OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş."

Transkript

1 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 2. sınıf 3 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarının konusunu belirler. 2. sınıf 5 Türkçe Söz Varlığını ğ Geliştirme Gliti Görsellerden yararlanarak söz varlığını ğ geliştirir. i 2. sınıf 6 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 2. sınıf 7 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 2. sınıf 8 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular. 2. sınıf 9 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında sözlük ve yazım kılavuzundan yararlanır. 2. sınıf 10 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazma konusunu belirler. 2. sınıf 11 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 12 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarının konusunu belirler. 2. sınıf 13 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarından çıkarımlar yapar. 2. sınıf 14 Türkçe Görsel Okuma Trafik işaretlerinin anlamlarını bilir. 2. sınıf 15 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular.

2 2. sınıf 1 Matematik(NETBİL) Geometrik Cisimler ve Sekiller 2. Silindir, koni ve küre modellerinde yüzleri gösterir. 2. sınıf 2 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılar içinde ikiser ve beser, 40 içinde dörder, 30 içinde üçer ileriye ve geriye doğru sayar. 2. sınıf 3 Matematik(NETBİL) Örüntü ve Süslemeler 2. Bir örüntüdeki iliskiyi kullanarak farklı malzemelerle aynı iliskiye sahip yeni örüntüler olusturur. 2. sınıf 4 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 1. Toplamları 100 e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama islemini yapar. 2. sınıf 5 Mt Matematik(NETBİL) tik(netbil) Doğal ğ Sayılarla l Toplama İslemil i 2. Eldeli li toplama il islemini i iyapar, toplamada eldenin ne anlama geldiğini imodellerle dll l açıklar. 2. sınıf 6 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi den küçük ve onluk bozmayı gerektirmeyen iki doğal sayının farkını bulur. 2. sınıf 7 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 2. Onluk bozmayı gerektiren iki doğal sayının farkını bulur, onluk bozmanın ne anlama geldiğini modellerle açıklar. 2. sınıf 8 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 3. İki doğal sayının toplandığı islemde verilmeyen toplananı belirler. 2. sınıf 9 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 5. Doğal sayılarla yapılan bir çıkarma isleminde verilmeyen eksileni veya çıkanı belirler. 2. sınıf 10 Matematik(NETBİL) Uzunlukları Ölçme 1. Standart olmayan farklı uzunluk ölçme birimlerini birlikte kullanarak bir uzunluğu ölçer. 2. sınıf 11 Matematik(NETBİL) Uzunlukları Ölçme 2. Standart uzunluk ölçme araçlarını belirterek gerekliliğini açıklar. 2. sınıf 12 Matematik(NETBİL) Uzunlukları Ölçme 3. Uzunlukları metre ve santimetre birimleriyle ölçer. 2. sınıf 13 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılar den küçük iki doğal sayıyı karsılastırarak aralarındaki iliskiyi belirtir. 2. sınıf 14 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılar den küçük en çok dört doğal sayıyı büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru sıralar. 2. sınıf 15 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılar 8. Sıra bildiren sayıları sözlü ve yazılı olarak kullanır.

3 2. sınıf 1 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okulu ve çevresini korumak için alternatifler üretir. 2. sınıf 2 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Atatürk'ün öğrenim hayatı hakkında araştırma yapar ve bulgularını sunar. 2. sınıf 3 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Millî bayramları kutlamak amacıyla hazırlık yapar ve kutlama için fikirler üretir. 2. sınıf 4 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Dinî bayramların, milletimizin paylaşım ve dayanışma içine girdiği özel günler olduğunu fark eder ve bayram kutlamalarına katılır. 2. sınıf 5 Hayat Bilgisi i i OKUL HEYECANIM Kaynak kkitaplardan nasıl yararlanacağını ğ açıklar ve bunlardan yararlanır. 2. sınıf 6 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okulda ortaya çıkabilecek sorunlarla ilgili farklı çözüm yolları üretir, sorunları çözmek için gerektiğinde okul çalışanlarından, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından yardım ister. 2. sınıf 7 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM "Okul Heyecanım" temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır. 2. sınıf 8 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Her canlının bir yuvaya ihtiyacı olduğunu kavrar ve canlıların yuvalarını birbirinden ayırt eder. 2. sınıf 9 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Evinin ayırt edici bir özelliğini belirterek bu özelliğin evini nasıl ''eşsiz'' kıldığını açıklar. 2. sınıf 10 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Güneş'in doğuşunu ve batışını gözlemleyerek doğu ve batı kavramlarını kavrar, evinin bölümlerini yönlere göre tarif eder.

4 2. sınıf 1 İngilizce Friends Making simple inquiries 2. sınıf 2 İngilizce In the Classroom Making simple requests 2. sınıf 3 İngilizce In the Classroom Telling someone what to do 2. sınıf 4 İngilizce Numbers Making simple inquiries 2. sınıf 5 İngilizce Numbers Naming common objects 2. sınıf 6 İngilizce Numbers Naming numbers 2. sınıf 7 İngilizce Colors Describing characters/people 2. sınıf 8 İngilizce Colors Expressing likes and dislikes 2. sınıf 9 İngilizce Colors Greeting and meeting people 2. sınıf 10 İngilizce Colors Making simple inquiries

5 3. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 3. sınıf 3 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 3. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarının konusunu belirler. 3. sınıf 5 Türkçe Söz Varlığını ğ Geliştirme Gliti Görsellerden yararlanarak söz varlığını ğ geliştirir. i 3. sınıf 6 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 3. sınıf 7 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 3. sınıf 8 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında hikâye unsurları nı belirler. 3. sınıf 9 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 3. sınıf 10 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder. 3. sınıf 11 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir. 3. sınıf 12 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 3. sınıf 13 Türkçe Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 3. sınıf 14 Türkçe Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma Seslerden heceler,hecelerden kelimeler; kelimelerden cümleler oluşturur. 3. sınıf 15 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular.

6 3. sınıf 1 Matematik(MEB) Paralarımız 1. Paralarımızla ilgili problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 2 Matematik(MEB) Örüntü ve Süslemeler 1. Üçgensel, karesel, dikdörtgensel bölgeleri kullanarak ve bosluk kalmayacak sekilde döseyerek süsleme yapar. 3. sınıf 3 Matematik(MEB) Simetri 1. Düzlemsel sekillerde, doğruya göre simetriyi belirler ve simetrik sekiller olusturur. 3. sınıf 4 Matematik(MEB) Uzunlukları Ölçme 4. Cetvel kullanarak belirli bir uzunluğu ölçer ve ölçüsü verilen bir uzunluğu çizer. 3. sınıf 5 Mt Matematik(MEB) tik(meb) Doğal ğ Sayılar den küçük ük iki doğal ğ sayıyı karsılastırır ve aralarındaki dkiiliskiyi i sembol lkullanarak kbliti belirtir. 3. sınıf 6 Matematik(MEB) Doğal Sayılar den küçük en çok bes doğal sayıyı, büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru sembol kullanarak sıralar. 3. sınıf 7 Matematik(MEB) Sekil Grafiği 3. Sekil grafiğini yorumlar. 3. sınıf 8 Matematik(MEB) Doğal Sayılar 7. Bir örüntüdeki iliskiyi belirler ve örüntüyü genisletir. 3. sınıf 9 Matematik(MEB) Doğal Sayılar 8. Tek ve çift doğal sayıları belirtir. 3. sınıf 10 Matematik(MEB) Doğal Sayılar ye kadar olan Romen rakamlarını okur ve yazar. 3. sınıf 11 Matematik(MEB) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 1. Toplamları en çok üç basamaklı olan doğal sayılarla eldesiz ve eldeli toplama islemini yapar. 3. sınıf 12 Matematik(MEB) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 2. İki doğal sayının toplamını tahmin eder ve tahminini islem sonucuyla karsılastırır. 3. sınıf 13 Matematik(MEB) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 3. Toplamları 100 ü geçmeyen en çok iki doğal sayıyı zihinden toplar. 3. sınıf 14 Matematik(MEB) Doğal Sayılar 3. En çok üç basamaklı doğal sayıları en yakın onluğa yuvarlar. 3. sınıf 15 Matematik(MEB) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 4. Doğal sayılarla toplama islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar.

7 3. sınıf 1 Matematik(EVRENSEL) Üçgen, Kare, Dikdörtgen ve Çember 2. Cetvel ve gönye kullanarak kare, dikdörtgen ve üçgeni çizer. 3. sınıf 2 Matematik(EVRENSEL) Örüntü ve Süslemeler 1. Üçgensel, karesel, dikdörtgensel bölgeleri kullanarak ve bosluk kalmayacak sekilde döseyerek süsleme yapar. 3. sınıf 3 Matematik(EVRENSEL) Simetri 1. Düzlemsel sekillerde, doğruya göre simetriyi belirler ve simetrik sekiller olusturur. 3. sınıf 4 Matematik(EVRENSEL) Üçgen, Kare, Dikdörtgen ve Çember 4. Üçgen, kare, dikdörtgen ve çemberi köse ve açı sayısına göre sınıflandırır. 3. sınıf 5 Matematik(EVRENSEL) tik(evrensel) Doğal ğ Sayılar den küçük ük iki doğal ğ sayıyı karsılastırır ve aralarındaki dkiiliskiyi i sembol lkullanarak kbliti belirtir. 3. sınıf 6 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar den küçük en çok bes doğal sayıyı, büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru sembol kullanarak sıralar. 3. sınıf 7 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar içinde altısar, yediser, sekizer ve dokuzar ileriye doğru sayar. 3. sınıf 8 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar 7. Bir örüntüdeki iliskiyi belirler ve örüntüyü genisletir. 3. sınıf 9 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar 8. Tek ve çift doğal sayıları belirtir. 3. sınıf 10 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar ye kadar olan Romen rakamlarını okur ve yazar. 3. sınıf 11 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 1. Toplamları en çok üç basamaklı olan doğal sayılarla eldesiz ve eldeli toplama islemini yapar. 3. sınıf 12 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 2. İki doğal sayının toplamını tahmin eder ve tahminini islem sonucuyla karsılastırır. 3. sınıf 13 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 3. Toplamları 100 ü geçmeyen en çok iki doğal sayıyı zihinden toplar. 3. sınıf 14 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar 3. En çok üç basamaklı doğal sayıları en yakın onluğa yuvarlar. 3. sınıf 15 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 1. En çok üç basamaklı doğal sayılarla çıkarma islemi yapar.

8 3. sınıf 1 Fen Bilgisi Beş Duyumuz Duyu organlarını tanır. 3. sınıf 2 Fen Bilgisi Beş Duyumuz Duyu organlarının temel görevlerini açıklar. 3. sınıf 3 Fen Bilgisi Beş Duyumuz Duyu organlarının sağlığını korumak için yapılması gerekenleri kavrar. 3. sınıf 4 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım Hareket eden varlıkları gözlemler ve hareket özelliklerini ifade eder. 3. sınıf 5 Fen Bilgisii i Kuvveti Tanıyalım İtme ve çekmenin birer kuvvet olduğunu ğ deneyerek keşfeder. 3. sınıf 6 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım İtme ve çekme kuvvetlerinin hareket eden ve duran cisimler üzerindeki etkilerini gözlemleyerek kuvvet kavramını açıklar. 3. sınıf 7 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım Günlük yaşamda hareketli cisimlerin sebep olabileceği tehlikeleri tartışır. 3. sınıf 8 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Beş duyu organını kullanarak maddeyi niteleyen temel özellikleri açıklar. 3. sınıf 9 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Bazı maddelere dokunma, onları tatma ve koklamanın canlı vücuduna zarar verebileceğini fark eder. 3. sınıf 10 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Bireysel olarak ya da gruplar hâlinde maddelerle çalışırken gerekli güvenlik tedbirlerini almada sorumluluk üstlenir. 3. sınıf 11 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Çevresindeki maddeleri, hâllerine göre sınıflandırır. 3. sınıf 12 Fen Bilgisi Çevremizdeki Işık ve Sesler Gözlemleri sonucunda görme olayının gerçekleşebilmesi için ışığın gerekli olduğu sonucunu çıkarır. 3. sınıf 13 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Bazı maddelere dokunma, onları tatma ve koklamanın canlı vücuduna zarar verebileceğini fark eder. 3. sınıf 14 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Bireysel olarak ya da gruplar hâlinde maddelerle çalışırken gerekli güvenlik tedbirlerini almada sorumluluk üstlenir. 3. sınıf 15 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Çevresindeki maddeleri, hâllerine göre sınıflandırır.

9 3. sınıf 1 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Dürüst davranışlarda bulunarak arkadaşlarının güvenini kazanır. 3. sınıf 2 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Bir grup üyesi olarak dürüstlüğü, yeterliliği ile grup arkadaşlarının ve liderinin güvenini kazanır. 3. sınıf 3 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okul Heyecanım temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır. 3. sınıf 4 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Barınmanın insanın temel htiyaçlarından biri olduğunu kavrar ve bu ihtiyacın karşılanmasının önemini belirtir. 3. sınıf 5 Hayat tbilgisii i BENİM EŞSİZ YUVAM Hayalindeki evi planlar l ve sanat yoluyla l ifade eder. 3. sınıf 6 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Adres bilgilerine sahip olmanın önemini belirtir. 3. sınıf 7 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Evini yön ile ilgili temel kavramları kullanarak bildiği yere göre tarif eder. 3. sınıf 8 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Yön bulmada kullanılan çeşitli yöntemleri ve araçları merak eder ve araştırır. 3. sınıf 9 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Aile büyüklerinden hayatta olanların çocukluğunu araştırır. 3. sınıf 10 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Farklılıkların doğal olduğunu kabul eder ve farklı özelliklere sahip kişilere hoşgörüyle yaklaşır.

10 3. sınıf 1 İngilizce Wheel of Fortune Telling someone what to do 3. sınıf 2 İngilizce My family Describing characters/people 3. sınıf 3 İngilizce My family Making simple inquiries 3. sınıf 4 İngilizce My family Talking about possessions 3. sınıf 5 İngilizce People I love Describing characters/people 3. sınıf 6 İngilizce People I love Expressing ability and inability 3. sınıf 7 İngilizce People I love Making simple inquiries 3. sınıf 8 İngilizce Feelings Describing what people are doing now 3. sınıf 9 İngilizce Feelings Expressing feelings 3. sınıf 10 İngilizce Feelings Making simple inquiries

11 4. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 4. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 4. sınıf 3 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N1K) sorularına cevap arar. 4. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 4. sınıf 5 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Okuduklarında kl d gerçek olanla l hayal ürünü üüolanı ayırt eder. 4. sınıf 6 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunun ana fikrini belirler. 4. sınıf 7 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında hikâye unsurları nı belirler. 4. sınıf 8 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarındaki dil, ifade ve bilgi yanlışlarını belirler. 4. sınıf 9 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 4. sınıf 10 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir, 4. sınıf 11 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. 4. sınıf 12 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 4. sınıf 13 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 4. sınıf 14 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında imlâ kurallarını uygular. 4. sınıf 15 Türkçe Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır.

12 4. sınıf 1 Matematik(DİKEY) Üçgen, Kare ve Dikdörtgen 7. Üçgenin iç açılarının ölçülerinin toplamını belirler. 4. sınıf 2 Matematik(DİKEY) Simetri 1. Düzlemsel sekillerdeki simetri doğrularını belirler ve çizer. 4. sınıf 3 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılar 5. Bir örüntüyü sayılarla iliskilendirir ve eksik olan bölümü tamamlar. 4. sınıf 4 Matematik(DİKEY) Sütun Grafiği 2. Sütun grafiğini yorumlar. 4. sınıf 5 Mt Matematik(DİKEY) tik(dikey) Doğal ğ Sayılar 3. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal ğ sayıları çözümler. öü 4. sınıf 6 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılar 6. En çok altı basamaklı doğal sayıları sıralar. 4. sınıf 7 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 1. En çok dört basamaklı doğal sayılarla toplama islemini yapar. 4. sınıf 8 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 4. Doğal sayılarla toplama islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 9 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 1. En çok dört basamaklı doğal sayılarla çıkarma islemini yapar. 4. sınıf 10 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 4. Doğal sayılarla çıkarma islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 11 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 1.Çarpımı en çok beş basamaklı doğal sayı olacak şekilde iki doğal sayıyla çarpma işlemini yapar 4. sınıf 12 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 3. En çok üç basamaklı doğal sayıları 10, 100 ve 1000 in en çok dokuz katı olan doğal sayılarla kısa yoldan çarpar. 4. sınıf 13 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 1.Çarpımı en çok beş basamaklı doğal sayı olacak şekilde iki doğal sayıyla çarpma işlemini yapar 4. sınıf 14 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 4. En çok üç basamaklı doğal sayıları 10, 100 ve 1000 ile zihinden çarpar. 4. sınıf 15 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 6. En çok iki basamaklı iki doğal sayının çarpımını tahmin eder ve tahminini islem sonucu ile karsılastırır.

13 4. sınıf 1 Fen ve Teknoloji Destek ve Hareket Sistemi İskelet ve kas sağlığını etkileyebilecek durumları örneklerle açıklar. 4. sınıf 2 Fen ve Teknoloji Soluk Alıp Verme Soluk alıp verme sırasında havanın izlediği yolu model üzerinde gösterir. 4. sınıf 3 Fen ve Teknoloji Kanın Vücutta Dolaşımı Kanın vücutta dolaşımını sağlayan yapı ve organları tanır ve model üzerinde gösterir. 4. sınıf 4 Fen ve Teknoloji Egzersiz Yapalım Egzersiz, soluk alıp verme ve nabız arasında ilişki kurar. 4. sınıf 5 Fen ve Teknoloji Egzersiz Yapalım Egzersiz sonucunda nabızla ilgili ili elde ettiği verileri i kaydeder d ve yorumlar. 4. sınıf 6 Fen ve Teknoloji Egzersiz Yapalım Egzersiz yapmanın vücut sağlığı açısından önemini fark eder. 4. sınıf 7 Fen ve Teknoloji Kuvvetin Cisimler Üzerindeki Etkileri Kuvvetin, cisimlerin hareket ve şekillerini değiştirmesine yönelik deneyler yapar ve sonucu tartışır. 4. sınıf 8 Fen ve Teknoloji Mıknatısların Çekim Kuvveti Mıknatısın ne olduğunu ve kutuplarını bilir. 4. sınıf 9 Fen ve Teknoloji Mıknatısların Çekim Kuvveti Mıknatısın etki ettiği maddeleri deney yaparak keşfeder. 4. sınıf 10 Fen ve Teknoloji Mıknatısların Çekim Kuvveti Mıknatısların günlük yaşamdaki kullanım alanlarına örnekler verir. 4. sınıf 11 Fen ve Teknoloji Maddeyi Niteleyen Özellikler Beş duyu organını kullanarak maddeyi niteleyen temel özellikleri açıklar. 4. sınıf 12 Fen ve Teknoloji Maddenin Hâlleri Maddenin hâllerini bilir ve aynı maddenin farklı hâllerine örnekler verir. 4. sınıf 13 Fen ve Teknoloji Maddenin Hâlleri Maddelerin hâllerine ait temel özellikleri karşılaştırır. 4. sınıf 14 Fen ve Teknoloji Maddenin Ölçülebilir Özellikleri Farklı maddelerin kütle ve hacimlerini ölçerek karşılaştırır. 4. sınıf 15 Fen ve Teknoloji Maddenin Ölçülebilir Özellikleri Ölçülebilir özelliklerini kullanarak maddeyi tanımlar.

14 4. sınıf 1 Sosyal Bilgiler KENDİMİ TANIYORUM 6. Sahip olduğu resmî kimlik belgelerindeki bilgileri analiz ederek kişisel kimliğine ilişkin çıkarımlarda bulunur 4. sınıf 2 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 1. Sözlü tarih yöntemi kullanarak ve nesnelere dayanarak aile tarihi oluşturur. 4. sınıf 3 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 2. Ailesi ve çevresindeki millî kültürü yansıtan ögeleri fark eder. 4. sınıf 4 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 3. Tarihte Türklerin yaygın olarak oynadığı oyunlardan günümüzde de devam edenlere örnek verir. 4. sınıf 5 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 4. Kültür ögelerinin i geçmişten bugüne değişerek taşındığına ğ ilişkin yakın çevresinden kanıtlar gösterir. 4. sınıf 6 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 5. Yaşanmış olaylardan ve görsel materyallerden yola çıkarak, Millî Mücadele sürecinde yakın çevresini ve Türkiye yi betimler. 4. sınıf 7 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 6. Millî Mücadele nin kazanılmasında ve Cumhuriyetin ilânında Atatürk ün rolünü fark eder. 4. sınıf 8 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 1. Çeşitli yöntemlerle çevresindeki herhangi bir nesnenin kendisine göre bulunduğu yönü bulur. 4. sınıf 9 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 2. Çevresinde gördüklerini şekil ve şemalarla anlatır. 4. sınıf 10 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 3. Çizdiği şekil ve şemalarda kullandığı sembolleri açıklayan bir bölüm oluşturur. 4. sınıf 11 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 4. Çevresindeki bir yerin krokisini çizer. 4. sınıf 12 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 5. Çevresinde meydana gelen hava olaylarını gözlemleyerek, bulgularını resimli grafiklere aktarır. 4. sınıf 13 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 6. Çevresinde gördüğü doğal ve beşerî unsurları ayırt eder. 4. sınıf 14 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 7. Efsane, destan, öykü, türkü ve şiirlerden yararlanarak yaşadığı yerin coğrafi özellikleri ile ilgili çıkarımlarda bulunur. 4. sınıf 15 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 8. Doğal afetler karşısında hazırlıklı olur.

15 4. sınıf 1 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 6. Dinin ahlaklı olmayı gerektirdiğini fark eder. 4. sınıf 2 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 7. Güzel söz söyleme ve güzel davranış sergilemeye istekli olur. 4. sınıf 3 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 8. Sübhâneke duasını ezbere okur ve anlamını söyler. 4. sınıf 4 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 1. İslam dininin temizliğe verdiği önemin farkında olur. 4. sınıf 5 Din Kültürüü TEMİZ OLALIM 2. İbadet d tile temizlik arasında ilişki kurar. 4. sınıf 6 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 3. Beden ve giysi temizliğine özen gösterir. 4. sınıf 7 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 4. Çevreyi temiz tutmaya ve korumaya önem verir. 4. sınıf 8 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 5. Beden ve çevre temizliğinin sağlık açısından önemini açıklar. 4. sınıf 9 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 6. Manevi temizliğin ne olduğunu kavrar. 4. sınıf 10 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 7. Allah ın sevgisini kazanmada temizliğin önemini yorumlar.

16 4. sınıf 1 İngilizce In the Classroom Telling someone what to do 4. sınıf 2 İngilizce Children s Day Describing characters/people 4. sınıf 3 İngilizce Children s Day Identifying countries and nationalities 4. sınıf 4 İngilizce Children s Day Making simple inquiries 4. sınıf 5 İngilizce Children s Day Tlki Talking about tlocations of things 4. sınıf 6 İngilizce Free Time Expressing likes and dislikes 4. sınıf 7 İngilizce Free Time Making simple inquiries 4. sınıf 8 İngilizce Free Time Making simple requests 4. sınıf 9 İngilizce Cartoon Characters Expressing ability and inability 4. sınıf 10 İngilizce Cartoon Characters Making simple inquiries

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9 4. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 1 8 Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI / 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma Kurallarını

Detaylı

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF TÜRKÇE DERSİ KZNIM TLOSU DERS SINIF ÖĞRENME LNI TÜRKÇE OKUM TÜRKÇE OKUM KZNIM Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1 4. Sınıf Ders Tarama Testi Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler Okuma:.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..7. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin

Detaylı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Hayat Bilgisi Matematik Okuma:.. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder... Metnin

Detaylı

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır.

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır. TÜRKÇE (15 SORU) Şiirde ana fikir Şiirde ana duygu Şiirde başlık Paragrafın ana fikri Paragrafta başlık Paragrafın konusu Eş anlamlı kelimeler Zıt anlamlı kelimeler Trafik işaret ve levhaları Görgü kuralları

Detaylı

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:.

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle

Detaylı

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Matematik Okuma :.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..3. Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur..

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:. Eş sesli

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

4. SINIFLAR BÜLTEN 4

4. SINIFLAR BÜLTEN 4 4. SINIFLAR BÜLTEN 4 4.SINIF BÜLTENİ eylül-ekim-kasım DOĞAL SAYILAR 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayılar okundu ve yazıldı. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıların bölükleri ve basamakları, basamaklardaki rakamlarının

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan 4. Deneme 5 Nisan D. 2.4 Dinlediklerinin ana fikrini belirler. K. 2.3 Konuşmalarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y..7 Yazılarında yazım kurallarını uygular. Y..6 Yazılarında noktalama işaretlerini doğru

Detaylı

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu Türkçe 4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu SÖZ VARLIĞI - Zıt Anlamlı Sözcükler : T.4.3.7. Kelimelerin zıt anlamlılarını bulur. OKUMA - Metinle İlgili lar Sorma ve ları Cevaplama : T.4.3.8. Okuduğu

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı . Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 4.Okuduklarında ne,

Detaylı

2. Online Değerlendirme Sınavı 1

2. Online Değerlendirme Sınavı 1 . Online Değerlendirme Sınavı Türkçe Hayat Bilgisi İngilizce Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım

Detaylı

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU VE KAZANIM TABLOSU. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 1-4 KASIM - Seslerden heceler, hecelerden sözcükler, sözcüklerden cümle

Detaylı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı . Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

İLKÖĞRETİM. Deneme Tarihleri. Ders Konuları. 1

İLKÖĞRETİM. Deneme Tarihleri. Ders Konuları.  1 İLKÖĞRETİM Deneme Tarihleri & Ders Konuları 0212 655 04 00 www.isabet.com.tr 1 2 2. SINIF DENEME TARİHLERİ 1. DENEME 08.11.2017 2.DENEME 20.12.2017 3.DENEME 14.03.2018 4.DENEME 25.04.2018 2. SINIF TÜRKÇE

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

2. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

2. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 . Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Türkçe Matematik Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım Kuralları

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF / 2015-2016 EĞİTİM YILI Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2 2015-2016 DENEME SINAVLARI KDS - 1 TEOG - 1 26-30 Ekim 2015 KDS - 2 14-18 Aralık 2015 TEOG - 2 KDS - 3 TEOG - 3 KDS - 4 TEOG - 4 KDS - 5 TEOG - 5 2. Sınıf HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM İşlerimi

Detaylı

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede,

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ Şubat Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Şubat

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR EYLÜL VE EKİM AYI BÜLTENİ Eylül ve Ekim ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR EYLÜLVE EKİM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE

Detaylı

Zambak 2. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 2. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 2. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-12. kazanımlar Okul Heyecanım 13-23. kazanımlar Okul Heyecanım 23-33. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-21. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 22-32. kazanımlar Benim

Detaylı

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI 4.HAFTA 3.HAFTA 2.HAFTA 1.HAFTA 2. SINIFLAR MATEMATİK İ YILLIK PLÂNI Konu: Onluk ve Birliklere Ayıralım 18-21 Eyl 1. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu, model kullanarak onluk ve birlik gruplara

Detaylı

COŞKU 2.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

COŞKU 2.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları COŞKU 2.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 18. kazanımlar Okul Heyecanım 19 29. kazanımlar Okul Heyecanım 30 34. Benim Eşsiz Yuvam 1 15. kazanımar Benim Eşsiz Yuvam 16

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazısına uygun başlık belirler. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 2. sınıf 3

Detaylı

4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilgiler Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 3. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 3. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI ARALIK KASIM EKİM BEŞ DUYUMUZ KUVVET VE HAREKET MADDEYİ TANIYALIM 1.1.1 Duyu organlarını tanır. 1.1.2. Duyu organlarının temel görevlerini açıklar. 1.1.3. Duyu organlarının sağlığını korumak için yapılması

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

4. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

4. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 4. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (3. Sınıf) Matematik (3. Sınıf) Okuduğunu Anlama: 3. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ Kasım ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR KASIM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Eylül

Detaylı

TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema Oyun ve Spor. Üretim, Tüketim, Verimlilik

TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema Oyun ve Spor. Üretim, Tüketim, Verimlilik TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema 1 2 3 4 5 6 Oyun ve Spor Atatürk Sözlü İletişim Okuma Yazma Birey ve Toplum Üretim, Tüketim, Verimlilik Değerlerimiz Hayal Gücü Güzel Ülkem Türkiyem Sağlık ve

Detaylı

Öğrenci : İrem DAŞTAN

Öğrenci : İrem DAŞTAN BEP Plan Hazırla T.C Yozgat Valiliği Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim / İlkokul/ Ortaokulu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : İrem DAŞTAN Eğitsel

Detaylı

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Bireysel Farklılıklar ÜNİTE 1 Duygular ve Düşünceler Duygu ve Düşüncelere Saygı Kronolojik Sıra Resmî Kimlik Belgeleri Sözlü Tarih Yöntemi Aile Tarihi Millî Kültür Ögeleri

Detaylı

Coşku 2. Sınıf Hayat Bilgisi

Coşku 2. Sınıf Hayat Bilgisi Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-12. kazanımlar Okul Heyecanım 13-23. kazanımlar Okul Heyecanım 23-33. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-21. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 22-32. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF TÜRKÇE 5. SINIF 1 Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2 Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3 Okuduklarındaki

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ Aralık-Ocak Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ARALIK_OCAK AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE

Detaylı

AKDAY 2.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

AKDAY 2.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları AKDAY 2.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 18. kazanımlar Okul Heyecanım 19 34. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 11. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 12 25. kazanımlar AKDAY

Detaylı

3. SINIF FEN BİLİMLERİ

3. SINIF FEN BİLİMLERİ 3. SINIF FEN BİLİMLERİ Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD Hafta Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Gezegenimizi Tanıyalım Dünya`nın Şekli Dünyanın şeklinin küreye benzediğinin farkına varır. F3111 1 Gezegenimizi

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 1. tema 4 Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 1. tema 4 Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 2. tema 1 Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1.Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını

Detaylı

SİS-2-2012 (07.12.2012)

SİS-2-2012 (07.12.2012) SINIF A B DERS ÜNİTE KAZANIM SİS-2-2012 (07.12.2012) 2. sınıf 1 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 11 Türkçe 2. Okuduğunu

Detaylı

3.SINIF TÜRKÇE KAZANIM KOD KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 5N 1K

3.SINIF TÜRKÇE KAZANIM KOD KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 5N 1K 3.SINIF TÜRKÇE KAZANIM KOD KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 5N 1K Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 0301 X X X X Alfabetik Sıralama Yazılarında sözlük ve imlâ

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 ( Bu mektup 10 Şubat 2014-11 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak çalışmaları belirtmektedir.) HAYAT BİLGİSİ 2.TEMAMIZ :BENİM EŞSİZ

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ Nisan Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Nisan ayı kazanımlarımız

Detaylı

TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema Birey ve Toplum. Üretim, Tüketim, Verimlilik

TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema Birey ve Toplum. Üretim, Tüketim, Verimlilik TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema 1 2 3 4 5 6 Birey ve Toplum Atatürk Sözlü İletişim Okuma Sağlık ve Çevre Üretim, Tüketim, Verimlilik Bilim ve Yaşam Değerlerimiz Güzel Ülkem Türkiyem Dünyamız

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 2. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Nesnelerin Sayısı Sayıları Onluk ve Birlik Gruplara Ayırma Nesne Sayısını Tahmin Etme Basamak Adları ve Basamak Değerleri

Detaylı

4. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

4. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 4. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (3. Sınıf) Matematik (3. Sınıf) Okuduğunu Anlama: 3. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

3.SINIF TÜRKÇE KAZANIM KOD KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 5N 1K

3.SINIF TÜRKÇE KAZANIM KOD KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 5N 1K 3.SINIF TÜRKÇE KAZANIM KOD KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 5N 1K Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 0301 X X X X Alfabetik Sıralama Yazılarında sözlük ve imlâ

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Eş Sesli Sözcükler Şiir Yorumlama Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Zıt Anlamlı Sözcükler 5N 1K Hikâyenin

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ MATEMATİK DERSİ EĞİTİM PLANI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ MATEMATİK DERSİ EĞİTİM PLANI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ MATEMATİK DERSİ EĞİTİM PLANI BEP Hazırlanan Öğrencinin Var Olan Performans Düzeyinin Belirlenmesi Performans Performans düzeyi alanları Akademik beceriler MATEMATİK MATEMATİK - Varlıkları

Detaylı

3. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ

3. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ 3. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ DERSİN ADI : MATEMATİK KONU: DÜZLEMSEL ŞEKİLLERİN ÇEVRE UZUNLUĞUNU HESAPLAMA *Nesnelerin çevrelerini belirler. *Düzlemsel şekillerin çevre uzunluğunu hesaplar. *Düzlemsel şekillerin

Detaylı

YARIMBAĞ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3/A SINIFI MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

YARIMBAĞ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3/A SINIFI MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 7. 6.. EYLÜL EKİM - KASIM 4.... Ders Kitabının 4, 46 ve 47. sayfalarındaki Ünite Değerlendirme bölümünün, Çalışma Kitabının, 6 ve 7. sayfasındaki Öğrendiklerimizi Değerlendirelim bölümünün ve Ders Kitabının

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EKİM SILAR Doğal Sayılar EYLÜL Açık Uçlu Sorular, Çoktan Seçmeli Sorular, Doğru-Yanlış, Boşluk Doldurma, Eşleştirme, Ürün Dosyası, Kontrol Listesi, Performans Değerlendirme, Ölçme ve ÖĞRENME 1. ÜNİTE 19

Detaylı

TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema Üretim, Tüketim ve Verimlilik. Toplam Soru Sayısı

TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema Üretim, Tüketim ve Verimlilik. Toplam Soru Sayısı TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema 1 2 3 4 5 6 Birey ve Toplum Atatürk Sözlü İletişim Okuma Yazma Üretim, Tüketim ve Verimlilik Oyun ve Spor Sağlık ve Çevre Değerlerimiz Güzel Ülkem Türkiye Hayal

Detaylı

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

SORU SAYISI In the Classroom. - Okulda iletişim. - Sınıfta, okulda grup etkinlikleri. - Okulda tutumlu olma.

SORU SAYISI In the Classroom. - Okulda iletişim. - Sınıfta, okulda grup etkinlikleri. - Okulda tutumlu olma. - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU DAĞILIMI. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 22-26 EKİM - Sözlük sırası - Metnin konusu - Metinle ilgili soruları cevaplama - Zıt

Detaylı

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Tarih Hafta 2: 17-21 Şubat 2014 Hafta 3: 26 Şubat 2014 GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Hafta 4: 5 Mart 2014 GRUP 1: Faruk GÜREŞÇİ Süleyman Emre İLGÜN Özlem GEZGİN Hafta

Detaylı

Sınav Tarihleri. 60 dk.

Sınav Tarihleri. 60 dk. Sınav Tarihleri Sınav No. Sınav Tarihi 1 24 Ekim 2018 Çarşamba 2 28 Kasım 2018 Çarşamba 3 3 Ocak 2019 Perşembe 4 27 Şubat 2019 Çarşamba 5 3 Nisan 2019 Çarşamba 8 Mayıs 2019 Çarşamba TÜRKÇE SINAVLAR 1 2

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 Sayın Veli, Bu mektubumuzda, 2015-2016 Eğitim - Öğretim yılı MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu,3. Sınıflar sınıf öğretmenleri zümresi

Detaylı

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar.

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 15 EKİM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 3. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Doğal Sayılar Sayıları Okuyup Yazma Uc basamaklı dogal sayıları okur ve yazar. M3111 1 Doğal Sayılar Doğal Sayılar

Detaylı

BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU

BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI: BEP HAZIRLAMA :07.10.2011 BEP Birimi Üyeleri: - ÖĞRENCİNİN ŞU ANKİ PERFORMANS DÜZEYİ:.. öz bakım becerilerini yerine getirir... okuma yazmayı

Detaylı

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Adı Soyadı: Sınıfı: HAFİF ZİHİNSEL 4/... No: Ders/Ünite:MATEMATİK ÖLÇÜLER Uzun Dönemli Amaçlar 1. Ölçüleri kavrar Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Öğretim

Detaylı

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları AKDAY 4.Sınıf İngilizce UNIT1 IN THE CLASSROOM UNIT2 CHILDREN'S DAY UNIT3 FREE TIME UNIT4 CARTOON CHARACTERS UNIT5 MY DAY UNIT6 DOING EXPERIMENTS UNIT7 JOBS UNIT8 MY CLOTHES AKDAY 4.Sınıf Matematik Dikey

Detaylı

3. SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN ( ) Tarih Ünite Konu Kazanım No Soru Mucit Defter Yaprak

3. SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN ( ) Tarih Ünite Konu Kazanım No Soru Mucit Defter Yaprak . SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN (0-0) Mucit Defter.hafta - Eylül Ağustos Böceği ile Karınca (Okuma Metni).. /...hafta - 0 Eylül Hece Nedir? - Satır Sonuna Sığmayan Kelimeler -.hafta 0-0 Ekim Hacivat ile Karagöz

Detaylı

BEP Plan Hazırla T.C Keçiören Kaymakamlığı Osman Hamdibey Ortaokulu Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı

BEP Plan Hazırla T.C Keçiören Kaymakamlığı Osman Hamdibey Ortaokulu Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı BEP Plan Hazırla T.C Keçiören Kaymakamlığı Osman Hamdibey Ortaokulu Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Miraç Can ÇAKAR Eğitsel Performans Doğal sayılarla eldesiz toplama

Detaylı

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar. 7. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Zarfları işlevlerine uygun kullanır. 1 11 Türkçe Metnin başlığını belirler. 2 12 Türkçe Metnin konusunu belirler. 3

Detaylı

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler BEP Plan Hazırla T.C Yozgat Valiliği Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim / İlkokul/ Ortaokulu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Gazi KILIÇ Eğitsel

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU 3. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU 3. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 8 14 EKİM 01 DOĞRU DÜZLEM 8 EYLÜL - O6 EKİM 01 DÜZLEM 01 016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI VE DİSİPLİNLERLE 1.Düzlemi ve düzlemsel

Detaylı

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte 6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte Anlam 3 13 Türkçe Sözcükte Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte

Detaylı

ÖZEL BİLGE ATABEY OKULLARI BURSLULUK SINAV ŞARTNAMESİ MADDE

ÖZEL BİLGE ATABEY OKULLARI BURSLULUK SINAV ŞARTNAMESİ MADDE MADDE - 1 (Amaç): İlkokul 4. sınıf öğrencileri arasında öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine, kendilerine güven duyabilmelerine, sosyal ilişkilerde anlayışlı ve saygılı olabilmelerine, bilimsel

Detaylı

2.SINIF TÜRKÇE. Adlar ve Adın Durumları

2.SINIF TÜRKÇE. Adlar ve Adın Durumları 2.SINIF TÜRKÇE Kazanım Konu Kod.Eski Kod 1 2 3 4 5 6 Cümlenin Anlamı T2.1.1. T.2.0203 X X X X X X 5N 1K T2.2.2. T.2.0301 X X X X X X Cümle Oluşturma T2.3.3. T.2.0201 X X X X X X Gerçek ve Hayal Unsurları

Detaylı

2. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÇİLEM TEKNECİ-ABİDE AVCU

2. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÇİLEM TEKNECİ-ABİDE AVCU 2. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÇİLEM TEKNECİ-ABİDE AVCU TÜRKÇE TEMA: MİLLİ MÜCADELE VE ATATÜRK-ERDEMLERİMİZ YAZMA Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. Yazılarını görsel unsurlarla destekler Yazdıklarının

Detaylı

PEK OKULLARI 3A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 3A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 3A 2018 2019 KASIM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 3.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: OKULUMUZDA HAT / EVİMİZDE HAT ETKİNLİK VE AÇIKLAMALAR

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MAYIS AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MAYIS AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MAYIS AYI KAZANIMLARI ÖĞRENME ALANI: DİNLEME TÜRKÇE DERSİ 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

ÖZEL ATAYURT İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. SINIF YOL HARİTASI

ÖZEL ATAYURT İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. SINIF YOL HARİTASI ÖZEL ATURT İLKOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 2. SINIF YOL HARİTASI 06.02.2017 07.02.2017 Ailesindeki yardımlaşmayı gözlemleyerek, aile içinde üstlenebileceği görevlerle ilgili yeni fikirler üretir. Aile

Detaylı

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 2A 2018 2019 KASIM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 2.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: OKULUMUZDA HAT / EVİMİZDE HAT AÇIKLAMALAR Okulda iletişim

Detaylı

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT..! 27.10.2015 TARİHİNE KADAR KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ TARAFIMIZA BİLDİRİNİZ. 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Paragrafta

Detaylı

4.SINIF TÜRKÇE TEMA Satır Etiketleri KOD 5N 1K Açıklayıcı Anlatım Alfabetik Sıralama Ana Duygu (Tema) Anahtar Kelimeler Anlam Kurma

4.SINIF TÜRKÇE TEMA Satır Etiketleri KOD 5N 1K Açıklayıcı Anlatım Alfabetik Sıralama Ana Duygu (Tema) Anahtar Kelimeler Anlam Kurma 4.SINIF TÜRKÇE TEMA Satır Etiketleri KOD 1 2 3 4 5 6 5N 1K Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 04.01 X X X Açıklayıcı Anlatım Açıklayıcı ve bilgilendirici

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 2 12 Türkçe Eş Anlamlı Sözcükler 3 13 Türkçe Eş Sesli

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı