TEST 1. ABCD bir dörtgen AF = FB DE = EC AD = BC D E C. ABC bir üçgen. m(abc) = 20. m(bcd) = 10. m(acd) = 50. m(afe) = 80.

Save this PDF as:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEST 1. ABCD bir dörtgen AF = FB DE = EC AD = BC D E C. ABC bir üçgen. m(abc) = 20. m(bcd) = 10. m(acd) = 50. m(afe) = 80."

Transkript

1 11 ÖLÜM SİZİN İÇİN SÇTİLR LRİMİZ bir dörtgen = = = m() = 80 m() = 0 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? bir üçgen m() = 0 m() = 10 m() = 0 Yukarıda verilenlere göre, oranı kaçtır? TST 1 ) ) 0 ) 0 ) ) 0 ) 1 ) 1, ) 1, ) 1, ) bir üçgen = m() = 1 ve eşkenar üçgenler m() = m() = Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 10 ) 11 ) 110 ) 108 ) 10 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 1 ) 18 ) ) ) 80 0 bir üçgen m() = 0 m() = 80 = + Ẹ bir konveks dörtgen ve köşegenlerin orta noktaları = birim Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 0 ) 0 ) 0 ) 0 ) 0 Verilenlere göre, + toplamının en küçük tamsayı değeri kaç birimdir? ) 8 ) 9 ) 10 ) 11 ) 1 89

2 7 eşkenar üçgen 10 dik üçgen 0 = m() = 0 1 [] [] = = m() = 1 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 0 ) 0 ) 0 ) 0 ) 70 ) 7 ) 7, ) 0 ) ) Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 1 ) 0 ) ) 0 ) 7 bir üçgen = m() = 0 m() = x a bir üçgen = m() = 10 m() = 0 m() = 0 Verilenlere göre, x in a türünden değeri nedir? a ) a ) a ) a ) a ) 9 bir üçgen = 1 dik üçgen [] [] 0 m() = 0 80 m() = 1 1 = 1 birim = 1 birim = 1 birim Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? 80 ) 80 ) 7 ) ) ) Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) ) )

3 11 ÖLÜM SİZİN İÇİN SÇTİLR LRİMİZ TST bir üçgen = m() = 0 m() = 1 0 eşkenar üçgen = m() = 0 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 7 ) 90 ) 10 ) 10 ) 1 ) 1 ) 0 ) ) 0 ) 7 a a+b a 10 bir üçgen = = a birim = b birim = a + b birim m() = 10 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) ) 0 ) ) 0 ) b bir üçgen m() = m() = 18 m() = 1 m() = Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) ) 0 ), ) 0 ) bir dörtgen = = m() = 0 m() = bir üçgen = m() = 0 m() = 0 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) ) 0 ), ) 0 ) 10 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 10 ) 1 ) 0 ) ) 0 91

4 7 bir üçgen = = m() = m() = bir üçgen m() = 1 m() = 1 m() = 1 m() = 0 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 18 ) 0 ) ) 0 ) ) 0 ) ) 0 ) 7 ) 90 8 Ị 10 0 bir üçgen I iç teğet çemberin merkezi [] açıortay = birim m() = 10 m() = 0 Yukarıda verilenlere göre, I uzunluğu kaç birimdir? 11 eşkenar üçgen ve ikizkenar dik üçgenler [] [] [] [] Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) ) ) ) ) ) ) 10 ) 1 ) 0 ) bir dörtgen m() = m() = 8 m() = m() m() = m() 1 10 dik üçgen [] [] = = m() = 10 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 9 ) ) ) ) 7 ) 0 ) ) 0 ) 7, )

5 11 ÖLÜM SİZİN İÇİN SÇTİLR LRİMİZ TST 1 bir üçgen = m() = m() = 1 bir üçgen, =, m() =, m() = 1 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 9 ) 9 ) 90 ) 87 ) 8 ) 1 )18 ) 0 )0 ) bir üçgen = m() = 8 m() = 18 m() = 10 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? 0 0 bir üçgen + = m() = 0 m() = 0 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? )18 ) 0 ) ) ) ) 0 ) ) 0 ) ) 0 0 bir üçgen = = 18 bir üçgen = m() = 18 m() = 0 1 m() = 1 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 10 ) 1 ) 0 ) ) 0 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 1 )18 ) ) ) 9

6 bir üçgen = m() = 18 m() = 1 m() = 10 bir üçgen = = birim = birim m() = 1 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 8 ) ) 0 ) 7 ) 8 )1 ) 0 ) ) ) üçgen = = m() = 0 m() = 100 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? )18 ) ) 0 ) ) 8 11 ile üçgensel bölgelerinin alanları toplamı kaç br dir? ) ) ) 8 ) 0 ) 7 Şekilde [] [] = {} [] [] [] [] = = = 1 birim 9 1 üçgen [] [] = = birim = 1 birim m() = m() = m() 1 [] [] [] [] = birim = birim = Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) ) ) Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 10 ) 110 ) 11, ) 10 )

7 11 ÖLÜM SİZİN İÇİN SÇTİLR LRİMİZ 1 dik üçgen [] açıortay [] açıortay [] [] = birim m() = 18 bir üçgen, =, m() = m() = TST Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? +1 ) ) ) ) ) Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) ) 0 ), ) 0 ) Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? bir üçgen = m() = 10 m() = 0 dik üçgen [] [] = = birim = birim Şekle göre, m() m() farkı kaç derecedir? ) ) 0 ), ) ) 17 ) 0 ) ) 7, ) 7 ) 90 üçgen = + = m() = dik üçgen [] [] [] [] = = 1 birim m() = 7 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) ) 1 ) 18 ) ) 8 Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) ) 7 ) 9

8 bir üçgen = birim m() = 0 m() = 1 m() = H bir üçgen [], açısının açıortayı [H] [] H = birim m() = m() = Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) ) ) Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) 1 ) 10 ) 9 ) 8 ) 8 eşkenar üçgen [] [] = {} = = 1 birim bir üçgen = = 10 birim = birim = 1 birim m() = Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) 8 ) ) 8 ) 9 m() = m() Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) ) ) 9 eşkenar üçgen ikizkenar dik üçgen [] [] = = birim 1 ikizkenar üçgen,, doğrusal [] açıortay [] [] = = = birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) ) ) ) ) ) ) )

9 11 ÖLÜM SİZİN İÇİN SÇTİLR LRİMİZ 1 8 Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? dik üçgen [] [] [] ve [] açıortay = birim = 8 birim H TST üçgen [] açıortay [H] [] [] [] [] [] H = H = 10 birim = birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) 7 ) ) 7 ) 1 ) 7 ) ) ) ) 7 ) bir üçgen m() = 80º m() = 0º = + Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? 0 bir üçgen I = birim I m(i) = 10 m(i) = 10 m() = 0 I; iç teğet çemberinin merkezi ise, kaç birimdir? ) 100 ) 10 ) 110 ) 10 ) 1 ) ) ) ) ) 1 dik üçgen dörtgen m() = m() = 80 m() = 0 m() = m() H [] [] [H] [] [] açıortay H = H = birim = birim Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 0 ) 0 ) 0 ) 0 ) 7 Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) 9 ) 10 ) 11 ) 1 )1 97

10 7 Ȯ 8 dik üçgen O merkezli çember üçgeninin kenarlarına teğettir [] // [] = 8 birim = birim 10 8 dik üçgen [] [] [] açıortay = 8 birim = birim = birim Verilenlere göre, dörtgeninin çevresi kaç birimdir? ) ) 8 ) 0 ) ) Verilenlere göre, üçgeninin alanı kaç birim karedir? ) 8 ) 10 ) 1 ) 1 ) [] [] [] [] = m() = m() = = 1 birim Yukarıda verilenlere göre, lan() kaç birim karedir? 11 Verilenlere göre, üçgeninin alanı üçgeninin alanının kaç katıdır? bir üçgen [] açıortay = birim = = birim = birim ) ) ) 8 ) 0 ) 9 70 ) ) ) ) ) ikizkenar üçgen 1 = m() = º = birim N Yukarıda verilenlere göre, = kaç birimdir? ) +1 ) +1 ) ) + ) 1 bir üçgen, [] [], m(n) = m() N = 8 birim, N = birim, = birim Yukarıda verilenlere göre, () kaç br dir? ) 0 ) 0 ) 0 ) 0 )

11 11 ÖLÜM SİZİN İÇİN SÇTİLR LRİMİZ TST bir üçgen [] [] = = 8 birim m() = 10º m() = 80º 8 dik üçgen [] [] [] [] = 10 birim = birim = 8 birim Verilenlere göre, lan() kaç birim karedir? ) ) ) ) 8 ) 10 Verilenlere göre, lan() kaç birim karedir? ) ) 8 ) 10 ) 1 ) 1 üçgeninde [N] açıortay 110 N N = = birim = 8 birim = 1 birim m() = 80 m() = Yukarıdaki üçgeninde m() = 110, m() = 0, m() = 0 Yukarıda verilenlere göre, N uzunluğu kaç birimdir? ) 1 ) ) ) 8 ) 10 şağıdakilerden hangisi lan() nin eşitidir? ) ) ) ) ) H bir üçgen [] açıortay [H] [] [] [] [] [] H = H + = 10 birim [] [] [] [] = 1 birim m() = 0º m() = 10º Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) ) 7 ) 8 ) ) ) ) ) 99

12 7 dik üçgen [] [] = = = 10 H dik üçgen [] [] [H] [] [H] açıortay Yukarıda verilenlere göre, oranı kaça eşittir? H Yukarıda verilenlere göre, oranı kaçtır? H ) ) ) ) ) ) 1 ) 1, ) 1, ) 1, ) 1,8 8 dörtgen [] [] = = birim = birim = 10 birim Verilenlere göre, lan() kaç birim karedir? 11 dik üçgen [] [] [] [] = = = birim Verilenlere göre, lan() kaç birim karedir? ) ) 7 ) 8 ) 9 ) 1 ) ) ) ) ) paralelkenar = = birim = 7 birim = 11 birim 1 ikizkenar dik üçgen [] [] [] [] = = 8 birim ikizkenar yamuk ise, uzunluğu kaç birimdir? ) 1 ) 77 ) 78 ) 79 ) Verilenlere göre, dörtgeninin alanı kaç birim karedir? ) 1 ) 1 ) 1 ) 17 )

13 11 ÖLÜM SİZİN İÇİN SÇTİLR LRİMİZ 1 dik üçgen [] [] [] [] [] açıortay = birim = birim TST 7 dik üçgen = = () = br m() = m() Yukarıda verilenlere göre, çarpımı kaça eşittir? Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) 8 ) ) ) 0 ) ) 10 ) 1 ) 1 ) 1 ) 1 bir üçgen = = = Verilenlere göre, lan() kaç birim karedir? birim birim 9 birim ) 8 ) 10 ) 1 ) 7 ) Yukarıda verilenlere göre, bir üçgen = birim = = birim = birim m() = m() oranı kaçtır? 1 7 ) ) ) ) ) Şekilde [] [] = {} [] [] = = birim = birim m() = m() S 1 S bir üçgen [] // [] [] // [] S 1 = 1 birim kare S = 7 birim kare Verilenlere göre, lan () kaç birim karedir? Verilenlere göre, üçgeninin alanı kaç br dir? ) 1 ) 1 ) 1 ) 10 ) 7, ) 7 ) 70 ) ) 0 ) 01

14 7 0 1 bir üçgen [] [] = birim = = 1 birim m() = 0 10 kare dikdörtgen = birim () = br Verilenlere göre, () kaç birim karedir? ) ) ) ) ) Şekle göre, dikdörtgeninin alanı kaç br dir? ) ) ) ) 8 ) 1 8 bir üçgen noktası diklik merkezi + + = 1 birim = Verilenlere göre, üçgeninin alanı kaç birim karedir? 11 dik üçgen [] açıortay [] [] [] [] = birim = birim Verilenlere göre, () + () toplamı kaç br dir? ) 1 ) 1 ) 18 ) 1 ) 8 ) 1 )10 ) 9 ) 8 ) 7 9 dik üçgen [] [] [] [] 1 bir üçgen [] [] G = G 1 0 = = 1 birim m() = 0º G = = birim G = birim Verilenlere göre, üçgeninin alanı kaç br dir? Verilenlere göre, üçgeninin alanı kaç br dir? ) ) ) ) 7 ) 8 ) 1 ) 0 ) ) 8 )

15 11 ÖLÜM SİZİN İÇİN SÇTİLR LRİMİZ 1 1 dik üçgen [] [] m() = º = birim = 1 birim TST 8 bir üçgen () = 10 br () = br () = br Verilenlere göre, üçgeninin alanı kaç br dir? ) ) ) ) ) Verilenlere göre, lan() kaç birim karedir? ) ) ) ) ) P S 1 S S L bir üçgen [] // [] [PL] // [] [] // [] S 1 = birim kare S = 8 birim kare S = 18 birim kare 1 G bir üçgen G kare = 1 birim = birim = birim Verilenlere göre, üçgeninin alanı kaç br dir? ) 100 ) 81 ) 78 ) 7 ) 8 Verilenlere göre, G üçgeninin alanı kaç br dir? 1 ) ) ) ) ) dik üçgen [] [] = = = birim = birim eşkenar üçgen [] [] = birim = birim Verilenlere göre, lan() kaç birim karedir? Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) 7 ) ) 7 ) ) ) ) ) ) 0

16 7 1 1 Şekilde =,, doğrusal = = 1 birim m() = 1º m() + m() = 180º ise, () + () toplamı kaç birim karedir? 10 üçgen = 1 birim () = 8 br Şekilde üçgeninin içine eş üç kare çizilmiştir una göre, karenin bir kenarı kaç birimdir? ) ) 0 )18 )1 )1 7 8 ) ) ) ) ) bir üçgen [] [] [] [] m() = = 8 birim = = birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) ) ) bir üçgen 70 = = = birim = birim m() = 70º m() = º Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) 1 ) ) ) ) 9 kare [] [] = birim = birim = 1 dörtgen [] [] = birim = 9 birim = = Verilenlere göre, + toplamı kaç birimdir? ) ) 7 ) 8 ) 9 ) 17 Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) ) 10 )

17 11 ÖLÜM SİZİN İÇİN SÇTİLR LRİMİZ 1 üçgen m() = º m() = m() = º m() = 0º Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? kare [] [] = x birim = y birim m() = Verilenlere göre, karesinin alanının x ve y türünden eşiti aşağıdakilerden hangisidir? TST 9 ) ) 0 ) ) 0 ) ) (x y) ) (x + y) (x + y) (x y) ) ) (x + y) ) üçgeninde kenarlar arasında = + bağıntısı vardır m() Yukarıda verilenlere göre, oranı kaçtır? m() dik üçgen [] [] [] ve [] açıortay = birim = birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) ) )1 ) ) ) ) ) dik üçgen [] [] [] ve [] açıortay = birim = birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? H Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ve birer üçgen m() = m() m() = m() = birim H = = birim ) 1, ) 1,8 ), ), ) ) ) ) ) ) 7 0

18 7 dik üçgen [] [] m() = 10 m() = O eşkenar üçgen O = birim O = birim O = birim = = birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) 7 ) 8 ) 9 Verilenlere göre, O açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 100 ) 10 ) 10 ) 1 ) 10 8 kare [] [] 11 bir üçgen [] [] [] ] = birim = birim [] [] [] [] = birim = = birim Yukarıda verilenlere göre, farkı kaç birimdir? ) 1 ) ) ) ) + Yukarıda verilenlere göre, oranı kaçtır? 7 ) ) ) ) ) 1 9 dörtgen = = m() = m() bir üçgen = = 8 birim m() = 0 m() = 0 Şekle göre, m() + m() toplamı kaç derecedir? Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) 10 ) 10 ) 1 ) 10 ) 180 ) ) ) ) 7 )

19 11 ÖLÜM SİZİN İÇİN SÇTİLR LRİMİZ TST 10 1 α 1 θ dik üçgen m() = αº m() = θº = = birim = 1 birim G bir kare, G, doğrusal [] [] = birim = 8 birim m() = Yukarıda verilenlere göre, θ + α toplamı kaç derecedir? ) 1 ) 0 ) ) 0 ) 7 Yukarıda verilenlere göre, G, nin kaç katıdır? 1 ) ) ) ) 1 ) eşkenar üçgen bir üçgen [] [] = Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? 9 [] [] [] [] = = birim = birim = 9 birim Verilenlere göre, üçgeninin alanı 1 br olduğuna göre, üçgeninin alanı kaç birim karedir? ) 10 ) 1 ) 0 ) ) ) ) ) ) ) bir üçgen m() = 19 m() = m() = 11 m() = 8 eşkenar üçgen = = birim = birim Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 8 ) 0 ) 9 ) 71 ) 78 Verilenlere göre, m() m() farkı kaç derecedir? ) 1 ), ) 0 ) ) 7, 07 wwwcelalisbilircom

20 7 üçgen [] açıortay [H] [] Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? 10 [] [] Ḥ H = H 0 m() = 0 0 bir üçgen dik üçgen [] [] = = 1 birim m() = 0 m() = 0 Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) 0 ) 0 ) 0 ) 0 ) 10 ) ) ) ) ) 8 L M ) ) )0 )18 )1 üçgen = 1 birim M = birim L = birim LM = 7 birim m() = m() ve m() = m() ise, üçgeninin alanı kaç birim karedir? 11 1 Ẹ Ạ H üçgen ve içinde bulundukları üçgenlerin iç teğet çemberlerinin merkezleri [] [] [H] [] H = 1 birim H = 9 birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) ) )7 9 9 [] [G] [] [] 1 bir üçgen [] // [] G P [] [] = 0 birim P = birim G = birim = = = birim = birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) 1 ) 0 ) ) 0 ) Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) ) )

21 11 ÖLÜM SİZİN İÇİN SÇTİLR LRİMİZ 1 H dik üçgen [] [] [] [] = = birim = = birim H 8 TST 11 bir üçgen [] kenarortay [] [H] = 8 birim m() = m() Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? 1 17 ) ) ) ) ) Şekilde verilenlere göre, H uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) ) ) 1 0º 18º 1º Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? üçgen = m() = 0º m() = 18º m() = 1º bir üçgen [] [] [] [] = = birim = = birim,, doğrusal Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? )18 ) ) 0 ) ) 8 )1 ) ) ) ) dik üçgen [] [] [] açıortay [] açıortay 1 T düzgün beşgen,, doğrusal,, doğrusal T = 1 birim = birim = birim m() = 1º Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) 1 ) ) 1 ) 1 ) ) + 1 ) ) ) + ) + wwwcelalisbilircom

22 7 T bir üçgen [] [] m() = m() = birim T = birim T = birim 10 bir dörtgen = m() = 0 m() = m() = Yukarıda verilenlere göre, oranı kaçtır? 1 1 ) ) ) ) ) Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 1 ) 0 ) ) 0 ) 0 8 bir üçgen [] [] 11 bir dörtgen m() = 0º G [] açıortay = G = 1 birim 0º 70º m() = 70º m() = m() m() = m() Yukarıda verilenlere göre, G uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) ) 7 ) 8 Yukarıda verilenlere göre, açısı kaç derecedir? ) 0 ) 0 ) 0 ) 0 ) bir üçgen m() = 0 = = Şekilde = m() = m() = 70 m() = 90 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 1 ) 0 ) ) 0 ) Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 100 ) 110 ) 10 ) 10 )

23 11 ÖLÜM SİZİN İÇİN SÇTİLR LRİMİZ TST 1 1 dik üçgen [] [] [] [] m() = m() = 18 = 1 birim = = birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) 8 ) 10 ) 1 ) 1 noktası üçgeninin diklik merkezi ise, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 1 ) 0 ) 8 ) ) Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) 1 + ) 1 + ) 1 + dörtgen [] [] [] [] = = birim m() = 7 8 paralelkenar [] köşegen [] [] = = birim m() = 8º Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 8 ) ) 0 ) ) 8 1 bir yamuk [] ve [] açıortay = birim = 1 birim = birim = 8 birim paralelkenar [] [] = = = 8 birim = birim Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 0 ) ) 0 ) 0 ) 7 Verilenlere göre, () kaç birim karedir? )10 )1 )1 )1 )18 11 wwwcelalisbilircom

24 7 paralelkenar [] [] = = 10 kare [] açıortay = birim = birim = birim Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 9 ) 100 ) 10 ) 10 ) 1 Şekilde m() = m() = m() ise, kaç birimdir? ) 9 ) 1 ) 1 ) 18 ) 1 8 paralelkenar m() = 0º = 8 birim () = br Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? 0º ) 9 ) 8 ) 7 ) ) 11 bir üçgen m() = 17 m() = 1 m() = 0 m() = Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 7 ) 7 ) 71 ) 7 ) 77 9 paralelkenar [] ve [] 1 8 paralelkenar [] köşegen öşegen () = br [] [] = = 8 birim m() = 8º Yukarıda verilenlere göre, lan() kaç birim karedir? ) 8 ) 7 ) 8 ) 88 ) 98 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) ) ) 0 ) 8 )

25 11 ÖLÜM SİZİN İÇİN SÇTİLR LRİMİZ 1 eşkenar dörtgen = m() = 0º m() = 80º 8 TST 1 kare [] [] = = 8 birim Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? Yukarıda verilenlere göre, () kaç birim karedir? ) 10 ) 1 ) 10 ) 1 ) 10 ) 0 ) 18 ) 1 ) 1 ) 1 kare,, doğrusal = kare = () = 0 br Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? () = 10 br Verilenlere göre, () kaç birim karedir? ) 7, ) ) 0 ), ) 1 ) 10 ) 10 ) 10 ) 170 ) 180 kare dikdörtgen = birim düzgün beşgen [] köşegen Verilenlere göre, üçgeninin alanı kaç br dir? ) ) ) 8 ) 1 ) 1 = birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) + 1 ) + 1 ) 1 1 ) 1 ) 1 wwwcelalisbilircom

26 7 ve eşkenar üçgenler m() = º 10 S 1 G kare G = G = lan(g) = S 1 S lan() = S S 1 + S = br Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? Verilenlere göre, karenin alanı kaç birim karedir? ) 1 ) 18 ) ) 0 ) ) 8 ) ) ) 8 ) 7 8 x Verilenlere göre, açısının ölçüsünün x cinsinden eşiti aşağıdakilerden hangisidir? paralelkenar [] [] = m() = xº x x x ) 1 + ) 90 + ) 90 x x )1 ) kare = birim = birim m() = m() Verilenlere göre, karenin alanı kaç birim karedir? ) 81 ) ) 0 ) ) 9 9 kare = birim = birim m() = m() 1 H 8 kare [H] [H] = 10 birim H = 8 birim Verilenlere göre, üçgeninin çevresi kaç birimdir? ) ) ) ) + 1 ) Verilenlere göre, H üçgeninin alanı kaç birim karedir? ) 10 ) 1 ) 1 ) 1 )

27 11 ÖLÜM SİZİN İÇİN SÇTİLR LRİMİZ TST 1 1 kare [] [] = G dikdörtgen = birim = 1 birim m() = m() m() = m() Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? Yukarıda verilenlere göre, G uzunluğu kaç birimdir? ), ) 0 ) ) 7, ) 7 ) ) 1 ) ) ) L dikdörtgen [] [] [L] [] L = + L = birim = birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) 1 ) 10 ) 1 ) 1 ) 1 kare,, doğrusal = = m() = 7º Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 18 ) 0 ) 0 ) ) 0 dikdörtgen kare br [] köşegen 8 br [] [] 10 () = br () = 8 br G [] [G] = = birim G = 10 birim Yukarıda verilenlere göre, oranı kaçtır? ) 1 ) ), ) ), Yukarıda verilenlere göre, () kaç birim karedir? ) 19 ) ) 0 ) 89 ) 1 1 wwwcelalisbilircom

28 7 N M H G L kare m() =, m(l) =, m(m) =, m(n) =, 10 x kare merkezli çember yayı karenin ve köşelerinden geçmektedir m(x) = 0 ( m() = 1 karesinin alanının GH karesinin alanına oranı kaçtır? )1+ ) + ) + ) )1+ Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 0 ) ) 0 ) 0 ) 7 8 P kare [] açıortay [] açıortay = birim P = birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) 1 ) 1, ) 1, ) 1, ) H dikdörtgen [H] [] = = 10 birim m() = m() Yukarıda verilenlere göre, H uzunluğu kaç birimdir? ), ) ) ) ) 7, 9 N M H G L kare m() = 1 m(l) = 1 m(m) = 1 m(n) = 1 () = 1 br 1 dikdörtgen [] = birim = birim = Yukarıda verilenlere göre, (GH) kaç birim karedir? ) 8 ) 10 ) 1 ) 1 ) 1 Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) 1 ) 1 ) 1 ) 1 )

29 11 ÖLÜM SİZİN İÇİN SÇTİLR LRİMİZ 1 1 kare [] [] = birim = 1 birim 1 TST 1 kare [] [] [] [] = birim m() = 1 Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? Yukarıda verilenlere göre, () kaç birim karedir? ) 1 ) 1 ) 1 ) 17 ) 19 ) 18 ) 0 ) ) ) kare = birim = birim m() = m() Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? P kare [] açıortay [] köşegen = birim = birim Yukarıda verilenlere göre, P uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) ) ) 10 ) 7 ) ) ) ) T 8 düzgün beşgen [] [] [] [] = { T } m() = 8 = birim G P kare G kare [P] [] = 7 birim P = P Yukarıda verilenlere göre, T uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) ) ) 8 17 Verilenlere göre, karelerin alanları toplamı kaç birim karedir? ) 1 ) ) ) 9 ) 70 wwwcelalisbilircom

30 7 G yamuk = = = birim m() = m() 10 yamuk m() = m() = birim = birim = birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) 8 ) 10 ) 1 ) 1 ) 1 1 ) ) 8 ) ) 10 ) 8 yamuk () = () = = birim birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? 11 [] // [] [] [] [] [] = = birim = = birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) 7 ) ) 10 ) ) 7 ) 7 ) ) 19 ) 77 9 yamuk [] [] [] [] = birim = = 8 birim 1 10º 0º m() = 0 m()= 10,, doğrusal,, doğrusal ve teğet noktaları Verilenlere göre, lan() kaç birim karedir? ) ) 0 ) ) ) 0 Yukarıda verilenlere göre, açısı kaç derecedir? ) 0 ) ) ) 0 )

31 11 ÖLÜM SİZİN İÇİN SÇTİLR LRİMİZ 1 O S O merkez = O dikdörtgen TST 1 eşkenar üçgen,,, çembersel = birim S 1 S [] çembere = birim S noktasında teğettir una göre S1 + S S + S oranı kaça eşittir? ) ) 1 ) ) 1 ) 1 Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) 8 ) 10 ) 1 ) 1 Ḥ Şekilde,,, çemberseldir [] çap m() = m() [H] [] = birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? dörtgen m() = m() = birim = = birim = birim Verilenlere göre, çarpımının değeri kaçtır? ) ) ) ) ) ) 1 ) 18 ) 0 ) ) ve teğet noktası = birim = birim = birim bir üçgen = birim = birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? eşkenar üçgen ise, uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) 8 ) 10 ) 1 ) ) ) ) ) 8 19 wwwcelalisbilircom

32 7 [] ortak teğet = birim = birim 10 düzgün çokgenin bir kesitidir [] [] = { } m() = = 1 br Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? Verilenlere göre, düzgün çokgenin çevresi kaç birimdir? ) ) ) ) ) ) 10 ) 11 ) 11 ) 108 ) 10 8 O = 1 birim, = birim dik üçgen O merkez O [] [] // [] Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) 9 ) ) ) 0 ) 7 11 kirişler dörtgeni = = birim = = birim Verilenlere göre, dörtgeninin alanı kaç br dir? ) ) ) ) ) 10 9 ve teğet değme noktaları = birim = birim 1 0º 8 8 dörtgen m() = 0º m() = 10º = = 8 birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) 1 ) ) ) ) ) ) ) 8 )1 )

33 11 ÖLÜM SİZİN İÇİN SÇTİLR LRİMİZ TST y x m(x) = m(y) = 8 birim = birim bir kare [] [] = Yukarıda verilenlere göre, çemberin yarıçapı kaç birimdir? ) ) ) ) ) Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 0 ) ) 0 ) 7, ) 7 [] [] [] [] [] [] = birim = birim [, [ teğet Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? Şekilde,,, çemberseldir H 9 [H] [] m() = m() H = H = 9 birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) ) ) ) ) 7 ) ) ) ) ) merkezli çeyrek çember noktasında,, noktalarından geçen çembere teğettir = cm = cm Şekilde göre, taralı bölgelerin alanları toplamı kaç cm dir? π π π ) 1 ) 10 ) 8 π π ) ) 1 S 1 S O bir üçgen = 8 birim = 1 birim [], [] ve [] yarım çemberlerin çaplarıdır Verilenlere göre, çemberlerin arasında kalan taralı S 1 ve S alanları toplamı kaç cm dir? ) 1π ) 18π 1 ) ) 8 ) 8π 1 wwwcelalisbilircom

34 7 O 1 y x O merkez 0 m(x) + m(y) = 0 = birim = 1 birim 10 1 [] yarım çemberin çapı, teğet noktası = = = 1 birim Verilenlere göre, çemberin yarıçapı kaç birimdir? Verilenlere göre, büyük dairenin alanı kaç birim karedir? ) 7 ) 10 ) ) 7 ) ) 8π ) 8π ) 87π ) 89π ) 91π 8 m() = m() = 10 birim = 1 birim 11 8 m() = m() m() = 10º = 8 birim = birim Verilenlere göre, dairenin çapı kaç birim karedir? Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? ) 7 ) 9 ) 1 ) 1 ) 1 ) 10 ) 11 ) 1 ) 1 ) O 8 O merkez O = = O = 1 birim = 8 birim 1 x O y O merkez m(x) = m(y) = birim Yukarıda verilenlere göre, uzunluğu kaç birimdir? Şekle göre, uzunluğunun kaç tamsayı değeri vardır? ) ) ) ) 7 ) 8 ) 1 ) ) ) ) İYT OLSUN

4. 8. A. D 2. ABC üçgeninin alanı kaç birim karedir? ABC üçgeninin alanı kaç birim karedir? A) 16 B) 18 C) 20 D) 24 E) 32 120º 135º

4. 8. A. D 2. ABC üçgeninin alanı kaç birim karedir? ABC üçgeninin alanı kaç birim karedir? A) 16 B) 18 C) 20 D) 24 E) 32 120º 135º ğlence başlıyor yor 1 º 0º üçgeninin alanı kaç birim karedir? ) ) 9 LN SI 1 LN SI 1 )1 ) üçgeninin alanı kaç birim karedir? üçgeninin alanı kaç birim karedir? ) ) ) ) ) ) üçgen, = birim, = birim, m() =

Detaylı

6. ABCD dikdörtgeninde

6. ABCD dikdörtgeninde Çokgenler ve örtgenler Test uharrem Şahin. enar sayısı ile köşegen sayısı toplamı olan düzgün çokgenin bir dış açısı kaç derecedir? ) ) 0 ) ) 0 ). Şekilde dikdörtgeninin içindeki P noktasının üç köşeye

Detaylı

ÇEMBER KARMA / TEST-1

ÇEMBER KARMA / TEST-1 ÇMR RM / S-... Verilenlere göre, m( ) ) ) 0 ) ) 0 ) Verilenlere göre, m(g ) ) ) ) 6 ) 0 ) 60 0 0 G 0 ) ) ) ) ) 8 L 0 [] [] = {} m( ) = 0 m() = 0 ve üçgenlerinin çevrel çemberi m( ) = 0 m() = 0 m() = üçgen

Detaylı

. K. AÇI I ve UZUNLUK 5. C. e k s TR e m. m(cab)= 5x, m(acd)= 3x, m(abe)= 2x. O merkezli çemberde m(bac)= 75º . O ? F 75º

. K. AÇI I ve UZUNLUK 5. C. e k s TR e m. m(cab)= 5x, m(acd)= 3x, m(abe)= 2x. O merkezli çemberde m(bac)= 75º . O ? F 75º Geometri Çözmek ir yrıcal calıkt ktır ÇI I ve UZUNLUK 1? m()=, m()=, m()= 7º merkezli çemberde m()= 7º Verilenlere göre açısının ölçüsü kaç derecedir? ) 10 ) 1 ) 10 ) 1 ) 17 Verilenlere göre açısının ölçüsü

Detaylı

ÇEMBERDE AÇILAR. 5. O merkez. 9. AB çap, AE = ED = DC. 6. O merkez. 10. AB çap, DC//AB. 2. O merkez. 7. AB çap. 11. O merkez 3. O merkez 8.

ÇEMBERDE AÇILAR. 5. O merkez. 9. AB çap, AE = ED = DC. 6. O merkez. 10. AB çap, DC//AB. 2. O merkez. 7. AB çap. 11. O merkez 3. O merkez 8. ÇMR ÇILR. merkez. çap, = =. 0 0. merkez 0. çap, //. merkez 0 0. çap K. merkez. merkez 0 0 T 0 0. =. çap 00 0. P teğet, = 0 P . merkez. merkez, =. = = 0 0 0. çap, =. merkezli çeyrek çember. merkez, = 0.

Detaylı

AÇILAR / TEST-1. B, C, E doğrusal = 50 E C. A, B, L doğrusal = 100 = 30 = 40 C 60 D

AÇILAR / TEST-1. B, C, E doğrusal = 50 E C. A, B, L doğrusal = 100 = 30 = 40 C 60 D ÇIR / TST-1 P = [P] m( P ) = //,, doğrusal m( ) = 30 // m( ) m( ) = = 30 d3 // d3 // d4 m( ) = Verilenlere göre, + + ) 250 ) 260 ) 270 ) 280 ) 300 Verilenlere göre, m( ) ) 25 ) 30 ) 35 ) 40 ) 50 10 Verilenlere

Detaylı

2014 LYS GEOMETRİ 3. A. parabolü ile. x 1 y a 9 çemberinin üç noktada kesişmesi için a kaç olmalıdır?

2014 LYS GEOMETRİ 3. A. parabolü ile. x 1 y a 9 çemberinin üç noktada kesişmesi için a kaç olmalıdır? 014 LYS GOMTRİ 1. y 1 1 y a 9 çemberinin üç noktada kesişmesi için a kaç olmalıdır? parabolü ile. O merkezli çeyrek çemberde O deltoid olduğuna göre, taralı alan kaç birim karedir? O. d:y a b doğrusu -ekseni

Detaylı

TEST. Düzgün Çokgenler. 4. Bir iç açısı 140 olan düzgün çokgenin iç açılar 5. A B. 2. Bir dış açısı Çevresi. toplamı kaç derecedir?

TEST. Düzgün Çokgenler. 4. Bir iç açısı 140 olan düzgün çokgenin iç açılar 5. A B. 2. Bir dış açısı Çevresi. toplamı kaç derecedir? üzgün Çokgenler 7. Sınıf Matematik Soru ankası S 49 1. 4. ir iç açısı 140 olan düzgün çokgenin iç açılar toplamı kaç derecedir? ) 70 ) 900 ) 1080 ) 160 Şekilde verilen düzgün çokgenine göre, I., köşesine

Detaylı

a. İçbükey (konkav) çokgenler: Bir çokgenin bazı kenar doğruları çokgeni kesiyorsa bu tür çokgenlere İçbükey çokgen denir.

a. İçbükey (konkav) çokgenler: Bir çokgenin bazı kenar doğruları çokgeni kesiyorsa bu tür çokgenlere İçbükey çokgen denir. ÇOKGENLER 1. Çokgen Bir düzlemde birbirinden farklı ve herhangi üçü doğrusal olmayan A 1, A 2, A 3, gibi n tane (n 3) noktayı ikişer ikişer birleştiren doğru parçalarının oluşturduğu kapalı şekillere çokgen

Detaylı

4. Şekil 1'deki ABCD karesi şeklindeki karton E ve F orta

4. Şekil 1'deki ABCD karesi şeklindeki karton E ve F orta airede lan - 1. sım çevre uzunluğu 0 birim olan kare biçimindeki kağıdın üzerine, merkezleri bu kağıdın köşelerinde yer alan ve birbirine teğet olan dört çeyrek daireyi şekildeki gibi belirliyor. Sonra

Detaylı

YGS GEOMETRİ DENEME 1

YGS GEOMETRİ DENEME 1 YGS GTİ 1 G 1) G ) şağıdaki adımlar takip edilerek geometrik çizim yapıl- bir üçgen mak isteniyor = = m() = 7 o = 9 cm, = 1 cm, m() = 90 olacak şekilde dik üçgeni çiziliyor = eşitliğini sağlayan Î [] noktası

Detaylı

Bu e-kitabın her hakkı saklıdır. Tüm hakları Ali Selim YAMAN a aittir. Kısmen de olsa alıntı yapılamaz.metin, biçim ve sorular elektronik, mekanik,

Bu e-kitabın her hakkı saklıdır. Tüm hakları Ali Selim YAMAN a aittir. Kısmen de olsa alıntı yapılamaz.metin, biçim ve sorular elektronik, mekanik, Bu e-kitabın her hakkı saklıdır. Tüm hakları Ali Selim YAMAN a aittir. Kısmen de olsa alıntı yapılamaz.metin, biçim ve sorular elektronik, mekanik, fotokopi ya da herhangi bir kayıt sistemiyle çoğaltılamaz,

Detaylı

CEVAP ANAHTARI 1-B 2-C 3-C 4-C 5-B 6-E 7-D 8-E 9-C 10-E 11-E 12-A 13-A 1-A 2-D 3-C 4-D 5-D 6-B 7-D 8-B 9-D 10-E 11-D 12-C

CEVAP ANAHTARI 1-B 2-C 3-C 4-C 5-B 6-E 7-D 8-E 9-C 10-E 11-E 12-A 13-A 1-A 2-D 3-C 4-D 5-D 6-B 7-D 8-B 9-D 10-E 11-D 12-C 1. BÖLÜM: AÇISAL KAVRAMLAR VE DOĞRUDA AÇILAR 1-B 2-C 3-C 4-C 5-B 6-E 7-D 8-E 9-C 10-E 11-E 12-A 13-A 1-E 2-A 3-E 4-C 5-C 6-C 7-D 8-D 9-D 10-E 11-B 12-C 2. BÖLÜM: ÜÇGENDE AÇILAR 1-A 2-D 3-C 4-D 5-D 6-B

Detaylı

ÜÇGENLER ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİT

ÜÇGENLER ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİT ÜÇGNLR ÜNİT. ÜNİT. ÜNİT. ÜNİT. ÜNİT ÜÇGNLRİN ŞLİĞİ Üçgende çılar. azanım : ir üçgenin iç açılarının ölçüleri toplamının 80, dış açılarının ölçüleri toplamının 0 olduğunu gösterir. İki Üçgenin şliği. azanım

Detaylı

A A A A A A A A A A A

A A A A A A A A A A A LYS 1 GOMTRİ TSTİ 1. u testte sırasıyla Geometri (1 ) nalitik Geometri (3 30) ile ilgili 30 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Geometri Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. [ [ [ [] []

Detaylı

TEST: 6. Verilenlere göre EF =? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 A) 7 B) 8 C) 10 D) 11 E) 12. x eksenini 5 te, y eksenini 7 de kesen doğrunun denklemi

TEST: 6. Verilenlere göre EF =? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 A) 7 B) 8 C) 10 D) 11 E) 12. x eksenini 5 te, y eksenini 7 de kesen doğrunun denklemi TEST: 6 5. 1. Verilenlere göre EF =? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 A) 7 B) 8 C) 10 D) 11 E) 12 2. 6. x eksenini 5 te, y eksenini 7 de kesen doğrunun denklemi aşağıdakilerden hangisidir? A) 7x+5y=35 B) 7x-5y=35

Detaylı

TEST: 1. Şekilde verilenlere göre x kaç derecedir? Şekilde verilenlere göre x kaç derecedir? A) 100 B) 110 C) 120 D) 130 E) 140

TEST: 1. Şekilde verilenlere göre x kaç derecedir? Şekilde verilenlere göre x kaç derecedir? A) 100 B) 110 C) 120 D) 130 E) 140 TEST: 1 1. 4. A) 20 B) 30 C) 40 D) 50 E) 60 A) 100 B) 110 C) 120 D) 130 E) 140 2. 5. A) 100 B) 110 C) 120 D) 130 E) 140 A) 96 B) 112 C) 121 D) 128 E) 134 3. 6. A) 40 B) 50 C) 60 D) 70 E) 80 A) 40 B) 50

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ 14. OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 8. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ 14. OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 8. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI EGE ÖLGESİ 4. OKULLR RSI MTEMTİK YRIŞMSI 8. SINIF ELEME SINVI TEST SORULRI. n bir tamsayı olmak üzere, n n 0 ( 4.( ) +.( ) + 7 + 8 ) işleminin sonucu kaçtır? ) 0 ) 5 ) 6 ). ir kitapçıda rastgele seçilen

Detaylı

TEST. Eşlik ve Benzerlik. 1. I. Eşit açıların karşısındaki kenarların oranı birbirine 4. A 5. A. 2. Benzer çokgenlerin açıları...i...

TEST. Eşlik ve Benzerlik. 1. I. Eşit açıların karşısındaki kenarların oranı birbirine 4. A 5. A. 2. Benzer çokgenlerin açıları...i... şlik ve enzerlik 8. Sınıf atematik Soru ankası S 7 1. I. şit açıların karşısındaki kenarların oranı birbirine eşittir. II. arşılıklı açılarının ölçüleri arasındaki oran benzerlik oranına eşittir. III.

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Üçgenler. Katı Cisimler. Doğruda Açı Prizma Üçgende Açı Silindir Açı Kenar Bağıntıları Piramit...

İÇİNDEKİLER. Üçgenler. Katı Cisimler. Doğruda Açı Prizma Üçgende Açı Silindir Açı Kenar Bağıntıları Piramit... İÇİİR Üçgenler oğruda çı... 1 Üçgende çı... 5 çı enar ağıntıları...11 ik Üçgen...17 İkizkenar Üçgen...5 şkenar Üçgen...1 Özel çılı Üçgenler...7 çıorta...1 enarorta...51 Üçgende erkezler...1 enzerlik...5

Detaylı

A A A A A A A A A A A

A A A A A A A A A A A LYS 1 GMTRİ TSTİ 1. u testte sırasıyla Geometri (1 ) nalitik Geometri (3 30) ile ilgili 30 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Geometri Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. bir üçgen =

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÇEMBERDE TEMEL KAVRAMLAR ÇEMBERDE ALAN CEMBERDE UZUNLUK

İÇİNDEKİLER ÇEMBERDE TEMEL KAVRAMLAR ÇEMBERDE ALAN CEMBERDE UZUNLUK ÇMRLR, GMRİK YR V ÇİZİMLR İÇİNKİLR Sayfa No est No ÇMR ML KVRMLR... 001-00... 01-01 ÇMR LN... 003-00... 0-10 MR UZUNLUK... 01-06... 11-3 ÇMR Ğ V KİRİŞ ÖZLLİKLRİ... 07-068... -3 ÇMR ÇILR... 069-09... 35-7

Detaylı

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINIZA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINIZA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ İKKT! SRU KİTPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ LRK VP KÂĞIINIZ İŞRTLMYİ UNUTMYINIZ. MTMTİK SINVI GMTRİ TSTİ 1. u testte 30 soru vardır. 2. evaplarınızı, cevap kâğıdının Geometri Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.

Detaylı

9. SINIF Geometri TEMEL GEOMETRİK KAVRAMLAR

9. SINIF Geometri TEMEL GEOMETRİK KAVRAMLAR TEMEL GEOMETRİK KAVRAMLAR 9. SINIF Geometri Amaç-1: Nokta, Doğru, Düzlem, Işın ve Uzayı Kavrayabilme. 1. Nokta, doğru, düzlem ve uzay kavramlarım açıklama. 2. Farklı iki noktadan geçen doğru sayışım söyleme

Detaylı

LYS Y OĞRU MTMTİK TSTİ LYS-. u testte Matematik ile ilgili soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. u testteki süreniz 7 dakikadır.. a ve b asal

Detaylı

Öklid alıştırmaları. Mat 113, MSGSÜ. İçindekiler. 36. önermeden sonra önermeden sonra 8. Çarpma 11

Öklid alıştırmaları. Mat 113, MSGSÜ. İçindekiler. 36. önermeden sonra önermeden sonra 8. Çarpma 11 Öklid alıştırmaları Mat 113, MSSÜ 30 kim 2013 İçindekiler 1. önermeden sonra 2 5. önermeden sonra 2 6. önermeden sonra 2 7. önermeden sonra 3 8. önermeden sonra 3 9. önermeden sonra 3 10. önermeden sonra

Detaylı

TRİGONOMETRİ Test -1

TRİGONOMETRİ Test -1 TRİGONOMETRİ Test -. y. y K O O. nalitik düzlemde verilen O merkezli birim çemberde hangi noktanın koordinatları (0, ) dir? (O noktası orijindir.) O y [OK] açıortay olmak üzere, nalitik düzlemde verilen

Detaylı

9. ÜNİTE ÜÇGENLER, ÇOKGENLER VE MESLEKÎ UYGULAMALARI

9. ÜNİTE ÜÇGENLER, ÇOKGENLER VE MESLEKÎ UYGULAMALARI 9. ÜNİTE ÜÇGENLER, ÇOKGENLER VE MESLEKÎ UYGULAMALARI KONULAR DİK ÜÇGENLERDE METRİK BAĞINTILAR 1. Pythagoras (Pisagor) Bağıntısı. Euclides (öklit) Bağıntısı 3. Pisagor ve öklit Bağıntıları ile İlgili Problemler

Detaylı

TEST. Çemberde Açılar. 1. Yandaki. 4. Yandaki saat şekildeki. 2. Yandaki O merkezli. 5. Yandaki O merkezli. 6. Yandaki. O merkezli çemberde %

TEST. Çemberde Açılar. 1. Yandaki. 4. Yandaki saat şekildeki. 2. Yandaki O merkezli. 5. Yandaki O merkezli. 6. Yandaki. O merkezli çemberde % Çemberde çılar 7. Sınıf Matematik Soru ankası 58. Yandaki merkezli s ( ) = 50c 4. Yandaki saat şekildeki gibi 04.00 ı gösterdiğinde akrep ile yelkovan arasında oluşan x açısı kaç derecedir? ' olduğuna

Detaylı

LİSE ÖĞRENCİLERİNE OKULDA YARDIMCI VE ÜNİVERSİTE SINAVLARINA (YGS ve LYS NA) HAZIRLIK İÇİN

LİSE ÖĞRENCİLERİNE OKULDA YARDIMCI VE ÜNİVERSİTE SINAVLARINA (YGS ve LYS NA) HAZIRLIK İÇİN LİSE ÖĞRENCİLERİNE OKULDA YARDIMCI VE ÜNİVERSİTE SINAVLARINA (YGS ve LYS NA) HAZIRLIK İÇİN Konu Anlatımlı Örnek Çözümlü Test Çözümlü Test Sorulu Karma Testli GEOMETRİ 1 Hazırlayan Erol GEDİKLİ Matematik

Detaylı

örnektir örnektir Geometri TYT Yeni müfredata tam uygun MİKRO KONU TARAMA TEST AYRINTILARI VE ÖRNEKLERİ (1-10. Testler)

örnektir örnektir Geometri TYT Yeni müfredata tam uygun MİKRO KONU TARAMA TEST AYRINTILARI VE ÖRNEKLERİ (1-10. Testler) TYT Geometri MİKRO KONU TRM TST YRINTILRI V ÖRNKLRİ (-0. Testler) Yeni müfredata tam uygun eğerli öğretmenimiz, branşınızla ilgili TYT konu tarama testlerimizden bazı örnekleri incelemeniz için size sunuyoruz.

Detaylı

ESKİŞEHİR FATİH FEN LİSESİ GEOMETRİ OLİMPİYAT NOTLARI. Çemberler 1

ESKİŞEHİR FATİH FEN LİSESİ GEOMETRİ OLİMPİYAT NOTLARI. Çemberler 1 SKİŞHİR FTİH FN LİSSİ GTRİ LİİYT NTLRI Çemberler 1 erleyen sman KİZ FFL atematik Öğretmeni Yazım hataları mevcut olup. Tashihi yapılmamıştır. ÇR GİRİŞ roblem. merkezli çemberin kirişi üzerinde bir noktası

Detaylı

Üçgende Açı ABC bir ikizkenar. A üçgen 30

Üçgende Açı ABC bir ikizkenar. A üçgen 30 1. 4. bir ikizkenar üçgen 0 = m () = 0 m () = 70 70 Kıble : Müslümanların namaz kılarken yönelmeleri gereken, Mekke kentinde bulunan Kabe'yi gösteren yön. arklı iki ülkede bulunan ve noktalarındaki iki

Detaylı

Saygıdeğer Meslektaşlarım ve Sevgili Öğrenciler,

Saygıdeğer Meslektaşlarım ve Sevgili Öğrenciler, Saygıdeğer Meslektaşlarım ve Sevgili Öğrenciler, u kitap son açıklanan YS (Yüksek Öğretim urumları Sınavı) ve M müfredatı göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır. Geometri hem bilgi hem de görmeye dayalı

Detaylı

Cebir Notları. Trigonometri TEST I. 37π 'ün esas ölçüsü kaçtır? Gökhan DEMĐR,

Cebir Notları. Trigonometri TEST I. 37π 'ün esas ölçüsü kaçtır? Gökhan DEMĐR, , 00 M ebir Notları Gökhan EMĐR, gdemir@yahoo.com.tr Trigonometri. TEST I π 'ün esas ölçüsü kaçtır? ) p ) p ) p ) π p. tanθ = ) ) olduğuna göre, sinθ değeri kaçtır? ) ). 0 'nin esas ölçüsü kaçtır?. θ

Detaylı

a.b=32 30 br 2 olan dörtgenin çevresi en çok kaç br dir?

a.b=32 30 br 2 olan dörtgenin çevresi en çok kaç br dir? 1) ÇOKGENLERDE KENAR UZUNLUĞU, ALAN VE ÇEVRE ĐLĐŞKĐSĐ 1-A)ÇOKGENĐN ALANI VERĐLDĐĞĐNDE OLASI EN BÜYÜK ÇEVRE UZUNLUĞUNU BULMAK: Kareliler Takımı Đle Oluşturulan Bir Şeklin Alanı n Birim Kare Đse, Bu Şeklin

Detaylı

LYS YE DOĞRU MATEMATİK TESTİ

LYS YE DOĞRU MATEMATİK TESTİ MTMTİK TSTİ LYS-. u testte Matematik ile ilgili 50 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. u testteki süreniz 75 dakikadır.. a, b ve c birer rakam

Detaylı

Örnek...3 : Örnek...4 : Örnek...1 : Örnek...5 : Örnek...2 : DİKDÖRTGEN DİKDÖRTGEN TANIM VE ÖZELLİKLER UYARI

Örnek...3 : Örnek...4 : Örnek...1 : Örnek...5 : Örnek...2 : DİKDÖRTGEN DİKDÖRTGEN TANIM VE ÖZELLİKLER UYARI İÖRGN ( İÖRGN NII, ÖİRİ V NI ĞRNİRR ) İÖRGN NI V ÖİR ir iç açısının ölçüsü 90 o olan paralelkenara dik dörtgen denir. arşılıklı kenarlar birbirine paraleldir. []//[], []//[] dir. a b Örnek...3 : dikdörtgen

Detaylı

noktaları alınıyor. ABC üçgeninin alanı S ise, A1 B1C 1 5) Dışbükey ABCD dörtgeninde [DA], [AB], [BC], [CD] kenarlarının uzantıları üzerinden

noktaları alınıyor. ABC üçgeninin alanı S ise, A1 B1C 1 5) Dışbükey ABCD dörtgeninde [DA], [AB], [BC], [CD] kenarlarının uzantıları üzerinden ALAN PROBLEMLERĐ Viktor Prasolov un büyük eseri Plane Geometry kitabının alan bölümünün özgün bir tercümesini matematik severlerin hizmetine sunuyoruz. Geomania organizasyonu olarak çalışmalarınızda kolaylıklar

Detaylı

ÜÇGEN VE KENARLARI ARASINDA BAĞINTILAR

ÜÇGEN VE KENARLARI ARASINDA BAĞINTILAR ÜÇGEN VE KENARLARI ARASINDA BAĞINTILAR 1. Bir üçgende ölçüsü büyük olan açının karşısındaki kenar uzunluğu, ölçüsü küçük olan açının karşısındaki kenar uzunluğundan daha büyüktür. ABC üçgeninde m(a) >

Detaylı

Örnek...3 : Örnek...4 : Örnek...1 : Örnek...2 : PARALELKENAR PARALELKENAR PARALELKENARDA KÖŞEGENLER PARALELKENAR TANIMI VE ÇEVRESİ

Örnek...3 : Örnek...4 : Örnek...1 : Örnek...2 : PARALELKENAR PARALELKENAR PARALELKENARDA KÖŞEGENLER PARALELKENAR TANIMI VE ÇEVRESİ N ( N NII, ÖZİİ V NI ĞNİ ) N N ÖŞGN N NII V ÇVİ b a öşegenler birbirini ortalar. öşegenlerin kesim noktası ağırl ık merke zidir. =e, =f olm ak üzere, b a O e 2 +f 2 =2.(a 2 +b 2 ) dir. arşılıklı kenarları

Detaylı

25. f: R { 4} R 28. ( ) 3 2 ( ) 26. a ve b reel sayılar olmak üzere, 27. ( ) eğrisinin dönüm noktasının ordinatı 10 olduğuna göre, m kaçtır?

25. f: R { 4} R 28. ( ) 3 2 ( ) 26. a ve b reel sayılar olmak üzere, 27. ( ) eğrisinin dönüm noktasının ordinatı 10 olduğuna göre, m kaçtır? . f: R { 4} R, > ise ( ) 4 f =, ise 6 8. ( ) f = 6 + m + 4 eğrisinin dönüm noktasının ordinatı olduğuna göre, m kaçtır? ) 7 ) 8 ) 9 ) E) fonksiyonu aşağıdaki değerlerinin hangisinde süreksizdir? ) ) )

Detaylı

KATI CİSİMLER DİK PRİZMALARIN ALAN VE HACİMLERİ 1. DİKDÖRTGENLER PRİZMASI. Uyarı PRİZMA. Üst taban. Ana doğru. Yanal. Yanal Alan. yüz. Yanal.

KATI CİSİMLER DİK PRİZMALARIN ALAN VE HACİMLERİ 1. DİKDÖRTGENLER PRİZMASI. Uyarı PRİZMA. Üst taban. Ana doğru. Yanal. Yanal Alan. yüz. Yanal. TI İSİM İZM İZM irbirine paralel iki düzlem içinde yer alan iki eş çokgensel bölgenin tüm noktalarının karşılıklı olarak birleştirilmesiyle elde edilen cisme İZM denir. İ İZMIN N V HİMİ Tüm dik rizmalarda

Detaylı

π a) = cosa Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Haziran 2007 Matematik II Soruları ve Çözümleri

π a) = cosa Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Haziran 2007 Matematik II Soruları ve Çözümleri Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) 7 Haziran 7 Matematik II Soruları ve Çözümleri. Karmaşık sayılar kümesi üzerinde * işlemi, Z * Z Z + Z + Z Z biçiminde tanımlanıyor. Buna göre, ( i) * ( + i) işleminin sonucu

Detaylı

MATEMATİK TESTİ LYS YE DOĞRU. 1. Bu testte Matematik ile ilgili 50 soru vardır.

MATEMATİK TESTİ LYS YE DOĞRU. 1. Bu testte Matematik ile ilgili 50 soru vardır. MTMTİK TSTİ LYS-. u testte Matematik ile ilgili 0 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. u testteki süreniz 7 dakikadır.. a, b, c birer reel sayı

Detaylı

8. SINIF PİSAGOR BAĞINTISI

8. SINIF PİSAGOR BAĞINTISI 06. SINIF PİSGOR ĞINTISI a c (hipotenüs) 5 b 6 a 2 +b 2 =c 2 Pisagor bağıntısını kullanabilmek için dik üçgen olması gerekir. ÖR: şağıda verilmeyen kenarları bulunuz. 6 2 Pisagor bağıntısı kullanırken

Detaylı

OLİMPİK GEOMETRİ ALTIN NOKTA YAYINEVİ MATEMATİK OLİMPİYATLARINA HAZIRLIK ÖMER GÜRLÜ KONU ANLATIMLI - ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ

OLİMPİK GEOMETRİ ALTIN NOKTA YAYINEVİ MATEMATİK OLİMPİYATLARINA HAZIRLIK ÖMER GÜRLÜ KONU ANLATIMLI - ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ OLİMPİK GEOMETRİ MATEMATİK OLİMPİYATLARINA HAZIRLIK KONU ANLATIMLI - ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ ÖMER GÜRLÜ ALTIN NOKTA YAYINEVİ İZMİR - 2014 İÇİNDEKİLER 1. TEMEL ÇİZİMLER... 7 2. ÜÇGENLER... 21 (Üçgende Açılar, Üçgende

Detaylı

TEST. Dik Üçgen ve Pisagor Bağıntısı. 4. Dik Kenarlar Hipotenüs. 5. Aşağıdaki dik üçgenlerden hangisinin çevre uzunluğu en fazladır?

TEST. Dik Üçgen ve Pisagor Bağıntısı. 4. Dik Kenarlar Hipotenüs. 5. Aşağıdaki dik üçgenlerden hangisinin çevre uzunluğu en fazladır? ik Üçgen ve Pisagor ağıntısı. Sınıf atematik Soru ankası TEST 1.. ik enarlar Hipotenüs m m cm 1 cm cm 60 cm y cm 100 cm z cm 1, cm 1,3 cm ir el fenerinden çıkan ışık m yol alarak yukarıdaki m uzunluğundaki

Detaylı

LYS GENEL KATILIMLI TÜRKİYE GENELİ ONLİNE DENEME SINAVI

LYS GENEL KATILIMLI TÜRKİYE GENELİ ONLİNE DENEME SINAVI LYS GNL KTILIMLI TÜRKİY GNLİ NLİN NM SINVI GMTRİ (M-TM) 1. u testte Geometri ile ilgili 30 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Geometri Testi için arılan kısmına işaretleiniz. 3. u test için süreniz

Detaylı

NİSAN 2010 DENEMESİ A)75 B)80 C)85 D)90 E)95 A)0 B)1 C)2 D)3 E)4

NİSAN 2010 DENEMESİ A)75 B)80 C)85 D)90 E)95 A)0 B)1 C)2 D)3 E)4 NİSAN 21 DENEMESİ 1) ABCD dikdörtgeninin AB kenarı üzerindeki M noktasından geçen ve CM doğrusuna dik olan doğru AD kenarını E noktasında kesiyor. M noktasından CE doğrusuna indirilen dikmenin ayağı P

Detaylı

8. SINIF ESLiK ve BENZERLiK

8. SINIF ESLiK ve BENZERLiK 0 8. SINI SLiK ve NZRLiK şlik: Karşılıklı açılar ve kenar uzunlukları eşit olmalı. Sembolleri enzerlik: Karşılıklı açılar eşit, karşılıklı kenarlar orantılı olmalı. Sembolleri ~ veya olduğuna göre verilmeyen

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 17. MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF TEST SORULARI A) 80 B) 84 C) 88 D) 102 E) 106

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 17. MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF TEST SORULARI A) 80 B) 84 C) 88 D) 102 E) 106 1. n bir doğal sayı olmak üzere, n! sayısının sondan k basamağı 0 dır. Buna göre, k tamsayısı aşağıdakilerden hangisi olamaz? 3. (x+y+z+t ) 6 ifadesinin açılımında kaç terim vardır? A) 80 B) 84 C) 88 D)

Detaylı

GEOMETRİ SORU BANKASI KİTABI

GEOMETRİ SORU BANKASI KİTABI LİSE ÖĞRENCİLERİNİN ÜNİVERSİTE SINAVLARINA HAZIRLANMALARI İÇİN GEOMETRİ SORU BANKASI KİTABI HAZIRLAYAN Erol GEDİKLİ Matematik Öğretmeni SUNUŞ Sevgili öğrenciler! Bu kitap; hazırlandığınız üniversite sınavlarında,

Detaylı

1981 ÖSS olduğuna göre, aşağıdakilerden c hangisi kesinlikle doğrudur? A) a>0 B) c<0 C) a+c=0 D) a 0 E) c>0 A) 12 B) 2 9 C) 10 D) 5 E) 11

1981 ÖSS olduğuna göre, aşağıdakilerden c hangisi kesinlikle doğrudur? A) a>0 B) c<0 C) a+c=0 D) a 0 E) c>0 A) 12 B) 2 9 C) 10 D) 5 E) 11 98 ÖSS. >0 olmak koşulu ile 2+, 3+, 4+ sayıları bir dik üçgenin kenar uzunluklarını göstermektedir. Bu üçgenin hipotenüs uzunluğu kaç birimdir? A) 2 B) 2 9 C) 0 D) 5 E) 2a c 6. 0 olduğuna göre, aşağıdakilerden

Detaylı

1) BU TESTTE TEMEL MATEMATİK VE GEOMETRİ OLMAK ÜZERE, TOPLAM 40 ADET SORU VARDIR. 2) BU TESTİN CEVAPLANMASI İÇİN TAVSİYE EDİLEN SÜRE 40 DAKİKADIR.

1) BU TESTTE TEMEL MATEMATİK VE GEOMETRİ OLMAK ÜZERE, TOPLAM 40 ADET SORU VARDIR. 2) BU TESTİN CEVAPLANMASI İÇİN TAVSİYE EDİLEN SÜRE 40 DAKİKADIR. ) U ESE EEL Eİ VE GEOERİ OL ÜERE, OPL 40 DE SORU VRDIR. ) U ESİN CEVPLNSI İÇİN VSİYE EDİLEN SÜRE 40 DİDIR. ) -(3-x)+4-x=3x+ denkleminin çözüm aşağıdakilerden hangisidir? ) {} ) {} C) {-} D) {0} E) {-,0}

Detaylı

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 19 Nisan Matematik Soruları ve Çözümleri

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 19 Nisan Matematik Soruları ve Çözümleri Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 9 Nisan 99 Matematik Soruları ve Çözümleri. Üç basamaklı bir sayının iki basamaklı bir sayıyla çarpımı en az kaç basamaklı bir sayı olur? A) B) C) D) 6 E) 7 Çözüm I. Yol basamaklı

Detaylı

NLİTİK EMETRİ lan ve ğırlık Merkezi 5. ölüm Örnek 0 nalitik düzlemde üçgen [] açıorta [] // [] (6 0 (6 (6 (6 0 [H] [] [K] [] H = K = br K ile H üçgenl

NLİTİK EMETRİ lan ve ğırlık Merkezi 5. ölüm Örnek 0 nalitik düzlemde üçgen [] açıorta [] // [] (6 0 (6 (6 (6 0 [H] [] [K] [] H = K = br K ile H üçgenl NLİTİK EMETRİ lan ve ğırlık Merkezi 5. ölüm lan Örnek 0 nalitik düzlemde ( 0 c h b h a h c b ( 0 ( 0 a a h b h a b c h lan( = = = c Yukarıdaki verilenlere göre lan( kaç birimkaredir? 6 8 9 E c b Taban:

Detaylı

EVVET ARKADAŞLAR HOŞGELDİNİZ BU DERSİMİZDE ÜÇGENLER VE ÖZELLİKLERİNE GÖZ ATACAĞIZ.

EVVET ARKADAŞLAR HOŞGELDİNİZ BU DERSİMİZDE ÜÇGENLER VE ÖZELLİKLERİNE GÖZ ATACAĞIZ. DERS : GEOMETRİ KONU : ÜÇGEN EVVET ARKADAŞLAR HOŞGELDİNİZ BU DERSİMİZDE ÜÇGENLER VE ÖZELLİKLERİNE GÖZ ATACAĞIZ. AMAN SIKILMAYIN NOT BİRAZ UZUN DA :-) Doğrusal olmayan üç noktayı birleştiren üç doğru parçasının

Detaylı

LYS Y ĞRU MTMTİK TSTİ. u testte Matematik ile ilgili 0 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. u testteki süreniz 7 dakikadır.., y reel sayılar

Detaylı

Saygıdeğer Meslektaşlarım ve Sevgili Öğrenciler

Saygıdeğer Meslektaşlarım ve Sevgili Öğrenciler Saygıdeğer Meslektaşlarım ve Sevgili Öğrenciler u kitap son açıklanan YKS ve M müfredatı göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır. Geometri, hem bilgi hem de görmeye dayalı bir ders olduğundan soruları

Detaylı

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 18 Nisan Matematik Soruları ve Çözümleri

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 18 Nisan Matematik Soruları ve Çözümleri Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 8 Nisan 99 Matematik Soruları ve Çözümleri. Bir sayının inin fazlası, aynı sayıya eşittir. Bu sayı kaçtır? A) B) 0 C) D) 0 E) Çözüm Sayı olsun.. + +. Bir sınıftaki toplam öğrenci

Detaylı

MAKSİMUM-MİNİMUM PROBLEMLERİ

MAKSİMUM-MİNİMUM PROBLEMLERİ 1 MAKSİMUM-MİNİMUM PROBLEMLERİ En büyük veya en küçük olması istenen değer (uzunluk, alan, hacim, vb.) tek değişkene bağlı bir fonksiyon olacak şekilde düzenlenir. Bu fonksiyonun türevinden ekstremum noktasının

Detaylı

arşılıklı kenar uzunlukları ve açılarının ölçüleri birbirine eşit olan çokgenlere eş çokgenler denir şlik sembolü dir m () m () 3 cm m () m () m(g) m(h) m() m() 4 2 cm GH H 3 cm G 4 2 cm GH H G Yukarıdaki

Detaylı

LYS 2016 GEOMETRİ ÇÖZÜMLERİ

LYS 2016 GEOMETRİ ÇÖZÜMLERİ LYS 016 GEOMETRİ ÇÖZÜMLERİ Dikdörtgenin içinde köşegeni çizerek alanı iki eşit parçaya ayırabiliriz. 7 / 36 BED üçgeni ile DEC üçgeninin alanlarının oranı, tabanları arasındaki orana eşittir. Buna göre;

Detaylı

ÜÇGENLER ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİT

ÜÇGENLER ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİTE 4. ÜNİT ÜÇGNLR ÜNİT. ÜNİT. ÜNİT. ÜNİT. ÜNİT ÜÇGNLRİN ŞLİĞİ Üçgende çılar 1. Kazanım : ir üçgenin iç açılarının ölçüleri toplamının 180, dış açılarının ölçüleri toplamının 0 olduğunu gösterir. İki Üçgenin şliği.

Detaylı

Basým Yeri: Ceren Matbaacılık AŞ. Basým Tarihi: Haziran / ISBN Numarası: Sertifika No: 33674

Basým Yeri: Ceren Matbaacılık AŞ. Basým Tarihi: Haziran / ISBN Numarası: Sertifika No: 33674 kapak sayfası İÇİNİLR 8. ÜNİT ÇMR V İR Çemberin Temel lemanları... Çemberin iriş, Çap ve esen... Çemberde Yay... Çemberde Teğet... Çemberde iriş Özellikleri... 5 7 onu Testi - 1... 8 9 Çemberde çılar...

Detaylı

MATEMATİK MATEMATİK-GEOMETRİ SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 10

MATEMATİK MATEMATİK-GEOMETRİ SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 10 LİSNS YRLŞTİRM SINVI- MTMTİK-GOMTRİ SINVI MTMTİK TSTİ SORU KİTPÇIĞI 0 U SORU KİTPÇIĞI LYS- MTMTİK TSTİ SORULRINI İÇRMKTİR. . u testte 0 soru vardýr. MTMTİK TSTİ. evaplarýnýzý, cevap kâðýdýnın Matematik

Detaylı

GEOMETRİ TESTİ LYS 1 / GEOMETRİ. ABC bir eşkenar üçgen. G, ABC üçgeninin ağırlık AB = 3 CD

GEOMETRİ TESTİ LYS 1 / GEOMETRİ. ABC bir eşkenar üçgen. G, ABC üçgeninin ağırlık AB = 3 CD LYS 1 / OMTRİ OMTRİ TSTİ 1. u testte 0 soru vardır. 2. u testin cevaplanması için tavsiye olunan süre 60 dakikadır. 1.. bir eşkenar üçgen 1 4 2 5, üçgeninin ağırlık merkezi = x irim karelere bölünmüş düzlemde

Detaylı

3. Ünsal Tülbentçi Matematik Yarışması Mayıs 2014 8.Sınıf Sayfa 1

3. Ünsal Tülbentçi Matematik Yarışması Mayıs 2014 8.Sınıf Sayfa 1 . Alanı 36 5 olan bir ABC ikizkenar üçgeninde ==2 ise bu üçgende B den AC ye inilen dikmenin ayağının C noktasına olan uzaklığı nedir? ) 2,8) 3) 3,2 ) 3,7 ) 4, 2. Ayrıt uzunlukları 4, 0 ve 4 5 olan dikdörtgenler

Detaylı

ÖRNEK LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI - 1 GEOMETRİ TESTİ. Ad Soyad : T.C. Kimlik No:

ÖRNEK LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI - 1 GEOMETRİ TESTİ. Ad Soyad : T.C. Kimlik No: LİSNS YRLŞTİRM SINVI - 1 GMTRİ TSTİ ÖRN d Soyad : T.. imlik No: u testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Metin Yayınları nın yazılı izni olmadan

Detaylı

[ AN ] doğrusu açıortay olduğundan;

[ AN ] doğrusu açıortay olduğundan; . Bir havuzu bir musluk 6 saatte, başka bir musluk 8 saatte dolduruyor. Bu iki musluk kapalı iken, havuzun altında bulunan üçüncü bir musluk, dolu havuzu saatte boşaltabiliyor. Üç musluk birden açılırsa,boş

Detaylı

İLKÖĞRETİM MTEMTİK ÖĞRETMENLERİ ZÜMRESİ WWW.GRETMENFRUMU.M YKLŞN SINV KRKUYU SEVİNE ÖNÜŞTÜREN GRUP UNUTMYIN SİZLER İÇİN İZ HERŞEYE HZIRIZ! Sadece MTEMTİK Öğretmenlerine Özel Grubumuz www.facebook.com/groups/ilkmatzum

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ DENEME SINAVI LYS - 1 MATEMATİK

TÜRKİYE GENELİ DENEME SINAVI LYS - 1 MATEMATİK TÜRKİY GNLİ SINVI LYS - 1 7 MYIS 017 LYS 1 - TSTİ 1. u testte 80 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için arılan kısmına işaretleiniz. + k+ n 15 + 10 1. : = + 6 16 + 8 0 + 8 olduğuna

Detaylı

12.SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ

12.SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ .SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ A-TEST SAYILAR- TEMEL KAVRAMLAR A-TEST SAYILAR- POLİNOMLAR B-TEST POLİNOMLAR- PARALEL DOĞRULARDA VE ÜÇGENDE AÇILAR A- B TEST PARALEL

Detaylı

ÜÇGENDE AÇILAR. Doğrusal olmayan üç noktayı birleştiren üç doğru parçasının birleşimine üçgen denir. AB] [AC] [BC] = ABC dir.

ÜÇGENDE AÇILAR. Doğrusal olmayan üç noktayı birleştiren üç doğru parçasının birleşimine üçgen denir. AB] [AC] [BC] = ABC dir. ÜÇGENDE AÇILAR Doğrusal olmayan üç noktayı birleştiren üç doğru parçasının birleşimine üçgen denir. AB] [AC] [BC] = ABC dir. Burada; A, B, C noktaları üçgenin köşeleri, [AB], [AC], [BC] doğru parçaları

Detaylı

BASIN KİTAPÇIĞI ÖSYM

BASIN KİTAPÇIĞI ÖSYM BASIN KİTAPÇIĞI 00000000 AÇIKLAMA 1. Bu kitapç kta Lisans Yerle tirme S nav -1 Geometri Testi bulunmaktad r. 2. Bu test için verilen toplam cevaplama süresi 45 dakikadır. 3. Bu kitapç ktaki testlerde yer

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ 23. LİSELERARASI MATEMATİK YARIŞMASI

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ 23. LİSELERARASI MATEMATİK YARIŞMASI DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ 23. LİSELERARASI MATEMATİK YARIŞMASI BİREYSEL YARIŞMA SORULARI CEVAPLARI CEVAP KAĞIDI ÜZERİNE YAZINIZ. SORU KİTAPÇIĞINI KARALAMA MAKSATLI KULLANABİLİRSİNİZ 1

Detaylı

( ) 1. Alt kenarı bir konveks çokgenin iç açılarının toplamı aşağıdakilerden hangisine eşittir? 3. x in hangi aralıktaki değeri ( ) 2

( ) 1. Alt kenarı bir konveks çokgenin iç açılarının toplamı aşağıdakilerden hangisine eşittir? 3. x in hangi aralıktaki değeri ( ) 2 . lt kenarı bir konveks çokgenin iç açılarının toplamı aşağıdakilerden hangisine eşittir? ) 6 dik açı B) 4 dik açı C) 8 dik açı D) dik açı E ) dik açı Bir konveks çokgenin iç açıları toplamını veren bağıntı

Detaylı

10 SINIF MATEMATİK. Dörtgenler ve Çokgenler Katı Cisimler

10 SINIF MATEMATİK. Dörtgenler ve Çokgenler Katı Cisimler 10 SINI MTMTİK örtgenler ve Çokgenler Katı isimler 3 YYIN KOORİNTÖRÜ Oğuz GÜMÜŞ İTÖR Hazal ÖZNR - Uğurcan YIN İZGİ Muhammed KRTŞ SY TSRIM - KPK. Özgür OLZ ğer bir gün sözlerim bilim ile ters düşerse, bilimi

Detaylı

1982 ÖYS. c d. ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir? çarpımının değeri nedir? B) 2 C) 2 A) 2 D) 2 E) 2. A) a B) 1 C) E) a+12

1982 ÖYS. c d. ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir? çarpımının değeri nedir? B) 2 C) 2 A) 2 D) 2 E) 2. A) a B) 1 C) E) a+12 8 ÖYS a c. olduğuna göre b d çarpımının değeri nedir? A). B) C) 7 a b b D) 5 c d c E) a a 5. a a ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir? A) a B) C) E) a+ a a D) a 6. 5 kız, 5 erkek

Detaylı

ÖZEL SERVERGAZİ LİSELERİ

ÖZEL SERVERGAZİ LİSELERİ S R İ M Y ÖZL SRVRGZİ LİSLRİ VI. İ L K Ö Ğ R T İ M OKU L L R I R S I MT M Tİ K YRIŞMSI ÇIKLMLR u sınav çoktan seçmeli 5 ve klasik sorudan oluşmaktadır. Sınav süresi 50 dakikadır. Tavsiye edilen süre (5*=05

Detaylı

Temel Matematik Testi - 5

Temel Matematik Testi - 5 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: 005. u testte 40 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 40 dakikadır. Temel Matematik Testi

Detaylı

2. Afla daki çokgenlerden hangisi düzgün. 1. Afla dakilerden hangisi çokgen de ildir? çokgen de ildir? A) B) A) B) C) D) C) D)

2. Afla daki çokgenlerden hangisi düzgün. 1. Afla dakilerden hangisi çokgen de ildir? çokgen de ildir? A) B) A) B) C) D) C) D) Ad : Soyad : S n f : Nu. : Okulu : Çokgenler Dörtgenler MATEMAT K TEST 15 1. Afla dakilerden hangisi çokgen de ildir? 4. Afla daki çokgenlerden hangisi düzgün çokgen de ildir? 2. Afla daki çokgenlerden

Detaylı

XII. Ulusal Matematik Olimpiyatı Birinci Aşama Sınavı

XII. Ulusal Matematik Olimpiyatı Birinci Aşama Sınavı XII. Ulusal Matematik Olimpiyatı Birinci Aşama Sınavı A 1. Köşeleri, yarıçapı 1 olan çemberin üstünde yer alan düzgün bir n-genin çevre uzunluğunun alanına oranı 4 3 ise, n kaçtır? 3 a) 3 b) 4 c) 5 d)

Detaylı

dir. Bu avcı en çok 3 atışta bu hedefi vurabilme

dir. Bu avcı en çok 3 atışta bu hedefi vurabilme 1. 3 mavi, 3 kırmızı, 3 siyah kalemin bulunduğu bir torbada rasgele alınan iki kalemin farklı renkte olma olasılığı kaçtır? A) 1 3 B) 2 3 C) 3 4 D) 3 5 E) 4 5 2. 43 kişilik bir sınıfta Almanca İngilizce

Detaylı

1983 ÖSS. 6. x.y çarpımında her çarpana 2 eklenirse çarpım ne kadar büyür? işleminin sonucu nedir? A) x+y+2 B) 2(x+y+2) C) x+y D) 2 E) 4

1983 ÖSS. 6. x.y çarpımında her çarpana 2 eklenirse çarpım ne kadar büyür? işleminin sonucu nedir? A) x+y+2 B) 2(x+y+2) C) x+y D) 2 E) 4 198 ÖSS 1. 0,1 0,01 0,04 0,0 0, işleminin sonucu nedir? A) 4 B) 7 C) 15 D) E) 41 6..y çarpımında er çarpana eklenirse çarpım ne kadar üyür? A) +y+ B) (+y+) C) +y D) E) 4. 0,5 11 1, 44 işleminin sonucu

Detaylı

10. ÜNİTE HACİM VE SIVI ÖLÇÜLERİ, KATI CİSİMLERİN ALAN VE HACİMLERİ MESLEKİ UYGULAMALARI

10. ÜNİTE HACİM VE SIVI ÖLÇÜLERİ, KATI CİSİMLERİN ALAN VE HACİMLERİ MESLEKİ UYGULAMALARI 10. ÜNİTE HACİM VE SIVI ÖLÇÜLERİ, KATI CİSİMLERİN ALAN VE HACİMLERİ MESLEKİ UYGULAMALARI KONULAR HACİM VE HACİM ÖLÇÜLERİ KAVRAMI HACİM ÖLÇÜLERİ BİRİMLERİ 1. Metreküpün Katları As Katları 2. Birimlerin

Detaylı

Örnek. Temel Matematik Sınavı. 1 Diğer sayfaya geçiniz.

Örnek. Temel Matematik Sınavı. 1 Diğer sayfaya geçiniz. Temel Matematik Sınavı 10 u testte sırasıyla Matematik (1 3) ve Geometri (33 40) ile ilgili 40 soru vardır. evaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. u testin cevaplanması

Detaylı

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.. YÜKSKÖĞRTİM KURULU ÖĞRNİ SÇM V YRLŞTİRM MRKZİ LİSNS YRLŞTİRM SINVI MTMTİK SINVI GOMTRİ TSTİ SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 U SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 LYS GOMTRİ TSTİ SORULRINI İÇRMKTİR. u testlerin

Detaylı

PARABOL Test -1. y x 2x m 1 parabolü x eksenini kesmiyorsa m nin alabileceği değerler kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

PARABOL Test -1. y x 2x m 1 parabolü x eksenini kesmiyorsa m nin alabileceği değerler kümesi aşağıdakilerden hangisidir? PROL est -. m parabolü eksenini kesmiorsa m nin alabileceği değerler kümesi aşağıdakilerden hangisidir?. f a b c (, ) ) (, ) (, ) (, ) ( 6, ). m parabolü eksenini iki farklı noktada kesmektedir. una göre,

Detaylı

İç bükey Dış bükey çokgen

İç bükey Dış bükey çokgen Çokgen Çokgensel bölge İç bükey Dış bükey çokgen Köşeleri: Kenarları: İç açıları: Dış açıları: Köşegenleri: Çokgenin temel elemanları Kenar Köşegen ilişkisi Bir köşe belirleyiniz ve belirlediğiniz köşeden

Detaylı

ÜNİTE ÇEMBER VE DAİRE

ÜNİTE ÇEMBER VE DAİRE 4. ÜNİT ÇMR V İR + + + Çember ve Çemberde çı Çemberde Çevre Uzunluğu aire ve aire iliminin lanı Maç başlarken topun konulduğu noktayı ve sadece oyunu başlatan futbolcuların bulunabildiği alanı geometrik

Detaylı

2000 ÖSS Soruları 2,3 0, ,1 işleminin sonucu kaçtır? 13 E) 11 A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6 O O 2. 3

2000 ÖSS Soruları 2,3 0, ,1 işleminin sonucu kaçtır? 13 E) 11 A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6 O O 2. 3 . 2, 0,2 2, + 0, işleminin sonucu 5. Rakamları birbirinden farklı olan üç basamaklı KM sayısı ve 5 ile kalansız bölünebiliyor. una göre, K kaç farklı değer alabilir? 2 ) 4 ) ) 2 ) ) ) 2 ) ) 4 ) 5 ) 6 2.

Detaylı

TEST. Yıl Sonu Değerlendirme ile +5 arasındaki tam sayıların çarpımı A, Eren Bey bir malı %20 kârla 240 ye, başka bir. 4.

TEST. Yıl Sonu Değerlendirme ile +5 arasındaki tam sayıların çarpımı A, Eren Bey bir malı %20 kârla 240 ye, başka bir. 4. Yıl Sonu eğerlendirme. Sınıf Matematik Soru ankası TST 8. ile +5 arasındaki tam sayıların çarpımı, ile +5 arasındaki tam sayıların toplamı olduğuna göre, + kaçtır? 2. ) 0 ) ) 8 ) 2 + 5 5 +2 Yukarıdaki

Detaylı

ÖRNEK 3712 nin esas ölçüsünü bulunuz. ÇÖZÜM esas ölçüsü 112 olur. ÖRNEK ÇÖZÜM cos 1, 1 sin 1

ÖRNEK 3712 nin esas ölçüsünü bulunuz. ÇÖZÜM esas ölçüsü 112 olur. ÖRNEK ÇÖZÜM cos 1, 1 sin 1 MTEMTİK TRİGONOMETRİ - I irim Çember II III sin I IV 0 nin esas ölçüsünü bulunuz 0 00 0 00 + olduğundan, esas ölçüsü olur I ölge (0 < < II ölge ( ) < < ) III ölge ( < < IV ölge ( ) < < ) sin tan cot +

Detaylı

1986 ÖYS. 1. Aşağıdaki ABC üçgeninde. BD kaç cm dir? C) 3 A) 11 B) 10 C) 3 D) 8 E) 7 E) 2

1986 ÖYS. 1. Aşağıdaki ABC üçgeninde. BD kaç cm dir? C) 3 A) 11 B) 10 C) 3 D) 8 E) 7 E) 2 8 ÖYS. Aşağıdaki ABC üçgeninde. BD kaç cm dir? 8 7. Aşağıdaki şekilde ABCD bir yamuk ve AECD bir paralel kenardır.. Aşağıdaki şekilde EAB ve FBC eşkenar üçgendir. AECD nin alanı 8 cm Buna göre CEB üçgeninin

Detaylı

MATDER HARRAN ÜNİVERSİTESİ 2017 MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI

MATDER HARRAN ÜNİVERSİTESİ 2017 MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI Soru 1: Bir üçgenin iç açılarının ölçüleri aritmetik dizi oluşturmaktadır. Bu üçgenin en kısa kenar uzunluğu 6 cm ve en uzun kenarı 14 cm ise, ortanca kenar uzunluğu kaç cm dir? A) 2 37 B) 39 C) 13 D)

Detaylı

2003 ÖSS Soruları. işleminin sonucu kaçtır? ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir? A) 1 B) 7 C) 9 D) 11 E) 21

2003 ÖSS Soruları. işleminin sonucu kaçtır? ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir? A) 1 B) 7 C) 9 D) 11 E) 21 00 ÖSS Soruları,, 0,0. + + 0, 0, 0,00 işleminin sonucu kaçtır? ) ) 7 ) 9 ) ). ( y )( + y+ y ) ( y) c + m y ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir? ) y ) + y ) y y + y ) ) + y y. (0,

Detaylı

2002 ÖSS Soruları. 5. a, b, c, d pozitif tam sayılar ve 123,4 0, ,234 12,34. işleminin sonucu kaçtır?

2002 ÖSS Soruları. 5. a, b, c, d pozitif tam sayılar ve 123,4 0, ,234 12,34. işleminin sonucu kaçtır? 00 ÖSS Soruları 3,4.,34 0, 34,34 işleminin sonucu kaçtır? ) 0 ) 0, ) 9,9 ) 0, E),. a, b, c, d pozitif tam sayılar ve a 7 a 4 : = c, : = d b 0 b 4 olduğuna göre, c + d nin alabileceği en küçük değer kaçtır?

Detaylı

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI.

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI. Bu sınav iki bölümden oluşmaktadır. TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI Birinci Bölüm DENEME-6 * Çoktan

Detaylı