OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş."

Transkript

1 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur. 2. sınıf 3 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 5 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğu şiirin ana duygusunu belirler. 2. sınıf 6 Türkçe Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2. sınıf 7 Türkçe Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin veya işin aşamalarını anlatan yönergeleri uygular. 2. sınıf 8 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında hikâye unsurları nı belirler. 2. sınıf 9 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 2. sınıf 10 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder. 2. sınıf 11 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Matematiksel ifadeleri doğru yazar. 2. sınıf 12 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 2. sınıf 13 Türkçe Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 2. sınıf 14 Türkçe Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma Seslerden heceler,hecelerden kelimeler; kelimelerden cümleler oluşturur. 2. sınıf 15 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular.

2 2. sınıf 1 Matematik(NETBİL) Geometrik Cisimler ve Sekiller 1. Küp ve prizma modellerinde yüzleri, köseleri ve ayrıtları gösterir. 2. sınıf 2 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılar 1. Deste ve düzineyi örneklerle açıklar. 2. sınıf 3 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılar den küçük doğal sayıların basamaklarını adlandırır, basamaklardaki rakamların basamak değerlerini belirtir. 2. sınıf 4 Matematik(NETBİL) Geometrik Cisimler ve Sekiller 5. Karenin, dikdörtgenin, üçgenin köse ve kenarlarını gösterir. 2. sınıf 5 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılar içinde ikiser ve beser, 40 içinde dörder, 30 içinde üçer ileriye ve geriye doğru sayar. 2. sınıf 6 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılar 5. Sayı örüntüleri olusturur. 2. sınıf 7 Matematik(NETBİL) Örüntü ve Süslemeler 2. Bir örüntüdeki iliskiyi kullanarak farklı malzemelerle aynı iliskiye sahip yeni örüntüler olusturur. 2. sınıf 8 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 1. Toplamları 100 e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama islemini yapar. 2. sınıf 9 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 2. Eldeli toplama islemini yapar, toplamada eldenin ne anlama geldiğini modellerle açıklar. 2. sınıf 10 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 2. Onluk bozmayı gerektiren iki doğal sayının farkını bulur, onluk bozmanın ne anlama geldiğini modellerle açıklar. 2. sınıf 11 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 3. İki doğal sayının toplandığı islemde verilmeyen toplananı belirler. 2. sınıf 12 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 5. Doğal sayılarla yapılan bir çıkarma isleminde verilmeyen eksileni veya çıkanı belirler. 2. sınıf 13 Matematik(NETBİL) Uzunlukları Ölçme 1. Standart olmayan farklı uzunluk ölçme birimlerini birlikte kullanarak bir uzunluğu ölçer. 2. sınıf 14 Matematik(NETBİL) Uzunlukları Ölçme 3. Uzunlukları metre ve santimetre birimleriyle ölçer. 2. sınıf 15 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılar den küçük iki doğal sayıyı karsılastırarak aralarındaki iliskiyi belirtir.

3 2. sınıf 1 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Neden dengeli ve düzenli beslenmesi gerektiğini araştırır ve anlatır. 2. sınıf 2 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okul ve sınıf eşyalarını neden özenli kullanması gerektiğini açıklar. 2. sınıf 3 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Ulaşım araçlarını gözlemler ve sınıflandırır. 2. sınıf 4 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okula geliş ve gidişlerinde insanların trafikteki davranışları gözlemleyerek kendisinin ve başkalarının trafikte doğru ve yanlış davranışları ayırt eder. 2. sınıf 5 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okula geliş ve gidişlerinde karşılaştığı insanlarla etkileşimde bulunurken nasıl davranması gerektiğini açıklar. 2. sınıf 6 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Vücudunun bölümlerini tanıyarak kendisinin ve arkadaşlarının vücudunun değerli olduğunu kabul eder. 2. sınıf 7 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Sağlığını koruma sorumluluğunu üstlenir ve okulda sağlığını korumak için yapması gerekenleri açıklar. 2. sınıf 8 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Özensiz iletişimin yaratacağı sorunları belirleyerek, öğretmeni ve arkadaşlarıyla iletişim kurarken nezaket ifadeleri kullanır. 2. sınıf 9 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Çevresindeki insanların mesleklerinin farklı özellikler gerektirdiğini açıklar. 2. sınıf 10 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okuldaki kaynakları bilinçli tüketmenin önemini açıklar. 2. sınıf 11 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Atatürk'ün öğrenim hayatı hakkında araştırma yapar ve bulgularını sunar. 2. sınıf 12 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Millî bayramları kutlamak amacıyla hazırlık yapar ve kutlama için fikirler üretir. 2. sınıf 13 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Dinî bayramların, milletimizin paylaşım ve dayanışma içine girdiği özel günler olduğunu fark eder ve bayram kutlamalarına katılır. 2. sınıf 14 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Kaynak kitaplardan nasıl yararlanacağını açıklar ve bunlardan yararlanır. 2. sınıf 15 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM "Okul Heyecanım" temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır.

4 2. sınıf 1 İngilizce Friends Greeting and meeting people 2. sınıf 2 İngilizce In the Classroom Telling someone what to do 2. sınıf 3 İngilizce Numbers Naming common objects 2. sınıf 4 İngilizce Colors Describing characters/people 2. sınıf 5 İngilizce Colors Expressing likes and dislikes

5 3. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3. sınıf 2 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 3. sınıf 3 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 3. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 3. sınıf 5 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğu şiirin ana duygusunu belirler. 3. sınıf 6 Türkçe Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 3. sınıf 7 Türkçe Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin veya işin aşamalarını anlatan yönergeleri uygular. 3. sınıf 8 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında hikâye unsurları nı belirler. 3. sınıf 9 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 3. sınıf 10 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder. 3. sınıf 11 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir. 3. sınıf 12 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 3. sınıf 13 Türkçe Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 3. sınıf 14 Türkçe Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma Seslerden heceler,hecelerden kelimeler; kelimelerden cümleler oluşturur. 3. sınıf 15 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular.

6 3. sınıf 1 Matematik(EVRENSEL) Açı 2. Açıyı modelleri ile çizer. 3. sınıf 2 Matematik(EVRENSEL) Üçgen, Kare, Dikdörtgen ve Çember 2. Cetvel ve gönye kullanarak kare, dikdörtgen ve üçgeni çizer. 3. sınıf 3 Matematik(EVRENSEL) Örüntü ve Süslemeler 1. Üçgensel, karesel, dikdörtgensel bölgeleri kullanarak ve bosluk kalmayacak sekilde döseyerek süsleme yapar. 3. sınıf 4 Matematik(EVRENSEL) Simetri 1. Düzlemsel sekillerde, doğruya göre simetriyi belirler ve simetrik sekiller olusturur. 3. sınıf 5 Matematik(EVRENSEL) Üçgen, Kare, Dikdörtgen ve Çember 4. Üçgen, kare, dikdörtgen ve çemberi köse ve açı sayısına göre sınıflandırır. 3. sınıf 6 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar 1. Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 3. sınıf 7 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar 2. Üç basamaklı doğal sayıların basamak adlarını, basamaklarındaki rakamların basamak değerlerini belirtir. 3. sınıf 8 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar den küçük iki doğal sayıyı karsılastırır ve aralarındaki iliskiyi sembol kullanarak belirtir. 3. sınıf 9 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar den küçük en çok bes doğal sayıyı, büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru sembol kullanarak sıralar. 3. sınıf 10 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar içinde altısar, yediser, sekizer ve dokuzar ileriye doğru sayar. 3. sınıf 11 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar 7. Bir örüntüdeki iliskiyi belirler ve örüntüyü genisletir. 3. sınıf 12 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar 8. Tek ve çift doğal sayıları belirtir. 3. sınıf 13 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar ye kadar olan Romen rakamlarını okur ve yazar. 3. sınıf 14 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 1. Toplamları en çok üç basamaklı olan doğal sayılarla eldesiz ve eldeli toplama islemini yapar. 3. sınıf 15 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar 3. En çok üç basamaklı doğal sayıları en yakın onluğa yuvarlar.

7 3. sınıf 1 Fen Bilgisi Beş Duyumuz Duyu organlarını tanır. 3. sınıf 2 Fen Bilgisi Beş Duyumuz Duyu organlarının temel görevlerini açıklar. 3. sınıf 3 Fen Bilgisi Beş Duyumuz Duyu organlarının sağlığını korumak için yapılması gerekenleri kavrar. 3. sınıf 4 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım Hareket eden varlıkları gözlemler ve hareket özelliklerini ifade eder. 3. sınıf 5 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım İtme ve çekmenin birer kuvvet olduğunu deneyerek keşfeder. 3. sınıf 6 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım İtme ve çekme kuvvetlerinin hareket eden ve duran cisimler üzerindeki etkilerini gözlemleyerek kuvvet kavramını açıklar. 3. sınıf 7 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım Günlük yaşamda hareketli cisimlerin sebep olabileceği tehlikeleri tartışır. 3. sınıf 8 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Beş duyu organını kullanarak maddeyi niteleyen temel özellikleri açıklar. 3. sınıf 9 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Bazı maddelere dokunma, onları tatma ve koklamanın canlı vücuduna zarar verebileceğini fark eder. 3. sınıf 10 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Bireysel olarak ya da gruplar hâlinde maddelerle çalışırken gerekli güvenlik tedbirlerini almada sorumluluk üstlenir. 3. sınıf 11 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Çevresindeki maddeleri, hâllerine göre sınıflandırır. 3. sınıf 12 Fen Bilgisi Çevremizdeki Işık ve Sesler Gözlemleri sonucunda görme olayının gerçekleşebilmesi için ışığın gerekli olduğu sonucunu çıkarır. 3. sınıf 13 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Bazı maddelere dokunma, onları tatma ve koklamanın canlı vücuduna zarar verebileceğini fark eder. 3. sınıf 14 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Bireysel olarak ya da gruplar hâlinde maddelerle çalışırken gerekli güvenlik tedbirlerini almada sorumluluk üstlenir. 3. sınıf 15 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Çevresindeki maddeleri, hâllerine göre sınıflandırır.

8 3. sınıf 1 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okulda, bir kaza ya da acil durum meydana geldiğinde neler yapılması gerektiğini ifade eder. 3. sınıf 2 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Özel günlerin toplumsal paylaşımlar için uygun zamanlar olduğunu kabul eder ve kutlamalar için alternatifler üretir. 3. sınıf 3 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Millî bayramları kutlama nedenlerini açıklar ve bayramları daha etkili kutlamak amacıyla ürettiği fikirleri uygular. 3. sınıf 4 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Atatürk ün öğrenim hayatı hakkında araştırma yaparak edindiği bilgileri yazılı, sözlü veya görsel yollarla ifade eder. 3. sınıf 5 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Tüketici olarak sahip olduğu hakları bilir ve bilinçli tüketici davranışları sergiler. 3. sınıf 6 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Nasıl daha iyi öğrendiğini açıklayarak kendisine uygun öğrenme tekniklerini seçer ve kullanır. 3. sınıf 7 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Yönergeleri takip ederek okuldaki bilgi ve iletişim teknolojilerinden yararlanır. 3. sınıf 8 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okula geliş ve gidişlerinde kendisinin ve başkalarının güvenliği için trafik işaret ve levhalarına, trafik kurallarına uyar. 3. sınıf 9 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okula geliş ve gidişlerinde başkalarının kabul edilemez önerileriyle karşılaştığında etkili reddetme davranışı sergiler. 3. sınıf 10 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okula geliş ve gidişlerinde karşılaştığı kişilerle aralarında çıkabilecek sorunlar için hangi çözüm yollarına başvurabileceğini açıklar. 3. sınıf 11 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Dürüst davranışlarda bulunarak arkadaşlarının güvenini kazanır. 3. sınıf 12 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okul Heyecanım temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır. 3. sınıf 13 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Barınmanın insanın temel htiyaçlarından biri olduğunu kavrar ve bu ihtiyacın karşılanmasının önemini belirtir. 3. sınıf 14 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Adres bilgilerine sahip olmanın önemini belirtir. 3. sınıf 15 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Evini yön ile ilgili temel kavramları kullanarak bildiği yere göre tarif eder.

9 3. sınıf 1 İngilizce Wheel of Fortune Telling someone what to do 3. sınıf 2 İngilizce My family Talking about possessions 3. sınıf 3 İngilizce People I love Expressing ability and inability 3. sınıf 4 İngilizce Feelings Describing what people are doing now 3. sınıf 5 İngilizce Feelings Expressing feelings

10 4. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 4. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 4. sınıf 3 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 4. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 4. sınıf 5 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında gerçek olanla hayal ürünü olanı ayırt eder. 4. sınıf 6 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunun ana fikrini belirler. 4. sınıf 7 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında hikâye unsurları nı belirler. 4. sınıf 8 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarındaki dil, ifade ve bilgi yanlışlarını belirler. 4. sınıf 9 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 4. sınıf 10 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir, 4. sınıf 11 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. 4. sınıf 12 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 4. sınıf 13 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 4. sınıf 14 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında imlâ kurallarını uygular. 4. sınıf 15 Türkçe Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır.

11 4. sınıf 1 Matematik(DİKEY) Örüntü ve Süslemeler 1. Uygun karesel, dikdörtgensel ve üçgensel bölgeleri kullanarak ve bosluk kalmayacak sekilde döseyerek süsleme yapar. 4. sınıf 2 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılar 5. Bir örüntüyü sayılarla iliskilendirir ve eksik olan bölümü tamamlar. 4. sınıf 3 Matematik(DİKEY) Üçgen, Kare ve Dikdörtgen 7. Üçgenin iç açılarının ölçülerinin toplamını belirler. 4. sınıf 4 Matematik(DİKEY) Sütun Grafiği 2. Sütun grafiğini yorumlar. 4. sınıf 5 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılar 1. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 4. sınıf 6 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılar 2. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıların bölüklerini ve basamaklarını, basamaklarındaki rakamların basamak değerlerini belirtir. 4. sınıf 7 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılar 3. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıları çözümler. 4. sınıf 8 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılar 6. En çok altı basamaklı doğal sayıları sıralar. 4. sınıf 9 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 1. En çok dört basamaklı doğal sayılarla toplama islemini yapar. 4. sınıf 10 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 4. Doğal sayılarla toplama islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 11 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 1. En çok dört basamaklı doğal sayılarla çıkarma islemini yapar. 4. sınıf 12 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 4. Doğal sayılarla çıkarma islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 13 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 1.Çarpımı en çok beş basamaklı doğal sayı olacak şekilde iki doğal sayıyla çarpma işlemini yapar 4. sınıf 14 Matematik(DİKEY) Açı ve Açı Ölçüsü 4. Açıları standart açı ölçme araçlarıyla ölçerek açıları; dar, dik, genis ve doğru açı olarak belirler. 4. sınıf 15 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 1.Çarpımı en çok beş basamaklı doğal sayı olacak şekilde iki doğal sayıyla çarpma işlemini yapar

12 4. sınıf 1 Fen ve Teknoloji Destek ve Hareket Sistemi İskelet ve kas sağlığını etkileyebilecek durumları örneklerle açıklar. 4. sınıf 2 Fen ve Teknoloji Soluk Alıp Verme Soluk alıp vermede görevli yapı ve organları tanır ve şema üzerinde gösterir. 4. sınıf 3 Fen ve Teknoloji Soluk Alıp Verme Soluk alıp verme sırasında havanın izlediği yolu model üzerinde gösterir. 4. sınıf 4 Fen ve Teknoloji Kanın Vücutta Dolaşımı Kanın vücutta dolaşımını sağlayan yapı ve organları tanır ve model üzerinde gösterir. 4. sınıf 5 Fen ve Teknoloji Egzersiz Yapalım Egzersiz, soluk alıp verme ve nabız arasında ilişki kurar. 4. sınıf 6 Fen ve Teknoloji Egzersiz Yapalım Egzersiz sonucunda nabızla ilgili elde ettiği verileri kaydeder ve yorumlar. 4. sınıf 7 Fen ve Teknoloji Egzersiz Yapalım Egzersiz yapmanın vücut sağlığı açısından önemini fark eder. 4. sınıf 8 Fen ve Teknoloji Kuvvetin Cisimler Üzerindeki Etkileri Kuvvetin, cisimlerin hareket ve şekillerini değiştirmesine yönelik deneyler yapar ve sonucu tartışır. 4. sınıf 9 Fen ve Teknoloji Mıknatısların Çekim Kuvveti Mıknatısın ne olduğunu ve kutuplarını bilir. 4. sınıf 10 Fen ve Teknoloji Mıknatısların Çekim Kuvveti Mıknatısın etki ettiği maddeleri deney yaparak keşfeder. 4. sınıf 11 Fen ve Teknoloji Mıknatısların Çekim Kuvveti Mıknatısların günlük yaşamdaki kullanım alanlarına örnekler verir. 4. sınıf 12 Fen ve Teknoloji Maddeyi Niteleyen Özellikler Beş duyu organını kullanarak maddeyi niteleyen temel özellikleri açıklar. 4. sınıf 13 Fen ve Teknoloji Maddenin Hâlleri Maddenin hâllerini bilir ve aynı maddenin farklı hâllerine örnekler verir. 4. sınıf 14 Fen ve Teknoloji Maddenin Hâlleri Maddelerin hâllerine ait temel özellikleri karşılaştırır. 4. sınıf 15 Fen ve Teknoloji Maddenin Ölçülebilir Özellikleri Farklı maddelerin kütle ve hacimlerini ölçerek karşılaştırır.

13 4. sınıf 1 Sosyal Bilgiler KENDİMİ TANIYORUM 5. Yaşamına ilişkin belli başlı olayları kronolojik sıraya koyar. 4. sınıf 2 Sosyal Bilgiler KENDİMİ TANIYORUM 6. Sahip olduğu resmî kimlik belgelerindeki bilgileri analiz ederek kişisel kimliğine ilişkin çıkarımlarda bulunur 4. sınıf 3 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 1. Sözlü tarih yöntemi kullanarak ve nesnelere dayanarak aile tarihi oluşturur. 4. sınıf 4 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 2. Ailesi ve çevresindeki millî kültürü yansıtan ögeleri fark eder. 4. sınıf 5 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 3. Tarihte Türklerin yaygın olarak oynadığı oyunlardan günümüzde de devam edenlere örnek verir. 4. sınıf 6 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 4. Kültür ögelerinin geçmişten bugüne değişerek taşındığına ilişkin yakın çevresinden kanıtlar gösterir. 4. sınıf 7 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 5. Yaşanmış olaylardan ve görsel materyallerden yola çıkarak, Millî Mücadele sürecinde yakın çevresini ve Türkiye yi betimler. 4. sınıf 8 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 6. Millî Mücadele nin kazanılmasında ve Cumhuriyetin ilânında Atatürk ün rolünü fark eder. 4. sınıf 9 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 1. Çeşitli yöntemlerle çevresindeki herhangi bir nesnenin kendisine göre bulunduğu yönü bulur. 4. sınıf 10 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 2. Çevresinde gördüklerini şekil ve şemalarla anlatır. 4. sınıf 11 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 3. Çizdiği şekil ve şemalarda kullandığı sembolleri açıklayan bir bölüm oluşturur. 4. sınıf 12 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 4. Çevresindeki bir yerin krokisini çizer. 4. sınıf 13 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 5. Çevresinde meydana gelen hava olaylarını gözlemleyerek, bulgularını resimli grafiklere aktarır. 4. sınıf 14 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 6. Çevresinde gördüğü doğal ve beşerî unsurları ayırt eder. 4. sınıf 15 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 7. Efsane, destan, öykü, türkü ve şiirlerden yararlanarak yaşadığı yerin coğrafi özellikleri ile ilgili çıkarımlarda bulunur.

14 4. sınıf 1 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 2. Selamlaşmanın iletişimdeki önemini fark eder. 4. sınıf 2 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 3. Kelime i Tevhit ve Kelime i Şehadet in anlamlarını açıklar. 4. sınıf 3 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 4. Din hakkında bilgi sahibi olmanın önemli olduğunu fark eder. 4. sınıf 4 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 5. Din ve ahlak kavramlarını tanımlar. 4. sınıf 5 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 6. Dinin ahlaklı olmayı gerektirdiğini fark eder. 4. sınıf 6 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 7. Güzel söz söyleme ve güzel davranış sergilemeye istekli olur. 4. sınıf 7 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 8. Sübhâneke duasını ezbere okur ve anlamını söyler. 4. sınıf 8 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 1. İslam dininin temizliğe verdiği önemin farkında olur. 4. sınıf 9 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 2. İbadet ile temizlik arasında ilişki kurar. 4. sınıf 10 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 3. Beden ve giysi temizliğine özen gösterir. 4. sınıf 11 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 4. Çevreyi temiz tutmaya ve korumaya önem verir. 4. sınıf 12 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 5. Beden ve çevre temizliğinin sağlık açısından önemini açıklar. 4. sınıf 13 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 6. Manevi temizliğin ne olduğunu kavrar. 4. sınıf 14 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 7. Allah ın sevgisini kazanmada temizliğin önemini yorumlar. 4. sınıf 15 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 8. Fâtiha suresini ezbere okur ve anlamını söyler.

15 4. sınıf 1 İngilizce In the Classroom Telling someone what to do 4. sınıf 2 İngilizce Children s Day Talking about locations of things 4. sınıf 3 İngilizce Free Time Making simple requests 4. sınıf 4 İngilizce Cartoon Characters Expressing ability and inability 4. sınıf 5 İngilizce Cartoon Characters Making simple inquiries

16 5. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 5. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 5. sınıf 3 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında duygusal ve abartılı ögeleri belirler ve sorgular. 5. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 5. sınıf 5 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğu metindeki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 5. sınıf 6 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğu şiirin ana duygusunu belirler. 5. sınıf 7 Türkçe Okuduğunu Anlama Metindeki anlam bakımından çelişkili ifadeleri saptar. 5. sınıf 8 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarından çıkarımlar yapar. 5. sınıf 9 Türkçe Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin veya işin aşamalarını anlatan yönergeleri uygular. 5. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında hikâye unsurları nı belirler. 5. sınıf 11 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarındaki dil, ifade ve bilgi yanlışlarını belirler. 5. sınıf 12 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir. 5. sınıf 13 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. 5. sınıf 14 Türkçe Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır. 5. sınıf 15 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır.

17 5. sınıf 1 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılar Kuralı verilen sayı ve şekil örüntülerinin istenen adımlarını oluşturur. 5. sınıf 2 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılarla İşlemler En çok beş basamaklı doğal sayılarla toplama ve çıkarma işlemi yapar. 5. sınıf 3 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılarla İşlemler Bölme işlemine ilişkin problem durumlarında kalanı yorumlar. 5. sınıf 4 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılarla İşlemler Çarpma ve bölme işlemleri arasındaki ilişkiyi anlayarak işlemlerde verilmeyen öğeleri (çarpan, bölüm veya bölünen) bulur. 5. sınıf 5 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılarla İşlemler Dört işlem içeren problemleri çözer. 5. sınıf 6 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılarla İşlemler Bir doğal sayının karesi ve küpünü üslü olarak gösterir; değerini bulur. 5. sınıf 7 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılarla İşlemler En çok iki işlem içeren parantezli ifadelerin sonucunu bulur. 5. sınıf 8 Matematik(ÖZGÜN) Uzunluk ve Zaman Ölçme Zaman ölçü birimlerini tanır, birbirine dönüştürür ve ilgili problemleri çözer. 5. sınıf 9 Matematik(ÖZGÜN) Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme 5. sınıf 10 Matematik(ÖZGÜN) Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme 5. sınıf 11 Matematik(ÖZGÜN) Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme Veri toplamayı gerektiren araştırma soruları oluşturur Araştırma sorularına ilişkin verileri toplar veya ilgili verileri seçer; veriyi uygunluğuna göre sıklık tablosu ve sütun grafiğiyle gösterir Ağaç şeması yaparak verileri düzenler. 5. sınıf 12 Matematik(ÖZGÜN) Veri Analizi ve Yorumlama Sıklık tablosu, sütun grafiği veya ağaç şeması ile gösterilmiş veriyi özetler ve yorumlar. 5. sınıf 13 Matematik(ÖZGÜN) Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler Doğru, doğru parçası ve ışını açıklar ve sembolle gösterir 5. sınıf 14 Matematik(ÖZGÜN) Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler Kareli veya noktalı kâğıt üzerinde bir noktanın diğer bir noktaya göre konumunu yön ve birim kullanarak ifade eder 5. sınıf 15 Matematik(ÖZGÜN) Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler Kareli veya noktalı kâğıt üzerinde bir doğru parçasına eşit uzunlukta doğru parçaları çizer.

18 5. sınıf 1 Fen Bilgisi Besinler ve Özellikleri Sağlıklı bir yaşam için besinlerin tazeliğinin ve doğallığının önemini, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. 5. sınıf 2 Fen Bilgisi Besinler ve Özellikleri Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. 5. sınıf 3 Fen Bilgisi Besinlerin Sindirimi Sindirimde görevli yapı ve organların yerini model üzerinde sırasıyla gösterir. 5. sınıf 4 Fen Bilgisi Besinlerin Sindirimi Diş çeşitlerini model üzerinde göstererek görevlerini açıklar. 5. sınıf 5 Fen Bilgisi Besinlerin Sindirimi Diş sağlığı için beslenmeye, temizliğe ve düzenli diş kontrolüne özen gösterir. 5. sınıf 6 Fen Bilgisi Besinlerin Sindirimi Besinlerin sindirildikten sonra vücutta kan yoluyla taşındığı çıkarımını yapar. 5. sınıf 7 Fen Bilgisi Vücudumuzda Boşaltım Boşaltımda görevli yapı ve organları tanır. 5. sınıf 8 Fen Bilgisi Vücudumuzda Boşaltım Vücutta farklı boşaltım şekillerinin olduğu ve boşaltım faaliyetleri sonucu oluşan zararlı maddelerin vücut dışına atılması gerektiği çıkarımını yapar. 5. sınıf 9 Fen Bilgisi Vücudumuzda Boşaltım Böbreklerin sağlığını korumak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırır ve sunar. 5. sınıf 10 Fen Bilgisi Kuvvetin Ölçülmesi Kuvvetin büyüklüğünü dinamometre ile ölçer ve birimini ifade eder. 5. sınıf 11 Fen Bilgisi Sürtünme Kuvveti Sürtünme kuvvetinin çeşitli ortamlarda hareketi engelleyici etkisini deneyerek keşfeder ve sürtünme kuvvetine günlük yaşamdan örnekler verir. 5. sınıf 12 Fen Bilgisi Maddenin Hâl Değişimi Maddelerin ısı etkisiyle hâl değiştirebileceğine yönelik deneyler yapar, elde ettiği verilere dayalı çıkarımlarda bulunur. 5. sınıf 13 Fen Bilgisi Kuvvetin Ölçülmesi Kuvvetin büyüklüğünü dinamometre ile ölçer ve birimini ifade eder. 5. sınıf 14 Fen Bilgisi Sürtünme Kuvveti Sürtünme kuvvetinin çeşitli ortamlarda hareketi engelleyici etkisini deneyerek keşfeder ve sürtünme kuvvetine günlük yaşamdan örnekler verir. 5. sınıf 15 Fen Bilgisi Maddenin Hâl Değişimi Maddelerin ısı etkisiyle hâl değiştirebileceğine yönelik deneyler yapar, elde ettiği verilere dayalı çıkarımlarda bulunur.

19 5. sınıf 1 Sosyal Bilgiler HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM 2. İçinde bulunduğu gruplar ile gruplara ait rolleri ilişkilendirir. 5. sınıf 2 Sosyal Bilgiler HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM 3. Katıldığı gruplarda aldığı roller ile rollerin gerektirdiği hak ve sorumlulukları ilişkilendirir. 5. sınıf 3 Sosyal Bilgiler HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM 4. Çocuk olarak haklarını fark eder. 5. sınıf 4 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 1. Çevresindeki ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki doğal varlıklar ile tarihî mekânları, nesneleri ve yapıtları tanır. 5. sınıf 5 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 2. Ülkemizin çeşitli yerlerindeki kültürel özelliklere örnekler verir. 5. sınıf 6 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 3. Ülkemizin çeşitli yerleri ile kendi çevresinin kültürel özelliklerini benzerlikler ve farklılıklar açısından karşılaştırır. 5. sınıf 7 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 4. Kültürel ögelerin, insanların bir arada yaşamasındaki önemini açıklar. 5. sınıf 8 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 5. Kanıt kullanarak Atatürk inkılâplarının öncesi ile sonrasındaki günlük yaşamı karşılaştırır. 5. sınıf 9 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 6. Atatürk inkılâplarıyla ilkelerini ilişkilendirir. 5. sınıf 10 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 1. Türkiye nin kabartma haritası üzerinde, yaşadığı bölgenin yüzey şekillerini genel olarak tanır. 5. sınıf 11 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 2. Yaşadığı bölgede görülen iklimin, insan faaliyetlerine etkisini, günlük yaşantısından örnekler vererek açıklar. 5. sınıf 12 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 3. Yaşadığı bölgedeki insanların yoğun olarak yaşadıkları yerlerle coğrafî özellikleri ilişkilendirir. 5. sınıf 13 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 4. Yaşadığı bölgedeki insanların doğal ortamı değiştirme ve ondan yararlanma şekillerine kanıtlar gösterir. 5. sınıf 14 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 5. Yaşadığı bölgede görülen bir afet ile bölgenin coğrafî özelliklerini ilişkilendirir. 5. sınıf 15 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 6. Kültürümüzün sözlü ve yazılı ögelerinden yola çıkarak, doğal afetlerin toplum hayatı üzerine etkilerini örneklendirir.

20 5. sınıf 1 Din Kültürü ALLAH İNANCI 4. Allah ın eşi ve benzeri olmadığını açıklar. 5. sınıf 2 Din Kültürü ALLAH İNANCI 5. Allah ın her şeyi işittiği, bildiği, gördüğü ve her şeye gücünün yettiğinin farkında olur. 5. sınıf 3 Din Kültürü ALLAH İNANCI 6. Çalışmanın Allah tarafından karşılıksız bırakılmayacağı bilinci ile iyi işler yapmaya istekli olur. 5. sınıf 4 Din Kültürü ALLAH İNANCI 7. İhlâs suresini ezbere okur ve anlamını söyler. 5. sınıf 5 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 1. İbadetin anlamını yorumlar. 5. sınıf 6 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 2. İbadetle ilgili kavramları açıklar. 5. sınıf 7 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 3. Niçin ibadet edildiğini gerekçelendirir. 5. sınıf 8 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 4. Başlıca ibadetlerin hangileri olduğunu belirtir. 5. sınıf 9 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 5. Camiyi genel özellikleri ile tanır. 5. sınıf 10 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 6. Dua etmenin anlamını örneklerle yorumlar. 5. sınıf 11 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 7. Niçin ve nasıl dua edilmesi gerektiğini açıklar. 5. sınıf 12 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 8. Kur an dan ve Hz. Muhammed in sözlerinden dua örnekleri verir. 5. sınıf 13 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 9. Kültürümüzden dua örnekleri verir. 5. sınıf 14 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 10. Her güzel iş ve davranışın (salih amel) dinimizdeki önemini örneklerle açıklar. 5. sınıf 15 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 11. İbadetlerin davranışlar üzerindeki etkisini fark eder.

21 5. sınıf 1 İngilizce My Daily Routine Describing what people do regularly 5. sınıf 2 İngilizce My Daily Routine Making simple inquiries 5. sınıf 3 İngilizce My Daily Routine Telling the time, days and dates 5. sınıf 4 İngilizce My town Making simple inquiries 5. sınıf 5 İngilizce My town Talking about locations of things 5. sınıf 6 İngilizce My town Telling someone what to do 5. sınıf 7 İngilizce Hello! Describing characters/people 5. sınıf 8 İngilizce Hello! Expressing ability and inability 5. sınıf 9 İngilizce Hello! Expressing likes and dislikes 5. sınıf 10 İngilizce Hello! Greeting and meeting people 5. sınıf 11 İngilizce Hello! Identifying countries and nationalities 5. sınıf 12 İngilizce Hello! Making simple inquiries 5. sınıf 13 İngilizce Games and Hobbies Describing what people do regularly 5. sınıf 14 İngilizce Games and Hobbies Expressing ability and inability 5. sınıf 15 İngilizce Games and Hobbies Expressing likes and dislikes

22 6. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 6. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 4. Metnin ana fikrini/ana duygusunu belirler. 6. sınıf 3 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 6. Anlatımın kimin ağzından yapıldığını belirler. 6. sınıf 4 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 9. Metindeki amaç sonuç ilişkilerini fark eder. 6. sınıf 5 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 11. Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 6. sınıf 6 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 6. sınıf 7 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 17. Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder. 6. sınıf 8 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 6. sınıf 9 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 6. sınıf 10 Türkçe Okuduğu metni değerlendirme 1. Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 6. sınıf 11 Türkçe Söz varlığını zenginleştirme 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 6. sınıf 12 Türkçe Söz varlığını zenginleştirme 3. Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 6. sınıf 13 Türkçe Yazma kurallarını uygulama 11. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. 6. sınıf 14 Türkçe Kelimenin yapı özellikleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 6. sınıf 15 Türkçe Kelimenin yapı özellikleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 6. sınıf 16 Türkçe Kelimenin yapı özellikleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 5. Yapım eklerinin işlevlerini ve kelimeye kazandırdığı anlam özelliklerini kavrar. 6. Birleşik kelimeyi kavrar. 7. Basit, türemiş ve birleşik kelimeleri ayırt eder.

23 6. sınıf 1 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla İşlemler Doğal sayılarda ortak çarpan parantezine alma ve dağılma özelliğini uygulamaya yönelik işlemler yapar. 6. sınıf 2 Matematik(DİKEY) Çarpanlar ve Katlar , 3, 4, 5, 6, 9 ve 10 a kalansız bölünebilme kurallarını açıklar ve kullanır. 6. sınıf 3 Matematik(DİKEY) Çarpanlar ve Katlar Asal sayıları özellikleriyle belirler. 6. sınıf 4 Matematik(DİKEY) Çarpanlar ve Katlar Doğal sayıların asal çarpanlarını belirler. 6. sınıf 5 Matematik(DİKEY) Çarpanlar ve Katlar İki doğal sayının ortak bölenleri ile ortak katlarını belirler; ilgili problemleri çözer. 6. sınıf 6 Matematik(DİKEY) Açılar Bir doğrunun üzerindeki veya dışındaki bir noktadan doğruya dikme çizer. 6. sınıf 7 Matematik(DİKEY) Açılar Komşu, tümler, bütünler ve ters açıların özelliklerini keşfeder; ilgili problemleri çözer. 6. sınıf 8 Matematik(DİKEY) Oran Çoklukları karşılaştırmada oran kullanır ve oranı farklı biçimlerde gösterir. 6. sınıf 9 Matematik(DİKEY) Oran Bir bütünün iki parçaya ayrıldığı durumlarda iki parçanın birbirine veya her bir parçanın bütüne oranını belirler; problem durumlarında oranlardan biri verildiğinde diğerini bulur. 6. sınıf 10 Matematik(DİKEY) Oran Aynı veya farklı birimlerdeki iki çokluğun birbirine oranını belirler. 6. sınıf 11 Matematik(DİKEY) Kesirlerle İşlemler Kesirlerle toplama ve çıkarma işlemlerini yapar. 6. sınıf 12 Matematik(DİKEY) Kesirlerle İşlemler İki kesrin çarpma işlemini yapar ve anlamlandırır. 6. sınıf 13 Matematik(DİKEY) Kesirlerle İşlemler Bir doğal sayıyı bir birim kesre ve bir birim kesri bir doğal sayıya böler, bu işlemi anlamlandırır. 6. sınıf 14 Matematik(DİKEY) Kesirlerle İşlemler Bir doğal sayıyı bir kesre ve bir kesri bir doğal sayıya böler, bu işlemi anlamlandırır. 6. sınıf 15 Matematik(DİKEY) Kesirlerle İşlemler İki kesrin bölme işlemini yapar ve anlamlandırır. 6. sınıf 16 Matematik(DİKEY) Kesirlerle İşlemler Kesirlerle işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer.

24 6. sınıf 1 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Hayvan ve bitki hücrelerini, temel kısımları ve görevleri açısından karşılaştırır. 6. sınıf 2 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Destek ve hareket sistemine ait yapıları açıklar ve görevlerini belirterek örnekler verir. 6. sınıf 3 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Akciğerlerin yapısını açıklar ve alveol kılcal damar arasındaki gaz alışverişini model üzerinde gösterir. 6. sınıf 4 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Kan grupları arasındaki kan alışverişini kavrar. 6. sınıf 5 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Dolaşım sisteminin sağlığını korumak için yapılması gerekenleri araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. 6. sınıf 6 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Bir cisme etki eden kuvvetin yönünü, doğrultusunu ve büyüklüğünü çizerek gösterir. 6. sınıf 7 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Bileşke kuvveti açıklar. 6. sınıf 8 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Bir cisme etki eden birden fazla kuvveti deneyle ve çizimle gösterir. 6. sınıf 9 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Dengelenmiş ve dengelenmemiş kuvvetleri, cisimlerin hareket durumlarını gözlemleyerek keşfeder ve karşılaştırır. 6. sınıf 10 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Sürati tanımlar ve birimini ifade eder. 6. sınıf 11 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Yol, zaman ve sürat arasındaki ilişkiyi grafik üzerinde gösterir ve yorumlar. 6. sınıf 12 Fen Bilgisi Maddenin Tanecikli Yapısı Maddelerin; tanecikli, boşluklu ve hareketli yapıda olduğunu kavrar. 6. sınıf 13 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Dengelenmiş ve dengelenmemiş kuvvetleri, cisimlerin hareket durumlarını gözlemleyerek keşfeder ve karşılaştırır. 6. sınıf 14 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Sürati tanımlar ve birimini ifade eder. 6. sınıf 15 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Yol, zaman ve sürat arasındaki ilişkiyi grafik üzerinde gösterir ve yorumlar. 6. sınıf 16 Fen Bilgisi Maddenin Tanecikli Yapısı Maddelerin; tanecikli, boşluklu ve hareketli yapıda olduğunu kavrar.

25 6. sınıf 1 Sosyal Bilgiler SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM Atatürk ün ülkemizde sosyal bilimlerin geliştirilmesi için yaptığı uygulamalara örnekler verir. 6. sınıf 2 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Dünyanın farklı doğal ortamlarındaki insan yaşantılarından yola çıkarak, iklim özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 3 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Haritalardan ve görsel materyallerden yararlanarak Türkiye de görülen iklim türlerinin özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 4 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Haritalardan ve görsel materyallerden yararlanarak Türkiye deki iklim tiplerinin dağılışında, konumun ve yeryüzü şekillerinin rolünü açıklar. 6. sınıf 5 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Örnek incelemeler yoluyla tarih öncesindeki ilk yerleşmelerden günümüze, yerleşmeyi etkileyen faktörler hakkında çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 6 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Anadolu ve Mezopotamya da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark eder. 6. sınıf 7 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Destan, yazıt ve diğer belgelerden yararlanarak, Orta Asya ilk Türk devletlerinin siyasal, ekonomik ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 8 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Orta Asya ilk Türk devletlerinin kültürel özellikleriyle yaşadıkları yerlerin coğrafî özelliklerini ilişkilendirir. 6. sınıf 9 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Günümüz Türk Silahlı Kuvvetleri ni ilk Türk devletlerinin ordusu ile ilişkilendirerek, Türk Silahlı Kuvvetleri nin önemini ve görevlerini kavrar. 6. sınıf 10 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER İpek Yolu nun toplumlar arası siyasal, kültürel ve ekonomik ilişkilerdeki rolünü fark eder. 6. sınıf 11 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Görsel ve yazılı materyallerden yararlanarak İslamiyet in ortaya çıkışı ve yayılışını inceler. 6. sınıf 12 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Destan, yazıt ve diğer belgelerden yararlanarak, Orta Asya ilk Türk devletlerinin siyasal, ekonomik ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 13 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Orta Asya ilk Türk devletlerinin kültürel özellikleriyle yaşadıkları yerlerin coğrafî özelliklerini ilişkilendirir. 6. sınıf 14 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Günümüz Türk Silahlı Kuvvetleri ni ilk Türk devletlerinin ordusu ile ilişkilendirerek, Türk Silahlı Kuvvetleri nin önemini ve görevlerini kavrar. 6. sınıf 15 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER İpek Yolu nun toplumlar arası siyasal, kültürel ve ekonomik ilişkilerdeki rolünü fark eder. 6. sınıf 16 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Görsel ve yazılı materyallerden yararlanarak İslamiyet in ortaya çıkışı ve yayılışını inceler.

26 6. sınıf 1 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 4. Peygamberlerin sahip oldukları nitelikleri açıklar. 6. sınıf 2 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 5. Mucize kavramının ne anlama geldiğini açıklayarak bunun peygamberlere ait bir özellik olduğunun farkında olur. 6. sınıf 3 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 6. Bütün peygamberlere gelen vahiylerin ortak yönlerini fark eder. 6. sınıf 4 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 7. İlahî kitabın anlamını açıklar. 6. sınıf 5 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 8. Allah ın insanlara niçin vahiy gönderdiğini temellendirir. 6. sınıf 6 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 9. İlahî kitap ve sahifelerin hangi peygamberlere gönderildiğini belirtir. 6. sınıf 7 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 10. Asr suresini ezbere okur ve anlamını söyler. 6. sınıf 8 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 1. Namaz ibadetinin anlamını ve namazın niçin kılınması gerektiğini açıklar. 6. sınıf 9 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 2. Namazın hazırlık şartlarından olan abdestin, boy abdesti (gusül)nin ve teyemmümün hangi durumlarda ve nasıl yapıldığını açıklar. 6. sınıf 10 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 3. Namaza hazırlık şartlarını belirtir. 6. sınıf 11 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 4. Namazın kılınış şartlarını açıklar. 6. sınıf 12 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 5. Ezan ve kametin namazla ilişkisinin farkında olur. 6. sınıf 13 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 6. Namazın kılınışını açıklar. 6. sınıf 14 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 7. Namazı bozan durumları örneklendirir. 6. sınıf 15 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 8. Vakit, cuma, bayram cenaze ve teravih namazlarının ne zaman ve nasıl kılındığını bilir. 6. sınıf 16 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 9. Namazın bireysel ve toplumsal katkılarının farkında olur.

27 6. sınıf 1 İngilizce After School Describing what people do regularly 6. sınıf 2 İngilizce After School Making simple inquiries 6. sınıf 3 İngilizce After School Telling the time, days and dates 6. sınıf 4 İngilizce Yummy Breakfast Accepting and refusing 6. sınıf 5 İngilizce Yummy Breakfast Describing what people do regularly 6. sınıf 6 İngilizce Yummy Breakfast Expressing likes and dislikes 6. sınıf 7 İngilizce Yummy Breakfast Making simple inquiries 6. sınıf 8 İngilizce A Day in My City Describing places 6. sınıf 9 İngilizce A Day in My City Describing what people are doing now 6. sınıf 10 İngilizce A Day in My City Making comparisons 6. sınıf 11 İngilizce A Day in My City Making simple inquiries 6. sınıf 12 İngilizce Weather and Emotions Describing places 6. sınıf 13 İngilizce Weather and Emotions Describing the weather 6. sınıf 14 İngilizce Weather and Emotions Expressing feelings 6. sınıf 15 İngilizce Weather and Emotions Describing places 6. sınıf 16 İngilizce Weather and Emotions Describing the weather

28 7. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 7. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 3. Metnin konusunu belirler. 7. sınıf 3 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 7. Olay, yer, zaman, şahıs, varlık kadrosu ve bunlarla ilgili unsurları belirler. 7. sınıf 4 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 8. Metindeki sebep sonuç ilişkilerini fark eder. 7. sınıf 5 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 11. Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 7. sınıf 6 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 7. sınıf 7 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 15. Metnin türüyle ilgili özellikleri kavrar. 7. sınıf 8 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 17. Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder. 7. sınıf 9 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 7. sınıf 10 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 7. sınıf 11 Türkçe Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 7. sınıf 12 Türkçe Söz varlığını zenginleştirme 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 7. sınıf 13 Türkçe Söz varlığını zenginleştirme 3. Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 7. sınıf 14 Türkçe Yazma kurallarını uygulama 5. Türkçenin kurallarına uygun cümleler kurar. 7. sınıf 15 Türkçe Yazma kurallarını uygulama 11. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. 7. sınıf 16 Türkçe Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 5. Dilek kiplerinin kullanım özelliklerini kavrar. 7. sınıf 17 Türkçe Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 6. Fiillerin olumlu, olumsuz, soru ve olumsuz soru çekimleriyle ilgili uygulamalar yapar.

29 7. sınıf 1 Matematik(TUTKU) Tam Sayılarla İşlemler Tam sayıların kendileri ile tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder. 7. sınıf 2 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılar Devirli olmayan ondalık gösterimleri rasyonel sayı olarak ifade eder. 7. sınıf 3 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılar Rasyonel sayıları karşılaştırır ve sıralar. 7. sınıf 4 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılarla İşlemler Rasyonel sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar. 7. sınıf 5 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılarla İşlemler Rasyonel sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 7. sınıf 6 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılarla İşlemler Rasyonel sayıların kare ve küplerini hesaplar. 7. sınıf 7 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılarla İşlemler Rasyonel sayılarla çok adımlı işlemleri yapar. 7. sınıf 8 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılarla İşlemler Rasyonel sayılarla işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer. 7. sınıf 9 Matematik(TUTKU) Eşlik ve Denklem Gerçek yaşam durumlarına uygun birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemleri kurar. 7. sınıf 10 Matematik(TUTKU) Eşlik ve Denklem Denklemlerde eşitliğin korunumu ilkesini anlar. 7. sınıf 11 Matematik(TUTKU) Eşlik ve Denklem Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemleri çözer. 7. sınıf 12 Matematik(TUTKU) Eşlik ve Denklem Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklem kurmayı gerektiren problemleri çözer. 7. sınıf 13 Matematik(TUTKU) Doğrusal Denklemler Koordinat sistemini özellikleriyle tanır ve sıralı ikilileri gösterir. 7. sınıf 14 Matematik(TUTKU) Doğrusal Denklemler Aralarında doğrusal ilişki bulunan iki değişkenden birinin diğerine bağlı olarak nasıl değiştiğini tablo, grafik ve denklem ile ifade eder. 7. sınıf 15 Matematik(TUTKU) Doğrusal Denklemler Doğrusal denklemlerin grafiğini çizer. 7. sınıf 16 Matematik(TUTKU) Eşlik ve Denklem Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklem kurmayı gerektiren problemleri çözer. 7. sınıf 17 Matematik(TUTKU) Doğrusal Denklemler Aralarında doğrusal ilişki bulunan iki değişkenden birinin diğerine bağlı olarak nasıl değiştiğini tablo, grafik ve denklem ile ifade eder.

30 7. sınıf 1 Fen ve Teknoloji Sindirim Sistemi Enzimlerin kimyasal sindirimdeki fonksiyonlarını araştırır ve sunar. 7. sınıf 2 Fen ve Teknoloji Boşaltım Sistemi Boşaltım sistemini oluşturan yapı ve organları model üzerinde göstererek görevlerini açıklar. 7. sınıf 3 Fen ve Teknoloji Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler İç salgı bezlerinin vücuttaki yerlerini model üzerinde gösterir ve görevlerini açıklar. 7. sınıf 4 Fen ve Teknoloji Duyu Organları Duyu organları ve sağlığı ile ilgili meslek gruplarını araştırır ve bu meslek gruplarının toplum açısından önemini tartışır. 7. sınıf 5 Fen ve Teknoloji Kütle ve Ağırlık İlişkisi Kütleye etki eden yerçekimi kuvvetini ağırlık olarak adlandırarak, ağırlığı bir kuvvet olarak tanımlar ve büyüklüğünü dinamometre ile ölçer. 7. sınıf 6 Fen ve Teknoloji Kütle ve Ağırlık İlişkisi Kütle ve ağırlık kavramlarını karşılaştırır. 7. sınıf 7 Fen ve Teknoloji Kütle Katı Basıncı İlişkisi Katı basıncını etkileyen değişkenleri deneyerek keşfeder ve bu değişkenler arasındaki ilişkiyi analiz eder. 7. sınıf 8 Fen ve Teknoloji Kütle Katı Basıncı İlişkisi Sıvı basıncını etkileyen değişkenleri deneyerek keşfeder ve bu değişkenler arasındaki ilişkiyi analiz eder. 7. sınıf 9 Fen ve Teknoloji Kütle Katı Basıncı İlişkisi Katı, sıvı ve gazların basınç özelliklerinin günlük yaşam ve teknolojideki uygulamalarına örnekler verir. 7. sınıf 10 Fen ve Teknoloji Kuvvet, İş ve Enerji İlişkisi Fiziksel anlamda yapılan işin, uygulanan kuvvet ve alınan yolla doğru orantılı olduğunu kavrar ve birimini belirtir. 7. sınıf 11 Fen ve Teknoloji Kuvvet, İş ve Enerji İlişkisi Enerjiyi iş kavramı ile ilişkilendirir, kinetik ve potansiyel enerji olarak sınıflandırır. 7. sınıf 12 Fen ve Teknoloji Enerji Dönüşümleri Kinetik ve potansiyel enerji türlerinin birbirine dönüştüğünü örneklerle açıklar ve enerjinin korunduğu sonucunu çıkarır. 7. sınıf 13 Fen ve Teknoloji Enerji Dönüşümleri Sürtünme kuvvetinin kinetik enerji üzerindeki etkisini örneklerle açıklar. 7. sınıf 14 Fen ve Teknoloji Maddenin Tanecikli Yapısı Atomun yapısını ve yapısındaki temel parçacıkları bilir. 7. sınıf 15 Fen ve Teknoloji Kuvvet, İş ve Enerji İlişkisi Enerjiyi iş kavramı ile ilişkilendirir, kinetik ve potansiyel enerji olarak sınıflandırır. 7. sınıf 16 Fen ve Teknoloji Enerji Dönüşümleri Sürtünme kuvvetinin kinetik enerji üzerindeki etkisini örneklerle açıklar. 7. sınıf 17 Fen ve Teknoloji Maddenin Tanecikli Yapısı Atomun yapısını ve yapısındaki temel parçacıkları bilir.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle

Detaylı

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte 6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte Anlam 3 13 Türkçe Sözcükte Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. Boşaltımda görevli yapı ve organları tanır. 2 Diş çeşitlerini model üzerinde

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9 4. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 1 8 Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası

Detaylı

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar. 7. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Zarfları işlevlerine uygun kullanır. 1 11 Türkçe Metnin başlığını belirler. 2 12 Türkçe Metnin konusunu belirler. 3

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazısına uygun başlık belirler. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 2. sınıf 3

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler veyardımcı fikirlerinana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI / 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma Kurallarını

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 2 12 Türkçe Eş Anlamlı Sözcükler 3 13 Türkçe Eş Sesli

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF TÜRKÇE 5. SINIF 1 Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2 Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3 Okuduklarındaki

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede,

Detaylı

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF TÜRKÇE DERSİ KZNIM TLOSU DERS SINIF ÖĞRENME LNI TÜRKÇE OKUM TÜRKÇE OKUM KZNIM Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1 4. Sınıf Ders Tarama Testi Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler Okuma:.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..7. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin

Detaylı

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Hayat Bilgisi Matematik Okuma:.. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder... Metnin

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Matematik Okuma :.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..3. Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur..

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu Türkçe 4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu SÖZ VARLIĞI - Zıt Anlamlı Sözcükler : T.4.3.7. Kelimelerin zıt anlamlılarını bulur. OKUMA - Metinle İlgili lar Sorma ve ları Cevaplama : T.4.3.8. Okuduğu

Detaylı

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 5.1. Sayılar ve İşlemler 5.1.1. Doğal Sayılar 5.1.2. Doğal Sayılarla İşlemler 5.1.3. Kesirler 5.1.4. Kesirlerle İşlemler: Toplama ve Çıkarma

Detaylı

SİS-2-2012 (07.12.2012)

SİS-2-2012 (07.12.2012) SINIF A B DERS ÜNİTE KAZANIM SİS-2-2012 (07.12.2012) 2. sınıf 1 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 11 Türkçe 2. Okuduğunu

Detaylı

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI 6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 6.1. Sayılar ve İşlemler 6.1.1. Doğal Sayılarla İşlemler 6.1.2. Çarpanlar ve Katlar 6.1.3. Tam Sayılar 6.1.4. Kesirlerle İşlemler 6.1.5.

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS)

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS) 4. SINIF DEYİMLER VE ATASÖZLERİ, BASİT, TÜREMİŞ, BİRLEŞİK KELİMELER, KONU BAŞLIĞI BELİRLEME, ANA FİKİR (METİNDE ANA FİKİR), ŞİİRDE ANA DUYGU, KARŞILAŞTIRMA BELİRTEN İFADELER AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ, ÜÇGEN, KARE,

Detaylı

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında

Detaylı

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır.

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır. TÜRKÇE (15 SORU) Şiirde ana fikir Şiirde ana duygu Şiirde başlık Paragrafın ana fikri Paragrafta başlık Paragrafın konusu Eş anlamlı kelimeler Zıt anlamlı kelimeler Trafik işaret ve levhaları Görgü kuralları

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Eş Sesli Sözcükler Şiir Yorumlama Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Zıt Anlamlı Sözcükler 5N 1K Hikâyenin

Detaylı

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Aynı Kavram Alanına Giren Sözcükler Eş, Zıt, Yakın Anlamlılık ve Eş

Detaylı

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder.

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. D.B..7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..8 Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. O.4.3. Okuduğu metinde geçen

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:.

Detaylı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

4. SINIFLAR BÜLTEN 4

4. SINIFLAR BÜLTEN 4 4. SINIFLAR BÜLTEN 4 4.SINIF BÜLTENİ eylül-ekim-kasım DOĞAL SAYILAR 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayılar okundu ve yazıldı. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıların bölükleri ve basamakları, basamaklardaki rakamlarının

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 1. tema 4 Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 1. tema 4 Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 2. tema 1 Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU VE KAZANIM TABLOSU. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 1-4 KASIM - Seslerden heceler, hecelerden sözcükler, sözcüklerden cümle

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan 4. Deneme 5 Nisan D. 2.4 Dinlediklerinin ana fikrini belirler. K. 2.3 Konuşmalarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y..7 Yazılarında yazım kurallarını uygular. Y..6 Yazılarında noktalama işaretlerini doğru

Detaylı

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI SINAVDA YER ALACAK DERSLER VE KONU İÇERİKLERİ 4.SINIF KONULARI 1. Mecaz,gerçek,terim anlam 2. Eş anlam, zıt anlam, sesteş 3. Sebep sonuç ilişkisi 4. Amaç sonuç ilişkisi

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 15 EKİM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

ÇAĞLAR KOLEJİ INGILIZCE KASIM BÜLTEN

ÇAĞLAR KOLEJİ INGILIZCE KASIM BÜLTEN ÇAĞLAR KOLEJİ INGILIZCE KASIM BÜLTEN KISIKLI MAH. HANIMSETİ SK. NO:21, ÇAMLICA - ÜSKÜDAR / İSTANBUL İNFO@CAGLAROKULLARİ.COM 0216 505 38 52 İLKOKUL KASIM AYI KAZANIMLARI 1-A: Sınıf objelerini tanır. En

Detaylı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı . Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 4.Okuduklarında ne,

Detaylı

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:. Eş sesli

Detaylı

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 . Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Eş - Zıt Anlamlılık ve Eş Seslilik Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Deyim, Atasözü ve Özdeyiş Hikâyenin

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI BELİRTKE TABLOSU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI BELİRTKE TABLOSU 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI Güneş Sistemi F.6... Güneş sistemindeki gezegenleri birbirleri ile karşılaştırır. F.6... Güneş sistemindeki gezegenleri, Güneş e yakınlıklarına

Detaylı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı . Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Bireysel Farklılıklar ÜNİTE 1 Duygular ve Düşünceler Duygu ve Düşüncelere Saygı Kronolojik Sıra Resmî Kimlik Belgeleri Sözlü Tarih Yöntemi Aile Tarihi Millî Kültür Ögeleri

Detaylı

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar.

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ Şubat Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Şubat

Detaylı

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ 5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ Deyim ve atasözlerinin metne katkısını belirler. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. Kuvvetin büyüklüğünü

Detaylı

7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 7.1. Sayılar ve İşlemler 7.1.1. Tam Sayılarla Çarpma ve Bölme İşlemleri 7.1.2. Rasyonel Sayılar 7.1.3. Rasyonel Sayılarla İşlemler 7.1.4.

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 84354975 ISBN NUMARASI: 84354975! ISBN NUMARASI:

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF MATEMATİK KAZANIMLARI 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 10 000 e kadar (10 000 dahil) yüzer ve biner sayar. 10 000 e kadar (10 000 dahil) yüzer ve biner sayar. 4, 5 ve 6 basamaklı

Detaylı

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI 4.HAFTA 3.HAFTA 2.HAFTA 1.HAFTA 2. SINIFLAR MATEMATİK İ YILLIK PLÂNI Konu: Onluk ve Birliklere Ayıralım 18-21 Eyl 1. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu, model kullanarak onluk ve birlik gruplara

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 20 KASIM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

İLKÖĞRETİM. Deneme Tarihleri. Ders Konuları. 1

İLKÖĞRETİM. Deneme Tarihleri. Ders Konuları.  1 İLKÖĞRETİM Deneme Tarihleri & Ders Konuları 0212 655 04 00 www.isabet.com.tr 1 2 2. SINIF DENEME TARİHLERİ 1. DENEME 08.11.2017 2.DENEME 20.12.2017 3.DENEME 14.03.2018 4.DENEME 25.04.2018 2. SINIF TÜRKÇE

Detaylı

2. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

2. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 . Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Türkçe Matematik Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım Kuralları

Detaylı

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM)

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM) 8. SINIF (1. BÖLÜM) (Sınav Süresi : 90 dk) DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (20 SORU) Eylemsiler Cümlenin Ögeleri Eylemde Çatı Tür ve Şekil Bilgisi Fraktal Yansıyan ve Dönen Şekiller Histogram Üslü Sayılar

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Farklı düşünmeye e yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 65482465 ISBN NUMARASI: 65482465! ISBN NUMARASI:

Detaylı

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2 2015-2016 DENEME SINAVLARI KDS - 1 TEOG - 1 26-30 Ekim 2015 KDS - 2 14-18 Aralık 2015 TEOG - 2 KDS - 3 TEOG - 3 KDS - 4 TEOG - 4 KDS - 5 TEOG - 5 2. Sınıf HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM İşlerimi

Detaylı

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ Kasım ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR KASIM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Eylül

Detaylı

2. Online Değerlendirme Sınavı 1

2. Online Değerlendirme Sınavı 1 . Online Değerlendirme Sınavı Türkçe Hayat Bilgisi İngilizce Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 2. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Nesnelerin Sayısı Sayıları Onluk ve Birlik Gruplara Ayırma Nesne Sayısını Tahmin Etme Basamak Adları ve Basamak Değerleri

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 5. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Doğal Sayılar Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. M5111 1 Doğal Sayılar Doğal Sayıları

Detaylı

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam Eş ve Zıt Anlam, Eş Seslilik Kelime Grupları ve Deyimler Karşılaştırma, Sebep-Sonuç ilişkisi Öznel ve Nesnel Yargı, Atasözleri Genelden Özele, Özelden

Detaylı

Öğrenci : İrem DAŞTAN

Öğrenci : İrem DAŞTAN BEP Plan Hazırla T.C Yozgat Valiliği Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim / İlkokul/ Ortaokulu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : İrem DAŞTAN Eğitsel

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 22 ARALIK 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

6. SINIF II. DÖNEM BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE

6. SINIF II. DÖNEM BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama

Detaylı

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA 8. SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 19.10.2016 Fiilimsiler (özne - yüklem) Çarpanlar ve Katlar (8.1.1.1. 8.1.1.3. Kazanımlar) Üslü İfadeler (8.1.2.1 8.1.2.4. Kazanımlar)

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - Ortaokul Konu Dağılımları

PESA-1 (05.11.2014) - Ortaokul Konu Dağılımları 5. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 1.Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 5. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 2.Okuma öncesi,

Detaylı

4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilgiler Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:

Detaylı

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı)

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı) OKUL NET LİSTESİ ( sıralı) KATILIMLAR İL İLÇE OKUL SINAV ADI OKUL İLÇE İL GENEL MERKEZ 5. SINIF KURS DENEMESİ - Sıra Ö.No İsim Snf Türkçe Matematik Din Kül. Fen ve Tek. Sos Bil. Yab.Dil Toplam ler D Y

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 8. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF / 2015-2016 EĞİTİM YILI Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR

SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR 06 07 6.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR Adı Soyadı İmza Adı Soyadı 8 9 0 6 7 Ömer Askerden İmza 06-07 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU

Detaylı

SORU SAYISI In the Classroom. - Okulda iletişim. - Sınıfta, okulda grup etkinlikleri. - Okulda tutumlu olma.

SORU SAYISI In the Classroom. - Okulda iletişim. - Sınıfta, okulda grup etkinlikleri. - Okulda tutumlu olma. - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU DAĞILIMI. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 22-26 EKİM - Sözlük sırası - Metnin konusu - Metinle ilgili soruları cevaplama - Zıt

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı OKUMA YAZMA DİL BİLGİSİ Söz Varlığını Zenginleştirme Okuduğu Metni Değerlendirme Görsel Okuma Metnin Türleri Cümlede Anlam Özellikleri Yazma ve ktalama Kurallarını

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 4. YAZMA 5. GÖRSEL OKUMA VE GÖRSEL SUNU Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğunu Anlama 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma kurallarını uygulama

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT..! 27.10.2015 TARİHİNE KADAR KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ TARAFIMIZA BİLDİRİNİZ. 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Paragrafta

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLAR

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLAR 4. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLAR Yer kabuğunun kara tabakasının kayaçlardan oluştuğunu belirtir. Kayaçlarla madenleri ilişkilendirir ve kayaçların ham madde olarak önemini tartışır. Fosillerin oluşumunu

Detaylı

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur.

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder.

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 17 ŞUBAT 2019 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . TÜRKÇE İ TABLOSU ÖĞRENME ALANI A B TÜRKÇE OKUMA Metne ilişkin sorulara cevap verir. 1 TÜRKÇE OKUMA Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 2 9 TÜRKÇE OKUMA Metnin konusunu belirler. 3 10 TÜRKÇE

Detaylı

4. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

4. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 4. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (3. Sınıf) Matematik (3. Sınıf) Okuduğunu Anlama: 3. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI ANALİZ YAYINLARI 2017-2018 KURUMSAL DENEME SINAVI SORU SAYILARI ve SÜRELERİ SINIF TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİL. SOSYAL BİL. FEN BİL. DİN KÜL İNGİLİZCE TOPLAM SORU SÜRE 2.SINIF KURUMSAL DENEME 15 15 10 -

Detaylı

COŞKU 5.Sınıf Din Kültürü Konu Başlıkları

COŞKU 5.Sınıf Din Kültürü Konu Başlıkları COŞKU 5.Sınıf Din Kültürü İnsan Akıllı ve İnanan Bir Varlıktır ÜNİTE 1 Evrende Bir Düzen Vardır Allah Vardır ve Birdir Çalışırım, Allah ın Yardımına Güvenirim ve Başarırım İhlâs Suresi ve Anlamı İbadet

Detaylı

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03 I 5. SINIF MATEMATİK VE İŞLEMLER 1.1. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1.2. En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını ve rakamların basamak değerlerini belirtir.

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 5N 1K Onluk ve Birlikler Fiziksel Özelliklerimiz Words Paragrafın Konusu Deste ve Düzine Yeteneklerimiz

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI 1 Planlama Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam 2 Cümlede Anlam 3 4 Metin Yorumu Yazım Kuralları ktalama İşaretleri 6 Kelime Yapısı 7 Sözcük Türleri ve Tamlama 6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Süresi (Ders

Detaylı