hazırlanmış e- içeriklerin erişilebildiği veya bireysel hazırlamış olduğunuz e-içerikleri dağıtabildiğiniz modüllerdir. Bu içerikleri sınıf ortamında eğitim amaçlı kullandığınız için tekil kişi veya firmalardan elde etmiş olsanız dahi yayıncının ismini paylaştığınız sürece telif hakkı yasasından etkilenmezsiniz. Eba Ders ve İçerik Üretim Modülüyle Sınıf ortamında akıllı tahta sistemleri ve e-tab Vsınıf uygulaması senkronizasyonu sayesinde öğretmen kontrollü görsel ve işitsel konu içeriğini destekleyecek paylaşımlarla veya içerik üretim programlarıyla hazırlayacağının e-içeriklerle öğrenimin kalitesi arttıracaktır.

2 E-İçerik Kullanımı : Modüllerde e-içeriklere ulaşmak için istenilen kategoriye geçilir ve listelenen konuyla ilgili e-içeriklere ulaşabilirsiniz. E-İçerik Paylaşımı Nasıl Yapılır ; Adım-1 :Modülün üst sağ köşesinde kullanıcı girişi yaptıktan sonra paylaşılmak istenilen medya biçimi seçilir. butonu belirir. Bu alandan 2 Adım-2 :İstenilen medya içeriği türüne göre gelen paylaşım bilgi formu doldurularak EBA platform üzerinden paylaşım yapmış olursunuz. E-İçerik Geliştirme Modülü E-içerik geliştirme modülünde kullanabileceğiniz programlar Microsoft PowerPoint gibi sunum dosyaları oluşturma özelliğine sahiptirler. Fakat kullanabileceğiniz araçlar kısıtlı ve nitelik olarak basit, pratik düzeyde tasarlanmışlardır. Artıları ise etkileşimli olarak farklı yapılarda(çoktan seçmeleri vb.) sınavlar hazırlayıp uygulayabilmenizi ve dönüt olmanızı sağlamaktadırlar.

3 EBA Ders Modülü ve Vsınıf Uygulaması : 3 EBA Ders: Öğretmen ve öğrencilerin e-içeriklere ulaşabildiği, kullanıcı adı ve şifre ile erişim yapılabilen, öğretim yönetim sistemidir. Eba Ders modülü e-okul sistemi ve Vsınıf uygulaması ile senkronize çalışır. Eba Ders modülünde interaktif dersler oluşturabilir, e-içerikleri paylaşabilir, etkileşimli sınavlar hazırlayarak ölçme ve değerlendirme yapabilirsiniz. Eba Ders modülü e-okul sisteminden bilgi alarak sınıf ve öğrencilerinizden oluşan gruplar oluşturabilirsiniz. Bu gruplar üzerinden hazırlamış olduğunuz e-içerikleri, interaktif dersleri, etkileşimli sınavları kullanarak ders verimliliğini arttıran çalışmalar yapabilirsiniz. EBA Ders Özellikleri Bu sistem öğretmen ve öğrencileri tanıyan, onlara geri dönüşler yapan ve önerilerde bulunan bir sistemdir. Zengin, etkileşimli içeriklere sahiptir. Elektronik ders içerikleri anlamayı kolaylaştıran, pekiştiren ve öğrenmeyi sağlayan niteliklere sahip; etkileşim düzey yüksek halde sunulmaktadır. Öğretmen öğrenci etkileşimi sağlanmıştır. Bu özellik sayesinde öğretmen ve öğrenciler sistem üzerinden etkileşim içinde olabilecek; öğretmenler, öğrencilerine ödev, soru ve ders içerikleri gönderebilecektir. Okul içi ve dışı paylaşım, ödev atama sistemi oluşturulmuştur. Böylelikle öğretmenler, hazırladıkları içerikleri okul içinde ve dışında paylaşıma açabilecek; ders dışında ve okul saatleri dışında öğrencilerine ödev atayabileceklerdir. Raporlama sistemi kurularak karar vericilere destek sağlanmıştır. Öğrencilerin sistem içindeki hareketlerine göre raporlama yapılabilecek, öğrencilere geri dönüşlerde bulunulabilecek. Ayrıca okul, millî eğitim müdürlükleri ve Millî Eğitim Bakanlığına da raporlama imkanı tanınmıştır. EBA nın ölçme değerlendirme sistemi kurulmuş olup Kazanımlarla eşleştirilmiş çok sayıda soru sisteme yüklenmiştir. Öğretmenlerimiz de EBA sistemi üzerinden soru ve sınav hazırlayabileceklerdir. Tüm içerikler ve sorular alt kazanımlarla ilişkilendirilmiştir. Sadece eğitsel amaçlı aramalar yapan, sınıf veya derse göre aramalar yapıp sonuçlar getiren Etkin eğitsel arama motoru geliştirilmiş bir arama motoru hizmete alınmıştır. Öğrenciye özel içeriklerin atanabileceği bireyselleştirilmiş öğrenim yönetim sistemi geliştirilmiştir. Kişiye özel dosya saklama ve paylaşım alanı oluşturulmuştur.

4 Vsınıf Nedir? Etkileşimli Sınıf Yönetimi sayesinde kontrol öğretmende olacak ; 4 Etkileşimli Sınıf Yönetimi yazılımı Vsınıf derste öğretmen ve öğrencilerin etkileşimine; etkileşimli tahta ve tablet ile ders işlemelerine imkân sağlayan bir sınıf yönetim yazılımıdır. ESY sayesinde öğretmenin, öğrencilerle ders süresince etkileşim hâlinde kalması sağlanır. Öğretmen bu etkileşim sırasında tabletleri yönetir. Sistemin kontrol mekanizması, öğretmene, öğrencilerin dikkatini dağıtacak uygulamaları kısıtlayabilme imkânı tanır. ESY ile tabletler arası görüntü paylaşımı ve sınıf içinde anlık oylamalar yapılabilir. Bu yazılım sayesinde öğrenciler, öğretmen rehberliğinde, bireysel çalışmalar ve grup çalışmaları gerçekleştirebilir, özgün projeler ortaya koyabilirler. ESY nin sınıf yönetimi özellikleri sayesinde sınıf içi etkileşimin üst düzeyde tutulması, öğrenci öğretmen iletişiminin artırılması amaçlanmıştır. Ayrıca ders yönetimi özellikleri sayesinde de ders süresinin önemli bölümünü kapsayan sınıf yönetim süreçleri kısa zamanda gerçekleşebilmektedir. Vsınıf Uygulamasının kullanımı ve bilinmesi gerekenler; Öğretmen ve öğrenci tabletleri içerisinde yüklenmiş gelen bu uygulama EBA Ders modülünde yapılan hazırlıkları ve anlık yapılabilecek uygulamaları yönetebilirsiniz. Öğretmenin oluşturduğu bir ders alanına öğrenciler davet üzerine katılarak interaktif bir paylaşım ve aktarım yapılabilir. EBA Ders modülünün sahip olduğu bütün özellikleri içermez. Sınıf yönetimi ve paylaşımda etkin rol alır.

5 EBA Ders Modülü Kullanımı : İnteraktif olarak yönetimin yapıldığı ve şablonların oluşturulduğu alandır. A a. Hazır ders akışları ve interaktif etkinlikleri kullanabilirsiniz. b. Konu anlatımlarım ve sınav seçeneklerindeki objelerini akış sırasıyla düzenleyerek ders akışı hazırlayabilir ve ölçme değerlendirme yapabilirsiniz. Yeni Ders Akışı Nasıl Hazırlanır? 5 A2 A1 A3 A1 -> Birinci Adım Materyal oluşturulacak sınıf ve o kademeye bağlı dersi seçiniz. A2 -> Derse göre listelenen konulardan seçim yapınız A3 -> Seçtiğiniz konuya göre konu anlatımları, sınav kategoriler altındaki objeler gösterilir. A4 -> İstenilen objeler sıraya göre sürükle bırak yöntemi ile YENİ LİSTE bölümüne aktarılır. Seçim bittikten sonra YENİ LİSTE alanına çift tıklayarak düzenleme alanı açılır. A4 Düzenleme Alanı: Objeleri silme, yer değiştirme işlemler yapılabilir. Düzenleme son halini aldıktan sonra, A5 -> Ders Akışının adı girilir. A5 A6 A7 A6 -> Kaydet işlemi ile Seçtiklerim listesine aktarılır. A7 -> Ödev Gönder seçeneği ile oluşturulmuş sınıf gruplarına aktarabilirsiniz.

6 B Bu menüden ; a) Hazır sınavları kullanarak veya hazır soru havuzundaki soru objeleri ile b) Hazır soru havuzundaki soru objeleri inceleyebilir c) Arşivinizde bulunan yaprak testleri aktararak oluşturacağınız sınavlar ile ölçme değerlendirme yapabilirsiniz. Hazır Sınavların Kullanımı ; Bölümüne girilir. 6 B1-1 B1-2 B1-3 B1-1 -> Birinci Adım paylaşımı yapılacak sınavın sınıf ve o kademeye bağlı dersi seçiniz. B1-2-> Derse göre listelenen konulardan seçim yapınız B1-3 -> Seçtiğiniz konuya göre hazır sınav objeleri ekrana gelir. Objelerin sınıf, ders ve soru sayıları listede verilir. B1-3 B1-4 B1-5 B1-4 -> İnceleme Seçeneği paylaşımın içeriği incelenir. B1-5 -> Gönder Butonu ders akışının istenilen gruplara aktarımını sağlar. Gönderim Seçenekleri Menüsü Gönder Seçenekleri altında verilmiştir. ( 15 / Gönderim Seçenekleri- G4 )

7 Kendi Sınav Objenizi Oluşturma ; B2-1 B2-1-> Sınavlarım bölümünde butonuna basarız. Karşımıza hazırlık ekranı gelir. B2-2 B2-3 B2-2 -> Sınava soru ekleme yapılır B2-3 -> Eklenen sorunun düzenlenmesi için kullanılır. Soru Ekleme İşlemi : butonuna bastıktan sonra, B2-4 B2-6 B2-7 7 B2-5 B2-8 Soru Seçim İşlemi yapılır. B2-4 -> Eklenecek objenin için sınıf ve o kademeye bağlı dersi seçiniz. B2-5 -> Derse göre listelenen konulardan seçim yapınız B2-6 -> Seçtiğiniz konuya göre hazır soru objeleri gösterilir. ( Gösterim Yapılmaz ise ARAMAYI YENİLE yapınız) Soru İnceleme Komutu : Seçim yapılacak soruları ön izleme yapabilirsiniz. Soru Seçim Komutu : Eklenecek sorunu seçili hale geldiğini belirtir. B2-7 -> Soruyu seçili hale getirmek için gözün sağ yanına fare ile tek tıklama yapmanız yeterlidir. B2-8 -> Seçili hale getirilen sorular komutu ile liste düzeni biçiminde test haline gelir. B2-9 -> Kaydet komutu ile listesine aktarılır. B2-9

8 Kişisel Yaprak Test Oluşturma B3-1 Seçeneğinden Yeni Yaprak Test Menüsüne girilir, B3-2 B3-3 B3-1 -> butonuna tıklayarak modülü açılır. B3-2 -> butonuna tıklayarak bilgisayarın hafızasında kayıtlı pdf veya resim formatında kayıtlı yaprak test seçilir. B3-4 B3-3 -> Yaprak testin soru sayısı girilir. B3-4 -> butonuna basılır. B3-5 B3-5 -> Verilen soru sayısına göre sağ taraftaki alanda oluşturulan cevap anahtarı bölümğne soru sırasına bağlı kalarak cevaplar işaretlenir. B3-6 -> butonuna basılarak Yaprak Test bilgi formuna geçilir. 8 B3-6 B3-7 B3-7 -> Formda ilgili alana testin adı girilir. B3-8 B3-8 -> Test bilgi formundaki sınıf, ders ve konu alanları doldurulur. B3-9 -> Kaydet işlemi yapılarak testimiz paylaşılmaya hazır halde Yaprak Testlerim alanına aktarılır. B3-9 Sınavların Uygulama Seçenekleri B4 B4-> Sınavların uygulama seçeneklerini Menüsü Seçenekleri altında verilmiştir. ( 15 /G2 G3 - G4 - G5 )

9 C EBA Ders ve VSınıf uygulaması ile İletişim kurmak ve Paylaşım yapabilmek için buradan öğrenci grupları oluşturulur. (Bu alan E-okul sistemiyle bütünleşmiş çalışmaktadır.) a) Şube Bazlı grup oluşturulması b) Öğrenci Bazlı grup oluşturulması Sınıf Bazlı Grup Oluşturulması Okulunuzda dersine girdiğiniz şubeleri sisteme tanımlayarak şube bazlı grup oluşturabilirsiniz. C1-1 C1-2 C1-3 9 C1-4 C1-1 -> Butonuna basarak Okulunuzdaki Sınıf ve Şubeler listelendiği alan açılır. C1-2 -> Sınıflara göre listelenen şubelerden dersine girdiğiniz şubeleri işaretleyiniz. C1-3 -> Benim Şubelerim adı altında seçmiş olduğunuz şubeler listelenir. C1-4 -> Tamam butonuna basılır C1-4 C1-5 -> Seçmiş olduğunuz şubeler sınıf adları altında grup oluşturmuş olur. Bu menüden şube öğrencilerine ve yapılan paylaşımlara ulaşabilirsiniz.

10 Sınıf Bazlı Grup Oluşturulması Farklı sınıf ve şubelerde bulunan öğrencilerin katılımıyla oluşan grup yapısıdır. Şubelerden bağımsız öğrencileri yeni bir sınıf adı altında toplayabilirsiniz. C2-2 C2-1 C2-1 -> butonuna basarak Yeni Sınıf oluşturma alanı açılır. 10 C2-2 -> Liste menüsünden sınıf ve şubelerden seçim yaparak öğrenciler listelenir. C2-3 C2-4 C2-3 -> Seçilecek öğrenci listede bulunarak işaretlenir. C2-4 -> Seçilen öğrenciler Sınıf Öğrenci Listesi alanında sıralanır. C2-6 C2-5 C2-5 -> Yeni oluşturacağınız sınıf adını giriniz. C2-6 -> işlemini yapınız. C2-7 C2-7 -> Oluşan yeni sınıf çalışma grupları altında listelenir. C2-8 -> Bu menüden şube öğrencilerine ve yapılan paylaşımlara ulaşabilir, grup yönetimi yapabilirsiniz. C2-8

11 D Hazırlamış olduğumuz ders akışlarının yönetiminin yapıldığı alandır. Ders akışları oluşturulma tarih ve liste adına göre listelenir. D2 D4 D1 D3 D5 D1 -> Liste düzeninde seçilen ders akışının içeriği görüntülenir. İçeriğine buradan da ulaşabilirsiniz. D2 -> Gönder Butonu ders akışının istenilen gruplara gönderim sağlar. ( 15 / Gönderim Seçenekleri- G4 ) D3 -> Düzenleme Seçeneği Ders Akışında değişiklik yapmak için kullanılır. D4 -> Paylaşım Seçeneği kurum içerisinde gönderim uygular. ( 15 / Paylaşım Seçeneği- G5 ) 11 D5 -> E Silme Seçeneği ile istenilen Ders Akışları silinir. Öğrencilere gönderimi yapılan paylaşımların ayrıntılı listelendiği ve istatistiği bilgi içeren ölçme ve değerlendirme verilerine ulaşılan alandır. E1 E2 E3 E5 E4 E1 -> Gönderimler ayrıntılı bilgileri gösterilerek listelendiği alandır. E2 -> İstatistik Seçeneği ile ölçme ve değerlendirme verilerine ulaşılır. E2-3 E2-1 E2-1 E2-2

12 İstatistik Seçenekleri : E2-1-> Tamamlama istatistiği grup üyelerinin gönderideki genel ders akışını tamamlama oranını gösterir. Grup Üyelerinin Tamamlama oranlarını bireysel ve ayrıntılı olarak istatistik bilgilerini verir. Bireysel olarak ders akışını tamamlama oranını Bireysel olarak testin tamamlama oranını E2-2-> Başarı istatistiği grup üyelerinin gönderideki genel test değerlendirme başarı oranını gösterir. Grup Üyelerinin test değerlendirme başarı oranlarını bireysel ve ayrıntılı olarak istatistik bilgilerini verir. A A : Sınava giren ve girmeyen öğrenci sayı grafiği B : Sınıfın doğru cevaplama ortalama grafiği 12 B C C : Bireysel dağılım grafiği Sınavın soru bazlı konu ve kazanım ilişkisi ile değerlendirme sonuçlarına göre sınav analizi yapılarak ölçme ve değerlendirme incelemesi yapılmıştır. A B C A : Soru kazanımı açıklar. B : Kazanımla ilişkili soru numaralarını verir. C : Sonuç değerlendirme bilgisi verir. E2-3-> Tamamlama istatistiği grup üyelerinin gönderideki bireysel ders akışını tamamlama oranını gösterir. E2-4-> Başarı istatistiği grup üyelerinin gönderideki bireysel test değerlendirme başarı oranını gösterir. E3 -> İnceleme Seçeneği paylaşımın içeriği incelenir. E4 -> Gönder Butonu ders akışının istenilen gruplara paylaşımını sağlar. Paylaşım Seçenekleri Menüsü Gönder Seçenekleri altında verilmiştir. ( 15 /G5 ) E5 -> Silme Seçeneği ile istenilen Gönderim silinir.

13 F Paylaşımlarla ilgili istatistiği bilgi içeren ayrıntılı ölçme ve değerlendirme verilerine ulaşılan alandır. Genel Raporlar Çalışma Gruplarına paylaşılan ders akışı tamamlama oranları ve testlerin değerlendirme başarı oranlarını Ders ve Konu ayrıntılı grup bazlı analizini göstermede kullanılır. F1-1 F1-2 F1-3 F1-4 F1-1-> Analizi yapılacak Ders ve Konu seçimi yapılır. F1-2-> Raporlama yapılan sınıflar adı listelenir. F1-3-> Çalışma Grubu olarak ders akışını tamamlama oranını verir. F1-4-> Çalışma Grubu olarak test değerlendirme başarı oranını gösterir. Ödev Raporları Çalışma Gruplarına paylaşılan ders akışı tamamlama oranları ve testlerin değerlendirme başarı oranlarını Ders ve Konu ayrıntılı öğrenci bazlı analizini ayrıntılı göstermede kullanılır. 13 F2-1 F2-2 F2-3 F2-1-> Analizi yapılacak ödevin başlangıç ve bitiş tarihi seçilir. F2-2-> Analizi yapılacak çalışma grubu seçilir. F2-3-> Analizi yapılacak öğrenci seçilir. F2-4 F2-3-> Öğrenciye verilen ödevler listelenerek içerik tamamlama ve başarı oranı ekrana yansıtırlır F2-3 F2-5 F2-4-> Analiz istenilen öğrenci bu menüden değiştirilir. F2-5-> Ödevin verildiği grup analizi incelenir. Raporunu inceleyebilirsiniz. ( 12 / E2-1 ) G EBA Ders modülünde kullanmış olduğunuz ders dokümanlarını veya internet kaynaklarını paylaşabilirsiniz. Dosya yükleme sınırınız 1 Gigabyte (1024MB) tır. G-1

14 Dosya Ekleme İşlemi : Ekleme işlevi doküman ve internet adresi ekleme işlevi olarak belirlenmiştir. G1-> Butonuna basılır. G1-2-> Kullanmış olduğunuz ders dokümanlarını eklemek için G1-2 G1-3 seçeneği seçilir. G1-3-> düğmesinden bilgisayar hafızasındaki (doc,pdf vb) dokümanınız seçilir. G1-4 G1-5 G1-4-> Belgenin Adı yazılır. G1-5-> Belgeniz içeriğini anlatan kısa bir açıklama yazılır. G1-6 G1-6-> butonu ile ön izleme ve onay sayfasına geçilir. G1-7-> ONAY işlemi gerçekleştirilir. G1-8 G1-8-> Kullanmış olduğunuz internet kaynaklarını web adreslerini eklemek için seçeneği seçilir. 14 G1-9 G1- G1-11 G1-12 G1-9-> Internet kaynağının web adresini girilir. G1-10-> Web sını tanımlayan bir ad girilir. G1-11-> Web sının içeriğini anlatan kısa bir açıklama yazılır. G1-12-> butonu ile ön izleme ve onay sayfasına geçilir. G1-13-> ONAY işlemi gerçekleştirilir. Düzenleme Seçenekleri : G2 -> G3 -> İnceleme Seçeneği dokümanın içeriği incelenir. Eşleme Seçeneği ile dökümanın ilgili olduğu ünite ve konu ile bağlantısı yapılır.

15 Gönderim ve Paylaşım Seçenekleri : G4 -> Gönder Butonu ders akışının istenilen gruplara paylaşımını sağlar. İki seçenek olarak gönderim yapılabilir, G4-1 G4-2 G4-3 G4-1 -> seçeneğinde menüsünde tanımladığımız şubeler listelenir. G4-2 -> Listelenen şubelerden paylaşım yapılacak olanlar işaretlenir. G4-3 -> Seçilen sınıflar Gönderilecek Sınıflar adı altında gösterilir. G4-8 G4-4 G4-4 -> seçeneğinde menüsünde tanımladığımız şubelerdeki öğrenciler listelenir. G4-5 -> Listelenen şubelerdeki paylaşım yapılacak olan öğrenciler işaretlenir. 15 geçilir. G4-5 G4-7 G4-6 G4-8 G4-6 -> Seçilen öğrenciler Gönderilecek Öğrenciler adı altında gösterilir. G4-7 -> Seçilen öğrencileri çalışma grubu altında kaydedebilirsiniz. G4-8 -> butonuna basarak yayınlanma tarihleri seçeneğine G4-9 -> Gönderimin yayın başlangıç tarih ve saati girilir. G4-9 G4-10 G4-11 G4-10 -> Gönderimin yayın bitiş tarih ve saati girilir. G4-11 -> butonuna basarak Gönderim sonuç menüsüne geçilir. G4-12 -> butonuna basarak Gönderim yayına almış olursunuz. G5 -> Paylaşım Seçeneği kurum içerisinde gönderim uygular. G5-1 G5-2 G5-1-> Gönderiyi okul zümrenizle paylaşım yapmanızı sağlar. G5-2-> Gönderiyi okulunuzdaki tüm öğretmenlerle paylaşmanızı sağlar. G5-3-> Tamam butonu ile paylaşım sağlanır. G5-3

EBA PLATFORMU. Kullanıcı Adınız : T.C. Kimlik Numaranız

EBA PLATFORMU. Kullanıcı Adınız : T.C. Kimlik Numaranız EBA PLATFORMU Ana Modül görsel (video vb.) ve işitsel (ses vb.) bir çok bilgi materyali ile interaktif uygulamaların erişilebildiği kullanım alanıdır. Paylaşılan içeriklere erişim ve kişisel paylaşımlarımızı

Detaylı

Giriş... 2 EBA Ders EBA İçerik...18 EBA Yardım EBA Dosya EBA Uygulamalar EBA Paylaşım EBA E-Kurs...

Giriş... 2 EBA Ders EBA İçerik...18 EBA Yardım EBA Dosya EBA Uygulamalar EBA Paylaşım EBA E-Kurs... Giriş....... 2 EBA Ders... 4 EBA İçerik...18 EBA Yardım... 18 EBA Dosya... 19 EBA Uygulamalar... 20 EBA Paylaşım... 20 EBA E-Kurs... 21 EBA (Eğitim Bilişim Ağı) günden güne büyümekte olan bir portal olup;

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Üsküdar EBYS sistemine giriş için, kullanıcı ismi ve şifre gereklidir. Kullanıcı İsmi: Bu alana, EBYS kullanıcı isminizi giriniz. Bu alan, eğer

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

İlköğretim Okullarının 4. Ve 5. Sınıf Öğretmenlerine Ve Öğrencilerine Mail Adresi Kılavuzu İÇİNDEKİLER Sistem Hakkında 1. Yapılacaklar 2. Sınıf Ekleme 3. Eklenen Sınıfa Öğretmen Atama 4. Sınıf Öğretmeni

Detaylı

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU S İS O F T S AĞ L I K BİL G İ S İS T E ML E R İ 2019 - ANK AR A 1. SUNUM 1.1. Genel Hususlar İlaç Muafiyet Raporu, hastanın muayenesi sonrasında uzun süreli ilaç kullanımına karar verildiği durumlarda

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı K ı lavuzu ( Mobil)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı K ı lavuzu ( Mobil) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı K ı lavuzu ( Mobil) İçindekiler EBA Dosya nedir?... 3 Kimler kullanabilir?... 3 Uygulama Ne işe Yarar?... 4 Mobil uygulama nedir? Nereden ulaşabilirim?... 4 Mobil Uygulamayı

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

Tablet aktivasyonu yardım sayfası

Tablet aktivasyonu yardım sayfası Tablet aktivasyonu yardım sayfası Sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekmektedir Her okuldaki sınıf öğretmeni kendisi ve öğrencileri için EBA şifresi oluşturmalıdır. Daha önce EBA şifresi oluşturduysanız

Detaylı

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Portal / Ana sayfa... 3 2.1 Sisteme Giriş Yapılması... 3 2.2 Sisteme Giriş Yapılamaması...

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

Paylaşmak istediğiniz dosyalarınızı veya klasörlerinizi işaretledikten sonra tıklayarak paylaşımdaki bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

Paylaşmak istediğiniz dosyalarınızı veya klasörlerinizi işaretledikten sonra tıklayarak paylaşımdaki bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. 3. Doküman Paylaşma Google Drive, dosyaların, klasörlerin ve Google Dokümanların diğer kişilerle istenilen erişim düzeyinde paylaşılmasına olanak tanır. Google Drive'da, dosyaları, dosyaya ait bir bağlantı

Detaylı

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek muayeneye başlanır. Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Kullanım Kılavuzu Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Sisteme Giriş http://oys.thsk.gov.tr/oys Sisteme ilk defa giriş yapılıyorsa size verilen kullanıcı adını girdikten

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

ithenticate/turnitin Kullanıcı Eğitimi Mahir Kaya (PhD)

ithenticate/turnitin Kullanıcı Eğitimi Mahir Kaya (PhD) ithenticate/turnitin Kullanıcı Eğitimi Mahir Kaya (PhD) Konu Başlıkları Turnitin nedir? Hangi amaçlarla kullanılır? Kullanıcı profili oluşturma Oturum Açma Sınıf Oluşturma Sınıf Bilgileri Ödev Oluşturma

Detaylı

Prof. Dr. İrfan Kaymaz

Prof. Dr. İrfan Kaymaz Prof. Dr. İrfan Kaymaz Özet... Bu notlar, Erzurum Teknik Üniversitesindeki derslerde Google tools for Education araçlarından Google Classroom (GCL) kullanımı ile ilgili bilgiler içermektedir. Erzurum Teknik

Detaylı

SUNU İÇERİĞİ.

SUNU İÇERİĞİ. SUNU İÇERİĞİ EBA (Eğitim Bilişim Ağı)nedir? Neden EBA? EBA da neler var? EBA yı kimler kullanabilir? EBA ya nasıl giriş yapılır? EBA da çevrimiçi neler yapılabilir? EBA(Eğitim Bilişim Ağı) Eğitimin geleceğe

Detaylı

Sisteme giriş yapıldığında ana sayfa üzerinde işlem menüleri, Hızlı erişim butonları ve mail gönderim istatistikleri yer alır.

Sisteme giriş yapıldığında ana sayfa üzerinde işlem menüleri, Hızlı erişim butonları ve mail gönderim istatistikleri yer alır. Kullanım Kılavuzu 1. Sisteme Giriş... 2 2. JetMail Ana Sayfa... 2 3. Kişi Listesi Ekleme... 3 3.1. Özel Alan Ekleme... 3 3.2. Segment Görüntüleme... 4 3.3. Bounced Kabul Edilen Mailler... 5 4. Kişi Ekleme...

Detaylı

MapCodeX Cloud Server. Kullanım Kılavuzu

MapCodeX Cloud Server. Kullanım Kılavuzu MapCodeX Cloud Server Kullanım Kılavuzu İçindekiler MapCodeX Cloud Server... 4 MapCodeX Cloud Server Hakkında... 5 MapCodeX Cloud Server Genel Özellikleri... 6 MapCodeX Cloud Server'ın Kullanıcı Arayüzü...

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ WEB TEMELLİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Learning Management System (LMS) KULLANIM KLAVUZU OCAK-2017 TOKAT i İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i 1. GENEL BİLGİLER... 1 2. EĞİTİMCİ

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ AVUKATLAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 1.1. E-İMZA İLE UETS OTURUM AÇMA... 3 1.2. TC KİMLİK NO İLE UETS OTURUM AÇMA...

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

Tablet aktivasyonu yardım sayfası

Tablet aktivasyonu yardım sayfası Tablet aktivasyonu yardım sayfası Sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekmektedir Her okuldaki sınıf öğretmeni kendisi ve öğrencileri için EBA şifresi oluşturmalıdır. Daha önce EBA şifresi oluşturduysanız

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 1.1. KAPSAM 1.2. SİSTEM ÖZETİ 1.3. DOKÜMAN ÖZETİ 2. ÇALIŞMA KONSEPTİ 2.1. Yeni Kullanıcı Oluşturmak 2.2. Şirket Bilgilerini

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

BOLOGNA İŞLEMLERİ. Seçilen fakülte bölüm programı düzenlemek için; Değiştir butonuna tıklayınız.

BOLOGNA İŞLEMLERİ. Seçilen fakülte bölüm programı düzenlemek için; Değiştir butonuna tıklayınız. BOLOGNA İŞLEMLERİ Öncesi yapılması gereken işlemler 1. Fakülte Bölüm Programlarınkontrol edilmesi (Akademik İşlemler>Fakülte Tanımları) (Akademik İşlemler > Bölüm Tanımları) (Akademik İşlemler > Program

Detaylı

Web Labaratuar Modulu

Web Labaratuar Modulu Web Labaratuar Modulu http://212.156.99.42:777/mlis Linkini web tarayıcıların(google Chrome tercih sebebi) adres satırına linki yazıp Enter butonu tıklanır. Kullanıcı ekranı karşımıza gelir. Karşımıza

Detaylı

Dahiders Nedir? Dahiders,

Dahiders Nedir? Dahiders, 1 Dahiders Nedir? Dahiders, Dahiders; ilkokul - ortaokul öğrencilerinin ve öğretmenlerinin, her zaman güncel içeriklere ulaşabilecekleri, sınava hazırlık sürecinde etkin olarak kullanabilecekleri geniş

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı

Hazırlayan Uğur Akkaş BT Rehber Öğretmeni. www.eba.gov.tr

Hazırlayan Uğur Akkaş BT Rehber Öğretmeni. www.eba.gov.tr Hazırlayan Uğur Akkaş BT Rehber Öğretmeni SUNU İÇERİĞİ EBA (Eğitim Bilişim Ağı)nedir? Neden EBA? EBA da neler var? EBA yı kimler kullanabilir? EBA ya nasıl giriş yapılır? EBA da çevrimiçi neler yapılabilir?

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS)

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) AGENT KULLANIM DOKÜMANI HİZMETE ÖZEL 1/21 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. AYARLAR... 3 1.2. YENİLE... 7 1.3. BİLDİRİM VE GÖREVLER... 9 1.4. ENVİSİON ANA

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

T.C. SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRETİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

T.C. SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRETİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU T.C. SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRETİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Bu kullanım kılavuzu Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ZORUNLU ALICILAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. HESAPLARIN AÇILMASI VE AKTİVASYON İŞLEMİ... 3 2. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 2.1. E-İMZA İLE UETS

Detaylı

ISTCELL. Kullanım Bilgileri

ISTCELL. Kullanım Bilgileri ISTCELL Kullanım Bilgileri 12/14/2010 İçindekiler ISTCELL... 3 Ekip Mobil... 4 Mobil Bilgi ve Mobil Eğitim... 9 Mobil Bilgilendirme... 13 Mesaj Şablonları... 15 Toplu Mesaj Gönderimleri... 16 Turkcell

Detaylı

Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak

Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak Öğrenci kendisine bildirilen Kullanıcı kodu ve parola bilgileri ile sisteme giriş yaptığında Öğrenci Ana Sayfası ekranına ulaşılır. Öğrenci Ana Sayfası ekranından,

Detaylı

1 Nisan 2010. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Stok

1 Nisan 2010. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Stok 1 Nisan 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Stok EXCEL DEN STOK MODÜLÜNE KART AKTARIMI IMPORT AND EXPORT DATA ĐLE Yeni müşterilerimiz ve sistemini yeniden kurmak isteyen

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI YAYINLANAN RAPORLAR FORMU 1905.023.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. YAYINLANAN RAPORLAR... 5 2.1 Yayınlanan Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Yayınlanan Raporları Listeleme... 5 2.3 Yayınlanan

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YETKİ EKRANI KULLANIM KILAVUZU UYGULAMA ADIMLARI

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YETKİ EKRANI KULLANIM KILAVUZU UYGULAMA ADIMLARI MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YETKİ EKRANI KULLANIM KILAVUZU 2015-2016 eğitim öğretim yılı 1. Dönemi itibariyle, dersleri okutan öğretmenler tarafından puanların sisteme girilebilmesi için Bilgi Yönetim

Detaylı

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur.

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı Uyarılar 1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. 2) Tablet yazılımı sadece sahadaki kullanıma yöneliktir. Onaycının onaylaması tablet

Detaylı

EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE

EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE 1 EBA Nedir? EBA; ilkokul, ortaokul, lise ve açıktan okuyan tüm öğrencilerin ücretsiz olarak faydalanabildiği bir web sitesidir. Size kendi hızınızda ve kendi

Detaylı

UNICO JIRA DASHBOARD OLUŞTURMA

UNICO JIRA DASHBOARD OLUŞTURMA UNICO JIRA DASHBOARD OLUŞTURMA JIRA DA KENDİ PANELİMİ NASIL OLUŞTURURUM? 1. «Kontrol Panelleri» butonuna tıklanır. 2. Açılan listede en aşağıda bulunan «Kontrol Panellerini Yönet» seçeneğine tıklanır.

Detaylı

EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE

EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE 1 EBA Nedir? EBA; ilkokul, ortaokul, lise ve açıktan okuyan tüm öğrencilerin ücretsiz olarak faydalanabildiği bir web sitesidir. Size kendi hızınızda ve kendi

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ERA Danışmanlık. Ataşehir Soyak Yolu Şehit Burak Kurtuluş Cad. Uğurlu Sok No 140/5 Ümraniye İSTANBUL TÜRKİYE

İÇİNDEKİLER. ERA Danışmanlık. Ataşehir Soyak Yolu Şehit Burak Kurtuluş Cad. Uğurlu Sok No 140/5 Ümraniye İSTANBUL TÜRKİYE ERA e-defter KULLANIM KILAVUZU ERA Danışmanlık Ataşehir Soyak Yolu Şehit Burak Kurtuluş Cad. Uğurlu Sok No 140/5 Ümraniye İSTANBUL TÜRKİYE www.eracs-tr.com İÇİNDEKİLER MİKRONOM MASTER BİLGİSAYAR İncilipınar

Detaylı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/

Detaylı

ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ)

ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ) ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ) KULLANICI KILAVUZU Kokpit yöneticinin (veya sistem yöneticisinin) ALMS sisteminde yapı (kurum veya üniversite) oluşturmak veya mevcut yapıya eklemeler, yapıda değişiklikler yapmak

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Giriş... 1 1.1 Rotaban Nedir?... 1 2 Rotaban Viewer... 2 2.1 Giriş... 2 2.2 Ana Sayfa... 3 2.2.1 Adres Güncelleme... 3 2.2.2

Detaylı

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali www.neosinerji.com.tr / www.babonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: acentedestek@mapfregenelsigorta.com tel: 212 334 90 90 MAPFRE GENEL SİGORTA SİSTEME

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

DYNED SİSTEMİNİ AKTİF OLARAK KULLANMAK İÇİN ÖĞRETMEN OLARAK HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ AŞAĞIDA ADIM ADIM YAZILMIŞTIR

DYNED SİSTEMİNİ AKTİF OLARAK KULLANMAK İÇİN ÖĞRETMEN OLARAK HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ AŞAĞIDA ADIM ADIM YAZILMIŞTIR DYNED SİSTEMİNİ AKTİF OLARAK KULLANMAK İÇİN ÖĞRETMEN OLARAK HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ AŞAĞIDA ADIM ADIM YAZILMIŞTIR Öncelikle İngilizce öğretmenlerimizin EBA (Eğitim Bilişim Ağı) web sitesine üye olmaları

Detaylı

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu OPERATÖR SERVİSLERİ Kullanıcı Kılavuzu Versiyon Tarih Yazan Tanım 1.0 01-08-2013 Burcu Kayacık Yalman Turkcell Servisleri 2.0 08-10-2014 Burak Şanlı Vodafone Servisleri 2.1 17-10-2014 Gül GÖNLÜBEYAZ Düzenlemeler

Detaylı

ICubes Giriş. adresinden sisteme girilir. Açılan sayfaya kullanıcı adı ve şifre yazılarak platforma giriş yapılır

ICubes Giriş.  adresinden sisteme girilir. Açılan sayfaya kullanıcı adı ve şifre yazılarak platforma giriş yapılır ICUBES ICubes, Ipsos çalışanları ve müşterileri için tasarlanmış, üretim datalarını farklı bir platform üzerinden toplu şekilde görmeye yarayan bir programdır. ICubes Giriş http://ids.ipsos.com.tr/icubes/

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER (Başlık üzerine CTRL + Mouse sol tıklama ile ilgili sayfaya gidilir.) 1. HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) 3 2. PERSONEL GİRİŞİ/PERSONEL

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU Sürüm 0.0.1 İçindekiler Firma İşlemleri :. 1. Firmalar Firma Kayıt Firma Bilgisi Değiştirme 2. Tesisler Tesis Ekle Tesis Düzenle 3. Bölümler Bölüm Ekle Bölüm Düzenle 4. Birimler

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı. Uyarılar

MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı. Uyarılar MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı Uyarılar 1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. 2) Tablet yazılımı sadece sahadaki kullanıma yöneliktir. Onaycının onaylaması tablet

Detaylı

Bilgi & İletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sayfa 1 / 33

Bilgi & İletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sayfa 1 / 33 Bilgi & İletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sayfa 1 / 33 Atılım Üniversitesi Bilgi & İletişim Teknolojileri Müdürlüğü Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi (ÖİBS - Student Information System - SIS 2.0) HAZIRLIK OKULU,

Detaylı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı İçindekiler Dijital Varlık Nedir?...2 BÖLÜM-1 Dijital Varlık Ekleme...3 Dijital Varlık Bilgi Alanı... 3 Yayın Alanı... 5 BÖLÜM-2 Dijital Varlık Güncelleme... 6 Yeni

Detaylı

Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP

Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP 150 253-255 Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP FİRMA Faturayı keser ve faturayı malzemeyle birlikte ya BAP Birimi Satınalma Ofisine ya da ilgili Proje Yürütücüsüne Teslim eder. BAP Birimi Satınalma

Detaylı

testbook

testbook www.utercih.com Online İnteraktif Öğrenci Başarı Takip Programı Ders programı oluşturma; ödev, müfredat ve devamsızlık takibi; sınav analizi, ihtiyaca göre etüt programı oluşturma ve finans dahil eğitim

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM Erzurum 2012-2013 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince uzaktan eğitim verecek Öğretim elemanlarının ders içeriklerini

Detaylı

EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA) Sosyal Eğitim Platformu. Hazırlayan Caner YACAN

EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA) Sosyal Eğitim Platformu. Hazırlayan Caner YACAN EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA) Sosyal Eğitim Platformu Hazırlayan Caner YACAN Değineceklerimiz: EBA Nedir? EBA nın Amacı Nedir? EBA yı Önemli Kılan Özellikleri Nelerdir? Niçin EBA yı Kullanmalıyız? EBA da Neler

Detaylı

Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde ( bulunan Personel Bilgi Sistemi butonuna basılır.

Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde (  bulunan Personel Bilgi Sistemi butonuna basılır. 1. SİSTEME GİRİŞ Personel Bilgi Sistemi doğrudan erişim linki: http://app-personel.cbu.edu.tr/ Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde (http://personel.cbu.edu.tr/) bulunan Personel

Detaylı

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir.

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir. İşlem yapabilmek

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Rotaban Viewer... 1 1.1 Giriş... 1 1.1.1 Adres Güncelleme... 2 1.1.2 Güzergâh Görüntüleme... 4 1.1.3 Favori Güzergâh İşlemleri...

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

SMSOKUL KULLANIM KILAVUZU V. 1.0

SMSOKUL KULLANIM KILAVUZU V. 1.0 SMSOKUL KULLANIM KILAVUZU V. 1.0 Smsokul Kullanım Ekranı Gönderilebilecek sms miktarı Okul bilgileri güncelleme butonu Sms okul yapılan havale bildirimi Sistemden Çıkış Yapmak için kullanılır. 1 adet cep

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişim Programı 1-ETKİNLİĞİN ADI FATİH Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursu -ETKİNLİĞİN AMAÇLARI Bu faaliyeti

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ.

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ. UZAKTAN EĞİTİM YÖNTEMİYLE VERİLECEK OLAN TÜRK DİLİ I, YABANCI DİL I VE ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I DERSLERİNE ÖĞRENCİLERİNİN ERİŞİM YAPABİLMELERİ İÇİN KULLANILACAK YÖNTEM. 1. Adım eruzem.erciyes.edu.tr

Detaylı

ÖĞRENCİ İNTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU

ÖĞRENCİ İNTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU ÖĞRENCİ İNTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 hanesi olarak belirlenir.

Detaylı

ICubes Giriş. http://ids.ipsos.com.tr/icubes/ adresinden sisteme girilir. Açılan sayfaya kullanıcı adı ve şifre yazılarak platforma giriş yapılır

ICubes Giriş. http://ids.ipsos.com.tr/icubes/ adresinden sisteme girilir. Açılan sayfaya kullanıcı adı ve şifre yazılarak platforma giriş yapılır ICUBES ICubes, Ipsos çalışanları ve müşterileri için tasarlanmış, üretim datalarını farklı bir platform üzerinden toplu şekilde görmeye yarayan bir programdır. ICubes Giriş http://ids.ipsos.com.tr/icubes/

Detaylı

Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0)

Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0) Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0) A. Öğretmen Girişi a b c d B. Ana Menü a. Kullanıcı bilgisi : Bu alana yazılacak bilgiyi size Usta Aritmetik firması sağlamaktadır. b. Şifre

Detaylı