BÜLTEN NO: 03 / AĞUSTOS - EYLÜL 2010 ARAMIZDAN AYRILANLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BÜLTEN NO: 03 / AĞUSTOS - EYLÜL 2010 ARAMIZDAN AYRILANLAR"

Transkript

1 TMMOB GIDA MÜHENDĠSLERĠ ODASI MeĢrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: Faks : E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : BÜLTEN NO: 03 / AĞUSTOS - EYLÜL 2010 ARAMIZDAN AYRILANLAR GENEL MERKEZ R. Petek ATAMAN BaĢkan gidamo@gidamo.org.tr MARMARA BÖLGE ġube Bilge ÖLMEZ ġube BaĢkanı istanbulsube@gidamo.org.tr Odamızın 4. Dönem 2.BaĢkanı ve 5. Dönem Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Ahmet ÖLMEZ tarihinde hayatını kaybetmiģtir. Odamıza kuruluģundan bu yana emek vermiģ ve önemli katkılarda bulunmuģ olan değerli meslektaģımıza Allahtan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır ve baģsağlığı dileriz. Odamızın 9855 Sicil No lu üyesi, Mersin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü mezunu, meslektaģımız Adil SAĞIR tarihinde vefat etmiģtir. Kendisine Allah tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baģsağlığı dileriz. EGE BÖLGE ġube Hülya YILMAZ ġube BaĢkanı izmirsube@gidamo.org.tr KONYA ġube Ramazan ÇELEBĠ ġube BaĢkanı konyasube@gidamo.org.tr MERSĠN ġube Yusuf DEĞĠRMENCĠ ġube BaĢkanı mersinsube@gidamo.org.tr 8. DÖNEM 1.KOORDĠNASYON TOPLANTISI Cumartesi günü birimlerimiz arasındaki koordinasyon ve iģbirliğinin geliģmesine katkı sağlamak amacıyla, Bölge ġube, ġube ve bazı Ġl Temsilciliklerimizin de katılımıyla bir toplantı gerçekleģtirilmiģtir. Toplantıda Odamız iģleyiģi, TMMOB ve Odamız Mevzuatı, genel ilkeler, mali konular gibi birçok konuda bilgi aktarılmıģ ve karģılaģılan zorluklar ve çözüm yolları ile ilgili bilgi alıģveriģinde bulunulmuģtur. 8. DÖNEM 2. DANIġMA KURULUMUZU GERÇEKLEġTĠRDĠK BURSA ġube Serkan DURMUġ bursa@gidamo.org.tr ADANA ġube Emel KARAÇAY adana@gidamo.org.tr Odamızın 8. Dönem 2. DanıĢma Kurulu Toplantısı, Pazar günü, Genel Merkez dıģında 2 Bölge ġube, 4 ġube, 6 Temsilcilik, 2 Onur Kurulu üyemiz ve üyelerimiz olmak üzere toplam 58 DanıĢma Kurulu bileģenimizin ve hukuk danıģmanımızın da katılımı ile Hotel Mola da gerçekleģtirilmiģtir.

2 ANTALYA ġube Hakan AK Balıkesir Ġl Temsilciliği Emel KOÇAK ġatir Denizli Ġl Temsilciliği Esin AYSAN Toplantı, Merkez Yönetim Kurulu BaĢkanımız R.Petek ATAMAN tarafından yapılan açılıģ konuģmasının ardından, gündemin okunması ve onaylanması ile devam etmiģ, Oda politikalarına yön vermede en önemli organ niteliğini taģıyan Kurul da Dünya Gıda Günü etkinlikleri, Gıda Mühendisliği Kongresi ve Gıda Mühendisliği Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı hazırlık çalıģmaları, gıda güvenliği, odamızın yeni web sayfası, verilecek eğitimler, GDO, sorumlu yöneticilik ve istihdama iliģkin konularda görüģ alıģ veriģinde bulunulmuģtur. TMMOB 41. DÖNEM OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU GERÇEKLEġTĠ Erzurum Ġl Temsilciliği M. Murat KARAOĞLU EskiĢehir Ġl Temsilciliği Ġlkay ÖZEL TMMOB 41. Dönem Olağanüstü Genel Kurulu Eylül 2010 tarihlerinde Ankara da gerçekleģtirildi. TMMOB nin Mayıs 2010 tarihlerindeki Olağan Genel Kurulu nda zaman yetersizliği nedeniyle görüģülemeyen Kararlar Komisyonu raporunun görüģülmesi gündemiyle toplanan Olağanüstü Genel Kurula 724 delege katılmıģtır. Gaziantep Ġl Temsilciliği Ali OK Kocaeli Ġl Temsilciliği Mehmet Akif ġen BĠYOGÜVENLĠK KURULU NDA ODAMIZ ADAYI YER ALDI Biyogüvenlik Kanunu ve Biyogüvenlik Kurulu ve Komitelerin ÇalıĢma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik gereğince Biyogüvenlik Kurulu oluģturuldu. Kurul da meslek örgütleri tarafından gösterilen adaylar arasından Odamız tarafından Kurul a önerilen Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa AKÇELĠK yer aldı. ODAMIZIN YENĠ WEB SĠTESĠ VE PORTALIMIZ YAYINDA Malatya Ġl Temsilciliği Cem FĠDAN malatya@gidamo.org.tr Manisa Ġl Temsilciliği Gökhan KÖSE manisa@gidamo.org.tr Tekirdağ Ġl Temsilciliği ġakir ADA tekirdag@gidamo.org.tr Sitemizde daha fazla sayıda, yararlı ve daha ayrıntılı bilgilerin yer alacağı daha kolay eriģilebilir yeni web ara yüzü tasarlanmıģtır. Yeni sitemizin arka planında tüm üyelik, belge ve ödeme iģlemlerinin izlenebileceği çok daha detaylı, Oda birimlerimiz, üyelerimiz açısından daha Ģeffaf, izlenebilir ve kullanımı kolay bir portal oluģturulmuģtur. Odamız web sitesi haricinde Bölge ġube, ġube ve Temsilciliklerimize ait web siteleri yine bulunmaktadır. Bu birimlerde de tüm Oda iģlemlerinin internetten yapılması sağlanmaktadır. Yeni çalıģmayla ilgili bazı ayrıntılar Ģöyledir;

3 Tokat Ġl Temsilciliği Kader ERDOĞAN Van Ġl Temsilciliği Emrullah ATIġ Üyelerimiz kendilerine ait bilgileri detaylı Ģekilde düzenleyebilecek, istedikleri bilgileri web e yükleyebilecek ve güncelleme yapabilecektir. Üye bilgileri her türlü kritere göre sınıflandırılabilecek ve daha fazla istatistik üretilebilecektir. Üyelerimiz aidat borç miktarlarını güncel olarak öğrenebilecek ve kredi kartı ile ödeme yapabilecektir. Üyelerimiz daha çekici bir tasarımla Forum bölümünde çeģitli konuları tartıģabilecektir. Ġnsan Kaynakları bölümünde, üyelerimiz belirli kriterlere göre iģ ilanlarını görebilecek, özgeçmiģ bırakabilecekler ve üyelerimizin izni ile firmalar mühendis ihtiyacı için tarama yapabilecektir. Bu bölümün Oda çalıģanlarımızca daha iyi Ģekilde izlenebilmesi ve güncellenmesi sağlanmaktadır. Daha geniģ bir Ģekilde gıda ile ilgili Resmi Kurumlara, Sivil Toplum Örgütlerine, Mevzuata, Sektörel haberlere ve etkinliklere ulaģılabilecektir. Odamızın dergi, broģür, kitap gibi yayınları olabildiğince web ortamına konularak ulaģıma açılacaktır. Kredi kartı ile kitap satın alınabilecektir. Ġleriki dönemlerde istenirse, web açılıģ sayfasında değiģiklikler daha kolay Ģekilde yapılabilecektir. Odamızın yazılı ve görsel basındaki etkinlikleri yer ve kapasite kısıtı olmadan web den izlenebilecektir. Basından haberler bölümü ile gıdalar ve Odamıza iliģkin haberlere ulaģılabilecektir. GERÇEKLEġTĠRDĠĞĠMĠZ TOPLANTILAR 2010 DÜNYA GIDA GÜNÜ SEMPOZYUMU HAZIRLIK TOPLANTILARI Dünya Gıda Günü etkinliklerinin hazırlıklarına baģlanması ve yürütülmesi amacıyla , ve Pazartesi günü gerçekleģtirilen toplantılara, Gıda, Kimya ve Ziraat Mühendisleri Odalarından yürütme kurulu üyeleri katılmıģlardır.

4 III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU HAZIRLIK TOPLANTISI Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleģtirilmesi planlanan "III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu" ile ilgili 2. toplantı tarihinde tüm paydaģların katılımıyla Konya da gerçekleģtirilmiģtir. Odamız adına Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. Bediha Demirözü ile Konya ġube BaĢkanı Ramazan Çelebi nin katılım sağladığı toplantıda; Sempozyum Düzenleme Kurulu, Yürütme Kurulu üyeleri belirlenmiģ ve bir sonraki toplantısının tarihinde gerçekleģtirilmesine karar verilmiģtir. KOMĠSYON TOPLANTILARIMIZ DEVAM EDĠYOR Oda amaçlarını gerçekleģtirmek, mesleki geliģme ve dayanıģmayı sağlamak amacıyla oluģturulan Sosyal iģler ve Örgütlülük Komisyonu, AB ve Mevzuat Komisyonu ve Yayın Komisyonu ve Eğitim ve Staj Komisyonları, önümüzdeki süreçte hayata geçirecekleri çalıģma programlarını oluģturmak üzere toplantılar gerçekleģtirmiģtir. AB ve Mevzuat Komisyonumuzun çalıģmaları sonucunda, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Serbest MüĢavirlik Mühendislik Hizmetleri ve Büro Tescil Belgesi ve Ücretlendirme Yönetmeliği Taslağı na son hali verilmiģ ve Oda Organlarımızın görüģüne sunulmak üzere hazırlıkları tamamlanmıģtır. ZĠYARETLER TMMOB YÖNETĠM KURULU ÜYESĠ EKREM POYRAZ ODAMIZI ZĠYARET ETTĠ Pazartesi günü, Reklam Kurulu nda birliğimizi temsil eden TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi, Ekrem POYRAZ Odamızı ziyaret etti. Yönetim Kurulu BaĢkanımız R. Petek ATAMAN ve Yönetim Kurulu Yazman Üyemiz Fatmagül TUNCER in hazır bulunduğu görüģmede, yanıltıcı gıda reklamları ve bu konuda yapılabilecekler değerlendirilmiģtir.

5 HACETTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ GIDA MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜM BAġKANI ZĠYARET EDĠLDĠ 30 Eylül 2010 PerĢembe günü Yönetim Kurulu üyelerimiz Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm BaĢkanı Prof. Dr. Hamit KÖKSEL e bir ziyaret gerçekleģtirdi. Mühendislik Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Ümran UYGUN un ve Bölüm BaĢkan Yardımcısı Doç. Dr. Arzu BAġMAN ın da katıldığı ziyaret sırasında iģbirliği yapılabilecek konular ve gıda mühendisliği eğitimindeki sorunlar üzerinde durulmuģtur. ODTÜ GIDA MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜM BAġKANI ZĠYARET EDĠLDĠ 30 Eylül 2010 PerĢembe günü Yönetim Kurulu üyelerimiz Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm BaĢkanı Prof. Dr. Alev BAYINDIRLI ya bir ziyaret gerçekleģtirdi. Prof. Dr. Levent BAYINDIRLI nın da katıldığı ziyaret sırasında, gıda mühendisliği eğitimindeki sorunlar ve yapılabilecek iģbirlikleri üzerinde konuģulmuģtur. KATILIM SAĞLANAN ETKĠNLĠKLER MONIQA PROJESĠ KAPSAMINDA GIDA ALERJENLERĠ EĞĠTĠMĠ Eylül 2010 tarihinde, AB 6. Çerçeve Programı tarafından desteklenen MoniQA Projesi kapsamında, Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından, Almanya ve Avusturya kuruluģları ortaklığında gıda alerjenleri konulu bir eğitim düzenlendi. Ġlk gün teorik, ikinci gün pratik olmak üzere iki gün süreyle gerçekleģtirilen eğitime Yönetim Kurulu BaĢkanımız R. Petek ATAMAN, Yönetim Kurulu Yazman Üyemiz Fatmagül TUNCER Ve Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. Bediha DEMĠRÖZÜ katılmıģlardır. KOSGEB KOBĠ DESTEK SĠSTEMĠNĠN ANALĠZĠ PROJESĠ ÇALIġTAYI KOSGEB tarafından 16 Eylül 2010 tarihinde Ankara da gerçekleģtirilen "KOSGEB KOBĠ Destek Sisteminin Analizi Projesi ÇalıĢtayı na, Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Yazman Üyemiz Fatmagül TUNCER katılmıģlardır.

6 "TMMOB BAġKANLARI KONUġUYOR: 12 EYLÜL - SONRAKĠ YILLAR VE TMMOB MÜCADELESĠ" PANELĠ 15 Eylül 2010 ÇarĢamba günü Çankaya Belediyesi ÇağdaĢ Sanatlar Merkezi nde gerçekleģen "TMMOB BaĢkanları KonuĢuyor: 12 Eylül - Sonraki Yıllar ve TMMOB Mücadelesi" baģlıklı panele Yönetim Kurulu BaĢkanımız R. Petek ATAMAN katılmıģtır. TÜKETĠCĠNĠN BĠLGĠLENDĠRĠLMESĠ VE GIDA ETĠKETLERĠNDE YENĠ YAKLAġIMLAR KONFERANSI Yakın bir gelecekte yürürlüğe girecek olan yeni etiketleme tebliği ile "Günlük KarĢılama Miktarı" etiketlemesi uygulamasının baģlayacak olması ve yeni düzenlemenin tüm alt sektörleri yakından ilgilendirmesi nedeniyle Tarım ve KöyiĢleri Bakanlığı ve Avrupa Gıda ve Ġçecek Konfederasyonunun (CIAA) katılımı ile tarihinde Gıda Dernekleri Federasyonu tarafından "Tüketicinin Bilgilendirilmesi ve Gıda Etiketlerinde Yeni YaklaĢımlar" konulu bir Konferans düzenlenmiģtir. Avrupa Gıda ve Ġçecek Konfederasyonu (CIAA) tarafından ortaya konan Gönüllü Etiketleme Sistemi nin (GKM) bundan sonraki süreçte Türkiye de nasıl uygulanacağına dair uygulamaların da anlatıldığı konferansa, Yönetim Kurulu BaĢkanımız R. Petek ATAMAN katılım sağlamıģtır. EġĠT, ÖZGÜR BĠR ÜLKE ĠÇĠN 12 EYLÜL ANAYASASINA DA AKP ANAYASASINA DA HAYIR" MĠTĠNGĠ 4 Eylül 2010 Cumartesi günü Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve meslektaģlarımızla birlikte, ODTÜ Mezunları Derneği, TÜDEF, TÜKODER, TMMOB Ankara Ġl Koordinasyon Kurulu, DĠSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara ġubeler Platformu, Türk-ĠĢ Ankara ġubeleri ve Alevi BektaĢi Federasyonu tarafından ortaklaģa olarak düzenlenen "EĢit, Özgür Bir Ülke Ġçin 12 Eylül Anayasasına da AKP Anayasasına da Hayır" mitingine, TMMOB pankartı altında katılım sağlanmıģtır. ĠSTĠHDAM KONUSUNDA BAKANLIK TAN BĠLGĠ TALEP ETTĠK Gıda Güvenliğinin sağlanmasında en önemli unsurlardan biri olan Gıda Mühendisi istihdamı konusunda Tarım ve KöyiĢleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü nden bilgi talebinde bulunduk.

7 MEVZUAT GÖRÜġLERĠMĠZ Bu dönemde, Odamıza görüģ ve önerileri sorulan kanun, yönetmelik ve tebliğ taslaklarına karģı verdiğimiz cevaplara aģağıdaki bağlantılardan ulaģabilirsiniz. ġeker Kanununda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağına ĠliĢkin Odamızın GörüĢü KOSGEB Ġmalat Sektörü ÇalıĢtay Raporu Hakkında Odamızın GörüĢü Kontrol Laboratuvarlarının KuruluĢ ve Görevleri Hakkında Yönetmelik Taslağı na iliģkin GörüĢümüz YAYIMLANAN MEVZUAT Genetik Yapısı DeğiĢtirilmiĢ Organizmalar ve Ürünlerine Dair Yönetmeliği ve Biyogüvenlik Kurulu ve Komitelerin ÇalıĢma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliği 13 Ağustos 2010 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıģtır. Yönetmeliklere ulaģmak için tıklayınız 28 Ağustos 2010 tarih ve sayılı Resmi Gazete de "Gıda Maddelerinin Ve Gıda BileĢenlerinin Üretiminde Kullanılan Ekstraksiyon Çözücüleri Tebliği" yayınlanmıģtır. Tebliğe ulaģmak için tıklayınız tarih ve sayılı Resmi gazetede, Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddelerinde Bulunmasına Ġzin Verilen Pestisitlerin Maksimum Kalıntı Limitleri Tebliğinde DeğiĢiklik Yapılması Hakkında Tebliğ yayınlanarak yürürlüğe girmiģtir. Ġlgili değiģiklik tebliğ aģağıda yer almaktadır. Tebliğe ulaģmak için tıklayınız tarih ve sayılı Resmi Gazetede, Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği yayınlanmıģtır. Tebliğe ulaģmak için tıklayınız tarih ve sayılı Resmi Gazetede Zeytinyağı ve Pirina Yağı Numune Alma ve Analiz Metotları Tebliği yayınlanmıģtır. Tebliğe ulaģmak için tıklayınız tarih ve sayılı Resmi Gazetede, Biyogüvenlik Kurulu ve Komitelerin ÇalıĢma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik yayınlanmıģtır. Yönetmeliğe ulaģmak için tıklayınız tarih ve sayılı Resmi Gazetede, Sığır Eti Ġthalatında Kontrol Belgesi Alınabilmesi Ġçin Aranacak ġartlar Hakkında Tebliğ yayınlanarak yürürlüğe girmiģtir. Tebliğe ulaģmak için tıklayınız.

8 BASIN Yönetim Kurulu Üyelerimiz; Odamız görüģ ve düģüncelerini medyada, ulusal ve yerel basında, değiģik platformlarda anlattı. Yönetim Kurulu BaĢkanımız R. Petek ATAMAN, TRT Ankara Radyosu PaylaĢtıkça programına, canlı yayın konuğu olarak katılarak, Tarım ve KöyiĢleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan "2009 Yılı Gıda Denetim Programı Sonuçları" hakkında, 5 Ağustos 2010 PerĢembe günü 92.5 frekansından yayın yapan, Antalya Radyosu, Radio Box da yayınlanan "Sesli Gazete" isimli programa canlı telefon bağlantısı ile katılarak Gazeteci-Yazar Ümit ZĠLELĠ ile "GDO konusundaki Bilimsel Komite Kararları" konusunda, Pazartesi günü KANALTÜRK TV de da yayınlanan "NeĢter" isimli programa konuk olarak katılarak, Tarım ve KöyiĢleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan "2009 Yılı Gıda Denetim Programı sonuçları" hakkında, Pazartesi günü, TRT Ankara Radyosu nda yayınlanan "Gündem" isimli programa canlı telefon bağlantısı ile katılarak "13 Ağustos 2010 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Genetik Yapısı DeğiĢtirilmiĢ Organizmalar ve Ürünlerine Dair Yönetmelik" hakkında, saat da "GDO lu ürünler" konusunda, 31 Ağustos Salı günü, TRT Radyo 1 den yayınlanan "Kıyıdan KöĢeden" programına katılarak gıda güvenliği konusunda, 1 Eylül 2010 ÇarĢamba günü Bloomberg HT Televizyonu Ana Haber Bültenine canlı telefon bağlantısı ile katılarak, " Bazı kötü niyetli firmaların maliyeti düģürmek amacıyla son kullanma tarihi geçmiģ, hijyenik olmayan, bozuk ve küflü peynirlerin eritilmesiyle bitkisel yağlar ve peynir altı suyu tozu katarak elde ettiği taze kaģar peynirlerinde kanserojen madde riski bulunması" konusunda Odamız görüģ ve düģüncelerini aktardı ve Salı günü, CNBC-e Televizyonundan canlı olarak yayınlanan "Finans Cafe" isimli programa konuk olarak katılarak, yaklaģan ġeker Bayramı nedeniyle "Gıda Güvenliği" konusunda, Halk TV de saatleri arasında yayınlanan "Üretimin gücü" isimli programa konuk olarak katılarak "Et Ġthalatı" konusunda, ÇarĢamba günü saat 08:00 da, TV 8 Televizyonundan yayınlanan haber programına konuk olarak katılarak "Et Ürünlerinde YaĢanan Sağlık Sorunları" konusunda, PerĢembe günü 13:00-13:50 saatleri arasında, Kanal B Televizyonundan yayınlanan " Habercinin Saati " isimli programa konuk olarak katılarak "Et Ürünlerinde YaĢanan Sağlık Sorunları" konusunda, Salı günü, CNBC-e Televizyonundan canlı olarak yayınlanan "Finans Cafe" isimli programa saat 12:15 de konuk olarak katılarak, yaklaģan ġeker Bayramı nedeniyle "Gıda Güvenliği" konusunda bilgilendirmelerde bulunmuģtur. Ayrıca BaĢkanımızın, TRT ve Kanal B Televizyonlarında "Et ve Et Ürünlerinde Bulunan Patojen Bakteriler" konusu ile ilgili olarak gerçekleģtirdiği röportajlar tarihinde saat da TRT 1 ve TRT Haber ve Kanal B Ana Haber Bültenlerinde yayınlandı.

9 Yönetim Kurulu 2. BaĢkanımız ġennur ÖZKAYA, Kanal A Televizyonu ile "13 Ağustos 2010 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Genetik Yapısı DeğiĢtirilmiĢ Organizmalar ve Ürünlerine Dair Yönetmelik " hakkında bir röportaj gerçekleģtirdi. Yönetim Kurulu 2. BaĢkanımızın Odamızın görüģ ve düģüncelerini aktardığı röportaj KANAL A Televizyonu Ana Haber bülteninde yayınlandı. Yönetim Kurulu Üyemiz K. Fikret OKANT, ÇarĢamba günü TRT Ankara Radyosu nda yayınlanan "Kent Sohbetleri" isimli programa canlı yayın konuğu olarak katılarak, "Gıda Güvenliği" konusundaki, Odamızın görüģ ve düģüncelerini paylaģtı. Yönetim Kurulu Y. Üyemiz Prof. Dr. Sait Aykut AYTAÇ ile tarihinde Star TV tarafından "Et ve Et Ürünlerinde Bulunan Patojen Bakteriler" konulu bir röportaj gerçekleģtirilmiģtir. Odamız ve mesleğimiz ile ilgili tüm basın haberlerine ulaģmak için aģağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz. Görsel ve ĠĢitsel Basında Odamız Yazılı Basında Odamız YAYINLARIMIZ GIDA MÜHENDĠSLĠĞĠ DERGĠSĠ 31. SAYISI YAYINDA Yayın Komisyonu tarafından hazırlanan ve tarihinde yayınlanan Gıda Mühendisliği Dergisi 31. Sayısına ulaģmak için kapak resminin üzerine tıklayınız. ODA TANITIM BROġÜRÜMÜZ GÜNCELLENDĠ BroĢürümüzü incelemek için kapak resminin üzerine tıklayınız.

10 ET BĠLĠMĠ VE TEKNOLOJĠSĠ KĠTABININ YENĠ BASKISI Prof. Dr. Aydın ÖZTAN tarafından yazılan ET BĠLĠMĠ VE TEKNOLOJĠSĠ isimli kitabın yeni baskısı yapılmıģtır. Kitap Odamızdan temin edilebilir.

GIDA MÜHENDĠSLĠĞĠ KOORDĠNASYON KURULU OLUġTURULDU

GIDA MÜHENDĠSLĠĞĠ KOORDĠNASYON KURULU OLUġTURULDU TMMOB GIDA MÜHENDĠSLERĠ ODASI MeĢrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks : 0312 418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr BÜLTEN NO: 02 / HAZĠRAN

Detaylı

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Meşrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks : 0312 418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr MERSİN ŞUBE GENEL MERKEZ

Detaylı

Toplantının 1. gününde yayınlanan sonuç bildirgesine ulaģmak için tıklayınız

Toplantının 1. gününde yayınlanan sonuç bildirgesine ulaģmak için tıklayınız TMMOB GIDA MÜHENDĠSLERĠ ODASI MeĢrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks : 0312 418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr BÜLTEN NO: 07 / MART - NĠSAN

Detaylı

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI YEREL YÖNETĠM REFORMU SÜRECĠNDE BELEDĠYELERĠN EĞĠTĠM ĠHTĠYACINI BELĠRLEME ÇALIġTAYI 25-26 Ocak 2006 / Ankara Birliklerin Hukuki Dayanakları Anayasanın 127 nci

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

GENEL MERKEZ R. Petek ATAMAN BaĢkan

GENEL MERKEZ R. Petek ATAMAN BaĢkan GENEL MERKEZ R. Petek ATAMAN BaĢkan gidamo@gidamo.org.tr MARMARA BÖLGE ġube Bilge ÖLMEZ ġube BaĢkanı istanbulsube@gidamo.org.tr TMMOB GIDA MÜHENDĠSLERĠ ODASI MeĢrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel:

Detaylı

Sayı: 15 NİSAN 2013. 14 Nisan 2013 Pazar Günü Mesleğimiz İçin Taksim deydik.

Sayı: 15 NİSAN 2013. 14 Nisan 2013 Pazar Günü Mesleğimiz İçin Taksim deydik. 14 Nisan 2013 Pazar Günü Mesleğimiz İçin Taksim deydik. 14 Nisan 2013 Pazar günü saat:12.00 de Galatasaray Lisesi önünde meslektaşlarımızla toplanarak, balonlar pankartlar eşliğinde İstiklal Caddesi boyunca

Detaylı

tmmob mmo bursa şubesi

tmmob mmo bursa şubesi 4. ÖĞRENCĠ ÜYE 2010-2011 Öğretim döneminde; Bursa Uludağ Üniversitesi den 456, Balıkesir Üniversitesi nden 290 ve Yalova Üniversitesinden 34 Makina ve Endüstri Mühendisliği öğrencisi olmak üzere toplam

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ulusal ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Konseyinin kuruluģ amacını,

Detaylı

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-010-06/5464 30 NĠSAN 2010 GENELGE 2010/11

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-010-06/5464 30 NĠSAN 2010 GENELGE 2010/11 GENELGE 2010/11 Dokuzuncu Kalkınma Planında yer alan Ġstanbul un uluslararası finans merkezi olması hedefini gerçekleģtirmek üzere yapılan çalıģmalar kapsamında, Ġstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi

Detaylı

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Meşrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks : 0312 418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr KONYA ŞUBE GENEL MERKEZ

Detaylı

GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU

GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU Gönen Sivil Toplum Platformu 6.cı toplantısını 06 Aralık 2018 PerĢembe günü Madeni ĠĢleri Odası BaĢkanı Ġlhan AYDIN moderatörlüğü ve Gönen Ticaret Odası

Detaylı

T.C. B A ġ B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-010-06/14200 3 ARALIK 2009 GENELGE 2009/18

T.C. B A ġ B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-010-06/14200 3 ARALIK 2009 GENELGE 2009/18 I. GİRİŞ GENELGE 2009/18 2007-2013 döneminde Avrupa Birliğinden Ülkemize sağlanacak hibe niteliğindeki fonlar Avrupa Konseyinin 1085/2006 sayılı Katılım Öncesi Yardım Aracı Tüzüğü ve söz konusu Tüzüğün

Detaylı

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ!

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs; tüm yurtta olduğu gibi İstanbul da da coşkuyla kutlandı.1978 1 Mayıs ın ardından ilk kez izin verilen

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU Adı Soyadı : Emre ARSLANBAY Unvanı : Uzman Konu : Hollanda ÇalıĢma Ziyareti Görev Yeri : HOLLANDA Görev Tarihi : 05-10.03.2017 RAPOR

Detaylı

NEDİR? TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ 4/24/2014

NEDİR? TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ 4/24/2014 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ NEDİR? Açılımı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) 6235 sayılı Yasayla 1954 yılında kurulmuştur. TMMOB tüzel kişiliğe sahip, Anayasanın

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI BASIN ÇALIġMALARI BASIN AÇIKLAMALARIMIZ 5 Mayıs 2010 Özelleştirme Karşıtı Platform İstanbul Bileşenleri nin Taksim BEDAŞ önünde gerçekleştiği basın açıklaması yoğun bir katılımla yapıldı. Şubemiz üye ve

Detaylı

YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER

YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER tmmob 2002/2004 Cumhuriyet / 7 Haziran 2002 Radikal / 7 Haziran 2002 218 Evrensel / 15 Temmuz 2002 37. dönem çalışma raporu 219 tmmob 2002/2004 Cumhuriyet

Detaylı

KONFEDERASYON FAALĠYET RAPORU

KONFEDERASYON FAALĠYET RAPORU KONFEDERASYON FAALĠYET RAPORU 2008-2009-2010 Dünya Görme Günü Etkinliğimiz Etkinlik kapsamında Etimesgut Huzur Evinde kalanlara Toplum Sağlığı AraĢtırma ve GeliĢtirme BaĢkanı Prof.Dr. Nazmi ZENGĠN Öncülüğünde

Detaylı

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 71 Şubat 2018 Sosyal Medyada

Detaylı

AYLIK TOPLANTI RAPORU (01/07/2013-31/07/2013)

AYLIK TOPLANTI RAPORU (01/07/2013-31/07/2013) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/08/2013 AYLIK TOPLANTI RAPORU (01/07/2013-31/07/2013) ĠÇĠNDEKĠLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

Tarih : 16 Şubat 2014, Pazar Yer : İMO Trabzon Şubesi Saat: 09.00 17.00

Tarih : 16 Şubat 2014, Pazar Yer : İMO Trabzon Şubesi Saat: 09.00 17.00 İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/12/2012-31/12/2012)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/12/2012-31/12/2012) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/01/2013 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/12/2012-31/12/2012) ĠÇĠNDEKĠLER 1- TOPLANTILAR... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR... 3 1.2-

Detaylı

TÜRKİYE DE KOBİ UYGULAMALARI YMM. NAİL SANLI TÜRMOB GENEL BAŞKANI IFAC SMP (KOBİ UYGULAMARI) FORUMU İSTANBUL

TÜRKİYE DE KOBİ UYGULAMALARI YMM. NAİL SANLI TÜRMOB GENEL BAŞKANI IFAC SMP (KOBİ UYGULAMARI) FORUMU İSTANBUL TÜRKİYE DE KOBİ UYGULAMALARI YMM. NAİL SANLI TÜRMOB GENEL BAŞKANI IFAC SMP (KOBİ UYGULAMARI) FORUMU İSTANBUL 21 MART 2011 HOġ GELDĠNĠZ IFAC in Sayın Başkanı, Kurul Üyeleri, Dünyanın dört bir yanından gelmiş

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/ /01/2013)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/ /01/2013) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/02/2013 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/2013-31/01/2013) ĠÇĠNDEKĠLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

IV. OTURUM OTURUM BAġKANI: PROF. DR. AHMET KILIÇOĞLU (ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ HUKUK FAKÜLTESĠ/ TBK. BĠLĠM KOMĠSYONU ÜYESĠ)

IV. OTURUM OTURUM BAġKANI: PROF. DR. AHMET KILIÇOĞLU (ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ HUKUK FAKÜLTESĠ/ TBK. BĠLĠM KOMĠSYONU ÜYESĠ) IV. OTURUM OTURUM BAġKANI: PROF. DR. AHMET KILIÇOĞLU (ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ HUKUK FAKÜLTESĠ/ TBK. BĠLĠM KOMĠSYONU ÜYESĠ) TEBLĠĞLER : YRD. DOÇ. DR. MEHMET ERDEM (GALATASARAY ÜNĠVERSĠTESĠ HUKUK FAKÜLTESĠ ÖĞRETĠM

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Güncelleme Tarihi: 26/08/2015 Sıra 1. Eğitim Bölgesi DanıĢma Kurulu Toplantısı

Detaylı

GÖRSEL ve İŞİTSEL MEDYADA EMO

GÖRSEL ve İŞİTSEL MEDYADA EMO GÖRSEL ve İŞİTSEL MEDYADA EMO 14 Nisan 2010- EMO 42. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş ve EMO Enerji Çalışma Grubu Başkanı Olgun Sakarya, Halk TV de yayınlanan Enerji Oyunu adlı programa konuk

Detaylı

TÜRKĠYE FUBOL FEDERASYONU GENEL KURUL ĠÇ TÜZÜĞÜ

TÜRKĠYE FUBOL FEDERASYONU GENEL KURUL ĠÇ TÜZÜĞÜ TÜRKĠYE FUBOL FEDERASYONU GENEL KURUL ĠÇ TÜZÜĞÜ I-BAġLANGIÇ HÜKÜMLERĠ MADDE 1 Amaç ĠĢbu iç tüzüğün amacı, Türkiye Futbol Federasyonu ( TFF ) genel kurul toplantılarında izlenecek tüm usul ve esasları belirlemektir.

Detaylı

EĞİTİM SEN İSTANBUL 7 NOLU ŞUBE DENETLEME VE DİSİPLİN KURULLARI RAPORLARI. Eğitim Sen İstanbul 7 Nolu Şube Mart Mart 2011 Şube Çalışma Raporu

EĞİTİM SEN İSTANBUL 7 NOLU ŞUBE DENETLEME VE DİSİPLİN KURULLARI RAPORLARI. Eğitim Sen İstanbul 7 Nolu Şube Mart Mart 2011 Şube Çalışma Raporu EĞİTİM SEN İSTANBUL 7 NOLU ŞUBE DENETLEME VE DİSİPLİN KURULLARI RAPORLARI 235 EĞİTİM SEN İSTANBUL 7 NO LU ŞUBE DENETLEME KURULU RAPORU MART 2008 MART 2011 ARASI 2 Mart 2008 ile 16 ġubat 2011 tarihleri

Detaylı

125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI

125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI 125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI Ġzmir Ticaret Odası, 125. kuruluģ yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde vitrin tasarımı yarıģması düzenledi. Ġzmir Ticaret Odası Yönetim

Detaylı

Söz konusu ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gün ve yerde saat te gerçekleģtirilecektir.

Söz konusu ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gün ve yerde saat te gerçekleģtirilecektir. Tarih Sayı Konu : 12.03.2018 : EBSOV 30/18 : Mütevelli Heyet Top. Hk. Sayın Üyemiz Vakfımız 2018 yılı Mart Ayı Mütevelli Heyet Olağan Toplantısı aģağıdaki gündem çerçevesinde, 26 Mart 2018 Pazartesi Günü

Detaylı

SÖKE TĠCARET BORSASI COMMODĠTY EXCHANGE 2016 OCAK-MART E-DERGĠ

SÖKE TĠCARET BORSASI COMMODĠTY EXCHANGE 2016 OCAK-MART E-DERGĠ SÖKE TĠCARET BORSASI COMMODĠTY EXCHANGE 2016 OCAK-MART E-DERGĠ ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA NO KATILIM GÖSTERDİĞİMİZ AKTİVİTELER 3-10 ISO VE AKREDİTASYON 11-12 SOSYAL SORUMLULUK 13 İSTATİSTİKİ VERİLER 14-18 BASINDA

Detaylı

KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ. 18 Temmuz Harran Üniversitesi. Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi

KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ. 18 Temmuz Harran Üniversitesi. Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ 18 Temmuz 2018 Harran Üniversitesi Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu Osmanbey YerleĢkesi, ġanlıurfa Harran Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

Detaylı

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ 2.ULUSAL LABORATUVAR AKREDİTASYONU VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU VE SERGİSİ

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ 2.ULUSAL LABORATUVAR AKREDİTASYONU VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU VE SERGİSİ I. DUYURU Bilindiği üzere Kimya Mühendisleri Odası Ġstanbul ġubesi tarafından düzenlenen ve TS EN ISO/IEC 17025 Standardının tüm maddelerinin ve sorunlu alanlarının ele alındığı 1.Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu

Detaylı

ORMANCILIK VE SU ALANLARINDA MAKEDONYA CUMHURİYETİ NE YAPILAN ÇALIŞMA ZİYARETİNE AİT RAPOR

ORMANCILIK VE SU ALANLARINDA MAKEDONYA CUMHURİYETİ NE YAPILAN ÇALIŞMA ZİYARETİNE AİT RAPOR ORMANCILIK VE SU ALANLARINDA MAKEDONYA CUMHURİYETİ NE YAPILAN ÇALIŞMA ZİYARETİNE AİT RAPOR Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanı Sayın Ljupcho DĠMOVSKĠ nin 27-28 Haziran ayında Sayın Bakanımız

Detaylı

Sayı: 18 Temmuz 2013. Gıda Tarihi Akademisyeni Dr. Robyn Metcalfe`in Odamızı Ziyareti

Sayı: 18 Temmuz 2013. Gıda Tarihi Akademisyeni Dr. Robyn Metcalfe`in Odamızı Ziyareti Gıda Tarihi Akademisyeni Dr. Robyn Metcalfe`in Odamızı Ziyareti A.B.D `den Teksas Üniversitesi`nden Gıda Tarihi akademisyeni Dr. Robyn Metcalfe birçok ülkede yapmayı planladığı `Büyük şehirlerde tüketilen

Detaylı

ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ DERNEĞĠ GENEL KURULU NĠSAN 2009 DAN BU GÜNE ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ FAALĠYETLERĠ 2 EYLÜL 2010 ĠSTANBUL

ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ DERNEĞĠ GENEL KURULU NĠSAN 2009 DAN BU GÜNE ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ FAALĠYETLERĠ 2 EYLÜL 2010 ĠSTANBUL NĠSAN 2009 DAN BU GÜNE ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ FAALĠYETLERĠ 2 EYLÜL 2010 ĠSTANBUL Üniversite Hastaneleri Birliği Platformu; 2009 Nisan, Ġstanbul Üniversitesi Toplantısı, 2009 Mayıs, Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi Ġzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ve Ġzmir Tarım Ġl Müdürlüğü

Detaylı

PANEL: "Gıda Maddesi Olarak Yağlarda Taklit & Tağşiş"

PANEL: Gıda Maddesi Olarak Yağlarda Taklit & Tağşiş E- BÜLTEN Sayı: 03 Mart 2016 Telefon : 0224 4534741 Fax : 0224 4534500 E-Mail : bursagmo@gmail.com PANEL: "Gıda Maddesi Olarak Yağlarda Taklit & Tağşiş" Odamızın paydaşı olduğu BUSİAD Gıda Uzmanlık Grubu

Detaylı

ODAMIZ GENEL KURUL SÜRECİNDE... GIDA GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ TÜM KESİMLER ANKARA DA BULUŞTU

ODAMIZ GENEL KURUL SÜRECİNDE... GIDA GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ TÜM KESİMLER ANKARA DA BULUŞTU TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Meşrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks: 0312418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr ODAMIZ GENEL KURUL SÜRECİNDE...

Detaylı

IV.ULUSLARARASI POLİMERİK KOMPOZİTLER SEMPOZYUMU SERGİ VE PROJE PAZARI SONUÇ BİLDİRGESİ 7-9 MAYIS 2015

IV.ULUSLARARASI POLİMERİK KOMPOZİTLER SEMPOZYUMU SERGİ VE PROJE PAZARI SONUÇ BİLDİRGESİ 7-9 MAYIS 2015 IV.ULUSLARARASI POLİMERİK KOMPOZİTLER SEMPOZYUMU SERGİ VE PROJE PAZARI SONUÇ BİLDİRGESİ 7-9 MAYIS 2015 TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge ġubesi Koordinatörlüğünde IV. Uluslararası PolimerikKompozitler

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14/03/2012 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012) İÇİNDEKİLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU OCAK 2012 İçindekiler Bölüm 1 : Sağlık Turizminde Türkiye deki Gelişmeler... 2 Bölüm 2 : Kurumsal Kimlik Çalışmaları ve Yazışmalar... 3 Bölüm 3: Basılı Materyaller... 4 Bölüm4

Detaylı

FMO I. DANIŞMA KURULU 11.12.2010

FMO I. DANIŞMA KURULU 11.12.2010 FMO I. DANIŞMA KURULU 11.12.2010 İÇERİK MART 2010 SONRASI YAPILAN ÇALIġMALAR a) FMO - Yönetim Kurulu - Mevzuat - Üye - Örgütlülüğümüz - Komisyonlar - Etkinlikler - Basın Bildirileri - Meslek Alanlarımızla

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 31 NOLU TOPLANTI KARARLARI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 31 NOLU TOPLANTI KARARLARI TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 31 NOLU TOPLANTI KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 28 Temmuz 2017, Cuma TOPLANTI SAATI : 10.00 TOPLANTI YERİ : İMO Toplantı Salonu - ANKARA TOPLANTI BAŞKANI

Detaylı

AYLIK TOPLANTI FAALĠYET RAPORU (01/04/2013 30/04/2013)

AYLIK TOPLANTI FAALĠYET RAPORU (01/04/2013 30/04/2013) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 10/05/2013 AYLIK TOPLANTI FAALĠYET RAPORU (01/04/2013 30/04/2013) ĠÇĠNDEKĠLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

DÜNYA ASTIM GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ - MANĠSA

DÜNYA ASTIM GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ - MANĠSA DÜNYA ASTIM GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ - MANĠSA Astım tekrarlayan nefes darlığı, hırıltı, göğüste baskı hissi ve öksürük yakınmaları ile kendini gösteren kronik bir solunum yolu hastalığıdır. Astım belirtilerinin

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ (YÖK FORMATINDA)

ÖZGEÇMİŞ (YÖK FORMATINDA) ÖZGEÇMİŞ (YÖK FORMATINDA) 1) Adı, Soyadı Ġsmail Kapan 2) Doğum Tarihi 01.04.1956 3) Unvanı Yardımcı Doç. Dr. 4) Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Ġstanbul Üniversitesi 1982 Yüksek

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL KARARIN ÖZÜ : Sivil Savunma Uzmanlığı nın Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği. TEKLİF : Sivil Savunma Uzmanlığı nın 31.03.2010 tarih, 2010/1043 sayılı teklifi. BAġKANLIK MAKAMI NA; Ġlgi: 18.03.2010 tarih ve 129

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ TEHLİKELİ ATIK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

EGE ÜNİVERSİTESİ TEHLİKELİ ATIK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç EGE ÜNİVERSİTESİ TEHLİKELİ ATIK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Ege Üniversitesi Rektörlüğü sorumluluk alanı içinde bulunan eğitim, öğretim,

Detaylı

SAMSUN ŞUBE GENEL MERKEZ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI MERKEZ GENEL KURUL VE SEÇİMLERİ SİNOP MİTİNGİ ÜST KURUL DELEGELERİ İLE TOPLANTI 1MASYIS MİTİNGİ

SAMSUN ŞUBE GENEL MERKEZ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI MERKEZ GENEL KURUL VE SEÇİMLERİ SİNOP MİTİNGİ ÜST KURUL DELEGELERİ İLE TOPLANTI 1MASYIS MİTİNGİ SAMSUN ŞUBE GENEL MERKEZ BAŞKANLAR KURULU 05 Nisan 2014tarihindeGenel Merkezde düzenlenen, Başkanlar kurulu toplantısına Şube Başkanımız Gül Yüzüncü Yılmaz katıldı. ÜST KURUL DELEGELERİ İLE TOPLANTI 17

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

Grafik:1-2010 YILI MİMARLAR ODASI PROJE MESLEKİ DENETİM (ADET)

Grafik:1-2010 YILI MİMARLAR ODASI PROJE MESLEKİ DENETİM (ADET) TMMOB MĠMARLAR ODASI ĠSTANBUL BÜYÜKKENT ġubesġ OCAK-KASIM 2010 MESLEKĠ DENETĠM (25.11.2010): TMMOB Mimarlar Odası Ġstanbul Büyükkent ġubesi, 3 Büyükkent Bölge Temsilciliği, 8 Temsilcilik ve 2 MDG ile mesleki

Detaylı

MALATYA TURİZM GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 29-30 NİSAN 2011 MALATYA

MALATYA TURİZM GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 29-30 NİSAN 2011 MALATYA MALATYA TURİZM GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 29-30 NİSAN 2011 MALATYA 29-30 Nisan tarihleri arasında Malatya nın kültür ve turizmde mevcut durumunu ortaya koymak, mevcut yürütülen projeleri ele almak

Detaylı

43. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU (NİSAN 2012-NİSAN 2014)

43. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU (NİSAN 2012-NİSAN 2014) TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI 43. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU (NİSAN 2012-NİSAN 2014) Kimya Mühendisleri Odası nın 43. Çalışma Döneminde yürütülen tüm çalışmalara doğrudan ya da görüş ve önerileri sunarak katkıda

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI ENEL ELEKTRONİK İŞ YERİNDE ÜYE TOPLANTISI YAPILDI ENEL Elektronik iş yerinde meslektaşlarımızla 7 Temmuz 2010 tarihinde oda çalışmalarını değerlendirmek ve İşyeri temsilcisini

Detaylı

T.C. MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU

T.C. MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU ULUSAL MESLEK STANDARDI HAZIRLAMA BAŞVURU FORMU 19/10/2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Ulusal Standartlarının ve Ulusal Yeterliliklerin Hazırlanması Hakkında Yönetmeliğin 9/2 Maddesine

Detaylı

ĠMO ġube BAġKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

ĠMO ġube BAġKANLARI TOPLANTISI YAPILDI ELEKTRONİK POSTA NO: 2016/05 05 Mayıs 2016 ĠMO ġube BAġKANLARI TOPLANTISI YAPILDI ĠnĢaat Mühendisleri Odası 45. ÇalıĢma Döneminin ilk ġube BaĢkanları toplantısı gerçekleģti. ĠMO Genel Merkezinde, 15 Nisan

Detaylı

MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No:17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin

MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No:17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin 1.3.1 Genel Kurul BaĢlıklı Maddesi Gereğince Yapılan Duyurudur 2013 Yılı Olağan Genel

Detaylı

TEKSTĠL BANKASI ANONĠM ġġrketġ YÖNETĠM KURULU BAġKANLIĞI NDAN, OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

TEKSTĠL BANKASI ANONĠM ġġrketġ YÖNETĠM KURULU BAġKANLIĞI NDAN, OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Sicil No:224058 Mersis No: 3584762452651312 TEKSTĠL BANKASI ANONĠM ġġrketġ YÖNETĠM KURULU BAġKANLIĞI NDAN, OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Bankamızın 2014 faaliyet yılına ait Olağan Genel Kurul

Detaylı

T.C. Sağlıklı Kentler Birliği. 2008 Faaliyet Raporu

T.C. Sağlıklı Kentler Birliği. 2008 Faaliyet Raporu T.C. Sağlıklı Kentler Birliği 2008 Faaliyet Raporu SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ FAALİYETLERİ MECLĠS TOPLANTILARI EĞĠTĠM ÇALIġMALARI KONFERANSLAR DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ AVRUPA SAĞLIKLI ġehġrler ULUSAL AĞLARI ÇALIġMALARI

Detaylı

SİVEREK TİCARET VE SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU

SİVEREK TİCARET VE SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU SİVEREK TİCARET VE SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU 2013 1 2 İçindekiler 1. SunuĢ... 4 2. Genel Bilgiler... 5 3. Amaç ve Hedefler... 5 4. Faaliyetlere ĠliĢkin Bilgi ve Değerlendirmeler... 7 4.1 ÇalıĢma Programında

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -ÇalıĢma takviminde yapılacak olan değiģiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalıģma

Detaylı

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB METALURJİ VE MALZEME MESLEK ÖRGÜTÜ NEDİR? Siyasi partiler; ideolojik örgütlerdir. Sendikalar; ekonomik çıkarı aynı olan kişilerden oluşan sınıf temelli örgütlerdir. Meslek Odaları; Farklı sınıflardan

Detaylı

ZEYTİNYAĞI DUYUSAL ANALİZİNDE AB MEVZUAT UYGULAMALARI ZEYDAM TR1-LEO isimli projemizin hareketlilik faaliyet alanında çalışma planında

ZEYTİNYAĞI DUYUSAL ANALİZİNDE AB MEVZUAT UYGULAMALARI ZEYDAM TR1-LEO isimli projemizin hareketlilik faaliyet alanında çalışma planında ZEYTİNYAĞI DUYUSAL ANALİZİNDE AB MEVZUAT UYGULAMALARI ZEYDAM 2011-1-TR1-LEO03-25592 isimli projemizin hareketlilik faaliyet alanında çalışma planında sunmuş olduğumuz program dahilinde İzmir Gıda Kontrol

Detaylı

YÖNETMELİK. Siirt Üniversitesinden: SĠĠRT ÜNĠVERSĠTESĠ YABAN HAYVANLARI KORUMA, REHABĠLĠTASYON UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Siirt Üniversitesinden: SĠĠRT ÜNĠVERSĠTESĠ YABAN HAYVANLARI KORUMA, REHABĠLĠTASYON UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM 2 Şubat 2015 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29255 Siirt Üniversitesinden: YÖNETMELİK SĠĠRT ÜNĠVERSĠTESĠ YABAN HAYVANLARI KORUMA, REHABĠLĠTASYON UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı E- BÜLTEN Sayı: 01 Ocak 2016 Telefon : 0224 4534741 Fax : 0224 4534500 E-Mail : bursagmo@gmail.com TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Bursa Şube Yönetim Kurulu,

Detaylı

MÜLK BİLİRKİŞİ SEÇİMİ

MÜLK BİLİRKİŞİ SEÇİMİ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

BASINDA KONDA seçimler

BASINDA KONDA seçimler BASINDA KONDA Haziran 2011 Bu dosya 15 yıla aģkın bir süredir gerçekleģen öncesinde, KONDA AraĢtırma ġirketi tarafından açıklanan anket sonuçları, bu sonuçlar üzerine yazılan yorumlar ve sonucunda bu çalıģmaların

Detaylı

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ 3 Nisan 2014 tarihinde TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu yeni dönem Sekretarya seçimi için yapılan toplantıya Başkan Ömer Pınar Afşar katıldı.

Detaylı

TMMOB ĠNġAAT MÜHENDĠSLERĠ ODASI Genel Sekreterlik YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

TMMOB ĠNġAAT MÜHENDĠSLERĠ ODASI Genel Sekreterlik YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM TMMOB ĠNġAAT MÜHENDĠSLERĠ ODASI Genel Sekreterlik YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Madde 1- (01 Ekim 2011 tarih ve 1250 nolu Yönetim Kurulu kararı ile değişen şekli.) Bu yönetmeliğin amacı, Oda Genel Sekreteri

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

ÖZ DEĞERLENDİRME EYLEM PLANI ŞABLONU- KURUM DÜZEYİNDE Öz Değerlendirme Eylem Planı

ÖZ DEĞERLENDİRME EYLEM PLANI ŞABLONU- KURUM DÜZEYİNDE Öz Değerlendirme Eylem Planı ÖZ DEĞERLENDİRME EYLEM PLANI ŞABLONU- KURUM DÜZEYİNDE Öz Değerlendirme Eylem Planı Okul: VAN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ Eylem Planının Süresi: 6 ay Geliştirilecek Alanlar (ÖD Raporundan Aktarılacak)

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ

İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 2011 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Temmuz 2011 Diyarbakır İÇİNDEKİLER 1 GENEL BĠLGĠ... 2 2 GERÇEKLEġTĠRĠLEN ĠZLEME FAALĠYETLERĠ... 4 2.1 2010 Yılı Ekonomik GeliĢme

Detaylı

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR 1 2 DR.FEVZİ-MÜRÜVET UĞUROĞLU ORTAOKULU 2016-2017 / 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE EYLEM PLANI Eğitim ortamında ortamlarında uyuģturucu

Detaylı

İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YASAL DAYANAĞI. Ġlçe Milli Eğitim Müdürü

İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YASAL DAYANAĞI. Ġlçe Milli Eğitim Müdürü T.C ERFELEK KAYMAKAMLIĞI 2013 YILI TOPLANTILAR TAKVİMİ İLÇE İDARE KURULU 5442 Sayılı Ġl Ġdaresi Kanunu KOORDİNATÖR KURULUŞ Ġlçe Yazı ĠĢleri Müdürlüğü lık Makam Odası Her Haftanın ÇarĢamba Günleri(Gündemde

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 9. Hafta (27 Şubat-04 Mart 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 9. Hafta (27 Şubat-04 Mart 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 9. Hafta (27 Şubat-04 Mart 2012) 27 ŞUBAT 2012, PAZARTESİ 09:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı Sn. M. Süreyya Süner ile Mali

Detaylı

KALKINMA KURULU DİYARBAKIR KASIM 2015 BEŞERİ SERMAYE EĞİTİM VE İSTİHDAM KOMİSYONU TRC2 2014-2023 BÖLGE PLANI KOORDİNASYON VE İZLEME KOMİSYONLARI

KALKINMA KURULU DİYARBAKIR KASIM 2015 BEŞERİ SERMAYE EĞİTİM VE İSTİHDAM KOMİSYONU TRC2 2014-2023 BÖLGE PLANI KOORDİNASYON VE İZLEME KOMİSYONLARI KASIM 2015 T. C. KALKINMA KURULU TRC2 2014-2023 BÖLGE PLANI KOORDİNASYON VE İZLEME KOMİSYONLARI DİYARBAKIR BEŞERİ SERMAYE EĞİTİM VE İSTİHDAM KOMİSYONU İLERLEME RAPORU 2015/1 stajyer [Şirket adını yazın]

Detaylı

SEPETÇĠ REHABĠLĠTASYON-KIZILĠNLER VE ERENKÖY AĞAÇLANDIRMA PROJE SAHALARINDA ĠġÇĠ GÜCÜ ĠLE FĠDAN BAKIMI

SEPETÇĠ REHABĠLĠTASYON-KIZILĠNLER VE ERENKÖY AĞAÇLANDIRMA PROJE SAHALARINDA ĠġÇĠ GÜCÜ ĠLE FĠDAN BAKIMI İhale Şehri Eskişehir İş Şehri Eskişehir Kurum Çevre Ve Orman Bakanlığı Eskişehir İl Çevre Ve Orman Müdürlüğü İşin Adı/Konusu/Cinsi Ağaçlandırma Proje Sahalarında İşçi Gücü İle Fidan Bakımı Hizmeti Alınacaktır

Detaylı

2015 YILINA AĠT KALĠTE GÜVENCE SĠSTEMĠ GÖZDEN GEÇĠRME RAPORU

2015 YILINA AĠT KALĠTE GÜVENCE SĠSTEMĠ GÖZDEN GEÇĠRME RAPORU 2015 Yılı Kalite Güvence Sistemi Raporu KENT KURUMSAL GAYRĠMENKUL DEĞERLEME VE DANIġMANLIK A.ġ. 2015 YILINA AĠT KALĠTE GÜVENCE SĠSTEMĠ GÖZDEN GEÇĠRME RAPORU Bu rapor Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI. HABERLEŞME ve YAYIN STRATEJİSİ PLANI

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI. HABERLEŞME ve YAYIN STRATEJİSİ PLANI ÇANAKKALE TİCARET BORSASI HABERLEŞME ve YAYIN STRATEJİSİ PLANI Yürürlük Tarihi : 03.01.2011 Revizyon No. : 0 Sayfa : 0/2 KONU SORUMLU PLANLANAN YAPILACAKLAR GÖZDEN GEÇİRME Üye Bilgileri Güncelleme Tüm

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

CUMHURBAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU CUMHURBAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU... 3 SAYIŞTAYIN

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: PROF.DR.SÜLEYMAN YALMAN Doğum Tarihi: 01.05.1967 Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Hukuk Selçuk Üniversitesi 1988 Y. Lisans Özel

Detaylı

RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI

RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI 1. Amaç Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Gençlik

Detaylı

YÖNETMELİK. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE. ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

YÖNETMELİK. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE. ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ 3 Temmuz 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28342 YÖNETMELİK Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

Excel Dosyası Oluştur Word Dosyası Oluştur Yazdır HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş. / HEKTS, 2014 [] 26.02.2014 14:39:03. Genel Kurul Toplantısı Çağrısı

Excel Dosyası Oluştur Word Dosyası Oluştur Yazdır HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş. / HEKTS, 2014 [] 26.02.2014 14:39:03. Genel Kurul Toplantısı Çağrısı İmzasız Görüntüle Ek dosyalar HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş. / HEKTS, 2014 [] 26.02.2014 14:39:03 Genel Kurul Toplantısı Çağrısı 1 HATİCE BAHAR EMEKLİ MUHASEBE MÜDÜRÜ HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş. 26.02.2014 14:34:25 2

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

TRABZON SANAYĠCĠ VE Ġġ ADAMLARI DERNEĞĠ (TSĠAD) NDEN ġubemġze ZĠYARET

TRABZON SANAYĠCĠ VE Ġġ ADAMLARI DERNEĞĠ (TSĠAD) NDEN ġubemġze ZĠYARET ELEKTRONİK POSTA NO: 2016/03 21 Mart 2016 TRABZON SANAYĠCĠ VE Ġġ ADAMLARI DERNEĞĠ (TSĠAD) NDEN ġubemġze ZĠYARET Trabzon Sanayici ve ĠĢ Adamları Derneği (TSĠAD) Yönetim Kurulu, Ģube yönetim kurulumuza gerçekleģtirdiğimiz

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

3. 25 Eylül 2010 tarihinde 18.Dönem Seçimsiz Olağan Mali Kongresi odamız Hedef Allianz Salonunda Gündemli olarak gerçekleģtirilmiģtir.

3. 25 Eylül 2010 tarihinde 18.Dönem Seçimsiz Olağan Mali Kongresi odamız Hedef Allianz Salonunda Gündemli olarak gerçekleģtirilmiģtir. 1. 02 Eylül 2010 tarihinde Ramazan ayı dolayısıyla odamız üyeleriyle bölgemizde faaliyet gösteren Selçuk Ecza Deposu ve Hedef Ecza Deposu müdürlerinin ve çalıģanlarının katılım ve katkılarıyla Allesta

Detaylı

Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı

Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı sayfa 1 Yönetim Kurulumuzun 06.04.2010 tarihli toplantısında, ġirketimiz Pay Sahipleri nin TTK nın 368. maddesi uyarınca ilanlı olarak aģağıda yazılı gündem maddelerini

Detaylı

TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM

TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM Esin ÖZDEMİR Avrupa Birliği Daire Başkanlığı Uzman 15 Ocak 2010, Ankara 1 ĠÇERĠK Türk Eğitim Sisteminin Genel Yapısı Sorunlar Türkiye de Sanayi/Okul ĠĢbirliği TOBB ve Eğitim Oda

Detaylı

TOHUM SANAYĠCĠLERĠ VE ÜRETĠCĠLERĠ ALT BĠRLĠĞĠ (TSÜAB) 2018 YILI OLAĞAN GENEL KURULU DÖNEMĠ MALĠ RAPORU

TOHUM SANAYĠCĠLERĠ VE ÜRETĠCĠLERĠ ALT BĠRLĠĞĠ (TSÜAB) 2018 YILI OLAĞAN GENEL KURULU DÖNEMĠ MALĠ RAPORU TOHUM SANAYĠCĠLERĠ VE ÜRETĠCĠLERĠ ALT BĠRLĠĞĠ (TSÜAB) 2018 YILI OLAĞAN GENEL KURULU 01.01.2017 31.12.2017 DÖNEMĠ MALĠ RAPORU Sayın Üyeler; Bilindiği üzere, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği

Detaylı

TMMOB FĠZĠK MÜHENDĠSLERĠ ODASI ÖĞRENCĠ ÜYE VE ÖĞRENCĠ TEMSĠLCĠLĠKLERĠ YÖNETMELĠĞĠ

TMMOB FĠZĠK MÜHENDĠSLERĠ ODASI ÖĞRENCĠ ÜYE VE ÖĞRENCĠ TEMSĠLCĠLĠKLERĠ YÖNETMELĠĞĠ TMMOB FĠZĠK MÜHENDĠSLERĠ ODASI ÖĞRENCĠ ÜYE VE ÖĞRENCĠ TEMSĠLCĠLĠKLERĠ YÖNETMELĠĞĠ Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Fizik Mühendisleri Odası Öğrenci Üyeliği ve

Detaylı

T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Ġlke ve Tanımlar

T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Ġlke ve Tanımlar T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Ġlke ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı Silivri Belediye BaĢkanlığı

Detaylı

Ġstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü (Mersis No: )

Ġstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü (Mersis No: ) Ġstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü-359254 (Mersis No: 0937010013000015) YÖNETĠM KURULU BAġKANLIĞI'NDAN 26 MART 2014 TARĠHLĠ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET ġirketimizin Olağan Genel Kurul Toplantısı,

Detaylı