Aşkın Matematiği. Kalıplar, Kanıtlar ve Nihai Denklem Arayışı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Aşkın Matematiği. Kalıplar, Kanıtlar ve Nihai Denklem Arayışı"

Transkript

1 Aşkın Matematiği Kalıplar, Kanıtlar ve Nihai Denklem Arayışı

2

3 Aşkın Matematiği Kalıplar, Kanıtlar ve Nihai Denklem Arayışı hannah fry Çeviren Levent Göktem

4 ISBN Dr. Hannah Fry, 2015 Or j nal adı ve yayıncısı: The Mathemat cs of Love, TED Books Opt m st Yayım Dağıtım San. ve T c. Ltd. Şt. Sert f ka no. : Telefon : e-posta: opt m st@opt m stk tap.com m stk tap.com facebook.com/opt m stk tap tw tter.com/opt m stk tap m stk tap m stk tapblog.com Opt m st yayın no. : 432 Konu : Yaşam Kültürü Düzelt : Esen Güray Yayına hazırlayan : Utku Umut Bulsun Basım : Eylül 2016, İstanbul Düzenleme : Nerm n Uçar Vatan Baskı ve c lt : Acar Basım ve C lt San. T c. A.Ş. Sert f ka no. : Beysan Sanay S tes B rl k Cad. No: 26 Acar B nası Haram dere Beyl kdüzü / İSTANBUL Tel:

5 İÇİNDEKİLER Sunuş ix 1. BÖLÜM Aşkı Bulma Şansınız Ne Kadar? 1 2. BÖLÜM Güzellik Ne Kadar Önemli? 9 3. BÖLÜM Gecelerden Azami Verimle 22 Yararlanmanın Yolları 4. BÖLÜM Online Flört BÖLÜM Flört Oyunu BÖLÜM Seksin Matematiği BÖLÜM Ne Zaman Uslanmalı? BÖLÜM Düğününüzü Nasıl 87 Optimize Edersiniz? 9. BÖLÜM Ebedi Mutluluğun Sırrı 100 Sonsöz 110

6

7 Aşkın Matematiği

8

9 SUNUŞ B r t rafta bulunarak başlamak st yorum: Ben aşk uzmanı değ l m. Ps koloj ders almadım. Sadece nsanların b yok myasının temel şley ş n b l yorum ve kend aşk geçm ş m, tıpkı hemen herkes g b büyük başarılarla ve tab sağlıklı b r d z felaketle dolu. Ben b r matemat kç y m. İnsan davranışlarını anlamak ben m gündel k ş m. Bunu yaparken gördüm k matemat k b ze hemen her şeye, hatta aşk g b g zeml b r şeye b le yen b r pencereden bakma şansı sunuyor. K tabı yazma amacım, l şk ler konusunda hazırlanmış, çok kal tel b l msel kaynakların yer n almak değ l. Aşkın get receğ s h rl heyecanları, nsanı çten çe tüketen tutkusunu veya dünyayı başımıza yıkan umutsuzluğu anlatacak b r uzmanlığım yok. Aradığınız bunlarsa, o zaman s ze son 5000 yılda yapılmış tablolara ve heykellere, yazılmış şarkı ve ş rlere bakmanızı öner r m. Hemen heps nde aradıklarınızı bulab l rs n z. Ben bu k tapta, matemat ğ esas alarak, nsanlık tar h n n en çok konuşulan meseles ne da r farklı b r bakış açısı sunmaya çalışacağım. Aşkla matemat ğ n uyumsuz b r ç ft olduğunu düşüneb l rs n z. Matemat k denklemler n n aks ne duygularımız bell b r düzene sah p değ ld r. Onlar kadar uslu da değ llerd r. Aşkın gerçek heyecanı ve özünü tar f etmek son derece zordur.

10 X HANNAH FRY Ne var k bu durum, aşkın b z el boş ger çev receğ anlamına gelmez. Matemat k, modeller en yüksek düzeyde araştıran b l md r. Hava durumuna, şeh rler n büyümes ne da r tahm nler yaparken, evren n yasalarından atom altı parçacıkların davranışlarına her şey n g zem n ortaya çıkarırken matemat kten yararlanırız. Eğer dürüst olmak gerek rse bu şeyler n de h çb r bell b r düzene sah p veya kolayca öngörüleb l r n tel kte değ ld r. Ne mutlu k aşk da hayattak d ğer b rçok şey g b modellerle doludur. Hayatımızda kaç k ş yle c nsel b r beraberl k yaşadığımızdan tutun da çöpçatan s tes nde k me mesaj yazacağımıza kadar her boyutunda modeller rol oynar. Bu modeller, aşkın kend s g b değ ş r ve gel ş r ve matemat ğ n ş modeller bulup çıkarmak ve açıklamaktır. Matemat k, aşka da r b rçok b l nmeyen anlamamızı sağlayacak. Yalnız ben burada b r t rafta daha bulunmak st yorum. Bu k tabın amacı, sadece aşk hayatınıza ışık tutmak değ l. Matemat ğ n ne kadar güzel ve gündel k hayatta ş n ze yarayacak b r b l m olduğunu da göstermek. Bu k tabı yazmak sted m çünkü halkın matemat ğe bakışı çok olumsuz. İş n doğrusu buna şaşırmıyorum. Çoğu nsan ç n matemat k, okulda en çok nefret ett ğ ders olmanın ötes nde b r anlam fade etm yor. İşlenen konular sıkıcı, f k rler yüzyıllardır aynı ve cevaplar da ders k tabının arkasında yazılıyken bazılarımızın matemat ğ n sunab leceğ yen b r şey olmadığını düşünmes gar p değ l. Oysa ş n reng bambaşka. Matemat k, doğanın d l d r. Modern çağın tüm b l msel ve teknoloj k başarılarının temel nde matemat k vardır. Matemat k canlıdır ve gel şmekted r. F z kç ve yazar Paul Dav es şöyle d yor:

11 AŞKIN MATEMATİĞİ XI Matemat kten uzak b r k msen n, f z ksel gerçekl ğ n dokusuna şlenm ş doğal düzen n önem n tam manasıyla drak etmes mümkün değ ld r. Matemat ğ n ne kadar güçlü, yararlı ve yol göster c olab leceğ n göstermek ç n formüllerden, spatlardan olab ld ğ nce uzak g b görünen b r konuyu özell kle seçt m. Matemat ğ n böyle b r konuda b le b ze yardımcı olab leceğ n göstermekt amacım. Aşkın şley ş n anlamak ç n, en sevd ğ m ve matemat ksel olarak doğrulanab l r yöntemler kullanacağım. Aradığınız k ş y bulma şansınızı hesaplayacağız. Barda b r n n yanına g derken kullanacağımız matemat k hesabını öğreneceğ z. Hatta düğününüzün sorunsuz b r şek lde başlayıp b tmes n sağlamanıza yardımcı olacak bazı matemat k numaralarını göreceğ z. K tapta, kadınların erkeklerle tanışmasına da r klas k örnekler kullandım ağırlıklı olarak. Çünkü el m zde, b rb r n n gönlünü kazanmayı hedefleyen bas t k grup olması, matemat ğ anlamayı da kolaylaştıracak. K taptak tüm puçları ve elde ed len sonuçlar, genel t bar yle tüm c ns yetler ç n geçerl d r. Zaman zaman, özel b r n arayanlar ç n, gerçek ç ftlerden elde ed lm ş ver ler de kullanacağız. Bazen de daha soyut detaylara necek ve matemat kç ler n genel âdet olduğu üzere konuyu abartılı b r bas tl k düzey ne çekeceğ z. Vereceğ m z örnekler n b rçoğunda ekonom ve b l m dallarından b leşenler yer alsa da matemat k, bazen ger planda bulunsa b le bu örnekler n her da m ayrılmaz b r parçasıdır. K tapta verd ğ m z örnekler kend aşk hayatınızla b re b r örtüşmeyeb l r ama bu örnekler lg nç bulacağınıza em n m.

12 XII HANNAH FRY En öneml s, bu k tabı yazma amacım hayatın en büyük g zemler nden b r n n sırlarını ortaya çıkarmak olsa da üm d m, aşkın matemat ğ n ucundan kıyısından kavramanız durumunda matemat ğe da r b r aşkın da ç n zde f l zleneb leceğ d r.

13 1 Aşkı Bulma Şansınız Ne Kadar? B rçok bakımdan hep m z aynıyız. Gerçek romant k aşkı yaşama şansını hemen hemen h çb r m z ger çev rmek stemey z. Kalıcı mutluluğu bulmak ç n hep m z öyle veya böyle k ş sel b r arayış ç ndey z. Hayal n kurduğunuz k ş n n gönlünü nasıl kazanacağınızı ve o k ş y el n zde nasıl tutacağınızı öğrenmek, bu arayışın öneml b r boyutunu oluşturur. O konuya daha sonra ayrıntısıyla g receğ z. Ama etk leyecek o özel k ş y bulamamışsanız bunları b lmek h çb r ş n ze yaramaz. Kısa veya uzun fark etmez, b r süre yalnız yaşayan herkes ç n özel b r n bulmak son derece zor olab l r. Can sıkıcı adamlarla, ps kopat kadınlarla yaşanan flörtler, b z hayal kırıklığına uğratab l r, şansın b zden yana olmadığını düşündürteb l r. Üstel k b r ler de çıkıp bu düşünceler n z n yers z olmadığını söyleyeb l r. Matemat kç ve müzm n bekâr Peter Backus 2010 yılında b r hesap yapmış ve Samanyolu galaks s nde zek canlı türler bulma ht mal n n, kend s n n b r sevg l bulma ht mal nden daha yüksek olduğu sonucuna varmış. Ne var k durum başta göründüğü kadar üm ts z olmayab l r. Dünya gezegen nde 7 m lyar nsan yaşıyor. Bu nsanların heps b z m beğen kr terler m z tutturmuyor olsa b le bu bölümde s ze, Backus un yöntem n kullanarak kend n ze b r sevg l bulma şansınızın ne kadar olduğunu

14 2 HANNAH FRY hesaplamayı ve adaylar konusunda daha esnek b r bakış açısını ben msemen n, aşkı kend gezegen n zde bulma şansınızı nasıl yükseltt ğ n anlatacağız. Backus un makales Neden B r Kız Arkadaşım Yok? adını taşıyor. Bu makalede Backus, b l m nsanları tarafından, uzaylıların dünyayı neden henüz z yaret etmed ğ n açıklamak ç n kullandıkları formülden yararlanarak, kend s ne uygun kız arkadaş kr terler ne sah p kaç kadın olab leceğ n hesaplıyor. Backus un kullandığı formül, onu oluşturan k ş olan Frank Drake n adıyla b l n yor. Formül, galaks m zdek dünya dışı zek canlıların sayısını tahm n etmey amaçlıyor. Yöntem çok bas t. Drake, meseley daha küçük b leşenlere ayrıştırıyor. Galaks m zde ortalama yıldız oluşum oranı ned r? Bu yıldızların kaçta kaçının gezegenler var? O gezegenler n kaçta kaçında hayat olab l r? Hayat olan gezegenler n kaçta kaçında uzaya kend varlıklarına da r s nyaller göndereb lecek teknoloj bulunab l r? Drake, tek ve büyük b r tahm nde bulunmak yer ne b l m nsanları tarafından çokça kullanılan b r takt ğe başvuruyor ve hesabı, b lg ye dayalı küçük küçük tahm nlerde bulunarak yapma yoluna g d yor. Bu ayrıştırma yöntem, şaşırtıcı derecede doğru b r cevap vereb l yor. Çünkü hesaplama adımlarında yapılan hatalar, sonrak adımlarda b rb r n dengeleyeb l yor. 1 Her adım ç n seç len değerlere bağlı olarak (son b rkaç adımdak değerlerle lg l tartışmalar halen sürüyor) b l m nsanları, galaks m zde zek dünya dışı uygarlık olab leceğ n düşünüyor. Bu b l mkurgu değ l. B l m nsanları uzayda gerçekten hayat olduğuna nanıyor. 1 Problemi küçük bileşenlere ayrıştırmak, tahmine Brown hareketi niteliği katar. N adımda yapılan bir tahmin, n gibi bir yayınım gösterir.

15 AŞKIN MATEMATİĞİ 3 Uzayda ne kadar zek canlı türü yaşadığını kes nkes hesaplamanın yolu yok tab k. Keza s ze uygun kaç sevg l adayı olduğunu da kes n b r b ç mde hesaplayamayız ama tey t etme umudu taşımadığınız n cel kler tahm n edeb l yor olmak b r b l m nsanı ç n öneml b r becer d r. Ferm problem olarak b l nen b r tekn k, kuantum mekan ğ nden Google g b ş rketler n kullandığı zekâ oyunu türü mülakat sorularına kadar her alanda kullanılır. Peter Backus un kend s ne uygun, zek, sosyal yönü gel şm ş kız arkadaş bulma çabasında da rahatlıkla kullanılab l r. F k r temelde aynıdır. Problem küçük b leşenlere ayrıştırırsınız. Ta k korelasyon b lg ye dayalı sağlam b r tahm n yapma noktasına nene kadar. Backus un bel rled ğ kr terler şöyleyd : 1. Bana yakın yerlerde yaşayan kaç kadın var? (Londra da 4 m lyondan fazla) 2. Uygun yaş aralığında olanların oranı ned r? (Yüzde 20 yan ) 3. Bunların bekâr olma olasılığı ned r? (Yüzde 50 yan ) 4. Ün vers te mezunu olanların oranı ned r? (Yüzde 26 yan ) 5. Güzel olanların oranı ned r? (Yüzde 5 yan 5200) 6. Kaçta kaçı ben beğen r? (Yüzde 5 yan 260) 7. Kaçta kaçıyla anlaşab l r m? (Yüzde 10 yan 26) Böylece koca dünyada anlaşab leceğ sadece 26 kadın kalıyor. O bakış açısıyla bakarsak başka gezegenlerde yaşayan zek canlı türler n n sayısı, Peter Backus a uygun kız arkadaş sayısının 400 katına denk gel yor.

16 4 HANNAH FRY

17 AŞKIN MATEMATİĞİ 5

18 6 HANNAH FRY Bana sorarsanız, Backus müşkülpesentl k yapıyor. Aslında tanıştığı her 10 kadından b r yle anlaşab leceğ n söylerken, flört etmeye uygun güzell ktek adayların oranının 20 de b r olduğunu dd a ed yor. Yan sadece bu k kr tere uygun tek b r aday bulmak ç n 200 kadınla tanışması gerek yor. Üstel k söz konusu adayın Backus u beğen p beğenmeyeceğ tamamen hesap dışında kalan b r faktör. Bence b raz daha toleranslı olmaktan zarar gelmez. Yukarıda ver len sayılar üzer nden b r daha geçel m. 1. Bana yakın yerlerde yaşayan kaç kadın var? (Londra da 4 m lyondan fazla) 2. Uygun yaş aralığında olanların oranı ned r? (Yüzde 20 yan ) 3. Bunların bekâr olma olasılığı ned r? (Yüzde 50 yan ) 4. Ün vers te mezunu olanların oranı ned r? (Yüzde 26 yan ) 5. Güzel olanların oranı ned r? (Yüzde 20 yan ) 6. Kaçta kaçı ben beğen r? (Yüzde 20 yan 4160) 7. Kaçta kaçıyla anlaşab l r m? (Yüzde 20 yan 832) Bu hesaba göre b r şeh rde yaşayan uygun aday sayısı neredeyse 1000 buluyor. Bana göre bu hesap çok daha doğru. 2 Yalnız b r mesele daha var. Backus, kr terler nde azıcık b r esnekl k göstereb lseyd, adayların sayısında büyük b r artış söz konusu olacaktı. Aslında sadece müstakbel sevg l s n n ün vers te mezunu olma konusunda esnek davransa aday sayısı 4 kat artardı. 2 Tab k öyle çünkü hesabı yapan ben m.

19 AŞKIN MATEMATİĞİ 7 Arayışını Londra dışına gen şletmes durumundaysa aday havuzu katbekat gen ş olurdu. Ne gar pt r k hayatımızda k mse yokken yaptıklarımız ve z h nler m z tüm potans yel adaylara açışımız arasında büyük b r zıtlık söz konusudur. Aradığı adaylar konusunda kafası çok net olan b r adam vardı. Çöpçatan s tes OkCup d e üye olup sayfa açmış, kend prof l n oluşturmuştu. Burada kes nl kle kabul etmeyeceğ şeyler sıralıyordu. L stes nde yüzden fazla madde vardı. Bazıları o kadar abartılıydı k BuzzFeed e konu olacak kadar lg çekm şt. Eğer Şu Özell kler n z Varsa Bana Mesaj Yazmayın başlığı altında sıralanan lg nçl klerden bazıları şöyleyd : 1. Örümcekler yok yere öldüren b r ysen z 2. Aynaya bakmadan göremeyeceğ n z dövmeler n z varsa 3. Facebook u gerçek dünyada b r sohbet konusu yapıyorsanız 4. Kend n z mutlu b r sayıyorsanız 5. Dünya barışının gerçekleşt r leb lecek b r amaç olduğuna nanıyorsanız Örümcekler seven, dövmes olmayan, barıştan nefret eden b r n arıyorsanız, bu t p koşulları arka arkaya sıralıyorsanız maalesef aradığınız aşkı bulma şansınız çok azdır. Çünkü böyle b tmek b lmez b r l stey Backus un formülüne ve hatta ben m formülüme koyarsanız maalesef bulab leceğ n z aday sayısını sıfıra yakın b r düzeye nd rm ş olursunuz. Mesele aşk olunca hep m z n mutlaka aradığı veya asla kabul etmeyeceğ koşullar vardır tab k. Gelgelel m, böyles

20 8 HANNAH FRY uzun b r l ste yaparsanız akla lg nç b r soru gel r. Aşkı bulma şansımız, flört önces kr terler m zden ne kadar zarar görür? İnsanlar flört adayı ararken, şanslarını c dd derecede azaltan b rtakım koşullar bel rler. Çok yakın b r arkadaşım, çok güzel g den l şk s n sırf, erkek arkadaşı b r buluşmaya s yah ayakkabı ve kot pantolonla geld d ye b t rm şt. B r başka arkadaşımsa, ünlem şaret kullanan kadınlarla flörte kes nl kle hayır d yor! (Bu ünlem de onun ç n olsun.) B r yle b r l şk y başlatmak ç n karşısındak k ş y yeter nce zeng n veya yeter nce güzel bulmayı kend kend ne şart koşan veya çevres n n tt rmes ne ht yaç duyan kaç arkadaşınız var, b r düşünün. Kâğıt üstünde y olmak, uzun vadede b r anlam fade etmez. B r l ste hazırlayıp sadece o l stedek koşulları karşılayan k ş lere yoğunlaşmak, s z başarılması mkânsız b r görevle karşı karşıya bırakır. O nedenle, arayışınızı bu şek lde sınırlamanız mantıklı değ ld r. Onun yer ne çok öneml bulduğunuz b rkaç madde bel rley p nsanlara b r şans tanımayı denemel s n z. H ç ummadığınız kadar güzel sürpr zler yaşayab l rs n z. Han bazıları vardır, b r aday ç n Dünyada b r tek o kalsa y ne de onunla b r l şk düşünmem derler ama nasıl olursa olur ve b r l şk yaşamaya başlarlar. Hep m z n hayatında böyle k ş ler vardır. Aunt e Mame f lm nden b r alıntı yapmak gerek rse Hayat b r z yafett r ve zavallı salakların çoğu bu z yafette açlıktan ölüyor! Peter Backus a sorun. Zoru başardı ve geçen yıl n kâh masasına oturdu.

100 YAPIDA MİMARİNİN GELECEĞİ İ YAPIDA MİMARİNİN GELECEĞİ

100 YAPIDA MİMARİNİN GELECEĞİ İ YAPIDA MİMARİNİN GELECEĞİ 100 YAPIDA MİMARİNİN GELECEĞİ İ 100 YAPIDA MİMARİNİN GELECEĞİ ISBN 978-605-322-286-6 2015, Marc Kushner Or j nal adı ve yayıncısı: The Future of Arch tecture n 100 Bu ld ngs, TED Books Türkçe yayın hakları

Detaylı

Yapay Zeka Tarafından Yapılan Beyanlar Geçerl M?

Yapay Zeka Tarafından Yapılan Beyanlar Geçerl M? 06.10.2018 Yapay Zeka Tarafından Yapılan Beyanlar Geçerl M? İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Yapay Zeka Tarafından Yapılan Beyanlar Geçerl M? John McCarthy zeka olgusunu,

Detaylı

D j tal Muhasebe Okuryazarlığı

D j tal Muhasebe Okuryazarlığı 06.10.2018 D j tal Muhasebe Okuryazarlığı İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com D j tal Muhasebe Okuryazarlığı 1. GİRİŞ Y rm b r nc yüzyılın s h rl kavramlarında b r s de tartışmasız

Detaylı

Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan!

Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan! 06.10.2018 Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan! İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan! Blockcha n

Detaylı

Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor!

Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor! 19.01.2019 Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor! İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor! Değerl meslektaşlarım, lafı h ç uzatmadan konuya

Detaylı

10. Sınıf Matemat k Ders İşleme Defter. Altın Kalem Yayınları

10. Sınıf Matemat k Ders İşleme Defter. Altın Kalem Yayınları 10. Sınıf Matemat k Ders İşleme Defter OLASILIK Altın Kalem Yayınları KOŞULLU OLASILIK Bas t olayların olma olasılıklarını 9. sınıf matemat k konularında şlem şt k. Ş md yapacağımız se daha karmaşık olayların

Detaylı

Mal Mühend sl k. İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r l.com Mal Mühend sl k

Mal Mühend sl k. İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r l.com Mal Mühend sl k 06.10.2018 Mal Mühend sl k İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Mal Mühend sl k Tarih: 11/03/2016 I.GİRİŞ Değ ş m 21. Yüzyıla damgasını vuran b r kavramdır. Ülkem zde mesleğ

Detaylı

EKİM EKİM EKİM EKİM 16 ( ) Cumartesi. Pazartesi. Çarşamba. Cumartesi (18 12) (18 13) ( ) 7 3

EKİM EKİM EKİM EKİM 16 ( ) Cumartesi. Pazartesi. Çarşamba. Cumartesi (18 12) (18 13) ( ) 7 3 32 4 7 (18 12) (18 13) Cumartesi Hayat sadece k şey ç n güzel; matemat ğ keşfetme ve öğretme S meon Po sson 16 (5 4 27 3) (45 3 14) 7 3 Cumartesi Tab at yasaları, Tanrı nın matemat ksel düşünceler nden

Detaylı

Prof. Dr. Hayati DEVELİ

Prof. Dr. Hayati DEVELİ Prof. Dr. Hayati DEVELİ Röportaj: Ar fe HASKUKA Yerl Düşünce Derg s olarak Türk ye Cumhur yet n n en öneml devlet kurumlarından b r olan Yunus Emre Enst tüsü nün başkanı Sayın Prof. Dr. Hayat DEVELİ le

Detaylı

Tur zm profesyoneller ve stajyerler ne hızlı, ekonom k, kolay ve tek b r noktadan yan tam sted ğ n z g b ulaşın!

Tur zm profesyoneller ve stajyerler ne hızlı, ekonom k, kolay ve tek b r noktadan yan tam sted ğ n z g b ulaşın! Tur zm profesyoneller ve stajyerler ne hızlı, ekonom k, kolay ve tek b r noktadan yan tam sted ğ n z g b ulaşın! www.tur zm- k.com Türk ye n n lk ve tek tur zm ş lanları, elaman ve kar yer portalı Hakkımızda

Detaylı

DEVA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK & AKADEMİK ANADOLU LİSESİ. Çocuklarımızı yaşadığımız çağa göre değil; yaşayacakları çağa göre yetiştiriyoruz.

DEVA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK & AKADEMİK ANADOLU LİSESİ. Çocuklarımızı yaşadığımız çağa göre değil; yaşayacakları çağa göre yetiştiriyoruz. DEVA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK & AKADEMİK ANADOLU LİSESİ Çocuklarımızı yaşadığımız çağa göre değil; yaşayacakları çağa göre yetiştiriyoruz. Deva Ün vers teye Hazırlık ve Akadem k Anadolu L ses, l se eğ t m

Detaylı

Hayati Risk Taşıyan Virüslerden Korunmanın En Kolay Yolu. 14 ve ÜZERİ YAŞLAR İÇİN TASARLANMIŞ EL DEZENFEKSİYON İSTASYONU

Hayati Risk Taşıyan Virüslerden Korunmanın En Kolay Yolu. 14 ve ÜZERİ YAŞLAR İÇİN TASARLANMIŞ EL DEZENFEKSİYON İSTASYONU BandCleaner OXILITE R EL DEZENFEKTAN İSTASYONLARI Hayati Risk Taşıyan Virüslerden Korunmanın En Kolay Yolu 14 ve ÜZERİ YAŞLAR İÇİN TASARLANMIŞ EL DEZENFEKSİYON İSTASYONU Hava Meydanları, Okullar, Hastaneler,

Detaylı

28.05.2016. Yarışma yeri: Limak Eurasia Hotel Rüzgarlıbahçe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu Caddesi, No:5 Kavacık Beykoz İstanbul

28.05.2016. Yarışma yeri: Limak Eurasia Hotel Rüzgarlıbahçe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu Caddesi, No:5 Kavacık Beykoz İstanbul 28.05.2016 Yarışma yeri: Limak Eurasia Hotel Rüzgarlıbahçe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu Caddesi, No:5 Kavacık Beykoz İstanbul TURNUVA PROGRAMI 09:30-10:00 Kayıt 10:00-10:45 Açılış ve Yönerge Açıklamaları

Detaylı

İŞYERİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ - İBYS NEDİR?

İŞYERİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ - İBYS NEDİR? 22.10.2017 İŞYERİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ - İBYS NEDİR? İ.Murat BAYIK 01 Ek m 2017 Pazar 22:29 Malumunuz 13.09.2017 tar h nde genel müdürlüğümüzün sgkat p duyuru s stem üzer den yayınladığı duyuru le İBYS

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ EGEMEN ASLAN TRAKYA İLLERİ TARIM SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI ıda, Tarım ve Hayvancılık

Detaylı

ne.com

ne.com nfo@fakomak ne.com +90 216 307 66 99 Vel baba Mahalles, M mar S nan Caddes, Temaşa Sokak, Dolayoba Sanay S tes, C Blok, No:3/3, D:2, Pend k, İstanbul, Türk ye HAKKIMIZDA Et ketleme alanında talepler doğrultusunda

Detaylı

Yen Nes l Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu

Yen Nes l Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Yen Nes l Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu ALL n 9-36 kg yen nes l oto koltuğu, ECE R44/04 standardı uyarınca I, II ve III yaş grupları ç n oto çocuk koltuğu olarak kullanımına z n ver lm şt

Detaylı

Yarışma yeri: Limak Eurasia Hotel Rüzgarlıbahçe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu Caddesi, No:5 Kavacık Beykoz İstanbul ÖRNEK YARIŞMA

Yarışma yeri: Limak Eurasia Hotel Rüzgarlıbahçe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu Caddesi, No:5 Kavacık Beykoz İstanbul ÖRNEK YARIŞMA 28.05.2016 Yarışma yeri: Limak Eurasia Hotel Rüzgarlıbahçe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu Caddesi, No:5 Kavacık Beykoz İstanbul ÖRNEK YARIŞMA 2015-2016 Eğ t m Öğret m Yılı 28 Mayıs 2016 Var Mısın

Detaylı

ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI. Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z.

ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI. Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z. ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z. A. Staj Önces Hazırlıklar 1. Yaz stajınızı öncel k sırasına göre danışman öğret m elemanın

Detaylı

Araştır. Soru Sor. Gözlemle. Dene. Ver ler Anal z Et. Raporlaştır PROJE KILAVUZU MÜZİK, GÖRSEL SANATLAR, DİN KÜLTÜRÜ VE BEDEN EĞİTİMİ. 5-8.

Araştır. Soru Sor. Gözlemle. Dene. Ver ler Anal z Et. Raporlaştır PROJE KILAVUZU MÜZİK, GÖRSEL SANATLAR, DİN KÜLTÜRÜ VE BEDEN EĞİTİMİ. 5-8. Gözlemle? Soru Sor Araştır Raporlaştır Ver ler Anal z Et Dene PROJE KILAVUZU MÜZİK, GÖRSEL SANATLAR, DİN KÜLTÜRÜ VE BEDEN EĞİTİMİ 5-8. Sınıf ÇALIŞMA TAKVİMİM Kasım Aralık Ocak Şubat Mart N san Mayıs Konumu/problem

Detaylı

karşılaştırma tablosu

karşılaştırma tablosu ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME KILAVUZU karşılaştırma tablosu * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu

Detaylı

Özel B lkent L ses 19 Kasım - 23 Kasım 2018 Bülten

Özel B lkent L ses 19 Kasım - 23 Kasım 2018 Bülten Web sürümü Terc hler güncelle Abonel kten çık Özel B lkent L ses 19 Kasım - 23 Kasım 2018 Bülten TABLE OF CONTENTS ERASMUS+ MOTION IN THE SCIENCE OCEAN (MISO) ALİ AKTÜRK ÖZEL EĞİTİM OKULU SOSYAL ETKİNLİĞİMİZ

Detaylı

YÖNETMELİK KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 26 Aralık 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27092 (Mükerrer) YÖNETMELİK Çevre ve Orman Bakanlığından: KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

>> MUTLAKA OKUYUN: B 韽 yoloj 韽 Nasıl Çalışılır? Pol 韽 sakkar 韽 tler ned 韽 r? Öneml 韽 pol 韽 sakkar 韽 tler nelerd 韽 r? Yapısal Pol 韽 sakkar 韽 tler ve

>> MUTLAKA OKUYUN: B 韽 yoloj 韽 Nasıl Çalışılır? Pol 韽 sakkar 韽 tler ned 韽 r? Öneml 韽 pol 韽 sakkar 韽 tler nelerd 韽 r? Yapısal Pol 韽 sakkar 韽 tler ve Pol 룾 sakkar 룾 tler (Çok Şekerler, Kompleks Şekerler) Yen 룾 B 룾 yoloj 룾 N 룾 san 27, 2017 >> MUTLAKA OKUYUN: B 韽 yoloj 韽 Nasıl Çalışılır? Pol 韽 sakkar 韽 tler ned 韽 r? Öneml 韽 pol 韽 sakkar 韽 tler nelerd

Detaylı

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU. karar kuralı. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU. karar kuralı. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME * KILAVUZU karar kuralı * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu

Detaylı

DELF / DALF DİPLOMALARI

DELF / DALF DİPLOMALARI DELF / DALF DİPLOMALARI DELF/ DALF Tout Publ c DELF Jun or DELF Pr m AMBASSADE DE FRANCE EN TURQUIE Neden bu d plomaya ht yacım var? Eğ t m hayatım Fransa da ve dünyanın dört b r yanında Fransızca eğ t

Detaylı

SINIF MATEMATİK TAM SAYILAR-1 A B C D E F G H I. Telat B l can

SINIF MATEMATİK TAM SAYILAR-1 A B C D E F G H I. Telat B l can TM SYILR-. şağıdak lerden hang s yanlıştır? ) 800 l ra gel r (+800) B) 70 l ra borç (-70) C) 700 metre ler (+700) D) 60 metre den z sev yes n n altı (+60) 6. + + 0 Yukarıdak sayıların tamamının poz t f

Detaylı

BENZERSİZ BİR MATEMATİK UYGULAMASI ÖRNEK SORU. Bu soruda öğrenc den beklenen şekl z hn nde canlandırarak oluşan parça sayısına ulaşmasıdır.

BENZERSİZ BİR MATEMATİK UYGULAMASI ÖRNEK SORU. Bu soruda öğrenc den beklenen şekl z hn nde canlandırarak oluşan parça sayısına ulaşmasıdır. ÖRNEK SORU Adnan, şek ldek g b ver len kağıt parçasını ortadan k ye katlıyor.sonra katladığı bu kağıt parçasını b r makas le ortadan k ye kes yor son durumda kaç kağıt parçası oluşmuştur? Bu soruda öğrenc

Detaylı

Elektriğimizi artık güneşten üretiyoruz.

Elektriğimizi artık güneşten üretiyoruz. Elektriğimizi artık güneşten üretiyoruz. www.bfijahasolar.com 2000 yılında Almanya'nın Stuttgart şehr nde kurulan ve Baden Württemberg eyalet nde faal yetler ne başlayan Enerj Loj st k GES (Güneş enerj

Detaylı

Den zl n n Rev zyon İmar Planı Yaparak Kent Merkez n Kaydırmaya İht yacı Var

Den zl n n Rev zyon İmar Planı Yaparak Kent Merkez n Kaydırmaya İht yacı Var Den zl n n Rev zyon İmar Planı Yaparak Kent Merkez n Kaydırmaya İht yacı Var M marlar Odası Den zl Şubes 'nden Şube Başkanı Suat B lg ve Şube Sekreter Ömer Çel kkol le Den zl 'de güncel kentleşme sürec

Detaylı

OLASILIK 1. TEST. B r torbada eş t büyüklükte 15 kırmızı, 19 sarı, 11 mav ve 14 yeş l top vardır. Hang renk topun çek lme olasılığı daha azdır?

OLASILIK 1. TEST. B r torbada eş t büyüklükte 15 kırmızı, 19 sarı, 11 mav ve 14 yeş l top vardır. Hang renk topun çek lme olasılığı daha azdır? . TEST B r torbada eş t büyüklükte kırmızı, sarı, mav ve yeş l top vardır. Hang renk topun çek lme olasılığı daha azdır? Sarı Mav 7 B r torbada eş t büyüklükte mav, 7 kırmızı top vardır. Torbadan en az

Detaylı

Logo Tasarımı Logo tasarımı; b r firmanın yapacağı her şte kullanılacağı ve tüm mecralarda markayı tems l edeceğ ç n, gerekl anal zler doğrultusunda,

Logo Tasarımı Logo tasarımı; b r firmanın yapacağı her şte kullanılacağı ve tüm mecralarda markayı tems l edeceğ ç n, gerekl anal zler doğrultusunda, Grafik Tasarım Türkay Matbaa bünyes ndek kreat f d rektörler, art d rektörler ve grafikerlerden oluşan gen ş grafik tasarım kadrosuyla basılı ve d j tal mecralar ç n yüksek etk leş ml tasarımlara hayat ver

Detaylı

EKSTENT. Model ATS-W KULLANMA KILAVUZU. Dokunmat k Ekranlı Ağrılık Tak p S stem. Hasta Ağırlığı Tak b HBS Uyumlu

EKSTENT. Model ATS-W KULLANMA KILAVUZU. Dokunmat k Ekranlı Ağrılık Tak p S stem. Hasta Ağırlığı Tak b HBS Uyumlu EKSTENT Model ATS-W KULLANMA KILAVUZU Dokunmat k Ekranlı Ağrılık Tak p S stem Hasta Ağırlığı Tak b HBS Uyumlu Ürün Tanımı Öncel kl hedefi yoğun bakım serv sler nde yatmakta olan hastaların ağırlıklarını

Detaylı

Sınıf YILLIK PLAN. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi. osmankarakaya.net ÜNİT E İRİL İŞ 2016 / Sınıf Din Kült. ve Ah. Bilgisi OSMANLI.

Sınıf YILLIK PLAN. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi. osmankarakaya.net ÜNİT E İRİL İŞ 2016 / Sınıf Din Kült. ve Ah. Bilgisi OSMANLI. OSMANLI 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ÜNİT E İRİL İŞ YILLIK PLAN 2016 / 2017 1. Hafta 19-23 Eylül 1. Ün te 1. Hafta 19-23 Eylül Öğrenc lerle tanışma ve ders müfredatı. Vatan sevg s mandandır. Had

Detaylı

TUBTARA somun perç nler

TUBTARA somun perç nler TUBTARA somun perç nler güven l r bağlantı elemanınız! Belçika Malı EN 9100 Sertifikalı Somun perç n ned r? Tubtara somun perç n, levha veya prof l çer s nde güçlü b r bağlantı sağlayan, arka yüzeyden

Detaylı

MATEMATİK-6 Üslü fadeler

MATEMATİK-6 Üslü fadeler TEST Üslü fadeler 0 5 üslü sayısının okunuşu aşağıdak lerden hang s d r? ) 5 n kares C) çarpı 5 4 şağıdak lerden hang s n n okunuşu yanlış ver lm şt r? ) 4 4'ün kares ) 5 üssü C) üssü 5 ) 5 üssü 5 C) 7

Detaylı

Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r!

Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r! 06.10.2018 Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r! İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r! Değerl meslektaşlarım, muhtemelen makalen n başlığını

Detaylı

Fransızca Kursları. Ankara

Fransızca Kursları. Ankara Fransızca Kursları Ankara Fransızca Kursları Türk ye Fransız Kültür Merkez, Fransızca sev yen ze, prof l n ze ve takv m n ze göre s ze en uygun kursları sunar. Eğ t m ek b m z, Fransızca öğret m nde d

Detaylı

MATEMATİK-6 Üslü fadeler

MATEMATİK-6 Üslü fadeler Üslü fadeler 1 5 üslü sayısının okunuşu aşağıdak lerden hang s d r? A) 5 n kares C) çarpı 5 4 Aşağıdak lerden hang s n n okunuşu yanlış ver lm şt r? A) 4 4'ün kares B) 5 üssü C) üssü 5 B) 5 üssü 5 C) 7

Detaylı

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU RİSK TEMELLİ DÜŞÜNCE. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU RİSK TEMELLİ DÜŞÜNCE. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME * KILAVUZU * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu değ ld r. R sk

Detaylı

B r Çanta, S z n G b Benzers z... B r Çanta, Yüzlerce Farklı Tarz...

B r Çanta, S z n G b Benzers z... B r Çanta, Yüzlerce Farklı Tarz... B r Çanta, S z n G b Benzers z... B r Çanta, Yüzlerce Farklı Tarz... www.bibag.com B r Çanta, S z n G b Benzers z... B r Çanta, Yüzlerce Farklı Tarz... İk Çanta, Sen n... Tarzını Bel rle... Model n Seç...

Detaylı

KONU ANLATIM FÖYÜ MATEMATİĞİN ALTIN ORANI MATEMATİK

KONU ANLATIM FÖYÜ MATEMATİĞİN ALTIN ORANI MATEMATİK SN İ KONU ANLATM ÖYÜ MATEMATİĞİN ALTN ORAN TAM KARE POZİTİ TAM SAYLAR VE KAREKÖKLERİ TAM KARE POZİTİ TAM SAYLAR UYGULUYORUM - ÇÖZÜYORUM Aşağıdak sayıların kareler n ( k nc kuvvetler n ) bulunuz. B r tam

Detaylı

Sorgulayan. Etkili. İletişim kuran. saygılı. Çağdaş insan. yetiştiriyoruz!

Sorgulayan. Etkili. İletişim kuran. saygılı. Çağdaş insan. yetiştiriyoruz! Sorgulayan saygılı İletişim kuran Duyarlı Bilgili Açık fikirli İlkeli Cesur Düşünen Etkili Çağdaş insan yetiştiriyoruz! ÖZEL GÜNEY GELİŞİM İLKOKULU VELİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 1.2.3. VE 4. SINIFLAR Sayın

Detaylı

ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ

ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ MiniSolar-2012 SOLAR KUTU Kullanma Kılavuzu **Önemli** Ürünlerimizi tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Cihazın doğru çalışmasını sağlamak ve etkili kullanmak için lütfen

Detaylı

TEBLİĞ SERA GAZI EMİSYON RAPORLARININ DOĞRULANMASI VE DOĞRULAYICI KURULUŞLARIN AKREDİTASYONU TEBLİĞİ

TEBLİĞ SERA GAZI EMİSYON RAPORLARININ DOĞRULANMASI VE DOĞRULAYICI KURULUŞLARIN AKREDİTASYONU TEBLİĞİ 2 Aralık 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30258 Çevre ve Şeh rc l k Bakanlığından: TEBLİĞ SERA GAZI EMİSYON RAPORLARININ DOĞRULANMASI VE DOĞRULAYICI KURULUŞLARIN AKREDİTASYONU TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

TEOG 1 Açık Uçlu Sorular Denemes -1

TEOG 1 Açık Uçlu Sorular Denemes -1 Açık Uçlu Sorular Denemes - 9 9 9 9 fades 'ün kaçıncı kuvvet ne eş tt r? 0 sayısının farklı asal çarpanlarının çarpımı kaçtır? 5 Al kalemler n üçer üçer veya beşer beşer saydığında her sefer nde kalem

Detaylı

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU TEMEL DEĞİŞİKLİKLER. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU TEMEL DEĞİŞİKLİKLER. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME * KILAVUZU * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu değ ld r. Uluslararası

Detaylı

YÖNETMELİK MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 19 Haz ran 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30453 (Mükerrer) Kamu İhale Kurumundan: YÖNETMELİK MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/3/2009 tar hl ve

Detaylı

Fransızca Kursları. İzm r

Fransızca Kursları. İzm r Fransızca Kursları İzm r Fransızca Kursları Türk ye Fransız Kültür Merkez, Fransızca sev yen ze, prof l n ze ve takv m n ze göre s ze en uygun kursları sunar. Eğ t m ek b m z, Fransızca öğret m nde d

Detaylı

Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑

Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑 Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑 STAJA GİRİŞ SINAVINI KAZANAN ADAYLARIN STAJ BAŞLATMA BAŞVURU İŞLEMLERİ Staja G 봑 r 봑 ş sınavını başarmanız, staja başlamaya hak kazandığınız

Detaylı

2015 YILI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR ETİK KURULU BAŞVURU ÜCRETLERİ

2015 YILI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR ETİK KURULU BAŞVURU ÜCRETLERİ Duyuru ve Genel B lg ler Kurul Üyeler Yönetmel k Kılavuzlar Formlar Gündemler İlet ş m Sık Sorulan Sorular Ana Sayfa Bilgi Edinme Bilişim Yardım İletişim English Genel B lg ler >Ankara Ün vers tes Tıp

Detaylı

Deneme Sınıf. 1 Ultra deneme ser s Z Y T N

Deneme Sınıf. 1 Ultra deneme ser s Z Y T N ULTRAFEN PUAN : Adı Soyadı : Sınıfı : Numarası: Liselere ve Bursluluk Sınavlarına Hazırlık 6. SINIF Ultra Denemeler.. 6-A sınıfındak ders ne el ndek maketle derse g ren Tek n Öğretmen, Ay Tutulması konusunu

Detaylı

Authorized Steel Service Center for. DEMİR ÇELİK SAN. ve TİC. A.Ş.

Authorized Steel Service Center for. DEMİR ÇELİK SAN. ve TİC. A.Ş. Soğuk şek lleneb l r yüksek mukavemetl özel yapısal çel k kullanımı sonucu S355'le mukayese ed ld ğ nde elde ed len kalınlık azalması Kamyon üret m, gros yükü azaltarak daha fazla yük taşınmasını sağlayacak

Detaylı

bülten Mers n SMMM Odası mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr MersinSMMMOdasi yeni üyeler ziyaretler seminerler

bülten Mers n SMMM Odası mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr MersinSMMMOdasi yeni üyeler ziyaretler seminerler Ocak 2018 yeni üyeler ziyaretler seminerler MersinSMMMOdasi mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr bilgi@mersinsmmmo.org.tr Ocak 2018 Başkan dan Güvenl k Kurumu, Verg Da res B a ş k a n l ı ğ ı, G e l r İ d a

Detaylı

Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu

Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu 01. Antares AVM Kurumsal K ml k Unsurları 01.01 01.02 01.03 01.04 01.05 01.06 Logo Güvenl Alan Logo Vers yonları Logo Kullanım

Detaylı

YÖNETMELİK. c) B r m yönet c s : Rektörlüğe bağlı akadem k ve dar b r mler n yönet c ler n,

YÖNETMELİK. c) B r m yönet c s : Rektörlüğe bağlı akadem k ve dar b r mler n yönet c ler n, 4 Eylül 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28755 YÖNETMELİK İstanbul Gel ş m Ün vers tes nden: İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ SATIN ALMA VE İHALE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Ç 瀝 çeğ 瀝 n Yapısı, Kısımları ve Ç 瀝 çek Çeş 瀝 tler 瀝

Ç 瀝 çeğ 瀝 n Yapısı, Kısımları ve Ç 瀝 çek Çeş 瀝 tler 瀝 Ç 瀝 çeğ 瀝 n Yapısı, Kısımları ve Ç 瀝 çek Çeş 瀝 tler 瀝 Yen 瀝 B 瀝 yoloj 瀝 Eylül 9, 2017 >> MUTLAKA OKUYUN: B 㟀 yoloj 㟀 Nasıl Çalışılır? Tohumlu b 㟀 tk 㟀 lerde bulunan üreme organı ç 㟀 çek d 㟀 r. B 㟀 tk 㟀

Detaylı

Enler tablosu Genel bakış. Haftanın günler ne göre rapor. En çok kullanılan programlar Performans tablosu. Ayın günler ne göre rapor

Enler tablosu Genel bakış. Haftanın günler ne göre rapor. En çok kullanılan programlar Performans tablosu. Ayın günler ne göre rapor OFİS Zaman değerlidir... O nu boşa harcamayın. Eğ l mler Haftanın günler ne göre rapor Enler tablosu Genel bakış Ayın günler ne göre rapor En çok kullanılan programlar Performans tablosu Yılın aylarına

Detaylı

BİZ KİMİZ? VİZYONUMUZ

BİZ KİMİZ? VİZYONUMUZ BİZ KİMİZ? HAKKIMIZDA Ver kar Yazılım 2015 yılında kurulmuştur. Otomot v sektöründe rekabet n artmasıyla ortaya çıkan b lg ht yacını karşılamayı hedefleyen firmamız, ürett ğ b lg çözümler yle kurumsal ve

Detaylı

Fırsatlar Dünyası na. Hoş Geldiniz!

Fırsatlar Dünyası na. Hoş Geldiniz! Fırsatlar Dünyası na Hoş Geldiniz! Kısa bir hatırlatma! Para nın gelişimi Kripto Para Para nın bugünkü hali Nakit Para Standartlaştırılmış Madeni Para Mal karşılığı Para Barter Mart 2010 0,01 $ Kasım Mart

Detaylı

Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M?

Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M? 06.10.2018 Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M? İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M? Tarih: 16/05/2016 Sevg l meslektaşlarım,

Detaylı

ab, cde HAP BİLGİ Unutma!

ab, cde HAP BİLGİ Unutma! İ KONU ANLATM ÖYÜ MATEMATİĞİN ALTN ORAN ONDALK GÖSTERİMLERİ 10'UN KUVVETLERİNİ KULLANARAK LEME ONDALK SAYLARN BASAMAK DEĞERLERİ 205,63 sayısındak rakamların basamak değerler n yazınız. ab,cde şekl ndek

Detaylı

1. ULUSAL ÇOCUK ORTOPEDİSİ KONGRESİ

1. ULUSAL ÇOCUK ORTOPEDİSİ KONGRESİ 1. ULUSAL ÇOCUK ORTOPEDİSİ KONGRESİ 10-12 Mart 2016 Wyndham Grand Levent Otel İstanbul 2. DUYURU www.cocukortopedi2016.org 1. ULUSAL ÇOCUK ORTOPEDİSİ KONGRESİ DAVET De erl Meslekda lar m, 1. Ulusal Çocuk

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020037 İlanın Çıkılacağı yer SELÇUK ÜNİVERSİTESİ--->SAĞLIK HİZMETLERİ

Detaylı

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 20 N 䠸 san 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29690 Yükseköğret 䰡 m Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

8. Sınıf. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi TEOG ÜNİT E İRİL İŞ YILLIK PLAN 2 6/2 7

8. Sınıf. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi TEOG ÜNİT E İRİL İŞ YILLIK PLAN 2 6/2 7 8. Sınıf TEOG Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ÜNİT E İRİL İŞ YILLIK PLAN 2 6/2 7 2016-2017 merkezi sistem ortak sınav yapılacak derslerin çalışma takvimi konu/kazanım dağılım çizelgelerine göre hazırlanmıştır.

Detaylı

ATHİB 8. DOKUMA KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME

ATHİB 8. DOKUMA KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME ATHİB 8. DOKUMA KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME ATHİB 8. DOKUMA KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI Akden z Tekst l ve Hammaddeler İhracatçıları B rl ğ (ATHİB) tarafından yaratıcı, yen l kç ve özgün tasarımlarıyla

Detaylı

Sınıf. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN 2016 / osmankarakaya.net

Sınıf. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN 2016 / osmankarakaya.net 7. Sınıf.... Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN 2016 / 2017 1. Ün te 1. Hafta 19-23 Eylül Öğrenc lerle tanışma ve ders müfredatı. Vatan sevg s mandandır. Had s. Ün te Adı: MELEK

Detaylı

LAMARCK TEORİSİ VE GÖRÜŞLERİ

LAMARCK TEORİSİ VE GÖRÜŞLERİ Evr m İle İlg l Görüşler (Darw n ve Lamarck Teor s ) İlk canlının oluşumunu açıklamaya çalışan b l m nsanları, yapmış oldukları gözlemler ve çalışmalar sonucunda farklı evr m görüşler ortaya atmışlardır.

Detaylı

Özel B lkent L ses 26 Kasım - 30 Kasım 2018 Bülten

Özel B lkent L ses 26 Kasım - 30 Kasım 2018 Bülten Web sürümü Terc hler güncelle Abonel kten çık Özel B lkent L ses 26 Kasım - 30 Kasım 2018 Bülten TABLE OF CONTENTS ERKEK BASKETBOL VE KIZ VOLEYBOL TAKIMLARIMIZ ÜST TURDA 2. BİRLİKTE ATAN KALPLER ETKİNLİĞİMİZ

Detaylı

YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 26 Şubat 2018 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30344 Kalkınma Bakanlığından: YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,

Detaylı

ODA YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU 17.11.2009 29.12.2009

ODA YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU 17.11.2009 29.12.2009 ODA YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU 17.11.2009 29.12.2009 ODA MECLĐSĐ TOPLANTISI Tarih: 29.12.2009 Sayı: 06/13 100 ĐŞLETME 2.5 MĐLYAR TL KREDĐ DESTEĞĐ BĐLGĐLENDĐRME TOPLANTISI KOSGEB TARAFINDAN UYGULAMAYA

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO:

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 12 Haz ran 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30449 Mal ye Bakanlığı (Gel r İdares Başkanlığı) ndan: TEBLİĞ KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 16) Bu

Detaylı

B zler; s z müşter ler m z n tem zl k ve h jyen le lg l problemler n n çözümü ç n lke ed nd ğ m z;

B zler; s z müşter ler m z n tem zl k ve h jyen le lg l problemler n n çözümü ç n lke ed nd ğ m z; Havuz Bakım Başlarken; Profesyonel tem zl k sektörü, Avrupa'da 1900 lü yılların başlarında başlamış. B r nc ve İk nc Dünya Savaşı sırasında asker ht yaçlar arasında tem zl k ve h jyen öneml yer tutmuştur.

Detaylı

Dünyanın Güvenliğine Dokunuyoruz. We Touch Security Of The World.

Dünyanın Güvenliğine Dokunuyoruz. We Touch Security Of The World. Dünyanın Güvenliğine Dokunuyoruz. redsec.com.tr We Touch Security Of The World. redsec_offical MARKA TESCİL PATENT Buluşumuzun Amacı Akıllı telefon sahibinin yürürken yaşayabileceği olası kazaların önüne

Detaylı

3- İhalen n a) Yapılacağı yer : DSİ 2. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu - Sanay Cad. No: 39 Bornova / İZMİR b) Tar h ve saat :

3- İhalen n a) Yapılacağı yer : DSİ 2. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu - Sanay Cad. No: 39 Bornova / İZMİR b) Tar h ve saat : DERE ISLAHI YAPTIRILACAKTIR DSİ. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ / İZMİR İzm r-selçuk Efes Ant k Kanalı Ve Den ze Çıkış Yapısı yapım ş 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddes ne göre açık hale usulü le hale ed

Detaylı

Kaynayan Neh r ANDRES RUZO. Çev ren Levent Göktem

Kaynayan Neh r ANDRES RUZO. Çev ren Levent Göktem Kaynayan Neh r ANDRES RUZO Çev ren Levent Göktem ISBN 978-605-322-345-0 Barry Schwartz, 2015 Or j nal adı ve yayıncısı: The Bo l ng R ver, TED Books Opt m st Yayım Dağıtım San. ve T c. Ltd. Şt. Sert f

Detaylı

Kalite, güvenlik ve konfor aradığınızı biliyoruz.

Kalite, güvenlik ve konfor aradığınızı biliyoruz. Kalite, güvenlik ve konfor aradığınızı biliyoruz. Doğru yerdes n z. Caz p f yatlarımızla s z aradığınız otomob le b r adım daha yaklaştırıyoruz. Detaylı b lg ç n lütfen bay ler m zle temasa geç n z. 01

Detaylı

MÜDÜRÜN MESAJI SAYI:1 OCAK HAZİRAN 2017

MÜDÜRÜN MESAJI SAYI:1 OCAK HAZİRAN 2017 BATIOYO OCAK HAZİRAN 2017 MÜDÜRÜN MESAJI Doç. Dr. Umut BALCI BATIOYO Müdür V. Batman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu (BATIOYO) Turizm ve Otel İşletmeciliği, Konaklama İşletmeciliği,

Detaylı

FİRMA PROFİLİ. ODTÜ Teknokent S l kon Blok No: Zk16 ODTÜ Yerleşkes / Ankara / TÜRKİYE Tel: +90 312 210 18 62 Faks : +90 312 210 00 07

FİRMA PROFİLİ. ODTÜ Teknokent S l kon Blok No: Zk16 ODTÜ Yerleşkes / Ankara / TÜRKİYE Tel: +90 312 210 18 62 Faks : +90 312 210 00 07 FİRMA PROFİLİ ODTÜ Teknokent S l kon Blok No: Zk16 ODTÜ Yerleşkes / Ankara / TÜRKİYE Tel: +90 312 210 18 62 Faks : +90 312 210 00 07 www.hemosoft.com e-posta: nfo@hemosoft.com Hemosoft Kimdir? Hemosoft

Detaylı

Soyunma. Dolapları 2017 F yat L stes

Soyunma. Dolapları 2017 F yat L stes Soyunma Dolapları 2017 F yat L stes İç ndek ler Tek Kapaklı Soyunma Dolabı 2 Kapaklı Soyunma Dolabı Z Kapaklı Soyunma Dolabı Özel Soyunma Dolabı F yat L stes 04 06 08 10 12 Tek Kapaklı Soyunma Dolabı

Detaylı

3. Hafta Tablo İşlemler BPR255 Ver tabanı. Bu Der ste Öğr enecekler n z: 1. Tablo İşlemler

3. Hafta Tablo İşlemler BPR255 Ver tabanı. Bu Der ste Öğr enecekler n z: 1. Tablo İşlemler Bu Der ste Öğr enecekler n z: 1. Tablo İşlemler 1.1. Tablo Oluşturma 1.2. Tablo Oluşturmada Kısıtlamalar Constra nts 1.3. Tablo S lme 1. Tablo İşlemler 1.1. Tablo Oluştur ma En bas t hal yle CREATE TABLE

Detaylı

Başlığında F nansal Kr z İfades Yer Alan Er ş m İz nl L sansüstü Tezlere Genel B r Bakış ( )

Başlığında F nansal Kr z İfades Yer Alan Er ş m İz nl L sansüstü Tezlere Genel B r Bakış ( ) Başlığında F nansal Kr z İfades Yer Alan Er ş m İz nl L sansüstü Tezlere Genel B r Bakış Öz Bu çalışmada, Yükseköğret m Kurulu (YÖK)'na a t olan nternet adres üzer nde yer alan Ulusal Tez Merkez h zmet

Detaylı

www.microcent.com.tr info@microcent.com.tr +90 372 316 32 00 05309650334

www.microcent.com.tr info@microcent.com.tr +90 372 316 32 00 05309650334 Plaka Tanıma S stem? Plaka Tanma S stem Ned r? Plaka Tanma S stem (PTS); Yazlm teknoloj s nde kayded len gel meyle beraber, kameralardan alnan görüntüler n üzer nde, b lg sayarda çalmakta olan plaka tanıma

Detaylı

Mutfak Tem zl ğ nde Yen B r Anlayış KATALOG. concept TÜRKÇE

Mutfak Tem zl ğ nde Yen B r Anlayış KATALOG. concept TÜRKÇE Mutfak Tem zl ğ nde Yen B r Anlayış KATALOG TÜRKÇE concept Unutmayalım.. Endüstr yel mutfak s stemler davlumbaz, asp ratör, baca ve kanallarla donatılmıştır. F ltre ve yağlı kanallarda b r km ş k r ve

Detaylı

MONTAJ KILAVUZU INSTALLATION GUIDE

MONTAJ KILAVUZU INSTALLATION GUIDE MONTAJ KILAVUZU INSTALLATION GUIDE İÇİNDEKİLER 1 - TEKNİK ÖZELLİKLER...1 2 - MEKANİZMA TİPİ SEÇİM TABLOSU...1 3 - DUVAR İÇİ TAŞIYICI PROFİL ÖLÇÜLENDİRMESİ...2 4 - SİSTEM GENEL GÖRÜNÜMÜ...3 5 - HARİCİ AKSESUARLAR

Detaylı

PRECOAT Madde veya B leş k Cas No. İçer k% Sınıflandırma

PRECOAT Madde veya B leş k Cas No. İçer k% Sınıflandırma 1.MADDE VE F RMA TANIMI 1.1 Madde Hakkında B lg ler T car Adı Ürün Kodu /No ENB08ACR-06 1.2 Kullanımı / Uygulama Alanı: Su bazlı, özel granül metr k quartz dolgulu %100 akr l k latex bağlayıcılıdır. oyun

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 4 (1) 5996 sayılı Kanunun 3 üncü maddes ndek tanımlara lave olarak k nc fıkrada yer alan tanımlar da geçerl d r.

YÖNETMELİK. MADDE 4 (1) 5996 sayılı Kanunun 3 üncü maddes ndek tanımlara lave olarak k nc fıkrada yer alan tanımlar da geçerl d r. 2 Mayıs 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28635 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TAKVİYE EDİCİ GIDALARIN İTHALATI, ÜRETİMİ, İŞLENMESİ VE PİYASAYA ARZINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

BİREYSEL BAŞVURULARDA VE KURUMSAL FİRMALARA İMAR BARIŞI PROJE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI

BİREYSEL BAŞVURULARDA VE KURUMSAL FİRMALARA İMAR BARIŞI PROJE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI BİREYSEL BAŞVURULARDA VE KURUMSAL FİRMALARA İMAR BARIŞI PROJE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI www.projeimarbarisi.com ÇALIŞMA ALANLARIMIZ İmar Barışı Ofis m z; 3194 İmar Kanunu geç c 16.Maddes le düzenlenen İmar Barışı

Detaylı

OVERLINE 367-F. Madde veya B leş k Cas No. İçer k% Sınıflandırma. 1.1 Madde Hakkında B lg ler 1.MADDE VE F RMA TANIMI

OVERLINE 367-F. Madde veya B leş k Cas No. İçer k% Sınıflandırma. 1.1 Madde Hakkında B lg ler 1.MADDE VE F RMA TANIMI 1.MADDE VE F RMA TANIMI 1.1 Madde Hakkında B lg ler T car Adı Ürün Kodu /No ENB08ACR-05 1.2 Kullanımı / Uygulama Alanı: %100 akr l k latex bağlayıcılı, taleb hal nde özel renkler de üret leb len, yüksek

Detaylı

PR OJE HAYATA ozc.com.tr

PR OJE HAYATA ozc.com.tr PROJE HAYATA ozc.com.tr Belgeler m z OZC Marka Tesc l Sanay S c l Belges Webanya Marka Tesc l GuardPlate Marka Tesc l Yerl Malı Belges B z büyük b r a ley z... S z de b ze katılın. 2005 yılında, öz kaynaklarını

Detaylı

B r salonda 32 erkek, 14 bayan vardır. Salona kaç evl ç ft (karı-koca) gel rse salondak bayanların sayısı erkekler n sayısının yarısına eş t olur? A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) 8 Ahmet n b lyeler n n sayısı Serkan

Detaylı

CEO nun Mesajı. Secur tas ta, sorumluluk duyulan ş n y ş olduğuna nanırız. Stockholm, 5 Mart 2012. Alf Göransson Secur tas AB Başkanı ve CEO su

CEO nun Mesajı. Secur tas ta, sorumluluk duyulan ş n y ş olduğuna nanırız. Stockholm, 5 Mart 2012. Alf Göransson Secur tas AB Başkanı ve CEO su S s v E Kodu 1 2 CEO nun Mesajı Hergün, faal yet gösterd ğ m z her yerde, Secur tas tak her çalışan, t barımızı ve markamızı güçlend rmeye yardımcı olab l r ve uzun vadel sürdürüleb l rl ğ m ze ve büyümem

Detaylı

PHA 210 PREHİSTORİK ARKEOLOJİ METOTLARI. KONU 6: Kültür ve Tabiat Varlıklarıyla İlgili Yapılacak Yüzey Araştırması, Sondaj ve

PHA 210 PREHİSTORİK ARKEOLOJİ METOTLARI. KONU 6: Kültür ve Tabiat Varlıklarıyla İlgili Yapılacak Yüzey Araştırması, Sondaj ve PHA 210 PREHİSTORİK ARKEOLOJİ METOTLARI KONU 6: Kültür ve Tabiat Varlıklarıyla İlgili Yapılacak Yüzey Araştırması, Sondaj ve Kazı Çalışmalarının Yürütülmesi Hakkında Yönerge 22/12/2011 tar h ve 260635

Detaylı

ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE LOJİSTİK HİZMETLERİ A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI YÖNETMELİĞİ

ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE LOJİSTİK HİZMETLERİ A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI YÖNETMELİĞİ ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE LOJİSTİK HİZMETLERİ A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI YÖNETMELİĞİ İşbu yönetmel k 6698 sayılı K ş sel Ver ler n Korunması Kanunu na uyum sağlamak, ş rket ç koord

Detaylı

SIVA FİLELERİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

SIVA FİLELERİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ SIVA FİLELERİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ Sıva fileler sıvalı ya da macunlu yüzeylerde çeş tl nedenlerle oluşmuş çatlakları önlemek amacıyla kullanılır. Cam pl ğ nden dokunmuştur. İpl kler dokumadan sonra özel

Detaylı

TÜRK ULAŞIM-SEN 15 TEMMUZ UN GİZLİ KAHRAMANLARI DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİNİN MEMURLARI

TÜRK ULAŞIM-SEN 15 TEMMUZ UN GİZLİ KAHRAMANLARI DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİNİN MEMURLARI TÜRK ULAŞIM-SEN 15 TEMMUZ UN GİZLİ KAHRAMANLARI DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİNİN MEMURLARI 15 Temmuz un G zl Kahramanları Devlet Hava Meydanları İşletmes Memurları 15 TEMMUZ KADER GECESİ Şeh t Ömer

Detaylı

ASANSÖR BAKIM, ONARIM VE REVİZYON ÇALIŞMALARI

ASANSÖR BAKIM, ONARIM VE REVİZYON ÇALIŞMALARI 2016-2017 NELER YAPIYORUZ? ASANSÖR BAKIM, ONARIM VE REVİZYON ÇALIŞMALARI ASANSÖR BAKIM ZORUNLULUĞU? AVRUPA'DAKİ ASANSÖR KAZALARININ YÜZDE 75'İ TÜRKİYE'DE GERÇEKLEŞİYOR! "Yan 43 k ş n n ölümünden 32's Türk

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABAĞLAR BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABAĞLAR BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu yönetmel ğ n amacı, Karabağlar Beled

Detaylı

9. Sınıf Matemat k Ders İşleme Defter. Altın Kalem Yayınları

9. Sınıf Matemat k Ders İşleme Defter. Altın Kalem Yayınları 9. Sınıf Matemat k Ders İşleme Defter KÜMELER - 1 Altın Kalem Yayınları Küme: B rb r nden farklı nesneler n oluşturduğu topluluklar küme şekl nde adlandırılır. Kümey oluşturan nesneler n y bel rlenm ş

Detaylı