TEKSTİLDE VERİMLİLİK İÇİN YALIN UYGULAMALAR HİDAYET ESGİN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEKSTİLDE VERİMLİLİK İÇİN YALIN UYGULAMALAR HİDAYET ESGİN"

Transkript

1 TEKSTİLDE VERİMLİLİK İÇİN YALIN UYGULAMALAR HİDAYET ESGİN 2015

2 2 Dünya Düzleşti Günümüzde verimlilik rekabetin en önemli unsurlarından biri haline gelmiştir. Ürünler dünyanın her yerinde üretilebilir ve her yerine gönderilebilir! Şirketlerin sahip oldukları iş gücü ve sermaye ile daha fazla katma değer yaratmasının yolu verimlilikten geçmektedir.

3 Bölüm 1 Yalın Uygulamaları başarmak için neye ihtiyacımız var.

4 Yalın Dönüşümde Başarı 1.Üst Yönetimin Sponsorluğu 2.Üst Yönetimin Devamlı Desteği Lider «Beni izle» Hedef birliği 3.Tam Katılım 4.İşbirliği ve Takım Çalışması 5.Yayılım ve Paylaşım Takım çalışması 6.Performans Sistemine Yansıtılması 7.Dinamik ve Yaratıcı bir Kültür Teknik bilgi ve tecrübe 8.Motivasyon ve Sahiplenme.

5 Yalın Dönüşüm Projesi Kültür Değişimi Yaygınlaştırma Pilot Uygulamalar Eğitimler Proje Başlangıcı

6 Yalın Lider ve Yalın Ekip Sürekli gelişime odaklı Süreçlerine hakim Problem çözme becerisi olan Ekip ruhu oluşturan ve katılımcılığı sağlayan Cesaret İnanç Azim Yalın Araçlar Sistematik bilgi paylaşımını sağlayan Veri ve gerçeklerle donanmış Olayları yerinde inceleyen Yön ve öncelikleri belirli Öğrenmeyi ve öğretmeyi seven Tutarlı ve ısrarcı olan.

7 Yalın

8 Neden insan değişmek istemez? Bilinmeyen korkusu, Güvenlik ihtiyacı, Alışkanlıklardan vazgeçmenin zorluğu, Değişim hakkında yeterince bilgi sahibi olmama, Başarısız olma endişesi, Mevcut durumdaki üstünlüklerin veya çıkarların kaybolacağı korkusu, Değişimin öngördüğü yeni şeyleri öğrenme zorluğu. Dünyada görmek istediğiniz değişim siz olmalısınız.

9 Değişim önündeki engeller nelerdir? Dar görüşlülük, vizyon eksikliği, Daha önceki değişimlerden elde edilen olumsuz kişisel tecrübeler, Kendine yeterince güvenmeme, Daha işin başındayken olayın dışında kalmış olma, Değişimin kendisine dayatılmış olduğunu düşünme, Değişimi yönetenlere ve uygulayanlara güven duymama.

10 Gelişimin önündeki engeller nelerdir? Eylemsizlik (Zamanını yönetememe, etkin kullanamama) Eğitimsizlik (Bilinçsizlik, bilgi ve becerilerden eksik olma) İsteksizlik (Motivasyon düşüklüğü) Plansızlık (Önceliklendirememe, odaklanamama) Takipsizlik (Uygulamanın etkinliğini değerlendirmeme) İnançsızlık (Korku, kanaatkarlık) Kaynaksızlık (İsraf, israf, israf) Tembellik (Başarı odaklı olmama, umarsız olma) Kötü niyet!.

11 Farklı Düşün

12 Değişimin Adımları Başlangıç Vizyon Pilot Çalışma Yaygınlaştırma Stratejik Değerlendirme Değer Zincirinde Yaygınlaştırma Problem ve Beklentilerin Mülakatı Değerlendirme Ürün Ailelerinin Tanımı Pilot Çalışma Ekibinin Oluşturulması İletişim Temel Eğitimler Gelecek Durum Tasarımı İş Süreçleri Değerlendirmesi (Q, C, D) Yetkinlik Değerlendirmesi (Kişisel, Sistemsel, Organizasyonel) Kaynak Planlaması İletişim Araçların Eğitimi Değer Akışı Yönetimi (VSM) ve Kaizenler ile Sürekli Akışın Sağlanması Doğrulama Standartlaşma Sunum İletişim Sistem Eğitimi Ekip seçimi Tüm Proseslere Yayılım Yönetimsel Görseller Standartlaşma İletişim Organizasyonel Eğitim Problemler & Fırsatların Değerlendirmesi Hedef ve Politikaların Yayılımı Denetim Organizasyonel Değerlendirme Liderlik Eğitimi Ortak Vizyon Oluşturma Değer Zinciri Değerlendirmesi Gelecek Durum tasarımı Kaynak Planlaması İletişim Değer Zinciri Eğitimi Süreç Değer Üretimi Yetkinlik Araçlar

13 Yalın Uygulamaları Başarmak için neye ihtiyacımız var? Tüm çalışanlarımızın odağını, Değer in İsraf tan ayırt edilmesini sağlayacak şekilde değiştirmek Ürün ve Ürün akışı üstüne odaklanarak, kaynakları değer yaratan çalışmalara kaydırma İsraf lardan arınarak rekabet gücü kazanmak Yetkinliklerimizi arttırarak tüm çalışanlarımızın katılımı ile gelişimin sürekli liğini sağlamak.

14 Yalın Üretimde Liderliğin Temel Amacı Tüm çalışanların anlayışını ve iş yapış şeklini, Değer in İsraf tan ayırt edilmesini sağlayacak şekilde değiştirmek Tüm çalışanların Ürün ve ürün akışı üstüne odaklanarak, tüm enerjisini Ürün ü ve ürünü akışını iyileştirecek çalışmalara kaydırmak Yalın düşünce biçimini herkese öğreterek şirketi ve çalışanları başarılı kılmak Yalın Liderlik

15 Doğru süreçler doğru sonuçları doğurur 1. Fazla üretimi engellemek için çekme sistemini kurmalıyız 2. İşyükünü dengelemeliyiz (heijunka) 3. İlk seferde kaliteyi üretebilmenin yolunu yaratacak şekilde problemlerin anında çözülmesi için hattı anında durdurma kültürünü yaratmalıyız (jidoka) 4. Standart iş, sürekli iyileştirmenin ve çalışanların yetkilendirilmesinin temelidir.standart iş araçlarını uygulamalıyız 5. İnsanlarımıza ve süreçlerimize hizmet etmesi için sadece güvenilir, her yönüyle test edilmiş teknolojiyi kullandırmalıyız.

16 Öğrenen organizasyon ** Problemlerin kök nedenlerinin sürekli olarak çözülmesi, öğrenen organizasyonu yaratır Problemi, durumu gidip bizzat yerinde görün ve tespit edin (genchi genbutsu) Kararları yavaş yavaş ve uzlaşma ile alın, tüm alternatifleri gözden geçirin, aldığınız kararları hızla uygulayın (nemawashi) Sürekli iyileştirme (kaizen) ve hatalardan ders alma yolu (hansei) ile öğrenen organizasyonu yaratın. İşi tamamen anlayan, işe hakim olan, felsefeyi benimseyen ve yaşayan, ve çalışanlarına öğreten liderler yetiştirin Şirket felsefenizi izleyecek müstesna insanları ve takımları geliştirin Tedarikçilerinize saygı gösterin, onları gerektiğinde daha iyisini yapmaya zorlayın ve onların gelişimine yardım edin.

17 Öğrenen ve Gelişen Kurum Kültürü Problem Çözme Sürekli Gelişim İnsana Saygı Fırsat Eşitliği, Eğitim, Güvenli Süreç Mükemmelliği Mükemmel Süreçler Mükemmel Sonuçlar Şirket Düsturu Uzun Vadeli Hedefler Kurum kültürü, kurumda çalışan insanların nasıl düşündüğü, davrandığı, harekete geçtiği, günlük problem ve olaylara nasıl tepki gösterdiği ile ilgilidir. insana saygı prensibi ile, israfların sürekli azaltılarak, müşteri sesinin dinlenmesi ve yetkilendirilmiş çalışanların sürekli mükemmelliği arayarak değer yaratması prensibine dayanmalıdır.

18 Bölüm 2 Tekstilde verimlilik açısından farkındalık

19 Tekstil de sürekli akış için engeller nelerdir? Uzun Üretim Süresi Kalite Sorunları Verimsizlikler Problem Çözme Becerileri Yetersiz Yüksek Maliyet Gelişim ve Değişim için gerekli Liderlik eksikliği Satış/Üretim Öngörüsü yok Makine Bakım Sistematiği Yetersiz Görsellik Yetkinlik Yönetimi eksik Üretim Performans Değerlendirme Yok.

20 Tekstilde Verimlilik Açısından Farkındalık Kazandırmak Eğitim Veri Tutma ve Analiz Teknik Yetkinlikler Kalitesizlikleri Görme İletişim İç Müşteri Anlayışı Ekip Çalışması Değişim.

21 Tekstil de Verimlilik İçin Kullanılacak Yöntemler Yerinde Kalite Çalışmaları (Sıfır Hata, Kalitesizlikleri Görme) Kaizen çalışmaları (İyileştirmeler, Ekip Çalışması) Günlük Toplantılar (İletişim) Eğitimler (İç ve Dış Eğitimler) Standart İş.

22 Bölüm 3 Veri Tutma ve Analiz

23 Veri tutma ve analiz Rakamlarla konuşalım Açıklamaları sağlıklı verilerle yapalım Önemli noktaları tespit edebilelim Gerçek sorunları bulup üzerlerine gidelim Gerçek verilerin ışığında sağlıklı ve doğru iletişim kurarak uyumlu çalışma ortamı yaratalım.

24 Veri Toplama Veri toplamak pahalıdır ve özünde israftır. Dolayısıyla, başlamadan önce şu sorular cevaplanmalıdır Ne toplanacak? Niçin toplanacak? Ne zaman toplanacak? Nerede toplanacak? Nasıl toplanacak? Kim toplayacak? Neye mal olacak?

25 Veri toplama ve analiz Ölçüm sonuçlarına ilişkin önyargılardan arınmak önemlidir İşe uygun ölçüm metodu kullanılmalıdır Ölçümlerin kaydedileceği form önceden hazırlanmalıdır Ölçü aletlerinin hassasiyeti not edilmeli (kalibrasyon) ve gerekiyorsa ölçüm sonuçları ile birlikte raporlanmalıdır Koşulların değişmemesi için ölçüm işlemi mümkün olduğunca hızlı yapılmalıdır Sağlıklı bir ölçümün sonucu her zaman tekrarlanabilir olmalıdır Çevre koşullarının ölçümü etkilemediğinden emin olunmalıdır.

26 Mevcut makinalarda su kullanımı MAKİNE AK-1 AK-5 AK-5 AK-1 AK-5 PROSES PES BOYA İND.YIKAMA PES BOYA İND.YIKAMA H.SÖKME+PES BOYA+İND.YIK. PES BOYA+İND.YIK.+PMK H.SÖKME+PES BOYA+İND.YIK. MEVCUT DURUM YENİ DURUM TASARRUF % AK-5 PES EGALİZE

27 Kalite Kontrol

28 Bölüm 4 Proje kazanımları ve uygulamalardan Örnekler

29 Proje Kazanımları Kısa Vadede Hata ve tamirler yok edilir İsraflar azalır, verimlilik artar Fazla mesai azaltılır Sevkiyat performansı iyileşir Çalışma alanları düzenlenir Stoklar azalır Orta Vadede Müşteri memnuniyeti artar Satışlar artar İşletme sermayesi düşer Nakit akışı iyileşir Direkt maliyetler düşer Değer zinciri yönetimi iyileşir Ürünün katma değeri artar İsrafların azalmasıyla enerji tasarrufu sağlanır Uzun Vadede Müşteri memnuniyeti en üst seviyeye ulaşır Pazar payı artar Yeni ürünler devreye alınır Yeni ürünler için yatırım ihtiyacı minimum olur Endirekt maliyetler düşer Alan kullanımı iyileşir Stoklar ortadan kalkar Atıkların azalmasıyla çevre korunur Yatırımın geri dönüşü artar

30 Kazanımlar % % % Müşteri Memnuniyetinde Artış %90 Kapasite Kullanımı Artışı %55 Verimlilik Artışı >%90 % % % Hata Sayısında Azalma %80 Stok Azalması %90 Alan Kazanımı %55 Kazanımlar çalışmanın içeriği, derinliği ve projeye sağlanacak kaynaklarla orantılıdır.

31 potluk tamir oranı ( % ) İyileştirmeler % hidrosülfit kullanım miktarı ( gr/mt ) 100% 80% 60% 40% 20% 0% Reaktif Boya Değiştirme Oranı Azaltma 98% Kaizen Öncesi 70,4% İyileşme 29% Kaizen Sonrası 30% 20% 10% 0% Nylon-Pamuk Kalitelerde Parlama Probleminin İyileştirilmesi 22,4% Kaizen Öncesi 68% İyileşme 7,1% Kaizen Sonrası 8% 6% 4% 2% 0% Örgü Kalitelerde Potluk Probleminin İyileştirilmesi 7,4% Kaizen Öncesi 100% İyileşme 0,0% Kaizen Sonrası Emprime Yıkamada Kimyasal Sarfiyatının Azaltılması ,32 Kaizen Öncesi 36,50 42,4% İyileşme Kaizen Sonrası

32 Adet/ay % % Performans Gelişimi Elde Kalan Kumaş Oranı Arıza Oranı 6% 4% 2% 5,90% 52,5% iyileşme 2,80% 2% 1% 1,50% 66,7% iyileşme 0% Önce Sonra % Önce 0,50% Sonra ,0 2,5 2,0 1,5 1,0 0,5 0,0 Yalın Gelişim Puanı 50% iyileşme 1,4 Önce 2,1 Sonra ,0 1,5 1,0 0,5 0,0 İş Kazası 1,5 Önce 66,7% iyileşm e 0,5 Sonra

33 % Adet/Ay Performans Gelişimi gün % 86% 84% 82% 80% 78% 76% 74% 72% 1.Kalite Oranı 10,4% iyileşme 77% 85% 60,0 42,0 Önce 2007 Sonra 2009 Önce 2007 Sonra KPR Kapatma süresi 30% iyileşme Müşteri Şikayeti 10,0 40% iyileşme 6,0 5,16% 4,25% Önce 2007 Sonra 2009 Önce 2007 Sonra % 5% 4% 3% 2% 1% 0% İç Tamir Oranı 17,6% iyileşme

34 Operatör verimliliği (kg/adamxsaat) Üretim Hızı (kg/dk) Performans Gelişimi Plansız Duruş Oranı ( % ) Setup Süresi (dk) 60,0 50,0 40,0 30,0 20,0 10,0 0,0 Düz Boya Üretim Hızı(GPPH) 38 30% iyileşme 49 Önce 2007 Sonra 2009 Önce 2007 Sonra Düz Boya Set Up Süresi 72 58% iyileşme 30 Düz Boya Operatör Verimliliği 60,0 50,0 40,0 30,0 20,0 10,0 0, % iyileşme 56 Önce 2007 Sonra 2009 Önce 2007 Sonra ,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 Düz Boya Plansız Duruş 4,6 54% iyileşme 2,1

35 Üretim Hızı ( mt/dk ) M t / adamsaat Performans Gelişimi dk Apre Üretim Hızı ( GPPH ) 18,6 24% iyileşme 23, Apre Set-up Süre 10,2 Önce 2007 Sonra 2009 Önce Sonra 8, % iyileşme Apre Operatör Verimliliği 103% iyileşme % 5% 4% 3% 2% 1% 0% Apre Plansız Duruş Oranları 5,20% 79% iyileşme 1,10% Önce Sonra Önce 2007 Sonra 2009

36 Gün Performans Gelişimi Sipariş Teslimat Süreleri 21,3 25,8% iyileşme 15,8 100% 80% 60% 40% 20% Zamanında Sevkiyat Oranları 94,8% 99,8% 5,3% iyileşme 0 Önce Sonra Önce Sonra %

37 Zaman Planı Fayda ilk 3 ayda görülebilir İlk 2 yıl içinde performansla ilgili gözle görülür avantajlar sağlanır Çalışmaların kalıcılığı 3 yıldan sonra başlar. Genelde kurumlar bu aşamada pes ederler Bu süreyi aşanlar faydalı virüsü almış sayılırlar.

38 Teşekkür Ederim

39 İletişim Ofislerimiz /company/ /pages/idealkoc/ Bursa (Şube) Odunluk Mh. Akademi Cad. Zeno İş Merkezi 10/5 C Blok No:23 Nilüfer / Bursa Ofis Melike Kartal melike.kartal@idealkoc.com

İdeal Kurumsal Hizmetler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Tüm Hakları Saklıdır.

İdeal Kurumsal Hizmetler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Tüm Hakları Saklıdır. dahafazladeğer İnsana saygı ve sürekli gelişime dayalı Toyota iş yönetimi ve gelişimi modelini uygulayarak şirketlerin cirolarını ve karlılıklarını artırmak, sürekli ve sağlıklı büyümelerini sağlamak amacıyla

Detaylı

İdeal Kurumsal Hizmetler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Tüm Hakları Saklıdır.

İdeal Kurumsal Hizmetler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Tüm Hakları Saklıdır. daha fazla değer İnsana saygı ve sürekli gelişime dayalı Toyota iş yönetimi ve gelişimi modelini uygulayarak şirketlerin cirolarını ve karlılıklarını artırmak, sürekli ve sağlıklı büyümelerini sağlamak

Detaylı

TOYOTA YÖNETİM ve ÜRETİM ANLAYIŞI

TOYOTA YÖNETİM ve ÜRETİM ANLAYIŞI TOYOTA YÖNETİM ve ÜRETİM ANLAYIŞI YALIN DÖNÜŞÜM ZİRVESİ İzmir Makina Mühendisleri Odası 4 Ekim 2013 Orhan ÖZER Genel Müdür & CEO Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. 1/48 1 İçerik TOYOTA TOYOTA YÖNETİM

Detaylı

Kurumsal Eğitimlerimiz

Kurumsal Eğitimlerimiz 2017 Kurumsal Eğitimlerimiz İçindekiler YÖNETİCİLİK ve YÖNETİM BECERİLERİ EĞİTİMLERİ... 11 Yöneticilik ve Liderlik Eğitimi... 11 Finansçı Olmayanlar için Finans Yönetimi Eğitimi... 12 Yönetimde Temel Yaklaşımlar

Detaylı

YALIN SİSTEM VE KAZANIMLARI

YALIN SİSTEM VE KAZANIMLARI YALIN SİSTEM VE KAZANIMLARI www.yalinenstitu.org.tr 1 YALIN ENSTİTÜ Yalın Düşünce AMAÇ Müşteriye mükemmel değer sunmak YÖNTEM İsraflardan arındırılmış mükemmel prosesler 2 YALIN ENSTİTÜ Değer Müşteriye

Detaylı

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME. Kalite güvence için uygunsuzluk yönetimi. Görev

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME. Kalite güvence için uygunsuzluk yönetimi. Görev SÜREKLİ İYİLEŞTİRME Kalite güvence için uygunsuzluk yönetimi Görev Uygunsuzluk yönetiminde proaktif yaklaşım. Günümüz rekabetçi ortamında işletmelerin en önemli hedeflerinden birisi verimliliği artırmak

Detaylı

OFİS SÜREÇLERİNDE YALINLAŞMA

OFİS SÜREÇLERİNDE YALINLAŞMA OFİS SÜREÇLERİNDE YALINLAŞMA 05.10.2013 Onur ARTIIŞIK Organizasyonel Gelişim Uzmanı İnsan Kaynakları Direktörlüğü 1 20 Novembre, 2010 Genel Ofis Süreçlerinde Yalınlaşma Yalınlık Ofis Süreçlerinde Yalınlaşma

Detaylı

Bilgilendirme Toplantısı

Bilgilendirme Toplantısı ZaferİN Operasyonu KOBİ Danışmanlık Hizmetleri Bilgilendirme Toplantısı 27 Nisan 2017 Afyonkarahisar TSO ZAFER-İN OPERASYONU BİLGİLENDİRME VE FARKINDALIK ARTTIRMA TOPLANTISI GÜNDEMİ 1. Mevcut Durum Değerlendirmesi

Detaylı

Yönetim Sistemleri Eğitimleri

Yönetim Sistemleri Eğitimleri Yönetim Sistemleri Eğitimleri ISO 9001-2008 /2015 EĞİTİMİ Kuruluşlarında kalite yönetim sistemi kuracak, geliştirecek ve/veya uygulayacak katılımcılara kalitenin tanımlarını ve kalite yönetim prensiplerini

Detaylı

Aslı Ceyhan. Endüstri Yüksek Mühendisi 01 Osmangazi Üniversitesi İdeal Kurumsal Hizmetler Danışman, Eğitmen

Aslı Ceyhan. Endüstri Yüksek Mühendisi 01 Osmangazi Üniversitesi İdeal Kurumsal Hizmetler Danışman, Eğitmen Aslı Ceyhan Endüstri Yüksek Mühendisi 01 Osmangazi Üniversitesi 2014- İdeal Kurumsal Hizmetler Danışman, Eğitmen 2005-2014 Coşkunöz Metal Form Lojistik Operasyon Kısım Müdürü Lojistik Mühendislik Kısım

Detaylı

KALİTE NEDİR? Kalite, kullanıma uygunluktur Kalite, ihtiyaçlara uygunluktur Kalite, bir ürünün ifade edilen veya beklenen

KALİTE NEDİR? Kalite, kullanıma uygunluktur Kalite, ihtiyaçlara uygunluktur Kalite, bir ürünün ifade edilen veya beklenen KALİTE YÖNETİMİ KALİTE NEDİR? Kalite, kullanıma uygunluktur Kalite, ihtiyaçlara uygunluktur Kalite, bir ürünün ifade edilen veya beklenen ihtiyaçları karşılama kabiliyetini oluşturan özelliklerin toplamıdır.

Detaylı

Berner Türkiye. 27/Mayıs/ 2016; Konya Konferansı Sunumu

Berner Türkiye. 27/Mayıs/ 2016; Konya Konferansı Sunumu 27/Mayıs/ 2016; Konya Konferansı Sunumu Sunum İçeriği Berner Grup Yeni Dünya Yeni Müşteri Yeni Yaklaşımlar 2 Berner Grup 9.000 çalışan 60 yıllık tecrübe İnşaat ve Otomotiv Sektöründe ve Endüstri alanlarında

Detaylı

İdealBülten. BOSB Tekstil Kümesi Ara Dönem Paylaşım Toplantısı Düzenlendi

İdealBülten. BOSB Tekstil Kümesi Ara Dönem Paylaşım Toplantısı Düzenlendi BOSB ekstil Kümesi Ara Dönem Paylaşım oplantısı Düzenlendi Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) Müdürlüğü tarafından Bursa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan tekstil firmalarının rekabetçiliklerinin ve

Detaylı

TAM ZAMANINDA ÜRETİM (JUST IN TIME MANUFACTURING)

TAM ZAMANINDA ÜRETİM (JUST IN TIME MANUFACTURING) TAM ZAMANINDA ÜRETİM (JUST IN TIME MANUFACTURING) TAM ZAMANINDA ÜRETİM (JUST IN TIME MANUFACTURING) İstenilen zamanda İstenilen miktarda Her türlü kaynak israfını önleyecek şekilde yapılan üretim Tam Zamanında

Detaylı

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kazananlar Konferansı 26 Şubat 2015 Seyhun Araz Üretim Müdürü Coca-Cola İçecek Bursa Fabrika Coca-Cola İçecek Coca-Cola Sistemi içinde en büyük 6. şişeleyici Faaliyet

Detaylı

TEK NOKTA EĞİTİMLERİ

TEK NOKTA EĞİTİMLERİ Sürekli gelişim için TEK NOKTA EĞİTİMLERİ İSMAİL HAKKI KAVURMACI MAKİNA YÜKSEK MÜHENDİSİ Yönetim Danışmanı www. kavurmaci.net info@kavurmaci.net 1 Pratik ancak etkin bir yöntem olması nedeni ile tek nokta

Detaylı

WCM - Dünya Klasında Üretim. 7 Haziran 2014

WCM - Dünya Klasında Üretim. 7 Haziran 2014 WCM - Dünya Klasında Üretim 7 Haziran 2014 Üretimde yaşanan sorunlar İş kazaları Verimsizlik Kalitesizlik Arızalar Stoklar Uzun Temin Süreleri Çevresel Sorunlar TOFAŞ ın Sürekli İyileştirme Yolculuğu ALTIN

Detaylı

LeanACADEMY. www.leanacademy.com.tr. Doğru uygulanan yalın üretim sistemi firmanızı mükemmelleştirir. Cevdet Dal

LeanACADEMY. www.leanacademy.com.tr. Doğru uygulanan yalın üretim sistemi firmanızı mükemmelleştirir. Cevdet Dal LeanACADEMY www.leanacademy.com.tr Doğru uygulanan yalın üretim sistemi firmanızı mükemmelleştirir. Hakkımızda LeanACADEMY www.leanacademy.com.tr Yalın üretim sistemi eğitim ve danışmanlık 2009 yılında

Detaylı

PAZARLAMA FİNANS KURUMSAL YÖNETİM

PAZARLAMA FİNANS KURUMSAL YÖNETİM KURUMSAL CHECK UP PAZARLAMA FİNANS ÜRETİM KURUMSAL CHECK UP İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİM Kurumsal Check-Up uygulaması ile firmanızın güçlü ve geliştirilmesi gerekli alanlarını, yeteneklerini analiz ederek,

Detaylı

TOYOTA WAY. Volkan EREN

TOYOTA WAY. Volkan EREN TOYOTA WAY Volkan EREN SUNUŞ İÇERİĞİ 1) Toyota Way nedir? 2) Toyota Way uygulamaları Satış Pazarlama Üretim İnsan Kaynakları Mali İşler 3) Sonuç TOYOTA WAY NEDİR? Tüm dünyada Toyota Organizasyonunda çalışan

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

İçİ İç ndek ndek ler Birinci Kısım GİRİŞ 1. Dijital Devrim...3 2. Yeni Ekonomi...19 3. Küreselleşme ve Değişim...35

İçİ İç ndek ndek ler Birinci Kısım GİRİŞ 1. Dijital Devrim...3 2. Yeni Ekonomi...19 3. Küreselleşme ve Değişim...35 İçindekiler Birinci Kısım GİRİŞ 1. Dijital Devrim...3 Küreselleşme... 4 Fütüristlerin Görüşleri... 7 Bilgi Toplumu... 8 Kağıtsız Fabrikalar... 9 Tek Kişilik Şirketler...10 Küresel Üretici...11 Küresel

Detaylı

de i im Kaizen Kamil BOLAT

de i im Kaizen Kamil BOLAT Kaizen Kamil BOLAT Kaizen İyiye doğru değişiklikleri Her gün daha iyi için yapılan küçük değişiklikleri Yavaş, küçük ama sürekli iyileştirmeleri Müşteri memnuniyetini arttırmaya yönelik, herkes tarafından,

Detaylı

LeanACADEMY. Doğru uygulanan yalın üretim sistemi firmanızı mükemmelleştirir. Cevdet Dal

LeanACADEMY.  Doğru uygulanan yalın üretim sistemi firmanızı mükemmelleştirir. Cevdet Dal LeanACADEMY www.leanacademy.com.tr Doğru uygulanan yalın üretim sistemi firmanızı mükemmelleştirir. Hakkımızda LeanACADEMY www.leanacademy.com.tr Yalın üretim sistemi eğitim ve danışmanlık 2009 yılında

Detaylı

LeanACADEMY. Doğru uygulanan yalın üretim sistemi firmanızı mükemmelleştirir. Cevdet Dal

LeanACADEMY.  Doğru uygulanan yalın üretim sistemi firmanızı mükemmelleştirir. Cevdet Dal LeanACADEMY www.leanacademy.com.tr Doğru uygulanan yalın üretim sistemi firmanızı mükemmelleştirir. Hakkımızda LeanACADEMY www.leanacademy.com.tr Yalın üretim sistemi eğitim ve danışmanlık 2009 yılında

Detaylı

Tüm hakları Yalın Enstitüye ait olup kopyalanması yasaktır. Yalın Enstitü. Adana Sanayi Odası. Yalın Yönetim Semineri. Eren Artar.

Tüm hakları Yalın Enstitüye ait olup kopyalanması yasaktır. Yalın Enstitü. Adana Sanayi Odası. Yalın Yönetim Semineri. Eren Artar. Tüm hakları ye ait olup kopyalanması yasaktır. Adana Sanayi Odası Yalın Yönetim Semineri Eren Artar www.lean.org.tr Tüm hakları ye ait olup kopyalanması yasaktır. YALIN DÜŞÜNCE Küresel rekabeti anlamak...

Detaylı

Kurumsallaşma Eğitimi

Kurumsallaşma Eğitimi Eğitimler Kurumsallaşma Eğitimi İÇERİK Aile şirketlerinde kurumsallaşma ihtiyacı Kurumsallaşmanın gerektirdikleri İhtiyaç analizleri Kurumsallaşmanın önündeki engeller Aile firmalarında iletişim Problemler

Detaylı

2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU

2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU 2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU KAIZEN EĞİTİM KATALOĞU İÇİNDEKİLER TABLOSU KALİTE YÖNETİM EĞİTİMLERİ... 2 A. Kalite Yönetim Sistemi Programı... 2 A1. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri Bilgilendirme

Detaylı

YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ

YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ SİRKÜLER (G-2014) YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ Sayın Üyemiz, OAİB bünyesinde Dale Carnegie Training aracılığıyla Yöneticiler için Liderlik eğitimi düzenlenmesi planlanmaktadır. Söz konusu eğitim için

Detaylı

ENDÜSTRİ 4.0 YOLUNDA: Geleceği Tasarlamak DENİZ SPORER SEKKİN

ENDÜSTRİ 4.0 YOLUNDA: Geleceği Tasarlamak DENİZ SPORER SEKKİN ENDÜSTRİ 4.0 YOLUNDA: Geleceği Tasarlamak DENİZ SPORER SEKKİN YAKIN GELECEK 2018 Sanayide kullanılacak robot sayısı yaklaşık 3 milyon olacak. Birbirine bağlı cihaz sayısı 13 milyardan 29 milyara çıkacak.

Detaylı

KALİTE MALİYET -TESLİMAT

KALİTE MALİYET -TESLİMAT Müşteri Ne İster? HATASIZ ÜRÜN Yüksek Kalite UYGUN FİYAT Düşük Maliyet DERHAL TESLİMAT Teslimat Süresi KALİTE MALİYET -TESLİMAT Değişim Kültürel Değişim Yalın Üretim Sistemi İşletmelerde Kaizen Kültürü

Detaylı

OTOPSİ KAİZEN PROJE EKİBİ SUNUMU 21. KALİTE ÇEMBERLERİ PAYLAŞIM KONFERANSI SUNUMU

OTOPSİ KAİZEN PROJE EKİBİ SUNUMU 21. KALİTE ÇEMBERLERİ PAYLAŞIM KONFERANSI SUNUMU OTOPSİ KAİZEN PROJE EKİBİ SUNUMU OTOPSİ KAİZEN NEDİR? Bu projede Otopsi Kaizen ekibi olarak Satış Sonrası Hizmetlerden elde edilen veriler dikkate alınarak en çok müşteri şikayetine sebep olan konular

Detaylı

Altı Sigma Nedir? Uygulayan şirketlere çok belirgin finansal kazançlar sağlamıştır.

Altı Sigma Nedir? Uygulayan şirketlere çok belirgin finansal kazançlar sağlamıştır. ALTI SİGMA NEDİR? Altı Sigma Nedir? 1980 lerin ortasında Motorola tarafından, Japon kalite fikirleri ve kontrol sistemlerinin süreçlerde uygulanması için geliştirilmiştir. Mevcut problemleri çözmek, altı

Detaylı

KOBİ EĞİTİMLERİ HALİM ALTINIŞIK GÜVENLİK-KİŞİSEL GELİŞİM-YÜZ OKUMA UZMANI

KOBİ EĞİTİMLERİ HALİM ALTINIŞIK GÜVENLİK-KİŞİSEL GELİŞİM-YÜZ OKUMA UZMANI KOBİ EĞİTİMLERİ HALİM ALTINIŞIK GÜVENLİK-KİŞİSEL GELİŞİM-YÜZ OKUMA UZMANI KOBİ EĞİTİMLERİ Yaşanan ekonomik gelişmeler sonrasında büyük işletmeler uyum sorunu yaşarken, küçük ve orta ölçekli işletmeler

Detaylı

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım Kısaca Müşteri İlişkileri Yönetimi Genel Tanıtım Başar Öztayşi Öğr. Gör. Dr. oztaysib@itu.edu.tr 1 MİY Genel Tanıtım 2 MİY Genel Tanıtım İçerik Müşteri İlişkileri Yönetimi Nedir? Neden? Tipleri Nelerdir?

Detaylı

Ece Usluel Sezen. Endüstri Mühendisi. 02 Bilkent Üniversitesi İdeal Kurumsal Hizmetler Danışman, Eğitmen

Ece Usluel Sezen. Endüstri Mühendisi. 02 Bilkent Üniversitesi İdeal Kurumsal Hizmetler Danışman, Eğitmen Ece Usluel Sezen Endüstri Mühendisi 02 Bilkent Üniversitesi 2014 -. İdeal Kurumsal Hizmetler Danışman, Eğitmen 2012-2014 Arçelik A.Ş. Stratejik Planlama Kıdemli Uzman 2011-2012 ISG Sabiha Gökçen Havaalanı

Detaylı

5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU

5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 2016 Çatışma Yönetimi: Kişi, Ekip ve Organizasyon Değişimi Koçluk Yaklaşımı ile Yönetmek Eğiticinin Eğitimi: Eğitime ve Kişiye Özel Ekip Yönetimi: Bütünsel

Detaylı

Sedona. Eğitim Kataloğu

Sedona. Eğitim Kataloğu Eğitim Kataloğu 1. Organizasyonel yapılanma Organizasyonel yapılanma kapsamında yer alan takım yapıları, yönetim anlayışı, yazılım süreçleri gibi kavramlar, yazılım projelerini başarıya taşıyan yapıtaşları

Detaylı

Sanayide Enerji Yönetimi... -mış gibi değil gerçekten yapmak için...

Sanayide Enerji Yönetimi... -mış gibi değil gerçekten yapmak için... İyi uygulama örneği ile Sanayide Enerji Yönetimi... -mış gibi değil gerçekten yapmak için... Mahmut DEDE Enerji Verimliliği Müdürü EVK 2015 04 Haziran 2015, Perşembe 1 Enerji Yönetimi İçin 3 Temel İtici

Detaylı

Yalın Düşünce nin en kısa tarifi: Mümkün olan en az kaynak kullanarak insanları ve süreçleri sürekli ve sistematik olarak iyileştirmek ve böylece

Yalın Düşünce nin en kısa tarifi: Mümkün olan en az kaynak kullanarak insanları ve süreçleri sürekli ve sistematik olarak iyileştirmek ve böylece www.lean.org.tr Yalın Düşünce nin en kısa tarifi: Mümkün olan en az kaynak kullanarak insanları ve süreçleri sürekli ve sistematik olarak iyileştirmek ve böylece müşterilere ve topluma daha fazla değer

Detaylı

Sedona. Nisan 2013 Eğitim Kataloğu

Sedona. Nisan 2013 Eğitim Kataloğu Nisan 2013 Eğitim Kataloğu 8 Nisan 2013 Sedona, yazılım firmalarına ve büyük çaplı organizasyonların bilişim departmanlarına organizasyonel yapılanma, yöneticilik, takım çalışması ve kalite süreçleri alanlarında

Detaylı

InoTec Akademi Eğitim Listesi

InoTec Akademi Eğitim Listesi InoTec Akademi Eğitim Listesi "Yatırımların en etkilisi insana yapılandır" Geleceğe Hazırlar www.inotecakademi.com.tr Sertifika Programlarımız Sertifika Programlarımız "Geleceği şekillendiren uzmanlar"

Detaylı

ISO 9001:2000 KYS nedir, ne yapılacaktır?

ISO 9001:2000 KYS nedir, ne yapılacaktır? ISO 9001:2000 KYS nedir, ne yapılacaktır? 1 Giriş Kurumumuz ISO 9001 Standardı na uyum sağlanması, Ülkeler arası sınırların ortadan kalkmakta olduğu günümüz dünyasında eğitimde rekabet gücümüzün artmasını

Detaylı

Office Phone:

Office Phone: www.aimdanismanlik.com Office Phone: 0212 698 00 40 İÇİNDEKİLER 1. NEDEN AIM? 2. İŞ ORTAKLARIMIZ ve ÜYE KURUMLAR 3. DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ 4. İHTİYAÇLARINIZ, RİSKLERİNİZ ve BEKLENTİLERİNİZ NELER? 5.

Detaylı

INDIVIDUAL & ENTERPRISE SERVICES

INDIVIDUAL & ENTERPRISE SERVICES INDIVIDUAL & ENTERPRISE SERVICES EĞİTİM VE GELİŞİM HİZMETİ INDENSE EĞİTİM VE DIŞ KAYNAK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. İNSAN KAYNAKLARI VE İŞ HUKUKU EĞİTİMLERİ 5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu Uygulamaları 6098

Detaylı

Aykut GÜRKAN Makine Mühendisi

Aykut GÜRKAN Makine Mühendisi Aykut GÜRKAN Makine Mühendisi Bakım nedir? İşletmede faaliyetlerin yerine getirilebilmesi için her türlü makine, ekipman ve teçhizatın belirli kurallar çerçevesinde gözden geçirilmesi, kontrol edilmesi

Detaylı

19.02.2014 Kazananlar Konferansı....Birlikte Düşünelim

19.02.2014 Kazananlar Konferansı....Birlikte Düşünelim 19.02.2014 Kazananlar Konferansı Rakamlarla Method Research Company Tarihçemiz Mükemmellik Yolculuğumuz Method Neler Yapıyor? 01. Bölüm «Liderler» Kitap sunumları yapma ve sunuma katılım Sosyal etkinliklere

Detaylı

Homer ve OEE. Hazırlayan : Cengiz Pak www.cengizpak.com.tr. Bu sunum sadece cengizpak.com.tr site üyeleri içindir. www.cengizpak.com.

Homer ve OEE. Hazırlayan : Cengiz Pak www.cengizpak.com.tr. Bu sunum sadece cengizpak.com.tr site üyeleri içindir. www.cengizpak.com. Homer ve OEE Hazırlayan : Cengiz Pak www.cengizpak.com.tr Bu sunum sadece cengizpak.com.tr site üyeleri içindir cengizpak.com.tr Avcının Silahı Kullanılabilir Bilgi Homer İşe Giriyor Ve OEE nin Ne Olduğunu

Detaylı

İŞ ANALİZİ ve YETKİNLİK MODELLEME

İŞ ANALİZİ ve YETKİNLİK MODELLEME İŞ ANALİZİ ve YETKİNLİK MODELLEME PozitifİK tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. YOURLOGO ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ 2 Projenin Amacı Projenin amacı, fonksiyonel bir yaklaşımla Kiptaş taki tüm pozisyonların

Detaylı

Vizyon : Dünyadaki ilk 500, Türkiye deki ilk 5 (bazı alanlarda ilk 3 ) üniversite içine girmek ve üniversiteyi ülkenin bilim, sanat ve spor

Vizyon : Dünyadaki ilk 500, Türkiye deki ilk 5 (bazı alanlarda ilk 3 ) üniversite içine girmek ve üniversiteyi ülkenin bilim, sanat ve spor 2 Vizyon : Dünyadaki ilk 500, Türkiye deki ilk 5 (bazı alanlarda ilk 3 ) üniversite içine girmek ve üniversiteyi ülkenin bilim, sanat ve spor merkezlerinden biri yapmak. Misyon: Her alanda profesyoneller

Detaylı

Office Phone:

Office Phone: www.aimdanismanlik.com Office Phone: 0212 698 00 40 İÇİNDEKİLER 1. NEDEN AIM? 2. İŞ ORTAKLARIMIZ ve ÜYE KURUMLAR 3. DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ 4. İHTİYAÇLARINIZ, RİSKLERİNİZ ve BEKLENTİLERİNİZ NELER? 5.

Detaylı

Mustafa Avunduk. Makine Mühendisi 93 ODTÜ, Ankara İdeal Kurumsal Hizmetler Danışman, Eğitmen

Mustafa Avunduk. Makine Mühendisi 93 ODTÜ, Ankara İdeal Kurumsal Hizmetler Danışman, Eğitmen Mustafa Avunduk Makine Mühendisi 93 ODTÜ, Ankara 2013 -.İdeal Kurumsal Hizmetler Danışman, Eğitmen 2009-2013 Avunduk Danışmanlık TPM Danışman, Eğitmen 2008-2009 Coşkunöz Holding TPM Müdürü 2004-2008 Robert

Detaylı

7. Mükemmellik İçin Sürekli İyileştirme Konferansı

7. Mükemmellik İçin Sürekli İyileştirme Konferansı 7. Mükemmellik İçin Sürekli İyileştirme Konferansı EFQM ile Hayatımıza Girenler Farklı Görevlerde Liderlerimiz olmasına karşın, bu liderlerden beklentilerimizi belirleme ve liderlerimizi gruplandırma çalışmalarında

Detaylı

ALFA DEĞER YÖNETİM SİSTEMLERİ DANIŞMANLIK ve RAPORLAMA

ALFA DEĞER YÖNETİM SİSTEMLERİ DANIŞMANLIK ve RAPORLAMA ISO 9001-2015 EĞİTİMİ Kuruluşlarında kalite yönetim sistemi kuracak, geliştirecek ve/veya uygulayacak katılımcılara kalitenin tanımlarını ve kalite yönetim prensiplerini hatırlatmak. ISO 9001:2015 kalite

Detaylı

5S UYGULAMASI. Cengiz Nurettin İŞLER İBB İSG Uzmanı -MBA

5S UYGULAMASI. Cengiz Nurettin İŞLER İBB İSG Uzmanı -MBA 5S UYGULAMASI Cengiz Nurettin İŞLER İBB İSG Uzmanı -MBA 5 S YÖNETİMİNE GİRİŞ BİRİNCİL AMAÇ İKİNCİL AMAÇ GÜVENLİK VERİMLİLİK 5S NEDİR? Baş harfleri S ile başlayan Japonca kelimelerdir. SEIRI SEITON SEISO

Detaylı

Bir iş modeli olarak kitlesel üretimde, standartlaştırılmış ürünlerin çok yüksek adetlerde üretilmesi üretim maliyetlerini düşürmektedir ve bu da

Bir iş modeli olarak kitlesel üretimde, standartlaştırılmış ürünlerin çok yüksek adetlerde üretilmesi üretim maliyetlerini düşürmektedir ve bu da 1 2 3 Bir iş modeli olarak kitlesel üretimde, standartlaştırılmış ürünlerin çok yüksek adetlerde üretilmesi üretim maliyetlerini düşürmektedir ve bu da müşterilerinlehine olacak şekilde fiyatların azalmasına

Detaylı

Kariyer & Kazanç Planı

Kariyer & Kazanç Planı Kariyer & Kazanç Planı Klasik Satış İlkesi Hunca Üretici karı Reklam Toptancı Perakendeci 30,- Devamlı artan ve eklenen maliyetler Hunca Life Üretici karı Reklam Toptancı Perakendeci 30,- Satış masraflarında

Detaylı

Öğrenci hakkında varsayımlar; Öğretmen hakkında varsayımlar; İyi bir öğretim programında bulunması gereken özellikler;

Öğrenci hakkında varsayımlar; Öğretmen hakkında varsayımlar; İyi bir öğretim programında bulunması gereken özellikler; Dersi iyi planlamak ve etkili sunmak öğrenci başarısını artırmanın ve sınıf düzenini sağlamanın yanında öğretmenin kendine olan güveninin de artmasını sağlar. Öğrenci hakkında varsayımlar; 1. Öğrenci saygılı

Detaylı

VARİS YETİŞTİRME PROGRAMI

VARİS YETİŞTİRME PROGRAMI VARİS YETİŞTİRME PROGRAMI. Varis Yetiştirme Programı Program Süresi: 6 Gün Amacı: Aile şirketlerinde; aile sadakatini ve kimliğini güçlendirmek, aile duygularını beslemek, birlik ve beraberliğini geliştirmek,

Detaylı

ÖRGÜTSEL DAVRANIŞTA GRUP SÜRECİ: TAKIM ÇALIŞMASI Doç. Dr. Cevat ELMA

ÖRGÜTSEL DAVRANIŞTA GRUP SÜRECİ: TAKIM ÇALIŞMASI Doç. Dr. Cevat ELMA Ünite 7 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞTA GRUP SÜRECİ: TAKIM ÇALIŞMASI Doç. Dr. Cevat ELMA TAKIM ÇALIŞMASI Takım çalışması, belirli sayıda işgörenin, belirli amaçlarla ve belirli sürelerle bir araya gelip sorunların

Detaylı

Satınalma Yönetiminde 14 adımlık Tasarruf Listesi

Satınalma Yönetiminde 14 adımlık Tasarruf Listesi / Satınalma Tasarruf Listesi 1 Satınalma Yönetiminde 14 adımlık Tasarruf Listesi Bu sunum sadece cengizpak.com.tr site üyeleri içindir Hazırlayan : Cengiz Pak cengizpak.com.tr Avcının Silahı Kullanılabilir

Detaylı

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz Yetenek Yönetimi Bölümü 27 Ekim 2009 1. Rakamlarla İş Bankası 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı 3. Yeni İK İş Modeli 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz 5. Yetenek Yönetimi Yaklaşımımız

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Nedir? Hammadde temini yapan, onları ara mal ve nihai ürünlere çeviren, nihai ürünleri müşterilere dağıtan, üretici ve dağıtıcıların oluşturduğu bir ağdır. TARLADAN

Detaylı

Kariyer & Kazanç Planı

Kariyer & Kazanç Planı Kariyer & Kazanç Planı Klasik Satış İlkesi Satış İlkesi Hunca 30,- Hunca 30,- Fırsat! Üretici karı Reklam Toptancı Perakendeci Devamlı artan ve eklenen maliyetler Üretici karı Reklam Toptancı Perakendeci

Detaylı

Türkiye Mükemmellik Ödülleri

Türkiye Mükemmellik Ödülleri Türkiye Mükemmellik Ödülleri EFQM Tanıma Programı nın Önemli Bir Aşamasıdır EFQM 2012 2 EFQM Tanıma Programı Tüm paydaşlarının beklentilerini karşılayan ya da aşan üstün bir performans gerçekleştiren ve

Detaylı

YETKİNLİK DEĞERLENDİRME ve GERİBİLDİRİM

YETKİNLİK DEĞERLENDİRME ve GERİBİLDİRİM YETKİNLİK DEĞERLENDİRME ve GERİBİLDİRİM Bu sunum PozitifİK tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. YOURLOGO ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ 2 360 DERECE YETKİNLİK DEĞERLENDİRME 360 Derece Değerlendirme

Detaylı

Torna Hattı Üretim Verimliliğinin Arttırılması Kaizen Sunumu

Torna Hattı Üretim Verimliliğinin Arttırılması Kaizen Sunumu Torna Hattı Üretim Verimliliğinin Arttırılması Kaizen Sunumu Hema Endüstri, yıllık sipariş adedi paretolarından hareketle ve kayıplara odaklı iyileştirme metodolojisi ile kaizen projelerini tetiklemektedir.

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

TOPLAM VERİMLİ BAKIM 1.GİRİŞ 2.YALIN ÜRETİM

TOPLAM VERİMLİ BAKIM 1.GİRİŞ 2.YALIN ÜRETİM TOPLAM VERİMLİ BAKIM TKY405 Toplam Kalite Yönetimi Doç.Dr. Nihal ERGİNEL 1.GİRİŞ Müşteri taleplerinin hızla değiştiği, Kuruluşlar arasındaki rekabetin giderek daha da arttığı günümüzde; Firmalar varlıklarını

Detaylı

2013 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

2013 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri 2013 Eğitim Takvimi BiYMED Eğitim ve Danışmanlık BiYMED Danışmanlık, uzman kadrosu ile danışmanlık, eğitim ve yazılım hizmetleri sağlar. BiYMED Danışmanlık, müşterilerine hizmet almak istedikleri alanlarda

Detaylı

KALİTE BİRİM SORUMLULARI EĞİTİMİ

KALİTE BİRİM SORUMLULARI EĞİTİMİ KALİTE BİRİM SORUMLULARI EĞİTİMİ 2018/I (05.09.18) Ülkü SU BİLGİN CICP-MHU Stratejik Yönetim ve Planlama Birimi Yöneticisi TANIŞMA.. EĞİTİM PLANI Eğitimin amacı Kalite Yönetim Sistemi o Nedir? o Sistem:

Detaylı

Click to edit Master title style Türkiye de Ekip Çalışmaları ve Ödül Süreci PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ.

Click to edit Master title style Türkiye de Ekip Çalışmaları ve Ödül Süreci PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ. Click to edit Master title style Türkiye de Ekip Çalışmaları ve Ödül Süreci PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ Click İÇERİKto edit Master title style Türkiye Kalite Derneği KalDer Kaizen, TPM ve Kalite Çemberi Nedir?

Detaylı

SÜREÇ YÖNETİMİ VE İÇ KONTROL STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL DAİRESİ

SÜREÇ YÖNETİMİ VE İÇ KONTROL STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL DAİRESİ SÜREÇ YÖNETİMİ VE İÇ KONTROL STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL DAİRESİ SÜREÇ NEDİR? Müşteri/Vatandaş için bir değer oluşturmak üzere, bir grup girdiyi kullanarak, bunlardan çıktılar elde etmeyi

Detaylı

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu 1- YENİLEŞİM YÖNETİMİ / LİDERLİK Liderler, yenilikçi bir kurum için gerekli olan ihtiyaçlar doğrultusunda; Yenileşim doğrultusunda vizyonu oluştururlar, Strateji ve politikaları tanımlarlar, Farkındalık

Detaylı

Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi. GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1

Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi. GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1 Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1 İnsan Kaynakları nın ajandasında neler var? Hiyerarşik yapıdan

Detaylı

2013 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

2013 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri 2013 Eğitim Takvimi BiYMED Eğitim ve Danışmanlık BiYMED Danışmanlık, uzman kadrosu ile danışmanlık, eğitim ve yazılım hizmetleri sağlar. BiYMED Danışmanlık, müşterilerine hizmet almak istedikleri alanlarda

Detaylı

A dan Z ye Sürdürülebilirlik

A dan Z ye Sürdürülebilirlik A dan Z ye Sürdürülebilirlik Ece Sevin, 16.11.2017 ESCARUS TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı A.Ş. ESCARUS HAKKINDA Escarus Hizmetlerimiz Tecrübemiz Stratejik Sürdürülebilirlik Operasyonel Sürdürülebilirlik

Detaylı

Çamsan Gelişim Projesi

Çamsan Gelişim Projesi ÇAMSAN HAKKINDA; ÇAMSAN ENTEGRE AĞAÇ SANAYİ ve TİCARET A.Ş. 1984 yılında faaliyete geçen ve Türkiye'de ilk kez MDF üretimi gerçekleştiren firmadır. Bu teknolojiyi ülkemize ilk defa getiren şirketimizin

Detaylı

Yüksek Personel Devir Hızı (sürekli değişen, sürekli yeni), fazladan maliyetler ve zorluklar getiriyor. Şirketler, çalışanları ile uzun süreli

Yüksek Personel Devir Hızı (sürekli değişen, sürekli yeni), fazladan maliyetler ve zorluklar getiriyor. Şirketler, çalışanları ile uzun süreli DİM Çözüm Paketi Yüksek Personel Devir Hızı (sürekli değişen, sürekli yeni), fazladan maliyetler ve zorluklar getiriyor. Şirketler, çalışanları ile uzun süreli çalışılmasını sağlayacak çalışanlarından

Detaylı

Operasyonel Mükemmellik Sistemi AKSESUAR PAKETLEME ALANINDA VERİMLİLİK ARTIRMA KAİZENİ. Motivasyon&Eğitim&Gelişim

Operasyonel Mükemmellik Sistemi AKSESUAR PAKETLEME ALANINDA VERİMLİLİK ARTIRMA KAİZENİ. Motivasyon&Eğitim&Gelişim İş Sağlığı & Güvenliği İsraf & Kayıp Analizi ler Saha Mükemmelliği Otonom Bakım Profesyonel Bakım Tedarik &Transfer Yerinde Kalite Motivasyon&Eğitim&Gelişim 00 Operasyonel Mükemmellik Sistemi AKSESUAR

Detaylı

DERS BİLGİLERİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ TBY309 3 2 + 0 2 3

DERS BİLGİLERİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ TBY309 3 2 + 0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ TBY309 3 2 + 0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Önlisans Dersin Türü Zorunlu Dersin Koordinatörü Öğretim

Detaylı

Güncel Liderlik Yaklaşımları: Hizmetkar ve Vizyoner Liderlik. Spor Bilimleri Anabilim Dalı

Güncel Liderlik Yaklaşımları: Hizmetkar ve Vizyoner Liderlik. Spor Bilimleri Anabilim Dalı Güncel Liderlik Yaklaşımları: Hizmetkar ve Vizyoner Liderlik Spor Bilimleri Anabilim Dalı Hizmetkar Liderlik Hizmetkâr liderlik, ekip üyelerine hizmet etmeyi, ihtiyaçlarını karşılamayı, gelişmelerini ve

Detaylı

5-Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU

5-Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 5-Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 2017 ÖNSÖZ 5-Element Eğitim ve Danışmanlık olarak, kişisel performans gelişim eğitimlerindeki temel amaç, kurumların taleplerine göre eğitim programlarını

Detaylı

KAİZEN ATÖLYESİ EĞİTİM KATALOĞU. Kaizen Atölyesi 2015

KAİZEN ATÖLYESİ EĞİTİM KATALOĞU. Kaizen Atölyesi 2015 KAİZEN ATÖLYESİ EĞİTİM KATALOĞU Kaizen Atölyesi 2015 1 HİZMETLERİMİZ 2 HAKKIMIZDA Önsöz KAİZEN ATÖLYESİ, Japon Yönetim (Kaizen, TPM, Yalın Üretim) teknikleri ve prensipleri ile operasyonel mükemmellik

Detaylı

KALİTE YÖNETİM PRENSİPLERİ. Bir kuruluşun başarılı bir şekilde yönetilmesi için, yönetimin sistematik ve metodik olmasını gerektirir.

KALİTE YÖNETİM PRENSİPLERİ. Bir kuruluşun başarılı bir şekilde yönetilmesi için, yönetimin sistematik ve metodik olmasını gerektirir. KALİTE YÖNETİM PRENSİPLERİ Bir kuruluşun başarılı bir şekilde yönetilmesi için, yönetimin sistematik ve metodik olmasını gerektirir. Bir kuruluş için başarılı kalabilmenin şartı ilgili tarafların ihtiyaçlarının

Detaylı

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI yılların birikimi tek bir çatı altında KARPA & VENA YAPI ORTAK GİRİŞİMİ hakkımızda İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın süredir geniş bir yelpazede hizmet veren KARPA YAPI VE VENA

Detaylı

Daha çok değil, daha akıllı çalışmak

Daha çok değil, daha akıllı çalışmak Daha çok değil, daha akıllı çalışmak YALIN 6 SIGMA NIN ANAHTARI YALIN ALTI SİGMA Müşterileri Memnun Etmek Süreçleri İyileştirmek Kalite Hız EKİP ÇALIŞMASI Varyasyon ve Hatalar Süreç Akışı YALIN 6 SIGMA

Detaylı

İnovasyon Yönetimi. Rekabetçi Ürün Geliştirmede Antropoloji ve Antropolojik Pazarlama. Süreç Yönetimi ve İnovasyonu. ! Kurumsal Gelişim Eğitimleri!

İnovasyon Yönetimi. Rekabetçi Ürün Geliştirmede Antropoloji ve Antropolojik Pazarlama. Süreç Yönetimi ve İnovasyonu. ! Kurumsal Gelişim Eğitimleri! Kurumsal Gelişim leri Konusu İçerik Hedef kitle Kazanımlar İnovasyon Yönetimi Rekabetçi Ürün Geliştirmede Antropoloji ve Antropolojik Pazarlama Süreç Yönetimi ve İnovasyonu İnovasyon nedir; neden önemlidir?

Detaylı

2013/07/15 rev.0 www.gembapartner.com

2013/07/15 rev.0 www.gembapartner.com YÖNETİMDE JAPON MODELİ 2013/07/15 rev.0 www.gembapartner.com GİRİŞ FİRMA TANITIMI JAPON TARZI YÖNETİMİN TEMEL ESASLARI YENİ YAKLAŞIMLAR FİRMALARA ÖNERİLER www.gembapartner.com GEMBA PARTNER FAALİYET YAKLAŞIMI

Detaylı

Birinci Bölüm ve İkinci Bölüm : Tekrar ve Hatırlatma Hazırlayan

Birinci Bölüm ve İkinci Bölüm : Tekrar ve Hatırlatma Hazırlayan TEKNOLOJİ KULLANIMI Birinci Bölüm ve İkinci Bölüm : Tekrar ve Hatırlatma Hazırlayan ÖĞR. GÖR. Hamza CORUT İŞLEYİŞ AŞAMALARI Birinci Aşama: İçerik Sunumu İkinci Aşama: İçeriğin Anlatımı Üçüncü Aşama: Gelecek

Detaylı

TBS 5 KUTULAMA PROSESİ ÜRETİM VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMA PROJESİ

TBS 5 KUTULAMA PROSESİ ÜRETİM VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMA PROJESİ TBS 5 KUTULAMA PROSESİ ÜRETİM VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMA PROJESİ 1. Adım: Konu Seçimi MUTLU AKÜ Montaj Bölümü 5.Hat TBS 5 Kutulama Prosesindeki üretim kayıpları ve kalite hatalarının önlenmesi projesi TBS5

Detaylı

GÜNLÜK ATÖLYE YÖNETİMİNDE 5S

GÜNLÜK ATÖLYE YÖNETİMİNDE 5S GÜNLÜK ATÖLYE YÖNETİMİNDE 5S OYAK RENAULT VİTES KUTUSU DEPARTMANI GÜNLÜK ATÖLYE YÖNETİMİ 5S Standardizasyon 5S Ayıkla Düzenle Temizle Standartlaştır Uygula «İlk 3» formülü: Birbirinden ayrılamaz. «+ 2»

Detaylı

Tedarik Zinciri Yönetimi

Tedarik Zinciri Yönetimi Tedarik Zinciri Yönetimi Arş.Gör. Duran GÜLER Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tedarik Zinciri Yönetimi Tedarik zinciri boyunca tedarik ve zinciri içinde müşteri tatmin düzeyini

Detaylı

Orta Anadolu Leke Savar Kaizeni

Orta Anadolu Leke Savar Kaizeni Orta Anadolu Leke Savar Kaizeni Orta Anadolu Karamancı Holding şirketi olan Orta Anadolu, 1953 yılında bir entegre iplik ve dokuma fabrikası olarak Kayseri de kurulmuştur. Merkez ofisi İstanbul da yer

Detaylı

Mühendislik eğitimi 30+ yıl profesyonel hayat Yalın Enstitü Türkiye Genel Sekreteri 50 den fazla firma için proje yöneticisi Farklı sektörler Tekstil

Mühendislik eğitimi 30+ yıl profesyonel hayat Yalın Enstitü Türkiye Genel Sekreteri 50 den fazla firma için proje yöneticisi Farklı sektörler Tekstil www.lean.org.tr Mühendislik eğitimi 30+ yıl profesyonel hayat Yalın Enstitü Türkiye Genel Sekreteri 50 den fazla firma için proje yöneticisi Farklı sektörler Tekstil Otomotiv Gıda Diğer imalat Lojistik

Detaylı

Lean Business Model Innovation. Gürcan Banger. SANGEM Genel Koordinatörü. Dr. Gülsüm Çalışır. SANGEM İletişim Koordinatörü

Lean Business Model Innovation. Gürcan Banger. SANGEM Genel Koordinatörü. Dr. Gülsüm Çalışır. SANGEM İletişim Koordinatörü Yalın İş Modeli İnovasyonu Lean Business Model Innovation Gürcan Banger SANGEM Genel Koordinatörü Dr. Gülsüm Çalışır SANGEM İletişim Koordinatörü Music: The Siamese Cat Song by Peggy Lee (Movie: Lady and

Detaylı

Gümrük müşavirliği sektöründe, yenilikçi yaklaşımlarla kalıcı üstünlükler yaratmak.

Gümrük müşavirliği sektöründe, yenilikçi yaklaşımlarla kalıcı üstünlükler yaratmak. 1 Misyon Gümrük müşavirliği sektöründe, yenilikçi yaklaşımlarla kalıcı üstünlükler yaratmak. Sahip olduğumuz prensiplerin ışığında, sürdürülebilirlik çerçevesinde, müşterilerimize verimlilik sunmak. 2

Detaylı

Amaç. Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır.

Amaç. Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır. Tanıtım Sunumu 1 Amaç Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır. 1 Amaç Kendine güveniyor musun? Uzmanlık

Detaylı