Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Mikro Fly 09a Sürümü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Mikro Fly 09a Sürümü"

Transkript

1 Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Fly 09a Sürümü

2 Zamanlanmış Görevler ile Raporların Otomatik Alınması ve Mail Olarak Gönderilmesi Programdaki parametre saklama özelliği olan birçok raporda ve düzenli olarak gerçekleştirilen operasyonların bazılarında zamanlanarak, otomatik olarak rapor alınabilmesi ve operasyonların otomatik çalıştırılabilmesi sağlanmıştır. Zamanlama periyotları belirlenen raporlar, belirlenmiş süreler ile otomatik olarak bir klasöre arşivlenebilir ya da tercih edilen bir e-posta alıcısına mail olarak gönderilebilmesi sağlanabilir. Bu düzenleme sayesinde düzenli olarak zaman harcayarak hazırladığınız raporlarınızı programda olun ya da olmayın herhangi bir çaba sarf etmeksizin, otomatik olarak oluşturabilecek ve hatta dilerseniz mail olarak gönderimini de sağlayabileceksiniz.. Zamanlanmış görevin kurgulanabilmesi için parametre sakla fonksiyonu olan raporlarda Zamanla butonu eklenmiştir. Bu fonksiyon sayesinde talep edilen periyodik kurgu ile raporun otomatik olarak alınması, arşivlenmesi ya da mail olarak gönderilmesi sağlanabilecektir. Raporlardaki Zamanlayıcı Raporlardaki Zamanlayıcı Operasyonlardaki Zamanlayıcı

3 Zamanlanmış Görevler ile Raporların Otomatik Alınması ve Mail Olarak Gönderilmesi Zamanlanmış Görev Tanımları Parametre Açıklamaları Başlık: Zamanlanmış görev için bu alanda bir isim belirlenmelidir. Periyot: Zamanlanmış görevin hangi periyotlar ile tekrarlanacağının belirlendiği alandır. Saatlik, günlük, haftalık ya da aylık olarak belirlenebilir. Tekrar Aralığı : Bu alanda belirlenen periyodun kaç sefer tekrarlanacağı belirlenecektir. Tanımlama yapılırken manuel olarak rakamsal değer girilmelidir. Örneğin, periyot alanında saatlik belirlendikten sonra bu alanda 2 değeri tanımlandığında, 2 saatte bir görev tekrar çalışacaktır. Başlangıç- Bitiş Tarihi: Görevin başlanacağı ve sonlanacağı tarihlerin belirlendiği alandır. Tanımlanan görev 1 yıl boyunca belirlenen kriter doğrultusunda çalışması istenirse başlama tarihinden sonraki yıl değeri girilmelidir. Başlangıç- Bitiş Saati: Görevin başlanacağı ve sonlanacağı saatin belirlendiği alandır. Tanımlanan görev hangi saatten itibaren başlatılacak ve belirlenen periyot doğrultusunda otomatik olarak tekrarlanacaktır.

4 Zamanlanmış Görevler ile Raporların Otomatik Alınması ve Mail Olarak Gönderilmesi Zamanlanmış Görev Tanımları Parametre Açıklamaları Aktif: Tanımlanmış olan zamanlanmış görev pasif hale getirilmek istendiğinde bu parametre seçimi kaldırılmalıdır. Parametre Dosyası: Zamanlama tanımlanacak olan rapora ait daha önce parametre sakla fonksiyonu ile tanımlanan bir parametre varsa ve görevin bu parametre ile çalışması isteniyorsa bu alanda ilgili parametre dosyası seçilmelidir. Sonlandırma: Tanımlanan görevin ne şekilde sonlandırılması isteniyorsa bu alandan ilgili seçim yapılmalıdır. Parametre detayları şöyledir ; XLS olarak bir klasöre çıkart: İlgili görev sonrasında alınan rapor belirtilen klasöre Excel dosyası olarak çıkarılacaktır. MYE olarak klasöre çıkart: İlgili görev sonrasında alınan rapor belirtilen klasöre MYE rapor dosyası olarak çıkarılacaktır. XLS olarak e-posta gönder: İlgili görev sonrasında alınan rapor belirtilen e- posta adresine Excel dosyası olarak iletilecektir. MYE olarak e-posta gönder: İlgili görev sonrasında alınan rapor belirtilen e-posta adresine MYE rapor dosyası olarak iletilecektir.

5 Zamanlanmış Görevler ile Raporların Otomatik Alınması ve Mail Olarak Gönderilmesi Zamanlanmış görevlerin raporlanabilmesi için Ayarlar ve Genel Tanımlar/Sistem/Sistem Program Parametreleri'ne Zamanlanmış Görev Yönetimi ( ) menüsü eklenmiştir. Bu menü aracılığı ile programda tanımlanmış olan tüm Zamanlanmış Görevlerin listelenmesi sağlanabilecektir.

6 Zamanlanmış Görevler ile Raporların Otomatik Alınması ve Mail Olarak Gönderilmesi Zamanlanmış Görevler İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler; Zamanlanmış görevler hangi makinede çalışması isteniyor ise 09a sürümü client.setup dosyası ilgili makineye kurulmalıdır. Client set up kurulduktan sonra kurulum dizininde bulunan Program files klasöründe ZamanlanmisGorev Exe si çalışır duruma gelecektir. Zamanlanmış tüm görevlerin tamamı bu setup çalıştırıldığında ekrana gelecektir. Zamanlanmış görevler parametre sakla fonksiyonu olan birçok raporla uygulanabilmektedir. Raporda parametre sakla fonksiyonu ile parametre saklanmasa dahi zamanlanmış görev çalıştırılabilecektir. Burada dikkat edilmesi gereken husus parametre saklanmamış ise parametre adı alanına Varsayılan kelimesi yazılmalıdır. Bununla birlikte talebe göre parametre sakla fonksiyonu ile belirlenen kriterler ile de zamanlanmış görev çalıştırılabilecektir. Zamanlanmış görevler 5 saniyede bir kontrol edilecek ve çalışması gereken bir görev var ise ilgili işlem yapılacaktır. Bu aşamada görevler arasında hatalı olan ya da kapatılamayan bir görev var ise bir sonraki göreve geçilmeyecektir. Bu durumda ZamanlanmisGorev Exe si çalıştırılarak inceleme yapılmalıdır. Zamanlanmış görevlerin çalışması için mutlaka kullanıcı şifresi tanımlanmış olmalıdır.

7 Rapor, Föy, Operasyon Ekranlarına Rapor Tasarım ve Rapor Döküm Yapılabilmesi Programda yer alan tüm rapor, yönetim, operasyon, föy menülerine ve F10 seçim pencerelerinde bulunan Rapor sekmesine Rapor tasarımı ve Rapor dökümü özelliği eklemiştir. Bu yenilik ile birlikte programda yer alan ilgili menülerin tamamından talebinize göre rapor dizaynı yaparak kendi kullanımınıza özel rapor dökümü alabileceksiniz.

8 Yeni Tanımlanan Cari Hesap Tanıtım Kartında Otomatik Muhasebe Kodu Oluşturulması Cari hesap tanıtım kartı oluşturulurken tanımlama aşamasında entegrasyon açık ise muhasebe hesabının otomatik tanımlanması sağlanmıştır. Bu uygulamada dikkat edilmesi gerekenler şunlardır ; Ayarlar ve Genel Tanımlar /Sistem / Entegrasyon Şekil Parametreleri' ndeki (096113) Entegrasyon kullanılsın parametresi aktif olmalıdır. Cari hesap tanıtım kartı oluşturulurken Döviz cinsi 1 (TL) alanında muhasebe hesap kodu manuel olarak seçilmemiş olmalıdır. Cari hesap tanımlanırken girilmiş olan unvan bilgileri muhasebe hesap kartına otomatik atanacaktır. Cari kart tanımlanırken birden fazla döviz cinsi seçilmiş ise ilk döviz cinsine atanmış olan muhasebe hesabı diğer döviz cinslerine de atanacaktır. Önceden tanımlanmış ya da yeni tanımlanan cari hesap tanıtım kartında muhasebe hesap kodu alanında hesap planında tanımlı olmayan bir muhasebe hesabı için kod girilerek kayıt edildiğinde muhasebe hesabı da otomatik açılacak ve açılan bu yeni karta cari hesap unvan bilgisi otomatik atanacaktır. Yapılan uygulama yalnızca yeni nesil cari hesap tanıtım kartında uygulanmaktadır.

9 Yeni Tanımlanan Cari Hesap Tanıtım Kartında Otomatik Muhasebe Kodu Oluşturulması Uygulama Detayları Cari hesap tanıtım kartında kod ve unvan bilgileri girilerek döviz cinsi 1(TL) muhasebe kodu alanında her hangi bir hesap kartı seçilmeden kaydedilmelidir. Kaydetme aşamasında ekrana "Muhasebe hesap kaydı açılsın mı" penceresi açılacaktır. Açılan bu ekrandan Evet seçeneği ile ilerlendiğinde muhasebe hesap kartı açılacak ve açılan bu kartta cari hesap tanıtım kartının kod yapısı hesap planına uygun ise hesap koduna otomatik atacak uygun değil ise boş olarak yalnızca unvan bilgileri atanmış olarak gelecek ve kullanıcıdan hesap kod verilmesi beklenecektir.

10 Dashboard Ekran Dizaynı Yapılabilmesi Program ana ekranında yer alan Dashboard ekranının kullanıcı talebine göre dizayn edilebilmesi sağlanmıştır. Ekranda bulunan tüm alanların yer değiştirilmesi gibi bir ekran dizaynı yapılmayacak olup takvim alanının daraltılması, menülerin bulunduğu sol alanının genişletilmesi gibi kullanıcı seçimli alansal değişiklikler sonrasında kullanıcılar her hangi bir kaydetme işlemi yapmasına gerek yoktur. Kullanıcı programa bir sonraki girişte, program ana ekranını dizayn yapılmış olan son hali gibi ekranını görüntüleyecektir.

11 Hava Durumu ve Döviz Kurlarının Kullanıcı Seçimine Göre Ekranda Görüntülebilmesi Dashboard ekranında bulunan hava durumu ve döviz kurları alanlarının kullanıcı seçimine göre Dashboard ekranında görüntülenebilmesi ya da kaldırılabilmesi sağlanmıştır. Bu düzenleme için Ayarlar ve Genel Tanımlar/ Kullanıcı Grup Hak Tanımlama (501300) menüsü genel hak tanımlamaları sekmesine; Hava durumu pasif Dövizler pasif parametreleri eklenmiştir. Parametreler aktif edildiğinde ilgili alanlar Dashboard ekranında görüntülenmeyecektir.

12 E-Posta Parametrelerinde Mail İçeriğindeki Detayların Tanımlanabilmesi Programda yeni evrak oluşturma, değiştirme ve silme işlemlerinde otomatik e-posta gönderimi yapılırken mail ekinin açılmasına gerek olmadan, yapılan işlemin detaylarının mail gövdesinde görüntülenebilmesi için parametrik düzenleme alanları eklenmiştir. Ayarlar ve Genel Tanımlar / Sistem /e-posta Parametreleri' nde (091460)talep edilen evraklar evrak no alanından seçildikten sonra içerik metni başlık ve içerik metni ayrıntı alanları kurgulanmalıdır.

13 E-Posta Parametrelerinde Mail İçeriğindeki Detayların Tanımlanabilmesi İçerik metni başlık ve içerik metni ayrıntı alanlarında F10 seçim fonksiyonu ile ilerlendiğinde metin detaylarının seçileceği editör penceresi ekrana gelecektir. Bu alanlarda öncelikle İçerik metin başlığının kurgulanması gerekmektedir. Bu alan mail içeriğinde değişen tarih vb. değer şeklinde Alan adı bölümünden seçilerek talep edilen metin oluşturulur ve tamam butonu ile ilerlenir. Sonrasında aynı şekilde içerik metninin detayları İçerik metni ayrıntı alanında F10 seçim fonksiyonu ile kurgulanmalı ve tamam butonu ile işlem sonlandırılmalıdır. İçerik Metni Başlık İçerik Metni Ayrıntı

14 E-Posta Parametrelerinde Mail İçeriğindeki Detayların Tanımlanabilmesi Örneğimizdeki kurgu ile sipariş evrakında değişen değerlerin e-posta ile bilgilendirilmesi sağlanacaktır. Talebinize göre dilediğiniz evrakta mail gövdesini oluşturarak, mail gönderimi esnasında mail ek dosyasının açılmasına gerek kalmadan e-posta içeriği detaylı olarak görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.

15 Veribis CRM Yazılım Müşteri İlişkileri Yönetimi Veribis CRM Yazılım Müşteri İlişkileri Yönetimi Çözümü 09a sürümümüz ile birlikte; Yazılım&Veribis iş ortaklığı ile Jump ve Fly ürünleri ile entegre çalışan Veribis CRM çözümünü, Modüler sekmesi içerisine Müşteri İlişkileri Yönetimi modülüne ekledik. Not: Veribis CRM ürün anlatımı, kurulumu, kullanımı ve Yazılım Programları ile nasıl entegre çalıştığına dair her türlü bilgiye; Akademikro Eğitim Platformu ndan ulaşabilirsiniz.

16 e-fatura XML' lerinin Toplu İndirilebilmesi E-Fatura Yönetimi modülünde bulunan Gelen/Giden e-faturalar için toplu olarak XML indirilebilmesi sağlanmıştır. Bu düzenleme ile birlikte eski yapıda olduğu gibi tek fatura indirilme yapısı korunmuş, birden fazla fatura XML lerinin de tek seferde indirilebilmesi sağlanmıştır. Gelen Faturalar (360025) ve Giden Faturalar (360015) menülerinde faturalar seçildikten sonra Yönetim/Dosyaya Kaydet fonksiyonu ile ilerlendiğinde XML lerin indirileceği dizin bilgisi için dosya yolu penceresi ekrana gelecektir. Bu alanda default değer ilgili veri tabanı klasöründeki Params dosyasıdır (C:\\v16xx\ZAKTARIM2\PARAMS). Talebe göre farklı dizine de XML ler indirilebilecektir.

17 e-fatura XML' lerin Toplu İndirilebilmesi Dosya yolu penceresinde devam butonu ile ilerlendiğinde kaydedilen evrak sayısı bilgisini gösteren bir uyarı penceresi ekrana gelecek ve sonrasında belirtilen dizine XML ler GUID bilgisine göre oluşacaktır. Not : Maksimum 50 adet fatura seçilerek XML kaydedilebilmektedir.

18 Şubeler Arası e-irsaliye Oluşturulabilmesi Şubeler arası e-irsaliye oluşturulabilmesi için düzenleme yapılmıştır. Bu düzenleme ile birlikte e-fatura /e-irsaliye Parametreleri ( ) e- İrsaliye parametreleri sekmesine "Depolar arası sevk fişleri e-irsaliye olarak değerlendirilsin" parametresi eklenmiştir. Kullanıcı seçimine göre parametre alanında kurgulama yapılabilecektir. Programda oluşturulan bütün Depolar Arası Sevk Fiş'lerinin (012500) e-irsaliye olarak kabul edilmesi talep ediliyorsa; bu alanda "Evet" seçilmelidir. Oluşturulan Depolar Arası Sevk Fiş'lerinin (012500) yalnızca kaynak ve hedef depoları farklı şubelere ait olanlar e-irsaliye olarak kabul edilmek isteniyorsa; "Kaynak ve hedef depo farklı şubelere bağlı ise evet" parametresi seçilmelidir. Sonrasında e-irsaliye Alias (Depolar arası sevk için) alanında ailas bilgisi seçilerek kaydedilmelidir.

19 Şubeler Arası e-irsaliye Oluşturulabilmesi Depolar arası sevk fişi (012500) oluşturulduktan sonra e-irsaliye Yönetimi/Satış İrsaliyeleri Yönetimi (360201) menüsünden gönderimi sağlanmalıdır.

20 Şubeler Arası e-irsaliye Oluşturulabilmesi Şubeler arası e-irsaliye gönderimi yapıldıktan sonra kabul aşamasında gelen irsaliyedeki VKN/TCKN bilgisi Ayarlar ve Genel Tanımlar/ Kuruluş /Firma Tanıtım Kartı (501110) 'ndaki VKN bilgisi ile aynı ise aşağıdaki onay penceresi ekrana gelecek ve işleme buna göre devam ettirilecektir.

21 Şubeler Arası e-irsaliye Oluşturulabilmesi Gelen e-irsaliyenin kabulü diğer çalışmış olduğunu firmalardan gelen e-irsaliye kabulü ile aynı yapıdadır. Yalnızca e-irsaliye içeriye al fonksiyonunda gönderilen e-irsaliyenin depolar arası sevk fişi ile oluşturulduğu uyarı mesajı ekrana gelecek ve onaylandığında alış irsaliyesi otomatik olarak oluşturulacaktır.

22 Kamu Harcama Birimlerine e-fatura Düzenlenebilmesi e-fatura uygulamasına kayıtlı kullanıcıların kamu harcama birimlerine düzenleyecekleri faturaların e-fatura olarak düzenlenebilmesi hakkında duyuru yayınlanmıştır. e-fatura Uygulamasına kayıtlı olan vergi mükellefleri, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile belirlenmiş merkezi yönetim kapsamında yer alan ve Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından geliştirilen Yeni Harcama Yönetim Sistemini (MYS) kullanan kamu idareleri ve bunlara bağlı harcama birimleri adına, tarihinden itibaren GİB e-fatura Uygulaması aracılığı ile e-fatura düzenleyip gönderebileceklerdir. İlgili duyuruda söz edilen tarihi, zorunlu tarih olmayıp uygulamanın başlangıç tarihidir. e-fatura kayıtlı kullanıcılarından gerekli hazırlıkları yapanlar bu tarihten sonra KAMU olarak belirlenen kurumlara e-fatura düzenleyebilecektir. Diğer kayıtlı kullanıcıların böyle bir zorunluluğu yoktur. E-Fatura kayıtlı kullanıcılar listesinde sadece Muhasebat Genel Müdürlüğü KAMU olarak belirlenmiş olup şimdilik sadece bu kuruma düzenlenecek e-faturalar duyuruda belirtildiği gibi düzenlenebilecektir. Söz konusu duyuruda shematron kurallarına ek olarak verilmesi istenen üç bilgi (sınıflandırma kodu, menşei, banka bilgisi) GİB tarafından kontrol edilmeyecek olup hata olması halinde ilgili birim tarafından sistem yanıtı dönülecektir. e-fatura düzenlenebilecek yeni Kamu Kurumları eklendikçe adresinden duyurulacaktır. Not : Kamu idarelerine gönderilecek e-faturalarda, diğer e-faturalardan farklı olarak uyulması gereken kurallar ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

23 Gelen Finansal Kiralama e-faturalarının Kabulü E-Fatura Modülünde bulunan Gelen Faturalar (360025) menüsünden gelen finansal kiralama faturalarının otomatik olarak kabul edilebilmesi ve programdaki alış faturası oluşturulması sağlanmıştır. Not : Finansal kiralama faturasının kabulü yapılabilmesi için sistemde finansal kiralama sözleşmesi tanımlanmış olmalıdır.

24 Ciro Primi Faturalarının Farklı Firmalara Kesilebilmesi Hesaplanan ciro primi faturalarının farklı firmalara fatura edilebilmesi sağlanmıştır. Bu düzenlemenin sağlanabilmesi için Ciro Primi Tanımları ( ) menüsüne Faturalanacak C/H Kodu alanı eklenmiştir. Hesaplanan ciro primlerine bağlı olarak ciro primi faturasının farklı firmalara düzenlenebilmesi için ciro primi tanımı yapılırken bu alanda ilgili carinin seçilmesi gerekmektedir.

25 Teminat Mektuplarının Cari Bakiyeyi Etkilememesi Cari hesaplara yapılacak ticari faaliyetler öncesinde tanımlanan teminat mektupları, depozito çek ve senetlerinin cari hesap ekstre, rapor, föy vb. raporlamalarda cari hesap bakiyesini etkilemeyecek şekilde görüntülenmesi ve raporlanabilmesi için düzenleme yapılmıştır. Bu düzenlemenin raporlarda aktif olarak görüntülenebilmesi için Ayarlar ve Genel Tanımlar / Sistem / Program Akış Parametreleri (091400), Cari parametreleri sekmesine; Müşteri teminat mektupları cari bakiye hesabında değerlendirilmesin Firma teminat mektupları cari bakiye hesabında değerlendirilmesin Depozito çekleri cari bakiye hesabında değerlendirilmesin Depozito senetleri cari bakiye hesabında değerlendirilmesin parametreleri eklenmiştir. Talebe göre ilgili parametreler aktif edilerek raporlama yapıldığında, ilgili cari hesaba tanımlanmış olan teminat mektupları, depozito çek ve senetlerine konu olan değerler cari hesap föy ve ekstrelerinde bakiye kısmına değer atanmadan görüntülenecektir.

26 Satış-Tahsilat Analizinde Valör Bilgisi Cari hesaplardan yapılan tahsilat işlemlerinde ortalama valör bilgisinin raporlanabilmesi için Satış ve Müşteri Yönetimi modülünde bulunan Satış- Tahsilat Analizi (046110) raporuna valör alanları eklenmiştir.

27 Fiyat Değişiklik Fişi ile Prn Etiket Tipinde Yerli Üretim Logosu Prn dosyasından etiket dökümü gerçekleştiren ve Sektörel menülerinden Perakende Yönetimi lisansına sahip kullanıcılarımızın, Fiyat değişikliğinden etiket basım evrakına geç fonksiyonu ile Fiyat değişikliği evrakından toplu etiket basma (Stok seçimli) (102800) menüsüne yönlendilerek döküm almaları sağlanmıştır. Bu menü üzerinden alınacak dökümlerde yerli üretim uygulamasına bağlı Etiket parametrelerindeki XXX Tr dosya adı alanlarındaki seçili prn dosyaları üzerinden gerçekleşecektir.

28 Fiyat Değişiklik Fişi ile Prn Etiket Tipinde Yerli Üretim Logosu Ana modül lisansına sahip kullanıcılarımız Fiyat değişikliği evrakından toplu etiket basma (Stok seçimli)( ) menüsüne yönlendirilerek döküm alacaklardır.

29 Kredi Sözleşmesi Geri Ödeme Tablosuna Excel den Aktarım Finans Yönetimi /Kartlar /Kredi Sözleşmesi Tanıtım Kartı 'nda (071650) bulunan Geri ödeme Tablosuna Excel den veri aktarımı yapılabilmesi sağlanmıştır. Bu özellik ile birlikte farklı faiz değerleri, bankalardan kredi çekilirken sözleşme detayında bulunmayan ekstra ödemeler vb. sebeplerden ötürü bire bir tanımlanamayan kredi geri ödeme tablosunun kolaylıkla Excel den aktarım ile oluşturulabilmesi sağlanmıştır. Aktarım yapılacak Excel dosyasının Excel Sütun yapısı butonunda yer alan bilgilerle uyumlu olarak oluşturulması gerekmektedir.

30 Alınan Teklif Evrakında Aday Cari Seçimi Satın Alma ve Tedarikçi Yönetimi/Evraklar menüsünde bulunan Alınan Teklifler Fişi'nde (023041) aday cari seçimi yapılabilmesi sağlanmıştır. Bu düzenleme ile henüz ticari faaliyetlerin başlatılmamış olduğu aday tedarikçilerinizden almış olduğunuz teklif evraklarını oluşturabileceksiniz. Alınan Teklifler Fiş'inde ( ) C/H Tipi alanına Aday Carimiz seçerek teklif evraklarını oluşturabilirsiniz.

31 Satış Fatura Listesi' nde Yeni Alanlar Genel ve Sabit Kıymetler Muhasebesi modülü Yıllık Bildirim ve Beyannameler/e-Beyanname başlığı içerisinde yer alan Satış Fatura Listesi ) menüsüne İhracat işlemlerindeki GÇB/ETGB bilgilerinin atanabilmesi için ilgili alanlar eklenmiştir. İhracat faturalarına bağlı olarak GİB formatında oluşturulan Excel e ilgili değerler otomatik olarak atanmaktadır.

32 Gümrük Çıkış Beyanname Listesi Genel ve Sabit Kıymetler Muhasebesi modülü Yıllık Bildirim ve Beyannameler/e-Beyanname menüsü içerisine Gümrük Çıkış Beyannamesi Listesi (086324) menüsü eklenmiştir. Bu menü aracılığı ile İhracat faturalarınızdaki değerlere bağlı olarak fatura listesi oluşturabileceksiniz. Genel ve Sabit Kıymetler Muhasebesi modülü Yıllık Bildirim ve Beyannameler/e-Beyanname menüsü içerisine Gümrük Çıkış Beyannamesi Listesi (086324) menüsü eklenmiştir. Bu menü aracılığı ile İhracat faturalarınızdaki değerlere bağlı olarak GİB formatında fatura listesi oluşturabileceksiniz. Fatura listesi ekranında bulunan Tescil no ve Döviz Cinsi alanları İhracat kartından otomatik olarak atanacaktır.

33 Personel Sicil Kartı Örnek Muhasebe Kodları Kodları Personel Yönetimi modülünde muhasebe entegrasyonu sağlanırken örnek muhasebe kodlarının atanması sağlanmıştır. Bu yenilik ile birlikte muhasebe entegrasyonu yapılırken tek bir uygulama ile muhasebe kurgusunun kolaylıkla oluşturulması sağlanacaktır. Uygulama Detayları; Personel Yönetimi modülünde bulunan Muhasebe Grup ve Kod Tanıtımı (111300) menüsüne eklenilen Varsayılan entegrasyon kodlarını getir butonuna tıklandığında ekrana Entegrasyon kodları ön değerlerinin bulunduğu pencere gelecektir. Ekranda bulunan ileri butonu ile devam edildiğinde örnek entegrasyon kodları otomatik atanacaktır. Not: Ayarlar ve Genel Tanımlar/ Entegrasyon Şekil Parametreleri (096113) menüsü, Personel Entegrasyon Parametreleri sekmesinde bulunan Tahakkukları ticariye entegre et parametresi aktif ise varsayılan muhasebe kodları ataması yapılmayacaktır.

34 Personel Raporlarına Rapor ve Grup Detayı Eklenmesi Personel Yönetimi modülü Raporlar menüsünde bulunan ; İzleme Bordrosu (113110) Ödeme Bordrosu (113120) Kullanıcı Tarafından Tanımlanan Raporlar (113400) Kullanıcı Tarafından Tanımlanan Raporlar (Ücret karşılaştırmalı) (113450) Menüleri rapor parametre ekranına Rapor detayı ve Grup Detayı alanları eklenmiştir. Rapor detayı kriteri ile personel, personel ve grup toplamı ve grup toplamı seçimi yapılmaktadır.

35 Personel Raporlarına Rapor ve Grup Detayı Eklenmesi Rapor detayındaki Personel detayları ve grup toplamları yada Sadece grup toplamları seçimine bağlı Grup detayı alanından belirleyeceğiniz Sıralama şeklinde seçilen alan ile sırlama şeklindeki Kod, İsim, Bölge vb. alanlara göre gruplama yapabilirsiniz. Sıralama şekli alanındaki seçenekler dışında SGK şubesi, Tabi olduğu kanun, Tabi olduğu belge türü, Ücret tipi, Hesap tipi seçenekleri seçilerek gruplu toplamlı rapor alınabilir.

36 Rota Planlamada Operasyonların Tamamlanma Yüzdesi Gösterimi İleri Seviye Üretim Yönetimi modülünde bulunan Üretim Rota Planlama (GanttChartt ) (230032) menüsünde operasyon tamamlama yüzdesinin miktara göre çalışması sağlanmıştır. Örnek Uygulama; Üretim Rota Planlama (GanttChartt ) (230032) menüsünde Görünüm sekmesinden zaman çizelgesi seçimi yapıldığında aşağıda görüleceği şekilde operasyonun süre olarak %20 miktar olarak %40 oranında tamamlandığı bilgisine ulaşılacaktır.

37 Üretim Hareket Fişinde Hareket Grup Kodları Kullanımı Üretim Yönetimi modülünde yer alan Üretim Hareket Fişi'nde (233000) hareket grup kodlarının kullanılabilmesi için düzenleme yapılmıştır. Üretim hareket fişinde ticari evraklarda olduğu gibi Alt+Home tuş kombinasyonuyla ya da evrakta ekran dizaynı ile hareket grup kodlarını eklenerek kullanılabilecektir.

38 Servis İş Emri Operasyonlarında Şube Kontrolü Tamir Servis Yönetimi modülünde bulunan Servis iş emri operasyonlarının (825900) şube bazında çalışması sağlanmıştır. Bu düzenleme ile ilgili iki ayrı geliştirme yapılmıştır. 1.Servis iş emri operasyonlarında (825900) iş emirlerinin iş emrini açan şube bazında gelmesi sağlanmıştır. Böylece farklı şantiyeleri olan işletmelerde, şantiyelerin kendilerine ait olmayan iş emirlerini kullanması engellenebilecektir. Örneğin görseldeki gibi 2 numaralı Şube, şube seçimi alanında seçildiğinde ekrana depo alanında da görüleceği gibi sadece o şantiyenin (şubenin) oluşturduğu servis iş emirleri listelenecektir.

39 Servis İş Emri Operasyonlarında Şube Kontrolü 2. Servis iş emri operasyonları (825900) ekranında Operasyon sekmesindeki servis formuna aktar fonksiyonu ile ilerlendiğinde açılan pencerede Kullanıcının varsayılan sorumluluk merkezinin default atanmış olarak gelmesi sağlanmıştır.

40 Servis Hareketlerinden Fatura/ İrsaliye/ Sarf Fişi Oluşturma Operasyonunun Şube Bazlı Çalışması Tamir Servis Yönetimi modülünde bulunan Servis Hareketlerinden Fatura/ İrsaliye/ Sarf Fişi Oluşturma Operasyonu' nun (825918) ilgili şube (şantiye) bazında çalışması sağlanmıştır. Bu uygulama ile şantiyelerin kendilerine ait servis formlarını sarf fişine aktarmaları sağlanmış olacaktır. Bu ekrandaki kolonlar arasına Servis formu evrakındaki Cihaz seri no ve Cihaz stok kodu bilgileri de eklenmiştir.

41 Servis Hareketleri Onaylama ve Kapama Operasyonunun Depo Bazlı Çalışması Tamir Servis Yönetimi modülünde bulunan Servis hareketleri onaylama ve kapama operasyonu (825919) ekranının servis evrakını oluşturan kullanıcının deposu bazında çalışması sağlanmıştır. Böylece farklı şube (şantiyeler) birbirlerinin servis hareketlerini görmeyecek ve onaylamayacaktır. Ek olarak Servis hareketleri onaylama ve kapama operasyonuna (825919) Durumu kolonu eklenmiştir. Bu alanda bulunan seçenekler; Açık Onaylandı Kapalı Hepsi Not: İlgili alanın default değeri Açık olarak gelmektedir.

42 Aynı Parti Kodunun Birden Fazla Stok İçin Kullanılabilmesi Özellikle ÜTS ye bildirim yapılırken stoklar aynı parti kodu ile bildirilebilmektedir. Bu sebeple farklı stoklarına aynı parti kodu ile hareket girişi yapılabilmesi sağlanmıştır.

43 Havale Evraklarına Excel den Aktarımda Panodan Kopyalama Özelliği Finans Yönetimi modülünde bulunan Gelen Havale ( )/ Giden Havale ( )evraklarına Ctrl+ N ile Excel den aktarım yapılırken fatura evraklarında uygulanabilen Panodan Kopyala fonksiyonunun kullanılabilmesi sağlamıştır.

44 2019 Yılı Vergi Takvimin Eklenmesi linkinde yayınlanan 2019 yılı vergi takviminin programlarımıza kullanılması ile ilgili geliştirme yapılmıştır. Daha önce hatırlatıcı butonundan çağrılan vergi takvimi artık program ana ekranında yer alan ızgara menüsüne Vergi takvimi aktar (Ctrl+T) fonksiyonu eklenmiştir. Bu fonksiyon aracılığı ile vergi takvimi güncellenebilecektir.

45 Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesinin 2019 Güncellemesi Ocak Aralık 2018 dönemine ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamesi için GİB tarafından mart ayında güncelleme yapılmıştır. Yıllık Gelir Vergisi beyannamesinin sürüm kodu GELIR_17 olmuştur. Beyanname değişiklik detayları şöyledir; 1. İşletme hesap özetinin firma kartındaki defter türüne göre basit usul veya işletme hesap özeti tablosuna getirilmesi sağlanmıştır. 2.Ticari kazançlara ait bildirim sekmesine TC/VKN alanı eklenmiştir. 3.Basit usulde ticari kazançlara ait bildirim sekmesine TC/VKN alanı eklenmiştir. 4.Basit usulde ticari kazançlara ait bildirim sekmesinde faaliyet konusu seçim alanı faaliyet kodu olarak 6 hane kod alacak hale getirilmiştir.

46 Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesinin 2019 Güncellemesi 5.Serbest meslek kazançlara ait bildirim sekmesine TC/VKN alanı eklenmiştir. 6.Ücretlere ilişkin bildirim sekmesine aşağıdaki alanlar eklenmiştir; Ücretin türü İşveren TC veya Vergi Kimlik No İnd. Kanunla Kur. Emekli Snd. İle 506 Say. Sos.Sig.Kan.Gec.20.Mad.Blrtlen Snd. Ödenen Aidat ve Primler İnd. Sosyal Güvenlik Destek Primi İnd. İşsizlik Sigortası Primi İnd. Hayat Şahıs Sigorta Primleri İnd. Ordu Yrd. Kur. ve Bnz. Kamu Kur. İçin Yapılan Kanuni Kesintiler İnd. Sendikalara Ödenen Aidatlar (İşci ve Memur Sendikaları) İnd. Engellilik İndirimi Beyan Sınırının Tespiti İçin Ücret Seçiniz (İndirim girildiyse seçilmelidir.) İnd. Toplam İndirim 7.Ücretlere ilişkin bildirim sekmesinde eskiden manuel indirim alanı yeni eklenen indirim alanlarının toplamından oluşup manuel düzeltilememesi sağlanmıştır.

47 12. Diğer Kazanç ve İratlara İlişkin Bildirim M.80 ile başlayanlar kazanç türleri madde içindeki son görselde bulunan 20.Kazanç Bildirim Toplamları tablosunun sol altında bulunan Diğer kazanç ile başlayan kazanç toplamlarına, Diğer Kazanç ve İratlara İlişkin Bildirim M.82 ile başlayanlar kazanç türleri madde içindeki son görselde bulunan 20.Kazanç Bildirim Toplamları tablosunun alt ortasında bulunan Arizi kazanç ile başlayan kazanç toplamlarına, Diğer kazanç ve arizi kazanç toplamlarının genel toplamı ise 20.Kazanç Bildirim Toplamları tablosunun sağında bulunan toplam alanlarına aktarılacaktır. Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesinin 2019 Güncellemesi 8.Performans bilgileri sekmesi kaldırılmıştır. 9."Diğer Kazanç ve iratlara ilişkin bildirim" sekmesine Kazancın Türü alanı eklenmiştir. 0."Diğer kazanç ve iratlara ilişkin bildirim (Madde 80.6)" sekmesi eklenmiştir. 11."Kazanç bildirim toplamları" sekmesine "diğer kazanç ve iratlar" ve "Diğer kazanç ve iratlara ilişkin bildirim (Madde 80.6)" sekmelerinden oluşan toplam bilgileri için alanlar eklenmiştir.

48 Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesinin 2019 Güncellemesi Not: GİB Beyan programında toplamlar her kazanca ilişkin bildirim altında görüntülenecektir.

49 Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesinin 2019 Güncellemesi 13. "Ortaklar (Ticari Kazanç/Serbest Meslek)" sekmesi ticari kazanç ve serbest meslek olmak üzere ikiye ayrılmıştır. 14. "İktisap Bedel Detayı ve İşyeri Bilgileri bölümüne; İktisap bedeli detayı sekmesi eklenmiştir. "Gayrimenkul ilişkilendir" alanında "gayrimenkul sermaye iratlarına ilişkin bildirim" sekmesinde girilen gayrimenkullerin listesinden seçim yapılmaktadır.

50 Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesinin 2019 Güncellemesi 15. Konut kira bedeli detayı sekmesi eklenmiştir. 16. İndirim türü detayları sekmesi eklenmiştir. 17. Kodlar.xml dosyasındaki son versiyon değişiklikleri de programa uyarlanmıştır.

51 KDV Beyannamesi Güncellenmesi 3065 sayılı Kanununda 7104 sayılı Kanunla yapılan değişiklik hükümlerinin uygulamasına yönelik olarak 1 No.lu KDV Beyannamesinin "Matrah" kulakçığında "Diğer İşlemler" tablosuna 505 kod numaralı "VUK 322 Kapsamına Giren Borçlara Ait KDV" satırı ve "İndirimler" kulakçığında yer alan "İndirimler" tablosuna 111 kod numaralı "Değersiz Hale Gelen Alacaklara İlişkin İndirilecek KDV" satırı eklenmiştir. Uygulamaya ilişkin bilgiler tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "23 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'de açıklanmıştır. Buna göre tarihinden itibaren değersiz hale gelen alacaklara ilişkin KDV'nin, satıcı tarafından alacağın zarar yazıldığı vergilendirme döneminde, 1 no.lu KDV beyannamesinde indirim konusu yapılması mümkün hale gelmiştir. Değersiz hale gelen alacaklara ilişkin alıcı tarafından ödenmeyen ve daha önce indirim konusu yapılmış KDV'nin, satıcının alacağı zarar yazdığı vergilendirme döneminde, alıcı tarafından 1 No.lu KDV Beyannamesinin "Matrah" kulakçığında "Diğer İşlemler" tablosunda 505 kod numaralı "VUK 322 Kapsamına Giren Borçlara Ait KDV" satırı aracılığıyla beyan edilmesi gerekmektedir.

52 KDV Beyannamesi Güncellenmesi "Diğer İşlemler" tablosunda 505 kod numaralı "VUK 322 Kapsamına Giren Borçlara Ait KDV" satırı için, Vergi Hesap Kodları (086711) (505) VUK. 322 Kapsamına Giren Borç matrah kodu alanı programa eklenmiştir. İlk sekmede matrah hesabı, ikinci sekmede KDV kodu yazılmalıdır. Katma Değer Beyannamesi (086227) menüsünde bulunan Diğer bilgiler sekmesinde 505) VUK. 322 Kapsamına Giren Borç matrahı ve hesaplanan KDV si raporlanacaktır. Beyannamenin "Ekler" bölümüne "107 ve 111 Kodlu İndirim Türleri İçin Bildirimler" kulakçığı eklenmiştir. "İndirimler" kulakçığında yer alan "İndirimler" tablosunda indirim türü olarak 111 kod numaralı "Değersiz Hale Gelen Alacaklara İlişkin İndirilecek KDV" satırının kullanılması durumunda "Ekler" bölümünde "107 ve 111 Kodlu İndirim Türleri İçin Bildirim" kulakçığına eklenen "Değersiz Hale Gelen Alacaklara İlişkin Bildirim" tablosunun doldurulması gerekmektedir.

53 KDV Beyannamesi Güncellenmesi 107 kodlu indirim için, Katma Değer Beyannamesi (086227) menüsüne eklenen 107 kodlu indirim sekmesine bilgi giriş alanları eklenmiştir. 111 kodlu indirim için, Katma Değer Beyannamesi (086227) menüsüne eklenen Değersiz Hale Gelen Alacaklar butonuna bilgi giriş alanları eklenmiştir.

54 KDV Beyannamesi Güncellenmesi Programda kayıtlı faturalardan seçim yapabilmek için, Değersiz Hale Gelen Alacaklar butonuna gelen ekrandan Beyanname fatura listesi butonuna basmalısınız. Tarih, Alış/Satış türü, Normal/İade vb. seçimleri yaptıktan sonra F5 tuşuna basarak faturaları listeleyebilirsiniz. Ctrl tuşuna basıp fare ile çoklu seçim yaptıktan sonra Seçili satırları beyannameye aktar butonuna basmalısınız. Aktarımdan sonra manuel düzenlemeler yapabilirsiniz. 107 kodlu tabloya girilen değerlerin toplamı, Katma Değer Beyannamesi (086227) Diğer bilgiler sekmesindeki İadelerin İndirim Yoluyla Telafisi Nedeniyle İndirilecek KDV alanında raporlanacaktır. 111 kodlu tabloya girilen değerlerin toplamı, Katma Değer Beyannamesi (086227) Diğer bilgiler sekmesindeki Değersiz Hale Gelen Alacaklara İlişkin KDV alanında raporlanacaktır.

55 7103 Sayılı Kanun Teşvikleri 2019 Güncellemesi 7103 sayılı kanunla birlikte gelen 17103, 27103, SGK kanun numaraları ile e-bildirgede beyan edilen istihdam teşvikleri, 2019 SGK taban değerinin artması nedeniyle güncellenmiştir.

56 1 Fly Kurulum Dosyaları Fly Server 64 bit Fly e-defter 64 bit Fly Client 64 bit Fly e-defter 32 bit Fly Client 32 bit

57 2 Ortak Kurulum Dosyaları Partner 64 bit Partner 32 bit Servis 64 bit Servis 32 bit POS 64 bit POS 32 bit Mikbeyan 64 bit Mikbeyan 32 bit

58 3 Yardım Dosyaları Help TR Help EN Help AZ

15xx Versiyonu Tarihli 15.20d Sürüm İçeriği

15xx Versiyonu Tarihli 15.20d Sürüm İçeriği 15xx Versiyonu 12.03.2019 Tarihli 15.20d Sürüm İçeriği 1. Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesinin 2019 Güncellemesi Ocak Aralık 2018 dönemine ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamesi için GİB tarafından mart ayında

Detaylı

Tarihli Mikro Müşavir 07a Sürümü

Tarihli Mikro Müşavir 07a Sürümü 21.01.2019 Tarihli Müşavir 07a Sürümü Satış ve Satın Alma Sipariş Onay Parametrelerinin Ayrı Ayrı Kontrol Edilebilmesi Satış ve Satın alma siparişlerinin onay kontrolünün ayrı ayı yapılabilmesi sağlanmıştır.

Detaylı

Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Mikro Jump 07a Sürümü

Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Mikro Jump 07a Sürümü Sürüm Güncelleme Dokümanı 21.01.2019 Tarihli Mikro Jump 07a Sürümü Satış ve Satın Alma Sipariş Onay Parametrelerinin Ayrı Ayrı Kontrol Edilebilmesi Satış ve Satın alma siparişlerinin onay kontrolünün ayrı

Detaylı

Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Mikro Fly 07a Sürümü

Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Mikro Fly 07a Sürümü Sürüm Güncelleme Dokümanı 21.01.2019 Tarihli Mikro Fly 07a Sürümü Satış ve Satın Alma Sipariş Onay Parametrelerinin Ayrı Ayrı Kontrol Edilebilmesi Satış ve Satın alma siparişlerinin onay kontrolünün ayrı

Detaylı

15 Versiyonu / 13.04.2016 Tarihli Arşivin İçeriği

15 Versiyonu / 13.04.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 15 Versiyonu / 13.04.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1-01.04.2016-2015 dönemi için verilecek Kurumlar Vergisi, 2016/1 dönemi ve sonrasında verilecek Kurum Geçici - Gelir Geçici ve KDV1 beyannamelerine ait

Detaylı

1- E-defter beratlarında Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan Berat değişikliği sebebiyle programlarımızda güncellemeler yapılmıştır.

1- E-defter beratlarında Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan Berat değişikliği sebebiyle programlarımızda güncellemeler yapılmıştır. 15xx versiyonu 12.08.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- E-defter beratlarında Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan Berat değişikliği sebebiyle programlarımızda güncellemeler yapılmıştır. Bu

Detaylı

1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur.

1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur. 15xx versiyonu 06.04.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur. Bilançoda aktif 296, pasif 525

Detaylı

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu 23.06.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1. e-fatura Modülünde e-ihracat Faturası Düzenlenmesine yönelik düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan:

Detaylı

1- Mikro Yazılım e-defter Kullanıcılarımızın Dikkatine.

1- Mikro Yazılım e-defter Kullanıcılarımızın Dikkatine. 15xx versiyonu 24/03/2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Mikro Yazılım e-defter Kullanıcılarımızın Dikkatine. Kuruluş Programında yer alan Firma Tanıtım kartı /e-defter-e-fatura parametreleri sekmesindeki

Detaylı

15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1-Mikro Yazılım olarak, e-fatura Özel Entegratörlük yönteminde, Veriban Firması ile Ocak 2016 itibariyle sözleşmemiz sona ermiş olmasına rağmen, devam

Detaylı

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV 20 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV İNDİRİLECEK KDV LİSTESİ İndirilecek KDV Listesi raporu özellikle ihraç kayıtlı mal satan, ihracat yapan, yatırım

Detaylı

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu 11.10.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Aşağıdaki tebliğ detayında belirtilen 3/10 tevkifat oranı ile ilgili düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. 27 Eylül 2017 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı

Detaylı

Tarihli Mikro R/J/F/ Müşavir 02a Sürümü

Tarihli Mikro R/J/F/ Müşavir 02a Sürümü 30.07.2018 Tarihli Mikro R/J/F/ Müavir 02a Sürümü Mikro - Programlarında Yapılan Yenilikler Stok Tanıtım Kartına Birime Göre Fiyat Tanımlama Özellii Eklenmitir Mikro - Programlarında Yapılan Yenilikler

Detaylı

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM 01.01.2018 Tarihinde Serbest Meslek Kazanç elde eden mükelleflerinin zorunlu olarak geçmek zorunda oldukları Defter Beyan sistemine LUCA'da yapmış olduğunuz kayıtlarınız

Detaylı

1-KDV Beyannamesi ile ilgili güncelleme programlarımıza eklenmiştir No.lu Katma Değer Vergisi Beyannamesi Değişikliği;

1-KDV Beyannamesi ile ilgili güncelleme programlarımıza eklenmiştir No.lu Katma Değer Vergisi Beyannamesi Değişikliği; 15xx versiyonu/ 07.09.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1-KDV Beyannamesi ile ilgili güncelleme programlarımıza eklenmiştir. 01.09.2016-1 No.lu Katma Değer Vergisi Beyannamesi Değişikliği; 1 No.lu Katma Değer

Detaylı

e-mutabakat hesabı için adresimizden kayıt olabilirsiniz.

e-mutabakat hesabı için   adresimizden kayıt olabilirsiniz. BSBA e-mutabakat Gönderim Uygulaması e-mutabakat hesabı için https://www.emikro.com.tr/ adresimizden kayıt olabilirsiniz. Üst bölümde yer alan E-Mutabakat butonuna tıklayınız. Kayıt ekranında yer alan

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2)

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Genel Açıklama: 1.1. KDV TEVKĐFATININ NĐTELĐĞĐ KDV tevkifatı

Detaylı

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi Sistemi) Programında Müşteri Kira Bilgilerinin Tanımlanması, Muhasebe, Đşletme Defteri ve BBS Programında Entegre Kira Kaydı Oluşturması Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi

Detaylı

9 Yenilik. 05.a Sürüm Güncelleme. Yenilikler Tablosu. .com.tr. Aktarım

9 Yenilik. 05.a Sürüm Güncelleme. Yenilikler Tablosu. .com.tr. Aktarım mm TTee 3300 1188 02.a ler Tablosu 8 30 14 33 20 14 Birime göre fiyat tanımlama özelliği eklenmiştir. Farklı cari ya da şubeler için farklı e-fatura dizaynı kullanılabilmesi sağlanmıştır. Garanti Bankası

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2014 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/20/2014 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.23 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Kredi Kartı Fiş Tahsilatı - Firma Kredi Kartı Fiş Ödemesi Pencerelerinde

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu Genel Açıklama: GIB (Gelir Đdaresi Başkanlığı) nın yayınladığı 117

Detaylı

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 21 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV 2 BEYANNAMESİ, KATMA DEĞER VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILANLARA AİT BİLDİRİM Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2)

Detaylı

Tarihli Mikro FLY 04a Sürümü

Tarihli Mikro FLY 04a Sürümü 09.10.2018 Tarihli Mikro FLY 04a Sürümü Ana Makinede Yapılan Güncellenme İleminin Terminallerde Otomatik Olarak Yapılması Salanmıtır. Ana Makinede Yapılan Güncellenme İleminin Terminallerde Otomatik Olarak

Detaylı

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3 Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3 Tiger2 Ek Özellik Paketi 3 İçeriği * : 1 Yeni Fonksiyonel Özellikler... 2 1.1 Sipariş Planlama - Satınalma Siparişleri İçin Şablon Tasarımı... 2 1.2 Emanet Ambarı ve Stok Fişlerinin

Detaylı

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura 23 Haziran 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Dış Ticaret, E-Fatura, Stok, Cari, Fatura İHRACAT İŞLEMLERİNDE E-FATURA DÜZENLENMESİ 01 Temmuz 2017 tarihi itibari ile e-fatura

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.11 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması Fişlerde, Doküman İzleyicisi

Detaylı

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ Ürün Grubu Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Entegre@6 (Muhasebeci Paketi) [X] Yeni Fonksiyon @6 4.0.12 Seti ve 4.0.10 Onaylı Sürüm Uygulama 6 Şubat 2008

Detaylı

Tarihli R/J/F/M.01c Sürümü

Tarihli R/J/F/M.01c Sürümü 18.06.2018 Tarihli R/J/F/M.01c Sürümü Mikro Programlarında Yapılan Yenilikler 1 Satış faturası (061190) ve Alış faturası (062205) Menülerine Tevkifat Fonksiyonu Eklenmiştir. Bu yenilik ile birlikte faturalara;

Detaylı

Tarihli R/J/F/M.01c Sürümü

Tarihli R/J/F/M.01c Sürümü 18.06.2018 Tarihli R/J/F/M.01c Sürümü Mikro - - Programlarında Yapılan Yenilikler 1 Outlook ve Gmail Takvim Senkronizasyonu Eklenmiştir Bu yenilik ile birlikte Outlook ya da Gmail takviminde yer alan randevu

Detaylı

e-mutabakat Ekstre Gönderimi

e-mutabakat Ekstre Gönderimi e-mutabakat Ekstre Gönderimi Kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin, bs-ba formlarının, elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik

Detaylı

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 2.11 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARKLARI Fişlerde, Doküman

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ OCAK İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamasında, Bordro Denetimi ekranında İşlemler menüsüne Toplu Puantaj seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 202403) İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamasında, Personel İzin Bilgileri

Detaylı

4. Personel Modülümüzde Yasal Parametreler güncellenmiştir.

4. Personel Modülümüzde Yasal Parametreler güncellenmiştir. 15xx versiyonu 11.07.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1-1 Temmuz 2017 itibarıyla Muhtasar Beyanname değişikliği programlarımızda güncellenmiştir. Yapılan düzenleme ile Muhtasar beyannamenin Ekler bölümünde

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 11/26/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.16 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Malzeme Kayıtları Kopyalanırken Ambar Parametrelerinin de Kopyalanması Malzeme

Detaylı

15xx Versiyonu Tarihli 15.20c Sürüm İçeriği

15xx Versiyonu Tarihli 15.20c Sürüm İçeriği 15xx Versiyonu 19.02.2019 Tarihli 15.20c Sürüm İçeriği 1. GİB e-defter Düzenlemeleri e-defter beratlarının yapısı revize edilmiş ve Defter raporu beratı e-defter programımıza eklenmiştir. Elektronik defter

Detaylı

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ Bay-t Entegre PRO serisinin yeni modülü Dokunmatik Hızlı Satış, perakende satış yapan tüm işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak dokunmatik ekranlara

Detaylı

efatura UYGULAMASI HAKKINDA

efatura UYGULAMASI HAKKINDA BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ GİB PORTAL KULLANIM YÖNTEMİ Bayt EntegrePro e-fatura modülü avantajları; -Yıllık güncelleme bedeli alınmıyor. -Firma dosyası sınırlaması yok. -Firma dosya sayısına bağlı

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV1 BEYANNAMESİ KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen

Detaylı

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü)

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü) HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu () 24.10.2011 İÇİNDEKİLER 1. Kurulum... 1 2. Uygulamayı çalıştırma... 1 3. Ayarlar... 3 3.1. Netsis Bağlantı Ayarları... 4 3.2. Şube Eşleştirme... 5

Detaylı

YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ

YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ FATURA SİSTEMİ Parametreler\Son Fatura, İrsaliye ve Sipariş Bilgileri E-İrsaliye Geçiş Tarihi, Geçici Kağıt İrsaliye Kesilsin parametreleri eklendi. e-irsaliye

Detaylı

e-arşiv faturasına offline Gİ B Numarası atanma uygulaması hakkında du zenleme Offline e-arşiv GİB Numarası Atama

e-arşiv faturasına offline Gİ B Numarası atanma uygulaması hakkında du zenleme Offline e-arşiv GİB Numarası Atama 15 Versiyonu / 01.02.2016 Tarihli Arşivin İçeriği e-defter www.edefter.gov.tr sitesine otomatik yüklenmek üzere e-defter Berat Yönetimi (340005) menüsü programlarımıza eklenmiştir. e-defter programımıza,

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV 02 Temmuz 2018 İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler: Muhasebe IV MUHASEBE IV MODÜLÜ İNDİRİMLİ ORANLARA AİT SATIŞ LİSTESİ İndirimli Oranlara ait Satış Listesi raporu 405 (İndirimli

Detaylı

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 da e-fatura ile ilgili Yapılan Değişiklikler 1. Cari Hesap Sistemi Parametreler; Cari Hesap Sistemi\Parametreler menüsünde yer alan

Detaylı

2018 VERGİ DÖNEMİ İÇİN BASİT USUL YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ (1001C) KULLANIM KILAVUZU

2018 VERGİ DÖNEMİ İÇİN BASİT USUL YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ (1001C) KULLANIM KILAVUZU 2018 VERGİ DÖNEMİ İÇİN BASİT USUL YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ (1001C) KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. Sisteme Giriş... 3 2. Mükellef Seçimi... 3 3. Beyanname Oluşturma Ekranına Geçiş... 4 4. Hesap

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2014 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/20/2014 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.23 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Kredi Kartı Fiş Tahsilatı - Firma Kredi Kartı Fiş Ödemesi Pencerelerinde

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan Kargo Modülü Ürün Grubu [X] 7.0 NetsisEnterprise Kategori [X] Yeni Modül Versiyon Önkoşulu 7.0 Onaylı Sürüm Uygulama Kargo modülü ile işletme içerisinde satışa yönelik yapılan işlemler, dağıtım şirketleri

Detaylı

15xx versiyonu / Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu / Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu / 19.07.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1-KDV1 - Kurum Geçici ve Gelir Geçici Beyannamelerinde 01.07.2016 tarihinde yapılan değişiklik programlarımıza eklenmiştir. -2016 Dönemi 2.dönem Kurum

Detaylı

BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER

BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER GENEL 5.2 versiyonuna kadar \entegre\rapor\rapor.rpr olarak adlandırılan raporlama için kullanılan uygulama \entegre altına rapor.dll olarak değiştirildi. 5.2 versiyona

Detaylı

Tarihli MikroMÜŞAVİR 05a Sürümü

Tarihli MikroMÜŞAVİR 05a Sürümü 05.11.2018 Tarihli MikroMÜŞAVİR 05a Sürümü V12 ve V14 Versiyonlarımızdan R/J/F/M Ürünlerimize V15 e Geçmeksizin Aktarım Yapılması V12 ve V14 ten Güncel veri tabanına şirket tablolarını ve Genel tanımların

Detaylı

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir.

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir. Mikro e-bordro Nedir? E-Bordro Uygulaması, Mikro Personel Programı tarafından oluşturulan maaş bordrolarının, otomatik olarak personel kartında tanımlı KEP adresi üzerinden toplu gönderimini sağlar. Mikro

Detaylı

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT e-mutabakat, kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik bir uygulama

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Mikro Fly 08a Sürümü

Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Mikro Fly 08a Sürümü Sürüm Güncelleme Dokümanı 15.02.2019 Tarihli Fly 08a Sürümü Kartlarda Arama Yapılabilmesi V16 programları ile birlikte devreye alınan yeni tip kart yapılarında arama özelliği eklenmiştir. Bu özellik aracılığı

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu 18.09.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Muhasebe modülünde yer alan Ana Hesap Mizanından Muhasebe Hesap Hareket Föyüne ve Muhasebe Hesap Tanıtım Kartına erişim özelliği eklenmiştir. Ana Hesap

Detaylı

Zorunlu BES Kılavuzu PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZORUNLU BES İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU. Datasoft Yazılım

Zorunlu BES Kılavuzu PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZORUNLU BES İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU. Datasoft Yazılım PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZORUNLU BES İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Zorunlu BES Kılavuzu Datasoft Yazılım 2017.01.30 datasoft@datasoft.com.tr Datasoft Yazılım Zorunlu BES Kılavuzu İçindekiler Zorunlu

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. FORM Ba ve Bs

DESTEK DOKÜMANI. FORM Ba ve Bs FORM Ba ve Bs Bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin mal ve hizmet alımları ile mal ve hizmet satışlarının 2005 yılı ve müteakip yıllarda bildirilmesinde uygulanacak usul ve esaslar ile bildirim

Detaylı

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır. Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere linki kullanılarak Tek Pencere Sistemi ne girilir ve açılan giriş ekranındaki bilgiler doldurularak sisteme giriş gerçekleştirilir. Sisteme

Detaylı

Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli MikroJump 08a Sürümü

Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli MikroJump 08a Sürümü Sürüm Güncelleme Dokümanı 15.02.2019 Tarihli Jump 08a Sürümü Kartlarda Arama Yapılabilmesi V16 programları ile birlikte devreye alınan yeni tip kart yapılarında arama özelliği eklenmiştir. Bu özellik aracılığı

Detaylı

15xx Versiyonu Tarihli Sürüm İçeriği

15xx Versiyonu Tarihli Sürüm İçeriği 15xx Versiyonu 19.06.2018 Tarihli Sürüm İçeriği 1. 01.06.2018 tarihinde BA-BS bildirim formlarında yapılan değişiklik programlarımıza eklenmiştir. Form Ba versiyonu FORMBA_6, form Bs versiyonu FORMBS_6

Detaylı

Netsis İhracat e-fatura Uygulaması

Netsis İhracat e-fatura Uygulaması Netsis İhracat e-fatura Uygulaması Güncelleme Tarihi: 03.02.2017 Genel Uygulama İhracat e-fatura uygulaması, ihracat e-fatura uygulamasına kayıtlı bulunan mükelleflerin ihracat faturalarının da e-fatura

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 3/20/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.12 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Müstahsil Makbuzunda Borsa Payı nın Net veya Brüt Üzerinden Hesaplanması

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ

DESTEK DOKÜMANI YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ Genel Muhasebe / E Beyannameler başlığı altına Yüklenilen KDV Listesi, Đndirilecek KDV Listesi ve Satış Faturaları ve GÇB Listesi beyanname seçenekleri eklenmiştir. Yüklenilen KDV

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ

KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ E-Beyannameler başlığı altında yer alan katma değer vergisi beyannamesinin oluşturulması için öncelikle ilgili butona basılarak tanımlama ekranına ulaşılır. Katma değer

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ YENİLİK CTRL+F3 Adres Kartları ekranında, bakiyesi olan firma kartının kullanım dışı yapılamaması için parametrik düzenleme yapılmıştır. (Proje No: 95946) Bu özelliğin devreye alınması için; 0372 numaralı,

Detaylı

15xx VERSİYONU TARİHLİ SÜRÜM İÇERİĞİ

15xx VERSİYONU TARİHLİ SÜRÜM İÇERİĞİ 15xx VERSİYONU 15.03.2018 TARİHLİ SÜRÜM İÇERİĞİ 1-1 no.lu KDV beyannamesine eklenen yeni istisna kodları programlarımıza eklenmiştir. Versiyon değişikliği yapılmamıştır. 08.02.2018-1 No.lu KDV Beyannamesine

Detaylı

WOLVOX Veri Transfer. AKINSOFT WOLVOX Veri Transfer Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

WOLVOX Veri Transfer. AKINSOFT WOLVOX Veri Transfer Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 19.11.2014 1 1.ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA BİLGİ AKINSOFT Veri Transferi hali hazırda kullanmakta olduğunuz 3. parti yazılımlardan veri almak ve bu

Detaylı

GMS.NET 3.0.0 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı

GMS.NET 3.0.0 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı GMS.NET 3.0.0 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı FİŞ GİRİŞ FORMUNA EKLENEN TCK/VKN KOLONU Fiş Giriş formuna, satır bazında T.C. Kimlik No veya Vergi Kimlik No. bilgisinin girilebileceği

Detaylı

LUCA NET E HOŞGELDİNİZ!!

LUCA NET E HOŞGELDİNİZ!! LUCA NET E HOŞGELDİNİZ!! LUCA NET DEMO KILAVUZU FATURA İŞLEMLERİ VE LUCA NET TE YAPILABİLEN İŞLEMLER Luca Net programında açık fatura kesebilmek için muhakkak cari kartların tanımlanması gerekmektedir.

Detaylı

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu İçindekiler 1 Anasayfa Ekranı... 3 Kimin Adına İşlem Yapıldığının Görünmesi... 3 Ayarlar... 3 Sol Menü İşlemleri... 4 Mükellef Bilgileri... 5 Yıllık Gelir-Gider ve KDV Toplamları...

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Genel Muhasebe Uygulamasında, Damga Pulu Defterinde Defter Basılacak Tür Kodu bilgisinin de yazılması sağlanmıştır. (Proje No: 236084) Damga Pulu Defteri Uygulaması kullanan firmalar için; Damga Pulu Defterinin

Detaylı

Tarihli Mikro Fly 06a Sürümü

Tarihli Mikro Fly 06a Sürümü 03.12.2018 Tarihli Mikro Fly 06a Sürümü Bize Ulaın Sekmesi Satı ve Satın Alma Şartlarında Miktar ve Kademeli Miktar Kontrolü Ş Ş Ş Ş Satı ve Satın Alma Şartlarında Miktar ve Kademeli Miktar Kontrolü Ş

Detaylı

MİKROKOM GMS.NET. Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER. 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS.

MİKROKOM GMS.NET. Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER. 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS. MİKROKOM GMS.NET Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER 1. Tanımlamalar 1.1 Entegratör Seçimi 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS.NET e Kaydedilmesi 1.3 Hizmet Satış

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : GO PLUS / TIGER PLUS / TIGER ENTERPRISE Bölüm : Genel Muhasebe / E-Beyannameler 1/18

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : GO PLUS / TIGER PLUS / TIGER ENTERPRISE Bölüm : Genel Muhasebe / E-Beyannameler 1/18 YÜKLENİLEN KDV LİSTESİ E-Beyannameler başlığında yer alan ve birlikte verilen beyannameler Yüklenilen KDV Listesi,İndirilecek KDV listesi ve Satış Faturaları GÇB Listesidir. Yüklenilen KDV Listesi iki

Detaylı

Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programında Yapılan Güncellemeler Kullanıcı Kılavuzu ( )

Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programında Yapılan Güncellemeler Kullanıcı Kılavuzu ( ) İçindekiler Tahakkuk İşlemleri... 2 Personel Bordrosu Muhasebe Entegrasyonu... 3 Muhasebe Fişi Parametreleri... 3 Muhtasar Beyannamede Belirtilen Türlere Uygun Olarak, Gelir Vergisi Kesintilerinin Tanımlanması...

Detaylı

Uygulama İş Akış Kaydında Koşul Tanımlamaları

Uygulama İş Akış Kaydında Koşul Tanımlamaları İŞ AKIŞ YÖNETİMİ YENİLİKLERİ Amaç ve Fayda İş Akış Kayıtlarında yapılan değişiklikler ile; İş akış kayıtlarının koşula bağlı tanımlanabilmesi, İş akış kaydında bulunan açık işlerin farklı iş akış kaydına

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Haziran 2012 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Go Plus/Go 3 e-ihracat İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Go Plus/Go 3 e-ihracat İşlemleri Go Plus/Go 3 e-ihracat İşlemleri Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğe istinaden E-fatura mükelleflerinin ihracat işlemlerinin elektronik olarak gönderiminin yapılabilmesi için 2.42.00

Detaylı

2017 NİSAN AYI YENİLİKLERİ

2017 NİSAN AYI YENİLİKLERİ 2017 NİSAN AYI YENİLİKLERİ İcra Modülü 1- Alacak Grubu girildikten sonra Tamam düğmesine tıklanmasıyla birlikte otomatik olarak alacak kalemi penceresinin açılması ve girişi sağlanmıştır. 2- Tebliğ ekranında

Detaylı

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması 2017 İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması Yener Kahraman Datasoft Yazılım 15.06.2017 İçindekiler 1. Gelir İdaresi başkanlığının Duyurusu:... 2 Giriş:... 3 1.İhracat Faturasının İş Akışı ve Roller...

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 3/20/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.12 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Müstahsil Makbuzunda Borsa Payı nın Net veya Brüt Üzerinden Hesaplanması

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX Beyanname

AKINSOFT WOLVOX Beyanname AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 08.08.2012 Sayfa 1 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı, ticari işletmelerin periyodik sürelerde resmi olarak vergi dairelerine vermesi

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Mart - 2014 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

YENİ NESİL 720 MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DEĞİŞİKLİKLERİ

YENİ NESİL 720 MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DEĞİŞİKLİKLERİ YENİ NESİL 720 MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DEĞİŞİKLİKLERİ PERSONEL SİSTEMİ Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Listesi Yeni Nesil Muhasebe Sisteminde ve Güneş Sisteminde yer alan Muhtasar Beyannamelerine

Detaylı

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 24 Mart 2011 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile HUGIN POS CİHAZI ARASINDA VERİ TRANSFERİ Süpermarket, benzin istasyonu, market ve çeşitli

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Satınalma Yönetimi Uygulaması fatura girişi ekranına, Sabit Kıymet Modülünde Sabit Kıymeti Görüntüle seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 222317) Satınalma Fatura Bilgileri ekranında girişi yapılan Sabit Kıymet

Detaylı

2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 7/12/2011 2.08 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARKLARI 1. Cari hesap borç takip penceresinde kapatılmamış işlemlerin

Detaylı

Döviz tipi ve döviz fiyatı aynı olan kalemlerde kümülasyon desteği,

Döviz tipi ve döviz fiyatı aynı olan kalemlerde kümülasyon desteği, TOPLU FATURALAMA İŞLEMLERİNDE YENİLİKLER Amaç ve Fayda Toplu faturalama işlemlerinde yapılan yenilikler ile; Toplu faturalama işlemlerinde sorgulamalara girilen değerler için eklenen Oku/Sakla fonksiyonu,

Detaylı

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ e-fatura UYGULAMASI HAKKINDA e-fatura NEDİR? Türkiye de 397 sıra no.lu VUK tebliğine ile hayata geçirilen ve 5 Mart 2010 tarihinden itibaren uygulamada olan e-fatura (elektronik

Detaylı

rst yazılım E-RAPOR V

rst yazılım E-RAPOR V E-rapor; BA/BS, bakiye mutabakatı ve işverenlerin ihtiyaç duyacağı raporların bulunduğu, logo yazılımları ile online çalışan ve işletmenizi anlık olarak takip etmenizi veya kolayca müşterilerin mali süreçlerini

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm TEMEL MUHASEBE BİLGİLERİ

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm TEMEL MUHASEBE BİLGİLERİ İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm TEMEL MUHASEBE BİLGİLERİ 1. Muhasebenin Tanımı ve İşlevleri... 1 2. Muhasebe Türleri... 2 2.1. Genel Muhasebe... 2 2.2. Maliyet Muhasebesi... 3 3. Muhasebe ile İlgili Taraflar...

Detaylı

Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx

Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx Zirve Yazılım paket programlarından, e-fatura gönderim ve alım işlemlerinin yapılabilmesi için iki farklı e-fatura paketi mevcuttur. 1- Zirve e-fatura Entegratör

Detaylı

E-Netsis.Net Yenilikleri

E-Netsis.Net Yenilikleri E-Netsis.Net Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu Uygulama [X] Yeni Fonksiyon @6 E-Netsis.Net parametrelerinin başka şubeden okunması Bu uygulama,

Detaylı

İndirilecek KDV Listesi Uygulaması

İndirilecek KDV Listesi Uygulaması İndirilecek KDV Listesi Uygulaması Ürün Grubu [X] Redcde Enterprise [X] Redcde Standart [X] Entegre.NET Kategri [X] Yeni Fnksiyn Versiyn Önkşulu Uygulama Katma değer vergisi iade talepleri ile ilgili larak

Detaylı

ATA KARNESİ İŞLEMLERİ

ATA KARNESİ İŞLEMLERİ 2 01 8 ATA KARNESİ İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ/MEMUR KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 1. 1 1 İÇİNDEKİLER I. ATA KARNESİ İŞLEMLERİ... 3 1. ATA Karnesi

Detaylı