Süreç Kodu ve Adı: Gelen Evrak İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Evrak Revizyon No/ Tarihi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Süreç Kodu ve Adı: Gelen Evrak İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Evrak Revizyon No/ Tarihi"

Transkript

1 Süreç Kodu ve Adı: Gelen Evrak İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Evrak Revizyon No/ Tarihi Cevdet OLAĞAN Gelen Evrak Gelen Evrak Dekanlığı İlgilendiriyor mu? Hayır EBYS ile gelen evrak ilgili birime geri iadesi için Fakülte Sekreterliğine iletilmesi Evet EBYS, Posta Faks yoluyla gelen Gelen evrağın cinsine (EBYS,Posta, Faks vb.) göre sisteme girişinin Sisteme giriş yapılan evrakların Fakülte Sekreterliğine sevkinin yapılması. Evrakın ilgili birime zimmet karşılığı teslim edilmesi. Posta yoluyla gelen tüm zarfların birimlere ve bölümlere zimmet karşılığı dağıtımı Posta yoluyla ve elle gelen afişlerin Fakülte Sekreterliğine sunduktan sonra, Rektörlük makamınca onaylanarak asılmasını sağlamak

2 Süreç Kodu ve Adı: Giden Evrak İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Evrak Revizyon No/ Tarihi Cevdet OLAĞAN Giden Evrağın Gönderilmek Üzere Evrak Birimine Ulaşması Evrak ilgili kişiye zimmet yoluyla teslim edilir. Posta yoluyla giden evrakın posta tutanağı doldurularak posta yoluyla gönderilmesi Evrakın birim içinde ilgili birime zimmet karşılığı teslim edilir. Islak imzayla gitmesi gereken evrakların zimmet karşılığı Rektörlük veya ilgili birime, kişiye teslim edilmesi.

3 Süreç Kodu ve Adı: Tebligat ve Zimmet İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Evrak Revizyon No/ Tarihi Cevdet OLAĞAN Evrakın/Tebligatın Birimimize ulaşması. Gelen evrak/tebligat tarayıcıda taratılıp EBYS'ye girilir ve Fakülte Sekreterine sevk edilir. Aynı zamanda Zimmet Defterine işlenir. EBYS üzerinde Fakülte Sekreteri, Dekan Yardımcısı ve Dekanlıktan dağıtılmak üzere Fakülte Sekreterliğine tekrar dönen evrak/tebligat, EBYS üzerinden ilgili birime dağıtılırken Zimmet Defterine işlenen evrakın/tebligatın aslı ilgili birim yetkilisine Zimmet Defterinde "Teslim Alındı" hanesi imzalatılarak teslim edilir.

4 Süreç Kodu ve Adı: Öğrenci Staj İşlemleri Süreç Sahibi Birim: İş Yeri ve Staj Eğt. Bürosu Revizyon No/ Tarihi / Nejla ÇELİK Staj İşleyiş Şeması ve Tarihlerinin İlgili Birimce Hazırlanması Staj İşleyiş Şeması ve Tarihlerinin Bölüm Başkanlıklarına Bölüm Staj Komisyonunca İşlemlerin Yürütülmesi Bölümden Gelen Öğrenci Listesine Göre Sigorta Girişi İşlemlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu Sisteminde Girişinin Yapılması Sosyal Güvenlik Kurumu Sistemine Giriş Yapılan Sigortaların İşe Giriş Bildirgelerinin Yazıcıdan Alınması Öğrencilerimizin Aylık Sigorta Primlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu Sistemine Girişinin Yapılması Stajı Biten Öğrencilerimizin Sosyal Güvenlik Kurumu Sisteminden İşten Çıkış Bildirgeleri Yapılarak Yazıcıdan Alınması

5 Süreç Kodu ve Adı: Diğer Ödeme İşlemleri(Telefon Faturaları) Süreç Sahibi Birim: Muhasebe Revizyon No/ Tarihi / Özgür UĞRAŞ Telefon Faturalarının Muhasebe Birimine Ulaşması(Postada aksaklık veya gecikme durumunda İnternetten edinilen faturalarla) Faturalar ve varsa ekleri (detay, kullanım özetleri) Gerçekleştirme Görevlisine sunulur. Görüşmeler Resmi mi? Özel görüşmeler var. Görüşmeler Resmi. Özel görüşmeler ve tutarları tespit edilerek görüşmeyi yapan personelin tutarı SGDB Ana hesabına aktarması bildirilir. Dekontu belgelere bağlanır. Özel görüşmelerin dekontları temin edildikten veya özel görüşme yoksa, düzenlenen Fatura Listesi ile birlikte Faturaların üstüne Görüşmeler Resmidir kaşesi, Gerçekleştirme Görevlisinin kaşesi ve imzası ile Fakülte Mührü basılarak tarayıcıda taranarak elektronik ortama aktarılır ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığına ödenmesi üzere yazılan yazı ekine eklenir. Paraf için Fakülte Sekreterine gönderilir. Fakülte Sekreterince paraflanan Elektronik Belge, Elektronik imzası için Harcama Yetkilisine (Dekan) gider. Dekan tarafından incelenen belge elektronik olarak imzalanır ve yazıyı oluşturan Muhasebe Birimine dağıtılmak üzere gider. EBYS de imzalanan evrakın üst yazısının çıktısı alınarak ıslak imzalı faturalar ve Fatura Listesi eklenerek Bilgi İşlem Daire Başkanlığına teslim edilir. Belgelerin birer nüshası Arşivde en az 10 yıl süre ile saklanır. BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞINCA ÖDENİR.

6 Süreç Kodu ve Adı: Ek Ders İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Muhasebe Revizyon No/ Tarihi / Özgür UĞRAŞ Ek Ders İşlemleri Akademik Takvim Dönem Başlangıcı Akademik Takvime göre dersler başlamadan önce gelen Rektörlük Olurlarına göre Serbest ve Emekli Öğretim Elemanlarının Sigortalı İşe Giriş Bildirgeleri elektronik ortamda verilir. Dersler başladığında ise Muhasebe Birimince, imzalı Puantaj ve ekinde Tebligatların, Bölümler bazında toplu olarak Muhasebe Birimine gönderilmesi için yazı gönderilir. Akademik Takvime göre dersler başladıktan sonra(ya da dönem içerisinde, Haftalık Ders Programında değişiklik durumunda) Öğretim Elemanları verdikleri dersleri Üniversitemiz Puantaj Bilgi Sistemine(PBS); kendilerine Program Bürosunca verilen, Dekan Yardımcısı ve Bölüm Başkanınca Onaylanmış olan Tebligattaki bilgilere uygun olarak girer. PBS den aldıkları Puantaj çıktısını sırasıyla kendileri ve Bölüm Başkanları imzaladıktan sonra Bölüm Sekreterine verirler, Bölüm Sekreterliği Bölümün Tüm Öğretim Elemanlarının imzalı puantajlarını Muhasebe Birimine Resmi Yazı ekinde gönderir. Evet İmzalı Puantajlar, Tebligatlara uygun mu? Hayır İmzalanmak üzere, toplu olarak Dekana sunulur. DÖNEM İÇERİSİNDE HER AY YAPILAN İŞLEMLER Evet Ayın son günü Personel Biriminden alınan o aya ait Akademik Personelin; rapor, izin, geçici görev vs bilgileri PBS ye girilir. Dönem Başında, Akademik Takvim ve Puantajlar (Dönem içinde münferit değişiklik durumunda da) Ödeme Belgelerine bağlanır Hayır İzleyen ayın ilk haftası içinde, PBS yöneticisi tarafından belirlenen gün içerisinde PBS den alınan Aylık Toplu Puantaj kontrol edilir ve çıktısı yazdırılır. PBS tarafından oluşturulan KBS Dosyası KBS Ek Ders Modülüne girilerek hesaplama yapılır. Hesaplama sonucunda görüntülenen Bordrodan gerekli kontroller yapılır. Hesaplama doğru mu? Evet Elektronik ortamda Onay işlemi yapılarak KBS den, her bir evraktan (Ödeme Emri, Bordro, İcmal vd) üç kopya(bir nüshası Sayıştay a gönderilmek üzere SGDB ye, bir nüshası SGDB de kalmak üzere ve bir nüshası da Fakülte Arşivinde en az 10 Yıl Saklanmak üzere) çıktı alınır. Bu çıktılar, Gerçekleştirme Görevlisi(Fak. Sekr.) ve Harcama Yetkilisince(Dekan) sırasıyla imzalanır, eklenmesi gereken Puantaj vs eklenir ve Muhasebe Birimince tasnif edilerek (iki nüshası) ayın 7 sine kadar SGDB ye teslim edilir. Hayır Üniversite Dışı Görevlendirme ile ders veren Serbest ve Emekli Öğretim Elemanlarının primleri Ayın 23 üne kadar SGK ya bildirilir ve alınan rapor, SGDB ye, ödenmesi için gönderilir. SGDB de Kontrol edilir. İşlemler doğru mu? Evet STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞINCA (SGDB) MUHASEBELEŞTİRİLİR. SGK YA PRİMLER ÖDENİR.

7 Süreç Kodu ve Adı: Ön Ödeme İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Muhasebe Revizyon No/ Tarihi / Özgür UĞRAŞ Ön ödemeli olarak gerçekleştirilecek iş ve işlemle ilgili bilgi ve belgenin Muhasebe Birimine ulaşması Muhasebe Biriminde düzenlenen Avans veya Kredi Mutemedi Görevlendirme Yazısı Fakülte Sekreteri tarafından Harcama Yetkilisinin Olur una sunulur. Harcama Yetkilisince incelenen görevlendirme yazısı uygun mu? Değişiklik Harcama Talimatı Muhasebe Biriminde düzenlenerek Gerçekleştirme Görevlisi ve Harcama Yetkilisinin imzasına sunulur. Olur Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi(KBS) alt uygulamalarından Harcama Yönetim Sisteminde(HYS) Muhasebe İşlem Fişi (MİF) düzenlenerek çıktılarının alınması, (Elektronik Ortamda MİF in Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına (SGDB) gönderilmesi) Fakülte Sekreterine (GG) ve Dekana(HY) imzaya gönderilmesi. İmzalanan ve onaylanan MİF ve eklerinin tasnif edilerek iki nüshasının (SGDB)Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına (bir nüshası kendi arşivlerinde kalmak, diğer nüshasını da Sayıştay a gönderilmek üzere) teslim edilmesi. Bir nüshası da en az 10 yıl süre ile Fakülte Arşivinde bekletilir. Hayır SGDB de Kontrol edilir. İşlemler doğru mu? Evet Avans veya kredi MİF üzerinde belirtilen hesaba geçer. Harcama yapılmış olup ön ödemeli bu iş ya da işlem/satın alma gerçekleştirilir. Alımla ilgili belgeler, en geç bir ay içerisinde ödeme emri belgesine bağlanır ve Gerçekleştirme Görevlisi tarafından kontrol edilip "Kontrol edilmiş ve uygun görülmüştür." şerhi düşülerek imzalanan belgeler, Harcama Yetkilisinin imzasından sonra tasnif edilerek SGDB ye gönderilir. SGDB MUHASE BELEŞTİRİLİR.

8 Süreç Kodu ve Adı: Maaş İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Muhasebe Revizyon No/ Tarihi / Özgür UĞRAŞ Her ayın ilk Haftası Maaş İşlemleri Yapılmaya Başlanır. -Rektörlük Personel Daire Başkanlığından gelen Terfi Listelerine göre ilgili aya ait, personelin derece, kademe, kıdem vb. terfi değişiklikleri, -Personelin getireceği sonuç belgelerinde görülen yabancı dil puanı, -Personelin Bildirimleri ile aile yardımı ve çocuk yardımı için bilgiler -Rektörlük Olurları ile bildirilen Nakil veya ücretsiz izne ayrılma -Kesintiler (icra, sendika, emekli borçlanması, kira, kefalet, zam ve tazminat ödemelerinde 657 sayılı Kanunun 152.maddesine göre 7 günü aşan hastalık izin süreleri vb.) ile ilgili belgeler Muhasebe Birimine gelir. Gelen belgeler doğrultusunda yapılması gereken değişiklikler ve işlemler KBS Maaş Ekranında elektronik ortamda ilgili hanelere girilir. KBS Maaş Hesaplama Ekranından, Maaşlar, Fakülte bazında toplu olarak hesaplatılır. Hayır Hesaplama sonucunda görüntülenen Bordrodan gerekli kontroller yapılır. Hesaplama doğru mu? Evet Elektronik ortamda Onay işlemi yapılarak KBS den, her bir evraktan (Ödeme Emri, Bordro, İcmal vd) üç kopya(bir nüshası Sayıştay a gönderilmek üzere SGDB ye, bir nüshası SGDB de kalmak üzere ve bir nüshası da Fakülte Arşivinde en az 10 Yıl Saklanmak üzere) çıktı alınır. Bu çıktılar, Gerçekleştirme Görevlisi(Fak. Sekr.) ve Harcama Yetkilisince(Dekan) sırasıyla imzalanır ve Muhasebe Birimince tasnif edilerek (iki nüshası) ayın 7 sine kadar SGDB ye teslim edilir. Hayır Muhasebeleştirme İşleminden sonra KBS den alınan Emekli Sandığı(Emsan) Verileri, her ayın 24 üne kadar Kesenek Bilgi Sistemi üzerinden SGK ya bildirilir ve alınan rapor, SGDB ye ödenmesi için gönderilir. SGDB de Kontrol edilir. İşlemler doğru mu? Evet STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞINCA (SGDB) MUHASEBELEŞTİRİLİR. SGK YA KESENEKLER ÖDENİR.

9 Süreç Kodu ve Adı: Ön Ödeme İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Muhasebe Revizyon No/ Tarihi / Özgür UĞRAŞ Ön ödemeli olarak gerçekleştirilecek iş ve işlemle ilgili bilgi ve belgenin Muhasebe Birimine ulaşması Muhasebe Biriminde düzenlenen Avans veya Kredi Mutemedi Görevlendirme Yazısı Fakülte Sekreteri tarafından Harcama Yetkilisinin Olur una sunulur. Harcama Yetkilisince incelenen görevlendirme yazısı uygun mu? Değişiklik Harcama Talimatı Muhasebe Biriminde düzenlenerek Gerçekleştirme Görevlisi ve Harcama Yetkilisinin imzasına sunulur. Olur Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi(KBS) alt uygulamalarından Harcama Yönetim Sisteminde(HYS) Muhasebe İşlem Fişi (MİF) düzenlenerek çıktılarının alınması, (Elektronik Ortamda MİF in Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına (SGDB) gönderilmesi) Fakülte Sekreterine (GG) ve Dekana(HY) imzaya gönderilmesi. İmzalanan ve onaylanan MİF ve eklerinin tasnif edilerek iki nüshasının (SGDB)Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına (bir nüshası kendi arşivlerinde kalmak, diğer nüshasını da Sayıştay a gönderilmek üzere) teslim edilmesi. Bir nüshası da en az 10 yıl süre ile Fakülte Arşivinde bekletilir. Hayır SGDB de Kontrol edilir. İşlemler doğru mu? Evet Avans veya kredi MİF üzerinde belirtilen hesaba geçer. Harcama yapılmış olup ön ödemeli bu iş ya da işlem/satın alma gerçekleştirilir. Alımla ilgili belgeler, en geç bir ay içerisinde ödeme emri belgesine bağlanır ve Gerçekleştirme Görevlisi tarafından kontrol edilip "Kontrol edilmiş ve uygun görülmüştür." şerhi düşülerek imzalanan belgeler, Harcama Yetkilisinin imzasından sonra tasnif edilerek SGDB ye gönderilir. SGDB MUHASE BELEŞTİRİLİR.

10 Süreç Kodu ve Adı: Yolluk Ödeme İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Muhasebe Revizyon No/ Tarihi / Özgür UĞRAŞ Rektörlükten gelen Yurtiçi veya Yurtdışı Geçici Görevlendirme Oluru ve ekinde Fakülte Yönetim Kurulu Kararının Muhasebe Birimine Ulaşması Belirtilen tarihler arasında görevine gidip gelen personelin, yolculuk ve görevle ilgili gider makbuzu, fatura, elektronik yolcu bileti, fiş vd. belgeleri Muhasebe Birimine teslim etmesi ve bu bilgiler doğrultusunda Yolluk Bildiriminin düzenlenerek personelin kendisi ve Fakülte Sekreteri tarafından imzalanması Yolluk Bildiriminde belirtilen Tutar üzerinden Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi(KBS) alt uygulamalarından Harcama Yönetim Sisteminde(HYS) Ödeme Emri Belgesinin(ÖEB) düzenlenerek çıktılarının alınması, (Elektronik Ortamda ÖEB nin Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına (SGDB) gönderilmesi) Fakülte Sekreterine (GG) gönderilmesi. Düzeltme Kendisine ekleriyle birlikte ulaşan Ödeme Emri Belgesini Kontrol Edilmiş ve Uygun Görülmüştür şerhi ile imzalayan Gerçekleştirme Görevlisi(Fakülte Sekreteri) Ön Mali Kontrolü gerçekleştirir. Uygun mu? Uygundur Gerçekleştirme Görevlisince imzalanan belgelerin Harcama Yetkilisince (Dekan) imzalanması ve Muhasebe Birimine intikali. İmzalanan ve onaylanan Ödeme Emri Belgesi ve eklerinin tasnif edilerek iki nüshasının (SGDB)Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına (bir nüshası kendi arşivlerinde kalmak, diğer nüshasını da Sayıştay a gönderilmek üzere) teslim edilmesi. Bir nüshası da en az 10 yıl süre ile Fakülte Arşivinde bekletilir. Düzeltme SGDB de Kontrol edilir. İşlemler doğru mu? Düzeltme Evet SGDB MUHASEBELEŞTİRİLİR. ÖDEME EMRİ BELGESİNDE NET ÖDENECEK TUTAR İLGİLİNİN HESABINA GEÇER.

11 Süreç Kodu ve Adı: Öğrenci Belgesi Transkript Belgesi Süreç Sahibi Birim: Öğr. İşl. Revizyon No/ Tarihi / Yeter ALTUN Öğrenci, Öğrenci Belgesi Yada Transkript Belgesi Almak Üzere Öğrenci İşleri Birimine Yazılı (dilekçe) Belge ile Başvurur. Öğrenci Belgesi Verilmez Hayır Öğrencilik durumu devam ediyor mu? Evet Öğrenci İşleri Birimince Öğrenci Bilgi Sistemi Programından Öğrenci Belgesi ya da Transkript Çıkartılır. Kontrolünü Yapar, Parafını Atar. Fakülte Sekreterine İmzaya Sunar. Fakülte Sekreteri Belgeyi İmzalar. Fakülte Sekreterliği Öğrenci Belgesini Mühürler. Belge Öğrenciye Teslim Edilir.

12 Süreç Kodu ve Adı: Danışman Belirleme İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Öğrenci İşleri Revizyon No/ Tarihi 0.0 / Yeter ALTUN Eğitim-öğretim başlamadan önce tüm bölüm başkanlıklarına danışmanlarını belirlemeleri için yazı yazılır. Ders Programları gözden geçirilerek sınıf ve atölyeler verilir ve ilan edilir.

13 Süreç Kodu ve Adı: Lisans Kayıt İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Öğr. İşl. Revizyon No/ Tarihi / Yeter ALTUN Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından Fakültemiz bölümlerini kazanan öğrencilerin isimleri,kayıt dosyaları, kayıt tarihlerini belirten yazı Fakültemiz Dekanlığına gelir. Kayıtlarda görev alacak akademik ve idari personel belirlenerek ilgili kişilere yazı ile bildirilir Birimimiz ve görevli personel ile kayıtları belirlenen tarihlerinde tamamlanır. Öğrenci kimlikleri kayıt yaptırılan öğrencilere dağıtılır Kayıt yaptıran öğrencilerimizin dosyaları, kayıt listeleri, kayıt yapan görevli personel listesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına teslim edilir

14 Süreç Kodu ve Adı: Lisans Kayıt İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Öğr. İşl. Revizyon No/ Tarihi / Yeter ALTUN Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından Fakültemiz bölümlerini kazanan öğrencilerin isimleri,kayıt dosyaları, kayıt tarihlerini belirten yazı Fakültemiz Dekanlığına gelir. Kayıtlarda görev alacak akademik ve idari personel belirlenerek ilgili kişilere yazı ile bildirilir Birimimiz ve görevli personel ile kayıtları belirlenen tarihlerinde tamamlanır. Öğrenci kimlikleri kayıt yaptırılan öğrencilere dağıtılır Kayıt yaptıran öğrencilerimizin dosyaları, kayıt listeleri, kayıt yapan görevli personel listesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına teslim edilir

15 Süreç Kodu ve Adı: Sınav Sonuçlarına İtiraz İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Öğr. İşl. Revizyon No/ Tarihi / Yeter ALTUN Her sınavın sonuç ve belgeleri o sınav tarihinden itibaren en geç 15 (onbeş) gün içinde Dekanlığa teslim edilir ve ilan edilir Öğrencinin vermiş olduğu dilekçe ilgili bölüm başkanlığına yazılır ve öğrenci dilekçesi bölüm komisyonu üyeleri inceler 10 (on) gün içinde Dekanlığımıza yazı ile bildirilir Bölüm başkanlığından gelen görüşü Fakülte Yönetim Kurulundan onay alınarak Merkez Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Dekanlık yazısı ile bildirilir

16 Süreç Kodu ve Adı: Dikey Geçiş Ders Muafiyeti ve İntibak İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Öğrenci İşleri Revizyon No/ Tarihi / Yeter ALTUN Muafiyet ve intibak yapılacak işlemleri Muafiyet dilekçeleri, transkript ve ders içerikleri evrak kayıt bürosuna verilir Dilekçe, Transkript ve Ders İçerik Belgeleri Evrak kayıt bürosundan kaydı yapılan belgeler öğrenci işleri birimine gelir Öğrencinin dilekçe, transkript ve ders içerikleri

17 Süreç Kodu ve Adı: Dikey Geçiş Ders Muafiyeti ve İntibak İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Öğrenci İşleri Revizyon No/ Tarihi 0.0 / Yeter ALTUN İlgili Bölüm Başkanlıklarına ekleriyle beraber gönderilir İlgili Bölüm Başkanlıklarının komisyon oluşturması Öğrenci dersten muaf tutulması için İntibak dilekçesi verir Öğrenci dilekçesi, transkript ve ders içeriklerinin Bölüm komisyonunca incelenmesi Muaf tutulan derslerin seçilip

18 Süreç Kodu ve Adı: Dikey Geçiş Ders Muafiyeti ve İntibak İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Öğrenci İşleri Revizyon No/ Tarihi 0.0 / Yeter ALTUN Öğrencinin muaf tutularak kaçıncı yıla intibakının uygun görüldüğünün belirten Bölüm Başkanlık yazısı Bölüm Başkanlığının muafiyet ve intibak yazısı tekrar öğrenci işleri birimine gelir Öğrenci İşleri birimi Bölüm Başkanlığından gelen evrakları Yönetim kuruluna sunar Bölüm Başkanlığının muafiyet ve intibak yazısı ile ekleri Yönetim Kuruluna sunar

19 Süreç Kodu ve Adı: Dikey Geçiş Ders Muafiyeti ve İntibak İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Öğrenci İşleri Revizyon No/ Tarihi 0.0 / Yeter ALTUN Fakülte Yönetim Kurulu nda ders muafiyeti ve intibak yazıları ve ekleri görüşülür. Yönetim Kurulu Kararı belli olduktan sonra Öğrenci muafiyetleri ve belgeleri öğrenci işleri birimine teslim edilir Muafiyet, İntibak Yazıları ve Ekleri Öğrenci İşleri Birimi kesinleşen Yönetim Kurulu Kararını yazar

20 Süreç Kodu ve Adı: Dikey Geçiş Ders Muafiyeti ve İntibak İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Öğrenci İşleri Revizyon No/ Tarihi 0.0 / Yeter ALTUN Yazılan Yönetim Kurulu Kararı Fakülte Sekreterliği tarafından onaylanır Daha sonra Yönetim Kurulu Kararı ve öğrenci muafiyet belgeleri Öğrenci İşleri birimince resmi yazıyla Dekanlık Makamına sunulur Dekanlık Makamınca onaylanan resmi yazı ve belgeler Fakülte Yönetim Kurulu Kararı, ders muafiyet belgeleri ve intibak yazısı Resmi Yazı, Yönetim Kurulu Kararı, Ders Muafiyet Belgeleri ve İntibak Yazısı sunulur ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

21 Süreç Kodu ve Adı: Kayıt Dondurma İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Öğr. İşl. Revizyon No/ Tarihi / Yeter ALTUN Öğrenci kayıt dondurma dilekçesi Öğrenci İşleri Daire Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı üst yazı ile Fakültemiz Öğrenci İşlerine Bildirir Öğrenci İşleri Öğrencinin Dilekçesini Fakülte Yönetim Kuruluna Sunar Haklı Ve Geçerli Nedenler Kapsamında Yönetim Kurulu Dilekçeyi İnceler Sonuç Fakülte Yönetim Kurulu Kararı İle Açıklanır Olumlu Ya da Olumsuz Sonuç Öğrenciye Bildirilir Sonuç Olumlu Mu? HAYIR Kayıt Dondurma Talebi Reddedildi EVET Öğrenciye Bildirilir Öğrencinin kayıt dondurma ilgili kararı üst yazı ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bildirilir.

22 Süreç Kodu ve Adı: Kayıt Silme İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Öğr. İşl. Revizyon No/ Tarihi / Yeter ALTUN Öğrencinin yazılı (dilekçesi) Belgesi talebi Öğrenci İlişik Kesme Belgesini İlgili Birimlere Onaylatır. (Sağlık-Kültür, Mediko, Kütüphane, Danışman ve Bölüm Başkanlığı) Öğrenci İşleri Birimince Öğrencinin Kayıt Sildirme İsteği Yönetim Kuruluna Sunulur. Öğrencinin İsteği Fakülte Yönetim Kurulunca Karar Verilir. İlişiği Var mı? EVET Kayıt Silme İşlemi Gerçekleşmez. HAYIR Öğrencinin İlişiği Kesilir ve Üst Yazı İle Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Gönderilir.

23 Süreç Kodu ve Adı: Kısmi Zamanlı Çalışan Öğrenciler Süreç Sahibi Birim: Öğrenci İşleri Revizyon No/ Tarihi / Yeter ALTUN Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığından Bahar ve Güz Dönemi için yazı geliyor Her bölümden kısmi zamanlı öğrenciden sorumlu kişilerin belirlenmesi Kısmi zamanlı öğrenciden sorumlu bölüm öğretim elemanlarından imza çizelgelerinin toplanması İmza çizelgelerine göre her bir öğrenci için puantajın hazırlanması Puantajın Dekan, Dekan Yardımcısı yada Fakülte Sekreterine imzalatılması Puantaj ve imza çizelgelerinin öğrenci işleri birimine teslim edilmesi

24 Süreç Kodu ve Adı: Öğrenci Belgesi Transkript Belgesi Süreç Sahibi Birim: Öğr. İşl. Revizyon No/ Tarihi / Yeter ALTUN Öğrenci, Öğrenci Belgesi Yada Transkript Belgesi Almak Üzere Öğrenci İşleri Birimine Yazılı (dilekçe) Belge ile Başvurur. Öğrenci Belgesi Verilmez Hayır Öğrencilik durumu devam ediyor mu? Evet Öğrenci İşleri Birimince Öğrenci Bilgi Sistemi Programından Öğrenci Belgesi ya da Transkript Çıkartılır. Kontrolünü Yapar, Parafını Atar. Fakülte Sekreterine İmzaya Sunar. Fakülte Sekreteri Belgeyi İmzalar. Fakülte Sekreterliği Öğrenci Belgesini Mühürler. Belge Öğrenciye Teslim Edilir.

25 Süreç Kodu ve Adı: Öğrenci Disiplin Soruşturması Süreç Sahibi Birim: Öğr. İşl. Revizyon No/ Tarihi / Yeter ALTUN Şikâyet Sahibi Şikâyetini bildiren Bir Dilekçeyi varsa ekleri ile birlikte yazarak Bölüm Başkanlığına başvuruda bulunur. HAYIR İŞLEM Talep Bölüm Başkanlığınca uygun görüldü EVET İŞLEM SONU HAYIR Talep Fakülte Sekreterliğince uygun görüldü mü? Dekanlık makamı soruşturmacı EVET atar İŞLEM SONU HAYIR Soruşturmacı soruşturmayı süresi içinde EVET Dekanlık Makamına sunar Dekanlık Dosyanın incelenmesi için Disiplin Kuruluna sunar. Disiplin Kurulu soruşturma dosyasını ilişkin incelemeyi yaparak raporunu müdürlüğe sunar Üst Disiplin Kurulu Kararı Öğrenci İleri Daire Başkanlığına gönderilir

26 Süreç Kodu ve Adı: Disiplin Soruşturması İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Personel Bürosu Revizyon No/ Tarihi 221 / Bünyamin TEMEL Yazılı şikayet üzerine, Dekanlığın Soruşturmacı Görevlendirilmesi Şikayetci ve Şikayet edilenin Soruşturmacı Tarafından Soruşturmaya Çağırılması Tarafların Olay Üzerinde Soruşturulması Soruşturmacının Kararı Kararın Dekanlığa Bildirilmesi Disiplin Kurulunun Toplanması Disiplin Kurulu Kararı Kararın; ilgiliye ve Rektörlüğe bildirilmesi

27 Süreç Kodu ve Adı: Görevden Ayrılma İşlemleri (nakil, emeklilik, istifa ) Süreç Sahibi Birim: Personel İşleri Revizyon No/ Tarihi 0.0 / Bünyamin TEMEL Akademik veya İdari personel evrak kayıt bürosuna görevden ayrılma dilekçesi verir Fakülte Personel Bürosu Personel Daire Başkanlığına görüş sorar Personel Daire Başkanlığının kararı Red Kararın uygun olmaması halinde ilgiliye gerekçesi ile birlikte bilgi verilir Personel Daire Başkanlığının uygundur yazısı ile görevden ayrılış işlemlerinin personel ve muhasebe birimlerinin tarafından yapılması(sgk ayrılış bildirgesi, personel nakil bildirimi) Gerekli işlemlerin yapılmasından sonra Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına üst yazı ile ekte gerekli belgelerin gönderilmesi PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI

28 Süreç Kodu ve Adı: İzin İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Personel İşleri Revizyon No/ Tarihi 0.0 / Yüksel ÇAYIRLI İzin almak isteyen personel, personel işleri birimine müracaat ederek izin formu doldurur Akademik Personel Personel birimince kayıtlardan izni olup olmadığı kontrol edilir İdari Personel Bölüm Başkanının imzasına sunulur Red Red Fakülte Sekreterliğine imzaya sunulur Kişiye gerekçesiyle bilgi verilir Uygundur Uygundur İzin formu imzalandıktan sonra evrak-kayıt bürosuna teslim edilir Evrak-kayıt bürosundan kayıt altına alındıktan sonra Dekanlık Makamına imzaya sunulur İlgili kişiye ebys sisteminde gerekçesiyle birlikte bildirim yapılır Red Dekan Onay Personel Bürosu tarafından evrak teslim alınır İlgili dosyaya kaldırılır

29 Süreç Kodu ve Adı: Yurtdışı Geçici Görevlendirme Süreç Sahibi Birim: Personel İşleri Revizyon No/ Tarihi 0.0 / Yüksel ÇAYIRLI Bölümden üst yazı ile birlikte dilekçe ve davet yazısı ile beraber görevlendirme tekliflerinin personel birimine gelmesi Fakülte Yönetim Kurulu Kararı alınır İlgili evraklar ve Yönetim Kurulu Kararı Rektörlüğe sunulur Uygun değil Uygundur İlgili kişiye ebys sisteminde bildirim yapılır Rektörlük onay yazısının ebys sisteminden personel birimine gelmesi Personel Birimine gelen onay yazıları ilgili kişilere iletilir İlgili dosyaya kaldırılır

30 Süreç Kodu ve Adı: Yurtiçi Geçici Görevlendirme Süreç Sahibi Birim: Personel İşleri Revizyon No/ Tarihi 0.0 / Yüksel ÇAYIRLI Bölümden üst yazı ile birlikte dilekçe ve davet yazısı ile beraber görevlendirme tekliflerinin personel birimine gelmesi E Teklif yollukluyevmiyeli mi? H Fakülte Yönetim Kurulu Kararı alınır Teklif bir haftayı geçiyor mu? İlgili evraklar ve Yönetim Kurulu Kararı Rektörlüğe sunulur E Rektörlüğe sunulur H Rektörlük onayı Red İlgili kişiye ebys sisteminde bildirim yapılır Red Dekanlık yetkisinde olduğu için onay Rektörlük onay yazısının ebys sisteminden personel birimine gelmesi Personel Birimine gelen onay yazıları ilgili kişilere iletilir İlgili dosyaya kaldırılır

31 Süreç Kodu ve Adı: Ders Programlarının Hazırlanması-91.1 Süreç Sahibi Birim: Program Bürosu Revizyon No/ Tarihi 0.0 / Ceylan TORAMAN Bölüm Başkanlıklarına gönderilen yazı ile ders programları ve öğretim elemanı talep edilecek dersler istenir. Bölüm Başkanlıkları ders programları, ders dağılımları, öğretim elemanı ders tebligatları ve öğretim elemanı taleplerini bildirirler Ders Programları gözden geçirilerek sınıf ve atölyeler verilir ve ilan edilir. Öğretim elemanı ders tebligatları kontrol edilerek ilgili dekan yardımcısına imzaya sunulur ve Bölüm Başkanlıklarına teslim edilir. Dekan Yardımcısı Onay Öğretim elemanı talep edilecek dersler Yönetim Kuruna sunulur ve Yönetim Kurulu Kararı alınır. Alınan Yönetim Kurulu Kararı Rektörlük Makamına sunulmak üzere üst yazısı hazırlanır. Paraflanmak üzere Fakülte Sekreteri ve ilgili Dekan Yardımcısına iletilir. Paraflanan evrak onaylanmak üzere Dekanlık Makamına İletilir. Dekan Onay Rektörlük Makamına iletilmek üzere evrakın dağıtımı yapılır. İlgili dosyasına kaldırılır.

32 Süreç Kodu ve Adı: Diğer görevlendirmeler (2547 sayılı Kanunun 40/a,b,d 31. maddesine göre görevlendirmeler) Süreç Sahibi Birim: Program Bürosu Revizyon No/ Tarihi 0.0 / Ceylan TORAMAN Rektörlük Makamından gelen birimlere ilişkin öğretim elmanı talep yazısı alınır. İlgili Bölüm Başkanlıklarına talep bildirilir ve görüş istenir. -Görüş olumsuz ise -Görüş Olumlu ise Olumsuz görüş Rektörlük Makamına iletilir. Olumlu görüşe istinaden Yönetim Kurulu Kararı Rektörlük Makamına sunulmak üzere üst yazısı hazırlanır. Paraflanmak üzere Fakülte Sekreteri ve ilgili Dekan Yardımcısına iletilir. Paraflanan evrak onaylanmak üzere Dekanlık Makamına iletilir. Dekan Onay Rektörlük Makamına iletilmek üzere evrakın dağıtımı yapılır. İlgili dosyasına kaldırılır.

33 Süreç Kodu ve Adı: Sınav Programlarının hazırlanışı ve ilanı Gözetmenlik Görevlerinin Belirlenmesi ve İlanı Süreç Sahibi Birim: Program Bürosu Revizyon No/ Tarihi 0.0 / Ceylan TORAMAN Akademik Takvimde belirlenen sınav tarihinden 1,5 ay önce taslak sınav programı hazırlanır. Taslak sınav programı Bölüm Başkanlıklarına gönderilir. Bölüm Başkanlıkları dersi veren öğretim elemanlarına kontrol ettirerek, gerekli düzeltmeleri tarafımıza bildirir. Talep edilen düzeltmeler yapılır ve son hali web sayfasıpano duyurusu olarak ilan edilir. Dersi veren öğretim elemanlarının sınav tebligatları hazırlanarak ilgili dekan yardımcısına imzaya sunulur. Dekan Yardımcısı Onay İmzalanan tebligatlar Bölüm Başkanlıklarına gönderilir. Gözetmenlik ve Koordinatörlük Görevleri hazırlanarak ilgili dekan yardımcısına imzaya sunulur Dekan Yardımcısı Onay İmzalanan görevlendirme tebligatları Bölüm Başkanlıklarına gönderilir. İlgili dosyasına kaldırılır.

34 Süreç Kodu ve Adı: Hurdaya Ayırma İşlemleri Süreç Sahibi Birim:Taşınır Kayıt Revizyon No/ Tarihi 1.0/ Ayhan ÖZAY Hurdaya Ayırma İşlemi (Ekonomik ömrünü tamamlamış, kullanılmaz durumdaki taşınırlar için hurdaya ayırma işlemi yapılır) Harcama Yetkilisi -Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisi -Hurda Komisyonu -İmha Komisyonu Hurdaya Ayrılacak Taşınırlar için Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağı Harcama Yetkilisi (Dekan) Üst Yönetici (Rektör) Hurdaya ayrılan taşınırlar - Üniversitemiz hurda birimine -Makine Kimya endüstrisi Kurumuna teslim edilir -İmhalık olanlar uygun şekilde imha edilir. Taşınır İşlem Fişi

35 Süreç Kodu ve Adı: Satınalma Yolu İle Malzeme Giriş İşlemleri Süreç Sahibi Birim:Taşınır Kayıt Revizyon No/ Tarihi 1.0/ Ayhan ÖZAY Satın Alma onaylı sipariş fişi ile sayılarak teslim alınır. Muayene Kabul Komisyonu malzemelerin teknik şartnameye uygunluğunu kontrol eder. UYGUN Malzeme şartnameye uygun mu? UYGUN DEĞİL Malzeme Şartnameye uygun olması halinde Satın Alma Giriş Taşınır İşlem Fişi düzenlenir. (3 Nüsha) Malzemelerin şartnameye uygun olmaması durumunda gerekçesi ile Satın Alma birimine gönderilerek firmaya iade edilmesi istenir Düzenlenen TİF ler ilgili birimlere gönderilir.1 adet TİF birinde kalır. 3 adet TİF satın alma birimine gönderilir.

36 Süreç Kodu ve Adı: Devir Yolu Malzeme Girişi İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Taşınır Kayıt Revizyon No/ Tarihi 1.0/ Ayhan ÖZAY Birim Taşınır İstek Belgesi düzenler. İlgili Harcama Yetkilisi onayı ile talep eder. Hayır ee Evet İstek kabul edildi mi? Mevcut stoklardaki malzemeler kontrol edilir. İstek karşılanmıyorsa birime iade edilir Devir eden birim Taşınır Devir Çıkış İşlem Fişi düzenler. TİF 3 nüsha olarak hazırlanır. Düzenlenen TİF ilgili birime gönderilir. 1 adet TİF çıkışı yapan birime gönderilir. 1 adet TİF birimde kalır Muhasebe Kesin Hesap ve Raporlama Şube Müdürlüğü tarafından Muhasebeleştirme işlemi yapılır. Teslim alan birim Taşınır Devir Giriş işlem fişi düzenler. 3 nüsha düzenlenir 1 adeti Çıkış yapan birime gönderilir.

37 Süreç Kodu ve Adı: Tüketim Çıkışı İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Taşınır Kayıt Revizyon No/ Tarihi 1.0/ Ayhan ÖZAY İlgili birimler KBS'den Taşınır İstek Belgesi hazırlayarak Taşınır Kayıt birimine istek yaparlar, Hayır Evet İstek kabul edildi mi? Mevcut stoklardaki malzemeler kontrol edilir. İstek karşılanmıyorsa birime iade edilir Taşınır İşlem Fişi ( Tüketim Çıkış) düzenlenir. Talepler Kbs sistemine girilir.talep karşılanır. Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisi tarafından çıkış kaydı Kbs sisteminden yapılır Tüketim Çıkış Raporları 3 aylık dönemler halinde Harcama Yetkilisi tarafından imzalanarak SGDB na gönderilir

38 Süreç Kodu ve Adı: Devir Yolu İle Malzeme Çıkış İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Taşınır Kayıt Revizyon No/ Tarihi 1.0/ Ayhan ÖZAY Birim Taşınır İstek Belgesi düzenler. Hayır Evet İstek kabul edildi mi? Talep edilen malın ilgili birimce uygun görülmemesi halinde istek belgesi iade edilir. Devir eden birim Taşınır Devir Çıkış İşlem Fişi düzenler. TİF 3 nüsha olarak hazırlanır. Düzenlenen TİF ilgili birime gönderilir. 1 adet TİF çıkışı yapan birime gönderilir. 1 adet TİF birimde kalır Muhasebe Kesin Hesap ve Raporlama Şube Müdürlüğü tarafından Muhasebeleştirme işlemi yapılır. Teslim alan birim Taşınır Devir Giriş işlem fişi düzenler. 3 nüsha düzenlenir 1 adeti Çıkış yapan birime gönderilir.

39 Süreç Kodu ve Adı: Sayım ve Devir İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Taşınır Kayıt Revizyon No/ Tarihi 1.0/ Ayhan ÖZAY Taşınırların Sayım İşlemleri Yıl sonunda yapılır. Harcama Yetkilisin istediği zamanda yapılır.sayım Komisyonu kurularak yapılır Evet Hayır Sayım Komisyonu tarafından yapılan sayımlar ile ambar sonuçları tutuyor mu? Tutanaklar Komisyon tarafından imzalanır Fazla Sayım Sonunda Eksik İlgili Komisyon tarafından tutanakla tespit edilir. Sayım fazlası olarak kayıtlara alınır. Kamu Zararının Tahsiline İlişkin usul ve Esaslar Hakkında yönetmelik esasları uygulanır. Harcama Birimi Taşınır Yönetim Hesab Cetveli, Taşınır Sayım Döküm Cetveli ve Sayım Tutanağı Hazırlanır

40 Süreç Kodu ve Adı: Yıl Sonu İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Taşınır Kayıt Revizyon No/ Tarihi 1.0/ Ayhan ÖZAY Kamu Hesapları Bilgi Sistemi Taşınır Kayıt ve Yönetim sistemi Taşınır Hesap Cetvelleri Hazırlanır. 1-Yıl sonu sayım tutanağı 2- Taşınır Sayım ve Döküm Cetvelleri 3- Harcama Birimi Taşınır Yönetim Hesap Cetveli 4- Yıl sonu itibari ile düzenlenen en son TİF numarası Harcama Yetkilisi (Dekan) Sayım Komisyonu Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisi İlgili belgelerden 3 nüsha alınır. 1 nüsha Harcama Biriminde kalır istendiği taktirde 1 nüshası SGDB na ve 1 nüshası Sayıştay a gönderilmek üzere Birimde saklanır.

41 Süreç Kodu ve Adı: Zimmetten Düşme İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Taşınır Kayıt Revizyon No/ Tarihi 1.0 / Ayhan ÖZAY Kişinin Zimmetindeki Malzemeler Kontrol edilir. Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilisi malzemeyi sayarak ve kontrol ederek teslim alır. Hayır Evet Malzeme eksik mi? Zimmet Fişi (Düşme) düzenlenir. Değer Tespit Komisyonu tarafından Rayiç Bedeli tespit edilir. Kamu Zararının Tahsiline İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Esasları uygulanır.

42 Süreç Kodu ve Adı: Zimmet Verme İşlemleri Süreç Sahibi Birim: Taşınır Kayıt Revizyon No/ Tarihi 1.0 / Ayhan ÖZAY Birim Personeli adına Taşınır İstek Fişi düzenler. Birim yöneticisine sunar İstek Taşınır Kayıt Kontrol yetkilisine gönderilir. Hayır Evet İstek kabul edildi mi? Zimmet Kaydı yapılmaz. Yönetici onayı yoksa istek reddedilir. KBS sisteminden Zimmet Fişi düzenlenir.(2 nüsha) Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilisi tarafından sicil numaraları ile KBS sisteminden çıkış yapılır Zimmet fişi teslim alan kişi veya birim tarafından imzalanır

YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Kurum dışı gelen evrak, Birim Evrak Kayıt Sorumlusu tarafından Fakülte Sekreterine sevk edilir. Kurum içi/dışı gelen evrak, Birim Evrak Sorumlusu tarafından Dekana sevk edilir.

Detaylı

Hazırlayan: Lefagat ÇIRÇIR Sevgi KILAVUZ Fakülte Sekreter V.

Hazırlayan: Lefagat ÇIRÇIR Sevgi KILAVUZ Fakülte Sekreter V. n Adı: Sürecin Adı ve Kodu Ek Ders İşlemleri İş Akışı 48-8.2 EK DERS İŞLEMLERİ Akademik takvime uygun olarak dönem başında Bölüm Başkanlıkları tarafından verilecek dersler ve bu dersleri verecek öğretim

Detaylı

BİRİM :Başkent Meslek Yüksekokulu ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması

BİRİM :Başkent Meslek Yüksekokulu ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması Her ayın 1 ile 8 i arasında KBS sistemi üzerinden değişiklikler (terfi, icra kefalet, sendika) kaydedilir ve maaş hesaplama işlemleri yapılır Harcama birimi ödeme

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Avans Kredi İşlemleri 55 dk Fakülte Yönetim Kurulu Kararı Avans verilecek şahıs ya da kurumun tespiti yapılıp yönetim kurulu kararı alınır. Harcama belgesi tanzim edilir. Yapılacak harcama ya da ödemeye

Detaylı

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ 1. SATIN ALINAN TAŞINIRIN GİRİŞ İŞLEMİ 1.1. İHTİYAÇ TESPİTİ VE SATIN ALINMASI İŞLEMİ 1.2. TAŞINIRIN MUAYENE VE KABUL İŞLEMLERİ 2. BAĞIŞ VE YARDIM YOLUYLA EDİNİLEN TAŞINIR İŞLEMLERİ

Detaylı

2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci

2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci Aşama 6 Aşama 5 Aşama 4 2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci Bölüm Başkanlığı Gerçekleştirme Görevlisi Strateji G. Daire Başkanlığı Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından yıllık Uzmanlık Ders Müfredatı ve

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU DOĞRUDAN-TEMİN MAL ALIM SÜRECİ. Başla

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU DOĞRUDAN-TEMİN MAL ALIM SÜRECİ. Başla DOĞRUDAN-TEMİN MAL ALIM SÜRECİ - İlgili birim Birimin ihtiyacının ortaya çıkması ve gerekli ödeneğin olması - 5434 sayılı ihale kanunu 22 d maddesi - Müdür Harcama yetkilisi piyasa araştırılması için görevlileri

Detaylı

1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar belirlenir.

1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar belirlenir. İŞ AKIŞ ANALİZİ TAŞINIR MAL YÖNETİMİ İŞLEMLERİ 1- Satın Alınan Taşınırın Giriş İşlemi 1.1- İhtiyaç Tespiti ve Satın Alınması İşlemi 1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Doğrudan Temin İşlemleri Birimlere ait satın alma yazıları gelir. İstek yazıları uygun mu? İlgili birime geri gönderilir. Talep edilen istek ambarda var mı? İlgili birime geri gönderilir. Bütçe kontrolleri

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MUHASEBE BİRİMİ AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MUHASEBE BİRİMİ AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI İlgili ayın sonunda o aya ait bakım faturası alınır. 1. Hak ediş formu hazırlanıp firma, muhasebe memuru, gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkisinin

Detaylı

T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YAHYAKAPTAN MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ

T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YAHYAKAPTAN MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YAHYAKAPTAN MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ MUHASEBE VE YAZI İŞLERİ Maaş Bilgi sisteminde personel bilgileri kontrol edilir ve güncellenir. Kesintiler girilir, hesaplama işlemi

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler.

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler. ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI Enstitü, akademik takvimde belirtilen tarihte web sayfasında duyuru yaparak, başvuru formunu aktif hale getirir. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı. 2.1.Ekders Ücret Ödeme Süreci. Aşama 1. Aşama 3. Aşama 4. Aşama 6 Aşama 5

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı. 2.1.Ekders Ücret Ödeme Süreci. Aşama 1. Aşama 3. Aşama 4. Aşama 6 Aşama 5 Aşama 6 Aşama 5 Aşama 4 2.1.Ekders Ücret Ödeme Süreci Öğretim Elemanı Bölüm lık Mali İşler / Satınalma Birimi Gerçekleştirme Görevlisi Strateji G. Daire Başkanlığı Ek ders ücreti alacak öğretim üyeleri

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Teknoloji Fakültesi Dekanlığı İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ GELEN EVRAK YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ GELEN EVRAK SÜRECİ ŞEMASI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Teknoloji Fakültesi Dekanlığı İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ GELEN EVRAK YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ GELEN EVRAK SÜRECİ ŞEMASI GELEN EVRAK YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ GELEN EVRAK SÜRECİ ŞEMASI EBYS dışından gelen evraklar bilgi sistemine kaydedilir. EBYS üzerinden gelen veya kaydedilerek sisteme eklenen evraklar Fakülte Sekreteri

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL VE TARİH-COĞRAFYA FAKÜLTESİ EKDERS ÖDEME SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL VE TARİH-COĞRAFYA FAKÜLTESİ EKDERS ÖDEME SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI EKDERS ÖDEME SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Ders Yükü Formlarının Alınması Kontrol Edilmesi Formların Programa Girişlerinin Yapılması Ayın Bitmesi İle Birlikte Ders Yükü Formları Teslim Alınır., 9, 9, 88 Sayılı

Detaylı

Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Akademik ve İdari Personel meklilik İşleri 1 saat 2 mekli olacak personelin dilekçesi ve ayrılış onayı geldikten sonra ayrılış tarihini takip eden ay başından itibaren maaş bordrosundan çıkartılır meklilik

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 3 Aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri 3 Dk. Tüketim malzemelerine ait Tüketim Malzemesi Çıkış Raporu, 3 aylık dönemler itibari ile düzenlenir ve Harcama Yetkilisinin onayına sunulur.

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı Aşama 4 1.1.Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci Dekanlık Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Rektörlük Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Dekan tarafından toplantıya davet edilir.

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 2 Hafta 3 Fakülte Kurulu Gündem Maddeleri ve Gelen Evrak 4 Fakülte Yönetim Kurulu

Detaylı

SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ

SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ Personel Daire Başkanlığından 2547 sayılı Kanununun 13/b-4 maddesi uyarınca Yüksekokulumuzda /Diğer birimlerde görevlendirilen personelin

Detaylı

Mal Teslim Alma İş Akış Şeması

Mal Teslim Alma İş Akış Şeması Mal Teslim Alma İş Akış Şeması Fatura ve Muayene Kabul Komisyonu Oluru Satınalma birimi tarafından düzenlenen fatura ve muayene kabul komisyonu olurlarının Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisine gelir Malın

Detaylı

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları DOSYA NO : 27668066-11.1 işlev Rektörlük Makamından Gelen Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalısmalarıyla ilgili yazının birime ulaşması. EVRAK KAYIT BİRİMİ Bir önceki yılda

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ SATIN ALIMA İŞLEMLERİ SÜRECİ SÜREÇ ADI: Malzeme Satın Alım Süreci SÜREÇ NO 1 TARİH 2017 SÜRECİN SORUMLULARI SÜREÇ ORGANİZASYON İLİŞKİSİ ÜST SÜRECİ SÜRECİN AMACI SÜRECİN SINIRLARI SÜREÇ ADIMLARI SÜREÇ PERFORMANS

Detaylı

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları DOSYA NO : 49800447-11.1 işlev Rektörlük Makamından Gelen Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalısmalarıyla ilgili yazının birime ulaşması. EVRAK KAYIT BİRİMİ Bir önceki yılda

Detaylı

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Personel Ödemeleri İşlemleri Satın Alma, İhale İşlemleri 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 2489 Sayılı Kefalet Kanunu 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 2914 Sayılı

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Maaş tahakkuk hazırlık işlemlerinin başlatılması. 30 dk. İlgili programlara verilerin girişi (KBS sistemi,wintahakkuk) 30 dk.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Maaş tahakkuk hazırlık işlemlerinin başlatılması. 30 dk. İlgili programlara verilerin girişi (KBS sistemi,wintahakkuk) 30 dk. Maaş İşlemleri 17 Rektörlük ve Birimler Maaş tahakkuk hazırlık işlemlerinin başlatılması İlgili programlara verilerin girişi (KBS sistemi,wintahakkuk) İdari ve akademik personelin maaşlarının KBS tarafından

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Ömer alisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde anım Sağlık Üç aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri TOPLAM SÜR 60 İŞ SÜRCİ er yıl Üç (3) er aylık periyotlar halinde TKYS den harcama yönetim

Detaylı

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ. Hazırlık

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ. Hazırlık T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ Hazırlık Talep Yazılır, Değerlendirmeye Alınır. Harcama Talimatı Hazırlanır. Piyasa

Detaylı

SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ

SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ SATINALMA YOLU İL MALZM GİRİŞİ Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura ile teslim edilir. Satın alma onaylı sipariş fişi ile sayılarak teslim alınır Muayene kabul komisyonu, malzemelerin teknik şartnameye

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi. Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu. TOPLAM SÜRE 30 dakika İŞİN ADI ÖĞRENCİ DİSİPLİN İŞLERİ İŞ SÜRECİ SORUMLULAR

Ömer Halisdemir Üniversitesi. Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu. TOPLAM SÜRE 30 dakika İŞİN ADI ÖĞRENCİ DİSİPLİN İŞLERİ İŞ SÜRECİ SORUMLULAR ÖĞRENCİ DİSİPLİN İŞLERİ 30 dakika Öğrencinin Yüksekokul Disiplin Kurul Kararında verilen disiplin cezası Yükseköğretim Kurulu Veri tabanı (ceza bildirim formları) YÖKSİS sistemine girilmek üzere Öğrenci

Detaylı

Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ömer alisdemir Üniversitesi ğitim Bilimleri nstitüsü Akademik ve İdari Personel meklilik İşleri TOPLAM SÜR 1 saat 2 İŞ SÜRCİ mekli olacak personelin dilekçesi ve ayrılış onayı geldikten sonra ayrılış tarihini

Detaylı

(SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ) Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura İle teslim edilir.

(SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ) Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura İle teslim edilir. (SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ) Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura İle teslim edilir. Satın Alma Onaylı Sipariş Fişi İle sayılarak teslim alınır. Muayene Kabul Komisyonu, Malzemelerin Teknik

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı İş Akış Şeması

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı İş Akış Şeması Bütçe Hazırlama İMİD/001 Rektörlük Makamında Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalışmalarıyla ilgili yazının ulaşması Bir önceki yılda yapılan harcamalarla ilgili dosyalar incelenir Daire Başkanı bütçeyle ilgili

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 3-Yedi Güne Kadar Müdür Onayı,15 Güne Kadar Rektör Onayı

Detaylı

KURTALAN MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KURTALAN MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 3-7 Güne Kadar Müdür Onayı,15 Güne Kadar Rektör Onayı ve Gündelikli Yolluklu İse İlgili Yönetim Kurulu Kararı Rektör Onayı 15

Detaylı

Memur Bayram KARAKURT. Memur Bayram. Paraf Fakülte Sekreteri Nur SUSOY. İmza Dekan Prof.Dr.Sefa TARHAN

Memur Bayram KARAKURT. Memur Bayram. Paraf Fakülte Sekreteri Nur SUSOY. İmza Dekan Prof.Dr.Sefa TARHAN SGK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI (20.11.2015) Toplam Süre : gün 3 saat Gerektiğinde Evrak Kayıt ve Yazı İşleri Evrak Kayıt ve Yazı İşleri Evrak Kayıt ve Yazı İşleri 1 saat 1 saat 1 saat Personelin Fakültemize

Detaylı

HİZMET STANDARTLARI LİSTESİ

HİZMET STANDARTLARI LİSTESİ 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 3-7 Güne Kadar Dekan /Müdür Onayı,15 Güne Kadar Rektör Onayı ve Gündelikli Yolluklu İse İlgili Yönetim Kurulu Kararı Rektör Onayı

Detaylı

HİZMET STANDARTLARI LİSTESİ

HİZMET STANDARTLARI LİSTESİ 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 3-7 Güne Kadar Dekan /Müdür Onayı,15 Güne Kadar Rektör Onayı ve Gündelikli Yolluklu İse İlgili Yönetim Kurulu Kararı Rektör Onayı

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK Senato, Yönetim ve Disiplin Kurulu Sekretaryası İş Akış Şeması

BARTIN ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK Senato, Yönetim ve Disiplin Kurulu Sekretaryası İş Akış Şeması Senato, Yönetim ve Disiplin Kurulu Sekretaryası Gündem tekliflerinin alınması Birimlerden gelen teklifler tarafından değerlendirilir ve Rektöre arz edilir. Gelen evrak Gündemin yazılması in incelemesinden

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün 4 dakika İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı ve işe başlama yazısı, gerekli bilgiler (aile durumu

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO ADI İSTENEN BELGELER 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli Yapılıyor 2 Gelen Evrak Tüm

Detaylı

Bütçe Hazırlık Çalışması

Bütçe Hazırlık Çalışması DOSYA NO : 90866454-11.1 Bütçe Hazırlık Çalışması İşlev İşlev Sorumlular Rektörlükçe haziran ayı içerisinde bütçe hazırlık çalışmasına ilişkin yazının Rektörlük Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Alt

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ Başlangıcı Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığınca Fakültelerde Kısmi Zamanlı olarak çalışacak öğrenci kontenjanı belirlenir Öğrenciler Dekanlığa

Detaylı

TAŞINIR İŞ AKIŞI. İş Akışı Adımları. Taşınırlar, Tedarikçi Firma Tarafından Fatura/İrsaliye İle Birlikte Taşınır Kayıt Yetkilisine Teslim Edilir

TAŞINIR İŞ AKIŞI. İş Akışı Adımları. Taşınırlar, Tedarikçi Firma Tarafından Fatura/İrsaliye İle Birlikte Taşınır Kayıt Yetkilisine Teslim Edilir Sayfa 1/7 lar, Tedarikçi Firma Tarafından Fatura/İrsaliye İle Birlikte ne Teslim Edilir Teslim Alınan lar Muayene Kabul u Tarafından İncelenir M.Kabul u lar İstenilen Kalite ve Teknik Özellilere Uygun

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER ÖĞRENCİ İŞLERİ

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER ÖĞRENCİ İŞLERİ SIRA NO HİZMETİN ADI T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER ÖĞRENCİ İŞLERİ HİZMETİN ORTALAMA TAMAMLANMA SÜRESİ

Detaylı

TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI

TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 3-7 Güne Kadar Dekan /Müdür Onayı,15 Güne Kadar Rektör Onayı ve Gündelikli Yolluklu İse İlgili Yönetim Kurulu Kararı Rektör Onayı

Detaylı

1. RESMİ YAZIŞMA SÜRECİ

1. RESMİ YAZIŞMA SÜRECİ 2. RESMİ MÜHÜR YAPTIRMA SÜRECİ 1. RESMİ YAZIŞMA SÜRECİ BAŞLAMA Gelen yazının içeriğine göre gerekli cevabı yazıp metnini hazırlamak İlgililerin paraflarını ve imza aşamalarını sağlamak Giden evrak zimmet

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu Ömer alisdemir Üniversitesi Üç Aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri TOPLAM SÜR 5 Dk. İŞ SÜRCİ Taşınır Kayıt ve Kontrol Birimi Personeli Taşınır Kayıt ve Kontrol Birimi yetkilisi tarafından

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU Birimin Adı Sürecin Adı Evrak İşlemleri Süreci Kod: 232 Fakülte Sekreteri tarafından Resmi Yazının havalesi Cevap yazısı gerekli EVET Havale edilen personelin cevap yazısının yazılması

Detaylı

Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne gelen yazılar zimmet işlemiyle teslim alınır. Evrak kayıt girişi yapılır.

Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne gelen yazılar zimmet işlemiyle teslim alınır. Evrak kayıt girişi yapılır. T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MYO İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ YAZI İŞLERİ Gelen Evrak Süreci Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne gelen yazılar zimmet işlemiyle teslim alınır. Evrak kayıt girişi yapılır. Ekleri

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İncelenen dosya ile ilgili Fakülte Kurulu Kararın Alınması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İncelenen dosya ile ilgili Fakülte Kurulu Kararın Alınması. Bölüm Açma İşlemleri 3 gün 40 dk İlgili Öğretim Üyesi Açılması düşünülen Bölüm ile ilgili Yök ün belirlediği kriterlere uygun dosyanın ilgili Öğretim Üyeleri tarafından hazırlanması ve dosyanın incelenmek

Detaylı

Maçka Meslek Yüksekokulu Hizmet Standartları

Maçka Meslek Yüksekokulu Hizmet Standartları Maçka Meslek Yüksekokulu Hizmet Standartları Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi (En Geç) 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1- İlgiliden Dilekçe 2- Davet Yazısı

Detaylı

BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. İşe başlama ay başında mı yapıldı

BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. İşe başlama ay başında mı yapıldı OSMANİY KORKUT ATA ÜNİVRSİTSİ MÜHNDİSLİK FAKÜLTSİ Tahakkuk Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün 4 dakika SORUMLULAR İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 HİZMETİN ADI Yurtiçi ve Yurtdışı Görevlendirmeler Öğretim Elemanı Başvuru Alım 3 İzin 4 5 6 7 Askerlik Borçlanması Hizmet Belgesi Talepleri Emeklilik Talepleri İşe Başlama ve Ayrılma CELAL

Detaylı

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Aşama 4 1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Müdür Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Müdür tarafından toplantıya davet edilir. 1. İlgili

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Akademik ya da idari personelin ayrılış yazısı geldikten sonra maaş nakil bildirimi hazırlanarak imzaya sunulur.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Akademik ya da idari personelin ayrılış yazısı geldikten sonra maaş nakil bildirimi hazırlanarak imzaya sunulur. Ömer alidemir Üniversitesi ĞİTİM FAKÜLTSİ Akademik/İdari Personel Nakil Bildirimi İşlemleri TOPLAM SÜR 47 dakika İŞ SÜRCİ Akademik ya da idari personelin ayrılış yazısı geldikten sonra maaş nakil bildirimi

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli Yapılıyor 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar,

Detaylı

TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRECİ TAŞINIR KAYIT KONTROL YTKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRCİ SATIN ALMA YOLU İL MALZM GİRİŞİ Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura ile teslim edilir. Satın alma onaylı sipariş fişi ile sayılarak teslim alınır.

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ Kamu Hizmet Standartları Tablosu

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ Kamu Hizmet Standartları Tablosu 1 01-A 2 01-B 3 01-C 4 01-D Genel Yazışma Bilirkişi ve Ekspertiz Yazışma Akademik Faaliyet Raporları Hazırlama Fakülte Yönetim Kurulu, Fakülte Kurulu Hazırlanma ve Yazılma 5 01-E Bilgi Edinme 6 05-A 7

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. Ömer alisdemir Üniversitesi MİMARLIK FAKÜLTSİ Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün dakika İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı ve işe başlama yazısı,

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ YENİ KAYIT İŞ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ YENİ KAYIT İŞ AKIŞ ŞEMASI ÖĞRENCİ YENİ KAYIT İŞ AKIŞ ŞEMASI Öğrenci Yeni Kayıt Süreci Başlangıcı ÖSYM Klavuzunda belirtilen öğrenci kayıt belgeleri Fakülteye kayıt hakkı kazanan öğrenci kayıt için gerekli belgeler ile bizzat başvuruda

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ HİZMET STANDARTLARI

EĞİTİM FAKÜLTESİ HİZMET STANDARTLARI 1 Akademik personelin görevlendirilmesi 1-İlgiliden dilekçe 2-Davet yazısı 3-7 güne kadar Dekan /Müdür onayı,15 güne kadar Rektör onayı ve gündelikli yolluklu ise ilgili Yönetim Kurulu kararı Rektör onayı

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi 2016 Yılı İş Planı Formu OCAK AYI Yürürlük Tarihi:

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi 2016 Yılı İş Planı Formu OCAK AYI Yürürlük Tarihi: 01 Bölüm Sekreterlikleri Öğretim elemanlarının bir önceki yıl izin devirlerinin yapılması Yıllık izin devirlerinin yapılması kaydedilmesi ve enlil sistemine girilmesi ile sonuçlanır 02 Bölüm Sekreterlikleri

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ KOS 4.1

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ KOS 4.1 YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Kurum dışı gelen evrak, Birim Evrak Kayıt Sorumlusu tarafından Yüksekokul Sekreterine sevk edilir. Kurum içi/dışı gelen evrak, Birim Evrak Sorumlusu tarafından Müdüre sevk edilir.

Detaylı

Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İş Akış Şemaları: Ek Çalışma Bordrosunun Hazırlanması İşlemleri

Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İş Akış Şemaları: Ek Çalışma Bordrosunun Hazırlanması İşlemleri Ek Çalışma Bordrosunun Hazırlanması İşlemleri DOSYA NO: 25549607-11-3 Nöbet çizelgesi kapsamında Fazla Çalışma Yapan Personelin isimlerinin ve çalışma günleri ile saatlerinin Fakülte Sekreterliğinden alınması

Detaylı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi -KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU- SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 01 02 Gelen Evrakların EBYS sistemi kayıdı, İlgili Birimlere Havalesinin Yapılması. Kişi ve Kurumlara Giden Evrakların EBYS işlemlerinin tamamlanması, gönderilmesi/posta Resmi Yazının Aslı ve Zimmet Defteri

Detaylı

TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRECİ TAŞINIR KAYIT KONTROL YTKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRCİ SATINALMA YOLU İL MALZM GİRİŞİ Malzemeler İlgili Firmalar Tarafından Fatura İle Teslim dilir. Satın Alma Onaylı Sipariş Fişi İle Sayılarak Teslim Alınır. Muayene

Detaylı

GELEN EVRAK İŞ AKIŞI. İlgili birime sevk için; Fakülte Sekreterine verilmesi

GELEN EVRAK İŞ AKIŞI. İlgili birime sevk için; Fakülte Sekreterine verilmesi GELEN EVRAK İŞ AKIŞI Gelen Evrak Gelen yazının Gelen Evraka İşlenmesi İlgili birime sevk için; Fakülte Sekreterine verilmesi Fakülte Sekreterinin ilgili birime Sevki için Dekan veya Dekan Yardımcısına;

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI. İDARİ PERSONEL ŞEFLİĞİ ŞEMA ADI AÇIKTAN ATAMA İŞLEMLERİ Akış No: 1

İŞ AKIŞ ŞEMASI. İDARİ PERSONEL ŞEFLİĞİ ŞEMA ADI AÇIKTAN ATAMA İŞLEMLERİ Akış No: 1 ŞEMA ADI AÇIKTAN ATAMA İŞLEMLERİ Akış No: 1 Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından ataması yapılan personelin kararnamesi onaylanarak Fakültemize gönderilir. Teslim alınan kararname ile adı geçen personel

Detaylı

SATINALMA İŞLEMLERİ ( ) 7 gün 120 dk Periyodu: İhtiyaç Oluştuğunda

SATINALMA İŞLEMLERİ ( ) 7 gün 120 dk Periyodu: İhtiyaç Oluştuğunda SATINALMA İŞLEMLERİ (15.12.2015) 7 gün 120 dk Periyodu: İhtiyaç Oluştuğunda 1 gün 3 Gün 1 gün 1 gün 1 saat 10 Dakika 10 Dakika 1 gün Satın alınacak malzemenin cinsini özelliğini (veya teknik bilgilerini)

Detaylı

TORUL MYO HİZMET STANDARTLARI

TORUL MYO HİZMET STANDARTLARI TORUL MYO HİZMET STANDARTLARI S. 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 3-7 Güne Kadar Dekan /Müdür Onayı,15 Güne Kadar Rektör Onayı ve Gündelikli Yolluklu İse İlgili

Detaylı

Duyurulan Kayıt Belgeleri

Duyurulan Kayıt Belgeleri SIRA NO ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Kesin Kayıt İşlemleri HİZMETİN ADI Ek-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER Duyurulan Kayıt Belgeleri HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) İlan edilen tarihler

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SGDB MUHASEBE, KESİN HESAP VE RAPORLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖDENEK ONAYLAMA İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SGDB MUHASEBE, KESİN HESAP VE RAPORLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖDENEK ONAYLAMA İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ ÖDENEK ONAYLAMA İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Bütçe ve Performans Programı Şube Müdürlüğü tarafından Muhasebata Gönderilen ödenek işlemlerine ilişkin Olarak say2000i sistemine kayıtların düşmesi Say2000i sistemi

Detaylı

Ordu Üniversitesi Rektörlüğünden gelen yazının evrak kaydının yapılması. Müdürün öğrenci işleri ve Bölüm başanlığına yazıyı sevki

Ordu Üniversitesi Rektörlüğünden gelen yazının evrak kaydının yapılması. Müdürün öğrenci işleri ve Bölüm başanlığına yazıyı sevki Yeni Kayıt Ordu Üniversitesi Rektörlüğünden gelen yazının evrak kaydının yapılması Müdürlük Müdürün öğrenci işleri ve Bölüm başanlığına yazıyı sevki Müdürlük Kayıt görev sorumlularının belilenmesi Müdürlük

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI S.N. HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER HİZMET TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Ders Kayıtları ÖBİSİS Programından Giriş yapılarak internet

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu. Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri

Kamu Hizmet Standartları Tablosu. Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri Hizmetin Ortalama Tamamlanma Süresi (En Geç) 1 Öğrenci Kontenjanları 15 Dakika 2 Üniversiteye Kayıt (ÖSYM tarafından Yerleşen Öğrencilerin Kaydı)

Detaylı

Fen Bilimleri Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü Ömer alisdemir Üniversitesi Taşınır İstek Talep İşleri TOPLAM SÜR 7 gün 1 saat 3 Taşınır Kayıt kontrol Resmi talep yazısı. Taşınır Kayıt kontrol Kayıttan Düşme Teklif Komisyonu Taşınır İstek Belgesi Birimlerden

Detaylı

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Avans-Kredi Verilmesi BAŞLANGIÇ. Yükseokulun ihtiyaçlarına ilişkin talepleri alınarak incelenir ve bütçe kotrolü yapılır.

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Avans-Kredi Verilmesi BAŞLANGIÇ. Yükseokulun ihtiyaçlarına ilişkin talepleri alınarak incelenir ve bütçe kotrolü yapılır. Avans-Kredi Verilmesi M-MYO-SR-051 1-10 Gün Rektörlük Rektörlük Makamı onayı ile arcama Yetkilisi tarafından mutemet tayin edilir. er yıl merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen üst sınırlarını aşmamak

Detaylı

İslami İlimler Fakültesi Taşınır ve Kayıt Kontrol Birimi

İslami İlimler Fakültesi Taşınır ve Kayıt Kontrol Birimi Ömer alisdemir Üniversitesi Devir Malzeme Girişi iş akışı TOPLAM SÜR 1 gün 4 saat İŞ SÜRCİ / dekan Malzeme Talep yazısının onaya sunulması ve ilgili birime üst yazı ile istenmesi İstek kabul edildi mi?

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Ömer alisdemir Üniversitesi Taşınır (Tüketim alzemeleri) Üç Aylık Dönem Raporu TOPLA SÜR, saat, 5 Dk İŞ SÜRCİ Taşınırların (tüketim malzemelerinin) üç aylık dönem raporlarının hazırlanması. Taşınır Kayıt

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI S.N. HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER HİZMET TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Ders Kayıtları ÖBİSİS Programından 1 hafta Giriş yapılarak

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE BİRİMİ DENGE TAZMİNATI ÖDEMELERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE BİRİMİ DENGE TAZMİNATI ÖDEMELERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI DÖNER SERMAYE BİRİMİ DENGE TAZMİNATI ÖDEMELERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI İlgili ayın başında belirli tarihler arasında Denge Tazminatı işlemleri yapılır. İlgili aya ait, personelin derece, kademe, kıdem v.b. terfi

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Akademik Personel Alımı PERSONEL İŞLERİ Akademik Personel Görevlendirmeleri 2547 Sayılı Kanun 40/a-Maddesi Uyarınca Ders Görevlendirme İşlemleri Yükseköğretim kurumlarında öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri

Detaylı

BAŞLANGIÇ. Taşınır istek belgesi düzenlenerek malzemenin alınacağı kurum/birime gönderilir. İstek kabul edildi mi?

BAŞLANGIÇ. Taşınır istek belgesi düzenlenerek malzemenin alınacağı kurum/birime gönderilir. İstek kabul edildi mi? Ömer alisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler nstitüsü Devir Malzeme Giriş/Çıkış İşleri TOPLAM SÜR 80 Dk. İŞ SÜRCİ Taşınır istek belgesi düzenlenerek malzemenin alınacağı kurum/birime gönderilir Muayene

Detaylı

SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU TEŞKİLAT ŞEMASI

SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU TEŞKİLAT ŞEMASI SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU TEŞKİLAT ŞEMASI YÜKSEKOKUL KURULU YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ Prof. Dr. Yaşar Nuri ŞAHİN YÜKSEKOKUL YÖNETİM KURULU YÜKSEKOKUL MÜDÜR YARDIMCISI Dr.Öğr. Üyesi Engin KANBUR YÜKSEKOKUL SEKRETERİ

Detaylı

Gelen Evrak Süreci Şeması

Gelen Evrak Süreci Şeması Gelen Evrak Süreci Şeması Yüksekokula gelen evrak kayıt defterine işlenir. Yazının ekleri tamamsa Müdürlüğe sunulmak üzere Yüksekokul Gelen yazı Yüksekokul Sekreterliği tarafından Müdürlüğe sunulur. Yazının

Detaylı

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ. ÖRNEK Fakülte Kurulu İş Akış Şeması ve Dokümanları. İş Akış Adımları

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ. ÖRNEK Fakülte Kurulu İş Akış Şeması ve Dokümanları. İş Akış Adımları Fakülte Kurulu - 1 - Birim/Kişi Dekanlığa dilekçe ile başvuruda bulunur. ve ilgili ekler Birim/Kişi 2547 Sayılı Kanunun 17.Madde Dekanlık Makamınca incelenir. Fakülte Kurulu gerekli mi? Hayır Birime/Kişiye

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi %10'a Giren Öğrencilerin Tespiti 3 gün 30 Güz Yarıyılı sonunda bütünleme sınavları yapıldıktan sonra Bahar Yarıyılı sonunda ise Yaz okulu notları girildikten sonra İkinci Öğretim öğrencilerinin yarıyıl

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İstek Yetkilisinden gelen taşınır istek belgeleri alınarak incelenir. İstenen taşınırlar depoda yeterli miktarda var mı? 5 dk.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İstek Yetkilisinden gelen taşınır istek belgeleri alınarak incelenir. İstenen taşınırlar depoda yeterli miktarda var mı? 5 dk. Taşınır Mal Giriş ve Çıkış İşlemleri (a-taşınır Mal Çıkış İşlemleri) 30 dk. İstek Yetkilisinden gelen taşınır istek belgeleri alınarak incelenir. İstenen taşınırlar depoda yeterli miktarda var mı? Çıkış

Detaylı

MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI

MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ ANALİZİ ŞEMALARI AVANS VE MAHSUP İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI DESTEK HİZMETLERİ ŞEFLİĞİ DEKANLIK HARCAMA YETKİLİSİ DEKAN YARDIMCILIĞI GERÇEKLEŞTİRME

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Ek Ders İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Personel İşleri Birimi)

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Ek Ders İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Personel İşleri Birimi) BÜLNT CVİT ÜNİVRSİTSİ UYGULAMALI BİLİMLR YÜKSKOKULU k Ders İşlemleri Süreci İş Akış Şeması K DRS ÜCRTİ İŞLMLRİ SÜRCİNİ BAŞLAT Akademik takvime uygun olarak dönem başında, Bölüm Başkanlıkları tarafından

Detaylı

ERBAA SAĞLIK YÜKSEKOKULU SATINALMA İŞ AKIŞ ŞEMASI

ERBAA SAĞLIK YÜKSEKOKULU SATINALMA İŞ AKIŞ ŞEMASI SATINALMA İŞ AKIŞ ŞEMASI GİRİŞ/BAŞLANGIÇ Yeni yılın ilk ayında Satın alma Onay ve Sayısı Alınır Satın Alma ve Muayene Kabul Komisyonu Oluşturulur İhtiyaç Duyulan Mal/Malzeme Komisyon tarafından belirlenir

Detaylı

İŞ AKIŞI ŞEMASI FORMU

İŞ AKIŞI ŞEMASI FORMU Birimin Adı: Taşınır Kayıt Birimi 130.14.1 Sürecin Adı ve Kodu Ambar Giriş Çıkış İşlemleri İhtiyaç Bildiren Birim Harcama Yetkilisi Taşınır Kayıt İşlemleri İhtiyaç Bildiren Birim Harcama Yetkilisi İlgili

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu Atanan Personel İşlemleri 40 Dk. Rektörlük Makamı (Personel D.Başkanlığı) tarafından açıktan veya naklen atanan personelin atama kararnamesi üst yazı ile Müdürlüğe gönderilir. 5 Dk. Birime açıktan veya

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SÜREÇLERİ TANIM FORMU Adı : Gelen Evrak Süreci No / Tarih : 1 / 11.04.2017 SÜREÇ BİLGİLERİ Sorumlular : Paydaşları : Amacı : Sınırları : Yüksekokul Sekreteri, Şef, Bilg. İşletmeni, Memur Yüksekokul

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ PERSONEL SGK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Toplam Süre : gün 5 saat

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ PERSONEL SGK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Toplam Süre : gün 5 saat PERSONEL SGK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI 08.01.2015 Toplam Süre : gün 5 saat Gerektiğinde 1 saat 1 saat 1 saat Personelin Fakültemize naklen veya açıktan atanması, ya da nakil, istifa, emeklilik, ölüm gibi

Detaylı