TATİL GELİYOR. ÇOCUĞUMLA BAŞ BAŞAYIM! (ANA-BABA REHBERİ)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TATİL GELİYOR. ÇOCUĞUMLA BAŞ BAŞAYIM! (ANA-BABA REHBERİ)"

Transkript

1 1 ÖZEL EKİN LİSESİ Bilgi Tplumunun Okulu EMPATİ, ÖZEL EKİN LİSESİ P.D.R.H. SERVİSİNİN AYDA BİR YAYIMLANAN SÜRELİ YAYINIDIR. SAYI: 7 Haziran AYIN KONUSU TATİL GELİYOR. ÇOCUĞUMLA BAŞ BAŞAYIM! (ANA-BABA REHBERİ) BİLGİ TOPLUMUNUN OKULUNUN eğitimcileri ve ana-babaları; hem kendileri, hem de çcukları için, her günü sürekli öğrenerek ve öğrenmenin hazzını çğaltarak yaşarlar.

2 2 İÇERİK İlgili Kavramlar Çcukları etkilenim alanları Tatile bakış açımız Tatili planlama ve bilgilendirmeye ilişkin öneriler Tatilde aile ile çcuk arasında lası srunlar ve çözüm önerileri Dersler ve tatil çalışmaları Snuç İLGİLİ KAVRAMLAR

3 3 Ülkeler İnsanlar Gelenekler Diller Yiyecek İçecek Haberler Belgeseller Spr Diziler Kmedi İnsanları Hayvanları Bitkileri Dğadaki her şeyi Müzik Şarkılar Diyalglar FİKİRLER VE SORULAR Öğretmenler Arkadaşlar Kütüphane Anne Baba Kardeşler Kasetler Tv Kitaplar Vide Dinle Sru Sr Egzersiz Oyun ynamak Müzik Çalmak Dans etmek Şarkı söylemek Spr Yapmak Bir şeyler luşturmak Dinlenerek Ben yapabilirim... Merak NASIL ÖĞRENİRİM? Belgesel Kurgu Müzeler Sanat Galerileri Sinemalar Tiyatrlar Knserler Ansiklpediler Sözlükler Tarih Cğrafya Fen Rmanlar Oyunlar Şiirler

4 4 TATİLE BAKIŞIMIZ Öğretim yılımızı bitirirken EMPATİ dergimizin bu yılki sn sayısında Tatil Geliyr. Çcuğumla Baş Başayım! knusunu işlemeyi uygun gördük. İnsanlar, anne karnındaki günlerinden, ölüm anına kadar sürekli öğrenirler. Ancak öğrenme temel eğitim çağında çk yaygın ve hızlıdır. Öyle ki bir çcuğun temel eğitim çağındaki öğrenmeleri, nun yaşamının, gelecek günlerdeki değerlerini, seçimlerini, davranışlarını belirler. Yani yaşamının TEMELİNİ luşturur. Sözlüklere göre tatil; dinlenmek, eğlenmek amacıyla çalışmaksızın geçirilen süre veya çalışma yaşamında, yasa gereğince çalışmaya ara verilen süre larak tanımlanmaktadır. Okulumuza göre tatil; işi öğrencilik lan öğrencinin öğretim yılı byunca zihinsel, duygusal ve bedensel larak yrgunluğunun snucunda hakkettiği aktif dinlenme sürecidir. Aktif dinlenme süreciyle; tatilin yalnızca eğlence ve dinlence larak algılanmaması, kişisel larak üretkenliğe, zamanı iyi değerlendirmeye, kendine, aileye ve tpluma artı değer katan etkinliklerle zamanı geçirmeye dönüklük kastedilmektedir. Ülkemizdeki eğitim sistemi gereği öğrencilerimiz uzun bir süre tatile çıkmaktadır. Tatil ayları içinde nerede, nasıl, kimlerle neler yaptıkları nları çk etkiler. Çcuklar yandaki tablda görüldüğü gibi kendilerini saran her nesneden, laydan, kişiden; izleyerek, gözleyerek, knuşarak, dinleyerek ve yaparak öğrenirler. Çevrelerindeki laylar, nesneler ve kişiler bireyde; lumlu ve lumsuz düşünceler, davranışlar luşturur. Yaz tatilini aynı zamanda çcukların, yaşıtları ile daha uzun süre bir arada ldukları ve ssyal beceri geliştirdikleri rtamlar larak görüyruz. Bu nedenle ; Çcuklarınıza daha çk yaşıtları ile bir arada lma rtamları hazırlayabilirsiniz. (Örnek: seçeceğiniz yerleri bu açıdan da değerlendirebilirsiniz.) Çünkü çcuklar, aynı zamanda birbirlerinin ssyal beceri öğretmenleridir. Yaşıtları ile yaşadığı srunları eğer sizinle paylaşıyrsa, nu dinleyebilir, anladığınızı belirtebilirsiniz. Çözümü birlikte üretebileceklerini söyleyebilirsiniz. Çünkü çcuklar yaşıtları ile yaşadıkları lumsuzluklardan bile çk şey öğrenebilir. Ona ne yapabileceğini srabilirsiniz. Ama asla nun adına kararlar vermeyiniz. Çünkü kararı kim alırsa irade nda kalır. Yaşıt ilişkilerinde ise iradenin sizde kalması hiç istenmeyen bir tutumdur. Biz Ekinli eğitimciler tatil süresini eğitimin ve öğretimin kesilmediği bir süreç larak görüyruz. Tatilde, öğrencilerimizin yaşamında yalnızca bir süre kul yk. Çcuklarımız, bütün diğer etkilenmelere açıklar. Bu etkilenmelerin öğrencilerimizde lumlu davranışlara dönüşmesi siz velilerimizin, çcuklarımız için luşturacağı tatil prgramları ile dğrudan ilgili lacaktır. Çcuklarımıza açtığınız her pencere nlara yeni bir öğrenme rtamı yaratacaktır. Sizin, çcuğunuzun ve herkesin kendisini iyi hissedebileceği bir tatil süreci yaşayabilmeniz için aşağıdaki knulara dikkatinizi çekmek istiyruz.

5 5 TATİLİ PLANLAMA VE BİLGİLENDİRMEYE İLİŞKİN ÖNERİLER Çcuğunuzun da katılacağı tatil prgramı yapma tplantısı düzenleyebilirsiniz. Bir yere gidilecek mi? Ne zaman? Kimlerle? Gidilecek yerden ne gibi yararlar bekleniyr? Burası neden seçildi? Olası tersliklere karşı ne gibi önlemler almalıyız? Evden uzakta kalınacak günlerde aile bireyleri birbirlerinden neler bekliyr? v.b. knuları tartışabilirsiniz, kararlar alabilirsiniz ve takviminizi luşturabilirsiniz. Çcuğunuza, tatil bütçesinin nasıl luşturulduğunun ve tatile nasıl bir bütçe ile çıktığınızın bilgisini verebilirsiniz. Tatilde, evde kalındığı süreler içinde çcuğunuzla birlikte bir günlük plan taslağı yapabilirsiniz. (Nt: Öğrencimizin kulda edindiği sabah spru alışkanlığını kaybetmemesi için prgrama spr saati kyabilirsiniz.) Günlük planda TV seyretme, kuma, yun, bilgisayar v.b. detaylandırınız. Hangi kitaplar kunacak? Bazı derslerin tekrara ihtiyacı var mı? Varsa hangileri? Ne zaman? Hangi CD lerle ya da yuncaklarla ynanacak? Hangi knularda araştırma yapmak istiyr? Bu araştırmalar için sizden beklentiler neler? Hangi arkadaşları ile buluşabilir? Arkadaşları ile rtak prgram yaparken sizin ndan beklentileriniz neler? vb. Evde tatil süresince, yapmazsa kimsenin yapmayacağı, hangi srumlulukları alabilecek? (Bu srumluluklar nun yaşına ve gücüne uygun larak belirlenmelidir.) Çcuğunuza tatil için bir günlük ya da bya takımı armağan edebilirsiniz. Böylece duygularını resimle ya da yazıyla ifade edebilir. Onları zenginleştirebilir. Böylece Tatil Günlüğü, Okul Günlüğü nün bir uzantısı labilir.

6 6 Tatil dönüşü, sınıftaki arkadaşları ile duygularını, yaşantılarını, birikimlerini, çalışmalarını ve düşüncelerini paylaşabilmesi için nu herhangi bir knuda prje üretmeye ve kleksiyn yapmaya yönlendirebilirsiniz. Çcuğunuz tatilin bir bölümünü sizden uzakta geçirecekse; Çcuğunuz, tatili ebeveynlerinizden (anneanne, babaanne, dede gibi) biriyle, arkadaşlarında veya bir kampta geçirebilir. Böyle bir durumda beklentilerinizi açık bir dille ifade edip, sürecin de yararlı bir rtama dönüşmesini sağlayabilirsiniz. Yaz tatili kşulları, çcuğun öz bakım ve günlük yaşam becerileri ile ilgili rutininde değişikliklere neden labilir. Örnek: Günlük temizlik alışkanlıkları farklılıklar gösterebilir, uyku saatleri değişebilir. Tatil için bu farklılıklar ve değişiklikler knuşulabilir. Ama tatilin de günlük yaşam ve öz bakım becerileri açısından bir düzeni gerektirdiği çcuğa fark ettirilmelidir. TATİLDE AİLE İLE ÇOCUK ARASINDA OLASI SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Olası Srunlar; Alınan kararlara uymama, gerekli özeni ve çabayı göstermeme, Srumluluklarını yerine getirmeme, Tatil planına ve bütçesine uymayan isteklerde bulunma ve harcamalar yapma, Yaşıtları ya da arkadaşlarıyla srunlar yaşama, Eve giriş ve çıkış için belirlenen saatlere uymama, Risk taşıyabilecek arkadaşlıklar geliştirme, Risk taşıyabilecek yüzme ve gezme alanlarına gitme, Tatil için önerilen destek ve geliştirici çalışmaları yapmama, Eğer çcuğunuzla yukarıda sıralanan türde srunlar yaşsanız, bu srunların çözümü için aşağıdaki önerilerimiz ve EMPATİ dergimizin 2. sayısı size kaynaklık edebilir. Olası lumsuz davranıştan önce ön anlaşmalar yapmak, istenen ve istenmeyen davranışları tanımlamak. Ön anlaşma gereği kararlı ve tutarlı lmak. Suçlayıcı bir dil kullanmamak. Her zaman seçeneklerinin lduğunu hatırlayarak, birlikte lası çözüm yllarını sıralamak.

7 7 Çözüm yllarını birlikte değerlendirmek ve uygun seçeneği belirlemek. Belli bir süre seçeneği uygulama şansı tanımak. Uygulamayı değerlendirmek, geri bildirim vermek. Ön anlaşma gereği davranışlarının snuçlarına katlanmasını sağlamak. DERSLER VE TATL ÇALIŞMALARI TÜRKÇE Tatil Günlüğü edinmek, günlük yaşamda iz bırakan laylar ve kişilere ilişkin gözlemleri, duygulanımları kaydetmek. Günlük gazeteleri izlemek, her gün düzenli larak kitap kumak. (öğretmenlerimizin önerdiği kitaplara öncelik verilmeli) Yeni duyulan ya da kurken rastlanılan kavramların anlamlarını öğrenmek, yazmak. Tatil dönüşü arkadaşlar ve kulla paylaşmak üzere tatil rapru hazırlamak. Sözcük dağarcığını zenginleştiren Scrabble ve Tabu gibi yunlar aile ve arkadaş rtamlarında ynanabilir. MATEMATİK Öğrenci, ailesinin tatil bütçesi üzerine bir maliyet hesaplaması yapabilir. Tatilde, günlük kişisel harcamalarının kaydını tutabilir ve tatil snunda bu ranı hesaplayabilir. Satın alınan ürün fiyatlarını karşılaştırabilir. Öğrenilen bilgilerin unutulmaması ve destek gereken knularla ilgili ara ara tekrarlar yapılabilir. Şekil ve sayı ilişkileri üzerine zeka yunları ynanabilir. Genel yeteneğe dayalı farklı ve ilginç srulardan bir yaprak hazırlanabilir, arkadaşlarla paylaşılabilir.

8 8 FEN BİLGİSİ Tatil yapılan bölgenin iklimi, sıcaklık değişimleri gözlenebilir. Güneş, deniz ve canlılar hakkında ilginç gelen yönler araştırılabilir. İlginç taşlar, hayvanlar, deniz ürünleri ve bitkilerden kleksiynlar yapılabilir. SOSYAL BİLGİLER HAYAT BİLGİSİ Gezilen yerlerle ilgili izlenimler kaydedilebilir. İlgili yerin özellikleri araştırılabilir. (yetiştirilen ürünler, eknmimize katkısı, neyi meşhur, ülkenin neresinde vb) Gezilen il ya da ilçenin tarihçesi öğrenilebilir, resim ya da kartpstallar biriktirilebilir. Tatilde yurtta ve dünyadaki önemli değişikler izlenebilir, gazetelerden kesilerek biriktirilebilir. MÜZİK Knser, söyleşi, tiyatr, pera, bale, dinleti gibi etkinlikler izlenebilir. Festivaller takip edilebilir. Enstruman çalmayı öğrenmeye zaman ayrılabilir. Müzik türleri hakkında araştırmacı ve seçici davranılarak uygun örnekler dinlenilebilir. Beğenilen müzik insanları ile ilgili araştırmalar yapılabilir. BEDEN EĞİTİMİ Beden sağlığını kruma, zinde kalma ve güne iyi başlangıç için alışılagelen sabah spru devam ettirilmeli. Yüzme, basketbl, vleybl gibi sprları yapmanın yanı sıra yürüme, dağcılık, yelken, sörf vb. alternatif sprlar araştırılabilir, denenebilir. Çevresindekilere spr knusunda bilgi verilebilir, liderlik edilebilir. RESİM İŞ EĞİTİMİ Tatilde gezilen, knaklanan yerlerin resmi yapabilir, ftğrafları çekilebilir. Denizden ya da kıyıdan tplayacağınız deniz ürünleri ve atıklardan elişi ürünleri, hediyelik eşyalar, süs eşyaları yapılabilir. BİLGİSAYAR Tatile ilişkin ya da değişik knularda bilgi tplama, araştırma yapma amacıyla bilgisayardan yararlanılabilir. Tatil gözlemleri yazılıp, dsyalanabilir. Tatile çıkmadan internetten gidilen yerle ilgili tanıtım bilgileri alınabilir ve arşivlenebilir.

9 9 İNGİLİZCE Tatilde bulunduğunuz beldede karşılaştığınız turistlerle shbet edilebilir, srular srulabilir, yardım edilebilir. Böylece hem İngilizcenizin geliştiğini hem de öz güveninizin arttığını göreceksiniz. Çevrede karşılaşılan her şeyin İngilizce karşılığı düşünülebilir. Yaşanılan laylar ve anılar günlüğe İngilizce yazılabilir. İngilizce film, TV kanalları ve cartnslar izlenebilir. Düzeye uygun İngilizce kitaplar kunabilir, özetler çıkarılabilir. DRAMA İletişim ve srun çözme knularında kazanılan beceriler ssyal rtamlarda kullanılabilir. Karşılaşılan, yaşanılan iletişim srunları bir yere kaydedilebilir, böylece kuldaki uygulamalarda örnek larak işlenmesine katkı sağlanabilir. Tatildeki günlük yaşamı anlatan kmik ya da öğretici knular yazılabilir, tatil dönüşü kulda drama edilmesi sağlanabilir.

10 10 LÜTFEN YAYINIMIZ HAKKINDAKİ GÖRÜŞ, ÖNERİ VE BEKLENTİLERİNİZİ BİZE YAZINIZ YA DA TELEFONLA İLETİNİZ. İŞ BİRLİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. E-MAİL: - - TATİL KİTAP ÖNERİLERİ 1. İLKÖĞRETİMDE SOSYAL BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ Füsun Akkök Özgür Yay. 2. EYVAH ÇOCUĞUM ZOR DURUMDA NE YAPABİLİRİM? PDR Nbel Yay. 3. DİNLE KÜÇÜK ADAM Wilhelm Reich 4. İNSAN OLMAK Engin Geçtan Remzi Kitabevi 5. ZOR İNSANLARLA BAŞ ETME YOLLARI YOLLARI R. Brınkman Byner Yay. 6. ÖNCE ÇOCUKLAR VE KADINLAR Sunay Akın Çınar Yay. 7. İSTANBUL UN NAZIM PLANI Sunay Akın Çınar Yay. AYIN FİLM ÖNERİLERİ * Jhn Q * Şeref ve Cesaret * E.T. * Musn Düğünü KAYNAKÇA Akkök, Füsun. (1999) İlköğretimde ssyal becerilerin geliştirilmesi, Ana-baba el kitabı Özgür Yayınları, İSTANBUL. Akkök, Füsun. (1999) İlköğretimde ssyal becerilerin geliştirilmesi, Öğretmen el kitabı Özgür Yayınları, İSTANBUL. Burley, Madeyln. (1997) Zihinsel Becerileri Geliştirmek Rta Yayınları Çetin, F., Bilbay, A, A., Kaymak, D, A. (2001) Araştırmadan Uygulamaya, Çcuklarda Ssyal Beceriler, Grup Eğitimi, Epsiln Yayınları, İstanbul.

11 11 Her günün siz ve çcuklarınız için tatil keyfi, enerjisi ve çskusu ile geçmesini dileriz Eğitim - öğretim yılında buluşmak üzere...

OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİNİN TANITIMI

OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİNİN TANITIMI OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİNİN A. AMACIMIZ: TANITIMI Öğrenci yaşamında bilgi ve başarının yanı sıra düşünce ve davranış hazırlığının da önemli bir etken lduğumdan hareketle yla çıkan

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU Dersin Adı İnsan Kaynakları Yönetimi Kdu Dönemi Zrunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS İST 373 3

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Amaçları

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Amaçları Rehberlik ve Psikljik Danışma Hizmetlerinin Amaçları Psikljik danışma ve rehberlik uygulamalarının amacını rtaya kyabilmek için öncelikle, "kendini gerçekleştirme" (self-actualizing) kavramından hareket

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Sayın Paydaşımız; T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Bu anketin amacı, Mezunlarımızın Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden

Detaylı

Ygs-Lys. 2010 dan itibaren üniversitelere öğrenci seçimi iki aşamalı sınav uygulanarak yapılacaktır.

Ygs-Lys. 2010 dan itibaren üniversitelere öğrenci seçimi iki aşamalı sınav uygulanarak yapılacaktır. Ygs-Lys 2010 dan itibaren üniversitelere öğrenci seçimi iki aşamalı sınav uygulanarak yapılacaktır. 1.Aşama : Yükseköğretime Geçiş Sınavı () 2.Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) larak adlandırılmıştır.

Detaylı

Değerlendirme erlendirme Süreci: S

Değerlendirme erlendirme Süreci: S Değerlendirme erlendirme Süreci: S Değerlendirici erlendirici Bilgileri MÜDEK Prgram Değerlendiricileri erlendiricileri Eğitim E Sunum İçeriği Değerlendiricilerin Yükümlülükleri Değerlendirme Süreci Evreleri

Detaylı

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu TATİLDE ÇOCUKLA BİRLİKTE OLMAK

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu TATİLDE ÇOCUKLA BİRLİKTE OLMAK PDR BÜLTENİ Bülten Tarihi: Ocak 2017 Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu TATİLDE ÇOCUKLA BİRLİKTE OLMAK Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu Psikolojik

Detaylı

Etkili Liderlik, Koçluk OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ... ...1 1 BEDEN DİLİ FARKINDALIĞI IĞI EĞİTİMİ...2 2 DUYGUSAL ZEKA EĞİTİMİ...

Etkili Liderlik, Koçluk OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ... ...1 1 BEDEN DİLİ FARKINDALIĞI IĞI EĞİTİMİ...2 2 DUYGUSAL ZEKA EĞİTİMİ... OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM Okyanus Yöneticilik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri Temel Yöneticilik Becerileri Ekip Çalışması, Tplantı Yönetimi Etkili Liderlik, Kçluk Eğitici Eğitimi, Sunum Teknikleri

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİHÇE Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi 20 Temmuz 1982 tarihinde, Prf. Dr. Hakkı Dursun Yıldız'ın kurucu dekanlığında; Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı

Detaylı

Uzaktan Eğitim. Web Tabanlı Kurumsal Eğitim

Uzaktan Eğitim. Web Tabanlı Kurumsal Eğitim Uzaktan Eğitim Uzaktan eğitim alternatif bir eğitim tarzıdır. Iletişim terisinde ki süreci incelediğimizde kaynak ve alıcı arasındaki süreç farklı fiziksel rtamlarda gerçekleşiyrsa buna uzaktan eğitim

Detaylı

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı BİR EĞİTİMCİ OLARAK MESLEK HAYATIM BOYUNCA KAÇ ÇOCUĞUN / GENCİN, İLGİLERİNİ, YETENEKLERİNİ, DEĞERLERİNİ KEŞFETMESİNE, KENDİSİNİ OLUMLU YÖNDE İFADE EDEBİLMESİNE, ÜRETİCİ BİREYLER

Detaylı

OYUN GECESİ: YEMEK PİŞİRME GÜNÜ

OYUN GECESİ: YEMEK PİŞİRME GÜNÜ Okan Kleji larak çcuklarımızın ssyal, bilişsel ve fiziksel larak geliştiklerini gözlemleme şansını yakaladığımız bir dönemi bitirmenin heyecanı içerisindeyiz. Rehberlik Birimi larak bir dönem byunca her

Detaylı

Her bir kişi hayat kurtarmak için potansiyele sahip. İlk Yardım eğitimleri ve uygulamaları bu hedeflere ulaşmak için kullanılan zaruri kaynaklardır.

Her bir kişi hayat kurtarmak için potansiyele sahip. İlk Yardım eğitimleri ve uygulamaları bu hedeflere ulaşmak için kullanılan zaruri kaynaklardır. İLK YARDIM POLİTİKASI Giriş Bugün Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri dünyada en çk ilk yardım sağlayan derneklerdir. Bu hasta ve yaralılara ayrım yapmaksızın yaralı askerlere ilk yardım yapıldığı Slferin Savaşından

Detaylı

T. C. Y E D Đ T E P E Ü N Đ V E R S Đ T E S Đ R E K T Ö R Y A R D I M C I L I Ğ I EUA KURUMSAL DEĞERLENDĐRME PROGRAMI

T. C. Y E D Đ T E P E Ü N Đ V E R S Đ T E S Đ R E K T Ö R Y A R D I M C I L I Ğ I EUA KURUMSAL DEĞERLENDĐRME PROGRAMI T. C. Y E D Đ T E P E Ü N Đ V E R S Đ T E S Đ R E K T Ö R Y A R D I M C I L I Ğ I EUA KURUMSAL DEĞERLENDĐRME PROGRAMI EUA Kurumsal Değerlendirme Prgramı EUA: Eurpean Universities Assciatin Avrupa Üniversiteler

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ - ÇEVRE KURUL ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ - ÇEVRE KURUL ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ VE KAPSAM: Özyeğin Üniversitesinde iş sağlığı ve güvenliği/çevre başlığı kapsamında tüm süreçlerin irdelenmesini, süreç ve çalışanların kaza ve tehlikelerden uzak tutulup güvenli bir şekilde kesintiye

Detaylı

Oyun Nintendo tarafından yapıldı ve ilk olarak Nintendo DS için piyasaya sürüldü.

Oyun Nintendo tarafından yapıldı ve ilk olarak Nintendo DS için piyasaya sürüldü. Bölüm 1 Oyuna Giriş Bu bölümü lütfen seçtiğniz yuna giriş için kullanınız 1.1 Oyunun Adı Big Brain Academy (Wii ler için) 1.2 Oyunun yapımcıları ve yaratıcıları Başka hangi yunları yaptılar Diğer önemli

Detaylı

İSTİHDAMI UZMANLARI İÇİN ARAÇLAR. Destekli iş istihdamı uzmanlarının yetkinlik profilii için kalite ve eğitici araçlar tasarlama

İSTİHDAMI UZMANLARI İÇİN ARAÇLAR. Destekli iş istihdamı uzmanlarının yetkinlik profilii için kalite ve eğitici araçlar tasarlama DESTEKLİ İŞ İSTİHDAMI UZMANLARI İÇİN ARAÇLAR Destekli iş istihdamı uzmanlarının yetkinlik prfilii için kalite ve eğitici araçlar tasarlama BİRLEŞTİRİLMİŞ ANKET BULGULARI RAPORU ÖZET GİRİŞ Destekli iş istihdamı;

Detaylı

BURSA ÖZEL BİREY OKULLARI OKULA UYUM SÜRECİ BAHAR İLHAN REHBER ÖĞRETMEN

BURSA ÖZEL BİREY OKULLARI OKULA UYUM SÜRECİ BAHAR İLHAN REHBER ÖĞRETMEN BURSA ÖZEL BİREY OKULLARI OKULA UYUM SÜRECİ BAHAR İLHAN REHBER ÖĞRETMEN OKULA UYUM SÜRECİ BİR ÇOCUK İÇİN OKUL, DAHA ÖNCE HEMEN HEMEN HİÇBİRİNİ TANIMADIĞI ÇOK SAYIDA ÇOCUKLA KARŞILAŞMA ZORUNLULUĞUYLA, UYULMASI

Detaylı

5.1. Eğitimin Niteliğini Artırmak Amacıyla Durum Tespitine Yönelik Çalışmalar Yapılması [2012/101]

5.1. Eğitimin Niteliğini Artırmak Amacıyla Durum Tespitine Yönelik Çalışmalar Yapılması [2012/101] 5.1. Eğitimin Niteliğini Artırmak Amacıyla Durum Tespitine Yönelik Çalışmalar Yapılması [2012/101] 2012/101 Eğitimin Niteliğini Artırmak Amacıyla Durum Tespitine Yönelik Çalışmalar Yapılması İLGİLİ DİĞER

Detaylı

ANAOKULU 5 YAŞ 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

ANAOKULU 5 YAŞ 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı ANAOKULU 5 YAŞ 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kim Olduğumuz Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel,

Detaylı

OKYANUS YÖNETİM EĞİTİMLERİ

OKYANUS YÖNETİM EĞİTİMLERİ OKYANUS YÖNETİM Okyanus Yöneticilik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri Temel Yöneticilik Becerileri Ekip Çalışması, Tplantı Yönetimi Etkili Liderlik, Kçluk Eğitici Eğitimi, Sunum Teknikleri Telefnda İletişim

Detaylı

Çeşitli tv ve radyo programlarına konuk olarak katılarak bilgilerine başvurulmaktadır.

Çeşitli tv ve radyo programlarına konuk olarak katılarak bilgilerine başvurulmaktadır. Uzman Psiklg ve Aile Danışmanı Demet Plat İletişim Mail: iletişim@demetplat.cm Web: www.demetplat.cm Demet Plat 1980 Ankara dğumludur. Okul hayatını Ankara da tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Psiklji

Detaylı

2.SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı

2.SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı 2.SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

Bilim inanca değil akla, öznel gözlemlere değil deney ve nesnel gözlemlere dayanır.

Bilim inanca değil akla, öznel gözlemlere değil deney ve nesnel gözlemlere dayanır. Bilgiye ulaşmanın farklı ylları vardır. Gelenekler Otriteler Bireysel deneyimler Dğa üstü güçler Tüm bu kaynaklar güvenilir ve geçerli bilgi vermekten çk uzaktır. Güvenilir ve geçerli bilgi üretmenin ylu

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI...

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1 Erken Yaşta Dil Öğrenenler... 1 Çocuklar ana dillerini nasıl öğrenirler?... 2 Ana dil ediniminin aşamaları... 3 Yabancı dil öğrenimine erken başlamak faydalı

Detaylı

OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ

OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM Okyanus Yöneticilik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri Temel Yöneticilik Becerileri Ekip Çalışması, Tplantı Yönetimi Etkili Liderlik, Kçluk Eğitici Eğitimi, Sunum Teknikleri

Detaylı

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU BRANŞ DERSLERİMİZ ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU eğitiminde uygulanan programda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve öğretim müfredatında yer alan çalışmalar ve bu çalışmalara ek olarak çağın gerekleri

Detaylı

TED KOCAELİ KOLEJİ. GĠRĠġ. Bu kılavuz, TED Kocaeli Kolejine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

TED KOCAELİ KOLEJİ. GĠRĠġ. Bu kılavuz, TED Kocaeli Kolejine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. GĠRĠġ Bu kılavuz, TED Kcaeli Klejine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2015-2016 eğitim öğretim yılında kul öncesi, ilkkul, 5, 6 ve 7. sınıf

Detaylı

TAT İ L ÖNER İ LER İ

TAT İ L ÖNER İ LER İ TATİL ÖNERİLERİ 20 OCAK 2017 GÜNÜ SÖMESTR TATİLİ BAŞLIYOR! Yoğun geçen bir döneminin ardından karneler alınıyor ve sömestr tatili başlıyor! Karne ne anlama gelir? Geçen bir dönemin ardından öğrenim sürecinin

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Amacı Nedir?

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Amacı Nedir? Rehberlik Nedir? Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri; bireyin kendini tanıması, anlaması, sahip olduğu gizil güçleri keşfetmesi, geliştirmesi ve bulunduğu topluma aktif uyum sağlayarak kendini gerçekleştirmesi

Detaylı

1. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı

1. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı 1. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

NEDEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM? OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI PROGRAMIN TEMEL ÖZELLİKLERİ ÖĞRENME MERKEZLERİ AYLIK EĞİTİM PLANI GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI GÜNE

NEDEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM? OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI PROGRAMIN TEMEL ÖZELLİKLERİ ÖĞRENME MERKEZLERİ AYLIK EĞİTİM PLANI GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI GÜNE NEDEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM? OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI PROGRAMIN TEMEL ÖZELLİKLERİ ÖĞRENME MERKEZLERİ AYLIK EĞİTİM PLANI GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI GÜNE BAŞLAMA ZAMANI OYUN ZAMANI ETKİNLİK ZAMANI GÜNÜ DEĞERLENDİRME

Detaylı

ANİMATÖR PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : EĞLENCE HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4 SEVİYE

ANİMATÖR PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : EĞLENCE HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4 SEVİYE ANİMATÖR PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : EĞLENCE HİZMETLERİ MESLEK : ANİMATÖR MESLEK SEVİYESİ : 4 SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Konaklama tesislerinde, özel organizasyonlarda, kişilerin hoş, eğlenceli

Detaylı

IESEC. Özel Eğitim ve Yenilikçi Güçlendirme Yoluyla İstihdam ve Standartların Artırılması

IESEC. Özel Eğitim ve Yenilikçi Güçlendirme Yoluyla İstihdam ve Standartların Artırılması IESEC Özel Eğitim ve Yenilikçi Güçlendirme Yluyla İstihdam ve Standartların Artırılması (Increasing Emplyability and Standards f Elderly Caregivers thrugh Specialized Training and Innvative Empwerment)

Detaylı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Yer ve zaman hakkında sorgulama, kişisel tarihimiz, evler ve seyahatler, insanlığın

Detaylı

ÖZEL BİLGE ATABEY KOLEJİ REHBERLİK SERVİSİ

ÖZEL BİLGE ATABEY KOLEJİ REHBERLİK SERVİSİ ÖZEL BİLGE ATABEY KOLEJİ REHBERLİK SERVİSİ Srumluluk becerisi nasıl kazandırılır? Çcuklara srumluluk duygusunu kazandırabilmek için, gelişim dönemleri ve özellikleri hakkında bilgi sahibi lmak en önemli

Detaylı

3. SINIF 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

3. SINIF 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 3. SINIF 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade etme yollarını sorgulama;

Detaylı

Kentsel Planlama ve Kentsel Altyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm

Kentsel Planlama ve Kentsel Altyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm Kentsel Planlama ve Kentsel ltyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm.Faruk GÖKSU Kentsel Strateji td.şti. nahtar Kelimeler: Kentsel Planlama, Kentsel ltyapı, kıllı Büyüme (smart grwth), Kentsel

Detaylı

BALKAYA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİ VELİ EL KİTABI

BALKAYA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİ VELİ EL KİTABI BALKAYA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİ VELİ EL KİTABI 2016-2017 İçindekiler Hşgeldiniz Sunum... 1 Misyn... 2 Vizyn... 2 Hedefler... 2 Okul Saatleri... 3 Günlük Zaman Çizelgesi... 3 İletişim... 3

Detaylı

ÇOCUĞUMUN OKUMA ALIġKANLIĞINI VE DÜġÜNME BECERĠSĠNĠ DESTEKLĠYORUZ

ÇOCUĞUMUN OKUMA ALIġKANLIĞINI VE DÜġÜNME BECERĠSĠNĠ DESTEKLĠYORUZ Sayfa1 ÇOCUĞUMUN OKUMA ALIġKANLIĞINI VE DÜġÜNME BECERĠSĠNĠ DESTEKLĠYORUZ Çocuğunuzun Planlı ÇalıĢmasını Destekleyiniz. Bu amaçla, oyun ve çalışma saatlerini önceden düzenleyiniz. Çalışma kadar dinlenmenin

Detaylı

TÜRKİYE'DE NÜFUSUN TARİHSEL SÜREÇTEKİ GELİŞİMİ

TÜRKİYE'DE NÜFUSUN TARİHSEL SÜREÇTEKİ GELİŞİMİ TÜRKİYE'DE NÜFUSUN TARİHSEL SÜREÇTEKİ GELİŞİMİ Türkiye de Nüfusun Tarihsel Gelişimi I. Türkiye de nüfus ve nüfus sayımları II. III. IV. Türkiye de nüfus grafiği Türkiye de nüfus sayımının amaçları ve snuçları

Detaylı

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 30- Mart 03 Nisan 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: KARINCALAR (Gems) Kavramlar Srumluluk Eğitimi Prtfly Dil Gelişimi Etkinlikleri Görsel Sanat Teknikleri Yapı Materyal: Cam- tprak- taştan

Detaylı

IŞIK LI ANNE BABA REHBERİ

IŞIK LI ANNE BABA REHBERİ Rehberlik Bilgi Bülteni Ekim 2014 IŞIK LI ANNE BABA REHBERİ ERGENLE NASIL İLETİŞİM KURMALI? DERS ÇALIŞMANIN PLANLI BİR YOLU OLMALI! 1 Sevgili Velilerimiz, Çocuklarımız için güzelliklerle dolu, zaman zaman

Detaylı

ARKADAŞ SEÇİMİNİN ÖNEMİ

ARKADAŞ SEÇİMİNİN ÖNEMİ ARKADAŞ SEÇİMİNİN ÖNEMİ Değerli anne babalar; Her insan, yaşamını sürdürmek ve gelişmek için başka insanlara ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçları karşılamak için arkadaşlık ilişkileri, sosyal alandaki en önemli

Detaylı

FARK YARATANLAR PROGRAMI

FARK YARATANLAR PROGRAMI FARK YARATANLAR PROGRAMI UYGULAMA, DEĞERLENDİRME VE SONUÇ RAPORU Ağusts 2O11 Bu rapr 2009-2011 (Fark Yaratanlar 1.ve 2. Seznları) arası yapılan tüm prgram ve faaliyet değerlendirmeleri göze alınarak Sabancı

Detaylı

Bilgi Benim İşim Gönüllü Kitabı

Bilgi Benim İşim Gönüllü Kitabı TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI Bilgi Benim İşim Gönüllü Kitabı MODÜL 3 4./5. SINIFLAR Dç. Dr. Feza ORHAN Elif POLAT Defne YABAŞ Tuba UĞRAŞ 2011 Bilgi Benim İşim Etkinliği Mdül 3-4./5. Sınıflar 2 Bilgi

Detaylı

3.ve 4. SINIFLAR 5. SINIFLAR

3.ve 4. SINIFLAR 5. SINIFLAR ANAOKULU Öğrencilerimizle duygularımızdan heyecan ve öfkeyi knuştuk. Bu duyguları hangi durumlarda ne yğunlukta hissettiğimizi, bu duyguları hissederken vücudumuzda neler lduğu; özellikle kalp çarpıntısı

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri MÜDEK Değerlendirme erlendirme Ölçütleri MÜDEK MÜDEK Mühendislik Lisans Prgramları Değerlendirme erlendirme Ölçütleri (Sürüm m 2.0) 1. Öğrenciler 2. Prgram Eğitim Amaçları 3. Prgram Çıktıları (Değişti/gelişti)

Detaylı

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME Öğretmenlerimiz: Esra Akkoyun: 1 A/B Pelin Yaman: 1 C/D ATAFENDE İngilizce programı Avrupa Dil standartları ve çoklu zekâ kuramına uygun olarak

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ Magna, aktif ancak adil bir rekabet içindedir ve serbest ve adil rekabeti desteklemektedir. Tarafımızca,

Detaylı

Büyük Postane Cad. No:43 45 Kat:4 Bahçekapı İstanbul, Tel:

Büyük Postane Cad. No:43 45 Kat:4 Bahçekapı İstanbul, Tel: 1 ++ Büyük Pstane Cad. N:43 45 Kat:4 Bahçekapı 34420 İstanbul, Tel: 0 212 514 90 40 44 2 Öğretmene Ntlar: Önerilen ders planı, depremin bire bir yaşanmadığı yerlerde yaşayan öğrenciler ile uygulanmak üzere

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 0-3 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 0-3 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 0-3 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

5-6 YAŞ MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 04-08. Mayıs 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Uğur Böcekleri (Gems) Tarih Kavramlar Ters- Düz -Simetri kavramları Tam- yarım- çeyrek Eş anlamlı kelimeler Olay Sıralama 1-100 arası birer birer

Detaylı

MÜDEK Değerlendirmesi Evre ve Aşamaları. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 12 Mayıs 2018, İstanbul

MÜDEK Değerlendirmesi Evre ve Aşamaları. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 12 Mayıs 2018, İstanbul MÜDEK Değerlendirmesi Evre ve Aşamaları MÜDEK Eğitim Çalıştayı 12 Mayıs 2018, İstanbul Sunum İçeriği Değerlendirme Sürecinin Üç Evresi Ziyaret Öncesi Evresi Başvuru Aşaması Özdeğerlendirme Rapru Teslimi

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İ Ç İ N D E K İ L E R

Detaylı

ÖABT. Sosyal Bilgiler ÖABT Özet Konu Anlatım FARK KONU ANLATIM. - Nokta atıs bilgiler - Hafıza teknikleri - Tablolarla Egitim DERSLER

ÖABT. Sosyal Bilgiler ÖABT Özet Konu Anlatım FARK KONU ANLATIM. - Nokta atıs bilgiler - Hafıza teknikleri - Tablolarla Egitim DERSLER FARK ÖABT KONU DERSLER ANLATIM Ssyal Bilgiler ÖABT Özet Knu Anlatım 2019 - Nkta atıs bilgiler - Hafıza teknikleri - Tabllarla Egitim Güncelleştirilmiş sürümdür. ALAN EĞİTİMİ. Ssyal Bilgiler Ssyal Bilgiler

Detaylı

PSİKOLOJİK REHBERLİK BÖLÜMÜ DANIŞMANLIK VE. Gamze EREN Anaokulu Uzman Psikoloğu

PSİKOLOJİK REHBERLİK BÖLÜMÜ DANIŞMANLIK VE. Gamze EREN Anaokulu Uzman Psikoloğu PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÖLÜMÜ Gamze EREN Anaokulu Uzman Psikoloğu İÇERİK Rehberlik Birimi Tanıtımı Gelişim Dönemleri ve Okula Uyum Süreçleri Öğrencilerimizin; Zihinsel, bedensel, sosyal ve

Detaylı

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! K A Y I O K U L L A R I Haftalı 17-21 NİSAN 2017 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkuyla kutladık. Yarının aydınlık geleceği olan

Detaylı

Etkili Sunum Teknikleri

Etkili Sunum Teknikleri Giriş Sunumlar eğitimin her düzeyinde ve mesleki hayatta önemlidir. İletişim tüm öğretim faaliyetlerinin temelini luşturur. Etkili Sunum Teknikleri Düşünceleriniz ve siz, iletişim kurabilme yeteneğinize

Detaylı

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte çocuklar için uzun bir tatil dönemi başlar. Bu tatili çocukları için verimli hale getirmeyi tüm anne-babalar ister.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte çocuklar için uzun bir tatil dönemi başlar. Bu tatili çocukları için verimli hale getirmeyi tüm anne-babalar ister. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte çocuklar için uzun bir tatil dönemi başlar. Bu tatili çocukları için verimli hale getirmeyi tüm anne-babalar ister. Bu dönem iyi bir şekilde değerlendirildiğinde tatil,

Detaylı

Çocuklar Tatilde! Plansız tatil olmaz! Spor ve oyun iç içe Kitaplar her zaman en iyi dostlarımız!

Çocuklar Tatilde! Plansız tatil olmaz! Spor ve oyun iç içe Kitaplar her zaman en iyi dostlarımız! Çocuklar Tatilde! Biten ders yılının ardından, çocukların sabırsızlıkla ve özlemle beklediği yaz tatili başlıyor. Tatil dönemleri çocuklara dinlenmek, eğlenmek ve yeni deneyimler kazanmak için harika fırsatlar

Detaylı

Aile içinde şiddet nedir?

Aile içinde şiddet nedir? Aile içinde şiddet nedir? Aile içinde şiddet aşağıdakileri içerir: fiziksel zarar cinsel saldırı duygusal ve psikljik taciz sözlü taciz size veya başkalarına karşı şiddet tehdidi gizlice takip etmek paranızı

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

MAKFED BÜLTEN. Eylül 2016 MAKİNA İMALAT SANAYİİ DERNEKLERİ FEDERASYONU

MAKFED BÜLTEN. Eylül 2016 MAKİNA İMALAT SANAYİİ DERNEKLERİ FEDERASYONU MAKFED BÜLTEN MAKİNA İMALAT SANAYİİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ATATÜRK BULVARI NO: 193 ASO KULE 7.KAT KAVAKLIDERE ÇANKAYA/ANKARA TEL: +90 312 426 40 50 FAKS: +90 312 468 42 91 01.09.2016-01.10.2016 İÇİNDEKİLER

Detaylı

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır Öğrencinin ilgi alanları, becerileri ve yetenekleri düşünüldüğü zaman kendi öğrenme yöntemlerine göre akademik ve/veya kültürel alanda başarılı olabilir.

Detaylı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kim Olduğumuz Benliğin doğasını sorgulama; inançlar ve değerler; kişisel, fiziksel,

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık.

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık. Değerli velilerimiz, Bu hafta her dersin planlamasında yer alan konuları ele aldık, işledik ve etkinliklerle pekiştirdik. Takvimimizde yer alan, Oyuncak Yap, Mutluluk Kap adlı atık malzemelerle oyuncak

Detaylı

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Türkisch Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Veliler için Bilgiler Januar 2008 / Türkisch 2 / 6 Zürih Kantonu İlköğretim Okulu Hedefler ve Hedefe Yönelik Görüşler Zürih kantonunda devlet ilköğretim okulu

Detaylı

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU ANASINIFI İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU ANASINIFI İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖZEL ATAFEN İLKOKULU ANASINIFI İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖĞRETMENİMİZ ÖĞRETMENİMİZ AMAÇLARIMIZ İngilizce dilini sevdirmek ve öğrencilerin dili rahat bir biçimde kullanmaları için olumlu bir ortam sağlamaktır.

Detaylı

0-3 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

0-3 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR 0-3 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN :ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ MESLEK : MESLEK SEVİYESİ : MESLEK ELEMANI TANIMI Çocuğun yaşına uygun basit etkinlik malzemelerini hazırlayan ve

Detaylı

MÜDEK Değerlendirmesi Evre ve Aşamaları. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 13 Mayıs 2017, İstanbul

MÜDEK Değerlendirmesi Evre ve Aşamaları. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 13 Mayıs 2017, İstanbul MÜDEK Değerlendirmesi Evre ve Aşamaları MÜDEK Eğitim Çalıştayı 13 Mayıs 2017, İstanbul Sunum İçeriği Değerlendirme Sürecinin Üç Evresi Ziyaret Öncesi Evresi Başvuru Aşaması Özdeğerlendirme Rapru Teslimi

Detaylı

NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ PSİKOLOJİK DANIŞMANI

NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ PSİKOLOJİK DANIŞMANI (TANIMI-ÖZELLİKLERİ VE AİLELERE ÖNERİLER) PSİKOLOJİK DANIŞMANI ZEKÂ NEDİR? Bireyin gerek sorunları çözerken gerek çevreye uyum sağlarken var olan tüm yetenek ve becerilerini kullanması ile ortaya çıkan

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BÜRO YÖNETİMİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BÜRO YÖNETİMİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

ULAŞTIRMA HİZMETLERİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ELLE TAŞIMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ULAŞTIRMA HİZMETLERİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ELLE TAŞIMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ULAŞTIRMA HİZMETLERİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ELLE TAŞIMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU PDR BÖLÜMÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU PDR BÖLÜMÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU PDR BÖLÜMÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU Yaş Dönem Özellikleri BÜYÜME VE GELİŞME Gelişme kavramı düzenli, sürekli ve uyumlu bir ilerlemeyi dile

Detaylı

2016/2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERAM MEVLANA ANAOKULU REHBERLİK SERVİSİ EKİM AYI AİLE BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

2016/2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERAM MEVLANA ANAOKULU REHBERLİK SERVİSİ EKİM AYI AİLE BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2016/2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERAM MEVLANA ANAOKULU REHBERLİK SERVİSİ EKİM AYI AİLE BİLGİLENDİRME BÜLTENİ EĞİTİMİN TEMELİ OKULÖNCESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ Çocukların zihinsel ve kişilik gelişiminin

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

Dayanışma Evi Küçük Projeler Programı. Açık Başvuru Çağrısı

Dayanışma Evi Küçük Projeler Programı. Açık Başvuru Çağrısı Dayanışma Evi Küçük Prjeler Prgramı Açık Başvuru Çağrısı Başvuruların teslimi için sn tarih: 8 Kasım 2013, 17.00 Cuma günü Kıbrıs saati ile 17.00 DİKKAT: Bu belge sınırlı bir teklif çağrısıdır. Uygunluk

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

SINIF REHBERLİK PLANLARI

SINIF REHBERLİK PLANLARI 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINIF REHBERLİK PLANLARI 7.SINIF REHBERLİK PLANI Sınıf Rehber Öğretmeninin Görevleri Madde 51 - *Sınıf rehber öğretmeni aşağıdaki görevleri yapar a) Okulun rehberlik ve psikolojik

Detaylı

2+2 MERKEZİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI SİSTEMİ ÖNERİ RAPORU

2+2 MERKEZİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI SİSTEMİ ÖNERİ RAPORU T.C. SAKARYA İLİ PAZARKÖY İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2011 2012 ÖĞRETİM YILI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ 2+2 MERKEZİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI SİSTEMİ ÖNERİ RAPORU

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM PROSEDÜRÜ Sayfa N 1/5 1. AMAÇ Bu prsedürün amacı müşteri tarafından memnuniyetinin sağlanması için kuruluşumuz tarafından verilen hizmetlerin tümü ile ilgili müşteri görüşlerinin tplanması, bu knuda veri tplama

Detaylı

ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI

ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI Çocuğunuzla oyun oynamak anne babalara neler kazandırır? Ondaki değişimleri ve gelişimleri gözlemleyebilir, Oyun yoluyla çocuğundaki sınır ve kuralların oluşmasına

Detaylı

Minti Monti. Tilki Tilki Baksana. Bana bak! Hayır, bana bak! Yavru Tilki Neyin Peşindesin? Okula Hazırlık İçin 5 Öneri TİLKİ OKULU

Minti Monti. Tilki Tilki Baksana. Bana bak! Hayır, bana bak! Yavru Tilki Neyin Peşindesin? Okula Hazırlık İçin 5 Öneri TİLKİ OKULU Minti Monti Çocuklar için eğlenceli poster dergi Ücretsizdir Sonbahar 2012 Sayı:7 ISNN: 2146-281X Tilki Tilki Baksana Bana bak! Hayır, bana bak! Yavru Tilki Neyin Peşindesin? Okula Hazırlık İçin 5 Öneri

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

KÜLTÜREL YAPILANMA GRUBUNUN (KYG) DEĞERLENDİRME ANKETİ

KÜLTÜREL YAPILANMA GRUBUNUN (KYG) DEĞERLENDİRME ANKETİ KÜLTÜREL YAPILANMA GRUBUNUN (KYG) DEĞERLENDİRME ANKETİ Kasım, 2006 Değerli Arkadaşlar, Bildiğiniz gibi 7 Temmuz, 2006 da başlayan ve 27 Ağustos 2006 da tamamlanan Kültürel Yapılanma Grubumuzu ve Etkinliklerini

Detaylı

KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1)

KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1) KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1) Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 30.12.2011 tarih Seri IV, N: 56 Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına

Detaylı

OKUL ÖNCESİNDE OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ

OKUL ÖNCESİNDE OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ OKUL ÖNCESİNDE OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ Oyun bir çocuğun en önemli işidir. Çocuklar oyun ortamında kendilerini serbestçe ifade edip, yaşantılarını yansıtırlar ve dış dünyaya farketmeden hazırlık yaparlar.

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

ÖZEL EGEBERK ANAOKULU Sorgulama Programı. Kendimizi ifade etme yollarımız

ÖZEL EGEBERK ANAOKULU Sorgulama Programı. Kendimizi ifade etme yollarımız Disiplinlerüstü Temalar Kim Olduğumuz Bulunduğumuz mekan ve zaman Kendimizi ifade etme Kendimizi Gezegeni paylaşmak Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel,

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ GELENEKSEL EL NAKIŞLARI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ GELENEKSEL EL NAKIŞLARI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ GELENEKSEL EL NAKIŞLARI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ 3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ TEMA Kim Olduğumuz ÜNİTE ADI Bütünün Parçasıyım TARİH 28 Ekim 6 Aralık 2013 SORGULAMA HATLARI Ait Olduğumuz Gruplar İnanç ve Değerler İnanç ve Değerlerin Davranış

Detaylı

Sevgili Anne ve Babalar;

Sevgili Anne ve Babalar; Sevgili Anne ve Babalar; Rehberlik ve psikolojik danışma servisi, okulumuzda öğrenim gören tüm öğrencilerimizin yaş dönemine özgü gelişim süreci içerisinde karşılaştıkları güçlükleri sorun haline dönüşmeden

Detaylı

HANGİ DERSLER NASIL ÇALIŞILIR?

HANGİ DERSLER NASIL ÇALIŞILIR? HANGİ DERSLER NASIL ÇALIŞILIR? TÜRKÇE DERSİNE NASIL ÇALIŞILMALI Türkçe dersi SBS'de belirleyici derslerden biridir. Türkçe knuşmak, Türkçeyi ve nun kurallarını bilmek için yeterli değildir. Bu yüzden Türkçe

Detaylı

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00 Spor ve eğlencenin bir arada olduğu, keyifli ve hijyenik bir ortamda doyasıya spor dolu bir yaz programı Çocuklarımızın çeşitli spor branşları ile gelişimlerine katkı sağlamakta,farklı program konseptiyle

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLER

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLER VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLER 1- Bir Amaç Belirleyiniz Her çalışma bir amaca yönelik lmalıdır. Bu amaçlar, bir prblemin çözümünü öğrenmek, bir yazıdaki ana düşünceyi bulabilmek labilir. Bunları iyi belirleyerek

Detaylı

KÖTÜ ŞARTLARDAKİ ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN YASAKLANMASI VE ORTADAN KALDIRILMASINA İLİŞKİN 182 SAYILI ACİL ÖNLEMLER SÖZLEŞMESİ

KÖTÜ ŞARTLARDAKİ ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN YASAKLANMASI VE ORTADAN KALDIRILMASINA İLİŞKİN 182 SAYILI ACİL ÖNLEMLER SÖZLEŞMESİ KÖTÜ ŞARTLARDAKİ ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN YASAKLANMASI VE ORTADAN KALDIRILMASINA İLİŞKİN 182 SAYILI ACİL ÖNLEMLER SÖZLEŞMESİ Bu sözleşme, ILO'nun temel haklara ilişkin 8 sözleşmesinden biridir. Uluslararası Bürsu

Detaylı

T.C. BAKIRKÖY KAYMAKAMLIĞI ATAKÖY ATATÜRK ORTAOKULU 2015-2019 STRATEJİK PLANI

T.C. BAKIRKÖY KAYMAKAMLIĞI ATAKÖY ATATÜRK ORTAOKULU 2015-2019 STRATEJİK PLANI T.C. BAKIRKÖY KAYMAKAMLIĞI ATAKÖY ATATÜRK ORTAOKULU 2015-2019 STRATEJİK PLANI i ii iii iv OKUL İLETİŞİM BİLGİLERİ BAKIRKÖY ATAKÖY ATATÜRK ORTAOKULU ADRES TELEFON 0212 560 10 42 FAKS 0212 661 24 79 WEB

Detaylı