HBS 2015 (Ekim 2015)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HBS 2015 (Ekim 2015)"

Transkript

1 2. sınıf 1 Türkçe Birey ve Toplum Okuduklarına ilişkini sorulara cevap verir. 2. sınıf 2 Türkçe Birey ve Toplum Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 2. sınıf 3 Türkçe Birey ve Toplum Olayları, oluş sırasına göre belirler. 2. sınıf 4 Türkçe Üretim, Tüketim, Verimlilik Seslerden heceler, hecelerden kelimeler oluşturur. 2. sınıf 5 Türkçe Üretim, Tüketim, Verimlilik Görsellerden yararlanarak söz varlığını geliştirir. 2. sınıf 6 Türkçe Üretim, Tüketim, Verimlilik Sesleri birbirinden ayırt eder. 2. sınıf 7 Türkçe Sağlık ve Çevre Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 2. sınıf 8 Türkçe Sağlık ve Çevre Bitişik eğik yazı harflerini kurallarına uygun yazar. 2. sınıf 9 Türkçe Sağlık ve Çevre Duyduğu sesleri görsellerle ilişkilendirir. 2. sınıf 10 Türkçe Hayal Gücü Metin ve görsel ilişkisini sorgular. 2. sınıf 11 Türkçe Hayal Gücü Görsellerden hareketle cümleler ve metinler yazar. 2. sınıf 12 Türkçe Eğitsel ve Sosyal Etkinlikler Okuduklarında sebep sonuç ilşikisi kurar. 2. sınıf 13 Türkçe Eğitsel ve Sosyal Etkinlikler Seslerden heceler, hecelerden kelimeler oluşturur. 2. sınıf 14 Türkçe Değerlerimiz Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 2. sınıf 15 Türkçe Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında uygun ifadeleri kullanarak destekleyici ve açıklayıcı örnekler verir.

2 2. sınıf 1 Matematik Uzunlukları Ölçme Nesneleri uzunlukları yönünden karşılaştırarak ilişkilerini belirtir. 2. sınıf 2 Matematik Doğal Sayılar Nesne gruplarını azlık çokluklarına göre karşılaştırır. 2. sınıf 3 Matematik Doğal Sayılar Bir çoklukta belirtilen sayı kadarını ayırır. 2. sınıf 4 Matematik Doğal Sayılar Nesne sayısı 10'dan az olan bir topluluktaki nesnelerin sayısını belirler ve bu sayıyı rakamla yazar. 2. sınıf 5 Matematik Doğal Sayılarla Toplama Toplamları 20'ye kadar olan iki doğal sayının toplamını bulur, matematik cümlesini yazar ve modelle gösterir. 2. sınıf 6 Matematik Uzamsal İlişkiler Uzamsal ilişkileri ifade etmek için uygun terimleri kullanır. 2. sınıf 7 Matematik Uzunlukları Ölçme Standart olmayan birimlerle uzunlukları ölçer. 2. sınıf 8 Matematik Doğal Sayılarla Toplama Toplamları 20'ye kadar olan iki doğal sayının toplamını bulur, matematik cümlesini yazar ve modelle gösterir. 2. sınıf 9 Matematik Doğal Sayılarla Çıkarma 20'ye kadar olan iki doğal sayının farkını bulur, matematik cümlesini yazar ve modellerle gösterir. 2. sınıf 10 Matematik Doğal Sayılarla Toplama Toplamları 20'ye kadar olan iki doğal sayının toplamını bulur, matematik cümlesini yazar ve modelle gösterir. 2. sınıf 11 Matematik Zamanı Ölçme Saat modeli oluşturarak saat başlarını okur. 2. sınıf 12 Matematik Kesirler Bir çıkarma işleminde verilmeyen eksilen veya çıkanı bulur. 2. sınıf 13 Matematik Tartma En çok üç nesneyi ağırlıklarına göre sıralar. 2. sınıf 14 Matematik 2. sınıf 15 Matematik Doğal Sayılar Doğal Sayılar Nesne sayısı 10 dan az olan bir topluluktaki nesnelerin sayısını belirler ve bu sayıyı rakamla yazar. Nesne gruplarını azlık ve cokluklarına gore karsılastırır.

3 2. sınıf 1 Hayat Bilgisi Okul Heyecanım Duygularını fark ederek kendini tanır ve ifade eder. 2. sınıf 2 Hayat Bilgisi Okul Heyecanım Bir gününü nasıl geçireceğini planlar ve yaptığı plana uyar. 2. sınıf 3 Hayat Bilgisi Okul Heyecanım Kişisel bakımını sağlamak için yapabileceklerini belirler. 2. sınıf 4 Hayat Bilgisi Okul Heyecanım Sınıfının yerini ve sırasını bulmak için konumla ilgili temel kavramları kullanır. 2. sınıf 5 Hayat Bilgisi Okul Heyecanım Kulüp veya diğer grup çalışmalarında olumlu değerleri gözetir. 2. sınıf 6 Hayat Bilgisi Benim Eşsiz Yuvam Canlıların nasıl beslendiklerini araştırır. 2. sınıf 7 Hayat Bilgisi Benim Eşsiz Yuvam Evde kuralların neden gerekli olduğunu açıklar. 2. sınıf 8 Hayat Bilgisi Benim Eşsiz Yuvam Günlük yaşamında oyun oynamak ve ders çalışmak için harcayacağı süreler arasında denge kurar. 2. sınıf 9 Hayat Bilgisi Benim Eşsiz Yuvam Günlük zamanının bir bölümünü ailesi ve yakın çevresiyle birlikte eğlenmek için harcar. 2. sınıf 10 Hayat Bilgisi Benim Eşsiz Yuvam Ailesi ve yakın çevresi ile ilişki kurmada hangi duyu organlarından yararlandığını açıklar. 2. sınıf 11 Hayat Bilgisi Dün, Bugün, Yarın Canlıların hareketlerini ve seslerini birbirinden ayırt eder. 2. sınıf 12 Hayat Bilgisi Dün, Bugün, Yarın Mevsim değişikliklerine bağlı olarak canlıların yaşamlarındaki değişiklikleri fark eder. 2. sınıf 13 Hayat Bilgisi Dün, Bugün, Yarın Dünya nın kendi çevresinde dönmesini bir model üzerinden gözlemler ve bunun sonuçlarını fark eder. 2. sınıf 14 Hayat Bilgisi 2. sınıf 15 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM BENİM EŞSİZ YUVAM Evlerde kullanılan kaynakların hayatımızdaki yerini ve önemini belirtir. Evindeki alet ve makineleri güvenli bir şekilde kullanmak için sorular sorar.

4 3. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 3. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 3. sınıf 3 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında hikâye unsurları nı belirler. 3. sınıf 4 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 3. sınıf 5 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında hikâye unsurları nı belirler. 3. sınıf 6 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 3. sınıf 7 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder. 3. sınıf 8 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf 9 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 3. sınıf 10 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Kelimeler, cümleler ve satırlar arasında uygun boşluklar bırakır. 3. sınıf 11 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf 12 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3. sınıf 13 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 3. sınıf 14 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 3. sınıf 15 Türkçe Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Olayları, oluş sırasına göre yazar.

5 3. sınıf 1 Matematik Doğal Sayılar 1. Deste ve düzineyi örneklerle açıklar. 3. sınıf 2 Matematik Geometrik Cisimler ve Sekiller 1. Küp ve prizma modellerinde yüzleri, köseleri ve ayrıtları gösterir. 3. sınıf 3 Matematik Uzunlukları Ölçme 6. Standart olan veya olmayan uzunluk ölçme birimleriyle sayı doğrusu modelleri oluşturur. 3. sınıf 4 Matematik Tablo 1. Veriyi tablo seklinde düzenler. 3. sınıf 5 Matematik Örüntü ve Süslemeler 2. Bir örüntüdeki iliskiyi kullanarak farklı malzemelerle aynı iliskiye sahip yeni örüntüler olusturur. 3. sınıf 6 Matematik Paralarımız 1. Paralarımızı tanır. 3. sınıf 7 Matematik Zamanı Ölçme 1. Tam ve yarım saatleri okur, saati tam ve yarım saate ayarlar. 3. sınıf 8 Matematik Örüntü ve Süslemeler 1. Bir örüntüde eksik bırakılan ögeleri belirleyerek tamamlar. 3. sınıf 9 Matematik Kesirler 1. Bütün, yarım ve çeyrek arasındaki iliskiyi açıklar. 3. sınıf 10 Matematik Simetri 1. Bir seklin iki es parçaya ayrılıp ayrılamayacağını belirler, uygun sekilleri iki es parçaya ayırır. 3. sınıf 11 Matematik 3. sınıf 12 Matematik 3. sınıf 13 Matematik 3. sınıf 14 Matematik 3. sınıf 15 Matematik Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama Đslemi Doğal Sayılarla Çıkarma Đslemi Doğal Sayılarla Bölme Đslemi Kesirler 1. Deste ve düzineyi örneklerle açıklar. 3. Đki doğal sayının toplandığı islemde verilmeyen toplananı belirler. 6. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 3. Eksileni 20 yi geçmeyen ve çıkanları aynı olan ardısık çıkarma islemini, bölme islemine dönüstürerek bölme islemini yapar. 1. Bütün, yarım ve çeyrek arasındaki iliskiyi açıklar.

6 3. sınıf 1 Fen Bilimleri OKUL HEYECANIM Sınıfının ve sırasının yerini şekil çizerek gösterir. 3. sınıf 2 Fen Bilimleri OKUL HEYECANIM Neden dengeli ve düzenli beslenmesi gerektiğini araştırır ve anlatır. 3. sınıf 3 Fen Bilimleri OKUL HEYECANIM Vücudunun bölümlerini tanıyarak kendisinin ve arkadaşlarının vücudunun değerli olduğunu kabul eder. 3. sınıf 4 Fen Bilimleri OKUL HEYECANIM Neden dengeli ve düzenli beslenmesi gerektiğini araştırır ve anlatır. 3. sınıf 5 Fen Bilimleri BENİM EŞSİZ YUVAM Çeşitli ortamlarda başkalarıyla iletişim kurarken hangi duyu organlarından yararlandığını açıklar. 3. sınıf 6 Fen Bilimleri OKUL HEYECANIM Ulaşım araçlarını gözlemler ve sınıflandırır. 3. sınıf 7 Fen Bilimleri OKUL HEYECANIM Atatürk'ün öğrenim hayatı hakkında araştırma yapar ve bulgularını sunar. 3. sınıf 8 Fen Bilimleri BENİM EŞSİZ YUVAM Evde belli bir iş yaparken kullanılan alet ve teknolojik ürünler hakkında sorular sorarak, bunların hayatımızı kolaylaştıran işlevleri olduğunu fark eder. 3. sınıf 9 Fen Bilimleri BENİM EŞSİZ YUVAM Evde güvenliği sağlamak için gerekli kurallara uyar. 3. sınıf 10 Fen Bilimleri BENİM EŞSİZ YUVAM Evdeki kaynakları bilinçli olarak tüketir. 3. sınıf 11 Fen Bilimleri 3. sınıf 12 Fen Bilimleri 3. sınıf 13 Fen Bilimleri 3. sınıf 14 Fen Bilimleri 3. sınıf 15 Fen Bilimleri OKUL HEYECANIM BENİM EŞSİZ YUVAM OKUL HEYECANIM BENİM EŞSİZ YUVAM Benim Eşsiz Yuvam Vücudunun bölümlerini tanıyarak kendisinin ve arkadaşlarının vücudunun değerli olduğunu kabul eder. Her canlının bir yuvaya ihtiyacı olduğunu kavrar ve canlıların yuvalarını birbirinden ayırt eder. Okuldaki kaynakları bilinçli tüketmenin önemini açıklar. Güneş'in doğuşunu ve batışını gözlemleyerek doğu ve batı kavramlarını kavrar, evinin bölümlerini yönlere göre tarif eder. Benim Eşsiz Yuvam temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır.

7 3. sınıf 1 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okul kurallarının neden konduğunu araştırır ve açıklar. 3. sınıf 2 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okulundaki ve sınıfındaki seçim çalışmalarına katılarak demokrasi kültürüne katkıda bulunur. 3. sınıf 3 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Kulüp veya grup çalışmaları ile ilgili olarak geliştirilen bir proje üzerinde arkadaşlarıyla iş birliği yaparak çalışır. 3. sınıf 4 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Dinî bayramların, milletimizin paylaşım ve dayanışma içine girdiği özel günler olduğunu fark eder ve bayram kutlamalarına katılır. 3. sınıf 5 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Özensiz iletişimin yaratacağı sorunları belirleyerek, öğretmeni ve arkadaşlarıyla iletişim kurarken nezaket ifadeleri kullanır. 3. sınıf 6 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Yakın çevresindeki kişilerin iş ve meslekleriyle ilgili gözlemler yaparak bu kişilerin hayatımızı kolaylaştırmak için neler yaptıklarını açıklar. 3. sınıf 7 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Her iş ve mesleğin gerekli ve saygın olduğunu takdir ederek herhangi bir mesleğin insanların hangi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olduğunu araştırır. 3. sınıf 8 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Topluma örnek olan kişilerin çocukluğunu araştırır. 3. sınıf 9 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin sahip olduğu hak ve hürriyetleri araştırır. 3. sınıf 10 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM İnsanların niçin tasarruf yaptıklarını araştırır ve yeterli para biriktirinceye kadar isteklerini erteler. 3. sınıf 11 Hayat Bilgisi 3. sınıf 12 Hayat Bilgisi 3. sınıf 13 Hayat Bilgisi 3. sınıf 14 Hayat Bilgisi 3. sınıf 15 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM OKUL HEYECANIM OKUL HEYECANIM Benim Eşsiz Yuvam Dün Bugün Yarın Kaynak kitaplardan nasıl yararlanacağını açıklar ve bunlardan yararlanır. Atatürk'ün öğrenim hayatı hakkında araştırma yapar ve bulgularını sunar. Millî bayramları kutlamak amacıyla hazırlık yapar ve kutlama için fikirler üretir. Yaşadığı yerleşim biriminin ve vatanının kendisi için özel bir yer olduğunu fark ederek ülkesini de bir yuva olarak görür. Önceki yıllarda ve şimdi tek başına yapabildiği ve yapamadığı davranışları karşılaştırarak zaman içinde nasıl bir değişim geçirdiğini fark eder.

8 3. sınıf 1 İngilizce Words Telling people what we know 3. sınıf 2 İngilizce In the Classroom Telling someone what to do 3. sınıf 3 İngilizce Numbers Describing characters/people 3. sınıf 4 İngilizce Colors Naming numbers 3. sınıf 5 İngilizce At the Playground Making simple inquiries

9 4. sınıf 1 Türkçe Birey ve Toplum Metin içi anlam kurar. 4. sınıf 2 Türkçe Atatürk Trafik işaretlerinin anlamlarını bilir. 4. sınıf 3 Türkçe Atatürk Yazılarında yazım kurallarını uygular. 4. sınıf 4 Türkçe Hayal Gücü Yazılarında karşılaştırmalar yapar. 4. sınıf 5 Türkçe Hayal Gücü Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 4. sınıf 6 Türkçe Oyun ve Spor Konu dışına çıkmadan yazar. 4. sınıf 7 Türkçe Oyun ve Spor Olayları, oluş sırasına göre belirler. 4. sınıf 8 Türkçe Sağlık ve Çevre Matematiksel ifadeleri doğru yazar. 4. sınıf 9 Türkçe Sağlık ve Çevre Okuduklarından çıkarımlar yapar. 4. sınıf 10 Türkçe Değerlerimiz Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır. 4. sınıf 11 Türkçe Değerlerimiz Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır. 4. sınıf 12 Türkçe Dünyamız ve Uzay Metindeki anahtar kelimelerle çalışma yapar. 4. sınıf 13 Türkçe Dünyamız ve Uzay Beden dilini yorumlar. 4. sınıf 14 Türkçe Üretim, Tüketim, Verimlilik Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 4. sınıf 15 Türkçe Görsel Okuma Grafik ve tablo ile verilenleri yorumlar.

10 4. sınıf 1 Matematik Üçgen, Kare, Dikdörtgen ve Çember Üçgen, kare, dikdörtgen ve çemberi modellerini kullanarak çizer. 4. sınıf 2 Matematik Tablo Çetele ve sıklık tabloları oluşturur. 4. sınıf 3 Matematik Doğal Sayılar Üç basamaklı doğal sayıların basamak adlarını, basamaklardaki rakamların basamak değerlerini belirtir. 4. sınıf 4 Matematik Doğal Sayılarla Toplama Doğal sayılarla toplama işlemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 5 Matematik Doğru Düzlemde iki doğrunun birbirine göre durumlarını belirler ve çizimlerini yapar. 4. sınıf 6 Matematik Doğal Sayılar Bir örüntüdeki ilişkiyi belirler ve örüntüyü genişletir. 4. sınıf 7 Matematik Alan Cisimlerin bir yüzünün alanını standart olmayan birimlerle ölçer. 4. sınıf 8 Matematik Doğal Sayılarla Çıkarma Doğal sayılarla toplama ve çıkarma işlemi gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 9 Matematik Düzlem Prizma, koni ve silindir modellerinin yüzeylerini düzleme açar ve bu modellerin her yüzünün birer düzlemsel şekil olduğunu gösterir. 4. sınıf 10 Matematik Doğal Sayılarla Çarpma Doğal sayılarla çarpma işlemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 11 Matematik Uzunlukları Ölçme Metre ve santimetre arasında ondalık kesir yazımını gerektirmeyen dönüşümler yapar. 4. sınıf 12 Matematik Kesirler Bir çokluğun belirtilen kesrin birimi kadarını belirler. 4. sınıf 13 Matematik 4. sınıf 14 Matematik 4. sınıf 15 Matematik Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi Uzunlukları Ölçme Üçgen, Kare, Dikdörtgen ve Çember 4. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 5. Metre ve santimetre birimlerinin kullanıldığı problemleri çözer ve kurar. 4. Üçgen, kare, dikdörtgen ve çemberi köse ve açı sayısına göre sınıflandırır.

11 4. sınıf 1 Fen Bilimleri 4. sınıf 2 Fen Bilimleri 4. sınıf 3 Fen Bilimleri 4. sınıf 4 Fen Bilimleri 4. sınıf 5 Fen Bilimleri 4. sınıf 6 Fen Bilimleri 4. sınıf 7 Fen Bilimleri 4. sınıf 8 Fen Bilimleri 4. sınıf 9 Fen Bilimleri 4. sınıf 10 Fen Bilimleri 4. sınıf 11 Fen Bilimleri 4. sınıf 12 Fen Bilimleri 4. sınıf 13 Fen Bilimleri 4. sınıf 14 Fen Bilimleri 4. sınıf 15 Fen Bilimleri Çevremizdeki Işık ve Sesler Çevremizdeki Işık ve Sesler Canlılar Dünyasına Yolculuk Canlılar Dünyasına Yolculuk Canlılar Dünyasına Yolculuk Canlılar Dünyasına Yolculuk Canlılar Dünyasına Yolculuk Canlılar Dünyasına Yolculuk Yaşamımızdaki Elektrikli Araçlar Yaşamımızdaki Elektrikli Araçlar Çevremizdeki Işık ve Sesler Canlılar Dünyasına Yolculuk Canlılar Dünyasına Yolculuk Çevremizdeki Işık ve Sesler Çevremizdeki Işık ve Sesler Çevresindeki ses kaynaklarını doğal ve yapay ses kaynakları şeklinde sınıflandırır. İşitme duyusunu kullanarak ses kaynağının yaklaşıp uzaklaşması ve ses kaynağının yeri hakkında çıkarımlarda bulunur. Çevresindeki örnekleri kullanarak varlıkları canlı ve cansız olarak sınıflandırır. Yaşadığı çevreyi tanır ve bu ortamların temizliğinde aktif görev alır. Doğal ve yapay çevre arasındaki farkları açıklar. Doğal çevrenin canlılar için önemini kavrar ve doğal çevreyi korumak için tedbirler alır. Elektrik ve su gibi kaynakların tasarruflu kullanılmasının önemini kavrar ve bu kaynakların kullanımında tasarruflu davranır. Sağlıklı yaşam için gerekli olan durumların önemini kavrar ve günlük yaşamında uygular. Elektrikli araç gereçlere yakın çevresinden örnekler vererek elektriğin günlük yaşamdaki önemini açıklar. Elektrikli araç gereçleri, kullandığı elektrik kaynaklarına göre sınıflandırır. İşitme duyusunu kullanarak ses kaynağının yaklaşıp uzaklaşması ve ses kaynağının yeri hakkında çıkarımlarda bulunur. Çevresindeki örnekleri kullanarak varlıkları canlı ve cansız olarak sınıflandırır. Yaşadığı çevreyi tanır ve bu ortamların temizliğinde aktif görev alır. Çevresindeki ışık kaynaklarını doğal ve yapay ışık kaynakları şeklinde sınıflandırır. Her sesin bir kaynağı olduğu ve sesin her yönde yayıldığı sonucunu çıkarır.

12 4. sınıf 1 Sosyal Bilgiler Okul Heyecanım Ö renciler aras ndaki benzerlik ve farkl l klar n do al oldu unu kabul eder 4. sınıf 2 Sosyal Bilgiler Okul Heyecanım Arkadafl seçerken ve kiflisel tercihlerde bulunurken olumlu de erleri gözetir. 4. sınıf 3 Sosyal Bilgiler Okul Heyecanım Arkadafllar yla ve baflkalar yla iliflkilerinde duygular n uygun biçimde ifade eder. 4. sınıf 4 Sosyal Bilgiler Okul Heyecanım Arkadafllar n n yanl davran fllar n fark eder ve yanl l k içermeyen davran fllar sergiler. 4. sınıf 5 Sosyal Bilgiler Okul Heyecanım Millî bayramlar kutlama nedenlerini aç klar ve bayramlar daha etkili kutlamak amac yla üretti i fikirleri uygular. 4. sınıf 6 Sosyal Bilgiler Okul Heyecanım Tüketici olarak sahip oldu u haklar bilir ve bilinçli tüketici davran fllar sergiler. 4. sınıf 7 Sosyal Bilgiler Okul Heyecanım Okula gelifl ve gidifllerinde kendisinin ve baflkalar n n güvenli i için trafik iflaret ve levhalar na, trafik kurallar na uyar. 4. sınıf 8 Sosyal Bilgiler Okul Heyecanım Dürüst davran fllarda bulunarak arkadafllar n n güvenini kazan r. 4. sınıf 9 Sosyal Bilgiler Benim Eşsiz Yuvam Adres bilgilerine sahip olman n önemini belirtir. 4. sınıf 10 Sosyal Bilgiler Benim Eşsiz Yuvam Ailesi ve yak n çevresiyle iletiflim kurarken sözel olmayan iletiflim ö elerinin de kullan ld n fark eder. 4. sınıf 11 Sosyal Bilgiler Benim Eşsiz Yuvam Ailesi ve yak n çevresiyle olan iliflkilerinde olumlu tepkiler yaratan ve görgü kurallar na uyan davran fllar gösterir. 4. sınıf 12 Sosyal Bilgiler Benim Eşsiz Yuvam Kiflisel eflyalar n ve baflkalar n n eflyalar n özenli kullanmad nda ortaya ç kan sorunlar çözer. 4. sınıf 13 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 14 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 15 Sosyal Bilgiler Dün Bugün Yarın Kendisinin ve arkadaşlar n n duygular ndaki de işimin yüzlerine ve bedenlerine nas l yans d n fark eder. Dün Bugün Yarın Kendisinin ve arkadaşlar n n duygular ndaki de işimin yüzlerine ve bedenlerine nas l yans d n fark eder. Dün Bugün Yarın Kendisinin veya anne babas n n hayat nda zaman içinde oluşan de işiklikleri fark eder ve bunlar sözlü ya da yaz l olarak sunar.

13 4. sınıf 1 İngilizce 4. sınıf 2 İngilizce 4. sınıf 3 İngilizce 4. sınıf 4 İngilizce 4. sınıf 5 İngilizce My House My House In My City In My City Transportation Making simple inquiries Talking about locations of things Apologizing Describing places Making simple inquiries

14 5. sınıf 1 Türkçe Birey ve Toplum Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 5. sınıf 2 Türkçe Birey ve Toplum Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 5. sınıf 3 Türkçe Atatürk Yazılarında sözlük ve yazım kılavuzundan yararlanır. 5. sınıf 4 Türkçe Atatürk Yazılarında yazım kurallarını uygular. 5. sınıf 5 Türkçe Atatürk Yazısına uygun başlık belirler. 5. sınıf 6 Türkçe Üretim, Tüketim, Verimlilik Okuduklarında eksik bırakılan ya da konuyla ilgisi olmayan bilgiyi fark eder. 5. sınıf 7 Türkçe Üretim, Tüketim, Verimlilik Ekleri kullanarakkelimeler türetir. 5. sınıf 8 Türkçe Yenilikler ve Gelişmeler Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 5. sınıf 9 Türkçe Yenilikler ve Gelişmeler Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 5. sınıf 10 Türkçe Sağlık ve Çevre Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 5. sınıf 11 Türkçe Sağlık ve Çevre Görsellerle sunulan bilgileri, olayları, düşünceleri yorumlar ve değerlendirir. 5. sınıf 12 Türkçe Güzel Ülkem Türkiye Ekleri kullanarakkelimeler türetir. 5. sınıf 13 Türkçe 5. sınıf 14 Türkçe 5. sınıf 15 Türkçe 3. Anlam Kurma Metin içi anlam kurar. 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 4. Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir,

15 5. sınıf 1 Matematik Üçgen, Kare ve Dikdörtgen Üçgenleri açı ölçülerine göre sınıflandırır. 5. sınıf 2 Matematik Sütun Grafiği Sütun grafiğini yorumlar. 5. sınıf 3 Matematik Üçgen, Kare ve Dikdörtgen Üçgen, kare ve dikdörtgeni isimlendirir. 5. sınıf 4 Matematik Doğal Sayılarla Çıkarma En çok dört basamaklı doğal sayılarla çıkarma işlemini yapar. 5. sınıf 5 Matematik Doğal Sayılarla Toplama Doğal sayılarla toplama işlemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 5. sınıf 6 Matematik Sıvıları Ölçme Litre ve mililitre ile ilgili problemleri çözer ve kurar. 5. sınıf 7 Matematik Uzunlukları Ölçme Milimetre santimetre, santimetre metre ve metre kilometre arasındaki iliskileri açıklar. 5. sınıf 8 Matematik Kesirler Paydaları eşit kesirlerle toplama işlemi yapar. 5. sınıf 9 Matematik Kesirler Payı ve paydası en çok iki basamaklı olan kesirleri sayı doğrusunda gösterir. 5. sınıf 10 Matematik Alanı Ölçme Düzlemsel bölgelerin alanlarının, bu alanı kaplayan birim karelerin sayısı olduğunu belirler. 5. sınıf 11 Matematik Ondalık Kesirler İki ondalık kesri karşılaştırarak aralarındaki ilişkiyi büyük, küçük veya eşit sembolüyle gösterir. 5. sınıf 12 Matematik Zamanı Ölçme Zamanı ölçme birimlerinin kullanıldığı problemleri çözer ve kurar. 5. sınıf 13 Matematik 5. sınıf 14 Matematik 5. sınıf 15 Matematik Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi Doğal Sayılarla Toplama İslemi Kesirler 4. Doğal sayılarla çıkarma islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4. Doğal sayılarla toplama islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 2. Payı ve paydası en çok iki basamaklı olan kesirleri sayı doğrusunda gösterir.

16 5. sınıf 1 Fen Bilimleri Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim Gözlemleri sonucunda kemikleri birbirine bağlayan eklemleri fark eder. 5. sınıf 2 Fen Bilimleri Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim Soluk alıp verme sırasında havanın izlediği yolu model üzerinde gösterir. 5. sınıf 3 Fen Bilimleri Maddeyi Tanıyalım Maddeleri suda yüzme suda batma, ıslanma kuru kalma, su çekme çekmeme özelliklerine göre sınıflandırır. 5. sınıf 4 Fen Bilimleri Maddeyi Tanıyalım Maddeleri beş duyu organı ile fark edilen özelliklerine göre sınıflandırır. 5. sınıf 5 Fen Bilimleri Kuvvet ve Hareket Hareket eden varlıkların hareket özelliklerini hızlı, yavaş, dönen ve sallanan gibi kelimelerle ifade eder. 5. sınıf 6 Fen Bilimleri Kuvvet ve Hareket Bir cismi iterek veya çekerek harekete geçirebileceği sonucunu çıkarır. 5. sınıf 7 Fen Bilimleri Işık ve Ses Görebilmek için ışığın gerekli olduğunu ifade eder. 5. sınıf 8 Fen Bilimleri Işık ve Ses Ses şiddeti ile uzaklık arasındaki ilişkiyi açıklar. 5. sınıf 9 Fen Bilimleri Gezegenimiz Dünya Dünya nın şeklinin küreye benzediğini gösteren örnekler verir. 5. sınıf 10 Fen Bilimleri Canlılar Dünyasını Gezelim, Tanıyalım Uyku halindeki canlı varlıkların uygun koşullar oluştuğunda canlılık özelliği gösterdiği çıkarımını yapar. 5. sınıf 11 Fen Bilimleri Canlılar Dünyasını Gezelim, Tanıyalım Yakın çevresindeki kirliliği fark eder ve bu kirliliğe neden olanmaddeleri listeler. 5. sınıf 12 Fen Bilimleri Yaşamımızdaki Elektrik Çevresinden, farklı elektrik kaynaklarıyla çalışan araçlara örnekler verir. 5. sınıf 13 Fen Bilimleri 5. sınıf 14 Fen Bilimleri 5. sınıf 15 Fen Bilimleri Kuvvetin cisimler üzerindeki etkilerini Bazı basit karışımları ayırma yöntemleri Çevredeki ışık kaynakları 3.4. Kuvvetin cisimlerin hareket ve şekilleri üzerindeki etkilerini örneklerle açıklar 7.6. Suda yüzdürerek ayırmanın temel koşulunu açıklar 2.2. Farklı ışık kaynaklarına örnekler verir.

17 5. sınıf 1 Sosyal Bilgiler Kendimi Tanıyorum Farklı durumlara ait duygu ve düşüncelerini ifade eder. 5. sınıf 2 Sosyal Bilgiler Kendimi Tanıyorum Sahip olduğu resmî kimlik belgelerindeki bilgileri analiz ederek kişisel kimliğine ilişkin çıkarımlarda bulunur 5. sınıf 3 Sosyal Bilgiler Geçmişi Öğreniyorum Yaşanmış olaylardan ve görsel materyallerden yola çıkarak, Millî Mücadele sürecinde yakın çevresini ve Türkiye yi betimler. 5. sınıf 4 Sosyal Bilgiler Geçmişi Öğreniyorum Millî Mücadele nin kazanılmasında ve Cumhuriyetin ilânında Atatürk ün rolünü fark eder. 5. sınıf 5 Sosyal Bilgiler Yaşadığımız Yer Çeşitli yöntemlerle çevresindeki herhangi bir nesnenin kendisine göre bulunduğu yönü bulur. 5. sınıf 6 Sosyal Bilgiler Yaşadığımız Yer Çevresinde meydana gelen hava olaylarını gözlemleyerek, bulgularını resimli grafiklere aktarır. 5. sınıf 7 Sosyal Bilgiler Yaşadığımız Yer Çevresinde gördüğü doğal ve beşerî unsurları ayırt eder. 5. sınıf 8 Sosyal Bilgiler Üretimden Tüketime İstek ve ihtiyaçlarını ayırt eder. 5. sınıf 9 Sosyal Bilgiler İyiki Var Çevresindeki teknolojik ürünleri, kullanım alanlarına göre sınıflandırır. 5. sınıf 10 Sosyal Bilgiler Hep Birlikte Çevresindeki belli başlı sosyal problemler ya da ihtiyaçlarla grup, kurum ve sosyal örgütleri ilişkilendirir. 5. sınıf 11 Sosyal Bilgiler İyiki Var İnsanlığın kullandığı belli başlı zaman ölçme araçlarını ve belirleme yöntemlerini tanır. 5. sınıf 12 Sosyal Bilgiler İnsanlar ve Yönetim Büyük Millet Meclisinin açılışı ile ulusal egemenliği ilişkilendirir. 5. sınıf 13 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 14 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 15 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR İYİ Kİ VAR İYİ Kİ VAR 1. Çevresindeki teknolojik ürünleri, kullanım alanlarına göre sınıflandırır. 2. İnsanlığın kullandığı belli başlı zaman ölçme araçlarını ve belirleme yöntemlerini tanır. 3. Kullandığı teknolojik ürünlerin zaman içindeki gelişimini kavrar.

18 5. sınıf 1 Din Kültürü Temiz Olalım Manevi temizliğin ne olduğunu kavrar. 5. sınıf 2 Din Kültürü Hz. Muhammed'i Tanıyalım Hz. Muhammed in doğumu, çocukluk ve gençlik yıllarını özetler. 5. sınıf 3 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER 1. Dinî ifadelerin günlük konuşmalarımızda nerede ve nasıl kullanıldığını fark eder. BİLİYORUM? 5. sınıf 4 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER 2. Selamlaşmanın iletişimdeki önemini fark eder. BİLİYORUM? 5. sınıf 5 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER 8. Sübhâneke duasını ezbere okur ve anlamını söyler. BİLİYORUM? 5. sınıf 6 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 2. İbadet ile temizlik arasında ilişki kurar. 5. sınıf 7 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 4. Çevreyi temiz tutmaya ve korumaya önem verir. 5. sınıf 8 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 7. Allah ın sevgisini kazanmada temizliğin önemini yorumlar. 5. sınıf 9 Din Kültürü HZ.MUHAMMED İ TANIYALIM 4. Hz. Muhammed in çocukluk ve gençlik yıllarındaki erdemli davranışlarından örnekler verir. 5. sınıf 10 Din Kültürü HZ.MUHAMMED İ TANIYALIM 6. Kevser suresini ezbere okur ve anlamını söyler. 5. sınıf 11 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 6. Manevi temizliğin ne olduğunu kavrar. 5. sınıf 12 Din Kültürü SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK 4. Sevgi ifadesi olan davranışlara örnekler verir. 5. sınıf 13 Din Kültürü 5. sınıf 14 Din Kültürü 5. sınıf 15 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 5. Din ve ahlak kavramlarını tanımlar. 4. Din hakkında bilgi sahibi olmanın önemli olduğunu fark eder. 1. Dinî ifadelerin günlük konuşmalarımızda nerede ve nasıl kullanıldığını fark eder.

19 5. sınıf 1 İngilizce 5. sınıf 2 İngilizce 5. sınıf 3 İngilizce 5. sınıf 4 İngilizce 5. sınıf 5 İngilizce 5. sınıf 6 İngilizce 5. sınıf 7 İngilizce 5. sınıf 8 İngilizce 5. sınıf 9 İngilizce 5. sınıf 10 İngilizce 5. sınıf 11 İngilizce 5. sınıf 12 İngilizce 5. sınıf 13 İngilizce 5. sınıf 14 İngilizce 5. sınıf 15 İngilizce In the Classroom Children s Day Free Time Cartoon Characters My Day Doing Experiments Jobs My Clothes My Clothes My Friends Food and Drinks Food and Drinks Cartoon Characters Cartoon Characters Cartoon Characters Telling someone what to do Describing characters/people Making simple requests Expressing ability and inability Telling the time, days and dates Giving and responding to simple instructions Making simple inquiries Accepting and refusing Telling people what to do Describing characters/people Making simple inquiries Making simple requests Expressing ability and inability Making simple inquiries Talking about possessions

20 6. sınıf 1 Türkçe Birey ve Toplum Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 6. sınıf 2 Türkçe Birey ve Toplum Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 6. sınıf 3 Türkçe Birey ve Toplum Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 6. sınıf 4 Türkçe Atatürk Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur. 6. sınıf 5 Türkçe Atatürk Okuduğu metindeki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 6. sınıf 6 Türkçe Atatürk Kelimelerin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. 6. sınıf 7 Türkçe Atatürk Kelimelerin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. 6. sınıf 8 Türkçe Değerlerimiz Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 6. sınıf 9 Türkçe Değerlerimiz Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 6. sınıf 10 Türkçe Dünyamız ve Uzay Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 6. sınıf 11 Türkçe Güzel Ülkem Türkiye Yazılarında imlâ kurallarını uygular. 6. sınıf 12 Türkçe Güzel Ülkem Türkiye Grafik ve tablo ile verilen bilgileri yorumlar. 6. sınıf 13 Türkçe Güzel Ülkem Türkiye Grafik ve tablo ile verilen bilgileri yorumlar. 6. sınıf 14 Türkçe 6. sınıf 15 Türkçe 6. sınıf 16 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur.

21 6. sınıf 1 Matematik Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını ve rakamların basamak değerlerini belirtir. 6. sınıf 2 Matematik Doğal Sayılar Kuralı verilen sayı ve şekil örüntülerinin istenen adımlarını oluşturur. 6. sınıf 3 Matematik Doğal Sayılarla İşlemler En çok üç basamaklı iki doğal sayının çarpma işlemini yapar. 6. sınıf 4 Matematik Doğal Sayılarla İşlemler En çok dört basamaklı bir doğal sayıyı, en çok iki basamaklı bir doğal sayıya böler. 6. sınıf 5 Matematik Doğal Sayılarla İşlemler Bir doğal sayının karesi ve küpünü üslü olarak gösterir; değerini bulur. 6. sınıf 6 Matematik Doğal Sayılarla İşlemler En çok iki işlem içeren parantezli ifadelerin sonucunu bulur. 6. sınıf 7 Matematik Uzunluk ve Zaman Ölçme Zaman ölçü birimlerini tanır, birbirine dönüştürür ve ilgili problemleri çözer. 6. sınıf 8 Matematik Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Araştırma sorularına ilişkin verileri toplar veya ilgili verileri seçer; veriyi uygunluğuna göre sıklık tablosu ve sütun grafiğiyle Düzenleme ve Gösterme gösterir. 6. sınıf 9 Matematik Veri Analizi ve Yorumlama Sıklık tablosu, sütun grafiği veya ağaç şeması ile gösterilmiş veriyi özetler ve yorumlar. 6. sınıf 10 Matematik Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler Doğru, doğru parçası ve ışını açıklar ve sembolle gösterir. 6. sınıf 11 Matematik Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler Kareli veya noktalı kâğıt üzerinde bir noktanın diğer bir noktaya göre konumunu yön ve birim kullanarak ifade eder. 6. sınıf 12 Matematik Kesirlerle Toplama ve Çıkarma Paydaları eşit veya birinin paydası diğerinin katı olan kesirlerle toplama ve çıkarma işlemleri gerektiren problemleri çözer. 6. sınıf 13 Matematik Ondalık Gösterim Ondalık gösterimlerin kesirlerin farklı bir ifadesi olduğunu fark eder ve paydası 10, 100 ve 1000 olacak şekilde genişletilebilen veya sadeleştirilebilen kesirlerin ondalık gösterimini yazar ve okur 6. sınıf 14 Matematik Doğal Sayılarla İşlemler En çok iki işlem içeren parantezli ifadelerin sonucunu bulur. 6. sınıf 15 Matematik Uzunluk ve Zaman Ölçme Zaman ölçü birimlerini tanır, birbirine dönüştürür ve ilgili problemleri çözer. 6. sınıf 16 Matematik Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme Veri toplamayı gerektiren araştırma soruları oluşturur.

22 6. sınıf 1 Fen Bilimleri Besinlerin Sindirimi Diş sağlığı için beslenmeye, temizliğe ve düzenli diş kontrolüne özen gösterir. 6. sınıf 2 Fen Bilimleri Besinlerin Sindirimi Besinlerin sindirildikten sonra vücutta kan yoluyla taşındığı çıkarımını yapar. 6. sınıf 3 Fen Bilimleri Vücudumuzda Boşaltım Boşaltımda görevli yapı ve organları tanır. 6. sınıf 4 Fen Bilimleri Vücudumuzda Boşaltım Vücutta farklı boşaltım şekillerinin olduğu ve boşaltım faaliyetleri sonucu oluşan zararlı maddelerin vücut dışına atılması gerektiği çıkarımını yapar. 6. sınıf 5 Fen Bilimleri Kuvvetin Ölçülmesi Kuvvetin büyüklüğünü dinamometre ile ölçer ve birimini ifade eder. 6. sınıf 6 Fen Bilimleri Sürtünme Kuvveti Sürtünme kuvvetinin çeşitli ortamlarda hareketi engelleyici etkisini deneyerek keşfeder ve sürtünme kuvvetine günlük yaşamdan örnekler verir. 6. sınıf 7 Fen Bilimleri Maddenin Hâl Değişimi Maddelerin ısı etkisiyle hâl değiştirebileceğine yönelik deneyler yapar, elde ettiği verilere dayalı çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 8 Fen Bilimleri Besinlerin Sindirimi Diş çeşitlerini model üzerinde göstererek görevlerini açıklar. 6. sınıf 9 Fen Bilimleri Isı ve Sıcaklık Isı ve sıcaklık arasındaki temel farkları açıklar. 6. sınıf 10 Fen Bilimleri Maddenin Ayırt Edici Özellikleri Saf maddelerin ayırt edici özelliklerinden erime, donma ve kaynama noktalarını, yaptığı deneyler sonucunda belirler. 6. sınıf 11 Fen Bilimleri Işığın Yayılması Bir kaynaktan çıkan ışığın her yönde ve doğrusal bir yol izlediğini bilir ve çizimle gösterir. 6. sınıf 12 Fen Bilimleri Işığın Maddeyle Karşılaşması Maddeleri, ışığı geçirme durumlarına göre sınıflandırır ve örnekler verir. 6. sınıf 13 Fen Bilimleri Tam Gölge Tam gölgenin nasıl oluştuğunu gözlemler ve basit ışın çizimleri ile gösterir. 6. sınıf 14 Fen Bilimleri 6. sınıf 15 Fen Bilimleri 6. sınıf 16 Fen Bilimleri Maddenin Hâl Değişimi Maddenin Ayırt Edici Özellikleri Isı ve Sıcaklık Maddelerin ısı etkisiyle hâl değiştirebileceğine yönelik deneyler yapar, elde ettiği verilere dayalı çıkarımlarda bulunur. Saf maddelerin ayırt edici özelliklerinden erime, donma ve kaynama noktalarını, yaptığı deneyler sonucunda belirler. Isı ve sıcaklık arasındaki temel farkları açıklar.

23 6. sınıf 1 Sosyal Bilgiler Haklarımı Öğreniyorum İçinde bulunduğu gruplar ile gruplara ait rolleri ilişkilendirir. 6. sınıf 2 Sosyal Bilgiler Haklarımı Öğreniyorum Katıldığı gruplarda aldığı roller ile rollerin gerektirdiği hak ve sorumlulukları ilişkilendirir. 6. sınıf 3 Sosyal Bilgiler Adım Adım Türkiye Ülkemizin çeşitli yerlerindeki kültürel özelliklere örnekler verir. 6. sınıf 4 Sosyal Bilgiler Adım Adım Türkiye Atatürk inkılâplarıyla ilkelerini ilişkilendirir. 6. sınıf 5 Sosyal Bilgiler Adım Adım Türkiye Türkiye nin kabartma haritası üzerinde, yaşadığı bölgenin yüzey şekillerini genel olarak tanır. 6. sınıf 6 Sosyal Bilgiler Bölgemizi Tanıyalım Yaşadığı bölgede görülen iklimin, insan faaliyetlerine etkisini, günlük yaşantısından örnekler vererek açıklar. 6. sınıf 7 Sosyal Bilgiler Bölgemizi Tanıyalım Yaşadığı bölgede görülen iklimin, insan faaliyetlerine etkisini, günlük yaşantısından örnekler vererek açıklar. 6. sınıf 8 Sosyal Bilgiler Bölgemizi Tanıyalım Yaşadığı bölgedeki insanların yoğun olarak yaşadıkları yerlerle coğrafî özellikleri ilişkilendirir. 6. sınıf 9 Sosyal Bilgiler Ürettiklerimiz Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetleri fark eder. 6. sınıf 10 Sosyal Bilgiler Ürettiklerimiz Üretime katkıda bulunma konusunda görüş oluşturur. 6. sınıf 11 Sosyal Bilgiler Gerçekleşen Düşler Buluşların ve teknolojik ürünlerin toplum hayatımıza etkilerini tartışır. 6. sınıf 12 Sosyal Bilgiler Bir Ülke Bir Bayrak Ulusal Egemenlik ve bağımsızlık sembollerine değer verir. 6. sınıf 13 Sosyal Bilgiler Toplum İçin Çalışanlar Toplumun temel ihtiyaçlarıyla bu ihtiyaçlara hizmet eden kurumları ilişkilendirir. 6. sınıf 14 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 15 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 16 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM BÖLGEMİZİ TANIYALIM BÖLGEMİZİ TANIYALIM 5. Yaşadığı bölgede görülen bir afet ile bölgenin coğrafî özelliklerini ilişkilendirir. 6. Kültürümüzün sözlü ve yazılı ögelerinden yola çıkarak, doğal afetlerin toplum hayatı üzerine etkilerini örneklendirir. 7. Yaşadığı bölgede görülen doğal afetlerin zararlarını artıran insan faaliyetlerini fark eder.

24 6. sınıf 1 Din Kültürü ALLAH İNANCI 6. Çalışmanın Allah tarafından karşılıksız bırakılmayacağı bilinci ile iyi işler yapmaya istekli olur. 6. sınıf 2 Din Kültürü ALLAH İNANCI 7. İhlâs suresini ezbere okur ve anlamını söyler. 6. sınıf 3 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 1. İbadetin anlamını yorumlar. 6. sınıf 4 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 2. İbadetle ilgili kavramları açıklar. 6. sınıf 5 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 10. Her güzel iş ve davranışın (salih amel) dinimizdeki önemini örneklerle açıklar. 6. sınıf 6 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 11. İbadetlerin davranışlar üzerindeki etkisini fark eder. 6. sınıf 7 Din Kültürü ALLAH İNANCI 4. Allah ın eşi ve benzeri olmadığını açıklar. 6. sınıf 8 Din Kültürü ALLAH İNANCI 5. Allah ın her şeyi işittiği, bildiği, gördüğü ve her şeye gücünün yettiğinin farkında olur. 6. sınıf 9 Din Kültürü KUR'AN I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ 5. Hz. İbrahim in Allah a inanç konusunda ne tür çabalar gösterdiğini fark eder. NİTELİKLERİ 6. sınıf 10 Din Kültürü HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI 1. Hz. Muhammed in Hz. Hatice ile evlilik sürecini özetler. 6. sınıf 11 Din Kültürü KUR'AN I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ 6. Fil suresini ezbere okur ve anlamını söyler. NİTELİKLERİ 6. sınıf 12 Din Kültürü HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI 2. Hz. Muhammed in çocuklara verdiği değeri örneklerle açıklar. 6. sınıf 13 Din Kültürü HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI 3. Hz. Muhammed in ailesi içindeki davranışları na örnekler verir. 6. sınıf 14 Din Kültürü 6. sınıf 15 Din Kültürü 6. sınıf 16 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI 12. Rabbena dualarını ezbere okur ve anlamını söyler. 1. Hz. Muhammed in Hz. Hatice ile evlilik sürecini özetler. 3. Hz. Muhammed in ailesi içindeki davranışları na örnekler verir.

25 6. sınıf 1 İngilizce My Daily Routine Telling the time, days and dates 6. sınıf 2 İngilizce My Daily Routine Describing what people do regularly 6. sınıf 3 İngilizce My Daily Routine Making simple inquiries 6. sınıf 4 İngilizce My Daily Routine Telling the time, days and dates 6. sınıf 5 İngilizce My town Making simple inquiries 6. sınıf 6 İngilizce My town Telling someone what to do 6. sınıf 7 İngilizce Hello! Expressing likes and dislikes 6. sınıf 8 İngilizce Hello! Expressing ability and inability 6. sınıf 9 İngilizce Hello! Describing characters/people 6. sınıf 10 İngilizce Health Telling someone what to do 6. sınıf 11 İngilizce Movies Describing characters/people 6. sınıf 12 İngilizce Movies Describing what people do 6. sınıf 13 İngilizce Party Time Expressing obligation 6. sınıf 14 İngilizce 6. sınıf 15 İngilizce 6. sınıf 16 İngilizce Health Health Health Expressing basic needs Expressing feelings Making simple suggestions

26 7. sınıf 1 Türkçe Okuma Kültürü Şiir dilinin farklılığını ayırt eder. 7. sınıf 2 Türkçe Okuma Kültürü Yazım kurallarını kavrayarak uygular. 7. sınıf 3 Türkçe Atatürk Hâl eklerinin işlevlerini kavrar. 7. sınıf 4 Türkçe Atatürk Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 7. sınıf 5 Türkçe Okuma Kültürü Metne ilişkin sorulara cevap verir. 7. sınıf 6 Türkçe Atatürk İsim kökü ile fiil kökünü ayırt eder. 7. sınıf 7 Türkçe Atatürk Yazım kurallarını kavrayarak uygular. 7. sınıf 8 Türkçe Sevgi Yapım eki ile çekim ekini ayırt eder. 7. sınıf 9 Türkçe Sevgi Noktalama işaretlerini işlevlerine uygun olarak kullanır. 7. sınıf 10 Türkçe Sevgi Sıfat tamlamalarının kuruluş ve anlam özelliklerini kavrar. 7. sınıf 11 Türkçe Sevgi Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 7. sınıf 12 Türkçe Duygular Yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin yerine Türkçelerini kullanır. 7. sınıf 13 Türkçe Duygular Kök ve eki kavrar. 7. sınıf 14 Türkçe Duygular Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 7. sınıf 15 Türkçe Zaman ve Mekan Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 7. sınıf 16 Türkçe 7. sınıf 17 Türkçe Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Yazım kurallarına uygun yazar. Noktalam işaretlerini doğru kullanır.

27 7. sınıf 1 Matematik 7. sınıf 2 Matematik 7. sınıf 3 Matematik 7. sınıf 4 Matematik 7. sınıf 5 Matematik 7. sınıf 6 Matematik 7. sınıf 7 Matematik 7. sınıf 8 Matematik 7. sınıf 9 Matematik 7. sınıf 10 Matematik Doğal Sayılarla İşlemler Doğal Sayılarla İşlemler Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar Ondalık Gösterim Kesirlerle İşlemler Kesirlerle İşlemler Açılar Oran 7. sınıf 11 Matematik Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme 7. sınıf 12 Matematik Veri Analizi Doğal sayılarda ortak çarpan parantezine alma ve dağılma özelliğini uygulamaya yönelik işlemler yapar Doğal sayılarla dört işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer Doğal sayıların çarpanlarını ve katlarını belirler , 3, 4, 5, 6, 9 ve 10a kalansız bölünebilme kurallarını açıklar ve kullanır Asal sayıları özellikleriyle belirler Ondalık gösterimleri verilen sayıları çözümler Kesirlerle toplama ve çıkarma işlemlerini yapar Kesirlerle işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer Komşu, tümler, bütünler ve ters açıların özelliklerini keşfeder; ilgili problemleri çözer Bir bütünün iki parçaya ayrıldığı durumlarda iki parçanın birbirine veya her bir parçanın bütüne oranını belirler; problem durumlarında oranlardan biri verildiğinde diğerini bulur İki gruba ait verileri ikili sıklık tablosu veya sütun grafiğinden uygun olanla gösterir Bir veri grubuna ait açıklığı hesaplar ve yorumlar. 7. sınıf 13 Matematik 7. sınıf 14 Matematik 7. sınıf 15 Matematik 7. sınıf 16 Matematik 7. sınıf 17 Matematik Veri Analizi Cebirler İfadeler Alan Ölçme Veri Analizi Tam Sayılar İki gruba ait verileri karşılaştırmada ve yorumlamada aritmetik ortalama ve açıklığı kullanır Bir doğal sayı ile bir cebirsel ifadeyi çarpar Paralelkenarın alan bağıntısını oluşturur; ilgili problemleri çözer İki gruba ait verileri karşılaştırmada ve yorumlamada aritmetik ortalama ve açıklığı kullanır Tam sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar; ilgili problemleri çözer.

28 7. sınıf 1 Fen Bilimleri 7. sınıf 2 Fen Bilimleri 7. sınıf 3 Fen Bilimleri 7. sınıf 4 Fen Bilimleri 7. sınıf 5 Fen Bilimleri 7. sınıf 6 Fen Bilimleri 7. sınıf 7 Fen Bilimleri 7. sınıf 8 Fen Bilimleri 7. sınıf 9 Fen Bilimleri 7. sınıf 10 Fen Bilimleri 7. sınıf 11 Fen Bilimleri 7. sınıf 12 Fen Bilimleri 7. sınıf 13 Fen Bilimleri 7. sınıf 14 Fen Bilimleri 7. sınıf 15 Fen Bilimleri 7. sınıf 16 Fen Bilimleri 7. sınıf 17 Fen Bilimleri Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Kuvvet ve Hareket Kuvvet ve Hareket Maddenin Tanecikli Yapısı Maddenin Tanecikli Yapısı Maddenin Tanecikli Yapısı Maddenin Tanecikli Yapısı Işık ve Ses Işık ve Ses Bitki ve Hayvanlarda Üreme, Büyüme ve Gelişme Madde ve Isı Madde ve Isı Madde ve Isı Hücre doku organ sistem organizma ilişkisini açıklar Destek ve hareket sisteminin sağlığını korumak için yapılması gerekenleri araştırır ve sunar Akciğerlerin yapısını açıklar ve alveol kılcal damar arasındaki gaz alışverişini model üzerinde gösterir Büyük ve küçük kan dolaşımını şema üzerinde gösterir Kan grupları arasındaki kan alışverişini kavrar Bileşke kuvveti açıklar Bir cisme etki eden birden fazla kuvveti deneyle ve çizimle gösterir Maddelerin; tanecikli, boşluklu ve hareketli yapıda olduğunu kavrar Hâl değişimine bağlı olarak maddenin tanecikleri arasındaki boşluk ve hareketliliğin değiştiğini kavrar Tasarladığı deneyler sonucunda çeşitli maddelerin yoğunluklarını hesaplar Birbiri içinde çözünmeyen sıvıların yoğunluklarını deney yaparak karşılaştırır Işığın düzgün ve pürüzlü yüzeylerdeki yansımalarını gözlemler ve ışınlar çizerek gösterir Işığın yansımasında gelen ışın, yansıyan ışın ve yüzeyin normali arasındaki ilişkiyi açıklar Bitki ve hayvanlarda büyüme ve gelişmeye etki eden faktörleri açıklar Maddeleri, ısı iletimi bakımından sınıflandırır Yakıtları, katı, sıvı ve gaz yakıtlar olarak sınıflandırarak yaygın olarak kullanılan yakıtlara örnekler verir Farklı türdeki yakıtların ısı amaçlı kullanımının, insan ve çevre üzerine etkilerini araştırır ve sunar.

29 7. sınıf 1 Sosyal Bilgiler Sosyal Bilgiler Öğreniyorum Yakın çevresindeki bir örnekten yola çıkarak bir olayın çok boyutluluğunu fark eder. 7. sınıf 2 Sosyal Bilgiler Yeryüzünde Yaşam Farklı ölçeklerde çizilmiş haritalardan yararlanarak ölçek değiştiğinde haritanın değişen özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 7. sınıf 3 Sosyal Bilgiler Sosyal Bilgiler Öğreniyorum Olgu ve görüşü ayırt eder. 7. sınıf 4 Sosyal Bilgiler Yeryüzünde Yaşam Dünyanın farklı doğal ortamlarındaki insan yaşantılarından yola çıkarak, iklim özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur 7. sınıf 5 Sosyal Bilgiler Yeryüzünde Yaşam Haritalardan ve görsel materyallerden yararlanarak Türkiye deki iklim tiplerinin dağılışında, konumun ve yeryüzü şekillerinin rolünü açıklar. 7. sınıf 6 Sosyal Bilgiler Yeryüzünde Yaşam Haritalardan ve görsel materyallerden yararlanarak Türkiye de görülen iklim türlerinin özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 7. sınıf 7 Sosyal Bilgiler Yeryüzünde Yaşam Anadolu ve Mezopotamya da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark eder. 7. sınıf 8 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Türkiye nin coğrafî özelliklerini dikkate alarak, yatırım ve pazarlama proje önerileri tasarlar. 7. sınıf 9 Sosyal Bilgiler İpek Yolunda Türkler Orta Asya ilk Türk devletlerinin siyasal, ekonomik ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda bulunur. 7. sınıf 10 Sosyal Bilgiler İpek Yolunda Türkler Orta Asya ilk Türk devletlerinin kültürel özellikleriyle yaşadıkları yerlerin coğrafî özelliklerini ilişkilendirir. 7. sınıf 11 Sosyal Bilgiler Ülkemizin Kaynakları Türkiye nin coğrafî özelliklerini dikkate alarak, yatırım ve pazarlama proje önerleri tasarlar. 7. sınıf 12 Sosyal Bilgiler İpek Yolunda Türkler Görsel ve yazılı materyallerden yararlanarak İslamiyet in ortaya çıkışı ve yayılışını inceler. 7. sınıf 13 Sosyal Bilgiler Ülkemiz ve Dünya Ülkemizin diğer ülkelerle olan ekonomik ilişkilerini, kaynaklar ve ihtiyaçlar açısından değerlendirir. 7. sınıf 14 Sosyal Bilgiler İpek Yolunda Türkler Destan, yazıt ve diğer belgelerden yararlanarak, Orta Asya ilk Türk devletlerinin siyasal, ekonomik ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda bulunur. 7. sınıf 15 Sosyal Bilgiler Ülkemiz ve Dünya Ülkemizin diğer ülkelerle olan ekonomik ilişkilerini, kaynaklar ve ihtiyaçlar açısından değerlendirir. 7. sınıf 16 Sosyal Bilgiler Ülkemiz ve Dünya Ülkemizin diğer ülkelerle doğal afetlerde ve çevre sorunlarında dayanışma ve işbirliği içinde olmasının önemini fark eder. 7. sınıf 17 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Uluslararası kültür, sanat, fuar ve spor etkinliklerinin toplumlar arası etkileşimdeki rolünü değerlendirir.

30 7. sınıf 1 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA 1. Peygamber kavramını açıklar. İNANÇ 7. sınıf 2 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA 1. Peygamber kavramını açıklar. İNANÇ 7. sınıf 3 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA 2. Kur an da adı geçen peygamberleri listeler. İNANÇ 7. sınıf 4 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 1. Namaz ibadetinin anlamını ve namazın niçin kılınması gerektiğini açıklar. 7. sınıf 5 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 2. Namazın hazırlık şartlarından olan abdestin, boy abdesti (gusül)nin ve teyemmümün hangi durumlarda ve nasıl yapıldığını açıklar. 7. sınıf 6 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 1. Namaz ibadetinin anlamını ve namazın niçin kılınması gerektiğini açıklar. 7. sınıf 7 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 7. Namazı bozan durumları örneklendirir. 7. sınıf 8 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 8. Vakit, cuma, bayram cenaze ve teravih namazlarının ne zaman ve nasıl kılındığını bilir. 7. sınıf 9 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 9. Namazın bireysel ve toplumsal katkılarının farkında olur. 7. sınıf 10 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 6. Hz. Muhammed in sosyal barışa ve eğitim öğretime yönelik faaliyet ve düzenlemelerini örneklerle açıklar. 7. sınıf 11 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 7. Bedir, Uhut ve Hendek savaşlarının neden ve sonuçlarını açıklar. 7. sınıf 12 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 8. Hz. Muhammed in Hudeybiye Antlaşması nda ve Mekke nin fethinde sergilediği tavrı barış açısından değerlendirir. 7. sınıf 13 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 10. Hz. Muhammed in vefatının sahabe üzerinde bıraktığı tesiri yorumlar. 7. sınıf 14 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 11. Nasr suresini ezbere okur ve anlamını söyler. 7. sınıf 15 Din Kültürü KUR AN I KERİM İN ANA KONULARI 1. Kur an ı Kerim in temel konularını açıklar. 7. sınıf 16 Din Kültürü İSLAM IN SAKINILMASINI İSTEDİĞİ BAZI DAVRANIŞLAR 7. sınıf 17 Din Kültürü İSLAM IN SAKINILMASINI İSTEDİĞİ BAZI DAVRANIŞLAR 1. İslamiyetin sakınmamızı istediği bazı kötü davranışları belirterek ayet ve hadislerden örnekler verir. 2. İslamiyetin sakınmamızı istediği bazı kötü davranışların bireysel ve toplumsal zararlarını irdeler.

O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. 1. O.2.11 Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. 1

O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. 1. O.2.11 Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. 1 O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. O.2. Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y.2.6 Yazılarında söz varlığından yararlanır. 2 O.2.3 Okuma öncesi okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili

Detaylı

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı)

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı) OKUL NET LİSTESİ ( sıralı) KATILIMLAR İL İLÇE OKUL SINAV ADI OKUL İLÇE İL GENEL. SINIF KDS - Sıra Ö.No İsim Snf Türkçe Matematik Din Kül. Fen ve Tek. Sos. Bil. Yab.Dil Toplam ler D Y N D Y N D Y N D Y

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI / 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma Kurallarını

Detaylı

G D S 4 2013 MART. Sınıf Ders Ünite Kazanım. 9. sınıf Dil ve Anlatım Türkçenin Ses Özellikleri 1. Türkçedeki seslerin özelliklerini açıklar.

G D S 4 2013 MART. Sınıf Ders Ünite Kazanım. 9. sınıf Dil ve Anlatım Türkçenin Ses Özellikleri 1. Türkçedeki seslerin özelliklerini açıklar. G D S 4 2013 MART Sınıf Ders Ünite Kazanım 9. sınıf Dil ve Anlatım Türkçenin Ses Özellikleri 1. Türkçedeki seslerin ni açıklar. 9. sınıf Dil ve Anlatım Türkçenin Ses Özellikleri 2. Türkçedeki ses uyumlarının

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF / 2015-2016 EĞİTİM YILI Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT..! MAYIS 2016 SINAVI KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ (5N 1K) Paragraf Oluşturma Alfabetik Sıralama Anlamlı ve Kurallı

Detaylı

2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ DERSİ TEMALARI ve KAVRAMLAR

2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ DERSİ TEMALARI ve KAVRAMLAR 2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ DERSİ TEMALARI ve KAVRAMLAR OKUL HEYECANIM BENİM EŞSİZ YUVAM DÜN, BUGÜN, YARIN Ders Programı Yardım Şekil Saygı Duygu Ulaşım Araçları Vücut Sağlık İletişim Nezaket Görsel Materyal

Detaylı

6. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

6. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 6. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Gerçek, Mecaz ve Yan Anlam:.Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili

Detaylı

İLKÖĞRETİM 1. SINIF MATEMATİK DERSİ SAYMA, TOPLAMA ve ÇIKARMA İŞLEMİ BECERİLERİ

İLKÖĞRETİM 1. SINIF MATEMATİK DERSİ SAYMA, TOPLAMA ve ÇIKARMA İŞLEMİ BECERİLERİ İLKÖĞRETİM 1. SINIF MATEMATİK DERSİ SAYMA, TOPLAMA ve ÇIKARMA İŞLEMİ BECERİLERİ 1. Rakamları okur ve yazar. 2. Nesne sayısı 10 dan az olan bir topluluktaki nesnelerin sayısını belirler ve bu sayıyı rakamla

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Farklı düşünmeye e yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

ÜNİTE ÖĞRENME ALANI/ ALT ÖĞRENME ALANI SAYILAR Sayılar KAZANIMLAR 1. Deste ve düzineyi örneklerle açıklar. 2. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu

ÜNİTE ÖĞRENME ALANI/ ALT ÖĞRENME ALANI SAYILAR Sayılar KAZANIMLAR 1. Deste ve düzineyi örneklerle açıklar. 2. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu MATEMATİK 2. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN ÜNİTE ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM TOPLAM KAZANIM SAYISI 1 SAYILAR Sayılar 1-2-3-4-5 Toplama Çıkarma 1 Çarpma 1-2 GEOMETRİ Örüntü ve Süslemeler

Detaylı

ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85

ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85 TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ () TEMEL ALAN YETERLİLİKLERİ ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85 ANKARA 13 OCAK 2011 İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: ÖĞRENİM ALANLARI VE ÇALIŞMA YÖNTEMİ...3 1.1.ISCED 97

Detaylı

MART AYLIK EĞİTİM PLANI

MART AYLIK EĞİTİM PLANI Okul dı : arih : M Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı M YLIK EĞİİM PLNI KZNIML VE GÖSEGELEİ M BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri,

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri, 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF TÜRKÇE DERSİ KZNIM TLOSU DERS SINIF ÖĞRENME LNI TÜRKÇE OKUM TÜRKÇE OKUM KZNIM Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

2. Online Değerlendirme Sınavı 1

2. Online Değerlendirme Sınavı 1 . Online Değerlendirme Sınavı Türkçe Hayat Bilgisi İngilizce Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog KONYA KARAMAN BÖLGESİ BOŞANMA ANALİZİ 22.07.2014 Tarihsel sürece bakıldığında kalkınma,

Detaylı

DOSYA YAYINLARI TURAN GÜNEŞ BUL. NO: 23 ÇANKAYA - ANKARA 0.312.438 88 38-0.312.438 87 97 bilgi@dosyayayinlari.com

DOSYA YAYINLARI TURAN GÜNEŞ BUL. NO: 23 ÇANKAYA - ANKARA 0.312.438 88 38-0.312.438 87 97 bilgi@dosyayayinlari.com TURKÇE BELGE EĞT..BAS.YAY.DAĞ.TİC.LTD.ŞTİ TÜRKÇE 4.SINIF Deneme Sınav 1 Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam 4 3 4 4 2 Cümlenin Anlam Özellikleri 3 1 2 2 3 Cümle Yorumu 1 1 4 Metin Yorumu ve Görsel Okuma

Detaylı

Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler,

Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler, Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler, Bu araştırmada Fen Bilgisi sorularını anlama düzeyinizi belirlemek amaçlanmıştır. Bunun için hazırlanmış bu testte SBS de sorulmuş bazı sorular

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ ORTAOKULU MATEMATİK 8.SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANDIR.

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ ORTAOKULU MATEMATİK 8.SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANDIR. EYLÜL 2013-201 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ ORTAOKULU MATEMATİK 8.SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANDIR. 9-13 Örüntü ve Süslemeler Dönüşüm Geometrisi 1. Doğru, çokgen ve çember modellerinden

Detaylı

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU VE KAZANIM TABLOSU. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 1-4 KASIM - Seslerden heceler, hecelerden sözcükler, sözcüklerden cümle

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF TÜRKÇE 5. SINIF 1 Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2 Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3 Okuduklarındaki

Detaylı

4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilgiler Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:

Detaylı

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 6. SINIF YILLIK PLANI

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 6. SINIF YILLIK PLANI 08-11.10.201 0.09/01-04.10.201 2-27.09.201 09-20.09.201 TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU 201 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGR DERSİ 6. SINIF YILLIK PLANI SÜRE ÖĞRENME ALANI: BİREY VE TOPLUM

Detaylı

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9 4. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 1 8 Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS)

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS) 4. SINIF DEYİMLER VE ATASÖZLERİ, BASİT, TÜREMİŞ, BİRLEŞİK KELİMELER, KONU BAŞLIĞI BELİRLEME, ANA FİKİR (METİNDE ANA FİKİR), ŞİİRDE ANA DUYGU, KARŞILAŞTIRMA BELİRTEN İFADELER AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ, ÜÇGEN, KARE,

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Eş Sesli Sözcükler Şiir Yorumlama Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Zıt Anlamlı Sözcükler 5N 1K Hikâyenin

Detaylı

MATEMATİK (haftalık ders sayısı 5, yıllık toplam 90 ders saati)

MATEMATİK (haftalık ders sayısı 5, yıllık toplam 90 ders saati) MATEMATİK (haftalık ders sayısı 5, yıllık toplam 90 ders saati) GİRİŞ XXI. yüzyılda matematik eğitimi yalnız doğa olaylarının araştırmasında ve teknikte değil insan oğlunun mantıklı, eleştirel ve estetik

Detaylı

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Araştırma sonucu Göteborg daki anaokulları ve aile yuvaları ( familjedaghem) faaliyetlerinde kalitenin geliştirilmesinde kullanılacaktır. Soruları ebeveyn veya veli olarak

Detaylı

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte 6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte Anlam 3 13 Türkçe Sözcükte Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte

Detaylı

Hazırlayanlar : Müzik : Ayşin EREN Yard. Doç. Dr. Tülin MALKOÇ

Hazırlayanlar : Müzik : Ayşin EREN Yard. Doç. Dr. Tülin MALKOÇ Hazırlayanlar : Müzik : Ayşin EREN Yard. Doç. Dr. Tülin MALKOÇ Büyükçekmece Asfaltı Akçaburgaz Mah. 2. Bölge Nu.: 15/1 Hadımköy / İSTANBUL Tel: 0212 886 24 32 (pbx) Belgeç: 0212 886 24 36 AYLAR EYLÜL

Detaylı

SİS-2-2012 (07.12.2012)

SİS-2-2012 (07.12.2012) SINIF A B DERS ÜNİTE KAZANIM SİS-2-2012 (07.12.2012) 2. sınıf 1 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 11 Türkçe 2. Okuduğunu

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Seçmeli Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İMAM HATİP VE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TEFSİR OKUMALARI DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İMAM HATİP VE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TEFSİR OKUMALARI DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İMAM HATİP VE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TEFSİR OKUMALARI DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI ANKARA, 2015 1 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu

Detaylı

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Aynı Kavram Alanına Giren Sözcükler Eş, Zıt, Yakın Anlamlılık ve Eş

Detaylı

Bu doğrultuda ve 2104 sayılı Tebliğler dergisine göre Türkçe dersinde şu işlemlerin yapılması öğretmenden beklenir.

Bu doğrultuda ve 2104 sayılı Tebliğler dergisine göre Türkçe dersinde şu işlemlerin yapılması öğretmenden beklenir. Kök Kavramı Örneklerle Konu Anlatımı 1 TÜRKÇE DERSİNDE ATATÜRKÇÜLÜK 2104 sayılı Tebliğler dergisinde yayımlanan Temel Eğitim ve Orta Öğretim Kurumlarında Atatürk İlke ve İnkılaplarının Öğretim Esasları

Detaylı

1.Temel Kavramlar 2. ÆÍlemler

1.Temel Kavramlar 2. ÆÍlemler 1.Temel Kavramlar Abaküs Nedir... 7 Abaküsün Tarihçesi... 9 Abaküsün Faydaları... 12 Abaküsü Tanıyalım... 13 Abaküste Rakamların Gösterili i... 18 Abaküste Parmak Hareketlerinin Gösterili i... 19 2. lemler

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı OKUMA YAZMA DİL BİLGİSİ Söz Varlığını Zenginleştirme Okuduğu Metni Değerlendirme Görsel Okuma Metnin Türleri Cümlede Anlam Özellikleri Yazma ve ktalama Kurallarını

Detaylı

ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY

ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 29.03.2012 / ÇANAKKALE Fen Lisesi ARAŞTIRMA PROJESİ

Detaylı

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur.

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder.

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 15 EKİM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 4. YAZMA 5. GÖRSEL OKUMA VE GÖRSEL SUNU Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğunu Anlama 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma kurallarını uygulama

Detaylı

AİLE DİNİ REHBERLİK BÜROSU

AİLE DİNİ REHBERLİK BÜROSU DİN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TİREBOLU MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU MUTLULUĞUNUZA REHBERLİK EDER Yüce Allah ın aileye bahşettiği sevgi ve rahmetin çeşitli unsurlarla beslenmesi gerekir. Bunların

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI HIZLI KLAVYE KULLANIMI (F KLAVYE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI HIZLI KLAVYE KULLANIMI (F KLAVYE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI HIZLI KLAVYE KULLANIMI (F KLAVYE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

8. SINIF 4. ÜNİTE İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR 1. Din Ve Din Anlayışı Kazanım :Din ve din anlayışı arasındaki farklılığı ayırt eder.

8. SINIF 4. ÜNİTE İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR 1. Din Ve Din Anlayışı Kazanım :Din ve din anlayışı arasındaki farklılığı ayırt eder. 8. SINIF 4. ÜNİTE İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR 1. Din Ve Din Anlayışı Kazanım :Din ve din anlayışı arasındaki farklılığı ayırt eder. Soru : Din nedir? Din, Allah tarafından gönderilmiştir. Peygamberler

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVLARI LE SERBEST MUHASEBEC MAL MÜ AV RL K STAJA BA LAMA SINAVINA HAZIRLIK KURSLARI ÇERÇEVE PROGRAMI

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVLARI LE SERBEST MUHASEBEC MAL MÜ AV RL K STAJA BA LAMA SINAVINA HAZIRLIK KURSLARI ÇERÇEVE PROGRAMI T.C. M LLÎ E T M BAKANLI I Talim ve Terbiye Kurulu Ba kanl KAMU PERSONEL SEÇME SINAVLARI LE SERBEST MUHASEBEC MAL MÜ AV RL K STAJA BA LAMA SINAVINA HAZIRLIK KURSLARI ÇERÇEVE PROGRAMI ANKARA 2011 GENEL

Detaylı

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen ve Teknoloji Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Cümle Bilgisi: Anlamlı ve

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KULELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AİT401 7 2 + 0 2 2. Yok. Ön Koşul Dersleri.

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AİT401 7 2 + 0 2 2. Yok. Ön Koşul Dersleri. DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AİT401 7 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin

Detaylı

Kentsel Dönüşüm Uygulamaları (GTM 084) Ders Detayları

Kentsel Dönüşüm Uygulamaları (GTM 084) Ders Detayları Kentsel Dönüşüm Uygulamaları (GTM 084) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Kentsel Dönüşüm Uygulamaları GTM 084 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün Veri Toplama Yöntemleri Prof.Dr.Besti Üstün 1 VERİ (DATA) Belirli amaçlar için toplanan bilgilere veri denir. Araştırmacının belirlediği probleme en uygun çözümü bulabilmesi uygun veri toplama yöntemi

Detaylı

İLKÖĞRETİM. Deneme Tarihleri. Ders Konuları. 1

İLKÖĞRETİM. Deneme Tarihleri. Ders Konuları.  1 İLKÖĞRETİM Deneme Tarihleri & Ders Konuları 0212 655 04 00 www.isabet.com.tr 1 2 2. SINIF DENEME TARİHLERİ 1. DENEME 08.11.2017 2.DENEME 20.12.2017 3.DENEME 14.03.2018 4.DENEME 25.04.2018 2. SINIF TÜRKÇE

Detaylı

Fizik ve Ölçme. Fizik deneysel gözlemler ve nicel ölçümlere dayanır

Fizik ve Ölçme. Fizik deneysel gözlemler ve nicel ölçümlere dayanır Fizik ve Ölçme Fizik deneysel gözlemler ve nicel ölçümlere dayanır Fizik kanunları temel büyüklükler(nicelikler) cinsinden ifade edilir. Mekanikte üç temel büyüklük vardır; bunlar uzunluk(l), zaman(t)

Detaylı

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları AKDAY 4.Sınıf İngilizce UNIT1 IN THE CLASSROOM UNIT2 CHILDREN'S DAY UNIT3 FREE TIME UNIT4 CARTOON CHARACTERS UNIT5 MY DAY UNIT6 DOING EXPERIMENTS UNIT7 JOBS UNIT8 MY CLOTHES AKDAY 4.Sınıf Matematik Dikey

Detaylı

GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI

GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI NEDİR? Yarışma ortamı olmadığı için öğrencilerimizin üzerindeki baskı kaldırılarak

Detaylı

Osmancık İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi

Osmancık İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi Ünite Planı Öğretmenin Adı, Soyadı Okulunun Adı Okulunun Bulunduğu Mahalle Okulun Bulunduğu İl Emine ÇELİKCİ Osmancık İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi Koyunbaba mahallesi ÇORUM Ünit Bilgisi Ünite Başlığı

Detaylı

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA 8. SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 19.10.2016 Fiilimsiler (özne - yüklem) Çarpanlar ve Katlar (8.1.1.1. 8.1.1.3. Kazanımlar) Üslü İfadeler (8.1.2.1 8.1.2.4. Kazanımlar)

Detaylı

Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları

Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayarla Tasarım I GRT 207 Her İkisi 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede,

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 2 12 Türkçe Eş Anlamlı Sözcükler 3 13 Türkçe Eş Sesli

Detaylı

BİR SAYININ ÖZÜ VE DÖRT İŞLEM

BİR SAYININ ÖZÜ VE DÖRT İŞLEM ÖZEL EGE LİSESİ BİR SAYININ ÖZÜ VE DÖRT İŞLEM HAZIRLAYAN ÖĞRENCİ: Sıla Avar DANIŞMAN ÖĞRETMEN: Gizem Günel İZMİR 2012 İÇİNDEKİLER 1. PROJENİN AMACI.. 3 2. GİRİŞ... 3 3. YÖNTEM. 3 4. ÖN BİLGİLER... 3 5.

Detaylı

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1. GİRİŞ Odamızca, 2009 yılında 63 fuara katılan 435 üyemize 423 bin TL yurtiçi fuar teşviki ödenmiştir. Ödenen teşvik rakamı, 2008 yılına

Detaylı

TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ÇELİK BORU TESİSATÇISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ÇELİK BORU TESİSATÇISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ÇELİK BORU TESİSATÇISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ. 2011-2012 Güz Yarıyılı. Dersin adı : TÜRK DİLİ 1

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ. 2011-2012 Güz Yarıyılı. Dersin adı : TÜRK DİLİ 1 T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ 2011-2012 Güz Yarıyılı Dersin adı : TÜRK DİLİ 1 Dersin Kodu: TRD 151 Şube Kodu: AKTS Kredisi: 2 1. yıl 1. yarıyıl Lisans Zorunlu 2 s/ hafta Teorik: 2s/ hafta Uygulamalı: 0 s/hafta

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

4. Ünite Ö retmen K lavuz Kitab

4. Ünite Ö retmen K lavuz Kitab . Ünite Ö retmen K lavuz Kitab S n f: 1 : Matematik Ünite Numaras : 1 Ünite Süresi: ders saati / GEOMETR Örüntü ve Süslemeler Örüntü ve Süslemeler EK M EYLÜL Do al Do al 1. Bir örüntüdeki iliflkiyi belirler..

Detaylı

MÜDÜR YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ

MÜDÜR YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ MÜDÜR YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ 1-2 Kasım 2013 tarihlerinde TED Okulları nda görev yapan müdür yardımcılarına yönelik olarak Antalya da bir hizmet içi eğitim gerçekleştirilmiştir. 25 TED Okulu ndan

Detaylı

Proje konularından istediğiniz bir konuyu seçip, hazırlamalısınız.

Proje konularından istediğiniz bir konuyu seçip, hazırlamalısınız. 5. SINIF MATEMATİK PROJE KONULARI (2012-2013) Atatürk ün geometri alanında yaptığı çalışmaların ülkemizdeki geometri öğretimine katkılarını açıklayınız. Geometrik cisimlerin (prizmalar ve piramitler) günlük

Detaylı

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

SÜRE BĠLĠġĠM TEKNOLOJĠLERĠ ÜNĠTE 1: ĠLETĠġĠM DERS SAATĠ: 1. Gelecekteki bilişim teknoloji

SÜRE BĠLĠġĠM TEKNOLOJĠLERĠ ÜNĠTE 1: ĠLETĠġĠM DERS SAATĠ: 1. Gelecekteki bilişim teknoloji 2. 0-4 EKĠM 20 EKĠM. 3-7 EKĠM 20 EYLÜL 4. 26-30 EYLÜL 20 EYLÜL 3. 9-23 EYLÜL 20 20 202 ÖĞRETİM YILI BĠLĠġĠM TEKNOLOJĠLERĠ ÜNĠTE : ĠLETĠġĠM DERS SAATĠ:.. Gelecekteki bilişim teknolojilerinin olası etkisi

Detaylı

Öncelikle mübarek KURBAN BAYRAMINIZ kutlu olsun.

Öncelikle mübarek KURBAN BAYRAMINIZ kutlu olsun. DEĞERLİ VELİLER Öncelikle mübarek KURBAN BAYRAMINIZ kutlu olsun. Bayram tatilinde verilen bu ödevlerin günlük olarak(üzerindeki tarihe göre) yaptırılmasını rica ediyorum. Ödevleri öğrendiğimiz konuların

Detaylı

Bu konuda cevap verilecek sorular?

Bu konuda cevap verilecek sorular? MANYETİK ALAN Bu konuda cevap verilecek sorular? 1. Manyetik alan nedir? 2. Maddeler manyetik özelliklerine göre nasıl sınıflandırılır? 3. Manyetik alanın varlığı nasıl anlaşılır? 4. Mıknatısın manyetik

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri I MMR 103 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan

Detaylı

5. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

5. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 5. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Eş Anlamlılık: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam: Kelimenin gerçek,

Detaylı

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu Türkçe 4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu SÖZ VARLIĞI - Zıt Anlamlı Sözcükler : T.4.3.7. Kelimelerin zıt anlamlılarını bulur. OKUMA - Metinle İlgili lar Sorma ve ları Cevaplama : T.4.3.8. Okuduğu

Detaylı

GÜZEL KONUŞMA VE DİKSİYON DERSİ

GÜZEL KONUŞMA VE DİKSİYON DERSİ GÜZEL KONUŞMA VE DİKSİYON DERSİ MODÜL ADI SÜRESİ DİKSİYON - 1 40/32 DİKSİYON - 2 40/32 BEDEN DİLİ 40/32 DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI ALAN MESLEK/DAL DERSİN OKUTULACAĞI SINIF/YIL SÜRE DERSİN AMACI DERSİN

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazısına uygun başlık belirler. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 2. sınıf 3

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 20 KASIM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ÇOCUK DIŞ GİYSİLERİ DİKİMİ (CEKET- MONT- MANTO) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ÇOCUK DIŞ GİYSİLERİ DİKİMİ (CEKET- MONT- MANTO) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ÇOCUK DIŞ GİYSİLERİ DİKİMİ (CEKET- MONT- MANTO) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

KAVRAMLAR. Büyüme ve Gelişme. Büyüme. Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır.

KAVRAMLAR. Büyüme ve Gelişme. Büyüme. Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır. KAVRAMLAR Büyüme ve Gelişme Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır. Büyüme Büyüme, bedende gerçekleşen ve boy uzamasında olduğu gibi sayısal (nicel) değişikliklerle ifade edilebilecek yapısal

Detaylı

EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ 1. Ders- Eğitimin Temel Kavramları. Yrd. Doç. Dr. Melike YİĞİT KOYUNKAYA

EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ 1. Ders- Eğitimin Temel Kavramları. Yrd. Doç. Dr. Melike YİĞİT KOYUNKAYA EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ 1. Ders- Eğitimin Temel Kavramları Yrd. Doç. Dr. Melike YİĞİT KOYUNKAYA Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilerin; Öğretmenlik mesleği ile tanışmalarını, Öğretmenliğin özellikleri

Detaylı

Tasarım ve Planlama Eğitimi Neden Diğer Bilim Alanlarındaki Eğitime Benzemiyor?

Tasarım ve Planlama Eğitimi Neden Diğer Bilim Alanlarındaki Eğitime Benzemiyor? Tasarım ve Planlama Eğitimi Neden Diğer Bilim Alanlarındaki Eğitime Benzemiyor? Doç.Dr. Nilgün GÖRER TAMER (Şehir Plancısı) Her fakülte içerdiği bölümlerin bilim alanına bağlı olarak farklılaşan öznel

Detaylı

KİTAP İNCELEMESİ. Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri. Tamer KUTLUCA 1. Editörler. Mehmet Fatih ÖZMANTAR Erhan BİNGÖLBALİ Hatice AKKOÇ

KİTAP İNCELEMESİ. Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri. Tamer KUTLUCA 1. Editörler. Mehmet Fatih ÖZMANTAR Erhan BİNGÖLBALİ Hatice AKKOÇ Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi, 18 (2012) 287-291 287 KİTAP İNCELEMESİ Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri Editörler Mehmet Fatih ÖZMANTAR Erhan BİNGÖLBALİ Hatice

Detaylı

Tasarım Psikolojisi (SEÇ356) Ders Detayları

Tasarım Psikolojisi (SEÇ356) Ders Detayları Tasarım Psikolojisi (SEÇ356) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Tasarım Psikolojisi SEÇ356 Seçmeli 2 0 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

YAZILI YEREL BASININ ÇEVRE KİRLİLİĞİNE TEPKİSİ

YAZILI YEREL BASININ ÇEVRE KİRLİLİĞİNE TEPKİSİ YAZILI YEREL BASININ ÇEVRE KİRLİLİĞİNE TEPKİSİ Savaş AYBERK, Bilge ALYÜZ*, Şenay ÇETİN Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü, Kocaeli *İletişim kurulacak yazar bilge.alyuz@kou.edu.tr, Tel: 262

Detaylı