OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş."

Transkript

1 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin veya işin aşamalarını anlatan yönergeleri uygular. 2. sınıf 4 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 2. sınıf 5 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder. 2. sınıf 6 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Matematiksel ifadeleri doğru yazar. 2. sınıf 7 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 2. sınıf 8 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 2. sınıf 9 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Hecelerden yeni kelimeler türetir. 2. sınıf 10 Türkçe 1. Görsel Okuma Trafik işaretlerinin anlamlarını bilir.

2 2. sınıf 1 Matematik Doğal Sayılar içinde ikiser ve beser, 40 içinde dörder, 30 içinde üçer ileriye ve geriye doğru sayar. 2. sınıf 2 Matematik Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi den küçük ve onluk bozmayı gerektirmeyen iki doğal sayının farkını bulur. 2. sınıf 3 Matematik Doğal Sayılarla Toplama İslemi 3. İki doğal sayının toplandığı islemde verilmeyen toplananı belirler. 2. sınıf 4 Matematik Kesirler 1. Bütün, yarım ve çeyrek arasındaki iliskiyi açıklar. 2. sınıf 5 Matematik Örüntü ve Süslemeler 1. Bir örüntüde eksik bırakılan ögeleri belirleyerek tamamlar. 2. sınıf 6 Matematik Zamanı Ölçme 1. Tam ve yarım saatleri okur, saati tam ve yarım saate ayarlar. 2. sınıf 7 Matematik Simetri 2. Simetriyi modelleri ile açıklar. 2. sınıf 8 Matematik(MEB) Doğal Sayılar 9. İki basamaklı doğal sayıların hangi onluğa daha yakın olduğunu belirler. 2. sınıf 9 Matematik(MEB) Uzunlukları Ölçme 5. Metre ve santimetre birimleriyle ilgili problemleri çözer ve kurar. 2. sınıf 10 Matematik(MEB) Paralarımız 1. Paralarımızı tanır. 2. sınıf 1 Matematik Doğal Sayılar içinde ikiser ve beser, 40 içinde dörder, 30 içinde üçer ileriye ve geriye doğru sayar. 2. sınıf 2 Matematik Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi den küçük ve onluk bozmayı gerektirmeyen iki doğal sayının farkını bulur. 2. sınıf 3 Matematik Doğal Sayılarla Toplama İslemi 3. İki doğal sayının toplandığı islemde verilmeyen toplananı belirler. 2. sınıf 4 Matematik Kesirler 1. Bütün, yarım ve çeyrek arasındaki iliskiyi açıklar. 2. sınıf 5 Matematik Örüntü ve Süslemeler 1. Bir örüntüde eksik bırakılan ögeleri belirleyerek tamamlar. 2. sınıf 6 Matematik Zamanı Ölçme 1. Tam ve yarım saatleri okur, saati tam ve yarım saate ayarlar. 2. sınıf 7 Matematik Simetri 2. Simetriyi modelleri ile açıklar. 2. sınıf 8 Matematik(Dörtel) Tartma 1. Kilogramın kullanıldığı yerleri belirtir. 2. sınıf 9 Matematik(Dörtel) Geometrik Cisimler ve Sekiller 5. Karenin, dikdörtgenin, üçgenin köse ve kenarlarını gösterir. 2. sınıf 10 Matematik(Dörtel) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi a kadar olan doğal sayıları 2, 3, 4 ve 5 sayılarıyla çarpar.

3 2. sınıf 1 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Güneş'in doğuşunu ve batışını gözlemleyerek doğu ve batı kavramlarını kavrar, evinin bölümlerini yönlere göre tarif eder. 2. sınıf 2 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Evindeki iletişim araçlarını yerinde ve doğru kullanır. 2. sınıf 3 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Sağlıklı büyüme ve gelişme ile kişisel bakım, spor, dengeli ve düzenli beslenme arasındaki ilişkiyi açıklar. 2. sınıf 4 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Yemek yerken uyulması gereken görgü kurallarının nedenlerini açıklar. 2. sınıf 5 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Zaman ifadelerini doğru kullanarak günlük ve haftalık plan yapar ve bu planlara uyar. 2. sınıf 6 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Yakın çevresindeki kişilerin iş ve meslekleriyle ilgili gözlemler yaparak bu kişilerin hayatımızı kolaylaştırmak için neler yaptıklarını açıklar. 2. sınıf 7 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Her iş ve mesleğin gerekli ve saygın olduğunu takdir ederek herhangi bir mesleğin insanların hangi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olduğunu araştırır. 2. sınıf 8 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Evde uyulması gereken kuralların belirlenmesine katkıda bulunur. 2. sınıf 9 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Aile içinde görev paylaşımına katılmaya istekli olur ve üzerine düşen görevi yapmaktan mutluluk duyar. 2. sınıf 10 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Çeşitli ortamlarda başkalarıyla iletişim kurarken hangi duyu organlarından yararlandığını açıklar.

4 2. sınıf 1 İngilizce Numbers Naming common objects 2. sınıf 2 İngilizce Numbers Naming numbers 2. sınıf 3 İngilizce Colors Describing characters/people 2. sınıf 4 İngilizce Colors Expressing likes and dislikes 2. sınıf 5 İngilizce Colors Greeting and meeting people 2. sınıf 6 İngilizce Colors Making simple inquiries 2. sınıf 7 İngilizce Colors Naming colors 2. sınıf 8 İngilizce Colors Naming numbers 2. sınıf 9 İngilizce At the Playground Making simple inquiries 2. sınıf 10 İngilizce At the Playground Making simple suggestions

5 3. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf 3 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 3. sınıf 4 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir. 3. sınıf 5 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 3. sınıf 6 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf 7 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 3. sınıf 8 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular. 3. sınıf 9 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 3. sınıf 10 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır.

6 3. sınıf 1 Matematik Açı 4. Açıları dar açı, dik açı, genis açı ve doğru açı olarak sınıflandırır. 3. sınıf 2 Matematik Doğal Sayılar içinde altısar, yediser, sekizer ve dokuzar ileriye doğru sayar. 3. sınıf 3 Matematik Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 1. En çok üç basamaklı doğal sayılarla çıkarma islemi yapar. 3. sınıf 4 Matematik Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 4. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 5 Matematik Örüntü ve Süslemeler 1. Üçgensel, karesel, dikdörtgensel bölgeleri kullanarak ve bosluk kalmayacak sekilde döseyerek süsleme yapar. 3. sınıf 6 Matematik Paralarımız 1. Paralarımızla ilgili problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 7 Matematik DOĞRU 4. Düzlemde iki doğrunun birbirine göre durumlarını belirler ve çizimlerini yapar. 3. sınıf 8 Matematik Doğal Sayılarla Toplama İslemi 4. Doğal sayılarla toplama islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 9 Matematik(MEB) Üçgen, Kare, Dikdörtgen ve Çember 3. Üçgenin, karenin, dikdörtgenin çizgi modelleri üzerinde açıları gösterir. 3. sınıf 10 Matematik(MEB) Üçgen, Kare, Dikdörtgen ve Çember 4. Üçgen, kare, dikdörtgen ve çemberi köse ve açı sayısına göre sınıflandırır. 3. sınıf 1 Matematik Açı 4. Açıları dar açı, dik açı, genis açı ve doğru açı olarak sınıflandırır. 3. sınıf 2 Matematik Doğal Sayılar içinde altısar, yediser, sekizer ve dokuzar ileriye doğru sayar. 3. sınıf 3 Matematik Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 1. En çok üç basamaklı doğal sayılarla çıkarma islemi yapar. 3. sınıf 4 Matematik Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 4. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 5 Matematik Örüntü ve Süslemeler 1. Üçgensel, karesel, dikdörtgensel bölgeleri kullanarak ve bosluk kalmayacak sekilde döseyerek süsleme yapar. 3. sınıf 6 Matematik Paralarımız 1. Paralarımızla ilgili problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 7 Matematik DOĞRU 4. Düzlemde iki doğrunun birbirine göre durumlarını belirler ve çizimlerini yapar. 3. sınıf 8 Matematik Doğal Sayılarla Toplama İslemi 4. Doğal sayılarla toplama islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 9 Matematik(LİDER) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 3. Çarpımları 1000 den küçük olacak sekilde en çok üç basamaklı iki doğal sayıyla çarpma islemi yapar. 3. sınıf 10 Matematik(LİDER) Tartma 2. Kilogram ve gramla ilgili problemleri çözer ve kurar.

7 3. sınıf 1 Fen Bilgisi Beş Duyumuz Duyu organlarının temel görevlerini açıklar. 3. sınıf 2 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım Hareket eden varlıkları gözlemler ve hareket özelliklerini ifade eder. 3. sınıf 3 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım İtme ve çekme kuvvetlerinin hareket eden ve duran cisimler üzerindeki etkilerini gözlemleyerek kuvvet kavramını açıklar. 3. sınıf 4 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Beş duyu organını kullanarak maddeyi niteleyen temel özellikleri açıklar. 3. sınıf 5 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Çevresindeki maddeleri, hâllerine göre sınıflandırır. 3. sınıf 6 Fen Bilgisi Çevremizdeki Işık ve Sesler Gözlemleri sonucunda görme olayının gerçekleşebilmesi için ışığın gerekli olduğu sonucunu çıkarır. 3. sınıf 7 Fen Bilgisi Çevremizdeki Işık ve Sesler Çevresindeki ışık kaynaklarını doğal ve yapay ışık kaynakları şeklinde sınıflandırır. 3. sınıf 8 Fen Bilgisi Çevremizdeki Işık ve Sesler Her sesin bir kaynağı olduğu ve sesin her yönde yayıldığı sonucunu çıkarır. 3. sınıf 9 Fen Bilgisi Çevremizdeki Işık ve Sesler Çevresindeki ses kaynaklarını doğal ve yapay ses kaynakları şeklinde sınıflandırır. 3. sınıf 10 Fen Bilgisi Çevremizdeki Işık ve Sesler İşitme duyusunu kullanarak ses kaynağının yaklaşıp uzaklaşması ve ses kaynağının yeri hakkında çıkarımlarda bulunur.

8 3. sınıf 1 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Evini yön ile ilgili temel kavramları kullanarak bildiği yere göre tarif eder. 3. sınıf 2 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Yön bulmada kullanılan çeşitli yöntemleri ve araçları merak eder ve araştırır. 3. sınıf 3 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Aile büyüklerinden hayatta olanların çocukluğunu araştırır. 3. sınıf 4 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Farklılıkların doğal olduğunu kabul eder ve farklı özelliklere sahip kişilere hoşgörüyle yaklaşır. 3. sınıf 5 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Fiziksel özelliklerini tanıyarak olumlu bir beden imgesi geliştirir 3. sınıf 6 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM İnsanlığa hizmet etmiş kişilerin çocukluklarını ve yaptıklarını araştırır ve sunar. 3. sınıf 7 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Hayatımızı kolaylaştırmak için çalışanları tanır ve yaptıkları işleri açıklar. 3. sınıf 8 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Hayalindeki meslekle ilgili duygu, düşünce ve beklentilerini sanat yoluyla ifade eder. 3. sınıf 9 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Ailesi ve yakın çevresiyle iletişim kurarken, sözel olmayan iletişim öğelerinin de kullanıldığını fark eder. 3. sınıf 10 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Aile üyeleri arasındaki ilişki ve iletişim biçimi ile diğer kişilerle olan ilişki ve iletişim biçimi arasındaki farkı ayırt ederek ailenin özel bir çevre olduğunu kavrar.

9 3. sınıf 1 İngilizce People I love Making simple inquiries 3. sınıf 2 İngilizce Feelings Describing what people are doing now 3. sınıf 3 İngilizce Feelings Expressing feelings 3. sınıf 4 İngilizce Feelings Making simple inquiries 3. sınıf 5 İngilizce Toys and Games Describing sizes and shapes 3. sınıf 6 İngilizce Toys and Games Expressing quantity 3. sınıf 7 İngilizce Toys and Games Making simple inquiries 3. sınıf 8 İngilizce Toys and Games Naming colors 3. sınıf 9 İngilizce Toys and Games Talking about possessions 3. sınıf 10 İngilizce Toys and Games Telling people what we know

10 4. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 4. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 4. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 4. sınıf 4 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N1K) sorularına cevap arar. 4. sınıf 5 Türkçe 3. Anlam Kurma Metin içi anlam kurar. 4. sınıf 6 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 4. sınıf 7 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir, 4. sınıf 8 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. 4. sınıf 9 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 4. sınıf 10 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında imlâ kurallarını uygular.

11 4. sınıf 1 Matematik Doğal Sayılar 4. Doğal sayıları en yakın onluğa veya yüzlüğe yuvarlar. 4. sınıf 2 Matematik Doğal Sayılarla Bölme İslemi 2. Üç basamaklı doğal sayıları en çok iki basamaklı doğal sayılara böler. 4. sınıf 3 Matematik Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 1.Çarpımı en çok beş basamaklı doğal sayı olacak şekilde iki doğal sayıyla çarpma işlemini yapar 4. sınıf 4 Matematik Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 4. Doğal sayılarla çıkarma islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 5 Matematik Doğal Sayılarla Toplama İslemi 4. Doğal sayılarla toplama islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 6 Matematik Kesirler 2. Payı ve paydası en çok iki basamaklı olan kesirleri sayı doğrusunda gösterir. 4. sınıf 7 Matematik Kesirler 3. Kesirleri karsılastırır. 4. sınıf 8 Matematik Sıvıları Ölçme 4. Litre ve mililitre ile ilgili problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 9 Matematik Tartma 3. Ton, kilogram, gram ve miligramla ilgili problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 10 Matematik Kesirler 1. Payı ve paydası en çok iki basamaklı doğal sayı olan kesirleri, kesrin birimlerinden elde ederek isimlendirir.

12 4. sınıf 1 Fen Bilgisi Saf madde ve karışım arasındaki farklar 6.6. Erime ile çözünme arasındaki farkı açıklar 4. sınıf 2 Fen Bilgisi Bazı basit karışımları ayırma yöntemleri 7.4. Buharlaştırmanın bir ayırma tekniği olduğunu hazır yiyeceklerden örnekler vererek açıklar. 4. sınıf 3 Fen Bilgisi Varlıkların hareketleri 1.3. Varlıkları hareket özelliklerine (yön değiştirme, hızlanma, yavaşlamalarına) göre karşılaştırarak sınıflandırır 4. sınıf 4 Fen Bilgisi Cisimleri hareket ettirme ve durdurma 2.4. Hareket eden bir cismi iterek veya çekerek yavaşlatabileceği ya da durdurabileceği sonucunu çıkarır. 4. sınıf 5 Fen Bilgisi Kuvvetin cisimler üzerindeki etkilerini 3.4. Kuvvetin cisimlerin hareket ve şekilleri üzerindeki etkilerini örneklerle açıklar 4. sınıf 6 Fen Bilgisi Çevredeki ışık kaynakları 2.2. Farklı ışık kaynaklarına örnekler verir. 4. sınıf 7 Fen Bilgisi Aydınlatma teknolojileri 3.2. Geçmişte kullanılan çeşitli aydınlatma teknolojileri ile günümüzde kullanılanları karşılaştırır. 4. sınıf 8 Fen Bilgisi Ses kaynakları 6.3. Ses kaynaklarını doğal ve yapay oluşları bakımından sınıflandırır 4. sınıf 9 Fen Bilgisi Ses kaynakları 6.4. Bir kaynaktan çıkan sesin her yönde yayıldığını fark eder. 4. sınıf 10 Fen Bilgisi Ses kaynakları 6.6. İşitme duyusunu kullanarak hareket eden bir ses kaynağının yaklaştığını veya uzaklaştığını kestirir

13 4. sınıf 1 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 8. Doğal afetler karşısında hazırlıklı olur. 4. sınıf 2 Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 1. İstek ve ihtiyaçlarını ayırt eder. 4. sınıf 3 Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 2. İhtiyaçlarından hareket ederek insanların temel ihtiyaçları hakkında çıkarımlarda bulunur. 4. sınıf 4 Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 3. Mevcut kaynaklarla ihtiyaçlarını ilişkilendirir. 4. sınıf 5 Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 4. Satın alacağı ürünleri belirlenen standartlara göre değerlendirir. 4. sınıf 6 Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 5. Bilinçli bir tüketici olarak haklarını kullanır. 4. sınıf 7 Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 6. Kullandığı bazı ürünlerin üretim, dağıtım ve tüketim ağını oluşturur. 4. sınıf 8 Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 7. İhtiyaçlarla meslekleri ilişkilendirir. 4. sınıf 9 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 1. Çevresindeki teknolojik ürünleri, kullanım alanlarına göre sınıflandırır. 4. sınıf 10 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 2. İnsanlığın kullandığı belli başlı zaman ölçme araçlarını ve belirleme yöntemlerini tanır.

14 4. sınıf 1 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 5. Din ve ahlak kavramlarını tanımlar. 4. sınıf 2 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 4. Din hakkında bilgi sahibi olmanın önemli olduğunu fark eder. 4. sınıf 3 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 1. Dinî ifadelerin günlük konuşmalarımızda nerede ve nasıl kullanıldığını fark eder. 4. sınıf 4 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 2. Selamlaşmanın iletişimdeki önemini fark eder. 4. sınıf 5 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 3. Kelime i Tevhit ve Kelime i Şehadet in anlamlarını açıklar. 4. sınıf 6 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 4. Din hakkında bilgi sahibi olmanın önemli olduğunu fark eder. 4. sınıf 7 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 5. Din ve ahlak kavramlarını tanımlar. 4. sınıf 8 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 6. Dinin ahlaklı olmayı gerektirdiğini fark eder. 4. sınıf 9 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 7. Güzel söz söyleme ve güzel davranış sergilemeye istekli olur. 4. sınıf 10 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 8. Sübhâneke duasını ezbere okur ve anlamını söyler.

15 4. sınıf 1 İngilizce Cartoon Characters Expressing ability and inability 4. sınıf 2 İngilizce Cartoon Characters Making simple inquiries 4. sınıf 3 İngilizce Cartoon Characters Talking about possessions 4. sınıf 4 İngilizce My Day Describing what people do regularly 4. sınıf 5 İngilizce My Day Making simple inquiries 4. sınıf 6 İngilizce My Day Telling the time, days and dates 4. sınıf 7 İngilizce Doing Experiments Giving and responding to simple instructions 4. sınıf 8 İngilizce Doing Experiments Making simple inquiries 4. sınıf 9 İngilizce Doing Experiments Talking about locations 4. sınıf 10 İngilizce Doing Experiments Telling someone what to do

16 5. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 5. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 5. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 5. sınıf 4 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında duygusal ve abartılı ögeleri belirler ve sorgular. 5. sınıf 5 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında gerçek olanla hayal ürünü olanı ayırt eder. 5. sınıf 6 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduğunun ana fikrini belirler. 5. sınıf 7 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir. 5. sınıf 8 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. 5. sınıf 9 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 5. sınıf 10 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular. 5. sınıf 11 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında söz varlığından yararlanır. 5. sınıf 12 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır.

17 5. sınıf 1 Matematik Doğal Sayılarla İşlemler En çok iki işlem içeren parantezli ifadelerin sonucunu bulur. 5. sınıf 2 Matematik Uzunluk ve Zaman Ölçme Zaman ölçü birimlerini tanır, birbirine dönüştürür ve ilgili problemleri çözer. 5. sınıf 3 Matematik Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme Veri toplamayı gerektiren araştırma soruları oluşturur. 5. sınıf 4 Matematik Veri Analizi ve Yorumlama Sıklık tablosu, sütun grafiği veya ağaç şeması ile gösterilmiş veriyi özetler ve yorumlar. 5. sınıf 5 Matematik Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler 5. sınıf 6 Matematik Üçgen ve Dörtgenler Kareli veya noktalı kâğıt üzerinde 90 lik bir açıyı referans alarak dar, dik ve geniş açıları oluşturur; oluşturulmuş bir açının dar, dik ya da geniş açılı olduğunu belirler Kareli, noktalı ya da izometrik kâğıtlardan uygun olanlarını kullanarak açılarına göre ve kenarlarına göre üçgenler oluşturur; oluşturulmuş farkl üçgenleri kenar ve açı özelliklerine göre sınıflandırır. 5. sınıf 7 Matematik Kesirler Birim kesirleri sayı doğrusunda gösterir. 5. sınıf 8 Matematik Kesirler Tam sayılı kesrin, bir doğal sayı ile bir basit kesrin toplamı olduğunu anlar ve tam sayılı kesri bileşik kesre, bileşik kesri tam sayılı kesre dönüştürür. 5. sınıf 9 Matematik Kesirler Bir doğal sayı ile bir bileşik kesri karşılaştırır. 5. sınıf 10 Matematik Kesirler Sadeleştirme ve genişletmenin kesrin değerini değiştirmeyeceğini anlar ve bir kesre denk olan kesirler oluşturur. 5. sınıf 11 Matematik Kesirler Paydaları eşit veya birinin paydası diğerinin katı olan kesirleri sıralar. 5. sınıf 12 Matematik Kesirler Bir çokluğun istenen basit kesir kadarını ve basit kesir kadarı verilen bir çokluğun tamamını birim kesirlerden yararlanarak hesaplar.

18 5. sınıf 1 Fen Bilgisi Kuvvetin Ölçülmesi Kuvvetin büyüklüğünü dinamometre ile ölçer ve birimini ifade eder. 5. sınıf 2 Fen Bilgisi Sürtünme Kuvveti Sürtünme kuvvetinin çeşitli ortamlarda hareketi engelleyici etkisini deneyerek keşfeder ve sürtünme kuvvetine günlük yaşamdan örnekler verir. 5. sınıf 3 Fen Bilgisi Maddenin Hâl Değişimi Maddelerin ısı etkisiyle hâl değiştirebileceğine yönelik deneyler yapar, elde ettiği verilere dayalı çıkarımlarda bulunur. 5. sınıf 4 Fen Bilgisi Maddenin Ayırt Edici Özellikleri Saf maddelerin ayırt edici özelliklerinden erime, donma ve kaynama noktalarını, yaptığı deneyler sonucunda belirler. 5. sınıf 5 Fen Bilgisi Isı ve Sıcaklık Isı ve sıcaklık arasındaki temel farkları açıklar. 5. sınıf 6 Fen Bilgisi Isı ve Sıcaklık Sıcaklığı farklı olan sıvıların karıştırılması sonucu ısı alışverişi olduğuna yönelik deneyler yapar ve sonuçlarını yorumlar. 5. sınıf 7 Fen Bilgisi Isı Maddeleri Etkiler Isı etkisiyle maddelerin genleşip büzüleceğine yönelik deneyler yapar ve sonuçlarını tartışır. 5. sınıf 8 Fen Bilgisi Isı Maddeleri Etkiler Günlük yaşamdan örneklerle genleşme ve büzülme olayları arasındaki ilişkiyi fark eder. 5. sınıf 9 Fen Bilgisi Işığın Yayılması Bir kaynaktan çıkan ışığın her yönde ve doğrusal bir yol izlediğini bilir ve çizimle gösterir. 5. sınıf 10 Fen Bilgisi Işığın Maddeyle Karşılaşması Maddeleri, ışığı geçirme durumlarına göre sınıflandırır ve örnekler verir. 5. sınıf 11 Fen Bilgisi Tam Gölge Tam gölgenin nasıl oluştuğunu gözlemler ve basit ışın çizimleri ile gösterir. 5. sınıf 12 Fen Bilgisi Tam Gölge Tam gölgenin durumunu etkileyen değişkenlerin neler olduğunu tahmin eder ve tahminlerini test eder.

19 5. sınıf 1 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 2. Ülkemizin çeşitli yerlerindeki kültürel özelliklere örnekler verir. 5. sınıf 2 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 3. Ülkemizin çeşitli yerleri ile kendi çevresinin kültürel özelliklerini benzerlikler ve farklılıklar açısından karşılaştırır. 5. sınıf 3 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 4. Kültürel ögelerin, insanların bir arada yaşamasındaki önemini açıklar. 5. sınıf 4 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 5. Kanıt kullanarak Atatürk inkılâplarının öncesi ile sonrasındaki günlük yaşamı karşılaştırır. 5. sınıf 5 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 6. Atatürk inkılâplarıyla ilkelerini ilişkilendirir. 5. sınıf 6 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 1. Türkiye nin kabartma haritası üzerinde, yaşadığı bölgenin yüzey şekillerini genel olarak tanır. 5. sınıf 7 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 2. Yaşadığı bölgede görülen iklimin, insan faaliyetlerine etkisini, günlük yaşantısından örnekler vererek açıklar. 5. sınıf 8 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 3. Yaşadığı bölgedeki insanların yoğun olarak yaşadıkları yerlerle coğrafî özellikleri ilişkilendirir. 5. sınıf 9 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 4. Yaşadığı bölgedeki insanların doğal ortamı değiştirme ve ondan yararlanma şekillerine kanıtlar gösterir. 5. sınıf 10 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 5. Yaşadığı bölgede görülen bir afet ile bölgenin coğrafî özelliklerini ilişkilendirir. 5. sınıf 11 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 6. Kültürümüzün sözlü ve yazılı ögelerinden yola çıkarak, doğal afetlerin toplum hayatı üzerine etkilerini örneklendirir. 5. sınıf 12 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 7. Yaşadığı bölgede görülen doğal afetlerin zararlarını artıran insan faaliyetlerini fark eder.

20 5. sınıf 1 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 6. Dua etmenin anlamını örneklerle yorumlar. 5. sınıf 2 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 7. Niçin ve nasıl dua edilmesi gerektiğini açıklar. 5. sınıf 3 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 8. Kur an dan ve Hz. Muhammed in sözlerinden dua örnekleri verir. 5. sınıf 4 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 9. Kültürümüzden dua örnekleri verir. 5. sınıf 5 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 10. Her güzel iş ve davranışın (salih amel) dinimizdeki önemini örneklerle açıklar. 5. sınıf 6 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 11. İbadetlerin davranışlar üzerindeki etkisini fark eder. 5. sınıf 7 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 12. Rabbena dualarını ezbere okur ve anlamını söyler. 5. sınıf 8 Din Kültürü HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI 1. Hz. Muhammed in Hz. Hatice ile evlilik sürecini özetler. 5. sınıf 9 Din Kültürü HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI 2. Hz. Muhammed in çocuklara verdiği değeri örneklerle açıklar. 5. sınıf 10 Din Kültürü HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI 3. Hz. Muhammed in ailesi içindeki davranışları na örnekler verir. 5. sınıf 11 Din Kültürü HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI 4. Hz. Muhammed in aile fertlerinin güzel davranışlarına örnekler verir. 5. sınıf 12 Din Kültürü HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI 5. Salavat dualarını ezbere okur ve anlamını söyler.

21 5. sınıf 1 İngilizce Hello! Identifying countries and nationalities 5. sınıf 2 İngilizce Hello! Making simple inquiries 5. sınıf 3 İngilizce Games and Hobbies Describing what people do regularly 5. sınıf 4 İngilizce Games and Hobbies Expressing ability and inability 5. sınıf 5 İngilizce Games and Hobbies Expressing likes and dislikes 5. sınıf 6 İngilizce Games and Hobbies Making simple inquiries 5. sınıf 7 İngilizce Health Expressing basic needs 5. sınıf 8 İngilizce Health Expressing feelings 5. sınıf 9 İngilizce Health Making simple suggestions 5. sınıf 10 İngilizce Health Talking about possessions 5. sınıf 11 İngilizce Health Telling someone what to do 5. sınıf 12 İngilizce Movies Describing characters/people

22 6. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 6. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 4. Metnin ana fikrini/ana duygusunu belirler. 6. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 7. Olay, yer, zaman, şahıs, varlık kadrosu ve bunlarla ilgili unsurları belirler. 6. sınıf 4 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 6. sınıf 5 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 6. sınıf 6 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 3. Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 6. sınıf 7 Türkçe 1. Yazma kurallarını uygulama 5. Türkçenin kurallarına uygun cümleler kurar. 6. sınıf 8 Türkçe 1. Yazma kurallarını uygulama 6. Yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin yerine Türkçelerini kullanır. 6. sınıf 9 Türkçe 6. Yazım ve noktalama kurallarını uygulama 1. Yazım kurallarını kavrayarak uygular. 6. sınıf 10 Türkçe 6. Yazım ve noktalama kurallarını uygulama 2. Noktalama işaretlerini işlevlerine uygun olarak kullanır. 6. sınıf 11 Türkçe 6. sınıf 12 Türkçe 6. sınıf 13 Türkçe 1. Kelimenin yapı özellikleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 1. Kelimenin yapı özellikleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 1. Kelimenin yapı özellikleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 5. Yapım eklerinin işlevlerini ve kelimeye kazandırdığı anlam özelliklerini kavrar. 6. Birleşik kelimeyi kavrar. 7. Basit, türemiş ve birleşik kelimeleri ayırt eder.

23 6. sınıf 1 Matematik Çarpanlar ve Katlar İki doğal sayının ortak bölenleri ile ortak katlarını belirler; ilgili problemleri çözer. 6. sınıf 2 Matematik Açılar Komşu, tümler, bütünler ve ters açıların özelliklerini keşfeder; ilgili problemleri çözer. 6. sınıf 3 Matematik Oran Aynı veya farklı birimlerdeki iki çokluğun birbirine oranını belirler. 6. sınıf 4 Matematik Kesirlerle İşlemler İki kesrin çarpma işlemini yapar ve anlamlandırır. 6. sınıf 5 Matematik Kesirlerle İşlemler Kesirlerle işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer. 6. sınıf 6 Matematik Ondalık Gösterim Ondalık gösterimleri verilen sayılarla çarpma işlemi yapar. 6. sınıf 7 Matematik Ondalık Gösterim Ondalık gösterimleri verilen sayılarla bölme işlemi yapar. 6. sınıf 8 Matematik Ondalık Gösterim Sayıların ondalık gösterimleriyle yapılan işlemlerin sonucunu tahmin eder. 6. sınıf 9 Matematik Ondalık Gösterim Ondalık ifadelerle dört işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer. 6. sınıf 10 Matematik 6. sınıf 11 Matematik Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme İki veri grubunu karşılaştırmayı gerektiren araştırma soruları oluşturur İki gruba ait verileri ikili sıklık tablosu veya sütun grafiğinden uygun olanla gösterir. 6. sınıf 12 Matematik Veri Analizi Bir veri grubuna ait açıklığı hesaplar ve yorumlar. 6. sınıf 13 Matematik Veri Analizi İki gruba ait verileri karşılaştırmada ve yorumlamada aritmetik ortalama ve açıklığı kullanır.

24 6. sınıf 1 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Solunum sistemini oluşturan yapı ve organları model üzerinde gösterir. 6. sınıf 2 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Dolaşım sistemini oluşturan yapı ve organları görevleri ile birlikte açıklar. 6. sınıf 3 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Kan grupları arasındaki kan alışverişini kavrar. 6. sınıf 4 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Bir cisme etki eden birden fazla kuvveti deneyle ve çizimle gösterir. 6. sınıf 5 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Dengelenmiş ve dengelenmemiş kuvvetleri, cisimlerin hareket durumlarını gözlemleyerek keşfeder ve karşılaştırır. 6. sınıf 6 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Yol, zaman ve sürat arasındaki ilişkiyi grafik üzerinde gösterir ve yorumlar. 6. sınıf 7 Fen Bilgisi Maddenin Tanecikli Yapısı Hâl değişimine bağlı olarak maddenin tanecikleri arasındaki boşluk ve hareketliliğin değiştiğini kavrar. 6. sınıf 8 Fen Bilgisi Maddenin Tanecikli Yapısı Yoğunluğu tanımlar ve birimini belirtir. 6. sınıf 9 Fen Bilgisi Maddenin Tanecikli Yapısı Tasarladığı deneyler sonucunda çeşitli maddelerin yoğunluklarını hesaplar. 6. sınıf 10 Fen Bilgisi Maddenin Tanecikli Yapısı Birbiri içinde çözünmeyen sıvıların yoğunluklarını deney yaparak karşılaştırır. 6. sınıf 11 Fen Bilgisi Işık ve Ses Işığın düzgün ve pürüzlü yüzeylerdeki yansımalarını gözlemler ve ışınlar çizerek gösterir. 6. sınıf 12 Fen Bilgisi Işık ve Ses Işığın yansımasında gelen ışın, yansıyan ışın ve yüzeyin normali arasındaki ilişkiyi açıklar. 6. sınıf 13 Fen Bilgisi Işık ve Ses Sesin madde ile etkileşimi sonucunda oluşabilecek durumları kavrar.

25 6. sınıf 1 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Haritalardan ve görsel materyallerden yararlanarak Türkiye de görülen iklim türlerinin özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 2 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Haritalardan ve görsel materyallerden yararlanarak Türkiye deki iklim tiplerinin dağılışında, konumun ve yeryüzü şekillerinin rolünü açıklar. 6. sınıf 3 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Anadolu ve Mezopotamya da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark eder. 6. sınıf 4 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Destan, yazıt ve diğer belgelerden yararlanarak, Orta Asya ilk Türk devletlerinin siyasal, ekonomik ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 5 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Orta Asya ilk Türk devletlerinin kültürel özellikleriyle yaşadıkları yerlerin coğrafî özelliklerini ilişkilendirir. 6. sınıf 6 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER İpek Yolu nun toplumlar arası siyasal, kültürel ve ekonomik ilişkilerdeki rolünü fark eder. 6. sınıf 7 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Türklerin İslamiyet i kabulleri ile birlikte siyasî, sosyal ve kültürel alanlarda meydana gelen değişimleri fark eder. 6. sınıf 8 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER 6. sınıf 9 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Dönemin devlet adamları ve Türk büyüklerinin hayatından yararlanarak ilk Türk İslam devletlerinin siyasal, sosyal ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda bulunur Örnek incelemeler yoluyla kutlama ve törenlerimizdeki uygulamaların kültürümüzü oluşturan unsurlarla ilişkisini değişim ve süreklilik açısından değerlendirir. 6. sınıf 10 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Orta Asya ilk Türk devletleri ve Türk İslam devletlerinin Türk kültür, sanat ve estetik anlayışına katkılarına kanıtlar gösterir. 6. sınıf 11 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Ülkemizin kaynaklarıyla ekonomik faaliyetlerini ilişkilendirerek, bunların ülke ekonomisindeki yerini ve önemini değerlendirir. 6. sınıf 12 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Türkiye nin coğrafî özelliklerini dikkate alarak, yatırım ve pazarlama proje önerileri tasarlar. 6. sınıf 13 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Vatandaşlık sorumluluğu ve ülke ekonomisine katkısı açısından vergi vermenin gereğini ve önemini savunur.

26 6. sınıf 1 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 8. Vakit, cuma, bayram cenaze ve teravih namazlarının ne zaman ve nasıl kılındığını bilir. 6. sınıf 2 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 9. Namazın bireysel ve toplumsal katkılarının farkında olur. 6. sınıf 3 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 10. Namazın, kişinin duygu dünyası, davranışları, temizlik bilinci ve zamanı iyi kullanma alışkanlığı üzerindeki etkisini açıklar. 6. sınıf 4 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 11. Kunut dualarını ezbere okur ve anlamını söyler. 6. sınıf 5 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 1. Hz. Muhammed e gelen ilk ayetlerin içeriğini belirtir. 6. sınıf 6 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 2. Hz. Muhammed in İslam a çağrısını neden yakın çevresinden başlayarak yaygınlaştırdığını açıklar. 6. sınıf 7 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 3. Medine ye hicretin sebep ve sonuçlarını irdeler. 6. sınıf 8 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 4. Hz. Ali ve Hz. Ebu Bekir in Hicret tekirolünün farkında olur. 6. sınıf 9 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 5. Mescid i Nebi nin toplumsal işlevini örneklerle açıklar. 6. sınıf 10 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 6. Hz. Muhammed in sosyal barışa ve eğitim öğretime yönelik faaliyet ve düzenlemelerini örneklerle açıklar. 6. sınıf 11 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 7. Bedir, Uhut ve Hendek savaşlarının neden ve sonuçlarını açıklar. 6. sınıf 12 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 8. Hz. Muhammed in Hudeybiye Antlaşması nda ve Mekke nin fethinde sergilediği tavrı barış açısından değerlendirir. 6. sınıf 13 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 9. Veda Hutbesi nde yer alan mesajların evrensel değerini yorumlar.

27 6. sınıf 1 İngilizce A Day in My City Making comparisons 6. sınıf 2 İngilizce A Day in My City Making simple inquiries 6. sınıf 3 İngilizce Weather and Emotions Describing places 6. sınıf 4 İngilizce Weather and Emotions Describing the weather 6. sınıf 5 İngilizce Weather and Emotions Expressing feelings 6. sınıf 6 İngilizce Weather and Emotions Making simple inquiries 6. sınıf 7 İngilizce At the Fair Describing places 6. sınıf 8 İngilizce At the Fair Expressing feelings 6. sınıf 9 İngilizce At the Fair Expressing likes and dislikes 6. sınıf 10 İngilizce At the Fair Making comparisons 6. sınıf 11 İngilizce At the Fair Stating personal opinions 6. sınıf 12 İngilizce Vacation Making simple inquiries 6. sınıf 13 İngilizce Vacation Stating personal opinions

28 7. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 3. Metnin konusunu belirler. 7. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 7. Olay, yer, zaman, şahıs, varlık kadrosu ve bunlarla ilgili unsurları belirler. 7. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 9. Metindeki amaç sonuç ilişkilerini fark eder. 7. sınıf 4 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 14. Metne ilişkin sorular oluşturur. 7. sınıf 5 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 7. sınıf 6 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 7. sınıf 7 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 7. sınıf 8 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 7. sınıf 9 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 3. Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 7. sınıf 10 Türkçe 1. Yazma kurallarını uygulama 6. Yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin yerine Türkçelerini kullanır. 7. sınıf 11 Türkçe 1. Yazma kurallarını uygulama 7. Olayları ve bilgileri sıraya koyarak anlatır. 7. sınıf 12 Türkçe 2. Planlı yazma 6. Atasözü, deyim ve söz sanatlarını uygun durumlarda kullanarak anlatımını zenginleştirir. 7. sınıf 13 Türkçe 4. Kendi yazdıklarını değerlendirme 3. Yazdıklarını yazım ve noktalama kurallarına uygunluk yönünden değerlendirir. 7. sınıf 14 Türkçe 7. sınıf 15 Türkçe 3. Fiil kiplerinde zaman ve anlam kaymasıyla ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 3. Fiil kiplerinde zaman ve anlam kaymasıyla ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 1. Cümlede zaman kavramını belirleyen/destekleyen zarfları fark eder. 3. Fiil kiplerini farklı zaman ve anlamları ifade edecek şekilde kullanır.

29 7. sınıf 1 Matematik Açıları Ölçme 1. Paralel iki doğrunun bir kesenle yaptığı açıların ölçüleri ile ilgili hesaplamalar yapar. 7. sınıf 2 Matematik Bilinçli Tüketim Aritmetiği 1. Alışveriş ve ticarette kullanılan yüzde hesaplamalarını yapar. 7. sınıf 3 Matematik Bilinçli Tüketim Aritmetiği 2. Basit faiz hesaplamalarını yapar. 7. sınıf 4 Matematik Cebirsel İfadeler 1. Cebirsel ifadelerle toplama ve çıkarma işlemleri yapar. 7. sınıf 5 Matematik Çokgenler 1. Çokgenlerin köşegenlerini, iç ve dış açılarını belirler. 7. sınıf 6 Matematik Denklemler 2. Denklemi problem çözmede kullanır. 7. sınıf 7 Matematik Doğrular ve Açılar 5.Yöndeş, iç, iç ters, dış ve dış ters açıları belirleyerek isimlendirir. 7. sınıf 8 Matematik Doğrular ve Açılar 6. Paralel iki doğrunun bir kesenle yaptığı açıların eş olanlarını ve bütünler olanlarını belirler. 7. sınıf 9 Matematik Dönüşüm Geometrisi 3. Düzlemde bir nokta etrafında ve belirtilen bir açıya göre şekilleri döndürerek çizimini yapar. 7. sınıf 10 Matematik Oran ve Orantı 1. Doğru orantılı ve ters orantılı nicelikler arasındaki ilişkiyi açıklar. 7. sınıf 11 Matematik Oran ve Orantı 2. Doğru ve ters orantıyla ilgili problemleri çözer ve kurar. 7. sınıf 12 Matematik Örüntü ve Süslemeler 2. Düzgün çokgensel bölge modelleriyle oluşturulan süslemelerdeki kodları belirler. 7. sınıf 13 Matematik Örüntüler ve İlişkiler 1. Tam sayıların kendileri ile tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder. 7. sınıf 14 Matematik Rasyonel Sayılar 3. Rasyonel sayıları karşılaştırır ve sıralar. 7. sınıf 15 Matematik Tam Sayılarla İşlemler 3. Tam sayılarla ilgili problemleri çözer ve kurar.

30 7. sınıf 1 Fen Bilgisi Basit Makineler 3.7. Tasarladığı bilesik makinenin uzun süre kullanıldığında, en çok hangi kısımlarının ne sekilde asınacağını tahmin eder 7. sınıf 2 Fen Bilgisi Sürtünme Kuvveti 4.4. Hava ve su direncinin de kinetik enerjide bir azalmaya neden olacağı genellemesini yapar. 7. sınıf 3 Fen Bilgisi Elektriklenme 1.6. Negatif ve pozitif yüklerin birbirine esit olduğu cisimleri, nötr cisim olarak adlandırır. 7. sınıf 4 Fen Bilgisi Elektriklenme Cisimlerin birbirine dokundurulmadan etki ile elektriklenerek zıt yükle yüklenebileceğini deneyerek kesfeder. 7. sınıf 5 Fen Bilgisi Elektrik devrelerindeki akım, gerilim ve direnç iliskisi Bir devre elemanının uçları arasındaki gerilimin, üzerinden geçen akıma oranının devre elemanının direnci olarak adlandırıldığını ifade eder. 7. sınıf 6 Fen Bilgisi Ampullerin (dirençlerin) bağlanma sekilleri 3.7. Ampullerin seri paralel bağlandığı durumlardaki parlaklığın farklılığının sebebini direnç ile iliskilendirir. 7. sınıf 7 Fen Bilgisi Element ve elementlerin sembolleri 1.3. Periyodik sistemdeki ilk 20 elementi ve günlük hayatta karsılastığı yaygın element isimlerini listeler 7. sınıf 8 Fen Bilgisi Element ve elementlerin sembolleri 1.5. Đlk 20 elementin ve yaygın elementlerin sembolleri verildiğinde isimlerini, isimleri verildiğinde sembollerini belirtir. 7. sınıf 9 Fen Bilgisi Atomun yapısı 2.4. Elektronu, protonu ve nötronu kütle ve yük açısından karsılastırır. 7. sınıf 10 Fen Bilgisi Atomun yapısı 2.6. Aynı elementin atomlarında, proton sayısının (atom numarası) hep sabit olduğunu, nötron sayısının az da olsa değisebileceğini belirtir. 7. sınıf 11 Fen Bilgisi Atomun yapısı 2.9. Proton sayısı bilinen hafif atomların (Z 20) elektron dizilim modelini çizer 7. sınıf 12 Fen Bilgisi Katman elektron dizilimi ile kimyasal özellikler 3.4. Atomların elektron verdiğinde pozitif (+), elektron aldığında ise negatif ( ) yük ile yüklendiği çıkarımını yapar. 7. sınıf 13 Fen Bilgisi Katman elektron dizilimi ile kimyasal özellikler 3.7. Çok atomlu yaygın iyonların ad ve formüllerini bilir. 7. sınıf 14 Fen Bilgisi Kimyasal bağ 4.4. Asal gazların neden bağ yapmadığını açıklar. 7. sınıf 15 Fen Bilgisi Kimyasal bağ 4.6. Molekül yapılı katı element kristal modeli veya modelin resmi üzerinde molekülü ve atomu gösterir.

31 7. sınıf 1 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZDE NÜFUS Örnek incelemeler yoluyla göçün neden ve sonuçlarını tartışır. 7. sınıf 2 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZDE NÜFUS Eğitim ve çalışma hakkının kullanılması ile devletin ve vatandaşın bu konudaki sorumluluklarını ilişkilendirir. 7. sınıf 3 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZDE NÜFUS Yerleşme ve seyahat özgürlüğünü açıklar. 7. sınıf 4 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Türkiye Selçukluları döneminde Türklerin siyasal mücadeleleri ve kültürel faaliyetlerinin Anadolu nun Türkleşme sürecine katkılarını değerlendirir. 7. sınıf 5 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Kanıtlara dayanarak Osmanlı Devleti nin siyasi güç olarak ortaya çıkışını etkileyen faktörleri açıklar. 7. sınıf 6 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Osmanlı Devleti nin fetih ve mücadelelerini, Osmanlı da ticaretin ve denizlerin önemi açısından değerlendirir. 7. sınıf 7 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Osmanlı toplumunda hoşgörü ve birlikte yaşama fikrinin önemine dayalı kanıtlar gösterir. 7. sınıf 8 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Şehir incelemesi yoluyla, Türk kültür, sanat ve estetik anlayışındaki değişim ve sürekliliğe ilişkin kanıtlar gösterir. 7. sınıf 9 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Osmanlı Avrupa ilişkileri çerçevesinde kültür, sanat ve estetik anlayışındaki etkileşimi fark eder. 7. sınıf 10 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Seyahatnamelerden hareketle Türk kültürüne ait unsurları örneklendirir. 7. sınıf 11 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Osmanlı Devleti nde ıslahat hareketleri sonucu ortaya çıkan kurumlardan hareketle toplumsal ve ekonomik değişim hakkında çıkarımlarda bulunur. 7. sınıf 12 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM İlk uygarlıkların bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkılarına örnekler verir. 7. sınıf 13 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM İlkyazı örneklerinden yola çıkarak yazının kullanım alanlarını ve bilgi aktarımındaki önemini fark eder. 7. sınıf 14 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM Türk ve İslam devletlerinde yetişen bilginlerin bilimsel gelişme sürecine katkılarını değerlendirir. 7. sınıf 15 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM Rönesans ve Reformla birlikte Avrupa da başlayan gelişmelerin günümüz bilimsel birikiminin oluşmasına etkisini tartışır.

32 7. sınıf 1 Din Kültürü ORUÇ İBADETİ Orucu tanımlayarak niçin oruç tutulduğunu açıklar 7. sınıf 2 Din Kültürü ORUÇ İBADETİ Ramazan ayı ve oruçla ilgili kavramları açıklar 7. sınıf 3 Din Kültürü ORUÇ İBADETİ Muharrem orucunu açıklar 7. sınıf 4 Din Kültürü ORUÇ İBADETİ Oruç tutan kimsenin dikkat etmesi gereken hususları örnekleri ile açıklar 7. sınıf 5 Din Kültürü ORUÇ İBADETİ Orucu bozan durumların neler olduğunu belirtir 7. sınıf 6 Din Kültürü ORUÇ İBADETİ Orucun birey ve toplum üzerindeki yararlarını çevresinden örnekler vererek açıklar 7. sınıf 7 Din Kültürü ORUÇ İBADETİ Oruç ibadetinin kişi iradesi ve davranışları üzerindeki etkisini açıklar 7. sınıf 8 Din Kültürü ORUÇ İBADETİ Ramazan ayına ve bayramına yönelik duygu ve düşüncelerini paylaşır 7. sınıf 9 Din Kültürü ORUÇ İBADETİ Mâûn suresini ezbere okur ve anlamını söyler 7. sınıf 10 Din Kültürü BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ MUHAMMED Hz Muhammed in bizler gibi bir insan olduğuna ayetlerden örnekler vererek açıklar 7. sınıf 11 Din Kültürü BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ MUHAMMED Hz Muhammed i diğer insanlardan ayıran en önemli özelliğini açıklar 7. sınıf 12 Din Kültürü BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ MUHAMMED Hz Muhammed in peygamberlik yönüyle ilgili özelliklerine ayetlerden örnekler verir 7. sınıf 13 Din Kültürü BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ MUHAMMED Hz Muhammed in görevlerinden birisinin Kur an ı açıklamak olduğunu söyler 7. sınıf 14 Din Kültürü BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ MUHAMMED Hz Muhammed in insanları baskı ve zor kullanmadan uyarma ve aydınlatma görevinin olduğunu fark eder 7. sınıf 15 Din Kültürü BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ MUHAMMED Hz Muhammed in insanlık için niçin bir rahmet olarak gönderildiğini fark eder

33 7. sınıf 1 İngilizce Sports Telling people what we know 7. sınıf 2 İngilizce Wild Animals Describing the frequency of actions 7. sınıf 3 İngilizce Wild Animals Giving explanations/reasons 7. sınıf 4 İngilizce Wild Animals Making simple inquiries 7. sınıf 5 İngilizce Wild Animals Making simple suggestions 7. sınıf 6 İngilizce Wild Animals Talking about past events 7. sınıf 7 İngilizce Television Describing what people do regularly 7. sınıf 8 İngilizce Television Expressing preferences 7. sınıf 9 İngilizce Television Giving explanations/reasons 7. sınıf 10 İngilizce Television Making simple inquiries 7. sınıf 11 İngilizce Television Stating personal opinions 7. sınıf 12 İngilizce Television Talking about past events 7. sınıf 13 İngilizce Parties Accepting and refusing 7. sınıf 14 İngilizce Parties Expressing basic needs 7. sınıf 15 İngilizce Parties Expressing quantity

34 8. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 3. Metnin konusunu belirler. 8. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 7. Olay, yer, zaman, şahıs, varlık kadrosu ve bunlarla ilgili unsurları belirler. 8. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 8. Metindeki sebep sonuç ilişkilerini fark eder. 8. sınıf 4 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 8. sınıf 5 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 8. sınıf 6 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 7 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 3. Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 8. sınıf 8 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 8. sınıf 9 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 8. sınıf 10 Türkçe 1. Yazma kurallarını uygulama 5. Türkçenin kurallarına uygun cümleler kurar. 8. sınıf 11 Türkçe 3. Farklı türlerde metinler yazma 3. Bildirme yazıları yazar. 8. sınıf 12 Türkçe 6. Yazım ve noktalama kurallarını uygulama 1. Yazım kurallarını kavrayarak uygular. 8. sınıf 13 Türkçe 6. Yazım ve noktalama kurallarını uygulama 2. Noktalama işaretlerini işlevlerine uygun olarak kullanır. 8. sınıf 14 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 30. Okuduğu metne farklı başlıklar bulur. 8. sınıf 15 Türkçe 3. Okuduğu metni değerlendirme 1. Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 8. sınıf 16 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 11. Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 8. sınıf 17 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 12. Okuduklarını kendi cümleleriyle, kronolojik sıra ve mantık akışı içinde özetler. 8. sınıf 18 Türkçe 2. Cümleyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 3. Cümlede vurgulanmak istenen ifadeyi belirler. 8. sınıf 19 Türkçe 2. Cümleyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 4. Cümledeki fiillerin çatı özelliklerini kavrar. 8. sınıf 20 Türkçe 2. Cümleyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 5. İsim ve fiil cümlelerini, anlam ve kullanım özelliklerine uygun biçimde kullanır.

35 8. sınıf 1 Matematik Dönüşüm Geometrisi 3. Şekillerin ötelemeli yansımasını belirler ve inşa eder. 8. sınıf 2 Matematik Tablo ve Grafikler 1. Histogram oluşturur ve yorumlar. 8. sınıf 3 Matematik Üslü Sayılar 3. Üslü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 8. sınıf 4 Matematik Üslü Sayılar 4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. 8. sınıf 5 Matematik Köklü Sayılar 5. Kareköklü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 8. sınıf 6 Matematik Köklü Sayılar 6. Ondalık kesirlerin kareköklerini belirler. 8. sınıf 7 Matematik Olasılık Çeşitleri 1. Deneysel, teorik ve öznel olasılığı açıklar. 8. sınıf 8 Matematik Olay çeşitleri 2. Bağımlı ve bağımsız olayların olma olasılıklarını hesaplar. 8. sınıf 9 Matematik Gerçek sayılar 1. Rasyonel sayılar ile irrasyonel sayılar arasındaki farkı açıklar. 8. sınıf 10 Matematik Gerçek sayılar 2. Gerçek sayılar kümesini oluşturan sayı kümelerini belirtir. 8. sınıf 11 Matematik Merkezi eğilim ve yayılma ölçüleri 2.Uygun istatistiksel temsil biçimlerini, merkezî eğilim ölçülerini ve standart sapmayı kullanarak gerçek yaşam durumları için görüş oluşturur. 8. sınıf 12 Matematik Üçgenler 7. Üçgenlerde benzerlik şartlarını açıklar. 8. sınıf 13 Matematik Üçgenler 8. Pythagoras (Pisagor) bağıntısını oluşturur. 8. sınıf 14 Matematik Üçgenler 9. Dik üçgendeki dar açıların trigonometrik oranlarını belirler. 8. sınıf 15 Matematik Üçgenlerde Ölçme 1. Üçgenlerde benzerlik şartlarını problemlerde uygular. 8. sınıf 16 Matematik Üçgenlerde Ölçme 2. Pythagoras (Pisagor) bağıntısını problemlerde uygular. 8. sınıf 17 Matematik Üçgenlerde Ölçme 3. Dik üçgendeki dar açıların trigonometrik oranlarını problemlerde uygular. 8. sınıf 18 Matematik Örüntüler ve İlişkiler 1. Özel sayı örüntülerinde sayılar arasındaki ilişkileri açıklar. 8. sınıf 19 Matematik Cebirsel İfadeler 1. Özdeşlik ile denklem arasındaki farkı açıklar. 8. sınıf 20 Matematik Cebirsel İfadeler 2. Özdeşlikleri modellerle açıklar.

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF / 2015-2016 EĞİTİM YILI Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ GENEL YETENEK VE EĞİLİM BELİRLEME SINAVI. Sözel Yetenek Sayısal Yetenek Şekil Yeteneği Çoklu Yetenek

TÜRKİYE GENELİ GENEL YETENEK VE EĞİLİM BELİRLEME SINAVI. Sözel Yetenek Sayısal Yetenek Şekil Yeteneği Çoklu Yetenek Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90dk) 3. SINIF Duygusal ve Abartılı İfadeler Okuduğunu Anlama Görsel Okuma Geometrik Cisimler Geometrik Şekiller Simetri Açılar Doğal Sayılar Özellik Bildiren Sözcükler nı Değiştiren

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 6. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 6. SINIF TÜRKÇE 6. SINIF 1 Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 2 Metindeki anahtar kelimeleri belirler. 3 Metnin konusunu belirler. 4 Metnin ana fikrini/ana duygusunu

Detaylı

2016-2017 5.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR

2016-2017 5.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR 06-07.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR Adı Soyadı İmza Adı Soyadı 8 0 6 7 Ömer Askerden İmza 06-07 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU MATEMATİK.SINIF

Detaylı

ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464

ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464! ISBN NUMARASI:

Detaylı

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar. 7. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Zarfları işlevlerine uygun kullanır. 1 11 Türkçe Metnin başlığını belirler. 2 12 Türkçe Metnin konusunu belirler. 3

Detaylı

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar.

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin

Detaylı

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Aynı Kavram Alanına Giren Sözcükler Eş, Zıt, Yakın Anlamlılık ve Eş

Detaylı

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder.

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. D.B..7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..8 Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. O.4.3. Okuduğu metinde geçen

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Farklı düşünmeye e yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur.

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder.

Detaylı

3. Sınıf Tarama Testi 1 Hazır Bulunurluk

3. Sınıf Tarama Testi 1 Hazır Bulunurluk 3. Sınıf Tarama Testi Hazır Bulunurluk (. Sınıf) (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama: 3. Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 5. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl,

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3

4. Deneme 15 Nisan. O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3 4. Deneme 5 Nisan O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3 D.B.. Basit, türemiş ve birleşik fiillerin kuruluş ve anlam özelliklerini kavrar. K..0 Konuşmasında

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI / 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma Kurallarını

Detaylı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte 6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte Anlam 3 13 Türkçe Sözcükte Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Eş Sesli Sözcükler Şiir Yorumlama Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Zıt Anlamlı Sözcükler 5N 1K Hikâyenin

Detaylı

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA 8. SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 19.10.2016 Fiilimsiler (özne - yüklem) Çarpanlar ve Katlar (8.1.1.1. 8.1.1.3. Kazanımlar) Üslü İfadeler (8.1.2.1 8.1.2.4. Kazanımlar)

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ SÜRE Ay Hafta D. Saati ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIMLAR Geometri Örüntü Süslemeler. Doğru, çokgen çember modellerinden örüntüler

Detaylı

6. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE

6. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Öğrenme Alanı 01 02 03 04 Anlam - I Anlam - II Anlam - III Anlam - IV Anlam Bilgisi - I (Kelimede Kelime Yapısı - I (Kök, Ek; İsim 22 Kökü, Ortak Kök; Çekim Ekleri, Yapım Ekleri) Kelime

Detaylı

2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ DERSİ TEMALARI ve KAVRAMLAR

2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ DERSİ TEMALARI ve KAVRAMLAR 2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ DERSİ TEMALARI ve KAVRAMLAR OKUL HEYECANIM BENİM EŞSİZ YUVAM DÜN, BUGÜN, YARIN Ders Programı Yardım Şekil Saygı Duygu Ulaşım Araçları Vücut Sağlık İletişim Nezaket Görsel Materyal

Detaylı

5. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE 01 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - I 02 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - II 03 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - III 04 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - IV 05

Detaylı

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. Boşaltımda görevli yapı ve organları tanır. 2 Diş çeşitlerini model üzerinde

Detaylı

- Besinler ve Sindirim Sistemi. - Boşaltım Sistemi Kuvvet - Hareket (1 Kazanım)

- Besinler ve Sindirim Sistemi. - Boşaltım Sistemi Kuvvet - Hareket (1 Kazanım) - Öğretim Yılı 5. Sınıf Başarı Ölçme Sınavları Kazanım Tablosu Sınav Tarihi TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ SOSYAL BİLGİLER İNGİLİZCE - Hikâye Unsurları - Doğal Sayılar 1, 2, 3 - Doğal Sayılarda İşlemler

Detaylı

2. Sınıf Tarama Testi 1 - Hazır Bulunuşluk

2. Sınıf Tarama Testi 1 - Hazır Bulunuşluk 2. Sınıf Tarama Testi - Hazır Bulunuşluk (. Sınıf) (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama: 2.4.Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N K) sorularına 2.5. Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri

Detaylı

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede,

Detaylı

... OKULU 7/... SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMI. İletişimi olumsuz etkileyen davranışlara örnekler verir

... OKULU 7/... SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMI. İletişimi olumsuz etkileyen davranışlara örnekler verir 1.... OKULU 7/... SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMI İletişimi, olumlu olumsuz etkileyen tutum ve davranışları fark ederek kendi tutum ve davranışlarıyla karşılaştırır. KISA DÖNEMLİ

Detaylı

O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. 1. O.2.11 Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. 1

O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. 1. O.2.11 Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. 1 O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. O.2. Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y.2.6 Yazılarında söz varlığından yararlanır. 2 O.2.3 Okuma öncesi okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan 4. Deneme 5 Nisan D. 2.4 Dinlediklerinin ana fikrini belirler. K. 2.3 Konuşmalarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y..7 Yazılarında yazım kurallarını uygular. Y..6 Yazılarında noktalama işaretlerini doğru

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

SİS-2-2012 (07.12.2012)

SİS-2-2012 (07.12.2012) SINIF A B DERS ÜNİTE KAZANIM SİS-2-2012 (07.12.2012) 2. sınıf 1 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 11 Türkçe 2. Okuduğunu

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Güney HACIÖMEROĞLU Oda Numarası C1-105 Phone (286) 217 1303-3045 FAX (286) 212 0751 E-mail guneyh@gmail.com

Yrd. Doç. Dr. Güney HACIÖMEROĞLU Oda Numarası C1-105 Phone (286) 217 1303-3045 FAX (286) 212 0751 E-mail guneyh@gmail.com Dersin Adı: MATEMATİK ÖĞRETİMİ II Ders Sorumlusu: İletişim: Yrd. Doç. Dr. Güney HACIÖMEROĞLU Oda Numarası C1-105 Phone (286) 217 1303-3045 FAX (286) 212 0751 E-mail guneyh@gmail.com Yrd. Doç. Dr. Mesut

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

ÜNİTE ÖĞRENME ALANI/ ALT ÖĞRENME ALANI SAYILAR Sayılar KAZANIMLAR 1. Deste ve düzineyi örneklerle açıklar. 2. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu

ÜNİTE ÖĞRENME ALANI/ ALT ÖĞRENME ALANI SAYILAR Sayılar KAZANIMLAR 1. Deste ve düzineyi örneklerle açıklar. 2. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu MATEMATİK 2. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN ÜNİTE ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM TOPLAM KAZANIM SAYISI 1 SAYILAR Sayılar 1-2-3-4-5 Toplama Çıkarma 1 Çarpma 1-2 GEOMETRİ Örüntü ve Süslemeler

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF TÜRKÇE 5. SINIF 1 Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2 Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3 Okuduklarındaki

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle

Detaylı

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9 4. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 1 8 Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 2 12 Türkçe Eş Anlamlı Sözcükler 3 13 Türkçe Eş Sesli

Detaylı

7. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

7. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI Varlıklar Âlemi Varlıklar âlemini sınıflandırarak özelliklerini örneklerle açıklar Meleklere İman Meleklerin Özellikleri ve Görevleri

Detaylı

2. Online Değerlendirme Sınavı 1

2. Online Değerlendirme Sınavı 1 . Online Değerlendirme Sınavı Türkçe Hayat Bilgisi İngilizce Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım

Detaylı

SİS 4 ( ) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE

SİS 4 ( ) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında

Detaylı

4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilgiler Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:

Detaylı

3. Deneme 7 Mart. K.1.10 Konuşmasında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 1. K.1.11 Konuşmasında amaç-sonuç ilişkileri kurar. 1

3. Deneme 7 Mart. K.1.10 Konuşmasında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 1. K.1.11 Konuşmasında amaç-sonuç ilişkileri kurar. 1 K..0 Konuşmasında sebep-sonuç ilişkileri kurar. K.. Konuşmasında amaç-sonuç ilişkileri kurar. Y..7 Olayları / bilgileri sıraya koyarak anlatır. Y.. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. Y..0 Yazıya, konuyla

Detaylı

8. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

8. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 8. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 8.1. Sayılar ve İşlemler 8.1.1. Çarpanlar ve Katlar 8.1.2. Üslü İfadeler 8.1.3. Kareköklü İfadeler 8.2. Cebir 8.2.1. Cebirsel İfadeler

Detaylı

MATEMATİK MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (1.ÜNİTE) SAYILAR

MATEMATİK MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (1.ÜNİTE) SAYILAR (1.ÜNİTE) SAYILAR KISA DÖNEMLİ MATERYAL YÖNTEM- Birer ritmik sayar. 1 1 den başlayarak 10 (20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100) a kadar birer ritmik sayar. 2 Verilen herhangi bir sayıdan başlayarak 10

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 7. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 7. SINIF TÜRKÇE 7. SINIF 1 Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 2 Metindeki anahtar kelimeleri belirler. 3 Metnin konusunu belirler. 4 Metnin ana fikrini/ana duygusunu

Detaylı

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı)

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı) OKUL NET LİSTESİ ( sıralı) KATILIMLAR İL İLÇE OKUL SINAV ADI OKUL İLÇE İL GENEL. SINIF KDS - Sıra Ö.No İsim Snf Türkçe Matematik Din Kül. Fen ve Tek. Sos. Bil. Yab.Dil Toplam ler D Y N D Y N D Y N D Y

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNLÜ YAYINLARI 3. SINIF MATEMATİK ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNLÜ YAYINLARI 3. SINIF MATEMATİK ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF 201 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNLÜ YAYINLARI 3. SINIF MATEMATİK ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN 201 2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF HAYAT BİLGİSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1 201 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

Detaylı

ÜNİTE 1 ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME AÇIKLAMALAR

ÜNİTE 1 ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME AÇIKLAMALAR ÜNİTE 1 VE 16-20.09.2013 GEOMETRİ GEOMETRİ DÜZLEM NOKTA 1.Noktaya modelleriyle örnekler verir. 2.Noktayı sembolle gösterir ve isimlendirir. 1.Düzlemi ve düzlemsel şekilleri modelleri ile tasvir eder. [!]

Detaylı

5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen ve Teknoloji Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Cümle Bilgisi: Anlamlı ve

Detaylı

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:.

Detaylı

5. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

5. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 5. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (4. Sınıf) Matematik (4. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS)

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS) 4. SINIF DEYİMLER VE ATASÖZLERİ, BASİT, TÜREMİŞ, BİRLEŞİK KELİMELER, KONU BAŞLIĞI BELİRLEME, ANA FİKİR (METİNDE ANA FİKİR), ŞİİRDE ANA DUYGU, KARŞILAŞTIRMA BELİRTEN İFADELER AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ, ÜÇGEN, KARE,

Detaylı

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF TÜRKÇE DERSİ KZNIM TLOSU DERS SINIF ÖĞRENME LNI TÜRKÇE OKUM TÜRKÇE OKUM KZNIM Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ 5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ Deyim ve atasözlerinin metne katkısını belirler. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. Kuvvetin büyüklüğünü

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 17 ŞUBAT 2019 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 8. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki

Detaylı

PESA-5. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

PESA-5. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama

Detaylı

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-5 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-5 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ 5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-5 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ Okudukları ile ilgili çıkarımlarda bulunur. (Öznel-nesnel ifadeler) Birim kesirleri sayı doğrusunda gösterir ve sıralar.

Detaylı

5. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

5. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 5. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Eş Anlamlılık: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam: Kelimenin gerçek,

Detaylı

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı)

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı) OKUL NET LİSTESİ ( sıralı) KATILIMLAR İL İLÇE OKUL SINAV ADI OKUL İLÇE İL GENEL MERKEZ. SINIF KDS - Sıra Ö.No İsim Snf Türkçe Matematik Din Kül. Fen ve Tek. Sos. Bil. Yab.Dil Toplam ler D Y N D Y N D Y

Detaylı

DEĞER 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları

DEĞER 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları DEĞER 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Bireysel Farklılıklar ÜNİTE 1 Duygular ve Düşünceler Duygu ve Düşüncelere Saygı Kronolojik Sıra Resmî Kimlik Belgeleri Sözlü Tarih Yöntemi Aile Tarihi Millî Kültür Ögeleri

Detaylı

7. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

7. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 7. SINIF TÜRKÇE İ KURS I VE LERİ AY FİİL FİİL Fiillerin anlam özelliklerini kavrar. Kip ve çekimli fiili kavrar. Bildirme kipleriyle dilek kiplerini ayırt eder. Bildirme kiplerinin kullanım özelliklerini

Detaylı

6. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

6. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI Peygamber ve peygamberlere iman Peygamberlerin insanlardan seçilmesinin nedenleri Peygamberlerin nitelikleri Peygamberlere gelen mesajların ortak amacı KAZANIMLAR

Detaylı

10. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 15.10.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 01 (LGDS - 01) KONU DAĞILIMLARI

10. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 15.10.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 01 (LGDS - 01) KONU DAĞILIMLARI Sözcükte anlam 7 Cümlede anlam 6 Sözcük türleri 2 Ses bilgisi 2 Sözcükte yapı 1 Anlatım bozukluğu 3 Cümlenin ögeleri 2 TÜRKÇE Yazı türleri 2 Cümle vurgusu 1 Fiiller 1 Yazım kuralları 2 Paragraf 6 Şiir

Detaylı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 1. tema 4 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 1. tema 4 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler

Detaylı

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU VE KAZANIM TABLOSU. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 1-4 KASIM - Seslerden heceler, hecelerden sözcükler, sözcüklerden cümle

Detaylı

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları AKDAY 4.Sınıf İngilizce UNIT1 IN THE CLASSROOM UNIT2 CHILDREN'S DAY UNIT3 FREE TIME UNIT4 CARTOON CHARACTERS UNIT5 MY DAY UNIT6 DOING EXPERIMENTS UNIT7 JOBS UNIT8 MY CLOTHES AKDAY 4.Sınıf Matematik Dikey

Detaylı

6. SINIF II. DÖNEM BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE

6. SINIF II. DÖNEM BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

SİS 5 (Nisan 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

SİS 5 (Nisan 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT..! 20.02.2016 TARİHİNE KADAR KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ TARAFIMIZA BİLDİRİNİZ. 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ 5N 1K Şiiri

Detaylı

6. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

6. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR 6... Hayvan ve bitki hücrelerini, temel kısımları ve görevleri açısından karşılaştırır. a. Hücrenin temel kısımları için sadece hücre zarı, sitoplazma ve çekirdek

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

ZAMBAK 7.Sınıf Din Kültürü Konu Başlıkları

ZAMBAK 7.Sınıf Din Kültürü Konu Başlıkları ZAMBAK 7.Sınıf Din Kültürü Varlıklar Âlemi Meleklere İman Kur an a Göre Cin ve Şeytan ÜNİTE 1 Şeytanın Kötülüğünden Korunma Konusunda Kur an ın Öğütleri Toplumda Yaygın Olan Bazı Batıl İnançlar Ahirete

Detaylı

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

9. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / DİL VE ANLATIM

9. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / DİL VE ANLATIM DİL VE ANLATIM 01 İletişim 02 İnsan, İletişim ve Dil - Dilin İşlevleri 03 Dil-Kültür İlişkisi 04 Dillerin Sınıflandırılması 05 Türk Dilinin Tarihî Gelişimi ve Türkiye Türkçesi 06 Türkçenin Ses Özellikleri

Detaylı

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Hayat Bilgisi Matematik Okuma:.. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder... Metnin

Detaylı

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:. Eş sesli

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 15 EKİM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

7. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

7. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama 5.

Detaylı

3-SINIF BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

3-SINIF BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI 3-SINIF BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI KİMLİK BİLGİLERİ Öğrencinin Adı, Soyadı :... Doğum Tarihi, Yeri :... Anne/Baba Adı :... Ev Adresi :... Engel Durumu :... R.A.M Kaynaştırma Dosya No :... Rapor

Detaylı

Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları

Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları - Yeni Sınav Sistemine Uygun - Öğretim Yılı Sınav Uygulama Tarih Çizelgesi Başarı Ölçme Sınav Kitapçıklarımız Farklı Yayıncılık Sınav

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı

Detaylı

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI SINAVDA YER ALACAK DERSLER VE KONU İÇERİKLERİ 4.SINIF KONULARI 1. Mecaz,gerçek,terim anlam 2. Eş anlam, zıt anlam, sesteş 3. Sebep sonuç ilişkisi 4. Amaç sonuç ilişkisi

Detaylı

Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder ve üslü niceliklerin değerini belirler.

Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder ve üslü niceliklerin değerini belirler. 1. ÜNİTE KAZANIMLARI (SAYILAR VE İŞLEMLER ) 1.Doğal Sayılarla İşlemler Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder ve üslü niceliklerin değerini belirler. İşlem önceliğini

Detaylı

III İÇİNDEKİLER ÜNİTE 1 ÜNİTE 2 ÜNİTE 3 FRAKTALLAR 2 YANSIYAN VE DÖNEN ŞEKİLLER 6 HİSTOGRAM 10 ÜSLÜ SAYILAR 14 ÜSLÜ SAYILARLA ÇARPMA İŞLEMİ 18

III İÇİNDEKİLER ÜNİTE 1 ÜNİTE 2 ÜNİTE 3 FRAKTALLAR 2 YANSIYAN VE DÖNEN ŞEKİLLER 6 HİSTOGRAM 10 ÜSLÜ SAYILAR 14 ÜSLÜ SAYILARLA ÇARPMA İŞLEMİ 18 MATEMATİK III İÇİNDEKİLER ÜNİTE FRAKTALLAR YANSIYAN VE DÖNEN ŞEKİLLER 6 HİSTOGRAM 0 ÜSLÜ SAYILAR 4 ÜSLÜ SAYILARLA ÇARPMA İŞLEMİ 8 ÜSLÜ SAYILARLA BÖLME İŞLEMİ 8 BİLİMSEL GÖSTERİM 9 ÜNİTE OLASILIK, İSTATİSTİK

Detaylı

ÖZDEBİR ÖZEL EĞİTİM-ÖĞRETİM DERNEĞİ İ.İ. SINAV - YAYIN KATALOĞU

ÖZDEBİR ÖZEL EĞİTİM-ÖĞRETİM DERNEĞİ İ.İ. SINAV - YAYIN KATALOĞU ÖZDEBİR ÖZEL EĞİTİM-ÖĞRETİM DERNEĞİ İ.İ. ÖZDEBİR ÖZEL EĞİTİM - ÖĞRETİM DERNEĞİ SINAV - YAYIN KATALOĞU 2016-2017 57 Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak. Servet ve onun tabii neticesi

Detaylı

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 5.1. Sayılar ve İşlemler 5.1.1. Doğal Sayılar 5.1.2. Doğal Sayılarla İşlemler 5.1.3. Kesirler 5.1.4. Kesirlerle İşlemler: Toplama ve Çıkarma

Detaylı

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu Türkçe 4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu SÖZ VARLIĞI - Zıt Anlamlı Sözcükler : T.4.3.7. Kelimelerin zıt anlamlılarını bulur. OKUMA - Metinle İlgili lar Sorma ve ları Cevaplama : T.4.3.8. Okuduğu

Detaylı

6. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

6. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. OKUMA 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama Kelime

Detaylı