Kazanım Kavrama Testi. Mantık 10. p q 1 olmak üzere I. p' q II. p' Q q III. p q'

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kazanım Kavrama Testi. Mantık 10. p q 1 olmak üzere I. p' q II. p' Q q III. p q'"

Transkript

1 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü MTMTİK. I. rılar uçamaz. II. Günaydın. III. 8 sayısının karekökü tür. IV. y dünyanın uydusudur. V. Negatif sayıların tüm kuvvetleri negatif olur. Yukarıda verilen ifadelerden kaç tanesi önermedir? ) ) ) ) ) Mantık. p q p q' p q 0 0 x 0 y z t Yukarıda verilen doğruluk tablosunda x, y, z ve t harflerinin yerine gelmesi gereken doğruluk değerleri sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir? ) 0,, 0, 0 ), 0,, 0 ), 0, 0, ),, 0, 0 ) 0,, 0,. şağıdaki ifadelerden hangisi bir önermedir? ) u film çok korkutucu. ) iraz daha çalışmalısın. ) nkara, Yunanistan ın başkentidir. ) Hızlı yürüyünüz. ) Okula gittin mi? M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. p (p' q) 0 olduğuna göre q önermesi aşağıdakilerden hangisine denktir? ) p ) p p' ) p Q ) q ) (p q)'. şağıdaki önermelerden hangisinin doğruluk değeri dir? ) Her tam sayı bir doğal sayıdır. ) Her asal sayı tek sayıdır. ) azı doğal sayıların karesi negatiftir. ) azı doğal sayılar negatiftir. ) Her tam sayı bir rasyonel sayıdır.. p : tek sayıdır. q : ir hafta gündür. r : Türkiye, frika kıtasındadır. p, q ve r önermelerine göre aşağıda verilen önermelerden hangisinin doğruluk değeri dir? ) (p q) r ) (p r) q ) (p q)' r ) (q r) p ) p (q r)

2 7. [p' (p q)] (p q)' önermesi aşağıdakilerden hangisine denktir? ) p' ) p q ) q' ) 0 ) Mantık 0. p q olmak üzere I. p' q II. p' Q q III. p q' MTMTİK bileşik önermelerinden hangisi veya hangilerinin doğruluk değeri dir? ) Yalnız I ) Yalnız II ) I ve III ) II ve III ) I, II ve III 8. p ve q önermeleri için I. p p' II. p Q p' III. q Q 0 q IV. p p V. 0 q 0 VI. p 0 ifadelerinden kaç tanesi doğrudur? ) ) ) ) ) [(p' ) q] p önermesi aşağıdakilerden hangisine denktir? ) p ) q' ) p q ) p' q ) p q' M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. q : x N, x 0 önermesinin sözel olarak karşılığı aşağıdakilerden hangisidir? ) Her tam sayının karesi sıfırdan büyüktür. ) azı tam sayıların karesi sıfırdan büyüktür. ) Her doğal sayının karesi sıfırdan büyüktür veya sıfıra eşittir. ) azı doğal sayıların karesi sıfırdan büyüktür. ) Her tam sayının karesi sıfırdan büyüktür veya sıfıra eşittir.. p : azı tam sayılar 0 dan küçüktür. Yukarıda verilen p önermesinin sembolik mantık diliyle gösterimi nedir? ) p : n N, n < 0 ) p : n Z, n 0 ) p : n N, n < 0 ) p : n Z, n < 0 ) p : n Z, n < 0 u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

3 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü MTMTİK Kümelerde Temel Kavramlar. şağıdakilerden hangisi küme belirtir?. = {x x = k +, k Z + } ) Mağazadaki güzel çiçekler kümesi için aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? ) nkara ilinin ilçeleri ) lemanları pozitif tek tam sayıdır. ) nkara ilinde yaşayan bazı yaşlılar ) n küçük elemanı tür. ) ile 0 arasındaki bazı sayılar ) Sonlu bir kümedir. ) Matematik sınavında çıkan kolay sorular ) lemanlarından biri 7 dir. ) oş kümeden farklı bir kümedir.. şağıda verilen kümelerden hangisinin eleman sayısı diğerlerinden farklıdır? ) K = {x x, NKR kelimesinin harfleri} ) L = {x x <, x N} ) M = {,, {, }, {,, 7}} ) N = {x < x < 7, x Z} ) T = {x x < 0, x Z}. şağıdaki kümelerden hangisi boş kümedir? ) K = {x x, den küçük doğal sayılar} ) L = {x x, karesi olan negatif tam sayılar} ) M = {x x, 0 ile arasındaki rasyonel sayılar} ) N = {x x, ile 8 arasındaki asal sayılar} ) T = {x x, in tam sayı bölenleri} M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. ve kümeleri evrensel kümesinin alt kümeleridir. = {,, 7, } = {,, 7, 9} olduğuna göre kümesi için aşağıdakilerden hangisi her zaman doğrudur? ) n az elemanlıdır. ) = {,,, 7, 9, } ) = {x x, tek sayıdır} ) Sonlu bir kümedir. ) Sonsuz bir kümedir.. kümesinin alt küme sayısı kümesinin alt küme sayısından 8 fazladır. s() = olduğuna göre s() kaçtır? ) ) ) ) 8 )

4 7. = {Ø, a, b, {Ø}, {a, b, c}} olmak üzere, I. {a, b} II. c III. {a, c} IV. Ø V. Ø VI. {Ø} VII. {Ø} VIII. {{Ø}} ifadelerinden kaç tanesi doğrudur? ) ) ) ) ) 7 8. şağıdakilerden hangisi = {a, b, {a}, {a, b}} kümesinin alt kümelerinden biri değildir? ) {a} ) {{a}} ) {a, b} ) { } ) {{b}} Kümelerde Temel Kavramlar 0. = {0,,,,,, } M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü MTMTİK kümesinin alt kümelerinin kaç tanesinde veya elemanları bulunur? ) 8 ) 9 ) ) 8 ). = {x x = n +, n < ve n N} kümesine eşit olan küme aşağıdakilerden hangisidir? ) {,, 7, 0, } ) {,,, } ) {, 7, 0, } ) {0,,,, } ) {,,, 7, 9}. = {x x < 0 ve x N} = {x x < 0 ve x N} = {x x < 00 ve x Z} = {x x < ve x N} = {x x < 0 ve x Z} kümeleri veriliyor. una göre aşağıdakilerden hangileri yanlıştır? ) ) ) ) ) = kümesinin eleman sayısı azaltıldığında alt küme sayısı azalmaktadır. una göre kümesinin eleman sayısı artırılırsa alt küme sayısı kaç artar? ) 8 ) ) ) ) 8 u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

5 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü MTMTİK Kümelerde İşlemler. ve kümeleri aynı evrensel kümenin alt kümeleridir.. ve kümeleri evrensel kümesinin alt kümeleridir. s() = s() s( ) = 7 s( ) = s( ') = s( ) = s(' ) = olduğuna göre s( ) kaçtır? olduğuna göre s( ) kaçtır? ) 8 ) 9 ) 0 ) ) ) 8 ) 9 ) ) ). Yukarıda şemada verilen boyalı bölgeyi gösteren küme aşağıdakilerden hangisidir? ) ) ( ) ) ( ) ) ( ) ) ( ) ( ). kümesi, evrensel kümesinin bir alt kümesi olmak üzere, I. = II. Ø = Ø III. ' = Ø IV. = ' V. ' = VI. Ø = ifadelerinden kaç tanesi doğrudur? ) ) ) ) ) M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü., ve kümeleri aynı evrensel kümenin alt kümeleridir. s() + s(') = 7 s(') + s() = s(') = 8 olduğuna göre s() kaçtır? ) 9 ) ) 8 ) ). = {x x 0, x = k, k N} = {x x 0, x = k, k N} olduğuna göre s( ) kaçtır? ) 9 ) ) ) 7 )

6 MTMTİK Kümelerde İşlemler 7. ir sınıftaki öğrenciler İngilizce, lmanca ve Fransızca 0. (x y, ) = (8, x + ) dillerinden en az birini konuşmaktadır. Her bir dil için oluşan öğrenci kümesi sırasıyla p, q ve r önermelerine karşılık olduğuna göre x y kaçtır? gelsin. ) ) ) 0 ) ) una göre lmanca ve İngilizce bilip Fransızca bilmeyen öğrenciler sembolik mantığa göre hangisine denk olur? ) (p q) r ) (p q) r' ) (p q) r ) (p q') r ) (p q) r' 8. öğrencinin bulunduğu bir okulda öğrenciler felsefe, tarih ve coğrafya kurslarından en az birini tercih etmektedir. u öğrencilerden i tarih, 0 si coğrafya kursuna gitmektedir. Tarih kursuna giden her öğrenci felsefe kursunu da gittiğine ve tarih ile coğrafya kursları aynı saatte olduğuna göre sadece felsefe kursuna giden kaç öğrenci vardır? ) ) ) 8 ) 0 ) Futbol veya basketbol oyunlarından en az birini oynayanlardan oluşan kişilik bir grupta futbol ve basketbol oynayanların sayısı, sadece futbol oynayanlardan eksik, sadece basketbol oynayanlardan fazladır. una göre bu grupta kaç kişi basketbol oynamaktadır? ) ) 9 ) ) ) 7 M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. ve kümeleri için. s( x ) = s( x ) = olduğuna göre s( ) en az kaçtır? ) ) ) ) ) x Yukarıdaki koordinat düzleminde x kümesinin elemanları gösterilmiştir. una göre ( ) x ( ) kümesinin eleman sayısı kaçtır? ) ) 0 ) 8 ) ) 8 u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

7 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü MTMTİK. I. İki rasyonel sayı arasında sonsuz çoklukta irrasyonel sayı vardır. II. İki rasyonel sayının toplamı da bir rasyonel sayıdır. II. İrrasyonel bir sayının çarpma işlemine göre tersi de bir irrasyonel sayıdır. IV. Gerçek sayılar kümesinde toplama ve çarpma işlemlerinin değişme özelliği vardır. V. Rasyonel bir sayının toplama işlemine göre tersi bir irrasyonel sayıdır. Yukarıdaki ifadelerden kaç tanesi doğrudur? ) ) ) ) ) Sayı Kümeleri. Toplamları 0 olan birbirinden farklı beş pozitif tam sayının sadece ikisi den büyük ve üç tanesi çift sayıdır. una göre bu sayılardan en büyüğü en çok kaç olabilir? ) 7 ) 8 ) 9 ) 70 ) 7. I. Her rasyonel sayı bir gerçek sayıdır. II. Her tam sayı bir rasyonel sayıdır. III. Her gerçek sayı bir irrasyonel sayıdır. IV. = {-,, 7, r} kümesinin elemanları irrasyonel sayıdır. V. Her doğal sayı bir pozitif gerçek sayıdır. Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? ) I, II, III ) I, II, IV ) I, II, V ) II, IV, V ) I, II, IV, V M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Toplamları olan iki gerçek sayının çarpımı en çok kaçtır? 7 ) ) ) ) 7 ) 9. şağıdakilerden hangisi irrasyonel sayıdır? ) ) 0,7 ) ), ),... y. x, y ve z pozitif tam sayılar ve = = z olduğuna x göre z nin alabileceği en büyük değer için x + y + z kaçtır? ) 9 ) 0 ) 8 ) 0 )

8 7. a, b, c birer tam sayı c < 0, c + ab = 07b a olduğuna göre I. c çift sayıdır. II. b çift sayıdır. III. a negatif, b pozitif bir tam sayıdır. ifadelerinden hangisi veya hangileri her zaman doğrudur? ) Yalnız I ) Yalnız III ) I ve II ) II ve III ) I, II ve III Sayı Kümeleri 0. m ve n birer tam sayıdır. MTMTİK (n ) ile ardışık sayılar, (m + ) ile ardışık çift sayılar olduğuna göre n m aşağıdakilerden hangisi olamaz? ) ) ) 7 ) 8 ) 9 8. x, y, z birbirinden farklı pozitif tam sayılardır. x y + z = ve x + y + z = 9 olduğuna göre x in alabileceği kaç farklı değer vardır? ) ) ) ) ) M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. x- ifadesi bir tam sayıya eşit olduğuna göre x in alabileceği tam sayı değerlerin toplamı kaçtır? ) 0 ) ) ) ) a, b, c birer doğal sayıdır. (a ) (b + ) (c ) = olduğuna göre a + b + c nin alabileceği en büyük değer kaçtır? ) 8 ) 7 ) ) ). a, b, c birer tam sayıdır. a b = ve b c = 8 olduğuna göre a + b + c nin alabileceği en büyük değer ile en küçük değer arasındaki fark kaçtır? ) 0 ) 7 ) ) ) u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

9 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü MTMTİK. = {x x, x R} = {x < x <, x R} olduğuna göre kümesine karşılık gelen aralık aşağıdakilerden hangisidir? ) [, ) ) (, ] ) [, ] ) (, ) ) [, ) irinci ereceden enklemler ve şitsizlikler -. x 7 = x + 9 denklemini sağlayan x kaçtır? ) 8 ) ) ) ) 8. x R olmak üzere, şitsizlik ralık Gösterimi I. x [, ] II. < x 7 [, 7) III. < x < [, ] IV. < x < (, ) V. x < [, ) Yukarıda verilen eşitsizliklerden hangilerinin aralık gösterimleri yanlıştır? ) I ve II. ) I ve V. ) II ve III. ) III ve IV. ) IV ve V. M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. x < x + eşitsizliğinin gerçek sayılar kümesindeki çözüm aralığı aşağıdakilerden hangisidir? ) (, ) ) (, ) ) (, ) ) (, ) ) (, ). x R ve x < olduğuna göre x ifadesinin alabileceği kaç tam sayı değeri vardır? ) ) ) ) ). x + (x ) = (x + ) denkleminin çözüm kümesi nedir? ) {0} ) ' ) {} ) {} ) {}

10 7. MTMTİK irinci ereceden enklemler ve şitsizlikler - x- x- x + x + + = 0. = x - denkleminin çözüm kümesi nedir? denklemini sağlayan x kaçtır? 7 ) Ø ) ) ) ' ) ) ) {8} 7 ) ) ) ) ) 7 8. x R olmak üzere x 9 < x + eşitsizliğinin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir? ) {x < x, x R} ) {x x <, x R} ) {x < x <, x R} ) {x x, x R} ) {x x, x R} M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. a x (x ) = (x + ) + b denkleminin çözüm kümesi tüm gerçek sayılar olduğuna göre a + b kaçtır? ) 0 ) ) ) ) 9. ir hareketli 0 kilometrelik yolun tamamını ile saat - x + x = - x denklemini sağlayan x kaçtır? ) ) ) ) ) 7 arasında almıştır. una göre bu hareketlinin hızı km/sa cinsinden aşağıdakilerden hangisi olamaz? ) ) 8 ) ) ) 0 u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

11 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü MTMTİK. x = x + 8 denklemini sağlayan x değerlerinin toplamı kaçtır? ) 8 ) 7 ) ) 0 ) irinci ereceden enklemler ve şitsizlikler -. x 7 eşitsizliğini sağlayan tam sayı değerlerinin toplamı kaçtır? ) ) ) ) ). x + x 8 = 0 denkleminin gerçek sayılar kümesindeki çözüm kümesi nedir? - ) {} ) {, } ) ), - ) ), ) ), M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. x 7 > eşitsizliğinin gerçek sayılar kümesindeki çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir? ) (, ) (7, ) ) (, ) (, ) ) (, ) (, ) ) (, ) (7, ) ) (, ) (, ). x = denkleminin gerçek sayılar kümesindeki çözüm kümesi nedir? ) {0, } ) {, } ) {, } ) {, 0,, } ) {,,, }. x x < 0 eşitsizliğinin gerçek sayılar kümesindeki çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir? ) (, ) ) (, ) ) (0, ) ) (, ) ) (0, 0)

12 7. x x + 0 eşitsizliğinin gerçek sayılar kümesindeki çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir? ) [, ) ) [, ) ) [, ) ) [, ) ) Ø irinci ereceden enklemler ve şitsizlikler - 0. < x + MTMTİK eşitsizliğinin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir? ) {x 7 < x <, x R} ) {x x, x R} ) {x 7 x, x R} ) {x 7 x, x R} ) {x < x, x R} 8. x ve y pozitif tam sayılardır. (x y) (x + y) = 7 olduğuna göre y kaçtır? ) ) ) ) ) M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. a ve b sıfırdan farklı gerçek sayılardır. - = a b + = a b olduğuna göre b a kaçtır? ) ) - ). y y = x + 0 ) ) x ax + 9y + = 0 x + ay + = 0 denklem sisteminin gerçek sayılar kümesindeki çözüm kümesi boş küme olduğuna göre a kaçtır? ) ) ) 0 ) ) y = x + Yukarıdaki koordinat sisteminde çözüm kümesi boyanarak gösterilen eşitsizlik sistemi aşağıdakilerden hangisidir? ) y > x + ) y > x + ) y < x + y < x + y x + y > x + ) y x + ) y x + y > x + y < x + u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

13 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Üslü Sayılar 7 MTMTİK. - a $ (-a) $ (-a) - - (-a) $ (-a). 0, x + x - d n = d n 00, 9 ifadesinin eşiti aşağıdakilerden hangisidir? ) a 8 ) a ) a ) a 8 ) a 0 olduğuna göre x kaçtır? ) ) 8 - ) ) ) , $ 0 + 0, $ , $ 0-0 işleminin sonucu kaçtır? ) ) ) ) 0 ) 7 x + x+ x+ + + x - x- x- + + işleminin sonucu kaçtır? M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. x = 8, y =, z = 8 0 sayılarını küçükten büyüğe doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?. ) x < y < z ) x < z < y ) z < x < y ) y < z < x ) y < x < z x x x + + = 7 x x x x x olduğuna göre x kaçtır? ) ) ) ) 8 ) ) ) ) ) )

14 7. x ve y birer tam sayıdır. x+y = x y olduğuna göre x y kaçtır? ) 8 ) ) ) ) 0 7 Üslü Sayılar 0. d 8 - x + 8 x - n < c m MTMTİK eşitsizliğini sağlayan en büyük x tam sayısı kaçtır? ) ) ) ) ) 8. (x ) x 9 = denkleminin gerçek sayılar kümesindeki çözüm kümesi kaç elemanlıdır? ) ) ) ) ) y sıfırdan farklı bir tam sayıdır. (x + ) y = 00 y olduğuna göre x in alabileceği değerler toplamı kaçtır? ) ) ) 0 ) ) M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. x, y ve z birer gerçek sayıdır. x = y = z = olduğuna göre x y z kaçtır? ) ) ) 8 ) ). a+ + 9 b = a+ b = olduğuna göre b a kaçtır? ) ) 8 ) ) 8 ) u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

15 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Köklü Sayılar 8 MTMTİK., + 9, +, işleminin sonucu kaçtır? 7, ) ) ) ) ). x x = olduğuna göre x aşağıdakilerden hangisine eşittir? ) ) ) ) ). x negatif bir gerçek sayı olmak üzere. x + ^- xh + ^-xh x+ ^-xh işleminin sonucu kaçtır? ) ) - ) ) $ $ ) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisine eşittir? ) 8 ) ) ) ) M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü işleminin sonucu kaçtır? ) - ) ) 0 ) ) +. $ $ = x olduğuna göre x kaçtır? ) ) ) ) )

16 7. a =, b =, c = sayılarının doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir? ) a < b < c ) a < c < b ) b < a < c ) b < c < a ) c < a < b 8 Köklü Sayılar MTMTİK 0. ^x - h = 7 olduğuna göre x in alabileceği değerler toplamı kaçtır? ) ) 0 ) ) ) 8. - $ + + $ - işleminin sonucu kaçtır? ) ) ) ) 8 ) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisine eşittir? ) ) ) ) ) M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü + +. = olduğuna göre ifadesinin türünden eşiti aşağıdakilerden - - hangisidir? ) ) ) ) ). a ve b birer tam sayıdır. a = x+ b = x- olduğuna göre x in alabileceği değerler toplamı kaçtır? ) ) ) 9 ) ) u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

17 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 9 MTMTİK. a b c = = ve a + b c = 8 olduğuna göre a + b + c kaçtır? ) ) 0 ) ) 8 ) Oran ve Orantı. 0 parça işi aynı nitelikteki işçi günde yapabiliyorsa, bu işçilerle aynı nitelikte işçi parça işi kaç günde yapabilir? ) 7 ) ) ) ). kişilik bir sınıftaki kız öğrencilerin sayısının erkek öğrencilerin sayısına oranı aşağıdakilerden hangisi olamaz? ) ) ) ) )., ve maddelerinden oluşan 0 gramlık bir karışımdaki madde miktarları arasında = ve = oranla- rı bulunmaktadır. una göre bu karışımda maddesinden kaç gram vardır? ) 0 ) 0 ) 0 ) 00 ) 0 M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. a, b ve c sıfırdan farklı birer gerçek sayıdır. a = c b b a = c a olduğuna göre kaçtır? b ) ) ) ) ). x sayısı y sayısı ile doğru, z sayısı ile ters orantılıdır. x =, y = iken z = 9 olduğuna göre x = 9, z = 8 iken y kaçtır? ) ) ) ) ) 9

18 7. x = y = z ve + + = 8 x y z olduğuna göre z kaçtır? ) ) ) 8 9 ) 9 MTMTİK Oran ve Orantı 0. a, b, c sayıları sırasıyla,, 7 sayıları ile ters orantılıdır. ) una göre a, b ve c sayıları sırasıyla aşağıda verilen hangi sayılarla doğru orantılıdır? ) 0,, ),, 0 ),, ) 7,, ),, 7 8. ir miktar bilye Oğuz, efne ve Kerem arasında sırasıyla ve ile doğru, ile ters orantılı olacak şekilde paylaştırılıyor. efne, Oğuz dan 0 bilye fazla aldığına göre paylaştırılan bilye sayısı kaçtır? ) ) ) 0 ) 8 ) a$ b a$ c b$ c = = orantısında a + b + c = olduğuna göre a kaçtır? ) ) ) ) 0 ) 7 M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. a, b, c negatif gerçek sayılardır. a$ b b$ c a$ c = = 7 olduğuna göre aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur?. ) a < b < c ) b < c < a ) b < a < c ) c < a < b ) c < b < a a c e = = = b d f a c + e = d f = olduğuna göre b kaçtır? ) ) ) ) 8 ) 0 u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

19 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 0 MTMTİK. Hangi sayının fazlasının katının yarısı, katının fazlasına eşittir? ) ) ) 0 ) ) Problemler -. ir sınıftaki öğrenciler sıralara ikişerli otururlarsa öğrenci ayakta kalıyor, üçerli oturduklarında ise sıra boş kalıyor. una göre sınıf mevcudu kaçtır? ) 0 ) 7 ) ) ) 8. ir bilet kuyruğunda Mehmet baştan. sırada, İbrahim ise sondan. sıradadır. Mehmet ile İbrahim arasında 7 kişi olduğuna göre bu bilet kuyruğunda en az kaç kişi vardır? ) 0 ) ) 7 ) 9 ). li nin bilyelerinin sayısı, Mehmet in bilyelerinin sayısının katı, Hasan ın bilyelerinin sayısının yarısıdır. Hasan ın bilyelerinin sayısı, Mehmet in bilyelerinin sayısından 0 fazla olduğuna göre li nin bilye sayısı kaçtır? ) 0 ) 0 ) 0 ) 0 ) 80 M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. oyları eşit olan iki tahta parçasından biri eşit uzunlukta 80 parçaya diğeri ise eşit uzunlukta 00 parçaya ayrılıyor. lde edilen parçaların uzunlukları farkı 8 cm olduğuna göre bir tahtanın kesilmeden önceki uzunluğu kaç metredir? ) ) 8 ) ) ) 0. yşe bir test kitabındaki soruların ilk hafta ini, ikinci hafta sini, üçüncü hafta ise kalan soruların ünü çözmüştür. Geriye çözülmemiş 0 soru kaldığına göre bu test kitabında kaç soru vardır? ) 0 ) 0 ) 00 ) 70 ) 0

20 7. Murat, Hakan ve rda nın bugünkü yaşları sırası ile, ve sayıları ile orantılıdır. Hakan, rda nın bugünkü yaşına geldiğinde üçünün yaşları toplamı 9 olacağına göre Murat ın bugünkü yaşı kaçtır? ) ) ) ) 8 ) 0 Problemler - MTMTİK. erk in yaşının arış ın yaşına oranı ve arış ın yaşının İlker in yaşına oranı tir. erk, İlker in yaşına geldiğinde üçünün yaşları toplamı olacağına göre erk ile arış ın yaşları arasındaki fark kaçtır? ) ) ) ) 7 ) 8 8. li ile yşe nin bugünkü yaşları toplamı 0 tır. li, yşe nin yaşında iken yşe nin doğmasına yıl vardı. una göre li nin bugünkü yaşı kaçtır? ) 8 ) ) 8 ) ) Yaşı iki basamaklı xy doğal sayısına eşit olan bir kişinin (y + ) yıl önceki yaşı iki basamaklı yx doğal sayısı olduğuna göre y kaçtır? ) ) ) ) ) 0. ir annenin yaşı iki kızının yaşları toplamından fazladır. Kaç yıl sonra annenin yaşı kızlarının yaşları toplamından yaş eksik olur? ) ) ) 0 ) ) M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. şağıdaki tabloda bir ailenin temmuz ayındaki su, elektrik ve doğal gaz fatura tutarlarından bazıları ve ağustos ayında bu üç faturaya ödenen toplam tutar verilmiştir. Su lektrik oğal gaz Toplam Temmuz 8 TL TL ğustos TL Tablodaki eksik bilgilerin tamamlanması için şu bilgiler verilmektedir. ğustos ayındaki su fatura tutarı, temmuz ayındaki 9 su fatura tutarının u kadardır. oğal gaz faturasının ağustos ayındaki tutarı, temmuz ayındaki tutardan 0 lira fazladır. Her iki ayda ödenen toplam tutar birbirine eşittir. una göre bu ailenin ağustos ayındaki elektrik fatura tutarının temmuz ayındaki tutara göre değişimi için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? ) lira fazladır. ) lira eksiktir. ) lira fazladır. ) lira eksiktir. ) eğişmemiştir. u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

21 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü MTMTİK. lış fiyatı x lira olan bir mal % 0 zararla (x 0) liraya satılmıştır. una göre bu malın alış fiyatı kaç liradır? ) 00 ) 0 ) 00 ) 0 ) 0 Problemler -. ir elektrikçinin tanesini 0 liradan aldığı 0 tane avizesinden tanesi taşıma esnasında kırılmıştır. u elektrikçi aldığı avizelerin tamamından % 0 kâr etmeyi planladığına göre kalan avizelerden bir tanesini kaç liradan satmalıdır? ) 8 ) 90 ) 9 ) 0 ) 0. ir fabrika, işçilerinin maaşlarına yapacağı zam için net lira zam ya da maaşın % i kadar zam seçeneklerini sunmuştur. aha kârlı olduğu için maaşı x lira olan bir işçi liralık zammı, maaşı x + 0 lira olan bir işçi ise % lik zammı tercih ettiğine göre x aşağıdakilerden hangisi olamaz? ) 9 ) ) ) ) 7. Sezon başında % 0 kâr ile satılan bir ürüne sezon sonunda % 0 indirim yapılarak 9 lira zarar ile satılmıştır. una göre bu ürün sezon başında kaç liraya satılmaktaydı? ) 0 ) ) 0 ) 8 ) M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. 0 lt % 0 0 lt % 0 Yukarıdaki özdeş ve kaplarında sırasıyla % 0 u şeker olan 0 lt ve % 0 u şeker olan 0 lt şekerli su karışımları bulunmaktadır. Önce kabındaki karışımın yarısı kabına, sonra kabında oluşan karışımın yarısı tekrar kabına boşaltılıyor. una göre son durumda kabında oluşan karışımın kaç litresi sudur? ) ) 7 ) 0 ) ) 7. % 0 u tuz olan bir tuzlu su karışımının % 0 ı buharlaştırılarak yerine aynı miktarda % 0 ı tuz olan tuzlu su karışımı ekleniyor. una göre son durumda elde edilen karışımın % kaçı tuzdur? ) ) ) 0 ) ) 0

22 7. 0 kilogramı şeker olan 0 kilogramlık şekerli su karışımındaki su oranı yüzde kaçtır? ), ), ), ) 77, ) 87, Problemler - MTMTİK 0. ir hareketli 0 kilometrelik bir rampayı saatte 0 km hızla çıkmış ve geri kalan 0 kilometrelik yolu ise saatte 80 km hızla almıştır. una göre bu hareketlinin toplam yol boyunca ortalama hızı saatte kaç kilometredir? ) ) 0 ) ) 70 ) 7 8. Tuz oranı % 0 olan 80 kg tuzlu su ile tuz oranı % 0 olan 0 kg tuzlu su karıştırılıyor. una göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ) Karışımın tuz oranı % dir. ) Karışımdaki tuz miktarı kg dır. ) Karışımdaki su miktarı 78 kg dır. ) Karışımın su oranı % 78 dir. ) Karışımın miktarı 00 kg dır. O m/dk 70 m/dk Şekildeki O merkezli dairesel pistin etrafında ve noktalarından sırası ile m/dk ve 70 m/dk hızlarla aynı anda birbiri ile zıt yönde harekete başlayan iki hareketli dakika sonra. kez karşılaşmışlardır. una göre pistin çevresi kaç metredir? ) 000 ) 70 ) 00 ) 0 ) M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. ir otobüs bir yolun sini saatte v km hızla, kalanını saatte v km hızla giderse yolun tamamını saatte almaktadır. u otobüs saatte v km hızla giderse yolun tamamı- nı kaç saatte alır? ) 8 ) 9 ) 0 ) ). 0 km/s km/s 700 km ve noktalarından sırasıyla 0 km/s ve km/s hızlarla aynı anda aynı yöne doğru hareket eden iki araç noktasında yan yana geliyorlar. ve noktaları arasındaki uzaklık 700 km olduğuna göre ve noktaları arasındaki uzaklık kaç kilometredir? ) 00 ) 00 ) 0 ) 00 ) 0 u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

23 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü SINIF MTMTİK ti es Kaz avrama ım K T an Problemler -.. ir sınav sonucunu değerlendirmek için den 0 a kadar notlar kullanılmıştır. Örneğin; efne ilk olarak almaya başlarsa önce efne, Selim, efne, Selim... gibi. öğrencinin katıldığı bu sınavda bu notların her biri en az bir kere kullanıldığına göre aynı notu alan en çok kaç öğrenci olabilir? ) ) ) ) ir torbada bulunan şekeri Selim ile efne sırasıyla her biri bir öncekinden bir fazla olacak şekilde alıyorlar. una göre ilk şekeri Selim alırsa torbadan en son kim ne kadar şeker alır? ) ) Selim 9 ) efne 0 ) Selim ) efne 9 7 a b Yukarıda verilen 8 karenin içine tek sayılar belirli bir kurala göre yazılmıştır. una göre a + b kaçtır? ). ) 8 ) 0 ) ) 8 Leyla öğretmen öğrencileri Lena, da ve Çağan dan evlerinden bilye getirmelerini istemiş ve en az bilyeyi Lena, en çok bilyeyi Çağan getirmiştir. Öğretmen her birindeki bilye sayısını eşitlemek için sırasıyla öğrencilerle şu şekilde bir uygulama yapmıştır. Lena elindeki bilyelerin yarısını diğer iki arkadaşa eşit paylaştıracak. da elindeki bilyelerin yarısını diğer iki arkadaşa eşit paylaştıracak. Çağan elindeki bilyelerin yarısını diğer iki arkadaşa eşit paylaştıracak. M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ) Selim. 0 lira İlk gün aha sonra devam eden her gün için 0 lira Kerem ey yukarıdaki ilanı veren oto kiralama firmasından bir araç kiralar. racı teslim ettiğinde ortalama günlük ücreti 0 liraya geldiğine göre Kerem ey bu aracı kaç günlüğüne kiralamıştır? ). ) 7 ) 8 ) 9 ) 0 ir kırtasiyede ve marka iki adet fotokopi makinesi bulunmaktadır. u makineler ile ilgili fotokopi çekme kapasiteleriyle ilgili aşağıdaki bilgiler verilmiştir. marka makinenin bir dakikada çektiği fotokopi sayısı marka makinenin bir dakikada çektiğinden % 0 fazladır. marka makinenin bir adet fokokopi çekiminde tükettiği toner miktarı marka makinenin bir adet fokokopi çekiminde tükettiği toner miktarından % fazladır. Her iki makineye de özdeş tonerler takılıp makineler ile aralıksız fotokopi çekiliyor. Son durumda her öğrencide 80 bilye olduğuna göre Lena, da ve Çağan ın evden getirdikleri bilye sayısı sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir? makinesine takılan toner bittiğinde makinesine takılan tonerin yüzde kaçı bitmiş olur? ) 0, 0, 0 ) 80 ) 0, 70, 0 ) 0, 0, 0 ), 70, 8 ) 0, 80, 0 ) 70 ) 0 ) ) 0

24 7.. torba. torba. torba. torba. torba Problemler - MTMTİK 0. şağıdaki tabloda ve işyerlerinde çalışan işçilere ödenecek haftalık, yemek ve yol ücretleri ile ilgili bilgiler verilmiştir. Yukarıdaki torbaların dört tanesinin içinde her birinin kütlesi 0 gram ve bir tanesinin içinde ise her birinin kütlesi 9 gram olan bilyeler vardır..torbadan tane,.torbadan tane,.torbadan tane,.torbadan tane,.torbadan tane bilye alınıp tartıldığında toplam kütlenin gram olduğu görülüyor. una göre torbaların hangisinde kütlesi 9 gram olan bilyeler vardır? ). ). ). ). ). 8. Uğur; ülent, Murat ve İlker e paraları kadar para verir. aha sonra ülent; Murat ve İlker e paraları kadar para verir. Son olarak Murat sadece İlker e parası kadar para verir. Son durumda her birinde 00 lira olduğuna göre başlangıçta Uğur un kaç lirası vardır? ) 00 ) 00 ) 00 ) 00 ) 7 ir ilçede yapılacak tören için ilçede bulunan her okuldan belli sayıda öğrenci ve öğretmen aşağıdaki bilgilere göre görevlendirilecektir. ve ten az öğrenci seçilecek okullardan öğretmen, ten fazla öğrenci seçilecek okullardan öğretmen, ir okuldan görevlendirilecek öğrenci sayısı 0 u geçmeyecektir. u tören için 7 öğretmen görevlendirilmesi planlandığına göre en çok kaç öğrenci görevlendirilecektir? ) 0 ) ) ) ) 7 M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Haftalık (TL) Günlük Yemek Ücreti (TL) Günlük Yol Ücreti (TL) 00 0 a 00 b Her iki işyerinde de işçiler sadece hafta içi günlerde çalışmakta; yol ve yemek ücretleri sadece işe gelinen günler için ödenmektedir. işyerinde çalışan bir işçiye ödenen haftalık toplam ücret, işyerinde çalışan bir işçiden daha fazladır. una göre aşağıda verilen a ile b arasındaki bağıntılardan hangisi kesinlikle doğrudur? ) a b > 0 ) a b > ) a b > ) a b < ) a b < 0. şağıda bir tiyatro salonunun koltuk düzeni gösterilmiştir. Son Sıra İlk Sıra ÇİFTLR TKLR İlk sırada 0 tane koltuk vardır. Her sıradaki koltuk sayısı biri çiftler biri tekler bölümünde olmak üzere, bir ön sıradakine göre fazla olacak şekilde artmaktadır. Çiftler bölümündeki son koltuğun numarası 8 olduğuna göre tiyatro salonunda toplam kaç koltuk vardır? ) 70 ) 70 ) 0 ) 80 ) 0 u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

25 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü MTMTİK. n 0 n Yukarıda verilen bölme işleminde n bir doğal sayı olduğuna göre nın alabileceği en küçük doğal sayı değeri kaçtır? ) ) 7 ) ) 7 ) 8 ölünebilme Kuralları -. sayısının ile bölümünden bölüm kalan, sayısının 8 ile bölümünden kalan tür. una göre sayısının ile bölümünden kalan kaçtır? ) 7 ) 8 ) 9 ) 0 ). Yedi basamaklı abcabc sayısının üç basamaklı abc sayısına bölümünden elde edilen bölüm ile kalanın toplamı kaçtır? ) 00 ) 00 ) 0 ) 0 00 ) 0 0. İki basamaklı ab sayısının soluna rakamı getirilerek elde edilen üç basamaklı ab sayısı ilk sayıya bölündüğünde bölüm kalan 0 oluyor. una göre a b kaçtır? ) 7 ) ) ) ) M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. den başlayıp 9 a kadar olan tüm doğal sayılar yan yana yazılarak sayısı elde ediliyor. = sayısı ile ilgili I. 9 basamaklı bir doğal sayıdır. II. ile bölümünden kalan dir. III. 9 ile bölümünden kalan tür. ifadelerinden hangileri doğrudur? ) Yalnız I. ) Yalnız II. ) Yalnız III. ) I ve II. ) I, II ve III.. doğal sayısının, rakamlarının sayı değerleri toplamı 0 dir. una göre aşağıdaki sayılardan hangisi 9 ile kalansız bölünebilir? ) + 0 ) + ) 0 + ) 0 + ) 0 +

26 7. ört basamaklı a8b sayısının ile bölümünden kalan ve ile bölümünden kalan dir. una göre kaç farklı (a, b) sıralı ikilisi vardır? ) ) ) 7 ) 8 ) 9 ölünebilme Kuralları - MTMTİK 0. eş basamaklı abb sayısının fazlası ile kalansız bölünebilmektedir. una göre a + b en çok kaçtır? ) 8 ) 7 ) ) ) 8. ört basamaklı a8b sayısı ile kalansız bölünebilmekte ve ile bölümünden kalan dir. una göre a nın alabileceği değerler toplamı kaçtır? ) ) ) 9 ) 8 ) Rakamları farklı beş basamaklı ab sayısının ve 9 ile bölümünden kalan dir. una göre aşağıdakilerden hangisi a nın alabileceği değerlerden biridir? ) 0 ) ) ) 7 ) 9 M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. ört basamaklı abc sayısının ile bölümünden kalan 7 dir. una göre dört basamaklı abc sayısının ile bölümünden kalan kaçtır? ) 7 ) 9 ) ) ). ir kutunun üzerindeki etikette kutu içerisindeki kalem sayısını gösteren dört basamaklı bir sayı yazılıdır. Zamanla etiket aşındığından, sayının sadece onlar basamağında yazan rakamı ve binler basamağında yazan rakamı okunabilmektedir. Kutunun içindeki tüm kalemler düzineler halinde paketlendiğinde kalem arttığına göre etiket üzerinde yazan sayı en çok kaç olabilir? ) 97 ) 9 ) 9 ) 87 ) 8 u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

27 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü MTMTİK ölünebilme Kuralları -. =. O(, x) = = 7 KOK(, x) = 8 KOK(, ) olduğuna göre x kaçtır? olduğuna göre kaçtır? O(, ) ) ) ) 0 ) ) ) 80 ) 0 ) 0 ) ) 0. şağıdaki asal çarpanlar algoritmasında her harf farklı bir doğal sayıyı göstermektedir. F G H K H L M K N L N una göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ) + + = 70 ) sayısı 9 un katıdır. ) KOK (,, ) = 080 ) + + F = ) O (,, ) = M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. ile aralarında asal iki doğal sayıdır. KOK(, ) = = olduğuna göre kaçtır? ) 7 ) ) 9 ) 7 ). ve birer doğal sayıdır. O(, ) = = olduğuna göre KOK(, ) kaçtır? ) ) ) 7 ) 90 ) 08. iki basamaklı bir doğal sayıdır. O(, 80) = olduğuna göre nın alabileceği değerlerin toplamı kaçtır? ) 7 ) 90 ) 80 ) 9 )

28 7. O (8,, x) = KOK (8,, x) = 80 olduğuna göre I. x en çok 80 olabilir. II. x en az 0 olabilir. III. x in alabileceği farklı değer vardır. ifadelerinden hangisi veya hangileri doğrudur? ) Yalnız I. ) I ve II. ) I ve III. ) II ve III. ) I, II ve III. MTMTİK ölünebilme Kuralları - 0. airesel bir pist üzerinde, aynı noktadan üç koşucu saat.00 de aynı yöne doğru koşmaya başlıyor. Sabit hızla koşan koşucuların pist etrafında birer tur atmaları için geçen süre, 0 ve dakikadır. una göre tekrar üçü birlikte koşmaya başladıkları noktadan geçtiklerinde saat kaç olur? ).00 ).00 ).0 ) 7.00 ) a, b, c, d birer doğal sayıdır. a = b + = 8c 7 = d olduğuna göre a + b + c + d en az kaç olabilir? ) 7 ) ) 8 ) ) M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Meltem ve Hülya aynı hastanede çalışan iki hemşiredir. Meltem günde bir Hülya ise 8 günde bir nöbet tutmaktadır. İkisi birlikte ilk kez salı günü nöbet tuttuğuna göre üçüncü kez birlikte hangi gün nöbet tutarlar? ) Pazartesi ) Pazar ) umartesi ) uma ) Perşembe 7, 8 ve 89 sayıları bir doğal sayısına bölündüğünde sırasıyla 7, 8 ve 9 kalanını vermektedir. una göre nın alabileceği değerler toplamı kaçtır? ) 7 ) 0 ) ) ) 0. Uğur 0 Haziran Salı günü doktora gitmiş ve doktor gün arayla defa kontrole gelmesi için randevu vermiştir. una göre Uğur un son kontrol randevu tarihi nedir? ) ğustos Perşembe ) ğustos uma ) ğustos Perşembe ) ğustos uma ) ğustos uma u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

29 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü SINIF MTMTİK ti es Kaz avrama ım K T an Üçgenlerde Temel Kavramlar G F 9 üçgeninde [] ve [] açıortaylar, F [] [] = {F}, m(é)= ve m(é) = 9 olduğuna göre m(é) kaç derecedir? m(é) = 0, m(é) = 70 ve m(ég) = 0 ) 0 ) 0 ) 0 ) 0. ) 0 ) 0 x x+0 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Şekilde [] // [], F // [G ve [] [] = {} tir. olduğuna göre m(éf) kaç derecedir? ) 70 ) 80 ) 00 ) 0 ) 0 M olduğuna göre m(é) kaç derecedir? ) 0 ) ) ) 0 ) 9 ) ) 0 0 F üçgeninde [F] [] = {}, m(é) = m(é), = ve m(é)= 0 olduğuna göre m(fé) kaç derecedir? ) 0 ). ir üçgenin iç açıları, ve 7 sayıları ile orantılıdır. una göre bu üçgenin en büyük dış açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 0 ) m(é) = x ve m(é) = x + 0 ). eşkenar üçgeninde. H ) 0 ) 0 üçgeninde [H] ^ [], H = H, = ve m(é) = 0 olduğuna göre m(éh) kaç derecedir? ) 0 ) ) 0 ) ) 70

30 MTMTİK Üçgenlerde Temel Kavramlar 7. 0 o üçgeninde =, = ve m(é) = 0 olduğuna göre m(é) kaç derecedir? ) ) 8 ) ) ) 0 0 üçgeninde,, ve noktaları doğrusal m(é) = m(é) = 0, m(é) = m(é) = 0 dir. una göre üçgeninin kenar uzunlukları için aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur? ) < < ) < < ) < < ) < < ) < < x + x M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve üçgenlerinde = 9 cm, = 8 cm, = cm ve = cm olduğuna göre üçgeninin çevresinin alabileceği en büyük tam sayı değeri kaç santimetredir? ) ) ) 9 ) 7 ). şağıdaki uzunluklardan hangisi bir üçgenin kenar uzunlukları olamaz?. ) cm, cm, cm ) cm, 7 cm, 8 cm ) cm, cm, cm ) cm, cm, cm ) cm, cm, 9 cm ilgisayar Modem 9 üçgeninde = (x + ) cm, = x cm ve = 7 cm olduğuna göre üçgeninin çevresinin en büyük tam sayı değeri kaç santimetredir? ) ) 7 ) 8 ) 9 ) 0 7 Çevresi 7 m olan üçgenin köşelerinde bulunan bilgisayarlara üçgenin iç bölgesinde bulunan modemden kablo bağlanılacaktır. una göre modemden bilgisayarlara bağlanılacak kablonun uzunluğu tam sayı olarak en az kaç metre olur? ) ) ) ) ) 7 u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

31 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü SINIF MTMTİK ti es Kaz avrama ım K T an Üçgenin Yardımcı lemanları x+ x 9 % % Şekilde m () = m (), 7 = 7 ve 7 = 7 tir. N =, = 9 cm ve N = cm olduğuna göre N kaç santimetredir? ) ). 7 % Şekilde 7, nın açıortayıdır. 7 = 7 ve 7 = 7 tir. = 7cm ve = cm olduğuna göre dörtgeninin çevresi kaç santimetredir? ) 9 ) 0 ). ) ) 0 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ) M ) % üçgeninde 7N, nın açıortayıdır. = _ x + i cm ve = _x - 9 i cm olduğuna göre x kaçtır? ) N ) ) ) ) 8. 9 ve üçgenlerinde 7 ve 7 sırasıyla % % ve nın açıortaylarıdır. = cm, = cm ve = 9 cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) ) ) 9 ) ). ) 7 üçgeninde m(é) = m(é) tir. = cm, = cm ve üçgeninin çevresi cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) 8 ) 0 ) ) ) üçgeninde 7 = 7, 7 = 7 tir. 8 =, = cm ve = 0 cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) ) ) ) )

32 MTMTİK Üçgenin Yardımcı lemanları G üçgeninde m ( % ) = m ( % ) tir. = cm, = cm ve = cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) ) ) ) ) 7 Şekildeki G noktası üçgeninin, noktası G üçgeninin ağırlık merkezidir. = ve G = 8 cm olduğuna göre kaç santimetredir? 8. F üçgeninde m(é) = m(é) ve m(é) = m(éf) tir. = = cm ve = cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) ) ) ) ) M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ) ) 8 ) 8 ) ) 0.. G üçgeninde G ağırlık merkezi, 7 kenarortay ve % 7G, nın açıortayıdır. G = cm olduğuna göre nedir? ) ) ) ) ) G G ñ G noktası üçgeninin ağırlık merkezidir. =, G = ( x- ) cmve G = ( x+ ) cm olduğuna göre x kaçtır? ) ) ) 9 ) 8 ) G noktası üçgeninin ağırlık merkezidir. =, = cmveg = cm olduğuna göre G kaç santimetredir? ) ) ñ ) ) 8 ) ñ u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

33 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 7 SINIF MTMTİK ti es Kaz avrama ım K T an Üçgenin Yardımcı lemanları -.. G F. ) 0 0 G G noktası üçgeninin ağırlık merkezidir. G = ve m(ég) = 0 olduğuna göre m(ég) kaç derecedir? ) 90 ) 0 ) 0. ) 0 ) 0 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ) FG = G ve = 7 cm olduğuna göre GK kaç santimetredir? M ) 0 üçgeninde [] ve [] sırasıyla [] ve [] kenarlarına ait kenarortaylardır. u noktanın üçgenin köşelerine olan uzaklıkları toplamı 0 cm olduğuna göre üçgeninin kenarortaylarının uzunlukları toplamı kaç santimetredir? ) K üçgeninin ağırlık merkezi G noktasıdır. ) 0 G ) ) ). ) 7 ) 8 8 G üçgeninde [] ve [] sırasıyla [] ve [] kenarlarına ait kenarortaylardır. ^, G = 8 cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) ) 8. ) 0 ) ) K 8 F üçgeninde [] [F] = {}, [] [F] = {K}, =, = ve K = F tir. G 0 K = cm ve F = 8 cm olduğuna göre kaç santimetredir? G noktası üçgeninin ağırlık merkezidir. ) ñ m(ég) = m(gé), = 0 cm ve = cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) 7 ) 8 ) 9 ) 0 ) ) ñ ) 0 ) 8 ) ñ

34 7 MTMTİK Üçgenin Yardımcı lemanları F P noktası üçgeninin diklik merkezidir. = cm, = 7cm ve = cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) 0 ) ) ) ) noktası üçgeninin diklik merkezidir. % % m( ) = 0 ve m ( ) = 0 olduğuna göre % m( ) kaç derecedir? ) 00 ) 0 ) 0 ) 0 ) 0 M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü eşkenar üçgeninde [P] ^ [], [P] ^ [] ve [PF] ^ [] tir. P = P = ñ cm ve F = 8 cm olduğuna göre PF kaç santimetredir? ) ñ ) ñ ) ñ ) ñ ) ñ. üçgeninde doğrusu 7 nın orta dikmesi ve = ( x+ ) cmve = ( x- ) cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) ) ) 9 ) ) 0. üçgeninde [] ^ [], [F] ^ [] ve m(éf) = tir. = = 8 cm olduğuna göre + F kaç santimetredir? ) ) ñ ) ñ ) ) 8ñ F K K noktası üçgeninin kenar orta dikmelerinin kesim noktasıdır. = F = cm, = cm olduğuna göre K kaç santimetredir? 7 ) ) ) ) ) F u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

35 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 8 SINIF MTMTİK ti es Kaz avrama ım K T an Üçgenlerde şlik ve enzerlik -. d d d. d d F 0 Şekilde d // d, d // d, = tir. ve F üçgenlerinde ~ F dir. = cm, = cm olduğuna göre + kaç santimetredir? m(é)= 0 ve m(éf)= olduğuna göre m(é) kaç derecedir? ) 8 ) ) 0. ) ) 0 F ve eşkenar üçgenlerdir. m(é) = 0 ve noktası, [] kenarının üzerinde olduğuna göre m(é) kaç derecedir? ) 00. ) 0 ) 0 ) 0 M ) 90 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ) 9 ) 0 8 ve üçgenlerinde [] ^ [], [] ^ [] ve [] ^ [] tir. = cm, = cm ve = 8 cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) 8 ) 9 ) 0. ) F ) 9 ) F = cm, = cm ve = 0 cm olduğuna göre F kaç santimetredir? ) 0 ) ve F üçgenlerinde ~ F dir. ) ) 0. 0 ) ) ) 8 F ve F üçgenlerinde F [], [F], [] ^ [], [] ^ [] ve [F] ^ [F] tir. F = ve = F = cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) ñ ) ) ñ ) ) ñ

36 8 MTMTİK Üçgenlerde şlik ve enzerlik F üçgeninde [] ve m(é) = m(é) tir. = cm, = cm ve = cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) ) ) ) ) 0 ve F eşkenar üçgenlerinde [] ve [] [F] = {} tir. = 9 cm ve F = cm olduğuna göre kaç santimetredir? 9 ) ) ) ) ) 8. ve üçgenlerinde [] [] = {}, m(é) = m(é) ve m(é) = m(é) tir. = cm, = cm ve = 7 cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) ) 8 ) 0 ) ) 7 M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. 7 Şekilde eşkenar üçgen ve,,, noktaları doğrusaldır. m(é) = m(é), = cm ve = 7 cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) ñ ) ñ ) ) ñ7 ). 8 F üçgeninde = 8 cm, = cm, = cm ve = cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) 9 ) 0 ) ) ) M 9 8 Şekildeki ikizkenar üçgeninde = ve,,, noktaları doğrusaldır. = = cm, F = 9, M = cm ve M = 8 cm olduğuna göre F kaç santimetredir? ) ) 0 ) 9 ) 8 ) 7 u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

37 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 9 SINIF MTMTİK ti es Kaz avrama ım K T an Üçgenlerde şlik ve enzerlik -. d. d d F d. ) 8 ) üçgeninde [] // [], m(é) = m(é), = cm ve = cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) 9 ) 0. ) ) ) Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ) M = +, = 8 cm ve F = cm olduğuna göre kaç santimetredir? üçgeninde [], [] [F] = {K}, Şekilde birbirine paralel d, d, d doğrularını d doğrusu sırasıyla,, noktalarında, d doğrusu sırasıyla,, F noktalarında kesmektedir. ) F K d ) 0 [] [F] = {}, [F] // [], = cm, F = cm ve = cm olduğuna göre kaçtır? K ) ) ) ) ). 7 F 9 dörtgeninde [] // [F] // [], = 9 cm, F = 7 cm ve = cm olduğuna göre kaç tır? ) ) ) ). ) K ve üçgenlerinde [] [] = {}, [] // [], = ve = olduğuna göre kaç santimetredir? ) ) ) ) F ) ve üçgenlerinde [] // [F], [KF] // [], = cm, 7 F = olduğuna göre KF kaç santimetredir? ) ) ) 7 ) 8 ) 9

38 7. 9 Üçgenlerde şlik ve enzerlik - 0. MTMTİK m m G noktası üçgenin ağırlık merkezidir. G [G] // [], = cm ve G = cm olduğuna göre + kaç santimetredir? ) ) ) 7 ) 9 ) m Şekilde aralarında metre uzaklık bulunan zemine dik metre uzunluğundaki aydınlatma direği ile metre uzunluğundaki ağaç verilmiştir. una göre aydınlatma direğinin lambası yandığında ağacın gölgesi kaç metre olur? ) ) ) 8 ) 0 ) 8. oyu,8 metre olan bir kişinin güneşli bir günün belli bir anında 0, metre uzunluğunda gölgesi oluşmaktadır. una göre aynı anda bu kişi ile aynı konumda bulunan yüksekliği metre olan bir elektrik direğinin gölgesi kaç metre olur? ) ), ),8 ) ) F 0 cm 90 cm uvar Yukarıdaki şekilde uzunlukları 90 cm ve 0 cm olan iki raf sırasıyla ve noktalarından birbirine paralel olacak şekilde duvara monte edilmiştir. noktasından bu raflara paralel, ile noktaları arasındaki uzaklık, ile noktaları arasındaki uzaklığın katı olacak şekilde yeni bir raf monte edilmek isteniyor.,, ve,, F noktaları kendi aralarında doğrusal olduğuna göre yeni rafın uzunluğu kaç santimetre olmalıdır? ) ) 0 ) ) 0 ) 0 M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.. K L Şekildeki düz zemine yerleştirilen aynaya noktasından gönderilen ışın, noktasından yansıyarak duvardaki noktasına ulaşmıştır. [K] ^ [KL], [L] ^ [KL], m(ék) = m(él), K = m, K = m ve L = m olduğuna göre L kaç metredir? ) 9 ) 8 ) ) ) Kırmızı Sokak eyaz Sokak Şekilde aynı noktada bulunan iki araçtan biri Kırmızı Sokak, diğeri eyaz Sokak yönünde sabit hızlarla harekete başlıyor. saat sonra araçlar arasındaki en kısa mesafe 00 metre oluyor. u araçlar saat daha bu şekilde ilerlerse aralarındaki en kısa mesafe kaç metre olur? ) 800 ) 000 ) 00 ) 00 ) 00 u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

39 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü avrama ım K T an Kaz MTMTİK ti es 0 SINIF ik Üçgen ve Trigonometri -.. = cm ve H = cm olduğuna göre kaç santimetredir? ), ve üçgenlerinde % % % m () = m () = m () = 90 dir. = cm, = cm, = cm ve = cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) ) ) ) ) üçgeninde =, = 8 cm, = cm ve = 7 cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) 7. ) 9 ) 07 ) 8 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü M ) üçgeninde 7 = 7 ve 7H = 7 tir. H 0 ) ). ) ) 9 G 9 G noktası üçgeninin ağırlık merkezi ve 7 = 7 tir. % m () =, = cm ve = 9 cm olduğuna göre G kaç santimetredir? ) ñ ). ) ) ñ ) N % üçgeninde 7N, nın açıortayıdır. % m () = 90, N = cm ve N = cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) 7 7 ) 7 ) 7 ) 7 ) 7 üçgeninde 7 = 7 ve 7 = 7 tir. = cm ve = cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) ) ) ) )

40 0 SINIF MTMTİK ik Üçgen ve Trigonometri H üçgeninde 7 = 7 ve 7H = 7 tir. ) ) ) 8 % % üçgeninde m () = m () ve 7 = 7 tir. = cm ve = cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) ) ) ) ) 0 = m, = 7 m ve = 0 m olduğuna göre en az yürüyen öğrenci kaç metre yürür? Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 8. ), ve noktalarında bulunan üç öğrenci bulundukları noktalardan ve en kısa yoldan sırayla [], [] ve [] kenarlarına yürümek istiyorlar. =, H = cm ve H = cm olduğuna göre H kaç santimetredir? ) 7 ) ) 8 ) 0 ) ). Şekil II Şekil I Yer Yukarıda Şekil I de verilen zemine dik olarak duran direk noktasından kırılmış ve Şekil II deki görüntü oluşmuştur. ireğin boyu 8 metre ve = metre olduğuna göre noktasının yerden yüksekliği kaç metredir? ) ) ) ) ) 8. M SPOR SLONU OKUL 800 m 00 m Göldeki kökü noktasında olan bir nilüferin sap uzunluğunu ölçmek isteyen bir biyolog, nilüferi gergin olarak dik konuma getirmiş ve sap kısmının suyun üzerinde kalan kısmını metre olarak ölçmüştür. = metre olduğuna göre nilüferin sap uzunluğu kaç metredir? ) ) ñ ) ) ) V Yukarıdaki modelde noktası li nin okulunu, noktası li nin evini noktası ise li nin gittiği spor salonunu göstermektedir. = 00 m, = 00 m ve = 800 m'dir. li okuldan çıkıp önce eve uğrayacak daha sonra spor salonuna gideceğine göre li bu işlem için en az kaç metre yürümelidir? ) 00 ) 00 u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz. ) 00 ) 00 ) 700

41 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü SINIF MTMTİK ti es Kaz avrama ım K T an ik Üçgen ve Trigonometri -.. α m(é) = a olduğuna göre cotα kaçtır? IV. cot W = ) ifadelerinden hangileri doğrudur? ) I ve II. ) II ve IV. ) I, III ve IV. ) I, II ve IV. ) II, III ve IV. sin + tan 0 sin 0 + cos 0 $ cot. işleminin sonucu kaçtır? 7 ). 7 ) 0 9 ) ) 8 ) ) -. a Yukarıdaki şekil eş birim kareden oluşmaktadır. % üçgeninde m () = a olduğuna göre sina kaçtır? ) ) ) ) ). α ) ) - M ) eşkenar üçgeninde [], = ve Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü dik üçgeninde [] [] olmak üzere I. sin W II. tan X = = III. cos X = H 0 dik üçgeninde [] [], [] [H], = cm, H = cm ve m(é) = α olduğuna göre tanα kaçtır? ) 7 ) 7 ) ) ) H üçgeninde [] [H], m(éh) = ve m(éh) = 0 olduğuna göre tanë + sinë kaçtır? ) ñ ) ) ) ñ )

42 MTMTİK ik Üçgen ve Trigonometri d Şekildeki,, noktaları d doğrusunun üzerindedir. ve eşkenar üçgenler [] [] ve = cm olduğuna göre noktasının d doğrusuna uzaklığı, noktasının d doğrusuna uzaklığından kaç santimetre fazladır? Şekildeki çadır uzunluğu metre olan bir iple yerle 0 lik açı yapacak şekilde bağlanmıştır. una göre çadırın yüksekliği kaç metredir? ) ) ) ) ) ñ ) ñ ) ) ñ ) 8 ) 8ñ 8. a b ve üçgenlerinde 7= 7, 7= 7, = cm, = cmve = cm tir. % % m ( ) = a vem ( ) = b olduğuna göre tan a + cos b kaçtır? ) 7 ) 7 a ) ) 7 9 ) M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. 0ñ 0 0ñ 0 0 Şekildeki noktasında bulunan sıcak hava balonu yer düzlemi ile 0 lik açı yapacak doğrultuda 0ñ metre yükseldikten sonra lik açı yaparak 0ñ metre ve daha sonra 0 lik açı yaparak 0 metre daha yükselerek noktasına geliyor. una göre son durumda bu balonun yerden yüksekliği kaç metre olur? ) 0 ) ) 0 ) ) 0. b 0 üçgeninde 7= 7 ve,, noktaları doğrusaldır. m ( % ), m ( ) ve cos = a % = b a = olduğuna göre tan b kaçtır? ) ) ) - ) - ) Şekilde yer zeminiyle lik açı yapan kaydırağın boyu ñ metredir. Kaydırak ile merdiven arasındaki açısı 0 olduğuna göre merdivenin boyu kaç metredir? ) ñ ) ) ñ ) 9 ) u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

43 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü SINIF MTMTİK ti es Kaz avrama ım K T an Üçgenin lanı üçgeninde [] [], = tir. üçgeninde m(é) = 0 ve [] dır. = 0 cm ve = cm olduğuna göre ( ) kaç santimetrekaredir? = 0 cm, = cm olduğuna göre ( ) kaç santimetrekaredir? ) ) 0ñ ) ) 70 ) Yüksekliği ñ cm olan bir eşkenar üçgenin alanı kaç santimetrekaredir? ) 7ñ ) ñ ). ) ) 7 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ) M ) 0 ) 0ñ. ) 0 ) ñ üçgeninde [], [], =, = tir. ( ) = cm² olduğuna göre ( ) kaç santimetrekaredir? ). ) ) ) ) 7 9 dik üçgeninde [] [], [] [] tir. dik üçgeninde [] [], m(é) = m(é) tir. = cm, = 8 cm ve = cm olduğuna göre kaç santimetredir? 7 ) ) ) ) ) = cm ve = 9 cm olduğuna göre ( ) kaç santimetrekaredir? ) ) 9 ) ) 8 )

44 MTMTİK Üçgenin lanı üçgeninde [F] // [KL] // [], F K F L = K = K ve F = FL = L 'tir. üçgeninde [] ve [] kenarortaylardır. ( ) = 9 birimkare olduğuna göre ( F) kaç birimkaredir? una göre KLF ( ) & ( ) nedir? ) ) ) ) ) 8 ) ) ) 9 ) ) üçgeninde m(é) = 0 ve [] [] tir. = cm, = cm ve = 8 cm olduğuna göre ( ) kaç santimetrekaredir? ) ) ) ) ) ñ M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü. ñ Şekilde [] ^ [], [] // [] ve,, doğrusal noktalardır. = ñ cm, = cm ve = cm tir. una göre boyalı bölgenin alanı kaç santimetrekaredir? ) ) ) 80 ) ñ ) 0ñ H 7 üçgeninde = ve [H] ^ [] tir. H = 7 cm ve = cm olduğuna göre ( ) kaç santimetrekaredir?. K ve üçgenlerinde = ve [] ^ [] tir. = K = cm ve K = cm tir. una göre ( ) kaç santimetrekaredir? ) ) ) 8 ) ) ) ) 0 ) ) 8 ) 00 u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

45 Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü SINIF MTMTİK ti es Kaz avrama ım K T an Üçgenin lanı % üçgeninde m () = 0, = cm ve & i kaç santimetre = 8 cm olduğuna göre _ karedir?. ) ) ) 8 0 üçgeninde 7 = 7 ve m(é) = m(é) tir. m(é) = 0 olduğuna göre ) ). & () nedir? & () ) ) ) ) Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ) 8 üçgeninde = ve = tir. & () = 90 cm olduğuna göre boyalı bölgenin alanı kaç santimetrekaredir? M ) ) ) 8. 8 ) 0 ) % % Şekildeki üçgeninde m _ i = m _ i tir. & & () = $ (), ve = cm = 8 cm olduğuna göre kaç santimetredir? ) ) ) ). ) F T 0 üçgeninde = = cm, = 0 cm ve = cm olduğuna göre boyalı bölgenin alanı kaç santimetrekaredir? ) 0 ) ) 8 ) ) eşkenar üçgeninde 7T = 7, 7TF = 7 ve 7T = 7 tir. & T = TF = T ve () = 08 cm oldu- ğuna göre T kaç santimetredir? ) ) ) ) )

46 MTMTİK Üçgenin lanı N 8 G 8. üçgeninde =, 7G= 7 ve 7G= 7 tir. % m( ) = 0, G = cm ve G = cm olduğuna göre & ( ) kaç santimetrekaredir? ) 80 ) 9 ) 00 ) ) 0 ve üçgenlerinde 7= 7, 7= 7 tir. = 0 cm, = cmve = cm olduğuna göre & ( ) kaç santimetrekaredir? ) ) 8 ) ñ ) 0 ) 0ñ M Ölçme, eğerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.. üçgeninde iç açıortaylarının kesim noktası N dir. = 8 cm, = cm ve = 0 cm olduğuna göre ( N) kaç santimetrekaredir? ) ) 8 ) 0 ) ) üçgeninde [] // [] dir. = ve () = 0 cm olduğuna göre ( ) kaç santimetrekaredir? ) 8 ) 0 ) ) 9 ) 9 G L üçgeninde =, = ve [] [] = {G} tir. ( G) = cm olduğuna göre boyalı bölgelerin alanları toplamı kaç santimetrekaredir? ) ) ) ) 8 ) üçgeninde [] ^ [] ve [KL] // [] dir. K 8 = 8 cm ve KL = cm olduğuna göre ( K) kaç santimetrekaredir? ) 0 ) ) 8 ) ) u testin cevap anahtarına ulaşmak için yandaki karekodu okutunuz.

9. Sınıf Matematik. Mantık

9. Sınıf Matematik. Mantık Mantık. I. Tek sıra halinde ilerleyiniz. II. Bu film çok güzel. III. 8 sayısının karekökü 4 tür. IV. Eşkenar üçgenin tüm iç açılarının ölçüleri 60 dir. V. Negatif sayıların tüm kuvvetleri negatiftir. 4.

Detaylı

{ x,y x y + 19 = 0, x, y R} = 3 tir. = sonlu kümesinin 32 tane alt kümesinde

{ x,y x y + 19 = 0, x, y R} = 3 tir. = sonlu kümesinin 32 tane alt kümesinde 1. Aşağıdaki kümelerden hangisi sonsuz küme belirtir? A) A = { x 4 < x < 36,x N} B) B = { x 19 < x,x asal sayı} C) C = { x x = 5k,0 < x < 100,k Z} D) D = { x x = 5, x Z} E) E = { x x < 19,x N}. A, B ve

Detaylı

2011 YGS MATEMATİK Soruları

2011 YGS MATEMATİK Soruları 0 YGS MTEMTİK Soruları. + + ) 8 ) 0 ) 6 ) E). a = 6 b = ( a)b olduğuna göre, ifadesinin değeri kaçtır? ) ) 6 ) 9 ) 8 E). (.0 ) ) 0, ) 0, ) 0, ) E) 6. x = y = 8 z = 6 olduğuna göre, aşağıdaki sıralamalardan

Detaylı

Genel Yetenek - Matematik KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI KPSS. GENEL KÜLTÜR ve GENEL YETENEK

Genel Yetenek - Matematik KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI KPSS. GENEL KÜLTÜR ve GENEL YETENEK 1 KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI KPSS GENEL KÜLTÜR ve GENEL YETENEK KPSS Sınavına hazırlık dosyalarımız son 3 yılda yapılan sınavlarda çıkmış sorular baz alınarak hazırlanmıştır. İtinalı çalışmalarımıza rağmen

Detaylı

ÖSYM M TEMEL MATEMATİK TESTİ YGS / MAT. Diğer sayfaya geçiniz. 1. Bu testte 40 soru vardır.

ÖSYM M TEMEL MATEMATİK TESTİ YGS / MAT. Diğer sayfaya geçiniz. 1. Bu testte 40 soru vardır. TEMEL MATEMATİK TESTİ 2011 - YGS / MAT M9991.01001 1. Bu testte 40 soru vardır. 1. 2. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. işleminin sonucu kaçtır?

Detaylı

2001 ÖSS. A) a-1 B) a 2 +1 C) a 2 +a D) a 2-2a+1 E) a <x<y olduğuna göre, aşağıdakilerden hangileri yanlıştır? y x

2001 ÖSS. A) a-1 B) a 2 +1 C) a 2 +a D) a 2-2a+1 E) a <x<y olduğuna göre, aşağıdakilerden hangileri yanlıştır? y x 00 ÖSS. 0, 0,0 0,0 0,00 0,00 0,000 Đşleminin sonucu kaçtır? A) 0, B) 0, C) 0 D) 0 E) 00 6. a bir tamsayı olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisinin sonucu kesinlikle çift sayıdır? A) a- B) a C) a a D) a

Detaylı

YGS ÖNCESİ. 1) 1! + 3! + 5! ! Toplamının birler basamağındaki rakam kaçtır?

YGS ÖNCESİ.   1) 1! + 3! + 5! ! Toplamının birler basamağındaki rakam kaçtır? 1) 1! + 3! + 5! +. + 1453! Toplamının birler basamağındaki rakam kaçtır? 6) Rakamları sıfırdan farklı iki basamaklı bir AB doğal sayının rakamları yer değiştiğinde sayının değeri 63 artıyor. Buna göre,

Detaylı

4 BÖLÜNEBÝLME KURALLARI ve BÖLME ÝÞLEMÝ

4 BÖLÜNEBÝLME KURALLARI ve BÖLME ÝÞLEMÝ ÖLÜNÝLM KURLLRI ve ÖLM ÝÞLMÝ YGS MTMTÝK. Rakamları farklı beş basamaklı 8y doğal sayısı 3 ile tam bölünebildiğine göre, + y toplamı kaç farklı değer alabilir?(). ltı basamaklı y tek doğal sayısının hem

Detaylı

MATEMATÝK GEOMETRÝ DENEMELERÝ

MATEMATÝK GEOMETRÝ DENEMELERÝ NM MTMTÝK GOMTRÝ NMLRÝ. 0,4 : 0, 0, 5 5 işleminin sonucu kaçtır? 4. = 4+ 3 5+ 4 6 +... + 3 toplamında her bir terimde birinci çarpan artırılıp ikinci çarpan azaltılırsa kaç artar? ) ) ) ) ) 3 5 ) 4 ) )

Detaylı

8. SINIF MATEMATİK. Asal Çarpanlar Test sayısının kaç tane asal çarpanı vardır?

8. SINIF MATEMATİK. Asal Çarpanlar Test sayısının kaç tane asal çarpanı vardır? 8. SINIF MTEMTİ sal Çarpanlar Test. 84 sayısının kaç tane asal çarpanı vardır? ) 2 ) 3 ) 4 ) 5 5. İki basamaklı 9m sayısı asal sayıdır. una göre m yerine kaç farklı rakam yazılabilir? ) ) 2 ) 3 ) 4 2.

Detaylı

TEMEL MATEMATİK. 1. Bu testte 40 soru vardır. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.

TEMEL MATEMATİK. 1. Bu testte 40 soru vardır. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. TEMEL MTEMTİK. u testte 0 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. ir satranç tahtasındaki 6 kareye den 6 e kadar olan doğal sayılar yazılıyor.

Detaylı

SAYISAL BÖLÜM. 5. a, b, c pozitif tamsayılar, c asal sayı ve. olduğuna göre, aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur? 6 E) 1

SAYISAL BÖLÜM. 5. a, b, c pozitif tamsayılar, c asal sayı ve. olduğuna göre, aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur? 6 E) 1 SYISL ÖLÜM ĐKKT! U ÖLÜM VPLYĞINIZ TOPLM SORU SYISI 90 IR. Đlk 4 Matematiksel Đlişkilerden Yararlanma Gücü, Son 4 en ilimlerindeki Temel Kavram ve Đlkelerle üşünme Gücü ile ilgilidir. şit ğırlık ÖSS puanınızın

Detaylı

SERİMYA II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI

SERİMYA II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI SERİMYA - 4 II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI. 4? 4 4. A B denkleminde A ve B birbirinden farklı pozitif tam sayılar olduğuna göre, A + B toplamı kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) 6 B) 8 C) D)

Detaylı

SINIF TEST. Üslü Sayılar A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 A) - 5 B) - 4 C) 5 D) 7. sayısı aşağıdakilerden hangisine eşittir?

SINIF TEST. Üslü Sayılar A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 A) - 5 B) - 4 C) 5 D) 7. sayısı aşağıdakilerden hangisine eşittir? 8. SINIF. Üslü Sayılar - = T olduğuna göre T kaçtır? A) - B) - C) D) 7 TEST.. 0 - işleminin sonucu kaç basamaklı bir sayıdır? A) B) C) 6 D) 7. n =- 7 için n ifadesinin değeri kaçtır? A) - 8 B) - C) 8 D)

Detaylı

ÇARPANLAR VE KATLAR I sayısının asal çarpanlarına ayrılmış hâli aşağıdakilerden A) B) C) D)

ÇARPANLAR VE KATLAR I sayısının asal çarpanlarına ayrılmış hâli aşağıdakilerden A) B) C) D) 8. Sınıf MATEMATİK ÇARPANLAR VE KATLAR I. Aşağıdakilerden hangisi 6 nın çarpanlarından biridir? A) 3 B) 6 C) 8 D) TEST. 360 sayısının asal çarpanlarına ayrılmış hâli aşağıdakilerden hangisidir? A) 3. 3.

Detaylı

1. BÖLÜM Mantık BÖLÜM Sayılar BÖLÜM Rasyonel Sayılar BÖLÜM I. Dereceden Denklemler ve Eşitsizlikler

1. BÖLÜM Mantık BÖLÜM Sayılar BÖLÜM Rasyonel Sayılar BÖLÜM I. Dereceden Denklemler ve Eşitsizlikler ORGANİZASYON ŞEMASI 1. BÖLÜM Mantık... 7. BÖLÜM Sayılar... 13 3. BÖLÜM Rasyonel Sayılar... 93 4. BÖLÜM I. Dereceden Denklemler ve Eşitsizlikler... 103 5. BÖLÜM Mutlak Değer... 113 6. BÖLÜM Çarpanlara Ayırma...

Detaylı

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAV SORULARI

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAV SORULARI ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAV SORULARI 1. 1999 ÖSS a, b, c pozitif gerçel (reel) sayılar olmak üzere a+ b ifadesindeki her sayı 3 ile çarpılırsa aşağıdakilerden hangisi elde c edilir? 3 a+ b A) B) c a+ 3b C)

Detaylı

Matematik Yarıyıl Tatili Etkinliği

Matematik Yarıyıl Tatili Etkinliği Matematik Yarıyıl Tatili Etkinliği 1) Sayı doğrusunda, 4 ile 3 arasında olan tam sayıların çarpımı kaçtır? A) 12 B) 0 C) 12 D) 144 2) İkisi pozitif, biri negatif olan üç tane tam sayının çarpımı için aşağıdakilerden

Detaylı

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI Ortak kıl YGS MTEMTİK ENEME SINVI 1 01511-1 Ortak kıl dem ÇİL li an GÜLLÜ yhan YNĞLIŞ arbaros GÜR arış EMİR eniz KRĞ Ersin KESEN Fatih TÜRKMEN Hatice MNKN Kemal YIN Köksal YİĞİT Muhammet YVUZ Oral YHN

Detaylı

KARTEZYEN ÇARPIM VE BAĞINTI

KARTEZYEN ÇARPIM VE BAĞINTI KRTEZYEN ÇRPIM VE BĞINTI 3. Bölüm TEST -2 1. β={(x,y):2x+y=8,x,y N} şeklinde tanımlı β bağıntısı kaç elemanlıdır? ) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) 8 6. R'de bağıntısı yansıyan ise a.b kaçtır? ) 18 B) 9 C) 2 D) 18

Detaylı

13. 2x y + z = 3 E) 1. (Cevap B) 14. Dikdörtgen biçimindeki bir tarlanın boyu 10 metre, eni 5 metre. Çözüm Yayınları

13. 2x y + z = 3 E) 1. (Cevap B) 14. Dikdörtgen biçimindeki bir tarlanın boyu 10 metre, eni 5 metre. Çözüm Yayınları Doğrusal Denklem Sistemlerinin Çözümleri BÖLÜM 04 Test 0. y = y = 6 denklem sisteminin çözüm kümesi aşağıdakilerden A) {(, 4)} B) {(, )} C) {(, 4)} D) {( 4, )} E) {(, )}./ y = / y = 6 5 = 5 = = için y

Detaylı

Temel Matematik Testi - 5

Temel Matematik Testi - 5 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: 005. u testte 40 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 40 dakikadır. Temel Matematik Testi

Detaylı

5. İki sayının toplamı 60 tır. Büyük sayı küçük sayının. 6. Bir çiftlikte toplam 20 tavuk ve koyun bulunmaktadır.

5. İki sayının toplamı 60 tır. Büyük sayı küçük sayının. 6. Bir çiftlikte toplam 20 tavuk ve koyun bulunmaktadır. Denklemler 7. Sınıf Matematik Soru Bankası TEST 0. kg. Denge durumunda verilen eşit kollu teraziye göre, kütlesinin kaç kg olduğunu veren denklem aşağıdakilerden hangisidir? A) + = + B) + = + C) + = +

Detaylı

2000 ÖSS Soruları 2,3 0, ,1 işleminin sonucu kaçtır? 13 E) 11 A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6 O O 2. 3

2000 ÖSS Soruları 2,3 0, ,1 işleminin sonucu kaçtır? 13 E) 11 A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6 O O 2. 3 . 2, 0,2 2, + 0, işleminin sonucu 5. Rakamları birbirinden farklı olan üç basamaklı KM sayısı ve 5 ile kalansız bölünebiliyor. una göre, K kaç farklı değer alabilir? 2 ) 4 ) ) 2 ) ) ) 2 ) ) 4 ) 5 ) 6 2.

Detaylı

MATEMATİK 1 - FÖY İZLEME TESTLERİ. ÜNİTE 1: TEMEL KAVRAMLAR Temel Kavramlar. 4. a.b + a b 10 = x ve y farklı birer pozitif tam sayı,

MATEMATİK 1 - FÖY İZLEME TESTLERİ. ÜNİTE 1: TEMEL KAVRAMLAR Temel Kavramlar. 4. a.b + a b 10 = x ve y farklı birer pozitif tam sayı, MATEMATİK - FÖY İZLEME TESTLERİ 0/U UYGULAMA ÜNİTE : TEMEL KAVRAMLAR Temel Kavramlar. x, y, z birer rakam ve x < y < 6 < z olmak üzere, x + 3y z ifadesinin en büyük değeri A) B) 3 C) 6 D) 0 E) 9 4. a.b

Detaylı

ULUSAL MATEMATİK OLİMPİYATLARI DENEMESİ( OCAK 2010)

ULUSAL MATEMATİK OLİMPİYATLARI DENEMESİ( OCAK 2010) ULUSAL MATEMATİK OLİMPİYATLARI DENEMESİ( OCAK 2010) 1) Bir ABC dik üçgeninde B açısı diktir. AB kenarı üzerinde alınan bir D noktası için m( BCD) m( DCA) dır. BC kenarı üzerinde alınan bir E noktası için

Detaylı

DENEME MATEMATİK GEOMETRİ KPSS KPSS. Genel Yetenek Genel Kültür. Eğitimde

DENEME MATEMATİK GEOMETRİ KPSS KPSS. Genel Yetenek Genel Kültür. Eğitimde KPSS Genel Yetenek Genel Kültür MATEMATİK GEOMETRİ 30 DENEME KPSS 06 Pegem Akademi Sınav Komisyonu; 05 KPSS ye Pegem Yayınları ile hazırlanan adayların, 00'ün üzerinde soruyu kolaylıkla çözebildiğini açıkladı.

Detaylı

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI Ortak kıl YGS MTEMTİK ENEME SINVI 040- Ortak kıl dem ÇİL yhan YNĞLIŞ arış EMİR elal İŞİLİR eniz KRĞ Engin POLT Ersin KESEN Eyüp ULUT Fatih SĞLM Fatih TÜRKMEN Hakan KIRI Kadir LTINTŞ Köksal YİĞİT Muhammet

Detaylı

TAM SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ

TAM SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ . Sınıf Matematik AD SOYAD C E V A P L A R I M NUMARAM A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D TAM SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ.

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ 11. MATEMATİK YARIŞMASI 7. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ 11. MATEMATİK YARIŞMASI 7. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI . a,b,c negatif tam sayılardır. (a + 3).b b< c< a ve; = 6 olduğuna c göre, a+b+c toplamının en büyük değeri 4. 50 kişinin çalıştığı bir şirkette 25 kişi İngilizce, 6 kişi Fransızca biliyor. En çok bir

Detaylı

KPSS 2009 GY-(31) YAPRAK TEST SORU KONU ANLATIM SAYFA SORU x olduğuna göre, x kaçtır? A) 5 B) 4 C) 3 D) 2 E) 1

KPSS 2009 GY-(31) YAPRAK TEST SORU KONU ANLATIM SAYFA SORU x olduğuna göre, x kaçtır? A) 5 B) 4 C) 3 D) 2 E) 1 KPSS 009 GY-(31) YAPRAK TEST-17 19. SORU 31. x 1 3 9 1 x 1 7 9 olduğuna göre, x kaçtır? A) 3 B) C) 1 19. x 6 x 1 3 9 olduğuna göre, x kaçtır? A) 5 B) 4 C) 3 D) E) 1 D) 1 E) KONU ANLATIM SAYFA 194 15. SORU

Detaylı

2013 YGS MATEMATİK. a a olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır? A) 1 2 C) 1 4 E) 4 9 B) 3 2 D) 1 9 A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 E) 7

2013 YGS MATEMATİK. a a olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır? A) 1 2 C) 1 4 E) 4 9 B) 3 2 D) 1 9 A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 E) 7 0 YGS MATEMATİK. m olduğuna göre, m kaçtır?. a a a a olduğuna göre, a kaçtır? A) B) ) D) 6 E) 7 A) B) ) D) 9 E) 9.. (0,) (0,) işleminin sonucu kaçtır? A) 0,06 B) 0,08 ) 0, D) 0, E) 0, A B B D B A BD 9?

Detaylı

AD : SOYAD : NO : 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÖKDERE ORTAOKULU 6/A SINIFI MATEMATİK UYGULAMALARI DERSİ II. DÖNEM I. YAZILI SINAV SORULARI PUAN 1) 2,4 x 0,8 işleminin sonucu kaçtır? A) 19,2 B) 1,92 C)

Detaylı

TEMEL MATEMATİK YGS DENEME SINAVI - 1 YGS AYHAN YANAĞLIBAŞ

TEMEL MATEMATİK YGS DENEME SINAVI - 1 YGS AYHAN YANAĞLIBAŞ TEMEL MATEMATİK YGS DENEME SINAVI - YGS AYHAN YANAĞLIAŞ 05-06 u çalışmanın her aşamasında emeğini esirgemeyen öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim. Aralık-05 TEMEL MATEMATİK TESTİ YGS-. 06, ^04, h -

Detaylı

MATEMATİK. Denemenin çözümlerine "www.zekakupuyayinlari.com.tr / portal" adresinden cevap anahtarlarına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

MATEMATİK. Denemenin çözümlerine www.zekakupuyayinlari.com.tr / portal adresinden cevap anahtarlarına tıklayarak ulaşabilirsiniz. MATEMATİK Denemenin çözümlerine "www.zekakupuyayinlari.com.tr / portal" adresinden cevap anahtarlarına tıklayarak ulaşabilirsiniz. 1. DÖNEM DENEME 1 1. 4. 28 ve 35 sayılarının EKOK ve EBOB u kaçtır? EKOK

Detaylı

Diğer sayfaya geçiniz. 2013 - YGS / MAT TEMEL MATEMATİK TESTİ. olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır?

Diğer sayfaya geçiniz. 2013 - YGS / MAT TEMEL MATEMATİK TESTİ. olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır? TEMEL MATEMATİK TESTİ 1. Bu testte 40 soru vardır. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. 3. olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır? A)

Detaylı

1. BÖLÜM Polinomlar BÖLÜM II. Dereceden Denklemler BÖLÜM II. Dereceden Eşitsizlikler BÖLÜM Parabol

1. BÖLÜM Polinomlar BÖLÜM II. Dereceden Denklemler BÖLÜM II. Dereceden Eşitsizlikler BÖLÜM Parabol ORGANİZASYON ŞEMASI . BÖLÜM Polinomlar... 7. BÖLÜM II. Dereceden Denklemler.... BÖLÜM II. Dereceden Eşitsizlikler... 9. BÖLÜM Parabol... 5 5. BÖLÜM Trigonometri... 69 6. BÖLÜM Karmaşık Sayılar... 09 7.

Detaylı

MATEMATİK TESTİ LYS YE DOĞRU. 1. Bu testte Matematik ile ilgili 50 soru vardır.

MATEMATİK TESTİ LYS YE DOĞRU. 1. Bu testte Matematik ile ilgili 50 soru vardır. MTMTİK TSTİ LYS-. u testte Matematik ile ilgili 0 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. u testteki süreniz 7 dakikadır.. a, b, c birer reel sayı

Detaylı

Temel Matematik Testi - 3

Temel Matematik Testi - 3 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: 003. u testte 0 soru vardır. 2. Tavsiye edilen süre 0 dakikadır. Temel Matematik Testi

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 11 HAZİRAN 2017 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

9. SINIF Test

9. SINIF Test KÜMELER- KAZANIM KAVRAMA TESTİ9. SINIF. Aşağıdaki ifadelerden hangisi küme belirtmez? A) Pembe göz rengine sahip hemşireler B) Matematik testindeki zor sorular C) Dijital saatte görülen bütün sayılar D)

Detaylı

1995 ÖSS. 6. Toplamları 621 olan iki pozitif tamsayıdan büyüğü küçüğüne bölündüğünde bölüm 16, kalan ise 9 dur. Buna göre, büyük sayı kaçtır?

1995 ÖSS. 6. Toplamları 621 olan iki pozitif tamsayıdan büyüğü küçüğüne bölündüğünde bölüm 16, kalan ise 9 dur. Buna göre, büyük sayı kaçtır? 99 ÖSS.. 0, 0, 0,44. işleminin sonucu A) 0, B) 0,4 C) D) 4 E) 0 6. Toplamları 6 olan iki pozitif tamsayıdan büyüğü küçüğüne bölündüğünde bölüm 6, kalan ise 9 dur. Buna göre, büyük sayı A) 70 B) 7 C) 80

Detaylı

2003 ÖSS Soruları. işleminin sonucu kaçtır? ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir? A) 1 B) 7 C) 9 D) 11 E) 21

2003 ÖSS Soruları. işleminin sonucu kaçtır? ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir? A) 1 B) 7 C) 9 D) 11 E) 21 00 ÖSS Soruları,, 0,0. + + 0, 0, 0,00 işleminin sonucu kaçtır? ) ) 7 ) 9 ) ). ( y )( + y+ y ) ( y) c + m y ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir? ) y ) + y ) y y + y ) ) + y y. (0,

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 11 HAZİRAN 2017 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

12-A. Sayılar - 1 TEST

12-A. Sayılar - 1 TEST -A TEST Sayılar -. Birbirinden farklı beş pozitif tam sayının toplamı 0 dur. Bu sayılardan sadece ikisi den büyüktür. Bu sayılardan üç tanesi çift sayıdır. Buna göre bu sayılardan en büyüğü en çok kaç

Detaylı

3. Ünsal Tülbentçi Matematik Yarışması Mayıs 2014 8.Sınıf Sayfa 1

3. Ünsal Tülbentçi Matematik Yarışması Mayıs 2014 8.Sınıf Sayfa 1 . Alanı 36 5 olan bir ABC ikizkenar üçgeninde ==2 ise bu üçgende B den AC ye inilen dikmenin ayağının C noktasına olan uzaklığı nedir? ) 2,8) 3) 3,2 ) 3,7 ) 4, 2. Ayrıt uzunlukları 4, 0 ve 4 5 olan dikdörtgenler

Detaylı

8.Sınıf MATEMATİK. Çarpanlar ve Katlar Konu Testi. Test sayısının tek bölenlerinin sayısı aşağıdakilerden

8.Sınıf MATEMATİK. Çarpanlar ve Katlar Konu Testi. Test sayısının tek bölenlerinin sayısı aşağıdakilerden Çarpanlar ve Katlar Konu Testi MATEMATİK 8.Sınıf Test-01 1. I. 1, her sayının bölenidir. II. 2, asal bir çarpandır. III. Her sayı kendisinin bir çarpanıdır. IV. Bir sayının çarpanları, aynı zamanda o sayının

Detaylı

1) BU TESTTE TEMEL MATEMATİK VE GEOMETRİ OLMAK ÜZERE, TOPLAM 40 ADET SORU VARDIR. 2) BU TESTİN CEVAPLANMASI İÇİN TAVSİYE EDİLEN SÜRE 40 DAKİKADIR.

1) BU TESTTE TEMEL MATEMATİK VE GEOMETRİ OLMAK ÜZERE, TOPLAM 40 ADET SORU VARDIR. 2) BU TESTİN CEVAPLANMASI İÇİN TAVSİYE EDİLEN SÜRE 40 DAKİKADIR. ) U ESE EEL Eİ VE GEOERİ OL ÜERE, OPL 40 DE SORU VRDIR. ) U ESİN CEVPLNSI İÇİN VSİYE EDİLEN SÜRE 40 DİDIR. ) -(3-x)+4-x=3x+ denkleminin çözüm aşağıdakilerden hangisidir? ) {} ) {} C) {-} D) {0} E) {-,0}

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (ALES)

AKADEMİK PERSONEL VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (ALES) 00000000001 AKADEMİK PERSONEL VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (ALES) plam cevaplama süresi 150 akikadır. (,5 saat) SAYISAL BÖLÜM SAYISAL - 1 TESTİ Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal

Detaylı

2004 II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI

2004 II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI 4 II MATEMATİK YARIŞMASI I AŞAMA SORULARI 4? 4 4 A B denkleminde A ve B birbirinden farklı pozitif tam sayılar olduğuna göre, A + B toplamı kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? 5 A) B) C) - D) E) - 8 4 x x

Detaylı

BRANŞ DENEMELERi MATEMATİK

BRANŞ DENEMELERi MATEMATİK SINIF 8. RNŞ ENEMELERi 13 MTEMTİK 1. Tatil için yurt dışına gitmek isteyen 12 ve 8 yaşlarında çocukları olan dört kişilik bir aile, iki hava yolu şirketinin fiyatlarını karşılaştırarak fiyatı en uygun

Detaylı

1986 ÖYS. 3 b. 2 b C) a= 1. Aşağıdaki ABC üçgeninde. BD kaç cm dir? C) 3 D) 8 E)

1986 ÖYS. 3 b. 2 b C) a= 1. Aşağıdaki ABC üçgeninde. BD kaç cm dir? C) 3 D) 8 E) ÖYS. Aşağıdaki ABC üçgeninde. BD kaç cm dir? 0. Aşağıdaki şekilde ABCD bir yamuk ve AECD bir paralel kenardır.. Aşağıdaki şekilde EAB ve FBC eşkenar üçgendir. AECD nin alanı cm Buna göre CEB üçgeninin

Detaylı

TEST - 1 ÖDEV TESTİ elemanlı alt kümelerinin sayısı 3 elemanlı alt kümelerinin. 1. A = {1, {2}, {1, 2}, 3, Ø} kümesi için aşağıdakilerden

TEST - 1 ÖDEV TESTİ elemanlı alt kümelerinin sayısı 3 elemanlı alt kümelerinin. 1. A = {1, {2}, {1, 2}, 3, Ø} kümesi için aşağıdakilerden 10 Kümeler ÖDEV TESTİ TEST - 1 6. 5 elemanlı alt kümelerinin sayısı 3 elemanlı alt kümelerinin sayısına eşit olan bir kümenin en az 6 elemanlı kaç alt kümesi vardır? ) 24 ) 28 C) 37 D) 38 E) 42 1. = {1,

Detaylı

MATEMATİK 1 TESTİ (Mat 1)

MATEMATİK 1 TESTİ (Mat 1) MTMTİK TSTİ (Mat ). u testte 0 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. a ve b sıfırdan farklı gerçel sayılar olmak üzere,. a a b = = a b b olduğuna

Detaylı

Temel Matematik Testi - 10

Temel Matematik Testi - 10 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: D00. Bu testte 0 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 0 dakikadır. Temel Matematik Testi -

Detaylı

1989 ÖYS. olduğuna göre a-b kaçtır? A) 2 B) 2 C) 2 2 D) 2 2 E) 4

1989 ÖYS. olduğuna göre a-b kaçtır? A) 2 B) 2 C) 2 2 D) 2 2 E) 4 989 ÖYS. a a a b 8 olduğuna göre a-b kaçtır? C). a ile b nin aritmetik ortalaması 5 tir. a ile geometrik ortalaması 0, b ile geometrik ortalaması 0 olan sayı nedir? 0 C) 8 ise a+b+d toplamı ne-. a+b+c=d

Detaylı

TEOG. Matematik ÇÖZÜM KİTAPÇIĞI

TEOG. Matematik ÇÖZÜM KİTAPÇIĞI TEOG ÇÖZÜM KİTAPÇIĞI Deneme. (Çarpanlar ve Katlar) EKOK (0,60) 0 Bu araçlar ilk defa 0 saniye dakika sonra yan yana gelirler.. (Üslü İfadeler) ^0, h c m c m 0 0. 6 6 0 olduğundan geriye 0 0 00 km yol.

Detaylı

XII. Ulusal Matematik Olimpiyatı Birinci Aşama Sınavı

XII. Ulusal Matematik Olimpiyatı Birinci Aşama Sınavı XII. Ulusal Matematik Olimpiyatı Birinci Aşama Sınavı A 1. Köşeleri, yarıçapı 1 olan çemberin üstünde yer alan düzgün bir n-genin çevre uzunluğunun alanına oranı 4 3 ise, n kaçtır? 3 a) 3 b) 4 c) 5 d)

Detaylı

A) 18 B) 19 C) 20 D) 21 A) 1226 B) 1225 C) 1224 D) 1223

A) 18 B) 19 C) 20 D) 21 A) 1226 B) 1225 C) 1224 D) 1223 . İlk 2 pozitif doğal sayıdan oluşan {, 2, 3,,...,, 2} kümesi veriliyor. u kümeden 3 eleman çıkartıldığında geriye kalan elemanların sayı değerleri çarpımı tam kare oluyor. una göre, çıkartılan sayıların

Detaylı

1986 ÖYS. 1. Aşağıdaki ABC üçgeninde. BD kaç cm dir? C) 3 A) 11 B) 10 C) 3 D) 8 E) 7 E) 2

1986 ÖYS. 1. Aşağıdaki ABC üçgeninde. BD kaç cm dir? C) 3 A) 11 B) 10 C) 3 D) 8 E) 7 E) 2 8 ÖYS. Aşağıdaki ABC üçgeninde. BD kaç cm dir? 8 7. Aşağıdaki şekilde ABCD bir yamuk ve AECD bir paralel kenardır.. Aşağıdaki şekilde EAB ve FBC eşkenar üçgendir. AECD nin alanı 8 cm Buna göre CEB üçgeninin

Detaylı

MERKEZİ ORTAK SINAV KAZANDIRAN MATEMATİK FÖYÜ

MERKEZİ ORTAK SINAV KAZANDIRAN MATEMATİK FÖYÜ MERKEZİ ORTAK SINAV KAZANDIRAN MATEMATİK FÖYÜ ÖRNEK: 18 sayısının pozitif çarpanları nelerdir? Çarpımları 18 olan sayılar arayalım. 18 = 1. 18 18 =. 9 18 =. 6 Her doğal sayı iki doğal sayının çarpımı şeklinde

Detaylı

1990 ÖYS. 1. si 13 olan si kaçtır? A) 91 B) 84 C) 72 D) 60 E) 52 A) 65 B) 63 C) 56 D) 54 E) 45

1990 ÖYS. 1. si 13 olan si kaçtır? A) 91 B) 84 C) 72 D) 60 E) 52 A) 65 B) 63 C) 56 D) 54 E) 45 990 ÖYS. si olan si kaçtır? A) 9 B) 8 C) D) 60 E) 5. Ağırlıkça %0 si şeker olan 0 kg lık un-şeker karışımına 8 kg daha un eklendiğine göre, yeni şeker (kg) karışımın oranı kaçtır? un (kg) A) B) C) D) E)

Detaylı

ÜÇGENLER ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİT

ÜÇGENLER ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİT ÜÇGNLR ÜNİT. ÜNİT. ÜNİT. ÜNİT. ÜNİT ÜÇGNLRİN ŞLİĞİ Üçgende çılar. azanım : ir üçgenin iç açılarının ölçüleri toplamının 80, dış açılarının ölçüleri toplamının 0 olduğunu gösterir. İki Üçgenin şliği. azanım

Detaylı

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI Ortak Akıl YGS MATEMATİK DENEME SINAVI 4 0141- Ortak Akıl Adem ÇİL Ali Can GÜLLÜ Ayhan YANAĞLIBAŞ Barış DEMİR Celal İŞBİLİR Deniz KARADAĞ Engin POLAT Erhan ERDOĞAN Ersin KESEN Fatih TÜRKMEN Hakan BAKIRCI

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 4

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 4 T.. MİLLÎ EĞİTİM AKANLIĞI 015-016 8.SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 4 015-016 8.SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 4 MATEMATİK Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... SORU SAYISI : 0 SINAV SÜRESİ :

Detaylı

1998 ÖSS A) 30 B) 27 C) 18 D) 9 E) 5 A) 8000 B) 7800 C) 7500 D) 7200 E) 7000

1998 ÖSS A) 30 B) 27 C) 18 D) 9 E) 5 A) 8000 B) 7800 C) 7500 D) 7200 E) 7000 998 ÖSS. Rakamları sıfırdan farklı, beş basamaklı bir sayının yüzler ve binler basamağındaki rakamlar yer değiştirildiğinde elde edilen yeni sayı ile eski sayı arasındaki fark en çok kaç olabilir? 6. ve

Detaylı

7. Aşağıda verilen önermelerin değillerini yazınız. a. p: Bazı aylar 30 gündür. p : Bazı aylar 30 gün değildir.

7. Aşağıda verilen önermelerin değillerini yazınız. a. p: Bazı aylar 30 gündür. p : Bazı aylar 30 gün değildir. ADIM 0. Aşağıdaki ifadelerin bir önerme olup olmadığını belirtiniz. a. Asal sayıların hepsi tek sayıdır. önerme b. Türkiye 7 farklı coğrafi bölgeden oluşur. önerme c. Çay içmeye gelen var mı? önerme değil.

Detaylı

ales dört bin soru tarzına en yakın EŞİT AĞIRLIK ve SAYISAL ADAYLARA ALES SORU BANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan

ales dört bin soru tarzına en yakın EŞİT AĞIRLIK ve SAYISAL ADAYLARA ALES SORU BANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan ales 2015 tarzına en yakın dört bin soru EŞİT AĞIRLIK ve SAYISAL ADAYLARA ALES SORU BANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan ALES Eşit Ağırlık ve

Detaylı

sayısının asal çarpanlarına ayrılmış biçimi aşağıdakilerden. 1. Aşağıdakilerden hangisi 96 sayısının çarpanlarından A) 16 B) 28 C) 32 D) 48

sayısının asal çarpanlarına ayrılmış biçimi aşağıdakilerden. 1. Aşağıdakilerden hangisi 96 sayısının çarpanlarından A) 16 B) 28 C) 32 D) 48 1. Aşağıdakilerden hangisi 96 sayısının çarpanlarından biri değildir? A) 16 B) 28 C) 32 D) 48 4. 216 sayısının asal çarpanlarına ayrılmış biçimi aşağıdakilerden hangisidir? A) 3 2 2 3 5 B) 2 2 2 3 C) 2

Detaylı

ales dörtbinsoru formatında EŞİT AĞIRLIK ve SAYISAL ADAYLARA ALES SORU BANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan

ales dörtbinsoru formatında EŞİT AĞIRLIK ve SAYISAL ADAYLARA ALES SORU BANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan ales 203 formatında dörtbinsoru EŞİT AĞIRLIK ve SAYISAL AAYLARA ALES SORU ANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş oğan Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş oğan ALES Eşit Ağırlık ve Sayısal Soru

Detaylı

LYS Y ĞRU MTMTİK TSTİ. u testte Matematik ile ilgili 0 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. u testteki süreniz 7 dakikadır.., y reel sayılar

Detaylı

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI 3 201412-1

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI 3 201412-1 Ortak Akıl YGS MATEMATİK DENEME SINAVI 011-1 Ortak Akıl Adem ÇİL Ayhan YANAĞLIBAŞ Barış DEMİR Celal İŞBİLİR Deniz KARADAĞ Engin POLAT Erhan ERDOĞAN Ersin KESEN Fatih TÜRKMEN Kadir ALTINTAŞ Köksal YİĞİT

Detaylı

YGS MATEMATİK DENEMESİ-1

YGS MATEMATİK DENEMESİ-1 YGS MATEMATİK DENEMESİ- Mustafa SEVİMLİ Fatih KAYGISIZ İbrahim KUŞÇUOĞLU Aydın DANIŞMAN ÇAKABEY ANADOLU LİSESİ Serkan TÜRKER Nejdet KİRPİ Şenay TAĞ GÜRLER Taner KAHYA Çakabey Anadolu Lisesi 0-0 . x olduğuna

Detaylı

DİKKAT! BU BÖLÜMDE CEVAPLAYACAĞINIZ TOPLAM SORU SAYISI 90'DIR. "Matematiksel İlişkilerden Yararlanma Gücü",

DİKKAT! BU BÖLÜMDE CEVAPLAYACAĞINIZ TOPLAM SORU SAYISI 90'DIR. Matematiksel İlişkilerden Yararlanma Gücü, SYISL ÖLÜM 004 ÖSS SIN KOPYSI İKKT! U ÖLÜM VPLYĞINIZ TOPLM SORU SYISI 90'IR. İlk 45 Soru Son 45 Soru "Matematiksel İlişkilerden Yararlanma Gücü", "en ilimlerindeki Temel Kavram ve İlkelerle üşünme Gücü"

Detaylı

2. A SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZÎ SINAV EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI MATEMATİK

2. A SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZÎ SINAV EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI MATEMATİK 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI A 1. Bu testte 20 soru vardır. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdına işaretleyiniz. 1. Kenarlarının uzunlukları 6 cm ve 8 cm olan bir dikdörtgene benzer olacak şekilde, kenar

Detaylı

Temel Matematik Testi - 4

Temel Matematik Testi - 4 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: D00. Bu testte 0 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 0 dakikadır. Temel Matematik Testi -.

Detaylı

ÖZEL SERVERGAZİ LİSELERİ

ÖZEL SERVERGAZİ LİSELERİ S R İ M Y ÖZL SRVRGZİ LİSLRİ VI. İ L K Ö Ğ R T İ M OKU L L R I R S I MT M Tİ K YRIŞMSI ÇIKLMLR u sınav çoktan seçmeli 5 ve klasik sorudan oluşmaktadır. Sınav süresi 50 dakikadır. Tavsiye edilen süre (5*=05

Detaylı

2000 Birinci Aşama Sınav Soruları

2000 Birinci Aşama Sınav Soruları 2000 irinci şama Sınav Soruları Lise 1 Soruları 1 369 sayısı bir kaç ardışık doğal sayının toplamı olarak kaç farklı biçimde yazılabilir? )2 )3 )4 )5 )7 2 ve sayıları 2000 sayısının pozitif bölenleri olmak

Detaylı

Temel Matematik Testi - 9

Temel Matematik Testi - 9 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: 0109 1. u testte 40 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 40 dakikadır. Temel Matematik Testi

Detaylı

Doğru Cevap: D şıkkı AB8 _ AB 49B

Doğru Cevap: D şıkkı AB8 _ AB 49B 017 YGS MATEMATİK LERİ 3 3 3 3 3 16. 3 3 3 3 8 3 16.. 3 3 3 3 16 8.. 3 3 3. 3 buluruz. 3 4 9 8 17 3 (3) () 6 6 6 3 8 9 17 3 4 1 1 1 (4) (3) 17 6 1 17 buluruz. Doğru Cevap : B şıkkı Doğru Cevap: D şıkkı

Detaylı

6. Ali her gün cebinde kalan parasının (2009) a, b ve c farklı pozitif tamsayılar, 9. x, y, z pozitif gerçek sayılar,

6. Ali her gün cebinde kalan parasının (2009) a, b ve c farklı pozitif tamsayılar, 9. x, y, z pozitif gerçek sayılar, 1. 9 2 x 2 ifadesinin açılımında sabit x terim kaç olur? A) 672 B) 84 C) 1 D) -84.E) -672 6. Ali her gün cebinde kalan parasının %20 sini harcamaktadır. Pazartesi sabahı haftalığını alan Ali ni Salı günü

Detaylı

5. ÜNİTE Uzunlukları Ölçme...49 Kazanım Değerlendirme Testi - 1...55 Kazanım Değerlendirme Testi - 2...57 Çevre...59 Kazanım Değerlendirme Testi - 1...63 Kazanım Değerlendirme Testi - 2...65 Alan Ölçme...67

Detaylı

TEMEL YETERLİLİK TESTİ MATEMATİK SORU BANKASI ANKARA

TEMEL YETERLİLİK TESTİ MATEMATİK SORU BANKASI ANKARA TEMEL YETERLİLİK TESTİ MATEMATİK SORU BANKASI ANKARA İÇİNDEKİLER Doğal ve Tam Saılar... Karışım Problemleri... 99 Bölme... Hareket Problemleri... 0 Bölünebilme... İşçi Problemleri... 9 Faktöriel... Havuz

Detaylı

NİSAN 2010 DENEMESİ A)75 B)80 C)85 D)90 E)95 A)0 B)1 C)2 D)3 E)4

NİSAN 2010 DENEMESİ A)75 B)80 C)85 D)90 E)95 A)0 B)1 C)2 D)3 E)4 NİSAN 21 DENEMESİ 1) ABCD dikdörtgeninin AB kenarı üzerindeki M noktasından geçen ve CM doğrusuna dik olan doğru AD kenarını E noktasında kesiyor. M noktasından CE doğrusuna indirilen dikmenin ayağı P

Detaylı

4. a = 3 ve b = 12 olmak üzere aşağıdakilerden hangisi bir irrasyonel sayıdır?

4. a = 3 ve b = 12 olmak üzere aşağıdakilerden hangisi bir irrasyonel sayıdır? . SINIF 1. lanı 39 m olan kare şeklindeki bir bah- 3. çenin bir kenar uzunluğu, hangi metreler arasındadır? ) 4 - B) - 6 MTEMTİK C) 6-7 D) 7 - B C Yukarıdaki geometri tahtasında, bir lastik, B ve C noktalarındaki

Detaylı

TEMEL MATEMATİK YGS DENEME SINAVI - 2 YGS AYHAN YANAĞLIBAŞ

TEMEL MATEMATİK YGS DENEME SINAVI - 2 YGS AYHAN YANAĞLIBAŞ TEMEL MTEMTİK YGS DENEME SINVI - YGS YHN YNĞLIBŞ 05-06 Bu çalışmanın her aşamasında emeğini esirgemeyen öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim. ralık-05 TEMEL MTEMTİK TESTİ YGS-. 04, 04, 4-08, + - 0, işleminin

Detaylı

2000 ÖSS. 7. Üç basamaklı 9KM sayısı iki basamaklı KM sayısının 31 katıdır. Buna göre, K+M toplamı. İşleminin sonucu kaçtır? kaçtır?

2000 ÖSS. 7. Üç basamaklı 9KM sayısı iki basamaklı KM sayısının 31 katıdır. Buna göre, K+M toplamı. İşleminin sonucu kaçtır? kaçtır? 000 ÖSS., 0,, 0, İşleminin sonucu A) B) C) D) E) 7. Üç basamaklı 9KM sayısı iki basamaklı KM sayısının katıdır. Buna göre, K+M toplamı A) B) C) 5 D) 6 E) 9. : İşleminin sonucu 8. Toplamları 6 olan a ve

Detaylı

örnektir örnektir Geometri TYT Yeni müfredata tam uygun MİKRO KONU TARAMA TEST AYRINTILARI VE ÖRNEKLERİ (1-10. Testler)

örnektir örnektir Geometri TYT Yeni müfredata tam uygun MİKRO KONU TARAMA TEST AYRINTILARI VE ÖRNEKLERİ (1-10. Testler) TYT Geometri MİKRO KONU TRM TST YRINTILRI V ÖRNKLRİ (-0. Testler) Yeni müfredata tam uygun eğerli öğretmenimiz, branşınızla ilgili TYT konu tarama testlerimizden bazı örnekleri incelemeniz için size sunuyoruz.

Detaylı

dir. Bu avcı en çok 3 atışta bu hedefi vurabilme

dir. Bu avcı en çok 3 atışta bu hedefi vurabilme 1. 3 mavi, 3 kırmızı, 3 siyah kalemin bulunduğu bir torbada rasgele alınan iki kalemin farklı renkte olma olasılığı kaçtır? A) 1 3 B) 2 3 C) 3 4 D) 3 5 E) 4 5 2. 43 kişilik bir sınıfta Almanca İngilizce

Detaylı

1) Aşağıdaki tabloda verilen ifadelerin matematiksel karşılığını yazınız. 2) Aşağıdaki ifadeleri matematiksel ifade olarak yazınız.

1) Aşağıdaki tabloda verilen ifadelerin matematiksel karşılığını yazınız. 2) Aşağıdaki ifadeleri matematiksel ifade olarak yazınız. 9BÖLÜM DENKLEMLER DENKLEMLER TEST 1 1) Aşağıdaki tabloda verilen ifadelerin matematiksel karşılığını yazınız. Sözel İfade Matematiksel İfade Orhan ın yaşının dört eksiği Bir sayının sekiz fazlası Cebimdeki

Detaylı

8. 2 x+1 =20 x. 9. x 3 +6x 2-4x-24=0 10.

8. 2 x+1 =20 x. 9. x 3 +6x 2-4x-24=0 10. MAT-1 EK SORULAR-2 1. 6. A)7 B)8 C)15.D)56 E)64 Olduğuna göre x.a)1 B)2 C)3 D)4 E)6 7. 2. Birbirinden farklı x ve y gerçek A)5.B)6 C)7 D)8 E)9 sayıları için; x 2 +2009y=y 2 +2009x eşitliği sağlandığına

Detaylı

140. 2< a< 1 ise kesrinin değeri aşağıdakilerden hangisi olamaz? (3,7) a 1,9 2,4 2,7 3,2 3,7. a a c b ve c a a b c

140. 2< a< 1 ise kesrinin değeri aşağıdakilerden hangisi olamaz? (3,7) a 1,9 2,4 2,7 3,2 3,7. a a c b ve c a a b c 138. a ve b gerçel sayılardır. a < a, 6a b 5= 0 b ne olabilir? (11) 4 5 8 11 1 139. < 0 olmak üzere, 4 3. =? ( 3 ) a 1 140. < a< 1 ise kesrinin değeri aşağıdakilerden hangisi olamaz? (3,7) a 1,9,4,7 3,

Detaylı

2006 ÖSS MAT 1 Soruları

2006 ÖSS MAT 1 Soruları 006 ÖSS MT Soruları. a ve b sıfırdan farklı gerçel sayılar olmak üzere a ab. = = a b b olduğuna göre, a + b toplamı kaçtır? ) ) ) ) ) 0 5. 5 ( + ) ) ) 0 ) ) 6 ) 0 6. + +. a + 0 a + = ) ) ) 0 ) ) olduğuna

Detaylı

TEOG. Sayma Sayıları ve Doğal Sayılar ÇÖZÜM ÖRNEK ÇÖZÜM ÖRNEK SAYI BASAMAKLARI VE SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESİ 1. DOĞAL SAYILAR.

TEOG. Sayma Sayıları ve Doğal Sayılar ÇÖZÜM ÖRNEK ÇÖZÜM ÖRNEK SAYI BASAMAKLARI VE SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESİ 1. DOĞAL SAYILAR. TEOG Sayma Sayıları ve Doğal Sayılar 1. DOĞAL SAYILAR 0 dan başlayıp artı sonsuza kadar giden sayılara doğal sayılar denir ve N ile gösterilir. N={0, 1, 2, 3,...,n, n+1,...} a ve b doğal sayılar olmak

Detaylı

Diğer sayfaya geçiniz. 2012 KPSS / GYGK CS 33. 31. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) B) C) A) B) C) 34. 32.

Diğer sayfaya geçiniz. 2012 KPSS / GYGK CS 33. 31. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) B) C) A) B) C) 34. 32. 31. 33. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? 32. 34. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) 84 B) 80 C) 72 64 60 9 35. 37. x ve y gerçel sayıları işleminin sonucu kaçtır? eşitsizliklerini

Detaylı

ÖN SÖZ. Değerli Adaylar,

ÖN SÖZ. Değerli Adaylar, ÖN SÖZ eğerli daylar, Okul ve meslek yaşamının en önemli sınavlarından birine, Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) na hazırlanmaktasınız ve buradaki başarınız gelecekteki iş yaşamınızı ciddi şekilde etkileyecek.

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal II / 10 Mayıs Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal II / 10 Mayıs Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Đlkbahar / Sayısal II / 0 Mayıs 009 Matematik Soruları ve Çözümleri. ( ) 4 işleminin sonucu kaçtır? A) B) C) 4 D) E) 6 Çözüm ( ) 4 ( ) 4 4 6.

Detaylı

TEMEL MATEMATİK TESTİ

TEMEL MATEMATİK TESTİ TEMEL MTEMTİK TESTİ 1. u testte 0 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 010 YGS / MT 1. 0, 0,0 0,. + 1 ) 1 7 0 ) 1 + 1 1.. ( a+ 1) ( a )

Detaylı