RAPID REPRICE. 1.Değişiklik işlemine başlamadan önce, biletin ücret notlarından cezası kontrol edilmelidir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "RAPID REPRICE. 1.Değişiklik işlemine başlamadan önce, biletin ücret notlarından cezası kontrol edilmelidir."

Transkript

1 RAPID REPRICE 1.Değişiklik işlemine başlamadan önce, biletin ücret notlarından cezası kontrol edilmelidir. 2.Yolcunun değiştirmek istediği yeni uçuşlar alınır. Pnr yolcunun istediği son hale getirilir ve kaydedilir. 3.Bu örnekte yolcu 26 aralıkta gerçekleşecek olan uçuşunu 3 gün öne çekmek istemektedir ve aynı sınıftan yeni parkurda yer bulunmamaktadır.

2 RAPID RE-PRICE Rapid Re-price uygulamasını kullanmak için Smart Point uygulamasın üst sağ ekranında yer alan Tool menüsü tıklanır. Açılan pencereden Rapid Reprice tıklanarak Havayolu garantisinde değişiklik işlemine Başlanır. *Rapid Reprice Nedir? Rapid Reprice : Değişiklik yapılacak olan PNR da ücret notunu, sınıf farkını kendisi, cezayı tamamen kendisi hesaplayarak bilet değişikliğini gerçekleştiren debit i engelleyen yazılımdır.

3 RAPID RE-PRICE 1.Açılan ekrandan değişikliğin nasıl yapılması gerektiği seçilir. Price as Best Bey in same cabin: Değiştirilmek istenen kabinde, en uygun sınıfı sistem seçer. Price as booked: Sistem, Pnr da belirtilen sınıfa göre işlem yapar. Sistemin iade çıkarmaması için genellikle bu seçenek kullanılır. Price with no penalty: Sistem, Pnr ı değişiklik cezası olmayan bir ücrete yükseltir. Exclude Economy Unbundled Fares: Kabindeki kuralları en kısıtlı ücretleri hesaplama dışında bırakır. Ticket number pnr ı aktif olmayan bir bilete işlem yapılıyorsa yeni rezervasyon oluşturulur, RR açılır ve boş gelen Ticket Number bölümüne bilet numarası belirtilerek işleme başlanır. 2. İstenilen değişiklik türü seçildikten sonra, yolcunun istemiş olduğu uçuşlara göre segmentler seçilir. *****ÖNEMLİ******* Eğer bir kısmı kullanılmış bilet ise ve uçulan segment halen daha pnr ın ön yüzünde görünüyorsa bu durumda soldaki görüntüden uçulmuş segmentin tiki kaldırılmalıdır. 3. Havayolunun cezayı tahsil ediş şekline göre, açılan ekrandan ceza tahsilat yöntemi girilir. Collect as TAX: Vergi olarak tahsilat. Collect as EMD-S: EMD olarak tahsilat. Other: Cezayı ücrete ekleyerek tahsilat. 4. CONTINUE (DEVAM) tuşu ile sonraki hesaplama adımına geçilir.

4 Eski bilet ile yeni bilet arasındaki sınıf farkı Total Add-Collect: satırında Ücret Notunda yer alan değişiklik cezası da Total Change Fee: Satırında sistem tarafından görüntülenir. Değişiklik yapılacak olan yeni sınıf bagaj hakkı en alt satırda belirtilir. Receive From: P veya değişiklik talep eden kişinin ismi yazılır. CONTINUE (DEVAM) tuşu ile sonraki hesaplama adımına geçilir.

5 Exchange issue Confirmation: Tur Kodu, IT, DTDAD gibi biletleme değişkenlerini belirtebilirsiniz. ISSUE NOW (İŞLEMİ YAP) seçilerek biletleme işlemi yapılır. ISSUE LATER (İŞLEMİ SONRA YAP) seçilerek hesaplama kaydedilir ve sonrasında manuel olarak biletlenir.

6 Bu ekranda değişiklikten kaynaklanan sınıf farkının ödeme tipi ekranı görüntülenmektedir. Sınıf farkını nasıl tahsil etmek istiyorsanız ona uygun seçim girilmelidir. Cash: Nakit Credit Card: Kredi kartı seçilerek kart numarası belirtilir. CONTINUE (DEVAM) tuşu ile sonraki hesaplama adımına geçilir.

7 Bilet değişikliği için seçilen kriterlere göre biletin maskesinin arka planda yapıldığına dair uyarı ekranı açılır. TICKET MODIFIERS UPDATED ekranında yer alan OK sekmesi tıklanarak bilet değişikliği tamamlanmış olur. Biletin basıldığına dair en altta yer alan ibare görüntülendikten sonra, ücret notunda yer alan ceza tahsilatı için OK tuklanarak bir sonraki adıma geçilir.

8 a) Ceza EMD ile tahsil edilecekse; RAPID REPRICE Havayolu cezayı EMD olarak tahsil edeceğinden bu ekranda havayolunun belirlediği EMD kodları ve girişleri görüntülenir. EMD düzenlenecek yolcunun adı ve bilet numaraları görüntülenir. Sistem ücret notundan (16. Paragraf) otomatik olarak cezayı okur ve hesaplar, bilet değişiklik cezası TL olarak gösterir. OK tuşu ile işleme devam edilir.

9 Sistem cezayı Cash: Nakit olarak tahsil etmeye programlanmıştır. Eğer ceza Kredi kartı ile tahsil edilecekse sağ taraftaki ekranda kart numarası belirtilmelidir. Seçilerek aktif hale gelen aktif hala geçen ilgili kutucuklar doldurulur. OK tuşu ile işleme devam edilir. EMD nin basıldığına dair EMD Issued successfully uyarısı görüntülenir OK ve EXIT seçilerek işlem sonlandırılır.

10 b) Ceza VERGİ olarak tahsil edilecekse; RAPID REPRICE Change Fee Collection Method: Collected As TAX seçilir ve sağ tarafında açılan Enter Tax Code kutusuna havayolunun ceza için belirlediği TAX kodu belirtilir. CONTINUE (DEVAM) seçilir.

11 Total Add-Collect bölümünde fiyat farkı+ceza toplamı görüntülenir. Change Fee bölümünde ise cezanın ne kadar olduğu görüntülenir. Receive From bölümüne P veya değişikliği talep eden kişinin ismi belirtilir. CONTINUE (DEVAM) seçildikten sonra ödeme sayfası açılır ve ödeme şekli belirtilerek işlem sonlandırılır. Bu işlem sonrasında ceza tutarı biletinizde sol tarafta görebileceğiniz gibi VERGİ hanesinde görüntülenecektir.

12 c) Ceza OTHER ücrete eklenerek tahsil edilecekse; RAPID REPRICE Change Fee Collection Method bölümünden Other seçilir. CONTINUE(DEVAM) seçilir.

13 Total Add-Collect: Yeni ve eski ücret arasındaki fiyat farkı sistem tarafından hesaplandı ve yansıtıldı. Change Fee: Biletin değişiklik cezası sistem tarafından kontrol edilir ve yansıtılır. CONTINUE (DEVAM) seçilir. *****ÖNEMLİ***** Ceza tutarı kullanıcı tarafından Manuel Maske üzerinde belirtileceği için ISSUE LATER (Sonra biletle) seçilerek ödeme sayfasına geçilir. Sonra biletle seçeneğini seçtiğiniz için sistem bileti basmayacaktır. Ödeme sayfasında ödeme şekli seçilir kredi kartı ile ödeme yapılacaksa kart bilgileri belirtilir ve CONTINUE (DEVAM) seçilir.

14 *FB1 ile sol tarafta görüntülenen manuel maske açılır. Rapid Reprice tarafından hesaplanan ceza tutarı bilet ücretinin TRY tutarına eklenerek sisteme güncellenir; Örnek: = FBUEQ/TRY girişi ile EQ güncellenir, FBUTTL/ bu girişte tutar belirtmenize gerek yoktur sistem otomatik olarak TOTAL hanesini günceller FBF ile manuel maske kaydedilir. TMU1F@ girişi yapılır. TMU1FEX Reissue yapılan bilet numarası belirtilir ve sol taraftaki ekran açılır. Bu ekranda TTL VALUE bölümü boş gelmiş ise ilk biletin TRY cinsinden vergisiz tutarı belirtilir. Çünkü sistem YENİ ve ESKİ ücret arasındaki farkı hesaplayıp bilete tahsil edilecek tutar olarak yansıtacaktır.. yanına enter yaparak aşağıdaki ödeme ekranına geçilir.

15 Ödeme ekranında tahsilat Nakit ise; S Kredi kartı ise; VI *D0116 yazılarak yanına enter yapılır. TICKET MODIFIERS UPDATED uyarısı geldiyse ekrana TKP girişi ile biletleme işlemini yapabilirsiniz. ÜYE OLAN HAVAYOLLARI TK AM UU AB AC TX CA UX AF GL 3H AS AA OS AV BA SN KX BW MU CM OK DL MS LY EK EY ET AY BE G3 HR HA A5 IB FI 9W KQ KL KU LA LO LH MH ME OA WY PK PW QF QR ZL AT SV SK SQ SA PY LX TA JJ TP UA US VS VA WS WM TRAVELPORT TÜRKİYE EKİBİ İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİZ.

16

Amadeus Ticket Changer ile EMD

Amadeus Ticket Changer ile EMD Amadeus Ticket Changer ile EMD Ceza bedeli için EMD düzenleme: Pnr da gerekli değişiklikler yapılır ve Ticket Changer girişleri ile tekrar fiyatlandırılır.birden fazla yolcu var ise her yolcuya ayrı ayrı

Detaylı

Focalpoint gibi birden fazla ekran seçeneği

Focalpoint gibi birden fazla ekran seçeneği Yeni Özellikler Focalpoint gibi birden fazla ekran seçeneği Application settings (Ayarlar) bölümünden Flex Windows seçerek ekranlarınızı aşağıdaki örnek ekran gibi 9 ekrana kadar çıkartabilirsiniz. TQ

Detaylı

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

Mio Tool. Mio Tool Kullanım Klavuzu, Nisan 15, 2017 V 1.0 1

Mio Tool. Mio Tool Kullanım Klavuzu, Nisan 15, 2017 V 1.0 1 Mio Tool Mio Tool Kullanım Klavuzu Versiyon 1.0 Nisan 15, 2017 Mio Tool Kullanım Klavuzu, Nisan 15, 2017 2007-2017 Mioplus. Tüm hakları saklıdır. V 1.0 1 İçindekiler Genel Bakış...3 Giriş...3 Açıklama...3

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

tarihi itibariyle Atlasjet Rezervasyon Sisteminde çoklu parkur uygulaması devreye girmiştir. Bu uygulama ile tek bir bilet ve PNR numarası

tarihi itibariyle Atlasjet Rezervasyon Sisteminde çoklu parkur uygulaması devreye girmiştir. Bu uygulama ile tek bir bilet ve PNR numarası ÇOKLU PARKUR 08.11.2012 tarihi itibariyle Atlasjet Rezervasyon Sisteminde çoklu parkur uygulaması devreye girmiştir. Bu uygulama ile tek bir bilet ve PNR numarası altında; iç hat ve dış hat uçuşları bir

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI (EBYS) ELEKTRONİK İMZA İLE EVRAK İMZALAMA KULLANICI KILAVUZU

T.C. MALİYE BAKANLIĞI (EBYS) ELEKTRONİK İMZA İLE EVRAK İMZALAMA KULLANICI KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI (EBYS) ELEKTRONİK İMZA İLE EVRAK İMZALAMA KULLANICI KILAVUZU 2015 ARALIK I 1. İçindekiler 1.1 Paraf Bekleyenler... - 1-1.2 İmza Bekleyenler... - 2-1.3 e-imzalama İşlemi... - 4-1.4

Detaylı

Amadeus All Fares. Kullanım Kılavuzu

Amadeus All Fares. Kullanım Kılavuzu All Fares Kullanım Kılavuzu All Fares Nedir? All Fares, hem PNR dışından hem de PNR üzerinden, GDS anlaşmalı olan havayollarının en uygun ücret ve uçuş alternatiflerini bulabilen ilk ve tek grafik arayüz

Detaylı

THY Mobil Uygulama Kullanım Kılavuzu. İstanbul, Türkiye

THY Mobil Uygulama Kullanım Kılavuzu. İstanbul, Türkiye THY Mobil Uygulama Kullanım Kılavuzu İstanbul, Türkiye 10 AĞUSTOS 2009 2 Konu Başlıkları 1 KONTROLLER... 6 2 GENEL AÇIKLAMA... 6 3 BAŞLANGIÇ... 7 4 ANA EKRAN... 8 5 MOBİL BİLET... 9 5.1 Uçuş Planlama...

Detaylı

E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI

E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI Yardım Formundaki işlem aşamaları kurulum esnasında karşınıza gelecek ekran sıralamasına göre oluşturulmuştur. Ayarları yaparken bilgisayarınızın internete bağlı

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA SERİ NUMARASI TAKİBİ İŞLEMLERİ Bilnex Yazılım Programlarında bir ürün için tek bir stok kartı

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminde, Öğretim Elemanı yetkisi kapsamında aşağıdaki ekran (Ekran 1) açılır. Bu belgede genel kullanım

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu 2015 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 DOKÜMAN YÖNETİMİ... 4 3.1 İÇ TETKİK EKRANI...4 İÇ TETKİK... 5 4.1 İÇ TETKİK

Detaylı

Ek-2. A. Halka arz uygulamaları işlem akışı. 1. Đlk Halka Arz Bildirim Giriş

Ek-2. A. Halka arz uygulamaları işlem akışı. 1. Đlk Halka Arz Bildirim Giriş Ek-2 A. Halka arz uygulamaları işlem akışı 1. Đlk Halka Arz Bildirim Giriş 1. Sisteme Girişe Yetkili Kullanıcı Kodu ile bağlanılır. Bu işlemi Đhraççı Kurum Kullanıcısı yapabilir. 2. Halka arz menüsünden

Detaylı

THY Mobil Uygulama Kullanım Kılavuzu. İstanbul, Türkiye

THY Mobil Uygulama Kullanım Kılavuzu. İstanbul, Türkiye THY Mobil Uygulama Kullanım Kılavuzu İstanbul, Türkiye 10 AĞUSTOS 2009 2 Konu Başlıkları 1 KONTROLLER... 6 2 GENEL AÇIKLAMA... 6 3 BAŞLANGIÇ... 7 4 ANA EKRAN... 10 5 MOBİL BİLET... 11 5.1 Uçuş Planlama...

Detaylı

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 da e-fatura ile ilgili Yapılan Değişiklikler 1. Cari Hesap Sistemi Parametreler; Cari Hesap Sistemi\Parametreler menüsünde yer alan

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

Ceza bedeli için manual EMD düzenleme:panel Mod

Ceza bedeli için manual EMD düzenleme:panel Mod Amadeusta EMD Ceza bedeli için manual EMD düzenleme:panel Mod PNR da gerekli değişiklikler yapılır ve reissue işlemi tamamlanır. Ücret farkı ve vergi farkları var ise bu farklar re-issue yapılan yeni bilet

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI

E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI Yardım Formundaki işlem aşamaları kurulum esnasında karşınıza gelecek ekran sıralamasına göre oluşturulmuştur. Ayarları yaparken bilgisayarınızın internete bağlı

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

TÜZEL KİŞİLERDE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ; tüzel kişiliğin sicilde tescilli unvanının ibraz edilen yetki belgesine göre değiştirilmesi işlemidir.

TÜZEL KİŞİLERDE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ; tüzel kişiliğin sicilde tescilli unvanının ibraz edilen yetki belgesine göre değiştirilmesi işlemidir. TÜZEL KİŞİLERDE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ; tüzel kişiliğin sicilde tescilli unvanının ibraz edilen yetki belgesine göre değiştirilmesi işlemidir. GEREKLİ BELGELER AÇIKLAMALAR 1-)Kimlik Belgesi Firma temsilcisi

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.1.24.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 22

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.1.24.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 22 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen işlem için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılır, Başvuran Adı-Soyadı bölümüne ilgili mahkeme kararı yazılır. Başvuruya Ait Taşınmaz Mal (Zemin Tanım) kısmında

Detaylı

FRAME Bilgisayar Mühendislik

FRAME Bilgisayar Mühendislik Bilgisayar Mühendislik Dokümantasyon Bilgileri Gizlilik : HİZMETE ÖZEL Belirteç : - Başlık : Kullanıcı El Kitabı Sürüm : 1.0 Oluşturulma : 08 Ocak 2008 Salı Güncelleme : 11 Ocak 2008 Cuma Telif Hakkı :

Detaylı

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir.

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Sayfa: 1/6 Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Bu değişiklik sonucunda elektronik başvuru sırasında seçilen birim adı ve başvuru tipinin doğruluğu önem kazanmıştır. Hatalı

Detaylı

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu İçindekiler 1 Anasayfa Ekranı... 3 Kimin Adına İşlem Yapıldığının Görünmesi... 3 Ayarlar... 3 Sol Menü İşlemleri... 4 Mükellef Bilgileri... 5 Yıllık Gelir-Gider ve KDV Toplamları...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Depo Ambar Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA Koray Tolga DURMUŞ 1.09.2016

Detaylı

BÜTÇE İNTERNET SİTESİ KULLANICI REHBERİ

BÜTÇE İNTERNET SİTESİ KULLANICI REHBERİ 2013 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BÜTÇE İNTERNET SİTESİ KULLANICI REHBERİ sgk NKR YAZILIM DANIŞMANLIK SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ 21/11/2013 İçindekiler Tablosu 1. Giriş... 2 2. MOSİP EK KARŞILIK GİRİŞ EKRANI... 3

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 1 Tarih: 27.11.2016 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 3. Denetim Talebi... 14 4. Kontrol Partisi... 21 5. Görev

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ

1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ İçindekiler 1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.1.YENİ DERS AÇMA NASIL YAPILIR?... 3 2.ÖĞRENCİ DERS YÖNETİMİ EKRANINDA ÖĞRENCİNİN ÜZERİNE DERS NASIL EKLENİR?... 9 2.1.YENİ DERS EKLEME... 11 1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ

Detaylı

Şekil 1 Son Durum Bilgileri

Şekil 1 Son Durum Bilgileri 1. Sicil Ana Menüsü 1.1. İşlemler 1.1.1. Son Durum Bilgileri Personelin Son Durum Bilgilerinin görüntülendiği ekrandır (Bkz. Şekil 1 ). Şekil 1 Son Durum Bilgileri Sorgu durumuna geçmek için Sorgu Gir

Detaylı

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KISA TANITIM DOKÜMANI PROGRAMDA NELER VAR Bu doküman, Kolay Sipariş Takibi programının temel özelliklerini size kısaca tanıtmak ve programı kısa sürede kavramanızı sağlanmak için

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU Sürüm 0.0.1 İçindekiler Firma İşlemleri :. 1. Firmalar Firma Kayıt Firma Bilgisi Değiştirme 2. Tesisler Tesis Ekle Tesis Düzenle 3. Bölümler Bölüm Ekle Bölüm Düzenle 4. Birimler

Detaylı

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ Hesap işlemleri modülü İşletmelerde dönem içersinde gerçekleşen tüm hesap işlemlerini kayıt altına almak Bu modül 4 bölümden oluşur.(banka, Kasa, Çek,Senet) Banka Modülü, Bankalar

Detaylı

HASTA ORDER İŞLEMLERİ

HASTA ORDER İŞLEMLERİ Hasta Order İşlemleri ekranı ayaktan ve yatan hastaların tedavilerinde kullanılacak ilaçların ve hizmetlerin sistem üzerinden kaydedilmesi ve hemşireler tarafından uygulanması amacı ile kullanılmaktadır.

Detaylı

2018 VERGİ DÖNEMİ İÇİN BASİT USUL YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ (1001C) KULLANIM KILAVUZU

2018 VERGİ DÖNEMİ İÇİN BASİT USUL YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ (1001C) KULLANIM KILAVUZU 2018 VERGİ DÖNEMİ İÇİN BASİT USUL YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ (1001C) KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. Sisteme Giriş... 3 2. Mükellef Seçimi... 3 3. Beyanname Oluşturma Ekranına Geçiş... 4 4. Hesap

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün :

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün : Taksitli Satış Đşlemleri Taksitli Satış sistemi adı üzerinde tüm taksitle satış yapan firmalarda kullanılabilir. Bunun yanısıra peşin fiyatı belirli ancak vadeli fiyatı ve taksit sayısı bilinmeyen tüm

Detaylı

Ortak Alım İhale İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu-Taraf İdare

Ortak Alım İhale İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu-Taraf İdare 8 Ortak Alım İhale İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu-Taraf İdare 1 Taraf idareler, Sözleşme Öncesi->Taraf İdare İhale İşlemleri bağlantı sekmesi ile taraf oldukları ortak alım ihalesinde bulunan kısımların

Detaylı

1. Akıllı Ulaşım Menüsü

1. Akıllı Ulaşım Menüsü 1. Akıllı Ulaşım Menüsü 1.1. Operasyon Takip Araç sefer durumlarıyla ilgili bilgilere ulaşmak ve haritada görüntülemek için kullanılan bölümdür. İstenilen aracın sefer bilgilerine ulaşmak ve incelemek

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ KURULUŞ BAŞVURUSU İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Sistemi Uygulaması (Mersis) üzerinden Sistem kullanıcıları; Kuruluş Başvurusu Değişiklik Başvurusu

Detaylı

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 da (IIS 6.0) Web Sayfası yayınlamak için ilk olarak IIS 6.0 ın kurulu olması gereklidir. IIS Windows ta default

Detaylı

1.2.ANONİM ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ.. 17 1.3. KOOPERATİF ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ... 32 1.4.LİMİTED ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ...

1.2.ANONİM ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ.. 17 1.3. KOOPERATİF ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ... 32 1.4.LİMİTED ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ... 1.FİRMA TESCİL İŞLEMLERİ.2 1.1.ŞAHIS ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ........4 1.2.ANONİM ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ.. 17 1.3. KOOPERATİF ŞİRKETLERİNDE TESCİL İŞLEMLERİ... 32 1.4.LİMİTED ŞİRKETLERİNDE

Detaylı

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1 1 Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez Onaylayan Tarih İmza İDARE 2 Revizyon Takip Tablosu Güncel Revizyon Yayımlanma Tarihi Açıklama 1.0 İlk revizyon 3 İÇİNDEKİLER

Detaylı

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - MÜKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Temmuz 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 Amaç 4 2 Giriş 4 3 Arama ve İşlemler 6

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ EKİPMANLARI KONTROLÖR TAKİP YAZILIMI SON KULLANICI KILAVUZU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ EKİPMANLARI KONTROLÖR TAKİP YAZILIMI SON KULLANICI KILAVUZU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ EKİPMANLARI KONTROLÖR TAKİP YAZILIMI SON KULLANICI KILAVUZU Ankara, Mayıs 2017 SON KULLANICI KILAVUZU Sayfa 2 DOKÜMAN HAKKINDA Bu dokuman, İş Ekipmanlarının

Detaylı

BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ

BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ BANKA HOLDİNG - SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz

Detaylı

CSA - BEKO YAZARKASA ARABİRİMİ AYAR VE BAĞLANTILARI BEKO YAZARKASALARINA UYUMLU

CSA - BEKO YAZARKASA ARABİRİMİ AYAR VE BAĞLANTILARI BEKO YAZARKASALARINA UYUMLU CSA - BEKO YAZARKASA ARABİRİMİ AYAR VE BAĞLANTILARI BEKO YAZARKASALARINA UYUMLU 12.10.2006 CSA Akaryakıt ve LPG sayaçlarına bağlı BEKO ABÜ (yazarkasa arabirimi) ayarları ----------------------------------------------------------------BEKO

Detaylı

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları LKS2 Kredi Kartı Uygulamaları LOGO Kasım 2006 İçindekiler LKS2 Kredi Kartı Uygulamalarında kullanılan parametreler... 3 Banka Hesabı Kayıt Türleri... 3 Geri Ödeme Planları... 4 Geri Ödeme Plan Bilgileri...

Detaylı

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAYMAKAM ADAYLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Eylül 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 AMAÇ... 4 2 GİRİŞ... 4 3 KAYMAKAM ADAYLARI... 6 3.1.STAJ

Detaylı

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu GİRİŞ SSK İşgöremezlik Ödemeleri Sistemi ne giriş yapmadan önce aşağıda belirtilen tarayıcı (örn. İnternet Explorer, FireFox gibi) ayarlarını yapmak sistemin sağlıklı

Detaylı

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu nda, aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilmelidir. 1 - MAC İçin

Detaylı

1. DENİTH ÖZET BEYAN YAZIMI

1. DENİTH ÖZET BEYAN YAZIMI 1. DENİTH ÖZET BEYAN YAZIMI Sol tarafta bulunan menü üzerinde ÖZET BEYAN YENİ modülü içerisinden özetbeyan liste açılır. Daha sonra özetbeyan listenin üzerinde bulunan yeni butonu tıklanır ve boş bir özet

Detaylı

ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ

ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ 1. KURULUŞ İŞLEMLERİ 1.1. Anonim Şirket Kuruluşu : ADIM 1 TÜR SEÇİMİ : Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir.

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Sayfa: 1/5 Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Bu değişiklik sonucunda elektronik başvuru sırasında seçilen birim adı ve başvuru tipinin doğruluğu önem kazanmıştır. Hatalı

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI

MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI Yazar : Mehmet Kemal ASLAN Oluşturulma Tarihi : 25.08.2014 Son Değişiklik : 23.09.2014 Kontrol Numarası : Sürüm : 1 İÇİNDEKİLER SİSTEME GİRİŞ... 3 ORGANİZASYON SEÇİMİ...

Detaylı

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi v.3 26.11.2012 A) ULUSAL UYGULAMA(TR rejimi) Ülkemizin 01/01/2012 tarihinde başlayan

Detaylı

Taşınmaz sahibi ile ipotek alacaklısının veya yetkili temsilcilerin kimlik belgeleri

Taşınmaz sahibi ile ipotek alacaklısının veya yetkili temsilcilerin kimlik belgeleri İPOTEK; doğmuş veya ilerde doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat gösterilmesidir. İpotek tesisinden sonraki bir zamanda ipotekle ilgili değişiklikler yapılabilir. Bu örnek işlem bedel

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk) Uzman İşlemleri

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk) Uzman İşlemleri AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk) Uzman İşlemleri 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk) Uzman İşlemleri AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk)

Detaylı

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 4 2.1. Nakit Akış Programı Ana Tablo İçeriği..4 2.2. Üst Menü İçeriği..6 2.2.1. Ayarlar Menü.....6 2.2.2. Yönetim Menü...8 2.3. Alt

Detaylı

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali www.neosinerji.com.tr / www.babonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: acentedestek@mapfregenelsigorta.com tel: 212 334 90 90 MAPFRE GENEL SİGORTA SİSTEME

Detaylı

Doküman Adı Doküman No İMİ.KY.KV.02 HTYS KULLANICI KLAVUZU

Doküman Adı Doküman No İMİ.KY.KV.02 HTYS KULLANICI KLAVUZU Sayfa No 1/14 KULLANICI EKRANI KULLANICI EKRANLARININ KULLANILMASI ne Giriş İçin Site Adresinin Yazılması İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yerine getirilen hizmet ve araç taleplerinin

Detaylı

NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN

NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN 1. Program Açılışı : Masa üstünde yer alan NOS GARAGE simgesine tıklanır. Kullanıcı adı otomatik gelir. Şifre yazılır ve TAMAM Butonuna basılır. 2. Program Menü Yönetimi :

Detaylı

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş Bölümü: Program ilk açıldığında karşımıza Kullanıcı Adı ve Şifre giriş bölümü gelir. Kullanıcı Adı: Programa giriş yapacak kullanıcının kodunu ve şifresini yazdıktan sonra Tamam tuşu ile programa

Detaylı

KONFİGURASYON TANIMLARI

KONFİGURASYON TANIMLARI 0 KONFİGURASYON TANIMLARI Konfigurasyon tanımlamalarını yapmak için, ilgili personelin TAKBİS TM Fonksiyonları modülünde "İşlemler" bölümünden İşlemleri ekranı açılır. bölümü seçilir. Randevu Onay 1 Konfigurasyon

Detaylı

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2011 NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ HAREKET GÜMRÜK İDARESİNDE YÜKÜMLÜ TARAFINDAN TRANSİT BEYANNAMESİ DOLDURULMASI

Detaylı

Doküman: EUP Revizyon No: R-02 Tarih: 21.10.2014

Doküman: EUP Revizyon No: R-02 Tarih: 21.10.2014 Sayfa: 0/11 Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 12.08.2011 Kılavuzun ilk yayınlanma tarihi - 05.06.2012 Kurumsallaşma kapsamında minör değişiklikler R-01 21.10.2014 e-başvuru formundaki değişikliklere

Detaylı

İçindekiler 1.e-Birlik e Giriş Yapma 2 2. TÜRMOBKart Başvurusu 2 3. İletişim Bilgileri Güncelleme Kişisel İletişim Bilgileri

İçindekiler 1.e-Birlik e Giriş Yapma 2 2. TÜRMOBKart Başvurusu 2 3. İletişim Bilgileri Güncelleme Kişisel İletişim Bilgileri İçindekiler 1.e-Birlik e Giriş Yapma 2 2. TÜRMOBKart Başvurusu 2 3. İletişim Bilgileri Güncelleme 3 3.1. Kişisel İletişim Bilgileri 3 3.1.1. Adres Bilgisi 3 3.1.2. Telefon Bilgisi 3 3.1.3. e-posta Bilgisi

Detaylı

NOT: 1 hasta gün içerisinde en çok 3 polikliniğe muayene olabilir. ÖZEL HASTA GİRİŞİ

NOT: 1 hasta gün içerisinde en çok 3 polikliniğe muayene olabilir. ÖZEL HASTA GİRİŞİ HASTA ARAMA 1- Hastanın adı soyadı tam veya bir kısmı yazılır. 2- Hasta adı tam yazılarak arattırılmak istenirse tam seçeneği veya kısmi seçeneği seçilerek ad ve soyadın bir kısmı yazılır aramayı başlat

Detaylı

YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ

YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ FATURA SİSTEMİ Parametreler\Son Fatura, İrsaliye ve Sipariş Bilgileri E-İrsaliye Geçiş Tarihi, Geçici Kağıt İrsaliye Kesilsin parametreleri eklendi. e-irsaliye

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü E-Devlet Hizmetleri İşletme-TMGDK-TMGD İşlemleri Yardım Kılavuzu Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

Detaylı

SMS İŞLEMLERİ MODÜLÜ

SMS İŞLEMLERİ MODÜLÜ SISOFT HEALTHCARE INFORMATION SYSTEMS SİSOFT SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ SMS İŞLEMLERİ MODÜLÜ Sayfa No : 2 / 13 DEĞİŞİKLİK N0 TARİH YAYIN VE DEĞİŞİKLİK İÇERİĞİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPAN 0 19.04.2018 İlk yayın Oğuz

Detaylı

ALT/ART REHİN TEMİNAT İŞLEMLERİ

ALT/ART REHİN TEMİNAT İŞLEMLERİ MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KILAVUZU ALT/ART REHİN TEMİNAT İŞLEMLERİ İÇERİK A. ALT/ART REHİN TEMİNAT İŞLEMLERİ...1 B. ALT/ART REHİN/TEMİNAT İŞLEMLERİNE İLİŞKİN İLKELER...1 C. ALT/ART REHİN İŞLEM AKIŞI...1

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ. MUHASEBE FİŞİ İŞLEMLERİ (TAHSİLAT ve ÖDEMELERİN GİRİLMESİ)

ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ. MUHASEBE FİŞİ İŞLEMLERİ (TAHSİLAT ve ÖDEMELERİN GİRİLMESİ) ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ MUHASEBE FİŞİ İŞLEMLERİ (TAHSİLAT ve ÖDEMELERİN GİRİLMESİ) OrSoft bilgisayar programınız, muhasebe temelli olarak hazırlanmıştır.

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 1.1 1 YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ (YKTS) Yükümlü Kayıt ve Takip

Detaylı

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI Kasım 2013 Sürüm 1.4.0 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Kullanıcı Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 6 İçindekiler 1. Genel Bilgi... 3 2. Tegsoft Sistemine Giriş...

Detaylı

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir.

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir. EPLATFORM FATURA KESİM İŞLEMLERİ Sipariş formu satış tarafından iletilir Workcube de sipariş numarasına göre sipariş bulunur Siparişin içerisine girilir, süreç kısmında süreç faturalandı seçilir. o İrsaliye

Detaylı

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI 1. Faks Tanımlama 1.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Faxlar Fax Ayarları Ekranı açılır. 1.2. Yeni bir faks tanımlamak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle düğmesi tıklanarak yeni

Detaylı

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para Ekranları Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para ya Erişim Cep T Para, SIM kartlar üzerinde çalışan bir uygulama olduğu için, uygulamaya erişim için, müşterilerimizin kullandıkları telefonun

Detaylı

ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU. Acente El Kitabı

ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU. Acente El Kitabı ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU Acente El Kitabı İÇİNDEKİLER Elektronik İmza Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar... 1 1. Yeni Acentelik Başvuru İşlemleri... 2 2. Yeni Başvuru Sözleşme İmzalama...

Detaylı

KAYIT OLUŞTURMA YENİ ÜYE KAYDI OLUŞTURMA. 2 üyenin sayfasına nasıl gidilir? 3 abonelik nasıl verilir? 4 kart nasıl tanımlanır?

KAYIT OLUŞTURMA YENİ ÜYE KAYDI OLUŞTURMA. 2 üyenin sayfasına nasıl gidilir? 3 abonelik nasıl verilir? 4 kart nasıl tanımlanır? KAYIT OLUŞTURMA YENİ ÜYE KAYDI OLUŞTURMA 2 üyenin sayfasına nasıl gidilir? 3 abonelik nasıl verilir? 4 kart nasıl tanımlanır? 5 karta para nasıl yüklenir? 6 borçlandırma nasıl yapılır? 7 vadelendirme nasıl

Detaylı

İçindekiler 1.e-Birlik e Giriş Yapma 2 2. TÜRMOBKart Başvurusu 2 3. İletişim Bilgileri Güncelleme Kişisel İletişim Bilgileri

İçindekiler 1.e-Birlik e Giriş Yapma 2 2. TÜRMOBKart Başvurusu 2 3. İletişim Bilgileri Güncelleme Kişisel İletişim Bilgileri İçindekiler 1.e-Birlik e Giriş Yapma 2 2. TÜRMOBKart Başvurusu 2 3. İletişim Bilgileri Güncelleme 3 3.1. Kişisel İletişim Bilgileri 3 3.1.1. Adres Bilgisi 3 3.1.2. Telefon Bilgisi 3 3.1.3. e-posta Bilgisi

Detaylı

AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU

AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU 1. Sisteme Giriş http://uis.agu.edu.tr/ adresinden login ekranından kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz (Resim 1) (NOT: Kullanıcı adı ve şifreniz

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

KAYSERİ SÜNGER SİPARİŞ PORTALI

KAYSERİ SÜNGER SİPARİŞ PORTALI 1 KAYSERİ SÜNGER SİPARİŞ PORTALI EĞİTİM DÖKÜMANI V3.0 2 siparis.kayserisunger.com adresine girildiğinde ya da http://www.kayserisunger.com sitesi üzerinde yer alan Bayi Girişi butonu yardımıyla yukarıda

Detaylı

E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA

E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA 1 1. TMGD KAZA RAPORLARI BİLDİRİMİ TMFB firmalarında Yetkilendirilmiş TMGD ler TMGD Kaza Raporları e- devlet sistemi üzerinden bildirim yapabilirler.

Detaylı

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-053 0 03.01.2012 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 0 İlk Çıkış 03.01.2012 TALM-001-053 03.01.2012 2/15 İÇİNDEKİLER 1 Giriş...4 2

Detaylı