OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş."

Transkript

1 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 3 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular. 2. sınıf 4 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 2. sınıf 5 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 2. sınıf 6 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 2. sınıf 7 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 2. sınıf 8 Türkçe 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma Metindeki anahtar kelimelerle çalışma yapar. 2. sınıf 9 Türkçe 3. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma Seslerden heceler,hecelerden kelimeler; kelimelerden cümleler oluşturur. 2. sınıf 10 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) ögelerini vurgular. 2. sınıf 11 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Olayları, oluş sırasına göre yazar. 2. sınıf 12 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Görsellerden yararlanarak söz varlığını geliştirir. 2. sınıf 13 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular. 2. sınıf 14 Türkçe 3. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma Seslerden heceler,hecelerden kelimeler; kelimelerden cümleler oluşturur. 2. sınıf 15 Türkçe 3. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma Seslerden heceler,hecelerden kelimeler; kelimelerden cümleler oluşturur.

2 2. sınıf 1 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılar 2. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu, onluk ve birlik gruplara ayırarak bunlara karsılık gelen sayıyı yazar ve okur. 2. sınıf 2 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılar den küçük doğal sayıların basamaklarını adlandırır, basamaklardaki rakamların basamak değerlerini belirtir. 2. sınıf 3 Matematik(NETBİL) Geometrik Cisimler ve Sekiller 3. Küp, dikdörtgen, kare ve üçgen prizması modellerinin yüzleri ile silindir ve koni modellerinin düz yüzlerinin isimlerini belirtir. 2. sınıf 4 Matematik(NETBİL) Geometrik Cisimler ve Sekiller 4. Karesel, dikdörtgensel, üçgensel bölgelerin ve dairenin sınırlarının isimlerini belirtir. 2. sınıf 5 Matematik(NETBİL) Geometrik Cisimler ve Sekiller 5. Karenin, dikdörtgenin, üçgenin köse ve kenarlarını gösterir. 2. sınıf 6 Matematik(NETBİL) Geometrik Cisimler ve Sekiller 6. Kare, dikdörtgen, üçgen ve çember modelleri olusturur. 2. sınıf 7 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılar içinde ikiser ve beser, 40 içinde dörder, 30 içinde üçer ileriye ve geriye doğru sayar. 2. sınıf 8 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılar 5. Sayı örüntüleri olusturur. 2. sınıf 9 Matematik(NETBİL) Örüntü ve Süslemeler 1. Bir örüntüde eksik bırakılan ögeleri belirleyerek tamamlar. 2. sınıf 10 Matematik(NETBİL) Örüntü ve Süslemeler 2. Bir örüntüdeki iliskiyi kullanarak farklı malzemelerle aynı iliskiye sahip yeni örüntüler olusturur. 2. sınıf 11 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 1. Toplamları 100 e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama islemini yapar. 2. sınıf 12 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 2. Eldeli toplama islemini yapar, toplamada eldenin ne anlama geldiğini modellerle açıklar. 2. sınıf 13 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi den küçük ve onluk bozmayı gerektirmeyen iki doğal sayının farkını bulur. 2. sınıf 14 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 2. Onluk bozmayı gerektiren iki doğal sayının farkını bulur, onluk bozmanın ne anlama geldiğini modellerle açıklar. 2. sınıf 15 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 3. İki doğal sayının toplandığı islemde verilmeyen toplananı belirler.

3 2. sınıf 1 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Neden dengeli ve düzenli beslenmesi gerektiğini araştırır ve anlatır. 2. sınıf 2 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Duygularının kendisini ve arkadaşlarını nasıl etkilediğini fark eder. 2. sınıf 3 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okul ve sınıf eşyalarını neden özenli kullanması gerektiğini açıklar. 2. sınıf 4 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Ulaşım araçlarını gözlemler ve sınıflandırır. 2. sınıf 5 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okula geliş ve gidişlerinde insanların trafikteki davranışları gözlemleyerek kendisinin ve başkalarının trafikte doğru ve yanlış davranışları ayırt eder. 2. sınıf 6 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okula geliş ve gidişlerinde karşılaştığı insanlarla etkileşimde bulunurken nasıl davranması gerektiğini açıklar. 2. sınıf 7 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Vücudunun bölümlerini tanıyarak kendisinin ve arkadaşlarının vücudunun değerli olduğunu kabul eder. 2. sınıf 8 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Sağlığını koruma sorumluluğunu üstlenir ve okulda sağlığını korumak için yapması gerekenleri açıklar. 2. sınıf 9 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Arkadaşları ile birlikte oynamak, çalışmak ve özel günleri kutlamak için plan yapar ve planını uygular. 2. sınıf 10 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Kendisinin ve arkadaşlarının etik olmayan davranışlarını fark eder, arkadaşlarıyla ilişkilerinde olumlu değerleri gözetir. 2. sınıf 11 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Özensiz iletişimin yaratacağı sorunları belirleyerek, öğretmeni ve arkadaşlarıyla iletişim kurarken nezaket ifadeleri kullanır. 2. sınıf 12 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Çevresindeki insanların mesleklerinin farklı özellikler gerektirdiğini açıklar. 2. sınıf 13 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okulu, öğretmeni ve arkadaşlarıyla ilgili duygu ve düşüncelerinin zaman içinde nasıl değiştiğini görsel materyaller tasarlayarak açıklar. 2. sınıf 14 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okulu, öğretmeni ve arkadaşlarıyla ilgili duygu ve düşüncelerinin zaman içinde nasıl değiştiğini görsel materyaller tasarlayarak açıklar. 2. sınıf 15 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okuldaki kaynakları bilinçli tüketmenin önemini açıklar.

4 2. sınıf 1 İngilizce Friends Making simple inquiries 2. sınıf 2 İngilizce In the Classroom Making simple requests 2. sınıf 3 İngilizce In the Classroom Telling someone what to do 2. sınıf 4 İngilizce Numbers Describing characters/people 2. sınıf 5 İngilizce Numbers Expressing quantity

5 3. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarının konusunu belirler. 3. sınıf 3 Türkçe 3. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma Günlük, anı vb. yazar. 3. sınıf 4 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf 5 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 3. sınıf 6 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 3. sınıf 7 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 3. sınıf 8 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında duygusal ve abartılı ögeleri belirler ve sorgular. 3. sınıf 9 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 3. sınıf 10 Türkçe 1. Görsel Okuma Metin ve görsel ilişkisini sorgular. 3. sınıf 11 Türkçe 1. Okuma Kurallarını Uygulama Kurallarına uygun sessiz okur. 3. sınıf 12 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf 13 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf 14 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 3. sınıf 15 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır.

6 3. sınıf 1 Matematik(EVRENSEL) Açı 1. Açıya, çevresindeki modellerden örnekler verir. 3. sınıf 2 Matematik(EVRENSEL) Açı 2. Açıyı modelleri ile çizer. 3. sınıf 3 Matematik(EVRENSEL) Üçgen, Kare, Dikdörtgen ve Çember 1. Üçgen, kare, dikdörtgen ve çemberi modellerini kullanarak çizer. 3. sınıf 4 Matematik(EVRENSEL) Üçgen, Kare, Dikdörtgen ve Çember 2. Cetvel ve gönye kullanarak kare, dikdörtgen ve üçgeni çizer. 3. sınıf 5 Matematik(EVRENSEL) Örüntü ve Süslemeler 1. Üçgensel, karesel, dikdörtgensel bölgeleri kullanarak ve bosluk kalmayacak sekilde döseyerek süsleme yapar. 3. sınıf 6 Matematik(EVRENSEL) Simetri 1. Düzlemsel sekillerde, doğruya göre simetriyi belirler ve simetrik sekiller olusturur. 3. sınıf 7 Matematik(EVRENSEL) Üçgen, Kare, Dikdörtgen ve Çember 3. Üçgenin, karenin, dikdörtgenin çizgi modelleri üzerinde açıları gösterir. 3. sınıf 8 Matematik(EVRENSEL) Üçgen, Kare, Dikdörtgen ve Çember 4. Üçgen, kare, dikdörtgen ve çemberi köse ve açı sayısına göre sınıflandırır. 3. sınıf 9 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar 1. Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 3. sınıf 10 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar 2. Üç basamaklı doğal sayıların basamak adlarını, basamaklarındaki rakamların basamak değerlerini belirtir. 3. sınıf 11 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar den küçük iki doğal sayıyı karsılastırır ve aralarındaki iliskiyi sembol kullanarak belirtir. 3. sınıf 12 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar den küçük en çok bes doğal sayıyı, büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru sembol kullanarak sıralar. 3. sınıf 13 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar içinde altısar, yediser, sekizer ve dokuzar ileriye doğru sayar. 3. sınıf 14 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar 7. Bir örüntüdeki iliskiyi belirler ve örüntüyü genisletir. 3. sınıf 15 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar 8. Tek ve çift doğal sayıları belirtir.

7 3. sınıf 1 Fen Bilgisi Beş Duyumuz Duyu organlarını tanır. 3. sınıf 2 Fen Bilgisi Beş Duyumuz Duyu organlarının temel görevlerini açıklar. 3. sınıf 3 Fen Bilgisi Beş Duyumuz Duyu organlarının sağlığını korumak için yapılması gerekenleri kavrar. 3. sınıf 4 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım Hareket eden varlıkları gözlemler ve hareket özelliklerini ifade eder. 3. sınıf 5 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım İtme ve çekmenin birer kuvvet olduğunu deneyerek keşfeder. 3. sınıf 6 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım İtme ve çekme kuvvetlerinin hareket eden ve duran cisimler üzerindeki etkilerini gözlemleyerek kuvvet kavramını açıklar. 3. sınıf 7 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım Günlük yaşamda hareketli cisimlerin sebep olabileceği tehlikeleri tartışır. 3. sınıf 8 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Beş duyu organını kullanarak maddeyi niteleyen temel özellikleri açıklar. 3. sınıf 9 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Beş duyu organını kullanarak maddeyi niteleyen temel özellikleri açıklar. 3. sınıf 10 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Bazı maddelere dokunma, onları tatma ve koklamanın canlı vücuduna zarar verebileceğini fark eder. 3. sınıf 11 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım İtme ve çekme kuvvetlerinin hareket eden ve duran cisimler üzerindeki etkilerini gözlemleyerek kuvvet kavramını açıklar. 3. sınıf 12 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım Günlük yaşamda hareketli cisimlerin sebep olabileceği tehlikeleri tartışır. 3. sınıf 13 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Beş duyu organını kullanarak maddeyi niteleyen temel özellikleri açıklar. 3. sınıf 14 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Bazı maddelere dokunma, onları tatma ve koklamanın canlı vücuduna zarar verebileceğini fark eder. 3. sınıf 15 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Bireysel olarak ya da gruplar hâlinde maddelerle çalışırken gerekli güvenlik tedbirlerini almada sorumluluk üstlenir.

8 3. sınıf 1 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okulunun tarihi hakkında araştırma yapar ve sunar. 3. sınıf 2 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okul ve sınıf eşyalarını özenli kullanmadığında ortaya çıkabilecek sorunları çözmek için alternatifler üretir. 3. sınıf 3 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Oyun sonucunda kazanmanın ve kaybetmenin doğal olduğunu kabul eder. 3. sınıf 4 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okulda kurallara uyulmadığında ortaya çıkabilecek sorunlarla ilgili çözüm yolları üretir ve en uygun çözüm yolunu uygular. 3. sınıf 5 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okul yaşamıyla ilgili iyimser bir bakış açısı geliştirir. 3. sınıf 6 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Kişisel bakımını yaparken kaynakları tutumlu kullanır. 3. sınıf 7 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Dengeli ve düzenli beslenmek için doğal ve sağlıklı ürünleri tüketir. 3. sınıf 8 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Kendi sağlığı kadar, arkadaşlarının sağlığını da korumaktan sorumlu olduğunu kavrar. 3. sınıf 9 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okulda, bir kaza ya da acil durum meydana geldiğinde neler yapılması gerektiğini ifade eder. 3. sınıf 10 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Özel günlerin toplumsal paylaşımlar için uygun zamanlar olduğunu kabul eder ve kutlamalar için alternatifler üretir. 3. sınıf 11 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Millî bayramları kutlama nedenlerini açıklar ve bayramları daha etkili kutlamak amacıyla ürettiği fikirleri uygular. 3. sınıf 12 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Atatürkün öğrenim hayatı hakkında araştırma yaparak edindiği bilgileri yazılı, sözlü veya görsel yollarla ifade eder. 3. sınıf 13 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Tüketici olarak sahip olduğu hakları bilir ve bilinçli tüketici davranışları sergiler. 3. sınıf 14 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Nasıl daha iyi öğrendiğini açıklayarak kendisine uygun öğrenme tekniklerini seçer ve kullanır. 3. sınıf 15 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Yönergeleri takip ederek okuldaki bilgi ve iletişim teknolojilerinden yararlanır.

9 3. sınıf 1 İngilizce Wheel of Fortune Telling someone what to do 3. sınıf 2 İngilizce My family Making simple inquiries 3. sınıf 3 İngilizce My family Talking about possessions 3. sınıf 4 İngilizce People I love Describing characters/people 3. sınıf 5 İngilizce People I love Expressing ability and inability

10 4. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında duygusal ve abartılı ögeleri belirler ve sorgular. 4. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 4. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında eksik bırakılan ve konuyla ilgisi olmayan bilgiyi fark eder. 4. sınıf 4 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamına uygun kullanır. 4. sınıf 5 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 4. sınıf 6 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder. 4. sınıf 7 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 4. sınıf 8 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında imlâ kurallarını uygular. 4. sınıf 9 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Başlık ve içerik ilişkisini sorgular. 4. sınıf 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlar ndan hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 4. sınıf 11 Türkçe 3. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 4. sınıf 12 Türkçe 4. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 4. sınıf 13 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. 4. sınıf 14 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler üretir. 4. sınıf 15 Türkçe 3. Anlam Kurma Metin içi anlam kurar.

11 4. sınıf 1 Matematik(DİKEY) Üçgen, Kare ve Dikdörtgen 4. Kösegeni belirler. 4. sınıf 2 Matematik(DİKEY) Üçgen, Kare ve Dikdörtgen 6. Üçgenleri açı ölçülerine göre sınıflandırır. 4. sınıf 3 Matematik(DİKEY) Üçgen, Kare ve Dikdörtgen 7. Üçgenin iç açılarının ölçülerinin toplamını belirler. 4. sınıf 4 Matematik(DİKEY) Üçgen, Kare ve Dikdörtgen 3. Kare ve dikdörtgenin, kenar ve açı özelliklerini belirler. 4. sınıf 5 Matematik(DİKEY) Üçgen, Kare ve Dikdörtgen 8. Açıölçer, gönye veya cetvel kullanarak dik üçgen, kare ve dikdörtgeni çizer. 4. sınıf 6 Matematik(DİKEY) Simetri 1. Düzlemsel sekillerdeki simetri doğrularını belirler ve çizer. 4. sınıf 7 Matematik(DİKEY) Örüntü ve Süslemeler 1. Uygun karesel, dikdörtgensel ve üçgensel bölgeleri kullanarak ve bosluk kalmayacak sekilde döseyerek süsleme yapar. 4. sınıf 8 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılar 5. Bir örüntüyü sayılarla iliskilendirir ve eksik olan bölümü tamamlar. 4. sınıf 9 Matematik(DİKEY) Sütun Grafiği 1. Sütun grafiğini olusturur. 4. sınıf 10 Matematik(DİKEY) Sütun Grafiği 2. Sütun grafiğini yorumlar. 4. sınıf 11 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılar 1. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 4. sınıf 12 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılar 2. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıların bölüklerini ve basamaklarını, basamaklarındaki rakamların basamak değerlerini belirtir. 4. sınıf 13 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılar 3. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıları çözümler. 4. sınıf 14 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılar 3. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıları çözümler. 4. sınıf 15 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılar 6. En çok altı basamaklı doğal sayıları sıralar.

12 4. sınıf 1 Fen ve Teknoloji Destek ve Hareket Sistemi Vücudumuzun destek ve hareketini sağlayan kemik, eklem, kas ve iskelet kavramlarını ve bu yapılar arasındaki ilişkileri açıklar. 4. sınıf 2 Fen ve Teknoloji Soluk Alıp Verme Soluk alıp verme sırasında havanın izlediği yolu model üzerinde gösterir. 4. sınıf 3 Fen ve Teknoloji Soluk Alıp Verme Soluk alıp vermede görevli yapı ve organları tanır ve şema üzerinde gösterir. 4. sınıf 4 Fen ve Teknoloji Destek ve Hareket Sistemi İskelet ve kas sağlığını etkileyebilecek durumları örneklerle açıklar. 4. sınıf 5 Fen ve Teknoloji Kanın Vücutta Dolaşımı Kanın vücutta dolaşımını sağlayan yapı ve organları tanır ve model üzerinde gösterir. 4. sınıf 6 Fen ve Teknoloji Egzersiz Yapalım Egzersiz, soluk alıp verme ve nabız arasında ilişki kurar. 4. sınıf 7 Fen ve Teknoloji Egzersiz Yapalım Egzersiz sonucunda nabızla ilgili elde ettiği verileri kaydeder ve yorumlar. 4. sınıf 8 Fen ve Teknoloji Egzersiz Yapalım Egzersiz yapmanın vücut sağlığı açısından önemini fark eder. 4. sınıf 9 Fen ve Teknoloji Kuvvetin Cisimler Üzerindeki Etkileri Kuvvetin, cisimlerin hareket ve şekillerini değiştirmesine yönelik deneyler yapar ve sonucu tartışır. 4. sınıf 10 Fen ve Teknoloji Kuvvetin Cisimler Üzerindeki Etkileri Kuvvetin, cisimlerin hareket ve şekillerini değiştirmesine yönelik deneyler yapar ve sonucu tartışır. 4. sınıf 11 Fen ve Teknoloji Kuvvetin Cisimler Üzerindeki Etkileri Kuvvetin, cisimlerin hareket ve şekillerini değiştirmesine yönelik deneyler yapar ve sonucu tartışır. 4. sınıf 12 Fen ve Teknoloji Mıknatısların Çekim Kuvveti Mıknatısın etki ettiği maddeleri deney yaparak keşfeder. 4. sınıf 13 Fen ve Teknoloji Kuvvetin Cisimler Üzerindeki Etkileri Kuvvetin, cisimlerin hareket ve şekillerini değiştirmesine yönelik deneyler yapar ve sonucu tartışır. 4. sınıf 14 Fen ve Teknoloji Mıknatısların Çekim Kuvveti Mıknatısın ne olduğunu ve kutuplarını bilir. 4. sınıf 15 Fen ve Teknoloji Mıknatısların Çekim Kuvveti Mıknatısın etki ettiği maddeleri deney yaparak keşfeder.

13 4. sınıf 1 Sosyal Bilgiler KENDİMİ TANIYORUM 1. Bireysel farklılıkları tanır ve kabul eder. 4. sınıf 2 Sosyal Bilgiler KENDİMİ TANIYORUM 2. Duyguları ve düşünceleri arasındaki ilişkiyi fark eder. 4. sınıf 3 Sosyal Bilgiler KENDİMİ TANIYORUM 3. Farklı durumlara ait duygu ve düşüncelerini ifade eder. 4. sınıf 4 Sosyal Bilgiler KENDİMİ TANIYORUM 4. Başkalarının duygu ve düşüncelerini saygı ile karşılar. 4. sınıf 5 Sosyal Bilgiler KENDİMİ TANIYORUM 5. Yaşamına ilişkin belli başlı olayları kronolojik sıraya koyar. 4. sınıf 6 Sosyal Bilgiler KENDİMİ TANIYORUM 6. Sahip olduğu resmî kimlik belgelerindeki bilgileri analiz ederek kişisel kimliğine ilişkin çıkarımlarda bulunur 4. sınıf 7 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 3. Tarihte Türklerin yaygın olarak oynadığı oyunlardan günümüzde de devam edenlere örnek verir. 4. sınıf 8 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 2. Ailesi ve çevresindeki millî kültürü yansıtan ögeleri fark eder. 4. sınıf 9 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 1. Sözlü tarih yöntemi kullanarak ve nesnelere dayanarak aile tarihi oluşturur. 4. sınıf 10 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 4. Kültür ögelerinin geçmişten bugüne değişerek taşındığına ilişkin yakın çevresinden kanıtlar gösterir. 4. sınıf 11 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 6. Millî Mücadele nin kazanılmasında ve Cumhuriyetin ilânında Atatürk ün rolünü fark eder. 4. sınıf 12 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 5. Yaşanmış olaylardan ve görsel materyallerden yola çıkarak, Millî Mücadele sürecinde yakın çevresini ve Türkiye yi betimler. 4. sınıf 13 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 1. Çeşitli yöntemlerle çevresindeki herhangi bir nesnenin kendisine göre bulunduğu yönü bulur. 4. sınıf 14 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 2. Çevresinde gördüklerini şekil ve şemalarla anlatır. 4. sınıf 15 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 3. Çizdiği şekil ve şemalarda kullandığı sembolleri açıklayan bir bölüm oluşturur.

14 4. sınıf 1 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 1. Dinî ifadelerin günlük konuşmalarımızda nerede ve nasıl kullanıldığını fark eder. 4. sınıf 2 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 2. Selamlaşmanın iletişimdeki önemini fark eder. 4. sınıf 3 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 3. Kelime i Tevhit ve Kelime i Şehadet in anlamlarını açıklar. 4. sınıf 4 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 4. Din hakkında bilgi sahibi olmanın önemli olduğunu fark eder. 4. sınıf 5 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 5. Din ve ahlak kavramlarını tanımlar. 4. sınıf 6 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 6. Dinin ahlaklı olmayı gerektirdiğini fark eder. 4. sınıf 7 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 7. Güzel söz söyleme ve güzel davranış sergilemeye istekli olur. 4. sınıf 8 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 8. Sübhâneke duasını ezbere okur ve anlamını söyler. 4. sınıf 9 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 1. İslam dininin temizliğe verdiği önemin farkında olur. 4. sınıf 10 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 2. İbadet ile temizlik arasında ilişki kurar. 4. sınıf 11 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 3. Beden ve giysi temizliğine özen gösterir. 4. sınıf 12 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 4. Çevreyi temiz tutmaya ve korumaya önem verir. 4. sınıf 13 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 2. İbadet ile temizlik arasında ilişki kurar. 4. sınıf 14 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 3. Beden ve giysi temizliğine özen gösterir. 4. sınıf 15 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 4. Çevreyi temiz tutmaya ve korumaya önem verir.

15 4. sınıf 1 İngilizce In the Classroom Telling someone what to do 4. sınıf 2 İngilizce Children s Day Making simple inquiries 4. sınıf 3 İngilizce Children s Day Talking about locations of things 4. sınıf 4 İngilizce Free Time Expressing likes and dislikes 4. sınıf 5 İngilizce Free Time Making simple inquiries

16 5. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama 1.Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 5. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama 2.Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 5. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama 3.Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 5. sınıf 4 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama 4. Okuduklarında hikâye unsurları nı belirler. 5. sınıf 5 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama 5. Okuduklarında gerçek olanla hayal ürünü olanı ayırt eder. 5. sınıf 6 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme 6. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 5. sınıf 7 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama 7. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 5. sınıf 8 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında uygun ifadeleri kullanarak destekleyici ve açıklayıcı örnekler verir. 5. sınıf 9 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama 9. Yazılarında imlâ kurallarını uygular. 5. sınıf 10 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme 10. Okuduğu metindeki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 5. sınıf 11 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme 11. Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur. 5. sınıf 12 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında uygun ifadeleri kullanarak destekleyici ve açıklayıcı örnekler verir. 5. sınıf 13 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. 5. sınıf 14 Türkçe 5. Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir. 5. sınıf 15 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında söz varlığından yararlanır.

17 5. sınıf 1 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılar Kuralı verilen sayı ve şekil örüntülerinin istenen adımlarını oluşturur. 5. sınıf 2 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılarla İşlemler Doğal sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerinin sonuçlarını tahmin eder. 5. sınıf 3 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılarla İşlemler En çok üç basamaklı iki doğal sayının çarpma işlemini yapar. 5. sınıf 4 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılarla İşlemler En çok dört basamaklı bir doğal sayıyı, en çok iki basamaklı bir doğal sayıya böler. 5. sınıf 5 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılarla İşlemler Doğal sayılarla çarpma ve bölme işlemlerinin sonuçlarını tahmin eder. 5. sınıf 6 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılarla İşlemler Doğal sayılarla zihinden çarpma ve bölme işlemlerinde uygun stratejiyi seçerek kullanır. 5. sınıf 7 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılarla İşlemler Bölme işlemine ilişkin problem durumlarında kalanı yorumlar. 5. sınıf 8 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılarla İşlemler Çarpma ve bölme işlemleri arasındaki ilişkiyi anlayarak işlemlerde verilmeyen öğeleri (çarpan, bölüm veya bölünen) bulur. 5. sınıf 9 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılarla İşlemler Dört işlem içeren problemleri çözer. 5. sınıf 10 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılarla İşlemler Bir doğal sayının karesi ve küpünü üslü olarak gösterir; değerini bulur. 5. sınıf 11 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılarla İşlemler En çok iki işlem içeren parantezli ifadelerin sonucunu bulur. 5. sınıf 12 Matematik(ÖZGÜN) Uzunluk ve Zaman Ölçme Zaman ölçü birimlerini tanır, birbirine dönüştürür ve ilgili problemleri çözer. 5. sınıf 13 Matematik(ÖZGÜN) Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme 5. sınıf 14 Matematik(ÖZGÜN) Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme 5. sınıf 15 Matematik(ÖZGÜN) Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme Veri toplamayı gerektiren araştırma soruları oluşturur Araştırma sorularına ilişkin verileri toplar veya ilgili verileri seçer; veriyi uygunluğuna göre sıklık tablosu ve sütun grafiğiyle gösterir Ağaç şeması yaparak verileri düzenler.

18 5. sınıf 1 Fen Bilgisi Besinler ve Özellikleri Besin içeriklerinin, canlıların yaşamsal faaliyetleri için gerekli olduğunu fark eder. 5. sınıf 2 Fen Bilgisi Besinler ve Özellikleri Vitamin çeşitlerinin en fazla hangi besinlerde bulunduğunu araştırır ve sunar. 5. sınıf 3 Fen Bilgisi Besinler ve Özellikleri Su ve minerallerin bütün besinlerde bulunduğu çıkarımını yapar. 5. sınıf 4 Fen Bilgisi Besinler ve Özellikleri Dengeli beslenmenin insan sağlığına etkilerini araştırır ve sunar. 5. sınıf 5 Fen Bilgisi Besinler ve Özellikleri Sağlıklı bir yaşam için besinlerin tazeliğinin ve doğallığının önemini, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. 5. sınıf 6 Fen Bilgisi Besinler ve Özellikleri Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. 5. sınıf 7 Fen Bilgisi Besinlerin Sindirimi Sindirimde görevli yapı ve organların yerini model üzerinde sırasıyla gösterir. 5. sınıf 8 Fen Bilgisi Besinlerin Sindirimi Diş çeşitlerini model üzerinde göstererek görevlerini açıklar. 5. sınıf 9 Fen Bilgisi Besinlerin Sindirimi Diş sağlığı için beslenmeye, temizliğe ve düzenli diş kontrolüne özen gösterir. 5. sınıf 10 Fen Bilgisi Besinlerin Sindirimi Besinlerin sindirildikten sonra vücutta kan yoluyla taşındığı çıkarımını yapar. 5. sınıf 11 Fen Bilgisi Vücudumuzda Boşaltım Boşaltımda görevli yapı ve organları tanır. 5. sınıf 12 Fen Bilgisi Vücudumuzda Boşaltım Vücutta farklı boşaltım şekillerinin olduğu ve boşaltım faaliyetleri sonucu oluşan zararlı maddelerin vücut dışına atılması gerektiği çıkarımını yapar. 5. sınıf 13 Fen Bilgisi Vücudumuzda Boşaltım Böbreklerin sağlığını korumak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırır ve sunar. 5. sınıf 14 Fen Bilgisi Vücudumuzda Boşaltım Vücutta farklı boşaltım şekillerinin olduğu ve boşaltım faaliyetleri sonucu oluşan zararlı maddelerin vücut dışına atılması gerektiği çıkarımını yapar. 5. sınıf 15 Fen Bilgisi Vücudumuzda Boşaltım Böbreklerin sağlığını korumak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırır ve sunar.

19 5. sınıf 1 Sosyal Bilgiler HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM 1. Bulunduğu çeşitli grup ve kurumlar içindeki yerini belirler. 5. sınıf 2 Sosyal Bilgiler HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM 2. İçinde bulunduğu gruplar ile gruplara ait rolleri ilişkilendirir. 5. sınıf 3 Sosyal Bilgiler HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM 3. Katıldığı gruplarda aldığı roller ile rollerin gerektirdiği hak ve sorumlulukları ilişkilendirir. 5. sınıf 4 Sosyal Bilgiler HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM 4. Çocuk olarak haklarını fark eder. 5. sınıf 5 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 1. Çevresindeki ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki doğal varlıklar ile tarihî mekânları, nesneleri ve yapıtları tanır. 5. sınıf 6 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 2. Ülkemizin çeşitli yerlerindeki kültürel özelliklere örnekler verir. 5. sınıf 7 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 3. Ülkemizin çeşitli yerleri ile kendi çevresinin kültürel özelliklerini benzerlikler ve farklılıklar açısından karşılaştırır. 5. sınıf 8 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 4. Kültürel ögelerin, insanların bir arada yaşamasındaki önemini açıklar. 5. sınıf 9 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 5. Kanıt kullanarak Atatürk inkılâplarının öncesi ile sonrasındaki günlük yaşamı karşılaştırır. 5. sınıf 10 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 6. Atatürk inkılâplarıyla ilkelerini ilişkilendirir. 5. sınıf 11 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 1. Türkiye nin kabartma haritası üzerinde, yaşadığı bölgenin yüzey şekillerini genel olarak tanır. 5. sınıf 12 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 2. Yaşadığı bölgede görülen iklimin, insan faaliyetlerine etkisini, günlük yaşantısından örnekler vererek açıklar. 5. sınıf 13 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 6. Atatürk inkılâplarıyla ilkelerini ilişkilendirir. 5. sınıf 14 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 1. Türkiye nin kabartma haritası üzerinde, yaşadığı bölgenin yüzey şekillerini genel olarak tanır. 5. sınıf 15 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 2. Yaşadığı bölgede görülen iklimin, insan faaliyetlerine etkisini, günlük yaşantısından örnekler vererek açıklar.

20 5. sınıf 1 Din Kültürü ALLAH İNANCI 1. İnsanın akıllı ve inanan bir varlık olduğunun farkında olur. 5. sınıf 2 Din Kültürü ALLAH İNANCI 2. Evrendeki düzenden hareketle yaratıcının varlığını açıklar. 5. sınıf 3 Din Kültürü ALLAH İNANCI 3. Allah ın bizi ve her şeyi yarattığının farkında olur. 5. sınıf 4 Din Kültürü ALLAH İNANCI 4. Allah ın eşi ve benzeri olmadığını açıklar. 5. sınıf 5 Din Kültürü ALLAH İNANCI 5. Allah ın her şeyi işittiği, bildiği, gördüğü ve her şeye gücünün yettiğinin farkında olur. 5. sınıf 6 Din Kültürü ALLAH İNANCI 6. Çalışmanın Allah tarafından karşılıksız bırakılmayacağı bilinci ile iyi işler yapmaya istekli olur. 5. sınıf 7 Din Kültürü ALLAH İNANCI 7. İhlâs suresini ezbere okur ve anlamını söyler. 5. sınıf 8 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 1. İbadetin anlamını yorumlar. 5. sınıf 9 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 2. İbadetle ilgili kavramları açıklar. 5. sınıf 10 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 3. Niçin ibadet edildiğini gerekçelendirir. 5. sınıf 11 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 4. Başlıca ibadetlerin hangileri olduğunu belirtir. 5. sınıf 12 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 5. Camiyi genel özellikleri ile tanır. 5. sınıf 13 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 3. Niçin ibadet edildiğini gerekçelendirir. 5. sınıf 14 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 4. Başlıca ibadetlerin hangileri olduğunu belirtir. 5. sınıf 15 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 5. Camiyi genel özellikleri ile tanır.

21 5. sınıf 1 İngilizce My Daily Routine Describing what people do regularly 5. sınıf 2 İngilizce My Daily Routine Making simple inquiries 5. sınıf 3 İngilizce My Daily Routine Telling the time, days and dates 5. sınıf 4 İngilizce My town Making simple inquiries 5. sınıf 5 İngilizce My town Talking about locations of things 5. sınıf 6 İngilizce My town Telling someone what to do 5. sınıf 7 İngilizce Hello! Describing characters/people 5. sınıf 8 İngilizce Hello! Expressing likes and dislikes 5. sınıf 9 İngilizce Hello! Expressing likes and dislikes 5. sınıf 10 İngilizce Hello! Greeting and meeting people 5. sınıf 11 İngilizce Hello! Identifying countries and nationalities 5. sınıf 12 İngilizce Hello! Expressing ability and inability 5. sınıf 13 İngilizce Hello! Expressing likes and dislikes 5. sınıf 14 İngilizce Hello! Expressing likes and dislikes 5. sınıf 15 İngilizce Hello! Identifying countries and nationalities

22 6. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 29. Metnin başlığı ile içeriği arasındaki ilişkiyi ortaya koyar. 6. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 6. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 6. sınıf 4 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 11. Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 6. sınıf 5 Türkçe 6. Yazım ve noktalama kurallarını uygulama 1. Yazım kurallarını kavrayarak uygular. 6. sınıf 6 Türkçe 1. Kelimenin yapı özellikleriyle ilgili bilgi ve kuralları 4. Gövdeyi kavrar. kavrama ve uygulama 6. sınıf 7 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 6. sınıf 8 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 4. Metnin ana fikrini/ana duygusunu belirler. 6. sınıf 9 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 6. sınıf 10 Türkçe 1. Kelimenin yapı özellikleriyle ilgili bilgi ve kuralları 5. Yapım eklerinin işlevlerini ve kelimeye kazandırdığı anlam özelliklerini kavrar. kavrama ve uygulama 6. sınıf 11 Türkçe 6. Yazım ve noktalama kurallarını uygulama 1. Yazım kurallarını kavrayarak uygular. 6. sınıf 12 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 6. sınıf 13 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 5. Metindeki yardımcı fikirleri/duyguları belirler. 6. sınıf 14 Türkçe 3. Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metnin türüyle ilgili özellikleri kavrar. 6. sınıf 15 Türkçe Farklı Türlerde Metinler Yazma 3.2 Düşünce yazıları yazar. 6. sınıf 16 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır.

23 6. sınıf 1 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla İşlemler Doğal sayılarla dört işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer. 6. sınıf 2 Matematik(DİKEY) Çarpanlar ve Katlar Doğal sayıların çarpanlarını ve katlarını belirler. 6. sınıf 3 Matematik(DİKEY) Çarpanlar ve Katlar , 3, 4, 5, 6, 9 ve 10 a kalansız bölünebilme kurallarını açıklar ve kullanır. 6. sınıf 4 Matematik(DİKEY) Çarpanlar ve Katlar Asal sayıları özellikleriyle belirler. 6. sınıf 5 Matematik(DİKEY) Çarpanlar ve Katlar Doğal sayıların asal çarpanlarını belirler. 6. sınıf 6 Matematik(DİKEY) Çarpanlar ve Katlar İki doğal sayının ortak bölenleri ile ortak katlarını belirler; ilgili problemleri çözer. 6. sınıf 7 Matematik(DİKEY) Açılar Açıyı başlangıç noktaları aynı olan iki ışının oluşturduğu şekil olarak tanır ve sembolle gösterir. 6. sınıf 8 Matematik(DİKEY) Açılar Komşu, tümler, bütünler ve ters açıların özelliklerini keşfeder; ilgili problemleri çözer. 6. sınıf 9 Matematik(DİKEY) Açılar Bir doğrunun üzerindeki veya dışındaki bir noktadan doğruya dikme çizer. 6. sınıf 10 Matematik(DİKEY) Oran Çoklukları karşılaştırmada oran kullanır ve oranı farklı biçimlerde gösterir. 6. sınıf 11 Matematik(DİKEY) Oran Bir bütünün iki parçaya ayrıldığı durumlarda iki parçanın birbirine veya her bir parçanın bütüne oranını belirler; problem durumlarında oranlardan biri verildiğinde diğerini bulur. 6. sınıf 12 Matematik(DİKEY) Oran Aynı veya farklı birimlerdeki iki çokluğun birbirine oranını belirler. 6. sınıf 13 Matematik(DİKEY) Çarpanlar ve Katlar İki doğal sayının ortak bölenleri ile ortak katlarını belirler; ilgili problemleri çözer. 6. sınıf 14 Matematik(DİKEY) Oran Çoklukları karşılaştırmada oran kullanır ve oranı farklı biçimlerde gösterir. 6. sınıf 15 Matematik(DİKEY) Açılar Bir doğrunun üzerindeki veya dışındaki bir noktadan doğruya dikme çizer. 6. sınıf 16 Matematik(DİKEY) Oran Aynı veya farklı birimlerdeki iki çokluğun birbirine oranını belirler.

24 6. sınıf 1 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Hücre doku organ sistem organizma ilişkisini açıklar. 6. sınıf 2 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Destek ve hareket sistemine ait yapıları açıklar ve görevlerini belirterek örnekler verir. 6. sınıf 3 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Destek ve hareket sisteminin sağlığını korumak için yapılması gerekenleri araştırır ve sunar. 6. sınıf 4 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Solunum sistemini oluşturan yapı ve organları model üzerinde gösterir. 6. sınıf 5 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Akciğerlerin yapısını açıklar ve alveol kılcal damar arasındaki gaz alışverişini model üzerinde gösterir. 6. sınıf 6 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Solunum sisteminin sağlığını korumak için yapılması gerekenleri araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. 6. sınıf 7 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Dolaşım sistemini oluşturan yapı ve organları görevleri ile birlikte açıklar. 6. sınıf 8 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Büyük ve küçük kan dolaşımını şema üzerinde gösterir. 6. sınıf 9 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Kanın yapı ve görevlerini kavrar. 6. sınıf 10 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Kan grupları arasındaki kan alışverişini kavrar. 6. sınıf 11 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Kan bağışının toplum açısından önemini araştırarak fark eder. 6. sınıf 12 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Dolaşım sisteminin sağlığını korumak için yapılması gerekenleri araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. 6. sınıf 13 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Bir cisme etki eden kuvvetin yönünü, doğrultusunu ve büyüklüğünü çizerek gösterir. 6. sınıf 14 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Bileşke kuvveti açıklar. 6. sınıf 15 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Bir cisme etki eden birden fazla kuvveti deneyle ve çizimle gösterir. 6. sınıf 16 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Dengelenmiş ve dengelenmemiş kuvvetleri, cisimlerin hareket durumlarını gözlemleyerek keşfeder ve karşılaştırır.

25 6. sınıf 1 Sosyal Bilgiler SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM Yakın çevresindeki bir örnekten yola çıkarak bir olayın çok boyutluluğunu fark eder. 6. sınıf 2 Sosyal Bilgiler SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM Olgu ve görüşü ayırt eder. 6. sınıf 3 Sosyal Bilgiler SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM Bilimsel araştırma basamaklarını kullanarak araştırma yapar. 6. sınıf 4 Sosyal Bilgiler SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM Bir soruna getirilen çözümlerin hak, sorumluluk ve özgürlükler temelinde olması gerektiğini savunur. 6. sınıf 5 Sosyal Bilgiler SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM Sosyal bilgilerin, Türkiye Cumhuriyeti nin etkin bir vatandaşı olarak gelişimine katkısını fark eder. 6. sınıf 6 Sosyal Bilgiler SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM Atatürk ün ülkemizde sosyal bilimlerin geliştirilmesi için yaptığı uygulamalara örnekler verir. 6. sınıf 7 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Farklı ölçeklerde çizilmiş haritalardan yararlanarak ölçek değiştiğinde haritanın değişen özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 8 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Konum ile ilgili kavramları kullanarak kıtaların, okyanusların ve ülkemizin coğrafi konumunu tanımlar. 6. sınıf 9 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Dünyanın farklı doğal ortamlarındaki insan yaşantılarından yola çıkarak, iklim özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 10 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Haritalardan ve görsel materyallerden yararlanarak Türkiye de görülen iklim türlerinin özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 11 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Haritalardan ve görsel materyallerden yararlanarak Türkiye deki iklim tiplerinin dağılışında, konumun ve yeryüzü şekillerinin rolünü açıklar. 6. sınıf 12 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Örnek incelemeler yoluyla tarih öncesindeki ilk yerleşmelerden günümüze, yerleşmeyi etkileyen faktörler hakkında çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 13 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Anadolu ve Mezopotamya da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark eder. 6. sınıf 14 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Dünyanın farklı doğal ortamlarındaki insan yaşantılarından yola çıkarak, iklim özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 15 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Anadolu ve Mezopotamya da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark eder. 6. sınıf 16 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Farklı ölçeklerde çizilmiş haritalardan yararlanarak ölçek değiştiğinde haritanın değişen özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur.

26 6. sınıf 1 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 1. Peygamber kavramını açıklar. 6. sınıf 2 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 2. Kur an da adı geçen peygamberleri listeler. 6. sınıf 3 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 3. Peygamberlerin insanlardan seçilmesinin nedenlerini irdeler. 6. sınıf 4 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 4. Peygamberlerin sahip oldukları nitelikleri açıklar. 6. sınıf 5 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 5. Mucize kavramının ne anlama geldiğini açıklayarak bunun peygamberlere ait bir özellik olduğunun farkında olur. 6. sınıf 6 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 6. Bütün peygamberlere gelen vahiylerin ortak yönlerini fark eder. 6. sınıf 7 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 7. İlahî kitabın anlamını açıklar. 6. sınıf 8 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 8. Allah ın insanlara niçin vahiy gönderdiğini temellendirir. 6. sınıf 9 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 9. İlahî kitap ve sahifelerin hangi peygamberlere gönderildiğini belirtir. 6. sınıf 10 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 10. Asr suresini ezbere okur ve anlamını söyler. 6. sınıf 11 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 1. Namaz ibadetinin anlamını ve namazın niçin kılınması gerektiğini açıklar. 6. sınıf 12 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 2. Namazın hazırlık şartlarından olan abdestin, boy abdesti (gusül)nin ve teyemmümün hangi durumlarda ve nasıl yapıldığını açıklar. 6. sınıf 13 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 3. Namaza hazırlık şartlarını belirtir. 6. sınıf 14 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 4. Namazın kılınış şartlarını açıklar. 6. sınıf 15 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 5. Ezan ve kametin namazla ilişkisinin farkında olur. 6. sınıf 16 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 6. Namazın kılınışını açıklar.

27 6. sınıf 1 İngilizce After School Describing what people do regularly 6. sınıf 2 İngilizce After School Making simple inquiries 6. sınıf 3 İngilizce After School Telling the time, days and dates 6. sınıf 4 İngilizce Yummy Breakfast Accepting and refusing 6. sınıf 5 İngilizce Yummy Breakfast Describing what people do regularly 6. sınıf 6 İngilizce Yummy Breakfast Expressing likes and dislikes 6. sınıf 7 İngilizce Yummy Breakfast Making simple inquiries 6. sınıf 8 İngilizce A Day in My City Describing places 6. sınıf 9 İngilizce A Day in My City Describing what people are doing now 6. sınıf 10 İngilizce A Day in My City Making comparisons 6. sınıf 11 İngilizce Yummy Breakfast Describing what people do regularly 6. sınıf 12 İngilizce Yummy Breakfast Expressing likes and dislikes 6. sınıf 13 İngilizce Yummy Breakfast Making simple inquiries 6. sınıf 14 İngilizce A Day in My City Describing places 6. sınıf 15 İngilizce A Day in My City Describing what people are doing now 6. sınıf 16 İngilizce A Day in My City Making comparisons

28 7. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 7. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 3. Metnin konusunu belirler. 7. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 6. Anlatımın kimin ağzından yapıldığını belirler. 7. sınıf 4 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 8. Metindeki sebep sonuç ilişkilerini fark eder. 7. sınıf 5 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 7. sınıf 6 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 14. Metne ilişkin sorular oluşturur. 7. sınıf 7 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 7. sınıf 8 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 7. sınıf 9 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 3. Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 7. sınıf 10 Türkçe 1. Yazma kurallarını uygulama 6. Yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin yerine Türkçelerini kullanır. 7. sınıf 11 Türkçe 6. Yazım ve noktalama kurallarını uygulama 2. Noktalama işaretlerini işlevlerine uygun olarak kullanır. 7. sınıf 12 Türkçe 1. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve 3. Bildirme kipleriyle dilek kiplerini ayırt eder. uygulama 7. sınıf 13 Türkçe 1. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 3. Bildirme kipleriyle dilek kiplerini ayırt eder. 7. sınıf 14 Türkçe 4. Kendi yazdıklarını değerlendirme 3. Yazdıklarını yazım ve noktalama kurallarına uygunluk yönünden değerlendirir. 7. sınıf 15 Türkçe 6. Yazım ve noktalama kurallarını uygulama 1. Yazım kurallarını kavrayarak uygular. 7. sınıf 16 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metnin türüyle ilgili özellikleri kavrar. 7. sınıf 17 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Okuduğu metne farklı başlıklar bulur.

29 7. sınıf 1 Matematik(TUTKU) Tam Sayılarla İşlemler Tam sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 7. sınıf 2 Matematik(TUTKU) Tam Sayılarla İşlemler Tam sayılarla işlemler yapmayı gerektiren problemleri çözer. 7. sınıf 3 Matematik(TUTKU) Tam Sayılarla İşlemler Tam sayıların kendileri ile tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder. 7. sınıf 4 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılar Rasyonel sayıları tanır ve sayı doğrusunda gösterir. 7. sınıf 5 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılar Rasyonel sayıları ondalık gösterimle ifade eder. 7. sınıf 6 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılar Devirli olmayan ondalık gösterimleri rasyonel sayı olarak ifade eder. 7. sınıf 7 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılar Rasyonel sayıları karşılaştırır ve sıralar. 7. sınıf 8 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılarla İşlemler Rasyonel sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar. 7. sınıf 9 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılarla İşlemler Rasyonel sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 7. sınıf 10 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılarla İşlemler Rasyonel sayıların kare ve küplerini hesaplar. 7. sınıf 11 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılarla İşlemler Rasyonel sayılarla çok adımlı işlemleri yapar. 7. sınıf 12 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılarla İşlemler Rasyonel sayılarla işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer. 7. sınıf 13 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılarla İşlemler 1. Rasyonel sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar. 7. sınıf 14 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılarla İşlemler 3. Rasyonel sayılarla çok adımlı işlemleri yapar. 7. sınıf 15 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılarla İşlemler 4. Rasyonel sayılarla ilgili problemleri çözer ve kurar. 7. sınıf 16 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılarla İşlemler 3. Rasyonel sayılarla çok adımlı işlemleri yapar. 7. sınıf 17 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılarla İşlemler 4. Rasyonel sayılarla ilgili problemleri çözer ve kurar.

30 7. sınıf 1 Fen ve Teknoloji Sindirim Sistemi Sindirim sisteminin sağlığının korunması için yapılması gerekenleri araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. 7. sınıf 2 Fen ve Teknoloji Boşaltım Sistemi Boşaltım sistemi sağlığının korunması için alınması gerekenleri, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. 7. sınıf 3 Fen ve Teknoloji Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler Sinir sistemini, merkezî ve çevresel sinir sistemi olarak sınıflandırarak model üzerinde gösterir ve görevlerini açıklar. 7. sınıf 4 Fen ve Teknoloji Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler İç salgı bezlerinin vücuttaki yerlerini model üzerinde gösterir ve görevlerini açıklar. 7. sınıf 5 Fen ve Teknoloji Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler İç salgı bezlerinin sağlığı için yapılması gerekenleri araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. 7. sınıf 6 Fen ve Teknoloji Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler Denetleyici ve düzenleyici sistemlerin vücudumuzdaki diğer sistemlerin düzenli ve eşgüdümlü çalışmasına olan etkisini tartışır. 7. sınıf 7 Fen ve Teknoloji Duyu Organları Duyu organlarına ait yapıları model üzerinde gösterir ve açıklar. 7. sınıf 8 Fen ve Teknoloji Duyu Organları Koku alma ve tat alma duyuları arasındaki ilişkiyi, tasarladığı bir deneyle gösterir. 7. sınıf 9 Fen ve Teknoloji Duyu Organları Duyu organlarındaki kusurlara ve bu kusurların giderilmesinde kullanılan teknolojilere örnekler verir. 7. sınıf 10 Fen ve Teknoloji Duyu Organları Duyu organlarının sağlığını korumak için alınması gereken tedbirleri tartışır. 7. sınıf 11 Fen ve Teknoloji Duyu Organları Duyu organları ve sağlığı ile ilgili meslek gruplarını araştırır ve bu meslek gruplarının toplum açısından önemini tartışır. 7. sınıf 12 Fen ve Teknoloji Organ Bağışı Organ bağışı ve organ naklinin toplumsal dayanışma açısından önemini kavrar. 7. sınıf 13 Fen ve Teknoloji Kütle ve Ağırlık İlişkisi Kütleye etki eden yerçekimi kuvvetini ağırlık olarak adlandırarak, ağırlığı bir kuvvet olarak tanımlar ve büyüklüğünü dinamometre ile ölçer. 7. sınıf 14 Fen ve Teknoloji Kütle ve Ağırlık İlişkisi Kütle ve ağırlık kavramlarını karşılaştırır. 7. sınıf 15 Fen ve Teknoloji Kütle Katı Basıncı İlişkisi Katı basıncını etkileyen değişkenleri deneyerek keşfeder ve bu değişkenler arasındaki ilişkiyi analiz eder. 7. sınıf 16 Fen ve Teknoloji Kütle Katı Basıncı İlişkisi Sıvı basıncını etkileyen değişkenleri deneyerek keşfeder ve bu değişkenler arasındaki ilişkiyi analiz eder. 7. sınıf 17 Fen ve Teknoloji Kütle Katı Basıncı İlişkisi Katı, sıvı ve gazların basınç özelliklerinin günlük yaşam ve teknolojideki uygulamalarına örnekler verir.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler veyardımcı fikirlerinana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. Boşaltımda görevli yapı ve organları tanır. 2 Diş çeşitlerini model üzerinde

Detaylı

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte 6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte Anlam 3 13 Türkçe Sözcükte Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9 4. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 1 8 Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazısına uygun başlık belirler. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 2. sınıf 3

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF TÜRKÇE DERSİ KZNIM TLOSU DERS SINIF ÖĞRENME LNI TÜRKÇE OKUM TÜRKÇE OKUM KZNIM Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu Türkçe 4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu SÖZ VARLIĞI - Zıt Anlamlı Sözcükler : T.4.3.7. Kelimelerin zıt anlamlılarını bulur. OKUMA - Metinle İlgili lar Sorma ve ları Cevaplama : T.4.3.8. Okuduğu

Detaylı

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Hayat Bilgisi Matematik Okuma:.. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder... Metnin

Detaylı

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar. 7. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Zarfları işlevlerine uygun kullanır. 1 11 Türkçe Metnin başlığını belirler. 2 12 Türkçe Metnin konusunu belirler. 3

Detaylı

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Matematik Okuma :.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..3. Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur..

Detaylı

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1 4. Sınıf Ders Tarama Testi Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler Okuma:.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..7. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI / 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma Kurallarını

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF TÜRKÇE 5. SINIF 1 Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2 Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3 Okuduklarındaki

Detaylı

SİS-2-2012 (07.12.2012)

SİS-2-2012 (07.12.2012) SINIF A B DERS ÜNİTE KAZANIM SİS-2-2012 (07.12.2012) 2. sınıf 1 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 11 Türkçe 2. Okuduğunu

Detaylı

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında

Detaylı

4. SINIFLAR BÜLTEN 4

4. SINIFLAR BÜLTEN 4 4. SINIFLAR BÜLTEN 4 4.SINIF BÜLTENİ eylül-ekim-kasım DOĞAL SAYILAR 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayılar okundu ve yazıldı. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıların bölükleri ve basamakları, basamaklardaki rakamlarının

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 1. tema 4 Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 1. tema 4 Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 2. tema 1 Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 2 12 Türkçe Eş Anlamlı Sözcükler 3 13 Türkçe Eş Sesli

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Eş Sesli Sözcükler Şiir Yorumlama Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Zıt Anlamlı Sözcükler 5N 1K Hikâyenin

Detaylı

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:.

Detaylı

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede,

Detaylı

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır.

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır. TÜRKÇE (15 SORU) Şiirde ana fikir Şiirde ana duygu Şiirde başlık Paragrafın ana fikri Paragrafta başlık Paragrafın konusu Eş anlamlı kelimeler Zıt anlamlı kelimeler Trafik işaret ve levhaları Görgü kuralları

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 5.1. Sayılar ve İşlemler 5.1.1. Doğal Sayılar 5.1.2. Doğal Sayılarla İşlemler 5.1.3. Kesirler 5.1.4. Kesirlerle İşlemler: Toplama ve Çıkarma

Detaylı

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:. Eş sesli

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan 4. Deneme 5 Nisan D. 2.4 Dinlediklerinin ana fikrini belirler. K. 2.3 Konuşmalarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y..7 Yazılarında yazım kurallarını uygular. Y..6 Yazılarında noktalama işaretlerini doğru

Detaylı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı . Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı . Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 4.Okuduklarında ne,

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - Ortaokul Konu Dağılımları

PESA-1 (05.11.2014) - Ortaokul Konu Dağılımları 5. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 1.Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 5. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 2.Okuma öncesi,

Detaylı

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ Kasım ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR KASIM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Eylül

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

2. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

2. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 . Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Türkçe Matematik Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım Kuralları

Detaylı

2. Online Değerlendirme Sınavı 1

2. Online Değerlendirme Sınavı 1 . Online Değerlendirme Sınavı Türkçe Hayat Bilgisi İngilizce Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 15 EKİM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI BELİRTKE TABLOSU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI BELİRTKE TABLOSU 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI Güneş Sistemi F.6... Güneş sistemindeki gezegenleri birbirleri ile karşılaştırır. F.6... Güneş sistemindeki gezegenleri, Güneş e yakınlıklarına

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 . Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Eş - Zıt Anlamlılık ve Eş Seslilik Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Deyim, Atasözü ve Özdeyiş Hikâyenin

Detaylı

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR EYLÜL VE EKİM AYI BÜLTENİ Eylül ve Ekim ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR EYLÜLVE EKİM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE

Detaylı

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Bireysel Farklılıklar ÜNİTE 1 Duygular ve Düşünceler Duygu ve Düşüncelere Saygı Kronolojik Sıra Resmî Kimlik Belgeleri Sözlü Tarih Yöntemi Aile Tarihi Millî Kültür Ögeleri

Detaylı

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI 4.HAFTA 3.HAFTA 2.HAFTA 1.HAFTA 2. SINIFLAR MATEMATİK İ YILLIK PLÂNI Konu: Onluk ve Birliklere Ayıralım 18-21 Eyl 1. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu, model kullanarak onluk ve birlik gruplara

Detaylı

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı)

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı) OKUL NET LİSTESİ ( sıralı) KATILIMLAR İL İLÇE OKUL SINAV ADI OKUL İLÇE İL GENEL MERKEZ 5. SINIF KURS DENEMESİ - Sıra Ö.No İsim Snf Türkçe Matematik Din Kül. Fen ve Tek. Sos Bil. Yab.Dil Toplam ler D Y

Detaylı

ÇAĞLAR KOLEJİ INGILIZCE KASIM BÜLTEN

ÇAĞLAR KOLEJİ INGILIZCE KASIM BÜLTEN ÇAĞLAR KOLEJİ INGILIZCE KASIM BÜLTEN KISIKLI MAH. HANIMSETİ SK. NO:21, ÇAMLICA - ÜSKÜDAR / İSTANBUL İNFO@CAGLAROKULLARİ.COM 0216 505 38 52 İLKOKUL KASIM AYI KAZANIMLARI 1-A: Sınıf objelerini tanır. En

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT..! 27.10.2015 TARİHİNE KADAR KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ TARAFIMIZA BİLDİRİNİZ. 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Paragrafta

Detaylı

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI 6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 6.1. Sayılar ve İşlemler 6.1.1. Doğal Sayılarla İşlemler 6.1.2. Çarpanlar ve Katlar 6.1.3. Tam Sayılar 6.1.4. Kesirlerle İşlemler 6.1.5.

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ Şubat Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Şubat

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 8. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki

Detaylı

İLKÖĞRETİM. Deneme Tarihleri. Ders Konuları. 1

İLKÖĞRETİM. Deneme Tarihleri. Ders Konuları.  1 İLKÖĞRETİM Deneme Tarihleri & Ders Konuları 0212 655 04 00 www.isabet.com.tr 1 2 2. SINIF DENEME TARİHLERİ 1. DENEME 08.11.2017 2.DENEME 20.12.2017 3.DENEME 14.03.2018 4.DENEME 25.04.2018 2. SINIF TÜRKÇE

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 20 KASIM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 5N 1K Onluk ve Birlikler Fiziksel Özelliklerimiz Words Paragrafın Konusu Deste ve Düzine Yeteneklerimiz

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 3. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 3. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI ARALIK KASIM EKİM BEŞ DUYUMUZ KUVVET VE HAREKET MADDEYİ TANIYALIM 1.1.1 Duyu organlarını tanır. 1.1.2. Duyu organlarının temel görevlerini açıklar. 1.1.3. Duyu organlarının sağlığını korumak için yapılması

Detaylı

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . TÜRKÇE İ TABLOSU ÖĞRENME ALANI A B TÜRKÇE OKUMA Metne ilişkin sorulara cevap verir. 1 TÜRKÇE OKUMA Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 2 9 TÜRKÇE OKUMA Metnin konusunu belirler. 3 10 TÜRKÇE

Detaylı

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ 5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ Deyim ve atasözlerinin metne katkısını belirler. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. Kuvvetin büyüklüğünü

Detaylı

3. SINIF FEN BİLİMLERİ

3. SINIF FEN BİLİMLERİ 3. SINIF FEN BİLİMLERİ Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD Hafta Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Gezegenimizi Tanıyalım Dünya`nın Şekli Dünyanın şeklinin küreye benzediğinin farkına varır. F3111 1 Gezegenimizi

Detaylı

4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilgiler Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:

Detaylı

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder.

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. D.B..7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..8 Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. O.4.3. Okuduğu metinde geçen

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI ANALİZ YAYINLARI 2017-2018 KURUMSAL DENEME SINAVI SORU SAYILARI ve SÜRELERİ SINIF TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİL. SOSYAL BİL. FEN BİL. DİN KÜL İNGİLİZCE TOPLAM SORU SÜRE 2.SINIF KURUMSAL DENEME 15 15 10 -

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-2)/ Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Cümlede

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-2)/ Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Cümlede 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-2)/2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Cümlede Anlam 3 13 Türkçe Cümlede Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte Anlam

Detaylı

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI SINAVDA YER ALACAK DERSLER VE KONU İÇERİKLERİ 4.SINIF KONULARI 1. Mecaz,gerçek,terim anlam 2. Eş anlam, zıt anlam, sesteş 3. Sebep sonuç ilişkisi 4. Amaç sonuç ilişkisi

Detaylı

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Aynı Kavram Alanına Giren Sözcükler Eş, Zıt, Yakın Anlamlılık ve Eş

Detaylı

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS)

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS) 4. SINIF DEYİMLER VE ATASÖZLERİ, BASİT, TÜREMİŞ, BİRLEŞİK KELİMELER, KONU BAŞLIĞI BELİRLEME, ANA FİKİR (METİNDE ANA FİKİR), ŞİİRDE ANA DUYGU, KARŞILAŞTIRMA BELİRTEN İFADELER AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ, ÜÇGEN, KARE,

Detaylı

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU VE KAZANIM TABLOSU. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 1-4 KASIM - Seslerden heceler, hecelerden sözcükler, sözcüklerden cümle

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 22 ARALIK 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT

Detaylı

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur.

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder.

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 2. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Nesnelerin Sayısı Sayıları Onluk ve Birlik Gruplara Ayırma Nesne Sayısını Tahmin Etme Basamak Adları ve Basamak Değerleri

Detaylı

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2 2015-2016 DENEME SINAVLARI KDS - 1 TEOG - 1 26-30 Ekim 2015 KDS - 2 14-18 Aralık 2015 TEOG - 2 KDS - 3 TEOG - 3 KDS - 4 TEOG - 4 KDS - 5 TEOG - 5 2. Sınıf HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM İşlerimi

Detaylı

4. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

4. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 4. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (3. Sınıf) Matematik (3. Sınıf) Okuduğunu Anlama: 3. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar.

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF MATEMATİK KAZANIMLARI 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 10 000 e kadar (10 000 dahil) yüzer ve biner sayar. 10 000 e kadar (10 000 dahil) yüzer ve biner sayar. 4, 5 ve 6 basamaklı

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ DERS SAATİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ DERS SAATİ AY HAFTA 016-017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE DERS SAATİ KONU ADI 1 FİİLİMSİLER SÖZCÜKTE ANLAM KAZANIMLAR Fiilimsiyle, fiil ve isim soylu kelimeler arasındaki farkları kavrar.

Detaylı

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Tarih Hafta 2: 17-21 Şubat 2014 Hafta 3: 26 Şubat 2014 GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Hafta 4: 5 Mart 2014 GRUP 1: Faruk GÜREŞÇİ Süleyman Emre İLGÜN Özlem GEZGİN Hafta

Detaylı

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 5. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 5. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı BİÇİM BİLGİSİ (Kök, Ek ve

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF / 2015-2016 EĞİTİM YILI Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı FİİLLER (Anlam-Kip-Kişi- Anlam

Detaylı

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AY EKİM KASIM 06-07 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 6. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI 6... Hayvan ve bitki hücrelerini, temel kısımları ve görevleri açısından karşılaştırır.

Detaylı

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam Eş ve Zıt Anlam, Eş Seslilik Kelime Grupları ve Deyimler Karşılaştırma, Sebep-Sonuç ilişkisi Öznel ve Nesnel Yargı, Atasözleri Genelden Özele, Özelden

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLAR

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLAR 4. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLAR Yer kabuğunun kara tabakasının kayaçlardan oluştuğunu belirtir. Kayaçlarla madenleri ilişkilendirir ve kayaçların ham madde olarak önemini tartışır. Fosillerin oluşumunu

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1.Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını

Detaylı

Öğrenci : İrem DAŞTAN

Öğrenci : İrem DAŞTAN BEP Plan Hazırla T.C Yozgat Valiliği Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim / İlkokul/ Ortaokulu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : İrem DAŞTAN Eğitsel

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı OKUMA YAZMA DİL BİLGİSİ Söz Varlığını Zenginleştirme Okuduğu Metni Değerlendirme Görsel Okuma Metnin Türleri Cümlede Anlam Özellikleri Yazma ve ktalama Kurallarını

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI 1 Planlama Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam 2 Cümlede Anlam 3 4 Metin Yorumu Yazım Kuralları ktalama İşaretleri 6 Kelime Yapısı 7 Sözcük Türleri ve Tamlama 6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Süresi (Ders

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 6.1.1.1. Hayvan ve bitki

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

6. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 6. SINIF TÜRKÇE İ KURS I VE LERİ AY 1 Biçim Bilgisi Biçim Bilgisi Biçim Bilgisi 4 5 Çok anlamlılık (temel, yan, mecaz ve terim anlam) Çok anlamlılık (temel, yan, mecaz ve terim anlam) Kök ve eki kavrar.

Detaylı