KASIM AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KASIM AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI"

Transkript

1 2017/2018 BAL KÜPÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SETİ KASIM AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI

2

3 TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 01/11/2017 Yaş Grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı, Temizlik Etkinlik Zamanı Canım Arkadaşlarım isimli bütünleştirilmiş Türkçe ve sanat etkinliği Öğle Yemeği, Temizlik Dinlenme Kahvaltı Temizlik Etkinlik Zamanı Hangisi Uzun, Hangisi Kısa isimli Okuma yazmaya hazırlık etkinliği Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Günü Değerlendirme Zamanı Eve Gidiş İlgili hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme:

4

5 CANIM ARKADAŞLARIM Etkinlik Çeşidi: Türkçe - Sanat Etkinliği (Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği ve Bireysel Etkinlik) Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Dil Gelişim Kazanım 5. Dili iletişim amacıyla kullanır. Göstergeleri: Konuşma sırasında göz teması kurar. Konuşmayı başlatır. Konuşmayı sürdürür. Konuşmayı sonlandırır. Sohbete katılır. Sosyal ve Duygusal Gelişim Kazanım 4. Bir olay ya da durumla ilgili olarak başkalarının duygularını açıklar. Göstergeleri: Başkalarının duygularını söyler. Başkalarının duygularının nedenlerini söyler. Başkalarının duygularının sonuçlarını söyler. Kazanım 15. Kendine güvenir. Göstergeleri: Grup önünde kendini ifade eder. Motor Gelişim Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Göstergeleri: Değişik malzemeler kullanarak resim yapar. Öz Bakım Becerileri Kazanım 3. Yaşam alanlarında gerekli düzenlemeler yapar. Göstergeleri: Ev/okuldaki eşyaları temiz ve özenle kullanır. Ev/okuldaki eşyaları toplar. Ev/okuldaki eşyaları yerleştirir. Kazanım 1. Bedeniyle ilgili temizlik kurallarını uygular. Göstergeleri: Elini/yüzünü yıkar. Bilişsel Gelişim Kazanım 4. Nesneleri sayar. Göstergeleri: Saydığı nesnelerin kaç tane olduğunu söyler. ÖĞRENME SÜRECİ Öğretmen canım arkadaşlarım adlı parmak oyunu hareketleriyle gösterir. Sonra çocuklara birkaç kez tekrarlatılır. CANIM ARKADAŞLARIM (Parmak oyunu) Benim üç arkadaşım var (Sol elin üç parmağı gösterilir.) Ben onları çok severim (Eller göğüs hizasında birleştirilir.) Bu arkadaşımın adı Esra (Sol elin başparmağı tutulur.) Gözleri kapkara (Gözler gösterilir.) Kulaklarında küpe (Kulaklar tutulur.) Hep gülümser bana (Gülümsenir.) Bu arkadaşım Arda (Sol elin işaret parmağı tutulur.) Gözünde gözlük (Parmaklarla gözlük şekli yapılır gözlere tutulur.) Elinde gitar (Sağ el gövde hizasında sol el biraz yukarıda gitar tutma hareketi yapılır.) Çok güzel şarkılar söyler bana (lay lay lay) Bu arkadaşım Ayşecik (Sol elin orta parmağı tutulur.) Saçları kıvırcık (Saçlar karıştırılır.) Müzik duyduğunda (Sol el kulağa götürülür.) Dans eder eğlenir Ayşecik (Parmaklar şaklatılır.) (Seçkin TABAR)

6 Çocuklarla arkadaşlık üzerine sohbet edilir. Arkadaşlarımıza karşı nasıl davranmalıyız diye sorgulama başlatılır. Sanat etkinliği için Çocuklar çalışma masalarına alınır. Üzerinde bulut resimlerinin olduğu boyama sayfası çocuklara dağıtılır. Çocuklar parmak boyalarını kullanarak yağmur damlalarını parmak baskısı yöntemiyle yaparlar. Etkinlik bitiminde ders araçlarını toplamalarına dolaplarına yerleştirmelerine el yüz temizliğinin yapılmasına gereken rehberlik sağlanır. Materyaller Parmak boyası boyama sayfası Sözcükler Arkadaşlık Kavramlar Değerlendirme Çalışma sayfaları uygulanır. Resmi inceleyelim. Çıkartma sayfasından Badem in arkadaşlarını bulup, gölgelerinin üzerine yapıştıralım. Sizin sınıfınız da kaş tane arkadaşınız var? Sayarak söyleyelim. Badem yağmur yağdığında ıslanmamak için ne yapıyor? Söyleyelim. Çıkartma sayfasından yağmur bulutlarını bulup, uygun olan gölgelerin üzerine yapıştıralım. Şemsiyeyi en sevdiğimiz renklerde boyayalım.

7 HANGİSİ UZUN HANGİSİ KISA? Etkinlik Çeşidi: Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği (Büyük Grup Etkinliği) Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Bilişsel Gelişim Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar. Kazanım 2.Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Göstergeleri: Nesne/durum/olayla ilgili tahminini söyler. Gerçek durumu inceler. Tahmini ile gerçek durumu karşılaştırır. Kazanım 5. Nesne ya da varlıkları gözlemler. Göstergeleri: Nesne/varlığın uzunluğunu söyler. Kazanım 8. Nesne ya da varlıkların özelliklerini karşılaştırır. Göstergeleri: Nesne/varlıkların uzunluğunu ayırt eder, karşılaştırır. ÖĞRENME SÜRECİ Çocuklar daire şeklinde yere otururlar. Öğretmen eline biri uzun biri kısa iki ip alır. Çocuklara ipleri göstererek hangisinin uzun hangisinin kısa olduğunu sorgular. Öğretmen ellerini arkaya götürerek iplerin birini sağ eline diğerini sol elinin içine koyarak sıkıca kapar. Ellerini öne uzatır. Çocuklardan birine seslenir. Uzun ip hangi elimde bul bakalım der. Çocuk tahmin ettiği eli gösterir. Öğretmen elini açar sonuçla tahmin karşılaştırılır. Fidan adlı parmak oyunu hep birlikte söylenir. FİDAN (Parmak oyunu) Babam bahçeye bir fidan dikti. (Toprağa fidan dikme hareketi yapılır.) Fidan kısacık küçücüktü. (Ellerle kısa bir mesafe gösterilir.) Fidanı suladım suladım. (Sulama hareketi yapılır.) Fidanım uzadı uzadı. (Sağ el yavaş yavaş yukarı doğru kaldırılır.) Çok büyüdü. (İki kol yukarı kaldırılıp yanlara doğru açılır.) (Seçkin TABAR) Çocuklara kısa ve uzun varlıklara ait resimler gösterilerek hangisinin uzun hangisinin kısa olduğuna dair sorgulama başlatılır. Materyaller Çeşitli varlıklara ait resimler ipler Sözcükler Kavramlar Boyut: Uzun /kısa Değerlendirme Çalışma sayfaları uygulanır. Badem bahçelerindeki ağaçlardan dökülen yaprakları tırmıklayarak, babasına yardım edecek. Kısa olan tırmığı Badem e uzun olan tırmığı da babasına çizgiyle birleştirelim. Siz babanıza nerelerde yardım edersiniz? Anlatalım. Uzun olan kurdeleyi kırmızı renk kısa olan kurdeleyi de sarı renk ile boyayalım. Her bölümdeki nesne ve varlıkları ayrı ayrı inceleyelim. Kısa olanları yuvarlak içine alarak gösterelim. Uyarlama

8

9 TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 02/11/2017 Yaş Grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı, Temizlik Etkinlik Zamanı Bilin Bakalım Ben Neyim? isimli bütünleştirilmiş Türkçe-Sanat-Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği Öğle Yemeği, Temizlik Dinlenme Kahvaltı Temizlik Etkinlik Zamanı Kayıp Olanı Bulalım isimli Oyun etkinliği Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Günü Değerlendirme Zamanı Eve Gidiş İlgili hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme:

10

11 BİLİN BAKALIM BEN NEYİM? Etkinlik Süreci: Türkçe - Sanat - Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği (Bütünleştirilmiş Büyük Grup ve Bireysel Etkinlik) Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Bilişsel Gelişim Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Kazanım 2.Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Göstergeleri: Nesne/durum/olayla ilgili tahminini söyler. Gerçek durumu inceler. Tahmini ile gerçek durumu karşılaştırır. Kazanım 3. Algıladıklarını hatırlar. Göstergeleri: Nesne/durum/olayı bir süre sonra yeniden söyler. Hatırladıklarını yeni durumlarda kullanır. Dil Gelişimi Kazanım 3. Söz dizimi kurallarına göre cümle kurar. Göstergeleri: Düz cümle, soru cümlesi kurar. Cümlelerinde öğeleri doğru kullanır. Motor Gelişim Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Göstergeleri: Malzemeleri yapıştırır. Değişik malzemeler kullanarak resim yapar. ÖĞRENME SÜRECİ Çocuklara çeşitli bilmeceler sorularak etkinliğe başlanır. İlkbahar da rengim yeşildir Sonbahar gelince sarıdır rengim (Yaprak) Küçük bir tohumdum Suladılar meyve doldum (Ağaç) Ağacın dalından Aşağıya sarkarım Koparıp yiyin diye Size bakarım (Armut) Sonbahar adlı parmak oyunu hep birlikte söylenir. SONBAHAR (Parmak oyunu) Sonbahar geldi Ağaçlarda yapraklar (İki el yukarı kaldırılır) Dökülmeye başladı (Parmaklar teker teker kapatılır) Bahçemizde bir ağaç var Dallarında beş tane yaprağı var (Sağ el yukarı kaldırılır parmakları açılır) Rüzgar esti vuu. vuuu d iye (Vuuu diye ses çıkarılır) Yapraklar sallandı bir sağa bir sola (Sağa sola sallanılır) Yapraklardan biri düştü pat yere (İki el birbirine vurulur,sonra sol el baş parmağı kapatılır) Kaldı dört yaprak Yapraklar sallandı bir sağa bir sola (Sağa sola sallanılır) Yapraklardan biri düştü pat yere (İki el birbirine vurulur,sonra sol el işaret parmağı kapatılır)

12 Kaldı üç yaprak Yapraklar sallandı bir sağa bir sola (Sağa sola sallanılır) Yapraklardan biri düştü pat yere (İki el birbirine vurulur,sonra sol el orta parmağı kapatılır) Kaldı iki yaprak Yapraklar sallandı bir sağa bir sola (Sağa sola sallanılır) Yapraklardan biri düştü pat yere (İki el birbirine vurulur sonra sol el yüzük parmağı kapatılır) Kaldı bir yaprak Çok hızlı bir rüzgar esti yeniden Kalan yaprakta düştü pat diye yere (İki el birbirine vurulur sonra sol elin serçe parmağı kapatılır) Kalmadı ağaçta bir yaprak bile (Seçkin TABAR) Çocuklar çalışma masalarına alınır. Yaprak şeklinde kesilmiş sarı el işi kâğıtları ve ağaç boyama sayfası çocuklara dağıtılır. Çocuklar yaprakları ağacın dallarına yapıştırırlar. Ağacın gövdesini pastel boyaları ile boyayarak resmi tamamlarlar. Materyaller El işi kağıdı, boyama sayfası yapıştırıcı Sözcükler Kavramlar Değerlendirme Çalışma sayfası uygulanır Resimleri dikkatle inceleyelim. Badem in sorduğu sorunun cevabını resimler içinden bulup yuvarlak içine alarak gösterelim. Uyarlama

13 KAYIP OLANI BULALIM Etkinlik Çeşidi: Oyun Etkinliği (Büyük Grup Etkinliği) Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Bilişsel Gelişim Kazanım 3. Algıladıklarını hatırlar. Göstergeleri: Nesne/durum/olayı bir süre sonra yeniden söyler. Eksilen ya da eklenen nesneyi söyler. Hatırladıklarını yeni durumlarda kullanır. Motor Gelişim Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Göstergeleri: Nesneleri yan yana dizer. Dil Gelişimi Kazanım 7. Dinlediklerinin/izlediklerinin anlamını kavrar. Göstergeleri: Sözel yönergeleri yerine getirir. ÖĞRENME SÜRECİ Çocuklara Kayıp Olanı Bul adlı oyunun oynanacağı açıklanır. Sınıfta bulunan çeşitli nesneler çocukların görebilecekleri şekilde dizilir. (Lego, kalem, oyun hamuru, makas vb.) Bütün çocuklar gözlerini kapatır. Nesnelerden birisi saklanır. Çocuklar gözlerini açarlar hangi nesnenin eksik olduğu bulmaya çalışılır, Materyaller Sınıfta bulunan farklı nesneler Sözcükler Kavramlar Değerlendirme Oyunumuzda eksilen nesneyi bulurken zorlandın mı? Oyunu beğendiniz mi? Sınıfımızda bilgisayarın yanında hangi nesne var? Kitap merkezi hangi merkeze daha yakın? Çalışma sayfası uygulanır Resimleri inceleyelim. Eksik olanları yanındaki tam olanlarına bakarak tamamlayalım Uyarlama

14

15 TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 03/11/2017 Yaş Grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı, Temizlik Etkinlik Zamanı Elma Ağacı isimli bütünleştirilmiş Türkçe-Sanat--okuma yazmaya hazırlık etkinliği Öğle Yemeği, Temizlik Dinlenme Kahvaltı Temizlik Etkinlik Zamanı Karga Cevizin Nerede? İsimli oyun etkinliği Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Günü Değerlendirme Zamanı Eve Gidiş İlgili hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme:

16

17 ELMA AĞACI Etkinlik Çeşidi: Türkçe-Sanat -Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği (Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği ve Bireysel Etkinlik) Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Dil Gelişimi Kazanım 2. Sesini uygun kullanır. Göstergeleri: Konuşurken/şarkı söylerken nefesini doğru kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin tonunu ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin hızını ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin şiddetini ayarlar. Kazanım 3. Söz dizimi kurallarına göre cümle kurar. Göstergeleri: Düz cümle kurar. Kazanım 8. Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Göstergeleri: Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorular sorar. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. Dinledikleri/izlediklerini başkalarına anlatır. Dinledikleri/izlediklerini şiir yoluyla sergiler Bilişsel Gelişim Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar. Kazanım 2.Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Göstergeleri: Nesne/durum/olayla ilgili tahminini söyler. Tahmini ile ilgili ipuçlarını açıklar Gerçek durumu inceler. Tahmini ile gerçek durumu karşılaştırır. Kazanım 4. Nesneleri sayar. Göstergeleri: İleriye/geriye doğru birer birer ritmik sayar. Belirtilen sayı kadar nesneyi gösterir. Motor Gelişim Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Göstergeleri: Malzemeleri yapıştırır. Değişik malzemeler kullanarak resim yapar. Nesneleri kopartır/yırtar. Nesneleri sıkar. ÖĞRENME SÜRECİ Yaprak adlı şiir hep birlikte söylenir. YAPRAK Ben küçük bir yaprağım, Yeşil olunca rengim Size baharı müjdelerim. Sonbahar gelince sararır Dalımdan yere düşerim (Seçkin TABAR) Ardından on parmak adlı parmak oyunu söylenir. Bilmeceler sorulur. ON PARMAK (Parmak oyunu) Benim on parmağım var (İki parmak gösterilir.) Sağ elimde beş parmak (Sağ elin 5 parmağı gösterilir.) Sol elimde beş parmak (Sol elin beş parmağı gösterilir.) Ben onlarla her şey yaparım (İki el açılarak göğüs üzerine konur.) Sayı sayarım (1,2,3,4,5,6,7,8,9,10) Yazı yazarım (Parmak ile havada yazı yazılır.) Birbirine kavuşturur (Kollar birbirine bağlanır.)

18 Arkamda saklarım (Eller arkaya saklanır.) Yukarı kaldırır (Eller yukarı kaldırılır.) Aşağı indirir (Eller aşağı indirilir.) Yorulunca kucağımda dinlendiririm (Eller dizler üzerine konur.) (Seçkin TABAR) BİLMECELER Renk renk açar Mis gibi kokular yayar (Çiçek) Sularım büyür Bana hep meyve verir (Ağaç) Çocuklar çalışma masalarına alınır. Elma ağacı yapılacağı söylenir. Daire şeklinde kesilmiş el işi kağıdı ve kırmızı krepon kağıdı çocuklara dağıtılır. Çocuklar daire şeklini A4 kâğıdına yapıştırırlar. Ağacın gövdesini de pastel boyaları ile çizer ve boyarlar. Kırmızı krepon kağıtlarını koparıp buruşturarak küçük toplar haline getirirler. Buruşturulan kâğıtlar yeşil dairenin üzerine yapıştırılarak çalışma tamamlanır. Materyaller El işi kâğıdı, yapıştırıcı Sözcükler Kavramlar Ritmik sayma Değerlendirme Hangi şiiri söyledik? Yapraklar başka hangi renk olur? Her ağacın yaprağı aynı şekilde midir? Yapraklar kuruyunca hangi renk olurlar? Uyarlama

19 KARGA CEVİZİN NEREDE? Etkinlik Çeşidi: Oyun Etkinliği (Büyük Grup Etkinliği) Yaş Grubu (Ay): KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Motor Gelişim Kazanım 1. Yer değiştirme hareketleri yapar. Göstergeleri: Yönergeler doğrultusunda yürür. Yönergeler doğrultusunda koşar. Bilişsel Gelişim Kazanım 10. Mekânda konumla ilgili yönergeleri uygular. Göstergeleri: Yönergeye uygun olarak nesneyi doğru yere yerleştirir. Mekânda konum alır. ÖĞRENME SÜRECİ Oyun için bütün çocuklar daire olup yere otururlar. Bir çocuk karga olur ve ceviz olarak eline bir lego alır. Diğer çocuklar, uyuyormuş gibi yapar gözlerini yumarlar. Yalnız bir elleri, avuçları açık olarak yandadır. Karga cevizle arkadaşlarının arasında dolaşırken, Cevizi (legoyu) bir arkadaşının eline bırakır ve yerine oturmak üzere kaçar. Yerine ulaşıncaya kadar yakalanamazsa kurtulur. Eline ceviz konulan çocuk kargayı yakalayamazsa kendisi bir sonraki oyun için karga olur. Materyaller Lego Sözcükler Kavramlar Değerlendirme Bugün Hangi oyunu oynadık? Oyunumuzu oynarken neler hissettiniz? Bu oyuna benzeyen başka hangi oyunlar var? Kargalar nerede yaşar? Hiç karga gördünüz mü? Uyarlama

20

21 TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 06/ 11/ 2017 Yaş Grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı, Temizlik Etkinlik Zamanı Süslü Terlikler isimli bütünleştirilmiş sanat ve Oyun etkinliği Öğle Yemeği, Temizlik Dinlenme Kahvaltı Temizlik Etkinlik Zamanı Temiz Çocuk isimli bütünleştirilmiş Fen ve Müzik etkinliği Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Günü Değerlendirme Zamanı Eve Gidiş İlgili hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme:

22

23 SÜSLÜ TERLİKLER Etkinlik Çeşidi: Oyun ve Sanat (Büyük Grup Etkinliği) Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Bilişsel Gelişim Kazanım 6. Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre eşleştirir. Göstergeleri: Nesne/ varlıkları birebir eşleştirir. Motor Gelişim Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Göstergeleri: Nesneleri yan yana dizer. Değişik malzemeleri kullanarak resim yapar. Malzemeleri yapıştırır. ÖĞRENME SÜRECİ Çocuklar sınıf ayakkabılarını çıkararak sınıfın ortasına dağınık olarak bırakırlar. Çocuklardan sayışmaca ile bir ebe seçilir. Ebeden tüm ayakkabıların eşlerini bularak yan yana dizmesi istenir. İstekli çocuklarla oyun tekrarlanır. Çocuklar çalışma masalarına alınır. Terlik şeklinde kesilmiş renkli fon kartonu beyaz renkte çiçek motifleri çocuklara dağıtılır. Çocuklar çiçekleri istedikleri renklerde boyarlar. Terliklerin üst kısmına istedikleri modelde yapıştırırlar. Renkli pullar simlerle terliği süslerler. Materyaller Çocukların ayakkabıları, Sözcükler Kavramlar Değerlendirme Etkinliğimizde hangi malzemeleri kullandık? Ayakkabıların eşini bulurken zorlandınız mı? Evinizdeki terliğiniz hangi renk? Terlik nerelerde kullanılır? Uyarlama

24 TEMİZ ÇOCUK Etkinlik Çeşidi: Fen - Müzik Etkinliği (Büyük Grup Etkinliği) Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Dil Gelişim Kazanım 7. Dinledikleri/izlediklerinin anlamını kavrar. Göstergeleri: Sözel yönergeleri yerine getirir. Dinledikleri/izlediklerini açıklar. Dinledikleri /izledikleri hakkında yorum yapar. Bilişsel Gelişim Kazanım 1.Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Kazanım 17. Neden-sonuç ilişkisi kurar. Göstergeleri: Bir olayın olası nedenini söyler. Bir olayın olasın sonucunu söyler. Öz Bakım Becerileri Kazanım 1. Bedeniyle ilgili temizlik kurallarını uygular. Göstergeleri: Saçını tarar. Dişini fırçalar. Elini/yüzünü yıkar. Tuvalet gereksinimine yönelik işleri yapar. Kazanım 8. Sağlığı ile ilgili önlemler alır. Göstergeleri: Sağlığını korumak için yapması gerekenleri söyler. Sağlığına dikkat etmediğinde ortaya çıkabilecek sonuçları açıklar. Sağlığını korumak için gerekenleri yapar. ÖĞRENME SÜRECİ Çocuklara küçük bir kutu gösterilerek içinde ne olduğunu tahmin etmeleri istenir. Kutunun içinden krem, sim, ıslak mendil, su ve geniş bir kap vardır. Çocuklardan ilk olarak ellerine krem sürmeleri istenir. Ardından simlerde çocukların ellerine dökülür. Eller kremli olduğu için sim yapışacaktır. Ellerimizin kirli olduğu durumlarda mikropların da elimizde böyle gezdiğini ama bizim bunları göremediğimiz anlatılır. Çocuklara elimizdeki malzemelerden hangisiyle ellerimizi temizleyebiliriz? Islak mendil denildiği zaman herkesin ıslak mendille ellerini silmesi istenir. Islak mendilin temizlemediği gözlemlenir. Başka bir öğrenci suyu söyleyince bu sefer kabın içinde eller suyla durulanır. Suyun da mikropları temizlemediği gözlenir. O zaman mikroplarla mı yaşıyoruz diye sorulur? Peki, ama ellerimizi nasıl temizleyeceğiz? diye sorulur. Sabun cevabını duyunca öğretmen, haydi o zaman tuvalete ellerimizi sabunlamaya gidiyoruz der. Sınıfa dönüldüğünde herkesin eli temizlenmiş olur. Çocuklara deneyden neler anladıkları sorulur. Su ve sabun olmadan mikroplardan kurtulamayacağımız sonucuna varılır. Öğretmen Temiz Çocuk şarkısını birkaç kez söyler. CD den de birkaç kez dinletir. Daha sonra çocuklara tekrarlatır. TEMİZ ÇOCUK Uyanınca her sabah Temiz olursam eğer Sen de yıka elini Hemen banyoya koşarım Mikroplar kaçar benden Fırçala dişlerini Ellerimi yıkar Kaçar benden hep Temiz olursan eğer Saçlarımı tararım Materyaller Sim, krem, sabun, ıslak mendil, su, geniş bir kap Kavramlar Zıt: Temiz/kirli Sözcükler Mikrop hasta Değerlendirme Temizlikle ilgili bir öykü anlatılır. Mikroplar kaçar senden Kaçar senden hep

25 TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 07/11/2017 Yaş Grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı, Temizlik Etkinlik Zamanı Atamızı Anıyoruz isimli bütünleştirilmiş Türkçe ve Sanat etkinliği Öğle Yemeği, Temizlik Dinlenme Kahvaltı Temizlik Etkinlik Zamanı Atatürk Şarkıları isimli Müzik etkinliği Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Günü Değerlendirme Zamanı Eve Gidiş İlgili hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme:

26

27 ATAMIZI ANIYORUZ Etkinlik Çeşidi: Türkçe ve Sanat (Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği ve Bireysel Etkinlik) Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Bilişsel Gelişim Kazanım 21. Atatürk ü tanır. Göstergeleri: Atatürk ün hayatıyla ilgili belli başlı olguları söyler. Atatürk ün kişisel özelliklerini söyler. Kazanım 22. Atatürk ün Türk toplumu için önemini açıklar. Göstergeleri: Atatürk ün değerli bir insan olduğunu söyler. Atatürk ün getirdiği yenilikleri söyler. Sosyal ve Duygusal Gelişim Kazanım 11. Atatürk le ilgili etkinliklerde sorumluluk alır. Göstergeleri: Atatürk le ilgili etkinliklere katılır. Atatürk ile ilgili duygu ve düşüncelerini farklı etkinliklerle ifade eder. Motor Gelişim Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Göstergeleri: Malzemeleri keser. Malzemeleri yapıştırır. Malzemeleri değişik şekillerde katlar. ÖĞRENME SÜRECİ Çocuklarla Atatürk le ilgili sohbet edilir. Atatürk ün ülkemiz için yaptıkları ve kişisel özellikleri hakkında konuşulur. Atatürk Sevgisi adlı parmak oyunu hep birlikte söylenir. ATATÜRK SEVGİSİ Atatürk çocukları çok severmiş (İki kol başın üzerinden yanlara doğru açılır.) Bu güzel ülkeyi bizlere armağan etmiş (Eller kucakta kavuşturulur.) Görebilseydim ATAM I Yanaklarından öperdim önce (Yanaklar tutulur, öpme hareketi yapılır.) Çiçek bahçesinden çiçek toplardım (Ellerle çiçek toplarmış gibi yapılır.) Önce gül (Sağ elin baş parmağı gösterilir diğer parmaklar kapatılır.) Menekşe (Sağ elin işaret parmağı gösterilir diğer parmaklar kapatılır.) Papatya (Sağ elin orta parmağı gösterilir diğer parmaklar kapatılır.) Sonra lale (Sağ elin yüzük parmağı gösterilir diğer parmaklar kapatılır.) Gelincikte toplar (Sağ elin serçe parmağı gösterilir diğer parmaklar kapatılır.) ATAM A armağan ederdim. (Sağ elde çiçek varmış gibi tutulur ve uzatılır.) (Seçkin TABAR) Çocuklar çalışma masalarına alınır. Atatürk kolyesi yapılacağı açıklanır. Etkinlik sayfası dağıtılır. Çocuklardan kolye parçaları kesim çizgilerinden kesmeleri, Atatürk fotoğrafı dışta kalacak şekilde ortadan ikiye katlanarak yapıştırmaları istenir. Şeritler, Atatürk fotoğrafını içine alacak şekilde kalp şekli oluşturularak yapıştırılır. Kartın üst kısmında verilen noktanın üzerinden delgeçle delinip çocukların boynuna takmaları için ip, kurdele vb. ile bağlanır. Etkinlik bitiminde sınıf toparlanır eşyalar dolaplarına kaldırılır. Materyaller Sanat etkinliği sayfası makas Sözcükler Kavramlar Aile Katılımı Ailelerden çocuklarıyla birlikte Atatürk ile ilgili sohbet etmeleri önerilebilir. Çocuklar sohbet ile ilgili bir resim yapabilirler. Değerlendirme Çalışma sayfası uygulanır. Atatürk çocukları çok severdi. Atatürk hakkında bildiklerimizi sohbet ederek anlatalım. Kesik çizgilerin üzerinden çizerek yaprakları tamamlayalım. Sarı renge boyayalım Uyarlama

28 ATATÜRK ŞARKILARI Etkinlik Çeşidi: Müzik Etkinliği (Büyük Grup Etkinliği) Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Sosyal ve Duygusal Gelişim Kazanım 11. Atatürk ile ilgili etkinliklerde sorumluluk alır. Göstergeleri: Atatürk ile ilgili etkinliklere katılır. Atatürk ile ilgili duygu ve düşüncelerini farklı etkinliklerle ifade eder. Dil Gelişim. Kazanım 8. Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Göstergeleri: Dinledikleri/izlediklerini müzik yoluyla sergiler. Motor Gelişim Kazanım 5. Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. Göstergeleri: Nesneleri kullanarak ritim çalışması yapar. Vurmalı çalgıları kullanarak ritim çalışması yapar. ÖĞRENME SÜRECİ Çocuklara ritim aletleri dağıtılır. Daha önceden öğrenilen şarkılar tekrar edilir. Şarkılara ritim tutarak eşlik etmeleri istenir. sarı saçlı bebek adlı şarkı hep birlikte söylenir. ATATÜRK Bin sekiz yüz seksen birde bir bebek doğdu Annesi adını Mustafa koydu Sarı saçlı mavi gözlü O güzel bebek Büyüdü büyüdü Atatürk oldu. Materyaller Ritim aletleri Sözcükler Kavramlar Aile Katılımı Hafta söonu hep birlikte ulaşabilecekleri Atatürk anıtı, müzesi, evi, vb. ziyaret etmeleri fotoğraflar çekip sınıfa göndermeleri istenir. Değerlendirme öçocuklara Anıtkabir gidelim mi diye sorulur? Öğretmen Projeksiyonu kullanarak internetten sanal gezi gerçekleştirir.

29 TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 08/11/2017 Yaş Grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı, Temizlik Etkinlik Zamanı Teşekkürler Atam isimli bütünleştirilmiş Türkçe-Müzik ve Sanat etkinliği Öğle Yemeği, Temizlik Dinlenme Kahvaltı Temizlik Etkinlik Zamanı Alüminyum Kayık isimli Fen etkinliği Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Günü Değerlendirme Zamanı Eve Gidiş İlgili hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme:

30

31 TEŞEKKÜRLER ATAM Etkinlik Çeşidi: Türkçe - Müzik - Sanat Etkinliği (Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği) Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Sosyal ve Duygusal Gelişim Kazanım 3. Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. Göstergeleri: Özgün özellikler taşıyan ürünler oluşturur. Kazanım 11. Atatürk ile ilgili etkinliklerde sorumluluk alır. Göstergeleri: Atatürk ile ilgili etkinliklere katılır. Atatürk ile ilgili duygu ve düşüncelerini farklı etkinliklerle ifade eder. Bilişsel Gelişim Kazanım 4. Nesneleri sayar. Göstergeleri: İleriye/geriye doğru birer birer ritmik sayar. Saydığı nesnelerin kaç tane olduğunu söyler. Kazanım 21: Atatürk ü tanır. Göstergeleri: Atatürk'ün hayatıyla ilgili belli başlı olguları söyler. Kazanım 22: Atatürk'ün Türk toplumu için önemini açıklar. Göstergeleri: Atatürk ün değerli bir insan olduğunu söyler. Atatürk'ün getirdiği yenilikleri söyler. Atatürk ün getirdiği yeniliklerin önemini söyler. Motor Gelişim Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Göstergeleri: Malzemeleri yapıştırır. Kalemi doğru tutar. Kalem kontrolünü sağlar. Çizgileri istenilen nitelikte çizer. Dil Gelişim Kazanım 8. Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Göstergeleri: Dinledikleri/izlediklerini resim, müzik yoluyla sergiler. ÖĞRENME SÜRECİ Öğretmen büyük boy afişi rulo halinde sararak kurdele ile bağlar. Çocukları etrafına toplar ve elindeki ruloyu açmalarını ister. Açılan rulonun içinden Atatürk posteri, afişler, aile fotoğrafları, doğduğu ev Anıtkabir resimleri çıkar. Çocuklarla bu malzemeler tek tek incelenir. Fotoğraflar hakkında sohbet edilir. Bu malzemelerin ışığında Atatürk ün ailesi, yaptıkları, fotoğraftakilerin kimler olduğu, doğduğu ev, naaşının yeri, bayrağımız, gibi konular hakkında da bilgi verilmiş olur. Atatürk adlı şiir hep birlikte söylenir. ATATÜRK Atatürk yoktu Düşman çoktu Atatürk geldi Düşmanı yendi Bu güzel yurdu Bizlere verdi Çocuklar çalışma masalarına alınır. Her çocuğa birer tane Atatürk fotoğrafı verilir. Masada çeşitli renkte pullar simler kalp şeklinde kesilmiş el işi kağıtları konur. Çocuklardan Atatürk resmine bir çerçeve yapmaları istenir. Çocuklar Atatürk resmini koyu renkli bir fon kartonuna yapıştırırlar. Kenarlarını diledikleri gibi süslerler. Çalışma sonunda sınıf toparlanır. Atatürk Ölmedi adlı şarkı hep birlikte söylenir. Çocuklara Atam adlı şarkı CD den birkaç kez dinletilir. Ardından çocuklara tekrar ettirilir.

32 ATAM Atam dün gece yine Seni gördüm rüyamda Masmavi gözlerinle Gülümsedin sen bana Atam dün gece yine Seni gördüm rüyamda Sevdiğimi söyledim Sarıldım boynuna Teşekkürler Atam Senden bize kalan Kurduğun bu vatan Bize emanet Atam Materyaller Atatürk fotoğrafı, yapıştırıcı, el işi kağıdı, fon kartonu müzik CD si Sözcükler Uygarlık Kavramlar Aile Katılımı Gazete ve dergilerden Atatürk fotoğrafları kesilerek Atatürk albümü oluşturmaları istenir. Değerlendirme Çalışma sayfası uygulanır. Atatürk e sevgimizi göstermek için çıkartma sayfasından çiçekli kalpleri bulup, gölgelerinin üzerine yapıştıralım. Bayrağımızı kendi rengine boyayalım. Hangi renge boyadık? Söyleyelim. Her bir bayrağı ok yönünde çizgilerin üzerinden çizerek Atatürk fotoğrafına birleştirelim. Bayrakları ve Atatürk fotoğraflarını ayrı ayrı, parmağımızla dokunarak sayalım. Kaç tane olduklarını söyleyelim.

33 ALÜMİNYUM KAYIK Etkinlik Çeşidi: Fen Etkinliği (Büyük Grup Etkinliği) Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Bilişsel Gelişim Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar. Kazanım 2.Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Göstergeleri: Nesne/durum/olayla ilgili tahminini söyler. Tahmini ile ilgili ipuçlarını açıklar Gerçek durumu inceler Tahmini ile gerçek durumu karşılaştırır. Kazanım 5. Nesne ya da varlıkları gözlemler. Göstergeleri: Nesne/varlığın büyüklüğünü söyler. Kazanım 17. Neden-sonuç ilişkisi kurar. Göstergeleri: Bir olayın olası nedenlerini söyler. Bir olayın olası sonuçlarını söyler. Motor Gelişim Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Göstergeleri: Nesneleri sıkar. Dil Gelişimi Kazanım 7. Dinledikleri/izlediklerinin anlamını kavrar. Göstergeleri: Sözel yönergeleri yerine getirir. Dinledikleri/izlediklerini açıklar. Dinledikleri/izledikleri hakkında yorum yapar. ÖĞRENME SÜRECİ Çocuklara deney yapılacağı söylenir. Deney malzemeleri tanıtılır. Çukur büyük bir kap(leğen) 2 parça alüminyum folyo(aynı büyüklükte) en küçük ebatta 2 bozuk paranın deneyde kullanılacağı söylenir. Bir parça alüminyum folyodan en az 7 cm uzunluğunda bir kayık yapılarak suyun üzerine bırakılır. Bozuk paranın birini yatay olarak kayığın içine koyulur. İkinci bozuk para alüminyum parçasıyla sıkı sıkı sarılır ve yatay olarak suyun üstüne bırakılır. Folyoya sarılı paranın dibe battığı, İçinde bozuk para olan kayığın ise suyun yüzünde olduğu gözlemlenir. Çocuklara bu durumun neden kaynaklandığı sorulur. Çocuklar görüşlerini açıklarlar. Sonuç olarak içinde bozuk para bulunan alüminyum kayığımızın ve alüminyum folyoya sarılı bozuk paranın ağırlığı aynıdır. İki cismin ağırlığı aynı olursa daha fazla miktarda suyu iten cisim daha iyi yüzer. Alüminyum kayığın içinde hava dolu bir boşluk oluşur ve bu boşluk, şekli nedeniyle folyoya sarılı, daha küçük hacimli bozuk paraya kıyasla çok daha fazla miktarda suyu iter. İtilen sudan daha ağır olan cisimler batar. Materyaller Çukur büyük bir kap (leğen) 2 parça alüminyum folyo(aynı büyüklükte) en küçük ebatta 2 bozuk para Sözcükler Kavramlar Miktar: Ağır/hafif Değerlendirme Deneyimizin adı neydi? Deneyimizde hangi malzemeleri kullandık? Hangi bozuk para suya battı? Neden? Kayık neden batmadı? Uyarlama

34

35 TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 09/11/2017 Yaş Grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı, Temizlik Etkinlik Zamanı Makas Kullanırken Dikkatli Ol isimli Sanat etkinliği Öğle Yemeği, Temizlik Dinlenme Kahvaltı Temizlik Etkinlik Zamanı Bu Ayakkabı Kimin? İsimli Oyun etkinliği Öykü Zamanı isimli Türkçe etkinliği Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Günü Değerlendirme Zamanı Eve Gidiş İlgili hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme:

36

37 Etkinlik Çeşidi: Sanat Etkinliği (Bireysel Etkinlik) Yaş Grubu: MAKAS KULLANIRKEN DİKKATLİ OL KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Motor Gelişim Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Göstergeleri: Malzemeleri keser, yapıştırır Bilişsel Gelişim Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır Öz Bakım Becerileri Kazanım 7. Kendini tehlikelerden ve kazalardan korur. Göstergeleri: Tehlikeli olan durumları söyler. Kendini tehlikelerden ve kazalardan korumak için yapılması gerekenleri söyler. ÖĞRENME SÜRECİ Çocuklar çalışma masalarına alınır. Öğretmen çocuklara makasla çalışma yapacaklarını söyleyerek makas kullanırken nelere dikkat etmeleri gerektiği hakkında bilgi verir. Makası nasıl tutacakları uygulamalı olarak gösterilir. Gazete ve dergi dağıtılarak kâğıt kesme alıştırmaları yapılır. Kestikleri resimleri A4 kağıdına yapıştırmalarına rehberlik eldir. Materyaller Makas, gazete ve dergi sayfaları, yapıştırıcı Sözcükler Kavramlar Aile Katılımı Evde çocuklarına kesme çalışmaları yaptırmaları istenir. Değerlendirme Daha önce makas kullandınız mı? Makas kullanırken zorlandınız mı? Kâğıt kesmek eğlenceli miydi?

38 Etkinlik Çeşidi: Oyun Etkinliği (Büyük Grup Etkinliği) Yaş Grubu: BU AYAKKABI KİMİN? KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Bilişsel Gelişim Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar. Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Göstergeleri: Nesne/durum/olayın ipuçlarını söyler. İpuçlarını birleştirerek tahminini söyler. Kazanım 5. Nesne ya da varlıkları gözlemler. Göstergeleri: Nesne/varlığın adını, uzunluğunu söyler. Sosyal ve Duygusal Gelişim Kazanım 10. Sorumluluklarını yerine getirir. Göstergeleri: Sorumluluk almaya istekli olduğunu gösterir. Üstlendiği sorumluluğu yerine getirir. Sorumluluklar yerine getirilmediğinde olası sonuçları söyler. ÖĞRENME SÜRECİ Çocuklardan halka olup yere oturmaları istenir. Çocuklara ayakkabılarını çıkararak halkanın ortasına koymaları söylenir. Arkadaşının ayakkabısını bul adlı oyunun oynanacağı ve oyunun kuralları açıklanır. Her çocuğa sıra ile ebe olur. Adı söylenen arkadaşının ayakkabısını bulması istenir. Ayakkabıları bulmada zorlanan çocuklara ipuçları verilerek bulmasına yardımcı olunur. Materyaller Ayakkabı Sözcükler Kavramlar Değerlendirme Hangi oyunu oynadık? Ayakkabıları bulmakta zorlandınız mı? Ayakkabı giymesek ne olurdu? Siz bir ayakkabı tasarlasaydınız hangi malzemeyi kullanırdınız? Ayakkabınız hangi renk? Uyarlama

39 ÖYKÜ ZAMANI Etkinlik Çeşidi: Türkçe Etkinliği (Büyük Grup Etkinliği) Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Dil Gelişimi Kazanım 2. Sesini uygun kullanır. Göstergeleri: Konuşurken/şarkı söylerken nefesini doğru kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin tonunu ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin hızını ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin şiddetini ayarlar. Kazanım 3. Söz dizimi kurallarına göre cümle kurar. Göstergeleri: Düz cümle kurar. Bilişsel Gelişim Kazanım 2.Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Göstergeleri: Nesne/durum/olayla ilgili tahminini söyler. ÖĞRENME SÜRECİ Öğretmen Pencere isimli parmak oyununu birkaç kez söyler. Ardından çocuklara tekrar ettirir. PENCERE Odamda küçük bir pencere var (İki el yan yana açılıp, kapatılır.) Kolunu çevirip açarım (Açma hareketi yapılır.) Penceremden başımı uzatıp (Baş hafifçe öne uzatılır.) Sağa sola bakarım. (Baş sağa, sola hareket ettirilir.) Penceremin önünde temiz hava alırım. (Kollar yana açılıp nefes alınarak ciğerler şişirilir.) Akşam olunca kapatır, (Kapatma hareketi yapılır.) Yatağıma yatarım. (Uyuma hareketi yapılır.) Sınıf kitaplığından seçilen bir öykü anlatılır. Öykünün ismi söylenmez çocuklara öykünün isminin ne olacağı sorularak görüşleri alınır. Materyaller Öykü kitabı Sözcükler Kavramlar Değerlendirme Öykünün başka nasıl bitebileceği sorulur. Çocukların görüşlerini ifade etmelerine imkan verilir.

40

41 TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 10/11/2017 Yaş Grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı, Temizlik Etkinlik Zamanı Canım Atatürk isimli Bütünleştirilmiş Sanat ve Müzik Etkinliği Öğle Yemeği, Temizlik Dinlenme Kahvaltı Temizlik Etkinlik Zamanı Bir Nereye Saklanmış isimli bütünleştirilmiş Matematik Oyun etkinliği Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Günü Değerlendirme Zamanı Eve Gidiş İlgili hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme:

42

43 CANIM ATATÜRK Etkinlik Çeşidi: Sanat ve Müzik (Büyük Grup Etkinliği) Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Sosyal ve Duygusal Gelişim Kazanım 11. Atatürk ile ilgili etkinliklerde sorumluluk alır. Göstergeleri: Atatürk ile ilgili etkinliklere katılır. Atatürk ile ilgili duygu ve düşüncelerini farklı etkinliklerle ifade eder. Bilişsel Gelişim Kazanım 21: Atatürk ü tanır. Göstergeleri: Atatürk'ün hayatıyla ilgili belli başlı olguları söyler. Dil Gelişim Kazanım 8. Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Göstergeleri: Dinledikleri/izlediklerini müzik yoluyla sergiler. Motor Gelişim Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Göstergeleri: Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir. Malzemeleri yapıştırır, Nesneleri kopartır/yırtar. ÖĞRENME SÜRECİ Çocukların yakalarına Atatürk rozetleri takılır. Okulda yapılan 10 Kasım Anma törenine gidilir. Sınıfa dönüldüğünde törenle ilgili izlenimleri hakkında sohbet edilir. Öğretmen Atatürk Ölmedi adlı şarkıyı söyler. Sonra hep birlikte tekrar edilir. ATATÜRK ÖLMEDİ Atatürk ölmedi Yüreğimde yaşıyor Uygarlık savaşında Bayrağı o taşıyor Her gücü o aşıyor Çocuklar çalışma masalarına alınır. Çerçeve içinde Atatürk resminin olduğu boyama sayfası çocuklara dağıtılır. Çocuklar renkli krepon kâğıtlarını yuvarlayıp büzerek çerçeveyi süslerler. Materyaller Krepon kağıtları yapıştırıcı Sözcükler Kavramlar Aile Katılımı Hafta sonu hep birlikte ulaşabilecekleri Atatürk anıtı, müzesi, evi, vb. ziyaret etmeleri fotoğraflar çekip sınıfa göndermeleri istenir. Değerlendirme Çocuklara Anıtkabir gidelim mi diye sorulur? Öğretmen Projeksiyonu kullanarak internetten sanal gezi gerçekleştirir. Uyarlama

44 BİR NEREYE SAKLANMIŞ? Etkinlik Çeşidi: Matematik - Oyun Etkinliği (Bütünleştirilmiş Büyük Grup ve Bireysel Etkinlik) Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Bilişsel Gelişim Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Kazanım 3. Algıladıklarını hatırlar. Göstergeleri: Nesne/durum/olayı bir süre sonra yeniden söyler. Hatırladıklarını yeni durumlarda kullanır. Kazanım 5. Nesne ya da varlıkları gözlemler. Göstergeleri: Nesne/varlığın rengini söyler. Kazanım 7. Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre gruplar. Göstergeleri: Nesne/varlıkları miktarına göre gruplar. Kazanım 13. Günlük yaşamda kullanılan sembolleri tanır. Göstergeleri: Verilen açıklamaya uygun sembolü gösterir. Gösterilen sembolün anlamını söyler. ÖĞRENME SÜRECİ Üzerinde bir rakamının yazılı olduğu kart çocuklara gösterilerek hangi rakam olduğu sorulur. Çocukların tahmininden sonra sayının bir olduğu açıklanır. Sayışmaca ile bir çocuk ebe seçilir ve gözleri bağlanır. Sayı kartı sınıfta uygun bir yere saklanır. Ebenin gözleri açılır. Sayı kartını bulmaya çalışır. Ebe karta yaklaştığında çocuklar hızlı alkışlamaya başlarlar, uzaklaştığında ise alkış yavaşlar. Oyun çocukların ilgilerine göre uzatılabilir. Materyaller Sayı kartı Sözcükler Kavramlar Sayı:1 sayısı Değerlendirme Oyunumuzu beğendiniz mi? Bugün hangi sayıyı öğrendik? Sizce bu oyun başka nasıl oynanabilirdi? Sayıyı bulamayacağınızı hissettiniz mi? Çalışma sayfası uygulanır. Sayfada neler var? Söyleyelim. Bir tane olanları yuvarlak içine alarak gösterelim. Parmağımızla ok yönünde bir rakamının üzerinden gidelim. İstediğimiz renkle boyayalım. Eksik parçaları uygun yerlere yapıştırarak, bir rakamını tamamlayalım. Saksıdaki çiçeğe bir tane yaprak çizelim. Uyarlama

45 TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 13/11/2017 Yaş Grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı, Temizlik Etkinlik Zamanı Süslü Bir isimli bütünleştirilmiş Sanat- matematik etkinliği Öğle Yemeği, Temizlik Dinlenme Kahvaltı Temizlik Etkinlik Zamanı Havada Su Buharı Var mıdır? isimli Fen etkinliği İşte Pamuk Prenses isimli müzik Etkinliği Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Günü Değerlendirme Zamanı Eve Gidiş İlgili hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme:

46

47 SÜSLÜ BİR Etkinlik Çeşidi: Sanat - Matematik Etkinliği (Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği ve Bireysel Etkinlik) Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Motor Gelişim Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Göstergeleri: Malzemeleri keser yapıştırır. Çizgileri istenilen nitelikte çizer. Bilişsel Gelişim Kazanım 4. Nesneleri sayar. Göstergeleri: İleriye/geriye doğru birer birer ritmik sayar. Belirtilen sayı kadar nesneyi gösterir. ÖĞRENME SÜRECİ Çocuklar çalışma masalarına alınır. El işi kâğıtlarından kesilmiş şeritler çocuklara dağıtılır. Çocuklar makaslarıyla şeritleri küçük parçalara bölerler.a4 kâğıdına çizilmiş bir rakamının olduğu çalışma sayfaları çocuklara dağıtılır. Çocuklar kestikleri el işi kâğıtlarını bir rakamını içine yapıştırarak mozaik çalışmasını tamamlarlar. Materyaller Makas, el işi kâğıdı yapıştırıcı Sözcükler Kavramlar Sayı: 1 rakamı Aile Katılımı Evde çocuklarına kesme çalışmaları yaptırmaları istenir. Değerlendirme Çalışma sayfası uygulanır. Buluttan inen kesik çizgileri ok yönünde çizerek kalp şekline ulaşalım. Bu şekli istediğimiz renge boyayalım. Kaç tane kalp şekli boyadık? Şimdi de bir rakamlarını, ok yönünde kesik çizgilerin üzerinden çizerek tamamlayalım. Üzerinde bir rakamı olan bal küplerini bulup, istediğimiz renklere boyayalım

48 HAVADA SU BUHARI VAR MIDIR? Etkinlik Çeşidi: Fen Etkinliği (Bireysel ve Küçük Grup Etkinliği) Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Bilişsel Gelişim Kazanım 2.Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Göstergeleri: Nesne/durum/olayla ilgili tahminini söyler. Tahmini ile ilgili ipuçlarını açıklar. Gerçek durumu inceler. Tahmini ile gerçek durumu karşılaştırır. Dil Gelişimi Kazanım 5. Dili iletişim amacıyla kullanır. Göstergeleri: Konuşmayı başlatır. Konuşmayı sürdürür. Sohbete katılır. Sosyal ve Duygusal Gelişim Kazanım 15. Kendine güvenir. Göstergeleri: Grup önünde kendini ifade eder. ÖĞRENME SÜRECİ Bir şişenin içi soğuk suyla doldurup ve ağzı kapatılır. Şişeyi oda sıcaklığında 10 dakika bekletilir. Şişenin dışının buğulandığı görülür. Çocuklara bu durumun neden meydana geldiği sorulur. Çocuklar tahminlerini söylerler. Çocuklara şişenin ağzı kapalı olduğuna ve suyun içinde bulunduğu cam şişe, su geçirmediğine göre bu su damlacıkları nereden geldiği ile ilgili sohbet yapılır. Sonuç olarak bu su damlacıklarının odamızda bulunan su buharı olduğu söylenir. Odada bulunan su buharı soğuk şişenin dış çeperine çarpınca yoğunlaşmış havada fark edemediğimiz su buharı su damlacıkları halinde ve görünür hale gelmiştir. Materyaller Cam şişe soğuk su Sözcükler Buhar Kavramlar Duyu :Sıcak/Soğuk Değerlendirme Deneyimizin adı neydi? Şişenin içine koyduğumuz su sıcak mıydı, soğuk muydu? Oda sıcaklığında bekleyen şişenin dışında nasıl değişikler oldu? Çalışma sayfası uygulanır. Kar yağarken, soğuk havada hangi giysileri giymeliyiz? Yuvarlak içine alarak gösterip, kar bulutuna çizgiyle birleştirelim. Şimdi de sıcak ve yağmurlu havalarda giyilen giysileri yuvarlak içine alarak güneş ve yağmur bulutuna çizgiyle birleştirelim Uyarlama

49 Etkinlik Çeşidi: Müzik (Büyük Grup Etkinliği) Yaş Grubu: İŞTE PAMUK PRENSES KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Dil Gelişimi Kazanım 2. Sesini uygun kullanır. Göstergeleri: Konuşurken/şarkı söylerken nefesini doğru kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin tonunu ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin hızını ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin şiddetini ayarlar. Kazanım 8. Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Göstergeleri: Dinledikleri/izlediklerini müzik yoluyla sergiler. ÖĞRENME SÜRECİ Masallar Ülkesinde adlı şarkı çocuklarla birlikte söylenir. MASALLAR ÜLKESİNDE İşte Pamuk Prenses Sonra Pinokyo geldi Yatağımın başında O kocaman burnuyla Tutup götürdü beni Güliver'i bindirdik Cücelerin yanına Bir küçücük kayığa Kurşun asker de burada Bir selam çaktı bana Uçan kaz iniş yaptı Evimizin damına Birden annem seslendi Kalk artık sabah diye Oysa çok mutluydum ben Masallar ülkesinde Materyal Sözcükler Masal kahramanlarının isimleri Kavramlar Değerlendirme Masal kahramanlarının olduğu boyama sayfaları dağıtılarak boyanır. Uyarlama

50

51 TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 14/11/2017 Yaş Grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı, Temizlik Etkinlik Zamanı Hendekten Atlayalım isimli Oyun etkinliği Bu Öykü Nasıl Bitmeli isimli bütünleştirilmiş Türkçe ve Sanat etkinliği Öğle Yemeği, Temizlik Dinlenme Kahvaltı Temizlik Etkinlik Zamanı Bebeğim Kocaman isimli Müzik etkinliği Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Günü Değerlendirme Zamanı Eve Gidiş İlgili hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme:

52

53 HENDEKTEN ATLAYALIM Etkinlik Çeşidi: Oyun Etkinliği (Büyük Grup ve Bireysel Etkinlik) Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Bilişsel Gelişim Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Motor Gelişim Kazanım 1. Yer değiştirme hareketleri yapar. Göstergeleri: Yönergeler doğrultusunda yürür. Yönergeler doğrultusunda koşar. Belirlenen noktadan çift ayakla ileriye doğru atlar. ÖĞRENME SÜRECİ Birbirine paralel olmayan iki çizgi çizilir. Bir ucun açıklığı 50 cm, diğerinin ise 2 metre kadardır. Çocuklar tek sıralı derin kolda dizilir. Çocuklar önce dar yerden atlamaya başlarlar. Atlayanlar sona kadar devam ederler. Atlayamayanlar yeniden kendilerini denerler. Oyun sona erer. Ağaçtaki sincaplar oyununa geçilir. Bütün çocuklar 7-8 kişilik gruplara ayrılırlar. Her grup el ele tutarak bir daire yapar. Bir kişi ortada bulunur. Birisi de ebe olarak dışarıdadır. Daireyi oluşturan çocuklar bir ağacı temsil eder. Dairenin ortasındaki öğrenciler sincaplardır. Ebe olan öğrenci de sincaptır. Öğretmenin düdüğü ile sincaplar, kendi dairesinden çıkar ve başka daireye giderler. Bu sırada ebe olan sincap da kendisine bir ağaç bulur. Dışarıda kalan ebe sincap olur. (Öğretmen bütün çocuklara sincap olma olanağı vermelidir.) Materyaller Sözcükler Hendek Kavramlar Değerlendirme Çizgi çalışması uygulanır.

54

55 BU ÖYKÜ NASIL BİTMELİ? Etkinlik Çeşidi: Türkçe - Sanat Etkinliği (Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği ve Bireysel Etkinlik) Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Sosyal ve Duygusal Gelişim Kazanım 3. Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. Göstergeleri: Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder. Özgün özellikler taşıyan ürünler oluşturur. Dil Gelişimi Kazanım 3. Söz dizimi kurallarına göre cümle kurar. Göstergeleri: Düz cümle kurar. Kazanım 5. Dili iletişim amacıyla kullanır. Göstergeleri: Konuşma sırasında göz teması kurar. Konuşmayı başlatır. Konuşmayı sürdürür. Konuşmayı sonlandırır. Konuşmalarında nezaket sözcükleri kullanır. Konuşmak için sırasını bekler. Kazanım 8. Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Göstergeleri: Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. Dinledikleri/izlediklerini başkalarına anlatır. Dinledikleri/izlediklerini resim yoluyla sergiler. Dinledikleri/izlediklerini öykü yoluyla sergiler. Bilişsel Gelişim Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Göstergeleri: Nesne/durum/olayla ilgili tahminini söyler. Tahmini ile ilgili ipuçlarını açıklar. ÖĞRENME SÜRECİ Çocuklarla birlikte Balonum adlı parmak oyunu söylenir. BALONUM Bu benim balonum (İki el içi içe konur parmaklar kapatılır) Onu üfler, üfler şişiririm (Sol el parmaklar kapalı olarak ağza götürülür üfleme hareketi yapılır.) Balonum kocaman olur (İki elin parmakları uçlarından birleştirilir, top şekli verilir.) Bazen havasını söndürürüm (İki elin parmakları büzülür.) Çok şişirirsem balonumu (İki elin parmakları uçlarından birleştirilir, top şekli verilir.) Pat diye patlar (Eller birbirine vurulur.) Gürültü kulaklara verir zarar (İki ele ile kulaklar kapatılır.) (Seçkin TABAR) Çocuklara kitapları yırtmayalım adlı öykü anlatılır. KİTAPLARI YIRTMAYALIM Deniz anaokuluna gidiyordu. Kitap merkezindeki masal kitaplarını incelemeye başladı. Kitabın sayfalarını çevirirken sayfanın birinde çok güzel renk, renk boyanmış bir araba resmi gördü. Deniz: Ne güzel bir araba resmi. Bu resim benim olmalı dedi. Eline makas aldı ve kitabı kesmeye başladı. İşte o sırada öğretmeni onu gördü. (Seçkin TABAR) Öykü anlatımı burada sonlandırılır. Çocuklara öykünün sonunun nasıl bittiği, öyküde yapılan yanlış davranışın ne olduğu sorulur. Öyküye yönelik cevaplarda doğru yanlış cevap olmadığı için, Başka ne olabilir/deniz ne yapabilirdi vb sorularına sıklıkla yer verilir. Her çocuğun cevap vermesine olanak sağlanır. Çocuklar çalışma masalarına alınır. Çocuklara sulu boyaları dağıtılır. Öğretmen rehberliğinde fırça baskısı yapılır.

56 Materyaller Resim kağıdı, fırça sulu boya Sözcükler Kavramlar Değerlendirme Öykümüzün adı neydi? Sence bu öykünün sonu gerçekte nasıl bitmiştir? Siz Deniz in yerinde olsaydınız ne yapardınız? Öyküyü tamamlarken zorlandınız mı? Sulu boyamızla neler yaptık? Uyarlama

57 BEBEĞİM KOCAMAN Etkinlik Çeşidi: Müzik Etkinliği (Büyük Grup Etkinliği) Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Bilişsel Gelişim Kazanım 4. Nesneleri sayar. Göstergeleri: İleriye/geriye doğru birer birer ritmik sayar. Saydığı nesnelerin kaç tane olduğunu söyler. Kazanım 5. Nesne ya da varlıkları gözlemler. Göstergeleri: Nesne/varlığın büyüklüğünü söyler. Dil Gelişimi Kazanım 1. Sesleri ayırt eder. Göstergeleri: Verilen sese benzer sesler çıkarır. Kazanım 2. Sesini uygun kullanır. Göstergeleri: Konuşurken/şarkı söylerken nefesini doğru kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin tonunu ayarlar. ÖĞRENME SÜRECİ Bebeğim Kocaman adlı şarkı öğretmen rehberliğinde söylenir. BEBEĞİM KOCAMAN Bebeğim kocaman onu tutamam. Ninniler söylerim hiç uyutamam. Oynayıp gülüyor bizi süzüyor. Mamasını yemiyor beni üzüyor. Materyaller Sözcükler Kavramlar Değerlendirme Şarkıyı bireysel olarak söylemek isteyenlere fırsat verilir. Çalışma sayfası uygulanır. Minik ördeğin ailesi kaç tane ördekten oluşuyor? Sayarak söyleyelim. Şimdi de en küçük olan ördeği Badem e, en büyük olan ördeği Badem in babasına çizgiyle birleştirelim. Sizin aileniz kaç kişi? Sırayla söyleyelim. Ok yönünde yolun dışına çıkmadan Badem i ve minik ördeği evlerine ulaştıralım. Hangisinin evi uzakta yuvarlak içine alarak gösterelim.

OCAK : ÇOCUK GEZEGENİ KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR BİLİŞSEL GELİŞİM

OCAK : ÇOCUK GEZEGENİ KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR BİLİŞSEL GELİŞİM OKUL : ÇOCUK GEZEGENİ YAŞ GRUBU : 4 - YAŞ AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım1:Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır.

Detaylı

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR *Büyük küçük orta *Sivri-küt *Önünde-arkasında *Alt-üst-orta *Altında-üstünde-ortasında *Arasında *Renk kavramı: Kahverengi, gri *Sayı

Detaylı

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ Okul Adı : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU Tarih : MAYIS AYI Yaş Grubu (Ay) : 36-66 AY Öğretmen Adı : AYLAR MAYIS

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI SATRANÇ EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI SATRANÇ EĞİTİM PLANI Okul Adı :.............. Tarih :.............. Yaş Grubu (Ay) : 60 72 AY Konu : Satranç ve Bilgisayarla Tanışma Öğretmen Adı : Nilgün DİRİM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR KAZANIM VE GÖSTERGELER

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri Ø Dikkat edilmesi

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olaya

Detaylı

OCAK AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

OCAK AYI AYLIK EĞİTİM PLANI AYI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul Adı : Tarih : Yaş Grubu (Ay) Öğretmen Adı : KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkat edilmesi gereken

Detaylı

HAZİRAN AYI AYLIK PLAN

HAZİRAN AYI AYLIK PLAN Okul dı : Tarih : HZİRN Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı HZİRN YI YLIK PLN KZNIMLR VE GÖSTERGELERİ H Z İ R N BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken

Detaylı

KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul Adı : Tarih : KASIM Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi

Detaylı

PENGUENLER Sınıfı MART AYI BÜLTENİ

PENGUENLER Sınıfı MART AYI BÜLTENİ PENGUENLER Sınıfı MART AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR Zıt: Aynı Benzer-Farklı, Canlı- Cansız, Hareketli-Hareketsiz, Dağınık-Düzenli, Çalışkan Tembel, Önde-Arkada, İçinde-Dışında, Hızlı-Yavaş,Sıcak- Soğuk, Eskiyeni,

Detaylı

Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Sınıfa gelen çocuklar neşeyle karşılanır. Her birine "Kendini bugün nasıl hissediyorsun?" sorusu

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun ARALIK AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun ARALIK AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun ARALIK AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR ARALIK KAZANIM

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Okul: Öğretmen: Grup: AYLAR Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. + + + + + + + + + + Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar.

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK

AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI DÜNYA V Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR ÖZEL GÜNLER İlköğretim Haftası Hayvanları Koruma

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR KASIM KAZANIM VE

Detaylı

AYLIK EĞİTİM PLANI. Okul Adı : Tarih : KASIM Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

AYLIK EĞİTİM PLANI. Okul Adı : Tarih : KASIM Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Okul dı : Tarih : K Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı YLK EĞİTİ PLN KZNLR VE GÖTERGELERİ K BİLİŞEL GELİŞİ Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR EKİM KAZANIM VE

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Ø tahminiile ile

Detaylı

BİLİŞSEL GELİŞİM. Nesne/varlığın tadını söyler.

BİLİŞSEL GELİŞİM. Nesne/varlığın tadını söyler. BİLİŞSEL GELİŞİM K1 K2 K3 K4 K5 0 1 2 K6 Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olayı

Detaylı

DEMOKRASİ ARALIK 2016

DEMOKRASİ ARALIK 2016 DEMOKRASİ ARALIK 2016 1. MEYVENİ SEÇ YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde

Detaylı

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ EYLÜL AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI EYLÜL AYI TAM GÜNLÜK KAZANIM VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/ durum/ olaya

Detaylı

AYLIK PLAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

AYLIK PLAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ E Y L Ü L MOTOR GELİŞİM Kazanım 1: Yer değiştirme hareketleri yapar. Isınma ve soğuma hareketlerini bir rehber eşliğinde yapar. Yönergeler doğrultusunda koşar. Belli bir yüksekliğe tırmanır. Tırmanılan

Detaylı

AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK

AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI DÜNYA V Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR ÖZEL GÜNLER İlköğretim Haftası Hayvanları Koruma

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI BİLİŞSEL GELİŞİM KAZANIM VE GÖSTERGELERİNE AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI BİLİŞSEL GELİŞİM KAZANIM VE GÖSTERGELERİNE AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ Okul : Öğretmen : Grup: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI BİLİŞSEL GELİŞİM KAZANIM VE GÖSTERGELERİNE AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ EYLÜL AYI AYLIK PLANI, YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI EYLÜL AYI YARIM GÜNLÜK KAZANIM VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/ durum/

Detaylı

EYLÜL. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI EĞİTİM PLANI :Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

EYLÜL. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI EĞİTİM PLANI :Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ EYLÜL Okul Adı Yaş Grubu (Ay) Öğretmen Adı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI EĞİTİM PLANI :Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu : 60 72 Ay : Tuğba Pektezel Bilişsel Gelişim: Kazanım

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. tahmini ile gerçek

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL YAŞ GRUBU:48-66 ÖĞRETMEN ADI: AYLAR EYLÜL KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 4. Nesneleri sayar. Ø 10 a kadar olan sayılar içerisinde bir sayıdan

Detaylı

4 YAŞ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

4 YAŞ GRUBU MART AYI BÜLTENİ 4 YAŞ GRUBU MART AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR Sayı Sayma Sayılar (0-10 rakamı) Büyük-Küçük Dağınık- Düzenli Uzun-kısa Sesli-Sessiz, Geometrik şekiller (Üçgen, kare, dikdörtgen, daire) Yavaş-Hızlı Mor, Sarı, Turuncu,

Detaylı

BU VATAN BENİM 1. HAFTA TEMA : VATANSEVERLİK. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı

BU VATAN BENİM 1. HAFTA TEMA : VATANSEVERLİK. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı BU VATAN BENİM 1. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı-Temizlik

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul dı : Tarih : ralık Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı Mİİ EĞİTİM BNĞ OU ÖNCESİ EĞİTİM POGM Y EĞİTİM PN ZNM VE GÖSTEGEEİ BİİŞSE GEİŞİM azanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi

Detaylı

Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 03.11.2014 PAZARTESİ Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. Müzik eşliğinde öğretmenin yönergelerine uygun ısınma hareketleri yapıldı.

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI:

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: HAZİRAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar sıcak bir şekilde karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme

Detaylı

YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI

YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı : Tarih : 02 /11/2015 Yaş grubu (Ay) : Öğretmen Adı : Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı, Temizlik Etkinlik Zamanı Kızılay haftası isimli

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI NİSAN AYI EĞİTİM PLANI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI NİSAN AYI EĞİTİM PLANI Okul dı :...... Tarih :... /... /... Yaş Grubu (y) : 48-66 Öğretmen dı :... YLR MLLÎ EĞTM BKLIĞI OKUL ÖCE EĞTM PROGRMI YI EĞTM PLI BLŞEL GELŞM Kazanım 1: esne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi

Detaylı

SORUMLULUK KUMBARAM HAFTA

SORUMLULUK KUMBARAM HAFTA . SORUMLULUK KUMBARAM HAFTA TEMA : SORUMLULUK YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Yaş Grubu (Ay) : 48-66 AY Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek

Detaylı

HAZİRAN AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI

HAZİRAN AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI 2017/2018 BAL KÜPÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SETİ HAZİRAN AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 01/06/2018 Yaş Grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama

Detaylı

Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Kahvaltı - Temizlik "Mesleklerimiz" isimli bütünleştirilmiş Türkçe, sanat ve okuma yazmaya hazırlık

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 01-05 HAZİRAN 2015 01 HAZİRAN PAZARTESİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı ve istedikleri ilgi köşelerinde evden getirdikleri oyuncaklarla

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM. eğiten kitap 11 Eylül 2013

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM. eğiten kitap 11 Eylül 2013 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM eğiten kitap 11 Eylül 2013 YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :... Tarih : 4 Kasım 2013 Yaş Grubu (Ay) :... Öğretmen Adı Soyadı :... Güne Başlama Zamanı Oyun

Detaylı

EKİM AYI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE YARIM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI

EKİM AYI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE YARIM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI 2017/2018 BAL KÜPÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SETİ EKİM AYI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE YARIM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 02 /10/2017 Yaş grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: KASIM YAŞ GRUBU: AY ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: KASIM YAŞ GRUBU: AY ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: KASIM YAŞ GRUBU: 36-48 AY ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ KASIM BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

HAZİRAN AYI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE YARIM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI

HAZİRAN AYI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE YARIM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI 2017/2018 KÜÇÜK DİNOZOR DOBİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SETİ HAZİRAN AYI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE YARIM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 01/06/2018 Yaş grubu (Ay): Öğretmen

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI:

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL ÖĞRETMEN ADI: AYLAR EYLÜL BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri: Dikkat edilmesi

Detaylı

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ PARMAK OYUNLARIMIZ KEDİCİKLER Mırıl mırıl iki kedi Biri çıkmış üst odaya Biri inmiş alt odaya Biraz sonra buluşmuşlar Mırmır mırmır konuşmuşlar

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Ø tahminiile ile

Detaylı

Kasım 10. Gün / EĞİTİM AKIŞI

Kasım 10. Gün / EĞİTİM AKIŞI Tarih: 14 Kasım 2016 Güne Başlama Zamanı Kasım 10. Gün / EĞİTİM AKIŞI Yaş Grubu (Ay): 48-66 Ay Çocuklar güler yüzle karşılanır. Hangi öğrenme merkezlerine geçecekleri sorulup çocuklara rehberlik edilir.

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EYLÜL. eğiten kitap. 11 Eylül 2013

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EYLÜL. eğiten kitap. 11 Eylül 2013 eğiten kitap 11 Eylül 2013 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EYLÜL i TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :... Tarih : 16 Eylül 2013 Yaş Grubu (Ay) :... Öğretmen Adı Soyadı :... Güne Başlama Zamanı Topu

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KAVRAMLARA AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KAVRAMLARA AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ Okul: Öğretmen: Grup: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KAVRAMLARA AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ KATEGORİLER KAVRAMLAR Kırmızı Kırmızı Kırmızı Kırmızı Yeşil Kahverengi

Detaylı

MAYIS AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI

MAYIS AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI 2017/2018 BAL KÜPÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SETİ MAYIS AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 02/05/2018 Yaş Grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama

Detaylı

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL YAŞ GRUBU: 48-66 AY ÖĞRETMEN ADI: AYLAR EYLÜL KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

ARALIK AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI

ARALIK AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI 2017/2018 BAL KÜPÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SETİ ARALIK AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 01 /12/2017 Yaş Grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: ÖĞRETMEN ADI: AYLAR HAZİRAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini

Detaylı

E K Ġ M. YILLIK PLAN (36-48 AYLIK ÇOCUKLAR ĠÇĠN) OKULUN ADI: Pinokyo Anaokulu AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

E K Ġ M. YILLIK PLAN (36-48 AYLIK ÇOCUKLAR ĠÇĠN) OKULUN ADI: Pinokyo Anaokulu AMAÇLAR VE KAZANIMLAR E K Ġ M PSĠKOMOTOR ALAN Amaç 1. Bedensel koordinasyon gerektiren 1. Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar. 2. Değişik yönlere yuvarlanır. 4. Sözel yönergelere uygun olarak yürür. Amaç

Detaylı

YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI

YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :... Tarih : 16 Eylül 2013 Yaş Grubu (Ay) :... Öğretmen Adı Soyadı :... Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı, Temizlik Etkinlik Zamanı

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: AY ÖĞRETMEN ADI:

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: AY ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 36-48 AY ÖĞRETMEN ADI: HAZİRAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri:

Detaylı

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı "İlk Yardım Çantamız" isimli bütünleştirilmiş Türkçe

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 36-48 AY ÖĞRETMEN ADI: AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI DÜNYA ÇOCUK HAKLARI HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ SONBAHAR MEVSİMİ YAPRAKLAR Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk

Detaylı

Gelişim Analizi P P P P P P P P P P P P P P P P P ÖZ BAKIM BECERİLERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Ocak. Tehlikeli olan durumları söyler.

Gelişim Analizi P P P P P P P P P P P P P P P P P ÖZ BAKIM BECERİLERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Ocak. Tehlikeli olan durumları söyler. Gelişim Analizi Küçük Kaşifler Tehlikeli olan durumları söyler. 107 Yiyecek ve içeceklerin temizliğine dikkat eder. Giysi ayrıntılarını başarıyla açar ve kapar Ali ALIÇ Temizlik malzemelerini amacına uygun

Detaylı

MUTLU ÇOCUKLAR SOKAĞI EĞİTİM SETİ EYLÜL AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI

MUTLU ÇOCUKLAR SOKAĞI EĞİTİM SETİ EYLÜL AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI MUTLU ÇOCUKLAR SOKAĞI EĞİTİM SETİ EYLÜL AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 28 /09/2015 Yaş grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı

Detaylı

SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM

SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM 4 YAŞ OCAK BİLİŞSEL GELİŞİM Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar. Nesne /durum /olayla ilgili tahminini söyler. Tahmini ile ilgili

Detaylı

Okul: Öğretmen: Grup:

Okul: Öğretmen: Grup: Okul: Öğretmen: rup: B k 6. ĞT BAKANIĞI OKU ÖNC ĞT PRORAI (2012) B KAZANI V ÖTRRN AYIK ĞT PANARINDA YR VR DURUU ÇZ AYAR KAZANIAR V ÖTRR ylül kim Kasım Aralık Ocak ubat art Nisan ayıs Haziran Kazanım 1:

Detaylı

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı "Zıplayan Para" isimli bütünleştirilmiş fen ve sanat

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS. eğiten kitap 11 Eylül 2013

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS. eğiten kitap 11 Eylül 2013 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS eğiten kitap 11 Eylül 2013 280 YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :... Tarih : 2 Mayıs 2014 Yaş Grubu (Ay) :... Öğretmen Adı Soyadı :... Güne Başlama Zamanı

Detaylı

MUTLU ÇOCUKLAR 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KASIM AYI AYLIK PLAN YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞLARI VE GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI

MUTLU ÇOCUKLAR 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KASIM AYI AYLIK PLAN YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞLARI VE GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI MUTLU ÇOCUKLAR 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KASIM AYI AYLIK PLAN YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞLARI VE GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI Okul Adı : Tarih : KASIM Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ ŞUBAT BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ ŞUBAT BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

GÜLÇİN İLE ORÇUN MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANLARI

GÜLÇİN İLE ORÇUN MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANLARI GÜLÇİN İLE ORÇUN MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANLARI Okul Adı: AY: EYLÜL Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı : AYLIK EĞİTİM PLANI KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ MOTOR GELİŞİM Kazanım 1. Yer değiştirme

Detaylı

ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK?

ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK? SANAT ETKİNLİĞİ Dergi ve gazetelerden resimler keserek yaratıcılığımızı kullanarak insan oluşturduk. Sanat öğretmenimiz Ceren hanım çocuklarımıza

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 48-66 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

EYLÜL AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI

EYLÜL AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI 2017/2018 BAL KÜPÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SETİ EYLÜL AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 18 /09/2017 Yaş Grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama

Detaylı

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ 3-6 yaş arasını kapsayan ve okul öncesi dönem adını verdiğimiz süreç çocukların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Okul öncesi dönem çocukta büyümenin ve gelişimin en hızlı

Detaylı

MUTLU ÇOCUKLAR 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI AYLIK PLAN TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞLARI VE GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI

MUTLU ÇOCUKLAR 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI AYLIK PLAN TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞLARI VE GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI MUTLU ÇOCUKLAR 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI AYLIK PLAN TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞLARI VE GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul Adı : Tarih

Detaylı

YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI

YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı : Tarih : 28 /09/2015 Yaş grubu (Ay) : Öğretmen Adı : Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı, Temizlik Etkinlik Zamanı Okul Açılıyor, Heyecan

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul dı : Tarih : M aş Grubu (y) : Öğretmen dı MİLLİ EĞİTİM BKNLĞ OKUL ÖNCEİ EĞİTİM PROGRM LK EĞİTİM PLN KZNMLR VE GÖTERGELERİ M BİLİŞEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri:

Detaylı

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GUBU: 48 60 AY E K İ M

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GUBU: 48 60 AY E K İ M AYLAR E K İ M 2 0 1 2 PSİKOMOTOR ALAN AMAÇ 1- Bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri yapabilme. 1- Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar. 10- Belli bir yükseklikten atlar. 12- Pedal

Detaylı

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri Sohbetler *Kendimi tanıyorum (İlgi ve yeteneklerim, hoşlandıklarım, hoşlanmadıklarım) *Arkadaşlarımı tanıyorum *Okulumu tanıyorum

Detaylı

SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ:Çocuklarla selamlaşılır.çocuklar ilgi köşelerinde(eğitici oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır.

SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ:Çocuklarla selamlaşılır.çocuklar ilgi köşelerinde(eğitici oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır. Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 5 EKİM-9 EKİM 2015 5 EKİM 2015 PAZARTESİ oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır. TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ:Çocukların sandalyelere yarım daire

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL YAŞ GRUBU: 36-48 AY ÖĞRETMEN ADI: AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini

Detaylı

YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI

YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı : Tarih : 01 /10/2015 Yaş grubu (Ay) : Öğretmen Adı : Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı, Temizlik Etkinlik Zamanı Beni neler mutlu eder

Detaylı

ADDIE MODELİ RENK RİTİM PROJESİ

ADDIE MODELİ RENK RİTİM PROJESİ BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ADDIE MODELİ RENK RİTİM PROJESİ Bengi HOŞSUCU Gizem Güneş EKİM Ceyhun Gizem ALPARSLAN Öğretim Tasarımı Kadir KOZAN Kasım, 2015 1 İÇİNDEKİLER Sayfa İHTİYAÇ ANALİZİ 2 1. Planlama

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM. eğiten kitap. 11 Eylül 2013

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM. eğiten kitap. 11 Eylül 2013 eğiten kitap 11 Eylül 2013 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM 37 TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :... Tarih : 1 Ekim 2013 Yaş Grubu (Ay) :... Öğretmen Adı Soyadı :... Güne Başlama Zamanı Kendimi

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu .. Özel Eğitim Uygulama Merkezi Kaba Değerlendirme Formu Öğrenci Adı-Soyadı: Değerlendirme Tarihi: Sınıfı: Değerlendiren: AMAÇLAR +/- AÇIKLAMA 1. Ellerini yıkar. 2. Ellerini kurular. 3. Yüzünü yıkar. 4.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel

Detaylı