KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ ŞEMASI YAZI İŞLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ ŞEMASI YAZI İŞLERİ"

Transkript

1 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ ŞEMASI İDARİ HİZMETLER YAZI İŞLERİ Gelen Evrak Daire Başkanlığına EB YS üzerinden gelen evrakların incelenmek üzere Daire Başkanı EBYS sisteminde görüntülenmesi, Daire başkanınca incelenmesi ve birimlere havale edilmesi Giden Evrak Cevaplandırılması gereken gelen evrakın incelenmesi, kurum içi ise yazışmalarının yapılarak ilgili birime yine EBYS üzerinden gönderilmesi; kurum dışı ise yine EBYS üzerinden yazışmalarının ve takibinin yapılarak elektronikk imzaları tamamlandıktan sonra Üniversitemiz Genel Evrak kanalıyla ilgili adrese tesliminin sağlanması, Genel Evrak Birimi EBYS sistemine kayıtlı ve kurum dışından Başkanlığımıza gelen evrakların dosyalanması, Üniversitemiz Genel Evrak Biriminden sayı almayan, posta ve kargo yoluyla Başkanlığımıza gelen evrakların tespit edilerek EBYS sistemine kayıtlarının yapılmasının sağlanması ve takibinin yapılarak dosyalanması Genel İnsan kaynakları gelen evrakın takibi, yazışması ve dosyalanması, İnsan kaynakları giden evrakın takibi, yazışması ve dosyalanması, Kargo alımı ve gönderimi, Dağıtım ve bağış yoluyla Başkanlığımıza gelen kitap ve dergilerin ayrıştırılması ve kaşelenerek Kataloglama Birimi ile Süreli Yayınlar Bölümüne gönderilmesi.

2 SATIN ALMA BİRİMİ DOĞRUDAN TEMİN USULÜ İLE YAPILACAK ALIM İŞLEMLERİ İhtiyacın bildirilmesi, Piyasa araştırması yapılması (en az iki firmadan, yazılı teklif alınır.), Rektör onayı alınması, Hizmet alımlarında sözleşme imzalanması, Sipariş verme (yazılı veya sözlü sipariş verilir), Alımın ve hizmetin gerçekleşmesi, Mal teslimi ( taşınır işlem fişi düzenleme-kayıtlara giriş) Muayaene komisyon raporunun hazırlanması, Tahakkkuk(banka aracılığıyla firmanın banka hesabına havale): ödeme emri düzenlenerek ekleri ile strateji ve geliştirme daire başkanlığınaa gönderilmesi.

3 4734 sayılı KAMU İHALE KANUNUNA TABİ KİTAP ALIMI İHALE YOLUYLA YAPILACAK ALIM İŞLEMLERİ 1 İhtiyaca göre ihtiyaç talep formu veya yazı ile varsa teknik şartname ve maliyeti etkileyecek diğer unsurların belgeleri düzenlenerek satınalma birimine gönderilir, Görevli personel tarafından yaklaşık maliyet tespit çalışmaları yapılır ve buna göre ihale şekline karar verilir. Ödenek durum u, ihale ilanının şekli ve zamanı, avans vefiyat farkı verilip verilmeyeceği v.b. hususlar dikkate alınarak ihale onay belgesi düzenlenir, Görevli personel tarafından aynı zamanda, KİK'den ihale kayıt numarası alınır, ihale dokümanını oluşturacak idari ve teknik şartname, sözleşme tasarısı, ilan metni ve varsa diğer dokümanlar da ilgili mevzuata uygun olarak hazırlanır ve ihale onay belgesine eklenir, Onay belgesinde yer alan; iş in nev i, niteliği, varsa proje numarası, miktarı, kullanılabilir ödeneği ve tertibi, alımda uygulanacak usulü, avans ve fiyat farkı verilecekse şartları v.b. bilgiler gerçekleştirme görevlisi tarafından kontrol edilerek imzalandıktan sonra harcama yetkilisince de imzalanır, İhale usulüne göre ihale ilanı yayımlanır veya davet mektupları gönderilir, İhale yetkilisi tarafından, ilgili mevzuatına uygun olarak ilan gereken ihalelerde ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 3 gün içinde İhale Komisyonu asıl ve yedek üyelerle birlikte oluşturulur ve ihale dokümanıyla birlikte gerekli tebligatlar yapılır, İhale dokümanı idarede bedelsiz olarak görülebilir, ancak ihaleye katılmak isteyen isteklilere ihale doküman bedeli karşılığı satılır

4 4734 sayılı KAMU İHALE KANUNUNA TABİ KİTAP ALIMI İHALE YOLUYLA YAPILACAK ALIM İŞLEMLERİ 2 İhale tarihinde idare görevlisi tarafından ihaleye katılacakk olan isteklilere ait teklif zarfları sıra numarası verilerek alınır ve ilgili standart formlar düzenlenerek ihale komisyonuna teslim edilir, İhale dokümanında belirtilen yer ve saatte ihale gerçekleştirilir, İhale komisyonu tarafından, Kanunun 36, 37 ve 38 inci maddelerine göre teklifler açılır ve değerlendirilir. Yapılan değerlendirmede ihale, ekonomik açıdan en avantajlı teklifi veren isteklide bırakılır. İhale komisyonunun gerekçeli kararı Kanun ve ilgili mevzuata göre düzenlenir ve komisyon üyeleri tarafından imzalanır. Daha sonra ihale üzerinde kalan isteklinin Kanunun 58 inci maddesine göre yasaklı olup olmadığı teyit ettirilerek buna ilişkin KİK belgesi karara eklenir ve ihale yetkilisinin onayına sunulur, İhale yetkilisi, karar tarihini izleyen en geç beş işgünü içinde ihale kararını onaylar veya gerekçesini açıkça belirtmek suretiyle iptal eder, Kanunun 41 inci maddesine göre kesinleşen ihale kararı, onayı izleyen en geç üç gün içinde ihaleye teklif veren bütün isteklilere imza karşılığı tebliğ edilir veya iadeli taahhütlü postalanır, Sözleşme imzalanmadan önce tutarın, İç Kontrol ve Ön Mali Kontrole İlişkin Usul ve Esaslarda belirtilen parasal limiti aşıp aşmadığına bakılır. Mal teslimi ( taşınır işlem fişi düzenleme-kayıtlara giriş) Muayaene komisyon raporu hazırlanır, Tahakkkuk(banka aracılığıyla firmanın banka hesabına havale): ödeme emri düzenlenerek ekleri ile strateji ve geliştirme daire başkanlığına gönderilir.

5 AYNİYAT VE TAŞINIR KAYIT KONTROL İŞLEMLERİ GENEL Taşınır İşlemlerine Ait Taşınır İşlem Fişlerinin Ve Taşınır İstek Belgelerinin Yazışmaları, Takibi, Satın Alınan Demirbaş Ve Sarf Malzemelerin Taşınır Programına Kayıtlarının Girilmesi, Kurum İçi Devir İşlemlerinin Yapılması, Hurda İşlemlerininn Yapılması, Demirbaşların Kişilere Zimmetlenmesi, Yıl Sonuna Ait Harcama Birimi Taşınır Yönetim Hesabı Cetveli Ve Taşınır Sayım Döküm Cetvellerinin Hazırlanması Ve Strateji Daire Başkanlığına Bildirimi TAŞINIR MAL GİRİŞ İŞLEMLERİ Satın alınan ve ya hibe yoluyla gelen malların Taşınır Kayıt Yetkilisi tarafından Taşınır Mal Yönetmeliğinde belirtilen esaslaragöre hem fiili hemde üniversitemiz taşınır sistemi üzerinden taşınır malların ambar giriş işlemleri yapılır, Taşınır hibe ise Taşınır İşlem Fişi üst yazı ile Strateji Daire Başkanlığına bildirilir. TAŞINIR MAL ÇIKIŞ İŞLEMLERİ Rektörlük ve bağlı birimlerden gelen onaylanmış Taşınır İstek Belgesi talepleri kayda alınır, Talebin karşılanabilirliği Daire Başkanı tarafından incelenir, Karşılanamayacağıı karar verilen talebi içeren evrak dosyasına kaldırılır. Durum ilgili birime yazı ile bildirilir, Taşınır Kayıt Yetkilisi Taşınır Mal Yönetmeliği ve ambar stoklarına göre ambarda bulunan malı Taşınır İşlem Fişii ile imza karşılığı teslim eder KAYITTAN DÜŞME Birimimz ambarında kullanılmayacak durumda olan mallar (hurda) listesi yapılır ve Daire Başkanlığına bildirilir,, Kullanılmayacak durumda olan mallar komisyonca tespit edilir, Taşınır Mal Yönetmeliğine göre komisyon tarafından düzenlenen Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağı yetki limitleri dahilinde harcama yetkilisinin ya da üst yönerticinin onayına sunulur. İmza işlerinden sonra sistemden düşüm işlemi yapılır, Kayıttan düşme onayının bir örneği üst yazıyla Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına bildirilir.

6 PERSONEL GİDERLERİ (Maaş) Personel Maaşları Birimimizin ilgili personeli tarafından ilgili aya ait değişikliklerin belgeleri sağlanır, KBS sistemi üzerinden güncellemeler ve kesintiler girilerek hesaplama yapılır, Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliğinin 9. ve 10. Maddelerine istinaden gerekli belgelerin çıktıları ve KBS sistemi üzerinden alınan ödeme emri belgesi gerçekleştirme görevlisinde toplanır, Gerçekleştirme görevlisi tarafından yapılan kontrol sonucunda ödeme emri belgesi Kontrol edilmiş ve uygun görülmüştür şerhi düşülüp, imzalandıktan sonra harcama yetkilisine gönderilir. Öğrenci Maaşları 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanununun 46. Maddesince Çalışan Öğrencilerimizin(Maaş) Süreç Akım Şeması Sözleşme imzaladığımız öğrencimizin, öğrenciden gerekli evraklar alınır ve SGK işe giriş bildirgesi düzenlenir, İlgili aya ait puantaj hazırlandıktan sonra bordro ve banka listesi yapılır, İlgili aya ait onay ve ödeme emri belgesi, gerçekleştirme görevlisi tarafından Kontrol edilmiş ve uygun görülmüştür şerhi düşülüp,, imzalandıktan sonra harcama yetkilisine gönderilir, İlgili aya ait her öğrencinin çalıştığı gün sayısı, prime esas kazanç tutarları, işe giriş-çıkış tarihleri, eksik gün nedenleri, işten ayrılma nedenleri Internet üzerinden SGK sistemine girildikten sonra bildirgeleri onaylanır. Yolluk Birim personelinin görevlendirme yazısının onaya sunulması, Harcama yetkilisi oluru /onayı ve rektörlükten gelen onay yazısı yazının ilgili birimlere dağılımı, Görevli personelinin belgelerinin eksizsiz alınması ve yolluk bildirimi düzenlenmesi, Ödeme emri ve ekli evrakların düzenlenmesi, Tahakkuk evrakının harcama yetkilisi tarafından imzalanması ve ekleri ile birlikte Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına gönderilmesi.

7 OKUYUCU HİZMETLERİ ÜYE KAYIT İŞLEMLERİ Her öğretim yılı başında üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilerin üyelik bilgileri kütüphane programına toplu olarak atılır. öğrencilerin kütüphaneye gelip üyelik işlemlerini yaptırmaları gerekir. Akademik ve idari personelin kütüphaneye gelip üyelik işlemlerini yaptırmaları gerekir, Kullanıcılar kütüphane yönergesindeki kullanıcı niteliğine göre ödünç kitap alabilirler. Üniversiteye sonradan kayıt olan ÖDÜNÇ VERME İŞLEMLERİ Kullanıcı internet bağlantılı herhangi bir bilgisayar veya kütüphane içindeki tarama bilgisayarlarından adresinden kütüphane katalog tarama modülünü kullanarak aradığı kaynağın kütüphanede var ise yer numarasını öğrenir. ilgili rafa gider kitabı alır, Ödünç verme ve iade bölümüne öğrenci/personell kimliği ve istediği kitapla başvurarak görevliye verir, Görevli ödünç işlemlerini yaparak kitabı/kitapları kullanıcıya ödünç verir. İADE İŞLEMLERİ Kullanıcı kitabı ödünç verme bölümüne getirir, Görevli kitabı kullanıcının kütüphane programında iade işlemini gerçekleştirir, Kullanıcı kitabı geciktirmişse her gün için 50 kuruş gecikme bedeli kullanıcı hesabına yazılır. Kullanıcı, gecikme bedeli 25 tl. yi geçmesi halinde toplam turarı ilgili hesaba yatırır. KÜTÜPHANELER ARASI ÖDÜNÇ ALMA Kullanıcı başka bir kütüphaneden isteyeceği yayın için talebini e- posta yoluyla bildirir. Yayının künye bilgilerinin eksiksiz olması gereklidir, Görevli KİTS (Kütüphaneler arası işbirliği takip sistemi) aracılığıyla ilgili kütüphaneden talepte bulunur. Talep kargo yoluyla görevliye daha sonra da istek sahibine ulaştırılır, İstek sahibi yayını ödünç alma süresinin sonunda tekrar görevliye getirir ve yayın ilgili kütüphaneye gönderilmek üzere kargoya teslim edilir. KÜTÜPHANELER ARASI ÖDÜNÇ VERME KİTS (Kütüphaneler arası işbirliği takip sistemi) aracılığıyla Kocaeli Üniversitesi nden talep edilen yayınlar rafta ve ödünç verilebilir durumda ise isteği yapan kütüphaneye teslim edilmek üzere kargoya teslim edilir, İade süresinin sonunda ilgili kütüphane yayını geri göndermekle sorumludur. ORYANTASYON HİZMETİ Eğitim öğretim yılı başında fakülte ve yüksekokullarla irtibat kurularak yeni kayıt olan öğrenciler kütüphaneye davet edilir, Kütüphane hizmetleri ve kullanım kuralları hakkında bilgilendirilir. DANIŞMA HİZMETLERİ Kütüphaneye gelen kullanıcıların veya telefon, e posta ile sorulan soruları cevaplamak.

8 TEKNİK HİZMETLER KOLEKSİYON SAĞLAMA VE GELİŞTİRME BİRİMİ 1 Kocaeli Üniversitesi mensupları kütüphane web sayfası üzerinden kütüphane otomasyon programını kullanarak yayın isteğinde bulunurlar, Üniversitenin idari ve akademik birimlerine yayın taleplerini eser istek formu doldurarak bildirmeleri konusunda belirli dönemlerde hatırlatmalar yapılır. (Resmi yazı, vb.) Ayrıca web sayfası üzerinden de duyurular yapılır. 2 Kütüphane otomasyon programından liste alınır. İsteklerin doğru bilgilerden oluşup oluşmadığı internet üzerindeki kaynaklarından kontrol edilir. 3 Doğru bilgilerden oluşturulan isteklerin mevcut koleksiyon içerisinde bulunup bulunmadıkları kütüphane otomasyon programından kontrol edilir. 4 Satışta olup olmadığı ve temin edilme durumu araştırıldıktan sonra Yaklaşık maliyet çıkarılır. Ve yayınlar siparişe hazırlanır. 5 Satın alma iki şekilde yapılır. 1. Doğrudan Temin: Yaklaşık maliyet doğrudan temin sınırları içerisinde yer alıyorsa yayınların bu şekilde temini yoluna gidilir. Satın alınacak yayınlariçin teknik şartname hazırlanır. En az üç istekliden teklif alınır ve en düşük teklif esasına göre alım gerçekleştirilir. 2- İhale usulü : Yaklaşık maliyet doğrudan temin sınırlarının üzerinde ise kamu yararı göz önünde bulundurularak ihale usulü ile alım yoluna gidilir. Satın alınacak yayınlar için teknik şartname hazırlanır. Kamu İhale Kanunu Usullerine göre yayınların listesi hazırlanır. Satın alma birimine gönderilir. 6 İhale usulü ve doğrudan temin yoluyla satın alınan yayınlar teknik şartnameye göre teslim alınır. Teknik şartnameye uygun olmayan kitaplar firmalaraa iade edilir. Kabul edilen yayınların listesi faturalandırılmak, ödeme işlemleri başlatılmak üzere firmaya ve satın alma birimine gönderilir, Ödeme işlemleri biten yayınların katalog ve sınıflanması yapılması için Kataloglama ve Sınıflama Birimine gönderilir. 7 Kütüphaneye bağış, dağıtım v.b. yoluyla gelen kitap, süreli yayın ve kitap dışı materyaller ise koleksiyon geliştirme politikasıçerçevesinde Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanının oluşturduğu 3 kişilik Materyal Seçme Komisyonu tarafından değerlendirilerek kabul edilir.

9 ELEKTRONİK KAYNAKLAR BİRİMİ ABONE VERİTABANLARI Aboneliği devam eden; Konsorsiyum/firmalardan yeni yıl abonelik fiyatlarının alınması, Konsorsiyum/firmalara yeni yıl abonelik teyid/iptal kararının bildirilmesi, Konsorsiyum/firmalardan gelen, veritabanlarına ait yeni yıl lisans anlaşmalarınınn imzalanarak gönderilmesi DENEME VERİTABANLARI Deneme erişimine açılan veritabanlarının kütüphane web sayfasından, e-posta ile akademik liste üzerinden tüm personele duyurulması, Deneme sonunda kullanım istatistiklerinin alınarak değerlendirilmesi, Kullanıcı geribildirimi, statistik, fiyat ve bütçe durumuna göre aboneliğe kararı verilmesi YENİ ABONELİK YAPILACAK Kullanıcı istekleri, firmalardan deneme erişimi talebinde bulunulan veritabanlarından deneme sonunda istatistiklerin değerlendirilmesi ve abonelik kararı verilmesi, Yeni abone olunacak veritabanlarına ait sipariş formu, lisans anlaşması vb. dokümanların doldurularak ve imzalanarak gönderilmesi KULLANIM Veritabanları istatistiklerinin her ay ilgili web sayfalarından alınması, Her veritabanı için ayrı ayrı aylık ve yıllık tam metin erişim sayılarının grafiklerinin yıl sonunda formüllü excel tablosunda her veritabanı için tam metin birim maliyet hesabının yapılması ve grafiklendirilmesi, Tüm grafiklerin web sayfasında güncellenmesi

10 KOU ADRESLİ (WEB OF SCIENCE ) ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYIN TARAMA YAYIN TARAMA Web of Science veritabanından"kocaeli UNİV OR UNİV KOCAELİ" adresli yayınların taranması, Taranan yayınların bibliyografik künyelerinin word e kopyalanması, Taranan yayınların bibliyografik künyelerinin word dosyası şeklinde kou web sayfasında" araştırmalar" linkinin altında "yayınlar" kısmına eklenmesi ve her hafta güncellenmesi, Çeşitli nedenlerle taranamayan yayınların akademik personelin geribildirimleriyle kontrol edilerek listeyee eklenmesi, Yayın sayılarının yıllık ve fakülte düzeyinde grafiklerinin toplam yayın ve 1.yazar yayın şeklinde oluşturulması, Oluşturulan grafiklerin kütüphane web sayfasında gösterilmesi ve her hafta güncellenmesi, Güncellenen yayın bilgisi ve grafiklerin akademik liste üzerinden e-posta ile tüm personele duyurulması LİSTELERİN HAZIRLANMASI Taranan yayınlardan üniversite akademik personelinin belirlenmesi ve excelde isim-soyad, yayın sayısı, 1. yazar yayın sayısı, bölüm şeklinde"ana sayfa" tablosunun oluşturulması, Oluşturulan tabloya paralel yeni bir çalışma sayfasında fakültelere göre yayın sayısı ve isme göre sıralamaa öncelikli bir tablo oluşturulması ve ana sayfadan otomatik güncellenmesinin sağlanması, Bu tabloların haftalık güncellenmesi YAYINLARIN ETKİ DEĞERLERİNİN TESPİTİ Taranan yayınların dergi isimlerinin liste halinde etki değerlerinin hazırlanması, Dergilerin scopus veritabanından etki değerlerinin tespit edilmesi, Her yayında belirlenen üniversite personelinin yayınlarına ait tek tek etki değerlerinin ilgili tabloya eklenmesi, Belirlenen kriterlerle ödül listesinin hazırlanarak Rektörlüğe gönderilmesi

11 KATALOGLAMA VE SINIFLAMA BİRİMİ 1 Kütüphane dermesine katılması uygun görülen materyaller, sağlama biriminden teslim alınır. 2 Teslim alınan materyaller, yayın türüne, sağlama şekline ve değerlendirileceği şube kütüphaneye göre ayrılır. 3 Kitap: demirbaş numarası verilir. library of congress sınıflama sistemine göre sınıflama numarası ve konu başlıkları belirlenir. Kitap dışı :demirbaş numarası verilir. library of congress sınıflama sistemine göre sınıflama numarası ve konu başlıkları belirlenir. E-kitap: e-kitapların marc kayıtları firmalardan alınır. otomasyon programına aktarılır. 4 Anglo amerikan kataloglama kuralları 2 ye göre kataloglaması yapılan materyallerin kütüphane otomasyon programına girişi gerçekleştirilir. 5 Materyaller güvenlik için bir dizi işlemden geçirilir. kaşeleme işlemleri yapılır 6 Materyallerin etiketleri yapıştırılıp, koruyucu bantla kaplanır. son kontrolleri yapılır. 7 Kitapların(içindekiler sayfası, dış kapak vs.) tarama işlemleri yapılır, otomasyon sistemine yüklenir. 8 Kataloglama ve Sınıflama Biriminde bütün işlemleri tamamlanan ve merkez kütüphanede kullanıma sunulacak materyaller ödünç verme birimine gönderilir. 9 Kataloglama ve Sınıflama Biriminde bütün işlemleri tamamlanan ve şube kütüphanelerinde kullanıma sunulacak materyaller şube kütüphanelere gönderilir. 10 Ödünç verme biriminden gelen etiketi yıpranmış, güvenlik işlemlerinin tekrarlanması gereken, cilt bütünlüğünü kaybetmiş materyaller onarılır, işlemi bitenler geri gönderilir. onarımı yapılamayan materyaller cilde gönderilmek üzere ayrılır.

12 SÜRELİ YAYINLAR 1 Satın, dağıtım ve bağış yoluyla gelen süreli yayınlar 2 3 Dağıtım ve bağış yoluyla gelen süreli yayınlara ayıklama işlemi yapılır. Bilgisayar ortamında AACR2 kataloglama kurallarına göre kataloglanıp, konu başlıkları oluşturularak Yordam programına kayıt işlemi tamamlanır. 4 Kataloglaması tamamlanan süreli yayınlar rafa gönderilir.

13 YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEZLERİ 1 Dağıtımm yoluyla gelen tezler, Bilgisayar ortamında AACR2 kataloglama kurallarına göre kataloglanıp, bilim dallarına göre sınıflandırılıp, konu başlıkları oluşturularak Yordam programında kayıt işlemi tamamlanır. 2 Demirbaş barkodları, manyetik bantları yapıştırılır. Damgalama işlemleri yapılır. 3 Sırt etiketleri yapıştırılıp, koruyucu bantla kaplanır. Rafa gönderilir.

14 KİTAPLARIN RAFLARA YERLEŞTİRİLMESİ Teknik hizmetlerden gelen kitaplar. Ödünç vermeden gelen iade kitaplar. Raflara dizilir. Öğrencilerin masa üzerinde bıraktığı kitaplar

15 SAYIM İŞLEMLERİ Kütüphanede yönetimce belirlenen tarihlerde, taşınır mal yönetmeliği gereği kurulan sayım komisyonu tarafından gerçekleştirilir. KAYBOLAN KİTAPLAR Kullanıcıya temin ettirilir. Ödünçte kaybolan veya sayfaları eksik iade kitaplar Kütüphane kullanıcı adına temin eder. Satışta olmayan kitap kayıttan düşülür. Kitap bedeli üniversiteye gelir kaydedilmek üzere okuyucudan tahsil edilir.

16 YIPRANAN KİTAPLAR Raftaki yıpranan kitaplar ve iade kitaplar teknikk hizmetlerine verilir. Kataloglama modülünde bu kitaplara ciltte kaydı düşülür. Matbaaya gönderilerek ciltlenmesi sağlanır.

17 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ BİRİMİ 1 Kuruma gerekli olan bilgi teknolojileri araçlarının (bilgisayar, yazıcı, veri depolama v.b.) satın alma aşamasında araştırılması, talep edilmesi ve kurulumu işlemleri. 2 Kurum içinde yer alan bilgisayar ve diğer teknolojik araçların arızalarının Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Donanım Destek birimine bildirilmesi ve işlemlerin takibi. 3 4 Kütüphane otomasyon programı ile ilgili işlemlerde (kurulum, güncelleme, kullanıcı hesapları ve yetkilendirme, teknik destek vb.) firma ile koordinasyonun sağlanması. Kurum web sayfasının tasarımı aşamasında; tasarıma yönelik araştırma, verilerin toplanması, formata uygun düzenlenmesi, sitenin tasarım ve yapımı, siteninn değerlendirme ve test edilmesi, sitenin yayınlanması, sitenin güncelleme işlemlerinin yapılması, site yedeğinin oluşturulması 5 Kurum hizmet, etkinlik ve listelerin web sayfasında duyurulması 6 Kurumun Elektronik Belge Yönetimi Sistemi (EBYS) ve İhale Bilgi Sistemi ile ilgili sistem koordinatörlüğü

18 GÖRME ENGELLİLER BİRİMİ 1 Üniversitemize kayıt yaptıran engelli öğrencilerin listesinin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Engelli Öğrenciler Araştırma ve Uygulama Biriminden Temini 2 Görme Engelli öğrencilere ulaşılarak seslendirilmesini ya da dijitalleştirilmesini istedikleri kitapların/ders notlarının tespiti 3 Görme engelliler için seslendirme yapacak gönüllü kişilere gerekli ortamın temin edilmesi, araç/gereç tahsisi ve eğitimin verilerek kişilerin koordinasyonunun sağlanması. 4 Görme engelliler için seslendirilen ve dijitalleştirilen kitap/ders notlarının kütüphane web sayfasında duyurulması. 5 6 Birimimize gelen engelli öğrencilerin kütüphaneden yararlanmasını sağlama, Görme engelli odasının hazır bulundurulması. Görme engellilere uygun araç ve gereç tahsisi. Görme engelliler için seslendirilen ve dijitalleştirilen kitap/ders notlarının ödünç verilmesi. (5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu nun Ek 11 nci maddesi gereğince, kullanıcıların görme engelli olduklarını belirten kimlik veya raporlarını beyan etmeleri gerekmektedir.)

19 STAJYER İŞLEMLERİ 1 2 Kütüphanemizde staj yapmak isteyen Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ikinci ve daha üst sınıf öğrencileri, Şubat ve Mart aylarında, kurumumuza ait Başvuru Formu, Transkript ve Özgeçmişlerini elden ya da posta aracılığıyla kütüphanemize ileterek başvurur. Tüm başvurular toplanıp değerlendirildikten sonra tüm adaylara e-posta aracılığıyla Nisan ayı sonuna kadar olumlu ya da olumsuz geri bildirim yapılır. 3 Staj Koordinatörümüz tarafındann staja kabul edilen adaylara, Daire Başkanlığımızca belirlenen nihaii staj tarihleri iletilir. 4 Stajyerin kurumunca düzenlenenn kabul evrakları onaylanıp teslim edilir. 5 6 Stajyer, staj döneminden en geç iki hafta önce, Bölümü tarafından Daire Başkanlığımıza yazılan dilekçesi ve staj süresince öğrenim gördüğü üniversite tarafından sigortalanacağına dair yazıyı kütüphanemize teslim eder. Stajyerlerin katılacakları etkinlikler ve uygulamalar, staj dönemi başında, önceden belirlenen iş günüü üzerinden planlanmış bir takvim ile kendilerine iletilir. 7 Stajyer, program süresince yaptığı çalışmaları gün gün raporlar ve staj koordinatörüne onaylatır. 8 Staj programını tamamlayan öğrencilerin değerlendirmeleri yapılarak gerekli evrakları düzenlenip teslim edilir.

20 AÇIK ERİŞİM ÜYELİK AŞAMASI KOÜ mensubu araştırmacılar, kurum e-posta ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yaparlar. Kullanıcılar sistem sorumnlusu tarafından görev yaptıkları birim koleksiyonlarında yetkilendirilir, Yetkilendirme işlemi tamamlanmamış kullanıcılar adresine talep yazar. ARŞİVLEME AŞAMASI Araştırmacılar, yayına kabul edilen bilimsel çalışmalarının hakemden geçmiş şeklini arşivlemek üzere gönderi başlatır, yayının künye bilgileri veri giriş formlarında ilgili alanlara girilir, Çalışmanın elektronik kopyası, oluşturulan gönderiye eklenir, yazar, söz konusu yayına ilişkin yayım iznini onaylar. YAYINLAMA AŞAMASI Gönderilen yayının üst verisi Koleksiyon editörleri tarafından kontrol edilir, Eksik bilgi olması halinde, yazar tarafından tamamlanarak tekrar depolanması için geri gönderilir, Üst verisi tamamlanan yayının, elektronik tam metin kopyasının tam ve doğru formatta eklenip eklenmediği kontrol edilir, Depolanan yayının, elektronik ortamda erişime açık olmasının yayıncı açısından bir sakıncası olmadığı yazarca teyit edilmişse belirlenen tarihte yayınlanır.

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TEKNİK HİZMETLER TALİMATI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TEKNİK HİZMETLER TALİMATI 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu talimatı amacı, Üniversitemiz kütüphanelerinin bütün materyalinin (kitap, süreli yayın, tez, broşür, görsel-işitsel gereçleri, elektronik veri tabanları vb.) eğitim-öğretimi desteklemek,

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Doküman No: KFS-8.3.2.1 Yürürlük Tarihi:01.01.2014 Revizyon No/Tarih: YAYIN SEÇİM SÜRECİ 1. AMAÇ: Bu süreç akışının amacı, yayın seçim işlemleri için standart

Detaylı

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ PLANI

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ PLANI T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ PLANI ŞIRNAK 07.02.2017 VERİ TABANI SATINALMA İŞLEMLERİ YAZI İŞLERİ Deneme ve abone olunan veri tabanlarının istatistikleri

Detaylı

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ PLANI

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ PLANI T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ PLANI ŞIRNAK - 2014 VERİ TABANI SATINALMA İŞLEMLERİ YAZI İŞLERİ Deneme ve abone olunan veri tabanlarının istatistikleri hazırlanır.

Detaylı

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ PLANI

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ PLANI T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ PLANI VERİ TABANI SATINALMA İŞLEMLERİ YAZI İŞLERİ Deneme ve abone olunan veri tabanlarının istatistikleri hazırlanır. Kütüphane

Detaylı

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ PLANI

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ PLANI T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ PLANI ŞIRNAK, 2013 VERİ TABANI SATINALMA İŞLEMLERİ YAZI İŞLERİ Deneme ve abone olunan veri tabanlarının istatistikleri hazırlanır.

Detaylı

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE YAPILACAK İHALE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE YAPILACAK İHALE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI 1/5 İhtiyaç sahibi birim tarafından yazılı talep ve ekinde ihtiyaca yönelik(yapım işlerinde yatırım programında yer alan projelerle ilgili)teknik şartnameler ve maliyeti etkileyen unsurlara ilişkin dokümanlar

Detaylı

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ PLANI

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ PLANI T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ PLANI ŞIRNAK - 2015 VERİ TABANI SATINALMA İŞLEMLERİ YAZI İŞLERİ Deneme ve abone olunan veri tabanlarının istatistikleri hazırlanır.

Detaylı

Harcama Birimi. Düzenleyen Mustafa DOĞAN Strateji Geliştirme Daire Başkanı. Onaylayan Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ Rektör

Harcama Birimi. Düzenleyen Mustafa DOĞAN Strateji Geliştirme Daire Başkanı. Onaylayan Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ Rektör 4734 sayılı KAMU İHALE KANUNUNA TABİ MAL VE HİZMET ALIMI İLE YAPIM İŞLERİNDE, İHALE YOLUYLA YAPILACAK ALIM İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI Harcama Birimi İhtiyaca göre ihtiyaç talep formu veya yazı ile varsa

Detaylı

KÜTÜPHANE ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ANALİZİ

KÜTÜPHANE ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ANALİZİ KÜTÜPHANE ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ANALİZİ 1. İDARİ HİZMETLER : 1.1 Yazışmalar : Rektörlük, Dekanlık, Bölüm Başkanlıkları ve diğer kurumlarla yazışma ve iletişimle ilgili işlerin yapılması sürecidir. 1.1.1. Gelen

Detaylı

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR SÜREÇLERİ. Sürecin Amacı

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR SÜREÇLERİ. Sürecin Amacı 02.01.2014 Rev 01 1/15 Sürecin Tanımı Satınalma Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3 Satınalma Müdürü 08-03-33 Sürecin Amacı İTÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı birimlerden gelen satınalma taleplerinin

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Avans Kredi İşlemleri 55 dk Fakülte Yönetim Kurulu Kararı Avans verilecek şahıs ya da kurumun tespiti yapılıp yönetim kurulu kararı alınır. Harcama belgesi tanzim edilir. Yapılacak harcama ya da ödemeye

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu. 1- Fatura 2- Malzeme İstek Fişi 3- Zimmet Fişi 4- Teklif Verme

Kamu Hizmet Standartları Tablosu. 1- Fatura 2- Malzeme İstek Fişi 3- Zimmet Fişi 4- Teklif Verme T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri 1. 1- Fatura 2- Malzeme İstek Fişi 3- Zimmet Fişi 4- Teklif Verme Hizmetin Ortalama

Detaylı

İÇİNDEKİLER GELEN EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI GİDEN EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI YOLLUK ÖDEMELERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI İHALE İŞLEMLERİ EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI ÖDEME

İÇİNDEKİLER GELEN EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI GİDEN EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI YOLLUK ÖDEMELERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI İHALE İŞLEMLERİ EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI ÖDEME İÇİNDEKİLER GELEN EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI GİDEN EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI YOLLUK ÖDEMELERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI İHALE İŞLEMLERİ EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI ÖDEME İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ İADE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ İLİŞİK

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON PROSEDÜRÜ

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ : Bu prosedürün amacı, Adıyaman Üniversitesi içerisinde faaliyet gösteren eğitim ve öğretimi destekleyerek araştırmalarda yardımcı olacak materyalleri belirleyen ve yasal şartlara göre sağlayan

Detaylı

KÜTÜPHANE ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI

KÜTÜPHANE ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI KÜTÜPHANE ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI 1. İDARİ HİZMETLER 1.1. Yazışmalar 1.1.1. Gelen evrak Dekanlık Kütüphane Şefi Kütüphane Personeli İlgili yazı e-beyas üzerinden Dekanlık tarafından Kütüphaneye havale

Detaylı

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ. Hazırlık

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ. Hazırlık T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ Hazırlık Talep Yazılır, Değerlendirmeye Alınır. Harcama Talimatı Hazırlanır. Piyasa

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ HUĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ HUĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU KÜTÜPHANE BAĞIŞ KABUL İŞ AKIŞ ŞEMASI İşlem / İş Akışı Sorumlular Faaliyet Dokümantasyon/Çıktı Basılı Yayın Bağış Kabul İş Akış Süreci Basılı Yayın Bağış Hibe Teklifi Daire Tüzel ya da gerçek kişilerden

Detaylı

AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI

AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI Başkanlığımızın ihtiyacı olan veya Başkanlığımıza gelen taleplere göre Kamu İhale Kurumu adresinden EKAP Platformunda ihale raporu oluşturulur. İhale

Detaylı

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN İŞ AKIŞ SÜRECİ

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN İŞ AKIŞ SÜRECİ EVE İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN İŞ AKIŞ SÜRECİ Birimlere Ait Satın Alma İstek/Talep Yazılarının Gelmesi Birimleri İlgili Birime Geri Gönderilir. Gelen Satın Alma İsteği Yazıları

Detaylı

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Personel Ödemeleri İşlemleri Satın Alma, İhale İşlemleri 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 2489 Sayılı Kefalet Kanunu 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 2914 Sayılı

Detaylı

M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI I-İHTİYACIN ORTAYA ÇIKMASI Devlet Konservatuvarı birimlerinde ihtiyaç duyulan mal veya hizmet alımına ilişkin talep, birim çalışanlarınca harcama yetkilisine bildirilir.yılı

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Evrak Kaydı Yazıişleri Müdürlüğünden Başkanlığımız

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Doğrudan Temin İşlemleri Birimlere ait satın alma yazıları gelir. İstek yazıları uygun mu? İlgili birime geri gönderilir. Talep edilen istek ambarda var mı? İlgili birime geri gönderilir. Bütçe kontrolleri

Detaylı

BASILI YAYIN BAĞIŞI İŞLEV İŞLEV SORUMLULAR

BASILI YAYIN BAĞIŞI İŞLEV İŞLEV SORUMLULAR BASILI YAYIN BAĞIŞI Basılı Yayın Bağışı Tüzel ya da gerçek kişilerden gelen bağış talepleri ile ilgili yayınların içeriği hakkında bilgi alınır. Bağış, Yayın Kabul İlkelerine uygun mu? ve Dokümantasyon

Detaylı

MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI

MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ ANALİZİ ŞEMALARI AVANS VE MAHSUP İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI DESTEK HİZMETLERİ ŞEFLİĞİ DEKANLIK HARCAMA YETKİLİSİ DEKAN YARDIMCILIĞI GERÇEKLEŞTİRME

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL VE TARİH-COĞRAFYA FAKÜLTESİ EKDERS ÖDEME SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL VE TARİH-COĞRAFYA FAKÜLTESİ EKDERS ÖDEME SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI EKDERS ÖDEME SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Ders Yükü Formlarının Alınması Kontrol Edilmesi Formların Programa Girişlerinin Yapılması Ayın Bitmesi İle Birlikte Ders Yükü Formları Teslim Alınır., 9, 9, 88 Sayılı

Detaylı

T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI HARCAMA YETKİLİSİ GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİSİ

T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI HARCAMA YETKİLİSİ GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİSİ T.C SAĞLIK KÜLTÜR SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI HARCAMA YETKİLİSİ GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİSİ SATINALMAVE TAHAKKUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SATINALMA BÜROLARI TAHAKKUK BÜROSU TKKY BÜROSU BÜRO 1 BÜRO 2 MÜBAYAA Gülcay ÇALIŞKAN

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 2 Hafta 3 Fakülte Kurulu Gündem Maddeleri ve Gelen Evrak 4 Fakülte Yönetim Kurulu

Detaylı

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları DOSYA NO : 27668066-11.1 işlev Rektörlük Makamından Gelen Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalısmalarıyla ilgili yazının birime ulaşması. EVRAK KAYIT BİRİMİ Bir önceki yılda

Detaylı

2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci

2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci Aşama 6 Aşama 5 Aşama 4 2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci Bölüm Başkanlığı Gerçekleştirme Görevlisi Strateji G. Daire Başkanlığı Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından yıllık Uzmanlık Ders Müfredatı ve

Detaylı

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları DOSYA NO : 49800447-11.1 işlev Rektörlük Makamından Gelen Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalısmalarıyla ilgili yazının birime ulaşması. EVRAK KAYIT BİRİMİ Bir önceki yılda

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MALİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ SÜREÇ ŞEMALARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MALİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ SÜREÇ ŞEMALARI MALİ İŞLERİ SÜREÇ ŞEMALARI MALİ İŞLERİ SÜREÇ ŞEMALARI 1. Avans ve Mahsup İşlemleri Süreç Şeması... 2 2. 4734 Sayılı 19. Madde Açık İhale Tüzel Kişiler Satınalma İşlemleri Süreç Şeması... 3 3. 4734 Sayılı

Detaylı

T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YAHYAKAPTAN MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ

T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YAHYAKAPTAN MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YAHYAKAPTAN MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ MUHASEBE VE YAZI İŞLERİ Maaş Bilgi sisteminde personel bilgileri kontrol edilir ve güncellenir. Kesintiler girilir, hesaplama işlemi

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI İHALE BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI I.İHALE ÖNCESİ

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI İHALE BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI I.İHALE ÖNCESİ T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI İHALE BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI I. İHALE ÖNCESİ II. İHALE AŞAMASI III. İHALE SONRASI I.İHALE ÖNCESİ A. TALEPLERİN ALINMASI VE İHTİYACIN BELİRLENMESİ

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Doküman No: KFS-8.3.3.1 Yürürlük Tarihi:01.01.2014 Revizyon No/Tarih: ÜYELİK İŞLEMLERİ SÜRECİ 1. AMAÇ: Bu süreç akışının amacı, Kütüphaneden yararlanmak isteyen

Detaylı

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ TAŞINIRLAR GİRİŞ İŞLEMLERİ ÇIKIŞ İŞLEMLERİ TİF TMY MD:10/A Satın alınan taşınırlar TMY md:15 dayanıklı taşınırlar için numaralandırma işlemi Tüketim suretiyle çıkış TMY md:22 TİF

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler.

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler. ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI Enstitü, akademik takvimde belirtilen tarihte web sayfasında duyuru yaparak, başvuru formunu aktif hale getirir. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak

Detaylı

KÜTÜPHANE / İş Akışı

KÜTÜPHANE / İş Akışı KÜTÜPAN / İş Akışı 1- Üyelik İşlemleri 2- İlişik Kesme 3- Ödünç Verme 4- İade İşlemleri 5- ler Arası Ödünç Verme (ILL) 6- Kataloglama / Sınıflandırma 7- Danışma izmeti 8- ye Satın Alınacak Yayın Listesi

Detaylı

GELEN EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI

GELEN EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI GELEN EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI Başkanlığımıza evraklar gelir. Görevli personel tarafından alınır. İlgili personel tarafından evrak kayıt defterine işlenir. Yazının ekleri tama mı? Yazının ekleri tamamsa Başkana

Detaylı

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ. ÖRNEK Fakülte Kurulu İş Akış Şeması ve Dokümanları. İş Akış Adımları

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ. ÖRNEK Fakülte Kurulu İş Akış Şeması ve Dokümanları. İş Akış Adımları Fakülte Kurulu - 1 - Birim/Kişi Dekanlığa dilekçe ile başvuruda bulunur. ve ilgili ekler Birim/Kişi 2547 Sayılı Kanunun 17.Madde Dekanlık Makamınca incelenir. Fakülte Kurulu gerekli mi? Hayır Birime/Kişiye

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder. MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIM ŞEMASI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Mali işlemlerin süreç ve akım şemasının amacı, Iğdır Üniversitesi harcama birimlerinin faaliyetlerinin

Detaylı

BİRİM :Başkent Meslek Yüksekokulu ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması

BİRİM :Başkent Meslek Yüksekokulu ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması Her ayın 1 ile 8 i arasında KBS sistemi üzerinden değişiklikler (terfi, icra kefalet, sendika) kaydedilir ve maaş hesaplama işlemleri yapılır Harcama birimi ödeme

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Dok. No: İA/906/01 Sayfa 1 / 2 -Daire Başkanlığı -İdari Merkez - Teknik Gelen Evrak Gelen evraklar Evrak Kayıt Sorumlusu tarafından kayda alındıktan sonra incelenmek üzere Daire

Detaylı

Bütçe Hazırlık Çalışması

Bütçe Hazırlık Çalışması DOSYA NO : 90866454-11.1 Bütçe Hazırlık Çalışması İşlev İşlev Sorumlular Rektörlükçe haziran ayı içerisinde bütçe hazırlık çalışmasına ilişkin yazının Rektörlük Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Alt

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı. 2.1.Ekders Ücret Ödeme Süreci. Aşama 1. Aşama 3. Aşama 4. Aşama 6 Aşama 5

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı. 2.1.Ekders Ücret Ödeme Süreci. Aşama 1. Aşama 3. Aşama 4. Aşama 6 Aşama 5 Aşama 6 Aşama 5 Aşama 4 2.1.Ekders Ücret Ödeme Süreci Öğretim Elemanı Bölüm lık Mali İşler / Satınalma Birimi Gerçekleştirme Görevlisi Strateji G. Daire Başkanlığı Ek ders ücreti alacak öğretim üyeleri

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA EL KİTABI

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA EL KİTABI ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA EL KİTABI 2015 1 KÜTÜPHANEMİZ Üniversitemizin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin gerçekleşmesinde birinci derecede görev

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 22/d DOĞRUDAN TEMİN USULÜ İLE MAL VE HİZMET ALIMI İŞ AKIŞ ŞEMASI SORUMLULAR İŞ AKIŞI FAALİYET DAİRE BAŞKANI, ŞUBE MÜDÜRÜ, BİRİM PERSONELİ

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU Birimin Adı Sürecin Adı Evrak İşlemleri Süreci Kod: 232 Fakülte Sekreteri tarafından Resmi Yazının havalesi Cevap yazısı gerekli EVET Havale edilen personelin cevap yazısının yazılması

Detaylı

SATINALMA İŞLEMLERİ ( ) 7 gün 120 dk Periyodu: İhtiyaç Oluştuğunda

SATINALMA İŞLEMLERİ ( ) 7 gün 120 dk Periyodu: İhtiyaç Oluştuğunda SATINALMA İŞLEMLERİ (15.12.2015) 7 gün 120 dk Periyodu: İhtiyaç Oluştuğunda 1 gün 3 Gün 1 gün 1 gün 1 saat 10 Dakika 10 Dakika 1 gün Satın alınacak malzemenin cinsini özelliğini (veya teknik bilgilerini)

Detaylı

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ 1. SATIN ALINAN TAŞINIRIN GİRİŞ İŞLEMİ 1.1. İHTİYAÇ TESPİTİ VE SATIN ALINMASI İŞLEMİ 1.2. TAŞINIRIN MUAYENE VE KABUL İŞLEMLERİ 2. BAĞIŞ VE YARDIM YOLUYLA EDİNİLEN TAŞINIR İŞLEMLERİ

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fen debiyat Fakültesi Devir Yoluyla Taşınır Mal Çıkışı TOPLAM SÜR 28 dk İŞ SÜRCİ Gerçekleştirme Görevlendirmesi BYS den gelen Taşınır istek belgesi arcama Yetkilisinin onayı alındıktan sonra ayniyat birimine

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK Senato, Yönetim ve Disiplin Kurulu Sekretaryası İş Akış Şeması

BARTIN ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK Senato, Yönetim ve Disiplin Kurulu Sekretaryası İş Akış Şeması Senato, Yönetim ve Disiplin Kurulu Sekretaryası Gündem tekliflerinin alınması Birimlerden gelen teklifler tarafından değerlendirilir ve Rektöre arz edilir. Gelen evrak Gündemin yazılması in incelemesinden

Detaylı

Muş Defterdarlığı Personel Müdürlüğü

Muş Defterdarlığı Personel Müdürlüğü Talep yazısının Gelmesi (İhtyacın ortaya çıkması) Gelen Evrak İhale türünün belirlenmesi (MAL/HİZMET/YAPIM) Alım için bütçe tertiplerinde ödenek olup olmadığının kontrol edilmesi ve ödeneğin olup olmadığı

Detaylı

SATIN ALMA İŞLEMLERİ YAYIN TARİHİ 01.05.2006 PROSEDÜRÜ. REVİZYON NO 02 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ 01.04.2013 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6

SATIN ALMA İŞLEMLERİ YAYIN TARİHİ 01.05.2006 PROSEDÜRÜ. REVİZYON NO 02 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ 01.04.2013 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; hastanenin tüm bölümlerinin malzeme, hizmet, yapım, bakım onarım ve demirbaş taleplerinin satın alma öncesi ön değerlendirmelerinin kontrollü şartlar

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Ocak Ayı Faaliyet Raporu

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Ocak Ayı Faaliyet Raporu Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Ocak Ayı Faaliyet Raporu Yayın Sağlama ve Sipariş İşlemleri Birimi ile Görme Engelliler Birimi Sıra No 1 Kullanıcılardan gelen yabancı dildeki kitapların sipariş

Detaylı

Mal Teslim Alma İş Akış Şeması

Mal Teslim Alma İş Akış Şeması Mal Teslim Alma İş Akış Şeması Fatura ve Muayene Kabul Komisyonu Oluru Satınalma birimi tarafından düzenlenen fatura ve muayene kabul komisyonu olurlarının Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisine gelir Malın

Detaylı

YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Kurum dışı gelen evrak, Birim Evrak Kayıt Sorumlusu tarafından Fakülte Sekreterine sevk edilir. Kurum içi/dışı gelen evrak, Birim Evrak Sorumlusu tarafından Dekana sevk edilir.

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ SATIN ALIMA İŞLEMLERİ SÜRECİ SÜREÇ ADI: Malzeme Satın Alım Süreci SÜREÇ NO 1 TARİH 2017 SÜRECİN SORUMLULARI SÜREÇ ORGANİZASYON İLİŞKİSİ ÜST SÜRECİ SÜRECİN AMACI SÜRECİN SINIRLARI SÜREÇ ADIMLARI SÜREÇ PERFORMANS

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Ömer alisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde anım Sağlık Üç aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri TOPLAM SÜR 60 İŞ SÜRCİ er yıl Üç (3) er aylık periyotlar halinde TKYS den harcama yönetim

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 4 76.01.02 Taşınmaz Tahsis, Devir, takas,satış ve Kiralama 1-1- 018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol 2- Taşınmaz Mal Yönetmeliği Daire Yapı İşleri ve Teknik İl Özel İdare, Belediye, Tapu Müdürlüğü

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İstek Yetkilisinden gelen taşınır istek belgeleri alınarak incelenir. İstenen taşınırlar depoda yeterli miktarda var mı? 5 dk.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İstek Yetkilisinden gelen taşınır istek belgeleri alınarak incelenir. İstenen taşınırlar depoda yeterli miktarda var mı? 5 dk. Taşınır Mal Giriş ve Çıkış İşlemleri (a-taşınır Mal Çıkış İşlemleri) 30 dk. İstek Yetkilisinden gelen taşınır istek belgeleri alınarak incelenir. İstenen taşınırlar depoda yeterli miktarda var mı? Çıkış

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Mali İşlemlerin Süreç Akış Şeması BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Mali İşlemlerin Süreç Akış Şeması BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Mali İşlemlerin Süreç Akış Şeması BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Malî işlemlerin süreç ve akış şemasının amacı, Strateji Geliştirme

Detaylı

Öğrenci Toplulukları Açılması İş Akış Süreci

Öğrenci Toplulukları Açılması İş Akış Süreci Öğrenci Toplulukları Açılması İş Akış Süreci BAŞVURU Öğrenciler Kurmak istedikleri topluluğa ait belgeleri teslim ederler. 1-Tüzük 2-Üye isim Listesi 3-Üyeler 4-Geçici Yönetim Kurulu Listesi 5- Danışman

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Daire Başkanlığı. Daire Başkanı. Genel Sekreter

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Daire Başkanlığı. Daire Başkanı. Genel Sekreter Daire Başkanlığı Daire Başkanı Genel Sekreter Kütüphane hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesi için yeterli kadroyu oluşturup, iş bölümüne giderek, personeli üzerinde genel eğitim ve denetim görevini

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu Ömer alisdemir Üniversitesi Üç Aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri TOPLAM SÜR 5 Dk. İŞ SÜRCİ Taşınır Kayıt ve Kontrol Birimi Personeli Taşınır Kayıt ve Kontrol Birimi yetkilisi tarafından

Detaylı

BASILI YAYIN BAĞIŞI İŞLEV İŞLEV SORUMLULAR

BASILI YAYIN BAĞIŞI İŞLEV İŞLEV SORUMLULAR BASILI YAYIN BAĞIŞI Basılı Yayın Bağışı Tüzel ya da gerçek kişilerden gelen bağış talepleri ile ilgili yayınların içeriği hakkında bilgi alınır. Bağış, Yayın Kabul İlkelerine uygun mu? ve Dokümantasyon

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

KATALOGLAMA VE SINIFLAMA İŞ AKIŞ ŞEMASI

KATALOGLAMA VE SINIFLAMA İŞ AKIŞ ŞEMASI İÇİNDEKİLER KATALOGLAMA VE SINIFLAMA İŞ AKIŞ ŞEMASI ETİKET VE BARKOT İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI ÜYELİK İŞLEMLERİ AKIŞ ŞEMASI ÖDÜNÇ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI KÜTÜPHANELERARASI ÖDÜNÇ ALMA İŞ AKIŞ ŞEMASI KÜTÜPHANELERARASI

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün 4 dakika İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı ve işe başlama yazısı, gerekli bilgiler (aile durumu

Detaylı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi -KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU- SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli Yapılıyor 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar,

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 01 02 Gelen Evrakların EBYS sistemi kayıdı, İlgili Birimlere Havalesinin Yapılması. Kişi ve Kurumlara Giden Evrakların EBYS işlemlerinin tamamlanması, gönderilmesi/posta Resmi Yazının Aslı ve Zimmet Defteri

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST Yürürlük Tarihi: Revizyon No/Tarih:

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST Yürürlük Tarihi: Revizyon No/Tarih: T.C. RZİNCAN ÜNİVRSİTSİ TURİZM V OTLCİLİK MSLK YÜKSKOKULU MALI İŞLR BİRİMİ SATIN ALMA İŞLMLRİN İLİŞKİN SÜRÇ AKIŞI Doküman No: KFS-ST 8.2.5.3 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: 1. Amaç 2. Kapsam

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şubat Ayı Faaliyet Raporu

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şubat Ayı Faaliyet Raporu Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şubat Ayı Faaliyet Raporu Yayın Sağlama ve Sipariş İşlemleri Birimi ile Görme Engelliler Birimi Sıra No 1 2 3 4 5 6 7 8 Tamamlanan Faaliyetler Kullanıcılardan

Detaylı

SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI

SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI TEMEL SÜREÇ ve ALT SÜREÇLERİ Ortaya çıkan ihtiyaca göre, satın alınması düşünülen mal ile ilgili bilgilerin (katalog, resim, teknik

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. Ömer alisdemir Üniversitesi MİMARLIK FAKÜLTSİ Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün dakika İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı ve işe başlama yazısı,

Detaylı

Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Akademik ve İdari Personel meklilik İşleri 1 saat 2 mekli olacak personelin dilekçesi ve ayrılış onayı geldikten sonra ayrılış tarihini takip eden ay başından itibaren maaş bordrosundan çıkartılır meklilik

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI PROJE ÖNERİSİ PROJE KAYIT VE KONTROL DEĞERLENDİRME RED KABUL SÖZLEŞME SATIN ALMA DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ TALEBİN ALINMASI KONTROLÜ VE DEĞERLENDİRMESİ EK SÜRE-EK ÖDENEK

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı İş Akış Şeması

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı İş Akış Şeması Bütçe Hazırlama İMİD/001 Rektörlük Makamında Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalışmalarıyla ilgili yazının ulaşması Bir önceki yılda yapılan harcamalarla ilgili dosyalar incelenir Daire Başkanı bütçeyle ilgili

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI. İş Akışı Adımları

İŞ AKIŞ ŞEMASI. İş Akışı Adımları İŞ AKIŞ ŞEMASI Doküman No BPİAŞ- 1015 İlk Yayın Tarihi 01.01.2017 Revizyon Tarihi - Revizyon No - Sayfa Sayısı 1/14 İş Akışı Adımları Sorumlu İlgili Dokümanlar Proje başvuru kabul tarihi kararı alma Bap

Detaylı

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (EK-2)

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (EK-2) SIRA NO ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (EK-2) HİZMETİN ADI 1. 2 Evrak Kaydı 8 BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER Yazıişleri Müdürlüğünden Başkanlığımız

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ. İsmail Hakkı ULUÇAY Şube Müdürü

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ. İsmail Hakkı ULUÇAY Şube Müdürü 907.SKSDB.İTF 13.02.2018 13.02.2018 1 1 /16 REVİZYON DURUM Revizyon Tarihi Revizyon Açıklama 13.02.2018 1 Başlangıç Geliştirme 907.SKSDB.İTF 13.02.2018 13.02.2018 1 2 /16 Adı Vekil Yapılan 1 Yıllara sâri

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRENİM (Müdürlük) SÜRECİ. Doküman Akış Sorumlu. Sürecin Amacı. Süreç Performans Göstergeleri 4. İlgili Kanun/Standart Maddeleri

YÜKSEK ÖĞRENİM (Müdürlük) SÜRECİ. Doküman Akış Sorumlu. Sürecin Amacı. Süreç Performans Göstergeleri 4. İlgili Kanun/Standart Maddeleri (lük) SÜRCİ 06.10.2017 Rev 01 1/9 Sürecin Tanımı Satın Alma Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3 arcama Yetkilisi 08-01-02-01.01 Sürecin Amacı lük idari büro ve bölümlerinden gelen satın alma taleplerinin değerlendirildiği

Detaylı

İÜ Dil Merkezi DİL MERKEZİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ. Bu prosedürün amacı, Dil Merkezi nde süreç ve faaliyetlerin işleyişine yönelik bir sistem oluşturmaktır.

İÜ Dil Merkezi DİL MERKEZİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ. Bu prosedürün amacı, Dil Merkezi nde süreç ve faaliyetlerin işleyişine yönelik bir sistem oluşturmaktır. Sayfa No : 1 / 7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, nde süreç ve faaliyetlerin işleyişine yönelik bir sistem oluşturmaktır. 2. KAPSAM Bu prosedür Kurs Takviminin Oluşturulması Süreci, Öğrencilerin Ön Kayıtlarının

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIM FORMU. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Alt Birim

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIM FORMU. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Alt Birim Birimi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Alt Birim Yapım Denetim Şube Müdürlüğü İhale Hazırlık Birimi Sınıfı Teknik Hizmetler - Genel İdari Hizmetler Kadro Ünvanı Teknisyen/Bilg.İşl. Uzmanlık Alanı

Detaylı

Doğrudan Temin Sistemi (DTS) BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

Doğrudan Temin Sistemi (DTS) BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI Doğrudan Temin Sistemi (DTS) BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1 Doğrudan Temin Sistemi (DTS) Hakkında Doğrudan Temin Sistemi Nedir? Üniversitemiz harcama birimleri tarafından yapılan doğrudan temin alımlarının

Detaylı

BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. İşe başlama ay başında mı yapıldı

BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. İşe başlama ay başında mı yapıldı OSMANİY KORKUT ATA ÜNİVRSİTSİ MÜHNDİSLİK FAKÜLTSİ Tahakkuk Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün 4 dakika SORUMLULAR İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı

Detaylı

1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar belirlenir.

1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar belirlenir. İŞ AKIŞ ANALİZİ TAŞINIR MAL YÖNETİMİ İŞLEMLERİ 1- Satın Alınan Taşınırın Giriş İşlemi 1.1- İhtiyaç Tespiti ve Satın Alınması İşlemi 1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI TEMEL SÜREÇ ve ALT SÜREÇLERİ Ortaya çıkan ihtiyaca göre, satın alınması düşünülen mal ile ilgili

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri Hizmetin Ortalama Tamamlanma Süresi Yüksek Öğretim

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE BİRİMİ DENGE TAZMİNATI ÖDEMELERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE BİRİMİ DENGE TAZMİNATI ÖDEMELERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI DÖNER SERMAYE BİRİMİ DENGE TAZMİNATI ÖDEMELERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI İlgili ayın başında belirli tarihler arasında Denge Tazminatı işlemleri yapılır. İlgili aya ait, personelin derece, kademe, kıdem v.b. terfi

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Ömer alisdemir Üniversitesi Taşınır (Tüketim alzemeleri) Üç Aylık Dönem Raporu TOPLA SÜR, saat, 5 Dk İŞ SÜRCİ Taşınırların (tüketim malzemelerinin) üç aylık dönem raporlarının hazırlanması. Taşınır Kayıt

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM GÖREV TANIMLARI. Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM GÖREV TANIMLARI. Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri için gerekli olan basılı ve elektronik ortamdaki her türlü bilgi ve belgeyi sağlamak, uluslararası

Detaylı

Mal ve Hizmet Alımları İçin İhale İşlemi Süreci

Mal ve Hizmet Alımları İçin İhale İşlemi Süreci Açık İhale Süreci Teknik Şartnamenin Teknik Şartname Teknik Şartnamenin incelenmesi Ödenek kontrolünün yapılması Ödenek yeterliyse; Ödenek yetersizse; Yaklaşık maliyet değerlendirme formunun düzenlenmesi

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MUHASEBE BİRİMİ AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MUHASEBE BİRİMİ AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI İlgili ayın sonunda o aya ait bakım faturası alınır. 1. Hak ediş formu hazırlanıp firma, muhasebe memuru, gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkisinin

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Mal ve Hizmet Alımı İhaleleri İş Akış Süreci

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Mal ve Hizmet Alımı İhaleleri İş Akış Süreci SLÇUK ÜNİVRSİTSİ RKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Başkanlığı Mal ve izmet Alımı leri İş Akış Süreci İstek Yapan Birim Başla Birimlerden satın alma istek yazıları ile isteğin teknik şartnamesi gelir. Gelen

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 3 Aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri 3 Dk. Tüketim malzemelerine ait Tüketim Malzemesi Çıkış Raporu, 3 aylık dönemler itibari ile düzenlenir ve Harcama Yetkilisinin onayına sunulur.

Detaylı