Sizin Fikriniz Sizin Projeniz

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sizin Fikriniz Sizin Projeniz"

Transkript

1 Sizin Fikriniz Sizin Projeniz 4 Öğretmenlere yönelik öneriler Proje hazırlama kılavuzu

2 Sınıf çalışması Sizin Fikriniz Sizin Projeniz yarışması, aşamalı bir uygulamadır. İlk aşama çocuğun kendisinden başlayarak, önce okulda, sonra yakındaki sokaklar ve mahallesinde ve hatta ilçesinde sorunu iyi anlamasıdır. İkinci aşama çocukta işlenen konuyu sahiplenme duygusu yaratılmasıdır. Olanaklı çözümler veya eylemleri tanımlamayı içeren son aşamaya geçmeden önce sorunlar veya sorulan sorular hakkındaki farklı bakış açılarını paylaşmalarını sağlayan üçüncü bir aşama öngörülmelidir. Faaliyetler ve aşamalar esnektir. Her sınıf doğrultusunda onları yapılandırmak eğitimciye kalmıştır. Başlangıçtaki beyin fırtınası oturumu şayet fikirler yoğunsa çok zaman alabilir ve eğitimcinin izlenen hedefe erişmek için bunu en iyi şekilde yönetmesi gerekecektir. Projenin aşamaları aşağıdaki gibidir : Sizin Fikriniz 1 Projenin ilk bölümü güvenlik ve ulaşımın, okuldan sokağa kadar birçok belirleyicisini keşfetmekten oluşuyor. Bunlar özellikle: Davranış ve beceriler, Kurallar ve standartlar, Altyapıların ve çevrenin özellikleri, Destek ve toplum, vs. Bu aşamada, eğitmenler öğrencilerle, çocuklar için en belirgin olan güvenlik ve ulaşım sorunları hakkında tartışmaya ve sınıf bünyesinde beyin fırtınası yaşatmaya davet edilir. Çevre gözlemi yol güvenliği ve ulaşım eğitiminin ayrılmaz parçasıdır. Sınıfın gündelik çevresinin yol güvenliği ve ulaşım açısından değerlendirmesi konuya giriş için çok iyi bir başlangıç noktasıdır. Çevremizin sorunlarının anlaşılması onun iyileştirilmesini hedefleyen bir strateji geliştirme olanağı verir. Çevreye yönelik eleştirel analiz sayesinde neleri değiştirebileceklerini, iyileştirebileceklerini anlamaya başlayacaklardır. Bununla birlikte, eyleme geçmeden önce çocukların çevrelerinde kapsamlı bir inceleme yapmaları her zaman zorunlu değildir. Kendi kişisel deneyimleri de (servis, karşıdan karşıya geçme, aile otomobilinde seyahat, otobüs ve minibüslerde yaşadıkları, yakınlarının trafikteki davranışları vb.) yol güvenliği konusunda bir tartışma başlatmak için kullanılabilir. Önemli olan bir şekilde çocukların sorunları tanımlaması, sonra da çözümleri aramasını sağlamaktır.

3 Fikirlerin özgür ifadesinin cesaretlendirilmesi için bazı tavsiyeler: Bir beyin fırtınası oturumu, sonrasında sadece belirlenen hedeflere uygun olanları saklamak üzere birçok fikrin ortaya çıkarılması için etkin bir yol olabilir. Bu oturumun rahat bir ortamda yapılması gerekmektedir. Öğrenciler ne kadar rahat olursa, düşüncelerini daha da keskinleştirebilecek ve daha fazla yaratıcı fikir üretebilecektir. Bir beyin fırtınası oturumunun iyi koşullarda devam etmesi için, bir kolaylaştırıcı (bu örnekte öğretmen), fikirlerin not edileceği uygun bir yer (beyaz bir tahta veya çıkartılabilir sayfalı bir tahta) gerekir. Öğretmen oturumu açar ve yönetir, öğrencilerin kendilerini ifade etmeleri için cesaretlendirir ve fikirlerini tahtaya not eder. Yaratıcılık ve rahatlama alıştırmalarıyla veya eğlenceli faaliyetlerle, oturum öncesinde gerginliklerini atmaları konusunda öğrencilere yardım edilebilir. Rahatlamış kafalar, beyin fırtınası oturumu sırasında daha yaratıcı olacaktır. Nasıl başlamalı? Sorulacak soruyu tanımlamakla başlayın. Bu güvenlik ve ulaşım kelimeleri benim için ne ifade ediyor? ya da Seyahat etmek, benim için nedir? soruları olabilir. Soruyu kısaca yazın ve tüm öğrencilerin bunu iyi anladığından ve ifade şeklini kabul ettiklerinden emin olun. Oturumun süresini belirleyin. Biz peşinen 40 dakikalık bir süre tavsiye ediyoruz, ancak tecrübe size ne kadar süre gerektiğini gösterecektir. Eğer grup çok kalabalıksa, herkesin fikrini almak için belki daha fazla zaman gerekebilecektir. Oturum devam ettikçe çocuklar, eğitmenin herkesin görebilmesi için beyaz bir tahta veya seyyar sayfalı bir tahta üzerine not ettiği kişisel cevaplarını ve yorumlarını beyan eder. Fikri ilk söyleyen öğrencinin adını yazmayın (bunun hiç önemi yoktur!). Bu aşamada, hiçbir tartışma veya eleştiri olmamalıdır. Fikrin saçma, gerçekleştirilemez veya kötü olmasının pek önemi yoktur: Sadece not düşülmesi gerekmektedir. Süre dolduğunda, grup tarafından tercih edilen beş tanımı seçin. Tüm öğrencilerin bu noktada fikir birliği ettiğinden emin olun. Daha ileri gitmek için Tanımları bağlamlarına daha iyi yerleştirebilmek için tanımlar etrafında bir tartışma başlatabilirsiniz (eğer bu daha önce yapılmadıysa). Çocuklardan örneğin seyahat ettiklerinde kendilerini güvenlik içinde hissetme yi kolaylaştıran yerler, davranışlar veya kişilerden bahsetmelerini ve onları betimlemelerini isteyin. Aynı şekilde, Tamam, öyleyse güvenlik ve ulaşımın şundan oluştuğunu düşünüyoruz Peki ya size göre, güvenlik ve ulaşımın ne olduğunu daha da iyi anlamada bize kim yardım edebilir? tarzındaki bir müdahaleniz, sınıfın dışında çocuklara bu konuyu işlemede kimin yardım edebileceğinin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

4 Diğer mümkün bir öneri: Ya evde ailenize bu konuda ne düşündüklerini sorsanız? Onların cevaplarını not edin, bunları sınıfa getirin ve yarın onların düşüncelerini sizinkilerle karşılaştırırız. Ve böyle devam edilebilir Önemli Not: Fikirlerin özgürce ifade edildiği bu seansın, hemen ardından sınıfın tamamının Okula giderken ve dönerken nerede, ne zaman ve hangi nedenlerle kendimi güvende ya da tehlikede hissediyorum? sorusu üzerine düşünmesiyle sürdürülmesini öneriyoruz. İşe toplumu da katmanın püf noktaları Yerel bireylerle görüşmek Danışma Çoğu zaman, okul dışında neler olduğu konusunda çocukların ilgisini çekmek için, öğrencilerden çevrelerindeki kişilerle (aile, komşular, vs.) trafik veya ulaşımla ilgili kısa röportajlar hazırlamalarını istemek çoğunlukla yeterlidir. Ama bu röportajlarda konu belirgin bir durum ya da yakın çevreyle (okul ya da evin bulunduğu sokak, cadde, kavşak mahalle, ilçe) ilgili olarak işlenmelidir. En iyisi, görüşülen kişilere ilk başta buralarda durumun eskiden nasıl olduğunu, sonra bugünkü durum hakkında ne düşündüklerini, daha sonra da durumun nasıl gelişeceğini tahmin ettiklerini ve nasıl gelişmesini istediklerini sormaktır. Öğrencilerin trafik ve ulaşım sorunları konusuna ilgisini uyandırmak ve çalışmalarının sadece okul çerçevesiyle sınırlı kalmayacağından emin olmaları için genellikle bu yetmektedir. Ayrıca, bu röportajlar gelecek için bir öneri listesi hazırlamayı ve çocukların toplumla tamamen doğal olarak iletişim kurmasını sağlamaktadır. Çünkü bu liste görüşülen kişilerden sağlanan cevaplardan yola çıkarak öğrenciler tarafından hazırlanmaktadır. Görüşülen kişilerle ve seçilmiş yerel yöneticiler veya diğer ilgili kişilerle sonradan bir toplantı düzenlenmesi de öğrenciler için yine çok öğretici olabilir. Bu okul faaliyeti türünün toplumsal bir eylemi başlatmak için çoğunlukla katalizör etkisi vardır; girişimleri ve toplumsal olaylara katılım tarzlarıyla öğrencilerin çevrelerinden takdir görmesine de katkısı olur. Tecrübelerinden ve fikirlerinden faydalanmak amacıyla sınıf, okula yerel aktörleri de davet edebilir. Bunu yapmak için, çocukların eğitmenler yardımıyla, yerel topluma bağlılıklarını ve geleceğine gösterdikleri ilgilerini eylemleriyle kanıtlamış olan aile üyelerini, yerel kurum ve kuruluşları veya genel huzur, özellikle de yol güvenliği konusunda duyarlı semt sâkinlerini saptamaları gerekecektir. Bu kişileri tecrübeleri hakkında konuşmak ve sınıfla görüşlerini paylaşmak için davet edin. Bu durum öğrencilerin birçok farklı ilginç öykü toplamasını sağlayacak, hatta projenin bu aşamasını, belki de bütününü başarıya ulaştırmak için enerjilerini seferber edebilecek, kaynak ve beceriler katabilecek müttefikler bulmasını mümkün kılacaktır. Dahası, yol güvenliği ve ulaşım sorunları hakkında toplumun duyarlılaştırılmasını da güçlendirecektir.

5 Sizin Projeniz 2 İlk aşama tamamlandığında, sınıfın önceliklerini belirlemesi ve kampanyasını geliştirmesi gerekir. Öğrenciler, okul veya toplum için kampanya önerilerini öncelik sırasına koymak için birlikte veya küçük gruplar halinde çalışacaklar. Seçilen tema sınıfın projesi olacak. Öğrenciler tarafından sonradan yapılan eylemler farklı alanları ilgilendirebilir: planlama, tasarlama ve işletme, halkın duyarlılaştırılması. Tüm bu süreçte yetişkinlerin çok etkin bir rolü vardır. Eğitmenlerin misyonu hem gözlemci hem moderatör (kolaylaştırıcı) olmaktır. Bu misyon, öğrencilere eylemlerini geliştirmede yardımcı olma, tavsiyelerde bulunma ve onları cesaretlendirmeyi de kapsar. Aileler de önemli bir rol oynayabilir. Aileler sadece başlangıçtaki düşüncelere değil kampanyanın kendisine de katılabilir, hatta katılmalı. Projelerini geliştirdiklerinde, öğrencilerin çalışmalarının nihai hedefinin yol güvenliği konusunda etraflarında tespit ettikleri eksiklikler ve diğer problemleri çözmekten ibaret olduğu konusunda yeterince bilinçli olmaları gerekmektedir. Sonunda, kendi önerilerini sunduklarında ve onları oluşturma tarzı konusunda düşündüklerinde, sadece kendi çevrelerinde değil aynı zamanda muhtemelen yerel düzeyde trafik ve ulaşımdan sorumlu kişilere de sonuçlarını duyurmaları gerekecektir.

6 Kampanyanın geliştirilmesi Öğrenciler işlenecek konular hakkında düşündüler, bu konularda tartıştılar. İlk aşamada öğrencilerin kendilerine ve yaşıtları olan diğer gençlere hitap eden somut bir eylemi temel alan projelerini ortaya koyma zamanı geldi. Bir girişim, hedefleri ve ortaya konacağı şekille tanımlanır. Kimi hedefliyoruz? Ne demeyi istiyoruz? Bunu nasıl söylemeyi istiyoruz? Hangi durumla karşı karşıyayız? Hangi olanaklara sahibiz? Bu sorular eylem planının hazırlanması ve ortaya koymayı istediğimiz kampanya türünü veya girişimini belirlemek için gereklidir. Öğrenciler bu sorulara cevap verecekler ve kampanyaları için kullanacakları konu ve yöntemleri seçecekler. Mesajı açıkça tanımlamak ve merkeze yerleştirmek temeldir. Yaptıkları proje sınıfın konuyla ilgili azim ve kararlılığına tanıklık edecek ve toplum üzerinde etki yaratacaktır. Kampanya, güvenlik ve ulaşımın okulda ve/veya toplum bünyesinde algılanma ve üstlenilme şeklinde değişimler başlatmayı hedefleyecektir. Uzun vadedeki hedef açıktır: Toplumun yol güvenliği ve ulaşıma karşı tutumunda bir değişim geçirmesine yol açmak. Ve elbette öncelikle okul etrafında emniyetli yerler ve sokaklar yaratmak için gerekli değişimleri yaratmak. Kampanyanın paylaşılması ve yaşama geçirilmesi Bu aşamada, katılımcı sınıflar çevrelerinin ve semtin, yapılanlar ve halen yapılabilecekler hakkında bilgilendirilmesi amacıyla (toplantı ya da duyurular aracılığıyla )girişim ve sonuçlarını yöntemli bir biçimde sıralar. Böylece projenin tüm bileşenleri sokakların güvenliğinden yana önerilerini sunar. Aileler ve yerel seçilmişler temel bileşenlerdir. Bu sayede yerel işbirliği de güçlendirilir. Bazı proje fikirleri Her sınıf, her grup kendi önerisinden sorumludur ve projesini özgürce tasarlar. Bununla birlikte yol güvenliği ve ulaşıma bağlı konuların geniş bir yelpazesini kapsayan bazı proje örneklerini sunuyoruz. Bunlar projenin başlangıç aşamasında sınıfa yardım edebilir. Yaratıcı veya sanatsal faaliyetler Alternatif ulaşım olanakları konusunda bir kampanyanın tasarlanması. Mobilet, motosiklet kullanırken kask takılmasının teşviki için afiş yaratılması.

7 Yayalar ve Yol güvenliği konulu radyo yayını oluşturulması. Trafikteki riskler ve riskli davranışlarla ilgili bir tiyatro oyununun sahnelenmesi. Ulaşımın geleceği ile ilgili fotoğraf sergisi yapılması. Bisiklet kullanımı hakkında bir makale ve rapor yazılması. İki tekerlekli taşıt sürücülerinin kask takmasıyla ilgili bir grup oyununun tasarlanması. Genç sürücülerin neden olduğu kazalarla ilgili bir bilgilendirme kampanyasının tasarlanması. Yanlış mobilet kullanımıyla ilgili bir filmin hazırlanması. Çizgi-roman ya da filmlerdeki yol güvenliği boyutu hakkında makale ve rapor yazılması. Sürücüler ve yayalar için görünür ve emniyetli giysilerin yaratılacağı atölye düzenlenmesi. Örgütlenme faaliyetleri Paylaşımlı özel ulaşım projelerini desteklemeyi hedefleyen bir stratejinin oluşturulması (taşıt havuzu veya taşıt paylaşımı; aynı semtten gelenlerin birkaç otomobil yerine her gün bir otomobilde toplanarak okula gelmesi). Engelli kişilerin karşılaştığı ulaşım güçlükleri konusunda duyarlılık kazandırma günü. Motosikletlerin bakımı ve onarımları için bir mekanik atölyenin düzenlenmesi. Yerel İyileştirmeler. Yaya, bisikletli veya motosikletlilerin okula erişimi için güvenli yolların oluşturulması. Eksikliği hissedilen yerlerde güvenliği sağlamak üzere ilave yaya geçidi, trafik ışığı ya da işaretleme yapılmasının sağlanması. Yol güvenliği ile ilgili eğitim için pedagojik desteklerin (broşür vb) tasarlanması ve dağıtılması.

8 Girişimleri geliştirmek için bazı öneriler İşte farklı türde bazı kampanya önerileri. Bu öneriler örnek ve ilham kaynağı olarak verilmiştir; her sınıf kendisine en uygun gelen kampanyayı ve yöntemleri kendisi belirleyecektir. Bir afiş kampanyasının geliştirilmesi İster okulda ister yerel toplum kapsamında olsun, bir afiş kampanyası kamuoyuna duyarlılık kazandırmanın çok etkili bir yoludur. Afiş, sınıfın fikirlerini özetleyecek ve açık bir mesaj verecektir. Görüntüler dikkat çekebilecek metinler eşliğinde, slogan veya kısa cümleler şeklinde olabilecektir. Afişler sınıf girişimlerinin yerel toplum tarafından bilinmesine de hizmet eder. Öğrenciler, mesajlarını seçmek ve afişlerini yaratmak için sınıf grubu şeklinde veya küçük gruplar halinde çalışabilirler. Slogan bulmak ilk aşamada kolay gibi görünebilir. Bununla birlikte, sınıfın düşüncelerini iyi özetleyebilecek basit ve güçlü bir cümle bulmak bazen zordur. Sloganın kısa, etkileyici ve ilginç olması gerekir ve ayrıca güçlü bir mesajın taşıyıcısı olmalıdır. Slogan afişin görsel bir unsuru olarak da görülebilir. Öğrenciler renklerle, yazı tipi, biçimle, vs. oynayabilir. Sloganın mesajın hemen kavranmasını sağlayacak şekilde iyi göründüğünden emin olun. Afişler daha sonra okullarda veya mahallede sergilenecektir. Öğrencilerin çalışmasını ortaya çıkarmak için bir özel gün de düzenlenebilir. Bir fotoğraf yarışmasının veya fotoğraf sergisinin düzenlenmesi Bu faaliyet çok eğlenceli ve çok yaratıcı olabilir. Sınıfta ele alınan tartışmaları esas alarak, öğrenciler fotoğraf üzerinden geliştirilecek konuları seçerler. Daha sonra renkli veya siyah-beyaz fotoğraflarını çekmeye giderler. Sonra sınıfta, okulda veya halka açık diğer bir yerde yapılacak fotoğraf sergisini hazırlarlar. Fotoğrafların herkesin zorluk çekmeden izleyebileceği büyüklükte olması gerekir. Öğrenciler bunları ayrıca çerçeveleyebilir ve bir isim verebilir. Fotoğraflar seçildiğinde, bunlar bir anlatı oluşturacak şeklide sıralanabilir. Asılan her fotoğrafa onun başlığını ve çeken kişinin adını belirten küçük bir etiket eşlik edecektir. Öğrencilerin kendileri de diğer sınıfları veya ailelerini davet ederek fotoğraf sergilerini tanıtabilir. Örneğin öğrencilerin sergi hedeflerini açıklayacakları, konularını seçme sebeplerini verecekleri ve fotoğrafları yoluyla iletmeyi istediklerini söyleyecekleri özel bir gün düzenlenebilir.

9 Bir tiyatro piyesinin hazırlanması Çok sayıda öğrencinin katılımını gerektiren bu faaliyet için, rollerin özenle dağıtılması gerekmektedir. Öğrenciler sınıf grubu veya küçük gruplar şeklinde çalışacaklardır. Piyeste kimin oynayacağına ve bunu sahneye kimin koyacağına onlar karar vereceklerdir. Vermeyi istedikleri mesajı iyi tanımladıktan sonra, piyesin temel karakterlerini belirleyecek ve diyalogları yazacaklardır. Daha sonra dekor ve sahneleme çalışmalarının zamanı gelecektir. Birkaç provadan sonra, piyes sınıf önünde, diğer sınıflar, hatta tüm okul önünde oynanacaktır. Temsilden sonra, öğrenciler arkadaşları önünde o konuyu seçmeye onları iten sebepleri sunacak, neyi kanıtlamak istediklerini açıklayacak ve onların önünde bu deneyimden dersler çıkaracaklar. Bir radyo programının oluşturulması Bir radyo programının yaratılması öğrenciler için coşku verici bir deneyim olabilir. Öncelikle bir ekip oluşturup, programın dağıtımından, röportajlardan, programın hazırlanması ve koordinasyonundan kimin sorumlu olacağını seçeceklerdir. Öğrenciler ele alınacak konuların tanımlanmasında hep birlikte çalışacak ve program adını seçeceklerdir. Bir radyo programında, her şeyin önceden iyi öngörülmüş olması gerekmektedir. Her saniye önemlidir, boşluk olmamalıdır. Sunucu kendini ve programı tanıtarak başlayacak, sonra da işlenecek konuları kısaca sayacaktır. Daha sonra bir şarkı, kısa güncel haberler, sonra da röportajlar olabilecektir. Okul gazetesi için bir makale yazılması Sınıfta programın önemli konularını tartıştıktan sonra, öğrenciler toplumu ilgilendiren bir konu seçerler. Sonra, gruplar halinde, okul gazetesinde yer alacak makalelerinde geliştirilecek özel bir sorunu seçerler. Güvenlik ve ulaşımın önemli temalarından birini taşıyan özel bir baskı yayınlamaya da karar verebilirler. Daha sonra işlenecek konulara ve hangi şekil altında olacağına karar verecekler: görüşme, röportaj, fotoğraflar, çizgi-roman Hatta reklam bile alabilirler. İşte bazı fikirler: Bir röportaj birçok bilgi sağlayabilir. İşlenen konu hakkında derinlemesine bir araştırma gerektirir. Temel konular hakkındaki makalelere ayrılan bölümde, sınıfın bakış açısını ifade eden bir başyazı bulunabilir. Bir köşe yazısı, yaşanmış tecrübelerin tasviridir: Olayların anlatımı, yazarın izlenimleri ve şahsen yaşamış olduklarıyla yan yana gider. Her röportajın öncesinde bir araştırma yapılmış olması gerekir. Soruların önceden iyi hazırlanmış olması gerekir. En iyisi görüşmeyi kaydetmek, kâğıda sonra dökmektir.

Sizin FİKRİNİZ Sizin PROJENİZ! Yol Güvenliği Yarışması. Daha iyi bir çevre için trafik güvenliği konusunda liselilerin girişimleri yarışıyor.

Sizin FİKRİNİZ Sizin PROJENİZ! Yol Güvenliği Yarışması. Daha iyi bir çevre için trafik güvenliği konusunda liselilerin girişimleri yarışıyor. Sizin FİKRİNİZ Sizin PROJENİZ! Yol Güvenliği Yarışması Daha iyi bir çevre için trafik güvenliği konusunda liselilerin girişimleri yarışıyor. İKİ EĞİTİM ÖNCELİĞİ: YOL GÜVENLİĞİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA

Detaylı

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Yol güvenliği ve sürdürülebilir bir çevre için Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Öğretmenler, 10 uncu sınıf öğrencileri ile bu girişime katılmaya ve katılımcı bir sınıf projesi geliştirmeye davet edilmektedir.

Detaylı

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Sizin Fikriniz Sizin Projeniz 2 Öğretmenlere yönelik öneriler Yol güvenliği ve ulaşım konusunda harekete geçme yetkinliği Yol güvenliği ve ulaşım konusunda harekete geçme yetkinliği Sizin Fikriniz Sizin

Detaylı

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz. Öğrencinin Günlüğü

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz. Öğrencinin Günlüğü 1 Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Öğrencinin Günlüğü 2 Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Yol güvenliği ve yaşamımızdaki ulaşımla ilgili bir araştırma-eylem projesidir. Amaç çevrenizdekilerle birlikte bu sorular

Detaylı

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ CUMHURİYET ORTAOKULU ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ 2015-2016 PROJE SAHİBİ OLAN OKUL PROJENİN ADI PROJENİN AMACI PROJENİN SÜRESİ PROJENİN HİTAP ETTİĞİ KESİM PROJENİN BÜTÇESİ CUMHURİYET ORTAOKULU

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI KAMPANYASI DAHA ADİL BİR DÜNYA İÇİN YANIMDA OL

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI KAMPANYASI DAHA ADİL BİR DÜNYA İÇİN YANIMDA OL Arka Plan: BM Kadın, UNDP ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ortaklığında yürütülmekte olan Türkiye de Cinsiyet Eşitliği ne Yönelik Elverişli Ortamın Teşvik Edilmesi Ortak Programı kapsamında

Detaylı

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Sizin Fikriniz Sizin Projeniz 3 Öğretmenlere yönelik öneriler Yöntemsel yaklaşım IVED yaklaşımı Sizin Fikriniz Sizin Projeniz yarışması, öğrencilerin proje süresince kazandıkları bakış açıları ve bilgilerin

Detaylı

Yaratıcılık ve Yenilikçilik. Yavru TEMA Ocak 2014

Yaratıcılık ve Yenilikçilik. Yavru TEMA Ocak 2014 Yaratıcılık ve Yenilikçilik Sunumu Yavru TEMA Ocak 2014 Genç Fikirler, Yaratıcı Çözümler Projesi Öğrencilerinizle 3 ay (Ocak-Şubat-Mart) bu projeyi uyguluyor olacaksınız. Proje ile amacımız; Gençlerin

Detaylı

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ KISA (SPOT) METRAJLI FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ KISA (SPOT) METRAJLI FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1. KONU: KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ KISA (SPOT) METRAJLI FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yol kullanıcılarında trafik bilincinin geliştirilmesine yönelik kısa film hazırlanmasıdır. Hazırlanacak filmlerde işlenebilecek

Detaylı

1.2.3 Kamu Değeri & Politika Analizi ve Değerlendirme

1.2.3 Kamu Değeri & Politika Analizi ve Değerlendirme EĞİTİM PROGRAMI 1.2.3 Kamu Değeri & Politika Analizi ve Değerlendirme EĞİTİM TARİHİ: 7.3 27.5.2011 YER: Hazine Müsteşarlığı Eğitim Binası Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:97 Ziraat Bankası Binası 6. kat Maltepe/

Detaylı

BİLİM KAHRAMANLARI BULUŞUYOR/FLL Tema Toplantısı senin dünyan senin sınıfın

BİLİM KAHRAMANLARI BULUŞUYOR/FLL Tema Toplantısı senin dünyan senin sınıfın BİLİM KAHRAMANLARI BULUŞUYOR/FLL Tema Toplantısı senin dünyan senin sınıfın 11. Sezon Teması Senin dünyan senin sınıfın / Eğitimin geleceği Hayallerinizi süsleyen, çok sevdiğiniz, her zaman öğrenmek istediğiniz

Detaylı

Karar vericileri etkilemenin önemi. Doç.Dr.Kayıhan Pala Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı

Karar vericileri etkilemenin önemi. Doç.Dr.Kayıhan Pala Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Karar vericileri etkilemenin önemi Doç.Dr.Kayıhan Pala Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Karar vermeyi desteklemek nedir? SED in sonuçları ve ortaya çıkan önerilerin (teklif

Detaylı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi İfade Etme Yollarımız Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları,

Detaylı

3. Yazma Becerileri Sempozyumu

3. Yazma Becerileri Sempozyumu http://zikzakgrup.com/ OKUL ÖNCESİ MEKANİK YAZMA SÜRECİ MODEL HİKAYE PLAN, OLMA UNSURLARI SÜSLEME VE SÜRECİ YARATICILIK SUNUM VE ÖLÇÜM TÜRLER Anlama Ses Birlikte yazma Karakter Konu, Fikir, Noktalama

Detaylı

Yaşadığımız Yerde Ulaşım

Yaşadığımız Yerde Ulaşım Yaşadığımız Yerde Ana Tema Önerilen Süre Kazanımlar Öğrenciye Kazandırılacak Beceriler Yöntem ve Teknikler Araç ve Gereçler, günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır, ancak ulaşım etkinlikleri çevreye

Detaylı

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ Konusu İstanbul da Yazılım, Bilgisayar ve Video Oyunları Sektörü Durum Analizi ve Sektörün Geleceği Gerekçesi 2014-2023 İstanbul Bölge Planı nın ekonomik gelişme ekseni küresel

Detaylı

3. SINIF 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

3. SINIF 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 3. SINIF 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade etme yollarını sorgulama;

Detaylı

İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne

Detaylı

KARANLIĞIN ALIŞILMADIK DENEYİMİ

KARANLIĞIN ALIŞILMADIK DENEYİMİ KARANLIĞIN ALIŞILMADIK DENEYİMİ DÜNYANIN EN BÜYÜK MARKALARI, GÖRMENİN ÖTESİNE GEÇTİLER. Onlara Katılın, Bugün. GÖRMENİN ÖTESİNDE GELİŞMEK Karanlıkta Diyalog Nedir? Karanlıkta Diyalog atölye çalışmaları

Detaylı

~ NEWSLETTER 1 ~ M.E.E.T.

~ NEWSLETTER 1 ~ M.E.E.T. ~ NEWSLETTER 1 ~ M.E.E.T. Yasal Uyarı "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans, http://www.ua.gov.tr) yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programı

Detaylı

SAĞLIKLI ŞEHİR YAKLAŞIMI

SAĞLIKLI ŞEHİR YAKLAŞIMI SAĞLIKLI ŞEHİR YAKLAŞIMI Bugün şehirlerimizdeki problemlerin çoğu fakirlik, eşitsizlik, işsizlik, işe ve mal ve hizmetlere erişim zorlukları, düşük düzeyde sosyal ilişkiler ve kentsel alanlardaki düşük

Detaylı

TUBİTAK ARDEB 1000 PROJESİ

TUBİTAK ARDEB 1000 PROJESİ EĞİTİM EKİBİ Prof.Dr. Birdogan BAKI, K.T.Ü., IIBF Prof.Dr. Asım KADIOGLU, K.T.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Böl. Doç.Dr. Bülent GÜVEN, K.T. U. Fatih Egitim Fakültesi TUBİTAK ARDEB 1000 PROJESİ Cumhuriyet

Detaylı

Küresel Para Haftasına Katılın!

Küresel Para Haftasına Katılın! KÜRESEL PARA HAFTASI Küresel Para Haftasına Katılın! 5. Yıl Dönümü #GMW2016 #GlobalMoneyWeek #TakePartSaveSmart #KüreselParaHaftası 14-20 Mart, 2016 İşbirliği ile destekleyen Küresel Para Haftasına Katılın!

Detaylı

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir?

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir? İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Pek çok işletme, sektördeki yeniliklere ve değişen taleplere hızlı uyum sağlayamadığı için rekabet edemez ve hatta devamlılığını sağlayamaz hale gelebilmektedir.

Detaylı

ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı

ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı 3i Programme Taahhütname ARKA PLAN BİLGİSİ Temel denetim alanları olan mali denetim, uygunluk denetimi ve performans denetimini kapsayan kapsamlı bir standart seti (Uluslararası

Detaylı

Etkinlik Listesi BÖLÜM II İLİŞKİLENDİRME AŞAMASI 67

Etkinlik Listesi BÖLÜM II İLİŞKİLENDİRME AŞAMASI 67 İçindekiler Etkinlik Listesi Önsöz XII XIV BÖLÜM I GİRİŞ 1 1. Danışmanlık ve yardım nedir? 3 Bölüm sonuçları 3 Danışmanlık, psikoterapi ve yardım 4 Danışmanlık nedir? 9 Yaşam becerileri danışmanlığı yaklaşımı

Detaylı

YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ

YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ İçerik: 1. Amaçları, hedefleri ve hedef grubu 1.1. Hangi değişiklikleri oluşturmaya çalışacak? 1.2. Neden bu proje yürütülecek? 1.3. Beklenen sonuçlar ne?

Detaylı

Beyaz Perde. K ı s a F i l. m çekim aktivitesi

Beyaz Perde. K ı s a F i l. m çekim aktivitesi Beyaz Perde m çekim aktivitesi K ı s a F i l Tüm yaratıcılığınızı ortaya koyabileceğiniz, eğlenceli ve heyecan verici bir kısa film projesi! Keyifli bir finalle sonlandırılan müthiş bir film çekim aktivitesi

Detaylı

T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI. Güz Yarıyılı

T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI. Güz Yarıyılı T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI Güz Yarıyılı OYUNCULUK VE KARAKTER OLUŞTURMA OYU 421 6 AKTS Kredisi 4. yıl 7. yarıyıl Lisans Zorunlu 4 s/hafta Teorik: 2 s/hafta

Detaylı

HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA: Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

AKADEMİK DÜZEYDE PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ EĞİTİM PROGRAMI SAAT 1. GÜN SAAT 2. GÜN SAAT 3. GÜN 08:00-08:45 Ders Saati: 1. DERS ADI:Bilimsel 08:00

AKADEMİK DÜZEYDE PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ EĞİTİM PROGRAMI SAAT 1. GÜN SAAT 2. GÜN SAAT 3. GÜN 08:00-08:45 Ders Saati: 1. DERS ADI:Bilimsel 08:00 AKADEMİK DÜZEYDE PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ EĞİTİM PROGRAMI SAAT. GÜN SAAT 2. GÜN SAAT 3. GÜN 09:30 09:30 0:00 0:00 0:45 ADI: Bilgi, Bilim ve Bilimsel Araştırma: Kavramsal Bakış Katılımcıların Bilgi, Bilim

Detaylı

BİLİŞİM EĞİTİM KÜLTÜR ve ARAŞTIRMA DERNEĞİ

BİLİŞİM EĞİTİM KÜLTÜR ve ARAŞTIRMA DERNEĞİ İç Kontrol Uyum Eylem Planı Danışmanlığı İç kontrol ; Sistemli, sürekli, süreç odaklı, kontrollü iyi yönetimi ifade etmektedir. Buradaki kontrol anladığımız tarzda denetimi ifade eden kontrol değildir.

Detaylı

Okul ortamında herkesin ırka dayalı taciz ya da ırkçı eylemleri denetleme ve bunlara çözüm bulma sorumluluğu vardır.

Okul ortamında herkesin ırka dayalı taciz ya da ırkçı eylemleri denetleme ve bunlara çözüm bulma sorumluluğu vardır. P U S U L A Irkçılığa yanıt Okul ortamında herkesin ırka dayalı taciz ya da ırkçı eylemleri denetleme ve bunlara çözüm bulma sorumluluğu vardır. Konular Eğitim, Ayrımcılık ve Yabancı Düşmanlığı, Genel

Detaylı

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK: YEŞİL BİNALAR & NANOTEKNOLOJİ STRATEJİLERİ. Muhammed Maraşlı İMSAD-UNG Çalışma Grubu Üyesi

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK: YEŞİL BİNALAR & NANOTEKNOLOJİ STRATEJİLERİ. Muhammed Maraşlı İMSAD-UNG Çalışma Grubu Üyesi İNŞAAT SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK: YEŞİL BİNALAR & NANOTEKNOLOJİ STRATEJİLERİ Muhammed Maraşlı İMSAD-UNG Çalışma Grubu Üyesi RAPORUN AMACI Türk İnşaat Sektörünün rekabet gücünün arttırılması amacıyla

Detaylı

Neden Daha Fazla Satın Alalım?

Neden Daha Fazla Satın Alalım? Neden Daha Fazla Satın Alalım? Ana Tema Önerilen Süre Kazanımlar Öğrenciye Kazandırılacak Beceriler Yöntem ve Teknikler Araç ve Gereçler Giderek artan bilinçsiz tüketim ve üretim çevreyi olumsuz etkiliyor.

Detaylı

Açıklama 1 (A-1): Uzaktan eğitim yönetim sistemine giriş için öncelikle Üniversitemiz sayfasına giriş yapılmalıdır.

Açıklama 1 (A-1): Uzaktan eğitim yönetim sistemine giriş için öncelikle Üniversitemiz sayfasına giriş yapılmalıdır. Açıklama 1 (A-1): Uzaktan eğitim yönetim sistemine giriş için öncelikle Üniversitemiz sayfasına giriş yapılmalıdır. A-2: Üniversitemiz sayfasında bulunan uzaktan eğitim merkezi linkine tıklanarak uzem.erzincan.edu.tr

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU AYLIK BÜLTENLER SERİSİ EKİM, 2008 SAYI: 2 KONU: Çocuğunuzun Beceri ve Yeteneklerini Nasıl Geliştirebilirsiniz? Aileler çocuklarının mutlu bireyler olmalarını ve en yüksek

Detaylı

TOPLUM HİZMETLERİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM VE ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER YÖNETMELİĞİ

TOPLUM HİZMETLERİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM VE ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER YÖNETMELİĞİ TOPLUM HİZMETLERİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM VE ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER YÖNETMELİĞİ ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Toplum Hizmeti ve Çalışma Esasları Toplum Hizmeti Madde 12 Öğrencilerin; ailesine,

Detaylı

oranında arttırmak Diploma notu ortalamasını her yıl % 2 oranında arttırmak (76.069 )

oranında arttırmak Diploma notu ortalamasını her yıl % 2 oranında arttırmak (76.069 ) EĞİTİME DESTEK HİZMETLERİ KURUMSAL YAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM EĞİTİM-ÖĞRETİM 1 ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARILARINI ARTTIRMAK DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULU PLAN- HEDEF LUK TABLOSU TEMA AMAÇ HEDEFLER

Detaylı

"İş Sağlığı ve Güvenliği Kısa Film Yarışması" Katılım Koşulları. A) YARIŞMANIN KONUSU ve AMAÇ

İş Sağlığı ve Güvenliği Kısa Film Yarışması Katılım Koşulları. A) YARIŞMANIN KONUSU ve AMAÇ "İş Sağlığı ve Güvenliği Kısa Film Yarışması" Katılım Koşulları A) YARIŞMANIN KONUSU ve AMAÇ Sağlıklı ve güvenli ortamda çalışma hakkı en temel insani haklardan biridir. İş sağlığı ve güvenliğinde temel

Detaylı

YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ

YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ SİRKÜLER (G-2014) YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ Sayın Üyemiz, OAİB bünyesinde Dale Carnegie Training aracılığıyla Yöneticiler için Liderlik eğitimi düzenlenmesi planlanmaktadır. Söz konusu eğitim için

Detaylı

NO 5 Bağıntısız gençler için medya laboratuvarlarında öğretim ve danışmanlık etkileşimli araç

NO 5 Bağıntısız gençler için medya laboratuvarlarında öğretim ve danışmanlık etkileşimli araç BAĞINTISIZ GENÇLİK İÇİN MEDYA TABANLI GÜÇLENDİRME NO 5 Bağıntısız gençler için medya laboratuvarlarında öğretim ve danışmanlık etkileşimli araç LABlearning Rehber Koleksiyonu, toplumdan dışlanmış gençler

Detaylı

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında TACSO Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek - 2 (TACSO 2) AB IPA Ülkeleri; EuropeAid/133642/C/SER/Multi STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı

Detaylı

Koçluk Oturumu/Seansı Canlandırma

Koçluk Oturumu/Seansı Canlandırma Hareketlilik Koçu Koçluk Seansı Canlandırma Eğitmen talimatları Grup çalışması Koçluk Oturumu/Seansı Canlandırma Ana hatları, yapısı ve tanımı Bu çalışmadaki saptanabilir beceri ve yeterlilikler Saptanabilir

Detaylı

Karakter Eğitiminin On Bir Temel Prensibi 2. Karakter Eğitiminin On Bir Temel Prensibi 1 DEĞERLER/KARAKTER EĞİTİMİ. Prof. Dr. Halil EKŞİ 17.3.

Karakter Eğitiminin On Bir Temel Prensibi 2. Karakter Eğitiminin On Bir Temel Prensibi 1 DEĞERLER/KARAKTER EĞİTİMİ. Prof. Dr. Halil EKŞİ 17.3. Temel insanî değerlerin kazandırılması toplumun okuldan beklentileri arasındadır. DEĞERLER/KARAKTER EĞİTİMİ Temel değerlerin kazandırılması hem eğitim felsefesi hem de okulların misyonu temeline dayanmaktadır.

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/ANKARA

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/ANKARA Ünitesi : Genel Sekreterlik Sayı : 2017/02-13/21791 Konu : UEFA EURO 2024 Slogan Yarışması 05.12.2017 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/ANKARA Türkiye Futbol Federasyonu, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık

Detaylı

DERS 3. Mavi Kapak Kampanyası Neye Yarar? DÜZEY: 7. Sınıf

DERS 3. Mavi Kapak Kampanyası Neye Yarar? DÜZEY: 7. Sınıf DERS 3 Mavi Kapak Kampanyası Neye Yarar? DÜZEY: 7. Sınıf Kazanımlar: 1. Engelli, özürlü ve sakat kavramlarının kullanımlarını sorgular. 2. Engelli ayrımcılığının merhamet ve acıma üzerinden işlendiğini

Detaylı

Reklam Kampanyası. The matrix is the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth Morpheus

Reklam Kampanyası. The matrix is the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth Morpheus Reklam Kampanyası The matrix is the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth Morpheus Reklam Kampanyası Nedir? Reklam kampanyası, markanızın iletişiminde kullanacağınız enstrümanların

Detaylı

BANA HERKESİ SEVMEYİ ÖĞRET PROJESİ

BANA HERKESİ SEVMEYİ ÖĞRET PROJESİ BANA HERKESİ SEVMEYİ ÖĞRET PROJESİ Bu proje Antalya Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından öğrenci ve ailelerinin özel eğitim hakkında bilgi sahibi olmaları ve farkındalık kazanmalarını sağlamak

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLARIN BELİRLENMESİ: STRATEJİK NİYET ANALİZİ

STRATEJİK AMAÇLARIN BELİRLENMESİ: STRATEJİK NİYET ANALİZİ STRATEJİK AMAÇLARIN BELİRLENMESİ: STRATEJİK NİYET ANALİZİ STRATEJİK NİYET HİYERARŞİSİ VİZYON-MİSYON AMAÇLAR-HEDEFLER STRATEJİLER, POLİTİKALAR, TAKTİKLER PLANLAR, PROGRAMLAR, BÜTÇELER VİZYON ve MİSYON VİZYON

Detaylı

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2012

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2012 EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2012 İYİ UYGULAMA/MATERYAL BAŞVURULARI İÇİN ÇAĞRI www.egitimdeiyiornekler.org Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2012, 31 Mart 2012 tarihinde Sabancı Üniversitesi yerleşkesinde

Detaylı

Sentez Araştırma Verileri

Sentez Araştırma Verileri Eğitim, Görsel-İşitsel & Kültür Yürütme Ajansı Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğü Yaşam Boyu Öğrenim Programı İnternet Üzerinden Kişisel İşgücünü Geliştirin Leonardo da Vinci LLP (Yaşamboyu Öğrenim Programı)

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME BİÇİMİMİZ

KENDİMİZİ İFADE ETME BİÇİMİMİZ KENDİMİZİ İFADE ETME BİÇİMİMİZ Düşünceleri duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade etme yollarını sorgulama, yaratıcılığımızı geliştirme ve yaratıcılığımızdan zevk duyma yolları,

Detaylı

Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları

Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi 28.9.217 Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları 1 İÇİNDEKİLER Sayfa Yönetici Özeti 3-4 Dış Paydaş Toplumsal

Detaylı

Proje Hazırlama. Prof. Dr. Hasan Efeoğlu. Mühendislik Fakültesi E&E Müh. Bölümü

Proje Hazırlama. Prof. Dr. Hasan Efeoğlu. Mühendislik Fakültesi E&E Müh. Bölümü Proje Hazırlama Prof. Dr. Hasan Efeoğlu Mühendislik Fakültesi E&E Müh. Bölümü PROJE Kısa Orta ve Uzun vadede planlanaması olan Bilimsel / Endüstriyel manada AR-GE (Araştırma-Geliştirme ) faaliyetleri birer

Detaylı

T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI. Güz Yarıyılı

T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI. Güz Yarıyılı T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI Güz Yarıyılı PROVA OYU 425 6 AKTS Kredisi 4. yıl 7. yarıyıl Lisans Zorunlu 4 s/hafta Teorik: 2 s/hafta Uygulama: 2 s/hafta

Detaylı

PROBLEM ÇÖZME BASAMAKLARI ve YARATICI DÜŞÜNME

PROBLEM ÇÖZME BASAMAKLARI ve YARATICI DÜŞÜNME PROBLEM ÇÖZME BASAMAKLARI ve YARATICI DÜŞÜNME Problem Nedir? Çözülmesi gereken mesele, soru, sorun veya aşılması gereken engel. Organizmanın karşılaştığı her türlü güçlük. Tek boyutlu veya çok boyutlu

Detaylı

8. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

8. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 8. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ * Koyu renkle yazılmış kazanımlar; ulusal sınavlarda (SBS...gibi) sınav sorusu olarak çıkabilen konulardır; diğer kazanımlarımız temel ana dili becerilerini geliştirmeye

Detaylı

Öğrencilerimiz sınıfta trafik işaretlerini incelediler ve bunları resimlediler.

Öğrencilerimiz sınıfta trafik işaretlerini incelediler ve bunları resimlediler. PYP UYGULAMALARIMIZ Ana sınıfı öğrencileri bu hafta ulaşımdaki sorumluluklarımız sorgulama hattında bulunan etkinlikleri gerçekleştirdiler. 8-9 sayılarının farklı oluşumlarını öğrendiler. Kendi uçaklarını

Detaylı

Hareketlilik Koçu DE/12/LLP-LdV/TOI/147 515. Yaşam Çarkı. C3: Dijital yeterlilikler C4: Öğrenmeyi Öğrenmek

Hareketlilik Koçu DE/12/LLP-LdV/TOI/147 515. Yaşam Çarkı. C3: Dijital yeterlilikler C4: Öğrenmeyi Öğrenmek Hareketlilik Koçu Yaşam Çarkı Eğitmen talimatları Bireysel çalışma Yaşam Çarkı Ana hatları, yapısı ve tanımı Bu çalışmadaki saptanabilir beceri ve yeterlilikler Saptanabilir Öğrenim Çıktıları Bu alıştırmanın

Detaylı

Küçük Gruplarda Eğitim. EÜ Dişhekimliği Fakültesi Eğitici Eğitimi Kursu 6 Kasım 2007

Küçük Gruplarda Eğitim. EÜ Dişhekimliği Fakültesi Eğitici Eğitimi Kursu 6 Kasım 2007 Küçük Gruplarda Eğitim EÜ Dişhekimliği Fakültesi Eğitici Eğitimi Kursu 6 Kasım 2007 Konu başlıkları EÜDişhekimliği Fakültesi nin deneyimi Küçük grup tanımı Küçük grup eğitiminde öğrenme alanları Küçük

Detaylı

DERS 4. Yardım Kampanyalarına Eleştirel Bakmak

DERS 4. Yardım Kampanyalarına Eleştirel Bakmak DERS 4 Yardım Kampanyalarına Eleştirel Bakmak DERS 4 Yardım Kampanyalarına Eleştirel Bakmak * Seviye: 5-8. sınıf Süre: 40-60 dakika Amaçlar: 1. Engellilere yönelik toplumsal algının farkına varmak ve bu

Detaylı

etwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi Dr. Hülya BAL

etwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi Dr. Hülya BAL etwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi Dr. Hülya BAL etwinning Avrupa Okulları İçin Ağ etwinning faaliyeti, Avrupa ülkelerinde yaşayan öğretmen ve öğrencilerin, internet aracılığıyla herhangi bir konu

Detaylı

Ek 1. Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) ve Europass Dil Pasaportu:

Ek 1. Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) ve Europass Dil Pasaportu: Ek 1. Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) ve Europass Dil Pasaportu: Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) dil öğrencilerinin bilgi beceri ve yeterlilik düzeylerinin belirlenmesinde standart

Detaylı

2018 Finansçı Olmayanlar için Finans Eğitimi Profesyonel Satışın Temel eri Takım Çalışması ve Problem Çözme Teknikleri Kataloğu

2018 Finansçı Olmayanlar için Finans Eğitimi Profesyonel Satışın Temel eri Takım Çalışması ve Problem Çözme Teknikleri Kataloğu Eğitim Kataloğu 2018 Finansçı Olmayanlar için Eğitimin Amacı: Bu eğitim, direkt finans yönetimi ile ilgili olmasa da finansal okur yazarlığının geliştirilmesi ve şirketin sonuçlarına yansıyacak kendi alanlarındaki

Detaylı

SAHNE DEKORLARI VE KOSTÜMÜ SANATÇISI

SAHNE DEKORLARI VE KOSTÜMÜ SANATÇISI TANIM Tiyatro, opera, sinema gibi gösterilerde rol alan sanatçıların giysilerini ve sahne dekorlarını tasarlayıp uygulayan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Sahne Dekorları ve Kostümü

Detaylı

Lansman II (PR 416) Ders Detayları

Lansman II (PR 416) Ders Detayları Lansman II (PR 416) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Lansman II PR 416 Bahar 0 3 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

SWOT analiz nedir? On5yirmi5.com

SWOT analiz nedir? On5yirmi5.com On5yirmi5.com SWOT analiz nedir? SWOT Analizi, bir projede; kurumun, tekniğin, sürecin, durumun veya kişinin güçlü (Strengths) ve zayıf (Weaknesses) yönlerini belirlemekte, iç ve dış çevreden kaynaklanan

Detaylı

4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Bulunduğumuz Yer ve Zaman Mekân ve zaman içerisindeki yerimize yönelik sorgulamalar; kişisel geçmişler;

Detaylı

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ PROJENİN TANIMI; Bu proje, bağımlılıkla mücadele alanında paydaşlarımızla etkin bir işbirliği çerçevesinde

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler

ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE Amaç BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1 Bu yönerge, Üniversitenin misyon, vizyon ve temel değerlerinin

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 2 Kullanıcıların site içeriğini belirlemede rol oynadığı, Dinamik, Teknik bilgi gerektirmeyen, Çok yönlü etkileşim sağlayan,

Detaylı

ri.orgdegisimliderleri.orgdegisimlide

ri.orgdegisimliderleri.orgdegisimlide degisimliderleri.orgdegisimliderleri.o rgdegisimliderleri.orgdegisimliderler i.orgdegisimliderleri.orgdegisimliderl eri.orgdegisimliderleri.orgdegisimlid erleri.orgdegisimliderleri.orgdegisiml iderleri.orgdegisimliderleri.orgdegisi

Detaylı

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ IOS ve ANDROİD TABANLI UYGULAMA, OYUN VE İNTERAKTİF KİTAP YARIŞMASI

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ IOS ve ANDROİD TABANLI UYGULAMA, OYUN VE İNTERAKTİF KİTAP YARIŞMASI KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ IOS ve ANDROİD TABANLI UYGULAMA, OYUN VE İNTERAKTİF KİTAP YARIŞMASI 1. KONU: Hazırlanacak çalışmalar, trafik güvenliği ile ilgili doğru bilgi ve tutumları konu edecektir. 2. AMAÇ:

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014) Sayın Velimiz, PYP çalışmaları kapsamında hazırladığımız, 24 Mart 2014 9 Mayıs 2014 tarihleri arasındaki beşinci temamıza

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz,

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz, Sevgili Velilerimiz, Bizler çocuklarımızla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Onlara vatan, millet sevgisini birliği, bütünlüğü yaşlarının alabildiği ölçüde aktarmaya

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders kitaplarını ve kaynak kitapları sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM MALİ DESTEK PROGRAMI. Proje ve Projelere İlişkin Genel Kavramlar

MESLEKİ EĞİTİM MALİ DESTEK PROGRAMI. Proje ve Projelere İlişkin Genel Kavramlar MESLEKİ EĞİTİM MALİ DESTEK PROGRAMI Proje ve Projelere İlişkin Genel Kavramlar PROJE NEDİR? Belirli bir zaman ve bütçe çerçevesinde, belirli amaçlara ulaşmayı sağlayacak sonuçları üretmek üzere, insani

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BÖLÜMÜ

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BÖLÜMÜ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BÖLÜMÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik RPD 201 Not II Uz. Gizem ÖNERİ UZUN Eğitimde Rehberlik *Rehberlik, bireyin en verimli bir şekilde gelişmesini ve doyum verici

Detaylı

İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. Sibel ERSİN, İZKA PPKB Birim Başkanı

İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. Sibel ERSİN, İZKA PPKB Birim Başkanı İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR Sibel ERSİN, İZKA PPKB Birim Başkanı 2010-2013 İzmir Bölge Planı 2010-2013 İzmir Bölge Planı

Detaylı

Konu II Yatırım m Projelerinin Hazırlanmas. rlanması

Konu II Yatırım m Projelerinin Hazırlanmas. rlanması Konu II Yatırım m Projelerinin Hazırlanmas rlanması Yatırım m Projesi Sabit Yatırım Önerisidir Genel olarak yatırım projeleri sabit sermaye yatırım önerileri olarak görülmektedir. Yeni bir girişimin başlatılmasına

Detaylı

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir Aktivist Programı - Başvuru Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin ve platformların desteklenmesi amacıyla 2012 yılı sonlarında Sivil Düşün AB Programını

Detaylı

Ankara El Yapımı Oyuncak Müzesi

Ankara El Yapımı Oyuncak Müzesi Ankara El Yapımı Oyuncak Müzesi Betül Ünal, Gülşah Çelik, Mediha Biçer, Nihal Tank Analiz Belgesi BBY 370 Müzelerde Bilgi Yönetimi Dersi 9 Mart 2016 Öz Analiz belgesi kapsamında projemizin tanımı, gerçekleştirdiğimiz

Detaylı

YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI

YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI Approved Centre İstanbul Business School programları dünyanın önde gelen yetkilendirme kuruluşu PEARSON tarafından akredite edilmiştir. Aldığınız dersleri

Detaylı

İnsan-Merkezli Hizmet Tasarımı. 21. yüzyılda mükemmel hizmet deneyimleri yaratmak

İnsan-Merkezli Hizmet Tasarımı. 21. yüzyılda mükemmel hizmet deneyimleri yaratmak İnsan-Merkezli Hizmet Tasarımı 21. yüzyılda mükemmel hizmet deneyimleri yaratmak Bana göre insani merkezli olmak, davranış ve anlayışın işbirliği içinde olduğu, insan yapımı her şeyin kullanıcıların kavradığı

Detaylı

ÖZEL ÖĞRETİM KURSU TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I ÇERÇEVE PROGRAMI. :Tercih Özel Öğretim Kursu :Kesikkapı Mah. Atatürk Cad. No.

ÖZEL ÖĞRETİM KURSU TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I ÇERÇEVE PROGRAMI. :Tercih Özel Öğretim Kursu :Kesikkapı Mah. Atatürk Cad. No. ÖZEL ÖĞRETİM KURSU TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I ÇERÇEVE PROGRAMI 1.KURUMUN ADI 2.KURUMUN ADRESİ 3.KURUCU TEMSİLCİSİ ADI :Tercih Özel Öğretim Kursu :Kesikkapı Mah. Atatürk Cad. No.79 Fethiye /MUĞLA :ARTI ÖZEL

Detaylı

En İyi Yönetici, En Kötü Yönetici

En İyi Yönetici, En Kötü Yönetici En İyi Yönetici, En Kötü Yönetici Bu çalışma kâğıdını şimdiye kadar çalıştığınız en iyi ve en kötü yöneticilerin özelliklerini değerlendirmek için tek başınıza veya bir grupla birlikte kullanın. Nasıl

Detaylı

Hikaye Anlatımı Atölyesi

Hikaye Anlatımı Atölyesi Hikaye Anlatımı Atölyesi Hikaye Anlatımı Atölyesi İyi bir hikayeyi hiç bir zaman unutmazsınız. Hikayeler paylaşıldığında birden bire mucizeler olmaya başlar; insanlar daha kendileri olurlar, birbirlerine

Detaylı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı 5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012 AÇIKLAMA Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013 S.No Yapılacak işin adı Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak - 2013

Detaylı

2. KONU: Karikatür Yarışmasının Konusu ENGELLERİ KALDIRALIM dır.

2. KONU: Karikatür Yarışmasının Konusu ENGELLERİ KALDIRALIM dır. 2016 YILI BASIN YAYIN HALKLA İLİŞKİLER VE MUHTARLIKLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI TANITIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ENGELSİZ İZMİR 2016 ULUSLARARASI KONGRESİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN ENGELLERİ KALDIRALIM KONULU

Detaylı

İŞ TANIMI (Terms of Reference) :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi

İŞ TANIMI (Terms of Reference) :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi İŞ TANIMI (Terms of Reference) Sözleşme Numarası İhale Başlığı İhale Numarası :TRH1.3.PREII/P03/322 :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi :TRH1.3.PREII/P03/322/02 1. ÖN BİLGİ 1.1. Proje

Detaylı

İletişimin Bileşenleri

İletişimin Bileşenleri Düşünce, bilgi ve duyguların; sözcük, yazı ve resim gibi semboller kullanarak anlaşılır hale getirilmesi, paylaşılması ve etkileşim sağlanmasıdır. İletişim Sürecinde; Dönüt (feedback) sağlanamıyorsa iletişim

Detaylı

PÜF NOKTALARI: SINIF İÇİNDE ÖĞRENCİLERİN KATILIM HAKKININ GERÇEKLEŞMESİNİ SAĞLAMAK

PÜF NOKTALARI: SINIF İÇİNDE ÖĞRENCİLERİN KATILIM HAKKININ GERÇEKLEŞMESİNİ SAĞLAMAK PÜF NOKTALARI: SINIF İÇİNDE ÖĞRENCİLERİN KATILIM HAKKININ GERÇEKLEŞMESİNİ SAĞLAMAK İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi Görüşlerini ifade etmek ve kendisiyle ilgili kararlara etki edebilmek

Detaylı

Yaşadığımız çağa göre; duygusal, ruhsal, zihinsel (entelektüel), toplumsal mesleki ve fiziksel olarak sağlıklı olma hali olarak açıklanabilir.

Yaşadığımız çağa göre; duygusal, ruhsal, zihinsel (entelektüel), toplumsal mesleki ve fiziksel olarak sağlıklı olma hali olarak açıklanabilir. SAĞLIKLI KENTLERDE FİZİKSEL AKTİVİTELER Sağlığın Tanımı : Yaşadığımız çağa göre; duygusal, ruhsal, zihinsel (entelektüel), toplumsal mesleki ve fiziksel olarak sağlıklı olma hali olarak açıklanabilir.

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:10 Sayı: 8 06 Kasım 2015 Değerli Velilerimiz, İnsanın işini sevmesinin çok önemli olduğunu her gün yaşayarak bizzat deneyimliyorum.

Detaylı

Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ;

Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ; Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ; Anne babalar için çocuklarının ilk kelimelerini duymak heyecan verici bir deneyimdir. Duyduğu yeni kelimeleri

Detaylı

Eğiticilerin Sınıf Yönetimi Yeterliklerinin Geliştirilmesi. Doç.Dr. Ali E. Şahin Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Eğiticilerin Sınıf Yönetimi Yeterliklerinin Geliştirilmesi. Doç.Dr. Ali E. Şahin Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğiticilerin Sınıf Yönetimi Yeterliklerinin Geliştirilmesi Doç.Dr. Ali E. Şahin Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İçerik Sınıf ve sınıf yönetimi kavramları Sınıf yönetiminin boyutları Düzeni oluşturma

Detaylı