SOSYAL GÜVENLK KURUMU KANUNU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SOSYAL GÜVENLK KURUMU KANUNU"

Transkript

1 SOSYAL GÜVENLK KURUMU KANUNU Kanun Numaras : 5502 Kabul Tarihi : 16/5/2006 Yaymland R.Gazete : Tarih: 20/5/2006 Say : Yaymland Düstur : Tertip : 5 Cilt : 45 Sayfa: BRNC BÖLÜM Amaç, Tanmlar, Kurulu ve Görevler Amaç ve kurulu MADDE 1 Bu Kanunun amac, Sosyal Güvenlik Kurumunun kurulu0, te0kilât, görev ve yetkilerine ili0kin usûl ve esaslar düzenlemektir. Bu Kanun ile Kuruma görev ve yetki veren dier kanunlarn hükümlerini uygulamak üzere; kamu tüzel ki0iliini haiz, idarî ve malî açdan özerk, bu Kanunda hüküm bulunmayan durumlarda özel hukuk hükümlerine tâbi Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmu0tur. Kurum, Çal0ma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnn ilgili kurulu0udur. Kurumun merkezi Ankara'dadr. Kurum, Say0tay'n denetimine tâbidir. Tanmlar MADDE 2 Bu Kanunda geçen; a) Bakanlk: Çal0ma ve Sosyal Güvenlik Bakanln, b) Bakan: Çal0ma ve Sosyal Güvenlik Bakann, c) Kurum: Sosyal Güvenlik Kurumunu, ç) Genel Kurul: Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Kurulunu, d) Yönetim Kurulu: Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulunu, e) Ba0kanlk: Sosyal Güvenlik Kurumu Ba0kanln, f) Ba0kan: Sosyal Güvenlik Kurumu Ba0kann, g) Genel müdürler: Sosyal Sigortalar Genel Müdürü, Genel Salk Sigortas Genel Müdürü, Primsiz Ödemeler Genel Müdürü ve Hizmet Sunumu Genel Müdürünü, ifade eder.

2 9756 Kurumun amac ve görevleri MADDE 3- Kurumun temel amac; sosyal sigortaclk ilkelerine dayal, etkin, adil, kolay eri0ilebilir, aktüeryal ve malî açdan sürdürülebilir, çada0 standartlarda sosyal güvenlik sistemini yürütmektir. Kurumun görevleri 0unlardr: a) Ulusal kalknma strateji ve politikalar ile yllk uygulama programlarn dikkate alarak sosyal güvenlik politikalarn uygulamak, bu politikalarn geli0tirilmesine yönelik çal0malar yapmak. b) Hizmet sunduu gerçek ve tüzel ki0ileri hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, haklarnn kullanlmasn ve yükümlülüklerinin yerine getirilmesini kolayla0trmak. c) Sosyal güvenlie ili0kin konularda; uluslararas geli0meleri izlemek, Avrupa Birlii ve uluslararas kurulu0lar ile i0birlii yapmak, yabanc ülkelerle yaplacak sosyal güvenlik sözle0melerine ili0kin gerekli çal0malar yürütmek, usûlüne göre yürürlüe konulmu0 uluslararas antla0malar uygulamak. ç) Sosyal güvenlik alannda, kamu idareleri arasnda koordinasyon ve i0birliini salamak. d) Bu Kanun ve dier kanunlar ile Kuruma verilen görevleri yapmak. KNC BÖLÜM Kurumun Organlar ve Görevleri Kurumun organlar MADDE 4- Kurum, a0adaki organlardan olu0ur: a) Genel Kurul. b) Yönetim Kurulu. c) Ba0kanlk. Kurumun te0kilât yaps ekli (I) sayl cetvelde gösterilmi0tir. Genel Kurulun oluumu, görevleri ve toplanmas MADDE 5- Genel Kurul, Çal0ma ve Sosyal Güvenlik Bakannn veya görevlendirecei bir yetkilinin ba0kanlnda; a) Say0tay Ba0kanl, Milli Savunma Bakanl, Eçi0leri Bakanl, Maliye Bakanl, Salk Bakanl, Sanayi ve Ticaret Bakanl, Devlet Planlama Te0kilat Müste0arl, Hazine Müste0arl, Özürlüler Edaresi Ba0kanl, Sosyal Yardmla0ma ve Dayan0ma Genel Müdürlüü, Türkiye E0 Kurumu Genel Müdürlüü ile öretim üyeleri arasndan Yüksek Öretim Kurulu tarafndan görevlendirilecek birer temsilciden, b) E0 ve/veya Sosyal Güvenlik Hukuku alannda Bakan tarafndan belirlenecek iki öretim üyesinden, c) Ba0kan, genel müdürler, Strateji Geli0tirme Ba0kan, Rehberlik ve Tefti0 Ba0kan ile Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Ba0kanndan, ç) En fazla üyeye sahip ilk üç i0veren sendikas konfederasyonlar tarafndan üye i0veren sendikalarna bal i0yerlerinde çal0an toplam i0çi saysyla orantl olarak belirlenen 9 temsilciden,

3 9757 d) En fazla üyeye sahip ilk üç i0çi sendikas konfederasyonlar tarafndan üye saylarna orantl olarak belirlenen 9 temsilciden, e) En fazla üyeye sahip ilk üç kamu görevlileri sendikas konfederasyonlar tarafndan üye saylarna orantl olarak belirlenen 9 temsilciden, f) Kendi nam ve hesabna çal0anlarn üye olduu kanunla kurulu en üst meslek kurulu0larndan en fazla üyeye sahip ilk üç kurulu0 tarafndan üye saylarna orantl olarak belirlenen 9 temsilciden, g) Kurumdan aylk veya gelir almakta olanlarn üye olduu en fazla üyeye sahip ilk üç kurulu0 tarafndan üye saylarna orantl olarak belirlenen 9 temsilciden, h) (ç), (d), (e) ve (f) bentleri d0nda kalan ve kamu kurumu niteliindeki en üst meslek kurulu0lar tarafndan görevlendirilecek birer temsilciden, olu0ur. Genel Kurulun görevleri 0unlardr: a) Sosyal güvenlik politikalar ve bunlarn uygulamalar hakknda görü0 ve önerilerde bulunmak. b) Kurumun bütçe ve bilânçolarn, faaliyet raporlarn, performans programlarn, orta ve uzun vadeli gelir-gider dengesini, sigorta kollar itibaryla yaplan en son aktüeryal hesap sonuçlarn deerlendirerek görü0 olu0turmak. c) Kurumun performans programlarnda yer alan hedefleri ile sonuçlarn deerlendirerek bir sonraki dönemin performans hedeflerine ili0kin görü0 olu0turmak. ç) Yönetim Kurulunun seçimle gelen asl ve yedek üyelerini be0inci fkrada belirtilen usûle göre seçmek. Genel Kurul üç ylda bir kez toplanr. Toplant tarihi ve gündem en geç bir ay öncesinden ilgili kurum ve kurulu0lara bildirilir. Toplant yetersays, üye tam saysnn salt çounluudur. Elk toplantda çounluk salanamazsa bir ay sonra yaplacak ikinci toplantda salt çounluk aranmaz. Genel Kurul, Bakan veya üye tam saysnn üçte biri tarafndan olaanüstü toplantya çarlabilir. Genel Kurul kararlar en geç iki hafta içinde, Genel Kurula katlan üyelere gönderilir ve kararlar Kurumca öncelikle dikkate alnr. Genel Kurulda birinci fkrann; (ç) bendinde saylan temsilciler Yönetim Kurulu i0veren temsilcisini, (d) bendinde saylan temsilciler Yönetim Kurulu i0çi temsilcisini, (e) bendinde saylan temsilciler Yönetim Kurulu kamu görevlileri temsilcisini, (f) bendinde saylan temsilciler Yönetim Kurulu kendi nam ve hesabna çal0anlar temsilcisini, (g) bendinde saylan temsilciler Yönetim Kurulu gelir ve aylk alanlar temsilcisini birer asl ve birer yedek üye olarak seçerler. Seçim gizli oy, açk tasnif usûlüne göre yaplr ve oy çokluu ile karar verilir. Seçimler Bakanlk tarafndan hazrlanacak yönetmelikte belirlenen usûl ve esaslara göre yaplr. Genel Kurulun sekreterya i0lemleri Ba0kanlk tarafndan yerine getirilir. Genel Kurulun çal0malar için yaplacak giderler Kurum bütçesine konulacak ödenekten kar0lanr. Genel Kurulun toplanmasna, çal0masna, temsilcilerin görevlendirilmesine ve dier hususlara ili0kin usûl ve esaslar Kurumun önerisi üzerine Bakanlkça çkarlacak yönetmelikle düzenlenir.

4 39758 Yönetim Kurulunun oluumu ve üyeleri MADDE 6- Yönetim Kurulu bir karar organ olup, Kurumun en yüksek karar, yetki ve sorumluluunu ta0r. Yönetim Kurulu; a) Ba0kan, b) Ba0kann teklifi üzerine mü0terek kararname ile atanan bir ba0kan yardmcs, c) Çal0ma ve Sosyal Güvenlik Bakanln temsilen, Çal0ma ve Sosyal Güvenlik Bakannn teklifi üzerine mü0terek kararname ile atanan bir üye, ç) Maliye Bakanln temsilen, Maliye Bakannn teklifi üzerine mü0terek kararname ile atanan bir üye, d) Hazine Müste0arln temsilen, Hazine Müste0arlnn bal olduu Bakann teklifi üzerine mü0terek kararname ile atanan bir üye, e) E0verenleri temsilen seçilecek bir üye, f) E0çileri temsilen seçilecek bir üye, g) Kamu görevlilerini temsilen seçilecek bir üye, h) Kendi nam ve hesabna çal0anlar temsilen seçilecek bir üye, ) Kurumdan gelir veya aylk alanlar temsilen seçilecek bir üye, olmak üzere 10 üyeden olu0ur. Ba0kan, Yönetim Kurulunun da ba0kandr. Yönetim Kuruluna, Ba0kann bulunmad hallerde Ba0kana vekâlet eden ki0i ba0kanlk eder. Yönetim Kurulu üyesi ba0kan yardmcsnn bulunmad hallerde, Ba0kan tarafndan görevlendirilen ba0kan yardmcs Yönetim Kuruluna katlr. Yönetim Kurulu en az haftada bir defa ve asgarî alt üye ile toplanr. Kararlar toplantya katlan üyelerin çounluu ile alnr. Oylarda e0itlik olmas halinde, Ba0kann bulunduu taraf çounluk saylr. Gerekli görüldüünde Ba0kann veya alt üyenin talebi ile Yönetim Kurulu olaanüstü toplantya çarlabilir. Ba0kan ve ba0kan yardmcs d0ndaki Yönetim Kurulu üyelerinin görev süresi üç yldr. Geçerli bir mazereti olmakszn; arka arkaya üç toplantya veya bir yl içinde toplam alt toplantya katlmayanlar, Yönetim Kurulu üyeliine atanma ya da seçilme 0artlarn yitirenler ile atandktan veya seçildikten sonra bu 0artlar ta0mad anla0lanlarn üyelikleri kendiliinden sona erer. Geçerli bir mazereti olmakszn; arka arkaya üç toplantya veya bir yl içinde toplam alt toplantya katlmayanlarn durumu, Yönetim Kurulu kararyla tespit edilerek Bakanla bildirilir. Seçilen üyelerden herhangi bir nedenle görev süresinden önce Yönetim Kurulu üyelii sona erenlerin yerleri, yedek üyeler tarafndan doldurulur. Bu 0ekilde göreve gelen üyeler, yerlerini aldklar üyenin görev süresini tamamlar. Süreleri biten üyeler yeni üyeler atanncaya veya seçilinceye kadar görevlerine devam ederler. Atanan üyelerden herhangi bir nedenle görev süresinden önce Yönetim Kurulu üyelii sona erenlerin yerlerine en geç bir ay içinde kalan süreyi tamamlamak üzere ayn usûlle yeni bir atama yaplr. Atama ile gelen Yönetim Kurulu üyelerinden görevi sona erenler, otuz gün içinde eski kurumlarna ba0vurmalar halinde atamaya yetkili makam tarafndan en geç bir ay içinde mükteseplerine uygun kadroya atanrlar. Atama gerçekle0inceye kadar bunlarn Yönetim Kurulu üyesi kadrolarna bal olarak almakta olduklar malî haklarnn ödenmesine devam olunur.

5 9759 Ba0kan ve ba0kan yardmcs d0ndaki atama ile gelen Yönetim Kurulu üyelerinin kurumlar ile ili0ii kesilir. Yönetim Kurulu üyeliine atanacak veya seçileceklerin 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinin (1), (4), (5), (6) ve (7) numaral alt bentlerinde saylan 0artlar ta0malar gerekir. Ancak seçimle gelen Yönetim Kurulu üyeleri için 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde saylan 0artlar aranmaz. 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinin (5) numaral alt bendinde öngörülen suçlarla ilgili olarak haklarnda ceza davas açlan üyelerden görevi ba0nda kalmas sakncal görülenler, Bakan tarafndan tedbiren görevden uzakla0trlabilir. Görevden uzakla0trlan üyeler hakknda 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun ilgili hükümleri uygulanr. Bu 0ekilde geçici olarak bo0alan üyeliklere, tedbiren görevden uzakla0trlan üye göreve dönünceye ve söz konusu üyenin üyelik süresini geçmemek üzere, seçimle gelen üyeler yerine yedek üyelerden doldurulur, atama ile gelen üyelerin yerine ise atamaya yetkili makam tarafndan görevlendirme yaplr. Toplantlara i0tirak eden Yönetim Kurulu Ba0kan ve üyelerine, bu görevleri nedeniyle ayrca, 22/1/1990 tarihli ve 399 sayl Kanun Hükmünde Kararnamenin 34 üncü maddesine göre kamu iktisadi te0ebbüsleri yönetim kurulu ba0kan ve üyelerine ödenen miktarlarda her ay ücret ödenir. Yönetim Kurulunun görevleri MADDE 7- Yönetim Kurulunun görevleri 0unlardr: a) Kurum bütçesini, bilânçosunu, gelir-gider tablolarn, Kurum bütçesindeki bölümler içinde aktarmalar, bu bölümler arasndaki ek ve olaanüstü ödenek tekliflerini karara balamak. b) Kurumun sigorta kollar itibaryla hazrlanacak aktüeryal hesaplarna ili0kin raporlar deerlendirerek finansman dengesinin üçer aylk ve yllk gerçekle0melerini izlemek, alnmas gereken tedbirleri kararla0trmak, Genel Kurula sunulacak aktüeryal hesaplara ili0kin raporlar gerektiinde bamsz kurulu0lara inceletmek. c) Genel müdürlükler ile Strateji Geli0tirme Ba0kanl bünyesindeki daire ba0kanlklarnn, ta0rada ise sosyal güvenlik merkezlerinin kurulmasna veya kapatlmasna karar vererek Bakan onayna sunmak. ç) Kurum tarafndan çkarlacak yönetmelikleri karara balamak. d) Her türlü kiralama sözle0mesi hakknda karar vermek, 213 sayl Vergi Usul Kanunu uyarnca belirlenen yeniden deerleme oran kadar her yl artrlmak üzere bedeli be0yüz bin Yeni Türk Lirasndan fazla olan her türlü; kiraya verme, sat0, alm, devir, takas, in0aat, ta0nmazlarn fera, yapm ve dier i0lere ili0kin karar vermek, ihale komisyonu kararlarn onaylamak. e) Kurum personeline ödenecek ek ödeme, ikramiye ve fazla mesai ücretine ili0kin usûl ve esaslar belirlemek.

6 9760 f) Kurum yararnn bulunmas halinde; yl merkezî yönetim bütçe kanununda gösterilen miktara kadar olan hak ve alacaklarn terkinine karar vermek, prim ve primlerden kaynaklanan alacaklar hariç olmak üzere, uyu0mazlklarn dava açlmadan veya icra takibi yaplmadan uzla0ma veya tahkim yoluyla çözümlenmesine, Kurum tarafndan veya Kuruma kar0 açlan dava veya icra takiplerinin uzla0ma veya tahkim yoluyla çözümlenmesine, sulhe, kabule, feragate ve kanun yollarna ba0vurulmamasna karar vermek. g) Kurumun performans hedef, gösterge ve program ile hizmet kalite standartlarn karara balamak. h) Her yl için, prim borcu kamuoyuna açklanacak i0verenlerin belirlenmesine esas olmak üzere asgarî borç tutarn belirlemek. ) Kurum alacaklarnn tahsilat i0lemleri ile dier kanunlarla tahakkuk ve tahsilat yetkisi Kuruma verilen alacaklarn tahsilat i0lemlerinin, ksmen veya tamamen kamu gelirlerinin toplanmas ve takibinden sorumlu olan kamu idarelerinden hizmet almak suretiyle gerçekle0tirilmesine karar vererek Bakan onayna sunmak. i) Kurumun dava ve icra takipleri için vekâlet akdi yoluyla avukat çal0trlmasna, özel uzmanlk gerektiren ve geçici nitelikteki i0ler için ise hizmet satn alnmas yoluyla yerli veya yabanc uzman çal0trlmasna karar vermek, bunlarn sözle0me 0artlarn ve avukatlara ödenecek ücretleri belirlemek. j) Kanunlarla verilen dier görevleri yapmak. Yönetim Kurulunun çal0ma usûl ve esaslaryla, bu Kanunun 6 nc ve 7 nci maddelerinin uygulanmasna ili0kin hususlar, Yönetim Kurulu karar ve Bakan onay ile çkarlacak yönetmelikle düzenlenir. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Bakanlk Tekilât Tekilât MADDE 8- Ba0kanlk te0kilât, merkez ve ta0ra te0kilâtndan meydana gelir. Merkez tekilât gelir. MADDE 9- Ba0kanlk merkez te0kilât, ana hizmet birimleri ile dan0ma ve yardmc hizmet birimlerinden meydana Bakan MADDE 10- Ba0kanln en üst amiri olan Ba0kan, Ba0kanlk icraatndan ve emri altndakilerin faaliyet ve i0lemlerinden Yönetim Kuruluna kar0 sorumlu olup a0adaki görev, yetki ve sorumluluklara sahiptir: a) Kurumu; Anayasaya, kanunlara, ulusal kalknma plânna, yllk uygulama programlarna ve Bakanlar Kurulunca belirlenen politika ve stratejilere uygun olarak yönetmek. b) Kurumun görev alanna giren hususlarda politika ve stratejiler geli0tirmek, bunlara uygun yllk amaç ve hedefler olu0turmak, performans ölçütleri belirlemek, Ba0kanln bütçesini hazrlamak, gerekli yasal ve idarî düzenleme çal0malarn yapmak, belirlenen stratejiler, amaçlar ve performans ölçütleri dorultusunda uygulamay koordine etmek, izlemek ve deerlendirmek.

7 9761 c) Kurumun faaliyetlerini ve i0lemlerini denetlemek, yönetim sistemlerini gözden geçirmek, kurumsal yap ile yönetim süreçlerinin etkililiini gözetmek ve yönetimin geli0tirilmesini salamak. ç) Yönetim Kurulu kararlarnn uygulanmasn salamak. d) Adlî ve idarî makamlara, gerçek ve tüzel ki0ilere kar0 Kurumu temsil etmek. e) Kamu Görevlileri Etik Kurulunun belirledii ilkeler çerçevesinde kurumsal etik kurallar belirleyerek, personele ve Kurumun ili0kili olduu taraflara duyurmak ve personelin bu kurallara uygun hareket etmesini salamak. f) 213 sayl Vergi Usul Kanunu uyarnca belirlenen yeniden deerleme oran kadar her yl artrlmak üzere bedeli be0yüz bin Yeni Türk Lirasna kadar olan; kiraya verme, sat0, alm, devir, takas, in0aat, ta0nmazlarn fera, yapm ve dier i0lere ili0kin sözle0meler hakknda karar vermek, ihale komisyonu kararlarn onaylamak, be0yüz bin Yeni Türk Lirasnn üzerinde olanlar için Yönetim Kuruluna öneride bulunmak ve kendi limitleri dâhilinde merkez ve ta0ra te0kilâtnn harcama snrlarn belirlemek. g) Ödeme tarihi alt aydan daha uzun süre gecikmi0 ve Yönetim Kurulu tarafndan her yl için belirlenecek tutardan daha fazla prim borcu olan i0verenleri, yönetmelikle belirlenen usûl ve esaslara göre her yl kamuoyuna açklamak. h) Kurumun faaliyet alanna giren konularda dier kurum ve kurulu0larla i0birlii ve koordinasyonu salamak. Bakan yardmclar MADDE 11- Görevlerin yürütülmesinde Ba0kana yardmc olmak üzere üç ba0kan yardmcs görevlendirilir. Ba0kan yardmclar, Ba0kana kar0 sorumludur. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Ana Hizmet Birimleri Ana hizmet birimleri MADDE 12- Ba0kanln ana hizmet birimleri 0unlardr: a) Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüü. b) Genel Salk Sigortas Genel Müdürlüü. c) Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüü. ç) Hizmet Sunumu Genel Müdürlüü. d) Rehberlik ve Tefti0 Ba0kanl. e) Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Ba0kanl. Her bir genel müdürlük bünyesinde, Yönetim Kurulu karar ile en fazla 8 adet daire ba0kanl kurulabilir.

8 9762 Sosyal Sigortalar Genel MADDE 13- Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüünün görevleri 0unlardr: a) Sosyal güvenlik mevzuatnda genel salk sigortas ve primsiz ödemeler d0ndaki konularda verilen görevleri yapmak. b) Kurumun prim tahsilatn yapmak, tahsil edilemeyen prim ve prime ili0kin dier alacaklar gecikme süresi ve miktarna göre snflandrarak takibine öncelik vermek, süresi içerisinde tahsil edilemeyen prim ve prime ili0kin dier alacaklar ile ilgili olarak borçlular hakknda gerekli idarî ve icraî takibat ile bunlardan kaynaklanan davalarn kadrolu veya vekâlet akdine dayanlarak çal0trlacak sözle0meli avukatlarca, yetkili mercilerde her derecede takip edilmesini, savunmasn ve sonuçlandrlmasn salamak. c) 25/8/1999 tarihli ve 4447 sayl Kanun gerei tahsil edilmesi gereken i0sizlik sigortas primlerinin tahsil ve takip i0lemlerini yapmak. ç) Yönetim Kurulunca gerekli görülen durumlarda, Kurumun süresinde ödenmeyen prim ve prime ili0kin alacaklar ile dier kanunlarla tahsil ve takip yetkisi Kuruma verilen alacaklarn tahsilat i0lemlerini, yaplacak protokoller çerçevesinde ksmen veya tamamen kamu gelirlerinin toplanmas ve takibinden sorumlu olan kamu idarelerinden hizmet almak suretiyle gerçekle0tirmek. d) Kapsamda olduu halde tescili yaplmayan sigortallarn, genel salk sigortallarnn ve i0yerlerinin i0lemlerini re sen sonuçlandrmak, kaytd0 çal0mann önlenmesi amacyla dier kamu idareleri, bankalar, arac kurumlar, oda, borsa, birlik ve meslek kurulu0lar ve her türlü gerçek ve tüzel ki0ilerle sigortallk ve i0yeri denetimi, veri payla0m ve kontrolü konusunda i0birlii yapmak, projeler olu0turmak, geli0tirmek ve uygulamak. e) Sigortallar, hak sahiplerini ve i0verenleri sosyal güvenlik mevzuatndan doan haklar ve ödevleri konusunda her türlü ileti0im araçlar ile bilgilendirmek. f) Görev konusuyla ilgili uygulamalar izlemek ve geli0tirmek. g) Ba0kan tarafndan verilecek benzer nitelikteki dier görevleri yapmak. Genel Sigortas Genel MADDE 14- Genel Salk Sigortas Genel Müdürlüünün görevleri 0unlardr: a) Sosyal güvenlik mevzuatnda genel salk sigortas ile ilgili konularda verilen görevleri yapmak. b) Genel salk sigortallar ile hak sahiplerinin hastalklardan korunmas amacyla ilgili kamu idareleriyle ki0isel koruyucu salk hizmetleri politikalarnn tespitine ve etkin bir 0ekilde uygulanmasna katk salamak. c) Genel salk sigortallar ile hak sahiplerini ve i0verenleri genel salk sigortas mevzuatndan doan haklar ve ödevleri konusunda her türlü ileti0im araçlar ile bilgilendirmek. ç) Görev konusuyla ilgili uygulamalar izlemek ve geli0tirmek. d) Ba0kan tarafndan verilecek benzer nitelikteki dier görevleri yapmak.

9 9763 Primsiz Ödemeler Genel MADDE 15- Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüünün görevleri 0unlardr: a) Sosyal güvenlik mevzuatnda primsiz ödemelere ili0kin konularda verilen görevleri yapmak. b) 24/2/1968 tarihli ve 1005 sayl Kanun, 28/5/1986 tarihli ve 3292 sayl Kanun, 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayl Kanun, 28/2/1982 tarihli ve 2629 sayl Kanun, 28/2/1985 tarihli ve 3160 sayl Kanun, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayl Kanun, 11/10/1983 tarihli ve 2913 sayl Kanun, 16/12/1960 tarihli ve 168 sayl Kanun hükümleri ile yl bütçe kanunlarna ekli cetvellerde ve 2330 sayl Kanuna atfta bulunan dier kanun hükümlerine göre bedeli Hazine tarafndan kar0lanmak suretiyle bu Kanunla devredilen Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sand Genel Müdürlüü tarafndan yaplmas gereken tazminat ve yardm i0lemleri ile bu kanunlar kapsamnda bulunan er, erba0 ve sivil görevlilere yönelik aylk ve dier ödemeleri yapmak. c) Görev konusuyla ilgili uygulamalar izlemek ve geli0tirmek. ç) Ba0kan tarafndan verilecek benzer nitelikteki dier görevleri yapmak. Hizmet Sunumu Genel MADDE 16- Hizmet Sunumu Genel Müdürlüünün görevleri 0unlardr: a) Kurumun gerçek ve tüzel ki0ilere yönelik hizmet sunumunun kesintisiz olarak yerine getirilmesini salamak. b) Hizmet sunumuna ili0kin konularda, performansn geli0tirilmesine yönelik olarak ilgili birimler ile birlikte i0 süreçlerini belirlemek, yürütülen i0lerle ilgili verileri toplamak, analiz etmek, elde ettii sonuçlar ilgili birimlerle payla0arak i0 süreçlerini geli0tirmek. c) Ta0ra te0kilât birimlerinin kurulmas ve kapatlmas ile ilgili i0 ve i0lemleri yürütmek. ç) Kurum merkez ve ta0ra te0kilâtnn her türlü bili0im hizmetlerini yürütmek. d) Sosyal güvenlik veri tabann olu0turmak, dier kamu idarelerinin veri tabanlar ile entegrasyonunu salamak, sosyal güvenlik veri taban bilgilerinin güncelliini salamak ve Kurum faaliyetlerinin etkililiini artracak 0ekilde kullanma sunmak. e) Kurum için gerekli yazlm ve donanm altyaplarn plânlamak, geli0tirmek, kurmak, i0letmek, yenilemek, bu altyaplarn güvenliini ve sürekliliini salamak üzere gerekli önlemleri almak. f) Görev konusuyla ilgili uygulamalar izlemek ve geli0tirmek. g) Ba0kan tarafndan verilecek benzer nitelikteki dier görevleri yapmak. Rehberlik ve Tefti MADDE 17- Rehberlik ve Tefti0 Ba0kanl, Ba0kan adna a0adaki rehberlik ve tefti0 görevlerini yapar: a) Sosyal güvenlie ili0kin hükümlerin uygulanmasn; usûlsüzlükleri önleyici, eitici ve rehberlik yakla0mn ön plâna çkaran bir anlay0la denetlemek. b) Kaytd0 istihdam önlemek, sosyal sigorta suiistimalleri ile mücadele etmek, bu amaçla sektörel analizlere dayal denetimleri yürütmek ve bu konularda alnmas gerekli tedbirleri önermek.

10 9764 c) Prim ödeme yükümlülerini gruplar ve sektörler itibaryla analiz etmek, denetlenecek sektörleri her yl için belirlenecek risk deerlendirme kriterlerine göre snflandrmak suretiyle riskli sektörlerin denetimine öncelik vermek. ç) Görevleriyle ilgili her türlü kayt ve belgeleri incelemek, ilgililerden bilgi istemek ve toplamak. d) E0in yürütümü açsndan gerekli olan asgarî i0çilik tutarn tespit etmek. e) Yl boyunca müfetti0ler tarafndan düzenlenen raporlarn sonuçlarn deerlendirmek, raporlar hakknda istatistikî bilgiler ile birlikte uygulamadaki sorunlara ve yaplmas gereken mevzuat dei0ikliklerine ili0kin öneriler sunmak. f) Kurumun merkez ve ta0ra te0kilât ile personelinin idarî, malî ve hukukî i0lemleri hakknda tefti0, inceleme ve soru0turma yapmak, sosyal güvenlik mevzuatnn verdii yetkiye dayanlarak Kurumla sözle0me yapm0 gerçek ve tüzel ki0iler hakknda ise inceleme ve soru0turma yapmak. g) Müfetti0ler tarafndan yaplacak denetimlere ili0kin yöntem ve teknikleri geli0tirmek, standart ve ilkelerin olu0turulmasn salamak, denetim rehberleri hazrlamak, denetimlerin etkililiini ve verimliliini artrc tedbirleri almak, bu konuda görü0 ve öneriler sunmak. h) Ba0kan tarafndan verilecek benzer nitelikteki dier görevleri yapmak. Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire MADDE 18- Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Ba0kanlnn görevleri 0unlardr: a) Kurumun nakit ve benzeri varlklarn finansal araçlar vastasyla deerlendirmek. b) Nüfus yaps ve finansman yönünden ksa, orta ve uzun vadeli aktüeryal esaslara göre projeksiyonlar yapmak, finansman, fon yönetimi ve aktüerya ile ilgili her türlü istatistikî bilgiyi derlemek, bu bilgileri deerlendirerek sonuçlarn ilgili birimlere bildirmek. c) Tahsilat ve ödemelerin hzl, güvenli ve dü0ük maliyetle yaplmas hususunda banka ve dier finansal kurulu0larla protokol yapmak. ç) Finansman kaynaklar ile yaplmakta olan ödemelerden yararlanma 0artlar ve yardm tutarlar arasndaki ili0kiyi inceleyerek teknik bilânçoyu hazrlamak. d) Ba0kan tarafndan verilecek benzer nitelikteki dier görevleri yapmak. BEDNC BÖLÜM Danma Birimleri Danma birimleri MADDE 19- Ba0kanln dan0ma birimleri 0unlardr: a) Strateji Geli0tirme Ba0kanl. b) Hukuk Mü0avirlii. c) Basn ve Halkla Eli0kiler Mü0avirlii.

11 9765 Strateji Gelitirme MADDE 20- Strateji Geli0tirme Ba0kanlnn görevleri 0unlardr: a) Ulusal kalknma plân, strateji ve politikalar, yllk program, 33 üncü maddede belirtilen komisyon tarafndan belirlenen finansal hedefler ve Yönetim Kurulu kararlar çerçevesinde, sosyoekonomik verileri de dikkate alarak, Kurumun orta ve uzun vadeli sosyal güvenlik amaç, strateji ve politikalarn olu0turmak üzere gerekli çal0malar yapmak. b) Kurumun görev alanna giren konularda performans ve kalite ölçütleri geli0tirmek ve bu kapsamda verilecek dier görevleri yerine getirmek. c) Kurumun yönetimi ile hizmetlerin geli0tirilmesi ve performansla ilgili bilgi ve verileri toplamak, analiz etmek, yorumlamak. ç) Kurumun görev alanna giren konularda, hizmetleri etkileyecek d0 faktörleri incelemek, alnmas gerekli önlemleri önermek, Kurum içi kapasite ara0trmas yapmak, hizmetlerin etkililiini ve tatmin düzeyini analiz etmek ve genel ara0trmalar yapmak. d) 5018 sayl Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile malî hizmetler birimine verilen görevleri yerine getirmek. e) Kurumun çal0ma konular ile ilgili bilimsel yaynlar takip ve te0vik etmek. f) Kurumda yaplacak yeni düzenlemeler ve ihdas edilecek birimler için düzenleyici etki analizi yapmak. g) Sosyal güvenlie ili0kin konularda; 24/6/1994 tarihli ve 4009 sayl D0i0leri Bakanlnn Kurulu0 ve Görevleri Hakknda Kanun hükümleri çerçevesinde, Avrupa Birlii ve uluslararas kurulu0lar ile i0birlii yapmak, yabanc ülkelerle yaplacak sosyal güvenlik sözle0melerine ili0kin gerekli çal0malar yürütmek. h) Ba0kan tarafndan verilecek benzer nitelikteki dier görevleri yapmak. Strateji Geli0tirme Ba0kanl bünyesinde Yönetim Kurulu karar ile en fazla 4 adet daire ba0kanl kurulabilir. Hukuk Müavirli@i MADDE 21- Hukuk Mü0avirliinin görevleri 0unlardr: a) Kurumun amaçlarn daha iyi gerçekle0tirmek, mevzuata, plân ve programa uygun çal0masn temin etmek amacyla, gerekli hukukî teklifleri hazrlamak, Kurum birimleri ve dier kamu kurum ve kurulu0lar tarafndan gönderilen kanun, tüzük, yönetmelik, dier mevzuat ve tip sözle0me taslaklar ile dier hukukî konular hakknda görü0 bildirmek. b) Kurumun menfaatlerini koruyucu ve anla0mazlklar önleyici hukukî tedbirleri zamannda almak, anla0ma ve sözle0melerin bu esaslara uygun olarak yaplmasna yardmc olmak. c) Kurumun taraf olduu davalarda Ba0kanl temsil etmek, prim ve prime ili0kin davalar hariç; Kurum tarafndan veya Kurum aleyhine açlan davalar ile icra takiplerinin kadrolu avukatlar veya Ba0kanlkça vekâlet akdine dayanlarak çal0trlacak sözle0meli avukatlarca her derecede takip edilmesini, savunmasn, sonuçlandrlmasn ve koordinasyonunu salamak. ç) Kurum tarafndan talep edilen hukukî konular ile hukukî, malî ve cezaî sonuçlar douracak i0lemler hakknda görü0 bildirmek.

12 9766 d) Ehtilafl konular analiz ederek Kurumun taraf olduu anla0mazlklar en aza indirecek tedbirlere ili0kin görü0 ve önerilerde bulunmak. e) 7 nci maddenin birinci fkrasnn (f) bendinde belirtilen hususlarda önerilerde bulunmak. f) Ba0kan tarafndan verilecek benzer nitelikteki dier görevleri yapmak. Basn ve Halkla likiler Müavirli@i MADDE 22- Basn ve Halkla Eli0kiler Mü0avirliinin görevleri 0unlardr: a) Basn ve halkla ili0kilerle ilgili faaliyetleri plânlamak ve bu faaliyetlerin belirlenecek usûl ve ilkelere göre yürütülmesini salamak. b) 4982 sayl Bilgi Edinme Hakk Kanununa göre yaplacak bilgi edinme ba0vurularn etkin, süratli ve doru bir 0ekilde sonuçlandrmak üzere gerekli tedbirleri almak. c) Ba0kan tarafndan verilecek benzer nitelikteki dier görevleri yapmak. ALTINCI BÖLÜM Yardmc Hizmet Birimleri Yardmc hizmet birimleri MADDE 23- Kurumun yardmc hizmet birimleri 0unlardr: a) Ensan Kaynaklar Daire Ba0kanl. b) Destek Hizmetleri Daire Ba0kanl. nsan Kaynaklar Daire Bakanl@ MADDE 24- Ensan Kaynaklar Daire Ba0kanlnn görevleri 0unlardr: a) Kurumun insan gücü plânlamas ve politikas konusunda çal0malar yapmak, tekliflerde bulunmak. b) Kurum personelinin atama, nakil, sicil, terfi, ücret, emeklilik ve benzeri özlük i0lemlerini yürütmek. c) Kurum personelinin eitim plânn hazrlamak, uygulamak ve deerlendirmek. ç) Ba0kan tarafndan verilecek benzer nitelikteki dier görevleri yapmak. Destek Hizmetleri Daire Bakanl@ MADDE 25- Destek Hizmetleri Daire Ba0kanlnn görevleri 0unlardr: a) Kurum hizmetlerinin gerektirdii her türlü yapma, yaptrma, satma, satnalma, kiralama, bakm ve onarm, ar0iv, idarî ve malî hizmetleri yürütmek. b) Ta0nr ve ta0nmazlarn kaytlarn tutmak.

13 c) Kurum sivil savunma ve seferberlik hizmetlerini plânlamak ve yürütmek. ç) Ba0kan tarafndan verilecek benzer nitelikteki dier görevleri yapmak.

14 9767 YEDNC BÖLÜM Sosyal Güvenlik Yüksek Danma Kurulu Sosyal Güvenlik Yüksek Danma Kurulunun oluumu, görevleri ve toplanmas MADDE 26- Sosyal Güvenlik Yüksek Dan0ma Kurulu; Bakann ba0kanlnda, Ba0kan ile Milli Savunma Bakanl, Eçi0leri Bakanl, Maliye Bakanl, Salk Bakanl, Devlet Planlama Te0kilat Müste0arl ve Hazine Müste0arl tarafndan, en az genel müdür düzeyinde, görevlendirilecek birer temsilciden, Türkiye E0 Kurumu Genel Müdürü, Sosyal Yardmla0ma ve Dayan0ma Genel Müdürü, Özürlüler Edaresi Ba0kan, Üniversiteleraras Kurul tarafndan fakültelerin çal0ma ekonomisi, sosyal güvenlik ve/veya i0 hukuku bilim dallarndan seçilecek bir öretim üyesi, Genel Kurula üye gönderen kurulu0larn ba0kanlar ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii, Türk Tabipleri Birlii, Türk Di0hekimleri Birlii, Türk Eczaclar Birlii, Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birlii, Türkiye Serbest Muhasebeci, Malî Mü0avirler ve Yeminli Malî Mü0avirler Odalar Birlii ba0kanlarndan, Bakan tarafndan uygun görülecek ki0iler veya kurum temsilcilerinden olu0ur. Sosyal Güvenlik Yüksek Dan0ma Kurulu, sosyal güvenlik politikalar ve uygulamalar konularnda görü0 bildirir. Kurul ylda bir kez en geç Mart ay sonuna kadar, Bakan tarafndan tespit edilen gün ve gündeme göre toplanr. Kurulun sekreterya hizmetleri Ba0kanlk tarafndan yerine getirilir. Kurulun çal0ma usûl ve esaslar çkarlacak bir yönetmelikle düzenlenir. SEKZNC BÖLÜM Tara Tekilât Tara tekilât MADDE 27- Ba0kanln ta0ra te0kilât; her ilde kurulan sosyal güvenlik il müdürlükleri ile sosyal güvenlik il müdürlüklerine bal olarak kurulacak sosyal güvenlik merkezlerinden olu0ur. El ve ilçelerde nüfus, sigortal ve genel salk sigortals says, i0yeri says, i0lem younluu ve belirlenecek dier kriterler dorultusunda yeteri kadar sosyal güvenlik merkezi kurulabilir veya kaldrlabilir. Sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezleri, ikinci fkrada belirtilen kriterlere uygun olarak te0kilâtlanma usûl ve esaslar yönetmelikle belirlenmek üzere idarî i0 ve i0lemler açsndan dört kategoriye ayrlabilir. DOKUZUNCU BÖLÜM Personele likin Hükümler Personelin statüsü, ücret ve malî haklar MADDE 28- Kurum hizmetlerinin gerektirdii aslî ve sürekli görevler, 657 sayl Devlet Memurlar Kanunu hükümlerine tâbi olarak istihdam edilen personel tarafndan yürütülür. Kurumun kadrolu memurlar hakknda sosyal güvenlikleri bakmndan 5434 sayl Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sand Kanunu hükümleri uygulanr.

15 9768 Kurumun merkez ve ta0ra te0kilât kadrolarnda çal0an memurlar ile sözle0meli personeline en yüksek Devlet memuru aylnn (ek gösterge dahil) % 200'ünü geçmemek üzere ek ödeme yaplr. Salk hizmetleri ve yardmc salk hizmetleri snfna dahil kadrolarda çal0an personele yaplacak ek ödemenin tavan % 700 olarak uygulanr. Ancak, serbest çal0an salk personeline ödenecek ek ödeme oran % 200'ü geçemez. Yaplacak ek ödemelerden damga vergisi hariç herhangi bir vergi kesintisi yaplmaz. Görev yaplan birim ve i0 hacmi, görev mahalli, görevin önem ve güçlüü, personelin snf, kadro unvan, derecesi ve atanma biçimi, serbest çal0p çal0mad, personelin performans, kullanlan izin ve istirahat raporlar ve disiplin cezalar gibi kriterler göz önünde bulundurularak yaplacak ek ödeme tutarlar ile ödemeye ili0kin dier usûl ve esaslar, Yönetim Kurulunun teklifi ve Maliye Bakanlnn görü0ü üzerine Bakan tarafndan belirlenir. Kurumda bili0im hizmetlerini yürütmek ve 50 ki0iyi geçmemek üzere sözle0meli olarak uzman personel çal0trlabilir. Bu 0ekilde çal0trlacak olanlarn ücretleri 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 4 üncü maddesinin (B) bendine göre istihdam edilenlere uygulanan sözle0me ücreti tavannn iki buçuk katn geçemez ve bu fkrada belirtilen ücret d0nda herhangi bir ödeme yaplamaz. Bu personele ödenecek ücret ile sözle0me usûl ve esaslar Devlet Personel Ba0kanl ile Maliye Bakanlnn görü0ü alnarak Yönetim Kurulunca belirlenir. Bu 0ekilde istihdam edilecek personelin, bilgisayar mühendislii, yazlm mühendislii, elektrik mühendislii, elektronik mühendislii, elektrik ve elektronik mühendislii ve endüstri mühendislii bölümlerinden ya da bunlara denklii Yükseköretim Kurulunca kabul edilmi0 yurt d0ndaki yüksek öretim kurumlarndan mezun olmas 0arttr. Kurumun memur statüsündeki kadrolu personeline asgarî ücretten az olmamak üzere, kendi aylklar (ek gösterge dahil) tutarnda her yl iki ikramiye verilebilir. Ekramiyenin ödenmesinde personelin performans ve disiplin cezas alp almad kriterleri dikkate alnr. Fazla çal0ma gerektiren her türlü Kurum i0leri için çal0ma saatleri d0nda görevlendirilen ve fiilen çal0an memurlar ile sözle0meli personele ayda 60 saati geçmemek üzere ve yl merkezî yönetim bütçe kanununda belirtilen ücretin iki kat kar0lnda, Yönetim Kurulunca belirlenecek esas ve usûllere göre fazla çal0ma yaptrlabilir. Zorunlu hallerde bu süre % 50 artrlabilir. Yönetim Kurulu üyeleri ile Kurum personeli, 5237 sayl Türk Ceza Kanununun uygulanmasnda kamu görevlisi saylr ve 4483 sayl Memurlar ve Dier Kamu Görevlilerinin Yarglanmas Hakknda Kanun, 3628 sayl Mal Bildiriminde Bulunulmas, Rü0vet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu ve 6245 sayl Harcrah Kanunu hükümlerine tâbidir. Kurum lehine sonuçlanan dava ve icra takipleri nedeniyle hükme balanarak kar0 taraftan tahsil edilen vekâlet ücretlerinin; hukuk mü0avirlerine, avukatlara ve dava ve icra takibi i0lerinde fiilen görev yapan dier personele datm hakknda 1389 sayl Devlet Davalarn Entaç Eden Avukat ve Saireye Verilecek Ücreti Vekâlet Hakknda Kanun hükümleri kyas yoluyla uygulanr. Vekâlet ücretinin datmnn usûl ve esaslar yönetmelikle belirlenir.

16 9769 Kadrolar ve atama MADDE 29- Kurum kadrolarnn tespiti, ihdas, kullanlmas ve iptali ile kadrolara ili0kin dier hususlar 190 sayl Genel Kadro ve Usulü Hakknda Kanun Hükmünde Kararname hükümleri, atamalarda ise bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde 23/6/1981 tarihli ve 2477 sayl Kanun hükümleri uygulanr. Ba0kan, ba0kan yardmcs, genel müdür, Rehberlik ve Tefti0 Ba0kan, Strateji Geli0tirme Ba0kan, Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Ba0kan ve 1. Hukuk Mü0avirinin atamas mü0terek kararnameyle, genel müdürlükler ile Strateji Geli0tirme Ba0kanl bünyesindeki daire ba0kanlar, Ensan Kaynaklar Daire Ba0kan, Destek Hizmetleri Daire Ba0kan ve sosyal güvenlik il müdürleri Ba0kann önerisi üzerine Yönetim Kurulu tarafndan, bunlarn d0nda kalan personelin atamas Ba0kan tarafndan yaplr. Ekinci fkrada saylan kadrolar ile daire ba0kan, sosyal güvenlik il müdürü, sosyal güvenlik il müdür yardmcs ve sosyal güvenlik merkezi müdürü kadrolarna yaplacak atamalarda 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 48 inci maddesinde saylan genel 0artlara ilave olarak, en az dört yllk eitim veren yüksek öretim kurumlarndan mezun olmak 0art aranr. Sosyal Güvenlik Uzman, Müfetti ve bunlarn yardmclar MADDE 30- Kurumda sosyal güvenlik uzman yardmcs veya müfetti0 yardmcs kadrolarna atanabilmek için 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 48 inci maddesinde saylan genel 0artlara ilave olarak; a) En az dört yllk eitim veren yüksek öretim kurumlarnn hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, i0letme, iktisadî ve idarî bilimler, tp, di0 hekimlii, eczaclk fakültelerinden veya sosyal hizmetler, salk idaresi veya salk yönetimi, matematik, istatistik, aktüerya, bankaclk, sigortaclk, i0letme mühendislii, endüstri mühendislii, yazlm mühendislii, elektronik mühendislii, elektrik ve elektronik mühendislii, bilgisayar mühendislii bölümlerinden ya da bunlara denklii Yükseköretim Kurulunca kabul edilmi0 yurt d0ndaki yüksek öretim kurumlarndan mezun olmak, b) Meslekî ve yabanc dil konularnda yaplacak yar0ma snavnda ba0arl olmak, c) Snavn yapld yln Ocak aynn ilk gününde otuz ya0n doldurmam0 olmak, 0artlar aranr. Birinci fkraya göre sosyal güvenlik uzman yardmcs veya müfetti0 yardmcs olarak atananlar, en az üç yl fiilen çal0mak, olumlu sicil almak ve Kurumca belirlenen konuda tez hazrlamak kaydyla, sosyal güvenlik uzman yardmclar sosyal güvenlik uzmanl için, müfetti0 yardmclar ise müfetti0lik için açlacak yeterlik snavna girme hakkn kazanrlar. Yeterlik snavlarnda ba0arl olanlar, Engilizce, Franszca ve Almanca dillerinden birinde Kamu Personeli Yabanc Dil Bilgisi Seviye Tespit Snavndan en az (C) düzeyinde belge ibraz etmeleri hâlinde, "Sosyal Güvenlik Uzman" veya "Müfetti0" kadrolarna atanrlar. Sosyal güvenlik uzmanl veya müfetti0lik yeterlik snavnda ba0ar gösteremeyenlere yeterlik snavndan itibaren bir yl içinde bir hak daha verilir. Bu süre sonunda da yeterlik snavnda ba0ar gösteremeyenler durumlarna uygun dier kadrolara atanrlar.

17 9770 Sosyal güvenlik uzmanl veya müfetti0lik yeterlik snavnda ba0arl olmasna ramen yabanc dil belgesini ibraz edemeyenlere, yabanc dil belgesini ibraz etmeleri için, yeterlik snavndan itibaren iki yl süre tannr. Bu süre sonunda da yabanc dil belgesini ibraz edemeyenler, durumlarna uygun dier kadrolara atanrlar. Yardmclkta geçirilen süre, askerlik hizmetinde veya ücretsiz izinde geçirilen süreler hariç be0 yl a0amaz. Sosyal güvenlik uzman yardmclarnn ve müfetti0 yardmclarnn meslee alnma, tez hazrlama, yeti0tirilme, yeterlik snavlar ile dier konulara ili0kin usûl ve esaslar Kurumca çkarlacak yönetmeliklerle belirlenir. Sosyal güvenlik kontrol memuru MADDE 31- Sosyal güvenlik il müdürlükleri bünyesinde, sosyal güvenlik mevzuatnn uygulanmasna ili0kin tespit, denetim ve taramalarda görevlendirilmek üzere sosyal güvenlik kontrol memuru çal0trlr. Sosyal güvenlik kontrol memurlar, görevleriyle ilgili kayt ve belgeleri inceleme yetkisine sahiptir. Sosyal güvenlik kontrol memuru kadrosuna atanabilmek için; kurumda en az üç yl görev yapm0 olmak, en az dört yllk yüksek örenim mezunu olmak ya da bunlara denklii Yükseköretim Kurulunca kabul edilmi0 yurt d0ndaki yüksek öretim kurumlarndan mezun olmak ve açlacak snavda ba0arl olmak 0artlar aranr. Performans yönetimi MADDE 32- Kurumun hizmet sunmakla görevli olduu gerçek ve tüzel ki0ilere yönelik temel hizmetlerin sonuçlandrlmasna ili0kin süre ve prosedür önceden tespit ve ilan edilir. Bu süre ve prosedürler, Kurum ve personelin performans kriterleri arasnda yer alr. Kurumsal performans hedeflerinin, Kurum birimlerine uyarlanmas ve bunun hayata geçirilebilmesi için bireysel hedeflere dönü0türülmesine ili0kin usûl ve esaslar Kurumca çkarlacak yönetmelikle düzenlenir. ONUNCU BÖLÜM Malî Hükümler Kurumun finansal hedeflerinin belirlenmesi ve izlenmesi MADDE 33- Kurum, merkezî yönetim bütçesinden kendisine ayrlan yllk sosyal sigortalar, genel salk sigortas ile primsiz ödemelere ili0kin ayr ayr olmak üzere transfer tutarn, üç yllk transfer projeksiyonunu ve uzun dönemli emeklilik ve genel salk sigortas finansman hedeflerini gerçekle0tirmekle görevlidir. Finansman hedefleri, her yl en geç Ekim aynda bir sonraki yl uygulanmak üzere Yönetim Kurulunun önerisi üzerine Bakann ba0kanlnda, Maliye Bakanl, Salk Bakanl, Devlet Planlama Te0kilat ve Hazine müste0arlar ile Ba0kann katlmyla olu0an Komisyon tarafndan belirlenir. Komisyonun sekreterya i0lemleri Kurum tarafndan yürütülür. Kurum, bu hedeflerin gerçekle0tirilmesi için gerekli tedbirleri almak, mevzuat dei0iklii önerilerini Bakanla sunmak, yetki alanna girmeyen hususlarda ise ilgili kurumlarca alnmas gereken tedbirleri gerekçeleri ile birlikte Bakanla önermekle yükümlüdür. Kamu idareleri, Kurumun finansman hedeflerinin gerçekle0tirilmesini dorudan etkileyecek düzenlemeler ve uygulamalar konusunda Kurumun görü0ünü almak zorundadr.

18 9771 Ba0kan, belirlenen hedeflerin gerçekle0mesine yönelik alnan ve plânlanan tedbirleri, elde edilen sonuçlar ve dier kamu idarelerinden yaplan önerileri ve sonuçlarn içeren bir raporu alt aylk dönemler halinde Bakanlar Kuruluna, Türkiye Büyük Millet Meclisi Salk, Aile, Çal0ma ve Sosyal E0ler Komisyonuna ve Plan ve Bütçe Komisyonuna sözlü ve yazl olarak sunar. Kurum, belirlenen hedeflere ilan edilen sürelerde ula0lamamas ya da ula0lamama olaslnn ortaya çkmas halinde, nedenlerini ve alnmas gereken önlemleri Bakanla yazl olarak bildirir ve kamuoyuna açklar. Kurumun gelirleri ve giderleri MADDE 34- Kurumun gelirleri 0unlardr: a) Sosyal sigorta ve genel salk sigortas prim gelirleri, idarî para cezalar, gecikme cezalar, gecikme zamlar ve katlm paylar. b) Sosyal sigorta ile genel salk sigortasna yaplan Devlet katks. c) Ta0nr ve ta0nmaz gelirleri. ç) Primsiz ödemeler kar0l olarak merkezî yönetim bütçesinden yaplan ödemeler. d) Kurumca hazrlanan her türlü standart form, manyetik, elektronik veya akll kart sat0ndan elde edilecek gelirler ile her türlü data hatt, internet kullanm ve benzeri kira gelirleri. e) Merkezî yönetim bütçesinden yaplacak dier transferler. f) Gerçek veya tüzel ki0iler tarafndan dorudan veya vasiyet yoluyla yaplan ba0lar. g) Primlerin ve dier gelirlerin deerlendirilmesinden elde edilen gelirler. h) Dier gelirler. Kurumun giderleri 0unlardr: a) Sosyal sigorta kapsamnda sigortal ve hak sahiplerine ödenecek olan gelir, aylk ve ödenekler. b) Genel salk sigortas kapsamnda yaplacak giderler. c) Primsiz ödemeler kapsamnda sigortal ve hak sahiplerine ödenecek olan aylk, tazminat ve dier ödemeler. ç) Genel yönetim giderleri. d) Faiz giderleri. e) Eitim, ara0trma, dan0manlk hizmet giderleri. f) Dier giderler. Kurumun tanmaz edinimi ve mal varlklarnn hukukî durumu MADDE 35- Kurum, görevlendirildii hizmetlerin gerei ve ba0lar d0nda ta0nmaz edinemez.

19 Kurumun mallar, alacaklar, banka hesaplar 2004 sayl Ecra ve Eflâs Kanunu ile 6183 sayl Amme Alacaklarnn Tahsil Usulü Hakknda Kanun bakmndan Devlet mal hükmünde olup, alacaklar imtiyazl alacaklardr. Kurumun ta0nr ve ta0nmazlar, bankalardaki mevduatlar dahil her türlü hak ve alacaklar haczedilemez, hakknda 2004 sayl Ecra ve Eflâs Kanununun haciz ve iflas hükümleri uygulanmaz.

20 9772 Kurum her türlü dava ve icra i0lemlerinde teminat yatrmak mükellefiyetinden muaftr. Kurum, 2886 sayl Devlet Ehale Kanunu hükümlerine tâbi deildir sayl Kanun kapsamna giren i0lerde uygulanacak usûl ve esaslar Kurumca çkarlacak yönetmelikle düzenlenir. Kurumun sahibi bulunduu ta0nmazlarn kira art0 oranlar, 213 sayl Vergi Usul Kanunu uyarnca her yl belirlenen yeniden deerleme oranndan az olmamak üzere rayiç deerle belirlenir. Vergi ve fon muafiyeti MADDE 36- Elgili kanunlarda yer verilmemi0 olsa dahi, Kuruma ait ta0nr ve ta0nmazlar, bunlarn alm ve satm i0lemleri ile Kuruma yaplacak ba0 ve yardmlar, Kurumun taraf olduu davalar, icra kovu0turmalar ile ilâmlar, Kurum tarafndan satn alnan ta0nmazlar ile ilgili tüm tapu i0lemleri, Kurum tarafndan yaplan bütün i0lemler ve bu i0lemler için ilgililere verilmesi veya bunlardan alnmas gereken yaz ve belgeler ve bunlarn suretleri; damga vergisi ve harçlar ile belediyelerde yürütülecek her türlü hizmet kar0l alnan ücret ve katlma payndan müstesnadr. Çeitli malî hükümler MADDE 37- Genel yönetim giderleri, Kurumun yllk toplam gelirinin % 5'ini a0amaz. Kurumun elde ettii her türlü gelirin; riskin datlmas ilkesi ve basiretli yönetim kurallarna göre Kurum lehine en yüksek getiriyi salayacak 0ekilde yönetilmesi esastr. Süresi içinde ödenmeyen sosyal sigorta ve genel salk sigortas primleri, i0sizlik sigortas primleri, idarî para cezalar, gecikme zamlar, katlm paylar Kurum alacana dönü0ür ve bu alacaklarn tahsilinde, 6183 sayl Amme Alacaklarnn Tahsil Usulü Hakknda Kanunun 51 inci, 102 nci ve 106 nc maddeleri hariç dier maddeleri uygulanr. Kurumun primsiz ödemeler için yaplan giderleri merkezî yönetim bütçesinden kar0lanr. Dier giderlerin primler ve primlerin deerlendirilmesinden elde edilecek gelirler ile kar0lanmas esastr. Sosyal güvenlik kanunlar d0nda Kurum giderlerini artracak yasal düzenlemelerin Kuruma getirecei malî yükün merkezî yönetim bütçesinden kar0lanmas zorunludur. Sosyal sigorta fonu, genel salk sigortas fonu ile primsiz ödemelere ili0kin fon, hiçbir 0ekilde birle0tirilemez ve fonlar arasnda kaynak aktarlamaz. ONBRNC BÖLÜM Sorumluluk ve Yetkiler Yöneticilerin sorumluluklar ve yetki devri MADDE 38- Kurumun her kademedeki yöneticileri görevlerini; mevzuata, stratejik plân ve programlara, performans ölçütlerine, hizmet kalite standartlarna ve Kurumdan hizmet alan ki0ilerin memnuniyetini esas alacak 0ekilde yürütmekten üst kademelere kar0 sorumludur. Kurumda her kademedeki yöneticiler, snrlarn açkça belirtmek ve yazl olmak 0artyla yetkilerinden bir ksmn astlarna devredebilir. Yetki devri, uygun araçlarla ilgililere duyurulur. Tebligat MADDE 39- Bu Kanun gereince yaplacak tebligatlar hakknda, 7201 sayl Tebligat Kanunu hükümleri uygulanr.

21 9773 ONKNC BÖLÜM Çeitli Hükümler Yazma, evrak, bilgi arivleme esaslar MADDE 40- Kurumun her türlü i0lemleri ve kaytlar elektronik ortamda tutulabilir. Elektronik ortamda yaplan i0lemlerin ve saklanan bilgilerin tespit ve tevsikinde Kurum kaytlar esas alnr. Kurum kaytlar, adlî ve idarî merciler nezdinde resmî belge olarak geçerlidir. Kurum kaytlarna itiraz edilmesi halinde ispat mükellefiyeti itiraz edene aittir. Ki0ilerin ba0vurularndan, Kurum tarafndan reddedilenlerin gerekçelerinin bildirilmesi ve konuyla ilgili ki0ilerin kanunî haklarna yer verilmesi zorunludur. Yönetmelik ve MADDE 41- Ba0kanlk merkez ve ta0ra te0kilâtnn görev ve yetkileri, çal0ma usûl ve esaslar ile Kurum personelinin i0e alnma, atanma, yükselme, yer dei0tirme, görev, yetki ve sorumluluklar Kurum tarafndan çkarlacak yönetmelikler ile düzenlenir. Bu Kanun gerei çkarlmas gereken yönetmelikler, Kanunun yürürlük tarihinden itibaren en geç bir yl içinde yürürlüe konulur. Kurum, kanunla yerine getirmekle yükümlü olduu hizmetlerin uygulanmasna ili0kin hususlar duyurmak amacyla tebli çkarmaya yetkilidir. Kurum d0ndaki gerçek ve tüzel ki0ileri ilgilendiren tebliler, Resmî Gazetede yaymlanr. Eklenen ve hükümler MADDE 42- a) (10/12/2003 tarihli ve 5018 sayl Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile ilgili olup yerine ilenmitir.) b) (9/1/1985 tarihli ve 3146 sayl Çalma ve Sosyal Güvenlik Tekilât ve Görevleri Hakknda Kanun ile ilgili olup yerine ilenmitir.) c) (25/6/2003 tarihli ve 4904 sayl Türkiye Kurumu Kanunu ile ilgili olup yerine ilenmitir.) d) 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 36 nc maddesinin "Ortak Hükümler" bölümünün (A/11) numaral bendinde yer alan "Sosyal Sigortalar Kurumu Ba0kanl Müfetti0 Yardmclar ve Sigorta Müfetti0 Yardmclar" ibaresi "Sosyal Güvenlik Kurumu Müfetti0 Yardmclar" 0eklinde dei0tirilmi0; ayn bentteki "Ba-Kur Denetmen Yardmclar","Sosyal Sigorta Uzman Yardmclar","Ba-Kur Denetmenliine" ve "Sosyal Sigorta Uzmanlna" ibareleri çkarlm0tr. e) 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun "Zam ve Tazminatlar" ba0lkl 152 nci maddesinin "II- Tazminatlar" bölümünün "A- Özel Hizmet Tazminat" bendinin (g) alt bendinde yer alan "Sosyal Sigortalar Kurumu Ba0kanlk Ba0müfetti0i, Müfetti0i ve Müfetti0 Yardmclar, Sigorta Müfetti0i ve Sigorta Müfetti0 Yardmclar," ibaresi "Sosyal Güvenlik Kurumu Ba0müfetti0i, Müfetti0 ve Müfetti0 Yardmclar" 0eklinde dei0tirilmi0, (i) alt bendinde yer alan "Sosyal Sigorta Uzmanlar" ile "Ba-Kur Denetmenleri" ibaresi çkarlm0tr.

22 9774 f) 657 sayl Devlet Memurlar Kanununa ekli (I) sayl Ek Gösterge Cetvelinin; "I- Genel Edare Hizmetleri Snf" bölümünün (c) bendinde yer alan "Sosyal Sigortalar Kurumu Ba0kan" ibaresi çkarlm0, (d) bendine "Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Tefti0 Ba0kan" ibaresi eklenmi0, (g) bendinde yer alan "Sosyal Sigortalar Kurumu Ba0kanlk Müfetti0leri, Sigorta Müfetti0leri," ibaresi "Sosyal Güvenlik Kurumu Müfetti0leri, Sosyal Güvenlik Uzmanlar," 0eklinde dei0tirilmi0, (h) bendinde yer alan "Ba-Kur Denetmenleri,", "Sosyal Sigorta Uzmanlar" ve "Sosyal Güvenlik Uzmanlar" ibareleri çkarlm0tr. g) 657 sayl Devlet Memurlar Kanununa ekli (II) sayl Ek Gösterge Cetvelinin "2. Yarg Kurulu0lar, Bal ve Elgili Kurulu0lar ile Yüksek Öretim Kurulu0larnda" ba0lkl bölümünde yer alan "Sosyal Sigortalar Kurumu Ba0kanlna Bal Daire Ba0kanlar" ibaresi çkarlarak yerine "Sosyal Güvenlik Kurumu Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Ba0kan, Sosyal Güvenlik Kurumu Ensan Kaynaklar Daire Ba0kan, Sosyal Güvenlik Kurumu Destek Hizmetleri Daire Ba0kan, Sosyal Güvenlik El Müdürü (Ankara, Estanbul, Ezmir)" ibareleri, "5-Yarg Kurulu0lar Bal ve Elgili Kurulu0lar ile Yükseköretim Kurulu0larnda" ba0lkl bölümüne "Sosyal Güvenlik El Müdürü" ibaresi eklenmi0tir. h) 657 sayl Devlet Memurlar Kanununa ekli (IV) sayl Makam Tazminat Cetvelinin (5/c) numaral bendinde yer alan "Sosyal Güvenlik Kurumu Daire Ba0kanlar (Ana ve Yardmc Hizmet Birimi)" ibareleri çkartlarak, "Sosyal Güvenlik Kurumu Daire Ba0kanlar," ibaresi eklenmi0; (8/a) bendinde yer alan "Sosyal Sigortalar Kurumu Ba0kanl Müfetti0leri ile Sigorta Müfetti0leri" ibaresi "Sosyal Güvenlik Kurumu Müfetti0leri" 0eklinde dei0tirilmi0; (9/a) bendine "El Emniyet Müdürleri" ibaresinden sonra gelmek üzere ",Sosyal Güvenlik El Müdürleri (Ankara, Estanbul, Ezmir)", (9/b) bendine "El Emniyet Müdürleri" ibaresinden sonra gelmek üzere ",Sosyal Güvenlik El Müdürleri" ibareleri eklenmi0tir. Yürürlükten kaldrlan hükümler MADDE 43- a) 9/7/1945 tarihli ve 4792 sayl Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu, b) 16/7/2003 tarihli ve 4947 sayl Sosyal Güvenlik Kurumu Te0kilât Kanununun 1 ilâ 9 uncu maddeleri ile geçici birinci maddesi, c) 29/7/2003 tarihli ve 4958 sayl Sosyal Sigortalar Kurumu Kanununun 1 ilâ 24 üncü maddeleri ile geçici birinci maddesi, d) 2/9/1971 tarihli ve 1479 sayl Esnaf ve Sanatkârlar ve Dier Bamsz Çal0anlar Sosyal Sigortalar Kurumu Kanununun 1 ilâ 23 üncü maddeleri, e) 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayl Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sand Kanununun 1 ilâ 3 üncü, 6 ilâ 11 inci, 20 ilâ 22 nci ve 25 ilâ 29 uncu maddeleri, f) 24/6/1983 tarihli ve 72 sayl Kanun Hükmünde Kararnamenin 1 inci maddesinin (2) numaral fkrasnn (c) bendi, g) 13/12/1983 tarihli ve 178 sayl Kanun Hükmünde Kararnamenin 35/A maddesinin (b) bendi, yürürlükten kaldrlm0tr.

23 9775 ONÜÇÜNCÜ BÖLÜM Geçici ve Son Hükümler Devredilen kurumlar ve devre ilikin hükümler GEÇC MADDE sayl Sosyal Güvenlik Kurumu Te0kilât Kanunu ile kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu, 4958 sayl Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu ile kurulan Sosyal Sigortalar Kurumu, 1479 sayl Esnaf ve Sanatkârlar ve Dier Bamsz Çal0anlar Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu ile kurulan Esnaf ve Sanatkârlar ve Dier Bamsz Çal0anlar Sosyal Sigortalar Kurumu ile 5434 sayl Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sand Kanunu ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandnn; merkez ve ta0ra te0kilâtlarnn kadrolar ile kadrolarnda görev yapan memur ve i0çileri, 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 4 üncü maddesinin (B) bendi gerei çal0trlan personeli mevcut statüleri ile her türlü ta0nr ve ta0nmazlar, tapuda bu Kurumlar adna kaytl olan ta0nmazlar ve hizmet binalar, araç, gereç, malzeme, demirba0 ve ta0tlar, alacaklar, haklar, borçlar, i0tirakleri, dosyalar, yazl ve elektronik ortamdaki her türlü kaytlar ve dier dokümanlar ile birlikte hiçbir i0leme gerek kalmakszn bu Kanunun yürürlük tarihi itibaryla görevleri ile birlikte Kuruma devredilmi0tir. Devir i0lemleri her türlü vergi, resim ve harçtan muaftr. Devredilen kurumlarn kullanmnda bulunan veya mülkiyeti Hazineye ait olup da devredilen kurumlara tahsisli ta0nmazlar hiçbir i0leme gerek kalmakszn Kuruma tahsis edilmi0 saylr. Devredilen kurumlar tarafndan yaplm0 olan sözle0meler, kredi anla0malar, yatrm projeleri, bu kurumlarn leh ve aleyhine açlm0 davalar, icra takipleri Kurum tarafndan yürütülür ve bütün hak, yetki, yükümlülük, alacak ve borçlaryla birlikte Kuruma geçer. Devredilen kurumlarla ilgili kamu kurum ve kurulu0larna; sözle0meler, kredi anla0malar, yatrm projeleri ve davalar dolaysyla bankalarca verilmi0 olan teminat mektuplar ile ipotek belgeleri hiçbir i0leme gerek olmadan Kurum muhatap alnarak verilmi0 saylr. (De@iik beinci fkra: 1/7/ /33 md.) Sosyal Güvenlik Kurumu Ba0kanl, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sand, Sosyal Sigortalar Kurumu ile Esnaf ve Sanatkarlar ve Dier Bamsz Çal0anlar Sosyal Sigortalar Kurumunun 2006 yl bütçelerinin mevcut esas ve usûller çerçevesinde uygulanmasna 2006 yl sonuna kadar devam edilir. Bu Kanun gereince Kurumun yeni te0kilâtlanma nedeniyle ihtiyaç duyaca her türlü gider Bakan onay ile devredilen kurum bütçelerinden kar0lanabilir. Devredilen kurumlara 0artl olarak yaplan her türlü ta0nr, ta0nmaz, ta0t ve dier ba0larn, devirden sonra ba0lama 0artlarna uygun olarak kullanlmalarna devam olunur. Tekilâta ve kadrolara ilikin hükümler (1) GEÇC MADDE 2 - Kurumun merkez ve ta0ra te0kilât ve kadrolar kademeli olarak en geç üç yl içinde bu Kanuna uygun hale getirilir. Üç yllk süre Bakanlar Kurulu karar ile iki yla kadar uzatlabilir. Bu süre içinde Kurumun yürütmekle sorumlu olduu görevler Kurum personeli ve/veya devredilen kurumlarn merkez ve ta0ra te0kilât personeli tarafndan yürütülmeye devam edilir. Bu Kanunun yürürlüe girdii tarihten önce Kamu Personeli Seçme Snav sonucu açktan atamas yaplmak üzere yerle0tirilenler ile ilân edilmi0 bulunan kadrolara görevde yükselme veya unvan dei0iklii suretiyle yaplacak atamalar hariç olmak üzere, bu fkrada belirtilen süre içerisinde devredilen kadrolardan bo0 bulunanlar ile herhangi bir 0ekilde bo0alan kadrolara atama yaplamaz. (1) Bu madde ile ihdas edilen kadrolar için 20/5/2006 tarihli ve sayl Resmi Gazete ye baknz.

SOSYAL GÜVENLK KURMUNUN YAPISI VE LEY. Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanl Strateji Gelitirme Bakan Ahmet AÇIKGÖZ

SOSYAL GÜVENLK KURMUNUN YAPISI VE LEY. Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanl Strateji Gelitirme Bakan Ahmet AÇIKGÖZ SOSYAL GÜVENLK KURMUNUN YAPISI VE LEY Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanl Strateji Gelitirme Bakan Ahmet AÇIKGÖZ KURUMUN AMACI ve GÖREVLER' Sosyal sigortalar ile genel salk sigortas bakmndan kiileri güvence

Detaylı

Sayfa : 4 RESMÎ GAZETE 19 Ocak 2013 Sayı : 28533

Sayfa : 4 RESMÎ GAZETE 19 Ocak 2013 Sayı : 28533 Sayfa : 4 RESMÎ GAZETE 19 Ocak 2013 Sayı : 28533 SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 6385 Kabul Tarihi: 10/1/2013 MADDE 1

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU

SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU KISA ÖZET KOLAYAOF

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KESİN HESAP ŞUBESİ 2011 YILI MERKEZİ YÖNETİM KESİN HESABI

T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KESİN HESAP ŞUBESİ 2011 YILI MERKEZİ YÖNETİM KESİN HESABI T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KESİN HESAP ŞUBESİ 2011 YILI MERKEZİ YÖNETİM KESİN HESABI i ii 2011 YILI MERKEZİ YÖNETİM KESİN HESABI İÇİNDEKİLER SAYFA I. 2011 YILI MERKEZİ YÖNETİM KESİN

Detaylı

YAYINA HAZIRLAYAN ERKAN KARAARSLAN

YAYINA HAZIRLAYAN ERKAN KARAARSLAN YAYINAHAZIRLAYAN ERKANKARAARSLAN 1 i İç Kontrol Mevzuatı ii TEMMUZ/2012 iii İç Kontrol Mevzuatı iv ÇNDEKLER 1. KAMUMALÎYÖNETMVEKONTROLKANUNU 1 2. ÇKONTROLVEÖNMALÎKONTROLELKNUSULVEESASLAR 13 3. STRATEJGELTRMEBRMLERNNÇALIMAUSULVEESASLARI

Detaylı

DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME

DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME 691 DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Kanun Hükmünde Kar.nin Tarihi : 19/6/1994, No : 540 Yetki Kanununun Tarihi : 16/6/1994, No : 4004 Yayımlandığı R.G.Tarihi

Detaylı

TÜRKİYE SAGLIK ENSTİTÜLERİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE SAGLIK ENSTİTÜLERİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE SAGLIK ENSTİTÜLERİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı;

Detaylı

Askere gidecek memurun ücretsiz izne ayr l i lemi. Bakmakla yükümlü oldu u sa l k karnesi verilmesi

Askere gidecek memurun ücretsiz izne ayr l i lemi. Bakmakla yükümlü oldu u sa l k karnesi verilmesi nsankaynaklarveeitimdairesibakanl ÝNSAN KAYNAKLARI VE EÐÝTÝM DAÝRE BAÞKANLIÐI MEMURPERSONELUBEMÜDÜRLÜÜ Yetki,GörevveSorumluluklar Bakakurumdaçalanmemurunkurumumuzaatanmas. Memurunbakabirbirimekurumiçiatanmailemi

Detaylı

KAMU GÖREVLLER SENDKALARI KANUNU. BRNC KISIM Amaç, Kapsam ve Tan%mlar

KAMU GÖREVLLER SENDKALARI KANUNU. BRNC KISIM Amaç, Kapsam ve Tan%mlar Kanun No: 4688 Kabul Tarihi : 25.6.2001 KAMU GÖREVLLER SENDKALARI KANUNU BRNC KISIM Amaç, Kapsam ve Tan%mlar Amaç MADDE 1. Bu Kanunun amac, kamu görevlilerinin ortak ekonomik, sosyal ve meslekî hak ve

Detaylı

KANUN. Kanun No. 5583 Kabul Tarihi : 22/2/2007

KANUN. Kanun No. 5583 Kabul Tarihi : 22/2/2007 28 Şubat 2007 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 26448 KANUN FUTBOL MÜSABAKALARINDA MÜŞTEREK BAHİSLER TERTİBİ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 5583 Kabul Tarihi

Detaylı

Sermaye Piyasas Faaliyetleri Temel Düzey Eitim Proram

Sermaye Piyasas Faaliyetleri Temel Düzey Eitim Proram Temel Düzey Eitim Proram Amaç : Sermaye Piyasas Kurumlarnda görev yapanlar veya bu görevlere atanacaklar, SPK nn düzenleyecei Lisanslama snavna hazrlama. Katlmclar Hisse Senetleri Piyasas Mü"teri Temsilcileri,Yatrm

Detaylı

KORKUTELÝ BELEDÝYE BAÞKANLIÐI ÝÇ KONTROL SÝSTEMÝ

KORKUTELÝ BELEDÝYE BAÞKANLIÐI ÝÇ KONTROL SÝSTEMÝ KORKUTELÝ BELEDÝYE BAÞKANLIÐI ÝÇ KONTROL SÝSTEMÝ KORKUTELBELEDYEBAKANLII ÇKONTROLSSTEM (2014-2016) 14 1 1 Korkuteli Belediye Başkanlığı İç Kontrol Sistemi KorkuteliBelediyeBakanl çkontrolstandartlareylemplan

Detaylı

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Meclis Karar No: Meclis Karar Tarihi: T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Karar Sayısı : KHK/641

Karar Sayısı : KHK/641 KALKlNMA BAKANLIGININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNHÜKMÜNDEKARARNAME Karar Says : KHK/641 Kalknna Bakanlğnn kurulmas; 6/4/2011 tarihli ve 6223 sayl Kanunun verdiği yetkiye dayanlarak, Bakanlar Kurulu'nca

Detaylı

KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN

KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5952 Kabul Tarihi : 17/2/2010 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 4/3/2010 Sayı : 27511 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Tanımlar

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU

YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU Kanun Numarası : 2547 Kabul Tarihi : 4/11/1981 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 6/11/1981 Sayı : 17506 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 21 Sayfa : 3 * * * Bu Kanunun yürürlükte

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNVERSTES MÜHENDSLK FAKÜLTES METALURJ VE MALZEME MÜHENDSL BÖLÜMÜ BTRME PROJES YÜRÜTME YÖNERGES

DOKUZ EYLÜL ÜNVERSTES MÜHENDSLK FAKÜLTES METALURJ VE MALZEME MÜHENDSL BÖLÜMÜ BTRME PROJES YÜRÜTME YÖNERGES BTRME PROJES YÜRÜTME YÖNERGES 1. AMAÇ ve KAPSAM Madde 1: Bitirme projesi dersinde örencilerin önceki derslerde edindikleri bilgi ve becerileri kullanarak karmak bir sistemi, sistem bileenini veya süreci

Detaylı

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Atatürk Kültür, Dil ve

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ ALİAĞA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. Sıra Hizmet Standardı Olan Birimler Sayı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ ALİAĞA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. Sıra Hizmet Standardı Olan Birimler Sayı T.C. İZMİR VALİLİĞİ ALİAĞA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Standardı Olan Birimler Sayı 1 Özel Öğretim Kurumları Bölümü 92 2 Atama Bölümü 1 3 Basın Yayın Bölümü 4 4 Eğitim Öğretim

Detaylı

Amaç ve Tanımlar MADDE 1. MADDE 2. Gelir İdaresi Başkanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun. Resmi Gazete Tarihi 16/05/2005

Amaç ve Tanımlar MADDE 1. MADDE 2. Gelir İdaresi Başkanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun. Resmi Gazete Tarihi 16/05/2005 Gelir İdaresi Başkanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Resmi Gazete Tarihi 16/05/2005 Resmi Gazete No 25817 Kanun No 5345 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Tanımlar Amaç MADDE 1. - Bu Kanunun amacı; gelir

Detaylı

CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ KANUNU. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Kuruluş ve Görev

CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ KANUNU. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Kuruluş ve Görev CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ KANUNU Kanun Numarası : 4769 Kabul Tarihi : 29/7/2002 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 2/8/2002 Sayı : 24834 Yayımlandığı Düstur : Tertip

Detaylı

Kanun Numarası: 545 Kabul Tarihi: 26/1/2006 Yayımlandığı R.Gazete:3/2/2006 Sayı : 26069 Yayımlandığı Düstur Tertip5 Cilt : 45

Kanun Numarası: 545 Kabul Tarihi: 26/1/2006 Yayımlandığı R.Gazete:3/2/2006 Sayı : 26069 Yayımlandığı Düstur Tertip5 Cilt : 45 KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA BAĞLI OKULLARIN MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA DEVREDİLMESİ İLE BAZI KANUNLARDA VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİKYAPILMASINA DAİR KANUN Kanun Numarası: 545 Kabul Tarihi:

Detaylı

www.malieksen.com GENEL SA LIK S GORTASI UYGULAMASINA L K N SORU VE CEVAPLAR

www.malieksen.com GENEL SA LIK S GORTASI UYGULAMASINA L K N SORU VE CEVAPLAR GENEL SALIK SGORTASI UYGULAMASINA LKN SORU VE CEVAPLAR 1-1 Ocak 2012 tarihinden itibaren genel salk sigortas uygulamasndaki deiiklikler nelerdir? Genel salk sigortasndan yararlanlmasnda temel artlardan

Detaylı

KAMU MALÎ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN

KAMU MALÎ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN 9665 KAMU MALÎ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5436 Kabul Tarihi : 22/12/2005 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih:

Detaylı

Resmi Gazete 06.08.2003 Çarşamba Sayı: 25191 (Asıl)

Resmi Gazete 06.08.2003 Çarşamba Sayı: 25191 (Asıl) Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu Kanun No. 4958 Kabul Tarihi: 29.7.2003 Resmi Gazete 06.08.2003 Çarşamba Sayı: 25191 (Asıl) BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş ve Tanımlar Kuruluş MADDE 1.-

Detaylı

DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ

DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ Görev ve Yetki Tanımları DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Müdürlüğü, yürürlükteki yasal mevzuat çerçevesinde belediye kaynaklarının kamunun yararına ve ortak menfaatlerinin sağlanmasına yönelik

Detaylı

6663 SAYILI KANUNLA SOSYAL GÜVENLİK YASALARINDA YAPILAN DÜZELMELER. Değerli Meslek Mesubumuz, 10.02.2015

6663 SAYILI KANUNLA SOSYAL GÜVENLİK YASALARINDA YAPILAN DÜZELMELER. Değerli Meslek Mesubumuz, 10.02.2015 6663 SAYILI KANUNLA SOSYAL GÜVENLİK YASALARINDA YAPILAN DÜZELMELER Değerli Meslek Mesubumuz, 10.02.2015 6663 sayılı Kanun ile; emekli olduktan sonra Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam eden esnafın emekli

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI İMZA YETKİLERİ VE YETKİ DEVRİ YÖNERGESİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI İMZA YETKİLERİ VE YETKİ DEVRİ YÖNERGESİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI İMZA YETKİLERİ VE YETKİ DEVRİ YÖNERGESİ TBMM Başkanlık Makamının Onay Tarihi : 26.06.2012 Sayı : 74144 Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Türkiye

Detaylı

geliştirmek ve bu kapsamda verilecek diğer görevleri yerine getirmek, verileri toplamak, analiz etmek ve yorumlamak,

geliştirmek ve bu kapsamda verilecek diğer görevleri yerine getirmek, verileri toplamak, analiz etmek ve yorumlamak, 1. GENEL OLARAK Mali Hizmetler Daire Başkanlığınca yürütülecek görevler, Belediyedeki diğer dairelerin aksine, Merkezi Hükümet tarafından 5018 sayılı Kanun uyarınca yürürlüğe konulmuş bulunan, Strateji

Detaylı

ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, Alanya Belediyesi

Detaylı

Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugün sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı

Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugün sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı Eczac?lar ve Eczaneler Hakk?nda Yönetmelikte De?i?iklik Yap?lmas?na Dair Yönetmelik bugün 29667 say?l? Resmi Gazete'de yay?mland? Say? : 29667 28 Mart 2016 PAZARTES? Resmî Gazete YÖNETMEL?K Türkiye?laç

Detaylı

Zorunlu Deprem Sigortasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu ile 18.08.2012 tarihinden yürürlükten kalkacaktır.

Zorunlu Deprem Sigortasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu ile 18.08.2012 tarihinden yürürlükten kalkacaktır. Zorunlu Deprem Sigortasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu ile 18.08.2012 tarihinden yürürlükten kalkacaktır.) Yayınlanan Resmin Gazete: Yayınlanan Tarih: 25.11.1999

Detaylı

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIKLARININ KURULUŞ VE GÖREV YÖNETMELİĞİ

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIKLARININ KURULUŞ VE GÖREV YÖNETMELİĞİ GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIKLARININ KURULUŞ VE GÖREV YÖNETMELİĞİ Nisan 2007 4. Baskı GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı

Detaylı

5510 SAYILI KANUNUN 100 ÜNCÜ MADDESÝNÝN UYGULANMASI HAKKINDA TEBLÝÐ Pazartesi, 29 Eylül 2008

5510 SAYILI KANUNUN 100 ÜNCÜ MADDESÝNÝN UYGULANMASI HAKKINDA TEBLÝÐ Pazartesi, 29 Eylül 2008 5510 SAYILI KANUNUN 100 ÜNCÜ MADDESÝNÝN UYGULANMASI HAKKINDA TEBLÝÐ Pazartesi, 29 Eylül 2008 28 Eylül 2008 PAZAR Resmî Gazete Sayý : 27011 TEBLÝÐ Sosyal Güvenlik Kurumundan: 5510 SAYILI KANUNUN 100 ÜNCÜ

Detaylı

TARIM SİGORTALARI KANUNU

TARIM SİGORTALARI KANUNU 9445 TARIM SİGORTALARI KANUNU Kanun Numarası : 5363 Kabul Tarihi : 14/6/2005 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 21/6/2005 Sayı : 25852 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 44 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU TEŞKİLÂTI KANUNU. BİRİNCİ KISIM Sosyal Güvenlik Kurumu Teşkilâtının Kuruluş ve Görevleri

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU TEŞKİLÂTI KANUNU. BİRİNCİ KISIM Sosyal Güvenlik Kurumu Teşkilâtının Kuruluş ve Görevleri SOSYAL GÜVENLİK KURUMU TEŞKİLÂTI KANUNU Kanun No : 4947 Kabul Tarihi : 16.7.2003 Yayımlandığı R.Gazete Tarihi : 24.07.2003 Sayı :25178 BİRİNCİ KISIM Sosyal Güvenlik Kurumu Teşkilâtının Kuruluş ve Görevleri

Detaylı

Temsil Tazminatı. I-Genel Açıklama

Temsil Tazminatı. I-Genel Açıklama Temsil Tazminatı I-Genel Açıklama Temsil tazminatı, 12 Şubat 2000 tarih ve 23962 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4505 sayılı Sosyal Güvenlikle İlgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması

Detaylı

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Lüleburgaz

Detaylı

SERBEST MUHASEBECÝ MALÎ MÜÞAVÝRLER ÝLE YEMÝNLÝ MALÎ MÜÞAVÝRLERCE ÝÞY KAYITLARININ Cumartesi, 27 Eylül 2008

SERBEST MUHASEBECÝ MALÎ MÜÞAVÝRLER ÝLE YEMÝNLÝ MALÎ MÜÞAVÝRLERCE ÝÞY KAYITLARININ Cumartesi, 27 Eylül 2008 SERBEST MUHASEBECÝ MALÎ MÜÞAVÝRLER ÝLE YEMÝNLÝ MALÎ MÜÞAVÝRLERCE ÝÞY KAYITLARININ Cumartesi, 27 Eylül 2008 27 Eylül 2008 CUMARTESÝ Resmî Gazete Sayý : 27010 YÖNETMELÝK Sosyal Güvenlik Kurumundan: SERBEST

Detaylı

BİLGİ NOTU. : Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik

BİLGİ NOTU. : Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik BİLGİ NOTU KONU : Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik 1- Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Lisansüstü Eitim ve Öretim Yönetmelii

Dokuz Eylül Üniversitesi Lisansüstü Eitim ve Öretim Yönetmelii Dokuz Eylül Üniversitesi Lisansüstü Eitim ve Öretim Yönetmelii AMAÇ VE KAPSAM Madde 1 a) Üniversiteleraras$ Kurul Ba&kanl$$ taraf$ndan haz$rlanan ve 01 Temmuz 1996 tarihinde yürürlüe konulan Lisansüstü

Detaylı

Belirli Gerilim Snrlar Dahilinde Kullanlmak Üzere Tasarlanm Elektrikli Teçhizat ile lgili Yönetmelik (73/23/AT)

Belirli Gerilim Snrlar Dahilinde Kullanlmak Üzere Tasarlanm Elektrikli Teçhizat ile lgili Yönetmelik (73/23/AT) Belirli Gerilim Snrlar Dahilinde Kullanlmak Üzere Tasarlanm Elektrikli Teçhizat ile lgili Yönetmelik (73/23/AT) BRNC BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanmlar Amaç : Madde 1 Bu Yönetmeliin amac; Yönetmelik

Detaylı

Kamu Görevlileri Sendikalar Kanunu Kapsamna Giren Kurum ve Kurulularn Girdikleri Hizmet Kollarnn Belirlenmesine likin Yönetmelik

Kamu Görevlileri Sendikalar Kanunu Kapsamna Giren Kurum ve Kurulularn Girdikleri Hizmet Kollarnn Belirlenmesine likin Yönetmelik Kamu Görevlileri Sendikalar Kanunu Kapsamna Giren Kurum ve Kurulularn Girdikleri Hizmet Kollarnn Belirlenmesine likin Yönetmelik Resmi Gazete Tarih ve Says: 07.09.2001-24516 BRNC BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

KOÇ ÜNVERSTES SOSYAL BLMLER (KÜSB) KULÜBÜ TÜZÜÜ

KOÇ ÜNVERSTES SOSYAL BLMLER (KÜSB) KULÜBÜ TÜZÜÜ KOÇ ÜNVERSTES SOSYAL BLMLER (KÜSB) KULÜBÜ TÜZÜÜ YAPI Madde 1. Koç Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü, kısa adıyla K.Ü.S.B., Koç Üniversitesi örenci kulüpleri tüzüüne balı ve Koç Üniversitesi örencilerinin

Detaylı

KONYA DEFTERDARLIĞI İMZA VE YETKİ İÇ GENELGE

KONYA DEFTERDARLIĞI İMZA VE YETKİ İÇ GENELGE T.C. KONYA VALİLİĞİ KONYA DEFTERDARLIĞI İMZA VE YETKİ İÇ GENELGE 0 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM SAYFA I- AMAÇ 1 II- KAPSAM 1 İKİNCİ BÖLÜM I- GENEL ESASLAR VE UYGULAMA ESASLARI 1 A) GENEL ESASLAR 1 B) UYGULAMA

Detaylı

STAJ YÖNETMELÝÐÝ Gönderen : guliz - 17/11/2008 19:18

STAJ YÖNETMELÝÐÝ Gönderen : guliz - 17/11/2008 19:18 STAJ YÖNETMELÝÐÝ Gönderen : guliz - 17/11/2008 19:18 Konu: Staj Yönetmeliði Gönderim Zamaný: 21-Mart-2007 Saat 09:41 TÜRKÝYE SERBEST MUHASEBECÝ MALÝ MÜÞAVÝRLER VE YEMÝNLÝ MALÝ MÜÞAVÝRLER ODALARI BÝRLÝÐÝ

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukukî Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukukî Dayanak ve Tanımlar SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİNDEN MERKEZE AKTARILAN TUTARIN DAĞILIM VE SARFI İLE BU TUTARDAN BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATINDA GÖREVLİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ

Detaylı

T.C. MERAM BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLERİ

T.C. MERAM BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLERİ T.C. MERAM BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLERİ Yöneticilerin genel ve ortak görev yetki ve sorumluklarına ilişkin hükümleri yerine getirmek, Birimi yönetmek, yeterli sayı ve nitelikte

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesislerinin kuruluşu ile çalışma usul

Detaylı

Ö Ö Ö Ö 16 Eyll 2015 Resmi ÇARAMBA Gazete Say 29477 " -N,Itlli Eiti. Brl*"l Hayat Boyu Örenme Genel Mdrlnden Toplant Ve Tarih Saat No Trkiye Mesleki Eitim Kurulu 27. Toplants Kararlar : 27 : 14.00-17.00

Detaylı

Bu maddenin yürürlüe girdii tarih itibarıyla bu Kanuna göre kurulan serbest bölgelerde faaliyette bulunmak üzere ruhsat almı mükelleflerin;

Bu maddenin yürürlüe girdii tarih itibarıyla bu Kanuna göre kurulan serbest bölgelerde faaliyette bulunmak üzere ruhsat almı mükelleflerin; ! "! # $% & % & ' &! ' ( )* +$' #,*,-. / - Gecici Madde 3 Bu maddenin yürürlüe girdii tarih itibarıyla bu Kanuna göre kurulan serbest bölgelerde faaliyette bulunmak üzere ruhsat almı mükelleflerin; a)

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM 22 Şubat 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28921 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

Yeni Mali Yönetim ve Kontrol Sisteminde. İç Kontrol ve Ön Mali Kontrol

Yeni Mali Yönetim ve Kontrol Sisteminde. İç Kontrol ve Ön Mali Kontrol Yeni Mali Yönetim ve Kontrol Sisteminde İç Kontrol ve Ön Mali Kontrol İç Kontrol Tanımı İç kontrol; idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞLERDEN MAHSUBU, ÖDENMESİ VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞLERDEN MAHSUBU, ÖDENMESİ VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞLERDEN MAHSUBU, ÖDENMESİ VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 22/9/2008 No : 2008/14174

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Tanımlar, Kuruluş ve Görevler

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Tanımlar, Kuruluş ve Görevler Kanun No: 5502 Kabul Tarihi: 16.05.2006 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Tanımlar, Kuruluş ve Görevler Amaç ve kuruluş MADDE 1 Bu Kanunun amacı, Sosyal Güvenlik Kurumunun kuruluş, teşkilât, görev ve yetkilerine ilişkin

Detaylı

2013 YILI II. SEVYE AKTÜERLK SINAVLARI MUHASEBE VE FNANSAL RAPORLAMA ÖRNEK SINAV SORULARI

2013 YILI II. SEVYE AKTÜERLK SINAVLARI MUHASEBE VE FNANSAL RAPORLAMA ÖRNEK SINAV SORULARI 2013 YILI II. SEVYE AKTÜERLK SINAVLARI MUHASEBE VE FNANSAL RAPORLAMA ÖRNEK SINAV SORULARI 1-Türkiye Finansal Raporlama Standartlar na (TFRS) göre deer dü"üklüü aada verilen hangi hesap kalemi için ayr(lmaz?

Detaylı

PERFORMANS BLGLER GENEL SEKRETERLK PERFORMANS HEDEFLER TABLOSU

PERFORMANS BLGLER GENEL SEKRETERLK PERFORMANS HEDEFLER TABLOSU PERFORMANS BLGLER GENEL SEKRETERLK PERFORMANS HEDEFLER TABLOSU AMAÇ - 1 nsanln geliimine yönelik katma deeri yüksek ürün ve hizmet yaratmak HEDEF (1.6) 2009 ylna kadar deer yaratan bilimsel ara$trma ve

Detaylı

2 400 TL tutarndaki 1 yllk kredi, aylk taksitler halinde aadaki iki opsiyondan biri ile geri ödenebilmektedir:

2 400 TL tutarndaki 1 yllk kredi, aylk taksitler halinde aadaki iki opsiyondan biri ile geri ödenebilmektedir: SORU 1: 400 TL tutarndaki 1 yllk kredi, aylk taksitler halinde aadaki iki opsiyondan biri ile geri ödenebilmektedir: (i) Ayla dönütürülebilir yllk nominal %7,8 faiz oran ile her ay eit taksitler halinde

Detaylı

2008-14 Ýþverenlerin SSK Yüklerini Azaltan Kanun

2008-14 Ýþverenlerin SSK Yüklerini Azaltan Kanun 2008-14 Ýþverenlerin SSK Yüklerini Azaltan Kanun Ýstanbul, 22 Mayýs 2008 Sirküler Sirküler Numarasý : Elit - 2008/14 Ýþverenlerin SSK Yükleri Azaltýldý 1) Genel Bilgi: Bilindiði üzere, istihdam maliyetlerinin

Detaylı

T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Bağlılık Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik Kütahya

Detaylı

BÜLTEN. KONU: Menkul Kıymetlerin Vergilendirilmesi Hk 277 Nolu GVK G.T. Yayınlanmıtır

BÜLTEN. KONU: Menkul Kıymetlerin Vergilendirilmesi Hk 277 Nolu GVK G.T. Yayınlanmıtır Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2010-054 Tarih: 27.12.2010

Detaylı

KAMU KURUM VE KURULULARI DANIMA, DENETM VE YARDIMCI HZMET BRMLER TESPT VE DEERLENDME FORMU. Saklama Süresi Birim Ar+ivinde.

KAMU KURUM VE KURULULARI DANIMA, DENETM VE YARDIMCI HZMET BRMLER TESPT VE DEERLENDME FORMU. Saklama Süresi Birim Ar+ivinde. KAMU KURUM VE KURULULARI DANIMA, DENETM VE YARDIMCI HZMET BRMLER TESPT VE DEERLENDME FORMU BRM : PERSONEL DARE BAKANLII S$ra No 1 Malzemenin Ad$ ve Konusu Bakanlklardan veya dier kurumlardan gelen genelge,

Detaylı

Elektromanyetik Uyumluluk Yönetmelii (89/336/AT)

Elektromanyetik Uyumluluk Yönetmelii (89/336/AT) Sanayi ve Ticaret Bakanlndan: Elektromanyetik Uyumluluk Yönetmelii (89/336/AT) BRNC BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tan+mlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliin amac; radyokomünikasyon ile telekomünikasyon ve elektrikli

Detaylı

DOAL GAZ PYASASI KANUNU (ELEKTRK PYASASI KANUNUNDA DEKLK YAPILMASI VE DOAL GAZ PYASASI HAKKINDA KANUN)

DOAL GAZ PYASASI KANUNU (ELEKTRK PYASASI KANUNUNDA DEKLK YAPILMASI VE DOAL GAZ PYASASI HAKKINDA KANUN) DOAL GAZ PYASASI KANUNU (ELEKTRK PYASASI KANUNUNDA DEKLK YAPILMASI VE DOAL GAZ PYASASI HAKKINDA KANUN) Kanun No. : 4646 Kabul Tarihi : 18/4/2001 Yay&m Tarihi : 2/5/2001 tarih ve 24390 Sayl Resmi Gazete

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU Kanun No. 5502 Kabul Tarihi : 16/5/2006

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU Kanun No. 5502 Kabul Tarihi : 16/5/2006 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU Kanun No. 5502 Kabul Tarihi : 16/5/2006 (20.05.2006 Tarih ve 26173 Sayılı Resmi Gazete de Yayımlanmıştır) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Tanımlar, Kuruluş ve Görevler Amaç ve kuruluş

Detaylı

YAPI KRED EMEKLLK A.. 1 OCAK - 31 MART 2010 HESAP DÖNEMNE AT FNANSAL TABLOLAR VE FNANSAL TABLOLARA LKN AÇIKLAYICI DPNOTLAR

YAPI KRED EMEKLLK A.. 1 OCAK - 31 MART 2010 HESAP DÖNEMNE AT FNANSAL TABLOLAR VE FNANSAL TABLOLARA LKN AÇIKLAYICI DPNOTLAR 1 OCAK - 31 MART 2010 HESAP DÖNEMNE AT FNANSAL TABLOLAR VE 1 31 MART 2010 TARH TBARYLE DÜZENLENEN FNANSAL TABLOLARIMIZA LKN BEYANIMIZ liikte sunulan 31 Mart 2010 tarihi itibariyle düzenlediimiz finansal

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU Kanun Numarası : 5502 Kabul Tarihi : 16/5/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 20/5/2006 Sayı : 26173 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 45 Sayfa: BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU. Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 20/5/2006 Sayı : 26173

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU. Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 20/5/2006 Sayı : 26173 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU Kanun Numarası : 5502 Kabul Tarihi : 16/5/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 20/5/2006 Sayı : 26173 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 45 Sayfa: BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

BASIN YAYIN VE ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEġKĠLAT VE GÖREVLERĠ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME

BASIN YAYIN VE ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEġKĠLAT VE GÖREVLERĠ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME 289 BASIN YAYIN VE ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEġKĠLAT VE GÖREVLERĠ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Kanun Hük. Kar.nin Tarihi: 8/6/1984 No : 231 Yetki Kanununun Tarihi : 2/12/1983 No : 2967 Yayımlandığı

Detaylı

T.C. BABAKANLIK Hazine Müstearl. T.C. Babakanlk Hazine Müstearl

T.C. BABAKANLIK Hazine Müstearl. T.C. Babakanlk Hazine Müstearl T.C. BABAKANLIK Hazine Müstearl BLGLENDRME TOPLANTISI 10.03.2010 Sunum Plan Tarihçe Görev ve Sorumluluklar Tekilat Yaps Dier Kurumlarla likiler Kariyer Olanaklar Soru Cevap Tarihçe Osmanl Devletinde; Hazine,

Detaylı

KANUN NO: 5502 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU. Kabul Tarihi: 16 Mayıs 2006. Resmi Gazete ile Neşir ve İlânı: 20 Mayıs 2006 - Sayı: 26173

KANUN NO: 5502 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU. Kabul Tarihi: 16 Mayıs 2006. Resmi Gazete ile Neşir ve İlânı: 20 Mayıs 2006 - Sayı: 26173 KANUN NO: 5502 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU Kabul Tarihi: 16 Mayıs 2006 Resmi Gazete ile Neşir ve İlânı: 20 Mayıs 2006 - Sayı: 26173 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Tanımlar, Kuruluş ve Görevler Amaç ve kuruluş MADDE

Detaylı

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN 9367 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5345 Kabul Tarihi : 5/5/2005 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 16/5/2005 Sayı : 25817 Yayımlandığı Düstur : Tertip :

Detaylı

Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanunu, Yasası

Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanunu, Yasası Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanunu, Yasası 5273 sayılı, numaralı, nolu kanun, yasa Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU Kanun Numarası : 5502 Kabul Tarihi : 16/5/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 20/5/2006 Sayı : 26173 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 45 Sayfa: BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

Ek-16. STRATEJK AMAÇLAR VE HEDEFLERE LKN PERFORMANS GÖSTERGELER

Ek-16. STRATEJK AMAÇLAR VE HEDEFLERE LKN PERFORMANS GÖSTERGELER Ek-16. STRATEJK AMAÇLAR VE HEDEFLERE LKN PERFORMANS GÖSTERGELER STRATEJK AMAÇ 1 Tarihi, do#al ve kültürel varl)klar)m)z) korumak, gelecek ku/aklara aktarmak ve evrensel kültüre katk)da bulunmak. Sorumlu

Detaylı

DANIŞTAY İDARİ ve VERGİ DAVA DAİRELERİNE İLİŞKİN TEMEL UYUŞMAZLIKLAR İLE UYUŞMAZLIKLARIN YOĞUNLAŞTIĞI BÖLGELER ;

DANIŞTAY İDARİ ve VERGİ DAVA DAİRELERİNE İLİŞKİN TEMEL UYUŞMAZLIKLAR İLE UYUŞMAZLIKLARIN YOĞUNLAŞTIĞI BÖLGELER ; DANIŞTAY İDARİ ve VERGİ DAVA DAİRELERİNE İLİŞKİN TEMEL UYUŞMAZLIKLAR İLE UYUŞMAZLIKLARIN YOĞUNLAŞTIĞI BÖLGELER ; A- İDARİ DAVA DAİRELERİNE İLİŞKİN UYUŞMAZLIKLAR: İKİNCİ DAİRENİN GÖREV ALANINA GİREN UYUŞMAZLIKLAR;

Detaylı

DEVLET YARDIMI İLE TEŞVİK VE DESTEKLERDEN YARARLANAN İŞVERENLER, SGK YA BORCU OLSA DAHİ YARARLANMAYA DEVAM EDEBİLECEKLER

DEVLET YARDIMI İLE TEŞVİK VE DESTEKLERDEN YARARLANAN İŞVERENLER, SGK YA BORCU OLSA DAHİ YARARLANMAYA DEVAM EDEBİLECEKLER DEVLET YARDIMI İLE TEŞVİK VE DESTEKLERDEN YARARLANAN İŞVERENLER, SGK YA BORCU OLSA DAHİ YARARLANMAYA DEVAM EDEBİLECEKLER Naci ŞAHİN * 1-GİRİŞ İşverenler, Devlet yardımı ile teşvik ve destekten SGK ya borcu

Detaylı

YAPI KRED EMEKLLK A.. BÜYÜME AMAÇLI HSSE SENED EMEKLLK YATIRIM FONU ÇTÜZÜÜ

YAPI KRED EMEKLLK A.. BÜYÜME AMAÇLI HSSE SENED EMEKLLK YATIRIM FONU ÇTÜZÜÜ YAPI KRED EMEKLLK A.. BÜYÜME AMAÇLI HSSE SENED EMEKLLK YATIRIM FONU ÇTÜZÜÜ FONUN KURULU AMACI MADDE 1 - Yap Kredi Emeklilik A.. tarafndan 4632 sayl Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatrm Sistemi Kanununun

Detaylı

T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİYÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak

T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİYÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİYÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak Amaç MADDE 1: (1) Bu yönetmeliğin amacı Fatih Belediyesi, Emlak

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU. Kanun Numarası : 5502 Kabul Tarihi : 16/5/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 20/5/2006 Sayı : BİRİNCİ BÖLÜM

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU. Kanun Numarası : 5502 Kabul Tarihi : 16/5/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 20/5/2006 Sayı : BİRİNCİ BÖLÜM SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU Kanun Numarası : 5502 Kabul Tarihi : 16/5/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 20/5/2006 Sayı : 26173 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 45 Sayfa: Amaç ve kuruluş BİRİNCİ

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU 9755 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU Kanun Numarası : 5502 Kabul Tarihi : 16/5/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 20/5/2006 Sayı : 26173 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 45 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Tanımlar,

Detaylı

g) Genel müdürler: Sosyal Sigortalar Genel Müdürü, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü, Primsiz Ödemeler Genel Müdürü ve Hizmet Sunumu Genel Müdürünü,

g) Genel müdürler: Sosyal Sigortalar Genel Müdürü, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü, Primsiz Ödemeler Genel Müdürü ve Hizmet Sunumu Genel Müdürünü, SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU Kanun Numarası : 5502 Kanun Kabul Tarihi : 16/05/2006 Resmi Gazete Tarihi : 20/05/2006 Resmi Gazete Sayısı : 26173 BİRİNCİ BÖLÜM : AMAÇ, TANIMLAR, KURULUŞ VE GÖREVLER AMAÇ

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı. İÇ KONTROL ve RİSK YÖNETİMİ 1 İÇ İÇ KONTROL

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı. İÇ KONTROL ve RİSK YÖNETİMİ 1 İÇ İÇ KONTROL T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlğ İÇ KONTROL ve RİSK YÖNETİMİ 1 İÇ İÇ KONTROL EYLÜL 2015 1-) İç Kontrol Nedir? Üniversite varlklarnn korunmas, kurumsal ve yasal düzenlemelere

Detaylı

2012 2013 E T M ve Ö RET M YILI ÖRGÜN ve YAYGIN E T M KURUMLARI ÇALI MA TAKV M

2012 2013 E T M ve Ö RET M YILI ÖRGÜN ve YAYGIN E T M KURUMLARI ÇALI MA TAKV M 2012 2013 ETM ve ÖRETM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN ETM KURUMLARI ÇALIMA TAKVM SIRA NO ÇALIMA KONULARI TARH 1. Okul Öncesi Ve lköretim Okullar 1. Snf Örencilerinin Eitim- Öretime Hazrlanmalar ( Bamsz Anaokullar

Detaylı

Sigortac tazminatn ödedii sigortal maln sahibi olur. Sigortacnn bu ekilde sahip olduu mallarn satndan elde ettii gelire ne ad verilir?

Sigortac tazminatn ödedii sigortal maln sahibi olur. Sigortacnn bu ekilde sahip olduu mallarn satndan elde ettii gelire ne ad verilir? SORU 1: Aadaki sigorta türlerinden hangisi sigorta snflandrmas bakmndan dierlerine göre farkllk arz etmektedir? A) Kasko Sigortas B) Yangn Sigortas C) Nakliyat Sigortas D) Makine Montaj Sigortas E) Trafik

Detaylı

İSTATİSTİK KONSEYİ YÖNETMELİĞİ

İSTATİSTİK KONSEYİ YÖNETMELİĞİ 4913 İSTATİSTİK KONSEYİ YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 10/4/2006 No : 2006/10343 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10/11/2005 No : 5429 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 5/5/2006 No : 26159 Yayımlandığı

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU 9755 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU Kanun Numarası : 5502 Kabul Tarihi : 16/5/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 20/5/2006 Sayı : 26173 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 45 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Tanımlar,

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 : Amaç Bu yönetmelik Çorum Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün Kuruluş, Görev ve Çalışma Esaslarını düzenler. MADDE 2 :Kapsam

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TUR ZM BAKANLI I * NE A T SÖZLE*ME TASARISI

T.C. KÜLTÜR VE TUR ZM BAKANLI I * NE A T SÖZLE*ME TASARISI T.C. KÜLTÜR VE TURZM BAKANLII Strateji Gelitirme Bakanl!"! Emek Ek Hizmet Binas! Data ve Enerji Kablolamas! *NE AT SÖZLE*ME TASARISI Götürü Bedel Hizmet Al!m! Sözlemesi KN (hale Kayt Numaras): 2010/45966

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU 9755 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNU Kanun Numarası : 5502 Kabul Tarihi : 16/5/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 20/5/2006 Sayı : 26173 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 45 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Tanımlar,

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler AMAÇ: MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı; Kartepe Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları

Detaylı

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Hukuk İşleri Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Hukuk İşleri Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Hukuk İşleri Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönetmelik, Bursa Nilüfer Belediyesi, Hukuk İşleri Müdürlüğünün

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU 841.02.03.00 602.07.01.00 841.01.01.00 602.08.01.00 STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU 1 Performans Programının Hazırlanması 1-5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanun un 9.

Detaylı

e.mevzuat Mevzuat Bilgi Sistemi

e.mevzuat Mevzuat Bilgi Sistemi Sayfa 1 / 36 e.mevzuat Mevzuat Bilgi Sistemi Ana Sayfa Kanunlar KHK Tüzükler Yönetmelikler Tebliğler Mülga Kanunlar Andlaşmalar Mevzuat metni İlişkili mevzuat Dayandığı Mevzuat Metin içerisinde ara: T

Detaylı

Asansör Yönetmelii ( 95/16/AT ) BRNC BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanmlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeli"in amac; mar Kanunu ve buna ba"l imar

Asansör Yönetmelii ( 95/16/AT ) BRNC BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanmlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliin amac; mar Kanunu ve buna bal imar Asansör Yönetmelii ( 95/16/AT ) BRNC BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanmlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeli"in amac; mar Kanunu ve buna ba"l imar yönetmeliklerine göre in'a edilen binalarda, insan ve yük ta'masnda

Detaylı

6661 SAYILI ASKERLİK KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYIMLANDI

6661 SAYILI ASKERLİK KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYIMLANDI 27.01.2016/4-1 6661 SAYILI ASKERLİK KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYIMLANDI ÖZET : 27/01/2016 tarih ve 29606 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 6661 sayılı Kanun ile 2016

Detaylı

Mali Yönetim ve Denetim Dergisinin May s-haziran 2008 tarihli 50. say nda yay nlanm r.

Mali Yönetim ve Denetim Dergisinin May s-haziran 2008 tarihli 50. say nda yay nlanm r. HURDAYA AYRILAN VARLIKLARIN MUHASEBELELMELER VE YAPILAN YANLILIKLAR Ömer DA Devlet Muhasebe Uzman info@omerdag.net 1.G Kamu idarelerinin kaytlarnda bulunan tarlar ile maddi duran varlklar doalar gerei

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK PRİM ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN

SOSYAL GÜVENLİK PRİM ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN 9719 SOSYAL GÜVENLİK PRİM ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5458 Kabul Tarihi : 22/2/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 4/3/2006

Detaylı