UFUK2020 FİNANSAL KONULARINA İLİŞKİN SIKÇA SORULAN SORULAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "UFUK2020 FİNANSAL KONULARINA İLİŞKİN SIKÇA SORULAN SORULAR"

Transkript

1 1 UFUK2020 FİNANSAL KONULARINA İLİŞKİN SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Ufuk2020 Prgramı (U2020) kapsamında masraf geçerlilik kriterleri nelerdir, geçersiz masraf larak hangi kalemler dikkate alınmaktadır? Açıklamalı Mdel Hibe Sözleşmesi (Anntated Mdel Grant Agreement- AMGA) Annex 1 de tanımlanan aktivitelerle ilişkili lan ve Annex 2 ye (tahmini bütçe) eklenmiş, eknmik ve etkin şekilde üstlenilmiş, prje süresi içinde ilgili prje paydaşı tarafından gerçekleştirilmiş, prjeye ilişkin banka ve muhasebe hesaplarına yansımış, ve ulusal mevzuat ve kurum içi süreçlerle uyumlu tüm masraflar prensipte geçerli bir masraftır. Öte yandan, Düşülemeyen/iade alınamayan KDV, kur değişim zararları, öngörülemeyen masraflar, başka AB prjeleri tarafından desteklenmiş masraflar, banka masrafları, fazla ve dikkatsiz harcamalar gibi tüm masraflar prensipte geçersiz birer masraftır. 2. U2020 prjelerinde KDV istisna sertifikasına nasıl başvurulmaktadır? 13 Şubat 2016 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Türkiye-Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA II) Çerçeve Anlaşması Genel Tebliği (Sıra N:1) göre, U2020 Prgramı kapsamında prjesi desteklenen gerçek ve tüzel kişiler ilgili prje kapsamında temin edilen mallar veya verilen hizmetler veya yapılan işler çerçevesinde KDV den muaftır. KDV muafiyetine başvurmak için gerekli lan belgeler; Talep Dilekçesi (İlgili Tebliğ EK-2 belgesi) Prje Hibe Sözleşmesi ve Ekleri a. Sözleşmenin Article 58 dahil prje krdinatörü kuruluş ile Avrupa Kmisynu yetkilisinin elektrnik imzalarının yer aldığı ana metni, b. Sözleşmenin Annex 2 belgesi durumundaki Estimated Budget fr the Actin tablsu, c. Başvuru yapan Türkiye de yerleşik prje rtağının imzaladığı, Sözleşmenin elektrnik imzalı Annex 3 belgesi. Bilgi Frmu (İlgili Tebliğ EK-3 belgesi) Aslı

2 2 Sertifikanın temini için başvuru yapılacak makam; 1. Gerçek kişiler için Prjenin uygulandığı yer (tespiti mümkün değilse ikametgâhı) veya mükellefiyeti, Tüzel kişiler için, Kayıtlı iş merkezi, Vergi Dairesi Başkanlığı bulunmayan illerde yürütülecek prjeler için: Prjede kendilerine ayrılan bütçe payı 2 milyn TL den az lanlar ildeki Defterdarlık Gelir Müdürlüğü, Bütçe payı 2 milyn TL den fazla lanlar Gelir İdaresi Başkanlığı na 2. Gerçek kişiler için Prjenin uygulandığı yer (tespiti mümkün değilse ikametgâhı) veya mükellefiyeti, Tüzel kişiler için, Kayıtlı iş merkezi, Vergi Dairesi Başkanlığı bulunan illerde yürütülecek prjeler içinse: Prjede kendilerine ayrılan bütçe payı 4 milyn TL den az lanlar ildeki Vergi Dairesi Başkanlığı na Bütçe payı 4 milyn TL den fazla lanlar Gelir İdaresi Başkanlığı na başvuru yapacaktır. Türkiye de ikametgahı lmayan ve herhangi bir vergi türünden mükellefiyeti lmayan gerçek kişiler ile Türkiye de işyeri lmayan tüzel kişiler, bütçe tutarına bakılmaksızın Gelir İdaresi Başkanlığına başvuru yapar. Bütçe payı Avr larak belirlenmiş sözleşmelerde TL tutarının tespitinde başvuru tarihindeki (başvuru dilekçesinin başvuru yapılan makamın evrak kaydına giriş tarihi) TCMB döviz alış kuru kullanılır. Prje başvurusu yapan kişinin gerçek kişi lması durumunda başvuru belgelerini kendisi, tüzel kişi lması durumunda kurum yetkilisi tarafından Aslının Aynıdır ibaresi knularak, naylayan kişinin adı-syadı, unvanı, tarih ve imza içerecek şekilde iletilmelidir. Eksiksiz yapılan başvurular 30 gün içinde lumlu snuçlanacak, sertifika başvuran kişi/kuruluşlara iletilecektir. Detaylı bilgiye ilgili linkten ulaşabilirsiniz.

3 3 3. U2020 kapsamındaki bütçe kategrileri nelerdir ve hibe tutarlarının bütçe kalemleri ve paydaşlar arasında transferi mümkün müdür? Bütçe kategrileri; Dğrudan persnel maliyetleri, Alt yüklenici maliyetleri, Üçüncü taraflara finansal destek sağlanmasına ilişkin dğrudan maliyetler, Diğer dğrudan maliyetler (seyahat, ekipman, diğer mal ve hizmetler, araştırma altyapıları), Dlaylı maliyetler Özel birim maliyetler (Madde 6.2.F) Harcama kalemleri ve paydaşlar arasında bütçe transferi söz knusu labilir. Transferlerde belli bir ran aranmaz ancak prjenin geneline yönelik büyük değişiklik yaratıyrsa tadil (amendment) yapılması gerekir. Anlaşma Madde 4.2 de bunun istisnası larak alt yüklenici (subcntracting) maliyeti belirtilmiştir. Ancak söz knusu durumlar için prje rtağının prje krdinatöründen, prje krdinatörünün Avrupa kmisynu yetkilisinden bütçe transferlerinin ne zaman, ne şekilde yapılabileceği knusunu netleştirmesi önemlidir. 4. Prjede persnel çalıştırma türleri nelerdir? Dğrudan çalışan persnel (kadrlu akademisyen, memur, uzman ve/veya sözleşmeli çalışan, teknisyen, mühendis) Sözleşmeyle (iş sözleşmesi hariç) çalıştırılan gerçek kişiler (dğrudan sözleşme ile paydaşın srumluluğunda prjede görev alan, çalıştığı işin mülkiyeti paydaşa ait lan, işin bedeli kurum içi/ülke içi genel uygulama ile uyumlu lan) Üçüncü tarafça görevlendirilen persnel (maaşı üçüncü tarafça ödendikten snra paydaşa yansıtılır) Maaş almayan KOBİ sahibi & maaş almayan gerçek kişi paydaşlar 5. Adam-ay (persn-mnth) maliyeti nedir ve nasıl hesaplanır? Adam-ay dediğimiz persn-mnth (PM), prjedeki bir kişinin bir takvim ayı içinde prjeye çalışabileceği üretken lduğu saatler tplamıdır. 2 ay byunca tam zamanlı çalışan bir kişi 2 PM çalışmış larak kabul edilir ya da iki ay süresince zamanının %50 si ranında çalışmışsa 1 PM çalışmış demektir. Dlayısıyla PM in belirlenmesinde aylık yüzde zaman, işin kaç ay süreceği ve kaç kişinin çalışacağı önemlidir. Örnek larak 12 aylık bir saha araştırması işi, 3 dktra öğrencisinin %50 zamanlarını ayırdıkları bir işin PM karşılığı 18 dir.

4 4 6. Prjeler yürütülürken iş paketleri arasında PM aktarımı yapılabilir mi? Evet, fakat bu aktarımın prjenin Annex I de tanımlı çerçevesinde önemli bir değişikliğe yl açmaması gereklidir. Bu sebeple böyle bir ihtiyaç luştuğunda prje krdinatörü/avrupa Kmisynu prje yetkilisiyle krdine bir şekilde sürecin müzakere edilmesi önem arz etmektedir. 7. PM lerin her takvim ayına eşit larak mı dağılması gerekir? Asllan her takvim ayında ne kadar çalışıldıysa/çalışılacaksa kadarlık çalışmanın karşılığı PM in dikkate alınması, raprlanması ve zaman çizelgelerinde kayıt altına alınmasıdır. Her takvim ayı için eşit çalışma ancak bu şekilde bir çalışmaya uygun bir prje görevi için söz knusu labilir. 8. Prje kapsamında dlaylı maliyetler nedir ve dlaylı maliyet bütçesi nasıl luşur? Bahsedilen bütün geçerli dğrudan maliyetler dışında kalan, nlarla dğrudan bağı bulunan ve dğası gereği rtak tarafından beyan edilemeyen diğer masraflar dlaylı maliyet larak kabul edilir. Dlaylı maliyetlere örnek larak; kira, su/dğalgaz/elektrik/telefn/internet masrafları, ftkpi giderleri, ekipman bakım/tamir masrafları ve kur zararları verilebilir. U2020 de tek bir dlaylı maliyet ranı söz knusudur. Bu ran %25 tir. 9. Ar-Ge merkezi kurmaksızın U2020 kapsamında 5746 sayılı Kanundan faydalanılması mümkün müdür?* Ar-Ge merkezi lmaksızın U2020 kapsamında prjesi lan paydaşların 5746 sayılı Kanundaki teşvik ve istisnalardan faydalanmaları mümkündür. 10. U2020 de 5746 sayılı Kanun kapsamında faydalanılan teşvikler nelerdir ve bu teşviklerden faydalanmak için nasıl bir yl izlenmesi gerekir?* 1 Ar-Ge ve tasarım indirimi (%100) Gelir vergisi stpajı teşviki (% ) Sigrta primi desteği (%50) Damga vergisi istisnası * 5746 sayılı Kanun ve ilgili Yönetmelikte tanımlı tüm süreçlerle ilgili Yasal Knular Ulusal İrtibat Nktası Muaz Mücahit YILDIRIM la irtibat kurabilirsiniz.

5 5 Gümrük vergisi istisnası Tekngirişim sermayesi desteği Temel bilim desteği U2020 prjenizin hibe sözleşmesini paylaşarak, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı na hitaben; ilgili prje kapsamında 5746 sayılı kanundan yararlanmak istediğinizi ve prjenizin bu kapsamda lup lmadığının incelenmesi talebiyle yazacağınız dilekçeyi prje sözleşmenizle bizlere iletmeniz durumunda inceleme süreci tarafımızca başlatılarak cevabi yazımızı iletiyr lacağız. Düzenlediğimiz resmi yazıyı ilgili SGK Müdürlüğüne ve Vergi Dairesine ibraz ederek prje kapsamındaki persnelinizin bu teşviklerden yararlanması knusunda gerekli işlemleri takip edebilirsiniz. 11. U2020 prjesinde prje paydaşından farklı bir kuruluşun persneli görev alabilir mi? Farklı bir kuruluşun persnelinin prjede yer alması görevlendirme (secndment) yluyla lacaktır. Görevlendirme, üçüncü taraf çalışanı bir persnelden prje paydaşı kuruluşun geçici larak faydalanması anlamındadır. Görevlendirme, ilgili persnelin maaşının üçüncü tarafça ödenmesini müteakip, prje paydaşı kuruluşun herhangi bir masraf üstlenmeden persneli prjede çalıştırması (Madde 11) veya görevlendirilen süreye karşılık gelen tutarın prje paydaşı kuruluşça karşılanması (Madde 12) şeklinde labilir. Açıklamalı Mdel Hibe Sözleşmesi Madde 6.2.A.3 te görevlendirmelerin sözleşme (secndment agreement) ile yapılması gerektiği ve ilgili sözleşmenin görevlendirmeye ilişkin hususları (görevler, ödeme, süre, yer) detaylı şekilde belirtmesi gerektiği belirtilmektedir. 12. Prje persnel maliyetlerinin kaydında, prjeye çalışılan süreler ne detayda ve frmatta kayıt altına alınmalıdır? Bahse knu kayıtlar, Açıklamalı Mdel Hibe Sözleşmesinde yer alan zaman çizelgesi (timesheet) frmatında tutulmalıdır. Belgede yer alan taslağın kullanılması zrunlu değildir, prje paydaşları kendi hazırladıkları zaman çizelgelerini de kullanabilirler. Ancak bunların, anlaşmada belirtilen minimum kriterleri sağlaması gerekir. Prjenin knusu ve sayısı, paydaşın tam adı, prjede çalışan persnelin adı, tarih ve imzası, zaman çizelgesinin kapsadığı süre için prjeye tahsis edilen çalışma saatleri, yöneticinin tam adı ve imzası, raprlanan çalışma saatleri içerisinde katkıda bulunulan iş paketlerine yer verilmesi gerekmektedir. Zaman çizelgesinin her bir persnel için ayrı dldurulması gerekir.

6 6 13. U2020 prje knsrsiyumundan ayrıldığımız zaman Avrupa Kmisynu tarafında herhangi bir yaptırımla karşılaşır mıyız? Knsrsiyumdan çekilme durumuna ilişkin belirlemeler genel larak Knsrsiyum Anlaşmasında yer almaktadır. Yapılan anlaşma kapsamında, ayrılan tarafa yapılmış lan ödemelerin iadesinin yapılması gerektiği belirtilebilmektedir ancak sözleşme özelinde farklı bir belirleme de yapılmış labilir. Knsrsiyum anlaşması dışında Açıklamalı Mdel Hibe Sözleşmesi Madde 55 te Sözleşmenin Tadili (Amendments t the Agreement) başlığı altında, Hibe Sözleşmesini henüz imzalamamış prje paydaşlarının katılımının sn bulması durumu (remval f a beneficiary whse participatin was terminated) yer almakta lup Hibe Sözleşmesinde tadil ve fesih bildirimi yapılması gerektiği belirtilmiştir. Ayrıca ayrılan prje paydaşının ilişkili üçüncü taraflar (linked third parties)/uluslararası rtaklarının (internatinal partner) tmatik larak ayrılması gerektiği ve Annex 1 ve Annex 2 de değişiklik yapılması gereklilikleri ifade edilmektedir. 14. Prje knsrsiyumunda prje paydaşları arasında altyüklenici hizmet alımı (subcntracting) söz knusu labilir mi? Açıklamalı Mdel Hibe Sözleşmesi Madde 13 te belirtildiği üzere, aynı hibe sözleşmesi paydaşı taraflar arası altyüklenici hizmet alımına izin verilmemektedir. Eğer bir paydaş, işini yürütmek adına başka bir paydaştan hizmet temin ediyrsa, işin masrafını beyan edecek lan, hizmeti tedarik eden paydaştır. Aksi takdirde çıkar çatışması durumu söz knusu labilecektir. 15. U2020 prjesi kapsamında yapılacak seyahatlerin prfesynel veya özel sebeplerden dlayı uzaması durumunda uzayan süreye ilişkin harcamalar geçerli masraf (eligible cst) larak kabul edilebilir mi? Açıklamalı Mdel Hibe Sözleşmesi Madde 6.2.D.1 de, yapılması düşünülen tüm seyahat harcamalarının, faaliyetlerin gereği ile sınırlı lması gerektiği, seyahatin prfesynel veya özel sebeplerden dlayı uzaması durumunda uzayan süreye ilişkin yapılan harcamaların geçerli masraf (eligible cst) larak kabul edilmeyeceği hüküm altına alınmıştır. Açıklamalı Mdel Hibe Sözleşmesinde knunun istinası bir örnek paylaşılmıştır. Madrid den Prag a prje tplantısı için giden bir araştırmacı, tplantı snrasında tekrar Madrid e uçmak yerine dğrudan New Yrk a prje ile ilgili lmayan bir faaliyete katılmak için uçarsa yansıtılacak masraflar, Madrid den Prag a yapılan uçuşa ilişkin harcamalar ile New Yrk'tan Madrid'e yaptığı uçuşun, prje tplantısından snra Prag'dan dğrudan Madrid'e uçsaydı yapacağı masrafa kadar lan kısmı kadar lacaktır. Ayrıca araştırmacının sadece dönüş uçuşuna ilişkin gerçek maliyeti belgelemesi yeterli lmayıp aynı zamanda tplantı snrası dğrudan uçuş yapsaydı (Prag dan Madrid e) söz knusu lacak lan maliyeti de belgelemesi gerekmektedir.

7 7 16. Kmisyna yapılan raprlamalarda, dönem içindeki faturaların Avr tutarları üzerinden maliyet beyanı yapılabilir mi? Avrupa Kmisynuna yapılacak lan raprlamada, faturadaki Avr tutarlar üzerinden değil, muhasebe kayıtlarınızda yer alan TL tutarların raprlama dönemi Avrupa Merkez Bankası rtalama kurundan Avrya dönmüş karşılıklarının raprlanması gerekmektedir. 17. Prje tamamlandıktan snra dlaylı maliyet (indirect cst) bütçesinde kalan tutarların Kmisyna iadesi gerekir mi? Dlaylı maliyetlerin prje bitiminde Kmisyna iade edilmesine gerek bulunmamaktadır. Kalan tutarlar kuruluşların bütçelerine gelir kaydedilir. Hazırlanan veya hazırlanacak yeni prjeler varsa, bu prjelerin hazırlık aşamasında yapılması gerekli giderler ile naylanmış ancak hibe ödemesi gecikmiş prjelerin hibe ödemesi yapılıncaya kadar gerçekleşen giderleri karşılamak üzere, artan tutarlar bütçeye gelir yazılmayarak, 333-Emanetler hesabının altında açılacak bir yardımcı hesapta tutulabilir. Ancak söz knusu düzenleme 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kntrl Kanunu na ekli (I) ve (II) sayılı cetvellerde yer alan kamu idarelerine yönelik lması sebebiyle özel kuruluşların nasıl bir prsedür izlemesi gerektiğine ilişkin iç mevzuatta belirleyici bir dküman bulunmayıp kuruluşların kendi iç yönergeleri dğrultusunda ilerlemeleri uygun lacaktır. 18. Kmisynun mali denetimi ne zaman başlar ve denetime tâbi masraf türleri nelerdir? Kmisynun mali denetimi, prjenin sn ödemesini takiben 2 yıl içinde gerçekleşebilir ve gerçek masraflar (actual cst) ve birim masraflar (unit cst) mali denetim kapsamındadır. Dlaylı maliyetler (flat-rate cst) ve götürü usulü masraflar (lump-sum cst) mali denetime tabi değildir. Avrupa Kmisynu 2017 yılı snunda U2020 Prgramı nda desteklenen prjelerin nasıl denetleneceğini detaylıca açıklayan Ufuk2020 Belirleyici Denetim Prgramı (H2020 Prgramme Indicative Audit Prgramme) belgesini yayımlamıştır. Söz knusu belge ile mali denetimlerde izlenmesi gereken kural, süreç ve prsedürler Kmisyn tarafından ilgili belgede detaylıca tanımlanmıştır. Söz knusu belgeye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

8 8 19. Prje kapsamında altyüklenici hizmet alım bütçesinden yapılacak teçhizat alımında amrtisman hesaplaması söz knusu mudur? Alt yüklenici (subcntracting) kapsamındaki bir harcama üçüncü bir taraf lan hizmet sağlayıcıdan sözleşme ve bedel karşılığında alınan bir hizmet için yapılır. Dlayısıyla hizmetin sağlanması sürecinde hizmet sağlayıcının ihtiyaç duyduğu tüm alımlar veya üstlendiği masraflar hizmeti alan ve parayı ödeyen taraf için önem arz etmez. Alt yüklenici hizmet alımı kapsamında işi gerçekleştirecek lan yüklenicinin bu iş için alacağı ekipmanın amrtismanı prje paydaşını ilgilendiren ve prje kapsamında dikkate alınması gereken bir husus değildir. 20. Prjeye ilişkin muhasebe kayıtlarında hangi kurun dikkate alınması gerekmektedir ve bu knuda referans alınabilecek bir dküman iç mevzuatta mevcut mudur? Prjeye ilişkin giderler, muhasebe işlemlerinde kullanılacak kur gibi bilgiler Avrupa Birliği ve Uluslararası Kuruluşların Kaynaklarından Kamu İdarelerine Prje Karşılığı Aktarılan Hibe Tutarlarının Harcanması ve Muhasebeleştirilmesine İlişkin Yönetmelik kapsamında ele alınmaktadır. Söz knusu yönetmelik, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kntrl Kanununa ekli (I) ve (II) sayılı cetvellerde yer alan kamu idarelerini kapsar. Prjeye ilişkin muhasebe kayıtlarında, ödemelerde ödemenin yapıldığı, avansların mahsubunda avans ödemesinin yapıldığı, diğer işlemlerde ise işlemin yapıldığı tarihteki özel hesabın bulunduğu bankanın döviz alış kuru esas alınır. Özel hesaba aktarılan dövizler ve bu dövizlerin değerlemesine ilişkin işlemlerde ise TCMB döviz satış kuru esas alınır. Bu belgeye taraf lmayan kuruluşların bu hususta kendi uygulamaları ve standartları çerçevesinde bir uygulama izlemeleri uygun lacaktır. 21. Prje paydaşlarının finansal beyanlarına ilişkin Kmisynun işlettiği kntrl mekanizmaları nelerdir? U2020 prjelerine ilişkin tüm kntrl, inceleme, denetim ve sruşturma hükümlerine Açıklamalı Mdel Hibe Sözleşmesi Madde 22 den erişilebilir. Kntrl (check), prjenin yürümesi ve yasal yükümlülüklerin kntrlü anlamında, deliverable veya raprların değerlendirilmesi yluyla herhangi bir zamanda yapılmaktadır. Değerlendirme (review), mali hususları da içermekle birlikte daha ziyade teknik ve bilimsel kntrl şeklinde lup prjenin sn ödemesini takiben 2 yıl içinde yerinde ziyaret veya tplantı şeklinde gerçekleşir. Denetim (audit), temelde mali hususlara ilişkin lup prjenin sn ödemesini takiben 2 yıl içinde yerinde ziyaret veya masa başı inceleme şeklinde yapılmaktadır. İnceleme (investigatin), OLAF (Eurpean Anti-Fraud Office) tarafından 5 yıl içinde suç şüphesi lması durumunda gerçekleşir.

9 9 22. Finansal knularda sık yapılan hatalar nelerdir? Tüm harcamaların prjeyle net ilişkisinin lmaması, Ortalama, öngörüsel, yuvarlama beyanlar, Persnel masraflarına ilişkin larak, iş sözleşmesi ve hukuki bağ lmaması, saatlik maliyet hesabı yapmadan beyan, naylı zaman çizelgesi tutulmaması, Seyahat masrafları: standart mevzuatın izlenmeden prjeye özel uygulamaların söz knusu lması, Makine/teçhizat: tüm bedelin beyanı, amrtisman hesabını gösterir kayıt eksikliği, Kur: Avr harcamanın Avr beyanı, rtalama kur kullanmama 23. Mali denetimde Kmisynca dikkate alınan hususlar ve denetim sırasında ya da öncesinde Avrupa Kmisynunun talep edebileceği dkümanlar nelerdir? Denetimin temel amacı, Kmisyna beyan edilen giderlerin Hibe Sözleşmesi ve daha spesifik larak, U2020 Hibe Sözleşmesi Madde 6 da belirtilen geçerlilik kriterlerine uygunluğunu teyit etmektir. U2020 Hibe Sözleşmesi Madde 22 uyarınca, prjenin düzgün şekilde yürütüldüğü ve maliyetlerin Hibe Sözleşmesinin hükümlerine uygun lduğunu teyit etmeye yönelik detaylı bilgi, kayıt ve dkümantasynu ibraz etme yükümlülüğü prje paydaşlarına aittir. Dlayısıyla talep edilen tüm dkümanların denetim sırasında uygun frmatta sunulmaya hazır lması paydaşlardan beklenmektedir. Kmisynun denetim sırasında ve öncesinde talep edebileceği belgeler; paydaşla ilgili genel bilgiler, AB hibelerinin temini ve dağıtılması, persnel maliyetleri, alt yüklenici hizmet alımı, üçüncü taraflara finansal destek sağlanması, ekipman ve alt-yapı, ayni katkılar, seyahat ve gündelikler, diğer mal ve hizmetler, devlet yardımı, araştırma altyapısına erişim maliyetleri ve knsrsiyuma ilişkin labilmektedir. 24. Açıklamalı Mdel Hibe Sözleşmesinde geçen birinci ve ikinci seviye denetim nedir? U2020 Prgramı prjelerinde bir paydaşın dlaylı maliyetleri hariç mali raprlama tplam tutarlarının Avryu aştığı durumlarda bağımsız bir denetçiden hizmet satın alarak dldurttuğu ve Avrupa Kmisynu na sn mali rapra ek larak sunduğu Mali Beyan Sertifikası (Certificate f Financial Statement-CFS) birinci seviye denetim unsuru larak tanımlanmaktadır. Kmisyn tarafından yayımlanan Denetim Prgramı Belgesi (Indicative Audit Prgramme) ise, prje süresinde veya prjenin sn ödemesini takiben 2 yıl içinde herhangi bir zaman dğrudan Avrupa Kmisynu Ortak Denetim Birimi (Cmmn Audit Service) çalışanları tarafından veya dlaylı larak Kmisyn tarafından belirlenmiş denetim firmaları çalışanları tarafından yürütülecek ikinci seviye denetim e ilişkindir.

10 Prje başvurusu sırasında Participant Prtal üzerinden PIC numarası kaydını yapan self-registrant ın kuruluştan ayrılması durumunda, başarılı bulunan ve imza sürecine geçen prjeye ilişkin resmi belgelerin sisteme yüklenmesi süreci kim tarafından ve nasıl gerçekleşecektir? Hakem değerlendirmesi snucu başarılı bulunan ve sözleşme imza sürecine geçen prjelerde, PIC numarası kaydı yaparken sisteme girilen bilgileri kanıtlayıcı resmi belgelerin Participant Prtal a yüklenmesi gerekmektedir. Bunu Participant Prtal daki bilgilere erişme ve bu bilgilerde değişiklik yapma hakkına sahip sadece PIC numarası kaydını sistem üzerinden yapan self-registrant kişisi veya bu rle sahip bir kişinin sistemden self-registrant larak yetkilendirdiği diğer kişiler sahiptir. Söz knusu kişi tarafından sistem üzerinden self-registrant larak yetkilendirilmemiş kişilerin PIC numarası kapsamında kuruluş bilgileri sayfasına erişmesi, bilgileri revize etmesi ya da değiştirmesi söz knusu lamaz. Bu durumda yeni bir PIC numarası kaydının yapılması, hem sistemde kuruluşa dair girilen belgelerin dğruluğu ve güncelliği hem de self-registrant rlünü üstlenecek kişinin sisteme erişebilir lması snucu açısından önem arz etmektedir ve tarafımızca tavsiye edilen bir yöntemdir. Yeni PIC almanın dışında bir seçenek larak, Hibe Sözleşmesi imzalanma aşamasında sürece ilişkin belgeleri, psta yluyla RES Validatin Unit e gönderebilirsiniz. RES e self-registrant ın kuruluştan ayrıldığı, yüzden Participant Prtal üzerinden belgelerin gönderiminin mümkün lmadığı ve bu nedenle psta yluyla göndermenin tercih edildiği şeklinde bilgi veren bir mesaj gönderilebilir. Belgelerin ulaşmasını takiben, RES Validatin Unit, süreçle ilgili LEAR adayını bilgilendirir. LEAR frmlarında yer alan kişinin cep telefnu ve e-psta adresi üzerinden kendisine bilgi gelir. Yukarıda yer verdiğimiz knulara ilişkin srularınız lması durumunda Finansal Knular Ekibi larak bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Saygılarımızla, Ufuk2020 Prgramı Finansal Knular Ekibi Gürsel Fırat GEDİKLİ ncpfinance@tubitak.gv.tr Zeynep Ceren NURATA ncpfinance@tubitak.gv.tr

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Ders Verme Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar]

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Ders Verme Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar] Ek.9 Hayatbyu Öğrenme Prgramı Hayatbyu Öğrenme Prgramı Erasmus Ders Verme Hareketliliği Sözleşme Mdeli (Persnel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar] Bundan böyle kurum larak adlandırılacak taraf:

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /121-1

Sirküler Rapor Mevzuat /121-1 Sirküler Rapor Mevzuat 129.06.2015/121-1 TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ KATILIM ÖNCESİ YARDIM ARACI (IPA) ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 3) YAYIMLANDI

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar]

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar] Ek V.12 Hayatbyu Öğrenme Prgramı Hayatbyu Öğrenme Prgramı Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği Sözleşme Mdeli (Persnel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar] Bundan böyle kurum larak adlandırılacak taraf:

Detaylı

KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1)

KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1) KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1) Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 30.12.2011 tarih Seri IV, N: 56 Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına

Detaylı

TÜBİTAK DESTEKLERİ ve ÖDÜLLERİ DESTEKLER

TÜBİTAK DESTEKLERİ ve ÖDÜLLERİ DESTEKLER DESTEKLER 1. Knsrsiyumlara Katılma Amaçlı Seyahat Desteği : Hrizn 2020 Prgramı na sunulacak prjelerde, prje yürütücüsü larak görev alacak kişilerin prje pazarları, bilgi günleri, knsrsiyum tplantıları

Detaylı

REKTÖRLÜK E BAĞLI BİRİMLER: PROJE DESTEK OFİSİ PDO Stratejİ Gelİştİrme Daİre BaşkanlIĞI Muhasebe BİRİMİ TÜBİTAK ve AB PROJE OFİSİ TAB PROJE OFİSİ

REKTÖRLÜK E BAĞLI BİRİMLER: PROJE DESTEK OFİSİ PDO Stratejİ Gelİştİrme Daİre BaşkanlIĞI Muhasebe BİRİMİ TÜBİTAK ve AB PROJE OFİSİ TAB PROJE OFİSİ Araştırmalar Koordinatörlüğü Proje Destek Ofisi Ankara, Mart 2011 REKTÖRLÜK E BAĞLI BİRİMLER: PROJE DESTEK OFİSİ PDO Stratejİ Gelİştİrme Daİre BaşkanlIĞI Muhasebe BİRİMİ TÜBİTAK ve AB PROJE OFİSİ TAB PROJE

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 05/01/2018-E.1537 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BENU56V8L* Sayı : 64481593-304.03/ Knu : Stajlar Aşamaları ve Frmları KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2006/39 İstanbul,24 Nisan 2006 KONU : KDV Yönünden Mükellefiyet

Detaylı

5746 SAYILI ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO:4) de

5746 SAYILI ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO:4) de Resmi Gazete de 30.09.2016 tarihinde Ar-Ge ve Tasarım faaliyetleriyle ilgili 3 tane tebliğ yayınlanmış lup bu tebliğler de gelir vergisi stpajı, damga vergisi istisnası ve Ar-Ge ile tasarım faaliyetlerine

Detaylı

TOBB. arih eayı Konu. İlgi: Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun 25.04.2014 tarihli ve ÇİN/2014-789 sayılı yazısı.

TOBB. arih eayı Konu. İlgi: Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun 25.04.2014 tarihli ve ÇİN/2014-789 sayılı yazısı. / AltKARA TICARET BORSASı TOBB GENEL 5EXRETERL!(llBE ANAFAR'I7U.AR CAD.ŞAlI 50K.00:9 ULUS AltKARA 312-3240857 arih eayı Knu TÜRKiYE ODALAR VE BORSALAR BiRLiGi 041 II Cumhurbaşkanımızın ÇHC Ziyareti. \

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Finansman Yapısının Güçlendirilmesi ve Yeniden Yapılandırılması için Altyapı Geliştirme Prjesi II. Faz Genel Sağlık Sigrtası Sağlık Bakım Hizmetleri Ödemeleri için

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ 8 Şubat 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28907 Maliye Bakanlığından: TEBLİĞ TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ KATILIM ÖNCESİ YARDIM ARACI (IPA) ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 2) MADDE 1 8/5/2009 tarihli

Detaylı

TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ

TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 2) Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında, AB'nin finanse ettiği ya da Türkiye-AB ortak finansmanı ile yürütülen

Detaylı

SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI

SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI Bu prgram T.C. Lefkşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilmektedir. T.C. Çukurva Kalkınma Ajansı bu prgram kapsamında teknik destek vermektedir. Kalyncu

Detaylı

FMV IŞIK ÜNİVERSİTESİ AVANS YÖNERGESİ

FMV IŞIK ÜNİVERSİTESİ AVANS YÖNERGESİ FMV IŞIK ÜNİVERSİTESİ AVANS YÖNERGESİ 1 İÇİNDEKİLER 1. GENEL HÜKÜMLER 1.1. Amaç 1.2. Kapsam 1.3. Kısaltmalar 1.4. Tanımlar 2. AVANS VERİLMESİ 2.1. Avans Verilme Gerekçeleri 2.2. İlk Avansın Verilmesi 2.3.

Detaylı

AVRUPA TOPLULUĞU (AT) YÜKLENİCİLERİ İÇİN KATMA DEĞER VERGİSİ (KDV) İSTİSNA SERTİFİKASI BAŞVURU VE KULLANMA REHBERİ

AVRUPA TOPLULUĞU (AT) YÜKLENİCİLERİ İÇİN KATMA DEĞER VERGİSİ (KDV) İSTİSNA SERTİFİKASI BAŞVURU VE KULLANMA REHBERİ AVRUPA TOPLULUĞU (AT) YÜKLENİCİLERİ İÇİN KATMA DEĞER VERGİSİ (KDV) İSTİSNA SERTİFİKASI BAŞVURU VE KULLANMA REHBERİ I- AT Yüklenicileri için Gelir İdaresi Başkanlığı ndan Katma Değer Vergisi İstisna Sertifikası

Detaylı

Bildirim Formu ve Kullanım Hakkı Başvuru Formu değiştirilmiştir. Söz konusu değişiklikler ile formların kapsamına: o

Bildirim Formu ve Kullanım Hakkı Başvuru Formu değiştirilmiştir. Söz konusu değişiklikler ile formların kapsamına: o Yetkilendirme Yönetmeliği Değişikliği, Arayan Hat Bilgisi (CLI) Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar Düzenlemesi ve Erişim Sağlayıcıları Birliği Üyeliğine Yönelik Duyuru Elektrnik Haberleşme Sektörüne İlişkin

Detaylı

Başvuru Tarihleri 23 Aralık 2015 13 Ocak 2016 Başvuru Sonuçlarının Açıklanması 18 Ocak 2016 Pazartesi

Başvuru Tarihleri 23 Aralık 2015 13 Ocak 2016 Başvuru Sonuçlarının Açıklanması 18 Ocak 2016 Pazartesi YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 Akademik Yılı Erasmus+ Prgram Ülkeleri ile Ortak Ülkeler Arasında Persnel Ders Verme Hareketliliği Başvuru İlanı Ülkemiz, 2007-2013 döneminde Avrupa Birliği Eğitim

Detaylı

/ 93 AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE ANLAŞMASI KAPSAMINDA YAPILAN KDV İADELERİ

/ 93 AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE ANLAŞMASI KAPSAMINDA YAPILAN KDV İADELERİ 24.04.2006 / 93 AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE ANLAŞMASI KAPSAMINDA YAPILAN KDV İADELERİ Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında, AB nin finanse ettiği ya da Türkiye-AB ortak finansmanı ile yürütülen projeler,

Detaylı

İLGİLİ DİĞER KAR ARLAR

İLGİLİ DİĞER KAR ARLAR 6.1. Ar-Ge, Yenilik ve Girişimcilik Destek Mekanizmalarında Bütünsellik, Uyum ve Hedef Odaklılığın Sağlanması için Krdinasyn Kurulu Oluşturulması [2011/102] KARAR NO Y Ar-Ge, yenilik ve girişimcilik destek

Detaylı

KAMU İÇ DENETİM PLANI ve PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ

KAMU İÇ DENETİM PLANI ve PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ KAMU İÇ DENETİM PLANI ve PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ I. GİRİŞ Bu rehber, iç denetim birimlerince hazırlanacak iç denetim planı ve prgramının temel esaslarını belirlemek üzere, İç Denetçilerin Çalışma Usul

Detaylı

2 Sıra No lu Türkiye Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) Çerçeve Anlaşması Genel Tebliği Yayımlanmıştır.

2 Sıra No lu Türkiye Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) Çerçeve Anlaşması Genel Tebliği Yayımlanmıştır. İstanbul, 21.02.2014 2 Sıra No lu Türkiye Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) Çerçeve Anlaşması Genel Tebliği Yayımlanmıştır. DUYURU NO:2014/15 8.2.2014 tarih ve 28907 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

Dış yardım sözleşmeleri

Dış yardım sözleşmeleri Bernard Brunhes Internatinal Mali Yön Dış yardım sözleşmeleri www.bb-internatinal.eu Eğitimin Amaçları Hizmet sözleşmeleri ve hibelere öncelik vererek, Sözleşme bütçesinin yapısını anlamak: şabln, bütçe

Detaylı

HAZİNE GARANTİLERİ VERİLMESİ, İZLENMESİ, BÜTÇELEŞTİRİLMESİ VE RAPORLANMASINA İLİŞKİN ESAS VE USULLERE DAİR YÖNETMELİK

HAZİNE GARANTİLERİ VERİLMESİ, İZLENMESİ, BÜTÇELEŞTİRİLMESİ VE RAPORLANMASINA İLİŞKİN ESAS VE USULLERE DAİR YÖNETMELİK HAZİNE GARANTİLERİ VERİLMESİ, İZLENMESİ, BÜTÇELEŞTİRİLMESİ VE RAPORLANMASINA İLİŞKİN ESAS VE USULLERE DAİR YÖNETMELİK (12 Nisan 2002 tarih ve 24724 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır) Madde 1- Amaç Bu

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. (Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü)

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. (Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü) T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü) Sayı : 27575268-105[238-2015-330]-342130 07.11.2016 Konu : Sosyal Güvenlik Kurumunca IPA Çerçeve

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAYIS 2016 Üniversitemizde Yürütülen Projeler ve Destekleyen Kuruluşlar PROJELER DESTEKLEYEN KURULUŞ BAP TUBĠTAK AB SAN-TEZ DĠĞER KURUMLARCA DESTEKLENEN PROJELER

Detaylı

İndirilecek KDV Listesi Uygulaması

İndirilecek KDV Listesi Uygulaması İndirilecek KDV Listesi Uygulaması Ürün Grubu [X] Redcde Enterprise [X] Redcde Standart [X] Entegre.NET Kategri [X] Yeni Fnksiyn Versiyn Önkşulu Uygulama Katma değer vergisi iade talepleri ile ilgili larak

Detaylı

yirmi dört ay ayni sermaye

yirmi dört ay ayni sermaye ANONİM ŞİRKETLER Tanımı Annim şirket, sermayesi belirli ve paylara bölünmüş lan, brçlarından dlayı yalnız malvarlığıyla srumlu bulunan şirkettir. Amaçları Annim şirket, kanunen yasak lmayan her türlü eknmik

Detaylı

Sirküler Rapor /62-1

Sirküler Rapor /62-1 Sirküler Rapor 17.02.2014/62-1 TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ KATILIM ÖNCESİ YARDIM ARACI (IPA) ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 2 SERİ NO LU TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : 8/2/2014 tarihli ve

Detaylı

1. AMAÇ Bu dokümanın amacı,xxxxx Çalışanlarının kariyer hareketlerini tanımlar.

1. AMAÇ Bu dokümanın amacı,xxxxx Çalışanlarının kariyer hareketlerini tanımlar. 1. AMAÇ Bu dkümanın amacı,xxxxx Çalışanlarının kariyer hareketlerini tanımlar. 2. KAPSAM Tüm XXXXX Persnelini kapsar. 3. TANIMLAR Bu dküman içinde yer alan tanım ve kısaltmalara XXXXX Sözlük ten ulaşabilirsiniz.

Detaylı

7. ÇP Finansal Kurallar

7. ÇP Finansal Kurallar 7. ÇP Finansal Kurallar Sema KARAARSLAN Yasal ve Finansal Konular Ulusal Đrtibat Noktası 3 Mart 2010 TÜBĐTAK 7. ÇP de Terminoloji Grant Agreement : Komisyon ve koordinatör arasında imzalanan kontrat. Konsorsiyum

Detaylı

Kiralacar.com Aydınlatma Metni

Kiralacar.com Aydınlatma Metni Kiralacar.cm Aydınlatma Metni Aydınlatma Metni, Veri Srumlusu sıfatıyla hareket eden Kiralacar Teknlji Turizm Yatırım A.Ş. ( KİRALACAR )tarafından KİRALACAR ın 6698 sayılı Kişisel Verilerin Krunması Kanunu

Detaylı

İlk Ödeme (Pre-financing)

İlk Ödeme (Pre-financing) Kaynak Aktarımı İlk Ödeme (Pre-financing) Hibe Sözleşmesi yürürlüğe girdikten 30 gün içinde veya projenin başlangıç tarihinden 10 gün önce koordinatörün hesabına gönderiliyor. Proje bütçesinin %5 i ilk

Detaylı

MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş. MERKEZİ KAYDİ SİSTEM İŞ VE BİLİŞİM UYGULAMA İLKE VE KURALLARI YÖNERGESİ A. GENEL İLKELER

MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş. MERKEZİ KAYDİ SİSTEM İŞ VE BİLİŞİM UYGULAMA İLKE VE KURALLARI YÖNERGESİ A. GENEL İLKELER 23.06.2015 MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş. MERKEZİ KAYDİ SİSTEM İŞ VE BİLİŞİM UYGULAMA İLKE VE KURALLARI YÖNERGESİ A. GENEL İLKELER 15. Yatırımcıların internet ve mbil iletişim tabanlı interaktif bağlantılar

Detaylı

Görevde Yükselme Sınavı Başvuru Kılavuzu 2017 GÖREVDE YÜKSELME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

Görevde Yükselme Sınavı Başvuru Kılavuzu 2017 GÖREVDE YÜKSELME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 2017 E r z i n c a n Ü n i v e r s i t e s i P e r s n e l D a i r e s i B a ş k a n l ı ğ ı Sayfa 0 İ Ç İ N D E K İ L E R İÇERİK SAYFA NUMARASI Açıklamalar 2 Sınav

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ Persnel ders verme hareketliliği Türkiye de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü lan bir persnelin, prgram ülkelerinden birinde ECHE

Detaylı

27 KASIM 2007 TARIHLI VE 26713 SAYILI RESMI GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR.

27 KASIM 2007 TARIHLI VE 26713 SAYILI RESMI GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR. 27 KASIM 2007 TARIHLI VE 26713 SAYILI RESMI GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR. AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARIN KAYNAKLARINDAN KAMU İDARELERİNE PROJE KARŞILIĞI AKTARILAN HİBE TUTARLARININ HARCANMASI VE

Detaylı

AÇIKLAMALI MODEL HİBE SÖZLEŞMESİ (ANNOTATED MODEL GRANT AGREEMENT-AMGA) KAPSAMINDA FİNANSAL KONULARA İLİŞKİN ÖZELLİKLİ DURUMLAR

AÇIKLAMALI MODEL HİBE SÖZLEŞMESİ (ANNOTATED MODEL GRANT AGREEMENT-AMGA) KAPSAMINDA FİNANSAL KONULARA İLİŞKİN ÖZELLİKLİ DURUMLAR AÇIKLAMALI MODEL HİBE SÖZLEŞMESİ (ANNOTATED MODEL GRANT AGREEMENT-AMGA) KAPSAMINDA FİNANSAL KONULARA İLİŞKİN ÖZELLİKLİ DURUMLAR Aşağıda yer alan konular, Ulusal Koordinasyon Ofisi tarafından yöneltilen

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARCA DESTEKLENEN PROJELERİN KURUM PAYI VE EMANET HESAPLARI KULLANIM YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARCA DESTEKLENEN PROJELERİN KURUM PAYI VE EMANET HESAPLARI KULLANIM YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARCA DESTEKLENEN PROJELERİN KURUM PAYI VE EMANET HESAPLARI KULLANIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Sorumluluk, Tanımlar

Detaylı

GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIKLARI MEVZUAT HÜKÜMLERI

GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIKLARI MEVZUAT HÜKÜMLERI GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIKLARI MEVZUAT HÜKÜMLERI 15/12/2011 İstanbul Onur ATİLLA Kurumsal Yatırımcılar Dairesi Başkan Yardımcısı GYO 2 Tanım Gayrimenkullere, Gayrimenkule dayalı sermaye piyasası araçlarına,

Detaylı

Görevde Yükselme Eğitimi Başvuru Kılavuzu 2011 GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ BAŞVURU KILAVUZU

Görevde Yükselme Eğitimi Başvuru Kılavuzu 2011 GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ BAŞVURU KILAVUZU GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ BAŞVURU KILAVUZU 2011 E r z i n c a n Ü n i v e r s i t e s i P e r s n e l D a i r e s i B a ş k a n l ı ğ ı Sayfa 0 İÇİNDEKİLER İçerik Sayfa Numarası Açıklamalar 2 Başvuru Bilgileri

Detaylı

ODEABANK SERMAYE PİYASASI HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ. I. Portföy Aracılığı Kapsamında Sunulacak İşlemler

ODEABANK SERMAYE PİYASASI HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ. I. Portföy Aracılığı Kapsamında Sunulacak İşlemler ODEABANK SERMAYE PİYASASI HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ Sermaye Piyasası Lisans Grubu 1. Prtföy Aracılığı 2. İşlem Aracılığı 3. Emir İletimine Aracılık 4. Sınırlı Saklama İlgili Sermaye Piyasası İşlemleri

Detaylı

ĐKĐNCĐ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar

ĐKĐNCĐ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar TÜRKĐYE RADYO-TELEVĐZYON KURUMU AVRUPA BĐRLĐĞĐ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARIN KAYNAKLARINDAN KURUMUMUZA PROJE KARŞILIĞI AKTARILAN HĐBE TUTARLARININ HARCANMASI VE MUHASEBELEŞTĐRĐLMESĐNE ĐLĐŞKĐN USUL VE ESASLAR

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ İLANI

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ İLANI T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ İLANI Yükseköğretimde 2014-2020 yılllarında tüm prgramlar Erasmus+

Detaylı

Başvuru Tarihleri 29 Haziran Temmuz 2018 Sonuç Açıklama Tarihi

Başvuru Tarihleri 29 Haziran Temmuz 2018 Sonuç Açıklama Tarihi ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2017-1-TR01-KA103-043229 NUMARALI ERASMUS+ 'ANADOLU'DAN AVRUPA'YA KÜLTÜR KÖPRÜSÜ' KONSORSİYUM PROJESİ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI Erasmus+ Prgramı

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul,

SİRKÜLER İstanbul, SİRKÜLER İstanbul, 04.06.2018 Sayı: 2018/117 Ref:4/117 Konu: IPA ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİNDE SÖZLEŞME SÜRESİNDEN SONRA FATURA DÜZENLENMESİ HALİNDE KDV İADELERİNE İLİŞKİN YAPILAN DÜZENLEMELER 26.05.2018

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ Persnel eğitim alma hareketliliği Türkiye de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş ders verme srumluluğu bulunmayanların (araştırma görevlileri/

Detaylı

PERSONEL BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

PERSONEL BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ 1. Amaç Bu prsedürün amacı, POLY CERT deki persnel belgelendirme sürecini tanımlamaktır. 2. Kapsam POLY CERT tarafından verilen tüm persnel belgelendirme hizmetlerini kapsar. 3. Srumlular Genel Müdür Persnel

Detaylı

TROL BALIKÇILIG INDA RIṠK ÖNLEME VE TEKNOLOJIṠI TEMELLI EG IṪIṀ ARACI (DVD: GÜVENLI BALIKÇILIK) ES01-KA

TROL BALIKÇILIG INDA RIṠK ÖNLEME VE TEKNOLOJIṠI TEMELLI EG IṪIṀ ARACI (DVD: GÜVENLI BALIKÇILIK) ES01-KA GÜVENLİ BALIKÇILIK HABER BÜLTENİ Sayı 3, Mayıs 2016 TROL BALIKÇILIG INDA RIṠK ÖNLEME VE GÜVENLI K I ÇIṄ BI LIṠ IṀ VE I LETIṠ IṀ TEKNOLOJIṠI TEMELLI EG IṪIṀ ARACI (DVD: GÜVENLI BALIKÇILIK) 2014-1-ES01-KA202-004404

Detaylı

ISO 9001:2015 & ISO 14001:2015 GEÇİŞ REHBERİ

ISO 9001:2015 & ISO 14001:2015 GEÇİŞ REHBERİ SAYFA NO 1/5 YAYIN TARİHİ 15.08.2016 ONAYLAYAN EA Bu rehber; ISO 9001:2008 ve/veya ISO 14001:2004 belgeli müşterilerimizin ISO 9001:2015 ve/veya ISO 14001:2015 geçişleri ve ilk kez belgelendirme başvurusu

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM PROSEDÜRÜ Sayfa N 1/5 1. AMAÇ Bu prsedürün amacı müşteri tarafından memnuniyetinin sağlanması için kuruluşumuz tarafından verilen hizmetlerin tümü ile ilgili müşteri görüşlerinin tplanması, bu knuda veri tplama

Detaylı

Değerlendirme erlendirme Süreci: S

Değerlendirme erlendirme Süreci: S Değerlendirme erlendirme Süreci: S Değerlendirici erlendirici Bilgileri MÜDEK Prgram Değerlendiricileri erlendiricileri Eğitim E Sunum İçeriği Değerlendiricilerin Yükümlülükleri Değerlendirme Süreci Evreleri

Detaylı

Görevde Yükselme Eğitimi Başvuru Kılavuzu 2010 GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ BAŞVURU KILAVUZU

Görevde Yükselme Eğitimi Başvuru Kılavuzu 2010 GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ BAŞVURU KILAVUZU GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ BAŞVURU KILAVUZU 2010-2011 E r z i n c a n Ü n i v e r s i t e s i P e r s n e l D a i r e s i B a ş k a n l ı ğ ı Sayfa 0 İÇİNDEKİLER İçerik Sayfa Numarası Açıklamalar 2 Başvuru

Detaylı

AB 7. ÇERÇEVE PROGRAMI İŞBİRLİĞİ ÖZEL PROGRAMI VE KAPASİTELER ÖZEL PROGRAMI PROJE TEKLİFİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ. İçindekiler:

AB 7. ÇERÇEVE PROGRAMI İŞBİRLİĞİ ÖZEL PROGRAMI VE KAPASİTELER ÖZEL PROGRAMI PROJE TEKLİFİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ. İçindekiler: İçindekiler: ÇP lerde Hakemlik Prje tekliflerinin değerlendirilmesi Değerlendirme Süreci Evaluatin criteria applicable t Cllabrative prject prpsals Işbirliği Prjeleri Değerlendirme Kriterleri Evaluatin

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar]

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar] Ek V.12 Hayatbyu Öğrenme Prgramı Hayatbyu Öğrenme Prgramı Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği Sözleşme Mdeli (Persnel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar] Bundan böyle kurum larak adlandırılacak taraf:

Detaylı

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Uluslararası Rekabetçi Olmak Uluslararası rekabetçi endüstriler, rekabetçi üstünlük yaratmak ve sürdürülebilir kılmak için firmalarının yeterli

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI E-BĐLDĐRGE UYGULAMASI

DESTEK DOKÜMANI E-BĐLDĐRGE UYGULAMASI : Đnsan Kaynakları / Brdr / Gld brdr E-BĐLDĐRGE UYGULAMASI Aylık prim ve hizmet belgesi, aylık ve dört aylık larak SSK kurumuna verilen bildirgelerin birleştirilerek yeniden düzenlenmesi ile luşturulmuş

Detaylı

KURUMSAL WEB TASARIM Proje Teklifi

KURUMSAL WEB TASARIM Proje Teklifi KURUMSAL WEB TASARIM Prje Teklifi Teklifi Veren: Celil CAN Teklif Tarihi: 07.01.2015 Karadeniz Mh. General Aldğan Cd. N 49 / 1 Gazismanpaşa, İstanbul www.celilcan.cm - bilgi@celilcan.cm Firma : Yetkili

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ HİZMETLERİNİ YÜRÜTMEK İSTEYEN TÜZEL KİŞİLERİN ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETİ OLARAK YETKİLENDİRİLMESİ İLE İLGİLİ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ HİZMETLERİNİ YÜRÜTMEK İSTEYEN TÜZEL KİŞİLERİN ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETİ OLARAK YETKİLENDİRİLMESİ İLE İLGİLİ YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ENERJİ VERİMLİLİĞİ HİZMETLERİNİ YÜRÜTMEK İSTEYEN TÜZEL KİŞİLERİN ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETİ OLARAK YETKİLENDİRİLMESİ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERE

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2015/117 Ref: 4/117

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2015/117 Ref: 4/117 SİRKÜLER İstanbul, 24.06.2015 Sayı: 2015/117 Ref: 4/117 Konu: TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ KATILIM ÖNCESİ YARDIM ARACI (IPA) ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ NDE (SIRA NO:1) DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ Magna, aktif ancak adil bir rekabet içindedir ve serbest ve adil rekabeti desteklemektedir. Tarafımızca,

Detaylı

ERASMUS PROGRAMI 2013/2014 AKADEMİK YILI DERS VERME HAREKETLİLİĞİ 3. İLANI

ERASMUS PROGRAMI 2013/2014 AKADEMİK YILI DERS VERME HAREKETLİLİĞİ 3. İLANI ERASMUS PROGRAMI 2013/2014 AKADEMİK YILI DERS VERME HAREKETLİLİĞİ 3. İLANI ÖNEMLİ NOT: Hareketlilik başvuruları internet üzerinden (app.erasmus.ankara.edu.tr) alınacaktır. app.erasmus.ankara.edu.tr adresine,.@ankara.edu.tr

Detaylı

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Sıra Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayanağı Hizmetten Yararlananlar Hizmetin

Detaylı

R.5000 SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI (STK) YETERLİLİK REGULASYONU. STAREGISTER International Inc. (PANNCI),

R.5000 SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI (STK) YETERLİLİK REGULASYONU. STAREGISTER International Inc. (PANNCI), STAREGISTER Internatinal Inc. (PANNCI), R.5000 SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI (STK) YETERLİLİK REGULASYONU 20.12.2015 1 / 14 Bu Regulasynun tüm hakları STAREGISTER_INT_Inc aittir. STAREGISTER Internatinal Inc.

Detaylı

TÜRKİYE FİNANS YAZAR KASA POS FIRSATLARI! GİB Onaylı yazar kasa POS cihazları ile uyumlu POS uygulaması Türkiye Finans ta!

TÜRKİYE FİNANS YAZAR KASA POS FIRSATLARI! GİB Onaylı yazar kasa POS cihazları ile uyumlu POS uygulaması Türkiye Finans ta! OSt@cı TÜRKİYE FİNANS BÜLTENİ 5. Sayı Ocak-Şubat-Mart 2014 TÜRKİYE FİNANS YAZAR KASA FIRSATLARI! HUGIN PROFILO VERA GİB Onaylı yazar kasa cihazları ile uyumlu uygulaması Türkiye Finans ta! 1 Ekim 2013

Detaylı

STAJLAR HAKKINDA KISA BİLGİLENDİRME

STAJLAR HAKKINDA KISA BİLGİLENDİRME STAJLAR HAKKINDA KISA BİLGİLENDİRME Staj başvurusu için ve kntenjan yerleştirmeleri snrasında yapılacakların tanıtımı Staj Rehberi dsyasında ayrıntılı anlatılmaktadır. Stajlar ile ilgili SHGM tarafından

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU 841.02.03.00 602.07.01.00 841.01.01.00 602.08.01.00 STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU 1 Performans Programının Hazırlanması 1-5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanun un 9.

Detaylı

ERASMUS KAPSAMINDA YAPILACAK HİBE VE DİĞER ÖDEMELERDE MUHASEBE KAYITLARI

ERASMUS KAPSAMINDA YAPILACAK HİBE VE DİĞER ÖDEMELERDE MUHASEBE KAYITLARI ERASMUS KAPSAMINDA YAPILACAK HİBE VE DİĞER ÖDEMELERDE MUHASEBE KAYITLARI Muhasebeleştirme belgesi, muhasebe kayıtları ve proje numarası Söz konusu proje/projeler karşılığı hibeler bütçeye gelir veya gider

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ

SİİRT ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ SİİRT ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Yönetim ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1)Bu Yönergenin amacı, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 58.Maddesine

Detaylı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetim ve Belgelendirme 2012 Yılı Eğitim ve Seminer Programı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetim ve Belgelendirme 2012 Yılı Eğitim ve Seminer Programı Kurumsal Ssyal Srumluluk Denetim ve Belgelendirme 2012 Yılı Eğitim ve Seminer Prgramı EĞİTİM PROGRAMI 2012 Eğitim Adı Tarih Eğitim Süresi Eğitim Yeri Sedex B Tipi Kullanıcı Eğitimi 02.07.2012 Yarım Gün

Detaylı

SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI

SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI a Caner Aspava Turizm Ptansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Prgramı kapsamında sağlanan mali destek ile Lefke Yedidalga da prje kapsamında Online Satış

Detaylı

KONU: 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU SAYI:

KONU: 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU SAYI: KONU: 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU SAYI: 2018-01 1 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU Uluslararası Suistimal İnceleme Uzmanları Birliği (ACFE) tarafından en sn 2016 da yayımlanan Glbal Hile ve

Detaylı

4. PERSONEL HAREKETLĐLĐĞĐ - STAFF MOBILITY (ST)

4. PERSONEL HAREKETLĐLĐĞĐ - STAFF MOBILITY (ST) 4. PERSONEL HAREKETLĐLĐĞĐ - STAFF MOBILITY (ST) Persnel hareketliliği faaliyeti kendi içerisinde 2 faaliyete ayrılmaktadır. 1. Ders verme hareketliliği - Staff mbility fr teaching assignments (STA) 2.

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2014 / 20

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2014 / 20 İstanbul, 14 Şubat 2014 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2014 / 20 KONU : 1 Sıra Nolu Türkiye Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) Çerçeve Anlaşması Genel Tebliği nde Yapılan Değişiklikler Hk. Avrupa

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR. Erasmus+ programı nedir?

SIKÇA SORULAN SORULAR. Erasmus+ programı nedir? SIKÇA SORULAN SORULAR Erasmus prgramı nedir? Erasmus prgramı, Avrupa daki yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile çk yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği prgramıdır. Yükseköğretim

Detaylı

99 SERİ NOLU KDV GENEL TEBLİĞİ NİN DEĞERLENDİRİLMESİ

99 SERİ NOLU KDV GENEL TEBLİĞİ NİN DEĞERLENDİRİLMESİ 99 SERİ NOLU KDV GENEL TEBLİĞİ NİN DEĞERLENDİRİLMESİ 5 99 SERİ NOLU KDV GENEL TEBLİĞİ NİN DEĞERLENDİRİLMESİ Katma Değer Vergisi uygulamaları ile ilgili değişik konularda açıklama yapılan 99 Seri Nolu KDV

Detaylı

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR 2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR Bu teklif çağrılarına ilişkin sorulan soruların birçoğu, Başvuru Rehberlerinin dikkatli bir şekilde okunmasıyla cevaplandırılabilir.

Detaylı

IPA Çerçeve Anlaşması Vergi Đstisnaları ve Uygulaması -7. Çerçeve Programı-

IPA Çerçeve Anlaşması Vergi Đstisnaları ve Uygulaması -7. Çerçeve Programı- Gelir Đdaresi Başkanlığı Avrupa Birliği ve Dış Đlişkiler Daire Başkanlığı Avrupa Birliği Müdürlüğü IPA Çerçeve Anlaşması Vergi Đstisnaları ve Uygulaması -7. Çerçeve Programı- 06 MAYIS 2010-ANKARA 1 Vergi

Detaylı

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ UÇAK BİLETİ ALIMI, VİZE İŞLEMLERİ VE OTEL REZERVASYONU HİZMET TEMİNİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; DARÜŞŞAFAKA: DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ

Detaylı

2015-2016 Erasmus+ Konsorsiyumu Staj Hareketliliği Başvuru İlanı

2015-2016 Erasmus+ Konsorsiyumu Staj Hareketliliği Başvuru İlanı 2015-2016 Erasmus+ Knsrsiyumu Staj Hareketliliği Başvuru İlanı Değerli Öğrencilerimiz, Erasmus+ Prgramı kapsamında, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Krdinatörlüğü nde TÜMSİAD, Hitit Üniversitesi ve Kastamnu

Detaylı

AVANS VE YOLLUK İŞLEMLERİ

AVANS VE YOLLUK İŞLEMLERİ AVANS VE YOLLUK İŞLEMLERİ Dilşad BULANIK,2014 TANIMLAR Harcama yetkilisi: Bütçeyle ödenek tahsis edilen her bir harcama biriminin en üst yöneticisini, Muhasebe birimi: Muhasebe hizmetlerinin yapıldığı

Detaylı

Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar.

Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar. Sayı: 2018/16 Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar. 31 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Detaylı

Özel Sektör Borçlanma Araçları ve Varlığa/İpoteğe Dayalı Varlık/İpotek Teminatlı Menkul Kıymetler ve Kira Sertifikaları İhraç İşlemleri

Özel Sektör Borçlanma Araçları ve Varlığa/İpoteğe Dayalı Varlık/İpotek Teminatlı Menkul Kıymetler ve Kira Sertifikaları İhraç İşlemleri E. YATIRIMCI HESAPLARI VE HESAP AÇILIŞ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN İLKELER E.1- Alt Hesap Kdu Alt Hesap Açık Adı Alt Hesap Kullanım Amacı HAPS Hapis hesabı: Üyelerin yatırımcılardan lan alacaklarının teminat altına

Detaylı

Horizon 2020 de Yasal ve Finansal Konular

Horizon 2020 de Yasal ve Finansal Konular Horizon 2020 de Yasal ve Finansal Konular G. Fırat GEDİKLİ AB H2020 Programı Ulusal Koordinasyon Ofisi 14 Mayıs 2014 Sabancı Üniversitesi - İstanbul Sunum Planı H2020 Programı Yasal Konular Hibe Sözleşmesi

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ UZMANLIK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİMİ

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ UZMANLIK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ UZMANLIK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİMİ EĞİTİM ADI İnsan Kaynakları Yönetimi Uzmanlık Sertifika Prgramı Eğitimi EĞİTİMİN AMACI İşletmelerin sahip ldukları en önemli kaynaklardan birisi,

Detaylı

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler IŞIK ÜNİVERSİTESİ PROJE YÜRÜTME YÖNERGESİ KAPSAM Bu esaslar, Işık Üniversitesi akademik ve idari birimleri ile bunların mensupları ve öğretim elemanlarınca yürütülen, kısmen veya tamamen yurt içi ve yurt

Detaylı

KİRA YARDIMI UYGULAMALARI KILAVUZU

KİRA YARDIMI UYGULAMALARI KILAVUZU KİRA YARDIMI UYGULAMALARI KILAVUZU Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri (Riskli Olarak Tespit Edilmiş Yapılar) ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 20.01.2015 [Metni yazın] 1. Amaç; Bu

Detaylı

EK 1: MALTEPE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ

EK 1: MALTEPE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ GEREKÇE VE AMAÇ EK 1: MALTEPE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ Madde 1. Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri (AYAÖ), Maltepe Üniversitesi nin yüksek öğretim kurumları arasında yüklenmiş

Detaylı

Kanal Veri Kartı Eleman Bilgileri Ekranı Kullanım Kılavuzu

Kanal Veri Kartı Eleman Bilgileri Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Kanal Veri Kartı Eleman Bilgileri Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 06.10.2011 Dküman Değişim Takibi Tarih Versiyn Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı 06.10.2011 1 Açelya Atilla

Detaylı

DUYURU: /30

DUYURU: /30 1 DUYURU: 16.05.2016/30 04.05.2016 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No:1) ile, binek otomobiller

Detaylı

YENİ YMM RAPORU FORMATI

YENİ YMM RAPORU FORMATI YENİ YMM RAPORU FORMATI KATILIM ÖNCESİ MALİ YARDIM (IPA) SÜRECİNDE FAYDALANICI HARCAMASINI YAPTIĞI TUTAR KADAR ÖDEME ALABİLECEKTİR BELİRLENEN SÜREDE KULLANILMAYAN TUTAR AB BÜTÇESİNE İADE EDİLECEKTİR MALİ

Detaylı

AKARYAKIT HARİCİNDE KALAN PETROL ÜRÜNLERİNİN YURT İÇİ VE YURT DIŞI KAYNAKLARDAN TEMİNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ

AKARYAKIT HARİCİNDE KALAN PETROL ÜRÜNLERİNİN YURT İÇİ VE YURT DIŞI KAYNAKLARDAN TEMİNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ 24 Nisan 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28627 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: TEBLİĞ AKARYAKIT HARİCİNDE KALAN PETROL ÜRÜNLERİNİN YURT İÇİ VE Amaç ve kapsam YURT DIŞI KAYNAKLARDAN TEMİNİNE İLİŞKİN

Detaylı

Ar-Ge ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama ve Denetim Yönetmeliğinde Değişiklik

Ar-Ge ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama ve Denetim Yönetmeliğinde Değişiklik 14.2.2017 Ar-Ge ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama ve Denetim Yönetmeliğinde Değişiklik Gaziosmanpaşa Bulvarı No: 9/206 Çankaya Konak İzmir T (0232) 4836222 F (0232) 4831618 info@muratkoseoglu.com.tr

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI PROJE ÖNERİSİ PROJE KAYIT VE KONTROL DEĞERLENDİRME RED KABUL SÖZLEŞME SATIN ALMA DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ TALEBİN ALINMASI KONTROLÜ VE DEĞERLENDİRMESİ EK SÜRE-EK ÖDENEK

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. Vdafne Telekmünikasyn A.Ş. ye, Vdafne İnternetli Esnaf İndirim Kampanyası Taahhütnamesi Vdafne Telekmünikasyn A.Ş. (kısaca Vdafne ) tarafından sunulan İnternetli Esnaf İndirim Kampanyası ndan ( Kampanya

Detaylı

Destekli Proje İşletme Prosedürü

Destekli Proje İşletme Prosedürü Destekli Proje İşletme Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2014 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

S3 - Bir ABD Adresi ve/veya ABD Telefon Numarasına İlişkin Yazılı Açıklama

S3 - Bir ABD Adresi ve/veya ABD Telefon Numarasına İlişkin Yazılı Açıklama S3 - Bir ABD Adresi ve/veya ABD Telefn Numarasına İlişkin Yazılı Açıklama Müşteri Adı Müşteri Numarası IRS Frm W-8'i dldurarak, Birleşik Devletler vatandaşı veya ABD'de mukim ya da ABD vergi hukuku amaçlarına

Detaylı

Destekli Proje Başvuru Prosedürü

Destekli Proje Başvuru Prosedürü Destekli Proje Başvuru Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2016 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU + AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. Vdafne Telekmünikasyn A.Ş. ye, Vdafne li Esnaf İndirim Kampanyası Taahhütnamesi Vdafne Telekmünikasyn A.Ş. (kısaca Vdafne ) tarafından sunulan li Esnaf İndirim Kampanyası ndan ( Kampanya ) li Esnaf Small

Detaylı