10. Aşağıdaki işlemlerin hangisinin sonucu en büyüktür? A. 3 X 1000 B. 9 X 1000 C. 1 X D. 7X100 DOĞAL SAYILARDA ÇARPMA İŞLEMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "10. Aşağıdaki işlemlerin hangisinin sonucu en büyüktür? A. 3 X 1000 B. 9 X 1000 C. 1 X 10 000 D. 7X100 DOĞAL SAYILARDA ÇARPMA İŞLEMİ"

Transkript

1 Ş Ş DOĞAL SAYILARDA ÇARPMA İŞLEMİ 1. A, 0 dan farklı bir doğal sayı olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur? A. 0 x A = A B. A x 0 = 7 C. A x 1 = 9 D. A x 1 = A 2. Bir bakkal her birinin içinde 45 çikolata olan kutulardan 24 tane almıştır. Çikolataların tanesinden 200 Kr kazandığına göre tamamından kaç TL kazanır? A. 216 B. 480 C D Yukarıdaki sayılar arasındaki ilişki çarpma işlemiyle ilgilidir. Buna göre? olan kutucuğa hangi sayı gelmelidir? A.3888 B C D Sınıf mevcudumuzun tam olduğu günlerde grup çalışması yaparken 6 tane beşerli, 2 tane de dörderli grup oluşturuyoruz. Sınıfımızda kaç öğrenci vardır? A. 17 B. 32 C. 34 D Bir tavuk çiftliğinden bir günde 64 koli yumurta, satılmak üzere marketlere dağıtılıyor. Her kolide 36 yumurta olduğuna göre çiftlikten bir günde kaç yumurta satışa çıkmaktadır? A. 100 B C D x Yukarıdaki çarpma işleminde verilmeyen çarpan aşağıdakilerden A. 587 B. 597 C. 622 D x (3 x A) = (27 x B) x 8 7. Yukarıdaki eşitliği sağlayan en küçük A ve B sayılarının toplamı kaçtır? A. 24 B. 11 C. 30 D (243 x 11) + 15 işleminin sonucu kaçtır? A. 501 B C D Bir torba çimento 30 kg dır. Bir kamyondaki 250 torba çimento kaç kilogramdır? A B C D. 8500? 10. Aşağıdaki işlemlerin hangisinin sonucu en büyüktür? A. 3 X 1000 B. 9 X 1000 C. 1 X D. 7X Çarpımları 1107 olan iki sayıdan biri 41 ise diğeri kaçtır? A. 271 B. 47 C. 37 D (125 x 37) x A = 0 eşitliğinde A yerine aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? A B.4225 C. 1 D x 70 = 8400 eşitliğinin sağlanması için yerine kaç gelmelidir? A. 12 B.120 C.1200 D A B C x D Yukarıdaki çarpma işleminde A + B + C + D toplamı kaçtır? A. 21 B. 18 C. 16 D x 50 = x 100 eşitliğinde yerine kaç gelmelidir? A. 14 B. 75 C. 56 D Bir bakkalın aldığı 25 koli yumurtadan 35 yumurta kırık çıkmıştır. Her kolide 36 yumurta olduğuna göre bakkalın kaç sağlam yumurtası vardır? A. 865 B. 900 C.935 D Biri diğerinin 4 katı olan iki sayının toplamı 70 olduğuna göre büyük sayı kaçtır? A. 14 B. 56 C 28 D Bir kümeste tavşanlar ve tavuklar bir arada bulunmaktadır. Tavukların sayısı 30, tüm ayakların sayısı 100 olduğuna göre, kümesteki tavşan sayısı kaçtır? A. 8 B.10 C. 15 D Biri diğerinin 6 katı olan iki sayının farkı 75 olduğuna göre küçük sayı kaçtır? A. 11 B. 15 C. 35 D. 90

2 20. Bir okuldaki öğrencilerin sayısı, öğretmenlerin sayısının 17 katıdır. Bu okulda öğretmen ve öğrencilerin toplamı 810 olduğuna göre bu okuldaki öğrenci sayısı kaçtır? A. 45 B. 81 C. 765 D Tanesi 2 TL olan kalemlerden 24 düzine, tanesi 3 TL olan defterlerden 15 düzine, tanesi 50 Kr olan silgilerden 30 deste satan kırtasiyecinin bu satıştan eline geçen para kaç TL'dir? A.1286 B.1280 C.1266 D Biri diğerinin 4 katından 15 fazla ve toplamları 110 olan iki sayıdan büyük olanı kaçtır? A. 76 B. 85 C. 91 D Mağazadan 12 ay taksitle buzdolabı aldık. Buzdolabının bir taksiti 85 TL olduğuna toplam fiyatı kaç TL dir? A B C D x 365 = 365 x AB olduğuna göre A x B kaçtır? A. 28 B. 32 C. 36 D Haftada 30 TL alan Ömer, parasının 22 TL sini harcayıp geri kalanını biriktirmektedir. Buna göre Ömer 6 ayda kaç TL biriktirir? A. 180 B.182 C.192 D Her birinde 30 düzine kalem olan 8 kutuda kaç tane kalem vardır? A.2880 B.2920 C.2960 D Kasaptan kilogramı 13 TL den 2 kg kıyma, kilogramı 6 TL den 3 kg tavuk aldım. Satıcıya 50 TL verirsem kaç TL para üstü alırım? A. 3 B. 4 C. 6 D İki şehir arası uzaklık 580 km dir. Saatte 90 km hızla yol alan bir otobüs 3 saat yol gittikten sonra mola vermiştir. Moladan sonra otobüsün gideceği kaç kilometre yolu kalmıştır? A. 320 B. 310 C. 290 D x 10 x 1 işleminin sonucu kaçtır? A. 248 B C D Bir litre süt 145 Kr tur. Günde 2 litre süt tüketen ailenin haftalık süt giden kaç Kr tur? A B C D Bir günde 85 dakika ders çalışan bir öğrenci 6 günde toplam kaç dakika ders çalışır? A. 520 B. 510 C. 490 D Yarısı 238 olan sayının 14 katı kaçtır? A.6664 B C D Aşağıdaki çarpma işlemlerinden hangisinin sonucu diğerlerinden farklıdır? A. 25 X 150 B. 50 X 75 C. 75 X 50 D. 35 X Çeyreği 86 olan sayının 23 katı kaçtır? A B C D Ayda 550 TL kira ödeyen bir aile bir yılda kaç TL kira öder? A.6600 B C.7000 D Gizem 14 yaşındadır. Babasının yaşı, Gizem in yaşının 3 katından 5 fazla olduğuna göre ikisinin yaşları toplamı kaçtır? A. 47 B. 53 C. 59 D Bir sınıfta 24 sıra vardır. Sıraların 16 sında ikişer öğrenci, 8 inde üçer öğrenci oturduğuna göre bu sınıfın mevcudu kaçtır? A. 52 B. 54 C. 56 D Saniyede 28 m yol alan otomobil bir dakikada kaç metre yol alır? A.1620 B.1680 C D Her biri 65 yolcu alan 6 otobüsle geziye katılan bir okulda, geziye katılmayan 513 öğrenci olduğuna göre bu okuldaki toplam öğrenci sayısı kaçtır? A. 903 B. 905 C. 913 D ? 40. Yukarıdaki sayı örüntüsü hangi sayıyla devam etmelidir? A.3024 B.4032 C.5040 D İçinde dokuzar kalem bulunan 6 kutuda kaç tane kalem vardır? A. 48 B. 52 C. 54 D. 56 Sayıların dünyası 2

3 42. 7 den başlayıp yedişer ritmik sayarken söylenen 8. sayı aşağıdakilerden A. 63 B. 56 C. 49 D x 28 işleminin sonucu aşağıdakilerden A B C D sayısının 25 katı aşağıdakilerden A. 725 B. 825 C. 925 D x 18 işleminin sonucu aşağıdakilerden A. 756 B. 746 C. 736 D Tanesi 235 TL olan televizyonların 4 tanesi kaç TL eder? A. 820 B. 840 C. 920 D x r Yukarıdaki çarpma işleminde ve r yerine gelmesi gereken rakamların çarpımı aşağıdakilerden A. 0 B. 4 C. 8 D x A = 300 ve 18 x B = 180 işleminde A ve B sayıları aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? A B A B A B C D Bir sayı 100 ile çarpıldığında sonuç 800 oluyor. Buna göre bu sayı 10 ile çarpılırsa elde edilen sonuç kaç olur? A. 8 B. 40 C. 80 D Bir okulda başarılı 45 öğrenciye sekizerli kitap setleri dağıtılıyor. Geriye 128 kitap kalıyor. Buna göre başlangıçta kaç kitap vardır? A. 588 B. 488 C. 478 D Her biri birer düzine olan 82 paket yumurtadan bir kısmı satılıyor. Geriye 9 paket yumurta kaldığına göre kaç tane yumurta satılmıştır? A. 876 B. 886 C. 976 D Her bir sınıfında 34 öğrenci olan 23 sınıflık bir okulda kaç öğrenci vardır? A. 672 B. 682 C. 772 D x 76 işleminin sonucu aşağıdakilerden A B C D Bir fabrikada çalışan 115 işçiden her birinin maaşı 612 TL dir. Buna göre tüm işçilerin maaşları toplamı kaç TL eder? A B C D tane 18 sayısı toplanırsa aşağıdaki sayılardan hangisi elde edilir? A B C D sayısının kaç katı 110 eder? A. 5 B. 6 C. 7 D. 8 4 r x Yukarıdaki çarpma işleminde r ve yerine gelmesi gereken rakamların çarpımı aşağıdakilerden A. 0 B. 1 C. 2 D katı ile 3 katının toplamı 720 eden sayı aşağıdakilerden A. 20 B. 40 C. 80 D. 160 x 18 = x = Yukarıdaki eşitliklerdeki ve yerine gelmesi gereken sayıların toplamı aşağıdakilerden A. 14 B.13 C. 12 D Bir dakika 60 saniye, 1 saat de 60 dakika olduğuna göre 24 saat kaç saniyedir? A B C D (4 x 5) x 8 işleminin sonucu aşağıdaki işlemlerden hangisinin sonucuna eşittir? A. (2 x 10) x 6 B. 4 x (5 x 8) C. (4 x 6) x 10 D. (8 x 5) x 16 3

4 62. Aşağıdaki işlemlerden hangisi 12 x (6 x 5) işleminin sonucuna eşit değildir? A. (12 x 6) x 5 B. (6 x 12) x 5 C. (5 x 12) x 6 D. (12x5)xl2 63. Aşağıdaki işlemlerden hangisinin sonucu 96 dır? A. (24x3) x 2 B. (6 x 8) x 2 C. 8 x (4 x 6) D. (9x4) x 3 (18 x 24) x 9 = 18 x (24 x ) 64. Yukarıdaki eşitlikte yerine aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? A. 9 B. 12 C. 18 D x ( x ) = (50 x 3) x Yukarıdaki eşitlikte ve sayılarının çarpımı aşağıdakilerden A. 350 B. 150 C. 50 D Bir sayının 5 katının 14 katı, bu sayının kaç katına eşittir? A. 50 B. 60 C. 70 D A sayısının 10 katı B ye, B sayısının 9 katı da 720 ye eşittir. Buna göre A sayısı aşağıdakilerden A. 6 B. 8 C. 9 D Yukarıdaki şekildeki üçgenlerin sayısı; I. (2 x 3) x 4 II. (4 x 3) x 2 III. (2 x 4) x 3 işlemlerinden hangileri ile bulunabilir? A. I ve II B. I ve III C. II ve III D. I, II ve III 69. B sayısı 7 ile çarpılıp çıkan sonuç da 20 ile çarpıldığında 1540 sayısı elde ediliyor. Buna göre B sayısı 140 ile çarpılırsa bulunan sonuç kaç olur? A B C D Aşağıdaki çarpma işlemlerini zihinden yapınız. 13 x 10 =.. 13 x 30 =. 13 x 100 =.. 13 x 600 =.. 13 x1000 =.. 13 x 8000 =.. 4 x 10 =.. 4 x 30 =.. 4x 100 =.. 4 x 500 =.. 4 x1000 =.. 4 x6000 =.. 82 x 10 =.. 82 x 20 =.. 82 x 100 =.. 82 x 300 =.. 82 x 1000 =.. 82 x 5000=.. 7x90 =.. 7 x 300 =.. 7 x 900 =.. 7 x 2000 =.. 7 x 5000 =.. 7 x 8000 =.. 5 x 10 =.. 5 x 80 =.. 5x 100 =.. 5 x 700 =.. 5 x1000 =.. 5 x 6000 =.. 15x40 =.. 15x400 =.. 15 x 80 =.. 15 x300 =.. 15 x700 =.. 15 x 900 = Aşağıdaki çarpma işlemlerinde noktalı yerlere gelmesi gereken sayıları yazınız. 18 x. = x = x = x = x. = x = x 90 işleminin sonucu aşağıdakilerden A B C D Her bir destesinde yüzer tane 20 TL lik bulunan 24 deste para kaç TL eder? A. 480 B C D metrelik bir koşu parkurunda 89 tur koşan bir maratoncu kaç metre koşmuş olur? A B C D Aşağıdaki çarpma işlemlerini zihinden yaparak sonuçlarını noktalı yerlere yazınız. 11x10 =. 11x100 =. 11 x 1000 =. 26x10 =. 26 x100 =. 26 x1000 =. 9 x 100 =. 9x1000 =. 87 x 10 =. 87 x 100 =. 87 x1000 =. 121 x 10 =. 121 x 100 =. 121 x 1000 =. 293x10 =. 293x1000 =. 950x100 =. 293x100 =. 950x10 =. 950 x 1000 =. 408 x10 =. 408 x100 =. 408 x1000 =. 700 x 1000 =. 4

5 76. Aşağıdaki çarpma işlemlerinde verilmeyen çarpanları bulup noktalı yerlere yazınız. 7 x. = x. = x. = x. = x.. = x..= x. = x. = x.= x. = x. = x. = x. = x. = x. = x.= x.= x = x 100 = x = x. = x = 9000 x 100 = 1200 x 100 = x 92 = x 1000 = Bir giyim fabrikası tanesi 10 TL den 476 tane gömlek satarsa kaç TL lik satış yapmış olur? A. 476 B C D katı ile 100 katının toplamı 2200 olan sayı aşağıdakilerden A. 40 B. 30 C. 20 D Bir fabrikanın ürettiği reçel paketlerinden 10 tanesi 550 gram gelmektedir. Buna göre aynı reçellerden 1000 tanesi kaç gram gelir? A. 550 B C D A ile B şehirleri arasındaki uzaklık 73 km dir. Bu şehirler arasında çalışan bir otobüs günde 2 defa aynı yolu gidip gelmektedir. Buna göre bu otobüs 30 günde kaç km yol almış olur? A. 846 B C D katı ile 100 katının farkı 9000 olan sayı aşağıdakilerden A. 1 B.10 C. 100 D x 10 = 500 ise x 500 aşağıdakilerden hangisine eşittir? A. 250 B C D ile çarpıldığında 9300 sonucunu veren sayının yarısı aşağıdakilerden A. 5 B. 50 C. 500 D Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını kısa yoldan bularak noktalı yerlere yazınız. 5 x 5 = 32 x 5 = 53 x 5 = 5 x 50 = 32 x 100 = 53 x 25 = 5 x 25 = 32 x 50 = 53 x 50 = 5 x 100 = 32 x 25 = 53 x 100 = 77 x100 = 77 x 50 = 77 x 25 = 77 x 5 = 64 x 5 = 64 x100 = 64 x 50 = 64 x 25 = 96 x 50 = 96x100 = 96x5 = 96 x 25 = 85. Bir sayıyı 25 ile çarpmak aşağıdakilerden hangisiyle eş değerdir? A. 100 ile çarpıp 2 ye bölmeye B. 50 ile çarpıp 4 e bölmeye C. 50 ile çarpıp 2 ye bölmeye D. 100 ile çarpıp 3 e bölmeye 86. Bir sayının 25 katı 350 ise aynı sayının 50 katı aşağıdakilerden A. 600 B. 700 C D Bir sınava girmek isteyen 100 kişiden sınav ücreti olarak toplam 800 TL toplanmıştır. Bu sınava 150 kişi girseydi toplanan para miktarı kaç TL olurdu? A B C D ile çarpıldığında 1525 sonucunu veren sayı, 100 ile çarpılırsa aşağıdaki sayılardan hangisi elde edilir? A B C D Pelin Hanım ın her bir adımı 100 cm, oğlu Barış ın ise her bir adımı 50 santimetredir. Pelin Hanım ın 356 adımda aldığı yolu, Barış kaç adımda alır? A. 356 B. 702 C. 712 D katı ile 50 katı arasındaki fark 2500 olan sayı aşağıdakilerden A. 5 B. 50 C. 500 D Bir uçak bir saatte 250 km yol alabilmektedir. Bu uçağın 2500 km lik yolu alması kaç saat sürer? A B. 100 C. 10 D. 1 5

6 dakikada 3000 tane baskı yapabilen bir bilgisayar yazıcısı 100 dakikada kaç adet baskı yapabilir? A B C D A sayısı B sayısının 8 katı, B sayısı da C sayısının 2 katına eşittir. C sayısı 286 olduğuna göre bu üç sayının toplamı kaçtır? 93. A x 50 = 4500 ise A x 25 işleminin sonucu aşağıdakilerden A B C D katı ile 25 katı arasındaki fark 500 olan sayının 100 katı aşağıdakilerden A B C D x 21 işleminin sonucunu sayıları en yakın onluğa yuvarlayarak tahmin eden biri hangi sayıyı bulur? A B C D katı yaklaşık olarak 6400 olan sayının 25 katı yaklaşık olarak kaç eder? A B C D ile çarpıldığında yaklaşık olarak 3300 sonucunu veren sayı aşağıdakilerden A. 29 B. 39 C. 49 D Çarpanları en yakın onluğa yuvarlandığında sonucu 2400 olarak tahmin edilen işlem aşağıdakilerden hangisi olamaz? A. 83 x 31 B. 124x16 C. 39 x 62 D. 68 x x 21 x 77 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisine daha yakındır? A B C D yaşındadır. Evren in yaşı Sezin in yaşının 2 katı, Semih in yaşı ise Sezin in yaşının 3 katıdır. Buna göre Sezin, Evren ve Semih in yaşları toplamı kaçtır? 103. Bir beyaz eşya dükkânı tanesini 215 TL ye aldığı televizyonların tanesini 243 TL ye satmaktadır. Bu mağaza sattığı 100 tane televizyondan kaç TL kâr eder? 104. Bir atlet 400 m lik bir parkurda ilk antrenmanında 24 tur, ikinci antrenmanında 19 tur koşmuştur. Buna göre bu atlet ilk antrenmanda ikinciden kaç m fazla koşmuştur? 105. Bir marketteki içecek şişeleri, 15 şişe alabilen kasalara yerleştirilmiştir. 26 kasa içecekten 17 tanesi tamamen satıldığına göre satılmayan kaç tane içecek şişesi vardır? 106. İş adamı Caner Bey bankaya bir miktar para yatırmıştır. Yatırdığı para 18 tane 50 TL, 14 tane 10 TL, 8 tane 20 TL den oluşmaktadır. Caner Bey in hesabında parayı yatırmadan önce 2849 TL vardır. Buna göre parayı yatırdıktan sonra Caner Bey in banka hesabında kaç TL olur? Bir mağaza tanesi 24 TL olan gömleklerden 18 tane, tanesi 43 TL olan ceketlerden 21 tane satıyor. Bu satışlardan mağazanın kasasına kaç TL girer? 107. Bir pakette 46 top, bir kutuda 32 paket vardır. Bu kutular yirmişer kutu kapasiteli 3 koliye yerleştirildiğine göre toplam top sayısı kaçtır? A B C D Bir sürücü iki şehir arasındaki yolu 98 km hızla 4 saat, 115 km hızla da 6 saat araba sürerek tamamlamıştır. Bu iki şehir arası kaç kilometredir? A B C. 426 D. 223

7 katlı bir otoparkın her bir katı 120 araç almaktadır. Otoparkta 427 araç bulunduğuna göre kaç araç daha otoparka park edebilir? A. 307 B. 302 C. 173 D. 183 x A I 60 B 480 II III IV V 3 soruyu tabloya göre yanıtlayınız. Yiyecek Miktarı (g) Sebze 172 Et 130 Meyve 145 Ekmek 120 Yukarıdaki tablo bir öğrencinin günlük yiyecek tüketimini göstermektedir. 3 soruyu tabloya göre yanıtlayınız Bir ayda bu öğrencinin tükettiği sebze ve meyve miktarı kaç gramdır? (1 ay 30 gün olarak alınacaktır.) A B C D Bu öğrencinin 2 haftalık et tüketimi kaç gramdır? A B C. 910 D Öğrenci bir ayda her biri 240 g olan ekmeklerden kaç tane tüketir? A. 12 B. 15 C. 20 D Bir basketbol takımı oynadığı maçta 125 sayı almıştır. Maç boyunca 14 tane 3 sayılık ve 29 tane 1 sayılık basket atan bu takım, kaç tane 2 sayılık basket atmıştır? A. 54 B. 29 C. 27 D x Yandaki çarpma işleminde ve yerine gelmesi gereken rakamların çarpımı aşağıdakilerden A. 72 B. 64 C. 56 D Bir firmanın 5 işçisinin toplam maaşı 3250 TL dir. İşçilerin maaşları eşit olduğuna göre her bir işçinin maaşı kaç TL dir? A. 450 B. 550 C. 650 D (8 x 9) x 7 = 8 x (9 x ) eşitliğinde yerine aşağıdaki sayılardan hangisi gelmelidir? A. 6 B. 7 C. 8 D Tabloda gösterilen işlem aşağıdakilerden A. 82 x 67 B. 100 x 130 C. 27 x 68 D. 28 x A ve B ile gösterilen sayıların toplamı kaçtır? A. 176 B C D I ve II yerine yazılacak sayıların toplamı aşağıdakilerden hangisine eşit olamaz? A. III ile IV ün toplamına B. 28 ile 67 nin çarpımına C. V ile belirtilen sayıya D. 140 ile 480'in toplamına x A = 1480 ise A x 1000 işleminin sonucu aşağıdakilerden A B C D Her birine yirmi ikişer tane 100 TL konularak paketlenen 2 paket paranın toplam tutarı kaç TL dir? A. 220 B. 440 C D Bir evin kirası 300 TL 'dir. Bu evde bir yıl oturan bir kiracı kaç TL kira ödemiş olur? A. 360 B C D x A = 8000 ve 32 x B = 3200 olduğuna göre A x B işleminin sonucu aşağıdakilerden A. 100 B C D x = 600 ve 12 x = 1200 işlemleri veriliyor. Buna göre sayısı sayısının kaç katıdır? A. 1 B. 2 C. 3 D Bir çekirge her sıçrayışında 125 cm lik yol almaktadır. Bu çekirge 4500 cm lik yolda 24 defa sıçrarsa kaç cm yolu kalır? A B C D Bir kitapçı, toptancısından tanesi 12 TL den 36 kitap ve tanesi 9 TL den 48 tane boyama kitabı almıştır. Buna göre bu kitapçı, toptancısına kaç TL ödemelidir? A. 432 B. 632 C. 864 D

8 127. Bir havuza su doldurmak için kullanılan hortum saniyede 5 L su akıtabilmektedir. Hortum 18 dakika açık bırakıldığında havuzun yarısı dolduğuna göre bu havuz kaç L su alır? A B C D sayısındaki 3 rakamlarının basamak değerleri toplamı aşağıdakilerden A. 333 B C D sayısı en yakın yüzlüğe, 2781 sayısı ise en yakın onluğa yuvarlanarak toplanıyor. Elde edilen sonuç aşağıdakilerden A B C D cm lik bir kumaştan ikişer metrelik iki parça kesiliyor. Kalan kumaşın uzunluğu kaç cm dir? A. 674 B. 574 C. 474 D m lik bozuk bir yolun 1950 m lik kısmı onarılmıştır. Onarılması gereken kaç m lik yol kalmıştır? A B C D yılında doğan, 1979 yılında meslek hayatına atılan Birol Bey, 2005 yılında emekli olmuştur. Buna göre Birol Bey'in emekli olduğu yaş ile meslek hayatına başladığı yaşı arasındaki fark kaçtır? A. 28 B. 26 C. 25 D , 25, 125, örüntüsünde yerine gelmesi gereken sayının 2 kat aşağıdakilerden A B C D Bir yardım kuruluşunun düzenlediği yardım kampanyasında üç şehirden sırasıyla 4532 TL, 1318 TL ve 2643 TL bağış toplanmıştır. Buna göre bu üç şehrin kampanyaya katkısı kaç TL dir? A B C D Aşağıdaki işlemlerden hangisinin yaklaşık sonucu 2800 dür? A B C D gramlık un torbasından bir miktar un ekmek yapılmak üzere kullanılınca geriye 6550 gram un kalıyor. Buna göre ekmek yapmak için kaç gram un kullanılmıştır? A. 600 B. 700 C. 800 D kişi bir miktar cevizi aralarında ikişer ceviz fark olacak şekilde paylaşmıştır. En çok ceviz alanın 41 cevizi olduğuna göre paylaşılan cevizlerin sayısı aşağıdakilerden A.165 B. 175 C. 185 D Bir sayıya 1380 eklenince 4520 elde ediliyor. Buna göre bu sayıdan 540 çıkarılırsa aşağıdakilerden hangisi elde edilir? A B C D x (9 x 24) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisinin sonucuna eşittir? A. (4 x 3) x 24 B. (4 x 9) x 12 C. (8 x 9) x 12 D. (4 x 3) x ile çarpıldığında 1450 sonucunu veren sayı, 100 ile çarpılırsa aşağıdaki sayılardan hangisi elde edilir? A B C D x 52 işleminin sonucu yaklaşık olarak 3000 olduğuna göre sayısı aşağıdakilerden hangisi olabilir? A. 79 B. 69 C. 58 D Bir giyim mağazasında 18 TL lik gömleklerden 141 tane, 32 TL lik kazaklardan 83 tane satılmıştır. Mağazanın bu satıştan elde ettiği gelir kaç TL dir? A B C D Her birinde 25 düzine kalem bulunan 6 kolide toplam kaç kalem vardır? 145. Aynı yerden aynı anda karşıt yönlere hareket eden iki taşıttan birinin hızı 80 km, diğerinin 75 km'dir. 3 saat sonra aralarındaki uzaklık kaç kilometre olur? sayısından aşağıdakilerden hangisi çıkarılırsa sonuç yaklaşık olarak 180 olur? A. 202 B. 309 C. 321 D. 336

9 146. Her birinde 38 kg elma bulunan 120 kasa ve her birinde 45 kg portakal bulunan 86 kasa bir kamyona yükleniyor. Kamyondaki meyvelerin toplam kütlesi kaç kilogramdır? 153. Bir aylık fatura giderleri 190 TL ve ev kirası 320 TL olan bir ailenin bir yılda ev kirası ve fatura giderleri için ödediği para kaç TL 'dir? 147. Bir caddenin bir kenarına 8 m aralıklarla 126 fidan dikiliyor. Bu caddenin uzunluğu kaç kilometredir? 154. Hande 13 yaşındadır. Babasının yaşı Hande nin yaşının 4 katından 8 eksik olduğuna göre ikisinin yaşları toplamı kaçtır? 148. Bir mağazada bir takım elbise 170 TL, bir pantolon 34 TL, bir mont 95 TL 'den satılmaktadır. Günde 4 takım elbise, 6 pantolon, 2 mont satan mağaza sahibinin eline geçen para kaç TL dir? 155. Her birinde 26 süt şişesi bulunan 150 kasa bir kamyona yükleniyor. Şişelerin her birinde üçer litre süt olduğuna göre kamyona toplam kaç litre süt yüklenmiştir? 149. Bir doğal sayının 26 ile çarpımı 7436 dır. Bu doğal sayının 42 ile çarpımı kaçtır? 156. Bir otomobil 9 km lik yolda bir litre benzin yakmaktadır. Deposunda 50 L yakıt bulunan bu otomobil kaç kilometre yol gider? Kilogramı 8 TL olan peynirden haftada 1 kg ve yarım kilogramı 3 TL olan zeytinden haftada 2 kg tüketen bir ailenin bir yıllık peynir ve zeytin tüketimi kaç TL dir? 157. Bir öğrenci üç basamaklı bir doğal sayıyı 6 ile çarparken, üç basamaklı doğal sayının 3 olan yüzler basamağını yanlışlıkla 8 olarak görüp sonucu 4950 bulmuştur. Bu işlemin doğru sonucu kaçtır? 151. Tanesi 3 TL olan defterlerden 27 düzine, tanesi 2 TL olan kalemlerden 43 düzine, tanesi 75 Kr olan silgilerden 20 deste satan kırtasiyecinin eline geçen para kaç TL dir? 158. Osman, parasını her gün bir önceki günün 2 katı kadar harcayarak 4 günde bitirmiştir. Osman, birinci gün 2 TL harcadığına göre parasının tamamı kaç TL dir? 152. Bir kenar uzunluğu 26 cm olan karelerin 6 tanesi yan yana getirilerek bir dikdörtgen yapılıyor. Yapılan dikdörtgenin çevresi kaç santimetredir? 159. Bir kitaba ödenen para ile 2 defter alınmaktadır. Bir defter 3 TL olduğuna göre 5 defter, 4 kitap alan Tarık kaç TL ödemiştir?

10 160. Bir çuvalda 75 kg pirinç vardır. Bir kilogram pirinç 180 Kr olduğuna göre 8 çuval pirinç satıldığında ele geçen para kaç TL 'dir? sayısının 145 katı, dört basamaklı en büyük doğal sayıdan kaç eksiktir? 161. Bir sınıfta 23 sıra vardır. Bu sıraların 18 tanesinde ikişer, diğerlerinde üçer öğrenci oturduğuna göre bu sınıfın öğrenci sayısı kaçtır? 168. Tanesi 30 Kr olan ekmeklerden günde 5 tane tüketen bir ailenin 30 günlük ekmek tüketimi kaç TL dir? 162. Bir litre süt 180 Kr tur. Günde 2 L süt tüketen bir ailenin bir haftalık süt tüketimi kaç Kr tur? 163. Bir kenar uzunluğu 9 m olan kare şeklindeki bir bahçenin etrafına 5 sıra tel çevrilmiştir. Telin bir metresi 30 TL olduğuna göre bu iş için kaç TL harcanmıştır? x 50 x 4 işleminin sonucu kaçtır? A B C D Bir çiftlikte 26 inek, ineklerin sayısının 5 katı kadar koyun vardır. Bu çiftlikteki inek ve koyunların ayak sayıları toplamı kaçtır? A. 640 B. 624 C. 612 D Saatteki hızı 16 km olan bisikletlinin aynı hızla 3 saatte aldığı yol kaç kilometredir? A. 42 B. 45 C. 48 D Aynı yerden karşıt yönlere hareket eden iki otomobilden birinin saatteki hızı 75 km, diğerinin 87 km dir. 7 saat sonra aralarındaki uzaklık kaç kilometre olur? 165. Litresi 7 TL olan zeytinyağından 316 L, litresi 3 TL olan ayçiçek yağından 420 L satan bir satıcının eline geçen para kaç TL dir? 172. A > (39 x 15) sıralamasında A yerine gelecek en küçük doğal sayı kaçtır? A. 189 B. 188 C. 187 D Ozan ın bilyelerinin sayısj, Erdi nin bilyelerinin sayısının 4 katı; Erdinç'in bilyeleri de Erdi nin bilyelerinin sayısının 2 katı kadardır. Erdi nin 16 bilyesi olduğuna göre üçünün bilyeleri sayısı toplam kaç tanedir? A. 167 B. 185 C. 192 D dakikada 6 sayfa okuyan bir öğrenci bir saatte kaç sayfa okur? A. 68 B. 72 C. 81 D Uzun kenar uzunluğu 26 m, kısa kenar uzunluğu 19 m olan dikdörtgen şeklindeki bir bahçenin etrafına 3 sıra tel çevrilince 30 m tel artıyor. Bu iş alınan tel kaç metredir? sayısının 14 katı ile 16 katının toplamı kaçtır? A. 965 B. 987 C D Bir kenar uzunluğu 28 m olan kare şeklindeki bahçenin etrafına 3 sıra tel çevriliyor. Bu iş için kullanılan telin uzunluğu kaç metredir? A. 296 B. 312 C. 336 D. 340

11 177. Dakikada 80 m yol alan bir yaya aynı hızla 2 saatte kaç metre yol alır? A B C D Ahmet in okulu ile evi arasındaki uzaklık 2854 m dir. 5 günlük sürede Ahmet okula gidip gelirken toplam kaç metre yol yürümüş olur? A B C D Bir gazete bayii bir günde tanesi 25 Kr olan gazetelerden 124 tane, tanesi 30 Kr olan gazetelerden 180 tane satmıştır. Bu gazete bayiinin bir günlük gazete satışından eline geçen para kaç TL 'dir? A. 79 B. 85 C. 96 D Çeyreği 64 olan doğal sayının 8 kat kaçtır? A B C D Her gün 1 saat 20 dakika ders çalışan Banu, 6 günde toplam kaç saat ders çalışmış olur? A. 5 B. 6 C. 7 D m uzunluğundaki bir caddenin her iki tarafına 10 m aralıklarla kaç fidan dikilebilir? A. 40 B. 41 C. 42 D. 43 x a b c d 14 e f g h 15 k l m n Yukarıdaki tabloda, harflere karşılık gelen sayıları çarpma işlemlerini yaparak bulunuz. 4 soruyu bu tabloya göre yanıtlayınız a ve b yerine yazılması gereken sayılar hangi seçenekte doğru verilmiştir? A. a: 6513, b: 6526 B. a: 6503, b: 6516 C. a: 6513, b: 6536 D. a: 6523, b: k yerine yazılması gereken sayının binler basamağında hangi rakam bulunmaktadır? A. 0 B. 1 C. 5 D Tabloda yer alan aşağıdaki sayılardan hangisinin birler basamağındaki rakam diğerlerinden büyüktür? A. b B. c C. g D. k 191. e, f ve g yerine yazılması gereken sayılarla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A. Aralarında on dörder fark vardır. B. f, e den büyüktür. C. g, e den 14 fazladır. D. En büyük sayı g dir Bir mağaza sahibi tanesini 16 TL den aldığı gömlekleri 25 TL den satmaktadır. Günde 30 gömlek satan mağaza sahibinin gömlek satışından elde ettiği kâr kaç TL 'dir? A. 270 B. 310 C. 430 D x 2 x 0 işleminin sonucu kaçtır? A. 0 B. 56 C. 64 D Bir kamyona her birinde 50 kg soğan bulunan 240 çuval yüklenmiştir. Kamyonun boş kütlesi 3718 kg olduğuna göre bu kamyonun toplam kütlesi kaç kilogramdır? A B C D (17 +18) x ( ) işleminin sonucu kaçtır? A B C D > A > 16 ve 76 > > 28 sıralamalarına göre A x işleminin sonucu en çok kaç olur? A B C D Bir çarpma işleminde çarpanlardan biri 25, sonuç 675 tir. Buna göre diğer çarpan aşağıdakilerden A. 25 B. 26 C. 27 D Bir çarpma işleminde çarpanlardan biri 900 olduğuna göre çarpımda en az kaç tane sıfır (0) vardır? A. 1 B. 2 C. 3 D > 100 x 850 ifadesinde yerine yazılması gereken en küçük sayı kaçtır? A B C D x 1 = a 581 x 10 = b 581 x 100 = c 581 x 1000 = d 195. Bu çarpma işlemlerine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A. d, b den 10 kat büyüktür. B. c, a dan 10 kat büyüktür. C. a, d den 100 kat küçüktür. D. b, d den 100 kat küçüktür.

12 203. Yarım deste kalemin fiyatı 1800 Kr tur. Bu kalemlerden bir düzine alan Eylül toplam kaç yeni kuruş öder? A B C D Yandaki çarpma işlemleri yapılarak A, B ve C sayıları bulunuyor. 3 soruyu bu bilgiye yanıtlayınız Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A. A yı bulmak için 200'ü 4'e bölüp 100 ile çarparız. B. B yi bulmak için 200'ü 2'ye bölüp 100 ile çarparız. C. C yi bulmak için 200'ü 2'ye bölüp 100 ile çarparız. D. C yi bulmak için 200'ü 2'ye bölüp 10 ile çarparız Aylık kirası 450 TL olan evin bir yıllık kirası kaç TL dır? A B C D Bir araç, 10 km yol gittiğinde 100 Kr luk yakıt harcamaktadır. Bu araç, 90 km yol gittiğinde kaç kuruşluk yakıt harcar? A. 800 B. 900 C. 8000D A, B ve C sayıları hangi seçenekte doğru sıralanmıştır? A. A < B < C B. C < A < B C. C < B < A D. B < C < A 198. A, B ve C için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A. C, A nın 100 katıdır. B. B, C nin 10 katıdır. C. B, A nın 3 katıdır. D. A, B nin 10 katıdır. Çarpma işleminde çarpanların yeri değişse de sonucun değişmeyeceğini örneklerle gösterdim Aşağıdakilerden hangisi Pınarın örneklerinden biri olamaz? A. 50 x 25 x 75 = 75 x 50 x 25 B. 115 x 13 x 17 = 17 x 115 x 13 C. 40 x 20 x 8 = 8 x 40 x 20 D. 16 x 17 x 18 = 18 x 15 x x (12 x 18) = (6 x 12) x eşitliğinde kaçtır? A. 6 B. 12 C. 18 D. 26 Soru: (12-8) x 8-2 x (24 4) =? Arzu, bu soruyu aşağıdaki gibi çözmüştür: Çözüm: 4 x 8-2 x 6 I. işlem 4 x 6 x 6 II. işlem 144 III. işlem 201. Arzu nun yaptığı çözümle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A. İlk hata I. işlemde yapılmıştır. B. İlk hata II. işlemde yapılmıştır. C. İlk hata III. işlemde yapılmıştır. D. Çözüm doğrudur Aşağıdaki eşitliklerden hangisi yanlıştır? A. 16 x (18 x 9) = 16 x (6 x 27) B. 27 x (12 x 6) = 27 x (4 x 18) C. 36 x (9 x 4) = 36 x (3 x 12) D. 27 x (18 x 6) = 27 x (6 x 12) 206. Ankara da yaşayan Gül, Kırıkkale'deki okuluna otobüsle gidip gelmektedir. Ankara - Kırıkkale ve Kırıkkale - Ankara otobüs fiyatı 3 TL 'dir. Buna göre 30 gün evden okula, okuldan eve otobüsle giden Gül bu yolculukları için toplam kaç TL öder? A. 160 B. 180 C. 200 D Bir musluk, dakikada 160 ml su akıttığı havuzu 12 saate doldurmaktadır. Bu havuz, tamamı doluyken kaç mililitre su alır? A B C D kişilik bir sınıfın kitaplığına kitap alınması için her öğrenci 1,25 TL, öğretmen ise 125 TL ödemiştir. Buna göre kitaplığa alınan kitaplar için ödenen para kaç yeni Türk lirasıdır? A. 43,75 B. 168,75 C. 169 D İçinde 5 yolcu bulunan bir otobüs, her durakta otobüsteki yolcu sayısının 2 katı yolcu alarak ilerlemektedir. Otobüsten hiç yolcu inmediğine göre 3. duraktan ayrıldığında otobüsle kaç yolcu olur? A 25 B. 45 C. 135 D silgi ile 8 kalem toplam 6200 Kr tur. Bir silginin fiyatı, bir kalemin fiyatından 100 Kr daha pahalıdır. Buna göre bir silgi kaç kuruştur? A. 50 B. 450 C. 500 D Bir çiftlikteki ördek ve koyunların toplam sayısı 88 dir. Ördek ve koyunların ayak sayıları toplamı ise 284 tür. Buna göre aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A. Koyunların sayısı, ördeklerin sayısından azdır. B. Ördeklerin sayısı, koyunların sayısından fazladır. C. Çiftlikte 34 koyun bulunmaktadır. D. Çiftlikte 34 ördek bulunmaktadır. 12

MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME

MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME Adı Soyadı :.. 1. Aşağıdaki sayıları sembol kullanarak küçükten büyüğe sıralayınız. 456, 56, 71,877,950,95,2,857 7) 75 misket beş kardeş arasında paylaştırılıyor. Küçük

Detaylı

ÖZEL MÜRÜVVET EVYAP KOLEJİ 4.SINIF OLİMPİYAT SORULARI

ÖZEL MÜRÜVVET EVYAP KOLEJİ 4.SINIF OLİMPİYAT SORULARI 1)Net kütlesi 300 gr olan bir paket fıstığın fiyatı 132 000 tldir.bunagöre,fıstığın bir kilogramı kaç bin tldir? A) 340 B) 380 C) 440 D) 460 8) saatte ortalama 20 sn.geri kalan bir saat,bir haftada kaç

Detaylı

ORAN-ORANTI TEST 1. 1) Asağıdaki şekillerde mavi bölgelerin kırmızı bölgelere oranını bulunuz. a) b) c)

ORAN-ORANTI TEST 1. 1) Asağıdaki şekillerde mavi bölgelerin kırmızı bölgelere oranını bulunuz. a) b) c) 7BÖLÜM ORAN - ORANTI ORAN-ORANTI TEST 1 1) Asağıdaki şekillerde mavi bölgelerin kırmızı bölgelere oranını bulunuz. a) b) c) ) Aşağıda okunuşları verilen oranları yazınız. a) 16 nın 14 e oranı b) 6 nın

Detaylı

ÖZEL LİDER SİMYA EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF OLİMPİYATI 1. AŞAMA SORULARI

ÖZEL LİDER SİMYA EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF OLİMPİYATI 1. AŞAMA SORULARI SORU: 1 SORU: 4 30 dilim baklavanın 0,3 ünü yiyen birisi kaç dilim baklava yemiştir? A) 6 ) 7 C) 8 D) 9 Aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur? A) 1,02 < 1,2 < 1,002 ) 7,6 < 7,67 < 7,63 C) 8, 06 < 8,

Detaylı

Öncelikle tamamen dolu olan albümlerde toplam kaç foto raf oldu unu bulal m. 20 x 5 ifllemini çözümleyerek yapal m. 25 x 17 175 + 255 425

Öncelikle tamamen dolu olan albümlerde toplam kaç foto raf oldu unu bulal m. 20 x 5 ifllemini çözümleyerek yapal m. 25 x 17 175 + 255 425 Do al Say larla Çarpma fllemi MATEMAT K DO AL SAYILARLA ÇARPMA filem Tolga Bey amatör bir foto rafç d r. Çekti i foto raflar her birinde 25 foto raf olan 17 albümde toplam flt r. 18. albümüne ise henüz

Detaylı

4 3 ü ile sinin farkı 9 olan sayıyı bulalım.

4 3 ü ile sinin farkı 9 olan sayıyı bulalım. KESİR PROBLEMLERİ Bir sayısının ü : tir. ü ile sinin farkı 9 olan sayıyı bulalım. İstenen sayı olsun. Bir sayısının ü : tür. Bir sayısının yarısının fazlası : tür. 9.. 9 9 ( ) () 9 ( 9).( ) bulunur. Bir

Detaylı

1) Aşağıdaki tabloda verilen ifadelerin matematiksel karşılığını yazınız. 2) Aşağıdaki ifadeleri matematiksel ifade olarak yazınız.

1) Aşağıdaki tabloda verilen ifadelerin matematiksel karşılığını yazınız. 2) Aşağıdaki ifadeleri matematiksel ifade olarak yazınız. 9BÖLÜM DENKLEMLER DENKLEMLER TEST 1 1) Aşağıdaki tabloda verilen ifadelerin matematiksel karşılığını yazınız. Sözel İfade Matematiksel İfade Orhan ın yaşının dört eksiği Bir sayının sekiz fazlası Cebimdeki

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında ılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 18 Kasım 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 18 Kasım 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Sonbahar / Sayısal I / 18 Kasım 2007 Matematik Soruları ve Çözümleri 1. Bir sayının 0,02 ile çarpılmasıyla elde edilen sonuç, aynı sayının aşağıdakilerden

Detaylı

YÜZDE - FAİZ PROBLEMLERİ Test -1

YÜZDE - FAİZ PROBLEMLERİ Test -1 YÜZDE - FAİZ PROBLEMLERİ Test -1 1. 70 sayısının %30 u kaçtır? A) 3 B) 21 C) 30 D) 40 E) 100 6. Hangi sayının %45 inin 2 ü 9 dur? 3 A) 27 B) 30 C) 36 D) 45 E) 90 2. 80 sayısının %60 ının %75 i kaçtır?

Detaylı

AKSARAY Mesleki E ğitim Merkezi Matematik ve Meslek Matematiği Soru Bankası

AKSARAY Mesleki E ğitim Merkezi Matematik ve Meslek Matematiği Soru Bankası AKSARAY Mesleki E ğitim Merkezi Matematik ve Meslek Matematiği Soru Bankası SORU 1 525 + 2834 + 379 toplama işlemini alt alta yazarak yapınız. 525 2834 +379 3738 SORU 2 Manavdan kilogramı 4 TL olan armut

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal I / 22 Nisan 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal I / 22 Nisan 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Đlkbahar / Sayısal I / 22 Nisan 2007 Matematik Soruları ve Çözümleri 3 1 1. x pozitif sayısı için, 2 1 x 12 = 0 olduğuna göre, x kaçtır? A) 2

Detaylı

MATEMATİK. Değerlendirme 1. Doğal Sayılar. Yukarıdaki kelebekler bir desteden ne kadar azdır? A. 3 B. 7 C. 10

MATEMATİK. Değerlendirme 1. Doğal Sayılar. Yukarıdaki kelebekler bir desteden ne kadar azdır? A. 3 B. 7 C. 10 MATEMATİK Değerlendirme 1 MATEMATİK Doğal Sayılar Ad :... Soyad :... Sınıf/Nu. :... /... 1. Yapbozlarımla n sayısının modelini oluşturdum. 5. Konuşma balonundaki n yerine aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

Detaylı

Ali 8 yaşındadır. Ali den 1 yaş büyük olan Oya. Can ın 5 kalemi vardır. Ayla nın kalemleri Can ın kalemlerinden 3 fazladır. Ayla nın kalemi vardır.

Ali 8 yaşındadır. Ali den 1 yaş büyük olan Oya. Can ın 5 kalemi vardır. Ayla nın kalemleri Can ın kalemlerinden 3 fazladır. Ayla nın kalemi vardır. Zihinden toplayalım. 1. artı 8 eder.. 3 ten büyük olan sayı 5 tir. 3. 5 e eklersek olur. 4. 5.. 5 e 1 ilave edersek olur. 7 den sonra gelen sayı 5, 3 daha eder. olur. 7. yi 1 artırırsak olur. 8. 9. 9 ile

Detaylı

Özel AKEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı

Özel AKEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı Özel KEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı DİKKT! CEVP KĞIDININ TEST -- BÖLÜMÜNE MTEMTİK SORULRI İŞRETLENECEKTİR. ) 3 basamaklı 4 tane sayının aritmetik ortalaması 400 dür. Bu dört sayının birler

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2014. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2014. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2014 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında bırakılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

III. ad m: 5 i afla ya indiririz. 5 in içinde 5, 1 defa vard r. A aç dikme kampanyas nda günde ortalama 201 a aç dikilmifltir.

III. ad m: 5 i afla ya indiririz. 5 in içinde 5, 1 defa vard r. A aç dikme kampanyas nda günde ortalama 201 a aç dikilmifltir. Do al Say larla Bölme fllemi BÖLME filem Ankara daki ilkö retim okullar fiehrimizi Yeflillendirelim kampanyas bafllatt lar. Befl gün boyunca bofl alanlara toplam 1005 a aç dikildi ine göre günde ortalama

Detaylı

ÖZEL LİDER SİMYA EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF OLİMPİYATI 1. AŞAMA SORULARI

ÖZEL LİDER SİMYA EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF OLİMPİYATI 1. AŞAMA SORULARI ÖZEL LİDER SİMY EĞİTİM KURUMLRI 4. SINIF OLİMPİYTI 1. ŞM SORULRI SORU: 1 SORU: 4 Bir çıkartma işleminde eksilen 50 azaltılır, çıkan 100 arttırılırsa farktaki değişim nasıl olur? ) 50 azalır B) 50 artar

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında ılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

KÂR - ZARAR PROBLEMLERİ Test -1

KÂR - ZARAR PROBLEMLERİ Test -1 KÂR - ZARAR PROBLEMLERİ Test -1 1. Satış fiyatı 30 TL olan bir mal, %10 indirim ile kaç TL ye satılır? A) 30 B) 310 C) 31 D) 33 E) 340. 400 TL ye satılan bir maldan %2 kâr elde ediliyor ise bu malın alış

Detaylı

5. SINIF COŞMAYA SORULARI

5. SINIF COŞMAYA SORULARI . BÖLÜM DİKKAT! Bu bölümde den a kadar puan değeri, olan sorular vardır. ) Her biri en az dört basamaklı üç tane doğal sayıdan, birincinin yüzler basamağı artırılır, ikincinin binler basamağı azaltılır

Detaylı

Temel Matematik Testi - 4

Temel Matematik Testi - 4 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: D00. Bu testte 0 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 0 dakikadır. Temel Matematik Testi -.

Detaylı

EBOB - EKOK EBOB VE EKOK UN BULUNMASI. 2. Yol: En Büyük Ortak Bölen (Ebob) En Küçük Ortak Kat (Ekok) www.unkapani.com.tr. 1. Yol:

EBOB - EKOK EBOB VE EKOK UN BULUNMASI. 2. Yol: En Büyük Ortak Bölen (Ebob) En Küçük Ortak Kat (Ekok) www.unkapani.com.tr. 1. Yol: EBOB - EKOK En Büyük Ortak Bölen (Ebob) İki veya daha fazla pozitif tamsayıyı aynı anda bölen pozitif tamsayıların en büyüğüne bu sayıların en büyük ortak böleni denir ve kısaca Ebob ile gösterilir. Örneğin,

Detaylı

DGS SAYISAL BÖLÜM. 1) 6,20 sayısı hangi sayının % 31 idir? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 E) 30. olduğuna göre, y kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5

DGS SAYISAL BÖLÜM. 1) 6,20 sayısı hangi sayının % 31 idir? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 E) 30. olduğuna göre, y kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 DGS SAYISAL BÖLÜM Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal DGS Puanınızın (DGS-SAY) hesaplanmasında 3; Eşit Ağırlıklı DGS Puanınızın (DGS-E hesaplanmasında,8; Sözel DGS Puanınızın (DGS-SÖZ)

Detaylı

1- Yirmi dörtten başlayarak dörder ritmik sayarken dördüncü olarak hangi sayıyı söyleriz?

1- Yirmi dörtten başlayarak dörder ritmik sayarken dördüncü olarak hangi sayıyı söyleriz? 1- Yirmi dörtten başlayarak dörder ritmik sayarken dördüncü olarak hangi sayıyı söyleriz? a) 36 b) 40 c) 44 2-5 = onluk + 9 birlik çözümlemesinde ve yerine yazılması gereken sayıların toplamı kaçtır? a)

Detaylı

2012 YGS MATEMATİK Soruları

2012 YGS MATEMATİK Soruları 01 YGS MATEMATİK Soruları 1. 10, 1, 0, 0, işleminin sonucu kaçtır? A) B), C) 6 D) 6, E) 7. + ABC 4 x 864 Yukarıda verilenlere göre, çarpma işleminin sonucu kaçtır? A) 8974 B) 907 C) 9164 D) 94 E) 98. 6

Detaylı

Diğer sayfaya geçiniz. 2013 - YGS / MAT TEMEL MATEMATİK TESTİ. olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır?

Diğer sayfaya geçiniz. 2013 - YGS / MAT TEMEL MATEMATİK TESTİ. olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır? TEMEL MATEMATİK TESTİ 1. Bu testte 40 soru vardır. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. 3. olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır? A)

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2013. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2013. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2013 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında ılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.)

I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.) I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.) 1. 10 arkadaşınız ile bir asansöre biniyorsunuz. Đlk katta 3 kişi iniyor ve 1 kişi biniyor. Đkinci katta 5 kişi iniyor ve 3 kişi biniyor. Üçüncü katta 6 kişi iniyor.

Detaylı

MATEMATİK. Zihinden Toplama ve Çıkarma İşlemi 5. SINIF 3. 55 + 37 = (55+10)+10+10+7 = (65+10) + 10 + 7 = (75+10) + 7 = 85+7 =92

MATEMATİK. Zihinden Toplama ve Çıkarma İşlemi 5. SINIF 3. 55 + 37 = (55+10)+10+10+7 = (65+10) + 10 + 7 = (75+10) + 7 = 85+7 =92 5. SINIF KULA ARDICI VE SINAVLARA HAZIRLIK Zihinden Toplama ve Çıkarma İşlemi TEST-10 1. Aşağıdaki toplama işlemlerinden hangisi "onlukları ve birlikleri ayırarak ekleme" yöntemi ile yapılmıştır? A) 46

Detaylı

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal DGS Puanınızın (DGS-SAY) hesaplanmasında ; Eşit

Detaylı

Aşağıdaki sözcüklerin zıt anlamlılarını bulup kutu içlerine yazıp yan tarafta cümle içinde kullanınız.

Aşağıdaki sözcüklerin zıt anlamlılarını bulup kutu içlerine yazıp yan tarafta cümle içinde kullanınız. Aşağıdaki sözcüklerin eş anlamlılarını bulup kutu içlerine yazıp yan tarafta cümle içinde kullanınız. Yanıtlarımdan bazıları yanlışmış.»cevap - YANIT»İlave -»Uzak -»Tutsak -»Sene -»Mısra - =...»Nasihat

Detaylı

E N E S S E R T E N E S S E R T

E N E S S E R T E N E S S E R T iryaki Hasan Paşa İlkokulu - 3/A ınıfı *** Çalışma Kitabı oruları 4 *** OUÇ: Adım oyadım : Okul umaram:. 1- Dört düzine kalemin 1/4 ini Ozan,1/3 ini de elin alıyor. elin in aldığı kalemlerin sayısı Ozan

Detaylı

Burslu Okumak İster misiniz?

Burslu Okumak İster misiniz? İstediğiniz Özel Okulda Burslu Okumak İster misiniz? İlköğretim Seviyesinde Tüm Özel Okulların Bursluluk ve Giriş Sınavlarına Bizimle Hazırlanın 2. Sınıf Bursluluk Sınavlarına Hazırlık Programı VKV Koç

Detaylı

6BÖLÜM ONDALIK SAYILAR

6BÖLÜM ONDALIK SAYILAR 6BÖLÜM ONDALIK SAYILAR ONDALIK SAYILAR TEST ) Aşağıdaki kesirleri ondalık sayıya çeviriniz. a) 3 b) 2 c) 9 d) 4 5 25 20 2) Aşağıdaki ondalık sayıların basamaklarındaki rakamların sayı ve basamak değerlerini

Detaylı

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ "A" OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ ALES Sonahar 007 SAY DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ "A" OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ Sınavın u ölümünden alacağınız standart puan, Sayısal Ağırlıklı

Detaylı

DENKLEM KURMA PROBLEMLERİ Test -1

DENKLEM KURMA PROBLEMLERİ Test -1 DENKLEM KURMA PROBLEMLERİ Test -. Bir sayının eksiğinin katı sayının kendisine eşittir. ifadesinin matematiksel denklemi aşağıdakilerden hangisidir?. Hangi sayının ünün i 0 a eşittir? 8 sorusunun çöümüne

Detaylı

matematik Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır.

matematik Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır. matematik KOLEJ VE BİLSEM SINAVLARINA HAZIRLIK Aşağıda verilen sayılar en yakın onluğa ya da yüzlüğe yuvarlanmıştır. Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır.

Detaylı

Diğer sayfaya geçiniz. 2013 - KPSS / GY - CS. 28. - 30. soruları aşağıdaki bilgilere göre birbirinden bağımsız olarak cevaplayınız. 29.

Diğer sayfaya geçiniz. 2013 - KPSS / GY - CS. 28. - 30. soruları aşağıdaki bilgilere göre birbirinden bağımsız olarak cevaplayınız. 29. 28. - 30. soruları aşağıdaki bilgilere göre birbirinden bağımsız olarak cevaplayınız. Ahmet, Hasan ve Zafer isimli üç kişi; A, B, C, D, E ve K vitamin değerlerinin tamamını ölçtürmüşlerdir. Vitaminlerin

Detaylı

6.Sınıf MATEMATİK. Doğal Sayılar (Üslü Nicelikler) Konu Testi. Test-01. 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 5. 2. 2. 2...

6.Sınıf MATEMATİK. Doğal Sayılar (Üslü Nicelikler) Konu Testi. Test-01. 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 5. 2. 2. 2... Doğal Sayılar (Üslü Nicelikler) Konu Testi MATEMATİK 6.Sınıf Test-01 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) 3 5 = 3. 3. 3. 3. 3 B) 2 4 = 2. 2. 2. 2 C) 3 2 = 2. 2. 2 D) 5 5 = 5. 5. 5. 5. 5 5. 2. 2. 2...

Detaylı

ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ

ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ 3. ANKARA İLKÖĞRETİM MATEMATİK YARIŞMASI 30 MART 2013 4. SINIF B KİTAPÇIĞI Bu sınav çoktan seçmeli 40 Test sorusundan oluşmaktadır. Süresi 120 dakikadır. Sınavla İlgili Uyarılar

Detaylı

Bunu bir örnek üzerinde gösterelim : Örneğin, ,... birer 5 0 2 3, 0 5 0 4. ondalık kesirdir.

Bunu bir örnek üzerinde gösterelim : Örneğin, ,... birer 5 0 2 3, 0 5 0 4. ondalık kesirdir. Bölüm ONDALIK KESİRLER Paydası 0 un tam kuvveti olan veya bu duruma getirilebilen kesirlere ondalık kesirler denir. Örneğin, ondalık kesirdir. 0 ; 00 ; 000,... birer Paydaları 0 un tam kuvveti olmayan

Detaylı

Yukarıdaki dikdörtgen şeklindeki fayansları kullanarak elde edebileceğimiz en küçük karenin çevresi kaç cm dir?

Yukarıdaki dikdörtgen şeklindeki fayansları kullanarak elde edebileceğimiz en küçük karenin çevresi kaç cm dir? 1) Zehranaz yeni doğan kardeşine mama yedirmeyi çok sevmektedir. Kardeşi Furkan ın mamasının 1 kutusu 510 gr dır ve her 3 saatte bir 10 gr yemesi gerekmektedir. Buna göre; Çarşamba sabah saat 08.15 de

Detaylı

Diğer sayfaya geçiniz. 2012 KPSS / GYGK CS 33. 31. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) B) C) A) B) C) 34. 32.

Diğer sayfaya geçiniz. 2012 KPSS / GYGK CS 33. 31. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) B) C) A) B) C) 34. 32. 31. 33. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? 32. 34. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) 84 B) 80 C) 72 64 60 9 35. 37. x ve y gerçel sayıları işleminin sonucu kaçtır? eşitsizliklerini

Detaylı

MEV KOLEJİ ÖZEL ANKARA ORTA OKULU 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YAZ ETKİNLİKLERİ

MEV KOLEJİ ÖZEL ANKARA ORTA OKULU 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YAZ ETKİNLİKLERİ MEV KOLEJİ ÖZEL ANKARA ORTA OKULU 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YAZ ETKİNLİKLERİ 1) Tarık, bisikletiyle Kahraman ve Arslan malikânelerine gazete dağıtıyor ve tekrar aynı noktaya geri dönüyor. Sizce hangi yolu

Detaylı

PROBLEMLER DEĞERLENDİRME 1 (SAYI - KESİR) 3 sini sonra. ini ödüyor. 7. Bir kişi borcunun önce

PROBLEMLER DEĞERLENDİRME 1 (SAYI - KESİR) 3 sini sonra. ini ödüyor. 7. Bir kişi borcunun önce DEĞERLENDİRME (SAYI - KESİR) Toplamları 55 olan iki sayıdan, kuçüğünün üç katı ile büyüğünün iki katı eşittir. Bu iki sayının toplamı kaçtır? Bir grup arkadaş yemeğe gidiyor. Hesap geldiğinde 5 kişinin

Detaylı

Cevap: A. Cevap: E. Cevap: A. 8. a b. Cevap: D

Cevap: A. Cevap: E. Cevap: A. 8. a b. Cevap: D . 0,5, 0,5 0, 0,75 5 5. () 5 5 Verilenler arasında 0 a en yakın olan 0,5 yani.. 8 8 8 6 8 0,0006 0,08 0000 00 0,08 8 000 8 6 0 8 0 0 0 6 8 0 8 0 6 6. Not : a b a b a b 65 65 65 65 65 65 0 00 65 65 00 00

Detaylı

1.DENEME HAZIRLIK MATEMATİK MATEMATİK TESTİ. 1-En yakın yüzlüğe yuvarlandığında 2200 olan en küçük sayı hangisidir? A-2150 B-2151 C-2190 D-2199

1.DENEME HAZIRLIK MATEMATİK MATEMATİK TESTİ. 1-En yakın yüzlüğe yuvarlandığında 2200 olan en küçük sayı hangisidir? A-2150 B-2151 C-2190 D-2199 1.DENEME HAZIRLIK MATEMATİK MATEMATİK TESTİ 1-En yakın yüzlüğe yuvarlandığında 2200 olan en küçük sayı hangisidir? A-2150 B-2151 C-2190 D-2199 2-Onlar basamağı 5, yüzler basamağı 2 ve binler basamağı 6

Detaylı

7. 60 sayısı, ayrı ayrı kaç deste ve kaç düzine yapar? 9. Ahmet in babasının yaşı, 4 düzineye. Ahmet in babası aşağıdakilerden hangisidir?

7. 60 sayısı, ayrı ayrı kaç deste ve kaç düzine yapar? 9. Ahmet in babasının yaşı, 4 düzineye. Ahmet in babası aşağıdakilerden hangisidir? 2. SINIF TEST- Deste - Düzine. Aşağıdakilerden hangisi bir deste oluşturur? A) 4. B) Yukarıdaki kalemlerin sayısı kaçtır? A) İki düzine 2. B) İki deste Bir düzine Yukarıdaki elmaların sayısı, hangi seneçekte

Detaylı

ÖZEL SAMANYOLU LĐSELERĐ

ÖZEL SAMANYOLU LĐSELERĐ ÖZEL SAMANYOLU LĐSELERĐ ANKARA ĐLKÖĞRETĐM MATEMATĐK YARIŞMASI 2011 / NĐSAN 5. SINIF A KĐTAPÇIĞI Bu sınav çoktan seçmeli 40 Test sorusundan oluşmaktadır. Süresi 100 dakikadır. Sınavla Đlgili Uyarılar Cevap

Detaylı

Buna göre, eşitliği yazılabilir. sayılara rasyonel sayılar denir ve Q ile gösterilir. , -, 2 2 = 1. sayıdır. 2, 3, 5 birer irrasyonel sayıdır.

Buna göre, eşitliği yazılabilir. sayılara rasyonel sayılar denir ve Q ile gösterilir. , -, 2 2 = 1. sayıdır. 2, 3, 5 birer irrasyonel sayıdır. TEMEL KAVRAMLAR RAKAM Bir çokluk belirtmek için kullanılan sembollere rakam denir. 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 sembolleri birer rakamdır. 2. TAMSAYILAR KÜMESİ Z = {..., -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4,... }

Detaylı

I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.)

I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.) I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.) 1. ve B ise aşağıdakilerden hangisi daima doğrudur? )B=B B)B=B )(B) D)(B) E)(B) 5. 19 4 B5 7 Bölme işleminde ve B sıfırdan farklı birer rakam olmak üzere +B kaç

Detaylı

4. ÜNİTE ORAN-ORANTI

4. ÜNİTE ORAN-ORANTI 4. ÜNİTE ORAN-ORANTI KONULAR 1. ORAN 2. ORANTI KAVRAMI, ÖZELLİKLERİ VE TÜRLERİ 3. Orantının Özellikleri 4. Doğru Orantı 5. Ters Orantı 6. Bileşik Orantı 7. Orantı İle Çözülebilecek Problemler 8. ÖZET 9.

Detaylı

SIVILARI ÖLÇME. Marketten litreyle al nan ürünlerden baz lar afla da verilmifltir.

SIVILARI ÖLÇME. Marketten litreyle al nan ürünlerden baz lar afla da verilmifltir. S v lar Ölçme MATEMAT K SIVILARI ÖLÇME Marketten litreyle al nan ürünlerden baz lar afla da verilmifltir. Baflka hangi ürünleri litreyle al rs n z? S v lar ölçme birimi litredir. Litre = L Arda, evlerindeki

Detaylı

SAYILARIN ASAL ÇARPANLARINA AYRILMASI

SAYILARIN ASAL ÇARPANLARINA AYRILMASI ASAL SAYILAR Asal sayılar, 1 ve kendisinden başka pozitif tam böleni olmayan 1' den büyük tamsayılardır. En küçük asal sayı, 2' dir. 2 asal sayısı dışında çift asal sayı yoktur. Yani, 2 sayısı dışındaki

Detaylı

Marketten tatl yiyecek olarak hangisini tartarak al r z? Resimdeki sebzelerden hangisi tart larak sat l r?

Marketten tatl yiyecek olarak hangisini tartarak al r z? Resimdeki sebzelerden hangisi tart larak sat l r? TARTMA B Z M MARKET Afla daki sorular resme göre cevaplay n z. Marketten tatl yiyecek olarak hangisini tartarak al r z? 5. 7. Resimdeki sebzelerden hangisi tart larak sat l r? Resimde yiyeceklerden tartarak

Detaylı

Komisyon DGS TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME SINAVI ISBN Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir.

Komisyon DGS TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME SINAVI ISBN Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir. Komisyon DGS TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME SINAVI ISBN 978-605-318-010-4 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir. 2015, Pegem Akademi Bu kitabın basım, yayın ve satış hakları Pegem Akademi

Detaylı

TEMEL MATEMATİK TESTİ

TEMEL MATEMATİK TESTİ TEMEL MTEMTİK TESTİ 1. u testte 0 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 010 YGS / MT 1. 0, 0,0 0,. + 1 ) 1 7 0 ) 1 + 1 1.. ( a+ 1) ( a )

Detaylı

Uzunluk ölçme aletleri

Uzunluk ölçme aletleri UZUNLUK ÖLÇÜLERİ Bir nesnenin uzunluğu o nesnenin bir uçtan bir uca ne kadar uzandığını belirtir. Örnekler: Bir alışveriş merkezinde otoparkın kapıya olan uzaklığı, boyumuzun uzunluğu, kalemimizin, masamızın

Detaylı

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM. 4.1. Aritmetik işlemler

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM. 4.1. Aritmetik işlemler DÖRDÜNCÜ BÖLÜM 4.1. Aritmetik işlemler Bu bölümde öğrencilerin lisede bildikleri aritmetik işlemleri hatırlatacağız. Bütün öğrencilerin en azından tamsayıların toplama, çıkarma, çarpma ve bölme işlemlerini

Detaylı

8. Bir traktör günde 10 arlık yer sürüyor. Her gün aynı güçte bir traktör daha sürme işlemine katılırsa, 210 arlık bir tarla kaç günde sürülür?

8. Bir traktör günde 10 arlık yer sürüyor. Her gün aynı güçte bir traktör daha sürme işlemine katılırsa, 210 arlık bir tarla kaç günde sürülür? DENKLEM KURMA PROBLEMLERİ 1. İki fazlasının iki katının 1/3 ü 16 eden sayı kaçtır? A) 12 B) 14 C) 16 D) 22 E) 42 2. Bir uçağın rüzgara karşı hızı 2A, rüzgar yönündeki hızı ise B ise rüzgarın hızı kaçtır?

Detaylı

YÜZDE, FAĐZ, KAR ZARAR PROBLEMLERĐ

YÜZDE, FAĐZ, KAR ZARAR PROBLEMLERĐ YILLAR 1996 1997 1998 1999 000 001 00 00 004 00 ÖSS 1 1 ÖYS YÜZDE, FAĐZ, KAR ZARAR PROBLEMLERĐ YÜZDE: Bir x sayısının yüzde a sı= dır. 00 ün % i kaçtır? 0,008 hangi sayının %0 sidir? %40 ı 18 olan sayı

Detaylı

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ DİKKAT: 1. Soru kitapçıklarını kontrol ederek, baskı

Detaylı

SAYI PROBLEMLERĐ-1 BĐR BĐLĐNMEYENLĐ DENK- LEM KURMA. 3 sine 1 eklendiğin- 1 sinin 7. 1 i ile aynı sayının 8

SAYI PROBLEMLERĐ-1 BĐR BĐLĐNMEYENLĐ DENK- LEM KURMA. 3 sine 1 eklendiğin- 1 sinin 7. 1 i ile aynı sayının 8 BĐR BĐLĐNMEYENLĐ DENK- LEM KURMA 1. Đki katına 5 ilave edilince, 3 katından 19 eksik olan sayı aşağıdakilerden hangisidir? 6. Bir manav, bir sandıktaki b tane limonun tanesini a liradan sarmayı düşürmektedir.

Detaylı

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ DİKKAT: 1. Soru kitapçıklarını kontrol ederek, baskı

Detaylı

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ DİKKAT: 1. Soru kitapçıklarını kontrol ederek, baskı

Detaylı

TEOG SINAV SORUSU OKYANUS KOLEJLERİ SINAV SORUSU MATEMATİK MATEMATİK MATEMATİK. 1. (0,5) 4 ifadesi aşağıdakilerden hangisine eşittir? 1.

TEOG SINAV SORUSU OKYANUS KOLEJLERİ SINAV SORUSU MATEMATİK MATEMATİK MATEMATİK. 1. (0,5) 4 ifadesi aşağıdakilerden hangisine eşittir? 1. 1. (0,5) 4 ifadesi aşağıdakilerden hangisine eşittir? A) & 1 ½ B) > 1 & C) 16 A) 625 1. ù 1$ú 2 ifadesinin değeri aşağıdakilerden hangisine eşittir? A) 16 B) > 1 & C) > 1 & D) 16 2. 15 ile 75 arasında

Detaylı

DGS 2009 (1) DGS Kitap Sayfa 247. Örnek 1

DGS 2009 (1) DGS Kitap Sayfa 247. Örnek 1 DGS 2009 (1) DGS Kitap Sayfa 247. Örnek 1 1. 2,10 sayısı hangi sayının % 35 i idir? A) 4,5 B) 5 C) 5,5 D) 6 E) 6,5 Örnek 1: 1200 sayısının % 30 u kaçtır? A) 200 B) 240 C) 300 D) 360 E) 480 DGS 2009 (3)

Detaylı

MATEMATİK 1 TESTİ (Mat 1)

MATEMATİK 1 TESTİ (Mat 1) MTMTİK TSTİ (Mat ). u testte 0 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. a ve b sıfırdan farklı gerçel sayılar olmak üzere, a a b = = a b b olduğuna

Detaylı

4. 4,25 ondalýk sayýsý aþaðýdakilerden hangisine

4. 4,25 ondalýk sayýsý aþaðýdakilerden hangisine 5. SINIF COÞMY SORULRI 1. BÖLÜM DÝKKT! Bu bölümde 1 den 10 a kadar puan deðeri 1,25 olan sorular vardýr. 3. üst 1. Yukarýdaki þeklin üstten görünüþü nasýldýr? ) B) Ön tekerleðinin yarýçapý arka tekerleðinin

Detaylı

Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı

Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Dikey Geçiş Sınavı / DGS / 15 Temmuz 007 Matematik Soruları ve Çözümleri 1. 4A < 457 olduğuna

Detaylı

TEMEL KAVRAMLAR MATEMAT K. 6. a ve b birer do al say r. a 2 b 2 = 19 oldu una göre, a + 2b toplam kaçt r? (YANIT: 28)

TEMEL KAVRAMLAR MATEMAT K. 6. a ve b birer do al say r. a 2 b 2 = 19 oldu una göre, a + 2b toplam kaçt r? (YANIT: 28) TEMEL KAVRAMLAR 6. a ve b birer do al say r. a b = 19 oldu una göre, a + b toplam (YANIT: 8) 1. ( 4) ( 1) 6 1 i leminin sonucu (YANIT: ). ( 6) ( 3) ( 4) ( 17) ( 5) :( 11) leminin sonucu (YANIT: 38) 7.

Detaylı

AKILLI MATEMATİK DEFTERİ

AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! MateMito Artık matematiği çok seviyorum. AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Artık matematikten korkmuyorum. Artık matematik dersinde eğleniyorum. 2 Artık az yazarak çok soru çözüyorum.

Detaylı

5. SINIF MATEMATİK PROBLEM TESTİ

5. SINIF MATEMATİK PROBLEM TESTİ 1- Bir çiftçinin 23 ineği 45 tavuğu vardır. Her ineğinden günde ortalama 9 litre süt, her tavuğundan ise günde 1 yumurta almaktadır. Bu çiftçinin beşinci hafta sonunda elindeki süt ve yumurta miktarı aşağıdaki

Detaylı

6. Rakamları farklı, iki basamaklı farklı beş doğal sayının. 7. A = 7 + 11 + 15 + 19 + + 99 veriliyor.

6. Rakamları farklı, iki basamaklı farklı beş doğal sayının. 7. A = 7 + 11 + 15 + 19 + + 99 veriliyor. Bölüm: Doğal Sayılar ve Tamsayılar Test: Temel Kavramlar. abc ve cba üç basamaklı doğal sayılardır. abc cba = 97 olduğuna göre, abc biçiminde yazılabilecek en küçük doğal sayının rakamları toplamı A) B)

Detaylı

1. BÖLÜM. 2. Aþaðýdaki þekillerden hangisinin d doðrusuna göre simetriði çizildiðinde, bir düzgün çokgen elde edilir? DD

1. BÖLÜM. 2. Aþaðýdaki þekillerden hangisinin d doðrusuna göre simetriði çizildiðinde, bir düzgün çokgen elde edilir? DD 6. SINIF COÞMAYA SORULARI 1. BÖLÜM 3. DÝKKAT! Bu bölümde 1 den 10 a kadar puan deðeri 1,25 olan sorular vardýr. 1. 1 birim 1 birim Van Gölü nün haritasý yukarýda verilmiþtir. Haritada 1 birim uzunluk 19

Detaylı

YGS MATEMATİK PROBLEMLER NAMIK KARAYANIK

YGS MATEMATİK PROBLEMLER NAMIK KARAYANIK NELER ÖĞRENECEĞİZ? Denklem ve eşitsizlikleri gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır. Gerçek hayat durumlarını temsil eden sözel ifadelerdeki ilişkilerin cebirsel, grafiksel ve

Detaylı

2012 YGS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ. b 27 18. 3. a 12 8 A) 4 2 B) 3 3 C) 4 D) 5 E) 6. Çözüm : Cevap : E. 4. x ve y birer gerçel sayı olmak üzere,

2012 YGS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ. b 27 18. 3. a 12 8 A) 4 2 B) 3 3 C) 4 D) 5 E) 6. Çözüm : Cevap : E. 4. x ve y birer gerçel sayı olmak üzere, 01 YGS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ 1. 10, 5,1 0,5 0, işleminin sonucu kaçtır? A) 5 B) 5,5 C) 6 D) 6,5 E) 7. a 1 8 b 7 18 olduğuna göre a b çarpımı kaçtır? A) 4 B) C) 4 D) 5 E) 6 10, 5,1 105 1 41 1 5 0,

Detaylı

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ "A" OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ "A" OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ Sınavın u testinden alacağınız standart puan, Sayısal Ağırlıklı ALES Puanınızın (ALES-SAY)

Detaylı

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal DGS Puanınızın (DGS-SAY) hesaplanmasında 3; Eşit

Detaylı

1. Her şeklin diğer yarısını aynı renge boyayalım.

1. Her şeklin diğer yarısını aynı renge boyayalım. 1. Her şeklin diğer yarısını aynı renge boyayalım. 54 1. Aşağıdakilerden hangisi yarımdır? a) b) c) 2 Aşağıdakilerden hangisi bütündür? a) b) c) 3. Meyvelerin diğer yarısını bulup eşleştirelim ve boyayalım.

Detaylı

ELAZIĞ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ KALFALIK SORU BANKASI MATEMATİK

ELAZIĞ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ KALFALIK SORU BANKASI MATEMATİK MATEMATİK 1-)Ekmeğin tanesi 75 krş.tur.2ekmek alana 1 ekmek bedava olduğuna göre 30 ekmek için kaç tl ödenir? a)22,5 tl b)30 tl c)15tl d)10 tl 2-)3 kardeşin yaşları toplamı 45 tir.10 yıl sonra yaşları

Detaylı

10 000 + 1 000 + 1 000 + 100 + 1 + 1 + 1= sayısı hangisidir? A) 12103 B) 12013 C) 11023 D) 10213

10 000 + 1 000 + 1 000 + 100 + 1 + 1 + 1= sayısı hangisidir? A) 12103 B) 12013 C) 11023 D) 10213 MATEMATİK TESTİ Soru 1. 10 000 + 1 000 + 1 000 + 100 + 1 + 1 + 1= sayısı hangisidir? A) 12103 B) 12013 C) 11023 D) 10213 Soru 2. 0, 1, 3, 5 rakamları ile yazılabilecek, rakamları birbirinden farklı dört

Detaylı

SERĠMYA 2011 - IX. ULUSAL ĠLKÖĞRETĠM MATEMATĠK OLĠMPĠYATI. 9. Ulusal. serimya. İLKÖĞRETİM 7. Ve 8. SINIFLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI.

SERĠMYA 2011 - IX. ULUSAL ĠLKÖĞRETĠM MATEMATĠK OLĠMPĠYATI. 9. Ulusal. serimya. İLKÖĞRETİM 7. Ve 8. SINIFLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI. Sayfa1 9. Ulusal serimya İLKÖĞRETİM 7. Ve 8. SINIFLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 2011 Sayfa2 1. Bir ABCD konveks dörtgeninde AD 10 cm ise AB CB? m( Dˆ ) 90, ( ˆ) 150 0 0 m C ve m Aˆ m Bˆ ( ) ( ) olarak

Detaylı

DİKKAT! CEVAP KÂĞIDINIZI BAŞKALARININ GÖREMEYECEĞİ ŞEKİLDE TUTUNUZ. AÇIKLAMALAR

DİKKAT! CEVAP KÂĞIDINIZI BAŞKALARININ GÖREMEYECEĞİ ŞEKİLDE TUTUNUZ. AÇIKLAMALAR DİKKAT! CEVAP KÂĞIDINIZI BAŞKALARININ GÖREMEYECEĞİ ŞEKİLDE TUTUNUZ. AÇIKLAMALAR 1. Adınızı, soyadınızı, okulunuzu ve sınıfınızı cevap kâğıdının üst kısmındaki ilgili yerlere, düz yazı ile büyük harflerle,

Detaylı

Tamsayılar, doğal sayıların ifade etmekte yetersiz kaldığı problemlerin çözümünde

Tamsayılar, doğal sayıların ifade etmekte yetersiz kaldığı problemlerin çözümünde TAMSAYILAR Tamsayılar, doğal sayıların ifade etmekte yetersiz kaldığı problemlerin çözümünde kullanılan daha kapsamlı bir sayı sistemidir. Örneğin, Can arkadaşını sinemaya götürüyor ve 2 kişilik bilet

Detaylı

Cebir Notları. Problomler TEST I. Gökhan DEMĐR, gdemir23@yahoo.com.tr. www.matematikclub.com, 2006

Cebir Notları. Problomler TEST I. Gökhan DEMĐR, gdemir23@yahoo.com.tr. www.matematikclub.com, 2006 , 006 MC Cebir Notları Gökhan DEMĐR, gdemir3@yahoo.com.tr Problomler TEST I 1. % 10'u % 4 ünden 15 fazla olan sayı kaçtır? A) 175 B) 00 C) 5 D) 50 E) 75. Hangi sayının yarısının 40 fazlasının si bu sayıdan

Detaylı

Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı

Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Dikey Geçiş Sınavı / DGS / Temmuz 008 Matematik Soruları ve Çözümleri. a sıfırdan büyük bir

Detaylı

2. ÜNİTE RASYONEL,ÜSLÜ VE KÖKLÜ SAYILAR

2. ÜNİTE RASYONEL,ÜSLÜ VE KÖKLÜ SAYILAR 2. ÜNİTE RASYONEL,ÜSLÜ VE KÖKLÜ SAYILAR KONULAR 1. RASYONEL SAYILAR 2. Kesir Çeşitleri 3. Kesirlerin Sadeleştirilmesi 4. Rasyonel Sayılarda Sıralama 5. Rasyonel Sayılarda İşlemler 6. ÜSLÜ İFADE 7. Üssün

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 15 Kasım 2009. Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 15 Kasım 2009. Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Sonbahar / Sayısal I / 5 Kasım 2009 Matematik Soruları ve Çözümleri. + işleminin sonucu kaçtır? A) 2 B) C) 4 D) 2 E) Çözüm + = + = 4 2 = 4. 2

Detaylı

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Nisan 1994. Matematik Soruları ve Çözümleri = 43. olduğuna göre a kaçtır?

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Nisan 1994. Matematik Soruları ve Çözümleri = 43. olduğuna göre a kaçtır? Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Nisan 1994 Matematik Soruları ve Çözümleri 4.10 +.10 1. 4 10 4 işleminin sonucu kaçtır? A) 0,4 B) 4, C) 4 D) 40 E) 400 Çözüm 1 4.10 +.10 4 10 4 4.10 +.10 10 1+ 1 = 4 4 (40+

Detaylı

Günümüzde de fiyat rekoru kıran beyaz peynir 1930 lu yıllarda 47.5 kuruş, kaşar peyniri 91 kuruş, tereyağı 116 kuruş ve kahve 90 kuruştu...

Günümüzde de fiyat rekoru kıran beyaz peynir 1930 lu yıllarda 47.5 kuruş, kaşar peyniri 91 kuruş, tereyağı 116 kuruş ve kahve 90 kuruştu... Türkiye nin bilinen ilk fiyat listesi 1930 lu yıllara kadar iniyor.. buna göre, 1930 yılında 1 kilo koyun eti 50 kuruş, 1 kilo dana eti ise 32 kuruşa satılıyordu... Günümüzde de fiyat rekoru kıran beyaz

Detaylı

7 onluk + 4 birlikten oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir? A) 74 B) 47 C) 34 2)

7 onluk + 4 birlikten oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir? A) 74 B) 47 C) 34 2) MATEMATİK 2. SINIF 1. 7 onluk + 4 birlikten oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir? 74 47 34 2) 3. 48 sayısının onluk ve birliklerine ayrılışı hangi seçenekte doğru verilmiştir? 4 onluk + 8 birlik 8 onluk

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ 14. OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 8. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ 14. OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 8. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI EGE ÖLGESİ 4. OKULLR RSI MTEMTİK YRIŞMSI 8. SINIF ELEME SINVI TEST SORULRI. n bir tamsayı olmak üzere, n n 0 ( 4.( ) +.( ) + 7 + 8 ) işleminin sonucu kaçtır? ) 0 ) 5 ) 6 ). ir kitapçıda rastgele seçilen

Detaylı

MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ

MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Artık matematikten korkmuyorum. Artık matematiği çok seviyorum. Artık az yazarak çok soru çözüyorum. Artık matematikten sıkılmıyorum.

Detaylı

DO A VE MATEMAT K. Kufllar n ve kurba alar n toplam say s n n 3 e bölümü kaçt r?

DO A VE MATEMAT K. Kufllar n ve kurba alar n toplam say s n n 3 e bölümü kaçt r? DO A VE MATEMAT K DO AL SAYILARLA BÖLME filem Afla daki sorular resme göre cevaplay n z. Kufllar n ve kurba alar n toplam say s n n 3 e bölümü kaçt r? A açtaki kufllar 2 dala eflit olarak konsayd, her

Detaylı

barisayhanyayinlari.com

barisayhanyayinlari.com YGS MATEMATİK KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ SERİSİ 1 ISBN 978-605-84147-0-9 Baskı Tarihi Ağustos 015 Baskı Yeri: İstanbul YAYINLARI İletişim tel: (538) 90 50 19 barisayhanyayinlari.com Benim için her şey bir

Detaylı

1) Aşağıdaki şekilleri altlarındaki kesirli sayılara göre boyayınız. a) b) c) d) e)

1) Aşağıdaki şekilleri altlarındaki kesirli sayılara göre boyayınız. a) b) c) d) e) BÖLÜM KESİRLER KESİRLER TEST ) Aşağıdaki şekilleri altlarındaki kesirli sayılara göre boyayınız. a) b) c) 6 0 8 d) e) ) Aşağıdaki şekillerde, boyalı bölgelerin kesir sayısı olarak karşılıklarını yazınız.

Detaylı

1 kesrinin yüzde olarak karşılığı aşağıdakilerden hangisidir? 1. 8 A) % 1,25 B) % 1,8 C) % 12,5 D) % 18 E) % 25. Çözüm 1. = % x olsun.

1 kesrinin yüzde olarak karşılığı aşağıdakilerden hangisidir? 1. 8 A) % 1,25 B) % 1,8 C) % 12,5 D) % 18 E) % 25. Çözüm 1. = % x olsun. Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Dikey Geçiş Sınavı / DGS / 16 Temmuz 006 Matematik Soruları ve Çözümleri 1. 8 1 kesrinin yüzde

Detaylı

ÇARPANLAR VE KATLAR BİR DOĞAL SAYININ ÇARPANLARINI BULMA. 3. Aşağıda verilen sayıların çarpanlarından asal olanları belirleyelim.

ÇARPANLAR VE KATLAR BİR DOĞAL SAYININ ÇARPANLARINI BULMA. 3. Aşağıda verilen sayıların çarpanlarından asal olanları belirleyelim. ÇARPANLAR VE KATLAR 8.1.1.1. Verilen pozitif tam sayıların çarpanlarını bulur; pozitif tam sayıları üslü ifade yada üslü ifadelerin çarpımı şeklinde yazar. BİR DOĞAL SAYININ ÇARPANLARINI BULMA Her doğal

Detaylı