ÇEMBER KARMA / TEST-1

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÇEMBER KARMA / TEST-1"

Transkript

1 ÇMR RM / S-... Verilenlere göre, m( ) ) ) 0 ) ) 0 ) Verilenlere göre, m(g ) ) ) ) 6 ) 0 ) G 0 ) ) ) ) ) 8 L 0 [] [] = {} m( ) = 0 m() = 0 ve üçgenlerinin çevrel çemberi m( ) = 0 m() = 0 m() = üçgen [] çap L m () = 90 L++= birim.. ) ) ) ) ) Verilenlere göre, bu doğrulardan eşit uzaklıkta bulunan en çok kaç nokta vardır? ) ) ) ) ) 0 6 merkezli çember üçgeninin çevrel çemberidir. m( ) = 0 = birim merkezli çembere [ = birim = 6 birim = 0 birim Verilenlere göre, kaç d ) ) ) ) ) 6 d esişen d, d, d doğruları verilmiştir. d Verilenlere göre, kaç ) ) G ve merkezli yarım çemberler noktasında [] teğet = 6 birim ) ) ) merkezli çember yayı eşkenar üçgeninin G ağırlık merkezinden geçmektedir. = 6 6 birim Verilenlere göre, yayının uzunluğu kaç ) 6 ) ) ) ) merkezli çember ve eşkenar üçgeni verilmiştir. = birim ) ) ) ) ) 0... ) 7 ) ) ) ) 7 0 ) ) ) 7 merkezli yarım çember verilmiştir. [] [] = {} m() = 0 = = merkezli çember üçgeninin [] kenarına = = birim ) ) 6 merkezli yarım çember [] çap = = 8 birim Verilenlere göre, kaç birim birim ) ) ) ) )

2 ÇMR RM / S Verilenlere göre, m( ) ) 0 ) 0 ) 0 ) 0 ) 60 Verilenlere göre, aşağıdakilerden hangisi daima doğrudur? 0 ) = ) = ) + = 60 ) + = 90 ) = Verilenlere göre, kaç ) ) + ) ) + ) kirişler dörtgeni m( ) = 0 m() = 0 [] [] = {} // m( ) = m() = karesinin içine ve merkezli çeyrek çemberler = birim.. Verilenlere göre, çemberlerin yarıçapları birim ve birim olduğuna göre çemberleri saran ip kaç 8 ) ) + ) + 0 ) + 8 ) + N Verilenlere göre, kaç ) ) ) 6 ) 8 ) 9 Verilenlere göre, kaç ) ) 7 M L ve merkezli çemberler gergin ip ile sarılmıştır. = 0 [] ve [] çaplı yarım çemberler noktasında = ) ) = birim = birim birim merkezli çember yayı [] ye = birim = birim ) Verilenlere göre, kaç ) ) 6 ) ) 0 ) Verilenlere göre, merkezli çemberin yarıçapı kaç ) ) ) + Verilenlere göre, ) ) ) + ) merkezli yarım çemberin içine karesi = birim eşkenar üçgeninde merkezli çember [] çaplı yarım çember ile dıştan = birim üçgen kirişler dörtgeni = birim = birim oranı kaçtır? ) ) ) 0... Verilenlere göre, kaç ) ) 6 ) 7 ) 8 ) 9 Verilenlere göre, merkezli çemberin yarıçapı kaç ) ) ) ) 7 9 karesinin içine [] çaplı [] ye teğet yarım çember = birim = 9 birim karesinde merkezli çember [] çaplı yarım çembere ve karenin kenarına = birim merkez ) ve üçgen = = birim ) ) ) ) 6 )

3 ÇMR RM / S-.. 0 Verilenlere göre, kaçtır? ) ) 0 ) ) ) 0 0 merkezli çemberde m( ) = 0 m() = 0 m( ) = merkezli çember üçgeninin çevrel çemberidir. m( ) =.. Verilenlere göre,, [] üzerinde hareket ettiğinde noktasında çizdiği en büyük şeklin alanı kaç ) 8 + ) 8 + ) + ) 6 + ) 6 + [] doğrusuna hareketli noktasında [] ipi bağlanmıştır. = 8 birim = birim ve merkezli çemberler eşkenar üçgeninin kenarlarına ve birbirlerine Verilenlere göre, çemberlerin yarıçapları birim ve 6 birim olduğuna göre kaç ) ) ) ) ) 6 [] ve [, ve merkezli çemberlerin ortak teğetleridir. ve merkezli eş çemberler ve noktalarında kesişmektedir. 0.. Verilenlere göre, ortak dış teğet parçası kaç ) ) ) 6 ) ) 6 üçgeninin dik kenarlarını çap kabul eden yarım çemberler = 6 birim = 8 birim merkezli, dörtte bir dairenin içine karesi = birim. Verilenlere göre, m( ) ) 0 ) ) 0 ) ) 60 merkezli yarım çember üçgeninin kenarlarına = birim = birim 7 9 ) ) ) ) ) 7 7 Verilenlere göre, büyük çemberin yarıçapının küçük çemberin yarıçapına oranı kaçtır? ) ) ) ) ) Verilenlere göre, ) ) ve merkezli çemberler noktasında içten oranı kaçtır? ) ) ) Verilenlere göre, çemberlerin yarıçapı birim olduğuna göre üçgeninin alanı kaç ) ) ) ) ) 6 Verilenlere göre, çemberlerden birinin yarıçapı kaç ) eşkenar üçgeninin kenarlarına ve birbirlerine teğet eş iki çember = birim ) ) ) ) +. Verilenlere göre, taralı alanlar toplamı kaç ) 8 ) 6 ) ) ) Verilenlere göre, kaç merkezli çeyrek çember = birim = birim = birim ) ) ) ) 6 )

4 ÇMR RM / S-... Verilenlere göre, m( ) ) ) 0 ) ) 60 ) 6 Verilenlere göre, m( ) ) 0 ) ) 0 ) ) Verilenlere göre, m( ) ) 08 ) 0 ) ) ) 7 [, merkezli çembere = m( ) = 0 [ doğrusu çembere m( ) = = [, [], [ çembere teğet m() = 7 m( ) = Verilenlere göre, m( ) ) 0 ) ) ) 0 ) 0 Verilenlere göre, kaç ),8 ), ),6 ),8 ) Verilenlere göre, çemberlerin yarıçapı birim olduğuna göre gergin ipin uzunluğu kaç ) 6 + ) ) + ) + ) + merkezli çember diğer çember ile ve noktalarında kesişmektedir. m() = 70 üçgen ve merkezli çember [] = birim = 6 birim = birim, ve merkezli eş çemberler gergin ip ile sarılmıştır. Ç() = birim 7 merkezli çemberin çapı 6 birim ve bir [] kirişinin uzunluğu birimdir. una göre, noktasının [] kirişine uzaklığı kaç ) ) 7 ) 9 ) ) L Verilenlere göre, Çevre() kaç ) ) 0 ) 6 ) ) 9 merkezli çember [ ve [ ya,, doğrusal = 8 birim = birim Verilenlere göre, kaç ve merkez ve L ortak dış teğet [], merkezli çemberin [], merkezli çemberin teğetidir. = birim ) 6 ) 8 ) 9 ) 0 ) dikdörtgeninin içine ve merkezli kenarlara ve birbirlerine teğet çemberler = 8 birim = 9 birim Verilenlere göre, merkezli çemberin yarıçapı kaç ) ) ) ) ) L eşkenar üçgeninin çevrel çemberi [] [M] = {} [] [M] = {L} = birim M= 8 birim Verilenlere göre, kaç ) ) ) ) ) 6 [H] ve [H] çaplı yarım çemberler üçgenine ve birbirlerine H = 0 birim H = birim Verilenlere göre, çemberlerin yarıçapları çarpımı kaç ) ) 8 ) 0 ) ) 0 M

5 ÇMR RM / S-. 0 üçgen m( ) = 0. [ teğet [] [] = {} == = birim = 6 birim merkezli çemberde, [] = birim = birim 0. merkezli çemberlerden dıştakinin yarıçapı içtekinin yarıçapının katıdır.. Verilenlere göre, m( ) ) 0 ) ) 0 ) ) 0 Verilenlere göre, m( ) ) ) ) 6 ) ) 6 kirişler dörtgeni m( ) = () m( ) = () m( ) = () m() = () Verilenlere göre, kaç ) ) ) 6 ) 7 ) 8. ynı merkezli iki çemberde büyüğünün, küçük çembere teğet olan bir kirişinin uzunluğu birimdir. İki çemberin yarıçapları toplamı 6 birim ise çevreleri farkı kaç ) ) ) 6 ) 8 ) 0 Verilenlere göre, taralı alanlar toplamı kaç ) 9(7 ) ) 9( ) ) ) 6 ) 7 merkezli çember dik üçgeninin iç teğet çemberidir. = birim = birim Verilenlere göre, kaç. Verilenlere göre, taralı halkanın alanı birimkare ise içteki küçük dairenin alanı kaç ) 9 ) 6 ) ) 8 ) 0 0 m() = 0 = 8 birim = 0 birim Verilenlere göre, noktasında birim yarıçaplı çember yuvarlanarak noktasına geldiğinde merkezi kaç birim yol almıştır?. Verilenlere göre, m( ) dörtgen ve merkezli çemberler ve noktalarında kesişmektedir.,, doğrusal merkezli çember yayı, [] yi de kesiyor. = birim = birim Verilenlere göre, kaç ) 7 H ) 7 ) ) ) merkezli 6 birim yarıçaplı yayı ile merkezli 9 birim yarıçaplı yayı şekilde gösterilmiştir. [H] [] Verilenlere göre, H kaç. ) ) ) 6 ) 7 ) 8 merkezli birim yarıçaplı çember üzerinde hareketli [] halkası verilmiştir. = birim Verilenlere göre, noktasında bağlı olan koyunun otlayabileceği alan en çok kaç ) 0 ) 0 ) 60 ) 80 ) 90 ) ), ), ),6 ),8 ) ) ) ) 6 ) ) 9 ) ) 6 ) 0 )

6 ÇMR RM / S-6.. merkezli çemberde, [] [] = {} == birim == birim Verilenlere göre, kaç ) ) ) ) ) Çemberde, = birim = birim = birim.. Verilenlere göre, kaç ) ) 0 ) 7 ) 9 ) 0 6 merkezli çembere,, doğrusal = = birim = 6 birim merkezli daire dilimi içine dikdörtgeni çiziliyor. = birim = birim karesinin ve noktaları çember üzerinde ve noktasında çembere == 6 birim Verilenlere göre, çemberin çevresi kaç ) ) ) ) ) 6 ve merkezli çemberlerin [] dış ortak teğetidir. = birim = 0 birim = birim 0.. Verilenlere göre, bu yayın yarıçapı kaç ) 9 ) 0 ) ) ) kare, merkezli yay ve [] bu yaya noktasında = 8 birim = birim [] ve [] çaplı yarım çemberler dıştan,,, doğrusal = = 6 birim. Verilenlere göre, kaç ) 0 ) 0 ) 0 ) 0 ) 6 0 merkez, [] teğet, eşkenar üçgen = Verilenlere göre, taralı bölgenin alanı 9 birimkare olduğuna göre, çemberin yarıçapı kaç ) ) ) ) 6 ) Verilenlere göre, kaç ) ) ) Verilenlere göre, m( ) ) ) Çemberde [ ve [] kesendir. üçgen m( ) = 7 = ) 0 ) ) 0 ) ) 0 Verilenlere göre, kaç ) ) ) ) ) Verilenlere göre, taralı alanlar birbirine a eşit ise oranı kaçtır? b ) ) ) merkezli çeyrek çembere dikdörtgen = a birim = b birim ) ) 6. Verilenlere göre, kaç ) ) ) ) ) 6 Çemberde [ [] [] = 6 birim = 6 birim ) 0 ) ) ) )

7 ÇMR RM / S-7. d Şekilde, merkezli çember üçgeninin dış teğet çemberidir. d d = {}. ve merkezli birim yarıçaplı eş çemberler birbirine noktasında [ teğet [ ] [ ] = { } 0 [] [] = {} = 0 birim = birim = birim 0. 8 merkezli [] çaplı çemberde [], [] ve [] = birim = 8 birim Verilenlere göre, m( ) ) 0 ) 0 ) ) 0 ) 60 d Verilenlere göre, taralı alan kaç ) ) ) Verilenlere göre, kaç ) 8 ) ) ) 6 ) 0 Verilenlere göre, + toplamı kaç ) ) ) 69 ) ) 0. [], [] ve [], merkezli çembere m( ) = Verilenlere göre, çemberin yarıçapı birim olduğuna göre, Çevre() kaç ) 6 ). Merkezleri, ve olan üç çemberden ikisinin yarıçapı birim, birinin yarıçapı birimdir. u üç çember ikişer ikişer dıştan teğet olduğuna göre, üçgeninin alanı kaç ) 8 ) 60 ) 69 ) 7 ) 8 8 [] [] = {} = 8 birim = birim = birim Verilenlere göre, kaç ) ) ) 6 ) 8 ) Verilenlere göre, oranı kaçtır? ) ) ) ) merkezli çember üçgeninin [] kenarına = 6 birim = 8 birim ). ) ) 0 ) 8 ) 6 ) Verilenlere göre, m( ) merkezli çemberde [ teğet [] [] = {} == ) 0 ) ) 60 ) 7 ) 90 [] ve [] çaplı yarım çemberler de teğet = birim = 6 birim Verilenlere göre, kaç ) ), ) 6,8 ) 7, ) 9,6 merkezli R yarıçaplı çember ile merkezli r yarıçaplı çember noktasında dıştan [] ortak dış teğet R = r = 8 birim Verilenlere göre, () kaç ) ) 8 ) ) 6 ). [] ve [], merkezli çembere üçgen = 6 birim = birim Verilenlere göre, kaç ) 8 ) 7, ) 7 ) 6, )

8 ÇMR RM / S-8. Çevrel çemberinin yarıçapı birim olan düzgün onikigenin alanı kaç ) 6 ) 6 ) 8 ) ) 9. merkezli yarım çembere [ ve [], ve doğrusal,,, doğrusal merkezli çeyrek çember [] [] = birim = birim 0., alanı birimkare olan dairenin merkezidir. kare =.. 0 Verilenlere göre, m( ) üçgeninin kenar orta dikmelerinin kesim noktası dir. m( ) = 0 [] // [] ) 0 ) 0 ) ) 60 ) 70. Verilenlere göre, ) L oranı kaçtır? ) ) ) ) [] çaplı yarım çemberde, == L // L= 8 birim = 9 birim ) 8 ) 7 ) 6 ) ) 9 Verilenlere göre,. kaç ) ) ) ) 6 ) 7 üçgeninin çevrel çemberi m() m( ) = birim = birim Verilenlere göre, kaç ) ) ) 6 ) 8 ) 9. Verilenlere göre, () kaç ) 6 ) 0 ) 8 ) 9 ) 6 merkezli çember ve dik üçgeni verilmiştir. [] [] = Verilenlere göre, yayının uzunluğu birim ise, çemberin çevresi kaç ) 6 ) 9 ) ) ) Yarıçapı 0 birim olan merkezli makara ile kuyudan su çekilmektedir. Verilenlere göre, kovayı birim yukarı çıkarmak için merkeze bağlı olan kol kaç derece döndürülmelidir? ) 0 ) 80 ) 0 ) ) 0 Çembere [, noktasında [] [] = {} = = 6 birim = birim Verilenlere göre, kaç ) ) ) ) ) 6 düzgün beşgen [] [] = {}.= 9 birim Verilenlere göre, kaç ) ) ) ) ) 6. d Verilenlere göre, kaç ) ) d ) ) d d = {} d == = birim == birim = birim )

9 ÇMR RM / S-9... Verilenlere göre, m( ) ) ) 0 ) ) 0 ) 60 Verilenlere göre, m( ) ) 0 ) ) 0 ) ) Verilenlere göre, merkezli çemberin yarıçapı kaç merkezli [] çaplı yarım çember m( ) = 0 m() = merkezli çember üçgeninin çevrel çemberidir. // [] ) ) ) ) ) 6 m() m() m( ) = 70 merkezli çember yayı yamuğunun [] kenarına // = m() = = birim = birim.. Verilenlere göre, kaç ) ) ) ) ) Verilenlere göre, kaç ) ) ) ) ) 6 ) 0 ) merkezli yarım çember = = 8 birim üçgeninde; kare ) ) ) merkezli yayı ile merkezli yayı = birim = birim = 7 birim m( ) = 0 = birim 6 6 d Verilenlere göre, çemberin yarıçapı birim olduğuna göre, kaç ) ) ) r R ) ) 7 Verilenlere göre, R nin r cinsinden eşiti aşağıdakilerden hangisidir? ) r( ) ) r ) r( + ) 9 ) r ) r merkezli çemberde [ teğet [] kesendir. [] merkezli çemberde [ [] [] = {] = 6 birim = 9 birim Verilenlere göre, kaç = birim Yarıçapı r olan dörtte bir çember ile d ve d doğrularına teğet olan R yarıçaplı çember verilmiştir. d d d 6 ) 9 ) ) ) ) dikdörtgeni içindeki yamuğunun ve üçgeninin iç teğet çemberleri vardır. = birim = 6 birim Verilenlere göre, kaç ) 6 ) 8 ) 0 ) ) [] [] Verilenlere göre, dairenin alanı kaç 7 ) ) 7 ) ) 0 ) 8 Verilenlere göre, taralı bölgenin alanı kaç ) ) ) ) + ) + = birim = birim eşkenar üçgeninin içine, ve merkezli birbirine teğet eş çember yayları = birim

10 ÇMR RM / S-0. 0 Verilenlere göre, m( ) ) 0 ) 0 ) 60 ) 70 ) 80 merkezli çember, üçgeninin çevrel çemberidir. çap = m() = merkezli çember,, doğrusal = 0 birim = 9 birim = birim ) 0 ) ) ) 7 ) merkezli çeyrek çember = 6 birim = 0 birim Verilenlere göre, merkezli çeyrek çemberin yarıçapı kaç ) ) ) ) 7 ) 0. Verilenlere göre,, r türünden eşiti aşağıdakilerden hangisidir? ) r r d r r ) r ) r ) r ) r d merkezli r yarıçaplı çemberde [] çap, [ d d = {} ==. Verilenlere göre, m( ) merkezli çemberde [ [] [] = {} [] = ) ) 0 ) ) 0 ). Verilenlere göre, çemberin yarıçapı birim olduğuna göre, kaç ) ) + ) + ) ) + merkezli çember [, [ ve [] ye kare m() =, ve merkezli telefon direkleri birbirine ik kesiti yukarıda görülen ve yarıçapları birim olan üç telefon direğini birbirine bağlayan gergin telin uzunluğu kaç ) ( + ) ) ( ) ) ( + ) ) ( + 6) ). R 8 R, R yarıçaplı, çemberleri dıştan Verilenlere göre, ortak dış teğet parçasının uzunluğu 8 birim olduğuna göre, (R. R ) çarpımı kaç ) 6 ) ) 8 ) 6 ) R. merkezli çember üçgeninin [] kenarına m() m( ) Verilenlere göre, kaç ) ),8 ) ) 6 ) 6, = birim = birim Verilenlere göre, taralı bölgenin alanı 8 birimkare olduğuna göre, kaç ) ) ) ) 6 ) 8 üçgeninde merkezli yayı = 6 M Q merkezli çember dik üçgeninin [] ve [] kenarlarına Q ve noktalarında M== birim = birim Verilenlere göre, kaç ) ) ) ) 6 ) merkezli yarım çemberin yarıçapı birimdir. üçgen = Verilenlere göre, taralı alan kaç ) ) ) ) 6 )

11 ÇMR RM / S merkezli çemberde, [] çap m( ) = 0 m( ) = 0. 6 merkezli çeyrek çemberde dikdörtgeni verilmiştir. = 6 birim = birim merkezli çemberde,, doğrusal = birim = birim 0. merkezli çemberde dikdörtgendir. = birim = birim [] [] = {} Verilenlere göre, m( ) ) ) 0 ) ) 0 ) Verilenlere göre, kaç ) 6 ) ) ) ) Verilenlere göre, noktasından geçen en kısa kiriş kaç ) 6 ) 9 ) ) 8 ) 0 Verilenlere göre, dikdörtgenin alanı kaç ) 6 ) 8 ) 9 ) 0 ).. Verilenlere göre, kaçtır? ) 0 ) 0 ) 6 ) 70 ) 80 r 0 ' ' Verilenlere göre, R R r r merkezli çemberde, [] // [] m() = 0 m() = ve merkezli çemberler birbirlerine ve d, d doğrularına d d ={} = r birim '= R birim m() = oranı kaçtır? ) ) ) ) ) 6 d d. merkezli iki çemberin yarıçapları r ve r birimdir. [ büyük çembere, [ küçük çembere ve noktalarında [] [] = {} Verilenlere göre, kaç ) r ) r ) r ) 6r ) 8r 8 ve merkezli çemberler noktasında dik kesişiyorlar. üçgen = 8 birim = birim Verilenlere göre, kaç ) ) ) 6 ) 7 ) 8 8 Verilenlere göre, kaçtır? merkezli çemberde [ çembere,, doğrusal = birim = 8 birim = birim ) ) 6 ) 7 ) 8 ) 9 merkezli çemberde [] çembere kare = birim ) 6 ) ) ), ).. merkezli çember [] [] = {} = birim == birim Verilenlere göre, merkezli çemberin yarıçapı kaçtır? ) ) ) ) ) 6 M N karesinde M ve N merkezli yarım çemberler birbirine N= 6 birim Verilenlere göre, karenin çevresi kaç ) 6 ) 60 ) 6 ) 7 )

12 ÇMR RM / S Verilenlere göre, m( ) ) ) 0 ) ) 0 ) Verilenlere göre, m( ) ) ) 0 ) ) ) 0 merkezli çemberde, [] [] = {} m() = 70 merkezli çemberde, [] [] = {} m() = [] // [].. Verilenlere göre, m( ' ) 68 ) 86 ) 90 ) 9 ) 96 ) 98 Verilenlere göre, küçük çemberin çevresi kaç merkezli çemberde [ ve [' çembere =' m( ' ) = 68 üçük çember, yarım çembere ve [] çapına = birim = 8 birim ) ) 6 ) 8 ) 0 ) Verilenlere göre, kaç ) ) 6 ) 7 ) 8 ) 9 Verilenlere göre, küçük çemberin yarıçapı kaç ) ) ) ) 8 ) 6,, merkezli çemberler birbirlerine,,, ve doğrusal = 6 birim kare merkezli çeyrek çember ile merkezli küçük çember Ç() = birim 0.. Verilenlere göre, ' kaç ' ', ve merkezli dıştan teğet çemberlerin ortak dış teğetidir. = birim = birim ) ) 0 ) 9 ) 6 ) a b merkezli çemberde,, doğrusal = a birim = b birim Verilenlere göre, den geçen en kısa kirişin uzunluğu a ve b cinsinden kaç ) a. b ) ab ) ab ) ab ) a b. L Şekildeki çeyrek çemberde dikdörtgendir. = = m( ) = 6 6 merkezli çemberde üçgendir. == 6 birim = birim merkezli çemberde [ çembere teğet. dikdörtgendir. [] = birim = 8 birim. merkezli iki çemberden [] birinin teğeti, diğerinin kirişidir. = birim Verilenlere göre, kaçtır? ) ) ) 0 ) ) 60 Verilenlere göre, kaç ) ) 0 ) ) ) ) ) ) ) ) 6 Verilenlere göre, taralı halkanın alanı kaç ) ) ) 6 ) 8 )

13 ÇMR RM / S-. 0 Verilenlere göre, m( ) [ çembere üçgen m( ) = 0 = ) ) 0 ) ) 0 ). ' Verilenlere göre, m( ) ) 9 ) 98 ) 00 ) 0 ) 0 ve ' merkezli çemberler noktasında üçgen [ teğet '= ) 7 ) ) üçgeninin kenarlarına teğet merkezli yarım çember = birim = birim ) ) 0., ve noktaları çember üzerindedir. m(n) m(n ) = 0 = 0 birim = birim N Verilenlere göre, N kaç ) ) ) ) 6 ) 8. 0 Verilenlere göre, m( ) merkezli çemberde, [] çaptır. = m( ) = 0 ) 00 ) 0 ) 0 ) ) 0. [] [] = {} = birim = 6 birim Verilenlere göre, kaç ) ) 6 ) 8 ) 0 ) 80 Verilenlere göre, kaçtır? merkezli [] çaplı çember verilmiştir. m( ) = m() = 80 = birim = birim ) ) ) ) ). Verilenlere göre, m( ) [] çaplı yarım çemberin noktasındaki teğeti [ doğrusunu noktasında kesiyor. m( ) = 0 0 ) ) 0 ) ) 0 ). Verilenlere göre, m( ) merkezli çemberde, kesişen [] ve [] kirişlerinin oluşturduğu dört yayın derece türünden ölçüleri verilmiştir. ) ) ) 6 ) 0 ) L H Verilenlere göre, kaçtır? [] çaplı merkezli yarım çember verilmiştir. [H] [] [H] [] L=LH= birim L= birim L= birim ) 8 ) 6 ) ) ) M merkezli çember, merkezli çembere ve yarıçaplarına r m( ) = M = birim M= r birim Verilenlere göre, r kaçtır? ) ) ) 6 ) 7 ) 8. Verilenlere göre, b a hangisidir? ) ) ) enar uzunlukları a ve b olan bir dikdörtgeninde bir çember [] ye de, [] ye de = oranı aşağıdakilerden ) )

14 ÇMR RM / S-... Verilenlere göre, m( ) ) ), ) 0 ) ) 60 S Verilenlere göre, oranı kaçtır? S ) ) ) ) ) ) S S merkezli çeyrek çember içinde merkezi [] ye noktasında teğet çember yayı = merkezli daire dilimi eşkenar dörtgen S ve S bulundukları bölgelerin alanlarıdır. dikdörtgeninde merkezli yay [ ye noktasında,, doğrusal = birim = 8 birim ) ) ) ). Çevrel çemberinin yarıçapı 6 birim olan düzgün onikigenin alanı kaç. ) 7 ) 8 ) 96 ) 08 ) 0 ) ) ) ) 6 ) 8 8 d 6 ) ) 7 ) ) 6 ) d [] çaplı yarım çember m( ) m( ) = 6 birim = 8 birim merkezli çember diliminin içine düzgün altıgeni d d = {} = birim 67 Verilenlere göre, kaç ) 8 6 ) 6 + ) 6 6 ) 6 ) + 6 Verilenlere göre, kaç ) ) ) ) ) merkezli birim ve merkezli yayı m( ) = = birim = 6 birim merkezli çeyrek çember içine [] ve [] ye teğet merkezli [] çaplı yarım çember = birim yarıçaplı çemberler d ve d doğrularına m( ) = 0 Verilenlere göre, kaç birim ) 9 ) 0 ) ) ) d d 0. paralelkenar dikdörtgenine 6.. Verilenlere göre, taralı alan kaç ) ) ) ) ) Verilenlere göre, kaç ) ) ) ) ) 7 merkezli yayı = birim = birim dikdörtgenine merkezli yayı = birim m( ) = 7 = = birim ) ) ) ) )

15 ÇMR RM / S-.. Verilenlere göre, oranı kaçtır? lan() lan() ) ) ) ) 6 ) S S Verilenlere göre, S ve S bulundukları S bölgelerin alanları olduklarına göre S oranı kaçtır? ) ) ) ) ). İçteğet çemberinin yarıçapı birim olan düzgün altıgenin alanı kaç ) ) 8 ) 6 ) 88 ) [] çaplı yarım çember [] [] = {} m() = merkezli çeyrek çemberin içine [] ve [] çaplı yarım çemberler.. Verilenlere göre, m( ) ) 0 ) 60 ) 70 ) 80 ) 90 Verilenlere göre, m( ) ) ), ) 0 ) ) Verilenlere göre, kaç ) ) ) ) ) merkezli yayı m( ) = m( ) = 80 [] çaplı yarım çember [ ye,, doğrusal // = [] çaplı yarım çember // m() = = birim 68 Verilenlere göre, taralı bölgenin alanı kaç ) ) 6 ) 8 ) 6 ) Verilenlere göre, çemberin [] ve [] kenarlarına en kısa uzaklıkları 8 birim ve 6 birim ise Çevre() kaç ) 8 ) ) 0 ) 6 ) [] çaplı yarım dairesinde dilimi d doğrusu üzerinde katlanıyor. m( ) = 0 = 8 birim birim yarıçaplı çember eşkenar üçgenine noktasında [] çaplı yarım çember eşkenar üçgenine noktasında = birim Verilenlere göre, kaç ) ) ) ) ) d 0... [] çaplı yarım çember m() m() = birim Verilenlere göre, kaç ) 6 ) 8 ) 9 ) ) 6 karesinde ve merkezli çeyrek çemberler // = = birim Verilenlere göre, kaç ) ) ) + ) + ) + merkezli çember dilimi m( ) = = birim = birim ) ) ) ) ) 6

ÇEMBERDE AÇILAR. 5. O merkez. 9. AB çap, AE = ED = DC. 6. O merkez. 10. AB çap, DC//AB. 2. O merkez. 7. AB çap. 11. O merkez 3. O merkez 8.

ÇEMBERDE AÇILAR. 5. O merkez. 9. AB çap, AE = ED = DC. 6. O merkez. 10. AB çap, DC//AB. 2. O merkez. 7. AB çap. 11. O merkez 3. O merkez 8. ÇMR ÇILR. merkez. çap, = =. 0 0. merkez 0. çap, //. merkez 0 0. çap K. merkez. merkez 0 0 T 0 0. =. çap 00 0. P teğet, = 0 P . merkez. merkez, =. = = 0 0 0. çap, =. merkezli çeyrek çember. merkez, = 0.

Detaylı

TEST 1. ABCD bir dörtgen AF = FB DE = EC AD = BC D E C. ABC bir üçgen. m(abc) = 20. m(bcd) = 10. m(acd) = 50. m(afe) = 80.

TEST 1. ABCD bir dörtgen AF = FB DE = EC AD = BC D E C. ABC bir üçgen. m(abc) = 20. m(bcd) = 10. m(acd) = 50. m(afe) = 80. 11 ÖLÜM SİZİN İÇİN SÇTİLR LRİMİZ 1 80 0 bir dörtgen = = = m() = 80 m() = 0 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? 0 10 0 bir üçgen m() = 0 m() = 10 m() = 0 Yukarıda verilenlere göre, oranı kaçtır?

Detaylı

4. Şekil 1'deki ABCD karesi şeklindeki karton E ve F orta

4. Şekil 1'deki ABCD karesi şeklindeki karton E ve F orta airede lan - 1. sım çevre uzunluğu 0 birim olan kare biçimindeki kağıdın üzerine, merkezleri bu kağıdın köşelerinde yer alan ve birbirine teğet olan dört çeyrek daireyi şekildeki gibi belirliyor. Sonra

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÇEMBERDE TEMEL KAVRAMLAR ÇEMBERDE ALAN CEMBERDE UZUNLUK

İÇİNDEKİLER ÇEMBERDE TEMEL KAVRAMLAR ÇEMBERDE ALAN CEMBERDE UZUNLUK ÇMRLR, GMRİK YR V ÇİZİMLR İÇİNKİLR Sayfa No est No ÇMR ML KVRMLR... 001-00... 01-01 ÇMR LN... 003-00... 0-10 MR UZUNLUK... 01-06... 11-3 ÇMR Ğ V KİRİŞ ÖZLLİKLRİ... 07-068... -3 ÇMR ÇILR... 069-09... 35-7

Detaylı

6. ABCD dikdörtgeninde

6. ABCD dikdörtgeninde Çokgenler ve örtgenler Test uharrem Şahin. enar sayısı ile köşegen sayısı toplamı olan düzgün çokgenin bir dış açısı kaç derecedir? ) ) 0 ) ) 0 ). Şekilde dikdörtgeninin içindeki P noktasının üç köşeye

Detaylı

2014 LYS GEOMETRİ 3. A. parabolü ile. x 1 y a 9 çemberinin üç noktada kesişmesi için a kaç olmalıdır?

2014 LYS GEOMETRİ 3. A. parabolü ile. x 1 y a 9 çemberinin üç noktada kesişmesi için a kaç olmalıdır? 014 LYS GOMTRİ 1. y 1 1 y a 9 çemberinin üç noktada kesişmesi için a kaç olmalıdır? parabolü ile. O merkezli çeyrek çemberde O deltoid olduğuna göre, taralı alan kaç birim karedir? O. d:y a b doğrusu -ekseni

Detaylı

A A A A A A A A A A A

A A A A A A A A A A A LYS 1 GOMTRİ TSTİ 1. u testte sırasıyla Geometri (1 ) nalitik Geometri (3 30) ile ilgili 30 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Geometri Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. [ [ [ [] []

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 19 HAZİRAN 2016 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

. K. AÇI I ve UZUNLUK 5. C. e k s TR e m. m(cab)= 5x, m(acd)= 3x, m(abe)= 2x. O merkezli çemberde m(bac)= 75º . O ? F 75º

. K. AÇI I ve UZUNLUK 5. C. e k s TR e m. m(cab)= 5x, m(acd)= 3x, m(abe)= 2x. O merkezli çemberde m(bac)= 75º . O ? F 75º Geometri Çözmek ir yrıcal calıkt ktır ÇI I ve UZUNLUK 1? m()=, m()=, m()= 7º merkezli çemberde m()= 7º Verilenlere göre açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 10 ) 1 ) 10 ) 1 ) 17 Verilenlere göre açısının ölçüsü

Detaylı

A A A A A A A A A A A

A A A A A A A A A A A LYS 1 GMTRİ TSTİ 1. u testte sırasıyla Geometri (1 ) nalitik Geometri (3 30) ile ilgili 30 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Geometri Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. bir üçgen =

Detaylı

Basým Yeri: Ceren Matbaacılık AŞ. Basým Tarihi: Haziran / ISBN Numarası: Sertifika No: 33674

Basým Yeri: Ceren Matbaacılık AŞ. Basým Tarihi: Haziran / ISBN Numarası: Sertifika No: 33674 kapak sayfası İÇİNİLR 8. ÜNİT ÇMR V İR Çemberin Temel lemanları... Çemberin iriş, Çap ve esen... Çemberde Yay... Çemberde Teğet... Çemberde iriş Özellikleri... 5 7 onu Testi - 1... 8 9 Çemberde çılar...

Detaylı

4. 8. A. D 2. ABC üçgeninin alanı kaç birim karedir? ABC üçgeninin alanı kaç birim karedir? A) 16 B) 18 C) 20 D) 24 E) 32 120º 135º

4. 8. A. D 2. ABC üçgeninin alanı kaç birim karedir? ABC üçgeninin alanı kaç birim karedir? A) 16 B) 18 C) 20 D) 24 E) 32 120º 135º ğlence başlıyor yor 1 º 0º üçgeninin alanı kaç birim karedir? ) ) 9 LN SI 1 LN SI 1 )1 ) üçgeninin alanı kaç birim karedir? üçgeninin alanı kaç birim karedir? ) ) ) ) ) ) üçgen, = birim, = birim, m() =

Detaylı

YGS GEOMETRİ DENEME 1

YGS GEOMETRİ DENEME 1 YGS GTİ 1 G 1) G ) şağıdaki adımlar takip edilerek geometrik çizim yapıl- bir üçgen mak isteniyor = = m() = 7 o = 9 cm, = 1 cm, m() = 90 olacak şekilde dik üçgeni çiziliyor = eşitliğini sağlayan Î [] noktası

Detaylı

a. İçbükey (konkav) çokgenler: Bir çokgenin bazı kenar doğruları çokgeni kesiyorsa bu tür çokgenlere İçbükey çokgen denir.

a. İçbükey (konkav) çokgenler: Bir çokgenin bazı kenar doğruları çokgeni kesiyorsa bu tür çokgenlere İçbükey çokgen denir. ÇOKGENLER 1. Çokgen Bir düzlemde birbirinden farklı ve herhangi üçü doğrusal olmayan A 1, A 2, A 3, gibi n tane (n 3) noktayı ikişer ikişer birleştiren doğru parçalarının oluşturduğu kapalı şekillere çokgen

Detaylı

TEST: 6. Verilenlere göre EF =? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 A) 7 B) 8 C) 10 D) 11 E) 12. x eksenini 5 te, y eksenini 7 de kesen doğrunun denklemi

TEST: 6. Verilenlere göre EF =? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 A) 7 B) 8 C) 10 D) 11 E) 12. x eksenini 5 te, y eksenini 7 de kesen doğrunun denklemi TEST: 6 5. 1. Verilenlere göre EF =? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 A) 7 B) 8 C) 10 D) 11 E) 12 2. 6. x eksenini 5 te, y eksenini 7 de kesen doğrunun denklemi aşağıdakilerden hangisidir? A) 7x+5y=35 B) 7x-5y=35

Detaylı

TEST. Çemberde Açılar. 1. Yandaki. 4. Yandaki saat şekildeki. 2. Yandaki O merkezli. 5. Yandaki O merkezli. 6. Yandaki. O merkezli çemberde %

TEST. Çemberde Açılar. 1. Yandaki. 4. Yandaki saat şekildeki. 2. Yandaki O merkezli. 5. Yandaki O merkezli. 6. Yandaki. O merkezli çemberde % Çemberde çılar 7. Sınıf Matematik Soru ankası 58. Yandaki merkezli s ( ) = 50c 4. Yandaki saat şekildeki gibi 04.00 ı gösterdiğinde akrep ile yelkovan arasında oluşan x açısı kaç derecedir? ' olduğuna

Detaylı

TEST. Düzgün Çokgenler. 4. Bir iç açısı 140 olan düzgün çokgenin iç açılar 5. A B. 2. Bir dış açısı Çevresi. toplamı kaç derecedir?

TEST. Düzgün Çokgenler. 4. Bir iç açısı 140 olan düzgün çokgenin iç açılar 5. A B. 2. Bir dış açısı Çevresi. toplamı kaç derecedir? üzgün Çokgenler 7. Sınıf Matematik Soru ankası S 49 1. 4. ir iç açısı 140 olan düzgün çokgenin iç açılar toplamı kaç derecedir? ) 70 ) 900 ) 1080 ) 160 Şekilde verilen düzgün çokgenine göre, I., köşesine

Detaylı

BASIN KİTAPÇIĞI ÖSYM

BASIN KİTAPÇIĞI ÖSYM BASIN KİTAPÇIĞI 00000000 AÇIKLAMA 1. Bu kitapç kta Lisans Yerle tirme S nav -1 Geometri Testi bulunmaktad r. 2. Bu test için verilen toplam cevaplama süresi 45 dakikadır. 3. Bu kitapç ktaki testlerde yer

Detaylı

Saygıdeğer Meslektaşlarım ve Sevgili Öğrenciler,

Saygıdeğer Meslektaşlarım ve Sevgili Öğrenciler, Saygıdeğer Meslektaşlarım ve Sevgili Öğrenciler, u kitap son açıklanan YS (Yüksek Öğretim urumları Sınavı) ve M müfredatı göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır. Geometri hem bilgi hem de görmeye dayalı

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Üçgenler. Katı Cisimler. Doğruda Açı Prizma Üçgende Açı Silindir Açı Kenar Bağıntıları Piramit...

İÇİNDEKİLER. Üçgenler. Katı Cisimler. Doğruda Açı Prizma Üçgende Açı Silindir Açı Kenar Bağıntıları Piramit... İÇİİR Üçgenler oğruda çı... 1 Üçgende çı... 5 çı enar ağıntıları...11 ik Üçgen...17 İkizkenar Üçgen...5 şkenar Üçgen...1 Özel çılı Üçgenler...7 çıorta...1 enarorta...51 Üçgende erkezler...1 enzerlik...5

Detaylı

TEST: 1. Şekilde verilenlere göre x kaç derecedir? Şekilde verilenlere göre x kaç derecedir? A) 100 B) 110 C) 120 D) 130 E) 140

TEST: 1. Şekilde verilenlere göre x kaç derecedir? Şekilde verilenlere göre x kaç derecedir? A) 100 B) 110 C) 120 D) 130 E) 140 TEST: 1 1. 4. A) 20 B) 30 C) 40 D) 50 E) 60 A) 100 B) 110 C) 120 D) 130 E) 140 2. 5. A) 100 B) 110 C) 120 D) 130 E) 140 A) 96 B) 112 C) 121 D) 128 E) 134 3. 6. A) 40 B) 50 C) 60 D) 70 E) 80 A) 40 B) 50

Detaylı

LYS Y OĞRU MTMTİK TSTİ LYS-. u testte Matematik ile ilgili soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. u testteki süreniz 7 dakikadır.. a ve b asal

Detaylı

Bu e-kitabın her hakkı saklıdır. Tüm hakları Ali Selim YAMAN a aittir. Kısmen de olsa alıntı yapılamaz.metin, biçim ve sorular elektronik, mekanik,

Bu e-kitabın her hakkı saklıdır. Tüm hakları Ali Selim YAMAN a aittir. Kısmen de olsa alıntı yapılamaz.metin, biçim ve sorular elektronik, mekanik, Bu e-kitabın her hakkı saklıdır. Tüm hakları Ali Selim YAMAN a aittir. Kısmen de olsa alıntı yapılamaz.metin, biçim ve sorular elektronik, mekanik, fotokopi ya da herhangi bir kayıt sistemiyle çoğaltılamaz,

Detaylı

TEST. Eşlik ve Benzerlik. 1. I. Eşit açıların karşısındaki kenarların oranı birbirine 4. A 5. A. 2. Benzer çokgenlerin açıları...i...

TEST. Eşlik ve Benzerlik. 1. I. Eşit açıların karşısındaki kenarların oranı birbirine 4. A 5. A. 2. Benzer çokgenlerin açıları...i... şlik ve enzerlik 8. Sınıf atematik Soru ankası S 7 1. I. şit açıların karşısındaki kenarların oranı birbirine eşittir. II. arşılıklı açılarının ölçüleri arasındaki oran benzerlik oranına eşittir. III.

Detaylı

İLKÖĞRETİM MTEMTİK ÖĞRETMENLERİ ZÜMRESİ WWW.GRETMENFRUMU.M YKLŞN SINV KRKUYU SEVİNE ÖNÜŞTÜREN GRUP UNUTMYIN SİZLER İÇİN İZ HERŞEYE HZIRIZ! Sadece MTEMTİK Öğretmenlerine Özel Grubumuz www.facebook.com/groups/ilkmatzum

Detaylı

LYS GENEL KATILIMLI TÜRKİYE GENELİ ONLİNE DENEME SINAVI

LYS GENEL KATILIMLI TÜRKİYE GENELİ ONLİNE DENEME SINAVI LYS GNL KTILIMLI TÜRKİY GNLİ NLİN NM SINVI GMTRİ (M-TM) 1. u testte Geometri ile ilgili 30 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Geometri Testi için arılan kısmına işaretleiniz. 3. u test için süreniz

Detaylı

GEOMETRİ TESTİ LYS 1 / GEOMETRİ. ABC bir eşkenar üçgen. G, ABC üçgeninin ağırlık AB = 3 CD

GEOMETRİ TESTİ LYS 1 / GEOMETRİ. ABC bir eşkenar üçgen. G, ABC üçgeninin ağırlık AB = 3 CD LYS 1 / OMTRİ OMTRİ TSTİ 1. u testte 0 soru vardır. 2. u testin cevaplanması için tavsiye olunan süre 60 dakikadır. 1.. bir eşkenar üçgen 1 4 2 5, üçgeninin ağırlık merkezi = x irim karelere bölünmüş düzlemde

Detaylı

Üçgende Açı ABC bir ikizkenar. A üçgen 30

Üçgende Açı ABC bir ikizkenar. A üçgen 30 1. 4. bir ikizkenar üçgen 0 = m () = 0 m () = 70 70 Kıble : Müslümanların namaz kılarken yönelmeleri gereken, Mekke kentinde bulunan Kabe'yi gösteren yön. arklı iki ülkede bulunan ve noktalarındaki iki

Detaylı

CEVAP ANAHTARI 1-B 2-C 3-C 4-C 5-B 6-E 7-D 8-E 9-C 10-E 11-E 12-A 13-A 1-A 2-D 3-C 4-D 5-D 6-B 7-D 8-B 9-D 10-E 11-D 12-C

CEVAP ANAHTARI 1-B 2-C 3-C 4-C 5-B 6-E 7-D 8-E 9-C 10-E 11-E 12-A 13-A 1-A 2-D 3-C 4-D 5-D 6-B 7-D 8-B 9-D 10-E 11-D 12-C 1. BÖLÜM: AÇISAL KAVRAMLAR VE DOĞRUDA AÇILAR 1-B 2-C 3-C 4-C 5-B 6-E 7-D 8-E 9-C 10-E 11-E 12-A 13-A 1-E 2-A 3-E 4-C 5-C 6-C 7-D 8-D 9-D 10-E 11-B 12-C 2. BÖLÜM: ÜÇGENDE AÇILAR 1-A 2-D 3-C 4-D 5-D 6-B

Detaylı

MATEMATİK MATEMATİK-GEOMETRİ SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 10

MATEMATİK MATEMATİK-GEOMETRİ SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 10 LİSNS YRLŞTİRM SINVI- MTMTİK-GOMTRİ SINVI MTMTİK TSTİ SORU KİTPÇIĞI 0 U SORU KİTPÇIĞI LYS- MTMTİK TSTİ SORULRINI İÇRMKTİR. . u testte 0 soru vardýr. MTMTİK TSTİ. evaplarýnýzý, cevap kâðýdýnın Matematik

Detaylı

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINIZA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINIZA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ İKKT! SRU KİTPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ LRK VP KÂĞIINIZ İŞRTLMYİ UNUTMYINIZ. MTMTİK SINVI GMTRİ TSTİ 1. u testte 30 soru vardır. 2. evaplarınızı, cevap kâğıdının Geometri Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.

Detaylı

Saygıdeğer Meslektaşlarım ve Sevgili Öğrenciler

Saygıdeğer Meslektaşlarım ve Sevgili Öğrenciler Saygıdeğer Meslektaşlarım ve Sevgili Öğrenciler u kitap son açıklanan YKS ve M müfredatı göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır. Geometri, hem bilgi hem de görmeye dayalı bir ders olduğundan soruları

Detaylı

LYS 2016 GEOMETRİ ÇÖZÜMLERİ

LYS 2016 GEOMETRİ ÇÖZÜMLERİ LYS 016 GEOMETRİ ÇÖZÜMLERİ Dikdörtgenin içinde köşegeni çizerek alanı iki eşit parçaya ayırabiliriz. 7 / 36 BED üçgeni ile DEC üçgeninin alanlarının oranı, tabanları arasındaki orana eşittir. Buna göre;

Detaylı

noktaları alınıyor. ABC üçgeninin alanı S ise, A1 B1C 1 5) Dışbükey ABCD dörtgeninde [DA], [AB], [BC], [CD] kenarlarının uzantıları üzerinden

noktaları alınıyor. ABC üçgeninin alanı S ise, A1 B1C 1 5) Dışbükey ABCD dörtgeninde [DA], [AB], [BC], [CD] kenarlarının uzantıları üzerinden ALAN PROBLEMLERĐ Viktor Prasolov un büyük eseri Plane Geometry kitabının alan bölümünün özgün bir tercümesini matematik severlerin hizmetine sunuyoruz. Geomania organizasyonu olarak çalışmalarınızda kolaylıklar

Detaylı

3. Ünsal Tülbentçi Matematik Yarışması Mayıs 2014 8.Sınıf Sayfa 1

3. Ünsal Tülbentçi Matematik Yarışması Mayıs 2014 8.Sınıf Sayfa 1 . Alanı 36 5 olan bir ABC ikizkenar üçgeninde ==2 ise bu üçgende B den AC ye inilen dikmenin ayağının C noktasına olan uzaklığı nedir? ) 2,8) 3) 3,2 ) 3,7 ) 4, 2. Ayrıt uzunlukları 4, 0 ve 4 5 olan dikdörtgenler

Detaylı

MATEMATİK TESTİ LYS YE DOĞRU. 1. Bu testte Matematik ile ilgili 50 soru vardır.

MATEMATİK TESTİ LYS YE DOĞRU. 1. Bu testte Matematik ile ilgili 50 soru vardır. MTMTİK TSTİ LYS-. u testte Matematik ile ilgili 0 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. u testteki süreniz 7 dakikadır.. a, b, c birer reel sayı

Detaylı

2003 ÖSS Soruları. işleminin sonucu kaçtır? ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir? A) 1 B) 7 C) 9 D) 11 E) 21

2003 ÖSS Soruları. işleminin sonucu kaçtır? ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir? A) 1 B) 7 C) 9 D) 11 E) 21 00 ÖSS Soruları,, 0,0. + + 0, 0, 0,00 işleminin sonucu kaçtır? ) ) 7 ) 9 ) ). ( y )( + y+ y ) ( y) c + m y ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir? ) y ) + y ) y y + y ) ) + y y. (0,

Detaylı

KATI CİSİMLER DİK PRİZMALARIN ALAN VE HACİMLERİ 1. DİKDÖRTGENLER PRİZMASI. Uyarı PRİZMA. Üst taban. Ana doğru. Yanal. Yanal Alan. yüz. Yanal.

KATI CİSİMLER DİK PRİZMALARIN ALAN VE HACİMLERİ 1. DİKDÖRTGENLER PRİZMASI. Uyarı PRİZMA. Üst taban. Ana doğru. Yanal. Yanal Alan. yüz. Yanal. TI İSİM İZM İZM irbirine paralel iki düzlem içinde yer alan iki eş çokgensel bölgenin tüm noktalarının karşılıklı olarak birleştirilmesiyle elde edilen cisme İZM denir. İ İZMIN N V HİMİ Tüm dik rizmalarda

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ DENEME SINAVI LYS - 1 MATEMATİK

TÜRKİYE GENELİ DENEME SINAVI LYS - 1 MATEMATİK TÜRKİY GNLİ SINVI LYS - 1 7 MYIS 017 LYS 1 - TSTİ 1. u testte 80 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için arılan kısmına işaretleiniz. + k+ n 15 + 10 1. : = + 6 16 + 8 0 + 8 olduğuna

Detaylı

MATEMATİK MATEMATİK-GEOMETRİ SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 08

MATEMATİK MATEMATİK-GEOMETRİ SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 08 LİSNS YRLŞTİRM SINVI- MTMTİK-GMTRİ SINVI MTMTİK TSTİ SRU KİTPÇIĞI 08 U SRU KİTPÇIĞI LYS- MTMTİK TSTİ SRULRINI İÇRMKTİR. . u testte 0 soru vardýr. MTMTİK TSTİ. evaplarýnýzý, cevap kâðýdýnın Matematik Testi

Detaylı

ESKİŞEHİR FATİH FEN LİSESİ GEOMETRİ OLİMPİYAT NOTLARI. Çemberler 1

ESKİŞEHİR FATİH FEN LİSESİ GEOMETRİ OLİMPİYAT NOTLARI. Çemberler 1 SKİŞHİR FTİH FN LİSSİ GTRİ LİİYT NTLRI Çemberler 1 erleyen sman KİZ FFL atematik Öğretmeni Yazım hataları mevcut olup. Tashihi yapılmamıştır. ÇR GİRİŞ roblem. merkezli çemberin kirişi üzerinde bir noktası

Detaylı

25. f: R { 4} R 28. ( ) 3 2 ( ) 26. a ve b reel sayılar olmak üzere, 27. ( ) eğrisinin dönüm noktasının ordinatı 10 olduğuna göre, m kaçtır?

25. f: R { 4} R 28. ( ) 3 2 ( ) 26. a ve b reel sayılar olmak üzere, 27. ( ) eğrisinin dönüm noktasının ordinatı 10 olduğuna göre, m kaçtır? . f: R { 4} R, > ise ( ) 4 f =, ise 6 8. ( ) f = 6 + m + 4 eğrisinin dönüm noktasının ordinatı olduğuna göre, m kaçtır? ) 7 ) 8 ) 9 ) E) fonksiyonu aşağıdaki değerlerinin hangisinde süreksizdir? ) ) )

Detaylı

Uzay Geometri TMOZ-OZEL Mustafa YAĞCI

Uzay Geometri TMOZ-OZEL Mustafa YAĞCI UZY GEOMETRİ aşlıktan korkmayın. Oturduğumuz yerden Dünya ile Mars arasındaki uzaklığı filan ölçecek değiliz. İstersek ölçeriz ama konumuz bu değil. Çünkü bu uzay, o uzay değil. O uzaysa bile, işimiz gücümüz

Detaylı

9. ÜNİTE ÜÇGENLER, ÇOKGENLER VE MESLEKÎ UYGULAMALARI

9. ÜNİTE ÜÇGENLER, ÇOKGENLER VE MESLEKÎ UYGULAMALARI 9. ÜNİTE ÜÇGENLER, ÇOKGENLER VE MESLEKÎ UYGULAMALARI KONULAR DİK ÜÇGENLERDE METRİK BAĞINTILAR 1. Pythagoras (Pisagor) Bağıntısı. Euclides (öklit) Bağıntısı 3. Pisagor ve öklit Bağıntıları ile İlgili Problemler

Detaylı

MATEMATÝK GEOMETRÝ DENEMELERÝ

MATEMATÝK GEOMETRÝ DENEMELERÝ NM 1 MTMTÝK OMTRÝ NMLRÝ 1. o o = 75 ve y = 5 olduğuna göre,. 3 + 8 = 0 sin( y)cos( + y) + sin( + y)cos( y) sin( y)sin( + y) cos( + y)cos( y) denkleminin kaç tane farklı reel kökü vardır? ifadesinin eşiti

Detaylı

1981 ÖSS olduğuna göre, aşağıdakilerden c hangisi kesinlikle doğrudur? A) a>0 B) c<0 C) a+c=0 D) a 0 E) c>0 A) 12 B) 2 9 C) 10 D) 5 E) 11

1981 ÖSS olduğuna göre, aşağıdakilerden c hangisi kesinlikle doğrudur? A) a>0 B) c<0 C) a+c=0 D) a 0 E) c>0 A) 12 B) 2 9 C) 10 D) 5 E) 11 98 ÖSS. >0 olmak koşulu ile 2+, 3+, 4+ sayıları bir dik üçgenin kenar uzunluklarını göstermektedir. Bu üçgenin hipotenüs uzunluğu kaç birimdir? A) 2 B) 2 9 C) 0 D) 5 E) 2a c 6. 0 olduğuna göre, aşağıdakilerden

Detaylı

ÜÇGENDE AÇILAR - II TYT GEOMETRİ. Üniversite Hazırlık OK00-SS.07MTP01 4. BE BC. ABC bir üçgen. m(a DB) = 110 m(a CD) = 30 AB = BC AC = BD

ÜÇGENDE AÇILAR - II TYT GEOMETRİ. Üniversite Hazırlık OK00-SS.07MTP01 4. BE BC. ABC bir üçgen. m(a DB) = 110 m(a CD) = 30 AB = BC AC = BD TYT GMTRİ 0 ÜÇGN ÇILR - II 4. m( ) = 70 110 = 0 ) 45 ) 60 ) 70 ) 0 70 0 5. ) 15 m( ) = 0 m( ) = 70 ge, m( ) = kaç dereced? ) 10 ) 15 140 ) 75 ) 0 150 = m( ) = 70 Yukarıdaki verilere ge, m( ) = kaç dereced?

Detaylı

ÖRNEK LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI - 1 GEOMETRİ TESTİ. Ad Soyad : T.C. Kimlik No:

ÖRNEK LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI - 1 GEOMETRİ TESTİ. Ad Soyad : T.C. Kimlik No: LİSNS YRLŞTİRM SINVI - 1 GMTRİ TSTİ ÖRN d Soyad : T.. imlik No: u testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Metin Yayınları nın yazılı izni olmadan

Detaylı

ÜÇGENLER ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİT

ÜÇGENLER ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİT ÜÇGNLR ÜNİT. ÜNİT. ÜNİT. ÜNİT. ÜNİT ÜÇGNLRİN ŞLİĞİ Üçgende çılar. azanım : ir üçgenin iç açılarının ölçüleri toplamının 80, dış açılarının ölçüleri toplamının 0 olduğunu gösterir. İki Üçgenin şliği. azanım

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 11 HAZİRAN 2017 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 11 HAZİRAN 2017 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

2006 ÖSS MAT 1 Soruları

2006 ÖSS MAT 1 Soruları 006 ÖSS MT Soruları. a ve b sıfırdan farklı gerçel sayılar olmak üzere a ab. = = a b b olduğuna göre, a + b toplamı kaçtır? ) ) ) ) ) 0 5. 5 ( + ) ) ) 0 ) ) 6 ) 0 6. + +. a + 0 a + = ) ) ) 0 ) ) olduğuna

Detaylı

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.. YÜKSKÖĞRTİM KURULU ÖĞRNİ SÇM V YRLŞTİRM MRKZİ LİSNS YRLŞTİRM SINVI MTMTİK SINVI GOMTRİ TSTİ SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 U SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 LYS GOMTRİ TSTİ SORULRINI İÇRMKTİR. u testlerin

Detaylı

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 15 Nisan Matematik Soruları ve Çözümleri

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 15 Nisan Matematik Soruları ve Çözümleri Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 5 Nisan 990 Matematik Soruları ve Çözümleri. 0,0703.(0,3 0,) işleminin sonucu kaçtır? A) 0,00703 B) 0,0703 C) 0,703 D) 0,0703 E) 0,00703 Çözüm 0,0703.(0,3 0,) 0,0703.0, 0,00703.

Detaylı

2002 ÖSS Soruları. 5. a, b, c, d pozitif tam sayılar ve 123,4 0, ,234 12,34. işleminin sonucu kaçtır?

2002 ÖSS Soruları. 5. a, b, c, d pozitif tam sayılar ve 123,4 0, ,234 12,34. işleminin sonucu kaçtır? 00 ÖSS Soruları 3,4.,34 0, 34,34 işleminin sonucu kaçtır? ) 0 ) 0, ) 9,9 ) 0, E),. a, b, c, d pozitif tam sayılar ve a 7 a 4 : = c, : = d b 0 b 4 olduğuna göre, c + d nin alabileceği en küçük değer kaçtır?

Detaylı

LYS Y ĞRU MTMTİK TSTİ. u testte Matematik ile ilgili 0 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. u testteki süreniz 7 dakikadır.., y reel sayılar

Detaylı

2001 ÖSS. A) a-1 B) a 2 +1 C) a 2 +a D) a 2-2a+1 E) a <x<y olduğuna göre, aşağıdakilerden hangileri yanlıştır? y x

2001 ÖSS. A) a-1 B) a 2 +1 C) a 2 +a D) a 2-2a+1 E) a <x<y olduğuna göre, aşağıdakilerden hangileri yanlıştır? y x 00 ÖSS. 0, 0,0 0,0 0,00 0,00 0,000 Đşleminin sonucu kaçtır? A) 0, B) 0, C) 0 D) 0 E) 00 6. a bir tamsayı olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisinin sonucu kesinlikle çift sayıdır? A) a- B) a C) a a D) a

Detaylı

ÜNİTE ÇEMBER VE DAİRE

ÜNİTE ÇEMBER VE DAİRE 4. ÜNİT ÇMR V İR + + + Çember ve Çemberde çı Çemberde Çevre Uzunluğu aire ve aire iliminin lanı Maç başlarken topun konulduğu noktayı ve sadece oyunu başlatan futbolcuların bulunabildiği alanı geometrik

Detaylı

TEKNİK RESİM. Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi. Geometrik Çizimler-1

TEKNİK RESİM. Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi. Geometrik Çizimler-1 TEKNİK RESİM 2010 Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi Geometrik Çizimler-1 2/32 Geometrik Çizimler - 1 Geometrik Çizimler-1 T-cetveli ve Gönye kullanımı Bir doğrunun orta noktasını bulma

Detaylı

1986 ÖYS. 1. Aşağıdaki ABC üçgeninde. BD kaç cm dir? C) 3 A) 11 B) 10 C) 3 D) 8 E) 7 E) 2

1986 ÖYS. 1. Aşağıdaki ABC üçgeninde. BD kaç cm dir? C) 3 A) 11 B) 10 C) 3 D) 8 E) 7 E) 2 8 ÖYS. Aşağıdaki ABC üçgeninde. BD kaç cm dir? 8 7. Aşağıdaki şekilde ABCD bir yamuk ve AECD bir paralel kenardır.. Aşağıdaki şekilde EAB ve FBC eşkenar üçgendir. AECD nin alanı 8 cm Buna göre CEB üçgeninin

Detaylı

MATEMATİK 1 TESTİ (Mat 1)

MATEMATİK 1 TESTİ (Mat 1) MTMTİK TSTİ (Mat ). u testte 0 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. a ve b sıfırdan farklı gerçel sayılar olmak üzere,. a a b = = a b b olduğuna

Detaylı

π a) = cosa Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Haziran 2007 Matematik II Soruları ve Çözümleri

π a) = cosa Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Haziran 2007 Matematik II Soruları ve Çözümleri Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) 7 Haziran 7 Matematik II Soruları ve Çözümleri. Karmaşık sayılar kümesi üzerinde * işlemi, Z * Z Z + Z + Z Z biçiminde tanımlanıyor. Buna göre, ( i) * ( + i) işleminin sonucu

Detaylı

XII. Ulusal Matematik Olimpiyatı Birinci Aşama Sınavı

XII. Ulusal Matematik Olimpiyatı Birinci Aşama Sınavı XII. Ulusal Matematik Olimpiyatı Birinci Aşama Sınavı A 1. Köşeleri, yarıçapı 1 olan çemberin üstünde yer alan düzgün bir n-genin çevre uzunluğunun alanına oranı 4 3 ise, n kaçtır? 3 a) 3 b) 4 c) 5 d)

Detaylı

14 Nisan 2012 Cumartesi,

14 Nisan 2012 Cumartesi, TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI 17. ULUSAL İLKÖĞRETİM MATEMATİK OLİMPİYATI - 2012 BİRİNCİ AŞAMA SINAVI Soru kitapçığı türü A 14 Nisan 2012 Cumartesi,

Detaylı

4. y=-2 doğrusundan 5 birim uzaklıkta. 5. O(0,0) başlangıç noktasından 3 birim. 6. A(1,2) ve B(5,8) noktalarından eşit. 7. x=-2 doğrusundan ve A(2,0)

4. y=-2 doğrusundan 5 birim uzaklıkta. 5. O(0,0) başlangıç noktasından 3 birim. 6. A(1,2) ve B(5,8) noktalarından eşit. 7. x=-2 doğrusundan ve A(2,0) GEOMETRİK YER HAZİNE-1 Analitik düzlemde, verilen bir ortak özelliği sağlayan P(x,y) noktalarının apsis ve ordinatı arasındaki bağıntıya Geometrik yer denklemi denir. Geometrik yer üzerindeki noktalar

Detaylı

14 Nisan 2012 Cumartesi,

14 Nisan 2012 Cumartesi, TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI 17. ULUSAL İLKÖĞRETİM MATEMATİK OLİMPİYATI - 2012 BİRİNCİ AŞAMA SINAVI Soru kitapçığı türü B 14 Nisan 2012 Cumartesi,

Detaylı

MAKSİMUM-MİNİMUM PROBLEMLERİ

MAKSİMUM-MİNİMUM PROBLEMLERİ 1 MAKSİMUM-MİNİMUM PROBLEMLERİ En büyük veya en küçük olması istenen değer (uzunluk, alan, hacim, vb.) tek değişkene bağlı bir fonksiyon olacak şekilde düzenlenir. Bu fonksiyonun türevinden ekstremum noktasının

Detaylı

ÖSYM M TEMEL MATEMATİK TESTİ YGS / MAT. Diğer sayfaya geçiniz. 1. Bu testte 40 soru vardır.

ÖSYM M TEMEL MATEMATİK TESTİ YGS / MAT. Diğer sayfaya geçiniz. 1. Bu testte 40 soru vardır. TEMEL MATEMATİK TESTİ 2011 - YGS / MAT M9991.01001 1. Bu testte 40 soru vardır. 1. 2. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. işleminin sonucu kaçtır?

Detaylı

PARABOL Test -1. y x 2x m 1 parabolü x eksenini kesmiyorsa m nin alabileceği değerler kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

PARABOL Test -1. y x 2x m 1 parabolü x eksenini kesmiyorsa m nin alabileceği değerler kümesi aşağıdakilerden hangisidir? PROL est -. m parabolü eksenini kesmiorsa m nin alabileceği değerler kümesi aşağıdakilerden hangisidir?. f a b c (, ) ) (, ) (, ) (, ) ( 6, ). m parabolü eksenini iki farklı noktada kesmektedir. una göre,

Detaylı

ÜN VERS TEYE G R SINAV SORULARI

ÜN VERS TEYE G R SINAV SORULARI ÜN VRS TY G R SINV SORULRI. 000 - ÖSS. 00 - ÖSS m( ) = 90 = cm = cm = cm > H G Yukar daki verilere göre ) ) ) ( ) ( ) ) 9 ) 9 kare, = =, G = G, H, G do rusal;, H, do rusal ise H H ) ) ) ) ). 000 - ÖSS.

Detaylı

1990 ÖYS. 1. si 13 olan si kaçtır? A) 91 B) 84 C) 72 D) 60 E) 52 A) 65 B) 63 C) 56 D) 54 E) 45

1990 ÖYS. 1. si 13 olan si kaçtır? A) 91 B) 84 C) 72 D) 60 E) 52 A) 65 B) 63 C) 56 D) 54 E) 45 990 ÖYS. si olan si kaçtır? A) 9 B) 8 C) D) 60 E) 5. Ağırlıkça %0 si şeker olan 0 kg lık un-şeker karışımına 8 kg daha un eklendiğine göre, yeni şeker (kg) karışımın oranı kaçtır? un (kg) A) B) C) D) E)

Detaylı

LYS YE DOĞRU MATEMATİK TESTİ

LYS YE DOĞRU MATEMATİK TESTİ MTMTİK TSTİ LYS-. u testte Matematik ile ilgili 50 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. u testteki süreniz 75 dakikadır.. a, b ve c birer rakam

Detaylı

4 BÖLÜNEBÝLME KURALLARI ve BÖLME ÝÞLEMÝ

4 BÖLÜNEBÝLME KURALLARI ve BÖLME ÝÞLEMÝ ÖLÜNÝLM KURLLRI ve ÖLM ÝÞLMÝ YGS MTMTÝK. Rakamları farklı beş basamaklı 8y doğal sayısı 3 ile tam bölünebildiğine göre, + y toplamı kaç farklı değer alabilir?(). ltı basamaklı y tek doğal sayısının hem

Detaylı

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI ÖSYM

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI ÖSYM 1-16062012-1-1161-1-00000000 TEMEL SORU KİTAPÇIĞI AÇIKLAMA 1. Bu kitapçıkta Lisans Yerleştirme Sınavı-1 Geometri Testi bulunmaktadır. 2. Bu test için verilen cevaplama süresi 45 dakikadır. 3. Bu testte

Detaylı

arşılıklı kenar uzunlukları ve açılarının ölçüleri birbirine eşit olan çokgenlere eş çokgenler denir şlik sembolü dir m () m () 3 cm m () m () m(g) m(h) m() m() 4 2 cm GH H 3 cm G 4 2 cm GH H G Yukarıdaki

Detaylı

Örnek...3 : Örnek...4 : Örnek...1 : Örnek...5 : Örnek...2 : DİKDÖRTGEN DİKDÖRTGEN TANIM VE ÖZELLİKLER UYARI

Örnek...3 : Örnek...4 : Örnek...1 : Örnek...5 : Örnek...2 : DİKDÖRTGEN DİKDÖRTGEN TANIM VE ÖZELLİKLER UYARI İÖRGN ( İÖRGN NII, ÖİRİ V NI ĞRNİRR ) İÖRGN NI V ÖİR ir iç açısının ölçüsü 90 o olan paralelkenara dik dörtgen denir. arşılıklı kenarlar birbirine paraleldir. []//[], []//[] dir. a b Örnek...3 : dikdörtgen

Detaylı

1) BU TESTTE TEMEL MATEMATİK VE GEOMETRİ OLMAK ÜZERE, TOPLAM 40 ADET SORU VARDIR. 2) BU TESTİN CEVAPLANMASI İÇİN TAVSİYE EDİLEN SÜRE 40 DAKİKADIR.

1) BU TESTTE TEMEL MATEMATİK VE GEOMETRİ OLMAK ÜZERE, TOPLAM 40 ADET SORU VARDIR. 2) BU TESTİN CEVAPLANMASI İÇİN TAVSİYE EDİLEN SÜRE 40 DAKİKADIR. ) U ESE EEL Eİ VE GEOERİ OL ÜERE, OPL 40 DE SORU VRDIR. ) U ESİN CEVPLNSI İÇİN VSİYE EDİLEN SÜRE 40 DİDIR. ) -(3-x)+4-x=3x+ denkleminin çözüm aşağıdakilerden hangisidir? ) {} ) {} C) {-} D) {0} E) {-,0}

Detaylı

Ö.S.S MATEMATĐK II SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ

Ö.S.S MATEMATĐK II SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ Ö.S.S. 7 MATEMATĐK II SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ. Karmaşık sayılar kümesi üzerinde * işlemi, Z * Z Z + Z + Z Z biçiminde tanımlanıyor. Buna göre, ( i) * (+i) işleminin sonucu nedir? A) + 8i B) - 8i C) 8 + i

Detaylı

11. SINIF GEOMETRİ. A, B ve C noktaları O merkezli çember üzerinde. Buna göre, BE uzunluğu kaç cm dir? B) 7 3 C) 8 3 A) 5 2 E) 9 5 D) 7 5 (2008 - ÖSS)

11. SINIF GEOMETRİ. A, B ve C noktaları O merkezli çember üzerinde. Buna göre, BE uzunluğu kaç cm dir? B) 7 3 C) 8 3 A) 5 2 E) 9 5 D) 7 5 (2008 - ÖSS) ÇMR ÖSS SRULRI 1., ve noktlrı merkezli çember üzerinde m( ) = m( ) =. ir dik üçgeni için, = cm ve = 4 cm olrk veriliyor. Merkezi, yrıçpı [] oln bir çember, üçgenin kenrını ve noktlrınd kesiyor. un göre,

Detaylı

VEKTÖRLER SORULAR 1.) 3.) 4.) 2.)

VEKTÖRLER SORULAR 1.) 3.) 4.) 2.) VETÖRER SORUR 1.) 3.) ynı düzlemde bulunan, ve vektörleri için verilen; I. = II. II = II III. = 2 Şekildeki aynı düzlemli vektörlerle tanımlanmış + + = D işleminin sonucunda elde edilen D vektörünün büyüklüğü

Detaylı

UZAY KAVRAMI VE UZAYDA DOĞRULAR

UZAY KAVRAMI VE UZAYDA DOĞRULAR UZAY KAVRAMI VE UZAYDA DOĞRULAR Cisimlerin kapladığı yer ve içinde bulundukları mekan uzaydır. Doğruda sadece uzunluk, düzlemde uzunluk ve genişlik söz konusudur. Uzayda ise uzunluk ve genişliğin yanında

Detaylı

a.b=32 30 br 2 olan dörtgenin çevresi en çok kaç br dir?

a.b=32 30 br 2 olan dörtgenin çevresi en çok kaç br dir? 1) ÇOKGENLERDE KENAR UZUNLUĞU, ALAN VE ÇEVRE ĐLĐŞKĐSĐ 1-A)ÇOKGENĐN ALANI VERĐLDĐĞĐNDE OLASI EN BÜYÜK ÇEVRE UZUNLUĞUNU BULMAK: Kareliler Takımı Đle Oluşturulan Bir Şeklin Alanı n Birim Kare Đse, Bu Şeklin

Detaylı

MATEMATÝK GEOMETRÝ DENEMELERÝ

MATEMATÝK GEOMETRÝ DENEMELERÝ NM MTMTÝK GOMTRÝ NMLRÝ. 0,4 : 0, 0, 5 5 işleminin sonucu kaçtır? 4. = 4+ 3 5+ 4 6 +... + 3 toplamında her bir terimde birinci çarpan artırılıp ikinci çarpan azaltılırsa kaç artar? ) ) ) ) ) 3 5 ) 4 ) )

Detaylı

PİRAMİT, KONİ VE KÜRENİN ALANLARI

PİRAMİT, KONİ VE KÜRENİN ALANLARI PİRAMİT, KNİ VE KÜRENİN ALANLARI KAZANIMLAR Piramit kavramı Piramitin yüzey alanı Kesik piramitin yüzey alanı Düzgün dörtyüzlü kavramı Piramitin dönme simetri açısı Koni kavramı Koninin yüzey alanı Kesik

Detaylı

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 19 Nisan Matematik Soruları ve Çözümleri

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 19 Nisan Matematik Soruları ve Çözümleri Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 9 Nisan 99 Matematik Soruları ve Çözümleri. Üç basamaklı bir sayının iki basamaklı bir sayıyla çarpımı en az kaç basamaklı bir sayı olur? A) B) C) D) 6 E) 7 Çözüm I. Yol basamaklı

Detaylı

2019-AYT/Matematik MATEMATİK TESTİ. 1. Bu testte 40 soru vardır. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.

2019-AYT/Matematik MATEMATİK TESTİ. 1. Bu testte 40 soru vardır. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. MATEMATİK TESTİ 1. Bu testte 40 soru vardır. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. Karmaşık sayılar kümesinde işleminin sonucu kaçtır? A) 15 B) 12 C)

Detaylı

1986 ÖYS. 3 b. 2 b C) a= 1. Aşağıdaki ABC üçgeninde. BD kaç cm dir? C) 3 D) 8 E)

1986 ÖYS. 3 b. 2 b C) a= 1. Aşağıdaki ABC üçgeninde. BD kaç cm dir? C) 3 D) 8 E) ÖYS. Aşağıdaki ABC üçgeninde. BD kaç cm dir? 0. Aşağıdaki şekilde ABCD bir yamuk ve AECD bir paralel kenardır.. Aşağıdaki şekilde EAB ve FBC eşkenar üçgendir. AECD nin alanı cm Buna göre CEB üçgeninin

Detaylı

Geometrik şekillerin çizimi

Geometrik şekillerin çizimi Geometrik şekillerin çizimi ir doğruya dışındaki P noktasından P geçen paralel doğru çizmek 1. P noktası merkez kabul edilir. yayı kadar açılan pergelle doğrusu kesiştirilerek noktası elde edilir. 3. Pergel

Detaylı

İÇİNDEKİLER UZAY AKSİYOMLARI... 001-006... 01-03 UZAYDA DOGRU VE DÜZLEMLER... 007-010... 04-05 DİK İZDÜŞÜM... 011-014... 06-07

İÇİNDEKİLER UZAY AKSİYOMLARI... 001-006... 01-03 UZAYDA DOGRU VE DÜZLEMLER... 007-010... 04-05 DİK İZDÜŞÜM... 011-014... 06-07 UZY GEMETRİ İÇİNDEKİLER Safa No Test No UZY KSİYMLRI... 001-00... 01-0 UZYD DGRU VE DÜZLEMLER... 007-010... 0-05 DİK İZDÜŞÜM... 011-01... 0-07 PRİZMLR... 015-0... 08-1 KÜP... 05-00... 1-15 SİLİNDİR...

Detaylı

5. x A 3 C 7 B 42 D Yukarıda verilen işlemlerden kaç tanesinin sonucu doğru verilmiştir? A) A = 24 B) B = 35 C) C = 27 D) D = 63

5. x A 3 C 7 B 42 D Yukarıda verilen işlemlerden kaç tanesinin sonucu doğru verilmiştir? A) A = 24 B) B = 35 C) C = 27 D) D = 63 Tam Saılarla Çarpma ve Bölme İşlemleri Test -. 8 ( ) 6 ( 4) ( ) 8 5 ( ) 5 0 ( 3) 3 5. 5 6 9 4 0 A 3 C 7 B 4 D Yukarıda verilen işlemlerden kaç tanesinin sonucu doğru verilmiştir? A) 4 B) 3 C) D) Yukarıdaki

Detaylı

Örnek. Temel Matematik Sınavı. 1 Diğer sayfaya geçiniz.

Örnek. Temel Matematik Sınavı. 1 Diğer sayfaya geçiniz. Temel Matematik Sınavı 10 u testte sırasıyla Matematik (1 3) ve Geometri (33 40) ile ilgili 40 soru vardır. evaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. u testin cevaplanması

Detaylı

AÇILAR / TEST-1. B, C, E doğrusal = 50 E C. A, B, L doğrusal = 100 = 30 = 40 C 60 D

AÇILAR / TEST-1. B, C, E doğrusal = 50 E C. A, B, L doğrusal = 100 = 30 = 40 C 60 D ÇIR / TST-1 P = [P] m( P ) = //,, doğrusal m( ) = 30 // m( ) m( ) = = 30 d3 // d3 // d4 m( ) = Verilenlere göre, + + ) 250 ) 260 ) 270 ) 280 ) 300 Verilenlere göre, m( ) ) 25 ) 30 ) 35 ) 40 ) 50 10 Verilenlere

Detaylı

2000 ÖSS Soruları 2,3 0, ,1 işleminin sonucu kaçtır? 13 E) 11 A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6 O O 2. 3

2000 ÖSS Soruları 2,3 0, ,1 işleminin sonucu kaçtır? 13 E) 11 A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6 O O 2. 3 . 2, 0,2 2, + 0, işleminin sonucu 5. Rakamları birbirinden farklı olan üç basamaklı KM sayısı ve 5 ile kalansız bölünebiliyor. una göre, K kaç farklı değer alabilir? 2 ) 4 ) ) 2 ) ) ) 2 ) ) 4 ) 5 ) 6 2.

Detaylı

OLİMPİK GEOMETRİ ALTIN NOKTA YAYINEVİ MATEMATİK OLİMPİYATLARINA HAZIRLIK ÖMER GÜRLÜ KONU ANLATIMLI - ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ

OLİMPİK GEOMETRİ ALTIN NOKTA YAYINEVİ MATEMATİK OLİMPİYATLARINA HAZIRLIK ÖMER GÜRLÜ KONU ANLATIMLI - ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ OLİMPİK GEOMETRİ MATEMATİK OLİMPİYATLARINA HAZIRLIK KONU ANLATIMLI - ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ ÖMER GÜRLÜ ALTIN NOKTA YAYINEVİ İZMİR - 2014 İÇİNDEKİLER 1. TEMEL ÇİZİMLER... 7 2. ÜÇGENLER... 21 (Üçgende Açılar, Üçgende

Detaylı

Teknik Resim TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU. 3. Geometrik Çizimler. Yrd. Doç. Dr. Garip GENÇ

Teknik Resim TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU. 3. Geometrik Çizimler. Yrd. Doç. Dr. Garip GENÇ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Teknik Resim Genel Bilgi Teknik resimde bir şekli çizmek için çizim takımlarından faydalanılır. Çizilecek şekil üzerinde eşit bölüntüler, paralel doğrular, teğet birleşmeler,

Detaylı

NİSAN 2010 DENEMESİ A)75 B)80 C)85 D)90 E)95 A)0 B)1 C)2 D)3 E)4

NİSAN 2010 DENEMESİ A)75 B)80 C)85 D)90 E)95 A)0 B)1 C)2 D)3 E)4 NİSAN 21 DENEMESİ 1) ABCD dikdörtgeninin AB kenarı üzerindeki M noktasından geçen ve CM doğrusuna dik olan doğru AD kenarını E noktasında kesiyor. M noktasından CE doğrusuna indirilen dikmenin ayağı P

Detaylı

8. SINIF ESLiK ve BENZERLiK

8. SINIF ESLiK ve BENZERLiK 0 8. SINI SLiK ve NZRLiK şlik: Karşılıklı açılar ve kenar uzunlukları eşit olmalı. Sembolleri enzerlik: Karşılıklı açılar eşit, karşılıklı kenarlar orantılı olmalı. Sembolleri ~ veya olduğuna göre verilmeyen

Detaylı

dir. Bu avcı en çok 3 atışta bu hedefi vurabilme

dir. Bu avcı en çok 3 atışta bu hedefi vurabilme 1. 3 mavi, 3 kırmızı, 3 siyah kalemin bulunduğu bir torbada rasgele alınan iki kalemin farklı renkte olma olasılığı kaçtır? A) 1 3 B) 2 3 C) 3 4 D) 3 5 E) 4 5 2. 43 kişilik bir sınıfta Almanca İngilizce

Detaylı

7. ÜNİTE DOĞRUDA VE ÜÇGENDE AÇILAR

7. ÜNİTE DOĞRUDA VE ÜÇGENDE AÇILAR 7. ÜNİTE DOĞRUDA VE ÜÇGENDE AÇILAR KONULAR 1. DOĞRUDA AÇILAR 2. Açı 3. Açının Düzlemde Ayırdığı Bölgeler 4. Açı Ölçü Birimleri 5. Ölçülerine Göre Açılar 6. Açıortay 7. Tümler Açı 8. Bütünler Açı 9. Ters

Detaylı

2011 YGS MATEMATİK Soruları

2011 YGS MATEMATİK Soruları 0 YGS MTEMTİK Soruları. + + ) 8 ) 0 ) 6 ) E). a = 6 b = ( a)b olduğuna göre, ifadesinin değeri kaçtır? ) ) 6 ) 9 ) 8 E). (.0 ) ) 0, ) 0, ) 0, ) E) 6. x = y = 8 z = 6 olduğuna göre, aşağıdaki sıralamalardan

Detaylı