SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM"

Transkript

1 2. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 2. sınıf 3 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 4 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarının konusunu belirler. 2. sınıf 5 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2. sınıf 6 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 2. sınıf 7 Türkçe(1 4 TEMA) 1. Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 2. sınıf 8 Türkçe(1 4 TEMA) 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 2. sınıf 9 Türkçe(1 4 TEMA) 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular. 2. sınıf 10 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır.

2 2. sınıf 1 Matematik(MEB) 2. sınıf 2 Matematik(MEB) 2. sınıf 3 Matematik(MEB) 2. sınıf 4 Matematik(MEB) 2. sınıf 5 Matematik(MEB) 2. sınıf 6 Matematik(MEB) 2. sınıf 7 Matematik(MEB) 2. sınıf 8 Matematik(MEB) 2. sınıf 9 Matematik(MEB) 2. sınıf 10 Matematik(MEB) Doğal Sayılar Doğal Sayılar Örüntü ve Süslemeler Doğal Sayılarla Toplama İslemi Doğal Sayılar Simetri Uzunlukları Ölçme Zamanı Ölçme Doğal Sayılarla Toplama İslemi Kesirler den küçük iki doğal sayıyı karsılastırarak aralarındaki iliskiyi belirtir den küçük en çok dört doğal sayıyı büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru sıralar. 1. Bir örüntüde eksik bırakılan ögeleri belirleyerek tamamlar. 1. Toplamları 100 e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama islemini yapar. 2. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu, onluk ve birlik gruplara ayırarak bunlara karsılık gelen sayıyı yazar ve okur. 1. Bir seklin iki es parçaya ayrılıp ayrılamayacağını belirler, uygun sekilleri iki es parçaya ayırır. 3. Uzunlukları metre ve santimetre birimleriyle ölçer. 1. Tam ve yarım saatleri okur, saati tam ve yarım saate ayarlar. 1. Toplamları 100 e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama islemini yapar. 1. Bütün, yarım ve çeyrek arasındaki iliskiyi açıklar. 2. sınıf 1 Matematik(SEVGİ) Doğal ğ Sayılar den küçük iki doğal ğ sayıyı y karsılastırarak aralarındaki iliskiyi belirtir. 2. sınıf 2 Matematik(SEVGİ) 2. sınıf 3 Matematik(SEVGİ) 2. sınıf 4 Matematik(SEVGİ) 2. sınıf 5 Matematik(SEVGİ) 2. sınıf 6 Matematik(SEVGİ) 2. sınıf 7 Matematik(SEVGİ) 2. sınıf 8 Matematik(SEVGİ) 2. sınıf 9 Matematik(SEVGİ) 2. sınıf 10 Matematik(SEVGİ) Doğal Sayılar Örüntü ve Süslemeler Doğal Sayılarla Toplama İslemi Doğal Sayılar Simetri Uzunlukları Ölçme Zamanı Ölçme Doğal Sayılarla Toplama İslemi Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi den küçük en çok dört doğal sayıyı büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru sıralar. 1. Bir örüntüde eksik bırakılan ögeleri belirleyerek tamamlar. 1. Toplamları 100 e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama islemini yapar. 2. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu, onluk ve birlik gruplara ayırarak bunlara karsılık gelen sayıyı yazar ve okur. 1. Bir seklin iki es parçaya ayrılıp ayrılamayacağını belirler, uygun sekilleri iki es parçaya ayırır. 3. Uzunlukları metre ve santimetre birimleriyle ölçer. 1. Tam ve yarım saatleri okur, saati tam ve yarım saate ayarlar. 3. İki doğal sayının toplandığı islemde verilmeyen toplananı belirler. 5. Doğal sayılarla yapılan bir çıkarma isleminde verilmeyen eksileni veya çıkanı belirler.

3 2. sınıf 1 Hayat 2. sınıf 2 Hayat 2. sınıf 3 Hayat 2. sınıf 4 Hayat 2. sınıf 5 Hayat 2. sınıf 6 Hayat 2. sınıf 7 Hayat 2. sınıf 8 Hayat 2. sınıf 9 Hayat 2. sınıf 10 Hayat OKUL HEYECANIM OKUL HEYECANIM OKUL HEYECANIM OKUL HEYECANIM OKUL HEYECANIM OKUL HEYECANIM OKUL HEYECANIM OKUL HEYECANIM BENİM EŞSİZ YUVAM BENİM EŞSİZ YUVAM Vücudunun bölümlerini tanıyarak kendisinin ve arkadaşlarının vücudunun değerli olduğunu kabul eder. Özensiz iletişimin yaratacağı sorunları belirleyerek, öğretmeni ve arkadaşlarıyla iletişim kurarken nezaket ifadeleri kullanır. Çevresindeki insanların mesleklerinin farklı özellikler gerektirdiğini açıklar. Okuldaki kaynakları bilinçli tüketmenin önemini açıklar. Atatürk'ün öğrenim hayatı hakkında araştırma yapar ve bulgularını sunar. Millî bayramları kutlamak amacıyla hazırlık yapar ve kutlama için fikirler üretir. Dinî bayramların, milletimizin paylaşım ve dayanışma içine girdiği özel günler olduğunu fark eder ve bayram kutlamalarına katılır. Kaynak kitaplardan nasıl yararlanacağını açıklar ve bunlardan yararlanır. Her canlının bir yuvaya ihtiyacı olduğunu kavrar ve canlıların yuvalarını birbirinden ayırt eder. Güneş'in doğuşunu ve batışını gözlemleyerek doğu ve batı kavramlarını kavrar, evinin bölümlerini yönlere göre tarif eder.

4 2. sınıf 1 İngilizce 2. sınıf 2 İngilizce 2. sınıf 3 İngilizce 2. sınıf 4 İngilizce 2. sınıf 5 İngilizce 2. sınıf 6 İngilizce 2. sınıf 7 İngilizce 2. sınıf 8 İngilizce 2. sınıf 9 İngilizce 2. sınıf 10 İngilizce Words Friends Friends In the Classroom In the Classroom In the Classroom Numbers Numbers Numbers Numbers Telling people what we know Greeting and meeting people Making simple inquiries Giving and responding to simple instructions Making simple requests Telling someone what to do Describing characters/people Expressing quantity Making simple inquiries Naming numbers

5 3. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 3. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf 3 Türkçe(1 4 TEMA) 3. Anlam Kurma Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır. 3. sınıf 4 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz Varlığını Geliştirme Metin içi anlam kurar. 3. sınıf 5 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf 6 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir. 3. sınıf 7 Türkçe(1 4 TEMA) 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma Metindeki anahtar kelimelerle çalışma yapar. 3. sınıf 8 Türkçe(1 4 TEMA) 1. Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 3. sınıf 9 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 3. sınıf 10 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduğunu anlamlandırmada görsellerden yararlanır.

6 3. sınıf 1 Matematik(MEB) 3. sınıf 2 Matematik(MEB) 3. sınıf 3 Matematik(MEB) 3. sınıf 4 Matematik(MEB) 3. sınıf 5 Matematik(MEB) 3. sınıf 6 Matematik(MEB) 3. sınıf 7 Matematik(MEB) 3. sınıf 8 Matematik(MEB) 3. sınıf 9 Matematik(MEB) 3. sınıf 10 Matematik(MEB) Doğal Sayılar Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İslemi Örüntü ve Süslemeler Sekil Grafiği Simetri Tablo DOĞRU Uzunlukları Ölçme Alan ye kadar olan Romen rakamlarını okur ve yazar. 8. Tek ve çift doğal sayıları belirtir. 1. Toplamları en çok üç basamaklı olan doğal sayılarla eldesiz ve eldeli toplama islemini yapar. 1. Üçgensel, karesel, dikdörtgensel bölgeleri kullanarak ve bosluk kalmayacak sekilde döseyerek süsleme yapar. 3. Sekil grafiğini yorumlar. 1. Düzlemsel sekillerde, doğruya göre simetriyi belirler ve simetrik sekiller olusturur. 1. Çetele ve sıklık tabloları olusturur. 4. Düzlemde iki doğrunun birbirine göre durumlarını belirler ve çizimlerini yapar. 4. Cetvel kullanarak belirli bir uzunluğu ölçer ve ölçüsü verilen bir uzunluğu çizer. 1. Cisimlerin bir yüzünün alanını standart olmayan birimlerle ölçer. 3. sınıf 1 Matematik(LİDER) Doğal ğ Sayılar ye kadar olan Romen rakamlarını okur ve yazar. 3. sınıf 2 Matematik(LİDER) 3. sınıf 3 Matematik(LİDER) 3. sınıf 4 Matematik(LİDER) 3. sınıf 5 Matematik(LİDER) 3. sınıf 6 Matematik(LİDER) 3. sınıf 7 Matematik(LİDER) 3. sınıf 8 Matematik(LİDER) 3. sınıf 9 Matematik(LİDER) 3. sınıf 10 Matematik(LİDER) Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İslemi Örüntü ve Süslemeler Sekil Grafiği Simetri Tablo DOĞRU Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 8. Tek ve çift doğal sayıları belirtir. 1. Toplamları en çok üç basamaklı olan doğal sayılarla eldesiz ve eldeli toplama islemini yapar. 1. Üçgensel, karesel, dikdörtgensel bölgeleri kullanarak ve bosluk kalmayacak sekilde döseyerek süsleme yapar. 3. Sekil grafiğini yorumlar. 1. Düzlemsel sekillerde, doğruya göre simetriyi belirler ve simetrik sekiller olusturur. 1. Çetele ve sıklık tabloları olusturur. 4. Düzlemde iki doğrunun birbirine göre durumlarını belirler ve çizimlerini yapar içinde altısar, yediser, sekizer ve dokuzar ileriye doğru sayar. 1. En çok üç basamaklı doğal sayılarla çıkarma islemi yapar.

7 3. sınıf 1 Fen Bilimleri 3. sınıf 2 Fen Bilimleri 3. sınıf 3 Fen Bilimleri 3. sınıf 4 Fen Bilimleri 3. sınıf 5 Fen Bilimleri 3. sınıf 6 Fen Bilimleri 3. sınıf 7 Fen Bilimleri 3. sınıf 8 Fen Bilimleri 3. sınıf 9 Fen Bilimleri 3. sınıf 10 Fen Bilimleri Beş Duyumuz Beş Duyumuz Kuvveti Tanıyalım Kuvveti Tanıyalım Kuvveti Tanıyalım Kuvveti Tanıyalım Maddeyi Tanıyalım Maddeyi Tanıyalım Maddeyi Tanıyalım Maddeyi Tanıyalım Duyu organlarının temel görevlerini açıklar. Duyu organlarının sağlığını korumak için yapılması gerekenleri kavrar. Hareket eden varlıkları gözlemler ve hareket özelliklerini ifade eder. İtme ve çekmenin birer kuvvet olduğunu deneyerek keşfeder. İtme ve çekme kuvvetlerinin hareket eden ve duran cisimler üzerindeki etkilerini gözlemleyerek kuvvet kavramını açıklar. Günlük yaşamda hareketli cisimlerin sebep olabileceği tehlikeleri tartışır. Beş duyu organını kullanarak maddeyi niteleyen temel özellikleri açıklar. Bazı maddelere dokunma, onları tatma ve koklamanın canlı vücuduna zarar verebileceğini fark eder. Bireysel olarak ya da gruplar hâlinde maddelerle çalışırken gerekli güvenlik tedbirlerini almada sorumluluk üstlenir. Çevresindeki maddeleri, hâllerine göre sınıflandırır.

8 3. sınıf 1 Hayat 3. sınıf 2 Hayat 3. sınıf 3 Hayat 3. sınıf 4 Hayat 3. sınıf 5 Hayat 3. sınıf 6 Hayat 3. sınıf 7 Hayat 3. sınıf 8 Hayat 3. sınıf 9 Hayat 3. sınıf 10 Hayat OKUL HEYECANIM OKUL HEYECANIM OKUL HEYECANIM OKUL HEYECANIM OKUL HEYECANIM BENİM EŞSİZ YUVAM BENİM EŞSİZ YUVAM BENİM EŞSİZ YUVAM BENİM EŞSİZ YUVAM BENİM EŞSİZ YUVAM Okul ve sınıf eşyalarını özenli kullanmadığında ortaya çıkabilecek sorunları çözmek için alternatifler üretir. Tüketici olarak sahip olduğu hakları bilir ve bilinçli tüketici davranışları sergiler. Kulüp ve diğer grup çalışmalarında grubun henüz fark edilmeyen ortak ihtiyaçlarına duyarlı olur. Kulüp veya grup çalışmalarında alınacak kararlar ve yapılacak çalışmalarda arkadaşlarını bir fikir etrafında bir araya getirir. Okul Heyecanım temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır. Barınmanın insanın temel htiyaçlarından biri olduğunu kavrar ve bu ihtiyacın karşılanmasının önemini belirtir. Adres bilgilerine sahip olmanın önemini belirtir. Evini yön ile ilgili temel kavramları kullanarak bildiği yere göre tarif eder. Yön bulmada kullanılan çeşitli yöntemleri ve araçları merak eder ve araştırır. Aile büyüklerinden hayatta olanların çocukluğunu araştırır.

9 3. sınıf 1 İngilizce Wheel of Fortune Making simple requests 3. sınıf 2 İngilizce Wheel of Fortune Naming numbers (11 20) 3. sınıf 3 İngilizce 3. sınıf 4 İngilizce 3. sınıf 5 İngilizce 3. sınıf 6 İngilizce 3. sınıf 7 İngilizce 3. sınıf 8 İngilizce 3. sınıf 9 İngilizce 3. sınıf 10 İngilizce My family My family People I love People I love People I love Feelings Feelings Feelings Making simple inquiries Talking about possessions Describing characters/people Expressing ability and inability Making simple inquiries Describing what people are doing now Expressing feelings Making simple inquiries

10 4. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 4. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 4. sınıf 3 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında duygusal ve abartılı ögeleri belirler ve sorgular. 4. sınıf 4 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N1K) sorularına cevap arar. 4. sınıf 5 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder. 4. sınıf 6 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır. 4. sınıf 7 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 4. sınıf 8 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamına uygun kullanır. 4. sınıf 9 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin veya işin aşamalarını anlatan yönergeleri uygular. 4. sınıf 10 Türkçe(1 4 TEMA) 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır.

11 4. sınıf 1 Matematik 4. sınıf 2 Matematik 4. sınıf 3 Matematik 4. sınıf 4 Matematik 4. sınıf 5 Matematik 4. sınıf 6 Matematik 4. sınıf 7 Matematik 4. sınıf 8 Matematik 4. sınıf 9 Matematik 4. sınıf 10 Matematik Doğal Sayılar Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Bölme İslemi Doğal Sayılarla Çarpma İslemi Doğal Sayılarla Çarpma İslemi Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi Doğal Sayılarla Toplama İslemi Örüntü ve Süslemeler Sütun Grafiği Üçgen, Kare ve Dikdörtgen 3. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıları çözümler. 6. En çok altı basamaklı doğal sayıları sıralar. 2. Üç basamaklı doğal sayıları en çok iki basamaklı doğal sayılara böler. 1. Çarpımı en çok bes basamaklı doğal sayı olacak sekilde iki doğal sayıyla çarpma islemini yapar. 3. En çok üç basamaklı doğal sayıları 10, 100 ve 1000 in en çok dokuz katı olan doğal sayılarla kısa yoldan çarpar. 4. Doğal sayılarla çıkarma islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4. Doğal sayılarla toplama islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 1. Uygun karesel, dikdörtgensel ve üçgensel bölgeleri kullanarak ve bosluk kalmayacak sekilde döseyerek süsleme yapar. 2. Sütun grafiğini yorumlar. 7. Üçgenin iç açılarının ölçülerinin toplamını belirler.

12 4. sınıf 1 Fen ve Teknoloji Egzersizin nabza ve soluk alıp vermeye etkisi 4.2. Egzersiz sonucu nabız ile ilgili elde ettiği verileri kaydeder ve yorumlar. 4. sınıf 2 Fen ve Teknoloji Madde, cisim, malzeme ve eşya 1.8. Maddelerin özellikleri ile gündelik hayatta kullanım alanları arasında ilişki kurar. 4. sınıf 3 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 4 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 5 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 6 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 7 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 8 Fen ve Teknoloji Katı, sıvı ve gazların temel özellikleri Hacim ve kütle kavramları ile birimleri Maddenin hâlleri arasındaki dönüşüm Maddenin hâlleri arasındaki dönüşüm Saf madde ve karışım arasındaki farklar Saf madde ve karışım arasındaki farklar 2.3. Küçük taneli katıların sıvılara benzer davrandığını fark eder Gazların kütlesinin olduğunu göstermek için deney tasarlar Sıcak ve soğuk maddelerin teması sırasında meydana gelen sıcaklık değişimlerini gösteren deney tasarlar Isının katı maddelerde yol açtığı erime ve bozunma değişimlerini deneyle gösterir 6.5. Suda çözünen maddenin kaybolmadığını gösteren deney tasarlar Saf madde ile karışım arasındaki farkı açıklar. 4. sınıf 9 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 10 Fen ve Teknoloji Bazı basit karışımları ayırma yöntemleri 7.3. Çöplerdeki demirli atıkların ayrılması için yöntem önerir. Bazı basit karışımları ayırma yöntemleri 7.5. Suda çözünmeyen maddeler karışımının uygun hâllerde yüzdürülerek ayrılması için yöntem önerir.

13 4. sınıf 1 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 2 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 3 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 4 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 5 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 6 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 7 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 8 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 9 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 10 Sosyal Bilgiler KENDİMİ TANIYORUM KENDİMİ TANIYORUM GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM YAŞADIĞIMIZ YER YAŞADIĞIMIZ YER YAŞADIĞIMIZ YER YAŞADIĞIMIZ YER YAŞADIĞIMIZ YER 5. Yaşamına ilişkin belli başlı olayları kronolojik sıraya koyar. 6. Sahip olduğu resmî kimlik belgelerindeki bilgileri analiz ederek kişisel kimliğine ilişkin çıkarımlarda bulunur 3. Tarihte Türklerin yaygın olarak oynadığı oyunlardan günümüzde de devam edenlere örnek verir. 5. Yaşanmış olaylardan ve görsel materyallerden yola çıkarak, Millî Mücadele sürecinde yakın çevresini ve Türkiye yi betimler. 6. Millî Mücadele nin kazanılmasında ve Cumhuriyetin ilânında Atatürk ün rolünü fark eder. 1. Çeşitli yöntemlerle çevresindeki herhangi bir nesnenin kendisine göre bulunduğu yönü bulur. 4. Çevresindeki bir yerin krokisini çizer. 5. Çevresinde meydana gelen hava olaylarını gözlemleyerek, bulgularını resimli grafiklere aktarır. 6. Çevresinde gördüğü doğal ve beşerî unsurları ayırt eder. 8. Doğal afetler karşısında hazırlıklı olur.

14 4. sınıf 1 Din Kültürü ve Ahlak 4. sınıf 2 Din Kültürü ve Ahlak 4. sınıf 3 Din Kültürü ve Ahlak 4. sınıf 4 Din Kültürü ve Ahlak 4. sınıf 5 Din Kültürü ve Ahlak 4. sınıf 6 Din Kültürü ve Ahlak 4. sınıf 7 Din Kültürü ve Ahlak 4. sınıf 8 Din Kültürü ve Ahlak 4. sınıf 9 Din Kültürü ve Ahlak 4. sınıf 10 Din Kültürü ve Ahlak DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? TEMİZ OLALIM TEMİZ OLALIM TEMİZ OLALIM TEMİZ OLALIM TEMİZ OLALIM 2. Selamlaşmanın iletişimdeki önemini fark eder. 3. Kelime i Tevhit ve Kelime i Şehadet in anlamlarını açıklar. 5. Din ve ahlak kavramlarını tanımlar. 7. Güzel söz söyleme ve güzel davranış sergilemeye istekli olur. 8. Sübhâneke duasını ezbere okur ve anlamını söyler. 2. İbadet ile temizlik arasında ilişki kurar. 5. Beden ve çevre temizliğinin sağlık açısından önemini açıklar. 6. Manevi temizliğin ne olduğunu kavrar. 7. Allah ın sevgisini kazanmada temizliğin önemini yorumlar. 8. Fâtiha suresini ezbere okur ve anlamını söyler.

15 4. sınıf 1 İngilizce 4. sınıf 2 İngilizce 4. sınıf 3 İngilizce 4. sınıf 4 İngilizce 4. sınıf 5 İngilizce 4. sınıf 6 İngilizce 4. sınıf 7 İngilizce 4. sınıf 8 İngilizce 4. sınıf 9 İngilizce 4. sınıf 10 İngilizce In the Classroom In the Classroom Children s Day Children s Day Children s Day Free Time Free Time Cartoon Characters Cartoon Characters Cartoon Characters Asking for permission Telling someone what to do Identifying countries and nationalities Making simple inquiries Talking about locations of things Making simple inquiries Making simple requests Expressing ability and inability Making simple inquiries Talking about possessions

16 5. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 5. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Okuduklarında eksik bırakılan ya da konuyla ilgisi olmayan bilgiyi fark eder. 5. sınıf 3 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında hikâye unsurları nı belirler. 5. sınıf 4 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamına uygun kullanır. 5. sınıf 5 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir. 5. sınıf 6 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş anlamlılarını bulur. 5. sınıf 7 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur. 5. sınıf 8 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. 5. sınıf 9 Türkçe(1 4 TEMA) 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 5. sınıf 10 Türkçe(1 4 TEMA) 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular. 5. sınıf 11 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder. 5. sınıf 12 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder.

17 5. sınıf 1 Matematik 5. sınıf 2 Matematik 5. sınıf 3 Matematik 5. sınıf 4 Matematik 5. sınıf 5 Matematik 5. sınıf 6 Matematik Doğal Sayılar Doğal Sayılarla İşlemler Doğal Sayılarla İşlemler Doğal Sayılarla İşlemler Doğal Sayılarla İşlemler Uzunluk ve Zaman Ölçme Kuralı verilen sayı ve şekil örüntülerinin istenen adımlarını oluşturur Çarpma ve bölme işlemleri arasındaki ilişkiyi anlayarak işlemlerde verilmeyen öğeleri (çarpan, bölüm veya bölünen) bulur Dört işlem içeren problemleri çözer Bir doğal sayının karesi ve küpünü üslü olarak gösterir; değerini bulur En çok iki işlem içeren parantezli ifadelerin sonucunu bulur Zaman ölçü birimlerini tanır, birbirine dönüştürür ve ilgili problemleri çözer. 5. sınıf 7 Matematik Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme 5. sınıf 8 Matematik Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme 5. sınıf 9 Matematik Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme 5. sınıf 10 Matematik Veri Analizi ve Yorumlama 5. sınıf 11 Matematik Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler 5. sınıf 12 Matematik Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler Veri toplamayı gerektiren araştırma soruları oluşturur Araştırma sorularına ilişkin verileri toplar veya ilgili verileri seçer; veriyi uygunluğuna göre sıklık tablosu ve sütun grafiğiyle gösterir Ağaç şeması yaparak verileri düzenler Sıklık tablosu, sütun grafiği veya ağaç şeması ile gösterilmiş veriyi özetler ve yorumlar Kareli veya noktalı kâğıt üzerinde bir doğru ğ parçasına eşit uzunlukta doğru ğ parçaları çizer Kareli veya noktalı kâğıt üzerinde bir doğru parçasına paralel doğru parçaları inşa eder; çizilmiş doğru parçalarının paralel olup olmadığını yorumlar.

18 5. sınıf 1 Fen ve Teknoloji 5. sınıf 2 Fen ve Teknoloji 5. sınıf 3 Fen ve Teknoloji 5. sınıf 4 Fen ve Teknoloji 5. sınıf 5 Fen ve Teknoloji 5. sınıf 6 Fen ve Teknoloji 5. sınıf 7 Fen ve Teknoloji 5. sınıf 8 Fen ve Teknoloji 5. sınıf 9 Fen ve Teknoloji 5. sınıf 10 Fen ve Teknoloji 5. sınıf 11 Fen ve Teknoloji 5. sınıf 12 Fen ve Teknoloji Besinler ve Özellikleri Besinler ve Özellikleri Besinlerin Sindirimi Besinlerin Sindirimi Besinlerin Sindirimi Besinlerin Sindirimi Vücudumuzda Boşaltım Vücudumuzda Boşaltım Vücudumuzda Boşaltım Kuvvetin Ölçülmesi Sürtünme Kuvveti Maddenin Hâl Değişimi Sağlıklı bir yaşam için besinlerin tazeliğinin ve doğallığının önemini, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. Sindirimde görevli yapı ve organların yerini model üzerinde sırasıyla gösterir. Diş çeşitlerini model üzerinde göstererek görevlerini açıklar. Diş sağlığı için beslenmeye, temizliğe ve düzenli diş kontrolüne özen gösterir. Besinlerin sindirildikten sonra vücutta kan yoluyla taşındığı çıkarımını yapar. Boşaltımda görevli yapı ve organları tanır. Vücutta farklı boşaltım şekillerinin olduğu ve boşaltım faaliyetleri sonucu oluşan zararlı maddelerin vücut dışına atılması gerektiği çıkarımını yapar. Böbreklerin sağlığını korumak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırır ve sunar. Kuvvetin büyüklüğünü dinamometre ile ölçer ve birimini ifade eder. Sürtünme kuvvetinin çeşitli ortamlarda hareketi engelleyici etkisini deneyerek keşfeder ve sürtünme kuvvetine günlük yaşamdan örnekler verir. Maddelerin ısı etkisiyle hâl değiştirebileceğine yönelik deneyler yapar, elde ettiği verilere dayalı çıkarımlarda bulunur.

19 5. sınıf 1 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 2 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 3 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 4 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 5 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 6 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 7 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 8 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 9 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 10 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 11 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 12 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE ADIM ADIM TÜRKİYE ADIM ADIM TÜRKİYE ADIM ADIM TÜRKİYE ADIM ADIM TÜRKİYE BÖLGEMİZİ TANIYALIM BÖLGEMİZİ TANIYALIM BÖLGEMİZİ TANIYALIM BÖLGEMİZİ TANIYALIM BÖLGEMİZİ TANIYALIM BÖLGEMİZİ TANIYALIM BÖLGEMİZİ TANIYALIM 2. Ülkemizin çeşitli yerlerindeki kültürel özelliklere örnekler verir. 3. Ülkemizin çeşitli yerleri ile kendi çevresinin kültürel özelliklerini benzerlikler ve farklılıklar açısından karşılaştırır. 4. Kültürel ögelerin, insanların bir arada yaşamasındaki önemini açıklar. 5. Kanıt kullanarak Atatürk inkılâplarının öncesi ile sonrasındaki günlük yaşamı karşılaştırır. 6. Atatürk inkılâplarıyla ilkelerini ilişkilendirir. 1. Türkiye nin kabartma haritası üzerinde, yaşadığı bölgenin yüzey şekillerini genel olarak tanır. 2. Yaşadığı bölgede görülen iklimin, insan faaliyetlerine etkisini, günlük yaşantısından örnekler vererek açıklar. 3. Yaşadığı bölgedeki insanların yoğun olarak yaşadıkları yerlerle coğrafî özellikleri ilişkilendirir. 4. Yaşadığı bölgedeki insanların doğal ortamı değiştirme ve ondan yararlanma şekillerine kanıtlar gösterir. 5. Yaşadığı bölgede görülen bir afet ile bölgenin coğrafî özelliklerini ilişkilendirir. 6. Kültürümüzün sözlü ve yazılı ögelerinden yola çıkarak, doğal ğ afetlerin toplum hayatı üzerine etkilerini örneklendirir. 7. Yaşadığı bölgede görülen doğal afetlerin zararlarını artıran insan faaliyetlerini fark eder.

20 5. sınıf 1 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 2 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 3 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 4 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 5 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 6 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 7 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 8 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 9 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 10 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 11 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 12 Din Kültürü ve Ahlak ALLAH İNANCI İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 7. İhlâs suresini ezbere okur ve anlamını söyler. 1. İbadetin anlamını yorumlar. 2. İbadetle ilgili kavramları açıklar. 3. Niçin ibadet edildiğini gerekçelendirir. 4. Başlıca ibadetlerin hangileri olduğunu belirtir. 5. Camiyi genel özellikleri ile tanır. 6. Dua etmenin anlamını örneklerle yorumlar. 7. Niçin ve nasıl dua edilmesi gerektiğini açıklar. 8. Kur an dan ve Hz. Muhammed in sözlerinden dua örnekleri verir. 9. Kültürümüzden dua örnekleri verir. 10. Her güzel iş ş ve davranışın ş (salih amel) dinimizdeki önemini örneklerle açıklar. 11. İbadetlerin davranışlar üzerindeki etkisini fark eder.

21 5. sınıf 1 İngilizce 5. sınıf 2 İngilizce 5. sınıf 3 İngilizce 5. sınıf 4 İngilizce 5. sınıf 5 İngilizce 5. sınıf 6 İngilizce 5. sınıf 7 İngilizce 5. sınıf 8 İngilizce 5. sınıf 9 İngilizce 5. sınıf 10 İngilizce 5. sınıf 11 İngilizce 5. sınıf 12 İngilizce My Daily Routine My Daily Routine My town My town My town Hello! Hello! Hello! Games and Hobbies Games and Hobbies Games and Hobbies Games and Hobbies Making simple inquiries Telling the time, days and dates Making simple inquiries Talking about locations of things Telling someone what to do Greeting and meeting people Identifying countries and nationalities Making simple inquiries Describing what people do regularly Expressing ability and inability Expressing likes and dislikes Making simple inquiries

22 6. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 6. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 6. sınıf 3 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 25. Şiir dilinin farklılığını ayırt eder. 6. sınıf 4 Türkçe(1 4 TEMA) 3. Okuduğu metni değerlendirme 1. Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 6. sınıf 5 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 6. sınıf 6 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 6. sınıf 7 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 30. Okuduğu metne farklı başlıklar bulur. 6. sınıf 8 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 6. sınıf 9 Türkçe(1 4 TEMA) 6. Yazım ve noktalama kurallarını uygulama 1. Yazım kurallarını kavrayarak uygular. 6. sınıf 10 Türkçe(1 4 TEMA) 1. Yazma kurallarını uygulama 6. Yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin yerine Türkçelerini kullanır. 6. sınıf 11 Türkçe(1 4 TEMA) 1. Kelimenin yapı özellikleriyle ilgili bilgi ve kuralları 6. Birleşik kelimeyi kavrar. kavrama ve uygulama 6. sınıf 12 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 6. sınıf 13 Türkçe(1 4 TEMA) 1. Kelimenin yapı özellikleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 1. Kök ve eki kavrar.

23 6. sınıf 1 Matematik 6. sınıf 2 Matematik 6. sınıf 3 Matematik 6. sınıf 4 Matematik 6. sınıf 5 Matematik 6. sınıf 6 Matematik 6. sınıf 7 Matematik 6. sınıf 8 Matematik 6. sınıf 9 Matematik 6. sınıf 10 Matematik 6. sınıf 11 Matematik 6. sınıf 12 Matematik 6. sınıf 13 Matematik Ondalık Gösterim Ondalık Gösterim Kesirlerle İşlemler Kesirlerle İşlemler Kesirlerle İşlemler Kesirlerle İşlemler Açılar Açılar Oran Oran Doğal ğ Sayılarla İşlemler Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar Bölme işlemi ile kesir kavramını ilişkilendirir Ondalık gösterimleri verilen sayıları çözümler Kesirlerle toplama ve çıkarma işlemlerini yapar İki kesrin çarpma işlemini yapar ve anlamlandırır Bir doğal sayıyı bir kesre ve bir kesri bir doğal sayıya böler, bu işlemi anlamlandırır Kesirlerle işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer Açıyı başlangıç noktaları aynı olan iki ışının oluşturduğu şekil olarak tanır ve sembolle gösterir Komşu, tümler, bütünler ve ters açıların özelliklerini keşfeder; ilgili problemleri çözer Bir bütünün iki parçaya ayrıldığı durumlarda iki parçanın birbirine veya her bir parçanın bütüne oranını belirler; problem durumlarında oranlardan biri verildiğinde diğerini bulur Aynı veya farklı birimlerdeki iki çokluğun birbirine oranını belirler Doğal ğ sayılarla l dört işlem yapmayı gerektiren problemleri l çözer Doğal sayıların asal çarpanlarını belirler İki doğal sayının ortak bölenleri ile ortak katlarını belirler; ilgili problemleri çözer.

24 6. sınıf 1 Fen ve Teknoloji 6. sınıf 2 Fen ve Teknoloji 6. sınıf 3 Fen ve Teknoloji 6. sınıf 4 Fen ve Teknoloji 6. sınıf 5 Fen ve Teknoloji 6. sınıf 6 Fen ve Teknoloji 6. sınıf 7 Fen ve Teknoloji 6. sınıf 8 Fen ve Teknoloji 6. sınıf 9 Fen ve Teknoloji 6. sınıf 10 Fen ve Teknoloji Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Kuvvet ve Hareket Kuvvet ve Hareket Kuvvet ve Hareket Kuvvet ve Hareket Kuvvet ve Hareket Destek ve hareket sistemine ait yapıları açıklar ve görevlerini belirterek örnekler verir Solunum sistemini oluşturan yapı ve organları model üzerinde gösterir Akciğerlerin yapısını açıklar ve alveol kılcal damar arasındaki gaz alışverişini model üzerinde gösterir Büyük ve küçük kan dolaşımını şema üzerinde gösterir Kan grupları arasındaki kan alışverişini kavrar Bileşke kuvveti açıklar Bir cisme etki eden birden fazla kuvveti deneyle ve çizimle gösterir Dengelenmiş ve dengelenmemiş kuvvetleri, cisimlerin hareket durumlarını gözlemleyerek keşfeder ve karşılaştırır Sürati tanımlar ve birimini ifade eder Yol, zaman ve sürat arasındaki ilişkiyi grafik üzerinde gösterir ve yorumlar. 6. sınıf 11 Fen ve Teknoloji Maddenin Tanecikli Yapısı Maddelerin; tanecikli, boşluklu ş ve hareketli yp yapıda olduğunu ğ kavrar. 6. sınıf 12 Fen ve Teknoloji 6. sınıf 13 Fen ve Teknoloji Maddenin Tanecikli Yapısı Vücudumuzdaki Sistemler Hâl değişimine bağlı olarak maddenin tanecikleri arasındaki boşluk ve hareketliliğin değiştiğini kavrar Hücre doku organ sistem organizma ilişkisini açıklar.

25 6. sınıf 1 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Farklı ölçeklerde çizilmiş haritalardan yararlanarak ölçek değiştiğinde haritanın değişen özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 2 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Konum ile ilgili kavramları kullanarak kıtaların, okyanusların ve ülkemizin coğrafi konumunu tanımlar. 6. sınıf 3 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Dünyanın farklı doğal ortamlarındaki insan yaşantılarından yola çıkarak, iklim özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 4 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Haritalardan ve görsel materyallerden yararlanarak Türkiye de görülen iklim türlerinin özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 5 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 6 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 7 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 8 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 9 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM YERYÜZÜNDE YAŞAM YERYÜZÜNDE YAŞAM İPEK YOLUNDA TÜRKLER Haritalardan ve görsel materyallerden yararlanarak Türkiye deki iklim tiplerinin dağılışında, konumun ve yeryüzü şekillerinin rolünü açıklar. Örnek incelemeler yoluyla tarih öncesindeki ilk yerleşmelerden günümüze, yerleşmeyi etkileyen faktörler hakkında çıkarımlarda bulunur. Anadolu ve Mezopotamya da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark eder. Destan, yazıt ve diğer belgelerden yararlanarak, Orta Asya ilk Türk devletlerinin siyasal, ekonomik ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda bulunur. İPEK YOLUNDA TÜRKLER Orta Asya ilk Türk devletlerinin kültürel özellikleriyle yaşadıkları yerlerin coğrafî özelliklerini ilişkilendirir. 6. sınıf 10 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 11 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 12 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 13 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER İPEK YOLUNDA TÜRKLER İPEK YOLUNDA TÜRKLER İPEK YOLUNDA TÜRKLER Günümüz Türk Silahlı Kuvvetleri ni ilk Türk devletlerinin ordusu ile ilişkilendirerek, Türk Silahlı Kuvvetleri nin önemini ve görevlerini kavrar. İpek p Yolu nun toplumlar arası siyasal, kültürel ve ekonomik ilişkilerdeki ş rolünü fark eder. Görsel ve yazılı materyallerden yararlanarak İslamiyet in ortaya çıkışı ve yayılışını inceler. Türklerin İslamiyet i kabulleri ile birlikte siyasî, sosyal ve kültürel alanlarda meydana gelen değişimleri fark eder.

26 6. sınıf 1 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 2 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 3 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 4 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 5 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 6 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 7 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 8 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 9 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 10 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 11 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 12 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 13 Din Kültürü ve Ahlak PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 4. Peygamberlerin sahip oldukları nitelikleri açıklar. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 6. Bütün peygamberlere gelen vahiylerin ortak yönlerini fark eder. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 7. İlahî kitabın anlamını açıklar. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 8. Allah ın insanlara niçin vahiy gönderdiğini temellendirir. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 9. İlahî kitap ve sahifelerin hangi peygamberlere gönderildiğini belirtir. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 10. Asr suresini ezbere okur ve anlamını söyler. NAMAZ İBADETİ NAMAZ İBADETİ NAMAZ İBADETİ NAMAZ İBADETİ NAMAZ İBADETİ NAMAZ İBADETİ NAMAZ İBADETİ 1. Namaz ibadetinin anlamını ve namazın niçin kılınması gerektiğini açıklar. 2. Namazın hazırlık şartlarından olan abdestin, boy abdesti (gusül)nin ve teyemmümün hangi durumlarda ve nasıl yapıldığını açıklar. 3. Namaza hazırlık şartlarını belirtir. 5. Ezan ve kametin namazla ilişkisinin farkında olur. 7. Namazı bozan durumları örneklendirir. 8. Vakit, cuma, bayram cenaze ve teravih namazlarının ne zaman ve nasıl kılındığını bilir. 10. Namazın, kişinin duygu dünyası, davranışları, temizlik bilinci ve zamanı iyi kullanma alışkanlığı üzerindeki etkisini açıklar.

27 6. sınıf 1 İngilizce 6. sınıf 2 İngilizce 6. sınıf 3 İngilizce 6. sınıf 4 İngilizce 6. sınıf 5 İngilizce 6. sınıf 6 İngilizce 6. sınıf 7 İngilizce 6. sınıf 8 İngilizce 6. sınıf 9 İngilizce 6. sınıf 10 İngilizce 6. sınıf 11 İngilizce 6. sınıf 12 İngilizce 6. sınıf 13 İngilizce After School Yummy Breakfast Yummy Breakfast Yummy Breakfast Yummy Breakfast A Day in My City A Day in My City A Day in My City A Day in My City Weather and Emotions Weather and Emotions Weather and Emotions Weather and Emotions Telling the time, days and dates Accepting and refusing Describing what people do regularly Expressing likes and dislikes Making simple inquiries Describing places Describing what people are doing now Making comparisons Making simple inquiries Describing places Describing the weather Expressing feelings Making simple inquiries

28 7. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 14. Metne ilişkin sorular oluşturur. 7. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 7. sınıf 3 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Fiillerin yapı özellikleriyle ilgili bilgi ve kuralları 1. Basit, türemiş ve birleşik fiillerin kuruluş ve anlam özelliklerini kavrar. kavrama ve uygulama 7. sınıf 4 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 7. sınıf 5 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 3. Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 7. sınıf 6 Türkçe(1 4 TEMA) 1. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve 1. Fiillerin anlam özelliklerini kavrar. uygulama 7. sınıf 7 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 7. sınıf 8 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 3. Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 7. sınıf 9 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 7. sınıf 10 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 7. sınıf 11 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 7. sınıf 12 Türkçe(1 4 TEMA) 1. Yazma kurallarını uygulama 11. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. 7. sınıf 13 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 7. sınıf 14 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 7. sınıf 15 Türkçe(1 4 TEMA) 1. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 8. Kelimeleri cümlede farklı görevlerde kullanır.

29 7. sınıf 1 Matematik(MEB) 7. sınıf 2 Matematik(MEB) 7. sınıf 3 Matematik(MEB) 7. sınıf 4 Matematik(MEB) 7. sınıf 5 Matematik(MEB) 7. sınıf 6 Matematik(MEB) 7. sınıf 7 Matematik(MEB) 7. sınıf 8 Matematik(MEB) 7. sınıf 9 Matematik(MEB) 7. sınıf 10 Matematik(MEB) 7. sınıf 11 Matematik(MEB) 7. sınıf 12 Matematik(MEB) 7. sınıf 13 Matematik(MEB) 7. sınıf 14 Matematik(MEB) 7. sınıf 15 Matematik(MEB) Cebirsel İfadeler Cebirsel İfadeler Denklemler Denklemler Örüntüler ve İlişkiler Örüntüler ve İlişkiler Rasyonel Sayılar Rasyonel Sayılarla İşlemler Rasyonel Sayılarla İşlemler Tam Sayılarla İşlemler Denklemler Denklemler Denklemler Rasyonel Sayılar Tam Sayılarla İşlemler 2. İki cebirsel ifadeyi çarpar. 1. Cebirsel ifadelerle toplama ve çıkarma işlemleri yapar. 1. Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemleri çözer. 2. Denklemi problem çözmede kullanır. 1. Tam sayıların kendileri ile tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder. 2. Sayı örüntülerini modelleyerek bu örüntülerdeki ilişkiyi harflerle ifade eder 2. Rasyonel sayıları farklı biçimlerde gösterir. 3. Rasyonel sayılarla çok adımlı işlemleri yapar. 4. Rasyonel sayılarla ilgili problemleri çözer ve kurar. 3. Tam sayılarla ilgili problemleri çözer ve kurar. 5. Doğrusal ğ denklemlerin grafiğini ğ çizer. 1. Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemleri çözer. 4. İki boyutlu kartezyen koordinat sistemini açıklar ve kullanır. 3. Rasyonel sayıları karşılaştırır ve sıralar. 2. Tam sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar.

30 7. sınıf 1 Fen ve Teknoloji Vücudumuzdaki Sistemler 5.2. Bağımlılığa sebep olan maddelerin sistemlere etkisini arastırır ve sunar. 7. sınıf 2 Fen ve Teknoloji Sarmal Yaylar 1.3. Bir yayı geren veya sıkıstıran kuvvetin artması durumunda yayın uyguladığı kuvvetin de arttığını fark eder. 7. sınıf 3 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 4 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 5 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 6 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 7 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 8 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 9 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 10 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 11 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 12 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 13 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 14 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 15 Fen ve Teknoloji Kuvvet, İş ve Enerji Kuvvet, İş ve Enerji Kuvvet, İş ve Enerji Basit Makineler Basit Makineler Sürtünme Kuvveti Sürtünme Kuvveti Elektriklenme Elektriklenme Elektriklenme Elektrik devrelerindeki akım, gerilim ve direnç iliskisi Elektrik devrelerindeki akım, gerilim ve direnç iliskisi Elektrik devrelerindeki akım, gerilim ve direnç iliskisi 2.6. Kinetik enerjinin sürat ve kütle ile olan iliskisini kesfeder Potansiyel ve kinetik enerjilerin birbirine dönüsebileceğini örneklerle açıklar Enerji dönüsümlerinden hareketle, enerjinin korunduğu sonucunu çıkarır Basit makine kullanarak uygulanan giris kuvvetinden daha büyük bir çıkıs kuvveti elde edilebileceğini fark eder 3.5. Belirli bir giris kuvvetini, en az üç basit makineden olusan bir bilesik makineye uygulayarak çıkıs kuvvetinin büyüklüğünü artıracak bir tasarım yapar Sürtünen yüzeylerin ısındığını deneylerle gösterir Hava ve su direncinin de kinetik enerjide bir azalmaya neden olacağı genellemesini yapar Aynı yolla elektriklendikten sonra aynı cins iki maddenin birbirlerini dokunmadan ittiğini, farklı cins iki maddenin ise birbirlerini dokunmadan çektiğini deneyerek kesfeder Yüklü bir cismin baska bir cisme dokundurulunca onu aynı tür yükle yükleyebileceğini ve bu cisimlerin daha sonra birbirini itebileceğini bl ğ deneyerek kkesfeder Cisimlerin birbirine dokundurulmadan etki ile elektriklenerek zıt yükle yüklenebileceğini deneyerek kesfeder Bir elektrik devresindeki akımın yönünün üretecin pozitif kutbundan, negatif kutbuna doğru kabul edildiğini ifade eder ve devre seması üzerinde çizerek gösterir Basit elektrik devrelerindeki elektrik akımını ölçmek için ampermetre kullanır ve akım biriminin amper olarak adlandırıldığını ifade eder Voltmetrenin devreye nasıl bağlanacağını devreyi kurarak gösterir.

31 7. sınıf 1 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 2 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 3 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 4 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 5 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 6 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 7 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 8 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 9 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 10 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK ÜLKEMİZDE NÜFUS ÜLKEMİZDE NÜFUS ÜLKEMİZDE NÜFUS ÜLKEMİZDE NÜFUS ÜLKEMİZDE NÜFUS Türkiye Selçukluları döneminde Türklerin siyasal mücadeleleri ve kültürel faaliyetlerinin Anadolu nun Türkleşme sürecine katkılarını değerlendirir. Kanıtlara dayanarak Osmanlı Devleti nin siyasi güç olarak ortaya çıkışını etkileyen faktörleri açıklar. Osmanlı Devleti nin fetih ve mücadelelerini, Osmanlı da ticaretin ve denizlerin önemi açısından değerlendirir. Osmanlı toplumunda hoşgörü ve birlikte yaşama fikrinin önemine dayalı kanıtlar gösterir. Şehir incelemesi yoluyla, Türk kültür, sanat ve estetik anlayışındaki değişim ve sürekliliğe ilişkin kanıtlar gösterir. Görsel materyaller ve verilerden yararlanarak Türkiye de nüfusun dağılışının neden ve sonuçlarını tartışır. Tablo ve grafiklerden yararlanarak, ülkemiz nüfusunun özellikleri ile ilgili verileri yorumlar. Örnek incelemeler yoluyla göçün neden ve sonuçlarını tartışır. Eğitim ve çalışma hakkının kullanılması ile devletin ve vatandaşın bu konudaki sorumluluklarını ilişkilendirir. Yerleşme ve seyahat özgürlüğünü açıklar. 7. sınıf 11 Sosyal Bilgiler İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İnsanlar arası etkileşimde ş kitle iletişim ş araçlarının rolünü tartışır. ş 7. sınıf 12 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 13 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 14 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 15 Sosyal Bilgiler İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Kitle iletişim özgürlüğü ve özel hayatın gizliliği kavramlarını, birbiriyle ilişkileri çerçevesinde yorumlar. Atatürk ün iletişime verdiği öneme kanıtlar gösterir. Türkiye Selçukluları döneminde Türklerin siyasal mücadeleleri ve kültürel faaliyetlerinin Anadolu nun Türkleşme sürecine katkılarını değerlendirir. Osmanlı Devleti nin fetih ve mücadelelerini, Osmanlı da ticaretin ve denizlerin önemi açısından değerlendirir.

32 7. sınıf 1 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 2 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 3 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 4 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 5 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 6 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 7 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 8 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 9 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 10 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 11 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 12 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 13 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 14 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 15 Din Kültürü ve Ahlak MELEK VE AHİRET İNANCI Hesap, mizan, cennet ve cehennem gibi kavramların anlamlarını açıklar MELEK VE AHİRET İNANCI Ahiretin varlığını Kur an dan örneklerle açıklar MELEK VE AHİRET İNANCI Allah ın adil, merhametli ve affedici olması ile ahiret inancı arasındaki ilişkiyi fark eder MELEK VE AHİRET İNANCI Ahiret inancının bireyin hayatı anlamlandırmasına nasıl katkı sağladığının farkında olur MELEK VE AHİRET İNANCI MELEK VE AHİRET İNANCI Nâs suresini ezbere okur ve anlamını söyler ORUÇ İBADETİ ORUÇ İBADETİ ORUÇ İBADETİ ORUÇ İBADETİ İnsanın dünya hayatında yaptıklarının karşılığı olduğunu günlük hayattan örneklerle açıklayarak iyi davranışlarda bulunmaya, kötü davranışlardan sakınmaya istekli olur Ramazan ayının önemini ve bu ayı önemli yapan hususları açıklar Orucu tanımlayarak niçin oruç tutulduğunu açıklar Ramazan ayı ve oruçla ilgili kavramları açıklar Muharrem orucunu açıklar ORUÇ İBADETİ Oruç tutan kimsenin dikkat etmesi gereken hususları örnekleri ile açıklar ORUÇ İBADETİ ORUÇ İBADETİ ORUÇ İBADETİ ORUÇ İBADETİ Orucu bozan durumların neler olduğunu belirtir Orucun birey ve toplum üzerindeki yararlarını çevresinden örnekler vererek açıklar Oruç ibadetinin kişi iradesi ve davranışları üzerindeki etkisini açıklar Ramazan ayına ve bayramına yönelik duygu ve düşüncelerini paylaşır

33 7. sınıf 1 İngilizce 7. sınıf 2 İngilizce 7. sınıf 3 İngilizce 7. sınıf 4 İngilizce 7. sınıf 5 İngilizce 7. sınıf 6 İngilizce 7. sınıf 7 İngilizce 7. sınıf 8 İngilizce 7. sınıf 9 İngilizce 7. sınıf 10 İngilizce 7. sınıf 11 İngilizce 7. sınıf 12 İngilizce 7. sınıf 13 İngilizce 7. sınıf 14 İngilizce 7. sınıf 15 İngilizce Biographies Biographies Biographies Sports Sports Sports Sports Sports Sports Sports Wild Animals Wild Animals Wild Animals Wild Animals Wild Animals Making simple inquiries Talking about past events Telling the time, days and dates Describing the frequency of actions Describing what people are doing now Describing what people do regularly Giving explanations and reasons Making simple inquiries Talking about past events Telling people what we know Describing the frequency of actions Giving explanations/reasons Making simple inquiries Making simple suggestions Talking about past events

34 8. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 8. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 3. Metnin konusunu belirler. 8. sınıf 3 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 7. Olay, yer, zaman, şahıs, varlık kadrosu ve bunlarla ilgili unsurları belirler. 8. sınıf 4 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 9. Metindeki neden sonuç ilişkilerini fark eder. 8. sınıf 5 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 12. Okuduklarını kendi cümleleriyle, kronolojik sıra ve mantık akışı içinde özetler. 8. sınıf 6 Türkçe(1 4 TEMA) 1. Fiilimsiler ile ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve 1. Fiilimsiyle, fiil ve isim soylu kelimeler arasındaki farkları kavrar. uygulama 8. sınıf 7 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 8. sınıf 8 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 9 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 24. Metnin öncesi ve/veya sonrasına ait kurgular yapar. 8. sınıf 10 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 8. sınıf 11 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 8. sınıf 12 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 3. Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 8. sınıf 13 Türkçe(1 4 TEMA) 1. Yazma kurallarını uygulama 11. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. 8. sınıf 14 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 8. sınıf 15 Türkçe(1 4 TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 6. Atasözü, deyim ve söz sanatlarını uygun durumlarda kullanarak anlatımını zenginleştirir. 8. sınıf 16 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Planlı yazma 12. Yazma yöntem ve tekniklerini kullanır. 8. sınıf 17 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Cümleyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 1. Cümlenin temel ögelerini ve özelliklerini kavrar. 8. sınıf 18 Türkçe(1 4 TEMA) 1. Fiilimsiler ile ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve 2. Fiilimsilerin işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar. uygulama 8. sınıf 19 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 8. sınıf 20 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 24. Metnin öncesi ve/veya sonrasına ait kurgular yapar.

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar. 7. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Zarfları işlevlerine uygun kullanır. 1 11 Türkçe Metnin başlığını belirler. 2 12 Türkçe Metnin konusunu belirler. 3

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. Boşaltımda görevli yapı ve organları tanır. 2 Diş çeşitlerini model üzerinde

Detaylı

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte 6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte Anlam 3 13 Türkçe Sözcükte Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazısına uygun başlık belirler. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 2. sınıf 3

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI / 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma Kurallarını

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9 4. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 1 8 Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası

Detaylı

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS)

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS) 4. SINIF DEYİMLER VE ATASÖZLERİ, BASİT, TÜREMİŞ, BİRLEŞİK KELİMELER, KONU BAŞLIĞI BELİRLEME, ANA FİKİR (METİNDE ANA FİKİR), ŞİİRDE ANA DUYGU, KARŞILAŞTIRMA BELİRTEN İFADELER AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ, ÜÇGEN, KARE,

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF TÜRKÇE 5. SINIF 1 Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2 Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3 Okuduklarındaki

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 2 12 Türkçe Eş Anlamlı Sözcükler 3 13 Türkçe Eş Sesli

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 1. tema 4 Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 1. tema 4 Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 2. tema 1 Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler veyardımcı fikirlerinana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

SİS-2-2012 (07.12.2012)

SİS-2-2012 (07.12.2012) SINIF A B DERS ÜNİTE KAZANIM SİS-2-2012 (07.12.2012) 2. sınıf 1 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 11 Türkçe 2. Okuduğunu

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI SINAVDA YER ALACAK DERSLER VE KONU İÇERİKLERİ 4.SINIF KONULARI 1. Mecaz,gerçek,terim anlam 2. Eş anlam, zıt anlam, sesteş 3. Sebep sonuç ilişkisi 4. Amaç sonuç ilişkisi

Detaylı

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF TÜRKÇE DERSİ KZNIM TLOSU DERS SINIF ÖĞRENME LNI TÜRKÇE OKUM TÜRKÇE OKUM KZNIM Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Eş Sesli Sözcükler Şiir Yorumlama Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Zıt Anlamlı Sözcükler 5N 1K Hikâyenin

Detaylı

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 15 EKİM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Hayat Bilgisi Matematik Okuma:.. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder... Metnin

Detaylı

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1 4. Sınıf Ders Tarama Testi Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler Okuma:.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..7. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin

Detaylı

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:.

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu Türkçe 4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu SÖZ VARLIĞI - Zıt Anlamlı Sözcükler : T.4.3.7. Kelimelerin zıt anlamlılarını bulur. OKUMA - Metinle İlgili lar Sorma ve ları Cevaplama : T.4.3.8. Okuduğu

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar.

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Aynı Kavram Alanına Giren Sözcükler Eş, Zıt, Yakın Anlamlılık ve Eş

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 20 KASIM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder.

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. D.B..7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..8 Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. O.4.3. Okuduğu metinde geçen

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF / 2015-2016 EĞİTİM YILI Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA 8. SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 19.10.2016 Fiilimsiler (özne - yüklem) Çarpanlar ve Katlar (8.1.1.1. 8.1.1.3. Kazanımlar) Üslü İfadeler (8.1.2.1 8.1.2.4. Kazanımlar)

Detaylı

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır.

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır. TÜRKÇE (15 SORU) Şiirde ana fikir Şiirde ana duygu Şiirde başlık Paragrafın ana fikri Paragrafta başlık Paragrafın konusu Eş anlamlı kelimeler Zıt anlamlı kelimeler Trafik işaret ve levhaları Görgü kuralları

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:. Eş sesli

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 8. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki

Detaylı

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU VE KAZANIM TABLOSU. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 1-4 KASIM - Seslerden heceler, hecelerden sözcükler, sözcüklerden cümle

Detaylı

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2 2015-2016 DENEME SINAVLARI KDS - 1 TEOG - 1 26-30 Ekim 2015 KDS - 2 14-18 Aralık 2015 TEOG - 2 KDS - 3 TEOG - 3 KDS - 4 TEOG - 4 KDS - 5 TEOG - 5 2. Sınıf HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM İşlerimi

Detaylı

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Matematik Okuma :.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..3. Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur..

Detaylı

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 5.1. Sayılar ve İşlemler 5.1.1. Doğal Sayılar 5.1.2. Doğal Sayılarla İşlemler 5.1.3. Kesirler 5.1.4. Kesirlerle İşlemler: Toplama ve Çıkarma

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Farklı düşünmeye e yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . TÜRKÇE İ TABLOSU ÖĞRENME ALANI A B TÜRKÇE OKUMA Metne ilişkin sorulara cevap verir. 1 TÜRKÇE OKUMA Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 2 9 TÜRKÇE OKUMA Metnin konusunu belirler. 3 10 TÜRKÇE

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 17 ŞUBAT 2019 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT..! 27.10.2015 TARİHİNE KADAR KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ TARAFIMIZA BİLDİRİNİZ. 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Paragrafta

Detaylı

İLKÖĞRETİM. Deneme Tarihleri. Ders Konuları. 1

İLKÖĞRETİM. Deneme Tarihleri. Ders Konuları.  1 İLKÖĞRETİM Deneme Tarihleri & Ders Konuları 0212 655 04 00 www.isabet.com.tr 1 2 2. SINIF DENEME TARİHLERİ 1. DENEME 08.11.2017 2.DENEME 20.12.2017 3.DENEME 14.03.2018 4.DENEME 25.04.2018 2. SINIF TÜRKÇE

Detaylı

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI 6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 6.1. Sayılar ve İşlemler 6.1.1. Doğal Sayılarla İşlemler 6.1.2. Çarpanlar ve Katlar 6.1.3. Tam Sayılar 6.1.4. Kesirlerle İşlemler 6.1.5.

Detaylı

6. SINIF II. DÖNEM BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE

6. SINIF II. DÖNEM BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama

Detaylı

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur.

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder.

Detaylı

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ 5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ Deyim ve atasözlerinin metne katkısını belirler. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. Kuvvetin büyüklüğünü

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan 4. Deneme 5 Nisan D. 2.4 Dinlediklerinin ana fikrini belirler. K. 2.3 Konuşmalarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y..7 Yazılarında yazım kurallarını uygular. Y..6 Yazılarında noktalama işaretlerini doğru

Detaylı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı . Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

ÇAĞLAR KOLEJİ INGILIZCE KASIM BÜLTEN

ÇAĞLAR KOLEJİ INGILIZCE KASIM BÜLTEN ÇAĞLAR KOLEJİ INGILIZCE KASIM BÜLTEN KISIKLI MAH. HANIMSETİ SK. NO:21, ÇAMLICA - ÜSKÜDAR / İSTANBUL İNFO@CAGLAROKULLARİ.COM 0216 505 38 52 İLKOKUL KASIM AYI KAZANIMLARI 1-A: Sınıf objelerini tanır. En

Detaylı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı . Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 4.Okuduklarında ne,

Detaylı

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Bireysel Farklılıklar ÜNİTE 1 Duygular ve Düşünceler Duygu ve Düşüncelere Saygı Kronolojik Sıra Resmî Kimlik Belgeleri Sözlü Tarih Yöntemi Aile Tarihi Millî Kültür Ögeleri

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 22 ARALIK 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT

Detaylı

4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilgiler Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:

Detaylı

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam Eş ve Zıt Anlam, Eş Seslilik Kelime Grupları ve Deyimler Karşılaştırma, Sebep-Sonuç ilişkisi Öznel ve Nesnel Yargı, Atasözleri Genelden Özele, Özelden

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı

Detaylı

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM)

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM) 8. SINIF (1. BÖLÜM) (Sınav Süresi : 90 dk) DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (20 SORU) Eylemsiler Cümlenin Ögeleri Eylemde Çatı Tür ve Şekil Bilgisi Fraktal Yansıyan ve Dönen Şekiller Histogram Üslü Sayılar

Detaylı

2. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

2. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 . Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Türkçe Matematik Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım Kuralları

Detaylı

Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları

Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları - Yeni Sınav Sistemine Uygun - Öğretim Yılı Sınav Uygulama Tarih Çizelgesi Başarı Ölçme Sınav Kitapçıklarımız Farklı Yayıncılık Sınav

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI 1 Planlama Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam 2 Cümlede Anlam 3 4 Metin Yorumu Yazım Kuralları ktalama İşaretleri 6 Kelime Yapısı 7 Sözcük Türleri ve Tamlama 6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Süresi (Ders

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - Ortaokul Konu Dağılımları

PESA-1 (05.11.2014) - Ortaokul Konu Dağılımları 5. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 1.Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 5. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 2.Okuma öncesi,

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ Şubat Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Şubat

Detaylı

Cümle bağlamından gerçek ve mecaz anlamlı sözcükleri ayırt eder.

Cümle bağlamından gerçek ve mecaz anlamlı sözcükleri ayırt eder. 8. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-2)/2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam (Gerçek - Mecaz) 1 4 Türkçe Cümlede Anlam (Deyim) 2 5 Türkçe Cümlede Anlam (Öznel Cümle) 3 6 Türkçe Parçada

Detaylı

6. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

6. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. OKUMA 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama Kelime

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT..! 25.12.2015 TARİHİNE KADAR KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ TARAFIMIZA BİLDİRİNİZ. 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Sebep-Sonuç

Detaylı

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 . Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Eş - Zıt Anlamlılık ve Eş Seslilik Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Deyim, Atasözü ve Özdeyiş Hikâyenin

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI BELİRTKE TABLOSU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI BELİRTKE TABLOSU 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI Güneş Sistemi F.6... Güneş sistemindeki gezegenleri birbirleri ile karşılaştırır. F.6... Güneş sistemindeki gezegenleri, Güneş e yakınlıklarına

Detaylı

4. SINIFLAR BÜLTEN 4

4. SINIFLAR BÜLTEN 4 4. SINIFLAR BÜLTEN 4 4.SINIF BÜLTENİ eylül-ekim-kasım DOĞAL SAYILAR 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayılar okundu ve yazıldı. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıların bölükleri ve basamakları, basamaklardaki rakamlarının

Detaylı

2. Online Değerlendirme Sınavı 1

2. Online Değerlendirme Sınavı 1 . Online Değerlendirme Sınavı Türkçe Hayat Bilgisi İngilizce Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı OKUMA YAZMA DİL BİLGİSİ Söz Varlığını Zenginleştirme Okuduğu Metni Değerlendirme Görsel Okuma Metnin Türleri Cümlede Anlam Özellikleri Yazma ve ktalama Kurallarını

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI 4.HAFTA 3.HAFTA 2.HAFTA 1.HAFTA 2. SINIFLAR MATEMATİK İ YILLIK PLÂNI Konu: Onluk ve Birliklere Ayıralım 18-21 Eyl 1. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu, model kullanarak onluk ve birlik gruplara

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 2. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Nesnelerin Sayısı Sayıları Onluk ve Birlik Gruplara Ayırma Nesne Sayısını Tahmin Etme Basamak Adları ve Basamak Değerleri

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 84354975 ISBN NUMARASI: 84354975! ISBN NUMARASI:

Detaylı

3. Deneme 7 Mart. K.1.10 Konuşmasında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 1. K.1.11 Konuşmasında amaç-sonuç ilişkileri kurar. 1

3. Deneme 7 Mart. K.1.10 Konuşmasında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 1. K.1.11 Konuşmasında amaç-sonuç ilişkileri kurar. 1 K..0 Konuşmasında sebep-sonuç ilişkileri kurar. K.. Konuşmasında amaç-sonuç ilişkileri kurar. Y..7 Olayları / bilgileri sıraya koyarak anlatır. Y.. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. Y..0 Yazıya, konuyla

Detaylı

SİS 3 2012 (OCAK.2013) 2.SINIFLAR

SİS 3 2012 (OCAK.2013) 2.SINIFLAR SİS 3 2012 (OCAK.2013) 2.SINIFLAR SINIF A KTB DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen. Anlatım Yöntem ve Teknikleri Anlatım Yöntem ve Teknikleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2

5. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen. Anlatım Yöntem ve Teknikleri Anlatım Yöntem ve Teknikleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam Cümlede Anlam 3 Metin Yorumu Anlatım Yöntemleri ve İfade Biçimleri Yazım ve ktalama Sözcük Türleri 7 Cümlenin Ögeleri 8 Kelime Yapısı. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Keşfetme

Detaylı

7. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen Anlatım Süresi (Ders Saati) Keşfetme Alanı (Föy No)

7. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen Anlatım Süresi (Ders Saati) Keşfetme Alanı (Föy No) 7. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Süresi (Ders Saati) Keşfetme Alanı (Föy ) Pekiştirme Alanı (Soru Kitabı Sayfa ) Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam Sözcüğün Anlam Özellikleri - Sözcüğün Anlam Özellikleri

Detaylı

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı)

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı) OKUL NET LİSTESİ ( sıralı) KATILIMLAR İL İLÇE OKUL SINAV ADI OKUL İLÇE İL GENEL MERKEZ. SINIF KDS - Sıra Ö.No İsim Snf Türkçe Matematik Din Kül. Fen ve Tek. Sos. Bil. Yab.Dil Toplam ler D Y N D Y N D Y

Detaylı

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-5 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-5 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ 5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-5 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ Okudukları ile ilgili çıkarımlarda bulunur. (Öznel-nesnel ifadeler) Birim kesirleri sayı doğrusunda gösterir ve sıralar.

Detaylı

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03 I 5. SINIF MATEMATİK VE İŞLEMLER 1.1. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1.2. En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını ve rakamların basamak değerlerini belirtir.

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 5N 1K Onluk ve Birlikler Fiziksel Özelliklerimiz Words Paragrafın Konusu Deste ve Düzine Yeteneklerimiz

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF MATEMATİK KAZANIMLARI 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 10 000 e kadar (10 000 dahil) yüzer ve biner sayar. 10 000 e kadar (10 000 dahil) yüzer ve biner sayar. 4, 5 ve 6 basamaklı

Detaylı

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 Türkçe 8. sınıf 2 Türkçe 8. sınıf 3 Türkçe 8. sınıf 4 Türkçe 8. sınıf 5 Türkçe 8. sınıf 6 Türkçe 8. sınıf 7 Türkçe 8. sınıf 8 Türkçe 8. sınıf 9 Türkçe 8. sınıf 10 Türkçe 8. sınıf 11 Türkçe Cümleyle

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 3. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 3. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI ARALIK KASIM EKİM BEŞ DUYUMUZ KUVVET VE HAREKET MADDEYİ TANIYALIM 1.1.1 Duyu organlarını tanır. 1.1.2. Duyu organlarının temel görevlerini açıklar. 1.1.3. Duyu organlarının sağlığını korumak için yapılması

Detaylı

TÜRKÇE 3. KURUMSAL DENEME SINAVI KAZANIM LİSTESİ. Bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının anlamını tahmin eder.

TÜRKÇE 3. KURUMSAL DENEME SINAVI KAZANIM LİSTESİ. Bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının anlamını tahmin eder. TÜRKÇE KZNIM 1 Parçada nlam Metinle ilgili soruları cevaplar. 2 Deyimler Deyim, atasözü ve özdeyişlerin metne katkısını belirler. 3 Parçada nlam Metinler arasında karşılaştırma yapar. 4 Parçada nlam Okudukları

Detaylı