PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: TOYOTA PLAZA YATU MUĞLA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: TOYOTA PLAZA YATU MUĞLA"

Transkript

1 PROGRAM: EKO-OKULLAR PROGRAMI PROJE: ÇEVRE VE YENİLİKÇİ FİKİRLER PROJESİ ETAP: 5 ETAP KONU: SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM OKUL ADI ve İLİ: ORHANİYE İNCİ NARİN YERLİCİ ORTAOKULU - MUĞLA PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: TOYOTA PLAZA YATU MUĞLA PROJENİZİN BAŞLIĞI:SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIMLA YOLLARIN KEYFİNİ SÜR! PROJENİZİN ÇÖZÜM ARADIĞI SORUNSAL:Ortaokul çağındaki çocukların motora özenmesi, toplu taşımanın yeterince kullanılmaması, bisikletin sadece eğlence amaçlı kullanılması, yeterli trafik işaretinin olmaması, sürdürülebilir ulaşım yöntemlerinin tanıtılmaması ve itibarsız görünmesi PROJENİZİN SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM KONUSUNDA SUNDUĞU ÇÖZÜM ÖNERİSİ: 6 Köy okuluyla birlikte yaptığımız çalıştaydan çıkan sonuçlar bulduğumuz çözüm önerilerini tamamen kapsıyor. Çalıştay sonucunda oluşan çözüm önerileri aşağıdaki gibidir: Bisikleti ve yürümeyi özendirici turlar, etkinlikler düzenlenebilir. Dolmuş fiyatlarının düşürülebilir. Bunun için belediyeler toplu taşıma sağlayan araçlara yakıtın bir bölümünü temin edebilir. Bisiklet fiyatlarının ve bisikletlerin vergi oranlarının düşürülebilir. Deniz taşımacılığının yaygınlaştırılabilir İçmeler, Armutalan, Aksaz ı içine alan bir tren ya da tramvay yolu yapılabilir. Orhaniye-Turgut ve Selimiye-Bozburun dolmuşları kışın ortak sefer düzenleyebilir. Dolmuşların koltuk sayının ve artırılabilir, daha konforlu, güvenli araçların kullanılabilir Köylerde trafik işaretlerinin yapılabilir (Yaya geçidi, yaya, bisikletli) ve belli yerlere kasis eklenebilir. Köylere yürüyüş için kaldırım ve bisiklet yolu yapılabilir. Köylere, okullara ve Marmaris e bisiklet parkları yapılabilir. Dolmuşlara bisiklet taşıyıcılar takılabilir. İnsanlara Sürdürülebilir Ulaşım Eğitimi verilebilir, bilinçlendirme çalışmaları yapılabilir Toplu taşıma araçlarında Hibrit ya da elektrikli araç kullanılabilir. Marmaris te çalışan tüm toplu taşıma araçlarının kalkış saatlerini içeren kitapçık hazırlanabilir.

2 Bisiklet kasklarının zorunlu olması sağlanabilir Toplu taşmanın özendirilebilir. Çocuklar motor yerine bisiklet kullanmaya özendirilebilir. ÇALIŞMANIZ KAPSAMINDA YAPTIĞINIZ ETKİNLİKLERİ VE YÖNTEMLERİNİZİ AÇIKLAYINIZ (açıklamanızın altına konuyla ilgili etkinlik fotoğrafları ekleyiniz): İlk aşamada proje grubu öğrencilerini eğitime aldık. Haftada 2-3 gün öğle bilgisayar ya da Matematik sınıfında videolar, sunumlar izledik. (CD>Video ve Sunumlar)Yapacağımız çalışmaları planladık. Hazırladığımız tüm anket, slogan, el ilanı gibi ürünlerin metinlerini ve tasarımlarını öğrencilerimiz kendi tasarladı. Her öğrenciden gelen tasarım ve yazıları ortak kararla birleştirip tek bir tasarıma dönüştürüp bilgisayara aktardık. Öğrencilerimiz sürdürülebilir ulaşım konusunda yeterince bilgi sahibi olunca proje grubunda yer alan üç 7. Sınıf öğrencimiz bir sunum hazırlayıp tüm sınıflara anlatmak istediler. Tüm tasarım ve fotoğrafları kendileri yaptılar.(cd>video ve Sunumlar>Öğrenci Sunumları)Bu sunumlar çalıştaya katılan okullara da gönderildi.

3 Öğrenci, veli ve öğretmenlere sürdürülebilir ulaşım hakkında anketler uyguladık. (CD>Anketler>Öğrenci.docx,Öğretmen.docx,Veli.docx)Anketlerle insanların sürdürülebilir ulaşım olanaklarının olup olmadığını ve bu konudaki tutumlarını ölçmeye çalıştık. Sonuçları panoda yayınladık. Anketler uygulanıp konu öğretmenlerimize anlatılınca öğrencilerimiz öğretmenlerin dolmuşlarla ulaşımlarını sağlamalarını önerdi. Öğretmenlerimiz kabul edince dolmuş saatleri okul giriş çıkışlarına ayarlanarak öğretmenlerimizin toplu taşıma kullanmaları sağlanmış oldu. 14 öğretmenin çalıştığı okulumuzda İlk dönem 5 ikinci dönem ise 6 kişi dolmuşla geliyor. Böylece her gün 3 özel araç daha az trafiğe çıkıyor ve günde yaklaşık 9 litre daha az benzin tüketiliyor. Özel araçla gelen sayısı ise ortalama 2 araç.

4 Anketlerin uygulanmasından sonra neler yapabileceğimiz tartıştık. Köyümüzde bisiklet ve yaya yolları yoktu, yaya geçidi ve trafik işaretleri yetersizdi. Bu isteklerimizi iletmek için öğrencilerimiz yürüyüş yapmayı önerdiler. Pankartlar hazırlayıp muhtarlığımıza kadar yürüyüş yaptık.(cd>etkinlik Videoları>Yürüyüş Eylemi)Andımıztöreninde de öğrencilerimiz sürdürülebilir ulaşımı tüm okula anlattı, öğretmenlerimizin toplu taşımayı seçerek ne kadar yakıt tasarrufu yaptığı temsili olarak gösterildi. Hazırladığımız panolarla Sürdürülebilir Ulaşımı ve Projemizi tanıttık: Proje grubumuzla düzenli bisiklet turları düzenleyerek hem köy içinde hem de ilçe merkezinde bisiklete ilgi çekmeye çalıştık. Havaların uygun olduğu her hafta tur yaptık.diğer öğrencilerin özenmesi için bisiklet kaskı ve okulumuza özel bisiklet forması giyerek bisikleti çekici hale getirdik.her turumuzda hem ilgi çekiciliğimiz hem de sayımız arttı.

5

6 Sürdürülebilir ulaşım fikrinin daha iyi anlaşılması için beyaz eşyalarda kullanılan enerji sınıflarını ulaşım araçlarına uyarlamalarını istedik. Tüm proje öğrencilerimiz afişler hazırladılar. Yukarıdaki enerji sınıflarının doğru olduğunu hep birlikte tartışarak kararlaştırdık. Marmaris bisiklet derneğini okulumuza davet ederek doğru bisiklet kullanımı konusunda bilgi aldık. Öğrencilerimiz merak ettikleri soruları da sormayı ihmal etmediler. Okulumuz ve köyümüzde sürdürülebilir ulaşımın önünde ne gibi engellerin olduğunu tartışırken bisiklet yolu ve parklarının olmadığını belirlemiştik. Bunun için harekete geçerek bisiklet parkları yaptırdık. Öğrencilerimiz de rengârenk boyadılar. Okul bahçemize yerleştirdik. İkinci dönem de köyün ortak kullanım alanları için yaptırmayı kararlaştırdık.okul kapısından bisiklet parkına kadar bisiklet yolu çizmeyi de ihmal etmedik.

7 İnsanların toplu taşımayı kullanma oranlarını belirlemek için 1 hafta boyunca hem Turgut- Marmaris hem de Orhaniye- Marmaris arası dolmuşların doluluk oranlarını takip ettik. Bilgileri babası dolmuş şoförü olan öğrencilerimiz elde etti. Öğrencilerimiz dolmuşların doluluk oranlarının yeterli olmadığını belirleyip çözüm öneri aramaya başladılar. Yaptığımı bir öğle toplantısında bununla ilgili çözüm ararken birbirine çok yakın iki köy olan Turgut ve Orhaniye nin dolmuşlarının birleştirilebileceği çözümü üretildi. Dolmuş şoförleriyle bir toplantı yapılması planlandı. Geliş Yolcu Ortalaması Gidiş Yolcu Ortalaması Genel Yolcu Ortalaması Orhaniye 8,39 8,48 8,43 Turgut 3,42 3,14 3,28 (CD>Öğrenci Çizimleri>Dolmuş Doluluk Sayıları)

8 Köy içindeki ulaşımlarında insanları sürdürülebilir ulaşım yöntemlerini kullanmaya yöneltmek için en çok gidilen güzergahların yaya ve bisikletle kaç dakikada ulaşıldığını öğrencilerimizi tek tek ölçtü. Turistik bir köy olduğumuz için daha çok yaz aylarında gelecek insanlara yönelik bir çalışmaydı. Ayrıca eksik trafik işaretlerini de gözlemleyip aşağıdaki forma not aldılar. Hem yaya ve bisikletli yolcu işareti hem de yaya geçidinin hiç olmadığını belirledik ve buna çözüm aramaya başladık.yaptığımız beyin fırtınası sonucu Karayolları Bölge Müdürlüğü ne dilekçe yazmaya karar verdik. Tüm proje öğrencilerimizin yazdıkları dilekçeyi tek bir dilekçeyle birleştirip yolladık. Karayolları henüz tabelaları asmadığı için bizde bu ölçüleri asamadık. Hem projemizi yaymak hem de diğer okulları da ortak etmek için okulumuzda Sürdürülebilir Ulaşım Çalıştayı düzenledik. 6 köy okulundan(ilçemizde bulunan sadece 2 köy okulu katılmadı) irtibata geçtiğimiz öğretmenlere öğrencilerimizin hazırladığı bilgisayar sunumlarını ve anketleri gönderdik.(cd>çalıştay Belgeleri) Her okul 5-6 kişilik bir proje ekibi oluşturdu. Öğretmenler proje sunumlarını öğrencilerine yapıp anketleri öğrencilerden doldurmalarını istediler. Böylece 6 köy okulu yaşadıkları yerin sürdürülebilir ulaşım potansiyelini ve sorunlarını belirlediler. Ardından her okuldan 2-3 temsilci ve 1 öğretmen okulumuzda

9 düzenlediğimiz çalıştaya katıldılar. Çalıştay da önce öğrencilerimiz bir sunum yaptılar, ardından 6 grup oluşturup sürdürülebilir ulaşımın önce sorunlarını belirleyip sonra çözüm önerilerini yazdılar. Her grup hazırladığı kağıdı okudu. (CD>Etkinlik Videoları>Çalıştay)Etkinliğimizi resim yarışmasıyla sonlandırdık. Her masa Sürdürülebilir Ulaşım temalı bir resim oluşturdu. Resimlerin tamamlanmasının ardından oylamayla birinciyi seçtik. Tüm katılımcılara bir sertifika vererek teşekkür ettik. Yaptığımız öğle toplantılarında öğrencilerimize ekolojik ayak izimizden bahsettik. Herkesin ailesiyle birlikte sitesindeki anketi uygulayarak sonuçlarını getirmesini istedik. Sonuçların gelmesinden sonra yaptığımız toplantıda konuyu daha ayrıntılı anlatıp ne yapabileceğimizi konuştuk. Ağaçların karbon kullandığını bu yüzden ağaç dikerek verdiğimiz zararın bir kısmını telafi edebileceğimizi anlattık. Kaç ağaç dikmemiz gerektiğini hesaplamak için her öğrencinin ailesinin özel aracıyla yıllık ortalama kaç kilometre yol yaptığını ve yılda ısınma kaynaklı kullandıkları odun, klima, elektrikli soba gibi tüketimleri öğrenmelerini istedik. Böylece yıllık doğaya bıraktığımız karbon miktarını yaklaşık olarak hesapladık.(cd>formlar ve Belgeler>Karbon Salınımı). Bunu telafi etmek için kaç ağaç dikmemiz gerektiğini bulduk. Ardından Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ile ortak bize özel ağaç dikimi yaparak borcumuz bir bölümünü ödedik. Kişi başı ortalama 8 Toplamda 185 ağaç diktik. Borcumuzun tamamını ödeyemedik. Toplu taşıma araçları için reklam niteliğinde bir etiket tasarımı yaptık. Hem tasarımı hem sözü öğrencilerimiz buldu. Marmaris Şoförler odasıyla 2 kez görüşmemize rağmen Dolmuşların dışına yapıştırılmasını istediğimiz etiketler için destek alamadık. Bu yüzden etiketlerden vazgeçtik. (CD>Ürünler>Dolmuş Yan Etiket),(CD>Öğrenci Çizimleri>Yan Etiket)

10 Sürdürülebilir ulaşımı seçmenin ekonomik olarak da tasarruflu olduğunu ölçmek için öğrencilerimizden bir kumbara oluşturmalarını istedik. Özel araç yerine bisikletle okula geldikleri ya da aileleriyle ulaşımlarında sürdürülebilir ulaşım yöntemlerinden birini seçmeleri halinde verdikleri yol parası kadar miktarı kumbaralarına atmalarını istedik. Kumbara da biriken paramızın bir bölümünü borcumuz olarak kalan ağaç dikimini bizim yerimize yapması için TEMA ya bağışladık. Toplam da 185 TL (35 Ağaç)bağışladık. Böylece bağış yapma bilinci de oluştu. Haftalık yaptığımız bisiklet turlarında güvenli bir şekilde bisiklete binmek için öğrencilere anlattığımız kuralları uygulamasını yaptık. Orhaniye de yaptığımız bir tur sırasında kuralları anlatan bir video çekebileceğimiz fikri oluştu. Öğle toplantımızda bu fikrimize örnek olması açısından Pegasus Hava Yollarının(CD>Video ve Sunumlar>Pegasus) videosunu gösterdik ve öğrencilerimizden senaryo yazmalarını istedik.gelen senaryoları tek tek okuyarak beğenilenleri not aldık ve tek bir senaryo metni oluşturduk. (CD>Formlar ve Belgeler>Güvenli Bisiklet Kullanımı)Okul çıkışında bir gün deneme çekimler yaptık. İstediğimiz gibi olmadı. (CD> Etkinlik Videoları> S.U Kısa Film) Marmaris te yaptığımız bisiklet turunda öğrencilerimize Marmaris Bisiklet Derneği tarafından ödünç kasklar sağlandı.(cd>fotoğraflar>marmaris Turu). Bizimde köy içinde yaptığımız turlarda örnek olmak için kask takmaya karar verdik. Velomaris bisiklet mağazası

11 öğrencilerimize çok uygun fiyata kasklar sağladı. 21 Kişilik proje ekibimize böylece kaskları aldık. Turda giyilen bisiklet formaları da öğrencilerin ilgilerini çekti.hafta içinde yaptığımız toplantıda bir bisiklet forması tasarlamalarını istedik. Bunun için önce bir maskot belirledik. Öğrencilerimize maskotun projemize uygun olması gerektiğini anlattık. Gelen bir çok öneriyi oyladık, Leylek gezmeyi çağrıştırdığı için en yüksek oyu aldı. Böylece formada Leylek çizimi olması kararlaştırıldı.(cd>öğrenci Çizimleri>Forma)Öğrencilerden gelen tasarımlar eşliğinde bir tasarım yapıp bilgisayara aktardık. Çizimimizi Marmaris Bisiklet Derneği nin yardımıyla grafikere çizdirdik.(cd>ürünler>bisiklet Forması) Yaptığımız bayi etkinliğinde bayi yetkilisiyle formlara sponsor olmaları için konuştuk. sitesinden aldığımız fiyatı ilettik. 30 adet formayı bastırmayı kabul ettiler. 10 adette proje bütçesinden karşılayarak bastırdık. Böylece formalarımıza kavuştuk. 23 kişilik ekibimiz haricinde artan formaları projede emeği geçen kişilere hediye ettik. Projemizin amaçlarından biri de uzak mesafelere ulaşımın toplu taşıma araçlarıyla yapılması olduğu için toplu taşımanın özendirilmesi gerekiyordu. Yaptığımız toplantıda bunu nasıl yapabileceğimizi tartıştık. Önce insanların toplu taşımadan memnun olup olmadıklarını hem yolcular açısından hem de şoförler açısından değerlendirmek için anket yapmaya karar verdik. Anket maddelerini hep birlikte yazdık. Ardından köyümüzdeki dolmuş şoförlerine ve sürekli dolmuş kullanan kişilere anket yaptık.(cd>anketler>yolcu Anketi, Şoför Anketi)Aynı anketi Marmaris ve Muğla da yaptığımız bilgi masası etkinliklerinde de gerçekleştirdik. Anket sonuçlarını öğrencilerimiz değerlendirdi: 74 kişiye anket yaptık. 29 kişi dolmuş fiyatlarını normal bulurken 45 kişi pahalı buluyor. Çoğunluk dolmuşların konforundan memnun değil. Dolmuş saatlerinden Orhaniye yolcuları genellikle memnun fakat Turgut yolcuları değil. Dolmuş fiyatlarının düşmesi halinde 66 kişi dolmuşu özel araçla gitmeye tercih edeceğini, sadece 8 kişi tercih etmeyeceğini belirtti. Araçlarda en çok eksik olarak görülen şeyler ise çöp kutusu ve mendil.25 dolmuş şoförüne yaptığımız ankette ortak görüş dolmuşların yeterince dolmadığı, yakıtın pahalı olduğu, sadece dolmuşçuluk yapılarak geçinilemeyeceği ve yıllık masrafların fazla olduğu yönünde. Ayrıca 25 kişiden 12 si dolmuş ücretlerini pahalı buluyor. Yaptığımız etkinlilerin tanıtımını yapmak, öğrencilerimizin proje tecrübelerini paylaşmasını sağlamak ve amaçlarımızı halka da yaymak için bilgi masası açmaya karar verdik. Öğrencilerimize 6 başlıkta sürdürülebilir ulaşımı anlatmalarını ve çizimlerle desteklemelerini istedik. Proje öğrencilerimiz A5 boyutundaki kağıda tanıtım broşürlerini hazırladılar. (Cd>Öğrenci Çizimleri>El İlanı) Gelen kağıtlardan ortak bir metin hazırlayıp en güzel çizimleri yapan öğrencilerimizin resimlerini de ekleyerek bir el ilanı hazırladık. Bu el ilanlarından 1000 adet bastırılıp Marmaris, Muğla ve köyümüzde halka dağıtıldı.

12 İlk bayi etkinliğimize giderken durduğumuz bir benzin istasyonunda emniyet kemeri kullanılmasını öneren ve araçlara yapıştırılan bir etiket dağıtıldı. Öğrencilerimiz bundan esinlenerek bizim de projemizde buna benzer bir etiket hazırlayabileceğimizi söylediler. Hafta içi yaptığımız toplantıda bunun planı yaptık. İnsanların ulaşımlarında doğru tercihleri yapmaya yönelten bir etiket hazırlamaya karar verdik. Etikette yer alması gereken logo ve yazıları birlikte belirleyip tasarımı öğrencilere bıraktık. Gelen tasarımlardan gene tek bir tasarım oluşturduk.(cd>öğrenci Çizimleri>Etiket ) Bu etiketlerden de 1000 adet bastırıp bilgi masası etkinliğinde dağıtıldı. İlk dönem okulumuz için yaptırdığımız bisiklet parklarından köy içindeki ortak kullanım alanları için de yaptırıp futbol sahası, Turgut ve Orhaniye köy camisi, pazar yeri ve çocuk

13 parkına bıraktık. Toplamda 5 bisiklet parkını öğrencilerimiz boyayıp hediye ettiler. Böylece bisiklet kullanarak sürdürülebilir ulaşımı destekleyen insanlara pozitif ayrımcılık yaptık. PROJENİZİN SONUCUNUZU AÇIKLAYINIZ (açıklamanızın altına konuyla ilgili etkinlik fotoğrafları ekleyiniz): Başta proje grubu öğrencilerimiz olmak üzere birçok öğrencimiz ailesinin özel aracıyla gelmekten vazgeçip bisikletle gelmeye başladı. Ulaşımını bisikletle yapan kişi sayısı 1-2 den arasına yükseldi. Proje öğrencilerinin proje başlangıç ve sonucundaki ulaşım şekilleri ve hibrit araçlar hakkındaki düşünceleri tablosu aşağıdaki gibidir. Proje Başlangıcı Proje Sonu Yürüyüş Bisiklet Toplu Özel Araç Yürüyüş Bisiklet Toplu Özel Araç Taşıma Taşıma HibritAraç Bilmiyorum Nedir? 21 Gelecekte Hibrit Kullanmayı Düşünen Biliyorum 0 Bilmiyorum 0 Evet 19 Biliyorum 21 Hayır 2

14 Sürdürülebilir ulaşım konusunu proje öğrencilerimiz çok iyi özümsediler. Ne zaman hangi araçla gitmeleri gerektiğini doğru karışımı yap sloganıyla anlattık. Bu konuda Do theright mix animasyonu çok faydalı oldu. (CD>Video ve Sunumlar>Do the Right Mix). Böylece öğrencilerimizin gözü korkamamış oldu. Öğle arasında yaptığımız toplantılarda çoğu öğrencilerimiz aileleriyle Marmaris e giderken dolmuş saatleri uygunsa onu kullandıklarını belirtiler. Gece geç vakit yolculuk yaptıklarında özel araçla gittiklerini anlattılar. Projemiz birçok insanı sürdürülebilirlik kavramıyla tanıştırdı. İlçe milli eğitim müdürümüz sürdürülebilir ulaşım kavramını proje sayesinde öğrendiğini belirtti. Birçok kişinin de dağıttığımız el ilanlarından bu konuyu öğrendiğini düşünüyoruz. Aşağıdaki fotoğrafta ilçe milli eğitim müdürümüz ve Marmaris Okul meclisleri üyeleri çalışmamızı dinliyor. Okulumuzda yaklaşık 30 öğrenci bisiklet kaskı sahibi olarak kullanmaya başladı. Bunun diğer öğrenciler ve yetişkinler arasında örnek alınarak yayılacağını düşünüyoruz.

15 Motor, otomobil gibi çevreye zararlı gazlar yayan ulaşım araçlarını bir alternatifi olduğunu gösterdik. Çocukların daha havalı olduğu için kullanmayı tercih ettikleri motordan daha ilgi çekici olması için formalar ve kasklarla bisiklet kullanmanın itibarını artırdık, çekici hale getirdik. Karayolları müdürlüğüne yolladığımız dilekçeler sayesinde okul çıkışına öğrenci tabelası eklettik. Yaya ve bisikletli tabelaları ve yaya geçidi içinde Mayıs ayında yapılması konusunda söz aldık. Köyümüzün ortak kullanım alanlarına bisiklet parkları yaptırarak bisiklet kullanmayı özendirdik, pozitif ayrımcılık yaptık.(cd>etkinlik Videoları>Muhartarlık1,Muhtarlık2) Marmaris de sadece 1-2 çevre projesi yürütülüyor. Projemizin etkinlikleri ve çalıştay sayesinde diğer okullarında ufkunu genişlettik. Düzenlediğimiz çalıştayla hem okullar arasında sosyal bir faaliyet düzenledik hem de sorunları çözmede yeni paydaşlar edindik. Basında sık sık yer alarak konuya dikkat çektik. Özellikle belediyeye yaptığımız sonuç sunumuyla yaya ve bisiklet öncelikli yolların yapımı konusunda önemi bir hatırlatmada bulunduk.

16 PROJENİZE ÖĞRENCİ KATILIMININ NE ŞEKİLDE SAĞLANDIĞINI VE ÖĞRENCİLERİN PROJEYİ YÖNLENDİRME KONUSUNDA YAPMIŞ OLDUKLARI FAALİYETLERİ AÇIKLAYINIZ(açıklamanızın altına konuyla ilgili fotoğrafları ekleyiniz): Tüm proje sürecinde öğrencilerimiz aktif rol aldı. Haftada 3 kez yaptığımız toplantılarda anket sorularının hazırlanmasından görsel tasarımların yapılmasına, kısa film senaryosunun yazılmasından filmde rol almaya, röportaj yapmaktan el ilanı ve etiket dağıtıp anket yapmaya kadar tüm etkinliklerde öğrenciler merkez de yer alıp aktif çalıştılar. Koordinatör öğretmenler öğrencileri yönlendirip doğru sonuçlara ulaşmalarında yardımcı oldular. Yaptığımız bisiklet turlarında, yürüyüş eyleminde(cd>etkinlik Videoları>Yürüyüş Eylemi), bilgi masası etkinliklerinde hiçbir yönlendirme yapılmadan kendilerince ek eylemler yaptılar. Doğaçlama sloganlar bulup çekinmeden haykırdılar(cd>etkinlik Videoları>Slogan), hiç tanımadıkları insanlarla iletişime geçtiler(cd>etkinlik Videoları>Kendine Güven). Çalıştayda, veli toplantısında tanımadıkları bir çok kişiye sunum yaptılar.öğle arası toplantılarımız projemizin fikir altyapısını oluşturduğu için açtığımız tartışmalara verdikleri cevaplarla projeyi yönlendiren de onlar oldu. Öğretmenler doğru zamanda doğru konuları açarak etkinlerin çerçevesini belirlediler öğrencilerde hem fikirleriyle hem de bu fikirlerin uygulanmasıyla bu çerçevenin içini harika bir resimle doldular.

17 PROJE SÜRECİNİZ BOYUNCA TOYOTA BAYİNİN NE ŞEKİLDE KATKIDA BULUNDUĞUNU AÇIKLAYINIZ (açıklamanızın altına konuyla ilgili fotoğrafları ekleyiniz): İlk bayi etkinliğimiz yapmadan önce etkinlikte dağıtılacak olan Tasarruflu Araç Kullanım Kılavuzu nu bayi yetkilileri ile birlikte hazırladık. (CD>Formlar ve Belgeler>Tasarruflu Araç Kullanım Kılavuzu) Önce öğrencilerimiz aileleriyle röportaj yapıp bilgi edindiler. Bunlardan derlediğimiz kılavuzu bayiden gelen önerileri de ekledik.bu kılavuzu bayideki tüm arabaların camlarına bıraktık. İlk etkinliğimizde bayide çalışan personele anket(cd>anketler>bayi Anketi) uygulayıp sürdürülebilir ulaşımı anlattık. Onlarla röportaj yaptık.(cd>etkinlik Videoları>Bayi Röportaj) Ardından onlarda bize Hibrit araçları ve araçların enerji tasarrufu özelliklerinden bahsettiler.

18 Okulumuz için hazırladığımız bisiklet parklarından hediye etmek istedik ama kurumsal yapılarından dolayı kabul edemediler. Bütçemiz kısıtlı olduğu için öğrencilerimize yaptırmayı düşündüğümüz bisiklet formaları için sponsor olmalarını talep ettik. Talebimiz olumlu karşılanarak 1500 TL tutan forma ücretlerinin 1200 TL si bayi tarafından karşılandı.

19 İkinci bayi etkinliğimizi Muğla da gerçekleştirdiğimiz Bilgi Masası etkinliğiyle aynı gün yaptık. Hazırladığımız el ilanlarını ve etiketleri arabaların camlarına bıraktık. Yeni gelecek araçlar için fazladan bıraktık. Dolmuş yolcuları için uyguladığımız anketleri hem bayi personeline hem de ziyaretçilere uyguladık. Bayi personeline sürdürülebilir ulaşımı anlattık.(cd>etkinlik Videoları>Bayi Röportajı2,Bayi Röportaj3,Bayi Röportaj4) Bisiklet formamızdan da 2 tane hediye ettik. Bayiye sürdürülebilir ulaşım konusunda öğrencilerimiz önerilerde bulundular. Bayi yetkilileri bu önerileri not aldı. Araba alan herkes için ağaç dikilmesi, bisiklet parkı yapılması gibi öneriler çok beğenildi. AMAÇLADIĞINIZ SONUCUN NE KADARINA ULAŞTIĞINIZI AÇIKLAYINIZ: Amaçlarımız öncelikle proje grubu ve okulumuzda bilinç yaratmak ve davranış değişikliği yaratmaktı. Bu anlamda proje öğrencilerimiz hem konuyu özümsediler hem de kendilerini değiştirdiler. Okulumuzda ki 137 öğrencinin 86 tanesi toplu taşımayla okula geliyor. Kalan 51 öğrencimizden

20 24Tanesi evi çok yakın olduğu için yürüyerek geliyor. Kalan 27kişiden sadece 1-2 kişi bisikletle gelirken proje sonunda bu sayı e yükseldi. Öğretmenlerimizden toplu taşıma kullanan sayısı öğrencilerimizin yaptığı anlatım ve okul idaresinin gerekli düzenlemeyi sağlamasıyla projemiz sayesinde 1 ken 6 ya çıkmıştır. Böylece özel 3 araç daha az trafikte yer almış ve günlük yaklaşık 9lt, ayda ise 300 litre benzinin doğayı kirletmesini engellemiş olduk. Öğretmenlerimizde daha güvenli ve ekonomik yolculuk etmiş oldular. Proje grubumuzla yaptığımız düzenli bisiklet turlarında katılım her seferinde arttı. 11 kişiyle başladığımız turların sonuncusunda 31 kişiye ulaştık.(cd>etkinlik Videoları>Turgut Turu) Proje öğrencileri taktıkları kask ve giydikleri formalarla özellikle ilkokul öğrencilerinin ilgisi çekmiş onları bisiklete binmeye heveslendirmiştir. Sadece proje grubundan 6 Öğrenci motor almayı düşünürken proje sonunda bu sayı 2 dir. Proje etkinliklerimizi paylaştığımız sosyal ağlarda çok ilgi görmüştür. Marmaris ve Muğla ve Köyceğiz bisiklet dernekleri diğer okullara da projemizin yayılmasını istemişlerdir. Projemiz bu açıdan örnek teşkil etmiştir. Çalıştaya katılan okullarda görev alan öğretmenlerde projeden etkilenerek bir kısmını okullarında uygulamayı düşünmüşlerdir. Çalıştaya katılan öğrenciler ve öğretmenler sürdürülebilir ulaşım kavramıyla tanışmış olumlu izlenimler elde etmiştir. Bu okullardan katılan öğrencilerden de ulaşım yönetimini değiştirenler olacağını tahmin ediyoruz. Yaptığımız yürüyüş eylemi, bilgi masası etkinlikleri hem bu konuya hassasiyet gösteren insanlara motivasyon sağlamış hem de konu hakkında bilgisi olmayanlara yönlendirici etkisi olmuştur. İlçe Milli Eğitim Müdürü de projemizi çok beğenerek diğer okulların da katılmasını istemiş, sürdürülebilir ulaşımın ne olduğunu okulumuz sayesinde öğrendiğini belirtmiştir. Öğrencilerimizin karayollarına yolladığı dilekçeyle okul çıkışına 2 adet yaya tabelası konmasını sağladık. Köy içinde öğrencilerimizin belirlediği yerlere yaya geçidi yapılacağı ve bisikletli ve yaya işareti konacağının sözünü aldık. Hem okulumuza hem köyümüze kazandırdığımız bisiklet parklarıyla bisikleti tercih edenlerin park sorununu çözdük. Proje grubu öğrencilerimizde doğaya verdiğimiz zararı azaltma ve geri ödeme bilinci oluşturduk. Isınma ve ulaşım kaynaklı tüketimlerinin havaya kirleterek doğaya zarar verdiğini öğrendiler. Bu tüketimlerin miktarını ölçerek kendi borçlarının kaç ağaç dikilerek ödenebileceğini hesapladılar. Bu

21 kapsamda hem ağaç diktiler hem de TEMA ya borçları kadar ağaç bağışı yaptılar. 23 kişilik ekibimiz 185 ağaç dikip 175TL (35 ağaç) bağış yaptı. Dolmuşlara hediye ettiğimiz koltuk başlık kılıflarıyla dolmuş kullanan insanların bu davranışlarını pekiştirdik. Toplu taşımayı kullanan insanlara yaptığımız anketlerle toplu taşımanın sorunlarını belirledik. Dolmuş şoförlerine yaptığımız konuşmayla bu sorunları aktararak toplu taşımanın daha iyi ve kullanılabilir olmasına katkıda bulunduk. Toplu taşımanın daha yüksek oranda olması ve daha çevreci ulaşım sağlanması için önerilerimizi ilettik. (CD>Etkinlik Videolar>Dolmuşçulara Sunum)

22 Projemizin önemli bir kısmı seçim dönemine denk geldiği için Belediye ye yapacağımız proje sonuç bildirimi ziyareti Mayıs ayına kaldı. Fakat yaptığımız etkinlikler belediye tarafından takip edildi. Belediye ye bağlı bir kurum olan MARTAB(Marmaris Turzim Birliği) Marmaris Bisiklet Rotaları projesi tanıtım filminde öğrencilerimize de yer verdi. Film ekibi okulumuza gelerek proje öğrencilerinin görüntüsünü çekti. Güvenli Bisiklet Kullanımı hakkında yaptığımız kısa filminde paylaştığımız bir çok sosyal platformda büyük etki yaratacağını düşünüyoruz. Filmin öğrencilerimiz üzerinde de çok olumlu etkileri oldu. CD>Bir Kask Bir Can Güvenli Bisiklet Kullanımı Yukarıda belirtilen etkinliklerle hedeflediğimiz amaçların %90 ına ulaştık. Sadece veli katılımı beklediğimiz seviyede olmadı ve şoförler odası ile ortak etkinliğimiz olan toplu taşıma saatlerini içeren kitapçık hazırlayamadık. PROJE SÜRECİNDE KİMLERLE-KURUMLARLA ÇALIŞTINIZ: Köy muhtarlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Marmaris Belediyesi Martab, Marmaris Bisiklet Derneği, Muğla Bisiklet Derneği, Marmaris ve Muğla Kent Konseyleri, Orhaniye ve Turgut Dolmuş Kooparitifi, Marmaris Şoförler Odası, Embarq Sürdürülebilir Ulaşım Derneği The City Fix Bloğu Eğitim Sendikaları (Eğitim-sen, Türk Eğitim-sen ve Eğitim Bir-sen)

23 PROJENİZİN ÇEVRESEL ETKİLERİ NE-NASIL OLDU: Bisiklet kullanım sayısı arttı. Proje kapsamında yaptığımız turlardan sonra yeni bisiklet alan bir çok öğrencimiz oldu. Bisikletin motora göre itibarı arttı. Proje öğrencilerimizden 6 sı motor almayı düşünürken artık 2 si düşünüyor. Çalıştay sayesinde diğer köy okullarında da sürdürülebilir ulaşım bilinci oluştu. Bisikletin sadece bir eğlence aracı değil aynı zamanda bir ulaşım aracı da olduğu kanıksandı. Sadece özel araca odaklı bir ulaşım şeklinin çevreye zararlı olduğu hatırlatıldı, bazı velilerimiz mümkün olduğunca dolmuş kullandıklarını belirtiyorlar. Dolmuş koltuk kılıfları sayesinde toplu taşımayı özendirdik, toplu taşıma kullanmanın sadece ekonomik bir zorunluluk değil ayrıca çevreye saygı göstermenin bir yolu olduğunu anlattık. Dolmuş kooperatiflerine yaptığımız sunumla hem toplu taşımanın sorunları hatırlatarak iyileştirilmesi yönünde önerilerimizi sunduk, hem de yaşanan sorunlara çözüm ürettik. Eğer önerdiğimiz gibi Turgut-Orhaniye dolmuşları birleşirse hem benzin tasarrufu sağlanacak hem de daha az araç trafikte yer almış olacak. Ayrıca iyileştirmeler yapılırsa toplu taşıma kullanım oranı da artabilir. Yaptığımız bilgi masası etkinlikleriyle konuya duyarlı insanlara yalnız olmadıklarını hissettirdik.(cd>etkinlik Videoları>Bilgi Masası Röportaj1) Birçok kişiyi çevreci ulaşım yollarıyla tanıştırdık.(cd>etkinlik Videoları>Bilgi Masası Röportaj2) Çektiğimiz Bir Kask Bir Can - Güvenli Bisiklet Kullanımı filminin bir çok öğrenci ve yetişkine örnek olacağını düşünüyoruz. Film çekimi öğrencilerimizin kişilik gelişimlerine de çok faydalı oldu.projede olmaktan keyif aldılar Tema ya yaptığımız bağışla hem öğrencilerimiz de bağış yapma bilinci hem de doğaya borcunu geri ödeme konusunda bilinç oluşturdu. Proje sonunda velilerimiz ve tüm okul öğrencileriyle yaptığımız yürüyüş özellikle proje dışındaki öğrencilere çok faydalı oldu.(cd>etkinlik Videoları>Yürüyüş2)

24 PROJENİZDEN KİMLER FAYDALANDI: Proje ve okul öğrencileri, öğretmenler, velilerimiz başta olmak üzere okul dışı etkinliklerde karşılaştığımız kişiler (anket, röportaj ve bilgi masası etkinliklerinde), bisiklet turlarında öğrencilerimizi görerek heveslenen hiç tanımadığımız insanalar, bisiklet dernekleri, Marmaris öğrenci meclisi üyeleri, çalıştaya katılan öğrenci ve öğretmenler, Turgut ve Orhaniye Dolmuş kooperatifleri, Özel Pi Koleji, Muğla ve Marmaris Milli Eğitim Müdürlüğü. PROJENİZİN UYGULANABİLİRLİK DURUMU NEDİR? PROJENİZ DİĞER EKO-OKULLAR TARAFINDAN UYGULANABİLİR Mİ?: Başlangıcından sonuna kadar belli bir sıra içerisinde ilerleyen projemiz başka okullar tarafından da rahatlıkla uygulanabilir. Fakat okulların proje için ayırması gereken ciddi bir zamana ihtiyacı olacaktır. Haftada 2-3 kez öğle arası ve eylem günlerinde de okul çıkışında etkinlik yapmak hem öğrencilerin hem de koordinatör öğretmenlerin ciddi bir zamanı aldı. Bisiklet turları için trafiğin seyrek olduğu bir alan ya da ayrılmış bisiklet yolu bulmak zor olabilir. Diğer tüm etkinlikler rahatlıkla uygulanabilir. PROJENİZ KAPSAMINDA ULAŞTIĞINIZ SONUÇLARSÜRDÜRÜLEBİLİR MİDİR? Öğretmenlerin ulaşım sorununu dolmuşla çözmesi gelecek yıllarda da rahatlıkla uygulanabilir. Yapılan bisiklet parkları, dikilen ve Tema ya bağışlanan ağaçlar, başvurumuz sonrası yapılacak olan trafik işaretleri ve yaya geçidi, dolmuşlara hediye ettiğimiz koltuk kılıfları, bisiklet formları, öğrencilerimizle çektiğimiz güvenli bisiklet kullanımı hakkındaki kısa film bir yıllık değil kalıcı olarak sağlanmış değişimler.proje etkilerinin sürdürülebilirliğini sağlamak için Comenius projesinde Biyolojik Çeşitlilik olan konumunuzu Sürdürülebilir Ulaşımı kapsayan bir konu ile değiştirdik. Proje öğrencilerinde oluşturduğumuz hem ulaşım hem de çevreci birey olma bilincinin ise gelecek yıllarda, özellikle lise çağlarında da desteklenmesi gerekmekte. Ayrıca proje 2 yıllık bir sürece yayılsaydı daha etkili ve sürdürülebilir olurdu.

25 PROJENİZİN SONUÇLARINI ÇEVRENİZLE NASIL PAYLAŞTINIZ (açıklamanızın altına konuyla ilgili etkinlik fotoğraflarınızı ekleyiniz): Proje sonunda okulumuzdaki tüm sınıfları dolaşarak projemizi özet olarak anlattık. Neleri dikkat etmeleri gerektiğini tekrar ettik. Marmaris ve Muğla da bilgi masası açtık. Köyümüzde de etkinlik düzenledik. Projemizde yaptıklarımızı anlattık. İnsanlarla röportaj ve anket yaparak sürdürülebilir ulaşımı tanıttık. El ilanları ve etiketle projemizi ve katkılarını paylaştık. İlçe milli eğitim müdürümüz okul meclisi üyeleriyle ziyarette bulunarak çalışmanın diğer okullarda da yapılmasını meclis üyesi öğrencilerden istedi. Çalıştaya katılan okullara ve Embarqderneğine proje sonu raporumuzun sonucunu ve özetini yollayacağız, dernek kendi sitesinde bu sonucu yayınlamak istediğini bildirdi. Proje sonucunu Marmaris ve Muğla Bisiklet Derneği facebook sayfasında yayınlayacağız,

PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: ESKİŞEHİR TOYOTA PLAZA SARAR

PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: ESKİŞEHİR TOYOTA PLAZA SARAR PROGRAM: EKO-OKULLAR PROGRAMI PROJE: ÇEVRE VE YENİLİKÇİ FİKİRLER PROJESİ ETAP: 5 ETAP KONU: SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM OKUL ADI ve İLİ: 1.HAVA İKMAL BAKIM MERKEZİ İLKOKULU-ESKİŞEHİR PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ

Detaylı

PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: Aydın Toyota Bayi

PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: Aydın Toyota Bayi PROGRAM: EKO-OKULLAR PROGRAMI PROJE: ÇEVRE VE YENİLİKÇİ FİKİRLER PROJESİ ETAP: 5 ETAP KONU: SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM OKUL ADI ve İLİ: Özel Yüzyıl Bezci Ortaokulu PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA

Detaylı

PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: TOYOTA SANDIKÇI OTOMOTİV

PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: TOYOTA SANDIKÇI OTOMOTİV PROGRAM: EKO-OKULLAR PROGRAMI PROJE: ÇEVRE VE YENİLİKÇİ FİKİRLER PROJESİ ETAP: 5 ETAP KONU: SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM OKUL ADI ve İLİ: ADAPAZARI ENKA İLKOKULU-SAKARYA PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (30 Mart 15 Mayıs 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: TOYOTA BAKIRCILAR PLAZA

PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: TOYOTA BAKIRCILAR PLAZA PROGRAM: EKO-OKULLAR PROGRAMI PROJE: ÇEVRE VE YENİLİKÇİ FİKİRLER PROJESİ ETAP: 5 ETAP KONU: SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM OKUL ADI ve İLİ: TED ANTALYA KOLEJİ PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN

Detaylı

Gezegeni Paylaġmak. Baġka insanlarla ve diğer canlılarla sınırlı. kaynakları paylaġma mücadelesinde haklar. ve sorumluluklar hakkında sorgulama,

Gezegeni Paylaġmak. Baġka insanlarla ve diğer canlılarla sınırlı. kaynakları paylaġma mücadelesinde haklar. ve sorumluluklar hakkında sorgulama, 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 4 Mayıs 13 Haziran 2018 ) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (9 Mayıs- 17 Haziran 2016 )

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (9 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (9 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Çevre ve sürdürülebilirlik koordinatörlüğü

Çevre ve sürdürülebilirlik koordinatörlüğü Çevre ve sürdürülebilirlik koordinatörlüğü Hakkımızda: İstanbul Aydın Üniversitesi Çevre ve Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü, çevre kirliliğinin önlenmesi alanında sosyo-ekonomik faktörleri de ele alarak;

Detaylı

ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU

ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) 2014 2015 ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU EYLÜL & EKİM Okulumuz eko tim ve sorumlu öğrencileri tespit etmek için, Pazartesi ve Cuma günü törenlerde duyurular

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6 haftada

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016

Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016 1 KÜTÜPHANE ORYANTASYON HAFTASI 3 BİLGİ OKURYAZARLIĞI HAFTASI 4 YAZI TÜRLERİNİ TANIYORUZ 5 BİLİMSEL ARAŞTIRMA BASAMAKLARI DERSİMİZ 6

Detaylı

KONU: Çöp Atık. EYLEM ve ETKİNLİKLER EKİM AYI. Eko-okul Timi oluşturuldu. Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu

KONU: Çöp Atık. EYLEM ve ETKİNLİKLER EKİM AYI. Eko-okul Timi oluşturuldu. Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu KONU: Çöp Atık EKİM AYI EYLEM ve ETKİNLİKLER Eko-okul Timi oluşturuldu Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile iletişime geçildi. Tüm okul personeli

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (11 Mayıs -19 Haziran 2015 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

Q1 Eğer yukarıdaki bilgileri okuduysanız lütfen çalışmaya katılma isteğiniz ile ilgili kutuyu işaretleyiniz.

Q1 Eğer yukarıdaki bilgileri okuduysanız lütfen çalışmaya katılma isteğiniz ile ilgili kutuyu işaretleyiniz. Q1 Eğer yukarıdaki bilgileri okuduysanız lütfen çalışmaya katılma isteğiniz ile ilgili kutuyu işaretleyiniz. Yanıtlanan: 1.135 Atlama sayısı: 0 Evet Hayır 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Yanıt

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU. Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU. Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU Anadolu İlkokulu nu temsilen bu yıl ilk kez eko- okul projesinde görev alacak bir grup olarak büyük bir heyecan ve

Detaylı

3.6.1.1.1. Toplu Taşıma Aracı Kullanım Sıklığı

3.6.1.1.1. Toplu Taşıma Aracı Kullanım Sıklığı 3.6.1. Ulaşım Tipleri Yaşam Kalitesi Grubu araştırmaları çerçevesinde şehir yönetimi açısından önem taşıyan halkın beğeni ve eğilimleri, kamu hizmetlerinin kullanım özellikleri, ulaşım ilişkileri, gibi

Detaylı

Yaşadığımız Yerde Ulaşım

Yaşadığımız Yerde Ulaşım Yaşadığımız Yerde Ana Tema Önerilen Süre Kazanımlar Öğrenciye Kazandırılacak Beceriler Yöntem ve Teknikler Araç ve Gereçler, günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır, ancak ulaşım etkinlikleri çevreye

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül-28 Ekim 2016)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül-28 Ekim 2016) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül-28 Ekim 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI Öğretim Yılı 3.SINIF. Kendimizi Organize Etme Biçimimiz

ÖZEL VEGA OKULLARI Öğretim Yılı 3.SINIF. Kendimizi Organize Etme Biçimimiz ÖZEL VEGA OKULLARI 2015-2016 Öğretim Yılı 3.SINIF Kendimizi Organize Etme Biçimimiz KONU BAŞLIĞI: Kaynakların Kullanımı ANA FİKİR: Ekonomik faaliyetler sınırlı kaynakların kullanımını etkiler TARİH : 28.03.2016-09.05.2016

Detaylı

hangiokuldaokumaliyim.com tamamen responsive olarak tasarlanmış bir site olup, masaüstü, dizüstü, tablet ve mobil tüm cihazlarda kullanıma uygundur.

hangiokuldaokumaliyim.com tamamen responsive olarak tasarlanmış bir site olup, masaüstü, dizüstü, tablet ve mobil tüm cihazlarda kullanıma uygundur. KULLANIM KILAVUZU hangiokuldaokumaliyim.com tamamen responsive olarak tasarlanmış bir site olup, masaüstü, dizüstü, tablet ve mobil tüm cihazlarda kullanıma uygundur. İÇERİK 1. Hikayemiz 2. Hangi okulda

Detaylı

Öğretmenler için Eğitim

Öğretmenler için Eğitim Öğretmenler için Eğitim 24.-25.6.2008 Ankara, Turkey Neden çocuklar için enerji eğitimi veriyoruz? Enerji üretimi ve kullanımı, %80 CO 2 in açığa çıkmasına ve bu da iklim değişikliğine neden olur. Enerji

Detaylı

İSOV ANADOLU TEKNİK LİSESİ SİZİN FİKRİNİZ SİZİN PROJENİZ HER YAYA BİR KIRMIZI IŞIKTIR!...

İSOV ANADOLU TEKNİK LİSESİ SİZİN FİKRİNİZ SİZİN PROJENİZ HER YAYA BİR KIRMIZI IŞIKTIR!... İSOV ANADOLU TEKNİK LİSESİ SİZİN FİKRİNİZ SİZİN PROJENİZ HER YAYA BİR KIRMIZI IŞIKTIR!... NASIL BAŞLADIK? Projemiz tanıtım toplantısı ile başladı. İlk toplantımızda öğretmenlerimiz yakın çevremizde var

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi KATILIMCI DEMOKRASİDE YEREL YÖNETİM-STK İŞBİRLİĞİ 1. TOPLANTI

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi KATILIMCI DEMOKRASİDE YEREL YÖNETİM-STK İŞBİRLİĞİ 1. TOPLANTI Sivil Toplum Geliştirme Merkezi KATILIMCI DEMOKRASİDE YEREL YÖNETİM-STK İŞBİRLİĞİ 1. TOPLANTI 25-26 Kasım 2005, İstanbul Sivil Toplumun Geliştirilmesi İçin Örgütlenme Özgürlüğünün Güçlendirilmesi Projesi,

Detaylı

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 4. SINIFLAR HEP BİRLİKTE (SERGİ) ÜNİTESİ BÜLTENİ. Ünite: HEP BİRİKTE. 3. Etkili ekip çalışması.

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 4. SINIFLAR HEP BİRLİKTE (SERGİ) ÜNİTESİ BÜLTENİ. Ünite: HEP BİRİKTE. 3. Etkili ekip çalışması. İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 4. SINIFLAR HEP BİRLİKTE (SERGİ) ÜNİTESİ BÜLTENİ Tema: KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ Ana Fikir: İşbirliğine dayanan ve belli bir amaca yönelik ekip çalışması, insanlara yaşamlarını

Detaylı

OKULDA DİYABET PROGRAMI DEĞERLENDİRME ANKETİ RAPOR SUNUMU

OKULDA DİYABET PROGRAMI DEĞERLENDİRME ANKETİ RAPOR SUNUMU OKULDA DİYABET PROGRAMI DEĞERLENDİRME ANKETİ RAPOR SUNUMU 22.04.2012 Okulda Diyabet Programı Değerlendirme Anketi Okulda Diyabet Programının etkinliğini ölçmek için web sitesi üzerinden programı indiren

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (28 EKİM -13 ARALIK 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz ikinci temamıza ait bilgiler,

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI

GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI Nilüfer Kaymakamlığı, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul - kurumlar ile ilgili Kamu Kurum Kuruluşları ve Sivil Toplum

Detaylı

İMAM HATİP ORTAOKULLARI ve ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ BİR FİDAN BİN GELECEK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ UYGULAMA USÛL VE ESASLARI

İMAM HATİP ORTAOKULLARI ve ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ BİR FİDAN BİN GELECEK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ UYGULAMA USÛL VE ESASLARI T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Orman Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İMAM HATİP ORTAOKULLARI ve ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ BİR FİDAN BİN GELECEK AĞAÇLANDIRMA

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (2. YIL) AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA/SORUMLULAR EKİM Okuldaki öğrenci, öğretmen, okul personelinin projenin birinci yılında yapılanların kısa sunumu ve

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL TOMURCUK ÇOCUK KULÜBÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM ÇÖP-ATIK KONULU EKO OKULLAR RAPORU EKİM

ÖZEL TOMURCUK ÇOCUK KULÜBÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM ÇÖP-ATIK KONULU EKO OKULLAR RAPORU EKİM ÖZEL TOMURCUK ÇOCUK KULÜBÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM ÇÖP-ATIK KONULU EKO OKULLAR RAPORU EKİM Ekim ayında düzenlenen ilk toplantıda, okulumuz öğretmenlerine program hakkında bilgilendirme yapıldı.

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

HAYATI DRAMA İLE ÖĞRENİYORUM ÖĞRETMENİNİN ADI SOYADI. TED TRABZON ÖZEL İLK ve ORTA OKULU ÇALIŞMA YAPILAN DERS ADI

HAYATI DRAMA İLE ÖĞRENİYORUM ÖĞRETMENİNİN ADI SOYADI. TED TRABZON ÖZEL İLK ve ORTA OKULU ÇALIŞMA YAPILAN DERS ADI TRABZON EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER 2015 BAŞVURU FORMU 1.Üç bölümden oluşan başvuru formunu Times New Roman 12 punto ile elektronik ortamda madde numaraları altında yer alan boşlukları, açıklamaları dikkate

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Neden Daha Fazla Satın Alalım?

Neden Daha Fazla Satın Alalım? Neden Daha Fazla Satın Alalım? Ana Tema Önerilen Süre Kazanımlar Öğrenciye Kazandırılacak Beceriler Yöntem ve Teknikler Araç ve Gereçler Giderek artan bilinçsiz tüketim ve üretim çevreyi olumsuz etkiliyor.

Detaylı

MICROSOFT YENİLİKÇİ ÖĞRETMENLER PROGRAMI 2009 TÜRKİYE FORUMU PAZAR - RİZE

MICROSOFT YENİLİKÇİ ÖĞRETMENLER PROGRAMI 2009 TÜRKİYE FORUMU PAZAR - RİZE KASTAMANİA PROJE NO : 25 PROJE LİDERİ Mehmet ÖZKAN DESTEK ÖĞRETMENLER Ömer Faruk KOR Türker ASLAN Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu KASTAMONU MICROSOFT YENİLİKÇİ ÖĞRETMENLER PROGRAMI 2009 TÜRKİYE FORUMU

Detaylı

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI 2014 DEPREM ZİRVESİ TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI www.turkiyedepremvakfi.org.tr tdv@turkiyedepremvakfi.org.tr twitter: twitter.com/tdvakfi facebook: facebook.com/turkiyedepremvakfi

Detaylı

DAĞ İNCİSİ PROJESİNİN OKULUMUZA KATKILARI

DAĞ İNCİSİ PROJESİNİN OKULUMUZA KATKILARI DAĞ İNCİSİ PROJE EKİBİ DAĞ İNCİSİ NEDİR? DAĞ İNCİSİ PROJESİNİN HEDEFLERİ NELERDİR? DAĞ İNCİSİ KRONOLOJİSİ DAĞ İNCİSİ FAALİYETLERİ DAĞ İNCİSİ PROJESİNİN OKULUMUZA KATKILARI DAĞ İNCİSİ PROJE EKİBİ Nilüfer

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ 3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ TEMA Kim Olduğumuz ÜNİTE ADI Bütünün Parçasıyım TARİH 28 Ekim 6 Aralık 2013 SORGULAMA HATLARI Ait Olduğumuz Gruplar İnanç ve Değerler İnanç ve Değerlerin Davranış

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (26 Mart - 04 Mayıs 2018 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (26 Mart - 04 Mayıs 2018 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (26 Mart - 04 Mayıs 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ

KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (23 Mart-04 Mayıs 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6 haftada

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 20.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 20.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 20.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Eğitim ve öğretim faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017)

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017) 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı

9. İyilik Kulübü: Okulda iyilik kulübü kurularak etkinlik ve yarışmalar organize edilebilir. 10. İyilik Sergisi/Duvar Gazetesi: İyilik yapma ile

9. İyilik Kulübü: Okulda iyilik kulübü kurularak etkinlik ve yarışmalar organize edilebilir. 10. İyilik Sergisi/Duvar Gazetesi: İyilik yapma ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI İyilik Okulu Örnek Uygulamaları, Yarışmaları ve Ödülleri Projesi USÛL VE

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 26 Mart-04 Mayıs 2018 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 26 Mart-04 Mayıs 2018 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 26 Mart-04 Mayıs 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (30 Mart 15 Mayıs 2015) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 02 Mayıs 17 Haziran 2016 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 02 Mayıs 17 Haziran 2016 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 02 Mayıs 17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

İTEC Ankara Çalıştay Öğretmen Değerlendirmeleri. Bu Çalıştay size neler kazandırdı? Bu Çalıştayda neler yapıldı?

İTEC Ankara Çalıştay Öğretmen Değerlendirmeleri. Bu Çalıştay size neler kazandırdı? Bu Çalıştayda neler yapıldı? 3/11/2014 5:28:16 3/11/2014 5:29:38 3/11/2014 5:30:39 3/11/2014 5:31:37 3/11/2014 5:32:26 yeni teknolojiler ve derslerde nasıl kullanabileceğimiz anlatıldı Web araçlarının kullanımı üzerinde duruldu. bloog

Detaylı

REHBERLİK POSTASI -1

REHBERLİK POSTASI -1 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI -1 TARİH: 02.11.2012 Sayın Velimiz, Anaokullarımızda, öğrencilerimizin katılımlarıyla renklenen, çeşitli branş dersleri,

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2018)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2018) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ KISA (SPOT) METRAJLI FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ KISA (SPOT) METRAJLI FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1. KONU: KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ KISA (SPOT) METRAJLI FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yol kullanıcılarında trafik bilincinin geliştirilmesine yönelik kısa film hazırlanmasıdır. Hazırlanacak filmlerde işlenebilecek

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 02 Mayıs- 17 Haziran 2016 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 02 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 02 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL GENÇLİK İLK-ORTAOKULU EVDE YAPILAN TASARRUF ANKETİ

ÖZEL GENÇLİK İLK-ORTAOKULU EVDE YAPILAN TASARRUF ANKETİ ÖZEL GENÇLİK İLK-ORTAOKULU EVDE YAPILAN TASARRUF ANKETİ Zaman ilerledikçe tüm Dünya da artan bir ihtiyaçtır enerji. İnsanlar teknolojinin de ilerlemesiyle daha fazla enerji tüketir hale geldi. Isınmada,

Detaylı

ÇEVRECİ GENÇLER VE HEPİMİZ ÇEVRE GÖNÜLLÜSÜYÜZ

ÇEVRECİ GENÇLER VE HEPİMİZ ÇEVRE GÖNÜLLÜSÜYÜZ ÇEVRECİ GENÇLER VE HEPİMİZ ÇEVRE GÖNÜLLÜSÜYÜZ Bugün ülkemizi, tüm insanlığı ve hatta tüm canlıları etkileyen en büyük sorun çevre kirliliği sorunudur. Mutlu, sağlıklı, huzurlu bir ortamda yaşamak için

Detaylı

Gezegeni Paylaşmak. Başka insanlarla ve diğer canlılarla sınırlı. kaynakları paylaşma mücadelesinde haklar. ve sorumluluklar hakkında sorgulama;

Gezegeni Paylaşmak. Başka insanlarla ve diğer canlılarla sınırlı. kaynakları paylaşma mücadelesinde haklar. ve sorumluluklar hakkında sorgulama; 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (2 Mayıs 2016 17 Haziran 2016) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (14 Mart- 22 Nisan 2016 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (14 Mart- 22 Nisan 2016 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (14 Mart- 22 Nisan 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ CUMHURİYET ORTAOKULU ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ 2015-2016 PROJE SAHİBİ OLAN OKUL PROJENİN ADI PROJENİN AMACI PROJENİN SÜRESİ PROJENİN HİTAP ETTİĞİ KESİM PROJENİN BÜTÇESİ CUMHURİYET ORTAOKULU

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PAYDAŞ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ REHBERİ. Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PAYDAŞ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ REHBERİ. Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PAYDAŞ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ REHBERİ Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü 1. Giriş 2. Program çıktısı(pç) ve öğrenim çıktısı(öç) nedir? 3. Paydaş görüşlerinin alınmasında dikkat

Detaylı

TOBB ETÜ MED YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

TOBB ETÜ MED YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU TOBB 2013 ETÜ MED YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1-ÜYE SAYIMIZ 2013 yılı sonu itibari ile 48% artış ile 372 üyeye ulaşmış bulunuyoruz. 2010: 93 2011: 132 2012: 252 2013: 372 2014: 397(Haziran ayı itibari

Detaylı

GAZİANTEP AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ 3.AİLE HEKİMLERİ EĞİTİM GÜNLERİ. Gaziantep (28.03.2015 (08.00-18.00) DİVAN OTEL

GAZİANTEP AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ 3.AİLE HEKİMLERİ EĞİTİM GÜNLERİ. Gaziantep (28.03.2015 (08.00-18.00) DİVAN OTEL DİVAN OTEL Gaziantep Aile Hekimleri Derneği miz Gaziantep Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) çalışan birinci basamak aile hekimlerinin karşılaştığı güncel tıbbi ve para medikal konularda bilgilendirilme

Detaylı

Okulöncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını sağlama, Çocuk Hakları Bildirgesi gereğince Eğitim Her Çocuğun Hakkıdır ilkesini işe koşma, Eğitim alanında

Okulöncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını sağlama, Çocuk Hakları Bildirgesi gereğince Eğitim Her Çocuğun Hakkıdır ilkesini işe koşma, Eğitim alanında 1.Ücretsiz Okulöncesi Eğitim Günleri Projesi Uzm. Dilek EROL Projenin Amacı Okulöncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını sağlama, Çocuk Hakları Bildirgesi gereğince Eğitim Her Çocuğun Hakkıdır ilkesini işe

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (14 Mart- 22 Nisan 2016 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (14 Mart- 22 Nisan 2016 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (14 Mart- 22 Nisan 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6 haftada

Detaylı

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

İçindekiler YENİ YILA BAŞLARKEN OKUL AİLE BİRLİĞİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

İçindekiler YENİ YILA BAŞLARKEN OKUL AİLE BİRLİĞİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ İçindekiler Yeni Yıla Başlarken... 2 Okul Aile Birliğimize Teşekkür Ederiz... 2 Eğitimde İzlerimiz... 3 Aralık Ve Ocak Ayı Etkinlik Takvimimiz... 7 Matematiğe Dokunmak... 8 Sevgili Ege Sağlam ın Resim

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak

Detaylı

İnşaat Mühendisleri Odası Kurum İçi Eğitim Kitabı (1 Eylül 2015) Teknik Bilimsel ve Mesleki Etkinlikler

İnşaat Mühendisleri Odası Kurum İçi Eğitim Kitabı (1 Eylül 2015) Teknik Bilimsel ve Mesleki Etkinlikler Teknik Bilimsel ve Mesleki Etkinlikler 185 186 TMMOB İMO Kongre, Çalıştay, Kurultay, Sempozyum ve Konferans Düzenleme Yönetmeliği http://www.imo.org.tr/resimler/dosya_ekler/891cce84a6135ed_ek.pdf 23.11.2007

Detaylı

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR

Detaylı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Yeni Kütüphane Binası Anketi-2014

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Yeni Kütüphane Binası Anketi-2014 Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Yeni Kütüphane Binası Anketi-214 Projesi üzerinde çalışılan yeni kütüphane binası ile ilgili öğrenci, akademik ve idari personel

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 27 Mart-12 Mayıs 2017 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 27 Mart-12 Mayıs 2017 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 27 Mart-12 Mayıs 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM

Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL ÇANKAYA PINAR İLKOKULU EKO OKULLAR PROGRAMI 2. DÖNEM SONU RAPORU Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİ Birinci dönem faaliyet raporu hazırlandı

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 2. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Ege: Kağıtları, plastikleri ve camları geri dönüşüm kutusuna atarız.

Ege: Kağıtları, plastikleri ve camları geri dönüşüm kutusuna atarız. 08.01.2016 DENİZATI SINIFI NDAN HERKESE MERHABA; Bu hafta Geri dönüşüm ve Tasarruf konumuz ile ilgili çalışmalarımıza başladık. Değerler eğitimi konumuz olan Birlikte yaşam ve Dostluk konumuza da giriş

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim- 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

ZİRVE EV SAHİBİ / STRATEJİK ORTAK (46.500 )

ZİRVE EV SAHİBİ / STRATEJİK ORTAK (46.500 ) ZİRVE EV SAHİBİ / STRATEJİK ORTAK (46.500 ) SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK SPONSORU (25.500 ) ANA SPONSORLAR (21.500 ) SPONSORLAR (17.000 ) ÖĞLE YEMEĞİ EV SAHİPLİĞİ / AKŞAM KOKTEYLİ EV SAHİPLİĞİ/ İKRAM EV SAHİPLİĞİ

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 30 ARALIK 2016

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 30 ARALIK 2016 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 30 ARALIK 2016 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR YENİ YIL ETKİNLİĞİ Okul Öncesi öğrencilerimiz için planladığımız Yeni Yıl Etkinliği okulların kar tatili olması dolayısıyla yapılamadı. Bu

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Eylül-28 Ekim 2016)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Eylül-28 Ekim 2016) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül-28 Ekim 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

Sürdürülebilirlik Raporu 2016

Sürdürülebilirlik Raporu 2016 Sürdürülebilirlik Raporu 2016 1 KALİTE POLİTİKAMIZ Turizm sektöründe yabancı misafirlerin dinlenme ve eğlence amaçlı konaklama ihtiyaçlarına hizmet eden Palmiye Hotels yönetimi olarak; Turizm sektöründeki

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim- 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu 1. Dönemini gururla tamamladı. Öğrencilerimiz bu dönem boyunca sanat, spor, sosyal etkinlik ve akademik

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz,

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık.

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 2. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 29.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 29.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 29.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Geçtiğimiz hafta cumartesi gününden itibaren etkinlikler

Detaylı

Öğrencilerimiz sınıfta trafik işaretlerini incelediler ve bunları resimlediler.

Öğrencilerimiz sınıfta trafik işaretlerini incelediler ve bunları resimlediler. PYP UYGULAMALARIMIZ Ana sınıfı öğrencileri bu hafta ulaşımdaki sorumluluklarımız sorgulama hattında bulunan etkinlikleri gerçekleştirdiler. 8-9 sayılarının farklı oluşumlarını öğrendiler. Kendi uçaklarını

Detaylı

Öğrencilerimize günlük yaşamın önemli bir parçası olan trafikte sorumlu olmanın önemini yaşayarak benimsetmek,

Öğrencilerimize günlük yaşamın önemli bir parçası olan trafikte sorumlu olmanın önemini yaşayarak benimsetmek, Nisan-Mayıs 2014 3 Eylül Anaokulu DEĞERLER EĞİTİMİ projemiz çerçevesinde 28 Nisan- 9 Mayıs 2014 tarihleri arasında işlenmek üzere belirlediğimiz konu TRAFİK BİLİNCİ VE SORUMLULUK değerleri. Okul öncesi

Detaylı

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz!

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz! İLKOKUL BÜLTENİMİZ LİSE BÜLTENİMİZ İçindekiler Okulumuza Giriş Sınavı... 1 Ara Tatilimiz... 1 Meb Bursu Ve Müzik Eğitimi Başvuruları... 2 15. Geleneksel IB Günü İle Deneyimlerimizi Paylaştık... 2 Dünya

Detaylı