AV YASAĞI TÜR BÖLGE BAŞLANGIÇ BĐTĐŞ AÇIKLAMA KALKAN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AV YASAĞI TÜR BÖLGE BAŞLANGIÇ BĐTĐŞ AÇIKLAMA KALKAN"

Transkript

1 KALKAN L: Psetta maxima M: Sofra Balığı Đ: Turbot A: Haandreiß F: Turbot Vücutları üstten dairevi görünüşlü ve biraz bombelidir. Alt tarafları tamamen düzdür. Derisi pulsuz fakat küçük kemiksi yumrularla kaplıdır. Gözler vücudun sol tarafında bulunur. Sırt yüzgeci gözlerin önünden başlar. Göğüs yüzgeçleri küçüktür. Bütün yüzgeçleri yumuşak ışınlıdır. Sırt yüzgecinde 60-71, anal yüzgecinde ise ışın bulunur. Keskin dikenleri bulunmaz. Kuyruk yüzgeci yüzme işlerini sağladığından yataydır. Yan çizgi, vücudun orta kısmında bir eğri (kavis) yapar. Ağız, dorsal ve maildir. Çeneler bir çok sıra teşkil eden dişlerle örtülüdür. Burun delikleri gözlerinin önündedir. Anüs deliği öne çok yaklaşmıştır. Ortalama cm arasındadırlar. Maksimum 100 cm boya kadar ulaşırlar. ÜREME DÖNEMĐ : Kalkan balığı ilkbahar döneminde özellikle mayıs ayı yoğun olmak üzere nisan-haziran aylarında yumurta bırakmaktadır. Yoğun üreme dönemi olan mayıs ayında su sıcaklığı C arasında değişmektedir. Üreme dişi bireylerde 3 yaşında kısmî olarak başlamakta ancak üreme faaliyetine tam katılım 4 yaşlarında olmaktadır. Bu dönemde ortalama boy 44 cm civarındadır. AV YASAĞI TÜR BÖLGE BAŞLANGIÇ BĐTĐŞ AÇIKLAMA KALKAN Tüm Denizler 1 Mayıs 30 Haziran Önceden avlananlar için stok bildirilmek zorunda ve stokların tüketimi 7 gün için geçerlidir. Minimum Av Boyu : 40 cm ÜKETĐM ZAMANI: TÜR/AY OCAK ŞUBAT MART NĐSAN MAYIS HAZĐRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKĐM KASIM ARALIK Kalkan TÜKETĐM ŞEKLĐ: Özellikle buğulama ve tavası güzeldir.

2 TARĐFLER : KALKAN TAVA Yarım çay bardağı limon suyu Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay kaşığı karabiber 1.5 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı un 1.5 kg kalkan balığı, dilimlenmiş Tuz Kalkanları 3 er santimlik şeritler halinde dilimleyip karabiber, limon suyu ve zeytinyağında dinlendirin. Marine edilmiş kalkan balıklarını unlayın, fazla unlarını silkeleyin. Geniş bir tavada yağı kızdırın ve balıkların her iki tarafını alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Balıkları bir mutfak kâğıdının üzerine koyup fazla yağını alın. Limon dilimleri ile servis yapın.

3 KALKAN IZGARA 1 adet 2 kg lık kalkan balığı Zeytinyağı Tuz Limon Temizlenmiş kalkan balığını, dilimler halinde kesin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. 10 dakika bu şekilde bekletin. Orta hararetli bir ızgarada iki yüzünü de pişirin. Limon ve garnitürle birlikte servis yapın.

4 DENĐZCĐ USULÜ KALKAN 4 dilim kalkan balığı 20 gr. un 40 ml. zeytinyağı 4 adet domates 1 adet soğan 10 gr. tereyağı Yarım demet maydanoz Defneyaprağı Tuz Kalkan dilimlerini yıkayıp kurulayın her iki yanını da una bulayın. Yağı tavaya koyun dilimlerin iki yanını da kızarana kadar pişirin. Domateslerin kabuklarını soyun, ince kıyın. Soğanı küpü küp doğrayın, maydanozu ince kıyın. Tencereye tereyağını koyup soğanları çevirin, domatesi, defneyaprağını, tuzu katın biraz daha çevirin. Servis tabağına kalkanı onun da üzerine sosunu dökün, servis edin.

5 KALKAN BUĞULAMA 600 gr kalkan (fileto halinde 4'e kesilmiş) 1 büyük limon (kabuğu soyulup 4 kalın dilim biçiminde kesilmiş) 1 tatlı kaşığı rafine yağ 1 iri domates (kabukları soyulup dörde bölünmüş) 2 defneyaprağı (her biri ikiye bölünmüş) 1/4 su bardağı balık suyu 4 çorba kaşığı krema 1 kahve kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tereyağı (eritilmiş) 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) Ateşe dayanıklı bir cam kabı yada bir toprak güveci rafine yağla yağlayınız. Balıkları güvece yerleştirip üstlerine birer dilim limon ile defneyapraklarını yerleştiriniz. Defne yapraklarının üstüne domatesleri yerleştirip tuzu ve balık suyunu (yada suyu) ekleyiniz. Her kalkan diliminin üstüne birer kaşık krema döktükten sonra güvecin kapağını (kapağı yoksa alüminyum mutfak kağıdı ile örtünüz) kapayıp 12 dakika ağır ateşte pişiriniz. Güveci ateşten indirip balıkları delikli kepçeyle servis tabağına yerleştiriniz. Balığın sosunu (1/2 su bardağından fazla ise hafifçe kaynatıp suyunu çektiriniz) bir sos kabına koyunuz. Küçük biç kapta eritilmiş tereyağı hafifçe ısıtıp içine maydanozu karıştırarak servis tabağındaki balıkların üstüne dökünüz. Balıklarınızı yanında sosuyla servis ediniz.

6 LĐMONLU VE TEREYAĞLI KALKAN 4 kalkan dilimi 1 yumurta (2 çorba kaşığı süt ile hafif çırpılmış) 60 gr (2/3 su bardağı) bayat ekmek içi 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı Limon ve soğanlı tereyağı: 60 gr (4 çorba kaşığı) limonlu tereyağı 1 çorba kaşığı taze soğan (çok ince kıyılmış) Önce limon ve soğanlı tereyağı sosunu hazırlayınız. Küçük bir kâse içinde limonlu tereyağı ve kıyılmış taze soğanı bir tahta kaşıkla krema haline gelene kadar karıştırınız. Bu sosu küçük bir tabağa koyup, soğuması için buzdolabında 30 dakika saklayınız. Bir tabağa sütlü yumurta karışımını, bir başka tabağa da ufalanmış ekmek içini koyunuz. Balıkları, önce yumurta karışımına, sonra ekmek içine bulayınız. Fazla ekmek içini atmak için, balıkları hafifçe silkeleyip bir kenara bırakınız. Büyük bir tavada, yağı, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca balıkları tavaya koyup, her iki taraflarını 8'er dakika kızartınız. Balıkları tavadan alıp kağıt peçete üstüne koyarak, fazla yağlarını süzdürünüz. Kalkan dilimlerini servis tabağına koyup, buzdolabından sosu çıkararak, birlikte servis ediniz. Not: Limonlu ve tereyağlı kalkan yeşil salata ve ıspanak püresi ile servis edilebilen lezzetli bir balık yemeğidir.

7 KALKAN BALIĞI AMANDĐN (FRANSA) 8 dilim kalkan balığı (125 gr. tanesi) Tuz, Karabiber 6 çorba kaşığı süt 3 kahve fincanı rafine yağı 2 çorba kaşığı tereyağı 1 avuç kabuklu badem (100 gr.) 1 çay fincanı un Bademleri kaynar suda bir dakika haşlayıp hemen süzgece dökünüz ve kabuklarını soyup boyuna ince olarak dilimleyiniz. Küçük bir kapla orta ateşli fırına koyup kontrol ederek yakmadan zaman zaman karıştırıp sarı olarak kızartınız. Fırın yoksa bademleri az yağda tavada kızartıp süzgece boşaltıp yağını süzdürün. Balıkları bir kaba koyup süt, tuz, biber ilâve ederek karıştırınız. Sonra alt üst una bulayınız. Bir tavaya yağı koyup kızdırıp kalkanları yan yana tavaya yatırınız Dörder dakika alt üst kızartıp bir servis tabağına çıkarınız. Bir tavada tereyağını kızdırıp bademi ilâve ediniz. Bir dakika sote yapınız. Limon suyunu balıkların üzerine serpip badem ile tereyağını üzerlerine döküp servis ediniz.

8 KALKAN GRATĐNE 1 kiloluk bir kalkan 300 gr mantar 50 gr sadeyağ 1/2 kilo olgun domates 1 demet maydanoz 1 limon 1/2 çorba kaşığı un Yeteri kadar tuz, karabiber 1 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu Kalkanın dışını, içini iyice temizleyip bol akarsuda yıkamalı. Domatesleri süzgeçten geçirmeli. Mantarları temizleyip üzerlerindeki zarları çıkarmalı ve limonlu soğuk suyun içinde tutarak ince dilimlere kesmeli. Maydanozu ince ince kıymalı. Ateşe dayanan cam bir kabın içinde 30 gr sadeyağı eritmeli. Mantarları süzüp yağa atmalı. Tuzlayıp biberledikten sonra bir süre pişirmeli. Mantarlar iyice pişmeden balığı kaba oturtmalı. Bunu da tuzlayıp biberlemeli ve iki yanını çevirerek pişirmeli. Balık pişince kaptan çıkarmalı. Kapta kalan mantarların üzerine unu serpmeli. Hemen arkasından tahta bir kaşıkla karıştırmalı. Bir dakika sonra süzülmüş domates suyunu katmalı. Maydanozun yarısını üzerlerine serpmeli ve salçayı koyulaşıncaya kadar pişirmeli. Salça iyice koyulaşmadan balığı yine salçanın üzerine oturtmalı. Salça koyulaşınca balığın üzerine kalan yağı bulamalı ve bunun üzerine kurutulmuş ekmek tozunu serpmeli. Kabı sıcak bir fırına koyarak balığı gratine etmeli. Kalkanın üzeri kızarınca kabı fırından çıkarmalı. Kalan maydanozu yemeğin üzerine serpiştirerek servis yapmalıyız.

9 KALKAN HAŞLAMA HOLLANDEZ (FRANSA) 8 dilim kalkan balığı Yarım su bardağı süt 1 çorba kaşığı tuz 10 su bardağı su Sos için: 10 adet ezilmiş tane karabiber 1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan 1 kahve fincanı sirke 2 çorba kaşığı su 4 yumurta sarısı 500 gr. eritilmiş suyu alınmış tereyağı Çeyrek tatlı kaşığı tuz Yarım limonun suyu Su, tuz ve sütü bir tencereye koyup bir kere kaynatın. Balıkları ekleyip ağır ağır kaynatarak 15 dk. haşlayıp bir kevgirle bir balık kabına koyarak içine biraz suyundan koyun. Balık kabı yoksa bir güvece koyup üzerine biraz suyundan koyarak servis edin. Yanında hollandez sos servis edin. Sosun Soğanı karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın. Đlk sıcaklığı geçince içine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin. Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın, yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir. Yumurta parçaları top top kalmalı, kaybolmamalıdır. Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın, yedirin. Đnce süzgeçten geçirip kullanın. Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin. Sos çok koyulaşmasın. Yağ ılık olmalıdır, soğuk olursa sos kesilir. Ayrıca ılık yerde korunmalıdır.

10 KALKAN SOTE 3 Yaprak jelâtin Yarım demet maydanoz kökü. 1 Kalkan 2 Havuç 2 Soğan 10 tane karabiber. Kalkan temizlenip derin bir kaba konulduktan sonra üstünü örtecek kadar soğuk su doldurun. Daha sonra soğan, havuç ve maydanoz kökleri iri iri doğranıp içine atınız. Bir çay bardağı sirke ve karabiber, limon, jelatin ekleyerek ağır ağır haşlayın. Hafif ateşte 35 dakika pişirildikten sonra soğumaya bırakın. Servis yapılırken, Rus salatası, kereviz salatası ve limon ekleyiniz.

11 TAVADA BADEMLĐ KALKAN (ĐTALYA) 400 gr. fileto kalkan balığı 2 su bardağı balık suyu 100 gr. file badem 200 gr. patates 200 gr. baston mantarı 150 gr. minik domates 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 50 gr. un Tereyağı Balıkları unlayarak kızgın tavada her iki tarafını kızartın. Balık suyu ilavesi ile demleyin. Tabağa koyarak üzerine kavrulmuş file badem ve tavada kalan sosu tereyağı ile tatlandırarak patates, sote baston mantarı ve minik domates eşliğinde servis yapın.

12 KALKAN FIRINDA 1 kg 'lık kalkan 300 gr mantar 50 gr margarin 1/2 kg domates 1 demet maydanoz 1 limon 1/2 çorba kaşığı un Yeteri kadar tuz Karabiber 1 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu. Kalkan iyice temizlenip bol suda yıkanır. Domatesler süzgeçten geçirilir. Mantarlar temizlenip üzerindeki zar çıkarılır, limonlu soğuk suyun içinde tutularak doğranır. Maydanoz ince ince kıyılır. Cam kapta 30 gr margarin eritilir. Mantarların suyu süzdürülüp yağa atılır. Tuzlanır, biberlenir pişmeye bırakılır. Mantarlar iyice pişmeden balık kaba konur, tuzlanır, biberlenir ve her iki yanı çevrilerek pişirilir. Balık pişince kaptan alınır. Kapta kalan mantarların üzerine un serpilir. 1 dakika sonra süzülmüş domates suyu katılır. Maydanozun yarısı üzerine serpilir ve sos koyulaşıncaya kadar pişirilir. Sos iyice koyulaşmadan balık sosunun içine konulur. Sos koyulaşınca balığın üzerine kalan yağ sürülür, üzerine kurutulmuş ekmek tozu serpilir, sıcak fırına sürülür. Kalkanın üzeri kızarınca fırından çıkarılır, kalan maydanoz üzerine serpiştirilir, servis yapılır.

13 TARTAR SOSLU KALKAN TAVA 400 gr. kalkan balığı (4 dilim sırt) 1 çay bardağı Ayçiçek Yağı 2 çorba kaşığı Un Tuz Karabiber ½ limonun suyu Tartar Sos Đçin: 4 çorba kaşığı Mayonez 2 adet kornişon turşu (Đnce kıyılmış) 1 tatlı kaşığı maydanoz (Đnce kıyılmış) 1 tatlı kaşığı kapari çiçeği (Đnce kıyılmış) 1 tatlı kaşığı soğan (Đnce kıyılmış) 1 tatlı kaşığı dereotu (Đnce kıyılmış) ½ limonun suyu Tuz Tavada yağı kızdırın. Bir tabak içinde balıklara limon suyunu damlatın ve tuz ile karabiberi her tarafına yedirin. Daha sonra balıkları tek tek una bulayıp, tavaya yatırın. Alt üst ederek kızartın ve servis tabağına alın. Mayonez'i çukur bir kabın içine koyun. Tüm malzemeyi içine ilave ederek karıştırın. Balığı servis yaparken beraberinde verin.

14 ŞANBERTEN USULÜ KALKAN 1 kalkan balığı ( gr.) 160 gr margarin ya da tereyağı (8 çorba kaşığı) 1 su bardağı elma sirkesi 1 tutam kekik Tuz Taze olmak üzere gram gelmekte olan kalkan balığının içini temizledikten sonra, balığın kuyruk, sırt ve kanat denen yelpaze gibi kısırlarını makasla kesmeli, yıkamalı, sonra da balığı içine alabilecek bir tepsiye yerleştirilmelidir. Sonra buna bir bardak elma sirkesi, 4 silme çorba kaşığı margarin ya da tereyağı 1 tutam kekik ile 2 tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek, üstüne bir kapak kapatmalıdır. Balık yumuşak bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 25 dakika pişirmeli ve ateşten çekmelidir. Sonra balığın içinde piştiği tereyağlı sirkeyi sonradan kullanmak üzere bir kaba süzdükten sonra, balığın etini zedelemeden üstündeki düğmeli deriyi bir bıçak ucu ile özenli bir surette sıyırarak çıkarmalıyız. Sonra da balığın üstüne servis tabağını kapatarak altüst etmek suretiyle balığı tabağa almalı ve balığın bu kısmındaki derisini de diğer kısımda yaptığımız gibi sıyırdıktan sonra, soğumaması için tabağı ile birlikte ya hafif fırına sürmeli, ya da çok hafif bir ateşe oturtmalıdır. Bundan sonra süzerek bir tarafa bırakmış olduğumuz tereyağlı sirkeyi ateşe oturtarak eksilmesi için kapaksız 15 dakika kaynatmalıyız. Sonra da bu sirkeye fındık büyüklüğünde parçalara ayrılmış 4 silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarini azar azar katmalı ve bir taraftan da telle hızlıca karıştırmak suretiyle yağı salçaya yedirdikten sonra, balığın üstüne dökmeli ve servis yapmalıdır. (Yağ yedirme işlemini hafif ateş üstünde yapmalıdır.)

15 GÜVEÇTE DOMETES SOSLU KALKAN FLETOSU 2 parça kalkan filetosu (temizlenmiş ve kemikleri çıkartılmış) 4 olgun domates 1 çorba kaşığı ketçap 1 limon 2 defneyaprağı 10 taze mantar 1 çorba kaşığı tereyağı 2 tatlı kaşığı krema 3/4 bardak elma sirkesi Tuz Karabiber Adaçayı Kalkan filetolarını hafifçe yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra incecik doğranmış domatesleri, ketçapı, bütün mantarları, defneyaprakları ile adaçayını, krema, sirke ve limon suyunu ilave edin. Tepsiyi alüminyum kâğıtla sıkıca örttükten sonra, fırına sürün ve 10 dakika pişirin. Kalkan filetolarını, parçalanmadan servis tabağına aktarın. Sonra sosu çektirip tuz ve karabiberle tatlandırın ve balık filetolarının üzerine dökün. Servise sote edilmiş taze patates ve dereotu eşlik etmelidir.

16 PORTAKALLI KALKAN 4 kalkan balığı dilimi 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 portakalın kabuğu (rendelenmiş) 2 portakalın suyu 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) 1 limonun suyu 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 portakal (ince dilimlenmiş) Kalkan dilimlerini yayvan bir kaba koyup, üstlerine tuz, biber, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu serpiniz. Balıkları oda sıcaklığında 1 saat, bu marinadda bekletiniz. Izgaranızı en yüksek sıcaklıkta ısıtınız. Kalkan dilimlerini marinaddan çıkararak bir güvece diziniz. Yağı küçük küçük kesip balıkların üstüne yerleştiriniz. Güveci ızgaraya sürerek balıkların her iki yanını 5-8'er dakika, balığa çatal batırıldığında kolayca dağılana kadar, pişiriniz. Güveci ızgaradan alıp, spatulayla balakları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Portakal dilimleriyle süsleyip servis ediniz.

17 BEŞAMEL SOSLU KALKAN 6 kalkan balığı dilimi 1 litre (5 su bardağı) deniz ürünleri için haşlama suyu 1+1/4 su bardağı beşamel sos 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 500 gr pancar 1/2 su bardağı pancar suyu 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Önce fırınınızı hafifçe (130"C) ısıtınız. Kalkan dilimlerini derin bir tencereye yerleştirip üstüne haşlama suyunu dökünüz. Tencereyi orta ateşe oturtup suyu kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp 8-10 dakika, çatalla dokunulduğunda balıklar kolayca dağılana kadar pişirdikten sonra, spatulayla balıkları çıkararak ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz. Sosu hazırlayana kadar sıcak kalmaları için, balıkları çok hafif ısıtılmış fırında bekletiniz. Orta boy bir tencerede beşamel sosu orta ateşte, ara sıra karıştırarak ısıtınız. Kaynatmadan ateşten alıp, bir kenara bırakınız. Mısır nişastasını orta boy bir kâseye koyup, devamlı karıştırarak pancar suyunu azar azar ekleyiniz. Malzeme iyice karışınca, karışımı hızla karıştırarak sıcak beşamel sosun bulunduğu tencereye dökünüz. Tencereyi tekrar orta ateşe oturtup, sürekli karıştırarak 3 dakika pişiriniz. Pancarları zar biçiminde kesip tuz, biber ve zeytinyağıyla birlikte büyük bir tencereye koyduktan sonra 3 dakika, tencereyi ara-sıra sallayarak pişiriniz. Servis tabağını fırından çıkarıp, balıkların üstüne beşamel sosu dökerek, bir kaşıkla pancarlı karışımı balıkların çevresine döşeyiniz. Üstünü kıyılmış maydanozla süsleyerek servis ediniz.

FENER BALIĞI. L: Lophius piscatorius Đ: Angler A: Seeteufelm F: Baudroie commune

FENER BALIĞI. L: Lophius piscatorius Đ: Angler A: Seeteufelm F: Baudroie commune FENER BALIĞI L: Lophius piscatorius Đ: Angler A: Seeteufelm F: Baudroie commune Fener balığı (Lophius piscatorius), Lophiidae familyasına ait ilginç bir balık türü. Yüzünün önüne sarkan "feneri" ile denizin

Detaylı

KIRLANGIÇ L: Chelidonichthys lucerna M: Kırmızı Kırlangıç Đ: Tub gurnard A: Roter Knurrhani F: Grondin perlon

KIRLANGIÇ L: Chelidonichthys lucerna M: Kırmızı Kırlangıç Đ: Tub gurnard A: Roter Knurrhani F: Grondin perlon KIRLANGIÇ L: Chelidonichthys lucerna M: Kırmızı Kırlangıç Đ: Tub gurnard A: Roter Knurrhani F: Grondin perlon Ege, Akdeniz ve Marmara'nın fazla göç etmeyen, yerli balığıdır. Kısmen Karadeniz'de rastlanır.

Detaylı

DÜLGER L: Zeus Faber M: Peygamber Balığı;Güneş Balığı Đ: John dory A: Europäischer Heringskönig F: Dorede

DÜLGER L: Zeus Faber M: Peygamber Balığı;Güneş Balığı Đ: John dory A: Europäischer Heringskönig F: Dorede DÜLGER L: Zeus Faber M: Peygamber Balığı;Güneş Balığı Đ: John dory A: Europäischer Heringskönig F: Dorede Boyu 50-60 santimetreye ulaşan dülger balığı, geçici balıktır. Mayısta Marmara'dan Karadeniz'e

Detaylı

PALAMUT ÜREME DÖNEMĐ: AV YASAĞI :

PALAMUT ÜREME DÖNEMĐ: AV YASAĞI : PALAMUT L: Sarda sarda Büyüklüğüne göre: Vanoz, Çingene Palamudu, Palamut, Kestane Palamudu, Zindandelen, Torik, Sivri, Altı parmak, Peçuta Đ: Atlantic bonito A: Bonito F: Bonite à dos rayé Uzun ve iri

Detaylı

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI Pirinç 2 su bardağı 360 gram Domates 3 küçük boy 300 gram Yağ 1/2 su bardağı 100 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Su(sıcak) 3 su bardağı 600 gram Pirinci yıkayın, süzün. Domatesi

Detaylı

ĐSTAVRĐT L: Trachurus trachurus Đ: Atlantic horse mackerel A: Holzmakrele F: Chinchard d'europe

ĐSTAVRĐT L: Trachurus trachurus Đ: Atlantic horse mackerel A: Holzmakrele F: Chinchard d'europe ĐSTAVRĐT L: Trachurus trachurus Đ: Atlantic horse mackerel A: Holzmakrele F: Chinchard d'europe Sırtı mavimsi yeşil, yanları gümüşi ve karın beyazdır. Kuyruk yüzgecinin rengi sarıdır. Maksimum uzunluk

Detaylı

iftar mönüleri dosya Osmanlı Mutfağı araştırmacısı Tenzile Telli İstanbul Radisson Sas The Bosphorus Otel in şefi Mehmet Soykan

iftar mönüleri dosya Osmanlı Mutfağı araştırmacısı Tenzile Telli İstanbul Radisson Sas The Bosphorus Otel in şefi Mehmet Soykan iftar mönüleri Ramazan denince, çoğumuzun aklına, gün boyu sabrettikten sonra, güneşin batışı ile bir araya gelen insanların sevdikleri ile beraber paylaştığı güzel bir sofra gelir. Hayatın bizim için

Detaylı

1 porsiyon(3 adet) için besin değerleri: *1 bardak ayranla birlikte tüketiniz.

1 porsiyon(3 adet) için besin değerleri: *1 bardak ayranla birlikte tüketiniz. Sebzeli Omlet Muf ff f in Ma emeler (4 kişilik / 12 adet) Yarım soğan (küp küp doğranmıș) Yarım kabak (rendelenmiș) 1 adet kırmızı dolma biber (küp küp doğranmıș) 8 adet yumurta 40 g doğranmıș roka 25

Detaylı

Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES

Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES Kuru domatesleri nohut, kuru fasulye ve bamya gibi yemeklerde kullanabilirsiniz. Domatesleri yemeğiniz

Detaylı

GÜMÜŞ. L: Atherina hepsetus M: Çamuka, Tokmakbaş, Aterin Đ: Mediterranean sand smelt A: Gmeiner Ährenfisch F: Cabasson

GÜMÜŞ. L: Atherina hepsetus M: Çamuka, Tokmakbaş, Aterin Đ: Mediterranean sand smelt A: Gmeiner Ährenfisch F: Cabasson GÜMÜŞ L: Atherina hepsetus M: Çamuka, Tokmakbaş, Aterin Đ: Mediterranean sand smelt A: Gmeiner Ährenfisch F: Cabasson Vücut yanlardan hafif yassılaşmış, ince uzun bir şekildedir. Baş uzunluğu vücut yüksekliğine

Detaylı

LÜFER. L: Pomatomus saltator Büyüklüğüne göre: Defneyaprağı, Çinakop, Sarıkanat, Lüfer, Kofana Đ: Bluefish A: Blaubarsch F: Tassergal

LÜFER. L: Pomatomus saltator Büyüklüğüne göre: Defneyaprağı, Çinakop, Sarıkanat, Lüfer, Kofana Đ: Bluefish A: Blaubarsch F: Tassergal LÜFER L: Pomatomus saltator Büyüklüğüne göre: Defneyaprağı, Çinakop, Sarıkanat, Lüfer, Kofana Đ: Bluefish A: Blaubarsch F: Tassergal Türkiye deki suların ve Đstanbul un deyim yerindeyse en özel balığıdır.

Detaylı

GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI Y: Alabalık, Deniz Alabalığı L: Salmo trutta labrax Đ: Black Sea Salmon A: See Forelle F: Truite arc-en-ciel

GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI Y: Alabalık, Deniz Alabalığı L: Salmo trutta labrax Đ: Black Sea Salmon A: See Forelle F: Truite arc-en-ciel GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI Y: Alabalık, Deniz Alabalığı L: Salmo trutta labrax Đ: Black Sea Salmon A: See Forelle F: Truite arc-en-ciel Vücutta egemen olan renk zeytin yeşili olup, üst kısımları kahverengi veya

Detaylı

KILIÇ BALIĞI. L: Xiphias gladius Đ: Swordfish A: Schwertfisch F: Espadon

KILIÇ BALIĞI. L: Xiphias gladius Đ: Swordfish A: Schwertfisch F: Espadon KILIÇ BALIĞI L: Xiphias gladius Đ: Swordfish A: Schwertfisch F: Espadon Nesli son yıllarda çok azalan kılıç balığı okyanusların sıcak ve ılıman bölgelerinde yaşayan çok gösterişli bir balıktır. Vücut kaslarından

Detaylı

PĐSĐ. L: Pleuronectes platessa Đ: Euroean plaice A: Schullen F: Plie commune

PĐSĐ. L: Pleuronectes platessa Đ: Euroean plaice A: Schullen F: Plie commune PĐSĐ L: Pleuronectes platessa Đ: Euroean plaice A: Schullen F: Plie commune Vücut üstten ve alttan yassılaşmıştır. Gözler vücudun sağ tarafında olup, gözlerin bulunduğu sırt yeşilimsi veya sarımsı kahverengi

Detaylı

Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler

Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler 1. OMLET MÜCVER (1 SDM Porsiyonu yerine ) Malzemeler & Tarif: 1 paket SDM omlet 2 dilim SDM kızarmış ekmek un haline getirilmiş 100 ml su Dereotu 1/2 kabak rendesi(suyu

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. SEBZELİ TAVUK ÇORBASI (1.Grup) 4 parça tavuk göğüs eti 3 su bardağı su Ayçiçek yağı (sebzeleri kavuracak kadar) 10 g tereyağı

Detaylı

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi On5yirmi5.com Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç yaza özel çorbalar hazırladı. Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2015 Çarşamba (oluşturma : 12/17/2015) Yaz sıcaklarının bastırdığı Ağustos

Detaylı

ÇĐPURA. L: Sparus aurata M: Alyanak, Mendik, Lidaki (Küçüğü) Đ: Gilthead seabream A: Dorade Royal F: Daurade

ÇĐPURA. L: Sparus aurata M: Alyanak, Mendik, Lidaki (Küçüğü) Đ: Gilthead seabream A: Dorade Royal F: Daurade ÇĐPURA L: Sparus aurata M: Alyanak, Mendik, Lidaki (Küçüğü) Đ: Gilthead seabream A: Dorade Royal F: Daurade Çipura balığı (Sparus aurata), Sparidae familyasına ait, antik çağdan beri sevilerek tüketilen

Detaylı

HELLMANN'S İLE DAYANILMAZ TARİFLER ELİNİZİN ALTINDA!

HELLMANN'S İLE DAYANILMAZ TARİFLER ELİNİZİN ALTINDA! Eylül - Ekim 2012 HELLMANN'S İLE DAYANILMAZ TARİFLER ELİNİZİN ALTINDA! lezzeti ortaya çıkarın .... ISTER TAVUK, ISTER BALIK, ISTER ET LEZZET. TIKKA MASALA, BARBEKÜ, KEBAP VE CAJUN HEPSİ BİRBİRİNDEN LEZZETLİ

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. TEL ŞEHRİYE ÇORBASI (2.Grup) 300 g tel şehriye 4 litre sıcak su 2 tatlı kaşığı domates salçası 4 adet domates 1 demet maydanoz

Detaylı

ENERJi veren KAHVALTI. 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi. Küçük Kitap EGZERSİZ EGZERSİZ PROGRAMLARI PROGRAMLARI

ENERJi veren KAHVALTI. 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi. Küçük Kitap EGZERSİZ EGZERSİZ PROGRAMLARI PROGRAMLARI ENERJi veren KAHVALTI Küçük Kitap 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi EGZERSİZ PROGRAMLARI (. ENERJi veren KAHVALTI Güne enerji dolu başlamak için kahvaltınızı en sevdiğiniz besinlerle yapın. Klasik kahvaltı yapmaktan

Detaylı

Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler. aggoodfoods.com

Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler. aggoodfoods.com Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler aggoodfoods.com AG GoodFoods renkli pirinçleri kendine has yoğun aroması, doygun kıvamı, harika lezzeti ve göz alıcı renkleri ile sofralarınızı şenlendirirken, protein

Detaylı

Yağlar ve Margarinler

Yağlar ve Margarinler Yağlar ve Margarinler Fats & Oil Pastacılık Yağları Bakery Fats Teremyağ 06089-03 Pastacı 06087-00 Börek 06088-05 Ürün barkodu / Unit barcode 68691375608935 Ürün barkodu / Unit barcode 8691375608704

Detaylı

Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık

Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık On5yirmi5.com Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık İştah açan görüntüleri ve en pratik tarifleriyle tatlıdan çorbaya türlü seçeneğin bulunduğu yemek siteleri kadınların artık vazgeçilmezi. Yayın Tarihi

Detaylı

Malzeme : Konkase domates. Malzeme :

Malzeme : Konkase domates. Malzeme : MALTA SOS Kan portakalı Hollandez sos 1 adet 500 gr Portakalın yarısının kabuğunu rendele ve suyunu tamamen sık ve hollandez sos ile karıştır. Bu sos kuşkonmaz ve sebze yemekleri ile kullanılır. ŞARON

Detaylı

Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams

Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams Süt ve Süt Ürünleri Milk and Dairy Products 04128-04 Süt Milk 1 lt Koli barkodu / Carton barcode 68692971421843 04128-03 Yarım Yağlı Süt Semi Skimmed

Detaylı

KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER

KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER YEMEK TARİFLERİ KİTABI 1 Erdoğan Akdağ Araştırma ve Eğitim Merkezi. 2 Güneş Evi ve Güneş Ocakları İÇİNDEKİLER Kerkenes Eko-Merkez...5

Detaylı

Irish Coffee. ESPRESSO Tarifleri. İçindekiler. Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin.

Irish Coffee. ESPRESSO Tarifleri. İçindekiler. Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin. KLASİK KAHVELER Irish Coffee 50 ml espresso 1 çay kaşığı esmer şeker 20 ml viski 20 ml krema Bardak 3 dk Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin. Karışımı bir bardağa alın ve

Detaylı

Detox Beslenme Programı

Detox Beslenme Programı Sağlıklı ve Mutlu Yaşam Kliniği Detox Beslenme Programı Yağ Yakıcı ve Vücut Şekillendirici 7 Günlük Özel Program Merhaba İç hastalıkları uzmanı doktorumuz Dr. Nafiz Karagözoğlu önderliğinde; Klinik Diyetisyen

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. KARALAHANA ÇORBASI (3. Grup) Kuru fasulye Mısır yarması (kırık mısır) Su Kuru soğan Tereyağı Dana kıyma Domates salçası Karalahana

Detaylı

MARİFETLİ MUTFAK. Nefis sos tarifleriyle. Köfteler. Lezzet

MARİFETLİ MUTFAK. Nefis sos tarifleriyle. Köfteler. Lezzet Lezzet MARİFETLİ MUTFAK Nefis sos tarifleriyle Köfteler MARİFETLİ MUTFAK Nefis sos tarifleriyle Köfteler Lezzet Fesleğen ve sarımsak soslu köfte 4-6 KİŞİLİK GEREKLİ MALZEME Yarım kg kıyma 1 yumurta 3-4

Detaylı

Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler

Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler On5yirmi5.com Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler Sıcak havalarda ağır yemekler ve tatlılar sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi (oluşturma : 11/8/2017) Özellikle tatlı

Detaylı

Mercan. Mercan Tava: Akyaka Su Ürünleri Kooperatifi Balık Tarifleri. Malzemeler: Tarif:

Mercan. Mercan Tava: Akyaka Su Ürünleri Kooperatifi Balık Tarifleri. Malzemeler: Tarif: Mercan Mercan Tava: 1 kilo mercan Mısır unu ve galeta unu karışımı Ayçiçek yağı (2/3), zeytinyağı (1/3) karışımı 1 limon Temizlenmiş mercanları yarı yarıya galeta ve mısır unu karışımına batırın. Bol (1/3

Detaylı

Bayramlık Lezzetler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Bayramlık Lezzetler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Bayramlık Lezzetler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

nefis tatlar altında kalorinin 200 kalori 98 MART 2010 yemektarifleri

nefis tatlar altında kalorinin 200 kalori 98 MART 2010 yemektarifleri 098-102_FS_94:Layout 1 2/22/10 1:25 PM Page 98 yemektarifleri 250 nin altında nefis tatlar Düşük li yemek deyince aklınıza bir tutam ot ve tatsız tuzsuz yemekler geliyorsa bir de bu tarifleri deneyin.

Detaylı

Ekmek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Ekmek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Ekmek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

YABANİ AMERİKAN PİRİNCİ SAĞLIKLI VE LEZZETLİ TARİFLER

YABANİ AMERİKAN PİRİNCİ SAĞLIKLI VE LEZZETLİ TARİFLER YABANİ AMERİKAN PİRİNCİ SAĞLIKLI VE LEZZETLİ TARİFLER 02 / 03 GENEL BİLGİ Amerika ya özgü: Su çimi bir ile üç metreye kadar büyüyebilir ve köklerini ıslak toprağın derinliklerine yerleştirir. En çok sığ,

Detaylı

Culture and Local Meals

Culture and Local Meals Culture and Local Meals Comenius Project 2007-2009 Bolu Atatürk Anadolu Lisesi - Bolu TARHANA yaz mevsiminde,her şey bol ve ucuzken,türk kadınları domatesi,maydonozu,naneyi,nohutu ve biberi birlikte pişirirler,daha

Detaylı

SÜTLÜ TATLILAR. FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) KEŞKÜL (2 kişilik)

SÜTLÜ TATLILAR. FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) KEŞKÜL (2 kişilik) SÜTLÜ TATLILAR FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) 1/3 su bardağı un (100 gr) 1,5 su bardağı tatlandırıcı Yarım çay kaşığı tuz 2 limon kabuğu rendesi 1/4 su bardağı limon suyu (30 ml) 3 yumurta 1,5 su bardağı

Detaylı

Okula Dönüş TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Okula Dönüş TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Okula Dönüş TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden güzel

Detaylı

KOLAY KADAYIF MANTI. Yoğurt için 3 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak

KOLAY KADAYIF MANTI. Yoğurt için 3 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak KOLAY KADAYIF MANTI Mantı için; 250 gr. kadayıf 200 gr. dana kıyma 2 çay kaşığı köfte baharı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz 1/3 bağ maydanoz 2 çorba

Detaylı

Bahar Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Bahar Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Bahar Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

1500 lü yıllara kadar olan tarifler

1500 lü yıllara kadar olan tarifler Bu proje AB komisyonu tarafından desteklenmektedir. İçeriği yazarlarının ve komisyonun izni olmadan hiç bir şekilde kullanılamaz. 1500 lü yıllara kadar olan tarifler EFIF 1500 lü yıllara kadar olan tarifler

Detaylı

SARDALYA. L: Sardina pilchardus M: Ateş Balığı Đ: European pilchard A: Sardine F: Sardine d'europe. Vücut yuvarlak, yanlardan

SARDALYA. L: Sardina pilchardus M: Ateş Balığı Đ: European pilchard A: Sardine F: Sardine d'europe. Vücut yuvarlak, yanlardan SARDALYA L: Sardina pilchardus M: Ateş Balığı Đ: European pilchard A: Sardine F: Sardine d'europe Vücut yuvarlak, yanlardan hafif basık, solungaç kapakları dalgalı görümündedir. Vücudun yanlarında ve sırta

Detaylı

Nefis Kış Kekleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Nefis Kış Kekleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Nefis Kış Kekleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Pide - Kek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Pide - Kek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Pide - Kek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Guglhupf kek kalıpları tr

Guglhupf kek kalıpları tr Guglhupf kek kalıpları tr Ürün bilgileri ve tarifler Değerli Müşterimiz! Mini Guglhupf kek kalıpları silikon malzemeden oldukları için çok esnek ve yapışmaz özelliğe sahiptirler. Bu sayede mini kekleri

Detaylı

Standart Ekmeğin Hazırlanması. (Standart Bread Dough)

Standart Ekmeğin Hazırlanması. (Standart Bread Dough) Standart Ekmeğin Hazırlanması (Standart Bread Dough) 2.5 Ölçü Kabı Ilık Su 2 Ölçü Kabı Tam Buğday Unu 2 3 Ölçü Kabı Genel Amaçlı Un veya Ekmeklik Un. 1 Büyük Kaşık Tuz ½ Ölçü Kabı Sıvı Yağ ½ Ölçü Kabı

Detaylı

MEZGĐT. L: Merlangius merlangius euxinus M: Mavi mezgit Đ: Whiting A: Merlan F: Merlu

MEZGĐT. L: Merlangius merlangius euxinus M: Mavi mezgit Đ: Whiting A: Merlan F: Merlu MEZGĐT L: Merlangius merlangius euxinus M: Mavi mezgit Đ: Whiting A: Merlan F: Merlu Kafası gövdesine orantılı büyüklükte olan Mezgitin ağzı büyüktür. Çenelerinde sivri dişler bulunur. Alt çenelerinde

Detaylı

Büyümeyi Destekleyen Tarifler

Büyümeyi Destekleyen Tarifler Büyümeyi Destekleyen Tarifler DEKILER N I IC YEMEKLER 4-5 Yumurtalı Ekmek 6-7 Vanilya Aromalı Yulaf Ezmesi 8-9 Ev Yapımı Patates Püresi 10-11 En Kırmızı Çorba 12-13 TATLILAR 14-15 Meyveli ve Vanilyalı

Detaylı

Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler

Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden güzel tarifler

Detaylı

Yılbaşı Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Yılbaşı Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Yılbaşı Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

HAMSĐ. L: Engraulis encrasicolus M: Platika, Çatal kuyruk, Trina Đ: Anchovy A: Anchovis F: Anchois commun

HAMSĐ. L: Engraulis encrasicolus M: Platika, Çatal kuyruk, Trina Đ: Anchovy A: Anchovis F: Anchois commun HAMSĐ L: Engraulis encrasicolus M: Platika, Çatal kuyruk, Trina Đ: Anchovy A: Anchovis F: Anchois commun Hamsi özellikle Karadeniz'de kış aylarında gırgır adı verilen çevirme ağlarıyla avlanan doğal ürünümüz.

Detaylı

Erenli köyü mahalli yemek çeşitleri. Malzeme: 1 bağ pancar 1 baş soğan 1 tane acı biber 2 kaşık yağ Yeterli kadar tuz

Erenli köyü mahalli yemek çeşitleri. Malzeme: 1 bağ pancar 1 baş soğan 1 tane acı biber 2 kaşık yağ Yeterli kadar tuz PANCAR (KARA LAHANA) ÇORBASI: Erenli köyü mahalli yemek çeşitleri Erenli köyü mutfağında,. Türk mutfağının tüm zenginliklerini görmek mümkünd Malzeme: 1 bağ pancar 1 baş soğan 1 tane acı biber 2 kaşık

Detaylı

Mini tart kalıpları tr

Mini tart kalıpları tr Mini tart kalıpları tr Ürün bilgisi ve tarifler Değerli Müşterimiz! Silikondan üretilmiş mini tart kalıpları son derece esnektir ve yapışmaz özelliğe sahiptir. Bu sayede pastacıklar kolayca çıkarılır,

Detaylı

Çocuklarınızı Ketçap ve Mayonez Canavarına Yem Etmeyin! - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Çocuklarınızı Ketçap ve Mayonez Canavarına Yem Etmeyin! - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Hemen hemen herkesin sıkça kullandığı, mutfaklardan eksik etmediği ketçap ve mayonez yapımında kullanılan kimyasallar çocuklar başta olmak üzere yetişkin sağlığını da tehdit ediyor. Aşırı derecede kiloya

Detaylı

Pasta Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Pasta Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Pasta Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Bulgurlu Kuru Dolma. Malzeme

Bulgurlu Kuru Dolma. Malzeme Bulgurlu Kuru Dolma - 8 kuru patlıcan - dolma için - 8 kuru biber dolma için - 250 gr. Kıyma - 1 Adet Soğan - 2 Diş sarımsak - 1 Çay bardağı kırılmış buğday - 1 Yemek kaşığı domates salçası - 1 Yemek kaşığı

Detaylı

Yeni yıl düşleri. Tarif Kitapçığı No.27. Dr. Oetker Gıda San. ve Tic. A.Ş. Bekir Saydam Cad. No: Pancar-Torbalı / İZMİR

Yeni yıl düşleri. Tarif Kitapçığı No.27. Dr. Oetker Gıda San. ve Tic. A.Ş. Bekir Saydam Cad. No: Pancar-Torbalı / İZMİR Yeni yıl düşleri Tarif Kitapçığı No.27 Dr. Oetker Gıda San. ve Tic. A.Ş. Bekir Saydam Cad. No: 68 35865 Pancar-Torbalı / İZMİR Yeni Yıl Düşleri Kar tanelerini hatırlatan lezzetli kakaolu kurabiyeler, sıcak

Detaylı

Türk Tatlıları Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Türk Tatlıları Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Türk Tatlıları Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

KEFAL (HAS KEFAL) L:Mugil cephalus M:Avrita, Topan, Topbaş, Koklan balığı Đ: Black mullet A: Flachkopf-Meeräsche F: Cabot

KEFAL (HAS KEFAL) L:Mugil cephalus M:Avrita, Topan, Topbaş, Koklan balığı Đ: Black mullet A: Flachkopf-Meeräsche F: Cabot KEFAL (HAS KEFAL) L:Mugil cephalus M:Avrita, Topan, Topbaş, Koklan balığı Đ: Black mullet A: Flachkopf-Meeräsche F: Cabot Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz de sürüler halinde yaşar. Has kefal, sidikli

Detaylı

www.ufs.com Nasıl mı? Şehir Otellerinde Kazandıran Banket Çözümleri Kokteyl Prolonge Paketi Toplantı Paketi

www.ufs.com Nasıl mı? Şehir Otellerinde Kazandıran Banket Çözümleri Kokteyl Prolonge Paketi Toplantı Paketi Ocak - Şubat 2014 Şehir Otellerinde Kazandıran Banket Çözümleri Şehir otellerinde, şeflerin ve misafir kitlesinin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış 4 banket paketi, toplam 95 reçete ile işletmenize daha çok

Detaylı

Kapaklı pasta kalıbı

Kapaklı pasta kalıbı tr Kapaklı pasta kalıbı Ürün bilgileri ve tarifler Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93708AS1X2VIII 2017-09 353 686 Yapışmaz kaplama Hazırlanan yiyeceklerin kolayca alınabilmesi için kalıp ve zemin kaplaması

Detaylı

Yağlı ciltler için mucize maskeler

Yağlı ciltler için mucize maskeler On5yirmi5.com Yağlı ciltler için mucize maskeler İşte yağlı ciltler için doğal temizlik ve bakım önerileri... Yayın Tarihi : 6 Eylül 2012 Perşembe (oluşturma : 10/26/2015) Yağlı ciltlerin bakımı için,

Detaylı

TR Buharlı ankastre fırın Yemek Tarifleri Kitabı

TR Buharlı ankastre fırın Yemek Tarifleri Kitabı TR Buharlı ankastre fırın Yemek Tarifleri Kitabı 2 1. YEMEK KITABI Yemekler birkaç kategoriye ayrılmıştır: Balık ve Deniz Ürünü Kümes Hayvanı Et Fırın Yemekleri Pizza ve Kiş 2. BALIK VE DENIZ ÜRÜNÜ 2.1

Detaylı

Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet!

Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet! On5yirmi5.com Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet! Ender Saraç'tan sağlıklı kilo verdiren diyet... Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2011 Pazar (oluşturma : 11/19/2015) Sağlıklı Kilo Verdirici Diyet 1. Gün Diyet Listesi

Detaylı

http://groups.yahoo.com/group/hersey-serbest

http://groups.yahoo.com/group/hersey-serbest 1 1. Akdeniz Soslu Makarna Tarifi 1 paket spagetti 4 domates 5 sivribiber 200 gr zeytin 2-3 diş sarımsak 1 kaşık domates salçası 3-4 dal maydanoz 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Detaylı

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif Deneme kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Yapışmaz kaplama Yapışmaz kaplaması sayesinde pişen kek kalıptan kolayca çıkar ve kalıp çok daha kolay bir biçimde temizlenebilir. Kaplamayı korumak için pişirirken

Detaylı

Yeni yıl için. tatlı fikirler. Tarif Kitapçığı No.36

Yeni yıl için. tatlı fikirler. Tarif Kitapçığı No.36 Yeni yıl için tatlı fikirler Tarif Kitapçığı No.36 Yeni yıl için tatlı fikirler Yine ve yeniden, bir kez daha, yeni bir yılın tazeliği ve yılbaşı akşamının heyecanı kalplerimizi sarmaya başladı! İkramlarınız,

Detaylı

Peynirli Pataşular Gougeres Peynirli 8 adet hamur topları. Kalamar Kızarmış kalamar, tartar ve domates sos

Peynirli Pataşular Gougeres Peynirli 8 adet hamur topları. Kalamar Kızarmış kalamar, tartar ve domates sos Menü BAŞLANGIÇLAR Peynirli Pataşular Gougeres Peynirli 8 adet hamur topları Kalamar Kızarmış kalamar, tartar ve domates sos Keçi Peyniri ve Domates Tart Ilık tart üzerinde fırınlanmış domates, taze keçi

Detaylı

Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri ile birlikte BALIĞIN FAYDASINI ARTIRACAK 6 ÖNEMLİ ÖNERİ

Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri ile birlikte BALIĞIN FAYDASINI ARTIRACAK 6 ÖNEMLİ ÖNERİ Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri ile birlikte BALIĞIN FAYDASINI ARTIRACAK 6 ÖNEMLİ ÖNERİ Uskumrudan lüfere, palamuttan hamsiye Balık tezgahlarında çeşit çeşit balıklar, iştah açan görüntüleriyle hem

Detaylı

Yemek Tarifleri Robot-Coupe

Yemek Tarifleri Robot-Coupe Yemek Tarifleri Robot-Coupe İÇERİK Yemek Tarifleri Robot-Coupe Haydari... 2 Humus... 4 Fava... 6 Patlıcan Ezme... 8 Börek...10 Köfte...12 baklava...14 Sebzeli kiş...16 Çoban Salata...18 Sebzeli orman

Detaylı

güne baslarken kahvaltılar

güne baslarken kahvaltılar güne baslarken kahvaltılar Menemen Karışık Peynir Eritmesi Padya Köy Kahvaltısı Soğuklar : 2 çeşit reçel, pekmez, tulum peyniri, köy peyniri, ezine peyniri, kaşar peyniri, helva, siyah ve yeşil zeytin,

Detaylı

BİZ DOĞAL VE PRATİK YEMEK YAPMANIN PEŞİNE DÜŞTÜK! NASIL ÜRETTİK?

BİZ DOĞAL VE PRATİK YEMEK YAPMANIN PEŞİNE DÜŞTÜK! NASIL ÜRETTİK? BİZ DOĞAL VE PRATİK YAPMANIN PEŞİNE DÜŞTÜK! Bilinen en eski gıda saklama yöntemi olan kurutma tekniğini kullanarak sizlere Naturelka sebze-meyve tozlarını ve kestane ununu hazırladık. NASIL ÜRETTİK? Sebze-meyveleri

Detaylı

TR Buharlı ankastre fırın Yemek Tarifleri Kitabı

TR Buharlı ankastre fırın Yemek Tarifleri Kitabı TR Buharlı ankastre fırın Yemek Tarifleri Kitabı 2 1. OTOMATIK PROGRAMLAR UYARI! Güvenlik bölümlerine bakın. 1.1 Otomatik programlar Otomatik programlar, her tür et veya diğer yemek tarifleri için en iyi

Detaylı

MAYIS - HAZİRAN 2013 www.ufs.com. İlham veren Carte d Or Tatlı Serisi ile kârınızı artırmak istemez misiniz?

MAYIS - HAZİRAN 2013 www.ufs.com. İlham veren Carte d Or Tatlı Serisi ile kârınızı artırmak istemez misiniz? MAYIS - HAZİRAN 2013 www.ufs.com İlham veren Carte d Or Tatlı Serisi ile kârınızı artırmak istemez misiniz? Tiramisu Tatlıyla daha kârlı bir işletme yaratmak mümkün! Müşteri memnuniyetini artırırken 41.000

Detaylı

Seç Haber. Haber, Özel Haber, Özgün Haber,

Seç Haber. Haber, Özel Haber, Özgün Haber, 1 Seç Haber Haber, Özel Haber, Özgün Haber, Yılbaşına özel menü tarifleri Nimet Bayrak Monday, December 22nd, 2014 2015 e girmemize az zaman kala misafirlerinize neler ikram edeceğinizi bilmiyorsanız sizler

Detaylı

Makarna. Pasta

Makarna.  Pasta www.ekspergida.com.tr Yemek yapma sanatının profesyonelleri, kullandıkları ürünlerde kalite ve farklı özellikler ararlar. Türkiye nin en modern tesislerinde el değmeden üretilen Ülker Bizim Mutfak Makarna;

Detaylı

DEVEKUŞU YUMURTASI ve ÖZELLİKLERİ DEVEKUŞU YUMURTASININ KAPSAMI

DEVEKUŞU YUMURTASI ve ÖZELLİKLERİ DEVEKUŞU YUMURTASININ KAPSAMI DEVEKUŞU YUMURTASI ve ÖZELLİKLERİ Yeryüzünde yaşayan kanatlı hayvanlar arasında yumurtası en büyük kuş, devekuşudur. Devekuşu yumurtasının ortalama boyu 15 cm, genişliği 13 cm dir. Ortalama 1,5 kg ağırlığa,

Detaylı

Mart - Nisan 2014. Restoran Destek Paketi: TURUNCU PUSULA

Mart - Nisan 2014. Restoran Destek Paketi: TURUNCU PUSULA Mart - Nisan 04 Restoran Destek Paketi: TURUNCU PUSULA Restoran Destek Paketi: Turuncu Pusula Misafir memnuniyeti sizin için ne kadar önemli? İşletmenizi kara geçirmeniz önceliğiniz mi? Bütün sırlarınız

Detaylı

Pakmaya dan zevkli sofralara özel. Birbirinden Güzel Ekmek Tarifleri

Pakmaya dan zevkli sofralara özel. Birbirinden Güzel Ekmek Tarifleri Pakmaya dan zevkli sofralara özel Birbirinden Güzel Ekmek Tarifleri Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun!

Detaylı

Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi ile Lezzetli Tarifler

Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi ile Lezzetli Tarifler Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi ile Lezzetli Tarifler Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi Isıtır, karıştırır, doğrar ve size mutlulukla sunar. Çorba Yapıcı Püf Noktaları ve Tavsiyeler 1. Cucinox Çorba

Detaylı

ÜZÜM HOŞAFI. Malzemeler. Yapılışı. 150 gram Çekirdeksiz Kuru Üzüm ( Sultaniye) 1 Su Bardağı Toz Şeker 6 Bardak Su 3 Adet Karanfil

ÜZÜM HOŞAFI. Malzemeler. Yapılışı. 150 gram Çekirdeksiz Kuru Üzüm ( Sultaniye) 1 Su Bardağı Toz Şeker 6 Bardak Su 3 Adet Karanfil ÜZÜM HOŞAFI 50 gram Çekirdeksiz Kuru Üzüm ( Sultaniye) Su Bardağı Toz Şeker 6 Bardak Su 3 Adet Karanfil. Üzümler önceden ıslatılır ve kaynamaya bırakılır. 2. Pişmeye yakın şeker ve karanfiller ilave edilir.

Detaylı

Yuvarlak ve baton ekmekler

Yuvarlak ve baton ekmekler Yuvarlak ve baton ekmekler Yuvarlak veya uzun, kendi pişirdiğiniz ekmek özeldir. Çıtır kabuk ekmeği çevreler ve kesim sırasında leziz iç kısım görünür. Burada ekmeği kendi damak tadınıza göre pişirme olanağınız

Detaylı

Yeni yıla tatlı bir başlangıç. Tarif Kitapçığı No.38

Yeni yıla tatlı bir başlangıç. Tarif Kitapçığı No.38 Yeni yıla tatlı bir başlangıç Tarif Kitapçığı No.38 Yeni yıla tatlı bir başlangıç Şık, farklı ve tatlı fikirlere ne dersiniz? Yeni bir yılı karşılarken renkli sürprizler tasarlamanın heyecanını yaşamak

Detaylı

Yeni. Yılda Neșeli lkramlar! Tarif Kitapçığı No.34

Yeni. Yılda Neșeli lkramlar! Tarif Kitapçığı No.34 Yeni. Yılda Neșeli lkramlar! Tarif Kitapçığı No.34 . Yeni Yılda Neșeli Ikramlar! Yeni yıl yeniliklerin, umudun, neşenin, çoşkunun habercisidir. Bir sofra etrafında sevdikleriniz ile birlikte olmayı, uzun

Detaylı

Semizotunun az bilinen 10 faydası

Semizotunun az bilinen 10 faydası On5yirmi5.com Semizotunun az bilinen 10 faydası Yorgunluk ve halsizlikten formda kalmaya Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2017 Perşembe (oluşturma : 7/11/2017) Baharla birlikte gelen sağlık, semizotu. Kendine has

Detaylı

Başlangıç. Peynir Tabağı Uluslararası ve Türk peynirleri Siyah üzüm, ceviz ve kuru kayısı 26,-

Başlangıç. Peynir Tabağı Uluslararası ve Türk peynirleri Siyah üzüm, ceviz ve kuru kayısı 26,- Başlangıç Peynir Tabağı Uluslararası ve Türk peynirleri Siyah üzüm, ceviz ve kuru kayısı Akdeniz Meze Tabağı Humus, zeytinli ahtapot salatası, acılı ezme, haydari, patlıcan salatası Kerevizli karides salatası,

Detaylı

Muffin kalıpları. Ürün bilgisi ve tarif

Muffin kalıpları. Ürün bilgisi ve tarif Muffin kalıpları tr Değerli Müşterimiz! Ürün bilgisi ve tarif Silikondan muffin kalıpları son derece esnektir ve yapışmaz özelliğe sahiptir. Bu sayede muffinler kolayca çıkarılır, kalıpların yağlanmasına

Detaylı

Pakmaya dan. Sofraların Gözdesi Nişastalı Tarifler

Pakmaya dan. Sofraların Gözdesi Nişastalı Tarifler Pakmaya dan Sofraların Gözdesi Nişastalı Tarifler Siz nerede biz de orada! Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! /mutfaginyildizi

Detaylı

DÜĞÜN MENÜ 1. Ispanak ve Dağ Mantarlı Krep, Krem Sos ve Tatlı Mısır Taneleri ile. Bebek Roka Salatası, Parmesan Peyniri ve Balsamik Sos ile

DÜĞÜN MENÜ 1. Ispanak ve Dağ Mantarlı Krep, Krem Sos ve Tatlı Mısır Taneleri ile. Bebek Roka Salatası, Parmesan Peyniri ve Balsamik Sos ile DÜĞÜN MENÜ 1 Zeytinyağlı Enginar ve Dolma Tabağı Sebze ile Doldurulmuş Zeytinyağlı Enginar, Mini İmam Bayıldı, Yaprak Sarma, Biber Dolma, Naneli Kese Yoğurdu, Limon, Domates, Salatalık, Ispanak ve Dağ

Detaylı

T.C. Samsun Valiliği İl Tarım Müdürlüğü REÇEL YAPIMI. Sevim YILMAZ Ev Ekonomisi Teknisyeni

T.C. Samsun Valiliği İl Tarım Müdürlüğü REÇEL YAPIMI. Sevim YILMAZ Ev Ekonomisi Teknisyeni T.C. Samsun Valiliği İl Tarım Müdürlüğü REÇEL YAPIMI Ev Ekonomisi Teknisyeni Samsun / 2010 Kapak Tasarımı Dr. Ali KORKMAZ Dizgi/Baskı Refik YILMAZ Samsun İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şubesi

Detaylı

İlkbahar - Yaz Tarifleri

İlkbahar - Yaz Tarifleri İlkbahar - Yaz Tarifleri Akdeniz Simit Reçete: 700 g PanPan Akdeniz Sebzeli Ekmek Miksi 540 g Su (15-20 C) 300 g Ekmeklik Buğday Unu 30 g Yaş Maya 5 g Tuz Dolgu reçetesi: 200 g Beyaz peynir küpleri

Detaylı

Geleneksel Türk tatları şimdi çikolatalı. En çok sevilen geleneksel Türk tarifleri, En iyi Belçika Çikolatası Callebaut ile buluşuyor.

Geleneksel Türk tatları şimdi çikolatalı. En çok sevilen geleneksel Türk tarifleri, En iyi Belçika Çikolatası Callebaut ile buluşuyor. Geleneksel Türk tatları şimdi çikolatalı. En çok sevilen geleneksel Türk tarifleri, En iyi Belçika Çikolatası Callebaut ile buluşuyor. Çikolatada tutku ve uzmanlık Belçika dan GelenekseL tatlar Türkiye

Detaylı

Recipe from 1500 to 1800

Recipe from 1500 to 1800 Bu proje AB komisyonu tarafından desteklenmektedir. İçeriği yazarlarının ve komisyonun izni olmadan hiç bir şekilde kullanılamaz. Recipe from 1500 to 1800 Recipe from 1500 to 1800 İÇİNDEKİLER DANİMARKA...

Detaylı

Özel fırın kalıbı seti Katman ve şekilli pastalar için

Özel fırın kalıbı seti Katman ve şekilli pastalar için Özel fırın kalıbı seti Katman ve şekilli pastalar için tr Ürün bilgileri ve tarifler Ürün numarası: 336 547 Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89024AS1X2VII 2016-10 336 547 Yapışmaz kaplama Hazırlanan kekin kolayca

Detaylı

TOPLANIN! Yeni Yıl Geldi! İsveç ten ilham alan tarifler TARİFLERLE YILBAŞI / 1

TOPLANIN! Yeni Yıl Geldi! İsveç ten ilham alan tarifler TARİFLERLE YILBAŞI / 1 Yeni Yıl Geldi! TOPLANIN! İsveç ten ilham alan tarifler TARİFLERLE YILBAŞI / 1 2 / TARİFLERLE YILBAŞI Lezzetli anılar Yeni yıl demek yalnızca lezzetli yiyecekler demek değil. Aynı zamanda tatlı anılar

Detaylı

70 yılı aşkın ÜLKER tecrübesiyle

70 yılı aşkın ÜLKER tecrübesiyle Çekirdekten çikolataya 70 yılı aşkın ÜLKER tecrübesiyle mükemmel lezzetler... Fildişi Sahilleri nden özenle seçilen Forastero kakao çekirdeklerini tesislerimizde kavurarak, mikron seviyesinde inceltiyoruz.

Detaylı