GENEL YETENEK ÇÖZÜMLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GENEL YETENEK ÇÖZÜMLER"

Transkript

1 GENEL YETENEK ÇÖZÜMLER 1. Ağzı süt kokuyor deyimi, çok genç ve deneyimsiz olan kişiler için kullanılır. Senin ağzın süt kokuyor, çok genç ve deneyimsizsin, diye beni küçümsüyor. Bu cümlede hem deyim hem açıklaması vardır. 6. II. cümlede dikkate değer bir şiirdir sözü öznel bir yargıdır. Diğer cümleler nesnel yargı içerir. Anlatıcının duygularını yansıtmaz.. Gece gündüz, sabah akşam, durup dinlenmeden, gecesini gündüzüne katmak sözleri devamlı, ara vermeden anlamlarını içerir. E deki yıllar yılı sözü eskiden beri anlamını içerir. 7. Boş gezmekten bedava yaşamak yeğdir. atasözünde bedava yaşamak seçiliyor.. Amerikan şiirinin önemli isimlerinden Wallace Stevens, pek çok şairin artık düşüşe geçtiği bir yaşta altmışında en yetkin şiirlerini henüz yazmamıştı. Buradaki altı çizili sözde sanatçının artık ilgi görmemesi, eski başarısını göstermemesi söz konusudur. Yeterince para kazanamaması söz konusu değildir. 4. Şair kimliğine baktığımız zaman, bir şekilde eskiden gelen ve biriken şeylere muhalif olmak gibi bir derdi olmalı şairin, kendini yenilemesi ve özgünleşmesi için dilin dizgeleşmiş mantığına sataşması gerekir. Bu parçadaki altı çizili sözle, sanatçının dilin kalıplaşmış özelliğini olduğu gibi benimsemeyip onun bazı özelliklerine karşı çıkması anlatılır. Yoksa dilin kurallarının hepsini reddetmek söz konusu değildir. 8. Şiir, insanın duygularını en güzel şekilde ifade ettiği bir yazın türüdür. bu cümlede Şiir nedir? sorusunun yanıtı vardır. 9. Bu parçada V. cümlede şiir okurunun şiir üzerine yazılanları dikkate alacağını sanmıyorum. cümlesi önceden varılan bir yargıdır çünkü okur belki yazıları dikkate alacaktır. 10. Verilen cümlelere baktığımızda II. ve V. cümlelerde şiirin tüm insanları etkileyebildiği üzerinde durulmuştur. 5. Eleştirmen, okuyuculardan farklı olarak yaşanmışlığı en tarafsız şekliyle oluşturarak eleştirisine konu eder. Bu nedenle eleştirmen, edebiyat cumhuriyetinin özgür olmayan vatandaşıdır. Bu parçada altı çizili sözle eleştirmenin özgür olmadığı belirtilir, eleştirmenin özgür olmama nedeni de dönemin sanat anlayışını dikkate almasıdır. 11. Biçimi her şeyin üstünde tutan ve içeriğe aldırmayan yazarlar bile, eserlerinde, şu ya da bu biçimde mutlaka bir fikri dile getirirler. Bu cümlede içeriği değil de biçimi önemseyenlerin bile bir şekilde içeriğe, düşünceye yer verdiği belirtilmiştir. O zaman bütün sanat eserlerinde düşünce vardır. 1

2 DENEME SINAVI 1. Bu parçada II. cümlede koşul konmuştur. Şairin hayatının ancak şiirsel bir iz düşüm olabildiği sürece şiirde kendine yer bulabileceği belirtilmiştir. 1. Bu parçada eski filmlerin yüksek reyting yapmasıyla ilgili olarak III. cümlede çıkarım yapılmıştır. O filmler yanlış filmler değildi demek ki. GENEL YETENEK 16. A) Yazar, ünlü düşünürlerin sözlerini hiçbir değişiklik yapmadan yapıtına aynen almış. Bu cümledeki altı çizili söz ve sözcükten biri kullanılmalıydı. B) Türkçenin bilincine varmış birçok bilim adamlarımız vardır. Bu cümlede adamımız olmalıydı. Birçok sıfatından sonra gelen ad, çokluk eki almaz. C) Bir konuda iyi olacağınızı düşünmediğiniz müddetçe o konuda başarılı olamazsınız. D) Bu, Anadolu insanının geçmişten beri yapageldiği önemli işlerden biridir. Bu cümlede altı çizili söz geçmişten beri yaptığı olmalıydı. E) Yazar son yapıtını kendisini her konuda yalnız bırakmayan arkadaşı için yazmış. Bu cümlede her sözcüğü yerine hiçbir sözcüğü kullanılmalıydı. Olumsuz yargıyla hiçbir kullanılır. 14. Parçada kuvvet ve ağırlık, tanımlanmıştır. A dakini söyleyebiliriz. Kuvvet, vektörel sözcükleri terimdir. Terim; bilim, sanat, teknik ve mesleki alanlardaki belli bir kavramı karşılama özelliği gösteren sözcüklerdir. Kuvvet, vektörel büyüklük fizik terimidir. B dekini söyleyebiliriz. Parça, bilgilendirme amacındadır. Anlatım biçimi açıklamadır. C dekini söyleyebiliriz. Parçadaki yargılar, kanıtlanabilir özelliktedir. Bu nedenle anlatım nesneldir. D dekini söyleyebiliriz. Bu parçada benzetme yapılmamıştır. 15. Alman şairi Goethe, şöyle der: "Her su bulunan yerde kurbağa olmaz ama kurbağa sesinin geldiği her yerde su vardır. Bu cümlede her sözcüğü yanlış yerde kullanılmıştır. Bu sözcük, bulunan sözcüğünden sonra getirilmelidir. 17. Sanırım bu iki yüz sayfalık romanı bir gecede rahatlıkla okuyabilirim. Sanırım sözcüğüyle okuyabilirim sözcüğü kullanılmamalı -abil olasılık anlatır, sanırım da olasılık anlatır. 18. Hiçbir zaman çıktığın kapıyı sertçe çarpma belki bir gün tekrar geri dönersin. Bu cümlede geri sözcüğüne gerek yok, dönmek sözcüğü bu anlamı içeriyor. 19. A) Birden gülümseyen yüzün Sabahların aynasında B) Kim bilir şimdi nerdesin Senindir şimdi akşamlar C) Mavi maviydi gökyüzü Bulutlar, beyaz beyazdı D) Boşluğu ve üzüntüsü İçinde ne garip yazdı E) Merdivende ayak sesin Rıhtım taşında gölgen var Dizelerdeki altı çizili sözcük ve sözler yüklemdir. A da yüklem yoktur.

3 GENEL YETENEK 0. Parçanın üçüncü cümlesinde yer alan bir şey sözcüğü ayrı yazılır. 1. Özneden sonra virgül konur. Hayata karşı verdiği savaş öznedir. Savaş sözcüğünden sonra virgül konabilir.. Verilen parçadaki V. cümle, III. cümlenin devamıdır. Aradaki IV. cümle akışı bozmaktadır.. Bu parçada IV. cümleden önce, I. cümleyi getirmemiz gerekir anlamın akışına göre. Bu nedenle I. ve III. cümlelerin yeri değiştirilmelidir. DENEME SINAVI 6. Bu parçada Bu, bizde olağanüstü coşkular yaşatıyordu. cümlesi ; III. cümleden sonra getirilmelidir. Bu, zamiri bu cümleyi III. cümleye bağlar. 7. Bu parça Bu kitap için Benim edebi eserimdir. diyebilir misiniz? sorusuna cevap olur. Çünkü ilk cümle de yazar :.benim koyduğum kıstasların hiçbiri bunda yok. diye parçaya başlamıştır. 8. Güzellik de biçimdeymiş, tamam, kabul ettik. Fakat şiirin özünde fikir olmalı fikir. Güzel bir kafa ama içinde beyin eksik. Böyle bir güzelliğin sizce değeri var mı? bunları söyleyen kişi, gerçek güzelliğin düşünceye dayanması gerektiğini vurgular. 4. Murathan Mungan ın Hayat Atölyesi adlı kitabı, A ya 7 Mayıs ta kitapçı raflarında yerini aldı. Metis Yayınları ndan çıkan kitap, adını yazarın 00 de C ye Milliyet gazetesinin kültür-sanat ekinde yayımlanan B ye köşesinden alıyor. Yazarın farklı meseleler üzerine gözlemlerini içeren bu yazılar, kitabın en hacimli bölümü. Diğer bölümlerdeyse yazarın farklı süreli yayınlarda yayımlanan, çeşitli konulardaki yazıları mevcut. D ye Parçada, Murathan Mungan ın son yıllarda sadece düz yazı türünde yapıtlar verdiğine değinilmemiştir. 5. Ana düşünce değişince yeni bir paragrafa başlanır. I, II, III. cümlelerde çağdaş eleştirinin biçimci olması üzerinde durulmuştur. IV. ve V. cümlelerde metin açıklaması ve yorumu üzerinde durulmuştur. Yeni düşünceye geçilmiştir. 9. Atıf Yılmaz, her türden film içeren uzun ve zengin A ya B ye filmografisiyle Türk sinemasının büyük ustalarından biri. Güzel sanatlar öğrenimi gören ama sinemayı tercih eden Yılmaz, birikimini filmlerine yansıtır. En ticari filmlerinde bile belirli C ye bir estetik düzeyi tutturur. Renkli kişiliği, mizah anlayışıyla izleyiciler kadar sinema çevresinin de kalbini kazanmış bir yönetmendir. E ye Parçadan ulaşılabilen yargıların altı çizilmiştir. Ancak D seçeneğindeki yargıya bu parçadan ulaşamayız. 0. Ülkemizde termik santraller sadece elektrik üretimi gerçekleştiren tesisler olarak bilinir. Halbuki termik santraller yüz yılı aşkın bir süredir dünyanın birçok yerinde elektriğin yanında ısı kaynağı olarak da değerlendiriyorlar. Berlin, Viyana, Helsinki, Kopenhag, Milano, Amsterdam, Stockholm ve çoğu Avrupa şehrinde santrallerin atık ısıları, çevresindeki yerleşim birimlerini ısıtmada kullanıyor. Yukarıda altı çizili bölüm, örnektir. Dolayısıyla parçanın anlatımında örneklemeye yer verilmiştir, diyebiliriz.

4 DENEME SINAVI GENEL YETENEK x 1. x y y x 5 4x 5z z 4 dür. Bulunan oranlarda x ler ortak olduğu için x lerin karşısındaki sayılar eşitlenmelidir. x 5 x 5, y 5 z 4 Buna göre, x = 10k y = 15k z = 8k olur. x + y + z = 10k + 15k + 8k =k Toplamının en küçük değeri için k = 1 alınırsa, bulunur.. x < y, x. y = z olduğuna göre, (x + ) (y - 9) = xy - 9x + 9y 7 = xy 9(x y) 7 bu denklemde x. y = z dir. x y farkında, x ve y ardışık pozitif çift sayılar olduğundan ve x < y olduğundan x y = dir. xy 9(x y) 7 z z z 9 bulunur (Y EDKLM9) sayısı çözümlenirse 1 6. Y E D + 1. K + 1. L M açılım terim terim 6 ile bölünürse bütün 1 ile çarpılan sayılar 6 nın katı olduğu için kalan vermeyecektir sadece birler basamağında bulunan 9, 6 ile bölündüğünde kalanını verir. 5. A. B. C çarpımı 5 ile tam bölünebildiğine göre, sayılardan sadece birinin 5 e bölünen en büyük iki basamaklı sayı veya her hangi ikisinin 7 ve 5 e bölünmesi gerekir. Örneğin A sayısını en büyük 5 e bölünen en büyük iki basamaklı sayı olan 70 i düşünelim. B ve C yi 99 ve 98 düşünelim. A + B + C = = 67 olur. II. durum. A yı 5 e bölünen, en büyük sayı 95, B yi 7 ye bölünen en büyük sayı 98 alalım. C yi de en büyük 99 seçelim. A + B + C = = 9 olur sayısın asal çarpanlarına ayıralım =.. 5 olur.. xyz + yzx + zxy = 1 denklemindeki sayıları çözümleyelim. 111x + 111y + 111z = 1 111(x + y + z) = 1 x + y + z = 1 bulunur. x > y > z koşulunu sağlayan en büyük z sayısı dür. Buna göre, z =, y = 4, x = 5 olur ve zyx en çok 45 olur. 540 sayısının pozitif tam sayı bölenlerinden 6 ya bölünenlerin sayısını bulup, tüm pozitif bölenlerden çıkaralım. 540 =.. 5 sayısından 6 çarpanı veren ve yi ayırırsak. (.. 5) Pozitif bölen sayısı = ( + 1) (1 + 1) (1 + 1) =.. = 1 tanedir. (6 ya tam bölünen) Pozitif bölen sayısı = ( + 1) ( + 1) (1 + 1) = 4.. = = 1 tane 4

5 GENEL YETENEK 7. x 4 (x ) 1eşitliğinde, x = 1 olmalı x = 4 dür. x 4 = 0 olmalı x 4 x = ve x = - olur. x = -1 olmalı ve x - 4 çift olmalıdır. x = x 4 = 0 çift sayıdır. x in farklı değerleri toplamı, 4 + = 4 dür. 41. a 1 ile b + 1 ters orantılı ise (a 1) (b + 1) = k şeklinde yazılır. (. 1) (5 + 1) = k.6 = k k = 18 die. 1 (b1) 18 (b + 1) = 18 b + 1 = 9 b = 8 dir. DENEME SINAVI 4. Testte x tane soru olsun. 1 x x çözülmüş ( 1) ( ) ( 1) ( ) ( 1 ) ( 1) ( ) ( 1) 1 ( 1) 1 x x x 4 4 kaldı. x 1 x çözüldü. Geriye kalan x x x çözülen 10x 18x x x x = 14 dür otomobil otobüs 4x x otomobillerden toplam: 4. a otobüslerden toplam : xb lira alınmış 4xa + xb = t 40. I. bağıntı daha kârlı olduğundan, 7A 60 > A x(4a + b) = t t x 4a b 7A 4A > A > 70 A > 40 A nın en küçük tam sayı değeri 41 olur. Otomobil sayısı 4x olduğundan t 4t 4 4a b 4a b 5

6 DENEME SINAVI GENEL YETENEK 44. V 1 V 480 km V 1 V 10 km 10 km lik mesafeyi araçlar hızlarının toplamları ile saatte alacaklarına göre, (V1 + V) = 10 V1 + V = 60 dır. Karşılaşma süresi İki aracınarasındaki uzaklık Hız toplamı 480 Karşılaşma süreleri 8 saat 60 olduğundan 47. Etiket fiyatı :100x olsun %0 indirimli olarak 80x e alınmış olur. 80x = 100x = 0x x 44 0 olur. etiket fiyatı = 100x I. işçi II. işçi III. işçi 1 gün 18 gün 4 gün x x x x x 4 x 8 : x 4 x 4x 4 x x 4 (x ) (x )( x ) (x )( x x 4 ) 1 x x x = 96 x = 4 dür. 46. karışıma x kg şeker eklensin (karışımmiktarı.yüzde) (karışımmiktarı.yüzde) 1.karışım için.karışım için (toplamkarışım.yeniyüzde) x. 100 = (0 + x) x = x 75x =150 x = kg 49. x < 4 ise, -4 < x < 4 dür. x y = x = y + ( x i eşitsizlikte yerine yazalım) -4 < y + < 4-7 < y < y = -6 dır. 6

7 GENEL YETENEK DENEME SINAVI 50. Futbol : F Basketbol : B olsun A x B 5. Çekilen topların çekilme şekli SB + KB + BB olmalıdır s(f B) = x s(f B) = 4x olur. s(f) = 5 s(b) = 15 s(f B) = s(f) + s(b) s(f B) 4x= x 5x = 40 x = 8 dir. Tüm oyuncular 4x = 4.8 = kişidir. kişiden her iki oyunu oynayan 8 kişiyi çıkarırsak yalnız bir oyunu oynayanları buluruz. 8 = 4 kişidir abab a b (1) dir nöbetini Salı günü tuttu ise, 11. nöbetini bulmak için = 6 nöbet geri gitmek gerekir nöbet aralıkları 4 günde bir olduğundan 6. 4 = 4 gün geri gitmeliyiz Salıdan itibaren gün geri sayarsak 11. nöbetini cumartesi tutar dür x mağazasında B malının birim satışı 40 liradır. Bunun peşin alımında %15 indirimi olduğuna göre, lira olur 4. 7 = 8 lira 55. E malının X ve Y mağazalarındaki fiyat farkı, = 60 TL dir = 600 TL daha az öder. 56. Y mağazasındaki malların peşin fiyatları 5 A malı için 7 7 7,6 68,4 TL 100 B malı için C malı için D malı için TL ,8 79, TL TL 40 E malı için TL en ucuzu B malıdır. 7

8 DENEME SINAVI 57. Y mağazasından 1 adet B malı alınırsa, 60.1 = 70 TL ödenir. Buna göre D malından adet alır. 59. Verilen kübün açık halini düşünmeliyiz. B F 1 A E K 1 1 Buna göre en kısa uzaklık EK dır. Pisagor teoreminden EK 6 EK 6 4 EK 40 EK 10 dur. GENEL YETENEK 58. A B D 4 6 x BDC üçgeninden; 6 4 < x < < x < 10 olur. D açısı 90 m(a) olduğundan geniştir. x 4 6 x 16 6 x 5 C 60. x y = 544 doğrusuna paralel olan doğru: x y + c = 0 doğrusudur. (paralel doğruların eğimleri eşittir) x y + c = 0 doğrusu A(, ) noktasından geçtiğine göre doğruyu sağlar. x yerine, y yerine yazalım... + c = 0 c = 5 olur. Paralel doğrunun denklemi x y + 5 = 0 olur. x en az 8 olur. 8 x = 17 olur. 8

GENEL YETENEK. 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim, açıklamasıyla kullanılmıştır?

GENEL YETENEK. 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim, açıklamasıyla kullanılmıştır? GENEL YETENEK 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim, açıklamasıyla kullanılmıştır? A) Onlar ağız birliği etmiş, benim haksız olduğumu söylüyorlar. B) O, ağzıyla kuş tutsa da benim öfkemi geçiremez.

Detaylı

1. ÜNİTE TAM SAYILAR KONULAR 1. SAYILAR

1. ÜNİTE TAM SAYILAR KONULAR 1. SAYILAR 1. ÜNİTE TAM SAYILAR KONULAR 1. SAYILAR 2. Doğal Sayılar 3. Sayma Sayıları 4. Tam Sayılar(Yönlü sayılar) 5. Tam sayılarda Dört İşlem 6. Tek ve çift sayılar 7. Asal Sayılar 8. Bölünebilme Kuralları 9. Asal

Detaylı

Örnek...3 : 8 x (mod5) denkliğini sağlayan en küçük pozitif doğal sayısı ile en büyük negatif tam sa yısının çarpım ı kaçtır?

Örnek...3 : 8 x (mod5) denkliğini sağlayan en küçük pozitif doğal sayısı ile en büyük negatif tam sa yısının çarpım ı kaçtır? MOD KAVRAMI (DENKLİK) a ve b tam sayıları arasındaki fark bir m pozitif tam sayısına tam bölünebiliyorsa bu sayılara m modülüne göre denktir denir ve a b(modm) yazılır. Yani m Z +,m (a b) a b (mod m) dir

Detaylı

YGS MATEMATİK DENEME SINAVI I

YGS MATEMATİK DENEME SINAVI I YGS MATEMATİK DENEME SINAVI I Sınav 2015 ve sonrası YGS sınavlarının müfredatına uygundur. 1. -2 [3 (2-5)-(2-3 5)] = işleminin sonucu kaçtır? A) -10 B) -8 C) 6 D) 10 E) 12 5. A= 24 + 2 2 olup 24 2 2 ifadesinin

Detaylı

SAYILAR TEORİSİ - PROBLEMLER

SAYILAR TEORİSİ - PROBLEMLER SAYILAR TEORİSİ - PROBLEMLER 1. (p + 1) q sayısının hangi p ve q asal sayıları için bir tam kare olduğunu 2. n+2n+n+... +9n toplamının bütün basamakları aynı rakamdan oluşan bir sayıya eşit olmasını sağlayan

Detaylı

matematik Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır.

matematik Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır. matematik KOLEJ VE BİLSEM SINAVLARINA HAZIRLIK Aşağıda verilen sayılar en yakın onluğa ya da yüzlüğe yuvarlanmıştır. Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır.

Detaylı

TAM SAYILARLA İŞLEMLER

TAM SAYILARLA İŞLEMLER TAM SAYILARLA İŞLEMLER 5 4 3 2 1 1 TAM SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında meteorolojik gözlemler, hava tahminleri ve iklim değişiklikleri

Detaylı

t sayı tabanı ve üzere, A (abcde) sayısının basamakları: ( 2013) sayısını çözümleyelim. A (abcde) sayısının, ( 30214) sayısını çözümleyelim.

t sayı tabanı ve üzere, A (abcde) sayısının basamakları: ( 2013) sayısını çözümleyelim. A (abcde) sayısının, ( 30214) sayısını çözümleyelim. SAYI SİSTEMLERİ A. Basamak ve Taban Bir doğal sayıyı oluşturan rakamlardan her birine basamak, rakamların bulundukları yerdeki değerine basamak değeri ve bu doğal sayının tanımlandığı sayı sistemine de

Detaylı

matematik sayısal akıl yürütme mantıksal akıl yürütme

matematik sayısal akıl yürütme mantıksal akıl yürütme kpss 2014 Yeni sorularla yeni sınav sistemine göre hazırlanmıştır. matematik sayısal akıl yürütme mantıksal akıl yürütme geometri soru bankası tamamı çözümlü Kenan Osmanoğlu, Kerem Köker KPSS Matematik-Geometri

Detaylı

ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464

ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464! ISBN NUMARASI:

Detaylı

Ders Anlatım Föyü Nedir?

Ders Anlatım Föyü Nedir? www.bilgiyoluyayincilik.com www.dersanlatimfoyleri.com Ders Anlatım Föyü Nedir? Bir konunun anlatılması ve öğrenilmesi için gereken bilgileri ve adımları içeren en küçük yapıdaki kitapçıktır. Her föy bir

Detaylı

TOPLAMADA KISAYOLLAR

TOPLAMADA KISAYOLLAR ARDIŞIK SAYILARIN TOPLANMASI TOPLAMADA KISAYOLLAR 1 Kural: Gruptaki en küçük sayı ile en büyük sayıyı topla, sonucu gruptaki sayıların miktarıyla çarp ve sonucu 2 ye böl. Örneğin 33 den 41 e kadar olan

Detaylı

Volkan Karamehmetoğlu

Volkan Karamehmetoğlu 1 Doğal Sayılar Tanımlar Rakam: Sayıları yazmaya yarayan sembollere denir. {1,2,3,4,5,6,7,8,9} Sayı: Rakamların çokluk belirten ifadesine denir. 365 sayısı 3-6-5 rakamlarından oluşmuştur. 2 Uyarı: Her

Detaylı

YGS MATEMATİK PROBLEMLER NAMIK KARAYANIK

YGS MATEMATİK PROBLEMLER NAMIK KARAYANIK NELER ÖĞRENECEĞİZ? Denklem ve eşitsizlikleri gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır. Gerçek hayat durumlarını temsil eden sözel ifadelerdeki ilişkilerin cebirsel, grafiksel ve

Detaylı

I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.)

I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.) I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.) 1. ve B ise aşağıdakilerden hangisi daima doğrudur? )B=B B)B=B )(B) D)(B) E)(B) 5. 19 4 B5 7 Bölme işleminde ve B sıfırdan farklı birer rakam olmak üzere +B kaç

Detaylı

Birkaç Oyun Daha Ali Nesin

Birkaç Oyun Daha Ali Nesin Birkaç Oyun Daha Ali Nesin B irinci Oyun. İki oyuncu şu oyunu oynuyorlar: Her ikisi de, birbirinden habersiz, toplamı 9 olan üç doğal sayı seçiyor. En büyük sayılar, ortanca sayılar ve en küçük sayılar

Detaylı

b Üslü Sayılara Giriş b İşlem Önceliği b Ortak Çarpan Parantezine Alma ve Dağılma Özelliği b Doğal Sayı Problemleri b Çarpanlar ve Katlar - Kalansız

b Üslü Sayılara Giriş b İşlem Önceliği b Ortak Çarpan Parantezine Alma ve Dağılma Özelliği b Doğal Sayı Problemleri b Çarpanlar ve Katlar - Kalansız 1 b Üslü Sayılara Giriş b İşlem Önceliği b Ortak Çarpan Parantezine Alma ve Dağılma Özelliği b Doğal Sayı Problemleri b Çarpanlar ve Katlar - Kalansız Bölünebilme Kuralları b Asal Sayılar, Asal Çarpanlar,

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM SAYILAR

BİRİNCİ BÖLÜM SAYILAR İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM SAYILAR 1.1 Tamsayılarda İşlemler... 2 1.1.1 Tek, Çift ve Ardışık Tamsayılar... 5 1.2 Rasyonel Sayılar... 6 1.2.1 Kesirlerin Birbirine Çevrilmesi... 7 1.2.2 Kesirlerin Genişletilmesi

Detaylı

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal DGS Puanınızın (DGS-SAY) hesaplanmasında ; Eşit

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ORAN-ORANTI. İlköğretim Matematik Öğretmenliği. Grup1 E N F O R M A T İ K - L A B 4

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ORAN-ORANTI. İlköğretim Matematik Öğretmenliği. Grup1 E N F O R M A T İ K - L A B 4 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ORAN-ORANTI İlköğretim Matematik Öğretmenliği Grup1 2011 1 E N F O R M A T İ K - L A B 4 İçindekiler ÜNİTE HAKKINDA BİLGİ:... 3 ORAN... 3 ORANTI... 4 1)ORANTI ÇEŞİTLERİ... 5 A)DOĞRU

Detaylı

Öteki dersi ilk kez alıyorum ve genellikle hoşlanılmayan bir ders : mantık.

Öteki dersi ilk kez alıyorum ve genellikle hoşlanılmayan bir ders : mantık. Bu hafta üniversite açıldı. Felsefe Bölümü'nden iki ders alıyorum ve ikisi haftada 12 saat tutuyor. Benim durumumdaki bir insan için biraz fazla aslında ama bir derse (Felsefeye Giriş) dönemde de girmiştim,

Detaylı

2004 ÖSS Soruları. 5. a, b, c pozitif tam sayılar, c asal sayı ve. olduğuna göre, aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur? işleminin sonucu kaçtır?

2004 ÖSS Soruları. 5. a, b, c pozitif tam sayılar, c asal sayı ve. olduğuna göre, aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur? işleminin sonucu kaçtır? 1. 1 1 1c + m 1 + 4 işleminin sonucu kaçtır? 0 16 6 ) ) ) ) ) 1 9 9 6. a, b, c pozitif tam sayılar, c asal sayı ve 1 1 1 + = y 6 olduğuna göre, aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur? ) a < b < c )

Detaylı

5. SINIF MATEMATİK PROBLEM TESTİ

5. SINIF MATEMATİK PROBLEM TESTİ 1- Bir çiftçinin 23 ineği 45 tavuğu vardır. Her ineğinden günde ortalama 9 litre süt, her tavuğundan ise günde 1 yumurta almaktadır. Bu çiftçinin beşinci hafta sonunda elindeki süt ve yumurta miktarı aşağıdaki

Detaylı

8. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

8. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 8. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 8.1. Sayılar ve İşlemler 8.1.1. Çarpanlar ve Katlar 8.1.2. Üslü İfadeler 8.1.3. Kareköklü İfadeler 8.2. Cebir 8.2.1. Cebirsel İfadeler

Detaylı

kpss ezberbozan serisi MATEMATİK GEOMETRİ SORU BANKASI Eğitimde

kpss ezberbozan serisi MATEMATİK GEOMETRİ SORU BANKASI Eğitimde kpss ezberbozan serisi 2016 MATEMATİK GEOMETRİ SORU BANKASI Eğitimde 29. yıl KOMİSYON KPSS EZBERBOZAN MATEMATİK - GEOMETRİ SORU BANKASI ISBN 978-605-318-360-0 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu

Detaylı

Temel Matematik Testi - 2

Temel Matematik Testi - 2 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleebilirsiniz. Test Kodu: D0102 1. Bu testte 40 soru vardır. 2. Tavsie edilen süre 40 dakikadır. Temel Matematik Testi

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ GENEL YETENEK VE EĞİLİM BELİRLEME SINAVI. Sözel Yetenek Sayısal Yetenek Şekil Yeteneği Çoklu Yetenek

TÜRKİYE GENELİ GENEL YETENEK VE EĞİLİM BELİRLEME SINAVI. Sözel Yetenek Sayısal Yetenek Şekil Yeteneği Çoklu Yetenek Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90dk) 3. SINIF Duygusal ve Abartılı İfadeler Okuduğunu Anlama Görsel Okuma Geometrik Cisimler Geometrik Şekiller Simetri Açılar Doğal Sayılar Özellik Bildiren Sözcükler nı Değiştiren

Detaylı

İÇİNDEKİLER TOPLAMA YOLUYLA SAYMA YÖNTEMİ...59-60... 01-01 ÇARPMA YOLUYLA SAYMA YÖNTEMİ...61-64... 02-03 FAKTÖRİYEL...65-66...

İÇİNDEKİLER TOPLAMA YOLUYLA SAYMA YÖNTEMİ...59-60... 01-01 ÇARPMA YOLUYLA SAYMA YÖNTEMİ...61-64... 02-03 FAKTÖRİYEL...65-66... İÇİNDEKİLER Sayfa No Test No 3-PERMÜTASYON, KOMBİNASYON, BİNOM, OLASILIK VE İSTATİSTİK TOPLAMA YOLUYLA SAYMA YÖNTEMİ...59-60... 01-01 ÇARPMA YOLUYLA SAYMA YÖNTEMİ...61-64... 0-03 FAKTÖRİYEL...65-66...

Detaylı

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ DİKKAT: 1. Soru kitapçıklarını kontrol ederek, baskı

Detaylı

... 2.Adım 3. Adım 4. Adım

... 2.Adım 3. Adım 4. Adım 1-.... 2.Adım 3. Adım 4. Adım Yukarıda verilen şekillerdeki üçgen sayısı ile örüntülü bir sayı dizisi oluşturulmuştur. İki basamaklı doğal sayılardan rastgele seçilen bir sayının bu sayı dizisinin elemanı

Detaylı

ygs temel matematik DO AL SAYILAR VE TAM SAYILAR - I 6. 2x (3y + 5x) (2y 2x) + 5y 7. 8 [ 5 [ 2 ( 3)]] 8. a = 3 ve b = 4 olmak üzere,

ygs temel matematik DO AL SAYILAR VE TAM SAYILAR - I 6. 2x (3y + 5x) (2y 2x) + 5y 7. 8 [ 5 [ 2 ( 3)]] 8. a = 3 ve b = 4 olmak üzere, Üniversite ygs temel matematik Hazırlık 0 DO AL SAYILAR VE TAM SAYILAR - I. 8 : ( 4) + 4 : ( ) işleminin sonucu 6. x (y + 5x) (y x) + 5y işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir? A) 8 B) 6 C) 4 D) E)

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 19 HAZİRAN 2016 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KÜMELER. A = {x : (x in özelliği)} Burada x : ifadesi öyle x lerden oluşur ki diye okunur. Küme oluşturur. Çünkü Kilis in üç tane ilçesi.

KÜMELER. A = {x : (x in özelliği)} Burada x : ifadesi öyle x lerden oluşur ki diye okunur. Küme oluşturur. Çünkü Kilis in üç tane ilçesi. KÜMELER Canlı yada cansız varlıkların oluşturduğu iyi A = {a, b, {a, b, c}} ise, s(a) = 3 tür. tanımlanmış nesneler topluluğuna küme denir. 2. Ortak Özellik Yöntemi Kümenin elemanlarını, daha somut ya

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SETİ. 6. Sınıf MATEMATİK

YAZILIYA HAZIRLIK SETİ. 6. Sınıf MATEMATİK YAZILIYA HAZIRLIK SETİ 6. Sınıf MATEMATİK 1. Fasikül İÇİNDEKİLER 3 Üslü Sayılar 7 Doğal Sayılar 15 Doğal Sayı Problemleri 19 Kalansız Bölünebilme 26 Asal Sayılar 31 1. Dönem 1. Yazılı Soruları 33 Cevap

Detaylı

RASYONEL SAYILARIN MÜFREDATTAKİ YERİ MATEMATİK 7. SINIF RASYONEL SAYILAR DERS PLANI

RASYONEL SAYILARIN MÜFREDATTAKİ YERİ MATEMATİK 7. SINIF RASYONEL SAYILAR DERS PLANI RASYONEL SAYILARIN MÜFREDATTAKİ YERİ Rasyonel sayılar konusu 7.sınıf konusudur. Matematiğin soyut, zor bir ders olduğu düşüncesi toplumda çoğu kişi tarafından savunulan bir bakış açısıdır. Bu durum beraberinde

Detaylı

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ SÜRE Ay Hafta D. Saati ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIMLAR Geometri Örüntü Süslemeler. Doğru, çokgen çember modellerinden örüntüler

Detaylı

Onlu Sayılandırmadan Dönüştürme

Onlu Sayılandırmadan Dönüştürme Onlu Sayılandırmadan Dönüştürme Sekizli ve onaltılı sayı sistemleri, ikilinin (2 tabanı) çarpanı olan tabanlara sahiptir, onaltılı yada sekizli ve ikili arasında geri ve ileri dönüşüm çok kolaydır İkili,

Detaylı

kpss Yeni sorularla yeni sınav sistemine göre hazırlanmıştır. matematik sayısal akıl yürütme mantıksal akıl yürütme geometri 30 deneme

kpss Yeni sorularla yeni sınav sistemine göre hazırlanmıştır. matematik sayısal akıl yürütme mantıksal akıl yürütme geometri 30 deneme kpss 204 Yeni sorularla yeni sınav sistemine göre hazırlanmıştır. matematik sayısal akıl yürütme mantıksal akıl yürütme geometri 0 deneme KOMİSYON MATEMATİK 0 DENEME ISBN 978-605-64-706-5 Kitap içeriğinin

Detaylı

Mühendislik Ekonomisi. Prof.Dr. Orhan TORKUL

Mühendislik Ekonomisi. Prof.Dr. Orhan TORKUL Mühendislik Ekonomisi B Prof.Dr. Orhan TORKUL HAT DENGELEME Akış hatlarının tasarımındaki ana amaçlardan biri, her iş istasyonuna eşit miktarda iş dağıtımı yapabilmek, başka bir değişle, toplam iş yükünü

Detaylı

MATEMATİK 1 TESTİ (Mat 1)

MATEMATİK 1 TESTİ (Mat 1) MATEMATİK TESTİ (Mat ). u testte 0 soru vardır.. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. 7. kesrinin ondalık gösterimi aşağıdakilerden 0 hangisidir? 0, 0 0,

Detaylı

4- a, b ve c birbirinden farklı rakamlar olmak üzere, 2a + 4b 5c işleminin sonucu en fazla kaçtır?

4- a, b ve c birbirinden farklı rakamlar olmak üzere, 2a + 4b 5c işleminin sonucu en fazla kaçtır? 140 Soru ile Matematik Testi KPSS MATEMATiK SORULARI www.cepsitesi.net Not: Cevaplar aşağıdadır. 1- Rakamları birbirinden farklı dört basamaklı bir doğal sayının rakamlarının yerleri değiştirilerek dört

Detaylı

2016-2017. Yayın. Kataloğu

2016-2017. Yayın. Kataloğu 2016-2017 Yayın Kataloğu 1 Değişen ve sürekli gelişen; teknolojiye, bilgi çağına ayak uyduran gerçek bir markayı öğrencilerimize sunmanın gururunu yaşıyoruz Alanında uzman ve deneyimli öğretmenlerimizin

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Ön Söz...2. Tam Sayılarda Bölünebilme...3. Kongrüanslar...13. Primitif (İlkel) Kökler ve İndeksler...26. Genel Tarama Sınavı...

İÇİNDEKİLER. Ön Söz...2. Tam Sayılarda Bölünebilme...3. Kongrüanslar...13. Primitif (İlkel) Kökler ve İndeksler...26. Genel Tarama Sınavı... İÇİNDEKİLER Ön Söz... Tam Sayılarda Bölünebilme...3 Kongrüanslar...13 Primitif (İlkel) Kökler ve İndeksler...6 Genel Tarama Sınavı...34 Primitif (İlkel) Kökler ve İndeksler Tanım: a, m Z, m > 1 ve (a,

Detaylı

4. x, y, z ve t birbirinden farklı gerçel sayılardır. y - z = x ve x.z.t = 0 olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur?

4. x, y, z ve t birbirinden farklı gerçel sayılardır. y - z = x ve x.z.t = 0 olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur? 04 - YGS / MAT GENETİK K.. Bu testte 40 soru vardır.. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. 5.. 5 7 işleminin sonucu kaçtır? D) 7 9 E) 7 C). 4 6 8.6

Detaylı

TEKNİK RESİM. Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi. Ölçülendirme

TEKNİK RESİM. Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi. Ölçülendirme TEKNİK RESİM 2010 Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi 2/33 nin Gereği ve Önemi Ölçekler Ölçek Çeşitleri Elemanları Ölçü Çizgisi Ölçü Rakamı Ölçü Sınır Çizgisi Açı ve Yay Ölçüleri Yay si

Detaylı

Dış ş göz, taze göz iyidir. Kullanalım.

Dış ş göz, taze göz iyidir. Kullanalım. 1 Dış ş göz, taze göz iyidir. Kullanalım. Üretim süreci enerji ve yaratıcılık gerektirir. Bu durum madde yazarının maddeye eleştirel bir gözle ayrıca bakmasını zorlaştırır. Kişi kendi ürünündeki eksiğini

Detaylı

SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK

SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK Uzm. Psikolog Nuray ÖZBEN AVŞAR SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK TEOG sınavının yaklaştığı bu dönemde öğrencilerimiz de velilerimiz de haklı bir kaygı içerisindeler. Sınavlar da başarılı

Detaylı

ORTAOKULU 2014 2015 ÜNİTİLENDİRİLMİŞ YILLIK BİREYSEL DERS PLANI (BEP)

ORTAOKULU 2014 2015 ÜNİTİLENDİRİLMİŞ YILLIK BİREYSEL DERS PLANI (BEP) ORTAOKULU 2014 2015 ÜNİTİLENDİRİLMİŞ YILLIK BİREYSEL DERS PLANI (BEP) AY EYLÜL EKİM SÜRE SINIF:8 DERS: MATEMATİK HAFTA DERS SAATİ UZUN DÖNEMLİ AMAÇ KISA DÖNEMLİ AMAÇ ÖĞRETİMSEL AMAÇLAR AMAÇ 30: Dört basamaklı

Detaylı

Komisyon DİKEY GEÇİŞ SINAVI TAMAMI ÇÖZÜMLÜ ÇIKMIŞ SORULAR ISBN 978-605-364-760-7. Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir.

Komisyon DİKEY GEÇİŞ SINAVI TAMAMI ÇÖZÜMLÜ ÇIKMIŞ SORULAR ISBN 978-605-364-760-7. Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir. Komisyon DİKEY GEÇİŞ SINAVI TAMAMI ÇÖZÜMLÜ ÇIKMIŞ SORULAR ISBN 978-605-364-760-7 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir. Pegem Akademi Bu kitabın basım, yayın ve satış hakları Pegem

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Çalışma Soruları Hazırlama Klavuzu

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Çalışma Soruları Hazırlama Klavuzu Dök. No: AUZEF-SS-2.2-04 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 5 1. Amaç... 1 2. Kapsam... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. 3. Sorumlular... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. 4. Tanımlar...

Detaylı

Kesirler ve İşlemler Ondalık Kesirler ve İşlemler, Yüzdeler, Oran. Yrd. Doç. Dr. Nuray Çalışkan-Dedeoğlu Matematik Eğitimi ndedeoglu@sakarya.edu.

Kesirler ve İşlemler Ondalık Kesirler ve İşlemler, Yüzdeler, Oran. Yrd. Doç. Dr. Nuray Çalışkan-Dedeoğlu Matematik Eğitimi ndedeoglu@sakarya.edu. Kesirler ve İşlemler Ondalık Kesirler ve İşlemler, Yüzdeler, Oran Yrd. Doç. Dr. Nuray Çalışkan-Dedeoğlu Matematik Eğitimi ndedeoglu@sakarya.edu.tr Kesirler 4 elmayı çocuğa paylaştıralım: 4 : = 4 elmayı

Detaylı

1) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi terim anlamıyla kullanılmıştır?

1) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi terim anlamıyla kullanılmıştır? 1) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi terim anlamıyla 1. A. Eski evimiz toprak yolun kenarındaydı. 2. B. Hiç değilse spor bir ceket alsaydın. 3. C. Oyunun ikinci perdesinde çok eğlendik. 4. D.

Detaylı

DOĞAL KAYNAKLAR VE EKONOMİ İLİŞKİLERİ

DOĞAL KAYNAKLAR VE EKONOMİ İLİŞKİLERİ DOĞAL KAYNAKLAR VE EKONOMİ İLİŞKİLERİ Doğal Kaynak ve Ekonomi İlişkisi 1- Büyük sermaye ve doğal kaynaklara sahip gelişmiş ülkeler, doğal kaynaklardan etkin şekilde faydalanma yollarını aramaktadır. Örneğin,

Detaylı

10. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 15.10.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 01 (LGDS - 01) KONU DAĞILIMLARI

10. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 15.10.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 01 (LGDS - 01) KONU DAĞILIMLARI Sözcükte anlam 7 Cümlede anlam 6 Sözcük türleri 2 Ses bilgisi 2 Sözcükte yapı 1 Anlatım bozukluğu 3 Cümlenin ögeleri 2 TÜRKÇE Yazı türleri 2 Cümle vurgusu 1 Fiiller 1 Yazım kuralları 2 Paragraf 6 Şiir

Detaylı

9. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

9. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM DİL VE ANLATIM 01 İletişim Adı 02 İnsan, İletişim ve Dil - Dilin İşlevleri 03 Dil - Kültür İlişkisi 04 Dillerin Sınıflandırılması 05 Türk Dilinin Tarihî Gelişimi 06 Türkçenin Ses Özellikleri - I (Ünlüler)

Detaylı

Onur konuğumuz Sevin Okyay

Onur konuğumuz Sevin Okyay GEÇMİŞTEN GELECEĞE ULUSALDAN EVRENSELE İZMİR ÖZEL SAİNT-JOSEPH FRANSIZ LİSESİ Onur konuğumuz Sevin Okyay SEVİN OKYAY Arnavutköy Amerikan Kız Koleji'ni bitirdi. 1964 yılından beri çeviri, 1975 ten beri

Detaylı

Sektör eşleştirmeleri

Sektör eşleştirmeleri Sektör eşleştirmeleri İspanya ve Türkiye Avrupa Futbol Şampiyonası 2016 Sektör : Otomotiv Maça ilişkin ön inceleme 4:3 * Sektöre yönelik Atradius alacak riski durumu/iş performansı görünümünün karşılaştırması

Detaylı

Sınav : MATEMATĐK (TÜRKÇE) ÖĞRETMENĐ-GOÖD-MTÖD. Yarışma Sınavı A ) B ) C ) E ) 4 1200 sayısının asal olmayan tamsayı bölenlerinin

Sınav : MATEMATĐK (TÜRKÇE) ÖĞRETMENĐ-GOÖD-MTÖD. Yarışma Sınavı A ) B ) C ) E ) 4 1200 sayısının asal olmayan tamsayı bölenlerinin 1 Üç basamaklı XYZ doğal sayısının 7 ile bölümünden kalan 6 dır. Buna göre X ve Y rakamları 4 arttırılır, Z rakamı 8 azaltılırsa elde edilen sayının 7 ile bölümünden kalan kaç olur? 1 3 2 0 4 3 2 Đki basamaklı

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal II / 9 Mayıs 2010. Matematik Soruları ve Çözümleri 5 = 1000 = 0,005

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal II / 9 Mayıs 2010. Matematik Soruları ve Çözümleri 5 = 1000 = 0,005 Akademik Personel e Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınaı ALES / Đlkbahar / Sayısal II / 9 ayıs 010 atematik Soruları e Çözümleri 1. 0,1 sayısı 0 sayısının kaç katıdır? A) 0 B) 00 C) 0,005 D) 0,05 E) 0,5 Çözüm

Detaylı

9.SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

9.SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI Güzel Sanatlarda Edebiyatın Yeri KAZANIMLAR. Bilim ile güzel sanatların farklılığını belirler.. İnsan etkinliklerinin güzel sanatlar içindeki yerini belirler.. Güzel sanatların

Detaylı

Özet. Giriş. 1. K.T.Ü. Orman Fakültesi, Trabzon., 2. K.Ü. Artvin Orman Fakültesi, Artvin.

Özet. Giriş. 1. K.T.Ü. Orman Fakültesi, Trabzon., 2. K.Ü. Artvin Orman Fakültesi, Artvin. Deniz Kıyılarında Biriken Katı Atık Maddelerin Örnekleme Yoluyla Tür ve Miktar Olarak Belirlenmesine İlişkin Bir Çalışma ( Trabzon Beşirli Deresi Küçük Yoroz Burnu Arası ) 1 Hasan Zeki KALAY, 1 Sezgin

Detaylı

Sevgili Öğrencilerimiz,

Sevgili Öğrencilerimiz, 103 ZEKÂ OYUNU BİLSEM e Hazırlık Mantık Oyunları - Dikkat Oyunları - Hafıza oyunları Dikkat Geliştirme - Sözel Zekâ - IQ Soruları Sayısal Zekâ - Görsel Zekâ Baki Yerli - Ali Can Güllü - Halil İbrahim Akçetin

Detaylı

MATEMATİK DERSİNİN İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE LİSELERE GİRİŞ SINAVLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

MATEMATİK DERSİNİN İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE LİSELERE GİRİŞ SINAVLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ MATEMATİK DERSİNİN İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE LİSELERE GİRİŞ SINAVLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ Ahmet ÇOBAN Cumhuriyet Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü, SİVAS ÖZET: Bu araştırma, Matematik

Detaylı

2016-2017 5.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR

2016-2017 5.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR 06-07.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR Adı Soyadı İmza Adı Soyadı 8 0 6 7 Ömer Askerden İmza 06-07 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU MATEMATİK.SINIF

Detaylı

YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİKLERE UYGUN TİP KONUT PROJESİ ŞANLIURFA EVLERİ

YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİKLERE UYGUN TİP KONUT PROJESİ ŞANLIURFA EVLERİ YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİKLERE UYGUN TİP KONUT PROJESİ ŞANLIURFA EVLERİ YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Şanlıurfa tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olup, gerek malzeme

Detaylı

REHBERLİK VE İLETİŞİM 7

REHBERLİK VE İLETİŞİM 7 REHBERLİK VE İLETİŞİM 7 Yrd. Doç. Dr. M. İsmail BAĞDATLI mismailbagdatli@yahoo.com İletişim Süreci KAYNAK Kodlama MESAJ Kod Açma ALICI KANAL Geri Besleme KANAL Sözlü İletişim Dinleme Amaca ulaşabilmek

Detaylı

1- Yirmi dörtten başlayarak dörder ritmik sayarken dördüncü olarak hangi sayıyı söyleriz?

1- Yirmi dörtten başlayarak dörder ritmik sayarken dördüncü olarak hangi sayıyı söyleriz? 1- Yirmi dörtten başlayarak dörder ritmik sayarken dördüncü olarak hangi sayıyı söyleriz? a) 36 b) 40 c) 44 2-5 = onluk + 9 birlik çözümlemesinde ve yerine yazılması gereken sayıların toplamı kaçtır? a)

Detaylı

Türev Kavramı ÜNİTE. Amaçlar. İçindekiler. Yazar Prof.Dr. Vakıf CAFEROV

Türev Kavramı ÜNİTE. Amaçlar. İçindekiler. Yazar Prof.Dr. Vakıf CAFEROV Türev Kavramı Yazar Prof.Dr. Vakıf CAFEROV ÜNİTE 9 Amaçlar Bu üniteyi çalıştıktan sonra; türev kavramını anlayacak, türev alma kurallarını öğrenecek, türevin geometrik ve fiziksel anlamını kavrayacak,

Detaylı

Doğal sayılarda dört işlem 10.12.2011 SINIF AKDENİZ

Doğal sayılarda dört işlem 10.12.2011 SINIF AKDENİZ Doğal sayılarda dört işlem 10.12.2011 SINIF AKDENİZ 1 İçindekiler DOĞAL SAYILAR... 3 DOĞAL SAYILARDA DÖRT İŞLEM... 4 Doğal Sayılarda Toplama işlemi... 4 Doğal Sayılarda Çıkarma İşlemi... 7 Doğal Sayılarda

Detaylı

Şair Yazar Mustafa Uçurum Çocuklara okumayı sevdirmenin en güzel yolu onlarla kitapları buluşturmak olmalı

Şair Yazar Mustafa Uçurum Çocuklara okumayı sevdirmenin en güzel yolu onlarla kitapları buluşturmak olmalı Şair Yazar Mustafa Uçurum Çocuklara okumayı sevdirmenin en güzel yolu onlarla kitapları buluşturmak olmalı SORU- En son çıkardığınız kitap ile kitaplarınız kaç tane oldu, konuları nedir? MUSTAFA UÇURUM-

Detaylı

PROBLEMLER. CD olduğu bilindiğine göre, trenin saatteki hızı kaç km dir? (yanıt: 32)

PROBLEMLER. CD olduğu bilindiğine göre, trenin saatteki hızı kaç km dir? (yanıt: 32) PROBLEMLER 1. Bir sınıfta matematik dersinde başarı gösterenler %80, bu dersten 4 ün üzerinde alanlar, başarı gösterenlerin %30 udur. Aynı sınıfta Türkçe dersinden başarı gösterenler %80 dir. Bu sınıfta

Detaylı

SÖĞÜTLÜ TOWERS. Rüyaları Gerçeğe Dönüştürür

SÖĞÜTLÜ TOWERS. Rüyaları Gerçeğe Dönüştürür SÖĞÜTLÜ TOWERS Rüyaları Gerçeğe Dönüştürür HAKKIMIZDA Başarılarını 2003 yılından beri sürdüren AYDUR İnşaat, Grup Yapı ismiyle sektöründe kalite ve müşteri memnuniyetini biraraya getiren bir firma olak

Detaylı

MAT223 AYRIK MATEMATİK

MAT223 AYRIK MATEMATİK MAT223 AYRIK MATEMATİK Çizgelerde Eşleme 10. Bölüm Emrah Akyar Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü, ESKİŞEHİR 2014 2015 Öğretim Yılı Bir Dans Problemi Çizgelerde Eşleme Bir Dans Problemi

Detaylı

AYRIK YAPILAR ARŞ. GÖR. SONGÜL KARAKUŞ- FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, ELAZIĞ

AYRIK YAPILAR ARŞ. GÖR. SONGÜL KARAKUŞ- FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, ELAZIĞ AYRIK YAPILAR P r o f. D r. Ö m e r A k ı n v e Y r d. D o ç. D r. M u r a t Ö z b a y o ğ l u n u n Ç e v i r i E d i t ö r l ü ğ ü n ü ü s t l e n d i ğ i «A y r ı k M a t e m a t i k v e U y g u l a

Detaylı

DAHİMATİK MATEMATİK YARIŞMALARINA İLK ADIM. Doç. Dr. Mustafa Özdemir ALTIN NOKTA YAYINEVİ

DAHİMATİK MATEMATİK YARIŞMALARINA İLK ADIM. Doç. Dr. Mustafa Özdemir ALTIN NOKTA YAYINEVİ DHİMTİK MTEMTİK YRIŞMLRIN İLK DIM Doç. Dr. Mustafa Özdemir LTIN NOKT YYINEVİ İZMİR - 203 Önsöz Bu kitap matematik yarışmalarına hazırlanan öğrenciler için başlangıç kitabı olarak hazırlanmıştır. Daha önce

Detaylı

Matematiksel İktisat-I Ders-1 Giriş

Matematiksel İktisat-I Ders-1 Giriş Matematiksel İktisat-I Ders-1 Giriş 1 Matematiksel İktisat: Matematiksel iktisat ekonomik analizlerde kullanılan bir yöntemdir. Bu analizde iktisatçılar iktisat ile ilgili bir bilimsel soruya cevap ararlarken

Detaylı

8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 8. SINIF TÜRKÇE İ KURS I VE LERİ AY 1 Sözcükte Anlam Çok anlamlılık (temel, yan, mecaz ve terim anlam)/ Sözcükler Arası Anlam İlişkisi/ Sözcük Gruplarında Anlam/ Deyimler ve Atasözleri/Söz Sanatları

Detaylı

www.sidoorsa.com kapıdaki çözüm

www.sidoorsa.com kapıdaki çözüm www.sidoorsa.com 2013 kapıdaki çözüm sonsuza kadar... Sidoorsa masif kapı üretim düşüncemiz, ülkemizde eksik olduğuna inandığımız mobilya kapı ihtiyacının giderilmesi amacıyla ortaya çıktı. Bugüne kadar

Detaylı

... ... ... ... 2... ... ... 13... ... ... Ders: Konu: TEOG. Yaprak No: Copyright: MİKRO ANLATIM. Kazanım: Üslü sayılar ile ilgili kuralları hatırlar.

... ... ... ... 2... ... ... 13... ... ... Ders: Konu: TEOG. Yaprak No: Copyright: MİKRO ANLATIM. Kazanım: Üslü sayılar ile ilgili kuralları hatırlar. Ders: Konu: TEOG Yaprak No: Copyright: MİKRO ANLATIM Matematik Üslü Sayılar- ÇALIŞMA DEFTERİ Bilal KICIROĞLU Kazanım: Üslü sayılar ile ilgili kuralları hatırlar. ÜSLÜ SAYILAR- Bu içerikte öncelikle üslü

Detaylı

9. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / DİL VE ANLATIM

9. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / DİL VE ANLATIM DİL VE ANLATIM 01 İletişim 02 İnsan, İletişim ve Dil - Dilin İşlevleri 03 Dil-Kültür İlişkisi 04 Dillerin Sınıflandırılması 05 Türk Dilinin Tarihî Gelişimi ve Türkiye Türkçesi 06 Türkçenin Ses Özellikleri

Detaylı

01/04/1981-23/05/2002-01/06/2002-01/10/1999 TARİHLERİ EMEKLİLİKTE BELİRLEYİCİ ROL OYNAR

01/04/1981-23/05/2002-01/06/2002-01/10/1999 TARİHLERİ EMEKLİLİKTE BELİRLEYİCİ ROL OYNAR 01/04/1981-23/05/2002-01/06/2002-01/10/1999 TARİHLERİ EMEKLİLİKTE BELİRLEYİCİ ROL OYNAR Okurlarımızdan ilginç sorular geliyor. Bilgimiz doğrultusunda bu ilginç soruları tüm okurlar yararlanması için sizlerle

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ MODÜLER ARİTMETİK

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ MODÜLER ARİTMETİK ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ MODÜLER ARİTMETİK ÇANAKKALE 2012 ÖNSÖZ Bu kitap Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Matematik Bölümünde lisans dersi olarak Cebirden

Detaylı

Veritabanı Dersi. Teoriden Pratiğe. Çağıltay N.E., Tokdemir G. Veritabanı Sistemleri Dersi -Bölüm I: Bilgi Sistemleri Çağıltay, N., Tokdemir, G.

Veritabanı Dersi. Teoriden Pratiğe. Çağıltay N.E., Tokdemir G. Veritabanı Sistemleri Dersi -Bölüm I: Bilgi Sistemleri Çağıltay, N., Tokdemir, G. Veritabanı Dersi Teoriden Pratiğe Çağıltay N.E., Tokdemir G. BÖLÜM 1 Bilgi Sistemleri Günümüzde Bilgi Sistemleri Geliştirme Aşaması Veri, Enformasyon, Bilgi Veritabanı Sistemleri Dersi -Bölüm I: Bilgi

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 2 Temmuz 2012 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyonu......... 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

π a) = cosa Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Haziran 2007 Matematik II Soruları ve Çözümleri

π a) = cosa Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Haziran 2007 Matematik II Soruları ve Çözümleri Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 7 Haziran 7 Matematik II Soruları ve Çözümleri. Karmaşık sayılar kümesi üzerinde * işlemi, Z * Z Z + Z + Z Z biçiminde tanımlanıyor. Buna göre, ( i) * ( + i) işleminin sonucu

Detaylı

PATENTİN TEMELLERİ. 24 Aralık 2015. Kerem ÇEVİK

PATENTİN TEMELLERİ. 24 Aralık 2015. Kerem ÇEVİK PATENTİN TEMELLERİ 24 Aralık 2015 Kerem ÇEVİK ARGEDA-TTO Fikri Mülkiyet Hakları Modül Yöneticisi Türk Patent Enstitüsü Bilgi ve Doküman Birimi Sorumlusu Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması

Detaylı

ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE

ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE BİREYSELEŞTİRİLMİŞ ÜNİTE VE TÜM HİZMET PLANI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE UZUN DÖNEMLİ AMAÇ KISA DÖNEMLİ AMAÇ ÖĞRETİMSEL AMAÇLAR İLEŞİTİM 1, Sözcükleri doğru kullanır. 1. Söylenen sözcüğü tekrar eder.

Detaylı

2. SINIF MATEMATİK 2. KİTAP

2. SINIF MATEMATİK 2. KİTAP . SINIF MATEMATİK. KİTAP Bu kitabın bütün hakları Hacer KÜÇÜKAYDIN a aittir. Yazarın yazılı izni olmaksızın kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz ve çoğaltılamaz. Copyright 01 YAZAR Ahmet KÜÇÜKAYDIN KAPAK

Detaylı

3. MATEMATİK YARIŞMASI

3. MATEMATİK YARIŞMASI ÖZEL MALTEPE GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI 3. MATEMATİK YARIŞMASI A Kitapçığı 5. SINIFLAR Adı Soyadı TC Kimlik No Okulu : :. : SINAVLA İLGİLİ UYARILAR Yarışmaya gelirken okul tarafından verilmiş olan Giriş

Detaylı

III İÇİNDEKİLER ÜNİTE 1 ÜNİTE 2 ÜNİTE 3 FRAKTALLAR 2 YANSIYAN VE DÖNEN ŞEKİLLER 6 HİSTOGRAM 10 ÜSLÜ SAYILAR 14 ÜSLÜ SAYILARLA ÇARPMA İŞLEMİ 18

III İÇİNDEKİLER ÜNİTE 1 ÜNİTE 2 ÜNİTE 3 FRAKTALLAR 2 YANSIYAN VE DÖNEN ŞEKİLLER 6 HİSTOGRAM 10 ÜSLÜ SAYILAR 14 ÜSLÜ SAYILARLA ÇARPMA İŞLEMİ 18 MATEMATİK III İÇİNDEKİLER ÜNİTE FRAKTALLAR YANSIYAN VE DÖNEN ŞEKİLLER 6 HİSTOGRAM 0 ÜSLÜ SAYILAR 4 ÜSLÜ SAYILARLA ÇARPMA İŞLEMİ 8 ÜSLÜ SAYILARLA BÖLME İŞLEMİ 8 BİLİMSEL GÖSTERİM 9 ÜNİTE OLASILIK, İSTATİSTİK

Detaylı

Yayınevi: Can Yayınları - http://www.canyayinlari.com ; email: yayinevi@canyayinlari.com

Yayınevi: Can Yayınları - http://www.canyayinlari.com ; email: yayinevi@canyayinlari.com SİMYACI Özgün Adı: O Alquimista Yazar: Paulo Coelho Türkçesi: Özdemir İnce Yayınevi: Can Yayınları - http://www.canyayinlari.com ; email: yayinevi@canyayinlari.com Yazarın diğer kitapları: Beşinci Dağ.

Detaylı

Yaratıcılık. Yağ nereye gidiyor?

Yaratıcılık. Yağ nereye gidiyor? Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Teknoloji ve Yenilik Yönetimi Dersi Yağ nereye gidiyor? Yrd. Doç. Dr. M. Volkan Türker 1 Sahibi veya yöneticisi olduğunuz firma ayçiçek yağı satın

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS TASAVUF METİNLERİ İLH 319 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin

Detaylı

yüksek talepleri için - Yaşam kalitesi.

yüksek talepleri için - Yaşam kalitesi. yüksek talepleri için - Yaşam kalitesi. OL2116 5131 Franking Braunau am Inn Yukarı Avusturya Holzöstersee Sizin Muhatap : Bay Olav Lenk Lenk Gayrimenkul intramakler - Real-Estate-Business-Network Eichendorffstrasse

Detaylı

1) BU TESTTE TEMEL MATEMATİK VE GEOMETRİ OLMAK ÜZERE, TOPLAM 40 ADET SORU VARDIR. 2) BU TESTİN CEVAPLANMASI İÇİN TAVSİYE EDİLEN SÜRE 40 DAKİKADIR.

1) BU TESTTE TEMEL MATEMATİK VE GEOMETRİ OLMAK ÜZERE, TOPLAM 40 ADET SORU VARDIR. 2) BU TESTİN CEVAPLANMASI İÇİN TAVSİYE EDİLEN SÜRE 40 DAKİKADIR. YGS DENEESİ 04 1) U ESE EEL AEAİ VE GEOERİ OLA ÜERE, OPLA 40 ADE SORU VARDIR. ) U ESİN CEVAPLANASI İÇİN AVSİYE EDİLEN SÜRE 40 DAİADIR. 1) İki basamaklı birbirinden farklı iki pozitif tam sayının farkı

Detaylı

Adınız ve Soyadınız: Doğum Tarihiniz: Sorular hakkındaki genel düşünceniz:

Adınız ve Soyadınız: Doğum Tarihiniz: Sorular hakkındaki genel düşünceniz: Adınız ve Soyadınız: Doğum Tarihiniz: Sorular hakkındaki genel düşünceniz: Soru 1 (15 puan): Dedektif Konan bir gün çok ilginç bir vakayla karşılaşır: Ünlü bir matematikçi iş yerinde güpegündüz ölü bulunur.

Detaylı

Stringler. Fonksiyon ve Metotlar

Stringler. Fonksiyon ve Metotlar Stringler 1. Girilen sözcüğü ters yazan programı yazınız.. Girilen sözcüğün tersi ile aynı olup olmadığını bulan programı yazınız. 3. Bir metinde geçen harflerin sayısını veren programı yazınız. 4. Bir

Detaylı

BU TUTKUYA SENDE KATIL Cuma, 18 Nisan 2014 06:03

BU TUTKUYA SENDE KATIL Cuma, 18 Nisan 2014 06:03 1/9 2/9 BASKETBOL TUTKUSU'NA SENDE KATIL 2007 yılında kurduğumuz kulübümüz geçmişten gelen deneyimlerle inşaa edilmiş ve büyük bir kulüp olma yolunda hızla ilerlemektedir. Her geçen gün, artan oyuncu sayımızla

Detaylı

KAZANIMLAR, ETKİNLİK ÖRNEKLERİ VE AÇIKLAMALAR I. DÖNEM

KAZANIMLAR, ETKİNLİK ÖRNEKLERİ VE AÇIKLAMALAR I. DÖNEM KAZANIMLAR, ETKİNLİK ÖRNEKLERİ VE AÇIKLAMALAR I. DÖNEM ÖĞRENME ALANI: SAYILAR 12. MATEMATİK VE MESLEK MATEMATİĞİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 29 DOĞAL SAYILAR Bu ünitenin sonunda öğrenciler; 1. Doğal sayılar

Detaylı

C) DİNÎ-TASAVVUFİ HALK EDEBİYATININ GENEL ÖZELLİKLERİ

C) DİNÎ-TASAVVUFİ HALK EDEBİYATININ GENEL ÖZELLİKLERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ KISALTMALAR GİRİŞ A) TASAVVUFA GENEL BİR BAKIŞ a) Tasavvuf Nedir? b) Tasavvufun Kökeni c) Tasavvufun Kaynakları d) Tasavvufun Kurumsallaşması-Yayılması e) Tasavvuf Teorileri f) Tarikatların

Detaylı