Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ""

Transkript

1 Hassas kaynakta ilk isim

2 3üncü Kuþak. Lampert in Son Yenilikleri Test edilmiþ ve denenmiþ teknolojili PUK hassas kaynak cihazlarý sürekli geliþtirilmektedir. Ancak bütün bu geliþmelerle birlikte cihazlarýn mümkün olduðu kadar basit ve kolay kullanýlabilir olmasýna özen göstermekteyiz. "PUK 3 Basic", "PUK 3 Professional" ve "PUK 3 Professional Plus" adlý cihazlarýmýz son teknoloji ve yeni dizaynýn ürünüdür. En önemli yeniliðimiz "Akýllý kaynak Darbeleri" özelliðidir. Enerjinin her bir atýþta akýllý þekilde daðýlmasý suretiyle kaynak performansýnda daha öte bir ilerleme kaydetmiþ bulunmaktayýz. Standart modda elde edilen kaynaklar elektroddan tasarruf eden "Yumuþak" kaynaklardýr. Gümüþ için de özel bir atýþ mevcuttur. Gümüþ mod ile artýk gümüþ alaþýmlarýn ve gümüþ tellerin problemsiz ve güvenilir kaynaðý mümkündür. Ayrýca yeni olarak Micro mod a geçiþ yapýlabilmekte, bu fonksiyon dahice olduðu kadar pratik de. Atýþlar ve atýþ sürelerini senkronize ederek ve kýsaltarak 10 mikron kalýnlýðýndaki parçalarý kolaylýkla kaynatabilmektedir. PUK'un çalýþma hýzý iki faktörden dolayý iki katýna çýkmýþtýr. Birincisi daha etkili bir þebeke güç transformatörünün var olmasý ve ikinci olarak da gaz akýþ hýzýnýn artýk kullanýcýnýn çalýþma hýzýna göre otomatik olarak ayarlanmasýdýr. Her ne kadar "PUK 3 Professional" tüm önemli deðiþiklikleri ve yenilikleri içerse de, "Professional Plus" daha yeni uygulamalar ve daha fazla performans saðlamaktadýr. En son "Plus" modelimizle artýk daha kullanýþlýyýz. Daha ince ayarlamalar artýk mümkün, ilaveten Hafýza fonksiyonu kullanýcýya beþ "favori" ayarýný hafýzada tutma olanaðý vermektedir.

3 PUK Lampert in hassas kaynak cihazlarý Lampert in hassas kaynak cihazlarý lehimlemenin zor veya imkansýz olduðu durumlarda kulanabileceðiniz kompakt ve çok yönlü cihazlardýr. Kullaným prensibi ve olasý uygulama alanlarý lazer kaynak cihazlarýna çok yakýndýr. Bu benzerlik küçük, kararlý noktasal kaynak konumlarýnýn tam olarak belirlenmesinde yada ulaþýlmasý zor, derin yerlerdeki kaynaklarýn yapýlmasýnda sorunla karþýlaþýlmamasý anlamýna gelir. Lehimden farklý olarak, "PUK" ile çalýþýldýðýnda parçanýn yüzeyinde oluþan ýsý çok azdýr. Bu sayede taþlý ve incili parçalarýn kaynaðýnda sorun yaþanmaz. "PUK" atýþ gücünü ve atýþ zamanýný kullanýcýnýn ihtiyaçlarýna göre ayarlama imkaný vermektedir. Bu da kaynaðýn çapý ve derinliði üzerinde kesin bir kontrole olanak saðlar. Piyasemen ister elle, ister kaideye baðlanarak veya mikroskop kaidesiyle birlikte kullanýlsýn, hiçbir durumda kaynak haznesi gerektirmez. Tüm modellerimiz kullaným kolaylýðý, esneklik ve hareket özgürlüðü sunmaktadýr. Mikro mod ile en ince parçalarý dahi kaynatabilirsiniz. Kaynak mikroskobu sayesinde 0,1mm kalýnlýða kadar parçalarýn kaynaðý mümkündür. PUK hassas kaynak cihazlarý tüm kaynak uygulamalarýný elveriþli kýlmaktadýr. Montaj, parçalara metal ekleme, lehim öncesi parçalarýn birbirine tutturulmasý, halka kaynaðý, porozite tamiri veya baðlantý yerlerinin kaynaðý sadece birkaç örnektir. PUK ile özellikle çatlak, delik ve çýkýntý durumlarýnda metal ekleme iþi problemsiz bir þekilde yapýlabilmekte, metale kolayca kaynak teli ekleyip dolgu yapýlabilmektedir. Her türlü kýymetli metaller, kýymetli metal alaþýmlarý, alaþýmlý çelik, titanyum ve birçok kalay alaþýmlarýnýn (bijuteri) kaynak iþlemlerine uygundur. Genel olarak ark kaynaðýyla kaynatýlan tüm metaller PUK ile de kaynatýlabilir. PUK'un çalýþma prensibi: PUK'un çalýþma prensibi ustaca olduðu kadar basittir de. Elektrodun ucu parçaya deðer deðmez elektrik devresi tamamlanýr ve kaynak iþlemi otomatik olarak baþlar. Temas noktasýnda bir kývýlcým oluþarak, modele ve malzemeye baðlý olmak üzere, çapý 0,33,0 mm. arasýnda bir kaynak noktasý meydana getirir. Bu noktada metaller erir ve kararlý bir kaynak noktasý oluþur. Bu denli hassas bir kaynak oluþmasý, parçaya elektrodun ucuyla dokunulmasýndandýr. Kaynak için gerekli elektrik arký bu noktada oluþturulmaktadýr çünkü. Kaynak sýrasýnda enerji akýþýna hükmedilmesi, elektrod ucunun iþ parçasýna deðme açýsýnýn deðiþtirilmesi suretiyle gerçekleþtirilir. Böylece kaynaða arzu edilen yön verilir ve evvelce uygulanan metal "biçim deðiþkiliðine uðratýlýr" veya biçime sokulur. Kaynak sýrasýnda argon gazý kullanýlmasýyla oksitlenme ve porozite önemli ölçüde engellenir ve iþ parçalarý herhangi bir gecikme olmadan iþlenebilir.

4 3üncü kuþaðýn özellilkleri ve avantajlarý Gümüþ modu / Boþluk modu Mikro Mod Hassas bir þekilde ayarlanmýþ kaynak atýþlarý ve atýþ geniþliði 0.10 mm kalýnlýðýndaki metal levhalarýn ve 0.25 mm çapýndaki tellerin mikro kaynaðýný mümkün kýlar. Burda, atýþla biçimlendirme sayesinde PUK kaynaðýnýn eski sýnýrlarýnýn ötesine geçmekteyiz. Yeni olarak geliþtirilmiþ bu atýþ formu normalde kaynak yapýlmasý güç olan gümüþ alaþýmlarýnda dahi baþarý saðlamaktadýr. Özellikle gümüþ için geliþtirilmiþ olan bu özellik, kaynak karakteristiklerinin iyileþtirilmesinde atýþla biçimlendirmenin ideal yol olduðunu göstermektedir. Atýþta enerji daðýlýmýnýn varlýðý, derin birleþimlerin veya dar köþelerin kaynaðý için idealdir. Yumuþak baþlangýç ve atýþla biçimlendirme Þimdi her bir atýþta enerjinin akýllý daðýlýmý sayesinde daha geliþkin sonuçlar elde edilmektedir. Standart modda elde edilen kaynaklar elektroddan tasarruf eden "Yumuþak" kaynaklardýr. Çalýþma Hýzýný ikiye katlamak Ana güç transformatörlerinin daha etkin bir þekilde kullanýlmasý ve gaz akýþ hýzýnýn adapte edilebilmesi ile çalýþma hýzý iki katýna çýkmýþtýr.

5 Hafýza Fonksiyonu "PUK 3 Professional Plus" 5 adet hafýza kayýt yeri ile ayarlarýnýzý saklama olanaðý sunmaktadýr, bu da denediðiniz ve test ettiðiniz ayarlarýn her an için kullanýma hazýr halde olmasýný saðlar. Hatýrlama Fonksiyonu! Atýþ zamaný "Atýþ zamaný"ný ayarlama butonu ile, kullanýcý parçaya etki eden kaynak enerjisinin süresini ayarlayabilmektedir. Uzun süreli atýþ zamaný parçaya daha derin kaynak etkisi yaratmakta ve metal daha fazla erimektedir. Kýsa süreli atýþ zamaný ise daha hassas ve kolay kaynak kontrolü saðlamaktadýr. Önemli! Kaynak gücünde artýþ Tüm "PUK3 Professional" ve "PUK3 Professional Plus" modellerinde hatýrý sayýlýr bir kapasite artýþý sözkonusudur. Önceki modellerine göre "Professional" modeli %20, "Professional Plus" modeli ise %40 oranýnda bir enerji artýþý saðlamaktadýr. Ayrýca parametreler daha ince bir þekilde ayarlanabilmektedir. Her kaynak iþleminden sonra, makine otomatik olarak o an kullanýlan parametre deðerlerini kaydeder. Atýþ zamaný düðmesine basmak süreti ile bu ayar geri yüklenebilir. Böylece makine açýldýðýnda son kullanýlan ayarlar kullanýma hazýr halde olur. PUK ile ilk iþe baþladýðýnýzda, ayarlarýnýzý mavi alan içinde muhafaza edin, "PUK 3 Professional"da 7ms/ "PUK3 Professional Plus"da 8ms. Öncelikli olarak kaynaðýn çýkýþ güç deðeri ile oynayýn. Makineye alýþýp hükmetmeye baþladýðýnýzda, tabii atýþ zamanýný da deðiþtirebilirsiniz. Atýþ zamaný / Kaynak zamaný düðmesini kullanarak, kaynak enerjisinin parçaya kaç milisaniye etki edeceðini kontrol edebilirsiniz. Elektrodun iþ parçasý ile olan açýsýna göre enerjinin parçaya nüfuz etme derinliðini ve ergimiþ metalin akýþ yönünü kontrol edebilirsiniz. Elektrod parçaya dik olduðunda nüfuz derinliði maksimumdur.

6 Taþa bitiþik týrnaklarýn uzatýlmasý Mikro Mod bu iþ için en iyi ve en kesin kaynak aracýdýr. Hassas taþlara bitiþik kaynaðý mümkün kýlar. Föy & Bültenler Sývama Yuva Açýlý taþlarda sývama yuva çok rahatlýkla yapýlabilir. Müþterilerimize pratik bilgiler ve yüksek verimlilikte kaynak ipuçlarý saðlamaktan mutluyuz. Föy ve bültenlerle PUK kaynaðýna iliþkin çeþitli teknikler ve uygulamalar hakkýnda, müþterilerimizi düzenli bir þekilde bilgilendirmekteyiz. Gümüþ alaþýmlarýnýn kaynaðý GümüþMod, zekice dizayn edilmiþ enerji daðýlýmý sistemi sayesinde, gümüþ alaþýmlarýnýn olumsuz fiziksel özeliklerini dengelemektedir.

7 Metal ekleme ve uygulama Çýkýntýlarýn, deliklerin ve metalin eksik olduðu diðer alanlarýn problemsiz bir þekilde doldurulmasý; size tüm gereken þey PUK ve çalýþýlan parçanýn alaþýmýndan kaynak telidir. Yüzük ölçüsü deðiþtirme PUK ile her kalýnlýktaki yüzük, parçayý en az ýsýtacak þekilde kaynatýlabilir. Web sayfamýzdaki ( ücretsiz "Föy Bülten" bölümüne kaydolarak sunulan yararlý bilgilere ulaþma fýrsatýný kaçýrmayýn. Ýlk bülteninizle daha evvelden yayýmlanmýþ Föyleri kolaylýkla arþiv kýsmýndan indirebilirsiniz. Lehim öncesinde parçalarýn birleþtirilmesi Lehimlemeden önceki noktasal kaynaðýn birleþtirici tel ve klipslere göre birçok avantajý vardýr. Halka kaynatýlmasý Küpe milinin kaynatýlmasý Kaynaðý yapmadan önce tel uçlarý birbirine iyice deðecek þekilde tam bir halka oluþturulmalýdýr. Küpe milini kaynatma PUK ile yapýlabilecek ince iþlerden biridir.

8 Kaynakta baþarýlý olmanýn en önemli anahtarý! Kaynak Mikroskobu "mezzo" "Mezzo" kaynak mikroskobunu kullanarak anýnda kaliteli kaynaklar elde edebilir, inanýlmaz sonuçlarý birer gerçeðe dönüþtürebilirsiniz. Kaynak sýrasýnda ne olup bittiðini "gören" biri olmakla ancak kontrollü bir sonuca ulaþýlabilir ve metal baþarýyla eritilip kaynak gerçekleþtirilir. PUK3 Professional ve PUK 3 Professional Plus cihazlarýnýn mikro mod özelliðini "mezzo" ile en üst düzeye çýkarabilirsiniz. "Mezzo" kaynak mikroskobu çaðdaþ bir parýltý önleyici sistemle donatýlmýþ son derece kaliteli bir mikroskoptur. "Mezzo" kaynak mikroskobunun göz koruyucu filtresi özellikle kaynak iþleri için dizayn edilmiþtir. Kullanýcýya kaynak sýrasýnda son derece güvenilir bir göz korumasý saðlar. Elektrik arkýnýn yarattýðý parýltý, makinenin otomatik olarak net ayardan (DIN3 ýþýldama düzeyi) karanlýk ayara (DIN11 bulanýklýk düzeyi) geçmesi suretiyle engellenir. Ek bir parametre de morötesi ve kýzýlötesi ýþýnlara karþý sürekli bir koruma saðlar. Kullanýlan sývý kristal obtüratör DINCERTCO (göz korumasýnda Avrupa standart mercii) tarafýndan test edilip onaylanmýþtýr. ( Mezzo yalnýzca PUK kaynak cihazlarýyla kullanýlýr. )

9 Lampert'in pratik kaynak telleri "PUK kaynaðý"ný kolaylaþtýrýr! Madenler ve tel çaplarý, hassas PUK kaynak cihazlarýyla tam bir uyum içinde kullanýlabilecek þekilde üretilmiþtir. Basýnç Regülatörü Bu Argon regülatörü PUK kaynak cihazý için gerekli olan 2L/dak'lýk gaz akýþýný saðlamak amacý ile gerekmektedir. Ayrýca PUK kaynak cihazýyla birlikte çalýþmasýný saðlayacak gaz hortumunu da içerir. Altýn 750: Au 750 Y Altýn 585: Au 585 Y Beyaz Altýn 750: Au 750 pd Platinyum 960: Pt 960 C Gümüþ: Ag 925 B Paladyum 500: PdAg 500 Saf Titanyum: Titanyum Paslanmaz Çelik: Çelik CMS Optik Ünite PUK optik ünitesi mikroskobun altýna girmeyen büyük parçalarýn kaynaðýna olanak saðlar. Optik için Tbaðlantý Optik ünite yüksek kalitedeki mercekli lamba ve kaynakta gözleri korumak için özel dizayn edilmiþ modern ark koruma sistemini içermektedir. Mikroskobu ve optik merceði ayný anda baðlamanýzý saðlar.

10 Isýnýn az üretimi Artýk ýsýya duyarlý taþlara, incilere ve klips / yaylar gibi parçalara yakýn çalýþabilirsiniz. Týrnaklý yuvalarýn tamirini artýk taþý yuvadan çýkarmadan kolaylýkla yapabilirsiniz. Isý oluþurken parçayý elinizde tutabilir, böylece ýsý oluþumunu düzen altýna alabilirsiniz. Tamirlerde daha az problem Girift iþlerde hassas ve rahat bir þekilde çalýþabilirsiniz. Ýnce zincirler, zincir klipsleri ve taþlý mücevherler sadece birkaç örnektir. Antik mücevher parçalarýna zarar vermez. Lehimde zaman tasarrufu Lehimden önce baðlayýcý telle veya çiftlerle tutturmak yerine sadece birkaç ufak nokta kaynakla parçalar birbirine tutturulur. Tamirlerde zaman tasarrufu Yalnýzca kaynak noktasýný temizlemek gerekir. Kaynak sýrasýnda kaynak alaný dýþýnda kalan alanlar etkilenmez, dokusu, cilasý veya kaplamasý bozulmaz. PUK doyurucu özellikler, gerçek avantajlar Kullanýmý kolay, öðrenmesi dakikalar sürer Kolay kullanýlýr. Parametrelerin çabuk kavranýlmasýna olanak saðlayýp cihaza alýþmayý kolaylaþtýrýr. Kullanýcý dostu Herhangi bir güvenlik ekipmanýna gerektirmez (kaynak haznesi gibi), serbest çalýþma alaný. Çok düþük iþletme maliyeti Kullanýlan elektrodlarýn ömrü çok uzundur, her elektrod ortalama 1800 ila 2000 atýþ yapabilmektedir. Makine ile birlikte standart olarak 10 adet elektrod verilmektedir. Gaz tüketimi oldukça azdýr. Lehim teli gerektirmez Öyle ki ana parça ile kaynak noktasý arasýnda renk farký oluþmaz. Bakým gerektirmez Servis yükü yoktur. Gerekli olanlar sadece Argon gazý ve Elektrodlardýr. Sürekli kullaným için saðlam dizayn edilmiþtir. 24 saat çalýþýr, vardiyalý çalýþan firmalar için idealdir. Daha iyi kaynak kalitesi Az gaz tüketimi PUK piyasemeninin gaz akýþýný optimize eden yeni "Argon nozulu" sayesinde argon gazý kaynak noktasýna çok daha mükemmel üflenir. Düþük yatýrým maliyeti PUK'un ne yaptýðýný ve ne kadar maliyeti olduðunu alternatifleri ile karþýlaþtýrmak yeter. Küçük ve kolaylýkla taþýnabilir Her atölyeye yerleþtirilebilir ve hiç zaman kaybetmeden yeri deðiþtirilebilir. Kaliteli bir ürün "Alman malý" Kaynak cihazý iki yýl garantili. Kuyumculuk alanýnda 50 ülkede kanýtlanmýþ bir üründür. "GS" ürün güvenliði sertifikasýna da sahiptir. MikroMod 0,10 mm metal levhalarda ve 0,25 mm çapýndaki tellerde problemsiz kaynak. Özel gümüþ modunu kullanarak gümüþ kaynaðý "PUK3 pro" serisi ile sorunsuz gümüþ kaynaðý. PUK ile problemsiz metal veya kaynak teli ekleme Önerimiz PUK için geliþtirilmiþ kaynak tellerinin kullanýlmasýdýr. PUK online Web desteði Föylerimiz ve uygulama örnekleri ile kullanýcýlara pratik destek.

11 "PUK 3 Basic" temel modelimizdir. PUK'un tüm temel fonksiyonlarýný içeren küçük, kompakt bir ünitedir. Bu makine özellikle lehimden önce parçalarýn birleþtirilmesinde kullanýlmaktadýr. Bu sayede parçalarý birbirine tutturma gibi eski yöntemlerle oluþan zaman kaybý ortadan kalkmaktadýr. "PUK 3 Basic" kuyum imalatýnda ve serilerin üretiminde ideal bir seçimdir, ayrýca verimlilik artýþý saðlar. "PUK 3 Professional geniþ bir kullaným alaný ve fonksiyon çeþitliliði gösterir, parametreleri hassas bir þekilde ayarlanabilir. Standart atýþ ile elektrod tasarruflu "yumuþak" kaynaklar elde edilir, ayrýca gümüþ alaþýmlarýna özgü gümüþ modu vardýr; her ikisi ile yüksek kalitede sonuçlar elde edilir. Mikro mod 0,1 mm kalýnlýðýndaki parçalarý dahi en iyi kalitede kaynatabilir Otomatik hýz ayarý ile birbiri ardý sýra çok sayýda kaynak noktasý atabilme. "PUK 3 Professional Plus" ile PUK serisinin özellikleri daha da ötelere taþýnmýþ, güç modülü % 30 daha fazla güç verecek hale getirilmiþtir. Performans artýran bir özellik de, güç ve atýþ süresinin daha incelikli ayarlanabildiði geliþtirilmiþ mikro mod fonksiyonudur. Ayrýca, programlanabilir 5 hafýza kapasitesi kullanýcýya kendi ayarlarýný saklama ve gerektiðinde kullanma olanaðý verir; bu özelliði ile "Plus" profesyonellerin vazgeçilmezidir. Parça numarasý PUK 3 Basic PUK 3 Professional PUK 3 Professional Plus Güç performansý / Vuruþ geniþliði min. / maks. Güç çýkýþý Güç ayar sayýsý min. / maks. Milisaniyedeki darbe geniþliði Vuruþ zaman ayar sayýsý / A 6 7 ms 1 / A 10 5 ms24 ms 5 / 9320 A 12 4 ms30 ms 9 Mikro mod Mikro moddaki güç ayarý modu min. / maks. Milisaniyedeki darbe geniþliði Vuruþ zaman ayar sayýsý 10 4 ms8 ms ms12 ms 9 Darbe modellemesi Gümüþ Modu Yumuþak nokta Kaynak hýzý/aralýðý Akýllý hýz adaptasyonu Gaz tüketimi Gaz korumasý Gaz hata alarmý 1,4 Sec. ca. 2 to 3 l/m Argon > 99,9% 0,8 Sec. ca. 2 to 3 l/m Argon > 99,9% 0,8 Sec. ca. 2 to 3 l/m Argon > 99,9% "Stand by" (Enerji tasarruf modu) Elektrik tüketimi "Stand by" Son ayarýn çaðrýlmasý Hafýza fonksiyonu / Ayarlarýn sayýsý 0,3 W 0,3 W /5 Mikroskop mezzo Optik ünite Büyütme Görüþ alaný Çap Çalýþma mesafesi EntegreOtomatikLCDFiltre (Parýltý kalkaný) Iþýltý derecesi / Bulanýklýk UV Korumasý / IR Korumasý Halojen ampul Floresan lamba 3x variabel DIN 3 / DIN 11 >UV 15 / >IR 14 9 W 10x 145 mm DIN 3 / DIN 11 >UV 15 / >IR W 10x 20 mm 20 mm 145 mm DIN 3 / DIN 11 >UV 15 / >IR W

12 Güvenebileceðiniz ödül kazanmýþ teknoloji Lampert saygýn if Dizayn Ödülünü kazandý PUK 3 sadece kalitesi ile deðil ayný zamanda eþsiz dizayný ile de ayakta durmakta. Takýmýmýz "PUK 3" hassas kaynak cihazlarýnýn geliþtirilmesine paralel olarak da yüksek kaliteli dizayný üzerinde de çalýþmaktadýr. Hedefimiz ürünümüzün içindeki kalitenin dýþ çehresine yansýmasýdýr. "PUK 3 Professional" uluslararasý dizayn ödülü "if ürün dizayn ödülü 2008" tarafýndan ödüllendirilmiþtir. Alman Federal Cumhuriyeti Dizayn Ödülü2009 PUK 3 Professional Alman Dizayn Konseyi ve Federal Alman Ekonomi ve Teknoloji Bakanlýðý tarafýndan bu olaðanüstü ödüle layýk görülmüþtür AJM ÖDÜLÜ "Yýlýn Ürünü" En çok satan PUK hassas kaynak makinesi, "PUK 2" 2004 yýlýnda Amerikan kuyumculuk endüstrisi tarafýndan "Yýlýn ürünü" olarak seçilmiþtir ve "AJM Yenilik ödülüne" layýk bulunmuþtur. TEKNiK DÖKÜM Kaplama Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Þ. Main Office: Peykhane Sok. Büyük Birol Ýþ Haný No: 8 Çemberlitaþ, IstanbulTURKEY Tel: Fax: Kuyumcukent Branch: Atölye Bloðu, Zemin Kat, 1.Sok. No:1, Yenibosna IstanbulTURKEY Tel: Fax: info@teknikdokum.com

Ballorex Venturi. Çift Regülatörlü Vana

Ballorex Venturi. Çift Regülatörlü Vana Ballorex Venturi Çift Regülatörlü Vana Isýtma ve soðutma sistemlerinin balanslanmasý Precision made easy Ballorex Venturi ýsýtma ve soðutma sistemlerini balanslamasýný saðlayan olan yeni jenerasyon çift

Detaylı

Ballorex Vario. Çift Regülatörlü Vana. Precision made easy

Ballorex Vario. Çift Regülatörlü Vana. Precision made easy Ballorex Vario Çift Regülatörlü Vana Precision made easy Isýtma ve soðutma sistemlerinde etkili balanslama Precision made easy Ballorex Vario, ýsýtma ve soðutma sistemlerinin balanslanmasý için kullanýlan

Detaylı

0.2-200m3/saat AISI 304-316

0.2-200m3/saat AISI 304-316 RD Firmamýz mühendisliðinde imalatýný yaptýðýmýz endüstriyel tip hava kilidleri her türlü proseste çalýþacak rotor ve gövde seçeneklerine sahiptir.aisi304-aisi316baþtaolmaküzerekimya,maden,gýda...gibi

Detaylı

Metapan Metal Panel DOGRUSAL TAVANLAR

Metapan Metal Panel DOGRUSAL TAVANLAR Metapan Metal Panel DOGRUSAL TAVANLAR Asma tavan çözümleri arasýnda fonksiyonel ve esnek bir alternatif olarak yer alan lineer tavan, hem iç mekan hem de dýþ mekan kullanýmýna uygun özellikleriyle, uzun

Detaylı

GP 6 Profesyonel açýlý taþlama Çok güçlü ve dayanýklý kesme-taþlama makinesi Mükemmel aðýrlýk/güç oraný Plastik kaplanmýþ metal gövde

GP 6 Profesyonel açýlý taþlama Çok güçlü ve dayanýklý kesme-taþlama makinesi Mükemmel aðýrlýk/güç oraný Plastik kaplanmýþ metal gövde T Ü R K Ý Y E G E N E L D A Ð I T I C I S I Salamon Habib ÝTHALAT - DAHÝLÝ TÝCARET - MÜMESSÝLLÝK TÜNEL CAD. NO.26 KARAKÖY 34420 ÝSTANBUL TEL: (0212) 245 03 80-81 FAX: (0212) 249 07 95 e-mail: s.habib@superonline.com

Detaylı

Motor kademeleri ile otomasyon seviyeleri arasýnda akýllý baðlantý Akýllý Baðlantý Siemens tarafýndan geliþtirilen SIMOCODE-DP iþlemcilerin prozeslerinin hatasýz çalýþmasýný saðlamak için gerekli tüm temel

Detaylı

3AH Vakum Devre-Kesicileri: Uygun Çözümler

3AH Vakum Devre-Kesicileri: Uygun Çözümler 3AH Vakum Devre-Kesicileri: Uygun Çözümler Beþ tipin saðladýðý üç büyük avantaj: Uyumlu, güçlü, ekonomik Devre-kesicileri günümüzde, trafolarýn, enerji nakil hatlarýnýn, kablolarýn, kondansatörlerin, reaktör

Detaylı

Modüler Proses Sistemleri

Modüler Proses Sistemleri Ürünler ve Hizmetlerimiz 2011 Modüler Proses Makineleri Modüler Proses Sistemleri Proses Ekipmanlarý Süt alým tanklarý Süt alým degazörleri Akýþ transfer paneli Vana tarlasý Özel adaptör Tesisat malzemeleri

Detaylı

BUNKERLER VE HAVAÝ HAT SÝSTEMLERÝ

BUNKERLER VE HAVAÝ HAT SÝSTEMLERÝ BETON SANTRALLERÝ BUNKERLER VE HAVAÝ HAT SÝSTEMLERÝ OTOMASYON SÝSTEMLERÝ Kusursuzluk, tesisin beyninde baþlar... NAMTAÞ Beton Santralleri, NAMTAÞ mühendislerinin geliþtirdiði, sektöründe yýllarca sýnanmýþ

Detaylı

Ballorex Dynamic. Basýnç Baðýmsýz Kontrol Vanasý. Precision made easy

Ballorex Dynamic. Basýnç Baðýmsýz Kontrol Vanasý. Precision made easy Ballorex Dynamic Basýnç Baðýmsýz Kontrol Vanasý Precision made easy Dinamik balanslama ile toplam debi kontrolü Precision made easy Ballorex Dynamic yeni nesil basýnçtan baðýmsýz balans ve kontrol vanasýdýr.

Detaylı

Firmamýz mühendisliðinde imalatýný yaptýðýmýz endüstriyel tip mikro dozaj sistemleri ile Kimya,Maden,Gýda... gibi sektörlerde kullanýlan hafif, orta

Firmamýz mühendisliðinde imalatýný yaptýðýmýz endüstriyel tip mikro dozaj sistemleri ile Kimya,Maden,Gýda... gibi sektörlerde kullanýlan hafif, orta Mikro Dozaj Firmamýz mühendisliðinde imalatýný yaptýðýmýz endüstriyel tip mikro dozaj sistemleri ile Kimya,Maden,Gýda... gibi sektörlerde kullanýlan hafif, orta ve aðýr hizmet tipi modellerimizle Türk

Detaylı

Montaj. Duvara montaj. Tavana montaj. U Plakalý (cam pencere) Açýsal Plakalý Civatalý (cam pencere)

Montaj. Duvara montaj. Tavana montaj. U Plakalý (cam pencere) Açýsal Plakalý Civatalý (cam pencere) Genel Özellikler Hava perdeleri yüksek debili ve ince formlu hava akýmý saðlamak amacýyla üretilmiþlerdir. Kullanýlýþ amacý birbirinden farklý sýcaklýk deðerlerine sahip iki ortamý hareket serbestisi saðlayacak

Detaylı

ClimaTech Yaþam ve bütçe konforu için... 142 Subasman Baþlangýç Profili Alüminyum Subasman Profili Alüminyumdan mamül (0,6 mm et kalýnlýðý) damlalýklý subasman baþlangýç profilidir. Üzerine inþa edilecek

Detaylı

A Sýnýfý Yüksek verimli deðiþken hýzlý sirkülatörler. EA Serisi (Ecocirc Otomatik)

A Sýnýfý Yüksek verimli deðiþken hýzlý sirkülatörler. EA Serisi (Ecocirc Otomatik) A Sýnýfý Yüksek verimli deðiþken hýzlý sirkülatörler EA Serisi (Ecocirc Otomatik) KULLANIM ALANLARI KONUTSAL. UYGULAMALAR Isýtma ve iklimlendirme sistemlerinde su sirkülasyonu. Mevcut sistemlerin yenilenmesi

Detaylı

TRANSFER. 1. Daðýtma öncesi,transferin dýþýný buharlý temizleyici veya temizlik çözeltisi ile boydan boya temizleyin.

TRANSFER. 1. Daðýtma öncesi,transferin dýþýný buharlý temizleyici veya temizlik çözeltisi ile boydan boya temizleyin. ... J3-1 ÖNLEM... J3-1 TRANSFER ELEMANININ DAÐITILMASI... J3-2 ÖN TAHRÝK DÝÞLÝ ELEMANININ DAÐITILMASI/ TOPLANMASI... J3-4 TRANSFER ÇIKIÞ MÝLÝ ELEMANININ DAÐITILMASI TOPLANMASI... J3-5 TRANSFER ELEMANININ

Detaylı

Bütün talepleri karþýlýyacak en optimal ürünler: Seramik döþemesi için ARDEX.

Bütün talepleri karþýlýyacak en optimal ürünler: Seramik döþemesi için ARDEX. Bütün talepleri karþýlýyacak en optimal ürünler: Seramik döþemesi için ARDEX. Sorunlar yok: Sadece çözümler var! Yüksek kalitedeki özel-yapý malzemeleri ile ilgili ARDEX ilk adresinizdir. Ürün yelpazesi

Detaylı

ELG ELG MANYETÝK BY-PASS SEVÝYE GÖSTERGESÝ. ELG ELGs ELGp ELGk ELGy ELGu

ELG ELG MANYETÝK BY-PASS SEVÝYE GÖSTERGESÝ. ELG ELGs ELGp ELGk ELGy ELGu manyetik by-pass seviye göstergeleri tank, kazan ve depolarýn dýþ veya üst yüzeylerine monte edilir. Seviyeyi kolaylýkla ve yüksek doðrulukla görme imkaný verir. Diðer mekanik yöntemli ölçüm sistemlerine

Detaylı

Brain Q RSC/2 Termostat

Brain Q RSC/2 Termostat Brain Q RSC/2 Termostat Kullaným Kýlavuzu . Kod No: A.2.3.15 Kitap Baský Tarihi: 071206 Revizyon No: 071206 Brain Q RSC/2 Termostat 06 Kullaným Kýlavuzu . Ýçindekiler Kontrol Seviyesi Gösterge ve Çalýþtýrma

Detaylı

Profesyonel DÝJÝTAL VÝDEO KAYIT VE TRANSFER SÝSTEMLERÝ M5000 / M1000 / S2000 SERÝSÝ Gerçek Zamanlý Kayýt / Yüksek Performans Güçlü Að Baðlantýsý / Kolay Kullaným Güvenliðiniz için biraraya gelen mükemmel

Detaylı

BETONSA GÜVENCESÝYLE KENDÝLÝÐÝNDEN YERLEÞEN HAZIR BETON! VÝSKOBETON VÝSKOTEMEL VÝSKOKAT VÝSKOPERDE VÝSKOBETON Viskobeton, BETONSA nýn geleneksel betona göre birçok üstünlüðe sahip olan kendiliðinden yerleþen

Detaylı

TIG Kaynak Makineleri

TIG Kaynak Makineleri Lincoln Electric Precision TIG 275 / TIG 375 SINIFININ EN GELÝÞMÝÞ PROFESYONEL TÝP TIG KAYNAK MAKÝNESÝ TIG Kaynak Makineleri KUSURSUZ ARK BAÞLANGICI KARARLI ve ODAKLANMIÞ ARK HASSAS KRATER DOLGUSU Precision

Detaylı

EQ Kapasitif Seviye Transmitterleri, endüstride yaygýn kullanýlan, kapasite ölçüm yöntemini kullanýr. Elektrod çubuðu ile tank duvarý arasýnda prosesi oluþturan malzeme nedeniyle deðiþen kapasiteyi ölçerek

Detaylı

Lincoln Electric. Örtülü Elektrod Kaynaðý

Lincoln Electric. Örtülü Elektrod Kaynaðý Lincoln Electric Örtülü Elektrod Kaynaðý Örtülü elektrod ark (MMA) Kaynak yöntemi Örtülü Elektrod Ark Kaynaðý (MMA Manual Metal Arc) Örtülü elektrodlarla gerçekleþtirilen ark kaynaðý yöntemi (MMA), metallerin

Detaylı

Profesyonel DÝJÝTAL VÝDEO KAYIT VE TRANSFER SÝSTEMLERÝ Real-Time Kayýt Gerçek Zamanlý Kayýt / Yüksek Performans Hýzlý Kurulum / Kolay Yedekleme Geliþmiþ Fonksiyonlarý Üstün Yazýlým Özellikleri Günliðiniz

Detaylı

KOMPARATÖR SAATLERÝ, HASSAS ÝÇ VE DIÞ ÇAP ÖLÇÜM SÝSTEMLERÝ, MANYETÝK STANDLAR

KOMPARATÖR SAATLERÝ, HASSAS ÝÇ VE DIÞ ÇAP ÖLÇÜM SÝSTEMLERÝ, MANYETÝK STANDLAR KOMPARATÖR SAATLERÝ, HASSAS ÝÇ VE DIÞ ÇAP ÖLÇÜM SÝSTEMLERÝ, MANYETÝK STANDLAR KOMPARATÖRLER HAKKINDA Komparatör saatleri parçalarýn yükseklik ve derinlik ölçümlerinde, komparatör takýmlarý ile iç çap ölçümlerinde,

Detaylı

7215 7300-02/2006 TR(TR) Kullanýcý için. Kullanma talimatý. ModuLink 250 RF - Modülasyonlu kalorifer Kablosuz Oda Kumandasý C 5. am pm 10:41.

7215 7300-02/2006 TR(TR) Kullanýcý için. Kullanma talimatý. ModuLink 250 RF - Modülasyonlu kalorifer Kablosuz Oda Kumandasý C 5. am pm 10:41. 7215 73-2/26 TR(TR) Kullanýcý için Kullanma talimatý ModuLink 25 RF - Modülasyonlu kalorifer Kablosuz Oda Kumandasý off on C 5 off 2 on pm 1:41 24 Volt V Lütfen cihazý kullanmaya baþladan önce dikkatle

Detaylı

Kuyumculuk için geliştirilmiş. Yeni PUK04.

Kuyumculuk için geliştirilmiş. Yeni PUK04. Kuyumculuk için geliştirilmiş. Yeni PUK04. Kuyumcular tarafından kuyumcular için geliştirilmiştir. Siz kaynatın, gerisini düşünmeyin. Parçaları kaynatır, kolaylıkla metal ekler, taşın yanı başında kaynak

Detaylı

KULLANIM KLAVUZU EFE KULUÇKA MAKINELERI KULLANMA TALIMATI

KULLANIM KLAVUZU EFE KULUÇKA MAKINELERI KULLANMA TALIMATI Ambalaj içinde bulunanlar: Köpük korumasý Kuluçka makinesi Güç kablosu Talimat kitapçýðý Açýklama: 1. Ýlk önce makineyi test ediniz. 2. Sýcaklýk ayarýný yapýnýz. 3. Sýcaklýk alarm parametre ayarlarý (AL

Detaylı

Girne Mah. Küçükyalý Ýþ Merkezi B Blok No:15 34844 Maltepe/Ýstanbul [t] +90 216 518 99 99 pbx [f] +90 216 519 89 99 [e] info@ozenelektronik.

Girne Mah. Küçükyalý Ýþ Merkezi B Blok No:15 34844 Maltepe/Ýstanbul [t] +90 216 518 99 99 pbx [f] +90 216 519 89 99 [e] info@ozenelektronik. Girne Mah. Küçükyalý Ýþ Merkezi B Blok No:15 34844 Maltepe/Ýstanbul [t] +90 216 518 99 99 pbx [f] +90 216 519 89 99 [e] info@ozenelektronik.com www.ozenelektronik.com.tr mobydic 5000 Benzinli+LPG Egzoz

Detaylı

Tespit Vidasý. Ýç Ölçüm Çeneleri. Verniyer Skalasý. (Metrik) Dýþ Ölçüm Çeneleri. Ýç Ölçüm Çeneleri. Fonksiyon Düðmeleri. Dýþ Ölçüm Çeneleri.

Tespit Vidasý. Ýç Ölçüm Çeneleri. Verniyer Skalasý. (Metrik) Dýþ Ölçüm Çeneleri. Ýç Ölçüm Çeneleri. Fonksiyon Düðmeleri. Dýþ Ölçüm Çeneleri. KUMPASLAR KUMPAS HAKKINDA Kumpaslar parçalarýn iç, dýþ, yükseklik ve derinlik gibi boyutlarýný ölçmek için kullanýlýrlar. Ýç Ölçüm Çeneleri Tespit Vidasý Verniyer Skalasý (Ýnç) Ana Skala (Ýnç) KUMPAS ÇEÞÝTLERÝ

Detaylı

HPB Hepa Filtre Kutusu

HPB Hepa Filtre Kutusu HPB Hepa iltre Kutusu H P B ltre Kut u Hepa i us Taným HPB filtre kutularý hijyenik ortamlarda kullanýlmak üzere tavan uygulamalarý için dezenfeksiyon kolaylýðý saðlayacak biçimde tasarlanmýþtýr. Standart

Detaylı

ISO 9001 CERTON N.008/02. SAIT Abrasivi S.p.A.

ISO 9001 CERTON N.008/02. SAIT Abrasivi S.p.A. C TIFIE D ER ISO 9001 CERTON N.008/02 SAIT Abrasivi S.p.A. 1953 yýlýnda kurulmuþ olan SAIT ABRASIVI, üstün kaliteli aþýndýrýcý imalatýnda lider firmadýr. Torino fabrikasý ve Piozzo Fabrikasý tamamen otomatik

Detaylı

Mad Q Kullaným Kýlavuzu

Mad Q Kullaným Kýlavuzu Mad Q Kullaným Kýlavuzu . Kod No: A.2.3.14 Kitap Baský Tarihi: 281206 Revizyon No: 281206 Mad Q Kullaným Kýlavuzu . Ýçindekiler Gösterge ve Çalýþtýrma Cihazlarý Kontrol Ünitesi... 5 Kontrol Seviyesi Çalýþtýrma

Detaylı

KOBÝ lerin iþ süreçlerini daha iyi yönetebilmeleri için

KOBÝ lerin iþ süreçlerini daha iyi yönetebilmeleri için NEDEN KOBÝ lerin iþ süreçlerini daha iyi yönetebilmeleri için SAP Business One çözümünü seçmelerinin nedeni 011 SAP AG. Tüm haklarý saklýdýr. SAP Business One müþterileri SAP'ye olan güvenlerini gösteriyor.000+

Detaylı

4. KAYNAK SIRASINDA TÜKETÝLEN MALZEMELER

4. KAYNAK SIRASINDA TÜKETÝLEN MALZEMELER 4. KAYNAK SIRASINDA TÜKETÝLEN MALZEMELER Aþýnan ve deðiþtirilmesi gereken eletrod klavuz hortumunun gömleði ve temas tüpü gibi kaynak makinasý elemanlarýna ek olarak iþlem sýrasýnda tüketilen maddeler

Detaylı

K U L L A N I C I E L K Ý T A B I

K U L L A N I C I E L K Ý T A B I K U L L A N I C I E L K Ý T A B I Kesme Hızı Kesme hýzý fonksiyonlarý: Kalýnlýk ve kesilecek olan madde Akým ayarýnýn deðeri Akým ayarý kesilmiþ kenarlarýn kalitesini etkiler. Kesimin geometrik

Detaylı

Ne-Ka. Grouptechnic ... /... / 2008. Sayýn Makina Üreticisi,

Ne-Ka. Grouptechnic ... /... / 2008. Sayýn Makina Üreticisi, ... /... / 2008 Sayýn Makina Üreticisi, Firmamýz Bursa'da 1986 yýlýnda kurulmuþtur. 2003 yýlýndan beri PVC makineleri sektörüne yönelik çözümler üretmektedir. Geniþ bir ürün yelpazesine sahip olan firmamýz,

Detaylı

OTOMATÝK BETON BLOK ÜRETÝM TESÝSÝ NHP

OTOMATÝK BETON BLOK ÜRETÝM TESÝSÝ NHP OTOMATÝK BETON BLOK ÜRETÝM TESÝSÝ NHP 520 Profesyonellik detaylarda gizli... Kolay ve pratik kalýp deðiþimi için tasarlanmýþ açýlýr makina gövdesi, kalýp deðiþtirme için gereken zamaný kýsaltmaktadýr.

Detaylı

OPTÝK ÖLÇÜM CÝHAZLARI

OPTÝK ÖLÇÜM CÝHAZLARI OPTÝK ÖLÇÜM CÝHAZLARI OPTÝK ÖLÇÜM CÝHAZLARI HAKKINDA 118 SMB-3010B STEREO MÝKROSKOP Stereo mikroskoplar düþük büyütmeli inceleme mikroskoplarý olarak bilinir. SMB-3010B serisi stereo mikroskop yüksek çözünürlük

Detaylı

Brain Q RSC/2 Termostat

Brain Q RSC/2 Termostat Brain Q RSC/2 Termostat Kullaným Kýlavuzu . Kod No: A.2.3.15 Kitap Baský Tarihi: 121206 Revizyon No: 121206 Brain Q RSC/2 Termostat 06 Kullaným Kýlavuzu . Ýçindekiler Kontrol Seviyesi Gösterge ve Çalýþtýrma

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz ZANUSSI ZKF661LX

Kullanım kılavuzunuz ZANUSSI ZKF661LX Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya ZANUSSI ZKF661LX için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki ZANUSSI ZKF661LX tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

Lincoln Electric. TIG Kaynaðý

Lincoln Electric. TIG Kaynaðý Lincoln Electric Kaynaðý Gaz tungsten ark () Kaynak yöntemi Gaz Tungsten Ark Kaynaðý ( Tungsten Inert Gas) kaynak yönteminde ergimeyen tungsten elektrod ile kaynak edilen parça arasýnda elektrik arký oluþur.

Detaylı

hem kapalý, hem deðil... esnek, þeffaf, pratik çözümler...

hem kapalý, hem deðil... esnek, þeffaf, pratik çözümler... hem kapalý, hem deðil... esnek, þeffaf, pratik çözümler... "pvc perde kapýlar" mekanlarý ayýrmanýn iþlevsel yolu... Özellikleri, Avantajlarý PVC Perde kapýlar, þeffaff PVC bantlardan oluþan, çalýþma alanlarýnda

Detaylı

ADX-6007 ADX-7007 ADX-9007

ADX-6007 ADX-7007 ADX-9007 Cihazýn T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlýðý Tüketicinin Korunmasý ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüðü nce tespit ve ilan edilen kullaným ömrü (cihazýn fonksiyonlarýný yerine getirebilmesi için gerekli yedek

Detaylı

ELQ Kapasitif Seviye Transmitterleri, endüstride yaygýn kullanýlan, kapasite ölçüm yöntemini kullanýr. Elektrod çubuðu ile tank duvarý arasýnda prosesi oluþturan malzeme nedeniyle deðiþen kapasiteyi ölçerek

Detaylı

Multi Grooving Tools. Çok Amaçlý Kanal Açma Takýmlarý. M.G.T. Özellikler. No: 96-7-JD-TR

Multi Grooving Tools. Çok Amaçlý Kanal Açma Takýmlarý. M.G.T. Özellikler. No: 96-7-JD-TR No: 96JDTR Multi Grooving Tools MGT Çok Amaçlý Kanal Açma Takýmlarý M.G.T. Özellikler 1. W þeklindeki benzersiz sýkýþtýrma formu mükemmel bir kavrama saðlar. 2. M.G.T uçlar iç çap operasyonlarda da dýþ

Detaylı

Set Makina Tic. Ltd. Þti.

Set Makina Tic. Ltd. Þti. En Ýyisi - The Best Set Makina Tic. Ltd. Þti. Ývedik Organize Sanayi Bölgesi 27. Cadde No: 60 TR-06370 Ostim Ankara TÜRKÝYE Tel: +90 (312) 395 34 00 (pbx) Þirket GSM: +90 (533) 772 06 26-27 - 28 Fax: +90

Detaylı

Görüntü Konumunu Ayarlama. DocuColor 242/252/260

Görüntü Konumunu Ayarlama. DocuColor 242/252/260 701P46952 2007 'daki özelliði, yazdýrýlan görüntünün iki yönde tam olarak deðiþtirilmesine olanak tanýr. Görüntü kaðýt kaseti, ortam türü ve iki taraflý kopyalama seçeneklerine göre ayarlanabilir. Görüntü

Detaylı

LAZER-ARK HÝBRÝT KAYNAK YÖNTEMÝ

LAZER-ARK HÝBRÝT KAYNAK YÖNTEMÝ LAZER-ARK HÝBRÝT KAYNAK YÖNTEMÝ Hakan YAVUZ *, Gürel ÇAM ** GÝRÝÞ Lazer kaynaðý yüksek kaynak hýzý, düþük distorsiyon ve otomasyona çok uygun olma özellikleri dolayýsýyla yapý çeliklerinin kaynak iþlemlerinde

Detaylı

PÝSUVARLAR ÝÇÝN FOTOSELLÝ PÝLLÝ YIKAMA SÝSTEMÝ

PÝSUVARLAR ÝÇÝN FOTOSELLÝ PÝLLÝ YIKAMA SÝSTEMÝ PÝSUVARLAR ÝÇÝN FOTOSLLÝ PÝLLÝ YIKAMA SÝSTMÝ www.vitra.com.tr czacýbaþý Yapý Gereçleri San. ve Tic. A.Þ. P.K. 6 34860 Kartal, Ýstanbul INTMA Büyükdere Cad. No: 185 34394 Levent, Ýstanbul Tel: (212) 371

Detaylı

FBE Kelebek Tip Dairesel Yangýn Damperi

FBE Kelebek Tip Dairesel Yangýn Damperi Taným tipi yangýn damperleri, ateþ ve dumanýn diðer bölümlere yayýlmasýný engellemek için havalandýrma sistemlerindeki dairesel kanallarda kullanýlmak üzere tasarlanmýþlardýr. Özellikler Ateþe dayaným

Detaylı

Kullaným kýlavuzu. Oda kumandasý RC. Genel. Oda sýcaklýðýnýn (manuel olarak) ayarlanmasý. Otomatik düþük gece ayarýnýn baþlatýlmasý

Kullaným kýlavuzu. Oda kumandasý RC. Genel. Oda sýcaklýðýnýn (manuel olarak) ayarlanmasý. Otomatik düþük gece ayarýnýn baþlatýlmasý 7206 2000 07/00 Özenle saklayýn! Kullaným kýlavuzu Oda kumandasý RC Genel RC, bir sýcaklýk kontrol ve kumanda paneli olup, gösterge ve kontrol donanýmý aþaðýda verildiði gibidir. Sýcaklýk ayar düðmesi,

Detaylı

DÝJÝTAL VÝDEO KAYIT VE TRANSFER SÝSTEMLERÝ TEKNOLOJÝ / KALÝTE / PERFORMANS BLW-406NTC-S 6 Kanal Video, 4 Kanal Ses Giriþi Real-Time ve Hýzý (400 fps) Her bir kamera için farklý ayarlanabilir kayýt hýzý,

Detaylı

Tek Kelimeyle, Þaþýrtýcý...

Tek Kelimeyle, Þaþýrtýcý... Tek Kelimeyle, Þaþýrtýcý... Melco müþterilerinin iþleri için vereceði en önemli kararýn profesyonel nakýþ makinelerine yatýrým kararý olduðunu çok iyi bilmektedir. Melco sizlere kolay kullanýma, yüksek

Detaylı

maybesan makina sanayi ltd. þti. BETON SANTRALÝ EKÝPMANLARI hakkýmýzda Amacýmýz: Tam müþteri memnuniyeti Uygun ve yüksek teknoloji Kaliteli ürün yelpazesi Vizyonumuz: Geleceði bugün birlikte yaþamak için,

Detaylı

Metapan Metal Panel CLIP-IN TAVANLAR

Metapan Metal Panel CLIP-IN TAVANLAR Metapan Metal Panel CLIP-IN TAVANLAR Clip-In (gizli) tip taþýyýcý sistemlerde taþýyýcý sistem görünür deðildir. Sistem, ana taþýyýcýlar, bunlara dik açýyla kenetlenen clip-in profilleri ile tüm kenarlardan

Detaylı

HES60 IX HES90 IX HL60.2 IX HL90.2 IX. Davlumbaz Montaj ve Kullaným Talimatlarý

HES60 IX HES90 IX HL60.2 IX HL90.2 IX. Davlumbaz Montaj ve Kullaným Talimatlarý HES60 IX HES90 IX HL60.2 IX HL90.2 IX Davlumbaz Montaj ve Kullaným Talimatlarý Montaj Uyarý! Aský noktalarýnýn (5 Dikdörtgen ufak delikler) veya zorunlu baðlama noktalarýnýn (8 yuvarlak matkap delikler)

Detaylı

Kalite Güvence Sistemi Belgesi.... Sulamada dünya markasý.

Kalite Güvence Sistemi Belgesi.... Sulamada dünya markasý. Kalite Güvence Sistemi Belgesi... Sulamada dünya markasý. Borular Sulama Borularý & Spagetti Borular Aþýndýrýcý sývýlara karþý yüksek derecede dayanýklýdýr. Güneþin UV ýþýnlarýna karþý dayanýklý ve esnektir.

Detaylı

pumpverter Multipump çalýþma modlarý Redundant iþletme Yeni eþit yaþlandýrma tekniði DTC ile hassas debi kontrolü Optimum sistem verimliliði Yeni seviye kontrol tekniði Dahili debimetre Anti-jam özelliði

Detaylı

Doðru tercihler çözüme ulaþtýrýr... www.epsa.com.tr AMBALAJ VE DÝÐER SEKTÖRLERDE KULLANIMI Dayanýklý Tüketim Mallarý Deniz Ürünleri Et Ürünleri Meyve-Sebze Kasalarý Çiçekcilik Seracýlýk AMBALAJ VE DÝÐER

Detaylı

HPL Laminar Akýþ Ünitesi

HPL Laminar Akýþ Ünitesi HPL Laminar Akýþ Ünitesi H P L Lam i na r Aký þ Ünitesi Taným Ameliyathane tipi Laminar Akýþ Üniteleri, ameliyathane masasý ve üstünde istenen laminar akýþý saðlamak ve bu laminar akýþ sayesinde bulunduklarý

Detaylı

Oda Termostatý RAA 20 / AC. Montaj ve Kullaným Kýlavuzu

Oda Termostatý RAA 20 / AC. Montaj ve Kullaným Kýlavuzu Oda Termostatý RAA 20 / AC Montaj ve Kullaným Kýlavuzu Alarko Carrier Eðitim ve Dokümantasyon Merkezi Haziran 2008 Oda Termotatý RAA 20 / AC Kullaným Kýlavuzu ÝÇÝNDEKÝLER GARANTÝ ve SERVÝS GÝRÝÞ Kullaným

Detaylı

OTOMATÝK KAPI SÝSTEMLERÝ

OTOMATÝK KAPI SÝSTEMLERÝ OTOMATÝK KAPI SÝSTEMLERÝ com Hakkýmýzda Firma Hakkýnda Otomasyon sektörünün önde gelen firmalarýndan olan ECM ENDÜSTRÝYEL OTOMATÝK KAPI SÝSTEMLERÝ, kurulduðu tarihten bu yana uzmanlaþtýðý her alanda, ülkemizde

Detaylı

PLAZMA KESME YÖNTEMÝNÝN TEMELLERÝ

PLAZMA KESME YÖNTEMÝNÝN TEMELLERÝ PLAZMA KESME YÖNTEMÝNÝN TEMELLERÝ Hazýrlayanlar: Can Odabaþ - Erkan Yegen - Fýrat Albayrak Tamir-bakým iþleriniz için ara sýra bir kesme takýmýna mý ihtiyaç duyuyorsunuz? Yakýn bir zamanda daha yüksek

Detaylı

ADM 1 DAÝRESEL KANAL MENFEZÝ SANAYÝ ÜRETÝM DIÞ TÝCARET LTD. ÞTÝ.

ADM 1 DAÝRESEL KANAL MENFEZÝ SANAYÝ ÜRETÝM DIÞ TÝCARET LTD. ÞTÝ. MENFEZ ANAYÝ ÜRETÝM DIÞ TÝCARET TD. ÞTÝ. DAÝREE KANA MENFEZÝ Tel : (0) bx Fax : (0) Web : www.ankaklima.cm.tr e-mail : inf@ankaklima.cm.tr Adres : Güleryüz anayi itesi. Cad. k. N: Ýedik / ANKARA ADM DAÝR

Detaylı

ELS ELS SEVÝYE ÞALTERÝ. ELS B10p, ELS B10x, ELS B101x ELS K01, ELS K02, ELS K03 ELS P01, ELS P03, ELS P04 ELS B035, ELS P52, ELS P65 ELS ML2, ELS ML5

ELS ELS SEVÝYE ÞALTERÝ. ELS B10p, ELS B10x, ELS B101x ELS K01, ELS K02, ELS K03 ELS P01, ELS P03, ELS P04 ELS B035, ELS P52, ELS P65 ELS ML2, ELS ML5 ES Seviye sensörleri tank seviye kontrolü için kullanýlmaktadýr. Farklý muhafaza baðlantý, malzeme çeþitleri mevcuttur. Çalýþma Prensibi: Sývý seviyesine göre tüp boyunca hareket eden þamandýra içindeki

Detaylı

EZGÝ. PLASTÝK ENJEKSÝYON MAKÝNESÝ ENERJÝ TASARRUF SÝSTEMLERÝ ve OTOMASYONU ELEKTRONÝK OTOMASYON. www.ezgielektronik.com

EZGÝ. PLASTÝK ENJEKSÝYON MAKÝNESÝ ENERJÝ TASARRUF SÝSTEMLERÝ ve OTOMASYONU ELEKTRONÝK OTOMASYON. www.ezgielektronik.com EZGÝ ELEKTRONÝK OTOMASYON PLASTÝK ENJEKSÝYON MAKÝNESÝ ENERJÝ TASARRUF SÝSTEMLERÝ ve OTOMASYONU www.ezgielektronik.com EZGÝ ELEKTRONÝK OTOMASYON Firmamýz 2003 yýlýnda Ýstanbul'da kurulmuþtur. Sektörde,

Detaylı

DÜNYANIN GELECEÐÝ ÝÇÝN ÇEVREYE VE ÇOCUKLARA SAHÝP ÇIKALIM ÇEVRE TEÞVÝK ÖDÜLÜ 2007 Hakkýmýzda Þafak Makina Yedek Parça San. & Tic. A.Þ. 1955 yýlýnda Sayýn Fethi ÇATALAY tarafýndan Ýstanbul da kurulmuþtur.

Detaylı

OTOMATÝK O-RÝNG TAKMA. A.Turan GÜNEÞ. Makina Mühendisi

OTOMATÝK O-RÝNG TAKMA. A.Turan GÜNEÞ. Makina Mühendisi OTOMATÝK O-RÝNG TAKMA A.Turan GÜNEÞ Makina Mühendisi Giriþ Uzun süreli ve çok sayýda yapýmý gereken montaj iþlerinin otomatik yapýlmasý maliyet avantajlarý saðlayabilir. Örnek olarak aþaðýda basit bir

Detaylı

ÖDEME YÖNETÝMÝ SFS FÝNANSAL SÝSTEM ÇÖZÜMLERÝ Tahsilat Sorununa Kesin Çözüm S Ý G O R T A Þ Ý R K E T Ý B A N K A A C E N T E SÝGORTA ÜRÜNLERÝ TAHSÝLATINDA EN ÝLERÝ TEKNOLOJÝ Poliçe / Tahakkuk - Ýptal Zeylname

Detaylı

Metapan Metal Panel HOOK-ON TAVANLAR

Metapan Metal Panel HOOK-ON TAVANLAR Metapan Metal Panel HOOK-ON TAVANLAR Hook-on tavan sistemi, esnekliði sayesinde deðiþik tasarýmlar yaratýlmak istenildiðinde en uygun çözüm olarak önerilmektedir. Çeþitli ebatlardaki plakalarýn birarada

Detaylı

LÜKS DAHA ULAÞILABÝLÝR OLMAMIÞTI Amerika nýn tercihi Viking Spas þimdi Türkiye de! 0 yýlý aþkýn deneyimi ile Viking Spas, benzersiz bir hidroterapi deneyimi ile sizleri karþýlýyor. Ýleri teknolojisi ve

Detaylı

ELY ELY SEVÝYE ÞALTERÝ ELY K01, ELY K02, ELY K03 ELY B035, ELY P52, ELY P65 ELY P01, ELY P03, ELY P04

ELY ELY SEVÝYE ÞALTERÝ ELY K01, ELY K02, ELY K03 ELY B035, ELY P52, ELY P65 ELY P01, ELY P03, ELY P04 EY Seviye sensörleri tank seviye kontrolü için kullanýlmaktadýr. Farklý muhafaza baðlantý ve malzeme çeþitleri mevcuttur. Çalýþma Prensibi: Sývý seviyesine göre tüp boyunca hareket eden þamandýra içindeki

Detaylı

Kullanma Kýlavuzu Yoðuþmali Duvar Tipi Kazan Logamax plus GB112-11/19/23 K Lütfen saklayýn

Kullanma Kýlavuzu Yoðuþmali Duvar Tipi Kazan Logamax plus GB112-11/19/23 K Lütfen saklayýn 720 90-02/00 TR (TR) Kullanma Kýlavuzu Yoðuþmali Duvar Tipi Kazan Logamax plus GB2-/9/23 K Lütfen saklayýn Kullanma Kýlavuzu Sayýn Müþterimiz, Buderus Yoðuþmali Duvar Tipi Kazan Logamax plus GB2-/9/23

Detaylı

HB 6 HB 9 HBD 9 F. Davlumbaz Kullaným ve Bakým Kýlavuzu

HB 6 HB 9 HBD 9 F. Davlumbaz Kullaným ve Bakým Kýlavuzu HB 6 HB 9 HBD 9 F Davlumbaz Kullaným ve Bakým Kýlavuzu ÝÇÝNDEKÝLER Bir Ariston ürününü seçtiðiniz için teþekkür ederiz. Kullanýmý kolay ve emniyetli bir cihaza sahipsiniz. Öncelikle cihazýnýzýn kalitesini

Detaylı

EPDM Membrane www.lineflex.com ÝÇERÝK Sayfa Hakkýmýzda 02 Üstün Teknik Özellikler 03 EPDM ve Butil Bantlar 04 Yapýþtýrýcý ve Mastik, Baðlantý ve Yardýmcý Elemanlar 05 Kullaným Alanlarý Çatýlar 06 Yeþil

Detaylı

Ürün özellikleri: AX ve BIAS deðerleri baðýmsýz ayarlanabilir. Aþaðý açýlan panel ile kolay sigorta deðiþimi yapýlabilir. ax ve S için, ön panelde kurulan VR ile kolay ayarlama imkaný sunar. ulti-led ekran

Detaylı

Ortak Anten Daðýtým Santrallarý

Ortak Anten Daðýtým Santrallarý Ortak Anten Daðýtým Santrallarý MA Serisi Ortak Anten Daðýtým Santrallarý MA 302 2 MA 303 3 MA 404 4 MA 465 5 Blok Diyagramlar 6 Örnek Uygulamalar 7 MA 302 2 Giriþli 2 Tanýtým MA302 Serisi Ortak Anten

Detaylı

automation Yüksek Performanslý MIG/MAG ve TIG kaynaðý ile Plazma Kesme Uygulamalarýnda Verimliliðinizi Artýran 6 Eksen Endüstriyel Robotlar

automation Yüksek Performanslý MIG/MAG ve TIG kaynaðý ile Plazma Kesme Uygulamalarýnda Verimliliðinizi Artýran 6 Eksen Endüstriyel Robotlar KAYNAK VE KESME ROBOT SÝSTEMLERÝ MIG/MAG ve TIG kaynaðý ile Plazma Kesme Uygulamalarýnda Verimliliðinizi Artýran 6 Eksen Endüstriyel Robotlar Yüksek Performanslý Robotlar OERLIKON KAYNAK ELEKTRODLARI VE

Detaylı

UMG 503 Mükemmel Seviyede Dijital Ölçüm

UMG 503 Mükemmel Seviyede Dijital Ölçüm Üniversal Ölçüm Cihazý UMG 503 Mükemmel Seviyede Dijital Ölçüm Modem Yazýcý Profibus PC Desentral I/O Üniversal Ölçüm Cihazý Kullanýmý Kullanýmý UMG 503 düþük gerilim ve orta gerilim þebekelerindeki elektriksel

Detaylı

Engeller del Lift ile aþýlýr... Adel Kaset Tip Engelli Lifti del Þirket Profili ADEL Otomotiv, 2005 yýlýnda otomotiv yan sanayisi olarak Sn. Kamil Sölpüker tarafýndan kurulmuþtur. TEMSA Global A.Þ.'nin

Detaylı

yangýn alarm sistemleri TFP 802 TEK AKÜ ÝLE KULLANIM 2 BÖLGELÝ KONVANSÝYONEL YANGIN ALARM PANELÝ TEK AKÜ ÝLE KULLANIM 124 USD TFP 804 134 USD TFP 808 160 USD 4 BÖLGELÝ KONVANSÝYONEL YANGIN ALARM PANELÝ

Detaylı

SENSÖR TEKNOLOJÝSÝ KARÞILAÞTIRMA LD-5000 SOÐUTUCU GAZ KAÇAK DEDEKTÖRÜ

SENSÖR TEKNOLOJÝSÝ KARÞILAÞTIRMA LD-5000 SOÐUTUCU GAZ KAÇAK DEDEKTÖRÜ SENSÖR TEKNOLOJÝSÝ KARÞILAÞTIRMA LD-5000 SOÐUTUCU GAZ KAÇAK DEDEKTÖRÜ l CORONA DISHARGE SENSÖR TEKNOLOJÝSÝ > Uygulanan yüksek voltaj, ultra keskin noktasal sensör çevresinde dairesel ýþýn dalgasý oluþturur.

Detaylı

YENÝ TAKMA UÇLU MATKAPLAR

YENÝ TAKMA UÇLU MATKAPLAR YENÝ TAKMA UÇLU MATKAPLAR No: 1-3-JD-TR 4 X D þimdi s tokla larým ý zda (B KZ.S.SON SAYFA) BSP-& BNP- Dr ill Özellik ler Mükemmel talaþ kaldýrma Hassas yüzey kalitesi Pozisyon deðiþimi ile 4 köþe kullanýlabilir

Detaylı

Ýçindekiler. Vortex metre VTX2, yeni nesil Sayfa 3. Ölçüm tekniði Sayfa 3. Uygulamalar Sayfa 4. Tasarým Sayfa 5. Ölçüm aralýðý tablosu Sayfa 5

Ýçindekiler. Vortex metre VTX2, yeni nesil Sayfa 3. Ölçüm tekniði Sayfa 3. Uygulamalar Sayfa 4. Tasarým Sayfa 5. Ölçüm aralýðý tablosu Sayfa 5 Vortex Metre Ýçindekiler Vortex metre VTX2, yeni nesil Sayfa 3 Ölçüm tekniði Sayfa 3 Uygulamalar Sayfa 4 Tasarým Sayfa 5 Ölçüm aralýðý tablosu Sayfa 5 Teknik özellikler Sayfa 6 Vortex metre profili Sayfa

Detaylı

Nokia Holder Easy Mount HH-12 9249387/2

Nokia Holder Easy Mount HH-12 9249387/2 Nokia Holder Easy Mount HH-12 1 4 2 3 9249387/2 5 7 6 TÜRKÇE 2006 Nokia. Tüm haklarý mahfuzdur. Nokia i Nokia Connecting People su ¾igovi ili za¹tiæeni ¾igovi firme Nokia Corporation. Giriþ Bu montaj cihazý,

Detaylı

medicraft innovative intelligence uykunun sessiz nefesi...

medicraft innovative intelligence uykunun sessiz nefesi... uykunun sessiz nefesi... HAKKIMIZDA; Medicraft Medikal Sistemler Ar-Ge Üretim Ticaret Limited Þirketi; 2010 yýlýnda kurulmuþtur. Elektronik ve yazýlým alanýnda yaptýðý Ar-Ge çalýþmalarýný, üretim ve pazarlama

Detaylı

ROUV SERÝSÝ AÞIRI VE DÜÞÜK GERÝLÝM RÖLELERÝ

ROUV SERÝSÝ AÞIRI VE DÜÞÜK GERÝLÝM RÖLELERÝ ROUV SERÝSÝ AÞIRI VE DÜÞÜK GERÝLÝM RÖLELERÝ ROUV Serisi aþýrý e düþük gerilim röleleri ORTA GERÝLÝM e YÜKSEK GERÝLÝM elektrik þebekelerinde kullanýlmak üzere tasarlanmýþtýr. Micro controller teknolojisi

Detaylı

her zaman bir adým öndesiniz Kameralý Otopark Yeri Hatýrlatma ve Yönlendirme Sistemi

her zaman bir adým öndesiniz Kameralý Otopark Yeri Hatýrlatma ve Yönlendirme Sistemi her zaman bir adým öndesiniz Kameralý Otopark Yeri Hatýrlatma ve Yönlendirme Sistemi Sistem Genel Özellikleri TRANSPARK Kameralý Otopark Yeri Hatýrlatma ve Yönlendirme Sistemi; Dünyanýn en modern ve karlý

Detaylı

ALM 1 LÝNEER MENFEZ SANAYÝ ÜRETÝM DIÞ TÝCARET LTD. ÞTÝ.

ALM 1 LÝNEER MENFEZ SANAYÝ ÜRETÝM DIÞ TÝCARET LTD. ÞTÝ. SANAYÝ ÜRETÝM DIÞ TÝCARET LTD. ÞTÝ. LÝNEER MENFEZ Tel : (031) 394 6 7 Pbx Fax : (031) 394 6 9 Web : www.ankaklima.cm.tr e-mail : inf@ankaklima.cm.tr Adres : Güleryüz Sanayi Sitesi 1333. Cad. 1345 Sk. N:49

Detaylı

Kümes Kontrol Cihazý. 1 adet sürücü ile devir ayarý yapýlabilen fan kontrol çýkýþý

Kümes Kontrol Cihazý. 1 adet sürücü ile devir ayarý yapýlabilen fan kontrol çýkýþý Kümes Kontrol Cihazý BPC-1000-BASIC Kümes Kontrol Cihazý Kümes içi sýcaklýk ölçümü için 4 sensör giriþi Dýþ ortam sýcaklýðý için 1 sensör giriþi Rutubet, iç basýnç, silodaki yem aðýrlýk ölçümü 7 adet fan

Detaylı

Piezoelektik ve Aktif Paratonerler Yýldýrým deþarjýndan ve zararlarýndan korunmak için R p h CEB h(m) Rp (m) Np

Piezoelektik ve Aktif Paratonerler Yýldýrým deþarjýndan ve zararlarýndan korunmak için R p h CEB h(m) Rp (m) Np Aktif Paratoner Test Cihazý Forend aktif paratonerleri, Forend L.C. test cihazýyla kolaylýkla test edilebilir. Nasýl kullanýlýr? Test cihazý paratonerlerde hata veya arýza olup olmadýðýný, üzerindeki kýrmýzý-yeþil

Detaylı

Kullaným Isýtma, havalandýrma ve klima tekniði için glob kontrol vanalarý.

Kullaným Isýtma, havalandýrma ve klima tekniði için glob kontrol vanalarý. Motorlu Kontrol Vanalarý Tip 1/584, 14/584, 14-4 Pnömatik Kontrol Vanalarý Tip 1/780-1 ve 1/780- Tek Oturtmalý Glob Vanalar Tip 1 ve 14 Kullaným Isýtma, havalandýrma ve klima tekniði için glob kontrol

Detaylı

240 Serisi Motorlu Kontrol Vanasý Tip 3241/3374 Glob Vana Tip 3241 Motorlu Kontrol Vanasý Tip 3244/3374 Üç Yollu Vana Tip 3244

240 Serisi Motorlu Kontrol Vanasý Tip 3241/3374 Glob Vana Tip 3241 Motorlu Kontrol Vanasý Tip 3244/3374 Üç Yollu Vana Tip 3244 240 Serisi Motorlu Kontrol Vanasý Tip 3241/3374 Glob Vana Tip 3241 Motorlu Kontrol Vanasý Tip 3244/3374 Üç Yollu Vana Tip 3244 Uygulama Çok yönlü kullanýlan kontrol vanalarý,tek oturtmalý glob veya üç

Detaylı

PID Kontrol Formu. Oransal Bant. Proses Deðeri Zaman

PID Kontrol Formu. Oransal Bant. Proses Deðeri Zaman PID Kontrol Formu PID kontrol formu endüstride sýkça kullanýlan bir proses kontrol yöntemidir. PID kontrol algoritmasýnýn çalýþma fonksiyonu, kontrol edilen prosesten belirli aralýklarla geri besleme almak

Detaylı

KULLANIM ALANLARI. Sýcak su yeniden sirkülasyonu. Brülör besleme. TEKNÝK ÖZELLÝKLER

KULLANIM ALANLARI. Sýcak su yeniden sirkülasyonu. Brülör besleme. TEKNÝK ÖZELLÝKLER Sýcak suyun yeniden sirkülasyonu için yüksek etkili sirkülatörler KULLANIM ALANLARI KONUTSAL. UYGULAMALAR Sýcak su yeniden sirkülasyonu. Brülör besleme. EB (V) Serisi TEKNÝK ÖZELLÝKLER POMPA Debi: 1 m

Detaylı

Kullanma Kýlavuzu. Yoðuþmali Duvar Tipi Kazan Logamax plus GB112-11/19/23 K /00 TR (TR) Lütfen saklayýn

Kullanma Kýlavuzu. Yoðuþmali Duvar Tipi Kazan Logamax plus GB112-11/19/23 K /00 TR (TR) Lütfen saklayýn 7201_8700_TR.fm Page 1 Tuesday, August 1, 2000 6:21 PM 7201 8700-02/00 TR (TR) Kullanma Kýlavuzu Yoðuþmali Duvar Tipi Kazan Logamax plus GB112-11/19/23 K Lütfen saklayýn 7201_8700_TR.fm Page 2 Tuesday,

Detaylı

YALITIM & izolasyon POLİÜRETAN SPREY KÖPÜK POLYUREA POLİÜRETAN ENJEKSİYON HİZMET KATALOĞU

YALITIM & izolasyon POLİÜRETAN SPREY KÖPÜK POLYUREA POLİÜRETAN ENJEKSİYON HİZMET KATALOĞU YALITIM & izolasyon POLİÜRETAN SPREY KÖPÜK POLYUREA POLİÜRETAN ENJEKSİYON HİZMET KATALOĞU 2018 POLİÜRETAN SPREY KÖPÜK Ýki ana bileþen Poliol ve ýzosiyanatýn belirli sýcaklýk ve yüksek basýnç koþullarýnda

Detaylı

Teknolojisi nedir? Teknolojisi, 1970'lerin sonunda Japonya'da geliþtirilmiþ, 25 yýldan fazla bir geçmiþe ve tecrübeye sahiptir. Avrupa'da ilk defa 1986'da BOSTÝK tarafýndan kullanýlmýþtýr. Solvent, silikon,

Detaylı

ClimaTech Yaþam ve bütçe konforu için... 142 ClimaTech FX 120 Sistem Yapýþtýrýcýsý Çevre dostu katký maddeleri ve polimer ile takviye edilerek hazýrlanmýþ, suya ve neme karþý dayanýklý, tüm ýsý yalýtým

Detaylı