Üstyapı bağlantısı. Genel bilgiler. Şasi çerçevesi braketleri. Alt şasi braketleri. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Üstyapı bağlantısı. Genel bilgiler. Şasi çerçevesi braketleri. Alt şasi braketleri. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir:"

Transkript

1 Genel bilgiler Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Genel bilgiler Üstyapı uyarlama braketleri üstyapının ataşmanı için bir sistem olarak kullanılır. Kombinasyona bağlı olarak sert ataşmandan esnek ataşmana istenilen özellikler elde edilebilir. Şasi çerçevesi braketleri fabrikada takılı olarak sipariş edilebilir veya üstyapı imalatçısı tarafından sonradan takılmak üzere ayrı bir şekilde satın alınabilir. Çerçeveler üstyapı imalatçısı tarafından da üretilebilir. Alt şasi braketleri üstyapı imalatçısı tarafından satın alınabilir veya üretilebilir. Scania'nın tasarım ve malzeme özellikleri gereksinimlerine uyulması önemlidir. Alt şasi ve bağlantısının seçilmesi Vidalı bağlantılar Scania bileşenleri ile birlikte monte etme. Gövde adaptasyon braketleri ve delik düzenleri İlgili uygulamaya yönelik belgeye Talimatlar > Uygulamalar sekmesi altından ulaşılabilir. Ya da örneğin kapalı kasa kamyon araması yaparak da ulaşılabilir. Bu belge aşağıdaki bilgileri açıklar: Ataşman tipleri Tasarım Bağlama J K R S Şasi çerçevesi braketleri Açı braketleri: J, K, R, S, şekle bakın. Düz braketler: M ve P, şekle bakın. Alt şasi braketleri Açı braketleri: , , ve , şekle bakın. M P Scania CV AB 2017, Sweden 1 (21)

2 Terminoloji açıklamaları Bu belgede görülen farklı terimleri açıklamak için burada bir ataşman örneği gösterilecektir. Alt şasi braketini takmak için tutturma vidası (1) ve tutturma vidası deliği (2). Şasi çerçevesi braketini takmak için tutturma vidası (3) ve tutturma vidası deliği (4). Ataşman vidası (5). Ataşman vidası deliği (6) Genel bilgiler Tutturma vidası. 2. Tutturma vidası deliği. 3. Tutturma vidası. 4. Tutturma vidası deliği. 5. Ataşman vidası. 6. Ataşman vidası deliği. Scania CV AB 2017, Sweden 2 (21)

3 Ataşman tipleri Açılı braketlerin tasarımları braketlere belirli bir esneklik sağlar. Ataşman tipleri Daha fazla bilgi Tasarım ve Malzeme özellikleri başlıkları altında bulunur. Sert ataşman çeşitli şekillerde sağlanabilir. Bu belge 2 farklı alternatif göstermektedir. Esnek ataşman birkaç kombinasyonla sağlanabilir. Bu belge 3 farklı alternatif göstermektedir. Scania CV AB 2017, Sweden 3 (21)

4 Düz braketi olan sert ataşman örneği Ataşman tipleri Bu örnekte şasi çerçevesi braketi P kullanılır. Şasi çerçevesine vidalanmış düz braketi yani M veya P braketi olan sert bir ataşman takın. Şasi çerçevesi braketi P alt şasiye kaynaklanır. Not: Kaynak bağlantısının uç noktalarının yüksek baskı olan alanlarda sona erme riskinden kaçınmak için kaynağın aşağıdaki şekilde başlaması ve sonlanması gerekir: Alt şasinin alt kenarından en az 30 mm mesafede Braketin önünden ve arkasından en az 20 mm mesafede Kaynak bağlantısının sürekli bir kaynağa yapılması gerekir, aksi takdirde çatlama riski olabilir Kaynaklı sabit braket Scania CV AB 2017, Sweden 4 (21)

5 Açılı braketleri olan sert ataşman örneği Bu örnekte alt şasi braketi (parça numarası ) ve şasi çerçevesi braketi R kullanılmaktadır. Alt şasi braketi deliklere kaynatılır, şekle bakın. Ataşman tipleri Açılı braketler kullanarak sert ataşman sağlamak için şasi çerçevesinin ve alt şasinin açılı braketlerinin birlikte sıkı bir şekilde takıldığından ve birbirleriyle hem dikey hem de yatay olarak hizalandıklarından emin olun. Alt şasinin şasi çerçevesine karşı dayanmasını sağlamak ve altşasinin üretim işlemini kolaylaştırmak için açılı braketlerinde aralarında bir boşlukla takmaya ve bu boşluğu bir ara parçayla veya dolgularla doldurmaya izin verilir. Kilit somunlarıyla 8.8 dayanıklılık sınıfı M16 vidasını birlikte vidalayın. Sıkma torku 180 Nm'dir. Her iki tarafta da en az 6 mm kalınlığında rondelalar kullanın, şekle bakın: Yatay stabilizasyon Şasi çerçevesinin açılı braketi çerçeveler arasındaki bağlantı üzerine uzamadığından yatay hareketleri stabilize eden bir braket takılması gerekmektedir (1), şekle bakın. Açılı braketleri olan sert bir ataşman örneği başlığı altından daha fazla bilgiye ulaşılabilir. M16 1. Yatay hareketleri önleyen bir braket Scania CV AB 2017, Sweden 5 (21)

6 Alt şası için boylamasına esnek ataşman örneği. Bu örnekte alt şasi braketi (parça numarası ) ve şasi çerçevesi braketi K kullanılmaktadır. Boylamasına harekete izin vermek için açılı braketler aralarında dikey bir mesafe ile takılır. Braketler arasındaki mesafe ataşmanın esnekliğini belirler. Braketler arasındaki uygun ölçü 10 ±5 mm'dir. Kilit somunlarıyla 8.8 dayanıklılık sınıfı M16 vidasını birlikte vidalayın. Her iki tarafta da en az 6 mm kalınlığında rondelalar kullanın, şekle bakın: M16 vidaları için sıkma torku en az 20 Nm olmalıdır ancak 30 Nm'yi de aşmamalıdır. Alt sıkma torkunun amacı, alt şasi ile şasi çerçevesi arasında boylamasına harekete izin vermektir. Aşırı sıkma torku ataşman tipinin amacını engeller. Not: Ataşman vidaları takıldıktan sonra braketler arasında 10 ± 5 mesafe sürdürülmelidir. M M Ataşman tipleri Yatay stabilizasyon Alt şasiye ulaşan daha yüksek şasi çerçevesi braketleri yatay hareketi stabilize eder. Düşük şasi çerçevesi braketleri kullanılırsa, yatay kontrol olmadan, ataşmanın yatay kontroll tamamlanması gerekir. Açılı braketleri olan sert bir ataşman örneği başlığı altından daha fazla bilgiye ulaşılabilir. Scania CV AB 2017, Sweden 6 (21)

7 Alt şası için dikey ve boylamasına esnek ataşman örneği. Boylamasına harekete ve şasi çerçevesinden belirli bir yukarıya doğru harekete izin vermek için birbirlerinden dikey mesafesi olan açılı braketleri takın. Braketler arasındaki uygun mesafe 10 ±5 mm'dir. Yukarıya doğru hareket etme sağlayan yay diskiyle sarılmış yay, lastik tampon veya kupa yayla tamamlayın. Ataşman tipleri Yatay stabilizasyon Alt şasiye ulaşan daha yüksek şasi çerçevesi braketleri yatay hareketi stabilize eder. Düşük şasi çerçevesi braketleri kullanılırsa, yatay kontrol olmadan, ataşmanın yatay kontroll tamamlanması gerekir. Açılı braketleri olan sert bir ataşman örneği başlığı altından daha fazla bilgiye ulaşılabilir. Scania CV AB 2017, Sweden 7 (21)

8 Ataşman tipleri Yaylı ataşman Kilit somunları ve yay diski/rondelası olan en az 6 mm kalınlığında 8.8 dayanıklılık sınıfı M16 vidaları kullanın, şekle bakın. M16 Sarma yayının N/mm arasında yay tutarlığı olması gerekir. Kablo kalınlığının 10 dönüşlü 8 mm ve yüksüz uzunluğunun 100 mm olması gerekir. Kupa yayın sarma yayının özelliklerine eş değer olması gerekir. Aşağıdaki şekilde ilerleyin: 1. Tüm braketler için ataşmanı braketleri deforme etmeden yay tamamen sıkışacak şekilde sıkın. 2. En öndeki braketteki ataşman vidasını 15 mm sökün. 3. İkinci braketteki ataşman vidasını 10 mm sökün. 4. Üçüncü braketteki ataşman vidasını 5 mm sökün. Yay ve yay diski için parça numaraları Tanımlama Parça numarası Yay disli Yay M14 Yaylı braketlere örnekler Scania CV AB 2017, Sweden 8 (21)

9 Ataşman tipleri Lastik ped ataşmanı Kilit somunu ve rondelası olan en az 6 mm kalınlığında 8.8 dayanıklılık sınıfı M16 vidası kullanın, şekle bakın. M16 Lastik pedin 40 mm yüksekliğinde ve 80 payandalı sertliğe sahip olması gerekir. Aşağıdaki şekilde ilerleyin: 10 5 Ataşman vidasını lastik ped 4 mm bastırılana kadar sıkıştırın. Not: Yaylı/lastik pedli ataşman vidası takıldıktan sonra braketler arasındaki 10 ± 5 değerindeki mesafe korunmalıdır. M14 Lastik pedleri olan braketlere örnekler Şasi dayanıklılık seviyesi 1 olan araçlar için her braket için bir M16 vida ile ataşman değerlendirilebilir. Şasi dayanıklılık seviyeleri ve ataşmanlar ile ilgili daha fazla bilgi Alt şasi ve ataşmanın seçilmesi belgesinde bulunabilir. Lastik ped için parça numarası Tanımlama Parça numarası Lastik ped Scania CV AB 2017, Sweden 9 (21)

10 Yukarıya ve aşağıya doğru esnek ataşman örneği Parçalar fabrikada takılı olarak sipariş edilemez veya bir Scania bayisi tarafından sonradan takılmak üzere satın alınamaz. Alt şasinin yukarıya doğru ve belli ölçüde şasi çerçevesine doğru alt tarafa hareket etmesine olanak sağlayan esnek braketler takın. Bu tip braket ve lastik kalitesi için tavsiye edilen maksimum yük her braket için kg'dır. Bazen ön üstyapı ayarlama braketinin tavsiye edilen bölgenin arkasına yerleştirilmesi gerekebilir. Daha sonra şasiyi en öndeki brakette takviyelemeniz veya tek şasi kamyonlar üzerindeki şasi çerçevesine karşı geniş temas yüzeyi olan bir braket üretmeniz gerekmektedir. Bu, şasi salınım riskini azaltır. Braketleri maksimum mm merkez mesafesiyle ve yay braketlerine ya da şasi traverslerine bitişik olarak yerleştirin. Braketlerin konumu ile ilgili daha fazla bilgi Alt şasi ve ataşmanın seçilmesi belgesinde bulunabilir max max Şasi çerçevesinde sert ataşmanlı kare profil 2. Üstyapıya takılı metal profil parça. 3. Aşağı doğru harekete izin veren lastik eleman. 70 payandalı sertlik. 4. Yukarı doğru harekete izin veren lastik eleman. 45 payandalı sertlik Ataşman tipleri Scania CV AB 2017, Sweden 10 (21)

11 Braket tasarımı Braket tasarımı Braketlerin malzeme özellikleri Scania'nın üstyapı uyarlama braketlerinin aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekir: Scania'nın açılı braketi herhangi bir takviye olmadan bükülebilir ve bu da yukarıya ve aşağıya doğru belirli bir esneklik sağlar. Scania'nın açılı braketinin 8 mm bükülme yarıçapı vardır. Tüm Scania üstyapı uyarlama braketleri sıcak haddeli çelikten yapılmıştır. Çelik plaka 8 +/- 0,1 mm kalınlığındadır. Çekme eğim limiti 500 MPa'dır. Kırılma noktası MPa'dır. Scania CV AB 2017, Sweden 11 (21)

12 Şasi çerçevesinin açılı braketlerinin tasarımı Şasi çerçevesi braketleri J, K ve R'nin ataşman için 90 açıya sahip olması gerekmektedir, şekle bakın. 1 Braket tasarımı Şasi çerçeve braketleri J ve K alt şasi üzerine ulaşır ve şasi çerçevesi braketi R şasi çerçevesinin üst kenarında sona erer Ataşman vidası (1) deliği ovaldir. M 16 vidaları için J braketinin 1 deliği, K ve R braketlerinin ise 2 deliği vardır. 1. Ataşman vidası deliği. 2. Tutturma vidası deliği. Şasi çerçevesine tutturma için braket delikleri (2) 14,8 mm çapındadır. Çelik plaka 8 +/- 0,1 mm kalınlığındadır. J şasi çerçevesi braketi braket K veya R'nin seçilmesi durumunda fabrikada en öne takılır. Parçalar Scania bayilerinden bulunabilir. Şasi çerçevesinin açılı braketlerinin parça numaraları Braket Parça numarası Şasi çerçevesine takılıdır J x M14 vida J K R K x M14 vida 60 R x M14 vida Scania CV AB 2017, Sweden 12 (21)

13 Braket tasarımı İndirgeyici tanka için kombinasyon braketleri İndirgeyici tankı çok önde sağda yer aldığında ve K ya da R şasi çerçevesi braketleri seçildiğinde bunların yerini alan ve fabrikada takılan özel olarak uyarlanmış bir kombinasyon braketi yani S braketi vardır. 1 Ataşman vidası (1) deliği ovaldir. Şasi çerçevesine tutturma için braket delikleri (2) 14,8 mm çapındadır. Çelik plaka 8 +/- 0,1 mm kalınlığındadır. 1. Ataşman vidası deliği. 2. Tutturma vidası deliği Şasi çerçevesinin kombinasyon braketlerinin parça numaraları Tutucu Parça numarası Şasi çerçevesine takılıdır S x M14 vida S Scania CV AB 2017, Sweden 13 (21)

14 Şasi çerçevesinin düz braketlerinin tasarımı Şasi çerçevesi braketleri M ve P fabrikada takılmıştır. P braketi alt şasiye kaynakla birleştirilmelidir. Şasi çerçevesine tutturma için braket delikleri 14,8 mm çapındadır. Çelik plaka 8 +/- 0,1 mm kalınlığındadır. Parçalar Scania bayilerinden bulunabilir. Şasi çerçevesinin düz braketlerin parça numaraları Tutucu Parça numarası Alt şasiye takılıdır Şasi çerçevesine takılıdır M x M14 vida 3 x M14 vida P Kaynaklı 3 x M14 vida 60 M P Braket tasarımı Scania CV AB 2017, Sweden 14 (21)

15 Braket tasarımı Şasi çerçevesinin açılı braketlerinin boyutları Gövde adaptasyon braketleri üstyapı imalatçısı tarafından üretilirse Scania'nın tasarım gerekliliklerine uymak önemlidir. Malzeme özellikleri hakkında daha fazla bilgi Malzeme özellikleri başlığı altında bulunur. Tutturma hakkında daha fazla bilgi Gövde adaptasyonunu tutturma başlığı altında bulunur. J x Ø14, K 3x Ø14, x R x , , ,5 25 3x Ø14, Scania CV AB 2017, Sweden 15 (21)

16 Braket tasarımı Şasi çerçevesinin düz braketlerinin boyutları Gövde adaptasyon braketleri üstyapı imalatçısı tarafından üretilirse Scania'nın tasarım gerekliliklerine uymak önemlidir. Malzeme özellikleri hakkında daha fazla bilgi Malzeme özellikleri başlığı altında bulunur. M x Ø14,8 24 P 2x R65 2x R20 2x 20 o x Ø14, Scania CV AB 2017, Sweden 16 (21)

17 Şasi çerçevesinin açılı braketlerinin tasarımı. Alt şasi braketlerinin ataşman için 90 açıya sahip olması gerekmektedir, şekle bakın. 1 2 Braket tasarımı Altşasiye tutturma için braket deliklerinin (1) 14,8 mm çapa sahip olması gerekir, şekle bakın. Ataşman vidası deliği (2) belirli oranda uzunlamasına harekete olanak sağlayacak şekilde ovaldir. Parça numarası ve olan braketlerde 1 delik vardır. Parça numarası ve olan braketlerde 2 delik vardır. 1. Tutturma vidası deliği. 2. Ataşman vidası deliği Altşasi braketinin dikey konumlandırılması şasi çerçevesi braketinin türüne ve seçilen ataşman türüne bağlıdır. Altşasi açılı braketleri için parça numaraları Parça numarası Alt şasiye takılıdır Şasi çerçevesi için braketle kombine x M14 vida J x M14 vida K veya R Kaynaklı J Kaynaklı K veya R Scania CV AB 2017, Sweden 17 (21)

18 Braket tasarımı Altşasi açılı braketlerinin boyutları Gövde adaptasyon braketleri üstyapı imalatçısı tarafından üretilirse Scania'nın tasarım gerekliliklerine uymak önemlidir. Malzeme özellikleri hakkında daha fazla bilgi Malzeme özellikleri başlığı altında bulunur x Ø14, Tutturma hakkında daha fazla bilgi Gövde adaptasyonunu tutturma başlığı altında bulunur ,5 16, ,5 16, , ,5 2x 22 16, , ,5 16, x Ø14,8 2x x Scania CV AB 2017, Sweden 18 (21)

19 Tutturma Tutturma Gövde adaptasyon braketini tutturma Tüm braketler, 10.9 dayanıklılık sınıfı (1) M14 x 50 mm vidalarla sabitlenmiştir, şekle bakın. 170 Nm'lik bir sıkma torku kullanın. Ataşman Esnek ataşman Ataşman vidası (2) 8.8 dayanıklılık sınıfı bir M16 vidası olmalıdır, şekle bakın Nm lik bir sıkma torku kullanın. Sabit bağlantı Ataşman vidası (3) 8.8 dayanıklılık sınıfı bir M16 vidası olmalıdır, şekle bakın. Tutturma ve ataşman. 1. Tutturma vidası. 2. Esnek ataşman için ataşman vidası. 3. Sert ataşman için ataşman vidası Nm'lik bir sıkma torku kullanın. Kontroller Tüm gövde braketleri için tutturma vidası (1) yılda bir sefer kontrol edilmelidir ve gerekirse yeniden sıkılmalıdır, şekle bakın. Ataşman vidaları (2) ve (3) yılda bir sefer kontrol edilmelidir ve gerekirse yeniden sıkılmalıdır, şekle bakın. Scania CV AB 2017, Sweden 19 (21)

20 Üstyapı adaptasyon tutucuları için boşluk Scania, şasi yan elemanlarının üzerindeki deliklerin üst sırasını üstyapı uyarlama braketleri optimum boşlukla yerleştirilecek şekilde boş bırakmaya çalışmaktadır. Şasi bileşeni üst deliklerden birini kullanırsa ara parçayla birlikte monte edilir. Ara parça Scania'nın üstyapı imalatçısı braketiyle aynı kalınlıktadır veya aynı kalınlıkta olabilir, gerektiğinde bunlardan biriyle değiştirilebilir. 1 2 Tutturma Üstyapı uyarlama braketlerinin örnekleri, şekle bakın. 3 ÖNEMLİ! Ara parça kendi üstyapı braketinizle değiştirilmişse braket kalınlığının 8 +/-0,1 mm olması gerekmektedir. Töleransın aşılması durumunda birlikte takılan şasi bileşeninin hasar görme riski vardır veya bu bileşen araçtan gevşeyebilir. 1. Üstyapı adaptasyon braketi, 2. Şasi yan elemanı, 3. Çamurluk braketi Ara parçalar için parça numaraları Tanımlama Parça numarası Delik çapı Kalınlık Delikler arası mesafe 1 delikli ara parça ,5 mm 8 mm - 2 delikli ara parça ,5 mm 8 mm 50 mm Scania CV AB 2017, Sweden 20 (21)

21 Yaylı klipsler Tutturma Alt şasinin veya bileşenlerin şasi çerçevesine tutturulmasında yaylı klipslerin veya U-cıvataların kullanılması tavsiye edilmemektedir (resme bakınız). Belirli durumlarda bu tür bir tutturma kullanmak hala gerekli olabilir. Böyle bir durumda tutturmanın doğru bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak için aşağıdaki noktaları izleyin. Genellikle flanşlarda meydana gelen bölgesel deformasyonları önlemek için ara parçalı şasi çerçevesinin içini güçlendirin. Ara parçalar uygun kılavuzlar ile yerlerinde tutulmalıdır. Kaynak yapmaya, şasi çerçevesini zayıflatacağından izin verilmez. Ara parçalar, şasi çerçevesini sürtünmeye maruz bırakmayacak şekilde tasarlanmalıdır. Sürtünmeye bağlı hasar riskini azaltmak için ayırıcı elemanlar kullanın. Yay klipsleri daha geniş hareketlere izin verdiğinden yatay kontrolle tamamlanmaları gerekir. Şasinin düz parçasındaki her bir yan için daima en az 2 sabit braket kullanın Şasi çerçevesi seçimleri hakkında daha fazla bilgi Alt şasiyi ve ataşmanı seçme belgesinde bulunur. Not: Yaylı klipslerle tutturma kullanıldığında bu daima Scania onaylı olmalıdır. Scania CV AB 2017, Sweden 21 (21)

Gövde adaptasyon braketleri ve delik düzenleri

Gövde adaptasyon braketleri ve delik düzenleri Üstyapı adaptasyon braketi ve delik düzenleri Şasi çerçevesinin arka bölümü ve arka uç delikli veya deliksiz şekilde ya da üstyapı adaptasyon braketleri takılı bir şekilde sipariş edilebilir. Şasi çerçevesinin

Detaylı

Kereste kamyonları. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler. Kereste kamyonları yuvarlak keresteleri taşımak için kullanılır.

Kereste kamyonları. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler. Kereste kamyonları yuvarlak keresteleri taşımak için kullanılır. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler Kereste kamyonları yuvarlak keresteleri taşımak için kullanılır. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler Kereste kamyonu üstyapıları yükün büyüklüğüne bağlı

Detaylı

Takviye. Arka kısım. Uç bağlantı demiri ÖNEMLİ! Uç bağlantı demirleri, merkez monteli çeki kanca traversi bulunmayan kamyonlara takılmalıdır.

Takviye. Arka kısım. Uç bağlantı demiri ÖNEMLİ! Uç bağlantı demirleri, merkez monteli çeki kanca traversi bulunmayan kamyonlara takılmalıdır. Uç bağlantı demiri ÖNEMLİ! Uç bağlantı demirleri, merkez monteli çeki kanca traversi bulunmayan kamyonlara takılmalıdır. Üst yapı imalatçısının, Scania dışında bir üreticiden alınmış bir uç bağlantı demirini

Detaylı

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları. Değiştirilebilir yük taşıyıcıları ile ilgili genel bilgiler

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları. Değiştirilebilir yük taşıyıcıları ile ilgili genel bilgiler Değiştirilebilir yük taşıyıcıları ile ilgili genel bilgiler Değiştirilebilir yük taşıyıcıları ile ilgili genel bilgiler Değiştirilebilir yük taşıyıcı, esnekliği artıran ve araç için durma zamanını azaltan

Detaylı

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları Genel bilgiler Genel bilgiler Değiştirilebilir yük taşıyıcı, esnekliği arttıran ve araç için durma zamanını azaltan yük taşıyıcıyı hızlıca değiştirmek için kullanılır. Yük değiş tokuşunun en genel türü,

Detaylı

Çekme üniteleri. Genel bilgiler. Çekme üniteleri hakkında daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur.

Çekme üniteleri. Genel bilgiler. Çekme üniteleri hakkında daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur. Genel bilgiler Çekme birimleri, bir aracın römork çekebilmesi için donatılmış olması gereken parçanın hepsine birden verilen isimdir. Çekme biriminin amacı, aracın çekme gücünü treylera aktarmaktır. Çekme

Detaylı

Beton pompalama kamyonları

Beton pompalama kamyonları Genel bilgiler Genel bilgiler Beton pompalama kamyonları hidrolik olarak kontrol edilen bir kol ile genellikle araçtan belirli bir mesafede olan yerlere beton pompalamak için kullanılır. Üstyapı torsiyonel

Detaylı

Arka alt koruma. Genel

Arka alt koruma. Genel Genel Genel UN ECE R58 standardı ile uyum için kamyonlara arka alt korumanın takılması gerekmektedir. Alt koruma fabrikadan temin edilebilir ya da üstyapı imalatçısı tarafından takılabilir. Bu belgede,

Detaylı

Kanca sistemli kamyonlar

Kanca sistemli kamyonlar Genel bilgiler Genel bilgiler Kanca sistemli kamyonlar gevşek yük taşıyıcıları taşımak için kullanılır. Yüklerin taşınması yük taşıyıcıyı mesela kanca kolu veya kablosu kullanılarak kamyonun arka ucuna

Detaylı

Arka uzantıyı değiştirme. Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi. Fabrika uyarlaması. Yedek parçalar,

Arka uzantıyı değiştirme. Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi. Fabrika uyarlaması. Yedek parçalar, Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi Fabrika uyarlaması Arka çıkıntı, 10 mm'nin katları şeklinde artan uzunluklarda fabrikadan sipariş

Detaylı

Çöp toplama kamyonları

Çöp toplama kamyonları ile ilgili genel bilgiler ile ilgili genel bilgiler arka yükleyiciler, yan yükleyiciler veya ön yükleyiciler olarak montelenebilirler. Yan yükleyiciler ve ön yükleyiciler, sürücünün kabinden ayrılmadan

Detaylı

Çekme birimleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler PGRT

Çekme birimleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler PGRT hakkında genel bilgiler hakkında genel bilgiler, bir aracın römork çekebilmesi için donatılmış olması gereken bir veya birden fazla parçanın hepsine birden verilen isimdir. Çekme biriminin amacı, aracın

Detaylı

Dökme yük tankerleri. Tasarım. Toptan üst yapıları burulmaya karşı sert üstyapılı olarak değerlendirilir.

Dökme yük tankerleri. Tasarım. Toptan üst yapıları burulmaya karşı sert üstyapılı olarak değerlendirilir. Dökme yük tankerleri hakkında genel bilgiler Dökme yük tankerleri hakkında genel bilgiler Toptan üst yapıları burulmaya karşı sert üstyapılı olarak değerlendirilir. Tasarım Şasi salınım riskini azaltmak

Detaylı

Yönlendirme aksı takılması

Yönlendirme aksı takılması Bir ilave dingil takılmasına dair genel bilgiler Bir ilave dingil takılmasına dair genel bilgiler Ek ilave dingiller takılırken orijinal Scania yedek parçaları kullanın. Bunun avantajları şu şekildedir:

Detaylı

Topraklama ve güç kaynağı

Topraklama ve güç kaynağı Akü topraklama vidasının üstyapı işlevlerinin topraklanması için kullanılmaması gerekir. Şasi çerçevesi üzerindeki üstyapı işlevleri için tüm topraklamanın akünün eksi kutbu sol şasi elemanına bağlı olduğundan

Detaylı

PTO ED120 UYARI! Not: Mekanik hazırlığı olmayan bir araçtaki sürüş kiti olan PTO yu sonradan takmak pahalıdır ve fazla iş yükü gerektirir.

PTO ED120 UYARI! Not: Mekanik hazırlığı olmayan bir araçtaki sürüş kiti olan PTO yu sonradan takmak pahalıdır ve fazla iş yükü gerektirir. Genel bilgiler Genel bilgiler Aşağıdaki sipariş seçenekleri ED120 PTO için mevcuttur. Hidrolik pompa bağlamak için fabrikada takılı sürüş kiti (PTO ED120P) PTO hazırlığı Daha fazla bilgi Sipariş etme seçenekleri

Detaylı

Kuvvetler ve hareketler. Tanımlamalar. Bükülmeyle ilgili olarak esnek üstyapı

Kuvvetler ve hareketler. Tanımlamalar. Bükülmeyle ilgili olarak esnek üstyapı Kuvvetler ve hareketler ile ilgili genel bilgiler Kuvvetler ve hareketler ile ilgili genel bilgiler Şasi çerçevesi sürüş yöntemine ve yol yüzeyinin doğasına bağlı olarak farklı yönlerde güçlere maruz kalır.

Detaylı

Alt şasi tasarım. Genel bilgiler. Alt şasi aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir:

Alt şasi tasarım. Genel bilgiler. Alt şasi aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir: Alt şasi aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir: Yükü şasi çerçevesi üzerine düzgün bir şekilde dağıtmak için Tekerlekler ve çerçeve üzerinde dik duran diğer parçalar için boşluk sağlamak amacıyla Üstyapıyı

Detaylı

PTO ED160. Genel bilgiler Genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2017, Sweden 1 (8)

PTO ED160. Genel bilgiler Genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2017, Sweden 1 (8) Genel bilgiler Genel bilgiler Aşağıdaki sipariş seçenekleri ED160 PTO için mevcuttur. Hidrolik pompa bağlamak için fabrikada takılı sürüş kiti (PTO ED160P) PTO hazırlığı Daha fazla bilgi Sipariş etme seçenekleri

Detaylı

Alt şasi ve bağlantısının seçilmesi. Açıklama. Tavsiyeler

Alt şasi ve bağlantısının seçilmesi. Açıklama. Tavsiyeler Açıklama Açıklama Çalışma sırasında oluşabilecek her tip gerilmeyi karşılayabilmek için şasi çerçevesi, alt şasi ve takviye birlikte etkileşim gösterir. Alt şasi boyutlandırma ve tasarımı, ek ve takviyesi,

Detaylı

Egzoz sisteminin modifiye edilmesi

Egzoz sisteminin modifiye edilmesi Egzoz sisteminde yapılan tüm değişiklikler sertifikayı etkiler. Daha fazla bilgi için bir Scania bayisiyle temasa geçin. Tüm motor tipleri ve egzoz sistemleri için genel sınırlamalar ÖNEMLİ! Aracın egzoz

Detaylı

Çamurluk. Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi. Sprey-bastırma aygıtı

Çamurluk. Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi. Sprey-bastırma aygıtı Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi Bazı ülkelerin 109/2011 No AB direktifi Komisyon Tüzüğü (AB) gibi çamurlukları ve tozlukları düzenleyen yasal düzenlemeleri

Detaylı

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi PGRT

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi PGRT hakkında genel bilgi hakkında genel bilgi Sökülebilen üstyapılı kamyonlar torsiyonel olarak esnek kabul edilir. Sökülebilen üstyapılı kamyonlar farklı taşıma gereksinimleri için farklı yük taşıyıcıları

Detaylı

Beton mikserleri. Beton mikserleri ile ilgili genel bilgiler. Tasarım. Karıştırıcı ünitesi üstyapısı torsiyonel olarak esnek kabul edilir.

Beton mikserleri. Beton mikserleri ile ilgili genel bilgiler. Tasarım. Karıştırıcı ünitesi üstyapısı torsiyonel olarak esnek kabul edilir. Beton mikserleri ile ilgili genel bilgiler Beton mikserleri ile ilgili genel bilgiler Karıştırıcı ünitesi üstyapısı torsiyonel olarak esnek kabul edilir. Tasarım Beton mikserlerinin damper fonksiyonu yoktur

Detaylı

Beton pompalı kamyonlar. Beton pompalı kamyonlar hakkında genel bilgiler. Tasarım. Beton pompalı kamyonlar burulmaya karşı ekstra sağlam kabul edilir.

Beton pompalı kamyonlar. Beton pompalı kamyonlar hakkında genel bilgiler. Tasarım. Beton pompalı kamyonlar burulmaya karşı ekstra sağlam kabul edilir. Beton pompalı kamyonlar hakkında genel bilgiler Beton pompalı kamyonlar hakkında genel bilgiler Beton pompalı kamyonlar burulmaya karşı ekstra sağlam kabul edilir. Tasarım Üstyapıyı öyle güçlü ve sert

Detaylı

Topraklama ve güç kaynağı. Şasi çerçevesindeki topraklama ÖNEMLİ!

Topraklama ve güç kaynağı. Şasi çerçevesindeki topraklama ÖNEMLİ! Şasi çerçevesi üzerindeki tüm üstyapı topraklamasını sol şasi elemanında gerçekleştirin. Sağ şasi elemanını topraklanması, akünün eksi kutbu sol şasi elemanına bağlı olduğundan voltaj kaybına yol açacaktır.

Detaylı

Alt çerçeve ile etkileşim. Açıklama PGRT

Alt çerçeve ile etkileşim. Açıklama PGRT Açıklama Açıklama Etkileşimli bir alt çerçeve, dahili çerçevelerin iki farklı çerçeve yerine bir şasi çerçevesinin etkileşimine bağlı olduğu bir yapıdır. Etkileşimli bir alt çerçevenin, etkileşimsiz bir

Detaylı

Öne monte edilen donanım. Öne monteli ekipmanın takılması. Üstyapı ve opsiyonel donanım için daha fazla bilgi Sınırlamalar belgesinde mevcuttur.

Öne monte edilen donanım. Öne monteli ekipmanın takılması. Üstyapı ve opsiyonel donanım için daha fazla bilgi Sınırlamalar belgesinde mevcuttur. Öne monteli ekipmanın takılması Öne monteli ekipmanın takılması Bu belgede öne monteli ekipmanın takılması için bir çok çözüm yolu açıklar. Üstyapı ve opsiyonel donanım için daha fazla bilgi Sınırlamalar

Detaylı

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi Sökülebilen üstyapılı kamyonlar torsiyonel olarak esnek kabul edilir. Sökülebilen üstyapılı kamyonlar

Detaylı

Çekme üniteleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler. Çekme ünitelerine ilişkin daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur.

Çekme üniteleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler. Çekme ünitelerine ilişkin daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler Çekme birimleri, bir aracın römork çekebilmesi için donatılmış olması gereken parçanın hepsine birden verilen isimdir. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler Çekme

Detaylı

Devrilme stabilitesi. Genel bilgiler. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir:

Devrilme stabilitesi. Genel bilgiler. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Genel bilgiler Başlıca aşağıdakiler olmak üzere farklı devrilme stabilitesi türleri vardır: Sürüş sırasında devrilme stabilitesi Devrilme sırasında devrilme stabilitesi Vinç kullanırken devrilme stabilitesi

Detaylı

Arka lambalar. Uygulama Uygulama. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2016, Sweden 1 (7)

Arka lambalar. Uygulama Uygulama. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2016, Sweden 1 (7) Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir: Kompakt 7 gözlü lamba grubu LED lamba Arka lambalar daima fabrikada takılı şekilde teslim

Detaylı

Şasi çerçeveleri. Scania şasi çerçevesi sınıfı

Şasi çerçeveleri. Scania şasi çerçevesi sınıfı Scania şasi çerçevesi sınıfı Şasi çerçevesi 2 şasi yan kirişinden oluşur. Scania şasi çerçevesi sınıfı Şasiler hakkında daha fazla bilgi şasiye özel teknik özelliklerinde (ICS) ve şasiye özel çizimde (ICD)

Detaylı

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu. Genel bilgiler

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu. Genel bilgiler Genel bilgiler Bu belge, PTO nun 250 kw ye kadar sürekli bir güç çıkışıyla çalıştığı EK730 veya EK740 türü bir PTO ya sahip araçlardaki şanzıman yağının soğutulmasını açıklar. PTO EK750, şanzıman yağının

Detaylı

Arka lambalar. Uygulama. Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir:

Arka lambalar. Uygulama. Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir: Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir: Daha fazla bilgi için bir Scania bayisiyle temasa geçin. Kompakt 7 gözlü lamba grubu LED

Detaylı

Kabin dışındaki montaj. Genel. Delikler ve delik işaretleri. Delik açma

Kabin dışındaki montaj. Genel. Delikler ve delik işaretleri. Delik açma Genel Genel Bu belge, deliklerin, delik işaretlerinin ve kaynaklı somunların kabinin dışında nerede konumlandırılacağını açıklamaktadır. Amacı ekstra aksesuarların veya donanımın takılmasını kolaylaştırmaktır.

Detaylı

Kabinin dışındaki seçenekler

Kabinin dışındaki seçenekler Kabinin dışına takılmış değişik seçenekleri sipariş etmek mümkündür. Aşağıdaki bileşenler mevcuttur: Tavan rayı Portbagaj Tavan hava deflektörü Yan hava deflektörü Havalı korna Klima sistemi Not: Tavana

Detaylı

Üstyapı merkezi elektrik ünitesi üzerinde çalışma, P9. Üstyapı merkezi elektrik ünitesi hakkında genel bilgiler. Konum

Üstyapı merkezi elektrik ünitesi üzerinde çalışma, P9. Üstyapı merkezi elektrik ünitesi hakkında genel bilgiler. Konum Üstyapı merkezi elektrik ünitesi hakkında genel bilgiler Üstyapı merkezi elektrik ünitesi, üstyapı fonksiyonlarını aracın elektrik sistemine bağlamak amacıyla kullanılmalıdır. Üstyapı merkezi elektrik

Detaylı

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu Genel bilgiler Genel bilgiler Bu belge, PTO nun 250 kw ye kadar sürekli bir güç çıkışıyla çalıştığı EK30 veya EK40 türü bir PTO ya sahip araçlardaki şanzıman yağının soğutulmasını açıklar. PTO EK50, şanzıman

Detaylı

Öne monte edilen ekipman hazırlıkları. Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler

Öne monte edilen ekipman hazırlıkları. Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler Araç şasinin ön kenarında yer alan 2 çeki pimli standart olarak teslim edilir.

Detaylı

Merkezi elektrik ünitesi ile çalışma

Merkezi elektrik ünitesi ile çalışma Merkezi elektrik ünitesi hakkında genel bilgiler Merkezi elektrik ünitesi hakkında genel bilgiler Not: Üstyapıcılar birincil olarak üstyapı işlevlerini aracın elektrik sistemine bağlamak için üstyapı merkezi

Detaylı

Devrilme stabilitesi ve damperli devrilme stabilitesi

Devrilme stabilitesi ve damperli devrilme stabilitesi Genel Genel Devrilme stabilitesi ve damperli devrilme stabilitesinin farklı tüleri vardır. Özellikle şunlar yer alır: Sürüş sırasında devrilme stabilitesi Devrilme sırasında devrilme stabilitesi Bir vinç

Detaylı

Çekiciler ÖNEMLİ! Kapalı römorklu traktör örneği. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir:

Çekiciler ÖNEMLİ! Kapalı römorklu traktör örneği. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Genel bilgiler Genel bilgiler Traktörler yarı römorku çekmek için tasarlanmıştır. Yaygın yarı römork örnekleri: Kapalı römork Makine römork Damperli treyler Bu belgedeki talimatlar aşağıdaki etmenlerle

Detaylı

Beşinci tekerleğin takılması. Sabit beşinci tekerleğin takılması

Beşinci tekerleğin takılması. Sabit beşinci tekerleğin takılması Sabit beşinci tekerleğin takılması Sabit beşinci tekerleğin takılması Traktör fabrikadan gönderildiğinde, beşinci tekerlek 10.9 cıvatalarla montaj plakasına takılmıştır. Cıvatalar özel bir torka sıkılır.

Detaylı

Merkezi elektrik ünitesi. Merkezi elektrik ünitesi

Merkezi elektrik ünitesi. Merkezi elektrik ünitesi yolcu tarafında, gösterge panelindeki eşya gözünün altında bulunur. Aşağıdaki şekilde açın: 1. Gösterge panelindeki eşya gözünün kapağını açın. Kapak yolcu koltuğunun ön kısmında yer alır. 2. Lastik döşemeyi

Detaylı

Havalandırma Kanalı Ekipmanları

Havalandırma Kanalı Ekipmanları Havalandırma Kanalı Ekipmanları 5Kanal Destekleri PLU 1G-N Kanal Kelepçesi PLU 1G-N Kanal Kelepçesi - Contalı PLU 2G Kanal Kelepçesi Sayfa 5-3 Sayfa 5-4 Sayfa 5-5 PLU 2G Kanal Kelepçesi - Contalı PLU >

Detaylı

Veri Dağıtım Kablo Sistemi Montajı

Veri Dağıtım Kablo Sistemi Montajı Veri Dağıtım Kablo Sistemi Montajı Genel Bakış Veri Dağıtım Kablo Sistemi, veriler ve iletişim ekipmanı için yüksek yoğunlukta ve kabinden kabine giden bir bağlantı sistemi sağlamaktadır. Düzgün monte

Detaylı

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın.

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. Not: Büyük miktarda soğutma suyunun sızmaması için, motor soğutma sistemi ve otobüs ısıtma sistemi arasındaki muslukları kapatın.

Detaylı

Şasi tipi F700 F800 F950 F957 F958 Şasi genişliği ve tolerans (mm) ,5 R11 R11

Şasi tipi F700 F800 F950 F957 F958 Şasi genişliği ve tolerans (mm) ,5 R11 R11 Scania şasi çerçevesi sınıfı Scania şasi çerçevesi sınıfı Şasi çerçevesi sınıfı aşağıdaki şasi tiplerini içerir: Şasi tipi F700 F800 F950 F957 F958 Şasi genişliği ve tolerans (mm) 766 +1 768 +1 771 +1

Detaylı

Belirtilen taşıma kapasitelerine, ancak döner tekerin taban tablası tamamen bitişik olması halinde ulaşılır.

Belirtilen taşıma kapasitelerine, ancak döner tekerin taban tablası tamamen bitişik olması halinde ulaşılır. Tabla (Üst tabla) Bağlantı deliği Çelik geçme pim Dişli pim (Ürün No. eklentisi: -GS...) Teker, cıvatalar ve somunlar aracılığıyla düz bir yüzeye monte edilir. Vida delikleri arasındaki mesafeler standartlar

Detaylı

Yakıt soğutucusunun bağlanması ve soğutma havası girişinin geliştirilmesi

Yakıt soğutucusunun bağlanması ve soğutma havası girişinin geliştirilmesi Yakıt soğutucusu ihtiyacına dair genel bilgiler Yakıt soğutucusu ihtiyacına dair genel bilgiler Güç çıkışı nispeten yüksek olduğunda HPI ve PDE sistemli araçlar hareketsiz olarak kullanıldığında geri dönüş

Detaylı

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ!

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ! Genel Genel GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. Emniyet ÖNEMLİ! Sadece bir krikoyla desteklenen bir aracın altında asla çalışmayın. Destekler kullanın. Varsa, körükteki

Detaylı

Spot lambalar. Genel bilgiler. Etkinleştirme

Spot lambalar. Genel bilgiler. Etkinleştirme Genel bilgiler Bu belge spot lambalar için sipariş etme seçeneklerini belirtir ve tavandaki ya da tampondaki ilave spot lambaların bağlantısını da açıklar Aşağıdaki sipariş seçenekleri mevcuttur: A Genel

Detaylı

Şasi üzerinde çalışma için sınırlamalar. Genel bilgiler

Şasi üzerinde çalışma için sınırlamalar. Genel bilgiler Genel bilgiler Üstyapıyı planlayabilmek için, erken bir aşamada bir araç için neye izin verilip neye izin verilmediğini bilmek çok önemlidir. Genel bilgiler Bu döküman, opsiyonel donanımların ve üstyapının

Detaylı

Eklenti ünitelerinin montajı. Genel. BCI eklenti üniteleri

Eklenti ünitelerinin montajı. Genel. BCI eklenti üniteleri Genel 493 2 190 281 2 204 973 Genel BWE sistemi (ÜStyapı Elektrik Sistemi) BI (Üstyapı İletişim Arabirimi) kontrol ünitesinin ilk olarak sunduklarından daha fazla giriş ve çıkışa ihtiyaç duyulması durumunda

Detaylı

Ek lambalar, montaj kiti

Ek lambalar, montaj kiti Installation instructions, accessories Talimat No 8641051 Sürüm 1.0 Parça No. 9487111 Ek lambalar, montaj kiti IMG-235751 Volvo Car Corporation Ek lambalar, montaj kiti- 8641051 - V1.0 Sayfa 1 / 24 Donanım

Detaylı

R19 Highline için entegre ekipmanlı tavan rafı. İş tanımı

R19 Highline için entegre ekipmanlı tavan rafı. İş tanımı R9 Highline için entegre ekipmanlı tavan rafı tavan rafının komple nasıl çıkarılacağını ve takılacağını tarif eder. Bileşen parçalarını yenilenirken veya tamir ederken bu tarifi takip edin. Önce iç kısmın

Detaylı

Vinçler. Vinçler hakkında genel bilgi

Vinçler. Vinçler hakkında genel bilgi Vinçler hakkında genel bilgi Vinç konumunun bağlantı dizaynı üzerindeki etkisi büyüktür. Burada kabinlerin, arka montajlı vinçlerin ve merkezi montajlı vinçlerin arkasına yerleştirmek için bazı öneriler

Detaylı

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Teknik özellikler. Aletler. Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir.

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Teknik özellikler. Aletler. Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir. Genel Genel Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir. Teknik özellikler Belirtilen ağırlıklar içinde sıvı olmayan şanzımanı gösterir. Şanzımanın ağırlık merkezi sıvı filtre kapağının aşağı

Detaylı

Montaj Talimatnamesi. MONDIAL RX3i EVO. UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü

Montaj Talimatnamesi. MONDIAL RX3i EVO. UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü Montaj Talimatnamesi MONDIAL RX3i EVO UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü TSB No : MNT 16/06 Tarih: 22.12.26 İlgili Marka(lar) : MONDIAL İlgili Model(ler): RX3İ Evo Konu : RX3İ

Detaylı

Lumination LED Armatürler

Lumination LED Armatürler GE Lighting Solutions Montaj Kılavuzu Lumination LED Armatürler Askılı LED Bağlantı Elemanı (EP14 Serisi) Özellikler Uzun ömürlü (50.000 saat nominal ömür) 5 yıl garanti IP30 Kuru yere uygun BAŞLAMADAN

Detaylı

Şasi çerçevesine kaynak yapma. Kaynak bölgeleri ÖNEMLİ! Tüm kaynak işleminin eğitimli personel tarafından profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesi

Şasi çerçevesine kaynak yapma. Kaynak bölgeleri ÖNEMLİ! Tüm kaynak işleminin eğitimli personel tarafından profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesi Genel Genel Tüm kaynak işleminin eğitimli personel tarafından profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Kaynak işlemleri kaynak bölgesi etrafındaki yapıda çatlak oluşma ihtimalini artırdığından

Detaylı

Scania'nın sertifikalı bileşenleri ve sistemleri. Genel bilgiler

Scania'nın sertifikalı bileşenleri ve sistemleri. Genel bilgiler Genel bilgiler Araçlar ve dahili sistemler yol güvenliği, çevresel etki gibi yasal gereksinimleri karşılamak için belgelenmiştir. Genel bilgiler Bileşen, birkaç sertifika bölgesinden etkilenebilir. Egzoz

Detaylı

Installation instructions, accessories. Tablet tutucu. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 32

Installation instructions, accessories. Tablet tutucu. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 32 Installation instructions, accessories Talimat No 31414847 Sürüm 1.9 Parça No. 31470917, 31435856 Tablet tutucu Volvo Car Corporation Tablet tutucu- 31414847 - V1.9 Sayfa 1 / 32 Donanım A0000162 IMG-239664

Detaylı

Vidalı bağlantılar. Vidalı bağlantılar ile ilgili genel bilgiler. Sürtünme mafsalları ve kelepçe mafsallarının birleşimi

Vidalı bağlantılar. Vidalı bağlantılar ile ilgili genel bilgiler. Sürtünme mafsalları ve kelepçe mafsallarının birleşimi Vidalı bağlantılar ile ilgili genel bilgiler Vidalı bağlantılar ile ilgili genel bilgiler Vidalı bağlantılar sürtünme mafsalları, kelepçe mafsalları veya ikisinin birleşimi olarak yapılabilir. Bir sürtünme

Detaylı

Akü bakımı UYARI! Akü bakımı hakkında genel bilgi Akü bakımı hakkında genel bilgi. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım

Akü bakımı UYARI! Akü bakımı hakkında genel bilgi Akü bakımı hakkında genel bilgi. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Akü bakımı hakkında genel bilgi Akü bakımı hakkında genel bilgi UYARI! Aküler aşındırıcı asit içerir. Bu nedenle akü üzerinde çalışırken son derece dikkatli olunmalı ve uygun koruyucu donanım kullanılmalıdır.

Detaylı

KTS Kablo Taşıma Sistemleri Kafes Kablo Kanalı Sistemi Kafes Kablo Kanalı GR-Magic 35 Tip Genişlik Tel Çapı Kafes Kablo Kanalı GR-Magic 55 Uzunluk Ağırlık Seri No Fiyat mm mm mm Kg/100m G / Mt. GRM 35/100

Detaylı

Synchro Plus Kılavuz tutucular

Synchro Plus Kılavuz tutucular Synchro Plus Kılavuz tutucular Birincil uygulama Döner özellikli vida dişi açma uygulamaları için ilk tercih. Yeni Synchro Plus ile eşsiz vida dişi kalitesi elde etmek için eşzamanlı vida dişi açma uygulamasını

Detaylı

Arka uç uyarlamaları. Arka çıkıntı uyarlamalı uzunluğu BEP-L020

Arka uç uyarlamaları. Arka çıkıntı uyarlamalı uzunluğu BEP-L020 Arka çıkıntı uyarlamalı uzunluğu Arka çıkıntı uyarlamalı uzunluğu Arka uzantı, 750 mm ve 5.200 mm sınır değerler arasındaki 10 mm'nin katları şeklinde artan ölçülerde fabrikadan sipariş edilebilir (resme

Detaylı

Damperli kamyonlar. Tasarım PGRT

Damperli kamyonlar. Tasarım PGRT hakkında genel bilgiler hakkında genel bilgiler ın kıvrımlı bir esnek üst yapı olduğu düşünülmektedir. ın asıl kullanım amacı gevşek materyallerin taşınmasına yöneliktir. Damperli gövde, eklemeli olup

Detaylı

Aks ağırlığı hesaplamaları. Aks ağırlık hesaplamaları hakkında genel bilgiler

Aks ağırlığı hesaplamaları. Aks ağırlık hesaplamaları hakkında genel bilgiler Aks ağırlık hesaplamaları hakkında genel bilgiler Kamyonları kullanan tüm taşıma tipleri, fabrikadan tedarik edilen şasinin belli bir üstyapı tarafından desteklenmesini gerektirir. Aks ağırlık hesaplamaları

Detaylı

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üstyapı konsolu, kaporta işlevleri için kullanılan konnektörler için braket görevi gören bir panel bölmesidir. Konnektörler iki kablo tesisatına

Detaylı

Kullanım ve sorumluluk. Uygulama. Hedef grup. Kriterler. Belgelenen kontroller için gereklilikler. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir:

Kullanım ve sorumluluk. Uygulama. Hedef grup. Kriterler. Belgelenen kontroller için gereklilikler. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Hedef grup Scania üstyapı bilgileri öncelikle üstyapı üreticilerini hedeflemekte ve Scania kamyon şasisi ve komple kamyonlar üzerindeki tüm üstyapı imalatı ve dönüştürmeler için geçerlidir. Kriterler Scania

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Doç.Dr.İrfan AY-Arş.Gör.T.Kerem DEMİRCİOĞLU CIVATA-SOMUN ve RONDELALAR

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Doç.Dr.İrfan AY-Arş.Gör.T.Kerem DEMİRCİOĞLU CIVATA-SOMUN ve RONDELALAR CIVATA-SOMUN ve RONDELALAR CIVATALAR Cıvatalar: Özel baş biçimine sahip silindirik gövde üzerine belli boylarda diş açılmış bağlantı elemanlarına cıvata denir. Cıvataların diş açılmış kısımları üçgen vida

Detaylı

Yasal gereklilikler. Daha fazla bilgi için, Taşıma monteli bileşenler belgesine bakınız.

Yasal gereklilikler. Daha fazla bilgi için, Taşıma monteli bileşenler belgesine bakınız. Yasalar ve düzenlemeler ile ilgili genel bilgiler Yasalar ve düzenlemeler ile ilgili genel bilgiler Tüm ülkelerin kara yollarında sürülen araçlar için yasal gereklilikleri vardır. AB kapsamında bunlar

Detaylı

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet Kayar Mesnetler 6Kayar Mesnet DestekleriKılavuzlu bir Desteğin bir Simotec Kiriş Kesiti 100 veya 120 den ya da 100 ila 120 mm arasında bir flanş genişliğine sahip başka bir çelik kirişten askıya alınması

Detaylı

Kablo ve uçları üzerinde çalışma. Genel. Mevcut kablo tesisatları hakkında bilgiler aşağıdaki belgelerde bulunur:

Kablo ve uçları üzerinde çalışma. Genel. Mevcut kablo tesisatları hakkında bilgiler aşağıdaki belgelerde bulunur: Genel Üstyapı imalatını kolaylaştırmak için tüm şasiler adaptasyonlarla hazırlanır. ve kablo tesisatları fabrikadan hazırlık olarak sipariş edilebilir. Bu belge aşağıdaki bilgileri açıklar: Gösterge grubundaki

Detaylı

Şebeke geriliminde çalışan halojen lambalar için duylar. Işığa Bağlantınız

Şebeke geriliminde çalışan halojen lambalar için duylar. Işığa Bağlantınız Şebeke geriliminde çalışan halojen lambalar için duylar Işığa Bağlantınız İçindekiler G9 25.830 [08] 10 25.834 [08] 8 25.834 G9 duyları için aksesuarlar 25.904 [08] 11-13 25.934 [08] 8, 9 25.830 duyları

Detaylı

Aks mesafesinin değiştirilmesi. Aks mesafesinin değiştirilmesiyle ilgili genel. Yöntemler ÖNEMLİ!

Aks mesafesinin değiştirilmesi. Aks mesafesinin değiştirilmesiyle ilgili genel. Yöntemler ÖNEMLİ! Aks mesafesinin değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi Aks mesafesinin değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi ÖNEMLİ! Araç şasisinin dingil mesafesinin değiştirilmesi şasinin özelliklerini etkilemektedir.

Detaylı

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üstyapı konsolu, kaporta işlevleri için kullanılan konnektörler için braket görevi gören bir panel bölmesidir. Pimlerin, sinyallerin ve

Detaylı

Gömme kapılar ve alüminyum profiller için menteşeler (Bölüm 4B)

Gömme kapılar ve alüminyum profiller için menteşeler (Bölüm 4B) 2 Mekanizmalar Çıkıntılı kapılar için menteşeler (Bölüm 4A) 4A-120 4A-121 4A-130 4A-135 4A-136 4A-137 4A-138 4a-140 4A-150 4A-160 4A-170 4A-190 4A-210 4A-215 4A-220 120 135 /180 120 120 /135 125 115 180

Detaylı

Merkezi elektrik üniteleri. Genel. Araçta dört merkezi elektrik ünitesi vardır:

Merkezi elektrik üniteleri. Genel. Araçta dört merkezi elektrik ünitesi vardır: Genel Araçta dört merkezi elektrik ünitesi vardır: Genel Açıklama Tanımlama Konum Merkezi elektrik ünitesi P2 Kabinde, yolcu koltuğunun Üstyapı merkezi elektrik P9 önünde, koruyucu mahfazanın ünitesi arkasındaki

Detaylı

Puritan Bennett. 800 Serisi Ventilatör Kompresör Montaj Arabası 800 Serisi Ventilatör Direk Arabası. Setin içeriğini kontrol edin. Kurulum Talimatları

Puritan Bennett. 800 Serisi Ventilatör Kompresör Montaj Arabası 800 Serisi Ventilatör Direk Arabası. Setin içeriğini kontrol edin. Kurulum Talimatları Kurulum Talimatları Puritan Bennett TM 800 Serisi Ventilatör Kompresör Montaj Arabası 800 Serisi Ventilatör Direk Arabası Setin içeriğini kontrol edin Tablo 1 de belirtilen tüm parçaların ve Şekil 1 de

Detaylı

Menteşeler Programa genel bakış

Menteşeler Programa genel bakış 24 www.hettich.com Menteşeler Programa genel bakış Tas menteşeler Genel ürün çeşitleri / Teknik karşılaştırma 26-27 Özel menteşeler Genel görünüm 210-211 Technik für Möbel 25 Tas menteşeler Genel ürün

Detaylı

Müşteriye teslimattan önce kalite ve güvenlik kontrolü 2: Kontrol listesi

Müşteriye teslimattan önce kalite ve güvenlik kontrolü 2: Kontrol listesi Açıklama Açıklama Bu belgenin amacı üstyapı montajının araç ömrü süresince yüksek kalite ve minimum bedensel yaralanma ile maddi hasar sağlayacak şekilde gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini kontrol

Detaylı

Montaj Talimatnamesi. KYMCO Xciting i-300i i. UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü

Montaj Talimatnamesi. KYMCO Xciting i-300i i. UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü Montaj Talimatnamesi KYMCO Xciting 250-250i-300i-500-500i UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü 18.12.25 TSB No : MNT 16/07 Tarih: 26.12.26 İlgili Marka(lar) : Kymco İlgili Model(ler):

Detaylı

5.BÖLÜM ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT

5.BÖLÜM ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT 5.BÖLÜM ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT Çizgi izleyen robot bu kitapta yer alan yapımı en kolay robottur. Robotlar hakkında temel bilgileri edinebilmek için çizgi izleyen robot uygulamasını yapmak yeterli olacaktır.

Detaylı

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Arline Pergola kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin

Detaylı

Yüksek taşıma kapasitesine ve iyi bir havalandırmaya sahip kablo merdiveni sistemleri, özellikle de enerji hatlarında ve tek iletkenli kablolarda OBO

Yüksek taşıma kapasitesine ve iyi bir havalandırmaya sahip kablo merdiveni sistemleri, özellikle de enerji hatlarında ve tek iletkenli kablolarda OBO Yüksek taşıma kapasitesine ve iyi bir havalandırmaya sahip kablo merdiveni sistemleri, özellikle de enerji hatlarında ve tek iletkenli kablolarda OO U tipi kelepçeler kullanılarak basamak üzerine entegre

Detaylı

Tartma aletleri. Tartma hücrelerinin kurulumu

Tartma aletleri. Tartma hücrelerinin kurulumu Tartma aletleri ile ilgili genel bilgiler Tartma aletleri ile ilgili genel bilgiler Aracın yükünü tartma diğer şeyler, kullanım arasında üstyapı ve süspansiyon tipine bağlı olarak farklı şekillerde gerçekleştirilebilir.

Detaylı

YENİ ÜRÜNLER KALIP YAPIMI II / E 1307 Merkezleme ünitesi, düz. Şimdi web sitemizden sipariş verin!

YENİ ÜRÜNLER KALIP YAPIMI II / E 1307 Merkezleme ünitesi, düz. Şimdi web sitemizden sipariş verin! YENİ ÜRÜNLER KALIP YAPIMI II / 2017 Şimdi web sitemizden sipariş verin! www.meusburger.com E 1307 Merkezleme ünitesi, düz KILITLER Maçaların hassas merkezlenmesi için Direkt olarak çekirdekten merkezlenmiş

Detaylı

PTO seçimi. Sipariş hakkında genel bilgiler Sipariş hakkında genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım

PTO seçimi. Sipariş hakkında genel bilgiler Sipariş hakkında genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Sipariş hakkında genel bilgiler Sipariş hakkında genel bilgiler Not: PTO'ları ve PTO'lar için elektrikli tertibatı doğrudan fabrikadan sipariş edin. Parça ekleme oldukça maliyetli olacaktır. Parça ekleme,

Detaylı

Şasinin alçaltılması. Genel

Şasinin alçaltılması. Genel Genel Genel Örneğin bir vinç kullanırken veya devirme işlemi yaparken, aracın daha stabil olabilmesi için, hava körükleri hava süspansiyonlu durdurma lastiğine boşaltılıdır. Körükleri Boşalt işlevini etkinleştirme

Detaylı

Üstyapı fonksiyonlarına dair kablo tesisatı. Kabinden şasiye kablo tesisatı

Üstyapı fonksiyonlarına dair kablo tesisatı. Kabinden şasiye kablo tesisatı Kabinden şasiye kablo tesisatı Üstyapı konsolundan gelen sinyaller şasi çerçevesindeki üstyapı fonksiyonlarına kablo tesisatıyla gönderilir. Kablo tesisatı üstyapı konsolundaki C494 konnektöründen şasideki

Detaylı

Tavan rafı üzerinde çalışma

Tavan rafı üzerinde çalışma Genel bilgiler Genel bilgiler Bu belge kabin içerisindeki iç panellerin sökülmesini ve takılmasını açıklamaktadır. Amacı ön tavan rafı üzerinde çalışmayı kolaylaştırmaktır. Çoğu panele sökülmelerini kolaylaştıran

Detaylı

Ek kılavuz. Çubuk ve halat bileşenleri. VEGAFLEX 80 serisi için. Document ID: 44968

Ek kılavuz. Çubuk ve halat bileşenleri. VEGAFLEX 80 serisi için. Document ID: 44968 Ek kılavuz Çubuk ve halat bileşenleri VEGAFEX 80 serisi için Document ID: 44968 İçindekiler İçindekiler 1 Ürün tanımı 1.1 Uzatma parçaları... 3 2 Montaj 2.1 Genel açıklamalar... 6 2.2 Uzatma çubuğu - ø

Detaylı

HP N-class Sunucular Ýçin Montaj Kiti AR8014A

HP N-class Sunucular Ýçin Montaj Kiti AR8014A HP N-class Sunucular Ýçin Montaj Kiti AR8014A Bu kit bir HP N-class veya rp7400 sunucusunun NetShelter SX veya VX muhafazaya montajı için kullanılır. HP uyum dirseği (2) SX uzatıcı dirsekler (4) M6 12

Detaylı

Sabit Noktalı Paketler

Sabit Noktalı Paketler 7Sabit Noktalı Paketler Sabit Noktalı Kelepçe FS FKS Sabit Noktalı İzolasyon Kelepçesi DP 30/45 Sızdırmaz macun Sayfa 7-2 Sayfa 7-4 Sayfa 7-5 P A/B Montaj Kiti P SDE 2 Montaj Kiti Sayfa 7-6 Sayfa 7-7 Siconnect

Detaylı

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER I. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 II. E22 KULLANILDIĞINDA...1 1. Montaj prosedürü... 1 2. Ayarlama prosedürü... 5 III. E23 KULLANILDIĞINDA...6 1. Montaj prosedürü...

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı