Kullaným Kýlavuzu EEE Yönetmeliðine Uygundur

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kullaným Kýlavuzu EEE Yönetmeliðine Uygundur"

Transkript

1 FLR Serisi Duvar Tipi Split Klima Kullaným Kýlavuzu EEE Yönetmeliðine Uygundur

2 Kod No: B Kitap Baský Tarihi: Revizyon No:

3 FLR Serisi Duvar Tipi Split Klima Kullaným Kýlavuzu

4 ..

5 ÝÇÝNDEKÝLER Giriþ Garanti ve Servis Ürünlerin Görünüþü Güvenlik Uyarýlarý Güvenli Kullaným Ýçin Uyarýlar Klimanýn Güvenliði Ýçin Uyarýlar Doðru ve Verimli Kullaným Ýçin Uyarýlar Doðru Yerleþtirme Ýçin Uyarýlar Ana Parçalar Kontrolörler - Yedek Kontrolör - Uzaktan Kumanda ve LCD Ekran - Soðutma Modunda Çalýþma - Isýtma Modunda Çalýþma - Nem Alma Modunda Çalýþma - AUTO Modunda Çalýþma - Timer Modunda Çalýþma - Sleep Modunda Çalýþma - Dikkat Edilecek Hususlar

6 - Pillerin Deðiþtirilmesi Uzaktan Kumanda Ýle Çalýþtýrma - Soðutma Çalýþmasý - Nem Alma Çalýþmasý - Fan Çalýþmasý - Isýtma Çalýþmasý - Sleep Ýþlevi - Panjur Ýþlevi Bakým Ýþlemleri - Klima ve Filtrenin Temizlenmesi - Klimayý Uzun Süre Kullanmayacaksanýz - Mevsimsel Dönemlerde Kontrol Arýza - Servis Çaðýrmadan Önce - Arýzalar ve Nedenleri

7 5 GÝRÝÞ Evinizde/iþyerinizde hava koþullandýrma gereksiniminiz için ALARKO'yu seçtiðiniz için teþekkür ederiz. ALARKO, yarým yüzyýla yaklaþan deneyimi, yurt çapýnda yaygýn bayi ve servis aðý ile sürekli hizmetinizdedir. Herhangi bir sorununuzda ALARKO'ya baþvurmanýzý rica ederiz. Bu kullanma kýlavuzunda FLAIR FLR 09, 12, 18 ve 24 AA duvar tipi split klimalarýn teknik özelliklerini ve iþlevlerini, tanýtýcý bilgilerini, çalýþtýrýlmasý ve bakýmýna iliþkin açýklamalarý bulacaksýnýz. Bu kýlavuz, kullanýcý için sürekli baþvuru kaynaðý olacak þekilde hazýrlanmýþtýr. Cihazýnýzýn ayrýlmaz parçasýdýr. Lütfen dikkatle koruyunuz. DÝKKAT! Klimanýzý çalýþtýrmadan önce kullanma kýlavuzunu lütfen dikkatle inceleyiniz. Herhangi bir sorunuz olursa klimaný zýn ilk çalýþtýrmasýný yapacak olan ALARKO YETKÝLÝ SERVÝSÝ'ne sorunuz. Bu cihaz sadece tasarým amaçlarýna ve teknik özelliklerine uygun koþullarda çalýþtýrýlabilir. Bu cihazlar ortam havasýný klimatize etmek amacýyla tasarlanmýþlardýr. Bu amaç dýþýnda kullanýldýðýnda can ve mal kaybý meydana gelebilir. Bu cihazla elektrikle çalþýþan cihazlardýr. Cihazla ilgili herhangi bir iþlem yapýlýrken elektrikli cihazlara iliþkin düzenlemelere titizlikle uyulmalýdýr. Bu cihazlarýn teknolojisi kullanýcýnýn Kullaným Kýlavuzu nda sözü edilen çalýþtýrma ve bakým iþlemleri dýþýnda cihaza herhangi bir müdahalede bulunmamalýdýr. Aksi halde can ve mal kaybý meydana gelebilir. Cihazdan verimli ve saðlýklý biçimde yararlanabilmek için bu kitapta sözü edilen çalýþtýma kurallarýna titizlikle uyulmalýdýr.

8 6 GARANTÝ ve SERVÝS Bu kýlavuz FLAIR - FLR modeli duvar tipi split klimalarýn bütün tipleri için geçerlidir. Bu kullaným kýlavuzunda belirtilen esaslara, uyarýlara ve standartlara uyulmak koþuluyla salon tipi split klimalar malzeme ve imalat hatalarýna karþý 3 (üç) yýl ALARKO CARRIER garantisindedir. Garanti koþullarý, ilgili yasa hükümlerine uygun olarak cihazla birlikte verilen Garanti Belgesi üzerinde açýklanmýþtýr. Lütfen bu bilgileri dikkatle inceleyiniz. Ürün Garanti Belgesi, cihazý satýn aldýðýnýz ALARKO CARRIER yetkili satýcýsý tarafýndan doldurulup, kaþelenecek ve size imzalattýrýlacaktýr. Daha sonra bir parçasý size verilecek, öteki parçasý ise ALARKO CARRIER Müþteri Hizmetleri Müdürlüðüne gönderilecektir. Sizdeki Garanti Belgesi ni, servis iþlemleri sýrasýnda garanti iþlemlerinin yapýlabilmesi için yetkili servis elemanýna göstermek için korumalý ve el altýnda bulundurmalýsýnýz. Cihazýn bakýmý son derece basittir. Ancak arýza durumunda onarým için yetkilendirilmiþ olan ALARKO CARRIER servisini bu kýlavuzun eki olarak verilen ALARKO CARRIER Yetkili Servisleri Adres Listesi kitapçýðýnda bulabilirsiniz. Garanti iþlemleri, ancak ALARKO CARRIER yetkili servislerinin yapacaðý iþlemler için geçerlidir. Uzman olmayan, yetkisiz kiþilerin ürüne yapacaklarý müdahaleden üretici ve satýcý þirketler sorumlu deðildir. Bu nedenle, lütfen ürününüzle ilgili en ufak sorununuzda ALARKO CARRIER yetkili servisini arayýnýz. Yetkili servislerimiz her an hizmetinizdedir. FLAIR- FLR klimalarý, size uzun yýllar sorunsuz hizmet edebilecek üstün teknolojiye ve kaliteli malzemeye sahiptir. Bu cihazlar için Sanayi ve Ticaret Bakanlýðý tarafýndan belirlenen minimum kullaným ömrü 10 (on) yýldýr. Ýlgili yasa gereði üretici ve satýcý firmalar bu süre içinde cihaza servis yapýlmasýný ve yedek parça saðlanmasýný taahüt ederler. ALARKO CARRIER Yetkili Servislerinin ücret tarifesi ve yedek parça fiatlarý listeler halinde belirlenmiþtir. Servis iþlemleri sýrasýnda listeler inceleyebilirsiniz. Sorun çýkmasý halinde bu kýlavuzun arka kapaðýnda adres ve telefonlarý verilen ALARKO CARRIER Müþteri Hizmetleri Müdürlüklerine baþ vurabilirsiniz.

9 7 CÝHAZLARIN GENEL GÖRÜNÜMÜ FLR 09, 12, 18, 24 AA Ýç Ünite Uzaktan Kumanda Dýþ Ünite

10 8 GÜVENLÝK UYARILARI Bu bölümdeki bilgiler cihazýnýzý doðru, güvenli ve verimli kullanmanýz için hazýrlanmýþtýr. Klimanýzý kullanmadan önce bu bölümü dikkatle okuyunuz. Bu kýlavuzda geçen DÝKKAT ve UYARI sözcükleri aþaðýdaki anlamlarda kullanýlmýþtýr: DÝKKAT! Bu iþaret, belirtilen koþullara uygun olarak hareket edilmediðinde kullanýcý için hayati tehlikelere, klimanýz için ciddi hasarlara yol açabilecek iþlemleri gösterir. UYARI! Bu iþaret, belirtilen koþullara uygun olarak hareket edilmediðinde kullanýcýya, cihaza ya da eþyalara zarar verebilecek iþlemleri gösterir.! EVET! Bu iþaret, mutlaka yapýlmasý ya da dikkate alýnmasý gereken iþlem ve bilgileri gösterir. HAYIR! Bu iþaret, kesinlikle yapýlmamasý gereken iþlem ve bilgileri gösterir. SERVÝS! Bu iþaret, servisin yapmasý gereken iþlemleri ya da kullanýcýnýn servise baþvurmasý gereken durumlarý gösterir. ELEKTRÝK! Bu iþaret, elektrikle ilgili iþlemlerde özellikle dikkat edilmesi gereken hususlarý gösterir.

11 9 GÜVENLÝ KULLANIM ÝÇÝN DÝKKAT Cihazýnýzý kendiniz monte etmeyin. Tüm montaj ve baðlantý iþlemleri Yetkili Servis tarafýndan yapýlmalýdýr. Cihazýnýzý topraklama hattýna baðlamadan kullanmayýn. Tüm montaj ve baðlantý iþlemleri Yetkili Servis tarafýndan yapýlmalýdýr. Kapalý Cihazýnýzý uzun süre kullanmayacaksanýz fiþini çekin ve güç baðlantýsýný kapatýn.!! Tüm onarým iþleri için Yetkili Servis elemanýna baþvurunuz. Tehlikeli bir elektrik akýmýna maruz kalmamak için cihazýn parçalarýný çýkarmak ya da bakým ve onarýmýný yapmak gibi iþlemleri kendiniz yapmaya çalýþmayýnýz. Bu cihazýn teknolojisi ve parçalarý, kullanýcýnýn bakým ve onarým yapmasýna uygun deðildir. Arýza durumunda (yanýk kokusu, vb.) cihazý hemen kapatýn, elektrik beslemesini kesin ve yetkili servis elemanýna danýþýn. Klimanýzýn yakýnýnda tutuþabilir maddeler bulundurmayýn, bu maddeleri kullanmayýn. Klimanýzý Islak bezle temizlemeyin. Fiþ ve prizler ýslak elle dokunmayýn. Tehlike Çocuklarýn cihazýnýzýn iç ve dýþ ünitesine, ulaþmamasý için gerekli önlemleri alýnýz. Beklenmedik kazalara neden olabilir. Klimanýzý doðrudan suyla temas ettirmeyin. Elektrik yalýtýmý zarar görebilir, elektrik çarpabilir.

12 10 GÜVENLÝ KULLANIM ÝÇÝN UYARILAR! Taþýnýrken, cihazýn sökülmesi ve yeniden yerleþtirilmesi için yetkili servis elemanýna baþvurunuz. Elektrik fiþinin prize iyice takýlý olduðundan emin olun. Klimanýzý fiþi takýp/ çýkararak ya da devre kesiciyi açýp/ kapatarak çalýþtýrmayýn/ durdurmayýn. Klimanýza güç beslemesini çoklu prizlerden yapmayýn.. Elektrik kablosuna zarar vermemeye dikkat ediniz. Elektrik kablosunun üzerine aðýr cisimler koymayýnýz. Bu tür uygulamalar yalýtýma zarar vererek yangýn ya da elektrik çarpmasýna neden olabilir. Klimanýzý elektrik kablosundan çekip fiþi çýkararak kapatmayýn. DÝKKAT! YÜKSEK SICAKLIK Isýtma iþlemi sýrasýnda baðlantý vanalarý ýsýnýr. Bu vanalara dokunmayýn. Yanýklara neden olabilir.! Klimanýzýn elektrik kablosu zarar gördüðünde, güvenlik açýsýndan tehlikeli bir duruma yol açmamak için yetkili servis elemaný tarafýndan deðiþtirilmesi gerekir. PÝLLERÝ RASTGELE ATMAYIN! Çocuklarýn kumanda cihazýnýn pillerini aðýzlarýna deðdirmelerini engelleyin. Ellerini bol su ile yýkayýn. Pilleri ortada býrakmayýn. Çevre koþullarýna uygun olarak atýn. Çocuklar ortada kalmýþ pilleri yutabilir. Pil yutulduðunda çok zararlý olabilir. Hemen bir doktora baþvurunuz.

13 11 KLÝMANIZIN GÜVENLÝÐÝ ÝÇÝN UYARILAR Hava giriþ veya çýkýþ panjurlarýna parmaðýnýzý ya da baþka nesneleri sokmayýnýz. Cihazýn içinde yüksek hýzda bir fan çalýþtýðý için yaralanabilirsiniz. Küçük çocuklara özellikle dikkat ediniz.! DÝKKAT! ÝÇÝLMEZ... Klimadan akan suyu içmeyiniz, temizlik için kullanmayýnýz.! Kapalý Klimanýzý temizlerken mutlaka elektrik güç beslemesini kapatýn. Cihazýnýzý uzun bir süre kullanmayacak- sanýz uzaktan kumanda ünitesinin pillerini çýkarýnýz. Pilin akmasýyla doðabilecek zararlarý önlemek için pilleri çýkarýnýz. Akan pil cildinize, gözlerinize ya da aðzýnýza deðdiðinde hemen bol suyla yýkayýnýz ve doktora baþvurunuz. Klimanýzdan ve dýþ ünitesinden anormal titreþimler ve ses gelirse montajýnýn saðlam olup olmadýðýný kontrol edin. Sallanma, çatlama, kýrýlma vb varsa yetkili servise baþvurun. Dýþ ünite insanlarýn ve özellikle çocuklarýn kolaylýkla eriþebilecekleri yerlere konulmuþsa, çocukklarýn üniteyi sallayarak, vurarak ya da üzerine çýkarak zarar vermeleri olasýlýðýna karþý önlem alýn. Hava çýkýþ ve hava giriþ panjurlarýnýn önünü kapatmayýn. Cihazýnýz þömine ya da benzeri bir ýsýtýcý aygýta yakýn olmamalýdýr.

14 12 DOÐRU ve VERÝMLÝ KULLANIM ÝÇÝN UYARILAR Soðuk hava akýmýnýn önünde uzun süre kalmayýný. Uzun süre doðrudan soðuk hava akýmýna maruz kalmak saðlýðýnýza zarar verebilir. Yatmadan önce ve çocuklarýn, yaþlýlarýn ya da hastalarýn kaldýðý odalarda özellikle dikkatli olun. Hayvan ya da bitkileri doðrudan hava akýmýnýn karþýsýnda býrakmayýnýz. Uzun süre doðrudan sýcak ya da soðuk hava akýmýna maruz kalmak bitki ve hayvanlara zarar verebilir. Kullaným sýrasýnda arada bir odayý havalandýrýnýz. Özellikle klimayla birlikte bir baþka ýsýtma cihazý kullanýlýyorsa, yeterli havalandýrma saðlamaya özen gösteriniz.!! Hava filtresini takmadan ya da kirli filtre ile cihazýnýzý çalýþtýrmayýnýz.! Zaman ayarýný ya da sleep konumu seçimini doðru yapýn. Ýç üniteyi ve uzaktan kumandayý televizyon ve radyolardan en az bir metre uzaða yerleþtiriniz. Sinyal radyasyonu sistemi olumsuz etkileyip arýzaya neden olabilir. Klimanýza doðrudan güneþ ýþýðý geliyorsa perde veya panjur kullanýnýz. Klimanýn bulunduðu ortama girip çýkarken kapýlarý uzun süre açýk býrakmayýn.

15 13 DOÐRU ve VERÝMLÝ KULLANIM ÝÇÝN UYARILAR Klimanýzýn yakýnýnda buhar çýkaran cihazlar bulunmamalýdýr. Soðutma sýrasýnda iç ortamda su damlacýklarý oluþabilir. Eðer ayný ortamda açýk yanmalý baþka bir ýsýtýcý cihaz varsa klimanýzýn hava üflemesini doðrudan ýsýtýcý cihaz üzerine yönlendirmeyin. Sönme ya da parlama olabilir.! OK Klimanýzý uygun iç ortam sýcaklýðýna ayarlayýnýz.! Klimanýzýn hava akýþ yönünü doðru ayarlayýn.! Klimanýzý kýþýn uzun bir süre kullanmadýðýnýzda yeniden çalýþtýrken elektrik anahtarýný cihazý çalýþtýrmadan en az 12 saat önce açýnýz. Böylece cihaz daha uzun süre ve düzgün çalýþabilecektir. DOÐRU YERLEÞTÝRME ÝÇÝN UYARILAR! Klimanýz nereye yerleþtirilmiþ? Klima cihazlarý aþýrý nemli (banyo vb), parlayýcý ya da aþýrý korozif gazlarýn bulunduðu ortamlara, yüksek frekans yayan cihazlarýn (kaynak makinasý, týbbi cihazlar vb.) yakýnlarýna yerleþtirilmemelidir.

16 14 ANA PARÇALAR- FLR 09, 12, 18, 24 AA ÝÇ Ünite Hava giriþi Hava çýkýþý DIÞ Ünite Hava giriþi (1) Güç Kablosu (2) Ön Panel (3) Filtre (4) Panjur (5) Geçiþ Borusu (6) Selenoid Bant (7) Baðlantý Borularý (8) (9) Drenaj Borusu Uzaktan kumanda (8) Hava çýkýþý

17 YEDEK KONTROLÖR ve GÖSTERGE LAMBALARI 15 FLR 09, 12, 18, 24 AA Yedek Kontrolör Yedek Kontrolör Yedek Kontrolör TEST AUTO RUN Ýþlevi TEST konumunda kompresör hemen devreye girer ve ünite soðutmada çalýþmaya baþlar. Bu konum fabrikada ya da servis elemaný tarafýndan cihazý test etmek için kullanýlýr. AUTO konumunda ünite uzaktan kumanda ile çalýþtýrýlamaz, enerji gelince otomatik olarak çalýþmaya baþlar. RUN konumunda ünite uzaktan kumanda ile çalýþtýrýlýr. Normal çalýþtýrmalar için bu mod seçilmiþtir. Isýtma Soðutma RUN Ayar Sýcaklýðý Nem Alma

18 16 UZAKTAN KUMANDA ve LCD EKRAN Sinyal iletim bölümü MODE (Çalýþma Modu) peþpeþe basýlarak aþaðýdaki Otomatik, Soðutma, Nem Alma, Fan, Isýtma modlarýndan birisi seçilir. ON/OFF (Açma/Kapama) Basýlýnca klima açýlýr, tekrar basýldýðýnda kapanýr. TEMP. (Sýcaklýk) + ya her basýþta sýcaklýk bir derece artar. - ye her basýþta sýcaklýk bir derece azalýr. Soðutma, Isýtma ve Nem Alma modlarýnda 16 ºC - 30 ºC arasýnda seçim yapýlabilir. FAN Basýlýnca fanýn hýzý sýrayla aþaðýdaki konumlardan birine ayarlanýr. SWING (Süpürme) Basýlýnca panjurlar otomatik olarak yukarý aþaðý hareket ederler. Tekrar basýldýðýnda dururlar. TEMP Basýlýnca iç ortam ve dýþ ortam sýcaklýk ayar deðeri seçilebilir.

19 17 UZAKTAN KUMANDA ve LCD EKRAN LCD (Likit Kristal Ekran) Bütün ayarlamalar burada görüntülenir. CLOCK (Saat) Bu tuþa basýlarak ekranda saat görüntülenebilir. Saat ayarý için +, - tuþlarý kullanýlýr. BLOW Klima kapatýldýktan sonra iç ünite fanýnýn max. 10 dk. en düþük fan hýzýnda çalýþarak bataryayý kurutmasý saðlanýr. Böylece küf oluþumu engellenir. TURBO Hýzlý ýsýtma ya da soðutmaya ihtiyaç duyulduðunda Turbo tuþuna basýlarak fan hýzý maksimuma ayarlanýr. TIMER (Timer) Çalýþma sýrasýnda basýldýðýnda 24 saat içerisinde seçilen süre sonunda klimanýn otomatik kapanmasý saðlanýr. Timer Ýptal LIGHT Basýldýðýnda kumandanýn ýþýklarýný açar. SLEEP (Uyku Modu) Basýldýðýnda Sleep modu devreye girer, ekranda simgesi görünür. Tekrar basýldýðýnda devreden çýkar.

20 18 SOÐUTMA MODUNDA ÇALIÞMA 1. ON/OFF butonuna basarak klimayý açýn. 2. MODE butonuna basarak soðutma konumunu seçin. 4. FAN butonuna basarak fan hýzýný seçin. 5. +, - butonlarýna basarak uygun sýcaklýðý seçin. 3. SWING butonuna basarak panjurlarýn otomatik hareket etmesini saðlayýn. Soðutma konumunda ayar sýcaklýðý oda sýcaklýðýndan yüksek ise klima çalýþmaz. Ayar sýcaklýðý oda sýcaklýðýndan düþük ise klima oda sýcaklýðýný ayar sýcaklýðýna düþürene kadar çalýþýr.

21 19 ISITMA MODUNDA ÇALIÞMA 1. ON/OFF butonuna basarak klimayý açýn. 4. FAN butonuna basarak fan hýzýný seçin. 2. MODE butonuna basarak ýsýtma konumunu seçin. 5. +, - butonlarýna basarak uygun sýcaklýðý seçin. 3. SWING butonuna basarak panjurlarýn otomatik hareket etmesini saðlayýn. Isýtma konumunda ayar sýcaklýðý oda sýcaklýðýndan düþük ise klima çalýþmaz, panjurlar yatay süpürme yapar. Ayar sýcaklýðý oda sýcaklýðýndan yüksek ise klima oda sýcaklýðýný ayar sýcaklýðýna çýkarana kadar çalýþýr.

22 20 NEM ALMA MODUNDA ÇALIÞMA 1. ON/OFF butonuna basarak klimayý açýn. 2. MODE butonuna basarak nem alma konumunu seçin. Bu modda fan hýzý deðiþtirilemez 4. +, - butonlarýna basarak uygun sýcaklýðý seçin. 3. SWING butonuna basarak panjurlarýn otomatik hareket etmesini saðlayýn. Nem alma konumunda ayar sýcaklýðý oda sýcaklýðýndan yüksek ise klima çalýþmaz. Oda sýcaklýðý ayar sýcaklýðýnýn 2 ºC üstünde veya altýnda ise nem alma modu devreye girer, oda sýcaklýðý ayar sýcaklýðýndan yüksek olsa bile soðutma yapýlmaz.

23 21 AUTO MODUNDA ÇALIÞMA 1. ON/OFF butonuna basarak klimayý açýn. 2. MODE butonuna basarak AUTO konumunu seçin. Oda sýcaklýðýna baðlý olarak microcomputer, konumlarýndan birini en iyi sonucu verecek þekilde seçer. AUTO konumunda stndart soðutma sýcaklýðý 25 ºC ve ýsýtma sýcaklýðý 20 ºC dir.

24 22 TIMER MODUNDA ÇALIÞMA TIMER Klima kapalý iken basýldýðýnda 24 saat içerisinde yarýmþar saat ara ile seçilebilen süre sonunda klimanýn otomatik çalýþmasý saðlanýr. Timer Ýptal

25 23 SLEEP (UYKU) MODUNDA ÇALIÞMA 1. ON/OFF butonuna basarak klimayý açýn. 4. FAN butonuna basarak fan hýzýný seçin. 6. SLEEP butonuna basarak çalýþmayý baþlatýn. 2. MODE butonuna basarak,, konumlarýndan birini seçin. 5. +, - butonlarýna basarak uygun sýcaklýðý seçin. 3. SWING butonuna basarak panjurlarýn otomatik hareket etmesini saðlayýn. Soðutma veya Nem Alma konumunda Sleep (uyku) modu devreye alýnýrsa sýcaklýk 1 saatte 1 ºC azalýr. Eðer Isýtma modunda Sleep (uyku) modu devreye alýnýrsa sýcaklýk 1 saatte 1 ºC artar (en fazla 2 ºC artar).

26 24 Uzaktan Kumanda da Dikkat Edilecek Hususlar Klima cihazýyla uzaktan kumanda cihazý arasýnda bir duvar, perde ya da benzeri bir cisim varsa, sinyaller tam olarak iletilemez. Güçlü ýþýk kaynaklarý kumanda cihazýnýn çalýþmasýný etkileyebilir. Uzaktan kumanda cihazýnýnýn, doðrudan güneþ ýþýðý ya da ýsýtma aracý gibi kaynaklardan gelebilecek sýcaklýklara maruz kalmasýna engel olunuz. Kumanda cihazýnýn üzerine aðýr bir cisim koymayýnýz. Pencereden gelen kuvvetli güneþ ýþýðý kumanda cihazýnýn çalýþmasýný etkiler. Uzaktan kumanda cihazý bir baþka elektrikli cihazý daha çalýþtýrýyorsa, bu cihazý kaldýrýnýz ya da yetkili servis elemanýna danýþýnýz. Kumanda cihazýný yere sertçe býrakmayýnýz, düþürmeyiniz ve çarpmayýnýz. Cihazý su sýçramalarýndan ve ýslanmaktan koruyunuz.

27 25 PÝLLERÝN DEÐÝÞTÝRÝLMESÝ Uzaktan kumandanýn arka tarafýnda pillerin bulunduðu bölmenin kapaðýný iþaretine basýp, ileriye doðru iterek açýn. Ýki adet pili, pil yuvasý içinde gösterilen + / - iþaretlerine dikkat ederek yuvalarýna yerleþtirin. Ön taraftaki LCD ekrana bakýn. Ekranda, bir süre, bütün iþaretler görünür ve CL yanýp söner. Piller doðru olarak takýlmýþtýr. Daha sonra saat dýþýnda bütün iþaretler kaybolur. Pil yuvasý kapaðýný yerine takýn. NOTLAR: Kullanýlan piller AAA (No 7) 1,5 V olmasýný öneririz. Eski bir pille yeni bir pili birlikte kullanmayýn. Farklý tip ve markalarda pilleri birlikte kullanmayýn. Eðer uzaktan kumanda iki aydan daha uzun bir süre kullanýlmamýþsa pillerini deðiþtirin.

28 26 UZAKTAN KUMANDA ÝLE ÇALIÞTIRMA Start Çalýþtýrma konumunun seçimi Sýcaklýk ayarý Fan hýzý seçimi Uzaktan kumandayý üniteye doðru tutarak ON/ OFF butonuna basýn. O andaki konfor ihtiyacýnýza göre COOL, HEAT, DRY, FAN butonlarýndan birisini seçin. + ve - tuþlarýna basarak sýcaklýðý ayarlayýn. Sýcaklýk ayarý sadece ýsýtma ve soðutma konumlarý için, C arasýnda yapýlabilir. FAN butonuna basarak fan hýzýný seçin. Fan hýzý kademeleri, ekranda aþaðýdaki gibi görünür: Düþük hýz Orta hýz Yüksek hýz AUTO modunda AUTO FAN yazýsý görünür. Hava yönü seçimi. Konfor ihtiyacýnýza göre SWING butonu ile panjurlarý ayarlayarak havayý istediðiniz yöne yönlendirin.

29 27 SOÐUTMA ÇALIÞMASI ON/OFF butonuna basarak klimayý açýn. MODE butonuna basarak (soðutma) konumunu seçin. +,- tuþlarý ile istediðiniz konfor sýcaklýðýný ayarlayýn. FAN butonuna basarak istediðiniz fan hýzýný seçin. SWING butonuna basarak hava akýþ yönünü ayarlayýn. Eðer odadaki nem oraný çok yüksekse (%80 nin üzerinde) panjurlarýn dýþ yüzeylerinde su yoðuþmasý oluþabilir. Bu durumda klimanýzý yüksek hýzda çalýþtýrýn. Oda sýcaklýðý çok düþükse yeþil lamba yanýp söner. Ünite emniyet devreleri tarafýndan korumaya alýnýr ve durur. NEM ALMA ÇALIÞMASI ON/OFF butonuna basarak klimayý açýn. MODE butonuna basarak (nem alma) konumunu seçin. SWING butonuna basarak hava akýþ yönünü ayarlayýn. Nem alma konumunda, klima ON/OFF çalýþýr ve ON/OFF zamaný otomatik olarak kontrol edilir. Nem alma konumunda fan düþük hýzda çalýþýr. Dolayýsýyla FAN butonu aktif deðildir. Nem alma modunda ekranda sýcaklýk görünmez ve +, - tuþlarý aktif deðildir. Sýcaklýk 15 o C den daha düþükse kurutma konumu çalýþtýrýlamaz. Kurutma konumunda sýcaklýk ayar deðerleri ekranda görünmez. SLEEP konumu aktif deðildir.

30 28 FAN ÇALIÞMASI ON/OFF butonuna basarak klimayý açýn. MODE butonuna basarak (fan) konumunu seçin. SWING butonuna basarak hava akýþ yönünü ayarlayýn. FAN butonuna basarak Düþük- Orta- Yüksek- Auto hýz seçeneklerinden birini seçin. Auto seçilirse mikroprosesör, oda sýcaklýk ve ayar sýcaklýðýna göre panjur hýzlarýný Düþük- Orta- Yüksek kademeler arasýnda otomatik olarak ayarlar. FAN konumunda SLEEP konumu aktif deðildir. Bu konumda oda sýcaklýðý ayarlanamaz. ISITMA ÇALIÞMASI ON/OFF butonuna basarak klimayý açýn. MODE butonuna basarak ýsýtma konumunu seçin. +, - tuþlarý ile istediðiniz konfor sýcaklýðýný ayarlayýn. FAN butonuna basarak istediðiniz fan hýzýný seçin. SWING butonuna basarak hava akýþ yönünü ayarlayýn. Isýtma konumunda klima ayar deðeri oda sýcaklýðýndan yüksek olmalýdýr, aksi halde klima devreye girmez. Çalýþmanýn baþlangýcýnda klimanýn soðuk hava üflememesi için fan kýsa bir süre sonra çalýþmaya baþlar. Isýtma konumunda defrost otomatik olarak kontrol edilir. Defrost iþlemi sýrasýnda ünitenin üzerindeki yeþil ýþýk yanar. Defrost sýrasýnda kompresör çalýþýr, iç ünite faný ve dýþ ünite durur. Defrost iþlemi tamamlandýktan sonra klima normal çalýþmasýna tekrar baþlar. Yeþil lamba yanýp sönerse ve klima durursa boru sýcaklýklarý çok yükselmiþtir ve ünite korumaya alýnmýþtýr. Bunlar normal iþlemlerdir. Boru sýcaklýklarý normale döndüðünde klima tekrar çalýþmaya baþlar. SLEEP ÝÞLEVÝ Otomatik, ýsýtma ve soðutmada SLEEP konumu, enerjiden tasarruf edilmesini saðlayan çok kullanýþlý bir iþleve sahiptir. SLEEP butonuna basýn. Klimanýz ýsýtma ve soðutma iþlevlerini ekonomik olarak saðlayacaktýr.

31 29 PANJUR ÝÞLEVÝ SWING butonuna basýlarak havanýn dikey yöndeki hareketini düzenleyen dikey panjurlarýn konumu ayarlanýr. Panjur hareket eder ve yukarý-aþaðý süpürme hareketi yapar. SWING butonuna tekrar basýldýðýnda süpürme hareketi durur. Panjur, havanýn yönünü istediðiniz konumda sabit olarak yönlendirir. Yatay panjurlarýn yönü, yandaki þekildeki gibi elle ayarlanýr. UYARI! Dikey panjurlarý elle döndürmeyin. Klima zarar görebilir ve uzaktan kumanda ile çalýþmayabilir. Eðer panjurlar uygun konumunu kaybederse, klimayý kapatýn, elektrik beslemesini kapatýn ve yeniden çalýþtýrarak resetleyin. Soðutma ya da kurutma iþlemi sýrasýnda iç ünitenin hava çýkýþýndan su damlarsa ortamdaki nem oraný çok yüksektir.

32 30 BAKIM ÝÞLEMLERÝ DÝKKAT! Klimanýzý verimli ve güvenli kullanabilmek için temizlik ve bakým iþlemlerini düzenli olarak yapýn. Klimanýn enerji beslemesini kesmeden temizlik ve bakým iþlemlerine baþlamayýn. Klimanýn enerji beslemesi açýkken, klimaya ýslak bezle dokunmayýn, elektrik çarpabilir.. Klima ya da filtre temizliðinde 40 0 C dan daha sýcak su kullanmayýn. Aksi halde klimanýn yüzeyinde bozulmalar olabilir.. Ucucu ve alev alabilir maddeler klimanýn yüzeyine zarar verebilir. Klimanýn ve Filtrenin Temizlenmesi Filtrelerin 2 haftada bir temizlenmesi, eðer oda çok tozlu ise temizliðin haftada bir yapýlmasý tavsiye edilir. Filtrenin Çýkarýlmasý: 1. Ön kapaðý kendinize doðru çekerek açýn. Filtreyi aþaðýya doðru çekerek çýkarýn. Filtrenin Takýlmasý: 3. Filtreyi yerine yerleþtirin. Klimanýn kapaðýný kapatýn. Filtrenin Temizlenmesi: 2. Bir elektrikli süpürge ya da soðuk su ile ile filtrenin üzerindeki tozu temizleyin. Ön Panelin Temizlenmesi: Ön paneli yerinden çýkarýp yýkayabilirsiniz.

33 31 BAKIM Klimayý uzun süre kullanmayacaksanýz; 1. Klimayý havalandýrma modunda 2-3 saat çalýþtýrarak kurutun. Klimayý kurutun. 2. Klimanýn kapatýn ve enerji beslemesini kesin. 3. Uzaktan kumandanýn pillerini çýkarýn. 4. Filtreleri, iç ve dýþ üniteleri temizleyin. 5. Dýþ ünitenin tozunu ve kirlerini temizleyin. 6. Dýþ ünitede boyasý kazýnmýþ yerler varsa boya ile kapatýn.

34 32 Mevsimsel dönemlere baþlarken ya da uzun süre kullanmadýysanýz klimayý kontrol edin; 1. Klimanýn topraklamasýnýn uygun olduðunu kontrol edin. Uygun deðilse gerekli düzenlemeleri yapmadan klimayý kullanmayýn. 3. Deþarj borunun saðlam olduðunu kontrol edin. Su kaçaðý Yoðuþma olabilir suyunun atýlmasýna engel olacak bir bükülme olmadýðýna emin olun.. 5. Uzaktan kumandaya yeni pil yerleþtirin. 2. Dýþ ünitenin önünde bir engel olup olmadýðýný kontrol edin. Engel varsa kaldýrýn ya da klimanýn hava atýþýný engellemeyecek bir yere taþýyýn. 4. Dýþ ünitenin tesbit baðlantýlarýnýn saðlamlýðýný kontrol edin. Eðer bir sorun varsa Yetkili Servise baþvurun. 6. Klimanýzý 15 dakika çalýþtýrýn. Eðer klimanýn emiþ havasý Normal! ile çýkýþ havasý arasýndaki sýcaklýk farký < 8 0 C ise klima normal çalýþýyor demektir.

35 33 SERVÝS ÇAÐIRMADAN ÖNCE UYARI! Klimanýzla ilgili her türlü sorunda Alarko Carrier in eðitimli servislerine vaþvurabilirsiniz. Ancak servise baþvurmadan önce aþaðýdaki bilgileri incelemenizi ve açýklanan ön kontrolleri yapmanýzý öneririz. Gerekli iþlermleri yapmanýza raðmen sorununuz devam ediyorsa Alarko Carrier servisine baþ vurabilirsiniz. Arýza Olmayan Durumlar Aþaðýda açýklanan durumlar klimanýn çalýþmasý sýrasýnda oluþabilecek normal durumlardýr, bir arýza deðildir. Klima hemen çalýþmýyor Cihaz kapatýldýktan hemen sonra yeniden çalýþtýrýlýrsa kompresör, sigortanýn atmasýna engel olmak için 3 dakika kadar çalýþmýyacaktýr. NORMAL. Fiþ çekildikten sonra yeniden takýldýðýnda, koruma devresi üç dakikalýðýna devreye girecek ve cihazýn bu süre içinde çalýþmasýna engel olacaktýr. NORMAL. Klimanýz üç dakika sonra devreye girmiyorsa. Bir kez daha çalýþtýrmayý deneyin. Eðer çalýþtýramazsanýz yetkili servise baþvurunuz. Ýç üniteden kokular geliyor Odada mobilya, mutfak, sigara vb. gibi kokular varsa klima bu havayý alýp koþullandýracaðý için üflenen havada kokular olabilir. Odadaki kokularý engelleyin, filtreyi temizleyin. Odayý havalandýrýn. Koku geçmiyorsa Yetkili Servise baþvurun.

36 34 SERVÝS ÇAÐIRMADAN ÖNCE Arýza Olmayan Durumlar Aþaðýda açýklanan durumlar klimanýn çalýþmasý sýrasýnda oluþabilecek normal durumlardýr, bir arýza deðildir. Dýþ üniteden su geliyor Isýtma modunda, otomatik buz çözme iþlemi nedeniyle dýþ ünitede su oluþabilir ve dýþarýya su akabilir. NORMAL Klima defrost modunda deðilken su akmasý sürüyorsa yetkili servise baþvurun.. Ýç üniteden buhar çýkýyor Soðutma ya da kurutma sýrasýnda, iç üniteden ince bir duman çýkabilir. Bu, cihazdan çýkan havanýn etkisiyle oda havasýnýn birden soðumasýyla yoðunlaþma ve buhar oluþmasýndan kaynaklanýr. NORMAL. Isýtma sýrasýnda dýþ ünite faný durabilir ve cihazdan buhar çýkabilir. Bu durum, buz çözme modunda çalýþmaktan kaynaklanabilir. Klima defrost modunda deðilken buhar çýkmasý sürüyorsa yetkili servise baþvurun. Klimadan gürültü geliyor Çalýþma sýrasýnda ve klima kapatýlýr kapatýlmaz borularýndan su sesi gelebilir. NORMAL. Klima çalýþmaya baþladýktan 2-3 dakika sonra cihaz özellikle gürültülü çalýþýyor gibi gelebilir (soðutucu akýþýnýn sesi). NORMAL. Çalýþma sýrasýnda hafif bir gýcýrtý duyulabilir. Bu ýsý deðiþimine baðlý olarak ön kapaðýn genleþme ya da büzülmesinden kaynaklanabilir. NORMAL. Ancak klima normal çalýþmasýna geçemiyor ve sesler sürekli ve þiddetli bir hal gösteriyorsa klimayý kapatýn ve yetkili servise baþvurun.

37 35 SERVÝS ÇAÐIRMADAN ÖNCE Arýza Olmayan Durumlar Aþaðýda açýklanan durumlar klimanýn çalýþmasý sýrasýnda oluþabilecek normal durumlardýr, bir arýza deðildir. Hava akýmý çok zayýf ya da klima hava üflemiyor Isýtma modu baþladýðýnda, bataryanýn ýsýnmasý için fan hýzý kýsa bir süre için çok düþük hýzda çalýþýr. Isýtma modundayken oda sýcaklýðý termostat ayarýnýn üzerine çýkarsa, dýþ ünite durur ve iç ünite çok düþük bir fan hýzýyla çalýþýr. NORMAL. Odayý daha da ýsýtmak isterseniz, termostat ayarýný yükseltiniz. Isýtma konumunda otomatik buz çözme (defrost) modu da iþlemeye baþlayacaðýndan cihaz 2-8 dakika gibi bir süre için geçici olarak durabilir. Buz çözme iþlemi uzaktan kumanda ekranýnda görünür. NORMAL. Kurutma/Nem alma konumunda ya da cihaz oda sýcaklýðýný ayarlamaya çalýþýrken fan çok yavaþ bir hýzda çalýþabilir. NORMAL. Klima AUTO da çalýþýrken, fan çok düþük bir hýzla çalýþýr. NORMAL. Ancak bu çalýþma durumlarýndan sonra klima normal çalýþma moduna geçince fan hýzý ayarlanan konuma gelemiyorsa klimaya hava giriþ ya da çýkýþýnda bir engel olup olmadýðýný kontrol edin. Varsa engeli kaldýrýn. Engel yoksa ya da kaldýrýldýðý halde fan ayar konumunda çalýþamýyorsa yetkili servise baþvurun.

38 36 SERVÝS ÇAÐIRMADAN ÖNCE Yapýlmasý Gereken Kontroller Servise baþvurmadan önce aþaðýdaki kontroller ve iþlemler yapýlmalýdýr. Klima çalýþmýyor Klima çalýþmýyor Klimanýzýn çalýþtýrma iþlemlerini uygun olarak yaptýnýz. Buna raðmen klimanýz çalýþmadý. Bir kere daha çalýþtýrmayý deneyiniz. Eðer yine çalýþmazsa Alarko Carrier yetkili servisini çaðýrmadan önce aþaðýdaki kontrolleri yapýn. Klimaya elektrik geliyor mu? Elektrik kesikse gelmesini bekleyin. Arýza var ise onartýn. Klimayý çalýþtýrmayý deneyin. Klima çalýþmýyor Otomatik sigorta veya þalter kapalý mý? Kapalýysa açýn. Timer çalýþýyor mu? Çalýþtýrýn. Elektrik fiþi prize takýlý mý? Takýn. Klimanýzý çalýþtýrmayý deneyiniz. Soðutma/Isýtma Yetersiz Klimanýz çalýþýyor. Ancak soðutma veya ýsýtma konumunda verimli çalýþmýyor. Önce klimanýzýn ayarlarýný kontrol edin. Ayarlar normal ise ve klimanýz yine verimsiz çalýþýyorsa önce aþaðýdaki kontrolleri yapýn. Klima sinyal alýcýsýna doðrudan güneþ ýþýðý geliyor mu? Güneþ ýþýðýný engelleyiniz. Klimanýza kumanda etmeye çalýþýnýz.

39 37 SERVÝS ÇAÐIRMADAN ÖNCE Yapýlmasý Gereken Kontroller Servise baþvurmadan önce aþaðýdaki kontroller ve iþlemler yapýlmalýdýr. Soðutma/Isýtma Yetersiz Ayarlanan oda sýcaklýðý uygun mu? Uygun deðilse ayarlayýn. Klimanýzý çalýþtýrmayý deneyin. Soðutma/Isýtma Yetersiz Cihazýn hava giriþ/çýkýþýnýn önü açýk mý? Kapalýysa açýn. Klimanýzý yeniden çalýþtýrmayý deneyin. Soðutma/Isýtma Yetersiz Ýç ortama doðrudan kuvvetli güneþ ýþýðý geliyor mu? Güneþ ýþýðýný engelleyin. Klimanýzý çalýþtýrmayý deneyin. Soðutma/Isýtma Yetersiz Klimanýn bulunduðu ortamýn kapý/ pencereleri açýk mý? Açýksa kapatýn. Klimanýzý çalýþtýrmayý deneyin.

40 38 SERVÝS ÇAÐIRMADAN ÖNCE Yapýlmasý Gereken Kontroller Servise baþvurmadan önce aþaðýdaki kontroller ve iþlemler yapýlmalýdýr. Soðutma/Isýtma Yetersiz Klimanýzýn hava filtresi temiz mi? Kirliyse temizleyin. Klimanýzý çalýþtýrmayý deneyin. Soðutma/Isýtma Yetersiz Klimanýn bulunduðu ortamda baþka ýsý kaynaðý var mý? Varsa kapatýnýz/söndürünüz. Klimanýzý çalýþtýrmayý deneyiniz. Soðutma/Isýtma Yetersiz Odadaki insan sayýsý fazla mý? Odada çok fazla sayýda insan olmasý klimanýn verimini etkiler. Odayý boþatýp klimanýzý çalýþtýrýn. Normal çalýþýyorsa bir arýza yoktur.! Bütün bu kontrollerden ve iþlemlerden sonra klimanýzla ilgili sorununuz sürüyorsa Alarko Carrier servisine baþvurabilirsiniz.

41 39 ARIZALAR ve NEDENLERÝ ARIZA Klima hemen çalýþmýyor 3 saniye Klimadan kötü kokular geliyor. Klima sesli çalýþýyor. NEDENLERÝ Klima normal olarak 3 dakika sonra çalýþmaya baþlar. Eðer klima daha geç devreye giriyorsa servise baþvurun. Filtre kirlenmiþtir, temizleyiniz. Filtre temizken kötü kokular sürüyorsa klima iç ortamdaki kokularý emip tekrar iç ortama veriyor. Soðutucu devresinde dolaþan soðutucunun gürültüsü olabilir. Soðutma konumundan çabuk çýkýyor Ýç ortam koþullarý saðlanýyorsa, klima havayý çabuk soðutuyor ve soðutma ihtiyacý ortadan kalktýðý için devreden çýkýyor. Klima kapalý ya da açýkken hafif bir ses geliyor. Sýcaklýk deðiþimi nedeniyle klimanýn ön kapaðýnda ve bazý parçalarýnda genleþmeler oluyor. Normal bir durum. Klima çalýþmýyor - Güç açýk mý? - Fiþ takýlý mý? - Devre kesici açýk mý? - Voltaj normal mý? - Sýcaklýk ayarý uygun mu? - Zaman ayarý doðru yapýlmýþ mý?

FLR Serisi Yer Tavan Tipi Split Klima Kullaným Kýlavuzu

FLR Serisi Yer Tavan Tipi Split Klima Kullaným Kýlavuzu FLR Serisi Yer Tavan Tipi Split Klima Kullaným Kýlavuzu Kitap Revizyon Tarihi: 070910 Kitap Baský Tarihi: 070910 Revizyon No: 0 FLR Serisi Yer Tavan Tipi Split Klima Kullaným Kýlavuzu . ÝÇÝNDEKÝLER Giriþ

Detaylı

FLR Serisi Kaset Tipi Split Klima Kullaným Kýlavuzu

FLR Serisi Kaset Tipi Split Klima Kullaným Kýlavuzu FLR Serisi Kaset Tipi Split Klima Kullaným Kýlavuzu Kitap Revizyon Tarihi: 190109 Kitap Baský Tarihi: 190109 Revizyon No: 0 FLR Serisi Kaset Tipi Split Klima Kullaným Kýlavuzu . ÝÇÝNDEKÝLER Giriþ Garanti

Detaylı

ALARKO Kanallý Tip Split Klima - SKY. Kullaným Kýlavuzu A.1.5-3 KK 00 06

ALARKO Kanallý Tip Split Klima - SKY. Kullaným Kýlavuzu A.1.5-3 KK 00 06 ALARKO Kanallý Tip Split Klima - SKY Kullaným Kýlavuzu A.1.5-3 KK 00 06 2 ÝÇÝNDEKÝLER 03 GÝRÝÞ 03 GARANTÝ ve SERVÝS 04 AÇIKLAMALAR 05 GÜVENLÝ KULLANIM ÝÇÝN 09 DOÐRU ve VERÝMLÝ KULLANIM ÝÇÝN 12 PARÇALAR

Detaylı

FLR Serisi Kanal Tipi Split Klima Kullaným Kýlavuzu

FLR Serisi Kanal Tipi Split Klima Kullaným Kýlavuzu FLR Serisi Kanal Tipi Split Klima Kullaným Kýlavuzu Kitap Revizyon Tarihi: 220109 Kitap Baský Tarihi: 220109 Revizyon No: 0 FLR Serisi Kanal Tipi Split Klima Kullaným Kýlavuzu . ÝÇÝNDEKÝLER Giriþ Garanti

Detaylı

CARRIER Salon Tipi Split Klima 53QD6C. Kullaným Kýlavuzu

CARRIER Salon Tipi Split Klima 53QD6C. Kullaným Kýlavuzu CARRIER Salon Tipi Split Klima 53QD6C Kullaným Kýlavuzu ÝÇÝNDEKÝLER 05 06 07 09 11 12 13 13 14 14 16 19 20 Giriþ Garanti ve Servis Güvenli Kullaným Ýçin Ekonomik Kullaným Ýçin Sistem Þemasý ve Ana Parçalar

Detaylı

RAV-SM-BT. KANAL TÝPÝ SPLÝT KLÝMA Kullaným Kýlavuzu ALARKO CARRIER

RAV-SM-BT. KANAL TÝPÝ SPLÝT KLÝMA Kullaným Kýlavuzu ALARKO CARRIER RAV-SM-BT KANAL TÝPÝ SPLÝT KLÝMA Kullaným Kýlavuzu ALARKO CARRIER Kitap Revizyon Tarihi:150205 Kitap Baský Tarihi:150205 Revizyon No: 0 TOSHIBA Kanal Tipi Split Klima RAV-SM-BT Kullaným Kýlavuzu ÝÇÝNDEKÝLER

Detaylı

RAV-SM-CT. TAVAN TÝPÝ SPLÝT KLÝMA Kullaným Kýlavuzu ALARKO CARRIER

RAV-SM-CT. TAVAN TÝPÝ SPLÝT KLÝMA Kullaným Kýlavuzu ALARKO CARRIER RAV-SM-CT TAVAN TÝPÝ SPLÝT KLÝMA Kullaným Kýlavuzu ALARKO CARRIER Kitap Revizyon Tarihi:080306 Kitap Baský Tarihi:080306 Revizyon No: 1 TOSHIBA Tavan Tipi Split Klima RAV-SM-CT Kullaným Kýlavuzu ÝÇÝNDEKÝLER

Detaylı

RAV-SM/SP-UT. TAVAN TÝPÝ- Kaset SPLÝT KLÝMA Kullaným Kýlavuzu ALARKO CARRIER

RAV-SM/SP-UT. TAVAN TÝPÝ- Kaset SPLÝT KLÝMA Kullaným Kýlavuzu ALARKO CARRIER RAV-SM/SP-UT TAVAN TÝPÝ- Kaset SPLÝT KLÝMA Kullaným Kýlavuzu ALARKO CARRIER Kitap Revizyon Tarihi:080306 Kitap Baský Tarihi:080306 Revizyon No: 1 TOSHIBA Tavan Tipi- Kaset Split Klima RAV-SM/S-UT Kullaným

Detaylı

RAV-SM-KRT. DUVAR TÝPÝ SPLÝT KLÝMA Kullaným Kýlavuzu ALARKO CARRIER

RAV-SM-KRT. DUVAR TÝPÝ SPLÝT KLÝMA Kullaným Kýlavuzu ALARKO CARRIER RAV-SM-KRT DUVAR TÝPÝ SPLÝT KLÝMA Kullaným Kýlavuzu ALARKO CARRIER Kitap Revizyon Tarihi:080306 Kitap Baský Tarihi:080306 Revizyon No: 1 TOSHIBA Duvar Tipi Split Klima RAV-SM-KRT Kullaným Kýlavuzu ÝÇÝNDEKÝLER

Detaylı

RAV-SM-XT. YER/TAVAN (KONSOL) TÝPÝ SPLÝT KLÝMA Kullaným Kýlavuzu ALARKO CARRIER

RAV-SM-XT. YER/TAVAN (KONSOL) TÝPÝ SPLÝT KLÝMA Kullaným Kýlavuzu ALARKO CARRIER RAV-SM-XT YER/TAVAN (KONSOL) TÝPÝ SPLÝT KLÝMA Kullaným Kýlavuzu ALARKO CARRIER Kitap Revizyon Tarihi:150205 Kitap Baský Tarihi:150205 Revizyon No: 0 TOSHIBA Yer/Tavan (Konsol) Tipi Split Klima RAV-SM-XT

Detaylı

Brain Q RSC/2 Termostat

Brain Q RSC/2 Termostat Brain Q RSC/2 Termostat Kullaným Kýlavuzu . Kod No: A.2.3.15 Kitap Baský Tarihi: 121206 Revizyon No: 121206 Brain Q RSC/2 Termostat 06 Kullaným Kýlavuzu . Ýçindekiler Kontrol Seviyesi Gösterge ve Çalýþtýrma

Detaylı

DUVAR TÝPÝ KLÝMA - 53HQV. (Ýç ünite 42HQV + Dýþ Ünite 38VYX) Kullaným Kýlavuzu

DUVAR TÝPÝ KLÝMA - 53HQV. (Ýç ünite 42HQV + Dýþ Ünite 38VYX) Kullaným Kýlavuzu DUVAR TÝPÝ KLÝMA - 53HQV (Ýç ünite 42HQV + Dýþ Ünite 38VYX) Kullaným Kýlavuzu . Kitap Revizyon Tarihi:050705 Kitap Baský Tarihi: 050705 Kitap Revizyon No: 1 CARRIER Duvar Tipi Klima SilenTECH- 53HQV Kullaným

Detaylı

Carrier Split Klima 53QGA009 / 53QGB012 53QGC018 / 53QGD022. Kullaným Kýlavuzu

Carrier Split Klima 53QGA009 / 53QGB012 53QGC018 / 53QGD022. Kullaným Kýlavuzu Carrier Split Klima 53QGA009 / 53QGB012 53QGC018 / 53QGD022 Kullaným Kýlavuzu 2 ÝÇÝNDEKÝLER 03 GÝRÝÞ 03 GARANTÝ ve SERVÝS 04 AÇIKLAMALAR 05 GÜVENLÝ KULLANIM ÝÇÝN 08 DOÐRU ve VERÝMLÝ KULLANIM ÝÇÝN 10 PARÇALAR

Detaylı

Oda Termostatý RAB10/ RAB10.1. Montaj ve Kullaným Kýlavuzu

Oda Termostatý RAB10/ RAB10.1. Montaj ve Kullaným Kýlavuzu Oda Termostatý RAB10/ RAB10.1 Montaj ve Kullaným Kýlavuzu Alarko Carrier Eðitim ve Dokümantasyon Merkezi Mayýs 2004 Fan Coiller Ýçin Oda Termostatý RAB10/ RAB10.1 Montaj ve Kullaným Kýlavuzu ÝÇÝNDEKÝLER

Detaylı

GÝRÝÞ. Bu kýlavuzda ALARKO Hava Perdelerine ait kullaným ve bakým bilgilerini bulacaksýnýz.

GÝRÝÞ. Bu kýlavuzda ALARKO Hava Perdelerine ait kullaným ve bakým bilgilerini bulacaksýnýz. GÝRÝÞ Bu kýlavuzda ALARKO Hava Perdelerine ait kullaným ve bakým bilgilerini bulacaksýnýz. Cihazýnýzý yüksek verimle ve ekonomik çalýþtýrmak, sorunsuz ve uzun süreli kullanmak için lütfen bu kýlavuzu dikkatle

Detaylı

Oda Termostatý RAA 20 Montaj ve Kullaným Kýlavuzu

Oda Termostatý RAA 20 Montaj ve Kullaným Kýlavuzu Oda Termostatý RAA 20 Montaj ve Kullaným Kýlavuzu Alarko Carrier Eðitim ve Dokümantasyon Merkezi Nisan 2003 Oda Termostatý RAA 20 Kullaným Kýlavuzu ÝÇÝNDEKÝLER GARANTÝ ve SERVÝS GÝRÝÞ Kullaným Alanlarý

Detaylı

Oda Termostatý RAA 20 / AC. Montaj ve Kullaným Kýlavuzu

Oda Termostatý RAA 20 / AC. Montaj ve Kullaným Kýlavuzu Oda Termostatý RAA 20 / AC Montaj ve Kullaným Kýlavuzu Alarko Carrier Eðitim ve Dokümantasyon Merkezi Haziran 2008 Oda Termotatý RAA 20 / AC Kullaným Kýlavuzu ÝÇÝNDEKÝLER GARANTÝ ve SERVÝS GÝRÝÞ Kullaným

Detaylı

KASET TÝPÝ KLÝMA AUG SERÝSÝ

KASET TÝPÝ KLÝMA AUG SERÝSÝ KASET TÝPÝ KLÝMA AUG SERÝSÝ Kullaným Kýlavuzu web: www.alarko-carrier.com.tr e-posta: info@alarko-carrier.com.tr ÝSTANBUL: GOSB - Gebze Org. San. Bölgesi, Þ. Bilgisu Cad. 41480 Gebze-KOCAELÝ Tel: (0262)

Detaylı

Brain Q RSC/2 Termostat

Brain Q RSC/2 Termostat Brain Q RSC/2 Termostat Kullaným Kýlavuzu . Kod No: A.2.3.15 Kitap Baský Tarihi: 071206 Revizyon No: 071206 Brain Q RSC/2 Termostat 06 Kullaným Kýlavuzu . Ýçindekiler Kontrol Seviyesi Gösterge ve Çalýþtýrma

Detaylı

GENERAL Duvar Tipi Split Klima. ASG Modelleri. Kullaným Kýlavuzu

GENERAL Duvar Tipi Split Klima. ASG Modelleri. Kullaným Kýlavuzu GENERAL Duvar Tipi Split Klima ASG Modelleri Kullaným Kýlavuzu ÝÇÝNDEKÝLER 2 03 GÝRÝÞ 04 GARANTÝ ve SERVÝS 05 AÇIKLAMALAR 06 GÜVENLÝ KULLANIM ÝÇÝN 10 DOÐRU ve VERÝMLÝ KULLANIM ÝÇÝN 13 PARÇALAR ve ÝÞLEVLERÝ

Detaylı

VRF Sistemleri. Kullaným Kýlavuzu ALARKO CARRIER

VRF Sistemleri. Kullaným Kýlavuzu ALARKO CARRIER VRF Sistemleri Kullaným Kýlavuzu ALARKO CARRIER Bu kitap TOSHIBA Super Modular Multi Owner s Manual kitabýndan Türkçeye çevrilmiþ ve EDM/st tarafýndan düzernlenmiþtir. Nisan 2005 TOSHIBA Super ModularMulti

Detaylı

Nokia Müzik Hoparlörü MD-3

Nokia Müzik Hoparlörü MD-3 Nokia Müzik Hoparlörü MD-3 TÜRKÇE MD-3 stereo hoparlörler Nokia telefonunuzda veya ses cihazýnýzda müzik veya radyo dinlediðinizde yüksek ses kalitesi saðlar. Hoparlörlerin 3,5 mm'lik stereo ses fiþi vardýr

Detaylı

Nokia Mini Hoparlör MD-4

Nokia Mini Hoparlör MD-4 Nokia Mini Hoparlör MD-4 9252824/2 TÜRKÇE Bu küçük stereo hoparlörler Nokia telefonunuzda veya ses cihazinizda müzik veya radyo dinlediðinizde yüksek ses kalitesi saðlar. Hoparlörlerin 3.5-mm'lik stereo

Detaylı

Nokia Mini Hoparlör MD-8 9209481/1

Nokia Mini Hoparlör MD-8 9209481/1 Nokia Mini Hoparlör MD-8 9209481/1 7 2008 Nokia. Tüm haklarý saklýdýr. Nokia, Nokia Connecting people ve Nokia Original Accessories logosu Nokia Corporation ýn ticari markalarý veya tescilli ticari markalarýdýr.

Detaylı

Nokia Holder Easy Mount HH-12 9249387/2

Nokia Holder Easy Mount HH-12 9249387/2 Nokia Holder Easy Mount HH-12 1 4 2 3 9249387/2 5 7 6 TÜRKÇE 2006 Nokia. Tüm haklarý mahfuzdur. Nokia i Nokia Connecting People su ¾igovi ili za¹tiæeni ¾igovi firme Nokia Corporation. Giriþ Bu montaj cihazý,

Detaylı

Mad Q Kullaným Kýlavuzu

Mad Q Kullaným Kýlavuzu Mad Q Kullaným Kýlavuzu . Kod No: A.2.3.14 Kitap Baský Tarihi: 281206 Revizyon No: 281206 Mad Q Kullaným Kýlavuzu . Ýçindekiler Gösterge ve Çalýþtýrma Cihazlarý Kontrol Ünitesi... 5 Kontrol Seviyesi Çalýþtýrma

Detaylı

Nokia Þarj Baðlantý Kablosu CA-126

Nokia Þarj Baðlantý Kablosu CA-126 Nokia Þarj Baðlantý Kablosu CA-126 TÜRKÇE Bu kabloyla, uyumlu bilgisayarýnýzla Nokia cihazý arasýnda verileri aktarabilir ve senkronize edebilirsiniz. Ayrýca, bilgisayardan ayný anda uyumlu Nokia cihazýnýzdaki

Detaylı

GENLEÞME TANKI Kullaným Kýlavuzu

GENLEÞME TANKI Kullaným Kýlavuzu GENLEÞME TANKI Kullaným Kýlavuzu Kod No: A.9.1.2 Kitap Baský Tarihi: 210512 Revizyon No: 210512 ÝÇÝNDEKÝLER Giriþ Doðru ve Güvenli Kullaným için - Genel Uyarýlar - Garanti - Özel Uyarýlar - Taþýma ve Montaj

Detaylı

SMART- Oda Termostatý

SMART- Oda Termostatý SMART- Oda Termostatý Montaj ve Kullaným Kýlavuzu . Kitap Rev. Tarihi: 070104 Kitap Baský Tarihi: 080104 Kitap Rev. No: 00 Oda Termostatý Montaj ve Kullaným Kýlavuzu Ýçindekiler GÝRÝÞ 3 - Özelklikleri

Detaylı

Kullanma Kýlavuzu Yoðuþmali Duvar Tipi Kazan Logamax plus GB112-11/19/23 K Lütfen saklayýn

Kullanma Kýlavuzu Yoðuþmali Duvar Tipi Kazan Logamax plus GB112-11/19/23 K Lütfen saklayýn 720 90-02/00 TR (TR) Kullanma Kýlavuzu Yoðuþmali Duvar Tipi Kazan Logamax plus GB2-/9/23 K Lütfen saklayýn Kullanma Kýlavuzu Sayýn Müþterimiz, Buderus Yoðuþmali Duvar Tipi Kazan Logamax plus GB2-/9/23

Detaylı

SuperCold Soðuk Odalarý SC Serisi Ürün Seçim Verileri

SuperCold Soðuk Odalarý SC Serisi Ürün Seçim Verileri SuperCold Soðuk Odalarý SC Serisi Ürün Seçim Verileri . EDM/st, Mart 2004 Ýlk baský Revizyon no: Revizyon tarihi: 7 CÝHZ SEÇÝM Ý Bu kitapta yer alan verilere dayanarak cihaz seçimi yapýlabilir. Seçim Örneði

Detaylı

SuperCold Soðuk Odalarý SCS Serisi Ürün Seçim Verileri

SuperCold Soðuk Odalarý SCS Serisi Ürün Seçim Verileri SuperCold Soðuk Odalarý SCS Serisi Ürün Seçim Verileri . EDM/st, Mart 2004 Ýlk baský Revizyon no: Revizyon tarihi: 7 CÝHZ SEÇÝM Ý Bu kitapta yer alan verilere dayanarak cihaz seçimi yapýlabilir. Seçim

Detaylı

7210 5300-10/2002 TR (TR) Kullanma kýlavuzu. Yoðuþmalý kazan Logamax plus GB122-11/19/24/24K. Lütfen kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

7210 5300-10/2002 TR (TR) Kullanma kýlavuzu. Yoðuþmalý kazan Logamax plus GB122-11/19/24/24K. Lütfen kullanmadan önce dikkatle okuyunuz U22 K 720 5300-0/2002 TR (TR) Kullanma kýlavuzu Yoðuþmalý kazan Logamax plus GB22-/9/24/24K Lütfen kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Ýçindekiler Emniyetle ilgili uyarýlar................... 5 2 Kalorifer

Detaylı

KÖÞE TEMÝZLEME MAKÝNASI ELEKTRONÝK KONTROL ÜNÝTESÝ KULLANIM KILAVUZU GENEL GÖRÜNÜM: ISLEM SECIMI FULL

KÖÞE TEMÝZLEME MAKÝNASI ELEKTRONÝK KONTROL ÜNÝTESÝ KULLANIM KILAVUZU GENEL GÖRÜNÜM: ISLEM SECIMI FULL KÖÞE TEMÝZLEME MAKÝNASI ELEKTRONÝK KONTROL ÜNÝTESÝ KULLANIM KILAVUZU GENEL GÖRÜNÜM: calismaya hazir Enter Tuþu menülere girmek için kullanýlýr. Kýsa süreli basýldýðýnda kullanýcý menüsüne, uzun sürelibasýldýðýnda

Detaylı

PÝSUVARLAR ÝÇÝN FOTOSELLÝ PÝLLÝ YIKAMA SÝSTEMÝ

PÝSUVARLAR ÝÇÝN FOTOSELLÝ PÝLLÝ YIKAMA SÝSTEMÝ PÝSUVARLAR ÝÇÝN FOTOSLLÝ PÝLLÝ YIKAMA SÝSTMÝ www.vitra.com.tr czacýbaþý Yapý Gereçleri San. ve Tic. A.Þ. P.K. 6 34860 Kartal, Ýstanbul INTMA Büyükdere Cad. No: 185 34394 Levent, Ýstanbul Tel: (212) 371

Detaylı

0...10Vdc Çýkýþ, 5 Röle Çýkýþlý Kümes Kontrol Cihazý

0...10Vdc Çýkýþ, 5 Röle Çýkýþlý Kümes Kontrol Cihazý DC 9-2000 DC 9-2000 Out1 Out2 Out3 Out4 Digital Controller 0...10Vdc Çýkýþ, 5 Röle Çýkýþlý Kümes Kontrol Cihazý Sürücü için çalýþma aralýðý ayarlanabilen 0...10Vdc çýkýþ Minimum havalandýrma için band

Detaylı

7215 7300-02/2006 TR(TR) Kullanýcý için. Kullanma talimatý. ModuLink 250 RF - Modülasyonlu kalorifer Kablosuz Oda Kumandasý C 5. am pm 10:41.

7215 7300-02/2006 TR(TR) Kullanýcý için. Kullanma talimatý. ModuLink 250 RF - Modülasyonlu kalorifer Kablosuz Oda Kumandasý C 5. am pm 10:41. 7215 73-2/26 TR(TR) Kullanýcý için Kullanma talimatý ModuLink 25 RF - Modülasyonlu kalorifer Kablosuz Oda Kumandasý off on C 5 off 2 on pm 1:41 24 Volt V Lütfen cihazý kullanmaya baþladan önce dikkatle

Detaylı

Nokia Kamera Flaþý PD-2 Kullaným Kýlavuzu. 9232493 1. Baský

Nokia Kamera Flaþý PD-2 Kullaným Kýlavuzu. 9232493 1. Baský Nokia Kamera Flaþý PD-2 Kullaným Kýlavuzu 9232493 1. Baský UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere PD-2 ürününün aþaðýdaki yönetmeliðin (Council Directive:1999/5/EC)

Detaylı

Split Tip Klimalar RAS Serisi Kullaným, Montaj, Bakým ve Ürün Bilgileri

Split Tip Klimalar RAS Serisi Kullaným, Montaj, Bakým ve Ürün Bilgileri Split Tip Klimalar RAS Serisi Kullaným, Montaj, Bakým ve Ürün Bilgileri . Kitap Revizyon Tarihi: 150506 Kitap Baský Tarihi: 150506 Revizyon No: 1 Duvar ve Döþeme/Tavan Tipi Split Tip Klimalar RAS Serisi

Detaylı

Merkezi Kumanda TCB- SC642TLE Kullaným ve Montaj Kýlavuzu

Merkezi Kumanda TCB- SC642TLE Kullaným ve Montaj Kýlavuzu Merkezi Kumanda TCB- SC642TLE Kullaným ve Montaj Kýlavuzu ALARKO CARRIER . TOSHIBA Merkezi Kumanda TCB-SC642TLE Kullaným ve Montaj Kýlavuzu ÝÇÝNDEKÝLER 03 GÝRÝÞ 04 Garanti ve Servis 05 KULLANIM KILAVUZU

Detaylı

Kullaným kýlavuzu. Oda kumandasý RC. Genel. Oda sýcaklýðýnýn (manuel olarak) ayarlanmasý. Otomatik düþük gece ayarýnýn baþlatýlmasý

Kullaným kýlavuzu. Oda kumandasý RC. Genel. Oda sýcaklýðýnýn (manuel olarak) ayarlanmasý. Otomatik düþük gece ayarýnýn baþlatýlmasý 7206 2000 07/00 Özenle saklayýn! Kullaným kýlavuzu Oda kumandasý RC Genel RC, bir sýcaklýk kontrol ve kumanda paneli olup, gösterge ve kontrol donanýmý aþaðýda verildiði gibidir. Sýcaklýk ayar düðmesi,

Detaylı

APH HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu

APH HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu APH HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu Kitap Revizyon Tarihi: 070706 Kitap Baský Tarihi: 070706 Revizyon No: 4 ÝÇÝNDEKÝLER 05 06 07 08 09 11 12 13 14 15 16 17 19 Giriþ Genel Uyarýlar Garanti ve Servis Genel Özellikler

Detaylı

EEE Yönetmeliğine Uygundur.

EEE Yönetmeliğine Uygundur. Klima Kullanma kýlavuzu 071410 09141 12141 0 0 Deðerli Müþterimiz. Modern tesislerde üretilmiþ ve titiz kalite kontrol iþlemlerinden geçirilmiþ olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasýný istiyoruz. Bunun

Detaylı

HB 6 HB 9 HBD 9 F. Davlumbaz Kullaným ve Bakým Kýlavuzu

HB 6 HB 9 HBD 9 F. Davlumbaz Kullaným ve Bakým Kýlavuzu HB 6 HB 9 HBD 9 F Davlumbaz Kullaným ve Bakým Kýlavuzu ÝÇÝNDEKÝLER Bir Ariston ürününü seçtiðiniz için teþekkür ederiz. Kullanýmý kolay ve emniyetli bir cihaza sahipsiniz. Öncelikle cihazýnýzýn kalitesini

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz BEKO CAS 13304 DA http://tr.yourpdfguides.com/dref/3578036

Kullanım kılavuzunuz BEKO CAS 13304 DA http://tr.yourpdfguides.com/dref/3578036 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

Klima Kullanma Kılavuzu BEKO 107410 BEKO 109410 BEKO 112410

Klima Kullanma Kılavuzu BEKO 107410 BEKO 109410 BEKO 112410 Klima Kullanma Kılavuzu BEKO 107410 BEKO 109410 BEKO 112410 Deðerli Müþterimiz. Modern tesislerde üretilmiþ ve titiz kalite kontrol iþlemlerinden geçirilmiþ olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasýný

Detaylı

Montaj. Duvara montaj. Tavana montaj. U Plakalý (cam pencere) Açýsal Plakalý Civatalý (cam pencere)

Montaj. Duvara montaj. Tavana montaj. U Plakalý (cam pencere) Açýsal Plakalý Civatalý (cam pencere) Genel Özellikler Hava perdeleri yüksek debili ve ince formlu hava akýmý saðlamak amacýyla üretilmiþlerdir. Kullanýlýþ amacý birbirinden farklý sýcaklýk deðerlerine sahip iki ortamý hareket serbestisi saðlayacak

Detaylı

EEE Yönetmeliğine Uygundur.

EEE Yönetmeliğine Uygundur. duvar tipi mono split klima kullanma kýlavuzu 90114 12114 18114 24114 Deðerli Müþterimiz. Modern tesislerde üretilmiþ ve titiz kalite kontrol iþlemlerinden geçirilmiþ olan ürününüzün size en iyi verimi

Detaylı

Duvar Tipi Mono Split Klima Kullanma Kılavuzu GRD 1097 GRD 1127

Duvar Tipi Mono Split Klima Kullanma Kılavuzu GRD 1097 GRD 1127 Duvar Tipi Mono Split Klima Kullanma Kılavuzu GRD 1097 GRD 1127 Ýçindekiler 1. Klimanýzý kullanmadan önce yapýlmasý gereken iþlemler ve güvenlik uyarýlarý...2 2. Klimanýzýn teknik özellikleri...3 Ýç ünite...4

Detaylı

ADX-6007 ADX-7007 ADX-9007

ADX-6007 ADX-7007 ADX-9007 Cihazýn T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlýðý Tüketicinin Korunmasý ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüðü nce tespit ve ilan edilen kullaným ömrü (cihazýn fonksiyonlarýný yerine getirebilmesi için gerekli yedek

Detaylı

Duvar Tipi Mono Split Klima Kullanma Kýlavuzu LG-BKE 7635 D Deðerli Müþterimiz. Modern tesislerde üretilmiþ ve titiz kalite kontrol iþlemlerinden geçirilmiþ olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasýný

Detaylı

Klima Kullanma Kılavuzu 5465 D

Klima Kullanma Kılavuzu 5465 D Klima Kullanma Kılavuzu 5465 D Deðerli Müþterimiz. Modern tesislerde üretilmiþ ve titiz kalite kontrol iþlemlerinden geçirilmiþ olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasýný istiyoruz. Bunun için, bu kýlavuzun

Detaylı

EEE Yönetmeliğine Uygundur.

EEE Yönetmeliğine Uygundur. Klima Kullanma kýlavuzu 90040 12040 15040 18040 24040 Deðerli Müþterimiz. Modern tesislerde üretilmiþ ve titiz kalite kontrol iþlemlerinden geçirilmiþ olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasýný istiyoruz.

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER BAÞLARKEN... 2 EMNÝYET TEDBÝRLERÝ... 3 PLATINUM A ÝÇ ÜNÝTENÝN GÖRÜNÜMÜ... 4 AIR PLUS ÝÇ ÜNÝTENÝN GÖRÜNÜMÜ... 4 ECOPLUS ÝÇ ÜNÝTENÝN GÖRÜNÜMÜ... 5 DIÞ ÜNÝTENÝN GÖRÜNÜMÜ... 5 UZAKTAN KUMANDA -

Detaylı

Klima Kullanma Kılavuzu 8510 D 8610 D 8650 D 8700 D 8800 D

Klima Kullanma Kılavuzu 8510 D 8610 D 8650 D 8700 D 8800 D Klima Kullanma Kılavuzu 8510 D 8610 D 8650 D 8700 D 8800 D Deðerli Müþterimiz. Modern tesislerde üretilmiþ ve titiz kalite kontrol iþlemlerinden geçirilmiþ olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasýný

Detaylı

Klima Kullanma Kılavuzu 7785 DD

Klima Kullanma Kılavuzu 7785 DD Klima Kullanma Kılavuzu 7785 DD Deðerli Müþterimiz. Modern tesislerde üretilmiþ ve titiz kalite kontrol iþlemlerinden geçirilmiþ olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasýný istiyoruz. Bunun için, bu kýlavuzun

Detaylı

BENZÝNLÝ JENERATÖR KULLANIM KILAVUZU

BENZÝNLÝ JENERATÖR KULLANIM KILAVUZU BENZÝNLÝ JENERATÖR KULLANIM KILAVUZU 9. SORUN GÝDERME MOTOR ÇALIÞMIYOR 2.Yakýtý kontrol edin. 1.Motor sivicini açýn. 3.Motor yaðýný kontrol edin ÝÇÝNDEKÝLER 1.JENERATÖR EMNÝYETÝ...2 2.MOTORUN ÇALIÞTIRILMASI...4

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz ZANUSSI ZKF661LX

Kullanım kılavuzunuz ZANUSSI ZKF661LX Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya ZANUSSI ZKF661LX için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki ZANUSSI ZKF661LX tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

Duvar Tipi Mono Split Klima Kullanma Kılavuzu GRD 1185 GRD 1245

Duvar Tipi Mono Split Klima Kullanma Kılavuzu GRD 1185 GRD 1245 Duvar Tipi Mono Split Klima Kullanma Kılavuzu GRD 1185 GRD 1245 Ýçindekiler 1. Klimanýzý kullanmadan önce yapýlmasý gereken iþlemler ve güvenlik uyarýlarý...2 2. Klimanýzýn teknik özellikleri...3 Ýç ünite...4

Detaylı

Klima Kullanma Kılavuzu 7505 D 7605 D 7655 D 7705 D 7805 D

Klima Kullanma Kılavuzu 7505 D 7605 D 7655 D 7705 D 7805 D Klima Kullanma Kılavuzu 7505 D 7605 D 7655 D 7705 D 7805 D Deðerli Müþterimiz. Modern tesislerde üretilmiþ ve titiz kalite kontrol iþlemlerinden geçirilmiþ olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasýný

Detaylı

Keson Kuyu ve Sarnýçlar Ýçin Dalgýç Pompalar ALPSTAR FL 4 Serisi

Keson Kuyu ve Sarnýçlar Ýçin Dalgýç Pompalar ALPSTAR FL 4 Serisi Keson Kuyu ve Sarnýçlar Ýçin Dalgýç Pompalar ALPSTAR FL 4 Serisi Montaj, Kullaným, Bakým Kýlavuzu .. Keson Kuyu ve Sarnýçlar Ýçin Dalgýç Pompalar ALPSTAR FL 4 Serisi Montaj Kullaným Bakým Kýlavuzu .. 3

Detaylı

BENZÝNLÝ JENERATÖR KULLANIM KILAVUZU

BENZÝNLÝ JENERATÖR KULLANIM KILAVUZU BENZÝNLÝ JENERATÖR KULLANIM KILAVUZU ÝÇÝNDEKÝLER 1.JENERATÖR EMNÝYETÝ...2 2.MOTORUN ÇALIÞTIRILMASI...4 3.KULLANIM ÖNCESÝ KONTROL...6 4.MOTORUN ÇALIÞTIRILMASI...9 5.JENERATÖR KULLANIMI...10 6.MOTORUN DURDURULMASI...15

Detaylı

EEE Yönetmeliğine Uygundur.

EEE Yönetmeliğine Uygundur. inverter mono split klima kullanma kýlavuzu 12060 18060 24060 Deðerli Müþterimiz. Modern tesislerde üretilmiþ ve titiz kalite kontrol iþlemlerinden geçirilmiþ olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasýný

Detaylı

EEE Yönetmeliğine Uygundur.

EEE Yönetmeliğine Uygundur. inverter mono split klima kullanma kýlavuzu 12060 18060 24060 Deðerli Müþterimiz. Modern tesislerde üretilmiþ ve titiz kalite kontrol iþlemlerinden geçirilmiþ olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasýný

Detaylı

Kullanma Kýlavuzu. Yoðuþmali Duvar Tipi Kazan Logamax plus GB112-11/19/23 K /00 TR (TR) Lütfen saklayýn

Kullanma Kýlavuzu. Yoðuþmali Duvar Tipi Kazan Logamax plus GB112-11/19/23 K /00 TR (TR) Lütfen saklayýn 7201_8700_TR.fm Page 1 Tuesday, August 1, 2000 6:21 PM 7201 8700-02/00 TR (TR) Kullanma Kýlavuzu Yoðuþmali Duvar Tipi Kazan Logamax plus GB112-11/19/23 K Lütfen saklayýn 7201_8700_TR.fm Page 2 Tuesday,

Detaylı

Nokia Kablosuz Ses Adaptörü AD-47W

Nokia Kablosuz Ses Adaptörü AD-47W Nokia Kablosuz Ses Adaptörü AD-47W AD-47W adaptörü, bilgisayarýnýza (veya baþka bir uyumlu cihaza), Bluetooth kablosuz iletiþim teknolojisini destekleyen uyumlu bir kulaklýk seti baðlamanýza olanak tanýr.

Detaylı

7210 5200 10/2002 TR(TR)

7210 5200 10/2002 TR(TR) U22 K 720 5200 0/2002 TR(TR) Kullanýcý için Kullanma kýlavuzu Yoðuþmalý kazan Logamax plus GB22-/9/24/24K Lütfen kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Ýçindekiler Emniyetle ilgili uyarýlar.............. 3

Detaylı

Cihazýnýzýn T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlýðý Tüketicinin Korunmasý ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüðü nce tespit ve ilan edilen kullaným ömrü (cihazýn

Cihazýnýzýn T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlýðý Tüketicinin Korunmasý ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüðü nce tespit ve ilan edilen kullaným ömrü (cihazýn Uyumluluk Bilgileri TS EN ISO15502 standartlarýna göre Tropikal sýnýf 16 C ile 43 C arasýndaki ortam sýcaklýklarý için tanýmlanmýþtýr. Ürün EN15502,IEC60335-1 / IEC60335-2-24, 2004/10B/EC standartlarýna

Detaylı

KULLANIM KLAVUZU EFE KULUÇKA MAKINELERI KULLANMA TALIMATI

KULLANIM KLAVUZU EFE KULUÇKA MAKINELERI KULLANMA TALIMATI Ambalaj içinde bulunanlar: Köpük korumasý Kuluçka makinesi Güç kablosu Talimat kitapçýðý Açýklama: 1. Ýlk önce makineyi test ediniz. 2. Sýcaklýk ayarýný yapýnýz. 3. Sýcaklýk alarm parametre ayarlarý (AL

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

HS 103 EV TIPI KABLOSUZ ALARM SISTEMI

HS 103 EV TIPI KABLOSUZ ALARM SISTEMI KULLANMA KILAVUZU HS 103 EV TIPI KABLOSUZ ALARM SISTEMI 1. SÝSTEMÝN PARÇALARI HS 103 Öðretme Butonu Dahilî Besleme POWER ON/OFF HS 103 W Sabotaj Butonu Power Led Montaj Deliði Sabotaj Butonu Montaj Deliði

Detaylı

ATAG Q Serisi Yoðuþmalý Kombi/Kazan

ATAG Q Serisi Yoðuþmalý Kombi/Kazan ATAG Q Serisi Yoðuþmalý Kombi/Kazan Kullaným Kýlavuzu . ALARKO ATAG Q - Serisi Yoðuþmalý Kombi/Kazan Kullaným Kýlavuzu . Kod No: A.2.3.12 Kitap Baský Tarihi:210906 Revizyon No: 210906 Ýçindekiler Giriþ

Detaylı

Ürünün Tanýmý. 3 Spd Dijital Ürünün Kullanýmý. Standart Aksesuarlar ve Davlumbazýn Montajý. Lambalarýn Deðiþimi ve Karbon Filtre Deðiþimi

Ürünün Tanýmý. 3 Spd Dijital Ürünün Kullanýmý. Standart Aksesuarlar ve Davlumbazýn Montajý. Lambalarýn Deðiþimi ve Karbon Filtre Deðiþimi Cihazýnýzýn T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlýðý Tüketicinin Korunmasý ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüðü nce tespit ve ilan edilen kullaným ömrü (cihazýn fonksiyonlarýný yerine getirebilmesi için gerekli

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz BEKO LG-BKE 5600 D http://tr.yourpdfguides.com/dref/3578670

Kullanım kılavuzunuz BEKO LG-BKE 5600 D http://tr.yourpdfguides.com/dref/3578670 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya BEKO LG-BKE 5600 D için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki BEKO LG-BKE 5600 D tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut,

Detaylı

Nem Giderme konumu... 10 11 Aerosense konumu. 12 Akýllý Nem Kontrolü... 1 3

Nem Giderme konumu... 10 11 Aerosense konumu. 12 Akýllý Nem Kontrolü... 1 3 Inverter Mono Split Klima Kullanma Kýlavuzu LG-BKE 9500 LG-BKE 9600 D D Deðerli Müþterimiz. Modern tesislerde üretilmiþ ve titiz kalite kontrol iþlemlerinden geçirilmiþ olan ürününüzün size en iyi verimi

Detaylı

Nokia N76-1. Baþlangýç. 9254332, 2. Baskı TR

Nokia N76-1. Baþlangýç. 9254332, 2. Baskı TR Nokia N76-1 Baþlangýç 9254332, 2. Baskı TR Tuþlar ve parçalar (kapak ve kapak açýk) Bundan sonra Nokia N76 olarak anýlacaktýr. 1 Sað kapak tuþu 2 Orta tuþ 3 Sol kapak tuþu 4 Daha düþük çözünürlüklü ikincil

Detaylı

ECU4PA SERÝSÝ ACÝL DURUM AYDINLATMA KÝTLERÝ ÝÇÝN MONTAJ, ÇALIÞMA, TEST VE BAKIM TALÝMATI

ECU4PA SERÝSÝ ACÝL DURUM AYDINLATMA KÝTLERÝ ÝÇÝN MONTAJ, ÇALIÞMA, TEST VE BAKIM TALÝMATI CUPA RÝÝ ACÝ DURUM AYDIATMA KÝTRÝ ÝÇÝ MOTAJ, ÇAIÞMA, TT V BAKIM TAÝMATI DÝKKAT : Cihazýn en iyi biçimde monte edilebilmesi ve kullanýlabilmesi için bu yazýyý sonuna kadar dikkatle okuyun. Montaj aþamasý

Detaylı

Nokia Video Arama Standý PT-8 (Nokia 6630 için) Kullaným Kýlavuzu. 9234166 1. Baský

Nokia Video Arama Standý PT-8 (Nokia 6630 için) Kullaným Kýlavuzu. 9234166 1. Baský Nokia Video Arama Standý PT-8 (Nokia 6630 için) Kullaným Kýlavuzu 9234166 1. Baský UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere PT-8 ürününün aþaðýdaki yönetmeliðin

Detaylı

TEK KÖÞE KAYNAK MAKÝNASI ELEKTRONÝK KONTROL ÜNÝTESÝ KULLANIM KILAVUZU GENEL GÖRÜNÜM:

TEK KÖÞE KAYNAK MAKÝNASI ELEKTRONÝK KONTROL ÜNÝTESÝ KULLANIM KILAVUZU GENEL GÖRÜNÜM: TEK KÖÞE KAYNAK MAKÝNASI ELEKTRONÝK KONTROL ÜNÝTESÝ KULLANIM KILAVUZU GENEL GÖRÜNÜM: SET SICAKLIK 235 Enter Tuþu menülere girmek için kullanýlýr. Kýsa süreli basýldýðýnda kullanýcý menüsüne, uzun sürelibasýldýðýnda

Detaylı

Operation Manual DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER FTXR28EV1B FTXR42EV1B FTXR50EV1B MODELS. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español.

Operation Manual DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER FTXR28EV1B FTXR42EV1B FTXR50EV1B MODELS. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español. 00_CV_3P177300-1.fm Page 1 Thursday, March 30, 2006 6:40 PM DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER Operation Manual MODELS FTXR28EV1B FTXR42EV1B FTXR50EV1B English Deutsch Français Nederlands Español Italiano ΕλληνικÜ

Detaylı

P 27 I P 27 B P 27 S P 32 I P 32 B P 31 IMB

P 27 I P 27 B P 27 S P 32 I P 32 B P 31 IMB P 27 I P 27 B P 27 S P 32 I P 32 B P 31 IMB PCB içermez 3-4 5-8 9 10 13 Rev. 05.02.08 Davlumbazýnýzýn Davlumbazýnýzýn davlumbazýnýzý davlumbazýnýzý Davlumbazýnýz Davlumbazýnýzýn bükülme Davlumbazýnýzý

Detaylı

MADE in USA MÝKRODALGA FIRIN MWD 17144 KULLANMA KILAVUZU 05/01

MADE in USA MÝKRODALGA FIRIN MWD 17144 KULLANMA KILAVUZU 05/01 MADE in USA MÝKRODALGA FIRIN MWD 17144 KULLANMA KILAVUZU 05/01 MADE in USA VE MÝKRODALGA 1967 yýlýnda mikrodalga fýrýný icad eden ve ilk üreten firmadýr 1969 yýlýnda ilk ticari mikrodalga fýrýný üreten

Detaylı

Operation Manual MODELS FTX20J2V1B FTX25J2V1B FTX35J2V1B DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español.

Operation Manual MODELS FTX20J2V1B FTX25J2V1B FTX35J2V1B DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español. DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER Operation Manual MODELS FTX20J2V1B FTX25J2V1B FTX35J2V1B English Deutsch Français Nederlands Español Italiano!""#$%&Ü Portugues!ó""ê#$ Türkçe Ç NDEK LER ÇALI TIRMADAN ÖNCE OKUYUN

Detaylı

ALFEN MAKINA. Temiz/Kirli ve Atýk Sular Ýçin Drenaj Pompalar. Montaj, Kullaným, Bakým Kýlavuzu

ALFEN MAKINA. Temiz/Kirli ve Atýk Sular Ýçin Drenaj Pompalar. Montaj, Kullaným, Bakým Kýlavuzu ALFEN MAKINA Temiz/Kirli ve Atýk Sular Ýçin Drenaj Pompalar Montaj, Kullaným, Bakým Kýlavuzu Temiz/Kirli Atýk Sular Ýçin Dalgýç Pompalar Montaj Kullaným Bakým Kýlavuzu GÝRÝÞ Pompanýzla ilgili herhangi

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz BEKO 7605 D http://tr.yourpdfguides.com/dref/3980192

Kullanım kılavuzunuz BEKO 7605 D http://tr.yourpdfguides.com/dref/3980192 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki BEKO 7605 D tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Duvar Tipi M5WM010GR Ýç Ünite M5WM015GR Ýç Ünite M5WM020GR Ýç Ünite M5WM025GR Ýç Ünite Kaset Tipi M5CK020CR Ýç Ünite M5CK025AR Ýç Ünite M5CK030AR Ýç Ünite M5CK050AR Ýç Ünite MPLCKCR-G7-R

Detaylı

Hava Üflemeli Katý Yakýt Kazaný Ýçin Kontrol Cihazý

Hava Üflemeli Katý Yakýt Kazaný Ýçin Kontrol Cihazý Katý Yakýtlý ve Sýcak Hava Üflemeli Kazanlý Kalorifer Kazanlarý Ýçin Kontrol Cihazý BTC 7-2300.B BTC 7-2300 Alarm1 Alarm2 Alarm3 Yakýt Bitti Termik Yakýt Fan Pompa/Körük Temperature Controller Hava Üflemeli

Detaylı

Nokia Araç Kiti CK-100 9210124/1

Nokia Araç Kiti CK-100 9210124/1 Nokia Araç Kiti CK-100 9210124/1 2008 Nokia. Tüm haklarý saklýdýr. Nokia, Nokia Connecting People, Navi ve Nokia Original Accessories logosu Nokia Corporation ýn tescilli ticari markalarýdýr. Burada adý

Detaylı

Nokia Ses Denetleyicisi AD-43 9255408/1

Nokia Ses Denetleyicisi AD-43 9255408/1 Nokia Ses Denetleyicisi AD-43 2 1 3 4 5 6 7 8 10 9 11 9255408/1 Üzerinde çarpý iþareti bulunan çöp kutusu, Avrupa Birliði dahilinde olan ürünün kullaným süresi sona erdiðinde ayrý bir atýk grubuna dahil

Detaylı

MODELS FVXS25FV1B FVXS50FV1B FVXS35FV1B

MODELS FVXS25FV1B FVXS50FV1B FVXS35FV1B 00_CV_3P191290-1A.fm Page 1 Tuesday, December 26, 2006 1:49 PM DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER Operation Manual MODELS FVXS25FV1B FVXS35FV1B FVXS50FV1B English Deutsch Français Nederlands Español Italiano

Detaylı

EEE Yönetmeliğine Uygundur.

EEE Yönetmeliğine Uygundur. portatif tip klima kullanma kýlavuzu 90090 Deðerli Müþterimiz. Modern tesislerde üretilmiþ ve titiz kalite kontrol iþlemlerinden geçirilmiþ olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasýný istiyoruz. Bunun

Detaylı

Üst Gösterge: Kazan su sýcaklýðýný gösterir. Sensör koptuðunda göstergede "OFL" mesajý görüntülenir. Tüm çýkýþlar kapatýlýr.

Üst Gösterge: Kazan su sýcaklýðýný gösterir. Sensör koptuðunda göstergede OFL mesajý görüntülenir. Tüm çýkýþlar kapatýlýr. Katý Yakýtlý ve Sulu Kazanlý Kalorifer Kazanlarý Ýçin Kontrol Cihazý BTC 7-2300.W BTC 7-2300 Alarm1 Alarm2 Alarm3 Yakýt Bitti Termik Yakýt Fan Pompa/Körük Temperature Controller Göstergeler Üst Gösterge:

Detaylı

Hoþ geldiniz. Çabuk baþlama kýlavuzu. philips. 1 Baðlantý 2 3. Kurulum. Kullaným

Hoþ geldiniz. Çabuk baþlama kýlavuzu. philips. 1 Baðlantý 2 3. Kurulum. Kullaným Hoþ geldiniz Çabuk baþlama kýlavuzu 1 Baðlantý 2 3 Kurulum Kullaným philips + Teslimat kapsamý CD440 Baz istasyon VEYA CD440/CD445 El cihazý CD445 Baz istasyon Baz istasyon besleme ünitesi Telefon kablosu

Detaylı

Kullaným Kýlavuzu >> HOFFRICHTER RAHAT NEFES ALMAK ÝÇÝN TEKNOLOJÝ. Aksesuar Nemlendirici aquapoint

Kullaným Kýlavuzu >> HOFFRICHTER RAHAT NEFES ALMAK ÝÇÝN TEKNOLOJÝ. Aksesuar Nemlendirici aquapoint Kullaným Kýlavuzu >> HOFFRICHTER RAHAT NEFES ALMAK ÝÇÝN TEKNOLOJÝ Aksesuar Nemlendirici aquapoint >> Bilgi Seri numarasý HOFFRICHTER GmbH Firmasý daha sonra takip edebilmek için bütün sistemlerini ve cihazlarýný

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz NOKIA CK-1W

Kullanım kılavuzunuz NOKIA CK-1W Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya NOKIA CK-1W için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki NOKIA CK-1W tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

HES60 IX HES90 IX HL60.2 IX HL90.2 IX. Davlumbaz Montaj ve Kullaným Talimatlarý

HES60 IX HES90 IX HL60.2 IX HL90.2 IX. Davlumbaz Montaj ve Kullaným Talimatlarý HES60 IX HES90 IX HL60.2 IX HL90.2 IX Davlumbaz Montaj ve Kullaným Talimatlarý Montaj Uyarý! Aský noktalarýnýn (5 Dikdörtgen ufak delikler) veya zorunlu baðlama noktalarýnýn (8 yuvarlak matkap delikler)

Detaylı

Hotpoint Ariston HR 60 IX/HA. Davlumbaz. Türkçe Kullanma ve Tanıtma Kılavuzu

Hotpoint Ariston HR 60 IX/HA. Davlumbaz. Türkçe Kullanma ve Tanıtma Kılavuzu Hotpoint Ariston HR 60 IX/HA Davlumbaz Türkçe Kullanma ve Tanıtma Kılavuzu TR Ön sayfalarda bulunan alfabetik sýrayla verilmiþ þekilleri referans olarak kullanýnýz. Bu kýlavuzdaki talimatlarý dikkatli

Detaylı

İÇİNDEKİLER KIRAN GRUP. Mini Serisi Cihaz Tanıtım Resmi 4. Cihazın Genel Tanımı 5. Cihazın Çalışıtırılması 6. Sıcak Su Kullanımı 7

İÇİNDEKİLER KIRAN GRUP. Mini Serisi Cihaz Tanıtım Resmi 4. Cihazın Genel Tanımı 5. Cihazın Çalışıtırılması 6. Sıcak Su Kullanımı 7 MİNİ SERİSİ 2001 yılında KIRAN GRUP ismi ile faaliyet göstermeye başlayan firmamız 2003 yılında TERMOAKIM markası ile alternatif ısınma ve sıcak su üretiminde yeni yeni kullanılmaya başlanan elektrikli

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU. Sistemi klima RWEYQ8PY1 RWEYQ10PY1* RWEYQ16PY1 RWEYQ18PY1 RWEYQ20PY1* RWEYQ24PY1 RWEYQ26PY1 RWEYQ28PY1 RWEYQ30PY1*

KULLANMA KILAVUZU. Sistemi klima RWEYQ8PY1 RWEYQ10PY1* RWEYQ16PY1 RWEYQ18PY1 RWEYQ20PY1* RWEYQ24PY1 RWEYQ26PY1 RWEYQ28PY1 RWEYQ30PY1* KULLANMA KILAVUZU Sistemi klima * RWEYQ16PY1 RWEYQ18PY1 RWEYQ20PY1* RWEYQ24PY1 RWEYQ26PY1 RWEYQ28PY1 RWEYQ30PY1* Bu Daikin klimayý aldýðýnýz için teþekkür ederiz. Klimayý kullanmadan önce kullaným kýlavuzunu

Detaylı

Teknik Tanýtým Rehberi Ýþletme Talimatlarý

Teknik Tanýtým Rehberi Ýþletme Talimatlarý Teknik Tanýtým Rehberi Ýþletme Talimatlarý Hava Isýtma Cihazý AIRTRONIC D 2 S Eberspächer J. Eberspächer GmbH & Co. Eberspächerstr. 24 D - 73730 Esslingen Telefon (zentral) (0711) 939-00 Telefax (0711)

Detaylı