5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1"

Transkript

1 5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen ve Teknoloji Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Cümle Bilgisi: Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam: Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. Yazım Kuralları ve Noktalama İşaretleri: Yazılarında yazım kurallarını uygular. Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. Okuduğunu Anlama: Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Metnin Bölümleri: Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. Duygusal ve Abartılı Ögeler: Okuduklarında duygusal ve abartılı ögeleri belirler ve sorgular. Karşılaştırmalar: Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler: Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur. Genel ve Özel Durumları Bildiren İfadeler: Genel ve özel durumları bildiren ifadeleri dikkate alarak okur. Özetleyen ve Sonuç Bildiren İfadeler: Özetleyen ve sonuç bildiren ifadeleri dikkate alarak okur. Öznel ve Nesnel Yargılar: Okuduğu metindeki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. Konu, Ana Düşünce, Ana Duygu: Okuduklarının konusunu belirler. Doğal Sayılar:.Doğal Sayılar:. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar..doğal Sayıları İnceleme:. En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını ve rakamların basamak değerlerini belirtir.. Sayı Örüntüleri:. Kuralı verilen sayı ve şekil örüntülerinin istenen adımlarını oluşturur. Doğal Sayılarla İşlemler:.Toplama ve Çıkarma İşlemi:. En çok beş basamaklı doğal sayılarla toplama ve çıkarma işlemi yapar.. Zihinden Toplama ve Çıkarma İşlemi:. İki basamaklı doğal sayılarla zihinden toplama ve çıkarma işlemlerinde uygun stratejiyi seçerek kullanır.. Toplama ve Çıkarma İşleminin Sonucunu Tahmin Etme:. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerinin sonuçlarını tahmin eder. Toplam 5 Toplam 5.Besinler ve Özellikleri: Besin içeriklerinin, canlıların yaşamsal faaliyetleri için gerekli olduğunu fark eder..vitaminler, Su ve Mineraller:. Vitamin çeşitlerinin en fazla hangi besinlerde bulunduğunu araştırır ve sunar.. Su ve minerallerin bütün besinlerde bulunduğu çıkarımını yapar..dengeli ve Sağlıklı Beslenme:.Dengeli beslenmenin insan sağlığına etkilerini araştırır ve sunar.. Sağlıklı bir yaşam için besinlerin tazeliğinin ve doğallığının önemini, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır.

2 Sosyal Bilgiler İngilizce Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sigara ve Alkolün Zararları:. Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. Besinlerin Sindirilmesinde Görevli Yapı ve Organlar:. Sindirimde görevli yapı ve organların yerini model üzerinde sırasıyla gösterir. Birey ve Toplum: Haklarımı Öğreniyorum :. Bulunduğu çeşitli grup ve kurumlar içinde yerini belirler. Toplam 5. İçinde bulunduğu gruplar ile gruplara ait rolleri ilişkilendirir. 4. Katıldığı gruplarda aldığı roller ile rollerin gerektirdiği hak ve sorumlulukları ilişkilendirir. 4. Çocuk olarak haklarını fark eder. 4 4 Toplam 5 My Daily Routine: Describing what people do regularly: Students will be able to understand the essential information from short, recorded passages dealing with routines, which are spoken slowly and clearly. Students will be able to comprehend short, simple texts describing daily routines. Making simple inquiries: Students will be able to ask and answer simple questions related to daily routines, but communication is dependent on repetition, rephrasing and repairs. Telling the time, days and dates: Students will be able to understand the time. Students will be able to use simple sentences and phrases to talk about their and their family member s/friends daily routines and tell the time with pausing to search for expressions and less familiar words. İnanç: İnsan Akıllı ve İnanan Bir Varlıktır İnsanın akıllı ve inanan bir varlık olduğunun farkında olur. Evrende Bir Düzen Vardır: Evrendeki düzenden hareketle yaratıcının varlığını açıklar. Allah Vardır ve Birdir: Allah ın bizi ve her şeyi yarattığının farkında olur. Toplam 5 Allah ın eşi ve benzeri olmadığını açıklar Toplam 5

3 5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Cümle Bilgisi: Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. Yazım Kuralları ve Noktalama İşaretleri: Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. Okuduğunu Anlama: Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. Metnin Bölümleri: Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. Duygusal ve Abartılı Ögeler: Okuduklarında duygusal ve abartılı ögeleri belirler ve sorgular. Karşılaştırmalar: Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler: Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur. Genel ve Özel Durumları Bildiren İfadeler: Genel ve özel durumları bildiren ifadeleri dikkate alarak okur. Öznel ve Nesnel Yargılar: Okuduğu metindeki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. Hikâye Unsurları: Okuduklarında "hikâye unsurları"nı belirler. Konu, Ana Düşünce, Ana Duygu: Okuduklarının konusunu belirler. Adlar:.Adlar 5N K: Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5NK) sorularına cevap arar. Sebep-Sonuç İlişkileri: Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. Doğal Sayılar:.Doğal Sayılar:. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar.. Sayı Örüntüleri:. Kuralı verilen sayı ve şekil örüntülerinin istenen adımlarını oluşturur. Doğal Sayılarla İşlemler:.Toplama ve Çıkarma İşlemi:. En çok beş basamaklı doğal sayılarla toplama ve çıkarma işlemi yapar.. Toplama ve Çıkarma İşleminin Sonucunu Tahmin Etme:. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerinin sonuçlarını tahmin eder. 4. Çarpma İşlemi:. En çok üç basamaklı iki doğal sayının çarpma işlemini yapar. 5. Bölme İşlemi:. En çok dört basamaklı bir doğal sayıyı, en çok iki basamaklı bir doğal sayıya böler. 6. Çarpma ve Bölme İşleminin Sonucunu Tahmin Etme:. Doğal sayılarla çarpma ve bölme işlemlerinin sonuçlarını tahmin eder. Toplam 5 7. Zihinden Çarpma ve Bölme İşlemi:. Doğal sayılarla zihinden çarpma ve bölme işlemlerinde uygun stratejiyi seçerek kullanır. 8. Çarpma ve Bölme İşlemleriyle Problem Çözme:. Bölme işlemine ilişkin problem durumlarında kalanı yorumlar.. Çarpma ve bölme işlemleri arasındaki ilişkiyi anlayarak işlemlerde verilmeyen ögeleri (çarpan, bölen veya bölünen) bulur.

4 Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler İngilizce 9. Dört İşlem Problemleri:. Dört işlem içeren problemleri çözer. 0. Üslü Gösterim:. Bir doğal sayının karesi ve küpünü üslü olarak gösterir; değerini bulur.. Parantezli İşlemler:. En çok iki işlem içeren parantezli ifadelerin sonucunu bulur. Zaman Ölçü Birimleri:. Zaman ölçü birimlerini tanır, birbirine dönüştürür ve ilgili problemleri çözer. Toplam 5.Besinler ve Özellikleri: Besin içeriklerinin, canlıların yaşamsal faaliyetleri için gerekli olduğunu fark eder..vitaminler, Su ve Mineraller:. Vitamin çeşitlerinin en fazla hangi besinlerde bulunduğunu araştırır ve sunar.. Su ve minerallerin bütün besinlerde bulunduğu çıkarımını yapar..dengeli ve Sağlıklı Beslenme:.Dengeli beslenmenin insan sağlığına etkilerini araştırır ve sunar.. Sağlıklı bir yaşam için besinlerin tazeliğinin ve doğallığının önemini, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. 4.Sigara ve Alkolün Zararları:. Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. 5. Besinlerin Sindirilmesinde Görevli Yapı ve Organlar:. Sindirimde görevli yapı ve organların yerini model üzerinde sırasıyla gösterir.. Besinlerin sindirildikten sonra vücutta kan yoluyla taşındığı çıkarımını yapar. 6.Diş ve Diş Sağlığı:. Diş çeşitlerini model üzerinde göstererek görevlerini açıklar.. Diş sağlığı için beslenmeye, temizliğe ve düzenli diş kontrolüne özen gösterir. 7. Boşaltımda Görevli Organ ve Yapılar:. Boşaltımda görevli yapı ve organları tanır.. Vücutta farklı boşaltım şekillerinin olduğu ve boşaltım faaliyetleri sonucu oluşan zararlı maddelerin vücut dışına atılması gerektiği çıkarımını yapar. Böbreklerimizin Sağlığı:. Böbreklerin sağlığını korumak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırır ve sunar. Birey ve Toplum: Haklarımı Öğreniyorum. Bulunduğu çeşitli grup ve kurumlar içinde yerini belirler. Toplam 5. İçinde bulunduğu gruplar ile gruplara ait rolleri ilişkilendirir.. Katıldığı gruplarda aldığı roller ile rollerin gerektirdiği hak ve sorumlulukları ilişkilendirir. 4. Çocuk olarak haklarını fark eder. Kültür ve Miras: Adım Adım Türkiye. Çevresindeki ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki doğal varlıklar ile tarihî mekânları, nesneleri ve yapıtları tanır.. Ülkemizin çeşitli yerlerindeki kültürel özelliklere örnekler verir.. Ülkemizin çeşitli yerleri ile kendi çevresinin kültürel özelliklerini benzerlikler ve farklılıklar açısından karşılaştırır. 4. Kültürel ögelerin, insanların bir arada yaşamasındaki önemini açıklar. 5. Kanıt kullanarak Atatürk inkılâplarının öncesi ile sonrasındaki günlük yaşamı karşılaştırır. 6. Atatürk inkılâplarıyla ilkelerini ilişkilendirir. Toplam 5 My Daily Routine: Describing what people do regularly Students will be able to understand the essential information from short, recorded passages dealing with routines, which are spoken slowly and clearly. Students will be able to comprehend short, simple texts describing daily routines. Making simple inquiries:

5 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Students will be able to ask and answer simple questions related to daily routines, but communication is dependent on repetition, rephrasing and repairs. Telling the time, days and dates: Students will be able to understand the time. Students will be able to use simple sentences and phrases to talk about their and their family member s/friends daily routines and tell the time with pausing to search for expressions and less familiar words. My Town: Making simple inquiries: Students will be able to ask people questions about the locations of places and answer such questions addressed to them provided they are articulated slowly and clearly. Students will be able to understand information about where important places are. Talking about locations of things: Students will be able to understand simple directions on how to get from X to Y. Students will be able to ask people questions about the locations of places and answer such questions addressed to them provided they are articulated slowly and clearly. Telling someone what to do: Students will be able to give directions provided that their interlocutor helps them. Students will be able to understand simple directions on how to get from X to Y. Students will be able to ask people questions about the locations of places and answer such questions addressed to them provided they are articulated slowly and clearly. Students will be able to understand information about where important places are. İnanç: İnsan Akıllı ve İnanan Bir Varlıktır İnsanın akıllı ve inanan bir varlık olduğunun farkında olur. Evrende Bir Düzen Vardır: Evrendeki düzenden hareketle yaratıcının varlığını açıklar. Allah Vardır ve Birdir: Allah ın bizi ve her şeyi yarattığının farkında olur. Toplam 5 Allah ın eşi ve benzeri olmadığını açıklar. Allah ın her şeyi işittiği, bildiği, gördüğü ve her şeye gücünün yettiğinin farkında olur. Çalışırım, Allah ın Yardımına Güvenirim ve Başarırım: Çalışmanın Allah tarafından karşılıksız bırakılmayacağı bilinci ile iyi işler yapmaya istekli olur. İhlâs Suresi ve Anlamı: İhlâs suresini ezbere okur ve anlamını söyler. İbadet: İbadet Nedir ve Niçin yapılır?: İbadetin anlamını yorumlar. İbadetlerle İlgili Kavramlar: Farz, Vacip, Sünnet: İbadetle ilgili kavramları açıklar.. Niçin ibadet edildiğini gerekçelendirir. Toplam 5

6 5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Eş Sesli Kelimeler: Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder. Yazım Kuralları ve Noktalama İşaretleri: Yazılarında yazım kurallarını uygular. Okuduğunu Anlama: Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Metnin Bölümleri: Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. Karşılaştırmalar: Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler: Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur. Görsel Okuma: Grafik ve tablo ile verilenleri yorumlar. Öznel ve Nesnel Yargılar: Okuduğu metindeki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. Hikâye Unsurları: Okuduklarında "hikâye unsurları"nı belirler. Konu, Ana Düşünce, Ana Duygu: Okuduklarının konusunu belirler. Adlar: Adlar 5N K: Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5NK) sorularına cevap arar. Sebep-Sonuç İlişkileri: Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. Ön Adlar (Sıfatlar): Ön Adlar(Sıfatlar) Atasözleri, Deyimler ve Özdeyişler: Atasözleri, Deyimler ve Özdeyişler: Doğal Sayılar:.Doğal Sayılar:. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. Doğal Sayılarla İşlemler:.Toplama ve Çıkarma İşlemi:. En çok beş basamaklı doğal sayılarla toplama ve çıkarma işlemi yapar. 4. Çarpma İşlemi:. En çok üç basamaklı iki doğal sayının çarpma işlemini yapar. 5. Bölme İşlemi:. En çok dört basamaklı bir doğal sayıyı, en çok iki basamaklı bir doğal sayıya böler. 8. Çarpma ve Bölme İşlemleriyle Problem Çözme:. Çarpma ve bölme işlemleri arasındaki ilişkiyi anlayarak işlemlerde verilmeyen ögeleri (çarpan, bölen veya bölünen) bulur. 9. Dört İşlem Problemleri:. Dört işlem içeren problemleri çözer. 0. Üslü Gösterim:. Bir doğal sayının karesi ve küpünü üslü olarak gösterir; değerini bulur.. Parantezli İşlemler:. En çok iki işlem içeren parantezli ifadelerin sonucunu bulur. Uzunluk ve Zaman Ölçme:. Zaman Ölçü Birimleri:. Zaman ölçü birimlerini tanır, birbirine dönüştürür ve ilgili problemleri çözer. Araştırma soruları Üretme, veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme:. Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme:. Ağaç şeması yaparak verileri düzenler. Veri Analizi ve Yorumlama:.Sıklık Tablosu:. Sıklık tablosu, sütun grafiği veya ağaç şeması ile gösterilmiş veriyi özetler ve yorumlar. Temel geometrik Kavramlar ve Çizimler:. Doğru, Doğru Parçası ve Işın:. Doğru, Doğru Parçası ve Işın Toplam 5. Bir Noktanın Diğer Noktaya Göre Konumu:. Kareli veya noktalı kâğıt üzerinde bir noktanın diğer bir noktaya göre konumunu yön ve birim kullanarak ifade eder.

7 Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler. Doğru Parçaları Çizme:. Kareli veya noktalı kâğıt üzerinde bir doğru parçasına eşit uzunlukta doğru parçaları çizer.. Kareli veya noktalı kâğıt üzerinde bir doğru parçasına paralel doğru parçaları inşa eder; çizilmiş doğru parçalarının paralel olup olmadığını yorumlar. Toplam 5.Besinler ve Özellikleri: Besin içeriklerinin, canlıların yaşamsal faaliyetleri için gerekli olduğunu fark eder..vitaminler, Su ve Mineraller:. Vitamin çeşitlerinin en fazla hangi besinlerde bulunduğunu araştırır ve sunar. Dengeli ve Sağlıklı Beslenme:. Sağlıklı bir yaşam için besinlerin tazeliğinin ve doğallığının önemini, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. 5. Besinlerin Sindirilmesinde Görevli Yapı ve Organlar:. Sindirimde görevli yapı ve organların yerini model üzerinde sırasıyla gösterir.. Besinlerin sindirildikten sonra vücutta kan yoluyla taşındığı çıkarımını yapar. 7. Boşaltımda Görevli Organ ve Yapılar:. Boşaltımda görevli yapı ve organları tanır.. Vücutta farklı boşaltım şekillerinin olduğu ve boşaltım faaliyetleri sonucu oluşan zararlı maddelerin vücut dışına atılması gerektiği çıkarımını yapar..kuvvetin Ölçülmesi:. Kuvvetin büyüklüğünü dinamometre ile ölçer ve birimini ifade eder.. Sürtünme Kuvveti:. Sürtünme kuvvetinin çeşitli ortamlarda hareketi engelleyici etkisini deneyerek keşfeder ve sürtünme kuvvetine günlük yaşamdan örnekler verir..maddenin Hâl Değişimi:. Maddelerin ısı etkisiyle hâl değiştirebileceğine yönelik deneyler yapar, elde ettiği verilere dayalı çıkarımlarda bulunur.. Maddenin Ayırt Edici Özellikleri:. Saf maddelerin ayırt edici özelliklerinden erime, donma ve kaynama noktalarını, yaptığı deneyler sonucunda belirler. Birey ve Toplum: Haklarımı Öğreniyorum. İçinde bulunduğu gruplar ile gruplara ait rolleri ilişkilendirir.. Katıldığı gruplarda aldığı roller ile rollerin gerektirdiği hak ve sorumlulukları ilişkilendirir. Toplam 5 4. Çocuk olarak haklarını fark eder. Kültür ve Miras: Adım Adım Türkiye. Ülkemizin çeşitli yerlerindeki kültürel özelliklere örnekler verir.. Ülkemizin çeşitli yerleri ile kendi çevresinin kültürel özelliklerini benzerlikler ve farklılıklar açısından karşılaştırır. 4. Kültürel ögelerin, insanların bir arada yaşamasındaki önemini açıklar. 6. Atatürk inkılâplarıyla ilkelerini ilişkilendirir. İnsanlar Yerler ve Çevreler: Bölgemizi Tanıyalım. Türkiye'nin kabartma haritası üzerinde yaşadığı bölgenin yüzey şekillerini genel olarak tanır.. Yaşadığı bölgede görülen iklimin, insan faaliyetlerine etkisini, günlük yaşantısından örnekler vererek açıklar.. Yaşadığı bölgedeki insanların yoğun olarak yaşadıkları yerlerle coğrafi özellikleri ilişkilendirir. 4. Yaşadığı bölgedeki insanların doğal ortamı değiştirme ve ondan yararlanma şekillerine kanıtlar gösterir. 5. Yaşadığı bölgede görülen bir afet ile bölgenin coğrafi özelliklerini ilişkilendirir. 6. Kültürümüzün sözlü ve yazılı öğelerinden yola çıkarak, doğal afetlerin toplum hayatı üzerine etkilerini örneklendirir. 7. Yaşadığı bölgede doğal afetlerin zararlarını artıran insan faaliyetlerini fark eder Toplam 5 İngilizce My Dail Routine: Describing what people do regularly

8 Students will be able to understand the essential information from short, recorded passages dealing with routines, which are spoken slowly and clearly. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi My Town: Making simple inquiries: Students will be able to ask people questions about the locations of places and answer such questions addressed to them provided they are articulated slowly and clearly. Talking about locations of things: Students will be able to understand simple directions on how to get from X to Y. Telling someone what to do: Students will be able to give directions provided that their interlocutor helps them. Students will be able to understand simple directions on how to get from X to Y. Hello: Describing characters/people: Students will be able to introduce themselves and other people. Expressing ability and inability: Students will be able to understand simple personal information. Expressing likes and dislikes: Students will be able to read their time table for their lessons. Greeting and meeting people: Students will be able to introduce themselves and other people. Identifying countries and nationalities: Students will be able to read picture stories, conversations and cartoons about personal information. Making simple inquiries: Students will be able to ask for and provide simple personal information. Games And Hobbies: Describing what people do regularly: Students will be able to give information about other people s hobbies and abilities using simple phrases and sentences. Expressing ability and inability: Students will be able to comprehend conversations on people s hobbies, likes, dislikes, and abilities provided that their interlocutor speaks clearly and slowly. Making simple inquiries: Students will be able to ask and answer questions in a simple way regarding hobbies, likes, dislikes, and abilities. Toplam 5 İnanç: Allah Vardır ve Birdir: Allah ın bizi ve her şeyi yarattığının farkında olur. Allah ın her şeyi işittiği, bildiği, gördüğü ve her şeye gücünün yettiğinin farkında olur. İbadet: İbadetlerle İlgili Kavramlar: Farz, Vacip, Sünnet İbadetle ilgili kavramları açıklar. Niçin ibadet edildiğini gerekçelendirir. Başlıca İbadetler: Başlıca ibadetlerin hangileri olduğunu belirtir. Camiyi Tanıyalım: Camiyi genel özellikleri ile tanır. Dua: Dua etmenin anlamını örneklerle yorumlar. Niçin ve Nasıl Dua Edilir?: Niçin ve nasıl dua edilmesi gerektiğini açıklar. Kur an dan ve Hz. Peygamberden Dua Örnekleri: Kur an dan ve Hz. Muhammed in sözlerinden dua örnekleri verir. Kültürümüzden Dua Örnekleri: Kültürümüzden dua örnekleri verir. Güzel İş ve Güzel Davranış: Salih Amel: Her güzel iş ve davranışın (salih amel) dinimizdeki önemini örneklerle açıklar. İbadetler Davranışlarımızı Güzelleştirir: İbadetlerin davranışlar üzerindeki etkisini fark eder. Rabbenâ Duaları ve Anlamı: Rabbena dualarını ezbere okur ve anlamını söyler. Toplam 5

9 5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 4 Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler: Kelimelerin eş anlamlılarını bulur Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam: Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. Adıllar (Zamirler): Adıllar (Zamirler) Kelime Türetme: Kelime Türetme Yazım Kuralları ve Noktalama İşaretleri: Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. Okuduğunu Anlama: Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 5N K: Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5NK) sorularına cevap arar. Metnin Bölümleri: Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler: Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur. Genel ve Özel Durumları Bildiren İfadeler: Genel ve özel durumları bildiren ifadeleri dikkate alarak okur. Öznel ve Nesnel Yargılar: Okuduğu metindeki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. Hikâye Unsurları: Okuduklarında "hikâye unsurları"nı belirler. Konu, Ana Düşünce, Ana Duygu: Okuduğunun ana fikrini belirler. Görsel Okuma: Şekil, sembol ve işaretlerin anlamlarını bilir. Atasözleri, Deyimler ve Özdeyişler: Atasözleri, Deyimler ve Özdeyişler: Doğal Sayılar:.En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. Doğal Sayılarla İşlemler:.Toplama ve Çıkarma İşlemi:. En çok beş basamaklı doğal sayılarla toplama ve çıkarma işlemi yapar. 4. Çarpma İşlemi: En çok üç basamaklı iki doğal sayının çarpma işlemini yapar. Uzunluk ve Zaman Ölçme:. Zaman Ölçü Birimleri:. Zaman ölçü birimlerini tanır, birbirine dönüştürür ve ilgili problemleri çözer. Araştırma soruları Üretme, veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme:. Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme:. Ağaç şeması yaparak verileri düzenler. Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler:. Doğru, Doğru Parçası ve Işın:. Doğru, Doğru Parçası ve Işın 4. Dar, Dik ve Geniş Açı:. Kareli veya noktalı kâğıt üzerinde 90 lik bir açıyı referans alarak dar, dik ve geniş açıları oluşturur; oluşturulmuş bir açının dar, dik ya da geniş açılı olduğunu belirler. Üçgen ve Dörtgenler:.Çokgenler:. Çokgenleri isimlendirir, oluşturur ve temel elemanlarından kenar, iç açı, köşe ve köşegeni tanır. Toplam 5. Üçgenler:. Kareli, noktalı ya da izometrik kâğıtlardan uygun olanlarını kullanarak açılarına göre ve kenarlarına göre üçgenler oluşturur; oluşturulmuş farklı üçgenleri kenar ve açı özelliklerine göre sınıflandırır. Kesirler:. Birim Kesirler:

10 Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler. Birim kesirleri sayı doğrusunda gösterir.. Kesirleri İnceleme:. Tam sayılı kesrin, bir doğal sayı ile bir basit kesrin toplamı olduğunu anlar ve tam sayılı kesri bileşik kesre, bileşik kesri tam sayılı kesre dönüştürür. 4. Denk Kesirler Oluşturma:. Sadeleştirme ve genişletmenin kesrin değerini değiştirmeyeceğini anlar ve bir kesre denk olan kesirler oluşturur. Kesirlerle Hesaplama:. Bir çokluğun istenen basit kesir kadarını ve basit kesir kadarı verilen bir çokluğun tamamını birim kesirlerden yararlanarak hesaplar. Kesirlerle İşlemler: Toplama ve Çıkarma: Kesirlerle Toplama ve Çıkarma İşlemi:. Paydaları eşit veya birinin paydası diğerinin katı olan iki kesrin toplama ve çıkarma işlemini yapar ve anlamlandırır. Kesir Problemleri:. Paydaları eşit veya birinin paydası diğerinin katı olan kesirlerle toplama ve çıkarma işlemleri gerektiren problemleri çözer..vitaminler, Su ve Mineraller: Su ve minerallerin bütün besinlerde bulunduğu çıkarımını yapar. 5. Besinlerin Sindirilmesinde Görevli Yapı ve Organlar:. Sindirimde görevli yapı ve organların yerini model üzerinde sırasıyla gösterir. 7. Boşaltımda Görevli Organ ve Yapılar:. Vücutta farklı boşaltım şekillerinin olduğu ve boşaltım faaliyetleri sonucu oluşan zararlı maddelerin vücut dışına atılması gerektiği çıkarımını yapar. 8.Böbreklerimizin Sağlığı:. Böbreklerin sağlığını korumak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırır ve sunar..kuvvetin Ölçülmesi:. Kuvvetin büyüklüğünü dinamometre ile ölçer ve birimini ifade eder.. Sürtünme Kuvveti:. Sürtünme kuvvetinin çeşitli ortamlarda hareketi engelleyici etkisini deneyerek keşfeder ve sürtünme kuvvetine günlük yaşamdan örnekler verir..maddenin Hâl Değişimi:. Maddelerin ısı etkisiyle hâl değiştirebileceğine yönelik deneyler yapar, elde ettiği verilere dayalı çıkarımlarda bulunur.. Maddenin Ayırt Edici Özellikleri:. Saf maddelerin ayırt edici özelliklerinden erime, donma ve kaynama noktalarını, yaptığı deneyler sonucunda belirler.. Isı ve Sıcaklık:. Isı ve sıcaklık arasındaki temel farkları açıklar. 4. Isı Maddeleri Etkiler:. Günlük yaşamdan örneklerle genleşme ve büzülme olayları arasındaki ilişkiyi fark eder..işığın Yayılması:. Bir kaynaktan çıkan ışığın her yönde ve doğrusal bir yol izlediğini bilir ve çizimle gösterir.. Işığın Maddeyle Karşılaşması:. Maddeleri, ışığı geçirme durumlarına göre sınıflandırır ve örnekler verir.. Tam Gölge:. Tam gölgenin nasıl oluştuğunu gözlemler ve basit ışın çizimleri ile gösterir.. Tam gölgenin durumunu etkileyen değişkenlerin neler olduğunu tahmin eder ve tahminlerini test eder. Sesin Yayılması:. Sesin yayılabildiği ortamları tahmin eder ve bu tahminlerini test eder. Birey ve Toplum: Haklarımı Öğreniyorum :. İçinde bulunduğu gruplar ile gruplara ait rolleri ilişkilendirir. Kültür ve Miras: Adım Adım Türkiye. Ülkemizin çeşitli yerlerindeki kültürel özelliklere örnekler verir. 5.Kanıt kullanarak Atatürk inkılâplarının öncesi ile sonrasındaki günlük yaşamı karşılaştırır. Toplam 5 Toplam 5 İnsanlar Yerler ve Çevreler: Bölgemizi Tanıyalım. Yaşadığı bölgede görülen iklimin, insan faaliyetlerine etkisini, günlük yaşantısından

11 İngilizce Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi örnekler vererek açıklar.. Yaşadığı bölgedeki insanların yoğun olarak yaşadıkları yerlerle coğrafi özellikleri ilişkilendirir. 7. Yaşadığı bölgede görülen doğal afetlere neden olan uygulamaları fark eder. Üretim, Dağıtım ve Tüketim: Ürettiklerimiz. Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetler ile coğrafî özellikleri ilişkilendirir.. Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetlere ilişkin meslekleri belirler. 4. Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetlerin ülke ekonomisindeki yerini değerlendirir. 5. Ekonomideki insan etkisini fark eder. 6. Üretime katkıda bulunma konusunda görüş oluşturur. 7. İş birliği yaparak üretime dayalı, yeni fikirler geliştirir. Bilim Teknoloji ve Toplum: Gerçekleşen Düşler. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir..buluşların ve teknolojik ürünlerin toplum hayatımıza etkilerini tartışır.. Buluş yapanların ve bilim insanlarının ortak özelliklerinin farkına varır Toplam 5 My Daily Routine: Making simple inquiries : Students will be able to ask and answer simple questions related to daily routines, but communication is dependent on repetition, rephrasing and repairs My Town: Telling someone what to do: Students will be able to ask people questions about the locations of places and answer such questions addressed to them provided they are articulated slowly and clearly. Hello: Describing characters/people: Students will be able to understand simple personal information. Games And Hobbies: Describing what people do regularly: Students will be able to follow a simple story provided that it has visual aids. Making simple inquiries: Students will be able to ask and answer questions in a simple way regarding hobbies, likes, dislikes, and abilities Health: Expressing basic needs : Students will be able to use simple phrases and sentences to express how they feel, what illness they have, and what they need. Expressing feelings: Students will be able to ask and answer simple questions to express basic needs and feelings provided the other person uses gestures when necessary. Talking about possessions: Students will be able to use simple phrases and sentences to express how they feel, what illness they have, and what they need. Telling someone what to do: Students will be able to identify everyday illnesses and understand some of the suggestions made. Movies: Describing characters/people: Students will be able to follow slow and carefully articulated speech describing movie characters and movie types. Describing what people do : Students will be able to comprehend phrases and simple sentences in short texts, on posters and advertisements related to movies. Expressing dislikes: Students will be able to ask and answer simple questions and people s likes and dislikes regarding movies with pauses and help from their interlocutors. Making simple inquiries: Students will be able to ask and answer simple questions and people s likes and dislikes regarding movies with pauses and help from their interlocutors. İnanç: Evrende Bir Düzen Vardır: Evrendeki düzenden hareketle yaratıcının varlığını açıklar. İhlâs Suresi ve Anlamı: İhlâs suresini ezbere okur ve anlamını söyler. İbadet: İbadet Nedir ve Niçin yapılır?: İbadetin anlamını yorumlar. İbadetlerle İlgili Kavramlar: Farz, Vacip, Sünnet: Niçin ibadet edildiğini gerekçelendirir. Toplam 5

12 Camiyi Tanıyalım: Camiyi genel özellikleri ile tanır. Kur an dan ve Hz. Peygamberden Dua Örnekleri: Kur an dan ve Hz. Muhammed in sözlerinden dua örnekleri verir. Güzel İş ve Güzel Davranış: Salih Amel: Her güzel iş ve davranışın (salih amel) dinimizdeki önemini örneklerle açıklar. Rabbenâ Duaları ve Anlamı: Rabbena dualarını ezbere okur ve anlamını söyler. Hz. Muhammed(S.A.V): Hz. Muhammed in Evliliği ve Çocukları: Hz. Muhammed in Hz. Hatice ile evlilik sürecini özetler. Hz. Muhammed in çocuklara verdiği değeri örneklerle açıklar. Hz. Muhammed in Ailesi İçindeki Örnek Davranışları: Hz. Muhammed in ailesi içindeki davranışları-na örnekler verir. Hz. Muhammed in aile fertlerinin güzel davranışlarına örnekler verir. Salavat Duaları ve Anlamları: Salavat dualarını ezbere okur ve anlamını söyler. Kur an ve Yorumu: İslam Dininin Temel Kaynağı: Kur an Kur an ın İslam dinindeki önemini yorumlar. Kur an ın hayatımızdaki yeri ve önemini fark eder. Toplam 5

13 5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 5 Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Eş Seslilik: Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder. Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam: Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. Eylemler (Fiiller): Eylemler (Fiiller) Belirteçler (Zarflar): Belirteçler (Zarflar) Yazım Kuralları ve Noktalama İşaretleri: Yazılarında yazım kurallarını uygular. Okuduğunu Anlama: Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 5N K: Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5NK) sorularına cevap arar. Metnin Bölümleri: Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler: Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur. Genel ve Özel Durumları Bildiren İfadeler: Genel ve özel durumları bildiren ifadeleri dikkate alarak okur. Duygusal ve Abartılı Ögeler: Okuduklarında duygusal ve abartılı ögeleri belirler ve sorgular. Hikâye Unsurları: Okuduklarında "hikâye unsurları"nı belirler. Konu, Ana Düşünce, Ana Duygu: Okuduklarının konusunu belirler. Sebep-Sonuç İlişkileri: Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. Görsel Okuma: Resim ve fotoğrafları yorumlar. Doğal Sayılar:.Doğal Sayıları İnceleme:. En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını ve rakamların basamak değerlerini belirtir. Doğal Sayılarla İşlemler:. Zihinden Toplama ve Çıkarma İşlemi:. İki basamaklı doğal sayılarla zihinden toplama ve çıkarma işlemlerinde uygun stratejiyi seçerek kullanır. 0. Üslü Gösterim:. Bir doğal sayının karesi ve küpünü üslü olarak gösterir; değerini bulur. Uzunluk ve Zaman Ölçme:. Zaman Ölçü Birimleri:. Zaman ölçü birimlerini tanır, birbirine dönüştürür ve ilgili problemleri çözer. Veri Analizi ve Yorumlama:.Sıklık Tablosu:. Sıklık tablosu, sütun grafiği veya ağaç şeması ile gösterilmiş veriyi özetler ve yorumlar. Toplam 9 Üçgen ve Dörtgenler:. Üçgenler:. Kareli, noktalı ya da izometrik kâğıtlardan uygun olanlarını kullanarak açılarına göre ve kenarlarına göre üçgenler oluşturur; oluşturulmuş farklı üçgenleri kenar ve açı özelliklerine göre sınıflandırır Kesirler:. Kesirleri İnceleme:. Tam sayılı kesrin, bir doğal sayı ile bir basit kesrin toplamı olduğunu anlar ve tam sayılı kesri bileşik kesre, bileşik kesri tam sayılı kesre dönüştürür. 5. Kesirleri Sıralama:. Paydaları eşit veya birinin paydası diğerinin katı olan kesirleri sıralar. 6. Kesirlerle Hesaplama:. Bir çokluğun istenen basit kesir kadarını ve basit kesir kadarı verilen bir çokluğun tamamını birim kesirlerden yararlanarak hesaplar. Kesirlerle İşlemler: Toplama ve Çıkarma:.Kesirlerle Toplama ve Çıkarma İşlemi:. Paydaları eşit veya birinin paydası diğerinin katı olan iki kesrin toplama ve çıkarma işlemini yapar ve anlamlandırır.. Kesir Problemleri:. Paydaları eşit veya birinin paydası diğerinin katı olan kesirlerle toplama ve çıkarma işlemleri gerektiren problemleri çözer. Ondalık Gösterim:. Ondalık Gösterim:. Ondalık gösterimlerin kesirlerin farklı bir ifadesi olduğunu fark eder ve paydası 0, 00 ve 000 olacak şekilde genişletilebilen veya sadeleştirilebilen kesirlerin ondalık gösterimini yazar ve okur.. Ondalık Gösterimdeki Basamakları İnceleme:. Ondalık gösterimde virgülün işlevini, virgülden önceki ve sonraki rakamların

14 Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler konumlarının basamak değeriyle ilişkisini anlar; ondalık gösterimdeki basamak adlarını belirtir..ondalık Gösterimleri Sıralama:. Ondalık gösterimleri verilen sayıları sıralar. 4.Ondalık Gösterimlerle Toplama ve Çıkarma İşlemi:. Ondalık gösterimleri verilen sayılarla toplama ve çıkarma işlemleri yapar. Toplam 5.Besinler ve Özellikleri: Besin içeriklerinin, canlıların yaşamsal faaliyetleri için gerekli olduğunu fark eder. Sigara ve Alkolün Zararları:. Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. 5. Besinlerin Sindirilmesinde Görevli Yapı ve Organlar:. Sindirimde görevli yapı ve organların yerini model üzerinde sırasıyla gösterir. 7. Boşaltımda Görevli Organ ve Yapılar:. Boşaltımda görevli yapı ve organları tanır..kuvvetin Ölçülmesi:. Kuvvetin büyüklüğünü dinamometre ile ölçer ve birimini ifade eder.. Maddenin Hâl Değişimi:. Maddelerin ısı etkisiyle hâl değiştirebileceğine yönelik deneyler yapar, elde ettiği verilere dayalı çıkarımlarda bulunur.. Maddenin Ayırt Edici Özellikleri:. Saf maddelerin ayırt edici özelliklerinden erime, donma ve kaynama noktalarını, yaptığı deneyler sonucunda belirler.. Isı ve Sıcaklık:. Sıcaklığı farklı olan sıvıların karıştırılması sonucu ısı alışverişi olduğuna yönelik deneyler yapar ve sonuçlarını yorumlar. 4. Isı Maddeleri Etkiler:. Isı etkisiyle maddelerin genleşip büzüleceğine yönelik deneyler yapar ve sonuçlarını tartışır.. Işığın Maddeyle Karşılaşması:. Maddeleri, ışığı geçirme durumlarına göre sınıflandırır ve örnekler verir.. Tam Gölge:. Tam gölgenin durumunu etkileyen değişkenlerin neler olduğunu tahmin eder ve tahminlerini test eder. 4.Sesin Yayılması:. Sesin yayılabildiği ortamları tahmin eder ve bu tahminlerini test eder. 5. Sesin Farklı Ortamlarda Farklı Duyulması:. Farklı cisimlerle üretilen seslerin farklı olduğunu deneyerek keşfeder.. Aynı sesin, farklı ortamlarda farklı duyulduğunu keşfeder..canlıların Sınıflandırılması:. Canlılara örnekler vererek benzerlik ve farklılıklarına göre gruplandırır. Birey ve Toplum: Haklarımı Öğreniyorum: 4. Çocuk olarak haklarını fark eder. Kültür ve Miras: Adım Adım Türkiye. Ülkemizin çeşitli yerlerindeki kültürel özelliklere örnekler verir. Toplam 5 6. Atatürk inkılâplarıyla ilkelerini ilişkilendirir. İnsanlar Yerler ve Çevreler: Bölgemizi Tanıyalım:. Yaşadığı bölgedeki insanların yoğun olarak yaşadıkları yerlerle coğrafi özellikleri ilişkilendirir. 4. Yaşadığı bölgedeki insanların doğal ortamı değiştirme ve ondan yararlanma şekillerine kanıtlar gösterir. Üretim, Dağıtım ve Tüketim: Ürettiklerimiz:. Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetleri fark eder.. Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetler ile coğrafî özellikleri ilişkilendirir.. Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetlere ilişkin meslekleri belirler. 5. Ekonomideki insan etkisini fark eder. Bilim Teknoloji ve Toplum: Gerçekleşen Düşler:. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir.. Buluş yapanların ve bilim insanlarının ortak özelliklerinin farkına varır. 4. Kanıtlara dayanarak, Atatürk'ün bilim ve teknolojiye verdiği önemi gösterir. 5. Bilim ve teknoloji ile ilgili, düzeyine uygun süreli yayınları tanır ve izler.

15 İngilizce Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 6. Yaptığı çalışmalarda yararlandığı kaynakları gösterir. Gruplar, Kurumlar ve Sosyal Örgütler: Toplum İçin Çalışanlar:. Toplumun temel ihtiyaçlarıyla bu ihtiyaçlara hizmet eden kurumları ilişkilendirir. My Daily Routine: Telling the time, days and dates: Students will be able to understand the time. My Town: Talking about locations of things: Students will be able to understand simple directions on how to get from X to Y. Hello: Greeting and meeting people: Students will be able to introduce themselves and other people. Games And Hobbies: Making simple inquiries: Students will be able to ask and answer questions in a simple way regarding hobbies, likes, dislikes, and abilities. Health: Telling someone what to do: Students will be able to identify everyday illnesses and understand some of the suggestions made. Toplam 5 Movies: Stating personal opinions: Students will be able to use simple phrases and sentences to state personal opinions about movies and movie characters. Telling the time, days and dates: Students will be able to comprehend phrases and simple sentences in short texts, on posters and advertisements related to movies. Party Time: Asking for permission: Students will be able to ask for permission to do simple, every day, concrete actions and respond in simple sentences. Expressing and responding to thanks: Students will be able to express and respond to thanks. Expressing basic needs: Students will be able to express basic needs. Expressing likes and dislikes: Students will be able to express like and dislike. Expressing obligation: Students will be able to express obligation. Making simple inquiries: Students will be able to understand simple requests for permission and their responses delivered at a slow pace, without background noise. İnanç: Allah Vardır ve Birdir: Allah ın eşi ve benzeri olmadığını açıklar. İbadet: Başlıca İbadetler Başlıca ibadetlerin hangileri olduğunu belirtir. Kültürümüzden Dua Örnekleri: Kültürümüzden dua örnekleri verir. İbadetler Davranışlarımızı Güzelleştirir: İbadetlerin davranışlar üzerindeki etkisini fark eder. Hz. Muhammed(S.A.V): Hz. Muhammed in Evliliği ve Çocukları: Hz. Muhammed in Hz. Hatice ile evlilik sürecini özetler. Toplam 5 Hz. Muhammed in çocuklara verdiği değeri örneklerle açıklar. Hz. Muhammed in Ailesi İçindeki Örnek Davranışları: Hz. Muhammed in aile fertlerinin güzel davranışlarına örnekler verir. Salavat dualarını ezbere okur ve anlamını söyler. Kur an ve Yorumu: İslam Dininin Temel Kaynağı: Kur an Kur an ın İslam dinindeki önemini yorumlar. Kur an ın iyiye ve güzele yönlendirip kötülüklerden sakındırdığını örneklerle açıklar. Kur an ın Açıklayıcılığı ve Yol Göstericiliği Kur an ın yol göstericiliğinin ne anlama geldiğini açıklar. Allah ı Arayan İnsan: Hz. İbrahim: Hz. İbrahim in Allah a inanç konusunda ne tür çabalar gösterdiğini fark eder. Ahlak:Paylaşmak Niçin Önemlidir?: Paylaşmanın insan için bir ihtiyaç ve erdem olduğunun farkında olur. Dinî ve Millî Bayramlarımız: Dinî ve millî bayramların ne zaman ve nasıl kutlandığını açıklar. Toplam 5

16 5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 6 Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Zıt Anlamlılık: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. İlgeçler (Edatlar), Bağlaçlar: İlgeçler (Edatlar), Bağlaçlar Eylemlerde Zaman: Eylemlerde Zaman Betimleyen ve Tamamlayan İfadeler: Belirleyen ve tamamlayan ifadeleri dikkate alarak okur. Yazım Kuralları ve Noktalama İşaretleri: Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. Okuduğunu Anlama: Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 5N K: Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5NK) sorularına cevap arar. Öznel ve Nesnel Yargılar: Okuduğu metindeki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler: Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur. Genel ve Özel Durumları Bildiren İfadeler: Genel ve özel durumları bildiren ifadeleri dikkate alarak okur. Duygusal ve Abartılı Ögeler: Okuduklarında duygusal ve abartılı ögeleri belirler ve sorgular. Hikâye Unsurları: Okuduklarında "hikâye unsurları"nı belirler. Konu, Ana Düşünce, Ana Duygu: Okuduğu şiirin ana duygusunu belirler. Sebep-Sonuç İlişkileri: Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. Görsel Okuma: Resim ve fotoğrafları yorumlar. Doğal Sayılar:.Doğal Sayılar:. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. Doğal Sayılarla İşlemler:.Toplama ve Çıkarma İşlemi:. En çok beş basamaklı doğal sayılarla toplama ve çıkarma işlemi yapar. 5. Bölme İşlemi:. En çok dört basamaklı bir doğal sayıyı, en çok iki basamaklı bir doğal sayıya böler. Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler:. Doğru, Doğru Parçası ve Işın:. Doğru, Doğru Parçası ve Işın Toplam 5 Üçgen ve Dörtgenler:.Çokgenler:. Çokgenleri isimlendirir, oluşturur ve temel elemanlarından kenar, iç açı, köşe ve köşegeni tanır. Kesirler: 5. Kesirleri Sıralama:. Paydaları eşit veya birinin paydası diğerinin katı olan kesirleri sıralar. Kesirlerle İşlemler: Toplama ve Çıkarma:.Kesirlerle Toplama ve Çıkarma İşlemi:. Paydaları eşit veya birinin paydası diğerinin katı olan iki kesrin toplama ve çıkarma işlemini yapar ve anlamlandırır.. Kesir Problemleri:. Paydaları eşit veya birinin paydası diğerinin katı olan kesirlerle toplama ve çıkarma işlemleri gerektiren problemleri çözer. Ondalık Gösterim:.Ondalık Gösterimleri Sıralama:. Ondalık gösterimleri verilen sayıları sıralar.

17 Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler 4. Ondalık Gösterimlerle Toplama ve Çıkarma İşlemi:. Ondalık gösterimleri verilen sayılarla toplama ve çıkarma işlemleri yapar. Yüzdeler: Yüzde Sembolü:. Paydası 00 olan kesirleri yüzde sembolü (%) ile gösterir.. Yüzdelik İfadeleri Karşılaştırma:. Kesir, ondalık ve yüzdelik gösterimle belirtilen çoklukları karşılaştırır. 4. Yüzdelik İfadelerle Hesaplama:. Bir çokluğun belirtilen bir yüzdesine karşılık gelen miktarı bulur. Uzunluk Ölçme Birimleri:. Uzunluk ölçme birimlerini tanır; metre-kilometre, metre-santimetre-milimetre birimlerini birbirine dönüştürür ve ilgili problemleri çözer. Çokgenlerin Çevre Uzunlukları:. Çokgenlerin çevre uzunluklarını hesaplar; verilen bir çevre uzunluğuna sahip farklı şekiller oluşturur..vitaminler, Su ve Mineraller:. Vitamin çeşitlerinin en fazla hangi besinlerde bulunduğunu araştırır ve sunar. Toplam 5 8.Böbreklerimizin Sağlığı:. Böbreklerin sağlığını korumak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırır ve sunar.. Sürtünme Kuvveti:. Sürtünme kuvvetinin çeşitli ortamlarda hareketi engelleyici etkisini deneyerek keşfeder ve sürtünme kuvvetine günlük yaşamdan örnekler verir.. Maddenin Ayırt Edici Özellikleri:. Saf maddelerin ayırt edici özelliklerinden erime, donma ve kaynama noktalarını, yaptığı deneyler sonucunda belirler.. Isı ve Sıcaklık:. Sıcaklığı farklı olan sıvıların karıştırılması sonucu ısı alışverişi olduğuna yönelik deneyler yapar ve sonuçlarını yorumlar.. Tam Gölge:. Tam gölgenin nasıl oluştuğunu gözlemler ve basit ışın çizimleri ile gösterir. 4.Sesin Yayılması:. Sesin yayılabildiği ortamları tahmin eder ve bu tahminlerini test eder. Sesin Farklı Ortamlarda Farklı Duyulması:. Farklı cisimlerle üretilen seslerin farklı olduğunu deneyerek keşfeder..canlıların Sınıflandırılması:. Canlılara örnekler vererek benzerlik ve farklılıklarına göre gruplandırır.. İnsan ve Çevre İlişkisi:. İnsan faaliyetleri sonucunda oluşan çevre sorunlarını araştırır ve bu sorunların çözümüne ilişkin önerilerde bulunur..basit Bir Elektrik Devresinde Lamba Parlaklığını Etkileyen Değişkenler:. Bir elektrik devresindeki lamba parlaklığını etkileyen değişkenlerin neler olduğunu tahmin eder ve tahminlerini test eder.. Devre Elemanlarının Sembollerle Gösterimi ve Devre Şemaları:. Bir elektrik devresindeki elemanları sembolleriyle gösterir.. Bir elektrik devresi şeması çizer, çizdiği devreyi kurar ve çalıştırır..kayaçlar ve Madenler:. Yer kabuğunun kara tabakasının kayaçlardan oluştuğunu bilir. Birey ve Toplum: Haklarımı Öğreniyorum. Katıldığı gruplarda aldığı roller ile rollerin gerektirdiği hak ve sorumlulukları ilişkilendirir. Toplam 5 Kültür ve Miras: Adım Adım Türkiye. Çevresindeki ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki doğal varlıklar ile tarihî mekânları, nesneleri ve yapıtları tanır. İnsanlar Yerler ve Çevreler: Bölgemizi Tanıyalım. Türkiye'nin kabartma haritası üzerinde yaşadığı bölgenin yüzey şekillerini genel olarak tanır. Üretim, Dağıtım ve Tüketim: Ürettiklerimiz. Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetleri fark eder.

18 İngilizce Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi. Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetlere ilişkin meslekleri belirler. 4. Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetlerin ülke ekonomisindeki yerini değerlendirir. Bilim Teknoloji ve Toplum: Gerçekleşen Düşler. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir.. Buluş yapanların ve bilim insanlarının ortak özelliklerinin farkına varır. 4. Kanıtlara dayanarak, Atatürk'ün bilim ve teknolojiye verdiği önemi gösterir. 6. Yaptığı çalışmalarda yararlandığı kaynakları gösterir. Gruplar, Kurumlar ve Sosyal Örgütler: Toplum İçin Çalışanlar. Toplumun temel ihtiyaçlarıyla bu ihtiyaçlara hizmet eden kurumları ilişkilendirir.. Kurumların insan yaşamındaki yeri konusunda görüş oluşturur.. Sivil toplum kuruluşlarını etkinlik alanlarına göre sınıflandırır. 4. Sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinin sonuçlarını değerlendirir. Güç Yönetim ve Toplum: Bir Ülke Bir Bayrak :. Toplumsal yaşamı düzenleyen yasaların varlığını ve önemini fark eder. Toplam 5 My Daily Routine: Describing what people do regularly: Students will be able to understand the essential information from short, recorded passages dealing with routines, which are spoken slowly and clearly. My Town: Talking about locations of things: Students will be able to ask people questions about the locations of places and answer such questions addressed to them provided they are articulated slowly and clearly. My Town: Expressing likes and dislikes: Students will be able to read their time table for their lessons. Games And Hobbies: Expressing ability and inability: Students will be able to comprehend conversations on people s hobbies, likes, dislikes, and abilities provided that their interlocutor speaks clearly and slowly. Health: Telling someone what to do: Students will be able to identify everyday illnesses and understand some of the suggestions made. Movies: Describing what people do: Students will be able to comprehend phrases and simple sentences in short texts, on posters and advertisements related to movies. Party Time: Asking for permission: Students will be able to ask for permission to do simple, every day, concrete actions and respond in simple sentences. Expressing obligation: Students will be able to express obligation. Making simple inquiries : Students will be able to understand simple requests for permission and their responses delivered at a slow pace, without background noise. Fıtness: Expressing ability and inability: Students will be able to understand stories with short sentences and phrases about other people s favourite sports activities. Expressing obligation: Students will be able to give simple personal information. Making simple inquiries: Students will be able to ask other people to repeat what they have said when they do not understand. Making simple requests: Students will be able to ask and answer requests for personal information. İnanç: İnsan Akıllı ve İnanan Bir Varlıktır İnsanın akıllı ve inanan bir varlık olduğunun farkında olur. İhlâs Suresi ve Anlamı: İhlâs suresini ezbere okur ve anlamını söyler. İbadet: İbadetlerle İlgili Kavramlar: Farz, Vacip, Sünnet: İbadetle ilgili kavramları açıklar. Toplam 5

19 Güzel İş ve Güzel Davranış: Salih Amel: Her güzel iş ve davranışın (salih amel) dinimizdeki önemini örneklerle açıklar.. Hz. Muhammed(S.A.V): Hz. Muhammed in Evliliği ve Çocukları: Hz. Muhammed in Hz. Hatice ile evlilik sürecini özetler. Hz. Muhammed in Ailesi İçindeki Örnek Davranışları: Hz. Muhammed in ailesi içindeki davranışları-na örnekler verir. Salavat Duaları ve Anlamları: Salavat dualarını ezbere okur ve anlamını söyler. Kur an ve Yorumu: İslam Dininin Temel Kaynağı: Kur an Kur an ın hayatımızdaki yeri ve önemini fark eder. Allah ı Arayan İnsan: Hz. İbrahim: Hz. İbrahim in Allah a inanç konusunda ne tür çabalar gösterdiğini fark eder. Dinî ve Millî Bayramlarımız: Sevinç ve üzüntülerin paylaşılmasında millî ve dinî bayramlarımızın önemini yorumlar. Cuma Günü ve Ramazan Ayı: Cuma gününün Müslümanlar için önemini yorumlar. Nevruz ve Hıdırellez: Toplumumuzda önem verilen bazı gün ve geceleri açıklar. Üzüntülerimizi Paylaşalım: İnsanları iyilikle anmaya, zor durumda olanlara yardıma, hastaları ziyaret etmeye istekli olur. Toplumdaki engellilere sevgi ile bakar ve onların sorunlarına çözüm önerileri geliştirir. Tahiyyat Duası ve Anlamı: Tahiyyat duasını ezbere okur ve anlamını söyler. Toplam 5

5. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

5. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 5. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Eş Anlamlılık: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam: Kelimenin gerçek,

Detaylı

O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. 1. O.2.11 Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. 1

O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. 1. O.2.11 Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. 1 O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. O.2. Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y.2.6 Yazılarında söz varlığından yararlanır. 2 O.2.3 Okuma öncesi okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili

Detaylı

5. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

5. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 5. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (4. Sınıf) Matematik (4. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 2 12 Türkçe Eş Anlamlı Sözcükler 3 13 Türkçe Eş Sesli

Detaylı

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı)

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı) OKUL NET LİSTESİ ( sıralı) KATILIMLAR İL İLÇE OKUL SINAV ADI OKUL İLÇE İL GENEL MERKEZ 5. SINIF KURS DENEMESİ - Sıra Ö.No İsim Snf Türkçe Matematik Din Kül. Fen ve Tek. Sos Bil. Yab.Dil Toplam ler D Y

Detaylı

ÖZEL ATA KOLEJİ 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FEN BİLİMLERİ 5. SINIF YILLIK PLANI

ÖZEL ATA KOLEJİ 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FEN BİLİMLERİ 5. SINIF YILLIK PLANI 18-22.11.2013 11-15.11.2013 Vücudumuzda Boşaltım 0-08.11.2013 28-31.10/01.11.2013 Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim Besinlerin Sindirimi 21-25.10.2013 07-11.10.2013 Besinlerin Sindirimi 30.09/01-0.10.2013

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF TÜRKÇE 5. SINIF 1 Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2 Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3 Okuduklarındaki

Detaylı

4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilgiler Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:

Detaylı

5. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLARI

5. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLARI 5. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLARI 5.1. VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM / CANLILAR VE HAYAT Bu ünitede öğrencilerin; besin çeşitleri, sağlıklı ve dengeli beslenme, sigara ve alkol kullanımının zararları,

Detaylı

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 . Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Eş - Zıt Anlamlılık ve Eş Seslilik Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Deyim, Atasözü ve Özdeyiş Hikâyenin

Detaylı

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu Türkçe 4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu SÖZ VARLIĞI - Zıt Anlamlı Sözcükler : T.4.3.7. Kelimelerin zıt anlamlılarını bulur. OKUMA - Metinle İlgili lar Sorma ve ları Cevaplama : T.4.3.8. Okuduğu

Detaylı

5. SINIF TATİL PROGRAMI

5. SINIF TATİL PROGRAMI DİL BİLGİSİ / Dil ve Cümle Bilgisi ANLAM BİLGİSİ / Gerçek, Mecaz ve Eş Anlamlı (Anlamdaş) Sözcükler DİL BİLGİSİ / Dil ve Cümle Bilgisi ANLAM BİLGİSİ / Gerçek, Mecaz ve Eş Anlamlı (Anlamdaş) Sözcükler 25

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 5. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Doğal Sayılar Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. M5111 1 Doğal Sayılar Doğal Sayıları

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 4. YAZMA 5. GÖRSEL OKUMA VE GÖRSEL SUNU Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğunu Anlama 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma kurallarını uygulama

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-2)/ Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Cümlede

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-2)/ Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Cümlede 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-2)/2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Cümlede Anlam 3 13 Türkçe Cümlede Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte Anlam

Detaylı

COŞKU 5.Sınıf Din Kültürü Konu Başlıkları

COŞKU 5.Sınıf Din Kültürü Konu Başlıkları COŞKU 5.Sınıf Din Kültürü İnsan Akıllı ve İnanan Bir Varlıktır ÜNİTE 1 Evrende Bir Düzen Vardır Allah Vardır ve Birdir Çalışırım, Allah ın Yardımına Güvenirim ve Başarırım İhlâs Suresi ve Anlamı İbadet

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı OKUMA YAZMA DİL BİLGİSİ Söz Varlığını Zenginleştirme Okuduğu Metni Değerlendirme Görsel Okuma Metnin Türleri Cümlede Anlam Özellikleri Yazma ve ktalama Kurallarını

Detaylı

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı)

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı) OKUL NET LİSTESİ ( sıralı) KATILIMLAR İL İLÇE OKUL SINAV ADI OKUL İLÇE İL GENEL. SINIF KDS - Sıra Ö.No İsim Snf Türkçe Matematik Din Kül. Fen ve Tek. Sos. Bil. Yab.Dil Toplam ler D Y N D Y N D Y N D Y

Detaylı

Bir çokluğun istenen basit kesir kadarını ve basit kesir kadarı verilen bir çokluğun tamamını birim kesirlerden yararlanarak hesaplar.

Bir çokluğun istenen basit kesir kadarını ve basit kesir kadarı verilen bir çokluğun tamamını birim kesirlerden yararlanarak hesaplar. 5. SINIF MATEMATİK Konu Kazanım Adı Kod Saat Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. M.5.1.1.1. 2 18 Eylül - 22 Eylül Doğal Sayıları İnceleme En

Detaylı

KAZANIM ANALİZLİ DENEME SINAVI - 1

KAZANIM ANALİZLİ DENEME SINAVI - 1 KAZANIM ANALİZLİ DENEME SINAVI - 1 5. SINIF DERS 1 Türkçe 5 Sözcükte anlam (D.2.6) 2 Türkçe 5 Gerçekle hayali ayırt etme (D.2.12) 3 Türkçe 5 Ana fikir (D.2.16) 4 Türkçe 5 Sözcükte anlam (K.1.5) 5 Türkçe

Detaylı

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9 4. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 1 8 Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3

4. Deneme 15 Nisan. O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3 4. Deneme 5 Nisan O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3 D.B.. Basit, türemiş ve birleşik fiillerin kuruluş ve anlam özelliklerini kavrar. K..0 Konuşmasında

Detaylı

KAZANIM DEĞERLENDİRME UYGULAMASI - 5

KAZANIM DEĞERLENDİRME UYGULAMASI - 5 KAZANIM DEĞERLENDİRME UYGULAMASI - 5 5. SINIF DERS / Sınıf TEMA / ÜNİTE / ÖĞRENME ALANI / KONU / KAZANIM 1 Türkçe 5 Gerçek - kurmaca farklı (5.1.10) 2 Türkçe 5 Yabancı dillerden alınmış sözcükler (5.1.12)

Detaylı

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam Eş ve Zıt Anlam, Eş Seslilik Kelime Grupları ve Deyimler Karşılaştırma, Sebep-Sonuç ilişkisi Öznel ve Nesnel Yargı, Atasözleri Genelden Özele, Özelden

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 5.1. Sayılar ve İşlemler 5.1.1. Doğal Sayılar 5.1.2. Doğal Sayılarla İşlemler 5.1.3. Kesirler 5.1.4. Kesirlerle İşlemler: Toplama ve Çıkarma

Detaylı

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA 8. SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 19.10.2016 Fiilimsiler (özne - yüklem) Çarpanlar ve Katlar (8.1.1.1. 8.1.1.3. Kazanımlar) Üslü İfadeler (8.1.2.1 8.1.2.4. Kazanımlar)

Detaylı

5. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE 01 Sözcüğün Anlam Özellikleri 02 Sözcükler Arasındaki Anlam İlişkileri 03 Sözcük Grupları ve Deyimler - I 04 Sözcük Grupları ve Deyimler - II 05 Cümlenin Anlam Özellikleri 06 Cümleler Arası Anlam

Detaylı

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE Sözcüğün Anlam Özellikleri Sözcükler Arasındaki Anlam İlişkileri Sözcük Grupları ve Deyimler Cümlenin Anlam Özellikleri Cümleler Arası Anlam İlişkileri Cümlede Anlatım Becerileri

Detaylı

2. Online Değerlendirme Sınavı 1

2. Online Değerlendirme Sınavı 1 . Online Değerlendirme Sınavı Türkçe Hayat Bilgisi İngilizce Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-1)/ Ders Kazanım A B Türkçe Parçada Anlam 1 11 Türkçe Parçada Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-1)/ Ders Kazanım A B Türkçe Parçada Anlam 1 11 Türkçe Parçada Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-1)/2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Parçada Anlam 1 11 Türkçe Parçada Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte Anlam 3 13 Türkçe Sözcükte Anlam 4 14 Türkçe Deyimler 5

Detaylı

4. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

4. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 4. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (3. Sınıf) Matematik (3. Sınıf) Okuduğunu Anlama: 3. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI / 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma Kurallarını

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Eş Sesli Sözcükler Şiir Yorumlama Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Zıt Anlamlı Sözcükler 5N 1K Hikâyenin

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Farklı düşünmeye e yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan 4. Deneme 5 Nisan D. 2.4 Dinlediklerinin ana fikrini belirler. K. 2.3 Konuşmalarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y..7 Yazılarında yazım kurallarını uygular. Y..6 Yazılarında noktalama işaretlerini doğru

Detaylı

5. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI ÖZETİ

5. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI ÖZETİ 5. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI ÖZETİ 5. sınıf seviyesinde öğrencilerden besinler ve özellikleri, besinlerin sindirimi, vücudumuzda boşaltım, benzerlik ve farklılıklarıyla canlıları tanıma,

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

7. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

7. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 7. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kapsadığı Üniteler Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilgiler Eş, Zıt ve Yakın Anlamlılık:. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen. Anlatım Yöntem ve Teknikleri Anlatım Yöntem ve Teknikleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2

5. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen. Anlatım Yöntem ve Teknikleri Anlatım Yöntem ve Teknikleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam Cümlede Anlam 3 Metin Yorumu Anlatım Yöntemleri ve İfade Biçimleri Yazım ve ktalama Sözcük Türleri 7 Cümlenin Ögeleri 8 Kelime Yapısı. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Keşfetme

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

5. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 5. SINIF TÜRKÇE İ KURS I VE LERİ 3 4 5 Ön bilgilerini kullanarak okuduğunu anlamlandırır. Çok anlamlılık (temel, yan, mecaz ve terim Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

SİS-2-2012 (07.12.2012)

SİS-2-2012 (07.12.2012) SINIF A B DERS ÜNİTE KAZANIM SİS-2-2012 (07.12.2012) 2. sınıf 1 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 11 Türkçe 2. Okuduğunu

Detaylı

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF TÜRKÇE DERSİ KZNIM TLOSU DERS SINIF ÖĞRENME LNI TÜRKÇE OKUM TÜRKÇE OKUM KZNIM Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

6. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

6. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 6. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (5. Sınıf) Matematik (5. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını

Detaylı

4. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

4. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 4. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (3. Sınıf) Matematik (3. Sınıf) Okuduğunu Anlama: 3. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

4.SINIF TÜRKÇE TEMA Satır Etiketleri KOD 5N 1K Açıklayıcı Anlatım Alfabetik Sıralama Ana Duygu (Tema) Anahtar Kelimeler Anlam Kurma

4.SINIF TÜRKÇE TEMA Satır Etiketleri KOD 5N 1K Açıklayıcı Anlatım Alfabetik Sıralama Ana Duygu (Tema) Anahtar Kelimeler Anlam Kurma 4.SINIF TÜRKÇE TEMA Satır Etiketleri KOD 1 2 3 4 5 6 5N 1K Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 04.01 X X X Açıklayıcı Anlatım Açıklayıcı ve bilgilendirici

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 20 KASIM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:.

Detaylı

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03 TÜRKÇE 2. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 4. Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 6. Okuduklarındaki duygusal

Detaylı

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 4. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Doğal Sayılar Doğal Sayılar 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. M4111 1 Doğal Sayılar Yüzer ve Biner

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler veyardımcı fikirlerinana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar. 7. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Zarfları işlevlerine uygun kullanır. 1 11 Türkçe Metnin başlığını belirler. 2 12 Türkçe Metnin konusunu belirler. 3

Detaylı

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Aynı Kavram Alanına Giren Sözcükler Eş, Zıt, Yakın Anlamlılık ve Eş

Detaylı

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur.

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder.

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF / 2015-2016 EĞİTİM YILI Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 15 EKİM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 2. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Nesnelerin Sayısı Sayıları Onluk ve Birlik Gruplara Ayırma Nesne Sayısını Tahmin Etme Basamak Adları ve Basamak Değerleri

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT..! 28.04.2017 TARİHİNE KADAR KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ TARAFIMIZA BİLDİRİNİZ. 2. SINIF 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE

Detaylı

3. Deneme 7 Mart. K.1.10 Konuşmasında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 1. K.1.11 Konuşmasında amaç-sonuç ilişkileri kurar. 1

3. Deneme 7 Mart. K.1.10 Konuşmasında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 1. K.1.11 Konuşmasında amaç-sonuç ilişkileri kurar. 1 K..0 Konuşmasında sebep-sonuç ilişkileri kurar. K.. Konuşmasında amaç-sonuç ilişkileri kurar. Y..7 Olayları / bilgileri sıraya koyarak anlatır. Y.. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. Y..0 Yazıya, konuyla

Detaylı

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. Boşaltımda görevli yapı ve organları tanır. 2 Diş çeşitlerini model üzerinde

Detaylı

5. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE 01 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - I 02 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - II 03 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - III 04 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - IV 05

Detaylı

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:. Eş sesli

Detaylı

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI SINAVDA YER ALACAK DERSLER VE KONU İÇERİKLERİ 4.SINIF KONULARI 1. Mecaz,gerçek,terim anlam 2. Eş anlam, zıt anlam, sesteş 3. Sebep sonuç ilişkisi 4. Amaç sonuç ilişkisi

Detaylı

KAZANIM ANALİZLİ DENEME SINAVI - 1

KAZANIM ANALİZLİ DENEME SINAVI - 1 KAZANIM ANALİZLİ DENEME SINAVI - 1 2. SINIF 1 Türkçe 2 Görgü kuralları (D.1.3) 2 Türkçe 2 Karşılaştırma (K.2.13) 3 Türkçe 2 Metinle ilgili soruları cevaplandırma (O.2.2) 4 Türkçe 2 Şiirin ana duygusu (O.2.10)

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ 5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ Deyim ve atasözlerinin metne katkısını belirler. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. Kuvvetin büyüklüğünü

Detaylı

2016-2017 5.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR

2016-2017 5.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR 06-07.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR Adı Soyadı İmza Adı Soyadı 8 0 6 7 Ömer Askerden İmza 06-07 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU MATEMATİK.SINIF

Detaylı

5. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

5. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 5. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (4. Sınıf) Matematik (4. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını

Detaylı

YABANCI DİL I Zorunlu 1 1 4

YABANCI DİL I Zorunlu 1 1 4 Ders Öğretim Planı Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS 200001212010 YABANCI DİL I Zorunlu 1 1 4 Dersin Seviyesi Lisans Dersin Amacı After attending the Foreign Language I, students will

Detaylı

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte 6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte Anlam 3 13 Türkçe Sözcükte Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte

Detaylı

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder.

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. D.B..7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..8 Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. O.4.3. Okuduğu metinde geçen

Detaylı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede,

Detaylı

ATAYURT OKULLARI ÖĞRETİM YILI 5. SINIF 2.DÖNEM YOL HARİTASI

ATAYURT OKULLARI ÖĞRETİM YILI 5. SINIF 2.DÖNEM YOL HARİTASI 0 5 1 1 TÜRKÇE D19 6 7 8 9 10 11 12 Eylemler D20 13 14 15 16 17 18 19 Eylemler D21 20 21 22 23 24 25 26 Zarflar D22 27 28 1 2 3 4 5 Zarflar D23 6 7 8 9 10 11 12 Edat - Bağlaç D24 13 14 15 16 17 18 19 Ünlem

Detaylı

DOSYA YAYINLARI TURAN GÜNEŞ BUL. NO: 23 ÇANKAYA - ANKARA

DOSYA YAYINLARI TURAN GÜNEŞ BUL. NO: 23 ÇANKAYA - ANKARA TURKÇE BELGE EĞT..BAS.YAY.DAĞ.TİC.LTD.ŞTİ TÜRKÇE 5.SINIF 1 Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam 4 4 4 4 2 Cümlenin Anlam Özellikleri 2 2 1 1 3 Cümle Yorumu 1 1 1 1 4 Metin Yorumu ve Görsel Okuma 4 4 6 6

Detaylı

2.SINIF TÜRKÇE. Adlar ve Adın Durumları

2.SINIF TÜRKÇE. Adlar ve Adın Durumları 2.SINIF TÜRKÇE Kazanım Konu Kod.Eski Kod 1 2 3 4 5 6 Cümlenin Anlamı T2.1.1. T.2.0203 X X X X X X 5N 1K T2.2.2. T.2.0301 X X X X X X Cümle Oluşturma T2.3.3. T.2.0201 X X X X X X Gerçek ve Hayal Unsurları

Detaylı

D.4.2 Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 1

D.4.2 Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 1 . Deneme 3 Kasım D.4. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. D.4. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere

Detaylı

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları AKDAY 4.Sınıf İngilizce UNIT1 IN THE CLASSROOM UNIT2 CHILDREN'S DAY UNIT3 FREE TIME UNIT4 CARTOON CHARACTERS UNIT5 MY DAY UNIT6 DOING EXPERIMENTS UNIT7 JOBS UNIT8 MY CLOTHES AKDAY 4.Sınıf Matematik Dikey

Detaylı

TURKCEDERSĠMĠZ.COM 2014-215EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI TÜRKÇE DERSĠ 5. SINIF ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR METİNLER ÖLÇME DEĞ.

TURKCEDERSĠMĠZ.COM 2014-215EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI TÜRKÇE DERSĠ 5. SINIF ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR METİNLER ÖLÇME DEĞ. BİREY VE TOPLUM 15 26 EYLÜL (12 SAAT) PARA CÜZDANI (ÖYKÜLEYİCİ METİN) OKUMA KONUŞMA YAZMA DİL BİLGİSİ 11. Kurallarını Uygulama 1. k için hazırlık 2. amacını belirler. 3. amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 22 ARALIK 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 17 ŞUBAT 2019 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı . Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 4.Okuduklarında ne,

Detaylı

2. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

2. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 . Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Türkçe Matematik Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım Kuralları

Detaylı

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1 4. Sınıf Ders Tarama Testi Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler Okuma:.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..7. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ EKİM 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı F.5.1.1.1 Güneş in özellikleri

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 5. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 5. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 22 MART 2019 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 5. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLAR

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLAR 4. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLAR Yer kabuğunun kara tabakasının kayaçlardan oluştuğunu belirtir. Kayaçlarla madenleri ilişkilendirir ve kayaçların ham madde olarak önemini tartışır. Fosillerin oluşumunu

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 5. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 5. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM Ay Hafta Ders Saati 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 5. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı F.5.1.1.1. Güneş

Detaylı

Sınav Tarihleri. 60 dk.

Sınav Tarihleri. 60 dk. Sınav Tarihleri Sınav No. Sınav Tarihi 1 24 Ekim 2018 Çarşamba 2 28 Kasım 2018 Çarşamba 3 3 Ocak 2019 Perşembe 4 27 Şubat 2019 Çarşamba 5 3 Nisan 2019 Çarşamba 8 Mayıs 2019 Çarşamba TÜRKÇE SINAVLAR 1 2

Detaylı

KAZANIMLAR ETKİNLİKLER AÇIKLAMALAR ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

KAZANIMLAR ETKİNLİKLER AÇIKLAMALAR ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME 28-31.10/01.11.2013 21-25.10.2013 Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim Besinlerin Sindirimi 07-11.10.2013 Besinlerin Sindirimi 30.09/01-0.10.2013 23-27.09.2013 Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim Besinler ve Özellikleri

Detaylı