OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş."

Transkript

1 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. Okuduklarının konusunu belirler. 2. sınıf 5 Türkçe Söz Varlığını ğ Geliştirme Görsellerden yararlanarak söz varlığını ğ geliştirir. 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe 2. sınıf 11 Türkçe 2. sınıf 12 Türkçe 2. sınıf 13 Türkçe 2. sınıf 14 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Yazma Kurallarını Uygulama Yazma Kurallarını Uygulama Yazma Kurallarını Uygulama Yazma Kurallarını Uygulama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Görsel Okuma Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. Yazılarında yazım kurallarını uygular. Yazılarında sözlük ve yazım kılavuzundan yararlanır. Yazma konusunu belirler. Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. Okuduklarının konusunu belirler. Okuduklarından çıkarımlar yapar. Trafik işaretlerinin anlamlarını bilir. 2. sınıf 15 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular.

2 2. sınıf 1 Matematik(NETBİL) 2. sınıf 2 Matematik(NETBİL) 2. sınıf 3 Matematik(NETBİL) 2. sınıf 4 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılar Doğal Sayılar Geometrik Cisimler ve Sekiller Doğal Sayılar Deste ve düzineyi örneklerle açıklar. 100 den küçük doğal sayıların basamaklarını adlandırır, basamaklardaki rakamların basamak değerlerini belirtir. Kare, dikdörtgen, üçgen ve çember modelleri olusturur. Sayı örüntüleri olusturur. 2. sınıf 5 Matematik(NETBİL) Örüntü ve Süslemeler l Bir örüntüdeki dkiliskiyi kullanarak kfarklı malzemelerle l l aynı iliskiye sahip yeni örüntüler olusturur. 2. sınıf 6 Matematik(NETBİL) 2. sınıf 7 Matematik(NETBİL) 2. sınıf 8 Matematik(NETBİL) 2. sınıf 9 Matematik(NETBİL) 2. sınıf 10 Matematik(NETBİL) 2. sınıf 11 Matematik(NETBİL) 2. sınıf 12 Matematik(NETBİL) 2. sınıf 13 Matematik(NETBİL) 2. sınıf 14 Matematik(NETBİL) 2. sınıf 15 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi Doğal Sayılarla Toplama İslemi Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi Uzunlukları Ölçme Doğal Sayılar Doğal Sayılar Doğal Sayılar Zamanı Ölçme Doğal Sayılarla Toplama İslemi Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi Onluk bozmayı gerektiren iki doğal sayının farkını bulur, onluk bozmanın ne anlama geldiğini modellerle açıklar. İki doğal sayının toplandığı islemde verilmeyen toplananı belirler. Doğal sayılarla yapılan bir çıkarma isleminde verilmeyen eksileni veya çıkanı belirler. Uzunlukları metre ve santimetre birimleriyle ölçer. 100 den küçük en çok dört doğal sayıyı büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru sıralar. Sıra bildiren sayıları sözlü ve yazılı olarak kullanır. İki basamaklı doğal sayıların hangi onluğa daha yakın olduğunu belirler. Zaman ölçme birimleriyle ilgili problemleri çözer ve kurar. Doğal sayılarla toplama islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar.

3 2. sınıf 1 Hayat Bilgisi 2. sınıf 2 Hayat at Bilgisi 2. sınıf 3 Hayat Bilgisi 2. sınıf 4 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM OKUL HEYECANIM BENİM EŞSİZ YUVAM BENİM EŞSİZ YUVAM Atatürk'ün öğrenim hayatı hakkında araştırma yapar ve bulgularını sunar. Kaynak kitaplardan nasıl yararlanacağını açıklar ve bunlardan yararlanır. Evinin yerini, konum ile ilgili temel kavramları (sağında, solunda, yanında, karşısında, önünde, arkasında, üstünde ve altında) kullanarak bildiği yere göre tarif eder. Organların işlevleri ile sağlıklı yaşam arasında ilişki kurar. 2. sınıf 5 Hayat Bilgisi BENİM İ EŞSİZ İ YUVAM Yemek yerken uyulması gereken görgü kurallarının nedenlerini açıklar. 2. sınıf 6 Hayat Bilgisi 2. sınıf 7 Hayat Bilgisi 2. sınıf 8 Hayat Bilgisi 2. sınıf 9 Hayat Bilgisi 2. sınıf 10 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM BENİM EŞSİZ YUVAM BENİM EŞSİZ YUVAM BENİM EŞSİZ YUVAM BENİM EŞSİZ YUVAM Zaman ifadelerini doğru kullanarak günlük ve haftalık plan yapar ve bu planlara uyar. Yakın çevresindeki kişilerin iş ve meslekleriyle ilgili gözlemler yaparak bu kişilerin hayatımızı kolaylaştırmak için neler yaptıklarını açıklar. Evde uyulması gereken kuralların belirlenmesine katkıda bulunur. Aile içinde görev paylaşımına katılmaya istekli olur ve üzerine düşen görevi yapmaktan mutluluk duyar. Duygularını kontrol ederek uygun biçimde ifade eder.

4 2. sınıf 1 İngilizce 2. sınıf 2 İngilizce 2. sınıf 3 İngilizce 2. sınıf 4 İngilizce 2. sınıf 5 İngilizceg 2. sınıf 6 İngilizce 2. sınıf 7 İngilizce 2. sınıf 8 İngilizce 2. sınıf 9 İngilizce 2. sınıf 10 İngilizce Friends In the Classroom In the Classroom Numbers Numbers Colors Colors Colors At the Playground At the Playground Greeting and meeting people Expressing and responding to thanks Telling someone what to do Naming common objects Expressing likes and dislikes Naming colors Naming numbers Making simple suggestions

5 3. sınıf 1 Türkçe 3. sınıf 2 Türkçe 3. sınıf 3 Türkçe 3. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. Okuduklarının konusunu belirler. 3. sınıf 5 Türkçe Söz Varlığını ğ Geliştirme Görsellerden yararlanarak söz varlığını ğ geliştirir. 3. sınıf 6 Türkçe 3. sınıf 7 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Yazma Kurallarını Uygulama Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 3. sınıf 8 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında hikâye unsurları nı belirler. 3. sınıf 9 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 3. sınıf 10 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder. 3. sınıf 11 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir. 3. sınıf 12 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 3. sınıf 13 Türkçe Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 3. sınıf 14 Türkçe Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma Seslerden heceler,hecelerden kelimeler; kelimelerden cümleler oluşturur. 3. sınıf 15 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular.

6 3. sınıf 1 Matematik(EVRENSEL) 3. sınıf 2 Matematik(EVRENSEL) 3. sınıf 3 Matematik(EVRENSEL) 3. sınıf 4 Matematik(EVRENSEL) DOĞRU Örüntü ve Süslemeler Üçgen, Kare, Dikdörtgen ve Çember Doğal Sayılar Yatay, dikey ve eğik doğru modellerine örnekler vererek çizimlerini yapar. Üçgensel, karesel, dikdörtgensel bölgeleri kullanarak ve bosluk kalmayacak sekilde döseyerek süsleme yapar. Üçgen, kare, dikdörtgen ve çemberi köse ve açı sayısına göre sınıflandırır den küçük iki doğal sayıyı karsılastırır ve aralarındaki iliskiyi sembol kullanarak belirtir. 3. sınıf 5 Matematik(EVRENSEL) Doğal ğ Sayılar 1000 den küçük ken çok bes doğal ğ sayıyı, büyükten küçüğe ğ veya küçükten k büyüğe ğ doğru ğ sembol kullanarak ksıralar. 3. sınıf 6 Matematik(EVRENSEL) 3. sınıf 7 Matematik(EVRENSEL) 3. sınıf 8 Matematik(EVRENSEL) 3. sınıf 9 Matematik(EVRENSEL) 3. sınıf 10 Matematik(EVRENSEL) 3. sınıf 11 Matematik(EVRENSEL) 3. sınıf 12 Matematik(EVRENSEL) 3. sınıf 13 Matematik(EVRENSEL) 3. sınıf 14 Matematik(EVRENSEL) 3. sınıf 15 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar Doğal Sayılar Doğal Sayılar Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İslemi Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi Doğal Sayılarla Çarpma İslemi Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 100 içinde altısar, yediser, sekizer ve dokuzar ileriye doğru sayar. Bir örüntüdeki iliskiyi belirler ve örüntüyü genisletir. Tek ve çift doğal sayıları belirtir. 20 ye kadar olan Romen rakamlarını okur ve yazar. Toplamları en çok üç basamaklı olan doğal sayılarla eldesiz ve eldeli toplama islemini yapar. En çok üç basamaklı doğal sayıları en yakın onluğa yuvarlar. En çok üç basamaklı doğal sayılarla çıkarma islemi yapar. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. Çarpım tablosunu olusturur. Çarpımları 1000 den küçük olacak sekilde en çok üç basamaklı iki doğal sayıyla çarpma islemi yapar.

7 3. sınıf 1 Fen Bilgisi 3. sınıf 2 Fen Bilgisi 3. sınıf 3 Fen Bilgisi 3. sınıf 4 Fen Bilgisi Beş Duyumuz Kuvveti Tanıyalım Kuvveti Tanıyalım Maddeyi Tanıyalım Duyu organlarının temel görevlerini açıklar. İtme ve çekme kuvvetlerinin hareket eden ve duran cisimler üzerindeki etkilerini gözlemleyerek kuvvet kavramını açıklar. Günlük yaşamda hareketli cisimlerin sebep olabileceği tehlikeleri tartışır. Beş duyu organını kullanarak maddeyi niteleyen temel özellikleri açıklar. 3. sınıf 5 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Bazı maddelere dokunma, onları tatma ve koklamanın kl canlı vücuduna zarar verebileceğini bl ğ fark eder. 3. sınıf 6 Fen Bilgisi 3. sınıf 7 Fen Bilgisi 3. sınıf 8 Fen Bilgisi 3. sınıf 9 Fen Bilgisi 3. sınıf 10 Fen Bilgisi 3. sınıf 11 Fen Bilgisi 3. sınıf 12 Fen Bilgisi 3. sınıf 13 Fen Bilgisi 3. sınıf 14 Fen Bilgisi 3. sınıf 15 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Maddeyi Tanıyalım Çevremizdeki Işık ve Sesler Çevremizdeki Işık ve Sesler Çevremizdeki Işık ve Sesler Çevremizdeki Işık ve Sesler Çevremizdeki Işık ve Sesler Çevremizdeki Işık ve Sesler Çevremizdeki Işık ve Sesler Çevremizdeki Işık ve Sesler Bireysel olarak ya da gruplar hâlinde maddelerle çalışırken gerekli güvenlik tedbirlerini almada sorumluluk üstlenir. Çevresindeki maddeleri, hâllerine göre sınıflandırır. Gözlemleri sonucunda görme olayının gerçekleşebilmesi için ışığın gerekli olduğu sonucunu çıkarır. Çevresindeki ışık kaynaklarını doğal ve yapay ışık kaynakları şeklinde sınıflandırır. Ses şiddetinin işitme için belirleyici olduğunu gözlemler ve her sesin insan kulağı tarafından işitilemeyeceğini fark eder. Ses şiddeti ile uzaklık arasındaki ilişkiyi kavrar. Şiddetli seslerin işitme kaybına sebep olabileceğini kavrar. Her sesin bir kaynağı olduğu ve sesin her yönde yayıldığı sonucunu çıkarır. Çevresindeki ses kaynaklarını doğal ve yapay ses kaynakları şeklinde sınıflandırır. İşitme duyusunu kullanarak ses kaynağının yaklaşıp uzaklaşması ve ses kaynağının yeri hakkında çıkarımlarda bulunur.

8 3. sınıf 1 Hayat Bilgisi 3. sınıf 2 Hayat at Bilgisi 3. sınıf 3 Hayat Bilgisi 3. sınıf 4 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM OKUL HEYECANIM OKUL HEYECANIM BENİM EŞSİZ YUVAM Tüketici olarak sahip olduğu hakları bilir ve bilinçli tüketici davranışları sergiler. Yönergeleri takip ederek okuldaki bilgi ve iletişim teknolojilerinden yararlanır. Okul Heyecanım temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır. Barınmanın insanın temel htiyaçlarından biri olduğunu kavrar ve bu ihtiyacın karşılanmasının önemini belirtir. 3. sınıf 5 Hayat Bilgisi BENİM İ EŞSİZ İ YUVAM Evini yön ile ilgili l temel kavramları kullanarak kbldğ bildiği yere göre tarif eder. 3. sınıf 6 Hayat Bilgisi 3. sınıf 7 Hayat Bilgisi 3. sınıf 8 Hayat Bilgisi 3. sınıf 9 Hayat Bilgisi 3. sınıf 10 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM BENİM EŞSİZ YUVAM BENİM EŞSİZ YUVAM BENİM EŞSİZ YUVAM BENİM EŞSİZ YUVAM Yön bulmada kullanılan çeşitli yöntemleri ve araçları merak eder ve araştırır. Hayatımızı kolaylaştırmak için çalışanları tanır ve yaptıkları işleri açıklar. Çevresini gözlemleyerek hangi iletişimtürlerinintürlerinin kullanıldığını araştırır. Yemek, uyku, ders çalışma ve oyun saatlerine uymanın kişisel başarı ve başarısızlıkla ilişkisini araştırır. Evdeki eflyalar, yap ld klar maddelere göre s n fland r r.

9 3. sınıf 1 İngilizce Wheel of Fortune Naming numbers (11 20) 3. sınıf 2 İngilizce 3. sınıf 3 İngilizce 3. sınıf 4 İngilizce My family My family People I love Talking about possessions Expressing ability and inability 3. sınıf 5 İngilizceg People I love 3. sınıf 6 İngilizce 3. sınıf 7 İngilizce 3. sınıf 8 İngilizce 3. sınıf 9 İngilizce 3. sınıf 10 İngilizce Feelings Feelings Toys and Games Toys and Games Toys and Games Describing what people are doing now Expressing quantity Naming colors Telling people what we know

10 4. sınıf 1 Türkçe 4. sınıf 2 Türkçe 4. sınıf 3 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N1K) sorularına cevap arar. 4. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 4. sınıf 5 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Okuduklarında gerçek olanla hayal ürünü olanı ayırt eder. 4. sınıf 6 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunun ana fikrini belirler. 4. sınıf 7 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında hikâye unsurları nı belirler. 4. sınıf 8 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarındaki dil, ifade ve bilgi yanlışlarını belirler. 4. sınıf 9 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 4. sınıf 10 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir, 4. sınıf 11 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. 4. sınıf 12 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 4. sınıf 13 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 4. sınıf 14 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında imlâ kurallarını uygular. 4. sınıf 15 Türkçe Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır.

11 4. sınıf 1 Matematik(DİKEY) 4. sınıf 2 Matematik(DİKEY) 4. sınıf 3 Matematik(DİKEY) 4. sınıf 4 Matematik(DİKEY) Üçgen, Kare ve Dikdörtgen Doğal Sayılar Sütun Grafiği Doğal Sayılar Kare ve dikdörtgenin, kenar ve açı özelliklerini belirler. Bir örüntüyü sayılarla iliskilendirir ve eksik olan bölümü tamamlar. Sütun grafiğini olusturur. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıları çözümler. 4. sınıf 5 Matematik(DİKEY) Doğal ğ Sayılarla l Toplama İslemil Doğal ğ sayılarla l toplama islemini gerektiren problemleri l çözer ve kurar. 4. sınıf 6 Matematik(DİKEY) 4. sınıf 7 Matematik(DİKEY) 4. sınıf 8 Matematik(DİKEY) 4. sınıf 9 Matematik(DİKEY) 4. sınıf 10 Matematik(DİKEY) 4. sınıf 11 Matematik(DİKEY) 4. sınıf 12 Matematik(DİKEY) 4. sınıf 13 Matematik(DİKEY) 4. sınıf 14 Matematik(DİKEY) 4. sınıf 15 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi Doğal Sayılarla Çarpma İslemi Doğal Sayılarla Çarpma İslemi Doğal Sayılarla Bölme İslemi Tartma Doğal Sayılar Sıvıları Ölçme Sıvıları Ölçme Kesirler Kesirler Doğal sayılarla çıkarma islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. Çarpımı en çok beş basamaklı doğal sayı olacak şekilde iki doğal sayıyla çarpma işlemini yapar Çarpımı en çok beş basamaklı doğal sayı olacak şekilde iki doğal sayıyla çarpma işlemini yapar Üç basamaklı doğal sayıları en çok iki basamaklı doğal sayılara böler. Ton, kilogram, gram ve miligramla ilgili problemleri çözer ve kurar. Doğal sayıları en yakın onluğa veya yüzlüğe yuvarlar. Litre ve mililitre arasında dönüsümler yapar. Litre ve mililitre ile ilgili problemleri çözer ve kurar. Payı ve paydası en çok iki basamaklı olan kesirleri sayı doğrusunda gösterir. Kesirleri karsılastırır.

12 4. sınıf 1 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 2 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 3 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 4 Fen ve Teknoloji Destek ve Hareket Sistemi Kanın Vücutta Dolaşımı Egzersiz Yapalım Kuvvetin Cisimler Üzerindeki Etkileri Vücudumuzun destek ve hareketini sağlayan kemik, eklem, kas ve iskelet kavramlarını ve bu yapılar arasındaki ilişkileri açıklar. Kanın vücutta dolaşımını sağlayan yapı ve organları tanır ve model üzerinde gösterir. Egzersiz, soluk alıp verme ve nabız arasında ilişki kurar. Kuvvetin, cisimlerin hareket ve şekillerini değiştirmesine yönelik deneyler yapar ve sonucu tartışır. 4. sınıf 5 Fen ve Teknoloji Mıknatısların Çekim Kuvveti Mıknatısın etki ettiği ğ maddeleri deney yaparak keşfeder. 4. sınıf 6 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 7 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 8 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 9 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 10 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 11 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 12 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 13 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 14 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 15 Fen ve Teknoloji Maddeyi Niteleyen Özellikler Maddenin Hâlleri Maddenin Ölçülebilir Özellikleri Maddenin Isı Etkisiyle Değişimi Madde ve Cisim Saf Madde ve Karışım Karışımlar Ayrıştırılması Karışımların Ekonomik Değeri Geçmişten Günümüze Aydınlatma Teknolojileri Uygun Aydınlatma Beş duyu organını kullanarak maddeyi niteleyen temel özellikleri açıklar. Maddelerin hâllerine ait temel özellikleri karşılaştırır. Ölçülebilir özelliklerini kullanarak maddeyi tanımlar. Maddelerin ısı etkisiyle hal değiştirebileceğine yönelik deney yapar ve sonuçları yorumlar. Madde ve cismi tanımlayarak aralarındaki farkları açıklar. Günlük yaşamında sıklıkla kullandığı maddeleri saf madde ve karışım şeklinde sınıflandırır ve aralarındaki farkları açıklar. Günlük yaşamda karşılaştığı karışımların ayrıştırılmasında kullanılabilecek yöntemlere karar verir ve test eder. Karışımları ayırmayı, ülke ekonomisine katkısı ve kaynakların etkili kullanımı bakımından tartışır. Geçmişten günümüze kullanılan aydınlatma araçlarını karşılaştırır ve teknolojinin aydınlatma araçlarının gelişimine olan katkısını fark eder. Uygun aydınlatmanın ne demek olduğu ve nasıl yapılması gerektiği hakkında araştırma yapar ve sunar.

13 4. sınıf 1 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 2 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 3 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 4 Sosyal Bilgiler KENDİMİ TANIYORUM KENDİMİ TANIYORUM GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM Yaşamına ilişkin belli başlı olayları kronolojik sıraya koyar. Sahip olduğu resmî kimlik belgelerindeki bilgileri analiz ederek kişisel kimliğine ilişkin çıkarımlarda bulunur Tarihte Türklerin yaygın olarak oynadığı oyunlardan günümüzde de devam edenlere örnek verir. Millî Mücadele nin kazanılmasında ve Cumhuriyetin ilânında Atatürk ün rolünü fark eder. 4. sınıf 5 Sosyal Bilgiler İYİ İ Kİ İ VAR Kullandığı ğ teknolojik kürünlerin zaman içindeki dkgelişimini kavrar. 4. sınıf 6 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 7 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 8 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 9 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 10 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 11 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 12 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 13 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 14 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 15 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER YAŞADIĞIMIZ YER YAŞADIĞIMIZ YER YAŞADIĞIMIZ YER ÜRETİMDEN TÜKETİME ÜRETİMDEN TÜKETİME ÜRETİMDEN TÜKETİME ÜRETİMDEN TÜKETİME İYİ Kİ VAR İYİ Kİ VAR Çeşitli yöntemlerle çevresindeki herhangi bir nesnenin kendisine göre bulunduğu yönü bulur. Çevresinde meydana gelen hava olaylarını gözlemleyerek, bulgularını resimli grafiklere aktarır. Çevresinde gördüğü doğal ve beşerî unsurları ayırt eder. Doğal afetler karşısında hazırlıklı olur. İhtiyaçlarından hareket ederek insanların temel ihtiyaçları hakkında çıkarımlarda bulunur. Mevcut kaynaklarla ihtiyaçlarını ilişkilendirir. Bilinçli bir tüketici olarak haklarını kullanır. Kullandığı bazı ürünlerin üretim, dağıtım ve tüketim ağını oluşturur. Çevresindeki teknolojik ürünleri, kullanım alanlarına göre sınıflandırır. İnsanlığın kullandığı belli başlı zaman ölçme araçlarını ve belirleme yöntemlerini tanır.

14 4. sınıf 1 Din Kültürü 4. sınıf 2 Din Kültürü 4. sınıf 3 Din Kültürü 4. sınıf 4 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? TEMİZ OLALIM HZ.MUHAMMED İ TANIYALIM HZ.MUHAMMED İ TANIYALIM Din ve ahlak kavramlarını tanımlar. Manevi temizliğin ne olduğunu kavrar. Hz. Muhammed in çocukluk ve gençlik yıllarındaki erdemli davranışlarından örnekler verir. Kevser suresini ezbere okur ve anlamını söyler. 4. sınıf 5 Din Kültürü KUR AN I KERİM İ İ TANIYALIM Kur an ın, Allah tarafından insanlara gönderilen son ve evrensel bir kitap olduğunu ğ açıklar.

15 4. sınıf 1 İngilizce 4. sınıf 2 İngilizce 4. sınıf 3 İngilizce 4. sınıf 4 İngilizce In the Classroom Children s Day Free Time Free Time Telling someone what to do Expressing likes and dislikes Making simple requests 4. sınıf 5 İngilizceg Cartoon Characters 4. sınıf 6 İngilizce 4. sınıf 7 İngilizce 4. sınıf 8 İngilizce 4. sınıf 9 İngilizce 4. sınıf 10 İngilizce 4. sınıf 11 İngilizce 4. sınıf 12 İngilizce 4. sınıf 13 İngilizce 4. sınıf 14 İngilizce 4. sınıf 15 İngilizce Cartoon Characters My Day My Day Doing Experiments Doing Experiments Cartoon Characters My Day Doing Experiments Doing Experiments Doing Experiments Talking about possessions Describing what people do regularly Telling the time, days and dates Telling someone what to do Expressing ability and inability Giving and responding to simple instructions Talking about locations Talking about locations

16 5. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 5. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında nda metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. r 5. sınıf 3 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında duygusal ve abartılı ögeleri belirler ve sorgular. 5. sınıf 4 Türkçe Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamına uygun kullanır. 5. sınıf 5 Türkçe Kendini Yazılı Olarak kifade Etme Olayları l oluş sırasına göre yazar. 5. sınıf 6 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğu şiirin ana duygusunu belirler. 5. sınıf 7 Türkçe Okuduğunu Anlama Metindeki anlam bakımından çelişkili ifadeleri saptar. 5. sınıf 8 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarından çıkarımlar yapar. 5. sınıf 9 Türkçe Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin veya işin aşamalarını anlatan yönergeleri uygular. 5. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında hikâye unsurları nı belirler. 5. sınıf 11 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarındaki dil, ifade ve bilgi yanlışlarını belirler. 5. sınıf 12 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir. 5. sınıf 13 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. 5. sınıf 14 Türkçe Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır. 5. sınıf 15 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır.

17 5. sınıf 1 Matematik(ÖZGÜN) 5. sınıf 2 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılar Doğal Sayılarla İşlemler 5.Kuralı verilen sayı ve şekil örüntülerinin istenen adımlarını oluşturur. 5.2.Bölme işlemine ilişkin problem durumlarında kalanı yorumlar. 5. sınıf 3 Matematik(ÖZGÜN) 5. sınıf 4 Matematik(ÖZGÜN) 5. sınıf 5 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılarla İşlemler Dört işlem içeren problemleri çözer. Doğal Sayılarla İşlemler 5.2.1En çok iki işlem içeren parantezli ifadelerin sonucunu bulur. Uzunluk ve Zaman Ölçme Zaman ölçü birimlerini tanır, birbirine b dönüştürür ve ilgili l problemleri l çözer. 5. sınıf 6 Matematik(ÖZGÜN) Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme 5. sınıf 7 Matematik(ÖZGÜN) 5. sınıf 8 Matematik(ÖZGÜN) 5. sınıf 9 Matematik(ÖZGÜN) 5. sınıf 10 Matematik(ÖZGÜN) 5. sınıf 11 Matematik(ÖZGÜN) 5. sınıf 12 Matematik(ÖZGÜN) 5. sınıf 13 Matematik(ÖZGÜN) 5. sınıf 14 Matematik(ÖZGÜN) 5. sınıf 15 Matematik(ÖZGÜN) Veri Analizi ve Yorumlama Temel GeometrikKavramlarveÇizimler ve Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler Üçgen ve Dörtgenler Kesirler Kesirler Kesirler Kesirler Kesirler 5.3.Araştırma sorularına ilişkin verileri toplar veya ilgili verileri seçer; veriyi uygunluğuna göre sıklık tablosu ve sütun grafiğiyle gösterir Sıklık tablosu, sütun grafiği veya ağaç şeması ile gösterilmiş veriyi özetler ve yorumlar..2.kareli 2K veya noktalı kâğıt üzerinde bir doğru ğ parçasına eşit uzunlukta doğru ğ parçaları çizer. 5.2.Kareli veya noktalı kâğıt üzerinde 90 lik bir açıyı referans alarak dar, dik ve geniş açıları oluşturur; oluşturulmuş bir açının dar, dik ya da geniş açılı olduğunu belirler Kareli, noktalı ya da izometrik kâğıtlardan uygun olanlarını kullanarak açılarına göre ve kenarlarına göre üçgenler oluşturur; oluşturulmuş farklı üçgenleri kenar ve açı özelliklerine göre sınıflandırır. 5.3.Tam sayılı kesrin, bir doğal ğ sayı ile bir basit kesrin toplamı olduğunu ğ anlar ve tam sayılı kesri bileşik ş kesre, bileşik ş kesri tam sayılı kesre dönüştürür. ş 5.3.Bir doğal sayı ile bir bileşik kesri karşılaştırır. 5.3.Sadeleştirme ve genişletmenin kesrin değerini değiştirmeyeceğini anlar ve bir kesre denk olan kesirler oluşturur. 5.3.Paydaları eşit veya birinin paydası diğerinin katı olan kesirleri sıralar. 5.3.Bir çokluğun istenen basit kesir kadarını ve basit kesir kadarı verilen bir çokluğun tamamını birim kesirlerden yararlanarak hesaplar.

18 5. sınıf 1 Fen Bilgisi 5. sınıf 2 Fen Bilgisi 5. sınıf 3 Fen Bilgisi 5. sınıf 4 Fen Bilgisi 5. sınıf 5 Fen Bilgisi 5. sınıf 6 Fen Bilgisi 5. sınıf 7 Fen Bilgisi 5. sınıf 8 Fen Bilgisi 5. sınıf 9 Fen Bilgisi 5. sınıf 10 Fen Bilgisi 5. sınıf 11 Fen Bilgisi 5. sınıf 12 Fen Bilgisi 5. sınıf 13 Fen Bilgisi 5. sınıf 14 Fen Bilgisi 5. sınıf 15 Fen Bilgisi Besinler ve Özellikleri Besinlerin Sindirimi Vücudumuzda Boşaltım Kuvvetin Ölçülmesi Sürtünme Kuvveti Maddenin Ayırt Edici Özellikleri Isı ve Sıcaklık Isı Maddeleri Etkiler Işığın Yayılması Tam Gölge Tam Gölge Isı ve Sıcaklık Isı Maddeleri Etkiler Işığın Maddeyle Karşılaşması Maddenin Hâl Değişimi Su ve minerallerin bütün besinlerde bulunduğu çıkarımını yapar. Diş çeşitlerini model üzerinde göstererek görevlerini açıklar. Vücutta farklı boşaltım şekillerinin olduğu ve boşaltım faaliyetleri sonucu oluşan zararlı maddelerin vücut dışına atılması gerektiği çıkarımını yapar. Kuvvetin büyüklüğünü dinamometre ile ölçer ve birimini ifade eder. Sürtünme kuvvetinin çeşitli ortamlarda hareketi engelleyici etkisini deneyerek kkeşfeder fd ve sürtünme kuvvetine günlük yaşamdan örnekler verir. Saf maddelerin ayırt edici özelliklerinden erime, donma ve kaynama noktalarını, yaptığı deneyler sonucunda belirler. Sıcaklığı farklı olan sıvıların karıştırılması sonucu ısı alışverişi olduğuna yönelik deneyler yapar ve sonuçlarını yorumlar. Günlük yaşamdan örneklerle genleşme ve büzülme olayları arasındaki ilişkiyi fark eder. Bir kaynaktan çıkan ışığın her yönde ve doğrusal bir yol izlediğini bilir ve çizimle gösterir. Tam gölgenin nasıl oluştuğunu gözlemler ve basit ışın çizimleri ile gösterir. Tam gölgenin durumunu etkileyen değişkenlerin neler olduğunu tahmin eder ve tahminlerini test eder. Isı ve sıcaklık arasındaki temel farkları açıklar. Isı etkisiyle maddelerin genleşip büzüleceğine yönelik deneyler yapar ve sonuçlarını tartışır. Maddeleri, ışığı geçirme durumlarına göre sınıflandırır ve örnekler verir. Maddelerin ısı etkisiyle hâl değiştirebileceğine yönelik deneyler yapar, elde ettiği verilere dayalı çıkarımlarda bulunur.

19 5. sınıf 1 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 2 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 3 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 4 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE ADIM ADIM TÜRKİYE BÖLGEMİZİ TANIYALIM BÖLGEMİZİ TANIYALIM 3. Ülkemizin çeşitli yerleri ile kendi çevresinin kültürel özelliklerini benzerlikler ve farklılıklar açısından karşılaştırır. 6. Atatürk inkılâplarıyla ilkelerini ilişkilendirir. 4. Yaşadığı bölgedeki insanların doğal ortamı değiştirme ve ondan yararlanma şekillerine kanıtlar gösterir. 5. Yaşadığı bölgede görülen bir afet ile bölgenin coğrafî özelliklerini ilişkilendirir. 5. sınıf 5 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ İ İ TANIYALIM 6. Kültürümüzün sözlü ve yazılı ögelerinden yola çıkarak, k doğal ğ afetlerin toplum hayatı üzerine etkilerini kl örneklendirir. 5. sınıf 6 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 7. Yaşadığı bölgede görülen doğal afetlerin zararlarını artıran insan faaliyetlerini fark eder. 5. sınıf 7 Sosyal Bilgiler ÜRETTİKLERİMİZ Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetleri fark eder. 5. sınıf 8 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 9 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 10 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 11 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 12 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 13 Sosyal Bilgiler ÜRETTİKLERİMİZ ÜRETTİKLERİMİZ ÜRETTİKLERİMİZ ÜRETTİKLERİMİZ ÜRETTİKLERİMİZ ÜRETTİKLERİMİZ 2. Yaşadığı bölgedeki ekonomikfaaliyetler ilecoğrafîözellikleriilişkilendirir. ilişkilendirir. 3. Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetlere ilişkin meslekleri belirler. 4. Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetlerin ülke ekonomisindeki yerini değerlendirir. 5. Ekonomideki insan etkisini fark eder. 6. Üretime katkıda bulunma konusunda görüş oluşturur. 7. İş birliği yaparak üretime dayalı yeni fikirler geliştirir. 5. sınıf 14 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir. 5. sınıf 15 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 2. Buluşların ve teknolojik ürünlerin toplum hayatımıza etkilerini tartışır.

20 5. sınıf 1 Din Kültürü 5. sınıf 2 Din Kültürü 5. sınıf 3 Din Kültürü 5. sınıf 4 Din Kültürü ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM Allah ın eşi ve benzeri olmadığını açıklar. Çalışmanın Allah tarafından karşılıksız bırakılmayacağı bilinci ile iyi işler yapmaya istekli olur. Başlıca ibadetlerin hangileri olduğunu belirtir. Camiyi genel özellikleri ile tanır. 5. sınıf 5 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİMİ İ İ Niçin ve nasıl dua edilmesi dl gerektiğini ğ açıklar. 5. sınıf 6 Din Kültürü 5. sınıf 7 Din Kültürü 5. sınıf 8 Din Kültürü 5. sınıf 9 Din Kültürü 5. sınıf 10 Din Kültürü 5. sınıf 11 Din Kültürü 5. sınıf 12 Din Kültürü 5. sınıf 13 Din Kültürü 5. sınıf 14 Din Kültürü 5. sınıf 15 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI KUR'AN I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ KUR'AN I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ KUR'AN I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ Kur an dan ve Hz. Muhammed in sözlerinden dua örnekleri verir. 10. Her güzel iş ve davranışın (salih amel) dinimizdeki önemini örneklerle açıklar. 1İbadetlerin davranışlar üzerindeki etkisini fark eder. Hz. Muhammed in Hz. Hatice ile evlilik sürecini özetler. Hz. Muhammed in çocuklara verdiği değeri örneklerle açıklar. Hz. Muhammed in aile fertlerinin güzel davranışlarına örnekler verir. Salavat dualarını ezbere okur ve anlamını söyler. Kur an ın İslam dinindeki önemini yorumlar. Kur an ın hayatımızdaki yeri ve önemini fark eder. Kur an ın iyiye ve güzele yönlendirip kötülüklerden sakındırdığını örneklerle açıklar.

21 5. sınıf 1 İngilizce 5. sınıf 2 İngilizce 5. sınıf 3 İngilizce 5. sınıf 4 İngilizce My Daily Routine My town Hello! Hello! Telling the time, days and dates Telling someone what to do Greeting and meeting people Identifying countries and nationalities 5. sınıf 5 İngilizceg Hello! 5. sınıf 6 İngilizce 5. sınıf 7 İngilizce 5. sınıf 8 İngilizce 5. sınıf 9 İngilizce 5. sınıf 10 İngilizce 5. sınıf 11 İngilizce 5. sınıf 12 İngilizce 5. sınıf 13 İngilizce 5. sınıf 14 İngilizce 5. sınıf 15 İngilizce Games and Hobbies Games and Hobbies Games and Hobbies Health Health Movies Movies Movies Movies Movies Expressing ability and inability Expressing likes and dislikes Talking about possessions Telling someone what to do Describing characters/people Describing what people do Expressing dislikes Stating personal opinions

22 6. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 6. sınıf 2 Türkçe Okuduğu ğ metni anlama ve çözümleme Metnin ana fikrini/ana duygusunu belirler. 6. sınıf 3 Türkçe 6. sınıf 4 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazma Kurallarını Uygulama Yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin yerine Türkçelerini kullanır. Olayları ve bilgileri sıraya koyarak anlatır. 6. sınıf 5 Türkçe Okuduğu ğ metni anlama ve çözümleme 1Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 6. sınıf 6 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1Metne ilişkin sorulara cevap verir. 6. sınıf 7 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder. 6. sınıf 8 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 6. sınıf 9 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 6. sınıf 10 Türkçe Okuduğu metni değerlendirme Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 6. sınıf 11 Türkçe Söz varlığını zenginleştirme Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 6. sınıf 12 Türkçe Söz varlığını zenginleştirme Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 6. sınıf 13 Türkçe Yazma kurallarını uygulama 1Yazım ve noktalama kurallarına uyar. 6. sınıf 14 Türkçe Kelimenin yapı özellikleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 6. sınıf 15 Türkçe Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama İyelik eklerinin işlevlerini kavrar. Yapım eklerinin işlevlerini ve kelimeye kazandırdığı anlam özelliklerini kavrar. 6. sınıf 16 Türkçe Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama İsim tamlamalarının kuruluş ve anlam özelliklerini kavrar.

23 6. sınıf 1 Matematik(DİKEY) 6. sınıf 2 Matematik(DİKEY) 6. sınıf 3 Matematik(DİKEY) 6. sınıf 4 Matematik(DİKEY) 6. sınıf 5 Matematik(DİKEY) 6. sınıf 6 Matematik(DİKEY) 6. sınıf 7 Matematik(DİKEY) 6. sınıf 8 Matematik(DİKEY) 6. sınıf 9 Matematik(DİKEY) 6. sınıf 10 Matematik(DİKEY) 6. sınıf 11 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla İşlemler Çarpanlar ve Katlar Açılar Oran Kesirlerle l İşlemler l l Kesirlerle İşlemler Kesirlerle İşlemler Ondalık Gösterim Ondalık Gösterim Ondalık Gösterim Ondalık Gösterim 6. sınıf 12 Matematik(DİKEY) Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme 6. sınıf 13 Matematik(DİKEY) 6. sınıf 14 Matematik(DİKEY) 6. sınıf 15 Matematik(DİKEY) 6. sınıf 16 Matematik(DİKEY) Veri Analizi Veri Analizi Tam Sayılar Tam Sayılar 6.Doğal sayılarla dört işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer , 3, 4, 5, 6, 9 ve 10 a kalansız bölünebilme kurallarını açıklar ve kullanır. 6.3.Komşu, tümler, bütünler ve ters açıların özelliklerini keşfeder; ilgili problemleri çözer. 6.6.Aynı veya farklı birimlerdeki iki çokluğun birbirine oranını belirler. 6.4.Bir doğal sayıyı bir birim kesre ve bir birim kesri bir doğal sayıya böler, bu işlemi anlamlandırır. 6.4.İki kesrin bölme işlemini yapar ve anlamlandırır. 6.4.Kesirlerle işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer. 65O 6.5.Ondalık lk gösterimleri öt iverilen sayıları çözümler. öü 6.5.Ondalık gösterimleri verilen sayılarla bölme işlemi yapar. 6.5.Sayıların ondalık gösterimleriyle yapılan işlemlerin sonucunu tahmin eder. 6.5.Ondalık ifadelerle dört işlem ş yapmayı yp ygerektiren problemleri çözer. 6.4.İki gruba ait verileri ikili sıklık tablosu veya sütun grafiğinden uygun olanla gösterir Bir veri grubuna ait açıklığı hesaplar ve yorumlar İki gruba ait verileri karşılaştırmada ve yorumlamada aritmetik ortalama ve açıklığı kullanır. 6.3.Tam sayıları yorumlar ve sayı doğrusunda gösterir. 6.3.Bir tam sayının mutlak değerini belirler ve anlamlandırır.

24 6. sınıf 1 Fen Bilgisi 6. sınıf 2 Fen Bilgisi 6. sınıf 3 Fen Bilgisi 6. sınıf 4 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Kuvvet ve Hareket Kuvvet ve Hareket 3.1 Solunum sistemini oluşturan yapı ve organları model üzerinde gösterir. 4.2 Büyük ve küçük kan dolaşımını şema üzerinde gösterir. 2.2 Bileşke kuvveti açıklar. 2.4 Dengelenmiş ve dengelenmemiş kuvvetleri, cisimlerin hareket durumlarını gözlemleyerek keşfeder ve karşılaştırır. 6. sınıf 5 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Yol, zaman ve sürat arasındaki dkilişkiyi grafik fküzerinde gösterir ve yorumlar. 6. sınıf 6 Fen Bilgisi 6. sınıf 7 Fen Bilgisi 6. sınıf 8 Fen Bilgisi 6. sınıf 9 Fen Bilgisi 6. sınıf 10 Fen Bilgisi 6. sınıf 11 Fen Bilgisi 6. sınıf 12 Fen Bilgisi 6. sınıf 13 Fen Bilgisi 6. sınıf 14 Fen Bilgisi 6. sınıf 15 Fen Bilgisi 6. sınıf 16 Fen Bilgisi Maddenin Tanecikli Yapısı Maddenin Tanecikli Yapısı Maddenin Tanecikli Yapısı Maddenin Tanecikli Yapısı Maddenin Tanecikli Yapısı Maddenin Tanecikli Yapısı Işık ve Ses Işık ve Ses Işık ve Ses Işık ve Ses Işık ve Ses 3.2 Hâl değişimine bağlı olarak maddenin tanecikleri arasındaki boşluk ve hareketliliğin değiştiğini kavrar Fiziksel ve kimyasal değişim arasındaki farkları, çeşitli olayları gözlemleyerek açıklar Yoğunluğu tanımlar ve birimini belirtir Tasarladığı deneyler sonucunda çeşitli maddelerin yoğunluklarını hesaplar Birbiri içinde çözünmeyen sıvıların yoğunluklarını deney yaparak karşılaştırır Suyun katı ve sıvı hâllerine ait yoğunlukları karşılaştırarak bu durumun canlılar için önemini sorgular. 4.1 Işığın düzgün ve pürüzlü yüzeylerdeki yansımalarını gözlemler ve ışınlar çizerek gösterir. 4.2 Işığın yansımasında gelen ışın, yansıyan ışın ve yüzeyin normali arasındaki ilişkiyi açıklar Sesin madde ile etkileşimi sonucunda oluşabilecek durumları kavrar Sesin yayılmasını önlemeye yönelik tahminlerde bulunur ve tahminlerini test eder Ses yalıtımının önemini açıklar ve ses yalıtımı için geliştirilen teknolojik ve mimari uygulamalara örnekler verir.

25 6. sınıf 1 Sosyal Bilgiler SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM Atatürk ün ülkemizde sosyal bilimlerin geliştirilmesi için yaptığı uygulamalara örnekler verir. 6. sınıf 2 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 3 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Farklı ölçeklerde çizilmiş haritalardan yararlanarak ölçek değiştiğinde haritanın değişen özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. YERYÜZÜNDE YAŞAM Dünyanın farklı doğal ortamlarındaki insan yaşantılarından yola çıkarak, iklim özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 4 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Haritalardan ve görsel materyallerden yararlanarak Türkiye deki iklim tiplerinin dağılışında, konumun ve yeryüzü şekillerinin rolünü açıklar. 6. sınıf 5 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 6 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE ÜÜ YAŞAM Anadolu ve Mezopotamya da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik kfaaliyetleri l ile sosyal yapıları arasındaki dketkileşimi kl fark eder. İPEK YOLUNDA TÜRKLER Orta Asya ilk Türk devletlerinin kültürel özellikleriyle yaşadıkları yerlerin coğrafî özelliklerini ilişkilendirir. 6. sınıf 7 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 8 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 9 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 10 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER İPEK YOLUNDA TÜRKLER İPEK YOLUNDA TÜRKLER İPEK YOLUNDA TÜRKLER Günümüz Türk Silahlı Kuvvetleri ni ilk Türk devletlerinin ordusu ile ilişkilendirerek, Türk Silahlı Kuvvetleri nin önemini ve görevlerini kavrar. İpek Yolu nun toplumlar arası siyasal, kültürel ve ekonomikilişkilerdekiilişkilerdeki rolünü fark eder. Görsel ve yazılı materyallerden yararlanarak İslamiyet in ortaya çıkışı ve yayılışını inceler. Türklerin İslamiyet i kabulleri ile birlikte siyasî, sosyal ve kültürel alanlarda meydana gelen değişimleri fark eder. 6. sınıf 11 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 12 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 13 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER İPEK YOLUNDA TÜRKLER Dönemin devlet adamları ve Türk büyüklerinin hayatından yararlanarak ilk Türk İslam devletlerinin siyasal, sosyal ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda bulunur Örnek incelemeler yoluyla kutlama ve törenlerimizdeki uygulamaların kültürümüzü oluşturan unsurlarla ilişkisini değişim ve süreklilik açısından değerlendirir. İPEK YOLUNDA TÜRKLER Orta Asya ilk Türk devletleri ve Türk İslam devletlerinin Türk kültür, sanat ve estetik anlayışına katkılarına kanıtlar gösterir. 6. sınıf 14 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 15 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Ülkemizin kaynaklarıyla ekonomik faaliyetlerini ilişkilendirerek, bunların ülke ekonomisindeki yerini ve önemini değerlendirir. Türkiye nin coğrafî özelliklerini dikkate alarak, yatırım ve pazarlama proje önerileri tasarlar. 6. sınıf 16 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Vatandaşlık sorumluluğu ve ülke ekonomisine katkısı açısından vergi vermenin gereğini ve önemini savunur.

26 6. sınıf 1 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ Allah ın insanlara niçin vahiy gönderdiğini temellendirir. 6. sınıf 2 Din Kültürü 6. sınıf 3 Din Kültürü 6. sınıf 4 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ NAMAZ İBADETİ NAMAZ İBADETİ Namazı bozan durumları örneklendirir. Vakit, cuma, bayram cenaze ve teravih namazlarının ne zaman ve nasıl kılındığını bilir. Namazın bireysel ve toplumsal katkılarının farkında olur. 6. sınıf 5 Din Kültürü NAMAZ İBADETİİ 10. Namazın, kişinin duygu dünyası, davranışları, temizlik lkbl bilinci ve zamanı iyi kullanma alışkanlığı l ğ üzerindeki dketkisini açıklar. 6. sınıf 6 Din Kültürü 6. sınıf 7 Din Kültürü 6. sınıf 8 Din Kültürü 6. sınıf 9 Din Kültürü 6. sınıf 10 Din Kültürü 6. sınıf 11 Din Kültürü 6. sınıf 12 Din Kültürü 6. sınıf 13 Din Kültürü 6. sınıf 14 Din Kültürü 6. sınıf 15 Din Kültürü 6. sınıf 16 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 1Kunut dualarını ezbere okur ve anlamını söyler. Hz. Muhammed e gelen ilk ayetlerin içeriğini belirtir. Hz. Muhammed in İslam aa çağrısını neden yakın çevresinden başlayarak yaygınlaştırdığını açıklar. Medine ye hicretin sebep ve sonuçlarını irdeler. Hz. Ali ve Hz. Ebu Bekir in Hicret tekirolünün farkında olur. Mescid i Nebi nin toplumsal işlevini örneklerle açıklar. Hz. Muhammed in sosyal barışa ve eğitim öğretime yönelik faaliyet ve düzenlemelerini örneklerle açıklar. Bedir, Uhut ve Hendek savaşlarının neden ve sonuçlarını açıklar. Hz. Muhammed in Hudeybiye Antlaşması nda ve Mekke nin fethinde sergilediği tavrı barış açısından değerlendirir. Veda Hutbesi nde yer alan mesajların evrensel değerini yorumlar. 10. Hz. Muhammed in vefatının sahabe üzerinde bıraktığı tesiri yorumlar.

27 6. sınıf 1 İngilizce 6. sınıf 2 İngilizce 6. sınıf 3 İngilizce 6. sınıf 4 İngilizce After School Yummy Breakfast A Day in My City A Day in My City Telling the time, days and dates Making comparisons 6. sınıf 5 İngilizceg Weather and Emotions Describing places 6. sınıf 6 İngilizce 6. sınıf 7 İngilizce 6. sınıf 8 İngilizce 6. sınıf 9 İngilizce 6. sınıf 10 İngilizce 6. sınıf 11 İngilizce 6. sınıf 12 İngilizce 6. sınıf 13 İngilizce 6. sınıf 14 İngilizce 6. sınıf 15 İngilizce 6. sınıf 16 İngilizce Weather and Emotions Weather and Emotions Weather and Emotions At the Fair At the Fair At the Fair At the Fair At the Fair Vacation Vacation Vacation Describing the weather Expressing feelings Describing places Expressing feelings Expressing likes and dislikes Making comparisons Stating personal opinions Stating personal opinions Talking about past events

28 7. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 7. sınıf 2 Türkçe Okuduğu ğ metni anlama ve çözümleme Metnin konusunu n belirler. 7. sınıf 3 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Olay, yer, zaman, şahıs, varlık kadrosu ve bunlarla ilgili unsurları belirler. 7. sınıf 4 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metindeki sebep sonuç ilişkilerini fark eder. 7. sınıf 5 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Noktalama işaretlerini işlevlerine l uygun olarak kkullanır. 7. sınıf 6 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazım ve noktalama kurallarına uyar. 7. sınıf 7 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1Metnin türüyle ilgili özellikleri kavrar. 7. sınıf 8 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder. 7. sınıf 9 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 7. sınıf 10 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 7. sınıf 11 Türkçe Söz varlığını zenginleştirme Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 7. sınıf 12 Türkçe Okuduğu metni değerlendirme Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 7. sınıf 13 Türkçe Söz varlığını zenginleştirme Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 7. sınıf 14 Türkçe Yazma kurallarını uygulama Türkçenin kurallarına uygun cümleler kurar. 7. sınıf 15 Türkçe Fiil kiplerinde zaman ve anlam kaymasıyla ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 7. sınıf 16 Türkçe Fiil kiplerinde zaman ve anlam kaymasıyla ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 7. sınıf 17 Türkçe Fiil kiplerinde zaman ve anlam kaymasıyla ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama Cümlede zaman kavramını belirleyen/destekleyen zarfları fark eder. Fiil kiplerinde zaman ve anlam kaymasının nasıl gerçekleştiğini kavrar. Fiil kiplerini farklı zaman ve anlamları ifade edecek şekilde kullanır.

29 7. sınıf 1 Matematik(TUTKU) 7. sınıf 2 Matematik(TUTKU) 7. sınıf 3 Matematik(TUTKU) 7. sınıf 4 Matematik(TUTKU) 7. sınıf 5 Matematik(TUTKU) 7. sınıf 6 Matematik(TUTKU) 7. sınıf 7 Matematik(TUTKU) 7. sınıf 8 Matematik(TUTKU) 7. sınıf 9 Matematik(TUTKU) 7. sınıf 10 Matematik(TUTKU) 7. sınıf 11 Matematik(TUTKU) 7. sınıf 12 Matematik(TUTKU) 7. sınıf 13 Matematik(TUTKU) 7. sınıf 14 Matematik(TUTKU) 7. sınıf 15 Matematik(TUTKU) 7. sınıf 16 Matematik(TUTKU) 7. sınıf 17 Matematik(TUTKU) Tam Sayılarla İşlemler Rasyonel Sayılar Rasyonel Sayılar Rasyonel Sayılarla İşlemler Rasyonel Sayılarla l İşlemler l l Rasyonel Sayılarla İşlemler Eşlik ve Denklem Eşlik ve Denklem Doğrusal Denklemler Doğrusal Denklemler Oran ve Orantı Oran ve Orantı Oran ve Orantı Oran ve Orantı Yüzdeler Yüzdeler Yüzdeler Tam sayıların kendileri ile tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder. Rasyonel sayıları ondalık gösterimle ifade eder. Devirli olmayan ondalık gösterimleri rasyonel sayı olarak ifade eder. Rasyonel sayıların kare ve küplerini hesaplar. Rasyonel sayılarla çok adımlı işlemleri yapar. Rasyonel sayılarla işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer. Denklemlerde eşitliğin korunumu ilkesini anlar. Birinci dereceden d bir bl bilinmeyenli l denklem kurmayı gerektiren problemleri l çözer. Aralarında doğrusal ilişki bulunan iki değişkenden birinin diğerine bağlı olarak nasıl değiştiğini tablo, grafik ve denklem ile ifade eder. Doğrusal denklemlerin grafiğini çizer. Oranda çokluklardan birinin 1 olması durumunda diğerinin alacağı değeri belirler. Gerçek yaşam durumlarını, tabloları veya doğru grafiklerini inceleyerek iki çokluğun orantılı olup olmadığına karar verir. Doğru orantılı iki çokluğa ait orantı sabitini belirler ve yorumlar. Doğru ve ters orantıyla ilgili problemleri çözer. Bir çokluğun belirtilen bir yüzdesine karşılık gelen miktarı bulur; belirli bir yüzdesi verilen çokluğu bulur. Bir çokluğu belirli bir yüzde ile arttırmaya veya azaltmaya yönelik hesaplamalar yapar. Yüzde ile ilgili problemleri çözer.

30 7. sınıf 1 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 2 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 3 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 4 Fen ve Teknoloji Duyu Organları Kütle Katı Basıncı İlişkisi Kuvvet, İş ve Enerji İlişkisi Enerji Dönüşümleri Duyu organlarındaki kusurlara ve bu kusurların giderilmesinde kullanılan teknolojilere örnekler verir. Sıvı basıncını etkileyen değişkenleri deneyerek keşfeder ve bu değişkenler arasındaki ilişkiyi analiz eder. Enerjiyi iş kavramı ile ilişkilendirir, kinetik ve potansiyel enerji olarak sınıflandırır. Sürtünme kuvvetinin kinetik enerji üzerindeki etkisini örneklerle açıklar. 7. sınıf 5 Fen ve Teknoloji Maddenin Tanecikli Yapısı İyonların l nasıl oluştuğunu ğ kavrar, anyon ve katyonlara örnekler verir. 7. sınıf 6 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 7 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 8 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 9 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 10 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 11 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 12 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 13 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 14 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 15 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 16 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 17 Fen ve Teknoloji Maddenin Tanecikli Yapısı Maddenin Tanecikli Yapısı Saf Maddeler Saf Maddeler Karışımlar Karışımlar Karışımlar Karışımlar Karışımların Ayrıştırılması Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm Aynı ya da farklı atomların bir araya gelerek molekül oluşturacağını kavrar. Çeşitli molekül modelleri oluşturur ve sunar. Periyodik sistemdeki ilk 18 elementin ve yaygın elementlerin isimlerini ve sembollerini bilir. Yaygın formül ve iyonların formül ve isimlerini bilir. Karışımları, homojen ve heterojen olarak sınıflandırarak örnekler verir. Homojen karışımların çözelti olarak da ifade edilebileceğini belirtir. Günlük yaşamda karşılaştığı çözücü ve çözünenleri kullanarak çözelti hazırlar. Çözünme hızına etki eden faktörleri deney yaparak belirler. Karışımların ayrıştırılmasında kullanılabilecek bazı yöntemleri tahmin eder ve tahminlerini test eder. Evsel atıklarda geri dönüştürülebilen ve dönüştürülemeyen maddeleri ayırt eder. Atık suların arıtımına yönelik model oluşturur ve sunar. Geri dönüşüm tesislerinin ekonomiye katkısını tartışır.

31 7. sınıf 1 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 2 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 3 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 4 Sosyal Bilgiler İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ ÜLKEMİZDE NÜFUS ÜLKEMİZDE NÜFUS Kitle iletişim özgürlüğü ve özel hayatın gizliliği kavramlarını, birbiriyle ilişkileri çerçevesinde yorumlar. Atatürk ün iletişime verdiği öneme kanıtlar gösterir. Görsel materyaller ve verilerden yararlanarak Türkiye de nüfusun dağılışının neden ve sonuçlarını tartışır. Tablo ve grafiklerden yararlanarak, ülkemiz nüfusunun özellikleri ile ilgili verileri yorumlar. 7. sınıf 5 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZDE İ NÜFUS Örnek incelemeler l yoluyla l göçün neden ve sonuçlarını tartışır. 7. sınıf 6 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 7 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 8 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 9 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 10 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 11 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 12 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 13 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 14 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 15 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 16 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 17 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZDE NÜFUS ÜLKEMİZDE NÜFUS TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK ZAMAN İÇİNDE BİLİM ZAMAN İÇİNDE BİLİM ZAMAN İÇİNDE BİLİM ZAMAN İÇİNDE BİLİM Eğitim ve çalışma hakkının kullanılması ile devletin ve vatandaşın bu konudaki sorumluluklarını ilişkilendirir. Yerleşme ve seyahat özgürlüğünü açıklar. Türkiye Selçukluları döneminde Türklerinsiyasal mücadeleleri ve kültürel faaliyetlerinin Anadolu nunnun Türkleşme sürecine katkılarını değerlendirir. Osmanlı Devleti nin fetih ve mücadelelerini, Osmanlı da ticaretin ve denizlerin önemi açısından değerlendirir. Osmanlı toplumunda hoşgörü ve birlikte yaşama fikrinin önemine dayalı kanıtlar gösterir. Osmanlı Avrupa ilişkileri çerçevesinde kültür, sanat ve estetik anlayışındaki etkileşimi fark eder. Seyahatnamelerden hareketle Türk kültürüne ait unsurları örneklendirir. Osmanlı Devleti nde ıslahat hareketleri sonucu ortaya çıkan kurumlardan hareketle toplumsal ve ekonomik değişim hakkında çıkarımlarda bulunur. İlk uygarlıkların bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkılarına örnekler verir. İlkyazı örneklerinden yola çıkarak yazının kullanım alanlarını ve bilgi aktarımındaki önemini fark eder. Türk ve İslam devletlerinde yetişen bilginlerin bilimsel gelişme sürecine katkılarını değerlendirir. Rönesans ve Reformla birlikte Avrupa da başlayan gelişmelerin günümüz bilimsel birikiminin oluşmasına etkisini tartışır.

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Aynı Kavram Alanına Giren Sözcükler Eş, Zıt, Yakın Anlamlılık ve Eş

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Farklı düşünmeye e yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder.

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. D.B..7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..8 Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. O.4.3. Okuduğu metinde geçen

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar. 7. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Zarfları işlevlerine uygun kullanır. 1 11 Türkçe Metnin başlığını belirler. 2 12 Türkçe Metnin konusunu belirler. 3

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI / 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma Kurallarını

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF TÜRKÇE 5. SINIF 1 Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2 Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3 Okuduklarındaki

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF / 2015-2016 EĞİTİM YILI Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte 6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte Anlam 3 13 Türkçe Sözcükte Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan 4. Deneme 5 Nisan D. 2.4 Dinlediklerinin ana fikrini belirler. K. 2.3 Konuşmalarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y..7 Yazılarında yazım kurallarını uygular. Y..6 Yazılarında noktalama işaretlerini doğru

Detaylı

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9 4. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 1 8 Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 2 12 Türkçe Eş Anlamlı Sözcükler 3 13 Türkçe Eş Sesli

Detaylı

SİS-2-2012 (07.12.2012)

SİS-2-2012 (07.12.2012) SINIF A B DERS ÜNİTE KAZANIM SİS-2-2012 (07.12.2012) 2. sınıf 1 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 11 Türkçe 2. Okuduğunu

Detaylı

O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. 1. O.2.11 Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. 1

O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. 1. O.2.11 Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. 1 O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. O.2. Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y.2.6 Yazılarında söz varlığından yararlanır. 2 O.2.3 Okuma öncesi okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Eş Sesli Sözcükler Şiir Yorumlama Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Zıt Anlamlı Sözcükler 5N 1K Hikâyenin

Detaylı

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA 8. SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 19.10.2016 Fiilimsiler (özne - yüklem) Çarpanlar ve Katlar (8.1.1.1. 8.1.1.3. Kazanımlar) Üslü İfadeler (8.1.2.1 8.1.2.4. Kazanımlar)

Detaylı

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. Boşaltımda görevli yapı ve organları tanır. 2 Diş çeşitlerini model üzerinde

Detaylı

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS)

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS) 4. SINIF DEYİMLER VE ATASÖZLERİ, BASİT, TÜREMİŞ, BİRLEŞİK KELİMELER, KONU BAŞLIĞI BELİRLEME, ANA FİKİR (METİNDE ANA FİKİR), ŞİİRDE ANA DUYGU, KARŞILAŞTIRMA BELİRTEN İFADELER AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ, ÜÇGEN, KARE,

Detaylı

4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilgiler Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:

Detaylı

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF TÜRKÇE DERSİ KZNIM TLOSU DERS SINIF ÖĞRENME LNI TÜRKÇE OKUM TÜRKÇE OKUM KZNIM Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3

4. Deneme 15 Nisan. O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3 4. Deneme 5 Nisan O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3 D.B.. Basit, türemiş ve birleşik fiillerin kuruluş ve anlam özelliklerini kavrar. K..0 Konuşmasında

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU VE KAZANIM TABLOSU. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 1-4 KASIM - Seslerden heceler, hecelerden sözcükler, sözcüklerden cümle

Detaylı

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları AKDAY 4.Sınıf İngilizce UNIT1 IN THE CLASSROOM UNIT2 CHILDREN'S DAY UNIT3 FREE TIME UNIT4 CARTOON CHARACTERS UNIT5 MY DAY UNIT6 DOING EXPERIMENTS UNIT7 JOBS UNIT8 MY CLOTHES AKDAY 4.Sınıf Matematik Dikey

Detaylı

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede,

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

2. Online Değerlendirme Sınavı 1

2. Online Değerlendirme Sınavı 1 . Online Değerlendirme Sınavı Türkçe Hayat Bilgisi İngilizce Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım

Detaylı

5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen ve Teknoloji Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Cümle Bilgisi: Anlamlı ve

Detaylı

5. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

5. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 5. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Eş Anlamlılık: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam: Kelimenin gerçek,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLAR

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLAR 4. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLAR Yer kabuğunun kara tabakasının kayaçlardan oluştuğunu belirtir. Kayaçlarla madenleri ilişkilendirir ve kayaçların ham madde olarak önemini tartışır. Fosillerin oluşumunu

Detaylı

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar.

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin

Detaylı

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1 4. Sınıf Ders Tarama Testi Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler Okuma:.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..7. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin

Detaylı

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur.

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder.

Detaylı

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI SINAVDA YER ALACAK DERSLER VE KONU İÇERİKLERİ 4.SINIF KONULARI 1. Mecaz,gerçek,terim anlam 2. Eş anlam, zıt anlam, sesteş 3. Sebep sonuç ilişkisi 4. Amaç sonuç ilişkisi

Detaylı

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:.

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazısına uygun başlık belirler. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 2. sınıf 3

Detaylı

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı)

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı) OKUL NET LİSTESİ ( sıralı) KATILIMLAR İL İLÇE OKUL SINAV ADI OKUL İLÇE İL GENEL. SINIF KDS - Sıra Ö.No İsim Snf Türkçe Matematik Din Kül. Fen ve Tek. Sos. Bil. Yab.Dil Toplam ler D Y N D Y N D Y N D Y

Detaylı

6. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

6. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR 6... Hayvan ve bitki hücrelerini, temel kısımları ve görevleri açısından karşılaştırır. a. Hücrenin temel kısımları için sadece hücre zarı, sitoplazma ve çekirdek

Detaylı

6. SINIF II. DÖNEM BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE

6. SINIF II. DÖNEM BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

6. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

6. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. OKUMA 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama Kelime

Detaylı

COŞKU 5.Sınıf Din Kültürü Konu Başlıkları

COŞKU 5.Sınıf Din Kültürü Konu Başlıkları COŞKU 5.Sınıf Din Kültürü İnsan Akıllı ve İnanan Bir Varlıktır ÜNİTE 1 Evrende Bir Düzen Vardır Allah Vardır ve Birdir Çalışırım, Allah ın Yardımına Güvenirim ve Başarırım İhlâs Suresi ve Anlamı İbadet

Detaylı

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu Türkçe 4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu SÖZ VARLIĞI - Zıt Anlamlı Sözcükler : T.4.3.7. Kelimelerin zıt anlamlılarını bulur. OKUMA - Metinle İlgili lar Sorma ve ları Cevaplama : T.4.3.8. Okuduğu

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı OKUMA YAZMA DİL BİLGİSİ Söz Varlığını Zenginleştirme Okuduğu Metni Değerlendirme Görsel Okuma Metnin Türleri Cümlede Anlam Özellikleri Yazma ve ktalama Kurallarını

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler veyardımcı fikirlerinana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2 2015-2016 DENEME SINAVLARI KDS - 1 TEOG - 1 26-30 Ekim 2015 KDS - 2 14-18 Aralık 2015 TEOG - 2 KDS - 3 TEOG - 3 KDS - 4 TEOG - 4 KDS - 5 TEOG - 5 2. Sınıf HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM İşlerimi

Detaylı

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı)

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı) OKUL NET LİSTESİ ( sıralı) KATILIMLAR İL İLÇE OKUL SINAV ADI OKUL İLÇE İL GENEL MERKEZ. SINIF KDS - Sıra Ö.No İsim Snf Türkçe Matematik Din Kül. Fen ve Tek. Sos. Bil. Yab.Dil Toplam ler D Y N D Y N D Y

Detaylı

3. SINIF FEN BİLİMLERİ

3. SINIF FEN BİLİMLERİ 3. SINIF FEN BİLİMLERİ Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD Hafta Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Gezegenimizi Tanıyalım Dünya`nın Şekli Dünyanın şeklinin küreye benzediğinin farkına varır. F3111 1 Gezegenimizi

Detaylı

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Hayat Bilgisi Matematik Okuma:.. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder... Metnin

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

İLKÖĞRETİM. Deneme Tarihleri. Ders Konuları. 1

İLKÖĞRETİM. Deneme Tarihleri. Ders Konuları.  1 İLKÖĞRETİM Deneme Tarihleri & Ders Konuları 0212 655 04 00 www.isabet.com.tr 1 2 2. SINIF DENEME TARİHLERİ 1. DENEME 08.11.2017 2.DENEME 20.12.2017 3.DENEME 14.03.2018 4.DENEME 25.04.2018 2. SINIF TÜRKÇE

Detaylı

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:. Eş sesli

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 6. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 6. SINIF TÜRKÇE 6. SINIF 1 Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 2 Metindeki anahtar kelimeleri belirler. 3 Metnin konusunu belirler. 4 Metnin ana fikrini/ana duygusunu

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 ( Bu mektup 10 Şubat 2014-11 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak çalışmaları belirtmektedir.) HAYAT BİLGİSİ 2.TEMAMIZ :BENİM EŞSİZ

Detaylı

5. SINIF TATİL PROGRAMI

5. SINIF TATİL PROGRAMI DİL BİLGİSİ / Dil ve Cümle Bilgisi ANLAM BİLGİSİ / Gerçek, Mecaz ve Eş Anlamlı (Anlamdaş) Sözcükler DİL BİLGİSİ / Dil ve Cümle Bilgisi ANLAM BİLGİSİ / Gerçek, Mecaz ve Eş Anlamlı (Anlamdaş) Sözcükler 25

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 4. YAZMA 5. GÖRSEL OKUMA VE GÖRSEL SUNU Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğunu Anlama 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma kurallarını uygulama

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ 5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ Deyim ve atasözlerinin metne katkısını belirler. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. Kuvvetin büyüklüğünü

Detaylı

Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder ve üslü niceliklerin değerini belirler.

Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder ve üslü niceliklerin değerini belirler. 1. ÜNİTE KAZANIMLARI (SAYILAR VE İŞLEMLER ) 1.Doğal Sayılarla İşlemler Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder ve üslü niceliklerin değerini belirler. İşlem önceliğini

Detaylı

7. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

7. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 7. SINIF TÜRKÇE İ KURS I VE LERİ AY FİİL FİİL Fiillerin anlam özelliklerini kavrar. Kip ve çekimli fiili kavrar. Bildirme kipleriyle dilek kiplerini ayırt eder. Bildirme kiplerinin kullanım özelliklerini

Detaylı

Coşku 2. Sınıf Hayat Bilgisi

Coşku 2. Sınıf Hayat Bilgisi Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-12. kazanımlar Okul Heyecanım 13-23. kazanımlar Okul Heyecanım 23-33. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-21. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 22-32. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı

Detaylı

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 5.1. Sayılar ve İşlemler 5.1.1. Doğal Sayılar 5.1.2. Doğal Sayılarla İşlemler 5.1.3. Kesirler 5.1.4. Kesirlerle İşlemler: Toplama ve Çıkarma

Detaylı

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Bireysel Farklılıklar ÜNİTE 1 Duygular ve Düşünceler Duygu ve Düşüncelere Saygı Kronolojik Sıra Resmî Kimlik Belgeleri Sözlü Tarih Yöntemi Aile Tarihi Millî Kültür Ögeleri

Detaylı

İngilizce Dersi Kazanımları

İngilizce Dersi Kazanımları İngilizce Dersi Kazanımları Talimatları anlayabilir ve kısa, basit yönergeleri takip edebilir. Eşyaların rengini bilir. 'den 0'a kadar olan sayıları bilir. Vucudunun bölümlerini bilir. `Body Parts` ünitesinde

Detaylı

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-5 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-5 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ 5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-5 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ Okudukları ile ilgili çıkarımlarda bulunur. (Öznel-nesnel ifadeler) Birim kesirleri sayı doğrusunda gösterir ve sıralar.

Detaylı

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AY EKİM KASIM 06-07 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 6. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI 6... Hayvan ve bitki hücrelerini, temel kısımları ve görevleri açısından karşılaştırır.

Detaylı

5. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLARI

5. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLARI 5. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLARI 5.1. VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM / CANLILAR VE HAYAT Bu ünitede öğrencilerin; besin çeşitleri, sağlıklı ve dengeli beslenme, sigara ve alkol kullanımının zararları,

Detaylı

3. Deneme 7 Mart. K.1.10 Konuşmasında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 1. K.1.11 Konuşmasında amaç-sonuç ilişkileri kurar. 1

3. Deneme 7 Mart. K.1.10 Konuşmasında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 1. K.1.11 Konuşmasında amaç-sonuç ilişkileri kurar. 1 K..0 Konuşmasında sebep-sonuç ilişkileri kurar. K.. Konuşmasında amaç-sonuç ilişkileri kurar. Y..7 Olayları / bilgileri sıraya koyarak anlatır. Y.. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. Y..0 Yazıya, konuyla

Detaylı

ÖZEL ATA KOLEJİ 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FEN BİLİMLERİ 5. SINIF YILLIK PLANI

ÖZEL ATA KOLEJİ 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FEN BİLİMLERİ 5. SINIF YILLIK PLANI 18-22.11.2013 11-15.11.2013 Vücudumuzda Boşaltım 0-08.11.2013 28-31.10/01.11.2013 Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim Besinlerin Sindirimi 21-25.10.2013 07-11.10.2013 Besinlerin Sindirimi 30.09/01-0.10.2013

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ GENEL YETENEK VE EĞİLİM BELİRLEME SINAVI. Sözel Yetenek Sayısal Yetenek Şekil Yeteneği Çoklu Yetenek

TÜRKİYE GENELİ GENEL YETENEK VE EĞİLİM BELİRLEME SINAVI. Sözel Yetenek Sayısal Yetenek Şekil Yeteneği Çoklu Yetenek Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90dk) 3. SINIF Duygusal ve Abartılı İfadeler Okuduğunu Anlama Görsel Okuma Geometrik Cisimler Geometrik Şekiller Simetri Açılar Doğal Sayılar Özellik Bildiren Sözcükler nı Değiştiren

Detaylı

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam Eş ve Zıt Anlam, Eş Seslilik Kelime Grupları ve Deyimler Karşılaştırma, Sebep-Sonuç ilişkisi Öznel ve Nesnel Yargı, Atasözleri Genelden Özele, Özelden

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 6.1.1.1. Hayvan ve bitki

Detaylı

PESA-5. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

PESA-5. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 1. tema 4 Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 1. tema 4 Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 2. tema 1 Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 3. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 3. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI ARALIK KASIM EKİM BEŞ DUYUMUZ KUVVET VE HAREKET MADDEYİ TANIYALIM 1.1.1 Duyu organlarını tanır. 1.1.2. Duyu organlarının temel görevlerini açıklar. 1.1.3. Duyu organlarının sağlığını korumak için yapılması

Detaylı

SİS 5 (Nisan 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

SİS 5 (Nisan 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 20 KASIM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 15 EKİM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

HBS 2015 (Ekim 2015)

HBS 2015 (Ekim 2015) 2. sınıf 1 Türkçe Birey ve Toplum Okuduklarına ilişkini sorulara cevap verir. 2. sınıf 2 Türkçe Birey ve Toplum Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 2. sınıf 3 Türkçe Birey ve Toplum Olayları, oluş

Detaylı

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı)

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı) OKUL NET LİSTESİ ( sıralı) KATILIMLAR İL İLÇE OKUL SINAV ADI OKUL İLÇE İL GENEL. SINIF KDS - Sıra Ö.No İsim Snf Türkçe Matematik Din Kül. Fen ve Tek. Sos. Bil. Yab.Dil Toplam ler D Y N D Y N D Y N D Y

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 17 ŞUBAT 2019 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

AKDAY 2.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

AKDAY 2.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları AKDAY 2.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 18. kazanımlar Okul Heyecanım 19 34. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 11. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 12 25. kazanımlar AKDAY

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF MATEMATİK KAZANIMLARI 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 10 000 e kadar (10 000 dahil) yüzer ve biner sayar. 10 000 e kadar (10 000 dahil) yüzer ve biner sayar. 4, 5 ve 6 basamaklı

Detaylı

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 22 ARALIK 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT

Detaylı

Sınav Tarihleri. 60 dk.

Sınav Tarihleri. 60 dk. Sınav Tarihleri Sınav No. Sınav Tarihi 1 24 Ekim 2018 Çarşamba 2 28 Kasım 2018 Çarşamba 3 3 Ocak 2019 Perşembe 4 27 Şubat 2019 Çarşamba 5 3 Nisan 2019 Çarşamba 8 Mayıs 2019 Çarşamba TÜRKÇE SINAVLAR 1 2

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT..! 25.12.2015 TARİHİNE KADAR KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ TARAFIMIZA BİLDİRİNİZ. 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Sebep-Sonuç

Detaylı

7. SINIF TATİL PROGRAMI

7. SINIF TATİL PROGRAMI 25 Ocak 2016 - Pazartesi HAK VE ÖZGÜRLÜKLER / Susma Hakkı / Öznel Nesnel Anlatım HAK VE ÖZGÜRLÜKLER / Susma Hakkı / Hareketlerin Niteliğine Göre Fiiller HAK VE ÖZGÜRLÜKLER / Türkiye de Engelli Olmak /

Detaylı