ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

Benzer belgeler
ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

TARİH REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ SAYFA NO TALİMAT NO ÜRT TC 03

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENDÜSTRİYEL MUTFAK EKİPMANLARI

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar:

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR KULLANMA KILAVUZU

KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Kaynatma kazanları - Promix

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ASO 1.OSB MESLEK YÜKSEKOKULU HMK 211 CNC TORNA TEKNOLOJİSİ. Öğr. Gör. RECEP KÖKÇAN. Tel:

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı.

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz.

SOĞUK MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

TÜRKÇE AC-172N-1790 KURULUM KILAVUZU

KAPSAM: PROTEZ LABARATUARI VE PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ A.B.D. İmza. İmza İmza. İmza. İmza. İmza. İmza

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

SICAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

Konveyörlü Tip WTM140

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ULAŞTIRMA LABORATUVARI

STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

Hazırlayan Birgül BAĞCI Sterilizasyon Ünit. Sor. Hemşiresi

ŞİRKET PROFİLİ: Bugün, İzmir Çiğli de 500 m2 kapalı 1000 m2 açık alana sahip kendi üretim tesisinde faaliyet göstermektedir.

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü

ALM-2010 FUL OTOMATİK YATAY PAKETLEME VE AMBALAJ MAKİNASI

Kaynatma kazanları - Variomix

HAKKIMIZDA.

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ TEMİZLİK TALİMATI

KIRAY MAKİNA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Edirne Cad. No: 96/A Ergene Tekirdağ mail: Tel. Fax

Konveyörlü Tip WTM300

FC 2048 KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

SYM-300 Vibrasyon Konveyörlü SEBZE YIKAMA MAKİNESİ

Swansoft Fanuc OiM Kullanımı

PVC,Folyo,melamin ve ABS bant, malzemeyi parçanın boyuna göre pnömatik sistemle çeker,fazlalıklı olarak keser ve yapıştırır.alt ve üst Frezleme

ÇAMAŞIR MAKİNASI KULLANIM TALİMATI

BİG BAG DOLUM SİSTEMLERİ

ALP 44 L ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

1-)ÖZELLİKLER 2-)TEKNİK ÖZELLİKLER

MICRO FOK (Fibre Optic Cable Blowing Machine)

PASTANE MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

N S s e r i s i NS ve 4 İSTASYONLU THERMOFORM MAKİNELERİ. Tek Makine ile tüm thermoform mamullerini üretebilme

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır.

TopLine Hastalar ve hasta bakım personeli için etkin koruma

Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi. (Instant-Servo Teknolojili)

PERSONEL MUTFAK VE PERSONEL YEMEKHANESİ BÖLÜMLERİ TEMİZLİK PLANI

CNC TEZGÂH PROGRAMLAMA & UYGULAMALAR

MUTFAK CİHAZLARI KULLANIMI DESTEK DOKUMANI SLİCER( ŞARKUTERİ DİLİMLEME) MAKİNASI KULLANMA TALİMATI

Evrak İmha Makinesi Kullanma Kılavuzu SWAT JP-636C

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ NACİ TOPÇUOĞLU MYO CAM İŞLEME ATÖLYESİ CİHAZLARI KULLANIM TALİMATI

Durapack Kullanım Kılavuzu

1.1- AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir.

Alttan Çıkışlı Takım Klozet Montajı

Çamaşır Makinesi Kullanımı;

NUMUNE KURUTMA FIRINI MODEL: A KULLANMA KILAVUZU

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

BakNET İstatistiksel Kalite Kontrol Sistemi KULLANIM KILAVUZU

SNACK MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

Montaj ve Bakım Kılavuzu

KULLANIM KILAVUZU 2010

SOĞUTMALI ÇALKALAMALI İNKÜBATÖR MODEL: H200SH KULLANMA KILAVUZU

PMS / MİNİ 250 ZEYTİN İŞLEME SİSTEMİ

BULAŞIK MAKiNELERi. Jet gibi yıkar, pırıl pırıl yapar!

BULAŞIK MAKiNELERi. Jet gibi yıkar, pırıl pırıl yapar!

Konveyörlü Tip WTM180

Transkript:

02.03.2012 00-1-7 ÜRT.05.01 TF 06 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, kaşar peyniri departmanında üretimi yapılan kaşar peynirlerinin ambalajlanmasında kullanılan makinenin çalıştırılması ve temizliği için yöntem belirlemek. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK EKER Süt Ürünleri bünyesindeki, işlemlerinin tümünü kapsar. kaşar peyniri departmanında gerçekleşen vakum paketleme 3.0 REFERANSLAR VE İLGİLİ DÖKÜMANLAR Temizlik formu Kaşar peyniri gramajlama çizelgesi Kaşar peyniri üretim formu Kaşar peyniri departmanı temizlik talimatı Beta Pak Paketleme Kontrol Formu Kaşar Peynir Paketleme Takip ve Beta Pak Paketlemeleri Hat İzleme Formu 4.0 TANIMLAR 5.0 SORUMLULAR ; bu talimatın hazırlanması, gözden geçirilmesi, takibi ve uygulanmasından, üretim müdürü kontrolünden sorumludur. 6.0 UYGULAMA Küp ve rende kaşar peyniri üretimi için haşalama kaşar peyniri ve/veya pizza kaşar peyniri kullanılır. KÜP KESME: 1- TREIF makinesinin bıçak ünitesi kapağı açılıp küpde kullanılacak olan kesim ızgarası kesim çerçevesine yerleştirilir, ızgarayı sıkacak kollar çevrilerek sıkılır, kesim yapacak bıçak makinedeki hareketini sağlayacağı koldaki yuvaya yerleştirilir, bıçak ağzındaki koruyucu sıkma kolları sıkılmadan çıkarılır daha sonra bıçak yerine sabitlenir. Bıçak operatör tarafından ileri doğru elle ittirilerek bıçağın ızgaraya sürtüp sürtmediği kontrol edilir ve bıçak ünitesinin kapağı kapatılır.

02.03.2012 00-2-7 ÜRT.05.01 TF 06 2- Makinenin şarteli 0 konumundan 1 konumuna getirilerek makine açılır, kontrol panelinden ana mönüdeki program ismi kısmına dokunularak yapılacak ürün çeşidi seçilip yükleme butonuna dokunularak (cube) program yüklenir. (yukarı) Ürün yükleme (onay tuşu) (aşağı) 3- Küp doğranacak pizza peynirler SHD dan makine yanına getirilir. Operatör eldivenlerini değiştirir, kullanılacak açma bıçağı ve eller el dezenfektanı ile dezenfekte edilir, pizza peyniri ambalajın kenarından bıçakla kesilerek peynir ambalajdan çıkarılıp makinenin ürün besleme haznesine yatay şekilde yerleştirilir. 4- Boşaltım bandı önüne darası alınmış boş termoformdan çıkmış tava koyulur. Ürün besleme haznesi kapağı ileri doğru itilerek kapatıldığında makine otomatik olarak peyniri küp halinde kesmeye başlar, küp olan peynir parçaları boşaltma bandına dökülür, band küp kaşarları taşıyıp tavanın içerisine döker, tava içerisindeki ürünle tartılır net 2000 gr olacak şekilde ayarlnıp termo form azotlu dolum makinesinde paketlenerek tarihlenir ve SHD dizilir.

02.03.2012 00-3-7 ÜRT.05.01 TF 06 KÜP KESME MAKİNESİNİ PARAMETRELERİ: KÜP KALINLIĞI BIÇAĞIN DÖNÜŞ HIZI İLK BESLEME BASINÇI BIÇAĞIN BAŞLANĞIÇ GEÇİKMESİ ÇALIŞMA SONRASI BOŞALMA BANDININ GEÇİKMESİ BIÇAK KESME MODU KÜP KESME MAKİNESİ TEMİZLİĞİ 1- Bıçak ünitesi kapağı açılarak küp kesme bıçağı vidası gevşetilir bıçak ağzı koruyucu takılır vida tamamen sökülerek bıçak çıkarılır. Kesim ızgarası sıkıştırıcı kolların vidaları çevrilerek açıldıktan sonra kesim çerçevesinden çıkarılır. Hazne kapama kolu vidası sökülerek hazne yerinden çıkarılır. Sökülen tüm parçalar deterjanlı su ile süngerle ovularak yıkanır (40-50 C deki 20 lt suya 500 gr bulaşık deterjanı) ve bol suyla parçalar durulanır. Tekrar üretim olana kadar parçalar takılmaz. 2- Besleme haznesi, kesim çerçevesi ve boşaltıcı band deterjanlı suyla süngerle ovalanarak yıkanır, bol suyla durulanır hava tabancasıyla kalan su tanecikleri uzaklaştırılıp kağıt havluyla kurulanır. Bant yıkanırken ve durulanırken ekrandan temizlik modu seçilir banta hareket verilir. Bandı durdurmak için ana ekrandan sarı tuşa basılır.

02.03.2012 00-4-7 ÜRT.05.01 TF 06 RENDE KESME: 1- Makine rende yapmak için kullanılacaksa rende bıçak kesim ayağı ve rende bıçağı kesim çerçevesine yerleştirilir ve vida çevrilerek rende bıçağı sıkıştırılır. Bıçak operatör tarafından ileri doğru ittirilerek bıçağın destek ayağına sürtüp sürtmediğini kontrol eder ve makinenin bıçak ünite kapağını kapatır. 2- Makinenin şarteli 0 konumundan 1 konumuna getirilerek makine açılır, kontrol panelinden ana mönüdeki program ismi kısmına dokunularak yapılacak ürün çeşidi seçilip yükleme butonuna dokunularak (rende) program yüklenir. (yukarı) Ürün yükleme (onay tuşu) (aşağı)

02.03.2012 00-5-7 ÜRT.05.01 TF 06 3- Rende doğranacak peynirler SHD dan makine yanına getirilir. Operatör eldivenlerini değiştirir kullanacak olduğu açma bıçağını ve ellerini el dezenfektanı ile dezenfekte eder pizza peynirini ambalajın kenarından bıçakla keser peyniri ambalajdan çıkarıp makinenin ürün besleme haznesine yatay şekilde yerleştirir. 4- Boşaltım bandı önüne darası alınmış boş termoformdan cıkmış tava koyulur. Ürün besleme haznesi kapağı ileri doğru itilerek kapatıldığında makine otomatik olarak peyniri rende halinde kesmeye başlar. Rende olan peynir parçaları boşaltma bandına dökülür. Band rende kaşarları taşıyıp tavanın içerisine döker, tava içerisindeki ürünle tartılır. Net 2000 gr olacak şekilde ayarlanıp termo form azotlu dolum makinesinde paketlenerek tarihlenir ve SHD dizilir. RENDE KESME MAKİNESİNİ PARAMETRELERİ: RENDE KALINLIĞI BIÇAĞIN DÖNÜŞ HIZI İLK BESLEME BASINÇI ÇALIŞMA SONRASI BOŞALMA BANDININ GEÇİKMESİ BIÇAK KESME MODU

02.03.2012 00-6-7 ÜRT.05.01 TF 06 RENDE KESME MAKİNESİ TEMİZLİĞİ 1- Bıçak ünitesi kapağı açılarak rende kesme bıçağı vidası çevrilerek çıkarılır. Kesim ayağı sıkıştırıcı kolların vidaları çevrilerek açıldıktan sonra kesim çerçevesinden çıkarılır. Hazne kapama kolu vidası sökülerek hazne yerinden çıkarılır. Sökülen tüm parçalar deterjanlı su ile süngerle ovularak yıkanır (40-50 C deki 20 lt suya 500 gr bulaşık deterjanı) ve bol suyla parçalar durulanır. Tekrar üretim olana kadar parçalar takılmaz. 2- Besleme haznesi, kesim çerçevesi ve boşaltıcı band deterjanlı suyla süngerle ovalanarak yıkanır, bol suyla durulanır hava tabancasıyla kalan su tanecikleri uzaklaştırılıp kağıt havluyla kurulanır. Bant yıkanırken ve durulanırken ekrandan temizlik modu seçilir banta hareket verilir. Bandı durdurmak için ana ekrandan sarı tuşa basılır. BİRİNCİ SEVİYE BAKIM: 1- Makinanın elektrik (enerji) bağlantıları kontrol edilir. 2- Makine üzerinde bulunan 3 adet kapı emniyet switch a) Besleme ünitesi kapağı, b) Makine çıkış konveyörü üzerindeki kapak,

02.03.2012 00-7-7 ÜRT.05.01 TF 06 c) Arka gövde bıçak üzerindeki kapak aktif olup olmadığını kontrol edin(makineyi kesme pozisyonuna alarak emniyet kapaklarını kaldırın sensörler 8 mm aralığa geçtiğinde makine stop etmeli ve op. panelinde ilgili alarm düşmeli) 3- Bıçak kesme yüzeyinin temizliğini ve yüzeyde herhangi bir deformasyon olup olmadığını kontrol edin. Bıçakları kontrol etmeden önce koruyucu eldivenlerinizi check edin. Hasar görmüş yüzeyler üründe fiziksel problem oluşturmasının yanı sıra kör, temizlenemeyen noktalarda oluşturarak biyolojik açıdan da problem yaratabilir. 4- Ürün besleme pistonu, plakasını; kesim odasında kesme çerçevelerinde deformasyon var mı, kirli kalan kör nokta var mı kontrol edin. 5- Bıçak bağlantı milini kontrol edin. Milde herhangi bir aşınma, deformasyon varmı check edin. 6- Boşaltma bantının gerginliğini, kayma yırtılma ve deformasyon olup olmadığını, bağlantı noktalarını kontrol edin. Bantın yüzeyinde ürüne temas eden yerlerin temizliğini check edin. 7- Bıçağın bloke olup olmadığını, kesme çerçevesiyle temas edip etmediğini(sürtünme) çalıştırmadan önce elle kontrol edin. Aralarında yaklaşık 0,1-0,2 mm mesafe olmalıayarlamalarınızı yapın. 8- Kesme odası ve ürün besleme kısmı üzerinde temizlik ve bakım sonrası yeniden toplamada eksik veya ayarsız vida, parça varmı kontrol edin. 7.0 DAĞITIM VE DOSYALAMA: Bu dokümanın kontrolünden doğan kayıtlar, Kayıtların Kontrolü Prosedürüne göre muhafaza edilir.